PROTOKOLL Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL Kommunstyrelsen"

Transkript

1 1 (15) Paragrafer Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Björn Samuelsson (M), tjg. ersättare för Jens Westring (M) Jacob von Post (M) Christer Johansson (C) Bodil Andersson (KD) Tommy Cedervall (FP) Kerstin Persson (S), 2:e vice ordförande Olle Nilsson (S), tjg. ersättare för Eva Stjärnlind (S) Rune Persson (S) Michael Nemeti (S) Gunilla Svensson (S), tjg. ersättare för Hans-Erik Lundgren (S) Christian Hendlertz (SD), tjg. ersättare för Therese Borg (SD) Övriga närvarande Hans-Bertil Sinclair (M) Bert-Inge Karlsson (KD) Agne Johansson (MP) Richard Johansson (FP) Kent Lodesjö (S) Johan Pettersson (S) Eva Larsson, kommunsekreterare Hans-Åke Lindvall, kommundirektör Lars-Åke Svensson, kanslichef Jonas Hertzman, planeringssekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Olle Nilsson Kommunledningsförvaltningen Eva Larsson Kenneth Dådring Olle Nilsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Klippans kommun, Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunledningsförvaltningen i Klippan Eva Larsson

2 2 (15) Innehållsförteckning: 107 Aviserad kvalitetsförsämring av kollektivtrafikutbudet i Klippans kommun 108 Tillköp av trafik för trafikåret Omstrukturering av SIKAB 110 Fastighetsförvärv Klippan 3:330- förskolan Täppan 111 Lokal trafikföreskrift om 30 km/h på Torggatan förbi Snyggatorpsskolan i Klippan 112 Lokal trafikföreskrift om förbjuden parkering på del av Holmgårdsvägen i Klippan 113 Lokal trafikföreskrift om parkering för rörelsehindrade på parkeringen vid Norra Skolgatan 114 It-samverkan 6K 115 Nytt personuppgiftsombud fr.o.m Fastighetsreglering berörande Ebbarp 1:4 och 1:7 117 Informationsärende 118 Delegationsärende

3 3 (15) 107 Aviserad kvalitetsförsämring av kollektivtrafikutbudet i Klippans kommun KS Ärendet Miljöpartiet har inkommit med skrivelse där man pekar på att Miljöpartiet har som ambition att vara delaktiga i att göra Klippan till en än mer attraktiv kommun vad gäller tillgänglighet och en bevarad miljövänlig landsbygd. Miljöpartiet ser en stor utvecklingspotential i kollektivtrafiken och uppmanar följande: Inled samverkan med kollektivtrafiknämnden, Region Skåne och initiera en uppmaning om en utökad busslinje Höör- Klippan. Planeringssekreteraren Jonas Hertzman redovisar för kommunens tidigare tillköp av trafik. Beslutsunderlag Beredningsförslag Arbetsutskottet , 146. beslut 1. Avger planeringssekreteraren Jonas Hertzmans PM som eget svar till Miljöpartiet. 2. Uppdrar åt kommunstyrelsen presidium att tillsammans med Åstorps kommun fortsätta förhandling med Region Skåne och Skånetrafiken om tillköp av kollektivtrafik.

4 4 (15) 108 Tillköp av trafik för trafikåret 2015 KS Ärendet Skånetrafiken har inkommit med förfrågan om tillköp av trafik för trafikåret Planeringssekreteraren Jonas Hertzmans yttrar sig nedan. Skånetrafiken aviserar i sin skrivelse en ny modell för kostnadsberäkning och debitering av kommunernas tillköp av kompletterande busstrafik. Klippans kommun har under många år gjort tillköp av trafik där det bedömts att ett behov funnits. Som mest har tillköpen uppgått till ca kronor per trafikår. Efter hand som kommunens tillköp visat sig fylla ett resandebehov har Skånetrafiken tagit över kostnaden för dessa. Idag kvarstår endast ett fåtal tillköp på busslinje 518 Klippan- Stehag. Kontakt med Skånetrafiken ger nu vid handen att man kommer att ta över kostnaden också för Klippans kommuns kvarvarande trafiktillköp. Klippans kommun har alltså inga trafiktillköp trafikåret Beslutsunderlag Beredningsförslag Arbetsutskottet , 147. Planeringssekreterare Jonas Hertzmans yttrande Yrkande Rune Persson (S) yrkar på tillägg till skrivelsen med önskemål om förhandling vilken kan leda till kommande tillköp av trafik. Ordföranden finner att bifallit Arbetsutskottets förslag samt Rune Perssons (S) yrkande om tillägg. s beslut Avger planeringssekreterare Jonas Hertzmans yttrande med önskemål om förhandling vilken kan leda till kommande tillköp av trafik.

5 5 (15) 109 Omstrukturering av SIKAB KS Ärendet beslutade , 49 att uppdra åt kommundirektör i samråd med Treklöverns Vd genomföra en utredning av omstrukturering av SIKAB. Det konstaterades att strukturen på SIKAB s fastighetsinnehav kraftigt har förändrats och att det därför är lämpligt att se över om det är ändamålsenligt att ha två aktiebolag som förvaltar lokaler och bostäder. Det anges att en möjlig inriktning skulle kunna vara att renodla fastighetsinnehavet till att kommunen i huvudsak äger de verksamhetslokaler där det bedrivs kommunal, eller kommunalt finansierad verksamhet medan Treklövern äger hyresfastigheter samt verksamhetslokaler riktade till näringsliv och icke kommunal verksamhet. En sådan renodling antas kunna innebära en viss rationalisering. Kommundirektör Hans-Åke Lindvall informerar vid dagens sammanträde. Fastigheterna När uppdraget gavs ägde SIKAB fyra fastigheter. Med beslut i Kommunfullmäktige , 17 såldes två av fastigheterna; Tallen 15 och Brännaren 1. Anledningen till försäljningen angavs vara att fastigheterna inte längre uppfyllde bolagsordningens ändamål att verka för näringslivsutvecklingen i kommunen. Bedömningen var att andra aktörer lika väl tillhandahåller uthyrning av lokaler till näringsverksamhet. Det återstår således två fastigheter i SIKAB s ägo; Polstjärnan 7 och Sågen 8. Polstjärnan har nyligen utbjudits till försäljning. Det finns intressenter och därmed ett gott hopp om att kunna sälja fastigheten till en rimlig köpeskilling som är i närheten av eller över det bokförda värdet. Fastigheten i kv. Sågen har en totalyta på m 2. Av dessa är för närvarande 3890 m 2 uthyrda till Klippans kommun, 765 m 2 till externa hyresgäster och 5445 m 2 är tomma. Fastigheten har ett bokfört värde på 9592 tkr. Detta är mycket högt beaktat byggnadens skick och hur stor andel som står tom. För något år sedan gjordes en ombyggnad av en del av byggnaden för kommunens räkning att användas av en gymnastikförening. Värdet på ombyggnaden är idag cirka 4000 tkr vilket kan anses motsvara ett rimligt bokfört värde på fastigheten. Det krävs således en nedskrivning av värde med 5592 tkr. Eftersom Sågen idag i huvudsak används till kommunfinansierade ändamål så är det lämpligt att fastigheten överförs till kommunen. Dessutom diskuteras fortsatta ombyggnationer för fritids- och kulturändamål även om dessa inte ligger i närtid så är det den sannolika framtida användningen. Lokalerna har inte under lång tid haft någon efterfrågan på att hyras ut till näringsverksamhet annat än i liten omfattning och till låga hyror.

6 6 (15) Försäljning till kommunen för 4 Mkr medför en lagfartskostnad om 170 tkr (4,25 % av köpeskillingen). Effekter av avveckling Efter ovan redogjorda fastighetsförsäljningar kommer SIKAB att ha en likviditet på 13,5 Mkr, långa skulder på 5 Mkr och korta skulder på 1 Mkr. Kvar blir ett likviditetsövskott på 7,5 Mkr. Under hösten 2014 skulle 6-6,5 Mkr kunna överföras till Klippans kommun i form av aktieutdelning varefter bolaget kan ansöka om frivillig likvidation. Ett likvidationsförfarande tar 6-12 månader att genomföra och när det har slutförts så utbetalas kvarvarande pengar till aktieägaren Klippans kommun. Täppan Parallellt föreslås i separat ärende att förskolan Täppan överförs från Treklövern Bostads AB till Klippans kommun. Skälet är detsamma som anges i inledningen av detta ärende, nämligen att renodla fastighetsinnehavet så att kommunen äger fastigheter som man bedriver verksamhet i. Beslutsunderlag Beredningsförslag Arbetsutskottet , 145. s beslut 1. Informationen noteras. 2. Ärendet bordlägges.

7 7 (15) 110 Fastighetsförvärv Klippan 3:330- förskolan Täppan KS Ärendet Under en tid har Treklövern Bostads AB tillsammans med Klippans kommun utrett ägarfrågorna för fastigheterna i Klippan kommunkoncernen. Detta har lett till att lokaler med kommunal verksamhet ska ägas av Klippans kommun och bostäder samt annan extern verksamhet ska ägas av Treklövern Bostads AB. Därmed lämnas förslag på att förskolan Täppan säljs till kommunen, en extern värdering har utförts och värdet visade kronor. Klippans kommun har erbjudit en köpeskilling om kronor. Beslutsunderlag Beredningsförslag Arbetsutskottet , 144. s beslut 1. Informationen noteras. 2. Ärendet bordlägges.

8 8 (15) 111 Lokal trafikföreskrift om 30 km/h på Torggatan förbi Snyggatorpsskolan i Klippan KS Ärendet På uppdrag av kommunstyrelsens arbetsutskott har tekniska förvaltningen sett över möjligheten med 30 km/h på Torggatan förbi Snyggatorpskolan under skoltid, vardagar mellan klockan På Torggatan kan man ha en tidsbegränsning när det gäller hastighetssänkning. Sänkningen bör gälla längs grundskolans område. Detta för att det skall bli så tydligt som möjligt att skolan är orsaken till sänkningen. En hastighetssänkning till 30 km/h kan alltså ordnas på en sträcka enligt bifogad kartskiss. Polismyndigheten är informerad i ärendet. Beslutsunderlag Beredningsförslag Arbetsutskottet , 165 Lokal trafikföreskrift (LTF 2014:266), bilaga Ks 111/14. s beslut Fastställer lokal trafikföreskrift (LTF 2014:266) om hastighetssänkning till 30 km/h på del av Torggatan i Klippan.

9 9 (15) 112 Lokal trafikföreskrift om förbjuden parkering på del av Holmgårdsvägen i Klippan KS Ärendet Under året har det blivit mycket besvärligt för varubil som skall leverera varor till Hans Olssons Bröd på Holmgårdvägen. Bilarna står parkerade på östra sidan av gatan mittemot in- och utfarten till lagret och lastbilarna med släp kan inte komma in. Då det är gymnasieelever från Tegelbruksskolan som parkerar har ägaren tagit kontakt med skolan och påtalat problemet. Tyvärr har problemet fortgått. Det föreslås därför ett parkeringsförbud på 65 meter av Holmgårdvägens östra sida. Polismyndigheten är informerad i ärendet. Beslutsunderlag Beredningsförslag Arbetsutskottet , 166. Lokal trafikföreskrift (LTF 2014:265), bilaga Ks 112/14. s beslut Fastställer lokal trafikföreskrift (LTF 2014:265) om förbjuden parkering på del av Holmgårdsvägen i Klippan.

10 10 (15) 113 Lokal trafikföreskrift om parkering för rörelsehindrade på parkeringen vid Norra Skolgatan KS Ärendet Sedan en tid tillbaka är det endast en plats för rörelsehindrade på parkeringen vid Norra Skolgatan, där tidigare varit två. Parkeringsrutan har fortfarande storlek som en parkeringsplats men skylten är borttagen. Vid sammanträde för Arbetsutskottet under våren 2014 uttrycktes ett önskemål om att det återigen skulle bli två platser för rörelsehindrade. Kontakt är tagen med Capio Citykliniken som ansåg att det finns behov av ytterligare en plats. Teknisk förvaltning föreslår därför att parkeringsrutan återgår till att bli plats för rörelsehindrade. Polismyndigheten är informerad i ärendet. Beslutsunderlag Beredningsförslag Arbetsutskottet , 167. Lokal trafikföreskrift (LTF 2014:264), bilaga Ks 113/14. s beslut Fastställer lokal trafikföreskrift (LTF 2014:264) om totalt två parkeringsplatser för rörelsehindrade vid Norra Skolgatan.

11 11 (15) 114 It-samverkan 6K KS Ärendet För att ge bättre förutsättningar för att följa med i den allt snabbare utvecklingen så har 6 K styrelsen beslutat att genomföra en förstudie och den skall resultera i ett förslag till principbeslut om gemensam IT-driftorganisation. Det är viktigt att betona att det är en förstudie, inte en full utredning och att den skall resultera i ett förslag. Det finns således inga beslut fattade även om avsikten med studien är klargjord. Vid behandlingen i 6 K styrelsen deklarerade Svalöv att man deltar i förstudien, men att man inte är beredda att binda sig för att delta i en gemensam organisation. Det finns fler områden inom IT som man kan samverka kring än enbart driftorganisation. Det är sannolikt så att för att få maximal effekt av en samverkan så räcker inte driftorganisation. Det bedöms dock som det första steget att ta för att gå vidare, ett antal förebilder i kommunsverige till bland annat Burlöv Kävlinge Staffanstorp. En gemensam IT-driftorganisation innebär att de flesta, sannolikt inte alla av de anställda inom IT i våra sex kommuner flyttar samman i en samlad organisation inom en av våra kommuner. Formerna för detta måste utredas, men det innebär en personalförändring. Kostnaden för att skapa en gemensam organisation går ännu inte att bedöma. Erfarenheter från andra håll visar att själva skapandet av organisationen ger besparingar. Däremot behöver vi vänja oss vid tanken att IT kommer att kosta mera pengar. Den största anledningen är att våra kommuner har ett olika långt avstånd till modern effektiv IT-verksamhet. Både samhället utanför oss och vår interna organisation ställer högre och högre krav på effektivs stöd i form av IT. Det ska således inte blanda samman kostnaderna för själva organisationen med kostnaderna för att skapa modern IT. I en första version av delrapport av förstudien finns en slutsats som väl sammanfattar vad hela frågan handlar om: Samordning och samverka kommer att vara viktigt för att kunna använda IT på ett rätt sätt i verksamhetsutvecklingen. Kraven från medborgarna är de samma på små som stora kommuner varför enda sättet för mindre kommuner att hänga med är att gå samman. Beslutsunderlag Beredningsförslag Arbetsutskottet , 149. s beslut Informationen noteras.

12 12 (15) 115 Nytt personuppgiftsombud fr.o.m KS Ärendet Ett personuppgiftsombud är en person som ser till att personuppgifter behandlas på ett korrekt och lagligt sätt inom den egna organisationen. Personuppgiftsombudet kan jämföras med en internrevisor som påpekar fel och brister till den som är personuppgiftsansvarig avseende organisationens behandling av personuppgifter. Såvida man inte har ett personuppgiftsombud skall varje behandling av personuppgift anmälas till Datainspektionen. För Klippans kommun är Ulla Ebelin personuppgiftsombud vilket varit en uppgift naturlig att kombinera med att vara webbmaster. Med anledning av att Ulla numera arbetar uteslutande med upphandling skall hon entledigas från uppdraget. Arkivarie Janicke Schreuder har under våren 2014 gått utbildning avseende personuppgiftslag/personuppgiftsombud och är lämplig att utse som nytt personuppgiftsombud för Klippans kommun. Anmälan om ändring av personuppgiftsombud görs till Datainspektionen. Beslutsunderlag Beredningsförslag Arbetsutskottet , 152. s beslut 1. Entledigar Ulla Ebelin från uppdraget att vara personuppgiftsombud i Klippans kommun från den 31 augusti Utser arkivarien Janicke Schreuder som personuppgiftsombud i Klippans kommun från den 1 september 2014.

13 13 (15) 116 Fastighetsreglering berörande Ebbarp 1:4 och 1:7 KS Ärendet Förslag till överenskommelse om fastighetsreglering rörande fastigheterna Ebbarp 1:4 och 1:7 är upprättad. Kommunen äger Ebbarp 1:7 och Andréas Hansson äger Ebbarp 1:4. Hansson vill utöka sin bostadsfastighet så att den även omfattar ett mindre skogsområde. Markbiten ligger i anslutning till B-planen vid Forsby idrottsplats. Avtalet föreskriver att Hansson inte får inhägna skogsområdet under åren 2014 och 2015 med hänsyn till den fotbollsverksamhet som bedrivs på markområdet intill. Skogsområdet omfattar ca m 2 och priset är satt till 10 kronor/m 2 samt att Hansson får bekosta förrättningskostnaden. Beslutsunderlag Beredningsförslag Arbetsutskottet , 162. Överenskommelse avseende fastighetsreglering Ebbarp 1:4 och 1:7, bilaga Ks 116/14 beslut Godkänner förslag till överenskommelse om fastighetsreglering rörande Ebbarp 1:4 och Ebbarp 1:7.

14 14 (15) 117 Informationsärende Ärendet Följande informationsärenden föreligger och läggs med godkännande till handlingarna. Dnr Klippan kommun- Slutrapport av fiskevårdsområde i Rönne å. Dnr Växjö tingsrätt- Dom meddelad Kerstin Ohlin, Klintarp 2312 Klippan angående överklagat beslut avseende ledningsrättsåtgärd av VA-ledningar inom Klövar Hallar. Dnr Region Skåne- Det öppna Skåne Dnr Klippans kommun- Yttrande över bostadsförsörjningsplan för Ängelholms kommun Dnr Länsstyrelsen Skåne- Beslut till Evy DB Nilsson om tillstånd till ingrepp i fornlämning i samband med föryngringsverksamhet inom fastigheten Hyllstofta 46:1, fornlämning nr 74, Vedby socken, Klippans kommun. Dnr Länsstyrelsen Skåne- Beslut till Ingrid Lundberg Persson om tillstånd till ingrepp i fornlämning i samband med föryngringsavverkning inom fastigheten Hillarp 1:10, fornlämning nr 28, Vedby socken, Klippans kommun. Dnr Länsstyrelsen Skåne- Beslut till Jonas Lannerborn angående tillstånd i fornlämning i samband med föryngringsavverkning inom fastigheten Bonnarp 7:16, fornlämning nr 175, Riseberga socken, Klippans kommun. Folkhälsorådet- Sammanträdesprotokoll Söderåsens Miljöförbund- Sammanträdesprotokoll Sveriges Kommuner och Landsting Cirkulär 14:32 angående budgetförutsättning för åren s beslut Informationen noteras.

15 15 (15) 118 Delegationsärende Ärendet Enligt gällande delegationsordning anmäles följande beslut fattade på kommunstyrelsens uppdrag: Enligt protokoll Arbetsutskottet Bostadsanpassningsbidrag för tiden Parkeringstillstånd för tiden Teknisk förvaltning assistent Teknisk förvaltning assistent s beslut Informationen noteras.

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-08-06 Sida 1 (22) Paragrafer 142-158 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.40 Beslutande Kenneth Dådring (M),

Läs mer

PROTOKOLL Räddningsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Räddningsnämnden Sammanträdesdatum 1 (5) Paragrafer 1-3 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan 13.30-13.55 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Bengt Svensson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-10-21 Sida 1 (8) Paragrafer 81-83 Plats och tid Klippans Kultur Center, Teatergatan i Klippan tisdag 21 oktober kl. 19.00-19.35 Beslutande Enligt till

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2013-10-30 Sida 1 (7) Paragrafer 247-251 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 13.30-15.50 Beslutande Övriga närvarande Utses

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Sammanträdesdatum 204-02-25 Sida (4) Paragrafer 2-9 Plats och tid Klippans Kultur Center, Teatergatan i Klippan, tisdag 25 februari kl. 9.00-20.40 Beslutande Enligt till detta protokoll fogad

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2016-10-25 Sida 1 (13) Paragrafer 85-92 Plats och tid Musikskolans lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 25 oktober 2016 kl.19.00-20.20 Beslutande Enligt till

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (6) Paragrafer 247-250 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.05 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

PROTOKOLL Räddningsnämnden. Bengt Svensson (M), ordförande Madeleine Atlas (C) Bodil Andersson (KD) Rune Persson (S) Eva Stjärnlind (S)

PROTOKOLL Räddningsnämnden. Bengt Svensson (M), ordförande Madeleine Atlas (C) Bodil Andersson (KD) Rune Persson (S) Eva Stjärnlind (S) PROTOKOLL Räddningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-02-22 Sida 1(7) Paragrafer 3-7 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, sessionssalen, 2012-02-22 kl 13.30-13.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (6) Paragrafer 278-281 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.20 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Bengt

Läs mer

PROTOKOLL Tekniskt utskott

PROTOKOLL Tekniskt utskott 1 (5) Paragrafer 12-14 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30 15:00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Kerstin

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige 1 (11) Paragrafer 13-18 Plats och tid Musikskolans lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 23 februari 2016, kl. 19.00-19.43 Beslutande Enligt till detta protokoll fogad sammanträdeslista Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2013-10-09 Sida 1 (14) Paragrafer 223-233 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 13.45-15.00 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum och tid: , kl Plats: Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum och tid: , kl Plats: Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen 1 (5) Datum och tid: 2014-10-22, kl. 13.30 Plats: Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen Ärenden 1. Val av justerare 2. Kurser och konferenser 2014 Kommunförbundet Skåne m.fl.- Barnkonventionen fyller 25

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-05-27 Sida 1 (3) Paragrafer 72-72 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-18.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (6) Paragrafer 284-286 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, sessionssalen, onsdag kl 13.30-16.55 Beslutande Bengt Svensson, ordförande Madeleine Atlas Bodil Andersson Rune Persson Eva Stjärnlind Övriga

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (5) Paragrafer 27-29 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.13 Beslutande Kerstin Persson (S), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Johan Pettersson (S),

Läs mer

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Protokoll 1 (6) Plats och tid Nils Holgerssongymnasiets aula, 2018-02-26, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 58 Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Tekniskt utskott

PROTOKOLL Tekniskt utskott 1 (6) Paragrafer 15-17 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen kl. 13.30-14.20 Beslutande Övriga närvarande Kerstin Persson (S), ordförande Carl Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Johan

Läs mer

Marie Brink (SD) Walter Christensen (M) 1-4, 6-9 Bo Andersson (C) Elena Kurenkova (SD)

Marie Brink (SD) Walter Christensen (M) 1-4, 6-9 Bo Andersson (C) Elena Kurenkova (SD) 1 (13) Paragrafer 1-9 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 Sida 1 (5) Paragrafer 150-152 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Klippan kl 10.00-10.40 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Räddningsnämnden (3) Kommunhuset i Klippan, kl

Räddningsnämnden (3) Kommunhuset i Klippan, kl KLIPPANS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Räddningsnämnden 2009-08-26 1 (3) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-13.40 Beslutande Bengt Svensson, ordförande Bengt Alfredsson Bodil Andersson Rune

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum 1 (12) Paragrafer 55-63 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl. 15.00 16.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige 1 (13) Paragrafer 82-90 Plats och tid Snyggatorpsskolans aula, Torggatan 32 i Klippan, tisdag 24 september 2012 kl 19.00-21.00 Beslutande Enligt till detta protokoll fogad sammanträdeslista Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige 1 (18) Paragrafer 20-30 Plats och tid Klippans Kultur Center, Teatergatan i Klippan, tisdag 25 mars kl. 19.00-22.00 Beslutande Enligt till detta protokoll fogad sammanträdeslista Övriga närvarande Lars-Åke

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 1 (17) Paragrafer 144-156 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, onsdag kl 17.00-19.25 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Bengt Svensson,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 157-162 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.35 Beslutande Övriga närvarande Kerstin Persson (S), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 250-253 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen 27 oktober 2010 kl 13.30-16.15 ande Bengt Alfredsson, ordförande Jens Westring, tjg i st f Bengt Svensson Bodil Andersson Rune

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 104-114 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Neyssa Lundmark (S) Thomas Thorné

Läs mer

Antagande av Kemikaliepolicy för Klippans kommun - föredragande Anders Ebbesson. Handlingar i ärendet:

Antagande av Kemikaliepolicy för Klippans kommun - föredragande Anders Ebbesson. Handlingar i ärendet: 1 (5) Datum och tid: 2016-03-02, kl. 17.00 Plats: Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen Ärenden 1. Val av justerare 2. Antagande av Kemikaliepolicy för Klippans kommun - föredragande Anders Ebbesson Kemikaliepolicy

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, måndagen den 1 juni 2015 kl. 13:00 ande Anders Svensson, M Magnus Gabrielsson, S Gunilla Schollin Borg, MP Övriga deltagande Jens Karlsson, avdelningschef

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige Paragrafer (21) Plats och tid Musikskolans aula, Storgatan 9, Klippan kl. 19:00-19:15.

PROTOKOLL Kommunfullmäktige Paragrafer (21) Plats och tid Musikskolans aula, Storgatan 9, Klippan kl. 19:00-19:15. 1 (21) Paragrafer 94-101 Plats och tid Musikskolans aula, Storgatan 9, Klippan kl. 19:00-19:15 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Sekreterare Ordförande Åsa Edvardsson (SD) Johan Pettersson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30 1 (12) Paragrafer 59-67 Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Räddningsnämnden (8) Kommunhuset i Klippan, kl

Räddningsnämnden (8) Kommunhuset i Klippan, kl KLIPPANS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Räddningsnämnden 2009-09-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-13.50 Beslutande Bengt Svensson, ordförande Bengt Alfredsson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 Sida 1 (13) Paragrafer 58-68 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, onsdagen 2012-03-21 kl 13.30-14.30 Beslutande Övriga

Läs mer

PROTOKOLL Tekniskt utskott

PROTOKOLL Tekniskt utskott 1 (8) Paragrafer 40-44 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen kl. 13.30 16.15. Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-03-19 1 (6) Plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 19 mars 2018 klockan 18.30 19.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (22) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (22) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30 1 (22) Paragrafer 79-96 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson (C)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige 1 (15) Paragrafer 117-125 Plats och tid Musikskolan nya lokaler, Storgatan 9, Klippan, tisdag 24 november, kl.19.00-19.53 Beslutande Till detta protokoll fogad sammanträdeslista Övriga närvarande Hans-Åke

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred måndagen den 27 februari 2017 kl. 08:00 Åke Nilsson, KD Rosie Folkesson, S Per-Inge Pettersson, C Åke Bergh, M Helena Grybäck

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg-, trafik- och räddningsnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 13.30-15.10 Beslutande Övriga deltagare Malin Olsson (C) tjg ers för Håkan Andersson (C) Leif Hägg (M), ordförande Emil Fennstam (SD)

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 13:30 14:30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Ann-Charlotte Pihl-Larson Gunilla

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige

PROTOKOLL Kommunfullmäktige PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-12-17 Sida 1 (13) Paragrafer 106-112 Plats och tid Klippans Kultur Center, Teatergatan i Klippan, tisdag 17 december kl. 19.0019.15 Beslutande Enligt

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (12) Paragrafer 118-127 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 ande Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö, Jesper Hansen Christer Persson Mats Waldemarsson Claes Olsson André

Läs mer

PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-12-20

PROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-12-20 1 (14) Paragrafer 87-95 Plats och tid Klippans Kultur Center, Teatergatan i Klippan, tisdag 20 december 2011 kl 18.00-18.50 Beslutande Enligt till detta protokoll fogad sammanträdeslista Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Paragrafer 1-2 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Monica Gyllenstierna (M), tjänstgörande

Läs mer

Gunilla Schollin Borg Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Gunilla Schollin Borg Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 8.30 10.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Mikael Jonnerby, C

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (11) Paragrafer 46-54 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

PROTOKOLL Personalutskott

PROTOKOLL Personalutskott 1 (8) Paragrafer 26-31 Plats och tid Kommunhuset Klippan, sammanträdesrum 3, kl. 13.30-14.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Johan

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (11) Paragrafer 18-26 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 ande Övriga närvarande Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Ellinor Varady, tjg. ersättare för Jesper Hansen

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen 13:30 16:10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Torsten Johansson, ordförande Ingemar Emgård Kent Lodesjö Ann-Charlotte Pihl-Larson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-11-19 Innehåll 159 Godkännande av ärendelista... 178 160 Anmälan av delegationsbeslut... 179 161 Delgivningar... 180 162 Lägesbeskrivning per programområde...

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2016-10-19 Sida 1 (14) Paragrafer 147-156 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.25 Beslutande Övriga närvarande Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-08-28, kl. 18:30-19:30 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Åsa Ahlström (M)

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl. 15:00-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl. 15:00-16:30 1 (10) Paragrafer 12-17 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö

Läs mer

Folkets hus, Amazon, Flen

Folkets hus, Amazon, Flen 198 Plats och tid Folkets hus, Amazon, Flen Kl 17.00-17.05 Beslutande Övriga deltagare Anders Berglöv (S), ordförande Lars Falk (A2), 1:e vice ordförande Björn Zetterqvist (M), 2:e vice ordförande Stefan

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 148-156 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-16.35 Beslutande Övriga närvarande Kerstin Persson (S), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Tingssalen, kommunhuset i Högsby måndagen den 28 september 2015 kl. 11:35 12:00 Åke Nilsson, KD Rosie Folkesson, S Åke Bergh, M Helena Grybäck Svensson, förbundschef

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 10: , ajournering kl. 10:25-10:30

Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 10: , ajournering kl. 10:25-10:30 PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 10:00-10.35, ajournering kl. 10:25-10:30 Beslutande Peter Wretlund (S), Ordförande Eva-Marie Hansson (M) 1:e vice ordförande Lena Granath (V) 2:e vice

Läs mer

Gunilla Abrahamsson Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Gunilla Abrahamsson Underskrifter Paragrafer. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, kl. 7.30-12.00 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Mikael Jonnerby,

Läs mer

Räddningsnämnden 2009-02-11 1 (9) Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-14.10

Räddningsnämnden 2009-02-11 1 (9) Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-14.10 KLIPPANS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Räddningsnämnden 2009-02-11 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl 13.30-14.10 Beslutande Bengt Svensson, ordförande Bengt Alfredsson Bodil Andersson Rune

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (18) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.40-11.55. Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare

Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare 1 (8) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.00 Beslutande Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare Övriga deltagande Ulf Bengtsson,

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.30 15.15, ajournerat 14.50 15.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (12) Paragrafer 93-102 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 ande Övriga närvarande Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Knut Gyllenstierna Mats Waldermarsson Jesper Hansen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 17.45-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) (m) Anna Heijel (m)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Margareta Dahlgren (KD) Paul Gustafsson (S)

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Margareta Dahlgren (KD) Paul Gustafsson (S) 1 (12) Paragrafer 110-117 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Kent Lodesjö (S) (ordförande) 110-116 Torsten Johansson (C) (vice ordförande) 110-116 Jesper Hansen (M) (2:e vice

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämnden 2010-06-01 58-59

Protokoll. Tekniska nämnden 2010-06-01 58-59 Tekniska nämnden 58-59 Tekniska nämnden sammanträde Information och överläggningar 58 Permutation för Vandrarhemmet i Plantaget 59 Startanmälan för VA/gatuarbeten på Stenvägen Tekniska nämnden Sida 1 Plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-01-21, kl. 18:30-20:15 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson (M) Rune Netterlid (S) Emma Köster (M)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sida 1 (13) Paragrafer Sammanträdesdatum 2011-04-13 95-105 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, sessionssalen 2011-04-13 kl 13.40-14.35 Beslutande Madeleine Atlas,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Anders Ottosson, ekonomichef 8-10 Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Karolina Hansen, vice sekreterare. Kommunkontoret

Anders Ottosson, ekonomichef 8-10 Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Karolina Hansen, vice sekreterare. Kommunkontoret 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00 14.30, 14.40 16.00 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7)

Sammanträdesdatum Tekniska Nämnden (7) Tekniska Nämnden 2010-01-19 1(7) Plats och tid Nya kommunhuset, Torsås, tisdag 2010-01-19 klockan 18.00-18.30 Beslutande Magnus Nilsén, m, ordf Lars Petersson, s. Tomas Holgersson, s, tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Utses att justera: BrittMarie Hansson Liss Böcker Paragrafer: 344-346. Sekreterare. Ordförande. Justerare

Kommunstyrelsen. Utses att justera: BrittMarie Hansson Liss Böcker Paragrafer: 344-346. Sekreterare. Ordförande. Justerare 1 Plats och tid: Stadsbiblioteket, 2011-10-24 kl 17:30-18:15 Beslutande: Åsa Herbst (M) Ola Carlsson (M) Robin Holmberg (M) Jasna L Martinsson (M) tjg ersättare för Göran Larsson Liss Böcker (C) Eva Kullenberg

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-21 Sida 1 (13) Paragrafer 172-181 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-17.30 Beslutande Kerstin Persson (S),

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Plats och tid Kommunhuset kl. 16.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Jan-Erik Wallin (M), ordförande Onni Vehviläinen (M) Göran Persson (M) Lars Gezelius (M) Sven-Olof Johansson

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Anders Ahvander (SÖS)

Anders Ahvander (SÖS) Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 14.00 15.35 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Catharina Blixen-Finecke (M) Erik Lundström

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-04-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-04-25 1 (11) Paragrafer 93-101 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, onsdag 25 april 2012 klockan 13.30-16.40 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande 93-98 Madeleine Atlas (C), 1 vice ordförande,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (12) Paragrafer 153-162 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 13.45-14.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Bengt

Läs mer

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande. Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent

Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande. Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Friskvårdskonsulent Folkhälsorådet 2009-04-29 1(13) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningens kansli, kl 15.00-16.30 Beslutande Tommy Cedervall (fp) ordförande Hans- Bertil Sinclair (m) 1:e v ordförande Övriga deltagare

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (10) Paragrafer 8-15 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 16.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Neyssa Lundmark

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-21

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-21 1 (13) Paragrafer 36-45 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl. 15.00 16.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet. 32 Brukarundersökning inom bostad med särskild service 2014

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet. 32 Brukarundersökning inom bostad med särskild service 2014 Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 7 Ärendeförteckning 32 Brukarundersökning inom bostad med särskild service 2014 33 Brukarundersökning inom daglig verksamhet 2014 34 Revidering av kommunstyrelsens

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (13) Paragrafer 41-51 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl. 15:00 16.50 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:10 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer