VÅR Spara 6 10 /st. Minipåsklilja. Ord. 16:- Spirande påskliljeskott ger vårkänsla. Unna dig många och känn att påsken och våren är på väg.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÅR Spara 6 10 /st. Minipåsklilja. Ord. 16:- Spirande påskliljeskott ger vårkänsla. Unna dig många och känn att påsken och våren är på väg."

Transkript

1 Nästan VÅR2013 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap 9Spara 6 10 /st. Minipåsklilja. 90 Ord. 16:- Spirande påskliljeskott ger vårkänsla. Unna dig många och känn att påsken och våren är på väg. Pynta dem gärna och Besök du får gärna en oss härlig på måbrakänsla. Max 10st per kund.

2 Lättodlade knölar och rötter. Artur och den gula påsken. Varför skall allt vara gult till påsk? Det kan inte hänga ihop med påskens religiösa budskap, i kyrkan är ju påsken lila. Det gula kommer nog från våra egna traditioner som förmodligen började med ägget? Visste ni förresten att det är skillnad på fastlagsris och påskris? Fastlagsris skall stå torrt och pyntas med fjädrar. Påskriset däremot skall däremot stå i vatten och få löv och det skall pyntas med ägg. Nyhet i sortimentet! 68:- 49:-/frp. Underblomma. Mirabilis Jalapa. Mycket lättodlad sommarblomma som skall börja förodlas nu. Den blommar från juli till oktober med doftande blommor i blandade färger. Den trivs i soligt läge och i alla typer av jord. Underblomman blir oftast 60 cm hög men kan bli över 1 meter och täcker snabbt stora ytor. Rötterna förvaras frostfritt över vintern och ger nästa år ännu större plantor. Förpackning med 7 rötter. Vi tycker det viktigaste är att vi släpper in vårsolen med hjälp av påskblommor, gula kycklingar, fjädrar och annat pynt. Om sedan riset är torrt eller grönt och pyntat med det ena eller andra spelar ingen roll. Låt påsken bli början på den varma årstidens ankomst! Artur då? Det är tuppen som är på bild här ovanför, han står här och väntar på att du skall lyfta på locket och fylla honom med godis! Öppettider: Vardagar Lördagar Söndagar Blekingeplantan Gamla Landsvägen NÄTTRABY Telefon bl.plantan@telia.com 79:- Spara 19:-/st /frp. Ord. 98:- Knölbegonia. Begonia Grandiflora. Kultväxt i ny tappning. Knölbegonian fanns förr i herrgårdarnas stora urnor och rabatter. Nu har den blivit omåttligt populär igen. Plantera de stora knölarna i kruka nu och du får bamseplantor till sommaren. Finns i alla färger, även pastell. Förpackning med 5 stora knölar. /frp. Freesia. Freesia hybrida. Doftande mormorsväxt till kruka och rabatt. Freesian får stora öppna doftande klockblommor på stadiga stjälkar. Freesian kan odlas i kruka inomhus eller utomhus, även friplanterad i rabatt. Nya lökar bildas över sommaren som tas tillvara tillsammans med de gamla på hösten. Fin snittblomma. Finns både enkla och dubbla. Förpackning med 50 lökar. Priserna i tidningen gäller t.o.m. den 1:e april 2013 eller så långt lagret räcker.

3 Snart påsk. Stjärnlök. Ornithogalum Dubium. Vacker växt med robust bladverk och enkla stjärnblommor i klase som blommar länge. Underbar i söderfönster och uterum tidigt på våren. Längre fram passar den bra i krukor på altanen eller planterad i rabatt Påskägg. Sätt glans på påskriset med flotta påskägg i glas. Finns i två storlekar och många färger. /st 10 st eller fler /st Begonia. Begonia Hiemalis. Pålitlig och blomvillig krukväxt som aldrig ger upp. Trivs i rumsvärme på en ljus plats. Får den sedan vatten lite och ofta gör den dig inte besviken. Finns i många ljusa och våriga färger. Spara 17:-/st 53:- Från 59:- 16:- 98:- Ord. 115:- Calla. Zantedeschia. Elegant krukväxt med tufft utseende som finns i flera färger. Callan har helt enkelt ett utseende som sticker ut. Trivs i soliga lägen med jämnt fuktig jord. Blommar länge. Finns även som knöl för plantering i krukor utomhus. Besök gärna oss på

4 Odla själv! Världen är full med knölar! Just nu väller knölarna in i butiken. De är fulladdade med växtkraft och bara längtar efter att få komma i jorden och börja växa. Börjar man sätta rötter och knölar i krukor nu hinner det bli rejäla plantor av dem när det är dags att sätta ut krukorna på altanen. Dessutom blir fönsterbrädorna fulla med spirande skott som gör att man glömmer den sega vintern för en stund. De första kryddväxterna har också kommit hem, fulla med doft och arom! Andris tipsar Hög tid att sätta upp fågelholkar nu. Varför inte prova en med kamera? Fantastiskt att följa kullen på TV:n eller datorn. Dra igång dina gamla pelargoner med nedklippning, värme, gödning och ny jord. Päronträd och äppleträd går bra att klippa nu. Det är en behaglig och rolig sysselsättning i vårsolen. Har du funderingar på hur du skall klippa, titta in till oss på Blekingeplantan, vi hjälper dig! Lerkruka eller plastkruka till växterna? Jag föredrar lerkruka. Den andas och de flesta växter trivs bättre i lerkruka. Nöjd kund Rose och Bengt Gustafsson Vi köper det vi behöver på Blekingeplantan, även om vi har en bit att köra. Orkideer och rosor gillar vi och det har vi massor av, inget misslyckas, allt tar sig. Ingrid tipsar Klipp i dina buskar och träd och ta in grenarna till drivning så hinner de grönska och blomma till påsk. Gulast blir forsythian och pampigast blir kastanjen. Så tomatfrön nu! Sungold är en liten körsbärstomat som är min och barnbarnets favorit söt och smakrik. Det har faktiskt blivit dags för de första penseerna i krukan på trappan. Penseer är tåliga, de klarar 4 5 minusgrader utan problem. Fröodling. Dags att börja tänka på sådden. Här är några av våra favoriter: Basilika oumbärlig i tomatsalladen, Melon solvarm direkt från växthuset, Rosensallad gör alla tråkiga sallader roliga, Squash varför smakar den runda bättre? Tomat Sungold supergod, Inkakrage färgstark i buketten, Luktärt doftar bäst, Jätteverbena pampigast.

5 Odla själv! 3 kg. 13:-/påse Tagetes. Den mest lättodlade och tacksamma sommarblomman. Allt du sår gror och blir bra. Finns i flera sorter med olika trendriktiga färger och höjder. Unna dig själv att lyckas med din odling så tagetes! 88:- Från. Sättpotatis. Nu har vi dem i butiken de första påsarna med dessa underbara knölar. Förgro nu och njut till midsommar! Från. 15:- Sticklingar. Dagarna har blivit längre och ljusare och sticklingarna är mogna för en större kruka. Massor med pelargon- och blodsdroppesticklingar. Såjord. Med näringsinnehåll anpassat till frön och sticklingar. Även bra att använda till kaktusar och suckulenter då jorden är uppblandad med sand för dräneringens skull. 10 liter. Vår egen specialjord. Använd en jord som du kan lita på när du skall plantera om plantor och sticklingar. Gör skillnad! 50 liter. Spara 14:-/st 38:- 65:- 95:- Ord. 79:- Miniväxthus. En bra låda med 24 krukor och lock. 30x24 cm. Besök gärna oss på

6 Vårkänsla. Fågelkopp. Porslinskopp med 2 olika motiv fastsatt med fat och allt på ett 65 cm spjut. Används som fågelmatare, fågelbad eller planteringskopp till pense eller sommarblomma. Från Lisbeth Dahl. Från Från Laxfärgade krukor Corall. Visst är de härliga, dessa laxfärgade krukor från 2 Have. Man får sommarkänsla när man ser dem. Finns i tre storlekar. 188:- 175:- Kaffekopp. Läckra kaffekoppar med fat i retrostil. Från Lisbeth Dahl 58:- 115:- Olivträd. Olea Europaea. Olivträd i lagom fönsterstorlek. Behåll trädet inne under den tidiga våren. Sätt sedan ut det på altanen gärna i en större kruka. Priserna i tidningen gäller t.o.m. den 1:e april 2013 eller så långt lagret räcker.

7 Vårkänsla. Antikblå zinkkrukor och skålar från 2 Have 39:- Drottning Dagmars Nåldyna. Cotula dioica. Liten tät snabbväxande grön kudde. Mycket dekorativ och lättplacerad. Trivs i de flesta lägen och blommar med små vita blommor som kan liknas vid knappnålshuvud. Bra badrums- och köksväxt. Liknar hemtrevnad men tuffare. Från 39:- Löpare av jeanstyg. Få vårkänsla och duka med slitna jeans i hopvävda till tablett eller löpare. Storlek 35x45 cm. Finns också 40x170 cm. Från Nordal. 69:- 35x45cm 36:- /planta Primula. Primula Veris Victoriana. Skapa din första vårkruka med denna fleråriga, spännande och annorlunda primula tillsammans med den rödbladiga klövern Trifolium. Björkris i kanten förstärker känslan av vår. Rödbladig trifolium: 52:-. Besök gärna oss på

8 POSTNR: Max 4 liljor per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning. POSTNR: Max 5 per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning. 19:- Kryddväxter. Utomhusodlade stabila 29:- plantor. Använd dem till matlagning nu och plantera ut senare. Rosmarin hängande och vanlig, oregano, vinterkyndel, timjan grön Ord. 59:- och brokig. Egen rosmarin till påsklammet! Doftande Narciss Bridal Crown. Fantastisk att följa från små skott till stabila spiror med fyllda doftande blommor. Vit förutom i mitten där den är orangegul. Köp den liten och njut länge! Tål minusgrader. Liljerötter. Liljan, en av trädgårdens 19:- pampigaste växter kan börja förodlas nu. Plantera roten i kruka och du har en planta färdig för utplantering när frostrisken är över. Därefter är Ord. 29:- liljan flerårig. Fyra sorter i fyra olika färger. Ord. 39:- 49:- Ord. 98:- 18:-/hg Sekatör Lady. Bra modell för mindre händer. Klarar grenar upp till 1,5 cm. Passar bra till klippning och gallring av buskar, rosor, perenner, fruktträd. De kvinnliga trädgårdsmästarnas favorit. Skinnhandsken på bilden kostar 128:- 78:- Spara 37:-/st Ord. 115:- Vi reserverar oss för tryckfel och utebliven leverans. Layout & Produktion: Quid, Kristianstad POSTNR: Max 5 per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning. Utekrukor. Valfri utekruka till den första vårplanteringen. Halva priset! POSTNR: Max 2 per per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning. POSTNR: Hortensia. Hydrangea Macrophylla. Rosa, blå eller vit. Trivs i fönstret men även längre in i ljusa rum. Plantera ut dem i trädgården senare i vår. Max 2 per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning. eller Spelkulor. Trädgårdskul för hela familjen. Spelkulor i olika material, storlekar och färger. Vårkänsla för gammal och ung! Kundklubb som ger bra bonus Gå med i vår kundklubb (kostar 50:-/år) så får du både både tips och bonusar: Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender, tips och tävlingar. Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar. Upp till 17 % bonus som kan användas för inköp under året. Besök gärna oss på Bli vårt fan på Facebook för att få inspirerande tips!

29:- Spara 20:-/bunt Tulpaner. Bunt med 10 tulpaner

29:- Spara 20:-/bunt Tulpaner. Bunt med 10 tulpaner Spara 20:-/bunt Tulpaner. 29:- Bunt med 10 tulpaner Ord. 49:- Vi har öppet igen och har fyllt upp med massor av fräscha tulpaner. Varför inte använda en glascylinder som vas? Glascylinder 15 cm. Pris 39:-

Läs mer

En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Spara 20:-/st 49:- Dianthus Kahori.

En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Spara 20:-/st 49:- Dianthus Kahori. En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Spara 20:-/st Nejlika 49:- Kahori. Dianthus Kahori. Ord. 69:- Fantastisk låg mattbildande nejlika som trivs både i rabatt,

Läs mer

98:- SOMMAR. Klasblommig ros. Spara 67:-/st. Ord. 165:- Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap

98:- SOMMAR. Klasblommig ros. Spara 67:-/st. Ord. 165:- Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap SOMMAR 2013En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Spara 67:-/st Bonica 98:- Klasblommig ros. Ord. 165:- Blommar med halvfyllda rosa blommor. Blommorna skiftar i

Läs mer

79:- Trädgårdens dag söndagen den 11/9. Rosa ölandstok. En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap

79:- Trädgårdens dag söndagen den 11/9. Rosa ölandstok. En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Trädgårdens dag söndagen den 11/9 Spara 31:-/planta Rosa ölandstok. Potentilla fr. Lovely Pink 79:- Ord. 110:- Kompakt buske

Läs mer

29:- Äntligen sommar. Lavendel. /st. Spara 20:-/st. Ord. 49:- En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap

29:- Äntligen sommar. Lavendel. /st. Spara 20:-/st. Ord. 49:- En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Äntligen sommar Spara 20:-/st Lavendel. Lavandula 29:- angustifolia. Ord. 49:- /st Lavendel blommar länge, lavendel doftar

Läs mer

VINTER TIDNING 2012. Krokus & pärlhyacint. Spara 12:-/st

VINTER TIDNING 2012. Krokus & pärlhyacint. Spara 12:-/st VINTER TIDNING 2012 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Spara 12:-/st Krokus & pärlhyacint. 14:-/st Ord. 26:- Plantera dem gärna i glaskrukor så ser du rötternas

Läs mer

79:- 49:- 19:- 79:- HORTENSIOR HÄRLIGA. Sveriges Trädgårdsmästare. JORDVIVA Primula vulgaris HOYA AUSTRALIS RUND. Flera olika former!

79:- 49:- 19:- 79:- HORTENSIOR HÄRLIGA. Sveriges Trädgårdsmästare. JORDVIVA Primula vulgaris HOYA AUSTRALIS RUND. Flera olika former! Sveriges Trädgårdsmästare Krukväxt 2015 Inspiration, tips och råd för både hem och trädgård. JORDVIVA Primula vulgaris Ord.pris 89:- 19:- Ord.pris 29:- HÄRLIGA HORTENSIOR Flera olika former! MINI- DRIVHUS

Läs mer

79:- Vårkänslor. Läckert och lättskött. Odla på fönsterbrädan! FÖR på köpet. 2. Hortensia. Kaktus. själv. Inspiration för hemmet 2018.

79:- Vårkänslor. Läckert och lättskött. Odla på fönsterbrädan! FÖR på köpet. 2. Hortensia. Kaktus. själv. Inspiration för hemmet 2018. Läckert och lättskött Vårkänslor Inspiration för hemmet 2018 Kaktus 3 Den billigaste FÖR på köpet. 2 Hortensia 20:- 79:- Ord. pris 99:- Hortensia Hydrangea Macrophylla i sorter Trivs i ljusa lägen, men

Läs mer

Kärlekspelargon (Pelargonium Calliope)

Kärlekspelargon (Pelargonium Calliope) Kärlekspelargon (Pelargonium Calliope) En riktigt röd Pelargon! Växer upprätt, väl förgrenad. Bladen är njurformade/runda, blanka och friskt gröna. Blommorna är dubbla och sitter på lång stjälk i klotrund

Läs mer

49:- Nyhet! 25:- Inspiration. Dags att börja så och förgro! tips & råd www.bogrönt.se. TRIXIE - 3 läckra penséer i samma kruka!!!

49:- Nyhet! 25:- Inspiration. Dags att börja så och förgro! tips & råd www.bogrönt.se. TRIXIE - 3 läckra penséer i samma kruka!!! Inspiration tips & råd www.bogrönt.se Tidig Vår 2012 Nyhet! TRIXIE - 3 läckra penséer i samma kruka!!! Dags att börja så och förgro! Minidrivhus 49:- Ord.pris 79:- Så- och kaktusjord 25:- Ord.pris ca 39:-

Läs mer

Hydrangea macrophylla Magical sortiment

Hydrangea macrophylla Magical sortiment Hydrangea macrophylla Magical sortiment Magical Four Seasons Speciellt utvald Skiftar i färg under säsongen Tjusig present Fyra årstider med Magical Hydrangea macrophylla Magical är en fröjd för ögat.

Läs mer

78:- Vidjehortensia. Nyhemkomna sommarblommor! Våra favoritväxter i sommarkrukan Sidan 4 Det lilla extra Sidan 7

78:- Vidjehortensia. Nyhemkomna sommarblommor! Våra favoritväxter i sommarkrukan Sidan 4 Det lilla extra Sidan 7 Idé och kundtidning från Blekingeplantan i Nättraby Nyhemkomna sommarblommor! Vidjehortensia 78:- Behagligt växande buske med stora (upp till 30 cm) blommor. Blommorna är först grönaktiga, men blir sedan

Läs mer

39:- VÅR2012 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Blåklocka. Spara 20:-/st

39:- VÅR2012 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Blåklocka. Spara 20:-/st Nästan VÅR2012 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Spara 20:-/st Blåklocka. 39:- Campanula Get Mee. Ord. 59:- Denna blåklocka har blivit en klockren succe. Den

Läs mer

Sommar & semester. Odla din egen picknick! Se sid 6-7. Trädgårdsinspiration 2019

Sommar & semester. Odla din egen picknick! Se sid 6-7. Trädgårdsinspiration 2019 Sommar & semester Trädgårdsinspiration 2019 Odla din egen picknick! Se sid 6-7 Sommarfavoriter Sommarblommor finns i så många färger och former att du kan låta din kreativa sida få fritt spelrum att skapa

Läs mer

BLAST FROM THE PAST VI PÅ FRITZ BLOMMOR

BLAST FROM THE PAST VI PÅ FRITZ BLOMMOR ROSA En av årets trendfärger är rosa i olika nyanser. Puderrosa, gammelrosa och toner mot aprikos ser vi just nu både hos växter, på väggar och i tyger. BLAST FROM THE PAST Så skulle man kunna beskriva

Läs mer

69:- 119:- Vårflirt. Extra stora italienska kryddor! Dags att förgro för potatis till midsommar! Toffelblomma. Minerva. Grönskande Inspiration 2018

69:- 119:- Vårflirt. Extra stora italienska kryddor! Dags att förgro för potatis till midsommar! Toffelblomma. Minerva. Grönskande Inspiration 2018 Vårflirt Minerva Tidig, fast mycket populär potatis. 49 90 3 kg. Grönskande Inspiration 2018 Toffelblomma Calceolaria Calynopsis 69:- Extra stora italienska kryddor! Dags att förgro för potatis till midsommar!

Läs mer

UPPTÄCK VÅR E- BUTIK Passa på! 99:- BRUDORKIDÉ 4 STÄNGLAR Finns i flera färger. Ord. pris 199:- Lev livet lite grönare

UPPTÄCK VÅR E- BUTIK   Passa på! 99:- BRUDORKIDÉ 4 STÄNGLAR Finns i flera färger. Ord. pris 199:- Lev livet lite grönare UPPTÄCK VÅR E- BUTIK WWW.BLOMSTERLANDET.SE 99:- BRUDORKIDÉ 4 STÄNGLAR Finns i flera färger. Ord. pris 199:- Lev livet lite grönare MEDLEMSPRIS 49 50 HORTENSIA Hydrangea macrophylla Finns i flera färger.

Läs mer

99:- Lev livet lite grönare MORS DAG! TRÄDGÅRDS- HORTENSIA. Söndag 26 maj. /blomsterlandet. Till mor!

99:- Lev livet lite grönare MORS DAG! TRÄDGÅRDS- HORTENSIA. Söndag 26 maj.   /blomsterlandet. Till mor! UPPTÄCK VÅR E- BUTIK WWW.BLOMSTERLANDET.SE Lev livet lite grönare TRÄDGÅRDS- HORTENSIA Hydrangea macrophylla Välj bland flera färger. Ord. pris 149:- Söndag 26 maj MORS DAG! 6-pack SOMMAR- BLOMMOR Välj

Läs mer

99:- Lev livet lite grönare MORS DAG! TRÄDGÅRDS- HORTENSIA. Söndag 26 maj. /blomsterlandet. Till mor!

99:- Lev livet lite grönare MORS DAG! TRÄDGÅRDS- HORTENSIA. Söndag 26 maj.   /blomsterlandet. Till mor! UPPTÄCK VÅR E- BUTIK WWW.BLOMSTERLANDET.SE Lev livet lite grönare TRÄDGÅRDS- HORTENSIA Hydrangea macrophylla Välj bland flera färger. Ord. pris 149:- Söndag 26 maj MORS DAG! 6-pack SOMMAR- BLOMMOR Välj

Läs mer

14:90 49:90. Välkomna våren! Pärlhyacint. Minidrivhus till fönsterbrädan. Inspiration. Dags att plantera om och förgro! Ord.

14:90 49:90. Välkomna våren! Pärlhyacint. Minidrivhus till fönsterbrädan. Inspiration. Dags att plantera om och förgro! Ord. Inspiration tips & råd www.bogrönt.se Tidig Vår 2013 Välkomna våren! Dags att plantera om och förgro! Minidrivhus till fönsterbrädan Ord pris 89:- Pärlhyacint 14:90 Ord.pris 24:90 1 Plantera våren! Var

Läs mer

ROSENKNOPPS- & MÅRBACKA-

ROSENKNOPPS- & MÅRBACKA- Sveriges Trädgårdsmästare Tidig Vår 2015 Välkomna våren med läcker vårlök! BRUDORKIDÉ 2 stänglar Mot Kupong Mormors älsklingar, men även moderna favoriter! ROSENKNOPPS- & MÅRBACKA- Köp 10 st kraftiga penséer

Läs mer

FÅ ETT RIKARE LIV MED KRYDDOR, FRUKT, BÄR OCH GRÖNSAKER PÅ BALKONGEN OCH UTEPLATSEN MED PLANTAGENS NYA LÖSNINGAR.

FÅ ETT RIKARE LIV MED KRYDDOR, FRUKT, BÄR OCH GRÖNSAKER PÅ BALKONGEN OCH UTEPLATSEN MED PLANTAGENS NYA LÖSNINGAR. FÅ ETT RIKARE LIV MED KRYDDOR, FRUKT, BÄR OCH GRÖNSAKER PÅ BALKONGEN OCH UTEPLATSEN MED PLANTAGENS NYA LÖSNINGAR. Tillbaka till naturen Skapa din egen unika odling var du vill. Bestäm vad du vill odla,

Läs mer

69:- 49:- Ord.pris 69:- 15:- HÄRLIGA HORTENSIOR Hydrangea Trivs i ljusa lägen och vill ha jämn fuktighet. I vitt, rosa och blått.

69:- 49:- Ord.pris 69:- 15:- HÄRLIGA HORTENSIOR Hydrangea Trivs i ljusa lägen och vill ha jämn fuktighet. I vitt, rosa och blått. Inspiration, tips & råd. VI ÄR SVERIGES TRÄDGÅRDSMÄSTARE Inspiration, tips och råd för både hem och trädgård. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. www.bogront.se 15:- JORDVIVA Primula vulgaris Ord.pris 25:-

Läs mer

Höstnyheter 2015 Vi presenterar 24 olika höstlöks nyheter och 3 nya vitlökar. 27 goda orasaker att plantera lök i höst. eller. www.exoticgarden.

Höstnyheter 2015 Vi presenterar 24 olika höstlöks nyheter och 3 nya vitlökar. 27 goda orasaker att plantera lök i höst. eller. www.exoticgarden. 2015, Exotic Garden Höstnyheter 2015 Vi presenterar 24 olika höstlöks nyheter och 3 nya vitlökar eller 27 goda orasaker att plantera lök i höst Darwinhybridtulpanerna är kraftiga och ståtliga, ca 60 cm

Läs mer

149:- Peperomia Välj 3 betala 2. Lykta 249:- NYHET! Inspiration. tips & råd Stämningsfullt vid graven!

149:- Peperomia Välj 3 betala 2. Lykta 249:- NYHET! Inspiration. tips & råd  Stämningsfullt vid graven! Sveriges Trädgårdsmästare Inspiration tips & råd www.bogront.se Alla Helgon 2013 Stämningsfullt vid graven! Lykta Passar både vid grav och entré 149:- Ord.pris 199:- Peperomia Välj 3 betala 2 NYHET! Lykta

Läs mer

39:- 290:- VÅR2012 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Kungsnejlikrot. 10st. Geum coccineum Borisii.

39:- 290:- VÅR2012 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Kungsnejlikrot. 10st. Geum coccineum Borisii. VÅR2012 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Kungsnejlikrot. Geum coccineum Borisii. 39:- 290:- 10st Flerårig växt med 40 cm höga orange blommor i maj-juli. Mycket

Läs mer

3 FÖR 60:- Lev livet lite grönare. PÅSKLILJA Småblommig Tete-â-tete. Ord. pris /blomsterlandet. Storblommig.

3 FÖR 60:- Lev livet lite grönare. PÅSKLILJA Småblommig Tete-â-tete. Ord. pris /blomsterlandet. Storblommig. Lev livet lite grönare 3 FÖR 60:- PÅSKLILJA Småblommig Tete-â-tete. Ord. pris 24 90 Vid köp av hel låda, 12 stycken PENSÉER Viola x wittrockiana Ord. pris 9 90 7 90 /st www.blomsterlandet.se Storblommig

Läs mer

Aloysia citridora. BLOMNING Små svagt lila blommor i juli-aug.

Aloysia citridora. BLOMNING Små svagt lila blommor i juli-aug. Växtlista Aloysia citridora Små svagt lila blommor i juli-aug. Bladen är gröna lansettliknande. Det är en vedartad liten buske som med åren kan likna ett litet miniatyr träd 60-80 cm hög. Både blad och

Läs mer

Wändels perennodlare

Wändels perennodlare Wändels perennodlare Artikeln införd i Din Trädgård nummer 11-2002 Den här PDF-filen ligger som en bilaga på webbplatsen http://www.monarda.se - gå dit>>> Lars Forslin Observera att texten ligger som bild.

Läs mer

59:- Vårflirt 49:- 19:- Nyhet. Gammal favorit i ny tappning som tål frost. Dags att förgro för potatis till midsommar! Toffelblomma.

59:- Vårflirt 49:- 19:- Nyhet. Gammal favorit i ny tappning som tål frost. Dags att förgro för potatis till midsommar! Toffelblomma. Vårflirt Växtinspiration 2017 Tusensköna Ord. pris 29:- Nyhet Gammal favorit i ny tappning som tål frost. Toffelblomma Bellis perennis 19:- 59:- Calceolaria Calynopsis 20:- Minerva Tidig, fast mycket populär

Läs mer

I MAJ MÅNAD GRÖN PASSION VÅRA FILMER. Denna vackra passionsblomma kan du läsa mer om på sidan 8. En perfekt klängväxt som gillar sol.

I MAJ MÅNAD GRÖN PASSION VÅRA FILMER. Denna vackra passionsblomma kan du läsa mer om på sidan 8. En perfekt klängväxt som gillar sol. MAJ 2017 PASSION Denna vackra passionsblomma kan du läsa mer om på sidan 8. En perfekt klängväxt som gillar sol. I MAJ MÅNAD GRÖN I maj sig öppnar jordens stora sköte och himlens kärlek strålar ner däri,

Läs mer

Vårflirt 19:- Nyhet. Gammal favorit i ny tappning som tål frost. Dags förgro för potatis till midsommar! Toffelblomma. Namn Garden center.

Vårflirt 19:- Nyhet. Gammal favorit i ny tappning som tål frost. Dags förgro för potatis till midsommar! Toffelblomma. Namn Garden center. Vårflirt Växtinspiration 2017 Tusensköna Bellis perennis 19:- Ord. pris 29:- Nyhet Gammal favorit i ny tappning som tål frost. Toffelblomma 59:Calceolaria Calynopsis Ord. pris 79:- 20:- Namn Garden center

Läs mer

98:- SOMMAR. Frilandshibiskus. Hibiscus Syriacus. Spara 62:-/st

98:- SOMMAR. Frilandshibiskus. Hibiscus Syriacus. Spara 62:-/st SOMMAR 2014En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Spara 62:-/st 98:- Frilandshibiskus. Hibiscus Syriacus. Ord. 160:- Färgglad och blomrik buske som trivs i soliga

Läs mer

Wexthuset erbjuder kvalitetprodukter inom odling och trädgård från ledande märken. Växtnäring och gödning. Specialjord och orkidékompost

Wexthuset erbjuder kvalitetprodukter inom odling och trädgård från ledande märken. Växtnäring och gödning. Specialjord och orkidékompost Wexthuset erbjuder kvalitetprodukter inom odling och trädgård från ledande märken. Växtnäring och gödning Specialjord och orkidékompost Orkidékrukor, stöd och clips Amplar Hanging Basket Swellgel bevattningsgel

Läs mer

Amaryllisens dag. 19 november

Amaryllisens dag. 19 november Amaryllisens dag 19 november Amaryllisens dag 19 november Amaryllis är den perfekta blomman till jul eftersom den är så sagolikt vacker. Den har attityd och skapar stämning samtidigt som den är busenkel

Läs mer

FAKTA om våra. tjänster vid plantering och gravskötsel

FAKTA om våra. tjänster vid plantering och gravskötsel FAKTA om våra tjänster vid plantering och gravskötsel 13 Behöver du hjälp med skötsel av gravplatsen? Vi på Borås kyrkogårdar kan hjälpa till att sköta din gravplats. Vi utför bland annat vår-, sommaroch

Läs mer

Sofieros blommor. Drottning Silvias Blomstersmycke

Sofieros blommor. Drottning Silvias Blomstersmycke Sofieros blommor Drottning Silvias Blomstersmycke Detta blomstersmycke är tillägnat Drottning Silvia på hennes 50-årsdag 1993 och då fylldes den här platsen med Drottning Silvias favoritväxter. Det är

Läs mer

49:- 25:- 149:- Amaryllis. Alfresco. Inspiration. Dörrkrans Kottestjärna. Pynta julen i klassiskt rött eller vintrigt vitt!

49:- 25:- 149:- Amaryllis. Alfresco. Inspiration. Dörrkrans Kottestjärna. Pynta julen i klassiskt rött eller vintrigt vitt! Inspiration tips & råd www.bogrönt.se Advent 2012 Dörrkrans Kottestjärna 149:- Ord. pris 198:- Pynta julen i klassiskt rött eller vintrigt vitt! Ord. pris 69:- Alfresco 49:- Julkruka Paragon 13,4x12 cm

Läs mer

När jag odlade i skolträdgården i Göteborgs botaniska trädgård

När jag odlade i skolträdgården i Göteborgs botaniska trädgård När jag odlade i skolträdgården i Göteborgs botaniska trädgård Mitt arbetshäfte namn klass Träff 1 Datum Idag har vi träffats för första gången. Vi har rensat ogräs, grävt, gödslat jorden, satt lök och

Läs mer

129:-/st. Våren 2016. Låt rosorna blomma i din trädgård! Charming Cover. www.olandsplantskola.se

129:-/st. Våren 2016. Låt rosorna blomma i din trädgård! Charming Cover. www.olandsplantskola.se Våren 2016 Låt rosorna blomma i din trädgård! Sympathie Peace 129:-/st Troika Fyra underbara & friska rosor i vackra färger, med olika användningsområden. Alla blommar rikligt från juli till sen höst.

Läs mer

KÖPHJÄLP ODLA INOMHUS. Hydroponiska odlingsprodukter BRA ATT VETA

KÖPHJÄLP ODLA INOMHUS. Hydroponiska odlingsprodukter BRA ATT VETA KÖPHJÄLP ODLA INOMHUS Hydroponiska odlingsprodukter BRA ATT VETA Den här symbolen finns på förpackningen till alla produkter som kan användas för att odla inomhus med hydroponik. Från frö till gödning,

Läs mer

99:- Lev livet lite grönare. BOLLKRYSANTEMUM Chrysanthemum x morifolium ø 12 cm kruka. Välj bland flera färger. Ord. pris 39 90

99:- Lev livet lite grönare. BOLLKRYSANTEMUM Chrysanthemum x morifolium ø 12 cm kruka. Välj bland flera färger. Ord. pris 39 90 UPPTÄCK VÅR E- BUTIK WWW.BLOMSTERLANDET.SE Lev livet lite grönare 29 90 BOLLKRYSANTEMUM Chrysanthemum x morifolium ø 12 cm kruka. Välj bland flera färger. Ord. pris 39 90 HÖSTENS ALLA FAVORITER! Höstkänsla!

Läs mer

28:- 13 oktober HÖST2013. Fruktdag med sortbestämning

28:- 13 oktober HÖST2013. Fruktdag med sortbestämning HÖST2013 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Fruktdag med sortbestämning 13 oktober Sätt färg på dina höstkrukor! Använd hållbara växter som ger färg och grönska

Läs mer

Nr 3 12 mars 2015. alltid lite bättre. Blåkulla. Vårens glada utställning. Påskbyn. Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk.

Nr 3 12 mars 2015. alltid lite bättre. Blåkulla. Vårens glada utställning. Påskbyn. Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. Nr 3 12 mars 2015 alltid lite bättre Blåkulla Vårens glada utställning Påskbyn Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. Påskbyn 2015 Årets tema är Blåkulla som är en stor uppbyggd utställning som roar

Läs mer

69:- Färgglatt! Blommar hela sommaren! Inspiration. Småpetunia Godismix 3 olika sorter i samma kruka. tips & råd. www.bogrönt.se

69:- Färgglatt! Blommar hela sommaren! Inspiration. Småpetunia Godismix 3 olika sorter i samma kruka. tips & råd. www.bogrönt.se Inspiration tips & råd www.bogrönt.se Sommar 2011 Färgglatt! Blommar hela sommaren! Småpetunia Godismix 3 olika sorter i samma kruka 69:- Karamell Pastell Karamell Fire Tips! Småpetunia & Hängverbena Lättskötta

Läs mer

Nr 2 26 februari 2015. alltid lite bättre. Vårens glada utställning. Påskbyn. Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. Blåkulla

Nr 2 26 februari 2015. alltid lite bättre. Vårens glada utställning. Påskbyn. Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. Blåkulla Nr 2 26 februari 2015 Vårens glada utställning Påskbyn Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. alltid lite bättre Blåkulla Camping Blåkulla Camping Påskbyn 2015 Nu har vi öppnat vår Påskby för säsongen.

Läs mer

BLOMSTERLANDET TRÄDGÅRDS- HORTENSIA RYDEBÄCK. Premiärpris! PREMIÄR 11/5 KL Lev livet lite grönare

BLOMSTERLANDET TRÄDGÅRDS- HORTENSIA RYDEBÄCK. Premiärpris! PREMIÄR 11/5 KL Lev livet lite grönare 79 90 TRÄDGÅRDS- HORTENSIA Hortensia macrophylla Finns i flera färger. Ord. pris 149:- PREMIÄR 11/5 KL 10.00 BLOMSTERLANDET RYDEBÄCK Nu öppnar vi dörrarna till vår ombyggda butik med fräsch snittblomsavdelning,

Läs mer

Nu vaknar trädgården Beskärning Växtval (perenner som inte faller rådjuren i smaken ) Plantering Nigella Trädgård, Camilla Wihlander Nu vaknar Trädgården Aspenäs Villaägarförening februari 2011 Beskärning

Läs mer

Trädgårdscentrum AB. Grafisk profil

Trädgårdscentrum AB. Grafisk profil Grafisk profil Logotypen Logotypen är baserad på en script för att få den att kännas mer moderna samtidigt som det kopplas mer ihop med växtriket och stjälkar. Bladen är ännu ett element som ska göra att

Läs mer

Lökmarknad 19 april 2017

Lökmarknad 19 april 2017 Lökmarknad 19 april 2017 Namn 1 Star s Favourite Ant i påse Pris/ påse 1 25:- Rosa, 100 cm. En cocktail av färg, mjukt rosa med elfenbensfärgat hjärta. Fin tillsammans med vita och blå Leverbalsam och

Läs mer

Älskade Pelargoner...

Älskade Pelargoner... Stjärnpelargon Bladen spetsigt flikiga, liknar lönnblad. Blommorna är stjärnformiga, lite spretiga. Även dubbla sorter finns, de är charmigt rufsiga. blomjord. Plocka bort vissna blommor och blad efter

Läs mer

79:- Jordgubbsplantor. VÅRA favoritgrönsaker Sidan 4 Det lilla extra Sidan 7. 6-pack. Idé och kundtidning från Blekingeplantan i Nättraby

79:- Jordgubbsplantor. VÅRA favoritgrönsaker Sidan 4 Det lilla extra Sidan 7. 6-pack. Idé och kundtidning från Blekingeplantan i Nättraby Idé och kundtidning från Blekingeplantan i Nättraby Jordgubbsplantor 6-pack 79:- Spara 66:-/6-pack Ord. 145:-/6-pack Åtta sorter med olika mognadstider och smak. Hitta din favorit och starta upp din odling!

Läs mer

Medelhavet. flyttar norrut

Medelhavet. flyttar norrut John och Kerstin Rogers räknar med att de har en av Sveriges sydligaste palmodlingar. Samtidigt är den nog också en av Europas nordligaste palmodlingar. Medelhavet Text: Carro Wendt Foto: Pernilla Wästberg

Läs mer

MÄSTER GRÖN. K. Anderssons Plant Odlare 31 11cm kruka 4x15/hylla. Sweet n Neat Scarlet. Sweet n Neat Yellow. Elin. Locarno. Colibri.

MÄSTER GRÖN. K. Anderssons Plant Odlare 31 11cm kruka 4x15/hylla. Sweet n Neat Scarlet. Sweet n Neat Yellow. Elin. Locarno. Colibri. Sweet n Neat Scarlet Kompaktväxande busktomat Små söta välsmakande röda tomater Mycket lämplig för odling i kruka och balkonglåda. Behöver varken tjuvas eller bindas upp Sweet n Neat Yellow Kompaktväxande

Läs mer

SOLROSEN HELINANTHUS ANNUUS. Fakta om solrosen

SOLROSEN HELINANTHUS ANNUUS. Fakta om solrosen SOLROSEN HELINANTHUS ANNUUS Fakta om solrosen Solrosen är en blomma som tillhör arten korgblommiga växter. Det finns ca 70 olika solrosarter och det går att ha dem både inomhus och utomhus. Den blommar

Läs mer

Att odla kryddväxter enkelt, vackert, väldoftande och gott!

Att odla kryddväxter enkelt, vackert, väldoftande och gott! Att odla kryddväxter enkelt, vackert, väldoftande och gott! Av: Katarina Kihlberg Det finns flera goda anledningar till att odla sina egna kryddor för den goda smakens skull, för doften och skönheten och

Läs mer

Innehåll. Blommor gör vardagen vackrare, 7. Äntligen vår, 11. Lekfullt med påskägg och fjädrar, 21. Fånga sommarens stunder, 30

Innehåll. Blommor gör vardagen vackrare, 7. Äntligen vår, 11. Lekfullt med påskägg och fjädrar, 21. Fånga sommarens stunder, 30 5 Innehåll Innehåll Blommor gör vardagen vackrare, 7 Äntligen vår, 11 Lekfullt med påskägg och fjädrar, 21 Fånga sommarens stunder, 30 Skördetidens skatter, 44 Härliga höstlöv, 57 Grön jul med mossa! 73

Läs mer

Körsbärstomater. Körsbärstomater (fortsättning) Black Cherry. Cheresita. Corabell. Favorita. Gardeners Delight. Goldita. Peardrops.

Körsbärstomater. Körsbärstomater (fortsättning) Black Cherry. Cheresita. Corabell. Favorita. Gardeners Delight. Goldita. Peardrops. Körsbärstomater Black Cherry Violettröd, mycket söt och god körsbärstomat ca 20 g. Relativt tidig skörd. Odlas i växthus eller skyddat läge. Tjuvas. Cheresita Liten, god, röd körsbärstomat, 15 20 g. Ger

Läs mer

Sommarblommor. Småpetunia Million Bells. 3 st 100:- Ord.pris 49.90/st. Öppettider se hemsidan. Nu även Webbshop. Telefon

Sommarblommor. Småpetunia Million Bells. 3 st 100:- Ord.pris 49.90/st. Öppettider se hemsidan. Nu även Webbshop.  Telefon Sommarblommor Småpetunia Million Bells 3 st 100:- Ord.pris 49.90/st Nu även Webbshop Öppettider se hemsidan Telefon 033-27 95 00 Sommarblommor för soliga Bägarranka Potatisblomma Blå eller vit Lättskött!

Läs mer

E-mail Apache Patio Hot Peppers 69:-

E-mail Apache Patio Hot Peppers  69:- Du kan redan nu förhandsbeställa våra ekologiskt odlade plantor. Uppdragna från ekofrö i det natursköna Karlskoga, Värmland. Tillgången är starkt begränsad. Plantorna skickas per post så snart frostrisken

Läs mer

En kort information om att odla och plantera på små tomter i 42:an

En kort information om att odla och plantera på små tomter i 42:an N V Ö S En kort information om att odla och plantera på små tomter i 42:an Välkommen till 42:ans lilla trädgårdsbok. Häftet är framtaget för att vi skall få en grön, trygg, och trevlig närmiljö. 2005-2006

Läs mer

Höstträffar 29:- HÖST2011. Fruktdag 9:e oktober Ljuskväll 13:e oktober. Riktig gammaldags höstaster.

Höstträffar 29:- HÖST2011. Fruktdag 9:e oktober Ljuskväll 13:e oktober. Riktig gammaldags höstaster. HÖST2011 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Höstträffar Fruktdag 9:e oktober Ljuskväll 13:e oktober Spara 13:-/st Riktig gammaldags höstaster. Aster novi-belgii.

Läs mer

Paket. Grästrimning alt. 1. Grundskötsel utan gravrabatt alt. 2. Grundskötsel med gravrabatt alt. 3

Paket. Grästrimning alt. 1. Grundskötsel utan gravrabatt alt. 2. Grundskötsel med gravrabatt alt. 3 Som gravrättsinnehavare har du en skyldighet, enligt Begravningslagen 7 kap 3, att hålla gravplatsen i ett vårdat och värdigt skick. Du kan välja att sköta gravplatsen helt själv eller så kan du vända

Läs mer

Från Barnträdgård till Trädgårdsbarn

Från Barnträdgård till Trädgårdsbarn Från Barnträdgård till Trädgårdsbarn Projektledare Martina Jönsson Matkonsult Hushållningssällskapet Halland Nästan alla barn gillar att odla och alla barn gillar att skörda smultron, jordgubbar, små söta

Läs mer

38:- VÅR2014. Flerårig enkelblommande stockros. Alcea ficifolia. Max 4 plantor per kund.

38:- VÅR2014. Flerårig enkelblommande stockros. Alcea ficifolia. Max 4 plantor per kund. VÅR2014 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap 38:- Ord. 56:- Gammaldags torparväxt i rött, vitt och ljusgult. Blommar juli till september. Fin utmed väggar, plank

Läs mer

99:- Premiärpris! BRUDORKIDÉ 4 STÄNGLAR Finns i flera färger. Ord. pris 179:- Självklart firar vi även i vår butik på Erikslund.

99:- Premiärpris! BRUDORKIDÉ 4 STÄNGLAR Finns i flera färger. Ord. pris 179:- Självklart firar vi även i vår butik på Erikslund. PREMIÄR 11/10 VÄSTERÅS STENBY Välkommen till en butik fylld med säsongens växter och fantastiska premiärerbjudanden. 99:- BRUDORKIDÉ 4 STÄNGLAR Finns i flera färger. Ord. pris 179:- Självklart firar vi

Läs mer

Glöm inte att märka dina sådder. Här en primula, P. tanneri ssp Nepalensis. Foto: Helen Isaksson-Nyman

Glöm inte att märka dina sådder. Här en primula, P. tanneri ssp Nepalensis. Foto: Helen Isaksson-Nyman Så perenner - så här kan du göra! Publicerad: 2012-01-03 Det kliar i många gröna fingrar nu. Så snart det nya året börjar blickar vi framåt mot en ny vår och sommar och vi vill börja så fröer! Perennerna

Läs mer

MINI CYKLAMEN STRÅL- RUDBECKIA

MINI CYKLAMEN STRÅL- RUDBECKIA Sveriges Trädgårdsmästare Sensommar 2015 MINI Svarthallon se sidan 4 Köp ett äppelträd och få en säck planteringsjord på köpet! STRÅL- RUDBECKIA 19:- se sidan 2 STÅTLIGA PERENNER PRYDNADSGRÄS Miscanthus

Läs mer

36:- 290:- Äntligen vår. VÅR2011 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Borstnejlika.

36:- 290:- Äntligen vår. VÅR2011 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Borstnejlika. VÅR2011 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Äntligen vår Borstnejlika. 36:- Dianthus barbatus. 290:- 10 st Rabattväxt som finns i massor av färger. Blommar bäst

Läs mer

Höstpynta entrén Se sidan 4-5. Inför vintern Se sidan 6-7. 99:- 15:- Sveriges Trädgårdsmästare. Stor gravlykta 129:- Ljung Garden Girl 35:-

Höstpynta entrén Se sidan 4-5. Inför vintern Se sidan 6-7. 99:- 15:- Sveriges Trädgårdsmästare. Stor gravlykta 129:- Ljung Garden Girl 35:- Sveriges Trädgårdsmästare Allhelgona 2015 Vi har allt du behöver inför Alla helgons dag Se sidan 2-3. Skapa en välkomnande kruka Höstpynta entrén Se sidan 4-5. Förbered trädgården Inför vintern Se sidan

Läs mer

Ribes nigrum Vertti, Grönt vinbär Ett svartvinbär där bären inte blir svarta utan behåller sin gröna färg även när de mognar. De har en söt och god

Ribes nigrum Vertti, Grönt vinbär Ett svartvinbär där bären inte blir svarta utan behåller sin gröna färg även när de mognar. De har en söt och god Ribes nigrum Vertti, Grönt vinbär Ett svartvinbär där bären inte blir svarta utan behåller sin gröna färg även när de mognar. De har en söt och god smak som lämpar sig väl för saft- och vintillverkning.

Läs mer

Perennmatta. Perennmatta

Perennmatta. Perennmatta 118 Fördelar med färdiga perennmattor Snabb och säker etablering Minimalt skötselbehov Håller fröogräset borta Lång planteringssäsong Minskad risk för vandalisering Skyddar mot erosion Marktäckande växtlighet

Läs mer

- Precis, det är det jag tänker! Att man har lite sallad, morötter, och bara kunna gå ut och plocka. - Som det är nu så har jag krukor...

- Precis, det är det jag tänker! Att man har lite sallad, morötter, och bara kunna gå ut och plocka. - Som det är nu så har jag krukor... Trädgårdsarbete - Nu är det ju snart sommar och jag har precis köpt ett hus med en ganska stor trädgård. Och jag vet inte så mycket om det här med trädgårdsarbete. Jag tycker det verkar ganska spännande

Läs mer

Lökförsäljning 15 april 2015. Nr Sort Ant Pris Bild. Dahlia Honka. Dahlia kaktusblommande 2. Dahlia dekorativ 3. Vit 1 25 Denna vita dahlia har

Lökförsäljning 15 april 2015. Nr Sort Ant Pris Bild. Dahlia Honka. Dahlia kaktusblommande 2. Dahlia dekorativ 3. Vit 1 25 Denna vita dahlia har Lökförsäljning 15 april 2015 Nr Sort Ant Pris Bild Dahlia Honka Denna grupp av dahlior är karakteristiska för deras stjärnformade blommor. Det mest anmärkningsvärda är att sorten är lätt parfymerad vilket

Läs mer

29:- Trädgårdens dag söndagen den 9 september. En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Spara 26:-/st Höstflox.

29:- Trädgårdens dag söndagen den 9 september. En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Spara 26:-/st Höstflox. En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Trädgårdens dag söndagen den 9 september Spara 26:-/st Höstflox. 29:- Phlox paniculata. Ord. 55:- Att göra buketter av egenodlade

Läs mer

Innehåll. Lavendel Rosmarin India krasse Basilika Rosor Trädgård 2016 Teckningar Berättelse

Innehåll. Lavendel Rosmarin India krasse Basilika Rosor Trädgård 2016 Teckningar Berättelse 1 Innehåll Lavendel Rosmarin India krasse Basilika Rosor Trädgård 2016 Teckningar Berättelse 2 Lavendel Lavendel augustifolia Kransblommig med blå blommor. Växer vild, flerårig 30-60cm hög. Lavendel trivs

Läs mer

Copyright Octopus Publishing Group Ltd 2009. Bonnier Impact, imprint inom Bonnier Fakta, 2010. Text Joanna Smith. Översättning Maud Steen

Copyright Octopus Publishing Group Ltd 2009. Bonnier Impact, imprint inom Bonnier Fakta, 2010. Text Joanna Smith. Översättning Maud Steen First published in 2009 under the title Hamlyn All Colour 200 No-work Garden Ideas, by Hamlyn, a division of Octopus Publishing Group Ltd 2 4 Heron Quays, London E14 4JP www.octopusbooks.co.uk Copyright

Läs mer

Plantera blomsterlökar under hösten.

Plantera blomsterlökar under hösten. Plantera blomsterlökar under hösten. Hösten har kommit och träden övergår sakta i rött, gult och brunt. Det dröjer inte länge förrän balkonger och trädgårdar är redo för sin vintersömn. Träden och buskagen

Läs mer

Prislista. lidingö kyrkogård

Prislista. lidingö kyrkogård Prislista lidingö kyrkogård 2019 Information om skötsel och plantering Ansvaret för skötseln av begravningsplatsen delas av Lidingö kyrkogårdsförvaltning och dig som gravrättsinnehavare. Kyrkogårdsförvaltningen

Läs mer

Välkommen till Växtia Vi har allt för din trädgård!

Välkommen till Växtia Vi har allt för din trädgård! Våren 016 Välkommen till Växtia Vi har allt för din trädgård! Markaryd, E avfart 75 mot Osby www.vaxtia.se tel 033-719 01 Öppettider: mån fre 9-18, lör 9-16, sön 10-15 Priserna i tidningen gäller t o m

Läs mer

Att få. blommor och bin. att trivas

Att få. blommor och bin. att trivas Att få blommor och bin att trivas Finns det bin ökar äppelskörden. Samarbeta med våra vänner bina Bin och andra insekter gör stor nytta när de flyger från blomma till blomma och hjälper till med pollinering.

Läs mer

49:- Trädgårdens Dag söndagen den 13 september. Solbrud Fuego. detta gillar vi att odla och äta Sidan 4 Ny inredning Sidan 7

49:- Trädgårdens Dag söndagen den 13 september. Solbrud Fuego. detta gillar vi att odla och äta Sidan 4 Ny inredning Sidan 7 Idé och kundtidning från Blekingeplantan i Nättraby Trädgårdens Dag söndagen den 13 september Solbrud Fuego. 49:- Ny kompakt sort med fina varma färger. Fuego är robust och mycket blomrik (juli-september).

Läs mer

Gröna skolgårdar, rapport 2013

Gröna skolgårdar, rapport 2013 Gröna skolgårdar, rapport 2013 Sinnenas trädgård, Förskolan Blomman Förskolan Blomman ligger i Nilstorp i Lund och består av två avdelningar. Det är en ganska liten men personlig förskola som har ett nära

Läs mer

Vackra dukningar inför advent, jul och nyår!

Vackra dukningar inför advent, jul och nyår! Vackra dukningar inför advent, jul och nyår! Kanske finns det ingen tid under året som det anordnas så många fester på inomhus som under december månad? Det är avslutningsfester, glöggpartyn, Luciamingel,

Läs mer

Rosserien Easy Elegance

Rosserien Easy Elegance easyelegance.se Rosserien Easy Elegance Easy Elegance - rosor alla kan odla Rotäkta rosor Alla Easy Elegance -rosorna är rotäkta. Rotäkta rosor är mer härdiga än ympade rosor och efter en riktigt kall

Läs mer

Checklista för trädgårdsdesign

Checklista för trädgårdsdesign Denna checklista är tänkt att vara en inspirationskälla och ge mer vidgade vyer, inom ett område som man inte nödvändigtvis är insatt i. I de fall då man vill ha en designad trädgård, skall den också ligga

Läs mer

Elitväxter utvalda för din trädgård!

Elitväxter utvalda för din trädgård! Foto : www.naturligating.se Produktion : www.wakire.se Elitväxter utvalda för din trädgård! Här presenteras ett urval av E-plantor. Vill du veta mer? Njut av färska frukter & bär Fördelarna är många: E-märket

Läs mer

Innehåll. Tack 6. Förord 9. Biologi och ursprung 10. Odlade pioner 18. Placering och plantering 90. Skötsel och förökning 96

Innehåll. Tack 6. Förord 9. Biologi och ursprung 10. Odlade pioner 18. Placering och plantering 90. Skötsel och förökning 96 Innehåll Tack 6 Förord 9 Biologi och ursprung 10 Odlade pioner 18 Placering och plantering 90 Skötsel och förökning 96 Sjukdomar och skadedjur 100 Nybörjarens vanligaste frågor 103 Ordlista 106 Adresser

Läs mer

Förslag på cirkelträffar: Beskärning (14*) Planering (30, 37,17, 28, 44, 32, 23, 34, 39, 42) Välja växter (27, 35)

Förslag på cirkelträffar: Beskärning (14*) Planering (30, 37,17, 28, 44, 32, 23, 34, 39, 42) Välja växter (27, 35) Trädgård & Utemiljö Träd, buskar och blommor Vintern Vintern är den lugnaste tiden i en trädgård, därför kan det då vara bra att göra en noggrann planering över den kommande säsongen, och läsa på om växter,

Läs mer

Nummer 1 2014 VÅRENS VACKRASTE VÄXT; Magnolia vi har många ljuvliga sorter! Praktmagnolia (bakgrundsbilden) från 120:-

Nummer 1 2014 VÅRENS VACKRASTE VÄXT; Magnolia vi har många ljuvliga sorter! Praktmagnolia (bakgrundsbilden) från 120:- Nummer 1 2014 VÅRENS VACKRASTE VÄXT; Magnolia vi har många ljuvliga sorter! Praktmagnolia (bakgrundsbilden) Stora vita och rosa, väldoftande blommor i april-maj. Buske eller litet träd som blir 3-5 m högt.

Läs mer

ROSOR & PIONER. Honungsrosen svingar sina grenar över gången in till Körsbärshult, och innanför grinden väntar rum efter rum med rosor.

ROSOR & PIONER. Honungsrosen svingar sina grenar över gången in till Körsbärshult, och innanför grinden väntar rum efter rum med rosor. Rosenblom och humlesurr Klängrosen svingar sina grenar i en båge över den vita trägrinden. Innanför öppnar sig ett doftande paradis. Välkommen till Körsbärshult! Av Maria Fors Östberg (text och foto) illustration

Läs mer

SKÖTSELRÅD. Hantering av mottagen leverans: Plantering:

SKÖTSELRÅD. Hantering av mottagen leverans: Plantering: SKÖTSELRÅD För att ge dina nya växter bäst förutsättningar vid nyetablering, vänligen ta del utav våra Skötselråd! Hantering av mottagen leverans: Placera växterna i ett skuggigt område och helst i lä

Läs mer

Skapa din egen jord! Nyhet 2018 TIPS & RÅD. Maskgödsel Lera Biokol Pimpsten Odlingssand

Skapa din egen jord! Nyhet 2018 TIPS & RÅD. Maskgödsel Lera Biokol Pimpsten Odlingssand Skapa din egen jord! TIPS & RÅD Nyhet 2018 Maskgödsel Lera Biokol Pimpsten Odlingssand Ibland behöver jorden en kompis! Om du vill att dina älskade växter ska nå sin fulla potential är hemligheten att

Läs mer

Trädgård på naturens villkor

Trädgård på naturens villkor Trädgård på naturens villkor Biolog Miljövän Trädgårdsmästare Ekoodlare Trädkramare Pensionär Det ska gå runt i naturen Lineärt tänkande skapar stora problem och är ohållbart. Det ska gå runt i naturen!

Läs mer

29:90 NYHET! RÖD KRUKA SIAM. Lysande fågelbord! Inspiration, tips & råd. Sveriges Trädgårdsmästare Advent 2013

29:90 NYHET! RÖD KRUKA SIAM. Lysande fågelbord! Inspiration, tips & råd. Sveriges Trädgårdsmästare Advent 2013 Sveriges Trädgårdsmästare Advent 2013 Inspiration, tips & råd. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. www.bogront.se NYHET! Lysande fågelbord! RÖD KRUKA SIAM 29:90 Ord.pris 45:- Fågelbord Twilight Ett fågelbord

Läs mer

Trendig Tantblomma

Trendig Tantblomma Trendig Tantblomma 2012-09- 28 Julstjärnorna har fört en lite bortglömd tillvaro under de senaste åren, men nu är de nästa tantblomma på tur att sätta sin prägel på svenskarnas hem och julfirande. Tillsammans

Läs mer

Växtpärm Rhododendron

Växtpärm Rhododendron Sida 1 av 9 Växtpärm Rhododendron Här har jag samlat mina favoriter bland den fantastiska växtgruppen Rhododendron. Det är sorter som är beprövade och som håller ett väldigt högt prydnadsvärde. Priser

Läs mer

29:- HÖST2012. Fruktdag den 7:e oktober Ljuskväll den 11:e oktober

29:- HÖST2012. Fruktdag den 7:e oktober Ljuskväll den 11:e oktober HÖST2012 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Fruktdag den 7:e oktober Ljuskväll den 11:e oktober Plantera höstkrukor! Använd hållbara vintergröna växter: Bärljung,

Läs mer

PRISLISTA 2019 Skötsel och plantering på Norrköpings kyrkogårdar

PRISLISTA 2019 Skötsel och plantering på Norrköpings kyrkogårdar PRISLISTA 2019 Skötsel och plantering på Norrköpings kyrkogårdar NORRKÖPINGS KYRKOGÅRDSFÖRVALTNING Ansvaret för skötseln på kyrkogården delas mellan kyrkogårdsförvaltningen och gravrättsinnehavaren. Som

Läs mer

PLANTERINGSTIDER ÅRETS PELARGON VI PÅ FRITZ BLOMMOR

PLANTERINGSTIDER ÅRETS PELARGON VI PÅ FRITZ BLOMMOR APRIL 2016 PLANTERINGSTIDER Många är vi som glädjs åt att det har blivit varmare i luften och ljusare på kvällen. Inte bara för att det mesta i livet känns lite mer skoj utan även för att det är nu det

Läs mer