Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor (LRFF)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor (LRFF)"

Transkript

1 Lena Stengaard, LS-LED PROTOKOLL Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor (LRFF) Datum: 10 februari 2014 Plats: Hjälpmedelscentralen i Eskilstuna Tid: 09:00-15:30 Ledamöter: Jan-Olof Blomster (FP) ordförande Ingrid Jerneborg Glimne (M) vice ordförande Terje Lauritzen (S) Handikapprörelsen Anders Wahlborg Yngve Erikson Ingrid Karlsson Ersättare: Christina Södling (S) Elisabeth Wallenius (MP) Magdalena Jerlström (C) Handikapprörelsen Roland Elfving Gunilla Backlund Per-Olov Westöö Lisbeth Flodman Anmält förhinder: Sekreterare: Conny Andersson Lilian Persson Lars-Åke Green Carina Jansson Margaretha Wadfors Annkristin Lundin GunnBrith Larsson Lena Stengaard Landstinget Sörmland Repslagaregatan Nyköping Fax Tfn E-post landstinget.sormland@dll.se SID 1(8)

2 Medverkande: Eva Andréen, förvaltningschef Ing-Marie Andrée, mångfaldsstrateg Jukka Joona, webbredaktör Fredrik Åberg- Jönsson, regional samordnare kollektivtrafiken 1 Sammanträdet öppnas Ordförande Jan-Olof Blomster (FP) öppnar dagens sammanträde och hälsar alla välkomna. 2 Upprop Sekreteraren förrättar upprop. 3 Val av justerare Roland Elfving väljs att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 4 Godkännande av dagordning Förslag till dagordning godkänns efter att rådet godkänt Anders Wahlborg och Lisbeth Flodmans tillägg under punkten övriga frågor. 5 Informationer Våld i nära relationer Mångfaldsstrateg Ing-Marie Andrée har bjudits in till rådets sammanträde för att informera om våld i nära relationer utifrån landstingets vårdprogram. I budget och mål för 2009 fattades beslut om att ta fram ett vårdprogram med fokus på den vanligaste formen av våld i nära relationer män som misshandlar kvinnor. Personer med en funktionsnedsättning är särskilt utsatta. Syftet med programmet är att ge kunskap och ökad förståelse om våld i nära relationer med fokus på våld mot kvinnor/män och flickor/pojkar med funktionsnedsättning. Presentationen som kommer att bifogas protokollet innehåller bl a syftet med ett program, upplägg, bakgrund, våldets kostnader och konsekvenser samt vad är våld? För mer information rekommenderas att gå in på länken Våld i nära relationer SID 2(8)

3 I övrigt diskuterades Polisen negligerar anmälan om våld Problem att bevisa våld Vid läkarbesök - att det finns rutiner för frågor om våld Besök i vården för annan åkomma är ett rop på hjälp Kvinnofridslinjen den är öppen dygnet runt. Vad kan man göra som medmänniska börja prata Förslag att visa filmer om personer med funktionsnedsättnings utsatthet vid våld i nära relationer Förslag att visa filmen vid rådets majmöte Hur är samverkan med kommunerna? - Samverkansgrupper finns i länet. Externa webben hur anpassad är den för personer med funktionsnedsättning? Jokka Joona, webbredaktör i landstinget medverkar för att ge information om anpassningar på landstingets externa webb för personer med funktionsnedsättning. Jokka Joona presenterar regler och riktlinjer som styr EU-direktivet alla länder ska ha en miniminivå av tillgänglighet Internationella riktlinjer Principer som e-delegationen har fastställt som riktar sig till alla myndigheter, kommuner och landsting. Hur är externa webben anpassad för personer med funktionsnedsättning? Bra kodkvalitet som ökar möjligheterna till att alla besökare kan komma åt innehållet. Rätt tabbordning, alternativa texter och länkar Tabbning Google translate Talande webb. Nyhet behöver inte ladda ned Film på webb teckenspråksfilmer Lättläst och Teletal Förändringar på gång Funktionshinder ny huvudingingång samt omstrukturering av innehållet Politiska protokoll pdf filer taggas för att kunna läsas med skärmläsare samt talande webb Skriva för webben enklare och begripligare texter SID 3(8)

4 117.se hälso- och sjukvårdens kontaktuppgifter. 55 % besöker med mobil Synpunkter på webb-platsen kan lämnas till webb-redaktionen. Vidare diskuteras: Hur kan man klicka när man inte ser ikoner och klickbart? Tekniken finns tydligen och Jokka Joona kommer att undersöka möjligheten att ordna detta. Vad gäller lättläst finns det ett urval men responsen är liten Teletal för uppläsning ring landstingets växel , för att få texterna upplästa Tidigare ingång i huvudmenyn för att underlätta för synskadade Textad film från landstingsfullmäktige finns den möjligheten? Den stora förändringen blir att det blir en ny huvudingång på startsidan som kommer att heta Funktionshinder. Synpunkter på om detta kommer att fungera lämnas till Jokka Joona och till arbetsgruppen Information. Gruppen kommer att sammankallas av sekreteraren till en årlig träff oftare om något speciellt är på gång. E-postadressen till Jukka Joona är webbredaktionen@dll.se Inför ny upphandling Samordning färdtjänst, sjukresor, i förekommande fall skolskjuts Fredrik Åberg-Jönsson (FÅJ), regional samordnare kollektivtrafiken, har som uppdrag att innan ny upphandling påbörjas, att utreda samordning av kollektivtrafiken. Tillgängligheten ska förbättras, särskilt för de äldre och personer med funktionsnedsättning. Reglerna är olika i länets kommuner vilket ska beaktas. I dag är egenavgift och avgift för antal kilometer det som skiljer kommunerna åt. Samma regelverk vore önskvärt. (FÅJ) är projektledare i en referensgrupp som även består av representanter från miljöenheten och upphandlingsenheten i landstinget. Referensgruppen för upphandling av den särskilda kollektivtrafiken är fortsatt intresserad av ett samarbete med LRFF och önskar få in synpunkter under perioden januari juni. Perioden juli till september pågår anbudstiden. Den kommande upphandlingen fokuserar på upphandling av transportörer och beställarcentral vilket kommer att diskuteras vid första styrgruppsmötet enligt (FÅJ). Bemötandet lyfts i rådet som en viktig del i upphandlingen. Rådet får gärna ta kontakt med Christina Södling som sitter med i styrgruppen om det finns frågor och funderingar. SID 4(8)

5 För övrigt har Riktlinjer för en tillgänglig kollektivtrafik i Sörmland tagits fram i remissform och kommer att skickas ut till rådets ledamöter för synpunkter. Presentationsmaterialet bifogas anteckningen. Aktuellt i landstinget Förvaltningschef Eva Andrén berättar att nya regler för glasögonbidrag införs första juli Nyheter är att ålder för glasögonbidrag till barn höjs upp till 10 år samt att det generella bidraget om 600 kronor vartannat år från år återinförs. Beslut i kommande nämnder: Februarisammanträdet Beslut om fördelning av första halvan av det Verksamhetsinriktade bidraget om 1 miljoner kronor. Marssammanträdet - Beslut om fördelning av andra halvan av det Verksamhetsinriktade bidraget. Policyn för personer med funktionsnedsättning löper ut 2014 varför nämnden kommer att föreslå landstingsstyrelsen och i förlängningen landstingsfullmäktige att förlänga policyn i väntan på en samlad policy för mänskliga rättigheter. Ordförande Jan-Olof Blomster berättar vilka ärenden som är på väg för beslut i landstingsstyrelsen. Det som berör rådet är bl a Remissyttrande Våld i nära relationer. Närvårdskoordinator Mats Henningson har inte möjlighet att medverka vid dagens sammanträde varför information om vad som är aktuellt inom hälsooch sjukvården utgår. 6 Frågor från organisationerna via beredningsgruppen Möjlighet till hälsoundersökning, förebyggande hälsovård på landstingets egna vårdcentraler Närvårdskoordinator Mats Henningson har besvarat frågan enligt bilaga. Frågan diskuteras för att därefter godkännas. Hälsolinjen går den till alla vårdcentraler och sjukhus? Rådet fick tillgång till tidtabell i protokoll från decembersammanträdet. SID 5(8)

6 Revidering av principprogrammet Policyn för personer med funktionsnedsättning löper ut 2014 varför nämnden kommer att föreslå landstingsstyrelsen och i förlängningen landstingsfullmäktige att förlänga policyn i väntan på en samlad policy för mänskliga rättigheter enligt Eva Andrén. Årlig rapportering från enheternas arbete med policyn för personer med funktionsnedsättning Rådet önskar årlig rapportering från enheternas arbete. Samtliga nämnder har uppmanats att i samband med årsbokslut bl a rapportera om de insatser som genomförts för att förverkliga intentionerna i policyn. Detta sammanfattas sedan i landstingets årsbokslut. Rutin för genomgång av ambulansutrustning Verksamhetschef Ambulanssjukvården Sörmland, Jörgen Lifvakt, har besvarat frågan som diskuteras och godkänns. Görs dyslexi- respektive dyskalkuliutredningar av landstingets logopedmottagningar för såväl barn som vuxna? Om hur ser vänteläget ut? Närvårdskoordinator Mats Henningson har besvarat frågan enligt bilaga. Svaret diskuteras och godkänns. Inkomna svar bifogas protokollet. Frågor som fortfarande inte fått svar: Förhöjning till stolar i landstingets väntrum (Mats Heningson) Reportage patient med sköldkörtelproblem får inte byta läkemedel hur ser regelverket ut? (Mats Henningson) Rutiner för byte av vårdcentral (Mats Henningson) Handikapplatser saknas utanför sjukgymnastiken vid Mälarsjukhuset (Lena Stengaard) 7 Sammanträdestider 2014 Rådet fastställer följande sammanträdestider för rådet och beredningsgruppen för 2014: Rådet: 10/2, 7/5, 3/9, 3/11 Beredningsgruppen: 16/1, 10/4, 11/6 gemensamt med LPR, 20/8, 23/10 8 Verksamhetsberättelse 2013 Rådet har haft möjlighet att ta del av verksamhetsberättelsen för 2013 inför dagens sammanträde. Rådet godkänner berättelsen som kommer att gå vidare som anmälningsärende i landstingsstyrelsen. SID 6(8)

7 9 Gemensamt informationsmöte med Länspensionärsrådet 2014 Vid dagens sammanträde diskuteras om rådet önskar fortsätta med gemensamma informationsmöten med Länspensionärsrådet vilket under 2013 har skett vid två tillfällen. LRFF är intresserad av en fortsättning men att minska ned till ett gemensamt sammanträde per år och föreslår då förmiddagen den 11 juni. Det innebär ett extra insatt sammanträde för LRFF. 10 Övriga frågor Rådets ekonomi Anders Wahlborg har önskemål om en kontinuerlig rapport om rådets kostnader. Ordföranden lovar att vid varje sammanträde ska redovisning ske av de kostander rådet haft under perioden. Förtroendemannabudgeten för 2014 är kronor jämfört med tidigare kronor. I detta sammanhang lyfts frågan om ersättning till ledamöter som medverkar i sammankomster som ligger utanför ordinarie rådsmöten. Landstingsfullmäktige fattade 2011 beslut om ett arvodesreglemente där det framgår att ersättning endast utgår till ordinarie sammanträden. Diskussionen idag handlar om ersättning för lunch och ersättning för medverkan i arbetsgrupper och liknande. Då reglementet säger att ingen ersättning ska utgå för nämnda aktiviteter diskuteras vid dagens möte om det kan vara en framkomlig väg att del av organisationsbidraget som landstinget betalar ut används för ändamålet. Ledamöterna ombeds att i sina respektive organisationer diskutera frågan. Ordföranden tar med sig de synpunkter som har lyfts. Arbetsgrupperna Arbetsgrupperna, ca fyra stycken, har haft som syfte att ge organisationerna möjlighet att tillsammans med verksamhetsföreträdare delta i diskussionerna vid förändringar i landstinget inom de områden som ligger i linje med rådets uppdrag. Vid dagens sammanträde enas rådet om att för tillfället minska ned antalet grupper till två vilka kommer att fokusera på Tillgänglighet och ritningsgranskning samt Informationsfrågor. Sekreteraren får i uppdrag att ta erforderliga kontakter i landstinget inom respektive fokusområde för att därefter sammankalla grupperna till ett möte inom den närmaste tiden. SID 7(8)

8 Anhörigs närvaro vid utskrivning Lisbeth Flodman undrar varför inte fråga ställs till den som ska skrivas ut om hon/han vill att anhörig ska närvara vid utskrivningstillfället. Rådet ställer sig bakom frågan och Mats Henningson uppdras att undersöka denna möjlighet. Remisstid för anpassade skor Lisbeth Flodman tycker att remisstiden är för kort och den föreslås vara två kalenderår från det att remissen skrivs. Mats Henningson får i uppdrag att undersöka möjligheten till förlängning. 11 Nästa sammanträde Nästa sammanträde blir den 7 maj på Åsa folkhögskola. 12 Sammanträdet avslutas Ordföranden Jan-Olof Blomster avslutar dagens sammanträde. Vid protokollet Lena Stengaard Justeras: Jan Olof Blomster Ordförande Roland Elfving, HRF SID 8(8)

Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor

Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor Datum: 2014-06-11 Tid: 09:00-12:00 Plats: Ledamöter: Landstingskansliet, Nyköping Jan Olof Blomster (FP) ordförande Hans Andersson (M) 1:a vice

Läs mer

Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor

Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor Datum: 2014-05-07 Tid: 09:30-16:00 Plats: Ledamöter: Ersättare: Åsa folkhögskola, Sköldinge Jan Olof Blomster (FP) ordförande Hans Andersson

Läs mer

Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor

Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor Datum: 2015-03-10 Tid: kl 9:00 12:30 Plats: Ledamöter: Hjälpmedelscentralen, Eskilstuna Pia Bernthling (C) ordförande Göran Hammarlund (FP) Funktionshindersrörelsen

Läs mer

Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor

Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor Datum: 2014-11-03 Tid: kl. 09:30-16:00 Plats: Ledamöter: Åsa Folkhögskola, Sköldinge Terje Lauritzen (S) Conny Andersson Ingrid Karlsson Ersättare:

Läs mer

RAPPORT FRÅN NÄTVERK LANDSTINGET

RAPPORT FRÅN NÄTVERK LANDSTINGET RAPPORT FRÅN NÄTVERK LANDSTINGET Vårt uppdrag, från ombudsmötet, var att utreda hur vi skulle jobba mot Landstinget när Handikappkonsulenten inte finns tillgänglig längre. Handikappkonsulenten gav oss

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

FÖRSLAG. Nämndens för habilitering och hjälpmedel beslut

FÖRSLAG. Nämndens för habilitering och hjälpmedel beslut Nämnden för habilitering och hjälpmedel FÖRSLAG DATUM DIARIENR 2011-06-13 HH-HOH11-082 LS-LED10-723 24 Yttrande över motionen om att ge nämnden för habilitering och hjälpmedel uppdraget att snarast ta

Läs mer

LANDSTINGET SORMLAND. Sammanträde med landstingsstyrelsens Lanspensionärsråd (LPR) och Landstingets råd för funktionshinders frågor (LRFF)

LANDSTINGET SORMLAND. Sammanträde med landstingsstyrelsens Lanspensionärsråd (LPR) och Landstingets råd för funktionshinders frågor (LRFF) Landstingssiyrelsen Lena Stengaard, 0155-24 72 95 Märta Levenstam Persson 015-24 59 27 LS-LED13-O16 PROTOKOLL Sammanträde med landstingsstyrelsens Lanspensionärsråd (LPR) och Landstingets råd för funktionshinders

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Hälso- och sjukvårdsnämnden BILAGA PsB 11/08 DATUM DIARIENR Göran Gustavsson 2008-02-15 HN-HOS08-021 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2007 FÖR PSYKIATRIBEREDNINGEN Inledning Psykiatriberedningen är ett beredande

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Landstingsstyrelsens Västra samverkans PROTOKOLL. 12 oktober 2010. Datum: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Landstingsstyrelsens Västra samverkans PROTOKOLL. 12 oktober 2010. Datum: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm LS-LED10-009 sammanträde med s Västra samverkans beredning Datum: Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: 12 oktober 2010 Kullbergska sjukhuset, Katrineholm Kjell Rosén (MP), ordförande

Läs mer

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass

Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping. Viola Pettersson + ass Sida 1 av 8 SÖRMLAND PROTOKOLL 06/2013 Typ av sammanträde Styrelsemöte Sammanträdesdatum 2013-06-12 Tid 13.00 16.00 Plats Handikappalliansen, Hantverksgatan 43 Nyköping Närvarande: Bo Erixon Helge Andersson

Läs mer

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland.

Glödlampan. hsod.se. Sörmland. I detta nummer. Ordförande har ordet. Ny mandatperiod i LRFF. Presentation Synskadades förening Sörmland. Glödlampan December 2014 Sörmland Representanter till LRFF 2015-2018 I detta nummer Ordförande har ordet Lena Talman Solveig Fredriksson Ulf Nordström Helge Andersson Ny mandatperiod i LRFF Christer Arnrup

Läs mer

PROTOKOLL 04 / Typ av sammanträde Ombudsmöte Sammanträdesdatum Tid Plats Eleonoragatan 18

PROTOKOLL 04 / Typ av sammanträde Ombudsmöte Sammanträdesdatum Tid Plats Eleonoragatan 18 Sidan 1 av 7 2010-02-15 SÖRMLAND PROTOKOLL 04 / 2014 Typ av sammanträde Ombudsmöte Sammanträdesdatum 2014-11-19 Tid 18.00-19.45 Plats Eleonoragatan 18 39 50 39. Mötets öppnade Roland Elfving hälsade alla

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Ej närvarande: Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Mari Lindahl, L Lena Persson, S Helena Stålhammar, C 7-12 Kjell Lindström, SPF Birgitta

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 5 december 2013 Tid 13.00-14.45 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

39 Handledarstipendier Landstingsstyrelsens beslut. 1. Till handledarstipendiater 2007 utses:

39 Handledarstipendier Landstingsstyrelsens beslut. 1. Till handledarstipendiater 2007 utses: Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2007-03-12 LS-LED06-418 39 Handledarstipendier 2007 Landstingsstyrelsens beslut 1. Till handledarstipendiater 2007 utses: - Överläkare Karl-Ivar Pettersson,

Läs mer

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde PROTOKOLL FRID

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde PROTOKOLL FRID I Il ~ Landstinget DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 9-17 Sida 1 (6) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Dag/tid:, kl. 09.30-12.00. Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande

Läs mer

Yttrande motion Färdtjänst i egen regi

Yttrande motion Färdtjänst i egen regi Tjänsteskrivelse H A N D L Ä G G A R E D A T U M D I A R I E N R Eva Andren, förvaltningschef 2014-09-17 HU-HOH14-145 Nämnden för Habilitering och Utbildning Yttrande motion Färdtjänst i egen regi Bakgrund

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2008-05-19 LS-LED08-313 68 DU-nämndens förslag om bildande av kommunalförbund Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen avslår den av DU-nämnden föreslagna

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-10-30 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Kommunala handikapprådet 2008-09-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum. 13.00 16.00 Ledamöter Gunilla Åström Eva Enqvist Ulrika Lindström Torvald Stefansson Ola Burström Kenneth Andersson Åke

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 36-44

Länspensionärsrådet (LPR) 36-44 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Huskvarna Vårdcentrum Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Protokoll 1(5) 2012-04-26. Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00. Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPF

Protokoll 1(5) 2012-04-26. Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00. Landstinget Landstinget SPF PRO PRO SPF Protokoll 1(5) Landstingets pensionärsråd Tid och plats för sammanträdet Beslutande Östersunds sjukhus, grupprum 2 vid Hörsalen, den 26 april 2012, kl. 09.00 12.00 Elin Hoffner (V) Inger Jonsson (C) Olle

Läs mer

, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar

, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Tid och plats 10.00 15.20, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar ande Pierre Edström fr o m 10 Landstinget Madeleine Rosenqvist fr o m 5 Landstinget Lena Segerberg adj, mötesordf

Läs mer

Minnesanteckningar från AU för Rådet för funktionshinderfrågor

Minnesanteckningar från AU för Rådet för funktionshinderfrågor Eskilstuna kommun Minnesanteckningar Rådet för funktionshinder frågor 2013-01-16 Anna-Maarit Tirkkonen Tfn 016-710 24 28, 073-950 65 89 e-post: anna-maarit.tirkkonen@eskilstuna.se Närvarande Joel Hamberg

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13) Rådet för förebyggande av funktionshinder

PROTOKOLL 1 (13) Rådet för förebyggande av funktionshinder PROTOKOLL 1 (13) Rådet för förebyggande av funktionshinder 2018-02-28 Plats och tid Lokal E4, Stadshuset, klockan 08:30-12:00 ande Kenneth Fahlesson, ordförande Åke Lindqvist, medicingruppen Jörgen Hedman,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN08-001

Protokoll D.nr DU-KAN08-001 2008-09-26 D.nr DU-KAN08-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DU-nämnden Datum: 2008-09-26 Tid:

Läs mer

Rådet för funktionshinderfrågor

Rådet för funktionshinderfrågor KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Rådet för funktionshinder Tidpunkt: Tisdag 22 april 2014 kl. 15:00 16:30 Lokal: Stora Konferense,, Justerat: 25 /4 2014 Ewa Samuelsson Ordförande Magnus

Läs mer

Reglemente för Gemensam Nämnd Vård, Omsorg och Hjälpmedel "DEN GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR VARD, OMSORG OCH HJÄLPMEDEL"

Reglemente för Gemensam Nämnd Vård, Omsorg och Hjälpmedel DEN GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR VARD, OMSORG OCH HJÄLPMEDEL KOMMUNSTYRELSENS HANDLING~NR2S/2011 Reglemente för Gemensam Nämnd Vård, Omsorg och Hjälpmedel VOHJS 12/11, Bilaga L FÖRSLAG TILL REGLEMENTE FÖR "DEN GEMENSAMMA NÄMNDEN FÖR VARD, OMSORG OCH HJÄLPMEDEL"

Läs mer

Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor

Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor Sammanträde med Landstingets råd för funktionshindersfrågor Datum: 2016-06-01 kl. 10.00 15.00 Plats: Ledamöter: Hjälpmedelscentralen, lokal Mälaren, Fraktgatan 5 Eskilstuna Kjerstin Gustafsson (C) ordförande

Läs mer

Landstingsstyrelsen 1-16

Landstingsstyrelsen 1-16 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-01-08 Landstingsstyrelsen 1-16 Tid: Måndagen den 8 januari 2007, kl 10:00-12:10 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m)

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 7 13 Datum 2016-03-15 1 (6) Protokoll från habiliterings- och hjälpmedelsnämndens sammanträde Tid: 2016-03-15, kl 09.00-11.30 Plats: Rådhus Skåne Kristianstad

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2015:3 Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-11 133 1 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR SAMVERKAN KRING SOCIALTJÄNST

Läs mer

Landstingsstyrelsens beslut

Landstingsstyrelsens beslut Landstingsstyrelsen PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2010-02-23 LS-LED09-777 38 Investering i anläggning för destruktion av lustgas Landstingsstyrelsens beslut 1. Landstingsstyrelsen ger landstingsdirektören i

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Glödlampan I SÖRMLAND. Hur jobbar vi mot landstinget? I detta nummer. Nr 1 Februari Christina Södling - Information LRFF

Glödlampan I SÖRMLAND. Hur jobbar vi mot landstinget? I detta nummer. Nr 1 Februari Christina Södling - Information LRFF Glödlampan an Nr 1 Februari 2014 I SÖRMLAND Hur jobbar vi mot landstinget? I detta nummer - Nätverk landstinget - Christina Södling - Information LRFF - Styrelsen HFS - Utbildning - Styrelseutveckling

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun 2011-06-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Presentation av brukarrådets ledamöter 2 Val av vice ordförande 3 Val av arbetsutskott 4 Genomgång av rådets reglemente 5 Rådets

Läs mer

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet. Nämnden för kultur, utbildning och

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Nämnden för kultur, utbildning och friluftsverksamhet. Nämnden för kultur, utbildning och JFilu@sverksamhet DATUM 201 1-10-04 DIARIENR KN-KUS11-O01 sammanträde med friluftsverksamhet : Tid: Plats: 4 oktober 201 1 K1 09:OO-17:OO A-huset, Nyköping Ledamöter: Ersättare: Anmält förhinder: Ej anmält

Läs mer

PROTOKOLL. Landstingets pensionärsråd Vid protokollet. Mikael Johansson Sekreterare. Justerat den 1 (6) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Landstingets pensionärsråd Vid protokollet. Mikael Johansson Sekreterare. Justerat den 1 (6) Sammanträdesdatum 1 (6) Vid protokollet Mikael Johansson Sekreterare Justerat den Åke Eriksson Ordförande Ulf Grell Justerare 2 (6) Närvarande ledamöter Kerstin Karlsson (S) Sven-Olof Reinholdsson (S) Sten Lang (MP) Christina

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 16 januari 2014 Tid 13.00-15.00 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och Datum: 2016-10-21 kl. 09:00-15:00 Plats: Ledamöter: Åbrogården, Vingåker Landstinget Jacob Sandgren (S) ordförande Lena Zeller (S) Inga-Lill

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL FRID. Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde I Il ~ Landstinget DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 18-25 Sida 1 (6) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Dag/tid:, kl. 09.30-12.00. Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande

Läs mer

Protokoll från Länshandikapprådets sammanträde

Protokoll från Länshandikapprådets sammanträde PROTOKOLL Central förvaltning Sammanträde 2014-04-16 34 43 Sida 1 (7) från s sammanträde Tid: 2014-04-16 kl 13.30 16.00 Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande Sören Bertilsson (S), 1:e vice

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Föredragningslista Sammanträdesdatum Hälso- och sjukvårdsstyrelsen Tid Måndagen den 25 juni 2012, kl. 09:00 Plats Regionens hus Södra Vägen, Halmstad Sammanträdeslokal Borgsalen 1 Justering Förslag till

Läs mer

Toftaholms Herrgård, Lagan. Ulla Blomquist, SKTF Ingrid Holmén, Kommunal Lisbeth Larsson, SACO

Toftaholms Herrgård, Lagan. Ulla Blomquist, SKTF Ingrid Holmén, Kommunal Lisbeth Larsson, SACO LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HYLTE 13-25 Tid: 2003-02-25 kl. 13:30 14:35 Plats: Närvarande: Ledamöter Toftaholms Herrgård, Lagan Tom Barkström, ordf. (c) Kristina Johansson, vice

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 69-82

Primärvårdsnämnden Hylte 69-82 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-11-30 Primärvårdsnämnden Hylte 69-82 Tid: Tisdagen den 30 november 2004, kl. 14:00 17:30 Plats: Sammanträdesrummet, administrationsbyggnaden, Vårdcentralen Hyltebruk Ledamöter

Läs mer

I Il ~ Landstinget. j(j) ~-f' 1 1 / Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde PROTOKOLL FRID

I Il ~ Landstinget. j(j) ~-f' 1 1 / Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde PROTOKOLL FRID I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2017-02-07 W.-1-10 Sida 1 (7) Protokoll från Funktionshinderrådets sammanträde Tid: 2017-02-07, kl. 09.30-12.00. Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande

Läs mer

Sammanträde i programberedningen för akutsjukvård

Sammanträde i programberedningen för akutsjukvård 2017-03-13 1 (5) Sammanträde i programberedningen för akutsjukvård Datum 2017-03-13 Tid 14.00 16.00 Plats Mälarsalen, Landstingshuset Ledamöter (M) Marie Ljungberg Schött Ordförande (L) Magnus Liljegren

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89

Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-12-12 Primärvårdsnämnden i Varberg 76-89 Tid: Måndag 12 december 2005 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 81-93 Tid: 2003-09-30 kl. 09:00 12:15 Plats: Närvarande: Ledamöter: Tjänstgörande ersättare Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum Stefan Bengtsson,

Läs mer

Kjell-Åke Halldén Sekreterare

Kjell-Åke Halldén Sekreterare 26/37 Plats Sammanträdesrummet fyra och en halv trappa upp, Västra Varvsgatan 11, Luleå Beslutande Jan Larsson, (v), Pajala Eva Bergström, (s), Luleå Henning Åhman, (s), Arvidsjaur Kenneth Nilsson, (s),

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. - PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2009-10-20 LS-LED09-167 86 Dags att utveckla vården av alkoholmissbrukare ytterligare! Motionssvar Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag

Läs mer

Verksamhets- berättelse 2007

Verksamhets- berättelse 2007 Verksamhets- berättelse 2007 Hälso- och sjukvårdsnämndens Utskott för privata vårdgivare Februari 2008 Verksamhetsberättelse Utskottet för privata vårdgivare Verksamhetsberättelse 2007 Utskottet för privata

Läs mer

Skärgårdssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45, Stockholm. Rasmus Törnblom (m) Leif Bergmark (m) Bosse Andersson (c)

Skärgårdssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan 45, Stockholm. Rasmus Törnblom (m) Leif Bergmark (m) Bosse Andersson (c) 1 (12) Kulturnämnden PROTOKOLL 2011-11-01 Sammanträdesdag Tisdag den 1 november 2011 Sammanträdestid kl 17.00 18.00 Sammanträdeslokal Sammanträdets art Skärgårdssalen, Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL , Landstingets kansli, Kalmar. Linda Fleetwood Landstinget

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL , Landstingets kansli, Kalmar. Linda Fleetwood Landstinget SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats 10.00 15.30, Landstingets kansli, Kalmar ande Linda Fleetwood Landstinget Madeleine Rosenqvist Landstinget Jessica Rydell tjg ers Landstinget Lena Segerberg adj

Läs mer

RUTINER FÖR LEDNING OCH STYRNING INOM DU- NÄMNDEN OCH DESS UTSKOTT

RUTINER FÖR LEDNING OCH STYRNING INOM DU- NÄMNDEN OCH DESS UTSKOTT Tiina Olofsson 2012-03-06 RE-REV12-009 RUTINER FÖR LEDNING OCH STYRNING INOM DU- NÄMNDEN OCH DESS UTSKOTT SAMMANFATTNING Enligt revisionsplanen för 2011 har vi genomfört en granskning av vilka rutiner

Läs mer

Landstingsstyrelsen 106-110

Landstingsstyrelsen 106-110 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-11 Landstingsstyrelsen 106-110 Tid: Måndagen den 11 juni 2007, kl 08:30-08:55 Plats: Rådhuset, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson (m) Gun Marie Stenström (m) Dan Skantz

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2016-03-03 1 (5) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

113 Anmälningsärenden LS-LED07-386 LS-LED07-400 LS-LED07-013

113 Anmälningsärenden LS-LED07-386 LS-LED07-400 LS-LED07-013 113 Anmälningsärenden Följande ärenden anmäldes under landstingsstyrelsens sammanträde den 27 augusti 2007. A Delegationsbeslut Landstingsdirektören 21/07 Bevarande- och gallringsbeslut för projektdokument,

Läs mer

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV)

Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande. Jane Larsson, landstingsråd (C) Marianne Utterdahl, landstingsråd (SIV) Protokoll 1 (5) Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sekretariatet 2015-06-15 LK/142970 Plats Landstingshuset Beslutande Fredrik Larsson, landstingsråd (M) ordförande Ulric Andersson, landstingsråd (S) vice

Läs mer

Kl. 09.00 11.00. Annika Jansson, MAS Eila Ulf, anhörigstrateg. Paragrafer 16-27. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson

Kl. 09.00 11.00. Annika Jansson, MAS Eila Ulf, anhörigstrateg. Paragrafer 16-27. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 09.00 11.00 Politiker och representanter Johan Schenström, ordf Eva Kerstin Lundborg (mp), ers Annika Karlssn (c), ers Marianne Ramlöv, FUB Margareta Johansson, Hjortensbergskyrkan

Läs mer

Landstingsstyrelsen Tid: :00-15:45 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen Tid: :00-15:45 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(6) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Håkan Jansson (M), ordförande Anders Pansell (KD) ersätter Mia Frisk Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP)

Läs mer

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. - PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2009-10-20 LS-LED09-515 89 Ändring i bolagsordningen för Länstrafiken Sörmland AB Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag bifölls. Yrkanden

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

klockan 13.15 16.00 Beslutande

klockan 13.15 16.00 Beslutande Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 3 oktober 2013 klockan 13.15 16.00 ande Närvarande Stefan Gustafsson, ordförande Anders Åberg, socialchef Therese Rostedt, folkhälsoplanerare Lena

Läs mer

95 Fastställande av skattesats för Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls.

95 Fastställande av skattesats för Landstingsfullmäktiges beslut. Landstingsstyrelsens förslag bifölls. - PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2008-10-28 LS-LED08-581 95 Fastställande av skattesats för 2009 Ärendet behandlades. Landstingsfullmäktiges beslut Landstingsstyrelsens förslag bifölls. Yrkanden Jörgen Danielsson

Läs mer

Landstingsstyrelsen 31-35

Landstingsstyrelsen 31-35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-02-23 Landstingsstyrelsen 31-35 Tid: Måndagen den 23 februari 2004, kl 10:00 10:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Asylsökande samt personer utan giltigt tillstånd att vistas i Sverige

Asylsökande samt personer utan giltigt tillstånd att vistas i Sverige 1 H A N D L Ä G G A R E D A T U M Avgiftshandboken 2017-01-01 FLIK Asylsökande samt personer utan giltigt tillstånd att vistas i Sverige Innehåll Inledning sidan 2 Landstingets åtagande sidan 2 LMA-kort

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala Beredningen för barn och unga 2015-11-09 1 (13) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-11-09, kl. 09.00 10.00 Beslutande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande (tjänstgörande ordförande) Jenny

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN i VARBERG Tid: Måndag 8 oktober kl 15:00-16:55 Plats: Närvarande: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Tore Fritzson, ordförande Ingvar Svensson, vice ordförande Sven

Läs mer

Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl

Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl Protokoll nr 7 fört vid Stockholms kommunstyrelses funktionshinderråds sammanträde måndagen den 21 oktober 2013 kl. 15.00 15.30. Justerat den 23/10 2013 Ewa Samuelsson Magnus Lindmark Karin Hansson Nyberg

Läs mer

Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården

Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården Motion: Sjukgymnaster till den psykiatriska vården Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Värnamo Motion från Inga Jonasson,

Läs mer

Reglemente för gemensam kostnämnd

Reglemente för gemensam kostnämnd REGLEMENTE 1 (5) 1 PARTER Region Uppsala, Landstinget Sörmland och Region Västmanland, nedan kallat parterna, har inrättat en gemensam nämnd som benämns Gemensam Kostnämnd. Region Västmanland är värdlandsting

Läs mer

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård

Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och vård Sammanträde med Nämnden för samverkan kring socialtjänst och Datum: 2016-09-09 kl. 09:00-12:00 Plats: Mariebergsgården, Nyköping Ledamöter: Landstinget Jacob Sandgren (S) ordförande Camilla Holmgren (S)

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 6 februari 2017

Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 6 februari 2017 Protokoll fört vid kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågors sammanträde måndagen den 6 februari 2017 Tidpunkt: Kl. 15.00 Plats: Stora Kollegiesalen, Stockholms stadshus Närvarande: Se bilaga Justerat

Läs mer

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220 LK/ccc PROTOKOLL 1 (5) Plats Beslutande I tjänsten Justering Barn- och ungdomspsykiatrin, Lagergrensgatan 3 i Karlstad, konferensrummet Glaskupan kl.09.00-12.30 Elisabeth Kihlström, (KD), ordförande Christina

Läs mer

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 88-99

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 88-99 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Maria Frisks tjänsterum, Regionens hus ande: Maria Frisk (KD), ordförande Helena Stålhammar (C) Marcus Eskdahl (S) Övriga: Annmargreth Kvarnefors, utvecklingsledare

Läs mer

Arbetsutskottets förslag till beslut. Landstingsstyrelsen föreslår att fullmäktige beslutar att

Arbetsutskottets förslag till beslut. Landstingsstyrelsen föreslår att fullmäktige beslutar att Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL D A T U M D I A R I E N R 2011-05-17 LS-LED11-407 79 Gemensam inköps- och upphandlingspolicy för Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland Arbetsutskottets

Läs mer

Protokoll D.nr DU-KAN07-001

Protokoll D.nr DU-KAN07-001 D.nr DU-KAN07-001 Protokoll från sammanträde med Gemensam nämnd för delar av länssjukvård och service inom Landstinget Sörmland och Landstinget Västmanland, DUnämnden Datum: 2007-05-25 Tid: kl 09.00-12.00

Läs mer

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18

Kansliavdelningen/Kristina Brundin LSAU 1/2005. Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 1 (5) Kansliavdelningen/Kristina Brundin Protokoll från sammanträde med landstingsstyrelsen arbetsutskott 2005-01-18 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sven-Åke Gustavsson, ordf Paul Johansson (c)

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-10-07 1 (18) Plats och tid i Uppsala, 2016-10-07, kl. 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Magnus Ahlqvist (V) 1:e vise ord Inga Alm (C) 2:e vice

Läs mer

Kallelse till möte med kollektivtrafiknämnden den 12 maj 2015

Kallelse till möte med kollektivtrafiknämnden den 12 maj 2015 2015-05-04 Kollektivtrafikförvaltningen Helene Gustafsson Tfn 018-611 19 67 E-post helene.gustafsson@ul.se Kollektivtrafiknämnden Kallelse till möte med kollektivtrafiknämnden den 12 maj 2015 Lokal: Landstingets

Läs mer

Jan Alexandersson (v) utses att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Protokollet kommer att justeras senast den 14 juni.

Jan Alexandersson (v) utses att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Protokollet kommer att justeras senast den 14 juni. PROTOKOLL 2005-05-31 Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämnden i norra Bohuslän den 30 maj 2005 kl 09.00-17.00 och den 31 maj 2005 kl 08.30-12.00 på Konferensanläggningen Skottarn, Gullholmen 58-70 NÄRVARANDE

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-04-29 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde

Kommunstyrelsens sammanträde Kallelse till s sammanträde 205-0-08 Kl. 08.5 i Gillestugan Bräcke Folkets Hus KALLELSE 2 205-0-08 LEDAMÖTER Sven-Åke Draxten, S, ordförande Närv OMRÖSTNINGAR JA NEJ JA NEJ JA NEJ JA NEJ Jörgen Persson,

Läs mer

Årsbokslut Landstingets pensionärsråd 2014

Årsbokslut Landstingets pensionärsråd 2014 Dnr:LS/1364/2014 2(8) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av Datum 1. 2015-01-28 Nyutgåva Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd 2015-01-28 3(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Dnr:LS/1364/2014...

Läs mer

Beslut Närsjukvårdsnämnden beslutade enligt arbetsutskottets förslag.

Beslut Närsjukvårdsnämnden beslutade enligt arbetsutskottets förslag. LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL 2004-02-23 NÄRSJUKVÅRDSNÄMNDEN 11-21 Tid: måndag den 23 februari 2004, kl 08:00 12:25 Plats: Kungsbacka Sjukhus Ledamöter Margareta Ödman (m) Bo Karlsing (s) Sonja-Lis Linder

Läs mer

ÅRSBOKSLUT 2012 LÄNETS HANDIKAPPRÅD

ÅRSBOKSLUT 2012 LÄNETS HANDIKAPPRÅD ÅRSBOKSLUT 2012 LÄNETS HANDIKAPPRÅD 2(10) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Godkänd av Datum 1. 2013-02-01 Nyutgåva. Länets handikappråd 2013-02-14 3(10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Läs mer

Asylsökande samt papperslösa flyktingar

Asylsökande samt papperslösa flyktingar Lednings- och verksamhetsstöd 1 H A N D L Ä G G A R E D A T U M FLIK Avgiftshandboken 2012-04-26 28 B samt papperslösa flyktingar Innehåll Inledning sidan 2 Landstingets åtagande sidan 2 LMA-kort sidan

Läs mer

Sammanträdesrummet, administrationslokalerna, Hyltebruks vårdcentral

Sammanträdesrummet, administrationslokalerna, Hyltebruks vårdcentral LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HYLTE 1-12 Tid: 2003-01-28 kl. 13:30 15:40 Plats: Närvarande: Ledamöter Ersättare Personalföreträdare Tjänstemän Sammanträdesrummet, administrationslokalerna,

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 3 september 2015 kl 10.00-14.00, Sunderby folkhögskola Landstinget Anders Öberg (S), ordförande Agneta Granström (MP)

Läs mer

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-08-17 Handläggare Christina Malmqvist Telefon: 08-508 36 222 Till Äldrenämnden den 19 september 2017 Remiss av KSL:s rekommendation

Läs mer

Möte med Rådet för funktionshinderfrågor

Möte med Rådet för funktionshinderfrågor Eskilstuna kommun Minnesanteckningar Rådet för funktionshinder frågor 120227 Anna-Maarit Tirkkonen Tfn 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Möte med Rådet för funktionshinderfrågor Datum: Tisdag den 14 februari

Läs mer

PROTOKOLL LKD Motionssvar. "En landstingspolicy för användandet av bemanningsföretag" Bakgrund

PROTOKOLL LKD Motionssvar. En landstingspolicy för användandet av bemanningsföretag Bakgrund PROTOKOLL DATUM DIARIENR 2002-10-29 LKD 01602 83 Motionssvar. "En landstingspolicy för användandet av bemanningsföretag" (Lf) Bakgrund Gustaf Wachtmeister och Benny Gezelius (m) har lämnat in en motion

Läs mer