I... Ett urval ur verkligheten... 2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "I... Ett urval ur verkligheten... 2"

Transkript

1

2 . Utstallningar i bibliotek...*...*..**. I... r 1 Ett urval ur verkligheten... 2 Utstlllningens syfte... 3 Bildurval... 3 Tekniska och praktiska upplysningar... 4 Böcker om Thailand och Sydostasien... 6 Fotografier av utstullningen i flirdigt skick... 8 Referat och katalogkort... 13

3 Synen p8 bibliotekens funktion i samhället har, som allt annat, andrats med tiden. Fr8n att ha varit ett förvarings- och utl8nsstalle för böcker, har biblioteket utvecklats till n8got av en informationscentral och ett samlingsstalle för invanarna i kommunen. Dör man inte enbart lbnar böcker, utan söker informat'ion ur olika kallor, forskar, laser tidningar och tidsskrifter, lyssnar till musik, tittar på TV, film, och utstdllningar av o- lika slag. Synen på utsttillningar i bibliotek har aven den tindrats. Man tanker mindre pb "biblioteksu-tsttillningar" och mera på utstallningar i bibliotek. Anknytningspunkter till litteraturen och böckerna hittar man anda, direkt eller indirekt. Utbudet av utstallningar tir stort, nar man ser till vad som g8r att bestalla fr8n myndigheter, organisationer och enskilda personer, och variationen i innehåll tir ännu större. Behover biblioteken d8 g8ra egna utstallningar? Fortfarande kommer val lansbiblioteken och de större stadsbiblioteken att gbra de s.k. "biblioteksutstallningarna" sjalva. D.v.s. utsttillningar om bok- och biblioteksvasen vid skilda jubileer och utsttillningar som har direkt anknytning till skbnlitterara författore eller deras böcker vid olika tillfallen. Har behövs variation i hög grad, ~6val som förnyelse i sattet att se p8 utgbngsmaterialet, om stidana utsttillningar skall dra till sig intresse. Ingen skulle tjdna pti att de gjordes centralt av n&got serviceorgan, btminstone inte biblioteken. Har biblioteken tid att arbeta med egna utsttillningar? Ser man till den personalsituation som rader vid de flesta svenska folkbibliotek idag, ör ett nekande svar givet. And& tar man sig tid till det, därför att man vet att utsttill.- ningar kan vara ett vardefullt komplement till den övriga informationsservice biblioteket. ger. De kan stimulera besökande att ge sig in p& nya ldsomrbden och aven i n8gra fall locka tutinniskor till biblioteket som annars inte skulle ha kommit.

4 ETT URVAL UR VERKLIGHETEN I april 1977 flög jag till Bangkok för att hiimta hem en liten thailandsk flicka som skulle bli min dotter. Dels för att hon senare i livet skulle f6 en souvenir frdn sitt ursprungsland och dels med tanke p6 att göra en utstallning, fotograferade jag flitigt under de två veckor uppehbllet i Thai- land varade. Givetvis hade jag inga illusioner om att återvanda med en helhetsbild av Thailand. En sådan skulle kanhända ho åstadkommits p6 tv6 &r, men inte av n6gon framling. Resultatet kunde bara bli ett urval ur verkligheten, s6 som jag ville bevara den för min lilla flicka och i m i t t eget minne. Frbn detta grundmaterial sammanstalldes senare drygt trettio bilder till en liten utstallning och de följande sidorna berattar om hur den kom till.

5 UTSTÄLLN INGENS SYFTE Mitt syfte med utstallningen var tvåfaldigt: Dels ville jag med bilderna försöka återspegla intryck från en annorlunda varld, en annorlunda tillvaro. Dels ville jag skapa en nyfikenhet på Thailand som kunde leda över till b8ckerna. En las-impuls. B ILDURVAL Drygt tredjeparten av bilderna i denna utstallningen har an- knytning till Buddha och hans tempel. Buddhismen ar narvarande överallt i Thailand, men speciellt i Bangkok blir man påmind om dens stora inflytande. De många praktfulla templen, klostren, och munkarna i sina saffransgula drtikter, lamnar alltid ett mer eller mindre starkt intryck på oss vasterlänningar. Man beundrar tempelarkitekturen och ljusets spel över reliefmönster och fdrg- er. Man grips av skönheten och det upphöjda lugnet som vilar över en Sukhothai-staty av Buddha. xndå ar det hela givetvis mycket mera an s8. Buddhismen tir ett satt att leva, ett satt att lura, en vag genom tiden mot det tidlösa. För merparten av thai- lundarna ar den en naturlig del av deras tillvaro och darför har den sin givna plats har. En annan tredjepart av bilderna ger glimtar av marknadslivet. En brokig miljö, full av furger och dofter och inte minst intre* ssanta manniskotyper. Marknadslivet speglar folklivet, de enkla manniskornas liv och vanor och således något av det ursprungliga. Men den som vill uppleva detta far söka sig bort från Bangkok och turistbyr8ernas router. Bilderna fran Pasteur-institutet i Bangkok, dar man framstöller serum mot ormbett, tog jag med i rent spektakulart syfte.

6 TEKNISKA OCH PRAKTISKA UPPLYSNINGAR Bilderna i denna utstallningen ar tagna med en Hasselblad 500 C/M kamera och ett Planar 2/8/80 mm objektiv. Färgbilderna ör tagna på Kodak Ektachrome-X diafilm och de svartvita bilderna pi3 Ilford FP4 negativ film. Endast ett ultra-violett filter har anvandts under fotograferingen, som i övrigt gjordes med kameran monterad på ett stabilt skulderstativ. Framkallningen av fargfilmerna gjordes.. av ett yrkeslaboratorium, medan jag sjalv tagit hand o@ de svartvita filmerna. Jag kopierade förgbilderna p8 Cibachrome-papper, med tillhörande specialkemikalier, i formaten 20 x 25 cm och 30 x 40 cm. De svartvita kopiorna gjordes i format 30 x 40 cm på vanligt fotopapper. Efter kopieringen sprayades alla fargbilder med en speciallack för att skydda dem mot ljus och fingeravtryck m.m., di3 Cibachrome-papperet har en fin men mycket kdnslig yta. Darefter monterades alla bilder med fotolim p8 2 mm tjock kartong. Att fotografera på dia-film har sina fördelar, då man ju kan visa bilderna som diapositiv i en projektor och således få fram en fargmattnad och ett kontrastomr8de som inte dr möj- ligt med negativ förgfilm. Att kopiera dia-bilder över på papper dr därimot en mycket arbetsam och kostsam historia. &ven om det - efter en viss erfarenhet - ger mycket bra res- ultat, tror jag inte det ar praktiskt om man behöver ett större antal utstdllningsbil&r. Jag bortser hör från möjligheten att f8 maskingjorda kopior från n8got storlaboratorium till l&gpris, d8 sadana kopior inte håller kvalitetsmåttet för utstdllningsbilder. Handgjorda kopior fr&n ett yrkeslabor- atoriumblir som regel förstklassiga, men di3 ligger priset per kopia mycket högt. Slutsats av dessa erfarenheter blir darför att man bör ta bilderna p& negativ fdtgfilm, om man har för avsikt att anvanda resultatet i en 'utsttillning.

7 De flesta bibliotek har ont om plats i sina lokaler och mycket få kan erbjuda en yta speciellt avsedd far utstailningar. Ofta får man tranga ihop det hela på en alldeles för liten yta, eller begransa antalet utstallda objekt. I det har fallet monterades bilderna på fem stycken skärmar ca 90 x 120 cm och på grund av skärmarnas placering'i lokalen före- drog jag att inte anvanda båda sidorna. Resultatet blev en nagot för tut utplacering av bilderna, men en utstallning som snabbt gick att överblicka. Vidare valde jag att begransa förklarande text till absolut minimum, d8 jag anser att en fotoutstallning skall bestå av fotografier så utformade att de i stort talar för sig s jalva. Jag placerade dock ut ett par korta texter, som till största delen bestod av geografiska fakta. Dessutom en liten lista över b6cker om Thailand och thailandska förhållanden. Dessa böcker stalldes på boksnurror i ndrheten av skarmarna. Bildverken försvann snabbast, men efter n8gra dagar var aven den övriga litteraturen utlånad. Vi fick fylla på med böcker om Sydostasien, för att våra snurror inte skulle st8 tomma. Sakert skulle vi ha kunnat låna ut det tiodubbla av vårt urval böcker om Thailand, då efterfrågan blev mycket större an vi hade raknat med. Förutom bildverken, var man mest intresserad av resehandböcker, aven på frammande språk. Något som inte tir sdrskilt förvånande, nu nar kommunikationerna reducerat resetiden frqn dagar till timmar och konkurrensen om de rese- lystnas pengar trappat ner priserna. Utstallningen visades i tre veckor och även om vi givetvis inte höll rakning på våra besökande, var det dock rätt många som stannade till framför sktirmarna i loppet av den tiden. Intresset för litteratur om Thailand får sagas vara ett gott mbtt på publikens reaktion och vår fjdrrlånetjanst förmedlade atskilliga bestallningar på böcker som vi sjtilva inte hade.

8 BOCKER OM THAILAND OCH SYDOSTASIEN Ascanius, O.A.: Sju år i Siams djungel. - Stockholm, s. : ill. Asien / Dogens Nyheter. -.Stockholm, 1, c. : ill. Bitsch, J.: Varför ler Buddha? : resa i F jörran Östern. - Stockholm, s. : ill. Bredow, E. von: Asiatisk loggbok. - Stockholm, s., Fodor's South-East Asia : / Eugene Fodor, Robert C. Fisher, ed. ; Richard Moore, associate ed. - London, s. : ill. Golden guide to South and East Asia / ed. by P.H.M. Jones. - 7th ed., completely rev. - Hongkong, s. : ill. Hjälte, H.: På böndernas ryggar : en bok om Thailand / av Hans Hjulte och Eva Brita Jarnefors. - Stockholm, s. : ill. Leemann, A.: Thailand : Land der Freien / Fotos: Albert Leemann. Bern, s. : ill, ' - Maahs, R. : Asien / foto: Rita Maahs, Heinz Bronowski ; text: Erhard Rosenkranz. - Örebro, s. : ill. Maugham, W. Somerset: Herrn i rökrummet : en berättelse om en resa från Rangoon till Haiphong. - Stockholm, s. Mikes, G.: East is east / Nicolas Bentley drew the pictures. - London, s. : ill. Nielsen, Aa. Krarup: Återseende med Ostern. - Stockholm, s. : ill.

9 Nöcström, G.: Flyg mot soluppgången / Gunnar Brusewitz ritar ; Gustaf Ndsström'bertittar. - Stockholm, s. : ill- Pándy, K. : Vackra vita silkeslandet - Thailand. - Stockholm, s. : ill. ~ostbbll, E. : Den hellige elendighed : fra en re jse i det f - Köpenhamn, s. : ill. Bangkok i sikte : en orientering för Bangkokresenaren och en kort information om landet i övrigt. - Malmö, l00 s. : ill. Wahlin, L.:

10

11

12

13 ,.. < t,..... <. ',.... r.., d. i

14

15 I , m#&&:**.. - Lii Y :.;, -..il. * r 7. :. <m#$g--w*. -.,m I ;#&$g@@.w. I L c -..,.. *W@.',."- N -,. = 4-1,,,, e.*,, 1%, w- T+', b.. n.i, l < l,, I,., '.. l ,. L.- ', - U A = f. a - "b'. I - l I Jr,.. -,l. '. I l.- I I 'A 'I.t '1.IL, l I, L@. - i s. ' 1 -, l....

16 BADA BORÅS AKADEMISKA DIGITALA ARKIV Detta är ett inskannat och digitaliserat specialarbete från BHS (Bibliotekshögskolan) vid Högskolan i Borås. Specialarbeten skrevs som examensarbete på bibliotekarieutbildningen mellan åren 1974 och Bibliotek & läranderesurser (BLR) vid Högskolan i Borås har utfört digitaliseringen och har använt de exemplar som funnits i bibliotekets samlingar i befintligt skick. De digitaliserade specialarbetena är publicerade i Borås Akademiska Digitala Arkiv (BADA), som är högskolans system för digital publicering. Upphovsrätten tillhör författarna. Publiceringsår i BADA: 2012

M i t t arbete har varit att ur tv& argangar av dessa bada tidskrifter,

M i t t arbete har varit att ur tv& argangar av dessa bada tidskrifter, Indexering av ett antal facktidskrifter inom ämnet arbetsterapiaför arbetsterapiverksamheten vid Regionsjukhuset i Linkopinq Tidskriften Arbetsterapeuten är det fackliga organet för Förbundet Sveriges

Läs mer

Bi bliotekshugskolan Specialarbete 1979: [ 115

Bi bliotekshugskolan Specialarbete 1979: [ 115 - Bi bliotekshugskolan Specialarbete 1979: [ 115 KATALOGISERING AV ETT PRIVATBIBLIOTEK 1. UPPGIFTEN Min uppgift har varit att katalogisera omkring 400 titlar ur ett privatbibliotek tillhörigt Nils-Gustav

Läs mer

1 1L1 - Kataloglrarlng och klardfikatlon.. I av bokbw~thrd~t . I. l, vid Svend<a ~a~blqd1bt8. wkhr. Monica Lurdbiom

1 1L1 - Kataloglrarlng och klardfikatlon.. I av bokbw~thrd~t . I. l, vid Svend<a ~a~blqd1bt8. wkhr. Monica Lurdbiom m 'I 1 1L1 - Kataloglrarlng och klardfikatlon.. I av bokbw~thrd~t. I wkhr l, vid Svend

Läs mer

Innehåll 2 Inledning 3 Uppgiften 3 Hjälpmedel 3 Undertitel eller anmärkning? 4 Anmarkning: bibliograf i ochleller bilaga 6

Innehåll 2 Inledning 3 Uppgiften 3 Hjälpmedel 3 Undertitel eller anmärkning? 4 Anmarkning: bibliograf i ochleller bilaga 6 Innehåll 2 Inledning 3 Uppgiften 3 Hjälpmedel 3 Undertitel eller anmärkning? 4 Anmarkning: bibliograf i ochleller bilaga 6 INLEDNING Immigrant-Institutet, som grundades 1973 i Stockholm, är en ideell förening

Läs mer

Specialarbetet är ett slags bestiillningsarbete, eftersom skolbiblioteket

Specialarbetet är ett slags bestiillningsarbete, eftersom skolbiblioteket l Grundskolan i Sollebrunn är en låg- och mellanstadie~kola och har ca 260 elever. Specialarbetet är ett slags bestiillningsarbete, eftersom skolbiblioteket i Sollebrunn hittills har saknat kortkatalog.

Läs mer

KATALOGISERING AV LYRIK FOR TIDAHOLMS BIBLIOTEK

KATALOGISERING AV LYRIK FOR TIDAHOLMS BIBLIOTEK 1 KATALOGISERING AV LYRIK FOR TIDAHOLMS BIBLIOTEK Tidaholms bibliotek ar huvudbibliotek i Tidaholms kommun. Bokbestandet ar ca 32 000 volymer. Av dessa ar ca BOO vo Iymer placerade pa signum Hc-03(s)(som

Läs mer

I. I t.)t.., 1- m*-. - I..

I. I t.)t.., 1- m*-. - I.. I.. ' -II I.,.:I I t.)t.., 1- m*-. - Författarcentrum (FC) ar en av de fria s k centrumbildningarna som uppstod i slutet på 1960-talet inom kulturområdet. Initiativet till bildandet av FC togs av enskilda

Läs mer

BiblCotekchögskolan Specialarbete 1977:

BiblCotekchögskolan Specialarbete 1977: 1 ' BiblCotekchögskolan Specialarbete 1977: Förord... 2 Förord till referensdelen... 3 Bibliografiska referenser... 4 Exempel p& indexerade dikter... 6 Svenskt lyrikindex ar ett projekt som pabörjats vid

Läs mer

Forst katalogiserade vi skonlitteraturen for vuxna. D~r anv~nde vi normal katalogisering, och skrev

Forst katalogiserade vi skonlitteraturen for vuxna. D~r anv~nde vi normal katalogisering, och skrev FORFATTARCENTRUM Forfattarcentrum (FC) ar en av de fria s.k. centrumbildningarna som uppstod i slutet pa 1960-talet inom kulturomradet. Initiativet till bildandet av FC togs av enskilda forfattare. De

Läs mer

av delar av bokbeôt8ndet.vid

av delar av bokbeôt8ndet.vid av delar av bokbeôt8ndet.vid HOGSKOLAN I RORAS Institutionen bibliotekshögskolan SPECIALARBETE 1981:21 KATALOGISERING OCH KLASSIFIKATION AV DELAR AV BOKBESTANDET VID BORRS MUSEUM (RAMNAMUSEET) Göran Claesson

Läs mer

PRISLISTA 2015 MINA BÄSTA TIPS! MIN FAVORIT PRODUKT

PRISLISTA 2015 MINA BÄSTA TIPS! MIN FAVORIT PRODUKT PRISLISTA 2015 Det finaste vi har - sätter vi upp på väggen! Fina bilder kräver fina printar, men oavsett hur ni väljer att köpa era bilder så är mitt mål att ni ska få bästa kvalitet. Efter en fotografering

Läs mer

Kreativ fotograf - Reklambyrå - Design

Kreativ fotograf - Reklambyrå - Design OTOGRAF ISTA FÖR F L S I R P. K E R ERING 2011 Kreativ fotograf - Reklambyrå - Design Att anlita fotograf... Fotograf är ett konstnärsyrke och varje fotograf har sin egen stil. Det fina med det är att

Läs mer

FAMILJEFOTOGRAFERING. Fine Art

FAMILJEFOTOGRAFERING. Fine Art FAMILJEFOTOGRAFERING Fine Art FÖR DE ÄR BARA SMÅ EN kort period När var du själv med senast på några fotografier med barnen? Du är inte ensam om att känna dig obekväm med att vara framför kameran. Om du

Läs mer

Bibliotekshllgskolan Specialar.. l, =:l51 c

Bibliotekshllgskolan Specialar.. l, =:l51 c Bibliotekshllgskolan Specialar. l, =:l51 c I POROIID... 0.00.2 IrnEDIJIBG... 0.3 BIBLIOGIIAFI... 0.000000.4. 5 EXBMPEL l?a INDEXERADE DIKTER...~..~ Detta specialarbete ar en del av Svenskt lyrikindex,

Läs mer

HÖGSKOLANIBORAS BIBLIOTEKET

HÖGSKOLANIBORAS BIBLIOTEKET HÖGSKOLANIBORAS BIBLIOTEKET 1 I N L E D N I N G LA.tina.merika i svensk bibliografi 1980 är en fortsättning av Higuel Beni to s arbeten - med sa.mma namn - för periofi en 1959-1973. De är publicerad.e

Läs mer

sid 34 Kamera & Bild

sid 34 Kamera & Bild sid 34 Kamera & Bild Kornig galleri markus jenemark kärlek och landsbygdsångest Familjen och lilla Hjo är Markus Jenemarks motivvärld. Här hittar han den stämning som hans bilder bygger på. Och här har

Läs mer

Fotograferingar Produkter

Fotograferingar Produkter Fotograferingar Produkter Att investera i minnen Jag fotograferar alltid med fokus på känsla. Min bildstil är ljus men något dämpad, lite drömsk och pastelligt färgglad. Jag skapar alla mina bilder med

Läs mer

Workshop 00:Almestrand Nina Söderström Malin Sörman Maria Hager Under åren 1999 2000 genomförde jag min andra fotografiska workshop på ett behandlingshem för mammor och deras barn. Hemmets uppgift är att

Läs mer

Bi bli ögskolan S~ecialarbete 1977:

Bi bli ögskolan S~ecialarbete 1977: . Bi bli ögskolan S~ecialarbete 1977: Syftet med mitt specialarbete har varit att ordna usp och katalogisera delar av bokbestandet i tv2 magasin vid huvudbiblioteket i Hultsfreds kommun. I bada msgasinen

Läs mer

PRISLISTA 2013 Priserna avser privatpersoner med reservation för ändringar.

PRISLISTA 2013 Priserna avser privatpersoner med reservation för ändringar. Soutine Photography lägger stor vikt vid efterarbetet av sina bilder och anser att bildredigering är ett konsthantverk. Alla levererade och förstorade bilder är redigerade med största omsorg. PRISLISTA

Läs mer

1. Kameran 2. Ljus 3. Motiv 4. Kommunikation 5. Att ta bra bilder 6. Studio

1. Kameran 2. Ljus 3. Motiv 4. Kommunikation 5. Att ta bra bilder 6. Studio Jonas foto guide är din guide till att bli bättre fotograf. Den går igenom grunderna i fotografi, hur kameran fungerar och annat bra att veta. Denna guide är inriktad främst för fotografering med digital

Läs mer

Foto och Bild - Lab B

Foto och Bild - Lab B Biomedicinsk fysik & röntgenfysik Kjell Carlsson Foto och Bild - Lab B Svartvitt kopieringsarbete, tonreproduktion Kurs: 2D1574, Medieteknik grundkurs, moment: Foto och bild Kjell Carlsson & Hans Järling

Läs mer

PRISLISTA 2013 Priserna avser privatpersoner med reservation för ändringar.

PRISLISTA 2013 Priserna avser privatpersoner med reservation för ändringar. Soutine Photography lägger stor vikt vid efterbehandling av tagna bilder och anser att bildredigering är ett konsthantverk. Alla levererade och förstorade bilder är därför bearbetade med största omsorg.

Läs mer

BILDPOLICY ANVISNINGAR FÖR DIG SOM FOTOGRAFERAR OCH LEVERERAR BILDER

BILDPOLICY ANVISNINGAR FÖR DIG SOM FOTOGRAFERAR OCH LEVERERAR BILDER BILDPOLICY ANVISNINGAR FÖR DIG SOM FOTOGRAFERAR OCH LEVERERAR BILDER STF guidar till upptäckter vid sidan av vägen, längre in i skogen och högre upp på fjället. Det är STF som gör det otillgängliga tillgängligt

Läs mer

Fotografering. Din familj fotograferas av en professionell fotograf, med mycket erfarenhet av barn och familjporträtt.

Fotografering. Din familj fotograferas av en professionell fotograf, med mycket erfarenhet av barn och familjporträtt. Fotografering Din familj fotograferas av en professionell fotograf, med mycket erfarenhet av barn och familjporträtt. Ni kommer att uppleva väldigt roliga stunder, med mycket lek och skratt, som senare

Läs mer

Reklamfotografen har fotat all världens rockstjärnor HELGINTERVJUN

Reklamfotografen har fotat all världens rockstjärnor HELGINTERVJUN Larsåke Thuresson har hängt med många celebriteter.foto: Yasmine Winberg. Reklamfotografen har fotat all världens rockstjärnor HELGINTERVJUN Bob Dylan, The Who och The Beatles. Många skulle ha gått över

Läs mer

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp galleri eva blixman Eva fångar våren Våren är på gång och det är hög tid att putsa upp fotoprylar som kan ha samlat damm under vintern. Och vad kan passa bättre som nystart än att fotografera vårens blommor?

Läs mer

sid 34 Kamera & Bild

sid 34 Kamera & Bild sid 34 Kamera & Bild galleri benjamin goss Andas gammalt och nytt Benjamin Goss är fotografen som tjänar sitt uppehälle med digitalkameran, men som älskar det bristfälliga som en trasig storformatskamera

Läs mer

Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson

Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras

Läs mer

En investering... Och tillsammans skapar vi minnen för livet.

En investering... Och tillsammans skapar vi minnen för livet. En investering... För mig handlar en fotografering mer än om att bara ta bilder. För mig handlar det om att fånga uttryck och känslor, och forma till minnen som ni kan spara för lång tid framöver. Att

Läs mer

Ditt bröllop är det enda i sitt slag. Hur vet jag vad som är vikitgt för dig? Bröllopspaket eller skräddarsytt? När du väljer att anlita mig

Ditt bröllop är det enda i sitt slag. Hur vet jag vad som är vikitgt för dig? Bröllopspaket eller skräddarsytt? När du väljer att anlita mig Bröllopspaket 2013 Ditt bröllop är det enda i sitt slag Det spelar ingen roll om det är ett bröllop med de närmaste närvarande eller om det är ett bröllop som varar i dagarna tre. Det är eran bröllopsdag

Läs mer

cecilia engvall P H O T O G R A P H Y

cecilia engvall P H O T O G R A P H Y cecilia engvall P H O T O G R A P H Y Bröllopspaket 2016 Ditt bröllop är det enda i sitt slag Det spelar ingen roll om det är ett bröllop med de närmaste närvarande eller om det är ett bröllop som varar

Läs mer

cecilia engvall P H O T O G R A P H Y

cecilia engvall P H O T O G R A P H Y cecilia engvall P H O T O G R A P H Y Bröllopspaket 2015 Ditt bröllop är det enda i sitt slag Det spelar ingen roll om det är ett bröllop med de närmaste närvarande eller om det är ett bröllop som varar

Läs mer

PRISLISTA 2015 MINA BÄSTA TIPS!

PRISLISTA 2015 MINA BÄSTA TIPS! PRISLISTA 2015 Det finaste vi har - sätter vi upp på väggen! Fina bilder kräver fina printar, men oavsett hur ni väljer att köpa era bilder så är mitt mål att ni ska få bästa kvalitet. Efter en fotografering

Läs mer

1 av 5 2011-06-16 12.29

1 av 5 2011-06-16 12.29 PROGRAM A-Ö / SVT PLAY / NYHETER HEM //7:00//STOCKHOLM////////////////////////////////////////////////////////////// / Man vill ju lära känna dom, säger Oscar Poulsen som ikväll ställer ut Ett porträtt

Läs mer

Upptäck naturen! 3. Naturens konsert

Upptäck naturen! 3. Naturens konsert 3. Naturens konsert På våren och försommaren sjunger fågelhanarna. De lockar till sig honor och hävdar revir genom att sjunga. Honorna väljer kräset den som sjunger mest och bäst. Senare på sommaren tystnar

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning...s 3 Bakgrund och inledning...s 4 Problemformulering och syfte & Avgränsningar...s 5 Genomförande...s 6 Resultat av projektet...s 7 Värdering av arbetet och resultatet...s

Läs mer

Prislista Porträtt. malinlundqvist-photography.se

Prislista Porträtt. malinlundqvist-photography.se Prislista Porträtt malinlundqvist-photography.se PAKET 1 1000 SEK 1 timmes barn/familje fotografering Era bästa bilder lågupplösta (ca 30-50st) på CD - ni kan själv framkalla dom upp till 15x10 cm PAKET

Läs mer

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015 Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet Bröllop 2015 Ert Bröllop & Er fotograf En bröllopsdag är en av de lyckligaste dagarna i våra liv. Med er under den dagen vill ni

Läs mer

Hem DFU 289. En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala

Hem DFU 289. En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala Hem DFU 289 En frågelista från Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala Dialekt- och folkminnesarkivet i Uppsala ingår i den statliga myndigheten Institutet för språk och folkminnen. Vi använder oss av

Läs mer

Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller

Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller Prislista 2014 Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller den stora kärleken mellan ett par vid

Läs mer

PRISLISTA PORTRÄTT 2012

PRISLISTA PORTRÄTT 2012 PRISLISTA PORTRÄTT 2012 FAMILJEFOTOGRAFERING / BARNFOTOGRAFERING / STUDENT / GRAVID / NYFÖDD / KALAS / VÄNNERNA 1.750kr Inkluderar: Konsultation via mail eller telefon 1-1,5 tim fotografering i Rönninge

Läs mer

Tipshandledning 6-årsboken: Måntornet av Per Gustavsson

Tipshandledning 6-årsboken: Måntornet av Per Gustavsson Tipshandledning 6-årsboken: Måntornet av Per Gustavsson Hej. Du håller en tipshandledning i din hand som satts ihop av barnbibliotekarierna på biblioteken i Kävlinge kommun. Tanken är att den ska ge uppslag

Läs mer

Nr 1 Va ren 2013. Almö. Foto: Håkan Nilsson

Nr 1 Va ren 2013. Almö. Foto: Håkan Nilsson L I N S L U S E N M e d l e m s t i d n i n g f ö r K a r l s k r ö n a F ö t ö k l u b b Nr 1 Va ren 2013 Almö Foto: Håkan Nilsson Innehållsförteckning Ordfö randen har ördet 3 Ma nadsmö ten hö sten 2013

Läs mer

Säg hej till din nya bibliotekarie:

Säg hej till din nya bibliotekarie: Säg hej till din nya bibliotekarie: Det pågår en tyst revolution på våra folkbibliotek. För inte länge sedan var biblioteken oberoende. Fria att välja ut, köpa in och rekommendera litteratur och fakta

Läs mer

EN INVESTERING. - och om att få tiden att räcka till annat...

EN INVESTERING. - och om att få tiden att räcka till annat... EN INVESTERING - och om att få tiden att räcka till annat... För mig handlar en fotografering mer än om att bara ta bilder. För mig handlar det om att fånga uttryck och känslor, och forma till minnen som

Läs mer

ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE

ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE ATT SKAPA NÅGOT MAGISKT.. ER BERÄTTELSE Portätt- & REPOTAGEfotografering EN DAG Jag vill berätta vem ni är som familj, jag vill skapa bilder som ger er ett fönster till en tid som är värd minnas. Som visar

Läs mer

Regional medie- och informationsförsörjningsplan för kommunbiblioteken och länsbiblioteket i Västmanlands län 2008

Regional medie- och informationsförsörjningsplan för kommunbiblioteken och länsbiblioteket i Västmanlands län 2008 Regional medie- och informationsförsörjningsplan för kommunbiblioteken och länsbiblioteket i Västmanlands län 2008 Bibliotekslagen innehåller bestämmelser om det allmänna biblioteksväsendet. I lagen redovisas

Läs mer

Ljusmätning 1 "Mäta i handen i skugga". Med handhållen ljusmätare för befintligt ljus så finns en metod som är mycket enkel, snabb och fungerar till de flesta genomsnittliga motiv: att "mäta i handen i

Läs mer

21 december 2015. Vittnesbörd efter undervisning och praktik i Inre bönen :

21 december 2015. Vittnesbörd efter undervisning och praktik i Inre bönen : Vittnesbörd från elever på upprättelseprogrammet bibelskolan Jesus Helar och Upprättar läsåret 2015 2016 i Church of the Glory of God i Minsk Vitryssland. Vittnesbörd efter undervisning och praktik i Inre

Läs mer

Innehållsfrågor till boken Hungerspelen

Innehållsfrågor till boken Hungerspelen Innehållsfrågor till boken Hungerspelen 1. Beskriv Katniss Everdeen så utförligt du kan. 2. Varför är hon så duktig på att jaga? 3. Vem är Prim och varför heter hon så? 4. Berätta hur det ser ut och fungerar

Läs mer

Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM. En lärarhandledning. Rekommenderad från åk. 3-6

Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM. En lärarhandledning. Rekommenderad från åk. 3-6 Sanning eller konsekvens LÄS EN FILM En lärarhandledning Rekommenderad från åk. 3-6 1 TILL DIG SOM LÄRARE En historia kan berättas på många sätt. Ja, ibland berättas samma historia på flera olika vis.

Läs mer

Tentamen i kurs DM1574, Medieteknik, gk, 2007-10-26, kl. 8-13, sal E33-36. Uppgifter i kursdelen Fotografi och bild.

Tentamen i kurs DM1574, Medieteknik, gk, 2007-10-26, kl. 8-13, sal E33-36. Uppgifter i kursdelen Fotografi och bild. Tentamen i kurs DM1574, Medieteknik, gk, 2007-10-26, kl. 8-13, sal E33-36. Uppgifter i kursdelen Fotografi och bild. Varje uppgift kan ge maximalt 10 poäng Hjälpmedel: Miniräknare. Formelblad Radiometriska

Läs mer

inför din fotografering

inför din fotografering Skriv Ut & Spara Bra att veta inför din fotografering Att anlita en professionell fotograf LILLA SCP- SKOLAN När du anlitar en professionell fotograf får du kunskap, erfarenhet och högkvalitativa bilder

Läs mer

SVENSK. li9: 'BIBLIOGRAFI b * I. I..

SVENSK. li9: 'BIBLIOGRAFI b * I. I.. * I. SVENSK -. 'BIBLIOGRAFI b I... /' li9:79. a I N L E D N I N G --- -- -- Detta specialarbete är en fortsättning på följande arbeten med. samma titsl: Perioden 1959-1973 av Miguel Benito, uppdelade sam

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Bibliot&crhUgskolan Specialar beta 1978:lOS h-

Bibliot&crhUgskolan Specialar beta 1978:lOS h- Bibliot&crhUgskolan Specialar beta 1978:lOS h- Vastgötasamlingen sid. 1 Katalogens utformning Ra talogisering Klassifikation Boras Stadsbiblioteks lokalsamling, Västgötasamlingen, bestar av tv& separata

Läs mer

MÖTESPLATS INFÖR FRAMTIDEN. Borås 8-9 oktober 2003. Helena Söderlund, Länsbiblioteket i Örebro län

MÖTESPLATS INFÖR FRAMTIDEN. Borås 8-9 oktober 2003. Helena Söderlund, Länsbiblioteket i Örebro län MÖTESPLATS INFÖR FRAMTIDEN Borås 8-9 oktober 2003 Helena Söderlund, Länsbiblioteket i Örebro län Resursbibliotek för döva I Örebro pågår sedan oktober 2001 projektet Resursbibliotek för döva. Initiativtagare

Läs mer

PRISLISTA BRÖLLOP 2012

PRISLISTA BRÖLLOP 2012 PRISLISTA BRÖLLOP 2012 Välj det paket som passar era önskemål, eller så skapar vi ett just för Er! ALL ABOUT LOVE! All about Love är för er som vill ha hela dagen dokumenterad, från det att ni gör er i

Läs mer

Exet. Arbetsmaterial till OM BOKEN

Exet. Arbetsmaterial till OM BOKEN Arbetsmaterial till OM BOKEN När du läser en bok får du träning i att läsa. Du lär dig nya ord och det blir lättare att prata med andra. Du kan läsa tillsammans med andra i en grupp och ni samarbetar och

Läs mer

Från gurkprickar till ljus och skugga! En pedagogistaberättelse

Från gurkprickar till ljus och skugga! En pedagogistaberättelse Från gurkprickar till ljus och skugga! En pedagogistaberättelse Vilka tankar hade pedagogerna i början? Vilka frågor kan man ställa i insamlandet för att få syn på barns nyfikenhet och intresse? Vad ser

Läs mer

PRISLISTA 2015 PORTRÄTTFOTOGRAFERING. Priser gäller bokningar och beställningar fr.o.m. 2015-09-15

PRISLISTA 2015 PORTRÄTTFOTOGRAFERING. Priser gäller bokningar och beställningar fr.o.m. 2015-09-15 PRISLISTA 2015 PORTRÄTTFOTOGRAFERING Priser gäller bokningar och beställningar fr.o.m. 2015-09-15 PRISER FOTOGRAFERING 2015 NYFÖDDBILD TILL TIDNING (20 min)... 300 kr STUDIOFOTOGRAFERING (40 min)... 500

Läs mer

Prislista 2014. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83

Prislista 2014. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83 Prislista 2014 Att skapa minnen tillsammans med mina kunder är det bästa med att arbeta som fotograf. Jag fotograferar i naturliga miljöer, både utomhus och inomhus, för personliga ögonblicksbilder som

Läs mer

LEVA LIVET 2. Arbetsblad. Vem är jag? (sidan 2) 1 Presentera dig själv. Vem är du? Måla en bild av dig.

LEVA LIVET 2. Arbetsblad. Vem är jag? (sidan 2) 1 Presentera dig själv. Vem är du? Måla en bild av dig. Vem är jag? (sidan 2) 1 Presentera dig själv. Vem är du? Måla en bild av dig. 2 Skriv och berätta om vad du kan, vad du vill och om annat som finns i ditt inre rum. Jag är rädd (sidan 4) 1 Läs sidan 4.

Läs mer

i m a g e s o f w i l d l i f e

i m a g e s o f w i l d l i f e i m a g e s o f w i l d l i f e B r u t u s Ö s t l i n g P h o t o g r a p h y Nyhetsbrev nr 5 juli 2006 Blåögd skarv gick till attack mot min fjärrutlösta kamera som låg riggad på marken Kära foto- och

Läs mer

Kommunikation genom fåglar

Kommunikation genom fåglar 1 Kommunikation genom fåglar Ett projekt med femårsavdelningen 2009-2010 Dokumenterat av Ann-Christin Andersson & Therese Andersson Frejaparkens förskola 2 Vad säger läroplanen? Lärandet skall baseras

Läs mer

Du kollar på en presentation ut av

Du kollar på en presentation ut av Du kollar på en presentation ut av Linnéa Nyängen Sandra Svanlund & Merri Sejfic! Sida 1 Vem uppfann kameran?? Den första som kom på kamera tekniken var Joseph Nicéphore Niépce. Det äldsta bevarade fotot

Läs mer

Prislista Morgongåva. swedenweddingphotography.se

Prislista Morgongåva. swedenweddingphotography.se Prislista Morgongåva swedenweddingphotography.se Paket 1 Paket 2 Konsultationsmöte Konsultationsmöte 2 timmar sammanhängande fotografering 2 timmar sammanhängande fotografering Era bästa bilder högupplösta

Läs mer

Prislista. - för vigslar år 2016.

Prislista. - för vigslar år 2016. Prislista - för vigslar år 2016. Innehar F-skattesedel. Tel: 0704062862. Mail: hillamedia@gmail.com www.hillaaspman.com Om mig Hilla Aspman Porträttpaketet Med porträttpaketet väljer vi ut en miljö där

Läs mer

Prislista Bröllop. swedenweddingphotography.se

Prislista Bröllop. swedenweddingphotography.se Prislista Bröllop swedenweddingphotography.se 12h 8h 12 timmar sammanhängande fotografering En QT Coffe Table Album i läder 30x30cm - 15 uppslag/30 uppslag 8 timmar sammanhängande fotografering En QT Coffe

Läs mer

Gender budgeting biblioteken i Askersund 2012

Gender budgeting biblioteken i Askersund 2012 Gender budgeting biblioteken i Askersund 212 Sammanfattning: Fler kvinnor än män besöker biblioteken i Askersund. Fler kvinnor än män lånar från biblioteken. Men kvinnorna lånar i högre utsträckning till

Läs mer

Prislista 2013. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83

Prislista 2013. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83 Prislista 2013 Att skapa minnen tillsammans med mina kunder är det bästa med att arbeta som fotograf. Jag fotograferar i naturliga miljöer, både utomhus och inomhus, för personliga ögonblicksbilder som

Läs mer

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013

Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Prislista Bröllop 2013 Fotograf Emelie Fagerberg Född och uppvuxen på västkusten, men en längtan efter snö och vinter resulterade i en flytt tillsammans min sambo till nordligare

Läs mer

FOTOGRAF DANIEL HJALMARSSON

FOTOGRAF DANIEL HJALMARSSON FOTOGRAF DANIEL HJALMARSSON PRISLISTA 2014 Barn, syskon, gravid, nyfödd, baby, familj, husdjur från 995 kr Fotografering i min studio, hemma hos er, eller i en miljö som vi bestämmer tillsammans. Fotograferingen

Läs mer

Joel är död Lärarmaterial

Joel är död Lärarmaterial sidan 1 Författare: Hans Peterson Vad handlar boken om? Den 9 maj förändras Linus liv. Linus är i skogen med mamma, pappa och storebror Joel. Linus ser upp till Joel och en dag vill han också vara stor

Läs mer

Läsnyckel När Fatima blev fågel författare: Morten Dürr illustratör: Peter Bay Alexandersen

Läsnyckel När Fatima blev fågel författare: Morten Dürr illustratör: Peter Bay Alexandersen Läsnyckel När Fatima blev fågel författare: Morten Dürr illustratör: Peter Bay Alexandersen Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska

Läs mer

Du kan bli vad du vill!

Du kan bli vad du vill! Du kan bli vad du vill! 1 Mamma Nadia läser en bok för sin dotter Amanda. Boken handlar om en man som uppfinner saker. Mannen är en professor. Professor låter som ett spännande jobb. Är det bara killar

Läs mer

BENNY PÅ BÄNKEN LIVA SKOGEMANN

BENNY PÅ BÄNKEN LIVA SKOGEMANN SIDAN 1 Läsförståelse Det är något vi måste prata om Frågor på raderna (Du hittar svaret på raden, direkt i texten.) 1. Vem gjorde målen? 2. Vad läser Lasse? 3. Vilket lag ska Real Madrid möta? 4. Benny

Läs mer

Jönköpings Stadsbibliotek

Jönköpings Stadsbibliotek Jönköpings Stadsbibliotek 1 Foto: Magdalena Angslycke Jönköpings stadsbibliotek invigdes 1969. Arkitekterna Jan Wallinder och Johan Hedborg ritade en vacker och funktionell byggnad, som tar vara på ljuset

Läs mer

Forskningsbiblioteken som aktörer i publiceringsfrågor

Forskningsbiblioteken som aktörer i publiceringsfrågor Forskningsbiblioteken som aktörer i publiceringsfrågor Helena Francke UH bibliotekkonferansen 2015 Bergen, 18 juni 2015 helena.francke@hb.se Bakgrund och perspektiv 1 Publicera! (2013) Belysa bakgrunden

Läs mer

Vad är ett bevarat minne värt?

Vad är ett bevarat minne värt? Bröllop 2014 Vad är ett bevarat minne värt? Vad är den där absolut första kyssen som äkta makar värd? Det är svårt att svara på men det är inte svårt att komma överens om att det är en investering väl

Läs mer

04-11 Blick 05-10-31 17.27 Sida 4. bilder från Slussen

04-11 Blick 05-10-31 17.27 Sida 4. bilder från Slussen 04-11 Blick 05-10-31 17.27 Sida 4 bilder från Slussen Det var vid Slussen jag började fotografera samtal med Gunnar Smoliansky den 27 januari 2005 04-11 Blick 05-10-31 17.27 Sida 5 Fotografier: Gunnar

Läs mer

Att få in bilder i datorn

Att få in bilder i datorn Att få in bilder i datorn 32 Första steget är att skapa bilden och få in den i datorn. Har du en digitalkamera känner du redan till hur man gör. Har du bilder på papper eller film kan dessa skannas och

Läs mer

Kurt Larsson VÅR HEMBYGD

Kurt Larsson VÅR HEMBYGD Kurt Larsson VÅR HEMBYGD Kolbäcksberättelse del 20. Fotograf Gustaf Åhman sidan 2 Gustaf Åhman, kort historik Gustaf Åhman föddes den 24 maj 1885 i Kolbäck. Hans far var folkskollärare och kantor. Familjen

Läs mer

Porträttfotografering. Sandra Jensen

Porträttfotografering. Sandra Jensen Porträttpriser 2014 Porträttfotografering Det är det äkta mötet mellan människor och kameran som gör att jag älskar fotografering. Jag tror inte på den allt för arrangerade bilden, utan jag drivs av att

Läs mer

Thord Olsson. Jpcciuiarbetet anslaget. bibl io tekskmskap' vid. Zn e~2~ätundersökning i Jönköpings kommun hösten 1974. Specialarbete inom ämnet

Thord Olsson. Jpcciuiarbetet anslaget. bibl io tekskmskap' vid. Zn e~2~ätundersökning i Jönköpings kommun hösten 1974. Specialarbete inom ämnet Jpcciuiarbetet anslaget Zn e~2~ätundersökning i Jönköpings kommun hösten 1974 Specialarbete inom ämnet bibl io tekskmskap' vid bibliotekshögskolan. Thord Olsson Syftet nicd specialarbetet har varit att

Läs mer

Kristian Pettersson Feb 2016

Kristian Pettersson Feb 2016 Foto Manual Kristian Pettersson Feb 2016 1. Inledning Det viktigaste om vi vill bli bra fotografer är att vi tycker att det är kul att ta bilder och att vi gör det ofta och mycket. Vi kommer i denna kurs

Läs mer

Det bästa som hänt under min tid som boklånare

Det bästa som hänt under min tid som boklånare Stockholms stadsbibliotek Det bästa som hänt under min tid som boklånare Resultat och analys av en enkät som visar vad låntagare vid Stockholms stadsbibliotek tycker om att låna e-böcker från biblioteket.se.

Läs mer

Pris Bröllopsfotografering 2016

Pris Bröllopsfotografering 2016 Pris Bröllopsfotografering 2016 I alla paket ingår detta: *Rådgivning & planering. Finns möjlighet träffas vi. *Ett X antal högupplösta redigerade bilder på fil som ni själva kan använda till det ni vill,

Läs mer

Upphovsrätt i förändring

Upphovsrätt i förändring Upphovsrätt i förändring Mötesplats inför framtiden Borås 2005-10-12 Susanna Broms Kungl. biblioteket 1 Upphovsrättens reglering Bern-konventionen direktiv från EU-rådet nationell lagstiftning avtal 2

Läs mer

Fotograf Jennifer Karlberg

Fotograf Jennifer Karlberg Bröllopsoffert 2013 Information Det är en stor ära att få uppdraget att fotografera ett bröllop, då detta är en av de största dagarna i en människas liv. Bröllopsfotografering är även något av det bästa

Läs mer

INNEKALLSFORTECKNING. Exempel p% katalogkort. sid 1 sid 2 sid 3 sid 4. Tidskriften Framat Indexering och kat alagiser ing

INNEKALLSFORTECKNING. Exempel p% katalogkort. sid 1 sid 2 sid 3 sid 4. Tidskriften Framat Indexering och kat alagiser ing INNEKALLSFORTECKNING Tidskriften Framat 1886-1888 Indexering och kat alagiser ing Exempel p% katalogkort Fram%t s förstasida sid 1 sid 2 sid 3 sid 4 Tidskriften Framiit 1886-1888, Kvinnohistoriska Samlingarna

Läs mer

HöGsKOLA~ I Rc;RAs Institutionen bibliotekshögskolan SPECIALARBETE

HöGsKOLA~ I Rc;RAs Institutionen bibliotekshögskolan SPECIALARBETE HöGsKOLA~ I Rc;RAs Institutionen bibliotekshögskolan SPECIALARBETE KATALOGISERING OCH KLASSIFIKATION AV ESTNISK LITTERATUR VID IMMIGRANT-INSTITUTETS BIBLIOTEK Kadri Thalström Nr l982:23d-- ISSN 0347-1128

Läs mer

FORORD EXENPEL Pa INDEXERADE DIKTER INLEDNING... 3 BIBLIOGRAFI... 4

FORORD EXENPEL Pa INDEXERADE DIKTER INLEDNING... 3 BIBLIOGRAFI... 4 FORORD... 2 INLEDNING... 3 BIBLIOGRAFI... 4 EXENPEL Pa INDEXERADE DIKTER... 5. t Specialarbetet ingår i Svenskt lyrikindex som man sedan ett par år håller på att utarbeta vid Bibliotekshögskolan i Borås.

Läs mer

Regional medieförsörjningsplan Biblioteken i Sörmland

Regional medieförsörjningsplan Biblioteken i Sörmland Regional medieförsörjningsplan Biblioteken i Sörmland En av Länsbibliotek Sörmlands uppgifter är att i samråd med de kommunala biblioteken komplettera, samordna och utveckla medieförsörjningen i länet.

Läs mer

Bildmakarna. vid Karolinska Institutet. Prislista från 1 januari 2004 för fotografi och datagrafik. Fotografering, inscanning, och posters

Bildmakarna. vid Karolinska Institutet. Prislista från 1 januari 2004 för fotografi och datagrafik. Fotografering, inscanning, och posters vid Karolinska Institutet Prislista från 1 januari 2004 för fotografi och datagrafik Fotografering, inscanning, och posters www.bildmakarna.kib.ki.se Gäller från 1 januari 2004 Externt tillkommer moms

Läs mer

Sida 1 av 8 Låt dig fångas av Jordens Poeter Haldor Paulsson. Foto: Ninni Andersen. Ninni Andersen. Home Artister Caféet Kontakta oss Link Unit Bilder Film 14 maj Ljud News Jordens Poeter - Läs dagboken!

Läs mer

PRISLISTA BRÖLLOP 2013. Med reservation för ändringar

PRISLISTA BRÖLLOP 2013. Med reservation för ändringar PRISLISTA BRÖLLOP 2013 Med reservation för ändringar Om Fotografen Fotograf Therése Kervefors startade i oktober 2011! Jag som driver företaget heter Therése Kervefors och bor i den vackra skärgårdskommunen

Läs mer

Läsnyckel Smyga till Hallon av Erika Eklund Wilson

Läsnyckel Smyga till Hallon av Erika Eklund Wilson Läsnyckel Smyga till Hallon av Erika Eklund Wilson Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras

Läs mer

prislista porträtt 2014-2015

prislista porträtt 2014-2015 prislista porträtt 2014-2015 för mig är det viktigt att njuta av alla stunder i livet jag tycker att vardagen är den viktigaste stunden, det är då som den största delen av livet händer gå inte och vänta

Läs mer