Redogör för vilka som sitter i styrelsen samt att föreningen har tre olika delar, elitverksamhet, damkommitté och ungdomskommitté.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Redogör för vilka som sitter i styrelsen samt att föreningen har tre olika delar, elitverksamhet, damkommitté och ungdomskommitté."

Transkript

1 PROTOKOLL LEDARMÖTE NR 1 14/15 Plats: Estrad Alingsås Datum: Tid: Närvarande: Representanter från styrelse, damkommitté, ungdomskommitté samt ledare från samtliga årgångar. 1. Mötet öppnades Tomas Gideflod, ordförande i UK, hälsar välkommen till ledarmötet och fastställer dagordningen. Han hoppas att alla ledare, spelare och övriga trivs på Kick off-lägret. Tomas tackar för pengarna från Fahlgrens minnesfond som tilldelades UK under matchen AHK-RIK. Alla medverkande presenterar sig. Monika Israelson Carlsson är sekreterare under mötet. 2. Val av justeringsman. Maria Sundén och Gunilla Härnälv. 3. Lennart Anderberg Styrelsen tackar alla inblandade för det arbete som lagts ner på att ordna Kick off lägret. Informerar vidare om att styrelsen är ca 1,5 mån försenade med sitt arbete vilket beror på de sportsliga framgångarna under året. Det kommer inte påverka föreningens vardag. Redogör för vilka som sitter i styrelsen samt att föreningen har tre olika delar, elitverksamhet, damkommitté och ungdomskommitté. En ny styrgrupp har bildats för att ansvara för Champions Leauge. Christer Mårtensson är ansvarig för den gruppen. Övriga personer är Mats Alm, Maria Sundén, Magnus Löfström och Joakim Strandberg. Frukostmöte ordnas 1 gång/mån med alla som har ett ansvarsområde för att få ihop helheten inom föreningen. AHK har god ekonomi. Intäkter från slutspel och Champion League budgeteras det inte för. För närvarande har AHK ca 30 personer som avlönas för sitt arbete. Allt annat arbete sker ideellt. 3b. Michelles Minnesfond Ann-Sofi Svensson är representant för minnesfonden. Hon berättar vem Michelle var och att syftet med fonden är att barn i familjer med mindre stark ekonomi ska kunna söka medel för att kunna utöva sin handboll. Maria S har blanketter som ska användas vid ansökan. Det är

2 föräldrarna som ansöker men ledare kan hjälpa till. Maria Sundén och Gunilla Härnälv sitter också i styrgruppen för fonden. 4. Föräldramöten, gemensam agenda samt bjuda in externa representanter. Tomas informerar om vikten av föräldramöten. En fast agenda har tagits fram av UK men det är givetvis möjligt att lägga till egna punkter utöver dem. UK kommer gärna på föräldramöten och berättar om sin verksamhet och föreningens målsättning. I år är det obligatoriskt att UK informerar på föräldramöten för barn födda föräldramöten per säsong rekommenderas. Tomas flaggar också för den nystartade fadderverksamheten som är ett samarbete mellan årgångarna , där Pia Carlsson är sammankallande och där Tomas Gideflod är sammankallande. 5. Vikten av knäprehab från start Peter Hafström berättade om vikten av knäprehab från tidig ålder. Klubben vill att alla lag jobbar aktivt med knäförebyggande övningar. Några minuter på/innan träningar räddar många långvariga skador. 40% av alla knäskador inom handbollen är korsbandsskador. Hälften av alla korsbandsskador leder till artros. Viktigt att övningarna är enkla att genomföra och att de innehåller balans, hopp, koordination och styrka. Dennis föreslår att damlagets knäövningar filmas och läggs på hemsidan. Gunilla Härnälv ansvarar för att det blir gjort. 6. Utbildning Basutbildning. Ersätter den tidigare utbildningen Framtidens handbollsspelare. VHF har kallat till en utbildning i Skövde under hösten, men Maria S arbetar med att försöka få utbildningen till Alingsås istället så att fler kan gå den. TS1. 8 personer har anmält sitt intresse för den utbildningen. VHF har inte återkommit med datum än. Samtliga ledare från andra års B-ungdom ska ha genomgått TS1. TS2 Torbjörn Johansson, Peter Hafström och Martin Lernås ska genomgå utbildningen under säsongen. Föreningsdomarutbildning A-ungdom Maria Sundén kommer gå ut med inbjudan till utbildning 3/9 alt 24/9. Maria tillsätter domare upp till A-flick. A-pojk och uppåt ansvarar förbundet för.

3 Funktionärer måste utbildas för att få sitta i sekretariatet. Maria Sundén redogör för vilken typ av utbildning som krävs för olika nivåer. Utbildningen kommer hållas i Alingsås under v 36 el 37. Trygga möten Dennis Sandberg pratar om nätutbildningen Trygga möten, som tar 30 min att genomföra. Den syftar till att ledare ska bli bättre på att fånga upp barn som far illa av en eller annan anledning. Dennis kommer att lämna frågan vidare styrelsen för att få ett policybeslut på att samtliga ledare i föreningen ska genomgå utbildningen. 7. Utbildningsveckan Utbildningsveckan kommer inte att koncentreras till samma vecka utan spridas ut över året. Bytardagen och sekretariatsutbildningen kommer äga rum innan seriestart. 8. Träningstider nuvarande Maria Sundén har skickat dokument om träningstider till alla ledare. Satta tider gäller! 9. Uppsagda träningstider Maria Sundén har fått en del uppsägningar av träningstider. Dessa kommer att sammanställas och skickas ut till samtliga ledare. 10. Ändringar Blå tråden Alla ledare har fått möjlighet att reagera på senaste versionen av Blå tråden. En ny ledare tycker att målsättningen för damverksamheten år är otydlig och att det behöver göras ett förtydligande innan den nya versionen läggs på hemsidan. Gunilla Härnälv håller med om att formuleringarna kan ses över och tar ansvar för att det blir gjort. Frågan tas upp vid nästa ledarmöte. Cupguiden tillhör Blå tråden. Hallbybollen, Junicupen och Aranäs Open är klubbgemensamma cuper. Nytt är att ledarna själva ansvarar för att anmäla sitt lag till de cuper man vill spela. Maria Sundén har gjort ett kompendium med instruktioner för hur anmälan går till. Gäller både senior och junior. Bifogas detta protokoll. 11. Öppettider klubbrum Måndagar Maria S är närvarande. Gäller from v 36 el 37. Tisdagar Boel och Sven (lärare) Torsdagar Dennis och Annika H 16-20

4 12. Guldbonus ledarkit Kempa har gett en bonus till AHK. Dessa pengar ska användas till att finansiera så att samtliga ungdomsledare som står på golvet, max 2 per seriespelande lag, får en overall och en hoodtröja. Hoodtröjan får inte användas vid coachning av match. 13. Presentation av målvaktsansvarig UK samt planering 14/15 Richardo Hansson är från och med denna säsong målvaktsansvarig för årgångarna Han kommer att ha 3-4 samlingar/termin. 14. Senaste info om rullstolshandbollen. Madde Brunnegård och Maria Sundén berättar att FH+ bytt namn till AHK Wheelerz. Madde är tränare och de tränar varje tisdag De är ca 10 st som tränar regelbundet. Fem rullstolar är beställda så ytterligare fem behövs. Tre matcher är inplanerade varav en i Estrad mot Elitlaget. Maria Coste och Lennart Andersson hjälper Madde med praktiska frågor. 15. Sponsorgruppen informerar AHK har för närvarande ca 200 sponsorer. Av dessa är drygt hälften 1973 sponsorer. Resten är paketsponsorer på olika nivåer. Enskilda sponsorer kan ge ett enskilt lag pengar upp till kr under förutsättning att klubben sponsras med lika mycket. Enskilda sponsorer kan köpa tex linnen för spel i Åhus till laget. Det behöver inte vara Kempakläder, men får inte vara konkurrents kläder om klubbmärke/namn skall på. Klubbmärket får inte sitta på annat än Kempakläder (eller neutrala kläder). 16. Linnea Larsson från SISU informerar Linnea är utbildningskonsulent på SISU från Borås. SISU är idrottens studieförbund och stöttar med utveckling och utbildning. SISU tycker att AHK fungerar bra, men önskar att de ökar sin rapportering till dem. Varje rapporterad timme ger poäng och poängen omvandlas sedan till pengar som kan läggas på tex föreläsare. Planering i samband med träning, matcher, föräldramöten mm är aktiviteter som ger ersättning. 17. My Club; Arbetsredskapet, medlemslistor. Beslutas enhälligt att alla ledare ska använda sig av My Club vid rapportering av SISUaktiviteter och för att uppdatera medlemslistor. Rapporteringen sker enklast via systemet My Club där senas Maria Coste rapporterar vidare till SISU. Kontakta henne för mer information.

5 18. Övriga frågor Sjukvårdsväskor är beställda, en till varje seriespelande lag. Kommer till viss del att fyllas med sjukvårdsmaterial. Maria Sundén återkommer när de finns för avhämtning. Kompletterande utrustning, tex koner, häckar mm finns att låna i samtliga hallar. Mejla kansliet om någon saknar någon utrustning. 19. UL möten 14/15. 2 datum innan jul samt 2 datum efter nyår. UK kommer att sammankalla till två möten per termin. 20. Mötets avslutande Tomas avslutade mötet. Skrivet av: Monika Israelson Carlsson Justerat: Maria Sundén Gunilla Härnälv

6 Bilaga 1 - INSTRUKTION ANMÄLAN LAG TILL CUPER 1. Ange alltid följande information vid anmälan: Klubb: Alingsås HK Tröjfärg: Blå Kontaktperson: DITT EGET NAMN Adress: Bryggaregatan 4 Postnr: Ort: Alingsås Ange landskod: SWE DIN EGEN (all cupinfo direkt till dig) 2: maria.sunden@ahk.nu (om möjligt att ange även min) Telefon: Mobil: DIN MOBILTELEFON 2. Om du kunnat ange min så får jag anmälningsbekräftelse också, den sparar jag. Om ni inte kunnat ange min adress v.v. skicka mig en kopia på bekräftelsen så fort ni fått den. 3. Inloggningsuppgifter kommer direkt till dig istället för till mig. 4. Betalning anmälningsavgift görs först då du sagt att det är okej att göra det då du har koll på läget om att ni verkligen skall deltaga. Om anmälan inte med automatik genererar en faktura meddelar ni mig kostnad per anmält lag och bg/pg för inbetalning. 5. Gästkort, laguppställningar anmäler ni själva (via den inloggning ni fått). 6. Faktura för efterbeställningar skall jag ha med information om när den skall betalas enligt dig. 7. Fakturering av spelare skall göras så fort som möjligt. Ge mig en lista på spelarnas namn och vad de skall betala så vidarebefordrar jag det till Lena som ombesörjer detta.

PROTOKOLL UL-MÖTE Plats: Klubbrum, Nolhaga Tid: 17:30 19:30 Närvarande: Ett dryga 20-tal ungdomsledare inom Alingsås HK samt till det UK

PROTOKOLL UL-MÖTE Plats: Klubbrum, Nolhaga Tid: 17:30 19:30 Närvarande: Ett dryga 20-tal ungdomsledare inom Alingsås HK samt till det UK PROTOKOLL UL-MÖTE 140610 Plats: Klubbrum, Nolhaga Tid: 17:30 19:30 Närvarande: Ett dryga 20-tal ungdomsledare inom Alingsås HK samt till det UK 1. Mötet öppnades Avgående ordförande Gunilla Härnälv öppnade

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2015 2016 Ekonomi Vi har nu lyckats bygga upp en buffert och går in i årets verksamhet med ett överskott på lite drygt 100.000kr. Det betyder att vi bara behöver

Läs mer

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC (1) Historia Föreningen registrerad som Västerås

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

Föräldramöte pojkar -05

Föräldramöte pojkar -05 Föräldramöte pojkar -05 2015-02-01 2/15/2015 1 Agenda Presentation av tränare Våra mål 2014/15 Träningar och laget Minisammandrag / Cupper Kommunikation Förväntningar o På tränare, barn och föräldrar Föräldraengagemang

Läs mer

Föräldramöte 9/9-2014

Föräldramöte 9/9-2014 Föräldramöte 9/9-2014 Dagordning: Föräldramöte Nr 1. Skånela Flickor 01 Plats / Tid: Teorisalen den 9 Oktober, kl 18.30 Kallade: Ledare och föräldrar F-01 Närvarande: Sarah, Therese, Peter (Emilia), Carro

Läs mer

Info Ledare FIF 2016/2017

Info Ledare FIF 2016/2017 Info Ledare FIF 2016/2017 Info till ungdomsledare Inför varje säsong ska alla läsa igenom den blå tråden som finns på hemsidan. Finns under dokument på Fröjereds IF:s hemsida. Rapportera alltid all närvaro

Läs mer

P03 FÖRÄLDRAMÖTE

P03 FÖRÄLDRAMÖTE P03 FÖRÄLDRAMÖTE 2015-09-05 Introduktion Ambition för säsongen Kalender Ekonomi alla är delaktiga i laget Kommentarer, återkoppling & frågor AGENDA Ledare Torbjörn Håkansson, Tomi Ahovalli, Magnus Bystedt,

Läs mer

Detta är ÖHK. En ideell idrottsförening inom RF och som äger ett aktiebolag PSF AB.

Detta är ÖHK. En ideell idrottsförening inom RF och som äger ett aktiebolag PSF AB. Detta är ÖHK En ideell idrottsförening inom RF och som äger ett aktiebolag PSF AB. Önnereds HK En förening i Väster som älskar handboll. Med en bred ungdomsverksamhet som är väl organiserad kommer sportsliga

Läs mer

Verksamhetsinriktning för Kramfors Alliansens Handbollssektion 140429 (Ett levande dokument som revideras årligen.)

Verksamhetsinriktning för Kramfors Alliansens Handbollssektion 140429 (Ett levande dokument som revideras årligen.) Verksamhetsinriktning för Kramfors Alliansens Handbollssektion 140429 (Ett levande dokument som revideras årligen.) Verksamheten i Kramfors Alliansens Handbollssektion vill vi ska: erbjuda en fysisk aktivitet

Läs mer

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder.

Här nedan följer en del info och datum som är viktig för både spelare och förälder. Sundbybergs IK Fotboll P98 Information till spelar och föräldrar inför säsongen 2012. Hej Spelare och Förälder! Dags för en ny härlig fotbollsäsong med förhoppningsvis goda resultat och glada miner. Ni

Läs mer

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda

Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl Agenda Föräldramöte 2 Måndagen den 22 augusti kl. 18.00-19.00 Agenda Vad vill vi med laget? Organisation kring laget förtydligande och roller som saknas Spelarna lära känna varandra bättre Samlas 10-15 min innan

Läs mer

BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016

BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016 BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016 Punkter för dagen Hemsidan Träningar, matcher och cuper T-cupen Kiosken Sverigelotter Aktiviteter och föräldramedverkan Lite av varje Hemsidan All information

Läs mer

Föräldramöte P03 Innebandy

Föräldramöte P03 Innebandy Föräldramöte P03 Innebandy Tid: 2015-09-05 Plats: Stora konferensrummet, Prästängshallen Närvarande: Birgitta Rosendahl (Axel) Bodil Ahlbom (Axel) Behcet Yüksel (André) Tatjana Yüksel (André) Mats Grandin

Läs mer

Välkommen till KFUM Central Basket 1 av 3

Välkommen till KFUM Central Basket 1 av 3 Välkommen till KFUM Central Basket! Ni är hjärtligt välkomna till oss och säsongen 2015-16! Vi vill erbjuda er en stabil och intressant verksamhet med fokus på att utvecklas både på och utanför basketplanen.

Läs mer

Välkomna till utomhussäsongen 2018

Välkomna till utomhussäsongen 2018 Välkomna till utomhussäsongen 2018 Information till föräldrar med barn/ungdomar i Högbo GIF. Vi hälsar nya och gamla friidrottare välkomna till utomhussäsongen 2018. På det här bladet har vi sammanställt

Läs mer

Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017

Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017 Välkomna Föräldramöte 13 & 14 september 2017 Agenda Vision, föreningsidé och värderingar Organisation THK Ekonomi och beslutade förändringar Föräldrarengagemang Riktlinjer Arrangemangsgruppen Övrigt Vision

Läs mer

Juniorkommittémöte Arboga GK. Möte nr 6. Datum Närvarande E-post Mobil nr Funktion

Juniorkommittémöte Arboga GK. Möte nr 6. Datum Närvarande E-post Mobil nr Funktion Protokoll Juniorkommittémöte Arboga GK Möte nr 6 Datum 2016-06-28 Närvarande E-post Mobil nr Funktion Ronny Strand ronny.strand@pqp.se 070-579 07 13 J-kommitté Stefan Ryberg stefan.ryberg@saabgroup.com

Läs mer

Flickor 00/99/98/97. Roslagens hopp!

Flickor 00/99/98/97. Roslagens hopp! Flickor 00/99/98/97 Roslagens hopp! Om laget Ledare Laget består i dagsläget av 38 tjejer fördelat på följande åldersgrupper F00,99,98,97. Vi är en gemensam spelartrupp men kommer att anmäla 2 lag i seriespelet

Läs mer

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club Uppstart Hockeyskolan del 3 2 Innehåll Allmän information... 2 Att bilda HS3... 3 Lagledarens uppgifter... 3 Tränarens uppgifter... 3 Materialare... 4 Kassör... 4 Närvarorapportering... 4 Webbrepresentant...

Läs mer

Föreningsträdet Min förening. Handledning Aktiva 15 år. Föreningskunskap Vad erbjuder vår förening? Att vara domare

Föreningsträdet Min förening. Handledning Aktiva 15 år. Föreningskunskap Vad erbjuder vår förening? Att vara domare Föreningsträdet Min förening Handledning Aktiva 15 år Föreningskunskap Vad erbjuder vår förening? Att vara domare Att arbeta med Föreningsträdet Syfte: Tanken med föreningsträdet är att med hjälp av enkla

Läs mer

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press.

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Att vara förälder i Världens bästa? Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Det finns inga givna svar på hur

Läs mer

Välkommen till. Hofterup IBF

Välkommen till. Hofterup IBF Välkommen till Hofterup IBF Välkommen till Hofterup Innebandyförening Detta dokument är gemensamt framtaget av HIBFs styrelse och sportkommitté som komplement till HIBFs verksamhetsdokument Svart på vitt.

Läs mer

P03 FÖRÄLDRAMÖTE

P03 FÖRÄLDRAMÖTE P03 FÖRÄLDRAMÖTE 2016-08-25 Introduktion Kommande säsong Kalender Ekonomi alla är en del av laget AGENDA Ledare Torbjörn Håkansson, Tomi Ahovalli, Magnus Bystedt, Martin Enquist, Richard Larsson, Håkan

Läs mer

Peter Nilsson SISU Idrottsutbildarna Box 1030, Neptungatan Visby tfn: , e-post:

Peter Nilsson SISU Idrottsutbildarna Box 1030, Neptungatan Visby tfn: , e-post: Peter Nilsson SISU Idrottsutbildarna Box 1030, Neptungatan 4 621 21 Visby tfn: 207057, 0768-540760 e-post: peter.nilsson@gotsport.se www.gotsport.se Föreningen När man gör en säsongsanalys, så bör man

Läs mer

MIN FÖRENING. Träff 1: Föreningskunskap. 1. Vem eller vilka bestämmer i vår förening? 2. Vad gör man i en styrelse?

MIN FÖRENING. Träff 1: Föreningskunskap. 1. Vem eller vilka bestämmer i vår förening? 2. Vad gör man i en styrelse? Träff 1: Föreningskunskap 1. Vem eller vilka bestämmer i vår förening? 2. Vad gör man i en styrelse? 3. Vilka personer arbetar i en styrelse? 4. Vad gör en ordförande, en kassör, en sekreterare och en

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

Föräldramöte Säsongen Nykvarns Sportklubb 1

Föräldramöte Säsongen Nykvarns Sportklubb 1 Föräldramöte 2016-04-04 Säsongen 2016 Nykvarns Sportklubb 1 Agenda 1. Ledare 2. Spelartrupp och Målsättning 2016 3. Träning 4. Träningsmatcher 5. Sammandrag och Cup 6. Informationskanal laget.se 7. Klubbkläder

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

IFK Eskilstuna P04. Föräldramöte Tisdag 24/3-2015

IFK Eskilstuna P04. Föräldramöte Tisdag 24/3-2015 IFK Eskilstuna P04 Föräldramöte Tisdag 24/3-2015 Innehåll föräldramöte 1. Truppen 2. Träningar 3. Träningsmatcher/cuper/turneringar 4. Seriespel 5. Agerande på matcher 6. Föräldraengagemang 7. Ekonomi

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Bidragsansökan till VIF för 2019 måste skickas in under oktober. Olle undersöker.

Bidragsansökan till VIF för 2019 måste skickas in under oktober. Olle undersöker. Protokoll VBTF Styrelsemöte Plats: Telefonmöte (skype). Datum: 16 oktober 2018 Närvarande: Andreas Wirén, Jan Lindgren, Per Hagberg, Wiktor Larsson, John Åkesson, Daniel Jonasson Ej närvarande: Hans Sundberg

Läs mer

CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010

CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010 CHECKLISTA TINGSRYD UNITED FC 2010-05-03 1(5) CHECKLISTA UNGDOMSLEDARE 2010 Gäller seriespelande lag HEMMAMATCHER Bjud in bortalaget. Stäm av matchdag, tid samt tröjfärg. Ring domarna. Vid ev. byte dag/tid

Läs mer

Föräldramöte P08:

Föräldramöte P08: Föräldramöte P08:10 2017-03-28 Agenda: Introduktion och presentation närvarande Träningsinformation Information om Sankt Erikscupen Övriga cuper Cafeteriabemanning 25-27 augusti Lagkassan Lagaktiviteter

Läs mer

Ledarmöte 29 augusti Välkomna!

Ledarmöte 29 augusti Välkomna! Ledarmöte 29 augusti 2019 Välkomna! Vilka är vi? Fredrik Olsson, ordförande Peo Ajaxson, ledamot Åke Eriksson, ledamot och kassör Vilka är ni? Kort presentationsrunda namn och lag! Karlstad IBF Tre föreningar

Läs mer

Kalmar GK, Junior Kick Off 2015

Kalmar GK, Junior Kick Off 2015 Kalmar GK, Junior Kick Off 2015 Alla hälsades välkomna utanför klubbhuset. Pierre delade in samtliga juniorer i respektive träningsgrupp. Jacob och Jacob tog hand om Golfkul Spel och lek Eva och Håkan

Läs mer

Katrineholms Innebandy

Katrineholms Innebandy Katrineholms Innebandy MÅL Katrineholms Innebandy ska vara ett attraktivt idrottsalternativ för spelare, föräldrar och ledare där laggemenskapen sätts i centrum samtidigt som individen tillåts att utvecklas

Läs mer

Domarkommittén PM för domare 2015/16

Domarkommittén PM för domare 2015/16 Domarkommittén PM för domare 2015/16 PM för domare gällande säsongen 2015/16 i Bandydistrikt Stockholms serier. Svenska Bandyförbundets Tävlingsbestämmelser gäller. Detta PM beskriver anpassningar som

Läs mer

FÖRÄLDRARMÖTE YSTADS IF:S FA , Ystad Arena

FÖRÄLDRARMÖTE YSTADS IF:S FA , Ystad Arena FÖRÄLDRARMÖTE YSTADS IF:S FA 2016-08-09, Ystad Arena AGENDA FÖR MÖTET: Ledarstaben U-laget Säsongen 2017/2018 Riktlinjer SM Serie,Cuper, SM mm Utvecklingssamtal Funktionärer till hemmamatcher Ekonomi Kommunikation

Läs mer

Blå Tråden Version 5 2015-02-20

Blå Tråden Version 5 2015-02-20 Blå Tråden Version 5 2015-02-20 Regler och riktlinjer för Alingsås HK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING BLÅ TRÅDEN Förord.... 3 Blå Tråden hjälper ledare.. 4 Delaktighet.. 4 Media.. 4 I Alingsås HK... 4 Trygga Möten.

Läs mer

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år

Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år Ledarguiden IS Halmia Ungdom 4-19 år 1. Klubbens historia 1907 Idrottssällskapet Halmia bildas den 16 juni. 1912 Halmstad IF besegras med 5-3 1914 Första utländska matchen mot Köpenhamn 1924 IS Halmia

Läs mer

Spelarsamtal: - Vi kommer ta några spontana samtal med barnen. - T ex: - Kan du beskriva vad du gör när du inte tränar? - Vad är roligast?

Spelarsamtal: - Vi kommer ta några spontana samtal med barnen. - T ex: - Kan du beskriva vad du gör när du inte tränar? - Vad är roligast? Team 09 Föräldramöte Datum 2018-09-24 Närvarande (föräldrar till): Gustav, Nils, Elias BN, Emil, Jack, Holger, Oliver P, Alex, Oliver J, Melvin, Joel, Alvin, Oscar, Julius, Wilson, Otis, Pablo, Anton,

Läs mer

Tider 18.30 20.00 Allmänt 20.00 Utdelning av material / Snack mellan lagen

Tider 18.30 20.00 Allmänt 20.00 Utdelning av material / Snack mellan lagen Tider 18.30 20.00 Allmänt 20.00 Utdelning av material / Snack mellan lagen Mot Strålande Utsikter Agenda Presentation av nya Styrelsen Varla Ledord IDA Innebandyns dagliga administration Utbildning ledarkortet

Läs mer

IFK Eskilstuna P07. Föräldramöte

IFK Eskilstuna P07. Föräldramöte IFK Eskilstuna P07 Föräldramöte 2017-03-30 Innehåll föräldramöte 1. Truppen 2. Träningar 3. Träningsmatcher/cuper 4. Seriespel 5. Agerande på matcher 6. Välkommen som förälder 7. Verktyg 8. Kommande aktiviteter

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

Blå Tråden Version 5 2014-06-10

Blå Tråden Version 5 2014-06-10 Blå Tråden Version 5 2014-06-10 Regler och riktlinjer för Alingsås HK 1 Innehållsförteckning FÖRORD... 3 Delaktighet... 4 Media... 4 I Alingsås HK... 4 MÅLSÄTTNING... 6 NIVÅANPASSNING OCH TOPPNING... 6

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Årsplan för distriktslagen Praktiska frågor

Läs mer

Juniorkommittémöte Arboga GK. Möte nr 5. Datum Närvarande E-post Mobil nr Funktion

Juniorkommittémöte Arboga GK. Möte nr 5. Datum Närvarande E-post Mobil nr Funktion Protokoll Juniorkommittémöte Arboga GK Möte nr 5 Datum 2016-05-10 Närvarande E-post Mobil nr Funktion Ronny Strand ronny.strand@pqp.se 070-579 07 13 J-kommitté Stefan Ryberg stefan.ryberg@saabgroup.com

Läs mer

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll

Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Arbetsplan för distriktslagsverksamhet inom Västerbottens Fotbollförbund Innehåll Målsättning Värdegrund Arbetsbeskrivning DFK Förutsättningar för ett DFK uppdrag Årsplan för distriktslagen Praktiska frågor

Läs mer

Frågor och svar. Huvudfrågor

Frågor och svar. Huvudfrågor Frågor och svar Huvudfrågor Fråga: Varför görs denna sammanslagning av HK Malmö och Dalhems IF? -För att handbollen i Malmö ska utvecklas genom bredd för att nå elit även på damsidan. HK Malmö är starka

Läs mer

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall GRÖNA KLASSER Pojkar/Flickor födda -07 och yngre 14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall Röda och Blåa klasser spelar 17-18/10 2015 (spelare födda ca 2002-2006) Välkomna till RCC Innebandy cup 2015 i Piteå!

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan 2014 2015 AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2014 2015 Ekonomi Vi behöver bygga upp en buffert på totalt cirka 100.000kr, men går in i årets verksamhet med ett underskott på cirka 35.000kr och lån hos

Läs mer

IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte Frejknuten Närvarande: Styrelsen + Ledare. Agenda:

IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte Frejknuten Närvarande: Styrelsen + Ledare. Agenda: IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte 2017-09-19 Frejknuten 19.00 21.00 Närvarande: Styrelsen + Ledare Agenda: 1. Presentation styrelse & agenda 2. Alliansförening Mats H 3. Ledarutbildningar + GU Fredrik

Läs mer

SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ OBS! Eller direkt laganmälan via FOGIS OBS!

SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ SISTA ANMÄLNINGSDAG ÄR 15/ OBS! Eller direkt laganmälan via FOGIS OBS! ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND Box 110 52 580 11 LINKÖPING 013 20 33 20 2008-12-11 Till Östergötlands samtliga fotbollsföreningar ÖSTERGÖTLANDS FOTBOLLFÖRBUND INBJUDER HÄRMED TILL DELTAGANDE I 2009 ÅRS UNGDOMSSERIER

Läs mer

Styrelsen informerar Övergripande information Matcher/Tävlingar Träning Inköp av kläder Åtaganden - marknad, bingo, kiosk etc.

Styrelsen informerar Övergripande information Matcher/Tävlingar Träning Inköp av kläder Åtaganden - marknad, bingo, kiosk etc. Säsongen 2016 Styrelsen informerar Övergripande information Matcher/Tävlingar Träning Inköp av kläder Åtaganden - marknad, bingo, kiosk etc. Ekonomi Styrelsen informerar Övergripande Resonemang Alla i

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE LUGI P08. Lunds stolthet

FÖRÄLDRAMÖTE LUGI P08. Lunds stolthet FÖRÄLDRAMÖTE 180405 LUGI P08 03 AGENDA Presentation Klubben Laget Principer - Breda spåret! Hur spelar vi? Hur tränar vi? Våra roller? Bra föräldraskap Livslärdomar Du behövs i föreningslivet Lundaspelen

Läs mer

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall.

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall. Gilla oss på facebook! DF Studio Danza Bryggaregatan 18-20 50338 Borås info@studiodanza.nu Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 4, dvs måndag den 25

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2017 2018 Ekonomi Vi har fortfarande en tillräckligt bra buffert, men vi börjar hamna på den lägre sidan att vi snart kan behöva bygga på den igen och hålla

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Föräldramöte IFK Kungälv P12

Föräldramöte IFK Kungälv P12 Föräldramöte IFK Kungälv P12 Agenda 1. Presentation av trupp och ledare 2. Träningar försäsong 3. P12 och P14 - samarbete 4. Seriespel 5. Cuper 6. Våra åtaganden mot klubben 7. Ekonomi 8. laget.se 9. Föräldrar

Läs mer

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat

Bergdalens IK. Vår klubb. Den lokala föreningen med det stora hjärtat Bergdalens IK Vår klubb Den lokala föreningen med det stora hjärtat Kvartersklubben med det stora hjärtat! Bergdalens IK bildades 1956 som en kvartersklubb med ungdomsverksamhet som hjärta - och så skall

Läs mer

Namn: Klass: IUP-häftet. F- klass. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen.

Namn: Klass: IUP-häftet. F- klass. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. Namn: Klass: F- klass IUP-häftet Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. 1 Vad är IUP-häftet? Det här är ditt IUP-häfte där du utvärderar

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hos Monica, 2013-11-29, kl. 18.00 Deltagare: Monica Lindberg Ordförande Morgan Engdahl Ledamot Peter Höglund Kassör Jonas Mattsson-Frost Ledamot Monika ledel Sekreterare

Läs mer

IFK Eskilstuna P04. Föräldramöte

IFK Eskilstuna P04. Föräldramöte IFK Eskilstuna P04 Föräldramöte 2016-02-07 Innehåll föräldramöte 1. Truppen 2. Träningar 3. Träningsmatcher/cuper/turneringar 4. Seriespel 5. Agerande på matcher 6. Information från föräldragruppen 7.

Läs mer

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006

Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 Föräldramöte, fotboll pojkar 2006 2014 09 30 Agenda Inledning (närvarolista, protokoll skrivs inte separat utan tillägg från mötet införs med grön text i denna presentation, specifika notat och beslut

Läs mer

Föräldramöte IFK Skoghall. 14 april 2014

Föräldramöte IFK Skoghall. 14 april 2014 Föräldramöte IFK Skoghall P03 14 april 2014 Dagordning Presentation Föreningsinformation medlems/träningsavgift Zeroprojektet Organisation ledare, målvaktsträning, kioskansvarig Allergier Overaller Information

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE VIKF05. Mötets agenda februari 2016

FÖRÄLDRAMÖTE VIKF05. Mötets agenda februari 2016 FÖRÄLDRAMÖTE VIKF05 24 februari 2016 Mötets agenda Tränargruppen Träning och matcher Administration och kommunikation Ekonomi och sponsring Klädbeställning Trivselaktiviteter 1 VIK:s vision Så många som

Läs mer

Information serieträff ungdom 11-16 år! Växjö 7 Juni -2015 Smålands Innebandyförbund www.smibf.se

Information serieträff ungdom 11-16 år! Växjö 7 Juni -2015 Smålands Innebandyförbund www.smibf.se Information serieträff ungdom 11-16 år! Växjö 7 Juni -2015 Smålands Innebandyförbund www.smibf.se Agenda! Aktuellt just nu! - Skyddsglasögon - B-licenserade spelare i seniorlag - Spel med dubbla licenser

Läs mer

MANUAL SWE Cycling Online

MANUAL SWE Cycling Online MANUAL SWE Cycling Online SWE Cycling Online ersätter IndTA Nya tävlingsadministrativa systemet SWE Cycling Online lanseras i januari 2016. Det flesta av funktionerna känns igen från det gamla systemet

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015

Planeringsdokument 2015. Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04. Från: Tränarna Bjärreds IF P-04. Datum: April 2015 Planeringsdokument 2015 Till: Föräldrarna Bjärreds IF P-04 Från: Tränarna Bjärreds IF P-04 Datum: April 2015 Innehåll Inledning... 2 Föräldrarnas medverkan och ansvar... 3 Laguttagning... 3 Cuper/turneringar...

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2015

Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till Valldas juniorträning 2015 Välkomna till ett nytt golfår på Vallda Golf & Country Club och tack för ert engagemang under 2014! Det är fantastiskt roligt att få vara en del av Valldas juniorverksamhet

Läs mer

LATHUND FÖR LAGLEDARE

LATHUND FÖR LAGLEDARE Sigtuna IF är en ideell förening där varje sektion och lag i princip skall bära sig själv, ledningsmässigt såväl som kostnadsmässigt. Som lagledare är det en hel del att känna till och tänka på utöver

Läs mer

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom

LAGHANDBOK. Västerås SK Ungdom. Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom LAGHANDBOK LAGHANDBOK Västerås SK Ungdom Välkommen som lagledare till Västerås SK ungdom Lagledaren i respektive lag är en av de viktigaste resurserna vår förening har. Denna handbok har tagits fram för

Läs mer

Föräldramöte 10 april

Föräldramöte 10 april Föräldramöte 10 april - Serie Johan informerar om att vi kommer spela i 2 olika serier. Detta gör man om man har mer än 20 spelare i laget. Har man bara ett lag kommer man med många spelare alternativt

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida Vi är Anhörigcentrum s.5 Det här erbjuder vi s.7 Någon nära mig är äldre eller långvarigt sjuk s.9 Jag

Läs mer

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar.

Grimsås IF Policy. Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Grimsås IF Policy Fotboll är inte bara prestationer, poäng, snygga mål eller segrar. Fotboll är framför allt glädje, sammanhållning i med och motgång, kamratskap och hänsynstagande till andra. Policy angående

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA

FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2014-04-02 AGENDA Välkomna Roller Ledarnas filosofi Mål F05 Regler & ramverk F05 Träning Match 2014 matcher och övriga datum Lagföräldrar Claes & Jens Övrigt VÄLKOMNA INFORMATION VIA

Läs mer

Rimbo/Hallsta U Föräldramöte

Rimbo/Hallsta U Föräldramöte Rimbo/Hallsta U16 2016-2017 Föräldramöte Agenda Kommande säsong i korthet Organisation ledare och spelare Att vara en del av Rimbo IF och Hallsta IK Fokus framåt Föräldrarnas roll i verksamheten Kommande

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet 1 Marks Handbollsklubb VÅR POLICY Beslutad av medlemsmötet 20180418 Innehåll Inledning:... 2 Klubbens policy:... 3 Värdegrund:... 3 Klubbens vision:... 3 Klubbens målsättning:... 3 Sportsliga riktilinjer:...

Läs mer

Protokoll vid Norrbotten handbollförbunds styrelsemöte nr 6, 14 december 2014 i Luleå.

Protokoll vid Norrbotten handbollförbunds styrelsemöte nr 6, 14 december 2014 i Luleå. Norrbottens Handbollförbund Protokoll vid Norrbotten handbollförbunds styrelsemöte nr 6, 14 december 2014 i Luleå. Närvarande: Monica Johansson Förbundsordförande Sara Lundberg, (Sekreterare) Carola Skalman

Läs mer

Mailadressen: siff9798@hotmail.com fortsätter fungera som anmälningsmail (cuper, läger mm).

Mailadressen: siff9798@hotmail.com fortsätter fungera som anmälningsmail (cuper, läger mm). FÖRÄLDRAMÖTE F97/98 2010-04-20 Ledarstaben Truppen Träningar Träningsläger Seriespel DM Cup Ekonomi Medlemsavgift Deltagaravgift Lagkassa Föräldrauppgifter Intersport kläder mm Kost Lagpolicy Föräldrapolicy

Läs mer

Föräldramöte 5/ Säsongen 15/16 - tillbakablick Säsongen 16/17 Seriespel Cuper Lagkassa Övrigt Synpunkter/frågor

Föräldramöte 5/ Säsongen 15/16 - tillbakablick Säsongen 16/17 Seriespel Cuper Lagkassa Övrigt Synpunkter/frågor Föräldramöte 5/9 2016 Säsongen 15/16 - tillbakablick Säsongen 16/17 Seriespel Cuper Lagkassa Övrigt Synpunkter/frågor Säsongen 2015/16 Mycket fin utveckling i gruppen, både individuellt och som lag, såväl

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 4-2016 Måndag 20 juni 2016, kl.18.00 Alingsås Närvarande Ledamöter Suppleanter Verksamhetsledare Konsulent Kanslist Agneta Berlin Morgan Bodin Johan Larsson Fredrik

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE F AGENDA

FÖRÄLDRAMÖTE F AGENDA FÖRÄLDRAMÖTE F-05 2016-02-13 AGENDA 1. Välkomna 2. 2016 i korta drag 3. Spelarsamtal 4. Seriespel 5. Cupspel 6. Träning 7. Eskils råd 8. Lagföräldrar 9. Övrigt VÄLKOMNA ALL INFORMATION VIA HEMSIDAN OCH

Läs mer

Verksamhetplan F06 Helenelund

Verksamhetplan F06 Helenelund Verksamhetplan 2017 F06 Helenelund F06 Helenelund 26 tjejer i laget! Lagledare & Huvudtränare : Harold Tränare: Carina, Joakim, Stefan, Claes Materialansvarig: Stefan Värdegrundansvarig: Joakim Webbansvarig:

Läs mer

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08 Föräldramöte 2017/2018 SSK Innebandy Mix08 Alexander Agerström tränare Anders Nordin tränare Ingela Ahlbäck tränare Niklas Larsson tränare Stefan Juntti lagledare kassör Samuel Sjöberg fikaansvarig - lotteriansvarig

Läs mer

Föräldramöte Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål

Föräldramöte Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål Föräldramöte 2012-12-15 Lagorganisation, ansvarsområden och Sportsliga mål Laguttagningar görs av tränargrupp och ingen annan! Agenda Lagorganisation & Roller Sportsliga Mål Laget/föreningen bestämmer

Läs mer

Välkomna Föräldrar P

Välkomna Föräldrar P Välkomna Föräldrar P12 2018-10-20 Föräldramöte P12 2018-10-20 Agenda 1. Välkommen 2. Klubbens utveckling planerna Lagkassa /Sponsring /pengar till klubben 3. Att vara förälder i Näsets SK 4. Träningsupplägg

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb

Lerums Konståkningsklubb Skridskoskolan säsongen 2015/16 1 Skridskoskolan tränar i Vättlehallen på söndagar kl. 10.00-11.00. Schema höstterminen 2015 söndag 6 september 10-11 söndag 13 september 10-11 söndag 20 september 10-11

Läs mer

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF Version 1.2 2013-08-21 Innehåll Inloggning i Idrottonline... 3 Registrering av personer... 4 Registrering av ledare... 4 Nytt lösenord... 4 Registrering av spelare...

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

81 Föregående mötesprotokoll Avvaktar protokoll fr fg möte. Påminnelse till Jocke! Vi går igenom protokollet på nästa möte istället.

81 Föregående mötesprotokoll Avvaktar protokoll fr fg möte. Påminnelse till Jocke! Vi går igenom protokollet på nästa möte istället. Styrelsemöte för SRRS Västra Datum: 2010-09-08 Plats: Drottninggatan, Göteborg Närvarande: Caroline Jensen, Sofia Orvelind, Jazmine Ohgami, John S. Berg Frånvarande anmälda förhinder: Louise Rosengren,

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Diskussionspunkt Åtgärd Ansvarig Från 1 Mötets öppnande Ordförande 2 Val av sekreterare Johan 3 Val av justerare Henrik 4 Godkännande av dagordning

Diskussionspunkt Åtgärd Ansvarig Från 1 Mötets öppnande Ordförande 2 Val av sekreterare Johan 3 Val av justerare Henrik 4 Godkännande av dagordning PROTOKOLL Styrelsemöte för Sundsvalls Fältrittklubb 1 Datum: 2018-09-16 Tid: 18.00-20.00 Plats: Kontoret, Färsta ridcenter Kallade: Kristina Malmborg, Mikael Fridlund, Linda Strandfjäll, Johan Ording,

Läs mer