Titta det snöar! Så för en gång skull känns det skönt att befinna sig i stan så här den 14 Maj. Med drygt en månad kvar till skolavslutningarna.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Titta det snöar! Så för en gång skull känns det skönt att befinna sig i stan så här den 14 Maj. Med drygt en månad kvar till skolavslutningarna."

Transkript

1 Titta det snöar! Sa jag till mig själv i morse. Ute svävade stor snöflingor ner mot marken och en del blev liggande kvar. Jag rös till lite grann trots att temperaturen visade 2+ på tredje våningen. Men tänkte strax, hur ska de nu gå med nyplanteringen. Har liksom tidigare planterat lite blomfrö i mina krukor på balkongen. Gillar ju när det växer även om jag inte alltid har haft möjligheten att vara på plats. En gång när jag var hemma i Funäsdalen så var en bekant inne och vattna mina andra blommor. Så fråga jag sedan om det hade växt något i krukorna på balkongen. Jovisst där var det mycket. Jag tänkte vaddå?? Så åter i stan i augusti fick jag mitt livs överraskning det hade liksom explodera av växlighet över sommaren och så turligt nog fått jämnt med vatten från himmlen och då av min vän som for förbi. Det var en positiv överraskning. Annars brukar det vara rekordhögt med barr från en intilliggande tall. Det är däremot bara negativt eftersom den också skitar ner något så. grymt. Men det är en annan historia. Så efter morgonbestyret tog jag och starta datorn för att kolla hur det såg ut via webkamrerna hemma. För snöa det här så borde det rimligt nog snöa där. Jodå mycket riktigt. Som om det vore mitt i säsongen. Ser backarna ut att vara fullt körbar uppe i Ramundberget respektive Tänndalen. Men någon skymt av Funäsdalen fick jag inte, så här vid halv9 tiden, för från Funäsdalsberget var det ingen utsikt alls, inte eller från Fjällkällan. Så för en gång skull känns det skönt att befinna sig i stan så här den 14 Maj. Med drygt en månad kvar till skolavslutningarna. Ha de gott och på återseende. Britt-Marie

2 Snabblänk till webbkameran i Ramundberget. sommar.htm och Tänndalen sommar.htm och Funäsdalen, vädret ändras fort, så ni kanske ser något som tittar förbi. sommar.htm Det här inlägget publicerades onsdag 14 maj, 2008 kl. 18:00 1 kommentar to Titta det snöar! 1. Ben Jonsson säger: lördag 17 maj, 2008 kl. 18:00 e Roligt att läsa om vad som händer i ditt område. Idag har vi 38 grader varmt här i Suisun City California Design som.. bara jag kan Har i allafall försökt hitta min egna stil. Tycker det är kul med färg och form. Det är nog det konstnärliga i mig som vill fram, och jag gillar det. En gång i tiden så måla jag på trä. Då såg det ut så här; Men de stickade tomtarna som står på hyllan har min moster gjort, för si stickning är inget som mina fingrar förstår sig på. Det visste min mamma som suckade tungt, när hon fick se eländet. Har däremot en syster som är hur duktig som helst på stickning och vilken fart hon har och snyggt blirt det.

3 Så jag höll mig till målningen istället. Gör du ett besök på Servicehuset i Funäsdalen kan du däremot hitta den här uppsatt, vid en av dörrarna; Lite suddigt foto. Men brevlådan var önskad med ett visst mönster och jo, visst är den inte lite kul ändå? Har du vägarna förbi Hotell Funäsdalen så kan du vid entrén hitta en annan modell med landskapsbjörnen och mosippeslingan slingrande runt på blå botten. I ett par år höll jag på. Det blev färger i alla möjliga nyanser som blå, grön, gul med ockra, röd, svart och vit. Det som var populärast var nog blå och min egna designade mosippeslinga. Jag måla på spånkorgar, lerkrukor, tyg, sten, möbler typ sängar och hurtsar, glas och en annan tavla blev det också. Var jag då fick krafterna ifrån, var nog det att det var så himla skoj. Att få se sina egna idéer växa fram är en underbar känsla. Men det krävdes också en hel del med viljestyrka och noggrannhet, för att få ett bra resultat. Men det vet ju alla som någon gång har hållit på, att så är det. Annars kan man låta bli. Så synd jag hitta inte något foto på min populära slinga. Så där är det när man bor på två olika ställen. Alla mina andra foton finns hemma i Funäsdalen och jag är nu i Östersund. Därför avslutar jag denna text med att hälsa er välkommen till nästa inlägg med detta foto:

4 För en dag sluta jag att måla. Det tog allt för mycket tid och plats. Inte lätt att stå och slipa och lacka om man inte har rätt lokaler, inte alls hälsosamt eller för den delen. Men jag hitta en annan infallsvinkel, där jag inte behövde slipa och lacka. Däremot behövde jag en dator med mer. Men om det ska jag berätta senare. Ha de gott och tillsammans hoppas vi på att vintern ger vika. Så vi får en härlig varm efterlängtad avslutning på Maj. Britt-Marie Det här inlägget publicerades söndag 18 maj, 200

5 Webdesign som jag gillar. Vad som fick mig att börja designa hemsidor var nog att jag ville pröva på något nytt. Efter att målat i ett flertal år ville jag ägna mig åt något annat som inte de behövde ta så mycket utrymme. Så, lite historik: Den första erfarenhet av datorer var en 12 tums Macintosh med skärm i samma som hårddisken. Året var runt Då hade man ingen tanke på att designa några hemsidor, man viste inte ens vad det var. Istället var det på detta underverk som jag börja bokföra och sköta lite allt möjliga kontorsuppgifter på. Programmet som användes var bättre än dagens SPCS. Däremot är inte 12 tummarn något att ha i webdesign Skrattar.. den var i svart/vit och duger nog inte till mer än nostalgi numera. Men matrisskrivaren ramlar nog på än, även om färgen börjar bli allt mer urblekt, men glöm det där med fina fotoutskrifter. Många år senare gick jag en, två distansutbildningar för att lära mig mer om PC. Själv kunde jag ingenting men ville lära mig mer. I början fatta jag inte nått, men tack vare Annika på Wöllan, så började saker och ting få ett innehåll. Det var hon som visa mig vart (skrattar) Internet låg. Duktig tjej på att förklara. Tack!! Denna utbildning slutade med ett hemsideprojekt. Genom den hemsidan föll det sig naturligt att jag fick möjlighet att göra fler och fler. En av dem var Hans Johanssons Stugor som fortfarande än idag finns kvar och ser ut så här; Med hjälp av mina duktiga vänner Ewa och Anders i Göteborg började alla pusselbitarna trilla på plats. Nu har jag snart gjort mer än ett 10-tal och det är minst lika roligt än. Så vad behöver man: Jo ett;

6 Html program typ; FrontPage Ett bildprogram typ; PhotoShop eller Paint Shop Pro Ett bildvisning mm program typ; Anfy Team är gratis. Lite kunnig i engelska för många program är på engelska. Massor av tålamod. (Lär dig räkna till 10, så du inte slänger ut datorn genom..*s* fönstret). Givetvis en dator med mycket ramminne. (de har de flesta datorerna idag) och då en lite bättre skärm så inte obehagliga överraskningar väntar runt hörnet. Elström *S* Samt en massa andra tillbehör som animeringsprogam mm efter egen smak. Man behöver också kunna lite grann om hur man kodar i html, javascript osv.., ifall något blir fel. En bra sida på internet är Anna Tigers nybörjarguide eller ett program som gör det. Egentligen kan jag inte riktigt förklara varför hemsidor är så kul att göra. Men det är som ett stort äventyr för mig. Först får man en massa underlag texter, foton, ljud mm som man ska pussla ihop. Ibland tar jag med mig kameran själv och fotar. Ni vet alla har ju sitt egna öga, att se bilden med, så även jag. här är Ljusnedals byalags hemsida. Där jag fick möjlighet att testa min kreativa förmåga genom att hitta på egna knappar som ses här längst till vänster under loggan som jag också delvist formade till, men inte symbolen. Till en början lite trist med texten för jag har ju dyslexi, men får alltid god hjälp bland annat från Mari i Ljusnedal. Tack!! Så när man ska börja forma bilderna, bakgrunden mm och till sist plocka ihop sidorna till en helhet då är det spännande värre om allt liksom fungerar. Så är det inte alltid och då får man leta fel i kodningen. Sedan gäller det givetvist att hålla kommunikationen i liv och även lyssna på vad som önskas mellan dem man ska göra hemsidan åt. För det är ju de som har det unika inom sig eller som en förening brinner för,

7 som jag ska lyfta fram. Men för den skull är det inte alltid så det blir att den andre vet bäst och det är ömsesidigt. Ibland kan det bli lite svårt med att få till en viss html-kod, då tar man vännerna till hjälp. För man kan inte allt. Den som tror det, tror fel. Det är min bestämda åsikt. När jag gör hemsidor vill jag därför försöka hitta det personliga i det man vill framlyfta och göra hemsidan unik, men ändå lite spännande. Om jag har lyckas lämnar jag till er att avgöra. Nu sist så gjorde jag hemsida åt IDUN här i Östersund. Det var en annorlunda upplevelse där redan många fina foton fanns och även ljudslinga därtill och första sidan blev så här; Ta gärna en titt på så får ni se mer. (OBS! Alla websidor kan förändras, en del till det bättre och en del till det sämre och en del websidor ändras aldrig och en del de bara försvinner, bara så ni vet ifall inte länken fungerar). Mycket nöje och välkommen åter. Britt-Marie Det här inlägget publicerades onsdag 21 maj, 2008 Vilken hagelskur. Regn, regn, regn.. det smattrar i takfönstret Någonstans i huset hörs en borrmaskin vibbrera.. och jag är trött. Annat var det i tisdags, då det var full fart från morgonen. Börja med besiktning och avslutade med ett besök hemifrån. Tillsammans gick vi och åt på Athena vid torget, för där blir man så trevligt bemött. Efter en härlig promenad hem i solen, blev jag sittande inne i mitt fönsterlösa kontor, när jag plötsligt fick höra värdens dunder på taket. Förvånat tänkte jag, vad var det där. Gick till fönstret och titta ut. Vilken syn världens hagelskur störtade ner mot backen och hela luften fylldes av vita stora ärtor av frusen snö.

8 Vilken kraft, haglen studsade och hoppade på balkongen innan de efter en stund smälte ner till vatten. Höll på en bra stund. Själv var jag lycklig över att befinna mig inne. Ha de gott. Britt-Marie Det här inlägget publicerades torsdag 22 maj, 2008

9 Fyrfotat besök! I dag hade jag besök av en fyrfotad vän. Vit och grann stod hon där och titta på mig med bedjande ögon. Som tycktes säga: Ta mig ut, ta mig ut, ta mig ut. Vem kan emotstå dessa ögon? Så en snabb instruktion om hur rullbandet fungera, så gick vi trappan ner och ut *S* Sedan var det full fart. Hon var ivrig, ivrig det var bara att hänga med. Men så nådde vi fram till parken och där var det för ovanligheten skull, rätt så hundfritt. Så där kunde min nyfunne vän ströva på i lite längre koppel och ha de gott.

10 Visst är hon fin? Smilla som är Samojed. Dessutom så snäll. Men nu har hon åkt vidare upp till de norrländska skogarnas land. Här kan du läsa mer om rasen; (gör så här: Kopiera länkadressen och klistra in det i webbläsarens adressfält klicka på enter, så behöver du inte skriva den långa krångliga adressen). Ha en trevlig helg. Britt-Marie Det här inlägget publicerades fredag 23 maj, 2008 Underbara vyer Hej allihopa! Är i Funäsdalen ett par dagar. När jag kom hit i måndags var det brrr så kalla vindar. Men nu har det vänt genom att solens strålar värmer oss och även all det snötäcke som är kvar i fjällen. Idag var jag ute och gick en sväng ner mot sjön osv.. Här är några foton från min kvällstur; Nere vid Strandvägen intill sjön gick getterna och killingarna och hade de gott i solen. Ser ni den lilla svarta med vit rumpa, huvud och ben. Så rart De *S* jobbar nog för Bruksvallarnas Getost men är just nu ute på en vårutflykt. Här lite info om vart alla fäbodsprodukter finns i Jämtland:

11 Nere vid badstranden tog jag detta foto, som visar snöklädda Skarvarna med Funäsdalsjön i förgrunden. Visst är det vackert, men om inte solen är framme så var det rätt så brrrr.kallt. Så man får allt passa sig så man inte drar på sig nått snor. Tog Rörosvägen tillbaka mot byn. Strax till höger ovanför parkbänken ligger Skoogs krog som öppnar i ny regi (familjen Bertilsson) den 6 juni. Välkommen ska ni vara. Några hus nedanför i en vit tegelhus återfinner vi Villa Som har gym, kafé, friskvård och konferans och möjlighet till övernattning. I huset bortanför huserar polisen.

12 Som ni ser sa har det först nu börjat knoppas i björkarna och då är det alldeles snart 1 juni. Så kan det vara i vårt avlånga land. Men nu ska jag sova så inte min *S* skönhet blir kantstött *S*. Ha de fortsatt gott. Britt-Marie Det här inlägget publicerades onsdag 28 maj, kommentarer to Underbara vyer 1. Marsek säger: söndag 31 oktober, 2010 kl. 18:00 e Found your cool article through yahoo great blog 2. Marylyn Overlie säger: måndag 1 november, 2010 kl. 18:00 e Wonderful post. Very informative. Thanks for writing this. 3. Andrew A. Sailer säger: söndag 21 november, 2010 kl. 18:00 e It is quite a helpful point! In reality wanna express gratitude for that information you have divided. Just keep on creating this kind of content. I most certainly will be your constant subscriber. Thanks again.

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Dagen då Du försvann Gun Kihl

Dagen då Du försvann Gun Kihl 1 Dagen då Du försvann Gun Kihl Sara suckar trött, det har varit rätt så snärjigt på frisörsalongen hela veckan. Det har ringt ett i ett, alla vill ha tid för klippning eller permanent nu när det börjar

Läs mer

100 sätt att börja Älska sig själv

100 sätt att börja Älska sig själv 100 sätt att börja Älska sig själv Ta inte dig själv på för stort allvar! Det leder aldrig till något bra, haha. Om du kan skratta åt sig själv, är du på god väg. Bli kär i dig själv. Tänk på vad som gör

Läs mer

Att försvinna ner i någon annans minne

Att försvinna ner i någon annans minne Att försvinna ner i någon annans minne av Patrik Bergner och Ursula Fogelström Personer: Modern Sonen Brodern Tack Claes Lundberg Götgatan våren 94 -2- Ett vardagsrum/matrum. Lådor fyller rummet. De har

Läs mer

POLARDISTANS. Lite bakgrund

POLARDISTANS. Lite bakgrund POLARDISTANS Jag skall här försöka beskriva långdistanstävlingen POLARDISTANS och varför jag tycker att den är så värdefull för oss som har grönlandshundar. Lite bakgrund Det förekom under ganska många

Läs mer

Jag är visst smart! säger Patrik

Jag är visst smart! säger Patrik Jag är visst smart! säger Patrik Nu är mamma arg igen. Hon är nästan alltid arg på mig. Igår var hon arg, och hon blir säkert arg imorgon igen. Det är inget roligt. Idag är ingen bra dag. Imorse glömde

Läs mer

Copyright 2011 Enköpings kommun

Copyright 2011 Enköpings kommun Utgivare: Enköpings kommun, Vård- och omsorgsförvaltningen Formgivare: Kristina Gyld och Angelica Runqvist, Enköpings kommun Illustration omslag: Charlotta Carlqvist, Charlotta Illustration Foto: se respektive

Läs mer

Barnhack! kom igång med Scratch del 1

Barnhack! kom igång med Scratch del 1 Måns Jonasson Barnhack! kom igång med Scratch del 1 välkommen till kom igång med scratch! 3 Om den här kursen 3 Vad är Scratch? 3 grunderna i scratch vad är vad? 3 block script i olika kategorier 5 Rörelse

Läs mer

Tre vardagsrysare. Mårten Steen. Boksidan

Tre vardagsrysare. Mårten Steen. Boksidan Tre vardagsrysare Mårten Steen Boksidan Tre vardagsrysare Mårten Steen Copyright: Förlaget Boksidan 2007 Box 558 146 33 Tullinge Tre vardagsrysare, ISBN-nummer: 978-91-86199-19-7 Du får gärna kopiera denna

Läs mer

10 år med Vivida Maria har varit kund sedan starten

10 år med Vivida Maria har varit kund sedan starten NYHETER FRÅN VIVIDA ASSISTANS NR 1 2014 Att åka hoj var mitt kall Livet efter olyckan möt Robert 10 år med Vivida Maria har varit kund sedan starten INLEDNINGSVIS FREDRIC KÄLL, VD VIVIDA ASSISTANS Från

Läs mer

Har hört att man kan köpa en liten lampa att sätta i vägguttaget, är det en bra idé. Grannen är rätt sur på oss.

Har hört att man kan köpa en liten lampa att sätta i vägguttaget, är det en bra idé. Grannen är rätt sur på oss. Jag har en tibetansk terrier som är 10 månader. Jag undrar hur jag ska göra för att han inte ska sticka iväg, jag vill kunna ha han lös ute. Jag ska snart ut till min stuga över påsken och vill då kunna

Läs mer

Metoder för att skapa delaktighet

Metoder för att skapa delaktighet Metoder för att skapa delaktighet Metoder för att skapa delaktighet Presentation- och Lära känna-metoder Ballongen Dela upp gruppen två och två, ge varje par två ballonger och en penna som fäster på ballongen.

Läs mer

Barnhack! Kom igång med programmering. Anders Thoresson Kom igång med Wordpress

Barnhack! Kom igång med programmering. Anders Thoresson Kom igång med Wordpress Anders Thoresson Kom igång med Wordpress förord 2 kapitel 1 att bygga en webbplats 3 Det här är Wordpress 3 Domännamn visar vägen på internet 4 kapitel 2 kom i gång med wordpress.com 6 Registrera ett konto

Läs mer

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN

TESTA DIG SJÄLV TRÄNA DINA FÖRMÅGOR FAMILJELIV I SKOLAN R A G N I N V Ö H C TIPS O Boken m o g i d för D H D A Den här boken tillhör: Lena Westholm Innehåll 1. TESTA DIG SJÄLV tips för att må bättre Hur är min ADHD? 2 Vanliga känslor när man har ADHD 3 Saker

Läs mer

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas!

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Vad händer när föräldrarna ska skiljas? Vad kan jag som barn göra? Är det bara jag som tycker det är jobbigt? Varför lyssnar ingen på mig? Många barn och unga skriver

Läs mer

När tålamodsburken rinner över

När tålamodsburken rinner över När tålamodsburken rinner över om att ritprata Gunnel Lundkvist När tålamodsburken rinner över om att ritprata Gunnel Lundkvist 1 Specialpedagogiska skolmyndigheten Beställningsadress: Specialpedagogiska

Läs mer

Vi är alla en del av någon annans värld

Vi är alla en del av någon annans värld Vinter 2013 Vi är alla en del av någon annans värld Sök pengar till ökad trivsel Vad händer just nu? Störande grannar De stora 3 PuL Inledning På Gotlandsfärjan så ser man överallt små skyltar med texten

Läs mer

Ge mig tiden så kan jag. Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor

Ge mig tiden så kan jag. Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor Ge mig tiden så kan jag Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor 2 Självkänsla bygger företagsamma barn Vi på Önsta-Gryta förskolor i Västerås kom i kontakt med projektet Entreprenörskap i skolan och projektledaren

Läs mer

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det

GUNILLA CARLSSON KENDALL. Snubbel tråden. ADHD Så funkar det GUNILLA CARLSSON KENDALL Snubbel tråden ADHD Så funkar det Bruksanvisning Till alla mammor och pappor eller andra vuxna: Läs gärna en liten bit i taget tillsammans med barnet. Hjälp till att hitta svaren

Läs mer

[Något på riktigt] Av: Johannes Djerf

[Något på riktigt] Av: Johannes Djerf [Något på riktigt] Av: Johannes Djerf I söndags så träffades vi ledare på lägret för att förbereda allt och be för varje tonåring och deras väg tillsammans med Jesus. På kvällen firade vi nattvard tillsammans,

Läs mer

Fråga man inget - får man inget veta

Fråga man inget - får man inget veta Fråga man inget - får man inget veta En kvalitativ och kvantitativ intervjustudie med 50 ungdomar De måste sluta tänka på allt med ekonomi och pengar och tänka på vad som är bäst för barnet. Det spelar

Läs mer

Använd av Gud. Av: Johannes Djerf

Använd av Gud. Av: Johannes Djerf Använd av Gud Av: Johannes Djerf Under den här adventstiden så har vi talat om en sak. Guds angelägenhet att få komma nära ditt liv. Vi har talat om Jesus som sann konung och Gud, som kommer ridandes in

Läs mer

Mycket vilar på mig. När en anhörig har hemtjänst. Mymmel Blomberg

Mycket vilar på mig. När en anhörig har hemtjänst. Mymmel Blomberg Mycket vilar på mig När en anhörig har hemtjänst Mymmel Blomberg Mycket vilar på mig När en anhörig har hemtjänst mel Blomberg Mymmel Blomberg FoU SocialCentrum Region Halland FoU-verksamheten på Region

Läs mer

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor.

Dennis gillade att ha jeans som var slitna och en sliten jacka och läderskor. Dennis svarade. Det var Marias bror. Han ville säga tack. Sen efter en liten stund ringde hans kompisar och ville att han skulle komma till parken. - Ja jag kommer, svarade Dennis. Sen ångrade han sig

Läs mer

INSATSEN GAR TILL... internationellinsats. varandra. varandradra. varandra? varandra? insatslandet? insatslandet? insatsområdet? insatsområdet?

INSATSEN GAR TILL... internationellinsats. varandra. varandradra. varandra? varandra? insatslandet? insatslandet? insatsområdet? insatsområdet? Vad kan man göra närnär man Vad kan man göra man saknar varandra? saknar varandra? FåFå idéer tilltill idéer attatt tävla med tävla med varandra varandra SeSe tilltill attatt skapa skapa ettett gott gäng

Läs mer

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Programmet bygger på Kognitiv biobeteendeterapeutisk självhjälpsmanual för tvångssyndrom av Jeffrey Schwartz. Texten har översatts av Susanne Bejerot. Texten

Läs mer