29:- Spara 20:-/bunt Tulpaner. Bunt med 10 tulpaner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "29:- Spara 20:-/bunt Tulpaner. Bunt med 10 tulpaner"

Transkript

1 Spara 20:-/bunt Tulpaner. 29:- Bunt med 10 tulpaner Ord. 49:- Vi har öppet igen och har fyllt upp med massor av fräscha tulpaner. Varför inte använda en glascylinder som vas? Glascylinder 15 cm. Pris 39:-

2 Ljusterapi Växtbelysning. Vi har nu ett professionellt sortiment med växtlampor för att kunna ge trötta växter ljusterapi. Med rätt tillskottsljus klarar alla växter vintern utan problem. Vi har lampor för växter i rumsmiljö, för odling av fröer och sticklingar och för övervintring av utomhusväxter. 289:- 349:- Låt vintern blomma! Julen ligger långt bakom oss men vintern finns kvar trots att dagarna blivit längre. Eftersom vi så här års vistas mycket inomhus mår vi bättre av att då omge oss med blommor och grönska. En av de mest populära krukväxterna att ha i fönstret är brudorkidén. att ha varit en dyr och besvärlig krukväxt har brudorkidén blivit en lättskött och billig vardagsblomma. Det finns gott om krukväxter som är lika lättskötta och hållbara som brudorkidén. Kalanchoe Magic Bells är en av dem. Vi har just nu fyllt upp i butiken med massor av Magic Bells och andra hållbara lättskötta karaktärsväxter. Allt för att du skall trivas i vinter. Billiga och bra växtlampor gör det också lätt att hålla dina krukväxter fräscha även under den mörka årstiden. Liksom vi människor behöver växterna ljusterapi för att må bra under vintern. Att ha en tulpanbukett på bordet är ett annat sätt att må bra. Unna dig en krispig bukett i veckan och våren kommer att vara här fortare än du anar. Öppettider: Vardagar Lördagar Söndagar Blekingeplantan Gamla Landsvägen NÄTTRABY Telefon bl.plantan@telia.com Spara 17:-/st 98:- Ord. 115:- Nya snygga miniväxthus med ventilation. Svarta och vita i två storlekar. I priset ingår ventilerat lock, sålåda, självvattnande fat. Priserna i tidningen gäller t.o.m. den 24:e februari 2013 eller så långt lagret räcker.

3 Lökväxter Pärlhyacinter. Muscari. Pärlhyacinter är lika roliga och glada som tulpanbuketter. De kan dessutom, som alla andra lökväxter, sparas och senare i vår planteras i trädgården. Krokus. Crocus. Spännade att följa när de växer till sig och till slut slår ut. Finns i många färger. Spara 7:-/st Ord. 26:- Iris. Iris reticulata. Eleganten bland lökväxterna! Både i knoppstadiet och som fullt utslagen utstrålar den elegans.

4 Odla själv! 65:- Proffs på plats igen! Vi har nu varit lediga några veckor och är tillbaka i butiken igen fulla av energi. Vi älskar alla våra jobb och vi längtar efter våren som så sakta är på väg, så att vi kan börja rota i trädgården igen. Vi längtar också efter dig som vi så hemskt gärna vill hjälpa med redskap, lökar, plantor, fröer, jord och allt annat som du behöver för att lyckas. Välkommen in och låt oss få lägga all vår överskottsenergi på just dig! Andris tipsar Snitta nyköpta tulpaner och sätt dem i vas, gärna med emballaget kvar första timmen, så blir buketten rak och stadig. Ingrid tipsar Glöm inte att spara lökarna till lökväxterna du njuter av inomhus nu. Plantera dem i rabatterna när tjälen gått ur jorden. Crinum. Crinum powellii. En bamselök som är rolig att plantera i kruka på senvintern. Odlingen resulterar i en ca. en meter hög växt med rosa doftande blommor i juli-augusti. Den kan stå kvar i krukan hela sommaren eller planteras i rabatt som flerårig växt. Rolig! 39:- /knöl Vill du börja förodla tidigt, använd då vår växtbelysning så slipper du sytrådstunna spaghettiplantor. Bästa skyddet för dina utomhuskrukor är snö runt krukan. Placera krukan skuggigt så far växterna inte illa av vårvintersolen. Torr luft inomhus på vintern skadar dina växter speciellt orkidéerna. En liten inomhusfontän eller dimmer skapar bättre miljö för både växter och människor. Plocka in kvistar av körsbär, hassel och vide. Sätt dem i vas så börjar det hända saker som liknar vår! Ta en trädgårdsrunda och se om snödroppar och vintergäck har börjat komma upp. Ibland är dom snabba! Sätt en spann över gräslökstuvan. Några soliga varma dagar och du har primörer under spannen! Dags att börja odla smörgåskrasse och groddar i köksfönstret. Nyttigt, roligt och gott! Herrestadsbegonia. Begonia bertinii. Klassisk hängbegonia med flikiga eleganta blad. Odlas med knölar som planteras i kruka eller direkt i ampel på senvintern. Med många knölar i samma kruka kan de bli enormt stora. Blommar hela sommaren och kan sparas över vintern. Spara 13:-/förpackning Ord. 32:- Nöjd kund Emma Dennisdotter Jag planterade en lång häck i höstas och valde då Blekingeplantan som leverantör för att vara säker på att resultatet skulle bli bra! Viktigt är också det trevliga bemötande man alltid får från Blekingeplantans kunniga personal. Sandoxalis. Oxalis tet. Iron Cross. Mycket lättodlad klöversläkting. Som namnet säger trivs den i lätt jord. Blommar inne i mars-april om du planterar knölarna nu. Planterad utomhus blommar den i juni-juli. Snabbväxande och lättodlad med vackert bladverk. Fpn. med 25 knölar.

5 Sällskap i trädgården. Utan kamera. Multiholk. Fågelholk med utbytbart inflygningshål. Med holken följer ett schema på vilka fåglar som trivs med vilken storlek på hålet. Fyra paneler med olika hålstorlekar följer med. Denna holk finns även med färgkamera och ljud. 178:- Björkstamsholk. Välgjord björkstamsholk i tre storlekar: starholk, sparvholk och mesholk. 939:- Kameraholk. Du kan på så vis följa fåglarnas aktiviteter i holken på din dator eller TV. Alltifrån bobyggande till flygfärdiga ungar. Finns även med färgkamera. Svartvit kamera. 280:- 298:- Ekorrestaurang. Bli kompis med en ekorre och sätt upp denna restaurang full med nötter i din trädgård. Finns det ekorrar i närheten hittar de snart nötterna och börjar samla. Varje gång de hämtar nötter hör du hur locket slår igen. Rolig!

6 Vår i fönstret. 36:- Våreld. Taranta Ny tuff våreld med dubbla blommor. Härligt robust växtsätt. Känns mer vild än tam! Om möjligt ännu lättare att sköta än de gamla sorterna. Finns i många färger. 94:- Magic Bells. Kalanchoe Magic Bells. En elegant krukväxt med upprätt växtsätt och grova blad. I toppen finns druvklasliknande samlingar med blomknoppar som slår ut med klockliknande blommor. Magic Bells blommar länge och är lättskött och torktålig. Får på de nedre bladens kanter små barnplantor som man kan odla vidare själv. Gillar du du brudorkidéer faller du för Magic Bells, de har samma elegans. 79:- Spara /st Ord. 89:- Orientlilja. Lilium Rascal. Kruklilja med naturligt korta stjälkar och hjärtformade blad. Väldoftande orkidéliknande blommor. Piggar upp i vintermörkret och ger en föraning om vad som komma skall. Spara lökarna! Priserna i tidningen gäller t.o.m. den 24:e februari 2013 eller så långt lagret räcker.

7 Vår i fönstret. 298:- Bordslampa/fönsterlampa. En behaglig ljuspunkt i rummet på kvällen och morgonen i väntan på att solen skall börja sköta belysningen. Finns i fyra färger. Lisbeth Dahl. Stora plantor! Spara 7:-/st Ord. 26:- 35:- Cylinderkrukor från Sandra Rich. Använd dem som kruka, vas, godisskål eller lykta. Finns i tre storlekar: 9, 10 och 12 cm. 28:- Kattgräs Snabbväxande frodig grästuva som piggar upp både dig och katten var man än placerar den. Katter älskar detta gräs eftersom det hjälper dem med matsmältningen. Charmig och robust betongkruka. Passar bra till t. ex. lökväxter. Finns i tre storlekar.

8 VÄRDEKUPONGEN GÄLLER T.O.M. 17 FEBRUARI 2013 Max 2 per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning. VÄRDEKUPONGEN GÄLLER T.O.M. 17 FEBRUARI 2013 Stora gröna krukväxter. Skapa skön inomhusmiljö med stora gröna krukväxter. Flera sorter cm. Tack vare vår nya växtbelysning kan de placeras i stort sett var som helst. Trestänglad brudorkidé. Phalaenopsis. Nu kan du fylla på med dessa fantastiska orkidéer som alla lyckas med. Missa inte våra fina orkidékrukor här intill! Max 2 per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning. VÄRDEKUPONGEN GÄLLER T.O.M. 17 FEBRUARI 2013 Primula. Primula vulgaris. Frossa i färg och doft med dessa fantastiska primulor i alla färger. Unna dej många du kan ju plantera dem i trädgården till våren! Ord. 125:- 59:- 98:- Ord. 198: :- 39:- Orkidékrukor i fem färger. Du hittar alltid en kruka som stämmer till färgerna i rummet. Vi reserverar oss för tryckfel och utebliven leverans. Layout & Produktion: Quid, Kristianstad Max 10 per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning. VÄRDEKUPONGEN GÄLLER T.O.M. 17 FEBRUARI 2013 Blomjord 18 liter. Pyssla om dina vintertrötta krukväxter med ny frisk jord. De belönar dej med nya friska skott! 49:- Ord. 82:- Max 2 påsar per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning. VÄRDEKUPONGEN GÄLLER T.O.M. 17 FEBRUARI 2013 Plåsterblomma. Aloe vera. Lättskött dekorativ och torktålig läkeväxt. Passar bra i det naturliga husapoteket. Vi har mer info om hur du använder plåsterblomman i butiken. Max 2 per kund. Vi reserverar oss för slutförsäljning. Ord. 29:- Ord. 57:- Mosaiklykta som också går bra att använda som vas. Finns i tre storlekar. Lisbeth Dahl. Kundklubb som ger bra bonus Gå med i vår kundklubb (kostar 50:-/år) så får du både både tips och bonusar: Utskick minst fyra gånger per år med förhandsinformation om nyheter, trender, tips och tävlingar. Inbjudningar till inköpskvällar och temakvällar. Upp till 17 % bonus som kan användas för inköp under året. eller följ oss på Facebook för att få inspirerande tips!

VINTER TIDNING 2012. Krokus & pärlhyacint. Spara 12:-/st

VINTER TIDNING 2012. Krokus & pärlhyacint. Spara 12:-/st VINTER TIDNING 2012 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Spara 12:-/st Krokus & pärlhyacint. 14:-/st Ord. 26:- Plantera dem gärna i glaskrukor så ser du rötternas

Läs mer

79:- Trädgårdens dag söndagen den 11/9. Rosa ölandstok. En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap

79:- Trädgårdens dag söndagen den 11/9. Rosa ölandstok. En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Trädgårdens dag söndagen den 11/9 Spara 31:-/planta Rosa ölandstok. Potentilla fr. Lovely Pink 79:- Ord. 110:- Kompakt buske

Läs mer

79:- Vårkänslor. Läckert och lättskött. Odla på fönsterbrädan! FÖR på köpet. 2. Hortensia. Kaktus. själv. Inspiration för hemmet 2018.

79:- Vårkänslor. Läckert och lättskött. Odla på fönsterbrädan! FÖR på köpet. 2. Hortensia. Kaktus. själv. Inspiration för hemmet 2018. Läckert och lättskött Vårkänslor Inspiration för hemmet 2018 Kaktus 3 Den billigaste FÖR på köpet. 2 Hortensia 20:- 79:- Ord. pris 99:- Hortensia Hydrangea Macrophylla i sorter Trivs i ljusa lägen, men

Läs mer

98:- SOMMAR. Klasblommig ros. Spara 67:-/st. Ord. 165:- Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap

98:- SOMMAR. Klasblommig ros. Spara 67:-/st. Ord. 165:- Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap SOMMAR 2013En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Spara 67:-/st Bonica 98:- Klasblommig ros. Ord. 165:- Blommar med halvfyllda rosa blommor. Blommorna skiftar i

Läs mer

29:- Äntligen sommar. Lavendel. /st. Spara 20:-/st. Ord. 49:- En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap

29:- Äntligen sommar. Lavendel. /st. Spara 20:-/st. Ord. 49:- En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Äntligen sommar Spara 20:-/st Lavendel. Lavandula 29:- angustifolia. Ord. 49:- /st Lavendel blommar länge, lavendel doftar

Läs mer

79:- 49:- 19:- 79:- HORTENSIOR HÄRLIGA. Sveriges Trädgårdsmästare. JORDVIVA Primula vulgaris HOYA AUSTRALIS RUND. Flera olika former!

79:- 49:- 19:- 79:- HORTENSIOR HÄRLIGA. Sveriges Trädgårdsmästare. JORDVIVA Primula vulgaris HOYA AUSTRALIS RUND. Flera olika former! Sveriges Trädgårdsmästare Krukväxt 2015 Inspiration, tips och råd för både hem och trädgård. JORDVIVA Primula vulgaris Ord.pris 89:- 19:- Ord.pris 29:- HÄRLIGA HORTENSIOR Flera olika former! MINI- DRIVHUS

Läs mer

En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Spara 20:-/st 49:- Dianthus Kahori.

En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Spara 20:-/st 49:- Dianthus Kahori. En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Spara 20:-/st Nejlika 49:- Kahori. Dianthus Kahori. Ord. 69:- Fantastisk låg mattbildande nejlika som trivs både i rabatt,

Läs mer

69:- 49:- Ord.pris 69:- 15:- HÄRLIGA HORTENSIOR Hydrangea Trivs i ljusa lägen och vill ha jämn fuktighet. I vitt, rosa och blått.

69:- 49:- Ord.pris 69:- 15:- HÄRLIGA HORTENSIOR Hydrangea Trivs i ljusa lägen och vill ha jämn fuktighet. I vitt, rosa och blått. Inspiration, tips & råd. VI ÄR SVERIGES TRÄDGÅRDSMÄSTARE Inspiration, tips och råd för både hem och trädgård. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. www.bogront.se 15:- JORDVIVA Primula vulgaris Ord.pris 25:-

Läs mer

Sommar & semester. Odla din egen picknick! Se sid 6-7. Trädgårdsinspiration 2019

Sommar & semester. Odla din egen picknick! Se sid 6-7. Trädgårdsinspiration 2019 Sommar & semester Trädgårdsinspiration 2019 Odla din egen picknick! Se sid 6-7 Sommarfavoriter Sommarblommor finns i så många färger och former att du kan låta din kreativa sida få fritt spelrum att skapa

Läs mer

Nr 2 26 februari 2015. alltid lite bättre. Vårens glada utställning. Påskbyn. Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. Blåkulla

Nr 2 26 februari 2015. alltid lite bättre. Vårens glada utställning. Påskbyn. Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. Blåkulla Nr 2 26 februari 2015 Vårens glada utställning Påskbyn Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. alltid lite bättre Blåkulla Camping Blåkulla Camping Påskbyn 2015 Nu har vi öppnat vår Påskby för säsongen.

Läs mer

Höstnyheter 2015 Vi presenterar 24 olika höstlöks nyheter och 3 nya vitlökar. 27 goda orasaker att plantera lök i höst. eller. www.exoticgarden.

Höstnyheter 2015 Vi presenterar 24 olika höstlöks nyheter och 3 nya vitlökar. 27 goda orasaker att plantera lök i höst. eller. www.exoticgarden. 2015, Exotic Garden Höstnyheter 2015 Vi presenterar 24 olika höstlöks nyheter och 3 nya vitlökar eller 27 goda orasaker att plantera lök i höst Darwinhybridtulpanerna är kraftiga och ståtliga, ca 60 cm

Läs mer

78:- Vidjehortensia. Nyhemkomna sommarblommor! Våra favoritväxter i sommarkrukan Sidan 4 Det lilla extra Sidan 7

78:- Vidjehortensia. Nyhemkomna sommarblommor! Våra favoritväxter i sommarkrukan Sidan 4 Det lilla extra Sidan 7 Idé och kundtidning från Blekingeplantan i Nättraby Nyhemkomna sommarblommor! Vidjehortensia 78:- Behagligt växande buske med stora (upp till 30 cm) blommor. Blommorna är först grönaktiga, men blir sedan

Läs mer

UPPTÄCK VÅR E- BUTIK Passa på! 99:- BRUDORKIDÉ 4 STÄNGLAR Finns i flera färger. Ord. pris 199:- Lev livet lite grönare

UPPTÄCK VÅR E- BUTIK   Passa på! 99:- BRUDORKIDÉ 4 STÄNGLAR Finns i flera färger. Ord. pris 199:- Lev livet lite grönare UPPTÄCK VÅR E- BUTIK WWW.BLOMSTERLANDET.SE 99:- BRUDORKIDÉ 4 STÄNGLAR Finns i flera färger. Ord. pris 199:- Lev livet lite grönare MEDLEMSPRIS 49 50 HORTENSIA Hydrangea macrophylla Finns i flera färger.

Läs mer

Kärlekspelargon (Pelargonium Calliope)

Kärlekspelargon (Pelargonium Calliope) Kärlekspelargon (Pelargonium Calliope) En riktigt röd Pelargon! Växer upprätt, väl förgrenad. Bladen är njurformade/runda, blanka och friskt gröna. Blommorna är dubbla och sitter på lång stjälk i klotrund

Läs mer

99:- Premiärpris! BRUDORKIDÉ 4 STÄNGLAR Finns i flera färger. Ord. pris 179:- Självklart firar vi även i vår butik på Erikslund.

99:- Premiärpris! BRUDORKIDÉ 4 STÄNGLAR Finns i flera färger. Ord. pris 179:- Självklart firar vi även i vår butik på Erikslund. PREMIÄR 11/10 VÄSTERÅS STENBY Välkommen till en butik fylld med säsongens växter och fantastiska premiärerbjudanden. 99:- BRUDORKIDÉ 4 STÄNGLAR Finns i flera färger. Ord. pris 179:- Självklart firar vi

Läs mer

Höstpynta entrén Se sidan 4-5. Inför vintern Se sidan 6-7. 99:- 15:- Sveriges Trädgårdsmästare. Stor gravlykta 129:- Ljung Garden Girl 35:-

Höstpynta entrén Se sidan 4-5. Inför vintern Se sidan 6-7. 99:- 15:- Sveriges Trädgårdsmästare. Stor gravlykta 129:- Ljung Garden Girl 35:- Sveriges Trädgårdsmästare Allhelgona 2015 Vi har allt du behöver inför Alla helgons dag Se sidan 2-3. Skapa en välkomnande kruka Höstpynta entrén Se sidan 4-5. Förbered trädgården Inför vintern Se sidan

Läs mer

SOLROSEN HELINANTHUS ANNUUS. Fakta om solrosen

SOLROSEN HELINANTHUS ANNUUS. Fakta om solrosen SOLROSEN HELINANTHUS ANNUUS Fakta om solrosen Solrosen är en blomma som tillhör arten korgblommiga växter. Det finns ca 70 olika solrosarter och det går att ha dem både inomhus och utomhus. Den blommar

Läs mer

69:- 119:- Vårflirt. Extra stora italienska kryddor! Dags att förgro för potatis till midsommar! Toffelblomma. Minerva. Grönskande Inspiration 2018

69:- 119:- Vårflirt. Extra stora italienska kryddor! Dags att förgro för potatis till midsommar! Toffelblomma. Minerva. Grönskande Inspiration 2018 Vårflirt Minerva Tidig, fast mycket populär potatis. 49 90 3 kg. Grönskande Inspiration 2018 Toffelblomma Calceolaria Calynopsis 69:- Extra stora italienska kryddor! Dags att förgro för potatis till midsommar!

Läs mer

Wändels perennodlare

Wändels perennodlare Wändels perennodlare Artikeln införd i Din Trädgård nummer 11-2002 Den här PDF-filen ligger som en bilaga på webbplatsen http://www.monarda.se - gå dit>>> Lars Forslin Observera att texten ligger som bild.

Läs mer

Hydrangea macrophylla Magical sortiment

Hydrangea macrophylla Magical sortiment Hydrangea macrophylla Magical sortiment Magical Four Seasons Speciellt utvald Skiftar i färg under säsongen Tjusig present Fyra årstider med Magical Hydrangea macrophylla Magical är en fröjd för ögat.

Läs mer

Älskade Pelargoner...

Älskade Pelargoner... Stjärnpelargon Bladen spetsigt flikiga, liknar lönnblad. Blommorna är stjärnformiga, lite spretiga. Även dubbla sorter finns, de är charmigt rufsiga. blomjord. Plocka bort vissna blommor och blad efter

Läs mer

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MAJ (NR 2) 2007

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MAJ (NR 2) 2007 Snart får vi känna marken under fötterna och även doppa tårna HANTVERKSKAMMAREN HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MAJ (NR 2) 2007 EVENEMANG Nu är det dags för medeltidsdagen igen, 3:e juni. Jag kommer inte

Läs mer

Vårflirt 19:- Nyhet. Gammal favorit i ny tappning som tål frost. Dags förgro för potatis till midsommar! Toffelblomma. Namn Garden center.

Vårflirt 19:- Nyhet. Gammal favorit i ny tappning som tål frost. Dags förgro för potatis till midsommar! Toffelblomma. Namn Garden center. Vårflirt Växtinspiration 2017 Tusensköna Bellis perennis 19:- Ord. pris 29:- Nyhet Gammal favorit i ny tappning som tål frost. Toffelblomma 59:Calceolaria Calynopsis Ord. pris 79:- 20:- Namn Garden center

Läs mer

- Precis, det är det jag tänker! Att man har lite sallad, morötter, och bara kunna gå ut och plocka. - Som det är nu så har jag krukor...

- Precis, det är det jag tänker! Att man har lite sallad, morötter, och bara kunna gå ut och plocka. - Som det är nu så har jag krukor... Trädgårdsarbete - Nu är det ju snart sommar och jag har precis köpt ett hus med en ganska stor trädgård. Och jag vet inte så mycket om det här med trädgårdsarbete. Jag tycker det verkar ganska spännande

Läs mer

39:- 290:- VÅR2012 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Kungsnejlikrot. 10st. Geum coccineum Borisii.

39:- 290:- VÅR2012 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Kungsnejlikrot. 10st. Geum coccineum Borisii. VÅR2012 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Kungsnejlikrot. Geum coccineum Borisii. 39:- 290:- 10st Flerårig växt med 40 cm höga orange blommor i maj-juli. Mycket

Läs mer

En kort information om att odla och plantera på små tomter i 42:an

En kort information om att odla och plantera på små tomter i 42:an N V Ö S En kort information om att odla och plantera på små tomter i 42:an Välkommen till 42:ans lilla trädgårdsbok. Häftet är framtaget för att vi skall få en grön, trygg, och trevlig närmiljö. 2005-2006

Läs mer

39:- VÅR2012 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Blåklocka. Spara 20:-/st

39:- VÅR2012 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Blåklocka. Spara 20:-/st Nästan VÅR2012 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Spara 20:-/st Blåklocka. 39:- Campanula Get Mee. Ord. 59:- Denna blåklocka har blivit en klockren succe. Den

Läs mer

59:- Vårflirt 49:- 19:- Nyhet. Gammal favorit i ny tappning som tål frost. Dags att förgro för potatis till midsommar! Toffelblomma.

59:- Vårflirt 49:- 19:- Nyhet. Gammal favorit i ny tappning som tål frost. Dags att förgro för potatis till midsommar! Toffelblomma. Vårflirt Växtinspiration 2017 Tusensköna Ord. pris 29:- Nyhet Gammal favorit i ny tappning som tål frost. Toffelblomma Bellis perennis 19:- 59:- Calceolaria Calynopsis 20:- Minerva Tidig, fast mycket populär

Läs mer

Nr 3 12 mars 2015. alltid lite bättre. Blåkulla. Vårens glada utställning. Påskbyn. Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk.

Nr 3 12 mars 2015. alltid lite bättre. Blåkulla. Vårens glada utställning. Påskbyn. Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. Nr 3 12 mars 2015 alltid lite bättre Blåkulla Vårens glada utställning Påskbyn Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. Påskbyn 2015 Årets tema är Blåkulla som är en stor uppbyggd utställning som roar

Läs mer

99:- Lev livet lite grönare MORS DAG! TRÄDGÅRDS- HORTENSIA. Söndag 26 maj. /blomsterlandet. Till mor!

99:- Lev livet lite grönare MORS DAG! TRÄDGÅRDS- HORTENSIA. Söndag 26 maj.   /blomsterlandet. Till mor! UPPTÄCK VÅR E- BUTIK WWW.BLOMSTERLANDET.SE Lev livet lite grönare TRÄDGÅRDS- HORTENSIA Hydrangea macrophylla Välj bland flera färger. Ord. pris 149:- Söndag 26 maj MORS DAG! 6-pack SOMMAR- BLOMMOR Välj

Läs mer

49:- 25:- 149:- Amaryllis. Alfresco. Inspiration. Dörrkrans Kottestjärna. Pynta julen i klassiskt rött eller vintrigt vitt!

49:- 25:- 149:- Amaryllis. Alfresco. Inspiration. Dörrkrans Kottestjärna. Pynta julen i klassiskt rött eller vintrigt vitt! Inspiration tips & råd www.bogrönt.se Advent 2012 Dörrkrans Kottestjärna 149:- Ord. pris 198:- Pynta julen i klassiskt rött eller vintrigt vitt! Ord. pris 69:- Alfresco 49:- Julkruka Paragon 13,4x12 cm

Läs mer

Amaryllisens dag. 19 november

Amaryllisens dag. 19 november Amaryllisens dag 19 november Amaryllisens dag 19 november Amaryllis är den perfekta blomman till jul eftersom den är så sagolikt vacker. Den har attityd och skapar stämning samtidigt som den är busenkel

Läs mer

Tomtebyn 5000 m 2 julutställning! 1 km tomtestig. alltid lite bättre. Välkommen till vinterns stora utställning. Nr 18 4 december 2014

Tomtebyn 5000 m 2 julutställning! 1 km tomtestig. alltid lite bättre. Välkommen till vinterns stora utställning. Nr 18 4 december 2014 Nr 18 4 december 2014 1 km tomtestig alltid lite bättre Välkommen till vinterns stora utställning Tomtebyn 5000 m 2 julutställning! Träffa vår charmiga åsna. I år med 2 föl! Årets Tomte. Utomhus. 46 cm

Läs mer

29:90 NYHET! RÖD KRUKA SIAM. Lysande fågelbord! Inspiration, tips & råd. Sveriges Trädgårdsmästare Advent 2013

29:90 NYHET! RÖD KRUKA SIAM. Lysande fågelbord! Inspiration, tips & råd. Sveriges Trädgårdsmästare Advent 2013 Sveriges Trädgårdsmästare Advent 2013 Inspiration, tips & råd. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. www.bogront.se NYHET! Lysande fågelbord! RÖD KRUKA SIAM 29:90 Ord.pris 45:- Fågelbord Twilight Ett fågelbord

Läs mer

149:- Peperomia Välj 3 betala 2. Lykta 249:- NYHET! Inspiration. tips & råd Stämningsfullt vid graven!

149:- Peperomia Välj 3 betala 2. Lykta 249:- NYHET! Inspiration. tips & råd  Stämningsfullt vid graven! Sveriges Trädgårdsmästare Inspiration tips & råd www.bogront.se Alla Helgon 2013 Stämningsfullt vid graven! Lykta Passar både vid grav och entré 149:- Ord.pris 199:- Peperomia Välj 3 betala 2 NYHET! Lykta

Läs mer

BLAST FROM THE PAST VI PÅ FRITZ BLOMMOR

BLAST FROM THE PAST VI PÅ FRITZ BLOMMOR ROSA En av årets trendfärger är rosa i olika nyanser. Puderrosa, gammelrosa och toner mot aprikos ser vi just nu både hos växter, på väggar och i tyger. BLAST FROM THE PAST Så skulle man kunna beskriva

Läs mer

Trendig Tantblomma

Trendig Tantblomma Trendig Tantblomma 2012-09- 28 Julstjärnorna har fört en lite bortglömd tillvaro under de senaste åren, men nu är de nästa tantblomma på tur att sätta sin prägel på svenskarnas hem och julfirande. Tillsammans

Läs mer

Medelhavet. flyttar norrut

Medelhavet. flyttar norrut John och Kerstin Rogers räknar med att de har en av Sveriges sydligaste palmodlingar. Samtidigt är den nog också en av Europas nordligaste palmodlingar. Medelhavet Text: Carro Wendt Foto: Pernilla Wästberg

Läs mer

Wexthuset erbjuder kvalitetprodukter inom odling och trädgård från ledande märken. Växtnäring och gödning. Specialjord och orkidékompost

Wexthuset erbjuder kvalitetprodukter inom odling och trädgård från ledande märken. Växtnäring och gödning. Specialjord och orkidékompost Wexthuset erbjuder kvalitetprodukter inom odling och trädgård från ledande märken. Växtnäring och gödning Specialjord och orkidékompost Orkidékrukor, stöd och clips Amplar Hanging Basket Swellgel bevattningsgel

Läs mer

49:- Nyhet! 25:- Inspiration. Dags att börja så och förgro! tips & råd www.bogrönt.se. TRIXIE - 3 läckra penséer i samma kruka!!!

49:- Nyhet! 25:- Inspiration. Dags att börja så och förgro! tips & råd www.bogrönt.se. TRIXIE - 3 läckra penséer i samma kruka!!! Inspiration tips & råd www.bogrönt.se Tidig Vår 2012 Nyhet! TRIXIE - 3 läckra penséer i samma kruka!!! Dags att börja så och förgro! Minidrivhus 49:- Ord.pris 79:- Så- och kaktusjord 25:- Ord.pris ca 39:-

Läs mer

28:- 13 oktober HÖST2013. Fruktdag med sortbestämning

28:- 13 oktober HÖST2013. Fruktdag med sortbestämning HÖST2013 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Fruktdag med sortbestämning 13 oktober Sätt färg på dina höstkrukor! Använd hållbara växter som ger färg och grönska

Läs mer

99:- Lev livet lite grönare MORS DAG! TRÄDGÅRDS- HORTENSIA. Söndag 26 maj. /blomsterlandet. Till mor!

99:- Lev livet lite grönare MORS DAG! TRÄDGÅRDS- HORTENSIA. Söndag 26 maj.   /blomsterlandet. Till mor! UPPTÄCK VÅR E- BUTIK WWW.BLOMSTERLANDET.SE Lev livet lite grönare TRÄDGÅRDS- HORTENSIA Hydrangea macrophylla Välj bland flera färger. Ord. pris 149:- Söndag 26 maj MORS DAG! 6-pack SOMMAR- BLOMMOR Välj

Läs mer

Glöm inte att märka dina sådder. Här en primula, P. tanneri ssp Nepalensis. Foto: Helen Isaksson-Nyman

Glöm inte att märka dina sådder. Här en primula, P. tanneri ssp Nepalensis. Foto: Helen Isaksson-Nyman Så perenner - så här kan du göra! Publicerad: 2012-01-03 Det kliar i många gröna fingrar nu. Så snart det nya året börjar blickar vi framåt mot en ny vår och sommar och vi vill börja så fröer! Perennerna

Läs mer

KÖPHJÄLP ODLA INOMHUS. Hydroponiska odlingsprodukter BRA ATT VETA

KÖPHJÄLP ODLA INOMHUS. Hydroponiska odlingsprodukter BRA ATT VETA KÖPHJÄLP ODLA INOMHUS Hydroponiska odlingsprodukter BRA ATT VETA Den här symbolen finns på förpackningen till alla produkter som kan användas för att odla inomhus med hydroponik. Från frö till gödning,

Läs mer

Vårvinterstäda. Checklista för sköna trädgårdssysslor i februari mars

Vårvinterstäda. Checklista för sköna trädgårdssysslor i februari mars Vårvinterstäda Checklista för sköna trädgårdssysslor i februari mars GÖR EN SAK I TAGET Jag har funnit att det är mest effektivt att göra klart en typ av syssla över hela trädgården, innan jag går på nästa.

Läs mer

VÅR Spara 6 10 /st. Minipåsklilja. Ord. 16:- Spirande påskliljeskott ger vårkänsla. Unna dig många och känn att påsken och våren är på väg.

VÅR Spara 6 10 /st. Minipåsklilja. Ord. 16:- Spirande påskliljeskott ger vårkänsla. Unna dig många och känn att påsken och våren är på väg. Nästan VÅR2013 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap 9Spara 6 10 /st. Minipåsklilja. 90 Ord. 16:- Spirande påskliljeskott ger vårkänsla. Unna dig många och känn

Läs mer

Trädgårdscentrum AB. Grafisk profil

Trädgårdscentrum AB. Grafisk profil Grafisk profil Logotypen Logotypen är baserad på en script för att få den att kännas mer moderna samtidigt som det kopplas mer ihop med växtriket och stjälkar. Bladen är ännu ett element som ska göra att

Läs mer

Njut av vackra. Populära företagsgåvor

Njut av vackra. Populära företagsgåvor Julblommor Njut av vackra & härliga delikatesser! Vi i tackar för ditt stöd! Glada minnen för livet En skolresa eller cup är ofta ett äventyr man minns resten av livet, som både utvecklar deltagarna och

Läs mer

Ribes nigrum Vertti, Grönt vinbär Ett svartvinbär där bären inte blir svarta utan behåller sin gröna färg även när de mognar. De har en söt och god

Ribes nigrum Vertti, Grönt vinbär Ett svartvinbär där bären inte blir svarta utan behåller sin gröna färg även när de mognar. De har en söt och god Ribes nigrum Vertti, Grönt vinbär Ett svartvinbär där bären inte blir svarta utan behåller sin gröna färg även när de mognar. De har en söt och god smak som lämpar sig väl för saft- och vintillverkning.

Läs mer

99:- Lev livet lite grönare. BOLLKRYSANTEMUM Chrysanthemum x morifolium ø 12 cm kruka. Välj bland flera färger. Ord. pris 39 90

99:- Lev livet lite grönare. BOLLKRYSANTEMUM Chrysanthemum x morifolium ø 12 cm kruka. Välj bland flera färger. Ord. pris 39 90 UPPTÄCK VÅR E- BUTIK WWW.BLOMSTERLANDET.SE Lev livet lite grönare 29 90 BOLLKRYSANTEMUM Chrysanthemum x morifolium ø 12 cm kruka. Välj bland flera färger. Ord. pris 39 90 HÖSTENS ALLA FAVORITER! Höstkänsla!

Läs mer

Malin Hidesäter, text & Anna Skoog, foto. Flower power. B U K E T T E R o c h E N K L A A R R A N G E M A N G

Malin Hidesäter, text & Anna Skoog, foto. Flower power. B U K E T T E R o c h E N K L A A R R A N G E M A N G Malin Hidesäter, text & Anna Skoog, foto Flower power B U K E T T E R o c h E N K L A A R R A N G E M A N G Malin Hidesäter, text & Anna Skoog, foto ALBERT BONNIERS FÖRLAG www.albertbonniersforlag.se 2007

Läs mer

Aloysia citridora. BLOMNING Små svagt lila blommor i juli-aug.

Aloysia citridora. BLOMNING Små svagt lila blommor i juli-aug. Växtlista Aloysia citridora Små svagt lila blommor i juli-aug. Bladen är gröna lansettliknande. Det är en vedartad liten buske som med åren kan likna ett litet miniatyr träd 60-80 cm hög. Både blad och

Läs mer

29:- Trädgårdens dag söndagen den 9 september. En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Spara 26:-/st Höstflox.

29:- Trädgårdens dag söndagen den 9 september. En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap. Spara 26:-/st Höstflox. En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Trädgårdens dag söndagen den 9 september Spara 26:-/st Höstflox. 29:- Phlox paniculata. Ord. 55:- Att göra buketter av egenodlade

Läs mer

MIN FÖRSTA FLORA Strandens blommor. Text: Sölvi Vatn Foto: Torbjörn Skogedal

MIN FÖRSTA FLORA Strandens blommor. Text: Sölvi Vatn Foto: Torbjörn Skogedal MIN FÖRSTA FLORA Strandens blommor Text: Sölvi Vatn Foto: Torbjörn Skogedal Lindskog Förlag Tack alla sjöar och havsvikar för att ni aldrig tröttnade när vi kom och hälsade på. Tack till grodan Kvack och

Läs mer

Den blinda floristen ORDLISTA SOFIA BERGVALL ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Den blinda floristen ORDLISTA SOFIA BERGVALL ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN Sofia Bergvall DEN BLINDA FLO ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN RISTEN SOFIA BERGVALL Evas blomsteraffär går dåligt. Ingen köper blommor. Nu ska hon dessutom ha en praktikant som är blind. Hur ska det gå? www.viljaforlag.se

Läs mer

ROSENKNOPPS- & MÅRBACKA-

ROSENKNOPPS- & MÅRBACKA- Sveriges Trädgårdsmästare Tidig Vår 2015 Välkomna våren med läcker vårlök! BRUDORKIDÉ 2 stänglar Mot Kupong Mormors älsklingar, men även moderna favoriter! ROSENKNOPPS- & MÅRBACKA- Köp 10 st kraftiga penséer

Läs mer

14:90 49:90. Välkomna våren! Pärlhyacint. Minidrivhus till fönsterbrädan. Inspiration. Dags att plantera om och förgro! Ord.

14:90 49:90. Välkomna våren! Pärlhyacint. Minidrivhus till fönsterbrädan. Inspiration. Dags att plantera om och förgro! Ord. Inspiration tips & råd www.bogrönt.se Tidig Vår 2013 Välkomna våren! Dags att plantera om och förgro! Minidrivhus till fönsterbrädan Ord pris 89:- Pärlhyacint 14:90 Ord.pris 24:90 1 Plantera våren! Var

Läs mer

ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER

ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER SAFFRAN Spansk saffran i presentförpackning Saffran Saffran är världens dyraste krydda och är torkade pistiller av saffransblomman och det krävs 200000 pistiller

Läs mer

En vandring i blommornas spår

En vandring i blommornas spår En vandring i blommornas spår VÄLKOMMEN TILL SÄVSJÖS TRÄDGÅRD Lagunen "Kloka bin suger inte i vissna blommor" Kinesiskt ordspråk Mitt i Sävsjö, bakom Kulturhuset, finns det nya smultronstället för dig

Läs mer

Lökmarknad 19 april 2017

Lökmarknad 19 april 2017 Lökmarknad 19 april 2017 Namn 1 Star s Favourite Ant i påse Pris/ påse 1 25:- Rosa, 100 cm. En cocktail av färg, mjukt rosa med elfenbensfärgat hjärta. Fin tillsammans med vita och blå Leverbalsam och

Läs mer

Från Barnträdgård till Trädgårdsbarn

Från Barnträdgård till Trädgårdsbarn Från Barnträdgård till Trädgårdsbarn Projektledare Martina Jönsson Matkonsult Hushållningssällskapet Halland Nästan alla barn gillar att odla och alla barn gillar att skörda smultron, jordgubbar, små söta

Läs mer

T R Ä D G Å R D S D E S I G N E N M I N I K U R S

T R Ä D G Å R D S D E S I G N E N M I N I K U R S T R Ä D G Å R D S D E S I G N E N M I N I K U R S EN VACKER TRÄDGÅRD KRÄVER OMSORG När du har skapat en trädgård precis som du vill ha den ger det en riktigt skön känsla - känslan att kunna slappna av

Läs mer

Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Kontakta

Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Kontakta 2015 Kontakta Ulrika Carlström, 0651-169 93, ulrika@annonskraft.se Göran Cavallin, 0651-169 82, cavallin@annonskraft.se Roger +46 8 Nilsson, 562 734 00, 0651-169 info@annonsvision.se, 81, roger.nilsson@annonskraft.se

Läs mer

Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Kontakta

Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Kontakta 2015 Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Kontakta Ulrika Carlström, 0651-169 93, ulrika@annonskraft.se Göran Cavallin, 0651-169 82, cavallin@annonskraft.se Roger Nilsson, 0651-169 81, roger.nilsson@annonskraft.se

Läs mer

98:- SOMMAR. Frilandshibiskus. Hibiscus Syriacus. Spara 62:-/st

98:- SOMMAR. Frilandshibiskus. Hibiscus Syriacus. Spara 62:-/st SOMMAR 2014En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Spara 62:-/st 98:- Frilandshibiskus. Hibiscus Syriacus. Ord. 160:- Färgglad och blomrik buske som trivs i soliga

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

Innehåll. Tack 6. Förord 9. Biologi och ursprung 10. Odlade pioner 18. Placering och plantering 90. Skötsel och förökning 96

Innehåll. Tack 6. Förord 9. Biologi och ursprung 10. Odlade pioner 18. Placering och plantering 90. Skötsel och förökning 96 Innehåll Tack 6 Förord 9 Biologi och ursprung 10 Odlade pioner 18 Placering och plantering 90 Skötsel och förökning 96 Sjukdomar och skadedjur 100 Nybörjarens vanligaste frågor 103 Ordlista 106 Adresser

Läs mer

Bokashi. Kökskompostering med Bokashi. bokashi.se

Bokashi. Kökskompostering med Bokashi. bokashi.se Bokashi Kökskompostering med Bokashi bokashi.se Gör jord av ditt matavfall Matjord istället för sopor Jord är något vi tar för givet, något som bara finns. Men egentligen har vi inte så mycket odlingsjord

Läs mer

FAKTA om våra. tjänster vid plantering och gravskötsel

FAKTA om våra. tjänster vid plantering och gravskötsel FAKTA om våra tjänster vid plantering och gravskötsel 13 Behöver du hjälp med skötsel av gravplatsen? Vi på Borås kyrkogårdar kan hjälpa till att sköta din gravplats. Vi utför bland annat vår-, sommaroch

Läs mer

Bruksanvisning. Gröna Hinken Bokashi kökskompostering. www.bokashi.se

Bruksanvisning. Gröna Hinken Bokashi kökskompostering. www.bokashi.se Bruksanvisning Gröna Hinken Bokashi kökskompostering Bruksanvisning Rev 2c. Bokashi kökskompost levereras av: ME Gård & Teknik AB Säffle. Reg. Nr. 556216-0167 Webb: E- post: info@bokashi.se Sida 2 Gratulerar!

Läs mer

LET THE STORY BEGIN Inspiration 2016

LET THE STORY BEGIN Inspiration 2016 LET THE STORY BEGIN Inspiration 2016 2016 Unikt sortiment & branschens bästa service Living Storys sortiment av inredningsartiklar, möbler, prydnadsföremål, trädgårdsutsmyckning och krukor är knutet till

Läs mer

Idén att odla sparris fick Lotta i Provence. För ett husbehov räcker 10 20 plantor, men det visste inte Lotta som tyckte att plantorna såg små ut och

Idén att odla sparris fick Lotta i Provence. För ett husbehov räcker 10 20 plantor, men det visste inte Lotta som tyckte att plantorna såg små ut och Idén att odla sparris fick Lotta i Provence. För ett husbehov räcker 10 20 plantor, men det visste inte Lotta som tyckte att plantorna såg små ut och köpte 500 stycken. I dag finns 24 000 sparrisplantor

Läs mer

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012

Hunden i Söderköping. Nyhetsbrev vintern 2012 Hunden i Söderköping Hundföretagare i samarbete Det mesta för din hunds bästa AlphaOhm Fysioterapi Carinas Hundvård Catharinas Agilitycenter Hundforum Hund & Katt shopen Pensionat Tass & Hov Nyhetsbrev

Läs mer

Materialet från: Växter och ljus Nelson Garden

Materialet från: Växter och ljus Nelson Garden Materialet från: Växter och ljus Nelson Garden Växter behöver ljus för alla sina livsprocesser. Under det mörka halvåret är odlingen är som svårast. Ofta är det trångt i våra fönsterkarmar så här års med

Läs mer

FÅ ETT RIKARE LIV MED KRYDDOR, FRUKT, BÄR OCH GRÖNSAKER PÅ BALKONGEN OCH UTEPLATSEN MED PLANTAGENS NYA LÖSNINGAR.

FÅ ETT RIKARE LIV MED KRYDDOR, FRUKT, BÄR OCH GRÖNSAKER PÅ BALKONGEN OCH UTEPLATSEN MED PLANTAGENS NYA LÖSNINGAR. FÅ ETT RIKARE LIV MED KRYDDOR, FRUKT, BÄR OCH GRÖNSAKER PÅ BALKONGEN OCH UTEPLATSEN MED PLANTAGENS NYA LÖSNINGAR. Tillbaka till naturen Skapa din egen unika odling var du vill. Bestäm vad du vill odla,

Läs mer

En stark måne är på väg att dra sig tillbaka igen. Min kamera är inte tillräckligt bra för att ta kort på månen.

En stark måne är på väg att dra sig tillbaka igen. Min kamera är inte tillräckligt bra för att ta kort på månen. En stark måne är på väg att dra sig tillbaka igen. Min kamera är inte tillräckligt bra för att ta kort på månen. Idag hade jag morgonträff med min Super PT Fredrik P. Han hade snickrat ihop ett nytt program

Läs mer

Innehåll. Lavendel Rosmarin India krasse Basilika Rosor Trädgård 2016 Teckningar Berättelse

Innehåll. Lavendel Rosmarin India krasse Basilika Rosor Trädgård 2016 Teckningar Berättelse 1 Innehåll Lavendel Rosmarin India krasse Basilika Rosor Trädgård 2016 Teckningar Berättelse 2 Lavendel Lavendel augustifolia Kransblommig med blå blommor. Växer vild, flerårig 30-60cm hög. Lavendel trivs

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Checklista för trädgårdsdesign

Checklista för trädgårdsdesign Denna checklista är tänkt att vara en inspirationskälla och ge mer vidgade vyer, inom ett område som man inte nödvändigtvis är insatt i. I de fall då man vill ha en designad trädgård, skall den också ligga

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

Julens gåvor 2013. www.fruktbudet.se. www.fruktbudet.se Tel 020-55 44 20

Julens gåvor 2013. www.fruktbudet.se. www.fruktbudet.se Tel 020-55 44 20 Julens gåvor 2013 Tel 020-55 44 20 Några snabba klick på datorns tangenter - och vips har du fixat julens presenter! Det går fort när man har roligt och snart är det dags för vår största och godaste högtid

Läs mer

VÅR/SPRING 2014. Make your house a home!

VÅR/SPRING 2014. Make your house a home! VÅR/SPRING 2014 Make your house a home! Mr Plant är en av Europas ledande leverantörer av konstväxter. Företaget grundades 1988 och har sedan dess levererat konstgjorda blommor, växter och träd över hela

Läs mer

Trend, inspiration och nytt om danska krukväxter. 56 Vinter 2009

Trend, inspiration och nytt om danska krukväxter. 56 Vinter 2009 Trend, inspiration och nytt om danska krukväxter 56 Vinter 2009 T r e n d Kalanchoe Ställ den på ljus eller halvskuggig plats och vattna måttligt. Låt växten torka ut mellan vattningarna. Kalanchoe WildFlowers

Läs mer

FRÄSCHA FrUKtER & GRÖNSAKER

FRÄSCHA FrUKtER & GRÖNSAKER På vilket sätt tror du att nyckelpigan kan hjälpa ekobonden? FRÄSCHA FrUKtER & GRÖNSAKER PÅ RIKTIGt Nyckelpigor, parningsdofter och annat smart När äpplen eller annan frukt odlas kan det komma insekter

Läs mer

49:- Trädgårdens Dag söndagen den 13 september. Solbrud Fuego. detta gillar vi att odla och äta Sidan 4 Ny inredning Sidan 7

49:- Trädgårdens Dag söndagen den 13 september. Solbrud Fuego. detta gillar vi att odla och äta Sidan 4 Ny inredning Sidan 7 Idé och kundtidning från Blekingeplantan i Nättraby Trädgårdens Dag söndagen den 13 september Solbrud Fuego. 49:- Ny kompakt sort med fina varma färger. Fuego är robust och mycket blomrik (juli-september).

Läs mer

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01 Caroline Ullman & Johanna Lundberg i i i Hej! Vi har pratat med studenter som har gett oss tips på hur de vill bli informerade och kommunicera med er på ICA

Läs mer

Plantera blomsterlökar under hösten.

Plantera blomsterlökar under hösten. Plantera blomsterlökar under hösten. Hösten har kommit och träden övergår sakta i rött, gult och brunt. Det dröjer inte länge förrän balkonger och trädgårdar är redo för sin vintersömn. Träden och buskagen

Läs mer

Julens gåvor 2014. Tel 020-55 44 20. www.fruktbudet.se

Julens gåvor 2014. Tel 020-55 44 20. www.fruktbudet.se Julens gåvor 2014 Tel 020-55 44 20 www.fruktbudet.se BESTÄLL IDAG OCH SLIPP ALL STRESS, VI LEVERERAR FINA GÅVOR TILL RÄTT ADRESS Tro det eller ej, men det har blivit dags att beställa julens gåvor! Här

Läs mer

Innehåll. Blommor gör vardagen vackrare, 7. Äntligen vår, 11. Lekfullt med påskägg och fjädrar, 21. Fånga sommarens stunder, 30

Innehåll. Blommor gör vardagen vackrare, 7. Äntligen vår, 11. Lekfullt med påskägg och fjädrar, 21. Fånga sommarens stunder, 30 5 Innehåll Innehåll Blommor gör vardagen vackrare, 7 Äntligen vår, 11 Lekfullt med påskägg och fjädrar, 21 Fånga sommarens stunder, 30 Skördetidens skatter, 44 Härliga höstlöv, 57 Grön jul med mossa! 73

Läs mer

Praktik i Frankrike

Praktik i Frankrike Praktik i Frankrike 13.7-7.8.2019 Första veckan Reste till Frankrike ett par dagar före min praktik började. Flög till Paris och tog sedan tåget till Nantes där min värdmamma hämtade mig. Min värdfamilj

Läs mer

Tranbärets månadsbrev maj 2015

Tranbärets månadsbrev maj 2015 Tranbärets månadsbrev maj 2015 Maj månad försvann med en hiskelig fart och även om vi haft en del dagar med sol och värme, så har den ändå varit ganska kall. Vi får trösta oss med att vårblommorna har

Läs mer

ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015

ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015 ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016 Inter IKEA Systems B.V. 2015 KONTAKT: press.sto@ikea.com PH132885 En grönare livsstil är en vänligare livsstil ANVÄNDBAR är en kollektion som vill uppmuntra

Läs mer

HÖSTÖGA Coreopsis verticillata 'Zagreb' 35 år! Den blomstertid nu fortsätter! SEP BLOMMOR OCH LÖKAR ÄTBART OCH UNDERBART

HÖSTÖGA Coreopsis verticillata 'Zagreb' 35 år! Den blomstertid nu fortsätter! SEP BLOMMOR OCH LÖKAR ÄTBART OCH UNDERBART SENSOMMAR Nr.4 2016 Idé- och kundtidning från Blekingeplantan i Nättraby 11 SEP Trädgårdens dag på Blekingeplantan! HÖSTÖGA Coreopsis verticillata 'Zagreb' 29:- Spara 20 kr/st. Ord. 49 kr/st. Flerårig

Läs mer

ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER

ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER ETT BRETT SORTIMENT MED LÄTTSÅLDA PRODUKTER PÅSKKORT Vackra tecknade påskkort Påskkort Vackra påskkort med olika motiv. Påskkorten är förpackade i plastförpackade buntar med 10 kort med olika motiv i varje.

Läs mer

Sommarblommor. Småpetunia Million Bells. 3 st 100:- Ord.pris 49.90/st. Öppettider se hemsidan. Nu även Webbshop. Telefon

Sommarblommor. Småpetunia Million Bells. 3 st 100:- Ord.pris 49.90/st. Öppettider se hemsidan. Nu även Webbshop.  Telefon Sommarblommor Småpetunia Million Bells 3 st 100:- Ord.pris 49.90/st Nu även Webbshop Öppettider se hemsidan Telefon 033-27 95 00 Sommarblommor för soliga Bägarranka Potatisblomma Blå eller vit Lättskött!

Läs mer

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN HANS PETERSON ORDLISTA sällan (sida 11, rad 17),, inte ofta mullrar (sid 3, rad 1), högt ljud har hand om (sid 3, rad5), passar, tar hand om alperna (sid 4, rad 3), höga berg

Läs mer

Har du någon bild? Du behöver såklart inte visa ansiktet.

Har du någon bild? Du behöver såklart inte visa ansiktet. Mottagna e-mejl 15 april 2009 kl 19:53 Intresserad Hej! Jag läste din annons och skulle vilja veta mer om dig och dina tjänster. Kan du berätta mer? Har du bilder att visa? Jag är en svensk kille på 33år,

Läs mer

29:- HÖST2012. Fruktdag den 7:e oktober Ljuskväll den 11:e oktober

29:- HÖST2012. Fruktdag den 7:e oktober Ljuskväll den 11:e oktober HÖST2012 En tidning från Blekingeplantan i Nättraby med erbjudande och trädgårdskunskap Fruktdag den 7:e oktober Ljuskväll den 11:e oktober Plantera höstkrukor! Använd hållbara vintergröna växter: Bärljung,

Läs mer

PRESSMEDDELANDE. Svenskarnas trädgårdsvanor kartlagda: Rosor och äppelträd i topp - mormorsträdgården en favorit!

PRESSMEDDELANDE. Svenskarnas trädgårdsvanor kartlagda: Rosor och äppelträd i topp - mormorsträdgården en favorit! FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA: Camilla von Otter, chefredaktör Vi i Villa Mobil: 070 400 51 45 Mail: camilla.vonotter@viivilla.se www.viivilla.se PRESSMEDDELANDE Lidingö den 25 mars 2013 Svenskarnas trädgårdsvanor

Läs mer