Forshaga IF. Rekrytering av spelare. Så här arbetade vi. De a blev resultatet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Forshaga IF. Rekrytering av spelare. Så här arbetade vi. De a blev resultatet"

Transkript

1 Forshaga IF av spelare Med bakgrund av att antalet barn som spelade ishockey och provade på skridskoåkning hade minskat, valde vi att säsongen 03/04 skapa ett nytt koncept inom skridskoskolan som vi kallade LEK PÅ IS. Verksamhetens inriktning var att under lekfulla former skapa möjligheter för alla barn (pojkar och flickor) att prova på skridskoåkning. Verksamheten riktar sig idag till barn som är 6 år och yngre, men även äldre barn som vill prova på är välkomna. Syftet är att ge alla barn en möjlighet att lära sig åka skridskor, både med och utan klubba. Utan klubba är det att hitta balans och koordination utan hjälpmedel samt med klubba att börja leka med puck. Vi tilldelar de barn som behöver extra hjälp i form av bockar, koner, små målburar etc. en egen isyta. Där kan föräldrar med fördel delta för att hjälpa sitt barn. Övriga isytan disponeras av de barn som har kommit längre i sin skridskoutveckling. De första fyra veckorna bedrivs verksamheten utan klubbor och på isytan där barnen behöver hjälpmedel används inte klubbor alls under säsongen. Aktiviteten på respektive isyta delas upp i stationer med olika inriktningar så som skridskoteknik, lekar, banor, spel etc. Verksamheten genomförs 1 gång/vecka. För deltagande krävs ingen anmälan och efter en prövotid på 2-3 gånger är avgiften ett medlemskap i föreningen. Medlemsavgiften är 150 kr/person eller 300 kr/familj. Skridskoskolan LEK PÅ IS har genom åren utvecklats och blivit ett välkänt begrepp i hela Värmland, och i vissa delar av övriga Sverige. Verksamheten benämns sedan några år tillbaka som Tre Kronors Skridskoskola (TKS) LEK PÅ IS och är idag Värmlands största skridskoskola. Vi mäter deltagandet och har de senaste åren haft mellan barn per säsong som provat en eller flera gånger och vi har ett snitt på ca 70 barn per tillfälle. Våra ledord i arbete med att utveckla verksamheten är: kontinuitet, engagemang, tålamod (långsiktighet) och att våga prova nya idéer. Nästa steg i vår rekryteringsverksamhet är Tre Kronors Hockeyskola (TKH) och Tre Kronors Hockeyskola för flickor (TKH-flick). De riktar sig till barn som är 7 år och äldre, och har en mer ishockeyinriktad aktivitet. Verksamheterna genomförs 2 gånger/vecka. Läs mer på: Obligatorisk utrustning är halsskydd och ishockeyhjälm med galler (hjälm gäller även för föräldrar). Viss utrustning så som hjälmar med galler, halsskydd, skridskor och klubba finns att låna, dock i en begränsad uppsättning. Utrustning lånas och återlämnas vid varje tillfälle. Detta hoppas vi gör att alla barn får en möjlighet att prova. Dessutom får alla barn som vill låna en blå eller gul Tre Kronor tröja.

2 Gävle GIK av spelare GGIK använder sig av Svenska Ishockeyförbundets gemensamt utformade 10 punkts kravspecifikation som ett styrdokument för att vara en mönsterförening. Det ger en trygghet då det kanske aldrig använts så mycket olika kunskap från så många hockeyambassadörer i ett gemensamt material. Som en liten förening med små resurser har vi lagt allt krut på rekrytering och Tre Kronors hockeyskola. Vi kan då senare på ett bättre sätt jobba med utveckling. Efter ett antal träffar växte det fram att träningstiderna för hockeyskolan och det yngsta laget är extremt viktiga för att locka föräldrar och barn. Vi ändrade tiden från tisdagar kl till söndagar kl Vi vill få med fler ledare så vi ordnar många ledarträffar där det diskuteras och skapas en härlig sammanhållning, vilket i sin tur leder till att fler vill vara ledare och fler barn strömmar till. Vi har prova på dagar för närliggande skolor. Där har vår nyinköpta prova på utrustning verkligen varit till hjälp. Ett par gånger varje år kommer tidigare fostrade spelare såsom Calle Järnkrok, Jocke Rhodin ner på hockeyskolan som inspiratörer. För 3 år sedan var vi endast 6st barn på hockeyskolan. Idag har det växt till ca 55 st! Vi har väldigt engagerade ledare vilket i sin tur gör att det hela tiden kommer fler barn till hockeyskolan. De flesta ledarna vill verkligen bli bättre och vi fortsätter naturligtvis med internutbildning samtidigt med förbundets utbildningar. Vi ser väldigt positivt på framtiden och jobbar hårt för att åter bli en ledande förening på talangutveckling.

3 Malmö Redhawks Rekrytera och behålla - med glädjen i centrum Behovet av barn till vår skridsko- och hockeyskola var stort. Vi behövde även utveckla vår verksamhet samt rekrytera och kvalitetssäkra utbildningen av ledare. För att utveckla verksamheten startade vi ett projekt tillsammans med Friluftsfrämjandet och gymnastikföreningen Motus-Salto. Vi såg gymnastiken som en viktig pusselbit och ett mervärde för att få en bredare utbildning. Tanken med gymnastiken är att ge barnen ökad motorik, koordination och rörlighet. En viktig del för att kunna genomföra projektet var att vi vände oss till SISU för att presentera vår idé. Av SISU fick vi delar av de ekonomiska förutsättningar som krävdes. Med ovanstående åtgärder har vi under första säsongen ökat vår skridsko- och hockeyskoleverksamhet från 60 till 141 deltagare och från 6 till 22 ledare. Trots utökad verksamhet har vi kunnat bibehålla deltagaravgifterna. Vi ser redan efter ett par månader tydliga förbättringar i barnens rörlighet, koordination och styrka. Barnen har kul och ser fram emot såväl ispass som gymnastikpass. Genom att lägga till gymnastiken kan vi idag erbjuda barnen 2 ispass och 1 fristående gymnastikpass. Detta gäller skridsko- och hockeyskolan, samt U9, U10 och U11. En större utvärdering sker efter säsongens slut och planer finns på att utöka upp i åldrarna. För att ytterligare utveckla verksamheten utbildar vi våra ledare i pedagogik och metodik. Vi bedriver även föräldrautbildningar i rollen att vara idrottsförälder. All utbildning sker i samarbete med SISU.

4 Mora IK Låneutrustning Målsättningen med projektet var att förbättra rekrytering och göra det möjligt för så många som möjligt att komma till föreningen och spela ishockey vid tidig ålder. Vi har också sett att antalet ungdomar i vår verksamhet minskat år från år. Klubben vill också attrahera andra grupper än de som normalt är intresserade av ishockey. Vi gick ut till våra sponsorer och privatpersoner för att de skulle hjälpa oss med att införskaffa utrustningar. RBK/CCM tog därför fram ett sponsringspaket i tre olika storlekar som också skulle passa in i åldrarna för Tre Kronors Hockeyskola. Det går till så att man kommer hit och skriver på ett låneavtal som man sedan betalar 300:- för per säsong. Denna summa pengar används till att införskaffa fler utrustningar till verksamheten. Efter säsongen är slut tvättas utrustningen av låntagaren och återlämnas hel och ren. Resultatet hittills med utrustningarna är att vi har fått in ca 35 utrustningar som alla idag är utlånade i verksamheten. Flera större företag har gått in och sponsrat med flera utrustningar, allt från 2 till 10 utrustningar. Vi har även haft privatpersoner som har skänkt enstaka utrustningar till verksamheten. Målsättningen nu är att utöka verksamheten till 350 ungdomar i Mora IK inom en 3-årsperiod och då behövs fler utrustningar, ett delmål är att få in ca 100 utrustningar. Projektet fortsätter och vi ser fram emot att fler barn kommer in i vår verksamhet.

5 Piteå Hockey av spelare : Tillsammans med Norrbottens Ishockeyförbund har vi skapat Ishockeyns dag, för de allra yngsta, i september/oktober runt om i länet. Under 2-3 timmar erbjuder vi friåkning där A-lags spelare från Luleå Hockey och Piteå Hockey samt juniormålvakter finns tillgängliga på isen tillsammans med ungdomsledare från de tre yngsta årskullarna. I omklädningsrummen finns ledare från föreningen som informerar om verksamheten till föräldrar och barn. Vi bjuder på kaffe och kaka samt en godisklubba till barnen. Informationsblad, till både killar och tjejer, skickas ut med post, där vi erhållit adresser via kommunen till de tre yngsta årskullarna några veckor före Ishockeyns Dag. Där berättar vi kortfattat om vår verksamhet och vi informerar även om kontaktuppgifter till ledare och föreningen samt hänvisar till våra hemsidor under som vi aktivt arbetar för att vara uppdaterade och levande. Även på skolor och förskolor sätter vi upp anslag om vår verksamhet. Hockeyutrustningar, som vi erhållit av NHL:s spelarorganisation NHLPA genom en ansökan till dem, har vi för uthyrning till en låg depositionsavgift. Vi anordnar även en Hockeyloppis i samband med Ishockeyns dag i direkt anslutning till ishallen. Under helgerna erbjuder vi fasta istider till de yngsta årskullarna i vår ungdomsishall. Söndagar för TK Skridskoskola (5-7 åringar). Söndagar för TK Hockeyskola (6-åringar) och lördagar TK Hockeyskola (7-åringar). Svenska ishockeyförbundets utbildningsmaterial med Tre Kronors Hockeyskola som grund används i verksamheten. : Vi har genom våra åtgärder lyckats stabilisera inskrivningen till Tre Kronors Hockeyskola efter några års sjunkande tal. Den utmaning som kvarstår är att öka rekryteringen i ytterområdena, d.v.s. byarna runt Piteå. Där arbetar vi fortfarande med att hitta nyckeln till framgång.

6 Ramsele IK Ak vt rekryteringsarbete : Ramsele IK är en liten förening som ligger i Ångermanlands inland, där barnkullarna är små. Då blir rekrytera och behålla spelare väldigt viktigt. För 2 år sedan märkte vi i Ramsele IK att födelsetalen på vår ort inte skulle kunna försörja vår förening på spelare i framtiden. Därför kallade vi till möte och diskuterade en åtgärdsplan. I en radie på fyra mil ligger Ramsele, Junsele och Näsåker. Orter som är av samma storlek, men det är i Ramsele ishallen ligger. Vi började söka ledare och spelare även i Junsele och Näsåker för att utöka underlaget för spelar- och ledarrekrytering. Där delade vi ut TKH flyers på skolorna till eleverna och vi ringde ett antal personer som spelat ishockey förut. Naturligtvis blir spelarrekryteringsarbetet från dessa orter mycket svårare om vi inte har ledare därifrån som kan engagera och entusiasmera. Dessa f.d spelare fick frågan om det fanns intresse att bli hockeyledare. Det blev ett positivt svar så i nu har vi sex stycken ledare från de orterna och därmed löser det sig även med transporter för spelarna till ishallen i Ramsele. För att locka föräldrar till ishallen har vi alltid cafeterian öppen på tränings- och matchdagar. Föräldrar har en stor inverkan på barnens idrottande och är därför en viktig tillgång i vårt rekryteringsarbete. : Vi dubblerade både antalet spelare och ledare i och med denna TKH-insats. Utan dessa ledare och spelare har det varit omöjligt att bedriva någon verksamhet i klubben. Idag har vi ca 50 aktiva spelare och 15 ledare fördelat på TKH, U10, U12 och U13.

7 Skellefteå AIK av spelare Vi kontaktade en förälder i TKH som jobbar med videoredigering samt en ljudproducent (som producerar Skellefteå AIK:s hockeylåtar) som blev ansvariga för filmproduktionen. Vidare kontaktade vi 16 föreningar som kostnadsfritt erbjöds visa sina logotyper i filmen. - En ca 30 sekunder lång informationsfilm om Tre Kronors Hockeyskola. - Vi mejlade ut den till alla föreningar som hade sin logga med. En förening har återkopplat att dom visar filmen på en TV i sin ishall. - Vi visar den i samband med skolbesök. - Vi visar den på jumbotronen i samband med AIK:s hemmamatcher. Det blev även inspiration för oss själva Vi har gjort en rekryteringsplan och vi har även erbjudit attraktivare träningstider, gjort riktade utskick till målsmän, radioreklam i Rix och Bandit, köpt in 12 lånetrunkar och skapat en bättre kontakt med ledarna för TKH. Förra säsongen var antalet deltagare på TKH ca 100 barn fördelat på två årskullar. Denna säsong har vi ca 130 inskrivna barn. Vill du se filmen? Gå in på: h p:// eaaik.se/ungdom/trekronors-hockeyskola

8 VIK Hockey Ungdom Rekrytera och behålla Vi insåg runt 2008 att vi har ett stort problem med återväxten i föreningen. Vi beslöt då att tillsätta en arbetsgrupp och jobba fram ett koncept för rekrytering av barn och ledare till hockeyskolan. Vi utformade en projektplan. 1. Samtliga barn flickor/pojkar får ett personligt brev med inbjudan att testa på hockey. 2. Vik Hockey Elit bjuder samtliga föräldrar på en A-lags match. 3. Vi är noga med vilka som blir ledare och utbildar dessa innan säsong start. 4. Vi har en tydlig organisation och ett tydligt spår vad som gäller. 5. Vi har implementerat vårat tänk i Västmanlands ishockeyförbund. 6. Hockeyskolans dag är första lördagen i oktober i hela länet. 7. Vi jobbar aktivt med information och ständiga förbättringar. I år, efter 5 års målmedveten rekrytering har vi 120 nya barn/år som testar på hockey. Vi har ett stort förråd med låneutrustning till Hockeyskolan.Vi rekryterar och utbildar ledare innan säsongen startar. VIK hockey ungdom växer. Vår satsning har medfört att vi har förbättrat ryktet för hockey, föräldrar i dag kräver ordning och reda, en tydlig organisation och ett positivt klimat. Vi har lyckats att förmedla glädje och engagemang via våra välutbildade ledare. Efter 5 år ser vi att vi har kö på att bli ledare i hockeyskolan. Vi får även mycket uppskattning från föräldrar. Vi har även lyckats att attrahera nya grupper till hockeyn, som traditionellt inte har haft något intresse av hockey.vi jobbar efter principen ständiga förbättringar. Ett exempel på detta är att under 2013 genomförde vi en spontan grejbytardag i samband med rekryteringen. Vi jobbar även på att hitta andra former av rekrytering och planerar ett Skridskodisco till i november där vi vill sprida glädjen att åka skridskor till flera barn.

Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012

Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012 Välkomna till föräldramöte Hockeyskolan 2012 Agenda Hanhals IF - Kort om klubben Hockeyskolan - Vad är det? Organisationen - Hockeyskolan - Gruppen Utrustning - Vad behöver man? Träningsupplägg Rutiner

Läs mer

REFLEKTION Rekrytering

REFLEKTION Rekrytering TKH 2011-04-22 REFLEKTION Rekrytering Den demografiska kurvan avseende födelsetal varierar mellan 85.000 och 120.000 födda barn per år, detta påverkar naturligtvis vår rekryteringsbas Ca: 6 % börjar spela

Läs mer

SK Lejons verksamhet

SK Lejons verksamhet SK Lejons Vision Kunna erbjuda alla som vill spela hockey möjlighet för detta oavsett kön, talang eller ekonomisk situation. Vara en klubb där utrymme ges både för de som spelar hockey för att det är kul

Läs mer

Åsele IK:s Ishockeypolicy

Åsele IK:s Ishockeypolicy Åsele IK:s Ishockeypolicy Vår policy ska vara en vägledning för alla ledare inom vår verksamhet och en information till föräldrar, spelare, kommunen, sponsorer och andra intresserade om hur vi vill driva

Läs mer

Rev.dat PHC UNGDOM. Organisation och Riktlinjer

Rev.dat PHC UNGDOM. Organisation och Riktlinjer Rev.dat 2018-02-01 1 Verksamhetens huvudmål Skapa en attraktiv aktivitet. Aktiviteten skall i möjligaste mån anpassas till individen. Vi skall utbilda hockeyspelare. Vi skall utbilda och utveckla goda

Läs mer

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet Huvudmål Fostra och utveckla ungdomarna ishockeymässigt och socialt. Ungdomarna skall utbildas så att de är representativa föredömen för Växjö Lakers.

Läs mer

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet.

HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag. Säsongen 2015/2016. Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16. Målsättning / vår verksamhet. 2015-09-21 HUDIKSVALLS HOCKEY CLUB Verksamhets Plan ungdomslag Från Tre Kronors Hockeyskola till och med U16 Säsongen 2015/2016 Målsättning / vår verksamhet. Den verksamhet som Hudiksvalls Hockey Club

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Glädje Passion Stolthet

Glädje Passion Stolthet LULEÅ HOCKEYS GPS Glädje Glädjen att få växa upp och utvecklas tillsammans är kärnan i vår förening. På isen visar vi glädje genom att vara positiva, berömma, bygga och hjälpa varandra. Glädje är att få

Läs mer

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16

Innehåll. Riktlinjer för respektive årskull U9 U10 U11 U12 U13 U14 U15 U16 MEDIAINFORMATION RIKTLINJER DJURGÅRDENS 2014/2015 IF UNGDOM Innehåll Föreningsmål Vision Riktlinjer Spelide Träning Nivåanpassning Närvaro Seriespel Cupspel Träningsmatcher Uppflyttning/Nedflyttning av

Läs mer

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare.

- att utbilda och utveckla spelare och ledare enligt långsiktiga planer så att föreningen i stort sett blir självförsörjande på seniorspelare. Röda Tråden I dokumentet nedan beskrivs kort de övergripande målen för föreningen samt vilket ansvar som åligger både spelare, ledare samt föräldrar i de olika åldersgrupperna. Detta dokument kallar vi

Läs mer

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden

Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Välkommen till Rimbo IF Hockey Röda tråden Barn (5 13 år) Ungdomsishockey (14 18 år) och Seniorhockey 2004-2005 Detta dokument innehåller riktlinjer om hur vi tillsammans skall utveckla hockeyn sportsligt

Läs mer

Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT

Kursplanerna skall baseras på ishockeyns tre huvudmoment: 1. IS (teknik/taktik) 2. FYSIK 3. MENTALT / SOCIALT 2008-06-30 Målet för Lycksele SK är att spela ishockey i den högsta möjliga divisionen, att vi i huvudsak ska ha spelare som är utbildade i föreningen och som bor på orten. För att göra detta möjligt skall

Läs mer

Gul-svarta SPÅRET. Värderingar och Riktlinjer för VIK Ungdomshockey

Gul-svarta SPÅRET. Värderingar och Riktlinjer för VIK Ungdomshockey Gul-svarta SPÅRET Värderingar och Riktlinjer för VIK Ungdomshockey VIK:s verksamhet fram till A-laget Headlines VIK Hockey Ungdom * VIKs ledare ska alltid ha ungdomarnas bästa i fokus, här är TRYGGHET,

Läs mer

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club

Uppstart Hockeyskolan del 3 Järfälla Hockey Club Uppstart Hockeyskolan del 3 2 Innehåll Allmän information... 2 Att bilda HS3... 3 Lagledarens uppgifter... 3 Tränarens uppgifter... 3 Materialare... 4 Kassör... 4 Närvarorapportering... 4 Webbrepresentant...

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

Barn- och Ungdomshockey Policy för barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare i Vimmerby Hockey

Barn- och Ungdomshockey Policy för barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare i Vimmerby Hockey 2017-12-18 Barn- och Ungdomshockey Policy för barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare i Vimmerby Hockey Verksamhetsidé Vimmerby Hockey är en ideell förening med flera olika sektioner där de som idrottar

Läs mer

Strategi för ungdomsverksamheten

Strategi för ungdomsverksamheten Strategi för ungdomsverksamheten Lerums BK:s strategi för ungdomsverksamheten bygger på vår värdegrund och inriktning att bedriva breddverksamhet inom ishockey. Alla skall beredas möjlighet att aktivt

Läs mer

EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET

EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET MEDSPELAREN EN UTBILDNING FÖR HELA LIVET Som ishockeyklubb har vi ett stort ansvar. Redan i tidiga åldrar kommer barn till oss och vår skridskoskola sedan följer vi dem genom ungdomsverksamheten hela vägen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Organisation: Ordförande: Hans Bohdén Vice Ordförande: Håkan Brandt Sekreterare: Mikael Östh Kassör: Jörgen Njord Ledamot: Catharina Åslund Ledamot: Cecilia Moesby Suppleant:

Läs mer

Karlskrona Hockeyklubb Skridsko & Hockeyskolan

Karlskrona Hockeyklubb Skridsko & Hockeyskolan Karlskrona Hockeyklubb Skridsko & Hockeyskolan Klubben att spela och utvecklas i FÖRÄLDRAMÖTE SKRIDSKOSKOLAN Oktober 2, 2014 Tobias Larsson Agenda Vision, värdegrund och styrdokument Skridsko- och Hockeyskolorna

Läs mer

Informationshäfte UMEÅ

Informationshäfte UMEÅ Informationshäfte UMEÅ 2015-08- 25 Föreningens policy Trixas policy är uppdelad i mål att uppnå inom respektive lag, barn och unga i U10 samt för vuxna. Vår policy går i enligt med Riksidrottsförbundets

Läs mer

GEMENSKAPEN För ett bättre samhälle. Hans Svensson CSR ansvarig

GEMENSKAPEN För ett bättre samhälle. Hans Svensson CSR ansvarig GEMENSKAPEN För ett bättre samhälle Hans Svensson CSR ansvarig hans.svensson@frolundaindians.com GEMENSKAPEN Vi vill göra nytta för ett bättre samhälle och ge barn och ungdomar en meningsfull fritid tillsammans

Läs mer

Föräldramöte Tre Kronors Hockeyskola - HCL

Föräldramöte Tre Kronors Hockeyskola - HCL Föräldramöte 20141024 Tre Kronors Hockeyskola - HCL 1 Dagens agenda HCLs röda tråd Vi och ni? Tips om material HCL informerar Om klubbkläder Kioskansvariga samt info om denna verksamhet Vad är Två-kronan?

Läs mer

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå.

Riktlinjer och kloka ord från förbundsnivå. Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

Föräldraengagemang. Hur får vi fler föräldrar att engagera sig?

Föräldraengagemang. Hur får vi fler föräldrar att engagera sig? Föräldraengagemang Hur får vi fler föräldrar att engagera sig? Röda tråden i en förening Föräldrautbildning genom KUL Inledning Röda tråden hjälper föreningen att starta grupper som har goda förutsättningar

Läs mer

Föräldramöte födda 2008 Välkomna!

Föräldramöte födda 2008 Välkomna! Föräldramöte födda 2008 Välkomna! 2015-09-09 Ledargruppen Patrik Jonsson (Wilmer) Urban Lundberg (Carl) Mattias Lundkvist (Gustav) Torbjörn Lindberg (Theo S) Jens Johansson (Theo L) Mikael Berglund (Mille)

Läs mer

WIF hockey. www.valdemarsvikif.se

WIF hockey. www.valdemarsvikif.se WIF hockey 2011-2012 WIF Hockey - en självklarhet med stolt tradition. Valdemarsvik är en ort som präglas av stora skillnader mellan sommar och vinter. Det skärgårdsnära läget gör att orten lever upp under

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Forshaga Hockey 2014 / 2015

Verksamhetsberättelse. Forshaga Hockey 2014 / 2015 Verksamhetsberättelse Forshaga Hockey 2014 / 2015 SÄSONGSAVSLUTNING Forshaga Hockey 14/15 TKS + TKS Tjej Tre Kronors Skridskola Lek på is är en lekbaserad verksamhet som i första hand riktar sig till barn

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

VI VILL. En skrift om Åmåls Sportklubb. Syftet med denna skrift

VI VILL. En skrift om Åmåls Sportklubb. Syftet med denna skrift VI VILL En skrift om Åmåls Sportklubb Syftet med denna skrift Skall föreningar/klubbar som har ett stort utvecklingsansvar för många människor arbeta kortsiktigt utan medveten förankring? Säkert svarar

Läs mer

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument

Den blå linjen. Spånga Hockeys policydokument Den blå linjen Spånga Hockeys policydokument Verksamhetsidé Spånga Hockeys verksamhetsidé är att som breddförening erbjuda högkvalitativ individuellt inriktad träning, i en välkomnande miljö som präglas

Läs mer

Föräldramöte Agenda: Organisation Träningarna Matcher Barn från andra åldersgrupper Regler MyClub.se Övrigt Utrustning Föräldrar foldern

Föräldramöte Agenda: Organisation Träningarna Matcher Barn från andra åldersgrupper Regler MyClub.se Övrigt Utrustning Föräldrar foldern Föräldramöte 2016 Agenda: Organisation Träningarna Matcher Barn från andra åldersgrupper Regler MyClub.se Övrigt Utrustning Föräldrar foldern Vår ledargrupp En huvudledargrupp Johan Ivarsson Micael Wahlrot

Läs mer

Handledning för Tre Kronors Hockeyskola på hemmaplan

Handledning för Tre Kronors Hockeyskola på hemmaplan Handledning för Tre Kronors Hockeyskola på hemmaplan Svenska Ishockeyförbundet 2011 Några ord på vägen! Du står inför den stimulerande uppgiften att jobba med Tre Kronors Hockeyskola och allt vad det innebär.

Läs mer

Verksamhetsplan. Sunne IK Ungdom

Verksamhetsplan. Sunne IK Ungdom Verksamhetsplan Sunne IK Ungdom 2012-11-05 Innehåll Sid Hockey är en underbar sport 3-4 Föreningen Målsättning Hockeyspelarnas utbildningsplan 4 Idrott och skola Utbildningsstegen 5-7 Utrustning 8 Att

Läs mer

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd

Hammarby IF DFF. En förening som satsar både på Topp & Bredd Hammarby IF DFF En förening som satsar både på Topp & Bredd Innehållsförteckning - Historik och Fakta - Organisation - Bredd & Elit - Spelar, ledar - och föräldraroller - Fotbollsstegen - Ekonomi - Marknad

Läs mer

Föreningsbesök 17. TEMA Skridskoåkning och Närkampsspel

Föreningsbesök 17. TEMA Skridskoåkning och Närkampsspel Föreningsbesök 17 TEMA Skridskoåkning och Närkampsspel Skridskoåkning/Närkampsspel Kvällens innehåll: Information från SIF Teori på kvällens tema Praktikpass på is Information Svenska Ishockeyförbundet

Läs mer

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9)

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) Målsättningen är att öka intresset för sporten bland spelarna och deras familjer. I Lund Giants D 2 spelar vi knattehockey med fokus på glädje och gemenskap. Verksamheten

Läs mer

Istider Grums IK Hockey säsongen

Istider Grums IK Hockey säsongen Istider Grums IK Hockey säsongen 8-9 V0 Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag -dec 0-jan 0-jan 0-jan 0-jan 0-jan 06-jan Ishall stängd.00.00.00 Gäller alla GOTT NYTT ÅR Ishall stängd Gäller

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Lerums Konståkningsklubb

Lerums Konståkningsklubb Skridskoskolan säsongen 2015/16 1 Skridskoskolan tränar i Vättlehallen på söndagar kl. 10.00-11.00. Schema höstterminen 2015 söndag 6 september 10-11 söndag 13 september 10-11 söndag 20 september 10-11

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

Dalarnas Ishockeyförbund

Dalarnas Ishockeyförbund 2017-04-22 Distriktskonferens, Scandic Falun Närvarande: se bilaga 1 Öppnande Ordförande Sven-Åke Petters hälsar de närvarande välkomna. Delger information från Svenska Ishockeyförbundet om ekonomi och

Läs mer

AIK Hockeys Värdegrund

AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockeys Värdegrund AIK Hockey arbetar aktivt med klubbens värdegrund, våra värdeord och den miljö vi tillsammans skapar för spelare, ledare och föräldrar. AIK:s värdegrundsarbete syftar till att varje

Läs mer

REGIONSUTVECKLING

REGIONSUTVECKLING REGIONSUTVECKLING 2017-2018 I Frölundas sportsliga målsättningar ingår att ta ett ansvar för utvecklingen av ishockeyn i regionen. Med regionen menas i detta sammanhang Göteborg, Halland, Bohuslän-Dal

Läs mer

50 % aktivitetsgrad Bör vara minst 50 % teknik Bör vara minst 30% spel Varierad och stimulerande träning för alla

50 % aktivitetsgrad Bör vara minst 50 % teknik Bör vara minst 30% spel Varierad och stimulerande träning för alla Inledning och bakgrund. Detta är det nya vägledande dokumentet som tillsammans med allmänna riktlinjer för THC ungdomssektion framtagits av Kanslichef, tränare samt ledare inom klubbens ungdomssektion

Läs mer

Föräldramöte Team 07-08

Föräldramöte Team 07-08 Föräldramöte Team 07-08 IFK Hallsberg Hockey 2016-09-20 (Anteckningar från mötet i rött) Agenda Laget Team 07/08 (U10) Att bli ett eget lag Träningstider Poolspel/cuper Utrustning Allmänt om träningen

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB

VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB VÄLKOMMEN TILL BORÅS HOCKEY CLUB www.borashockey.se Välkommen till Borås Hockey Club! Huvudsyftet med att spela hockey är naturligtvis att man skall ha roligt, det tycker vi i Borås Hockey också, men

Läs mer

Välkomna! U9 säsongen 2016/2017 Barn födda 2008

Välkomna! U9 säsongen 2016/2017 Barn födda 2008 Välkomna! U9 säsongen 2016/2017 Barn födda 2008 Mål & riktlinjer Mål: Träningarnas innehåll och ledarnas förhållningssätt skall vara anpassat till spelarnas ålder och utvecklingsnivå. Det skall vara roligt

Läs mer

Verksamhetsplan Karlskrona Allmänna Skridskoklubb säsongen

Verksamhetsplan Karlskrona Allmänna Skridskoklubb säsongen Verksamhetsplan Karlskrona Allmänna Skridskoklubb säsongen 2016-2017 Skridskoskolan Skridskoskolan är till för de som vill lära sig åka skridskor bra från grunden. Pojkar är lika välkomna som flickor.

Läs mer

Riktlinjer. Valbo Hockey Club är en egen ishockeyförening som bedrivs med ideellt arbete. Föreningen bildades den 1 juli 2007.

Riktlinjer. Valbo Hockey Club är en egen ishockeyförening som bedrivs med ideellt arbete. Föreningen bildades den 1 juli 2007. Riktlinjer Valbo Hockey Club är en egen ishockeyförening som bedrivs med ideellt arbete. Föreningen bildades den 1 juli 2007. Målet med verksamheten är att tillsammans skapa en meningsfull fritid för våra

Läs mer

Vår organisation Tränarna har ordet Arrangemangsgruppen har ordet Ekonomi Nya grupper Policy U9 Säsongen 2019/2020 Regler kring och på isen

Vår organisation Tränarna har ordet Arrangemangsgruppen har ordet Ekonomi Nya grupper Policy U9 Säsongen 2019/2020 Regler kring och på isen Spelare 2011 Vår organisation Tränarna har ordet Arrangemangsgruppen har ordet Ekonomi Nya grupper Policy U9 Säsongen 2019/2020 Regler kring och på isen Kommunikation Utrustning Övriga frågor En huvudledargrupp

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM

VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM VERKSAMHETSPLAN VÄRMDÖ HOCKEY UNGDOM INLEDNING Detta dokument är framställt av Värmdö Hockey och godkänt av Värmdö Hockeys styrelse. Dokumentet skall följas av alla tränare, ledare, spelare och föräldrar

Läs mer

Hur kvalitetssäkrar vi Svensk ungdomshockey?

Hur kvalitetssäkrar vi Svensk ungdomshockey? Svenska ishockeyförbundet Elitkurs Hur kvalitetssäkrar vi Svensk ungdomshockey? Taro Nihei Handledare: Göran Lindblom 2015-05-30 Innehållsförteckning. 1. Inledning...sid.3 2. Bakgrund...sid.4 3. Syfte...sid.5

Läs mer

Ansökan om projektbidrag - projekt Tjejhockey

Ansökan om projektbidrag - projekt Tjejhockey KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-01-22 KFN-2014/356.387 1 (2) HANDLÄGGARE Wesslén, Mats 08-535 317 37 Mats.Wesslen@huddinge.se Kultur- och fritidsnämnden Ansökan om

Läs mer

Säsongsplanering. Gemensamt för alla ungdomslagen Sportsligt:

Säsongsplanering. Gemensamt för alla ungdomslagen Sportsligt: Värnamo Hockey/Värnamo GIK Säsongsplanering Ledare för ungdomslag i Värnamo Hockey skall i god tid planera sitt lags verksamhet inför en ny säsong. Denna planering sammanställs och utdelas till spelare

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund

Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Steget från Div 1 till elitspelare är det möjligt? Håkan Åhlund Handledare: Johan Andersson Svenska Ishockeyförbundet Elitkurs Sammanfattning Steget från div 1 till elitspelare

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/15 Gästriklands Ishockeyförbund

Verksamhetsplan 2014/15 Gästriklands Ishockeyförbund Verksamhetsplan 2014/15 Gästriklands Ishockeyförbund Innehållsförteckning Verksamhetsidé, värdegrund och vision Prioriterade verksamhetsområden med målsättningar och aktiviteter Ekonomisk plan Förslag

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

Går i linje med RF:s strategi för Svensk Idrott 2025 och riktlinjerna inom Idrottslyftet.

Går i linje med RF:s strategi för Svensk Idrott 2025 och riktlinjerna inom Idrottslyftet. Vad är Grundstenen? En total genomlysning av handbollsklubben där vi tar vara på vad andra klubbar gjort bra och ger en meny av förslag och idéer för att tillsammans bygga den bästa klubben på platsen

Läs mer

Föräldraträff. Hanhals U9 Kungsbacka Ishall

Föräldraträff. Hanhals U9 Kungsbacka Ishall Föräldraträff Hanhals U9 Kungsbacka Ishall 2018-01-27 Anders Engelbrektsson Barn & Ungdomsansvarig Hanhals IF Hanhals IF Policy www.hanhalsif.se Hanhals U9 Hanhals U10 http://www.swehockey.se/hockeyakademin/utbildningsmateri

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Detta dokument ska ge er ledare inom våra föreningar information om ishockyverksamheten.

Detta dokument ska ge er ledare inom våra föreningar information om ishockyverksamheten. PHC / SAIK Ledarinformation Detta dokument ska ge er ledare inom våra föreningar information om ishockyverksamheten. Lagets uppbyggnad - Varje lag ska minst ha en lagledare, tränare, materialare, föräldragrupp.

Läs mer

Föräldramöte 10 april

Föräldramöte 10 april Föräldramöte 10 april - Serie Johan informerar om att vi kommer spela i 2 olika serier. Detta gör man om man har mer än 20 spelare i laget. Har man bara ett lag kommer man med många spelare alternativt

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Verksamheten 2012/13 Gästriklands Ishockeyförbund Innehållsförteckning Verksamhetsidé, värdegrund och vision Prioriterade verksamhetsområden med målsättningar och aktiviteter Ekonomisk plan Förslag till

Läs mer

- 10 U9- U FÖRKLARINGAR...

- 10 U9- U FÖRKLARINGAR... Innehåll SHC 2018/2019... 2 Sollentunamodellen... 3 A- Sektionen... 4 J18 och J20... 5 U16 - Tävla för att vinna... 6 U15 - Tävlar för att tävla... 7 U14 - Träna för att tävla... 8 U13 - Träna inför tävling...

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan

AIK Handbollsförening. Mål och verksamhetsplan AIK Handbollsförening Mål och verksamhetsplan 2015 2016 Ekonomi Vi har nu lyckats bygga upp en buffert och går in i årets verksamhet med ett överskott på lite drygt 100.000kr. Det betyder att vi bara behöver

Läs mer

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Verksamhetsplan 2018-2021 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit! VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

Föräldramöte födda 2008 Välkomna!

Föräldramöte födda 2008 Välkomna! Föräldramöte födda 2008 Välkomna! 2016-09-17 Ledargruppen Patric Jonsson (Wilmer) Urban Lundberg (Carl) Mattias Lundkvist (Gustav) Torbjörn Skarin (Theo S) Jens Johansson (Theo L) Mikael Berglund (Mille)

Läs mer

Föräldraträff. Hanhals U10 Kungsbacka Ishall

Föräldraträff. Hanhals U10 Kungsbacka Ishall Föräldraträff Hanhals U10 Kungsbacka Ishall 2018-09-02 Personer runt laget Lagledare & administration: Markus Boysen Lagansvariga poolspel: Micael Wahlrot och Daniel Röshammar. Istränaransvariga: Anders

Läs mer

Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren

Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren Saldot är 111,6kkr (per 30/11) (Ingående balans 17-18 var 49kkr) Utgående saldo till u11 skall vara min 79,8 (2,1kkr/spelare)

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

Föräldramöte Nu blir vi ett ungdomslag det innebär många förändringar - Alla måste hjälpa till

Föräldramöte Nu blir vi ett ungdomslag det innebär många förändringar - Alla måste hjälpa till Föräldramöte 2017 Agenda: Utbildning med Friends Organisation Lagförråd utrustning i hallen Poolspel Träningarna Regler MyClub.se Avgifter Övrigt Utrustning Föräldrar foldern Föräldramöte 2017 Nu blir

Läs mer

Nyhetsbrev juli 2012

Nyhetsbrev juli 2012 Nyhetsbrev juli 2012 Detta är andra nyhetsbrevet i en serie av nyhetsbrev som kommer att publiceras löpande under säsongen. Det händer mycket i föreningen nu och därför vill vi löpande kommunicera ut till

Läs mer

RÖDA TRÅDEN. Säsong 2016/2017. Sportsliga riktlinjer för ungdomsverksamheten i Rönnängs IK. (Version 1.1, aug 2016)

RÖDA TRÅDEN. Säsong 2016/2017. Sportsliga riktlinjer för ungdomsverksamheten i Rönnängs IK. (Version 1.1, aug 2016) RÖDA TRÅDEN Sportsliga riktlinjer för ungdomsverksamheten i Rönnängs IK Säsong 2016/2017 (Version 1.1, aug 2016) Innehållsförteckning Inledning... 2 Generella mål i ungdomsverksamheten... 4 Att spela hockey

Läs mer

Välkommen till Borlänge Bandy/ Peace & Love City 2018/2019

Välkommen till Borlänge Bandy/ Peace & Love City 2018/2019 Välkommen till Borlänge Bandy/ Peace & Love City 2018/2019 borlangebandy.se peaceandlovecity.se Välkommen till Borlänge Bandy! Det är frisk luft, skridskor, klubba och boll, stora isytor i solsken eller

Läs mer

Föräldraenkät våren Linda Wemmert

Föräldraenkät våren Linda Wemmert Föräldraenkät våren 2018 Linda Wemmert ENKÄTEN STATISTISKT UNDERLAG Hur har urvalet dragits? Alla föreningar ombads att maila ut till föräldrar till alla sina spelare från skridskoskola upp till J18. Ingen

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål

Välkommen till Lions Hockey! Syfte och Mål Policy Välkommen till Lions Hockey! Intresset för idrott i samhället är stort, i Sverige finns det cirka 60 000 aktiva ishockeyspelare varav ungefär 35 000 är mellan 10 och 14 år. De upplevelser och erfarenheter

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR BRINKENS IF SÄSONGEN 2014/15

VERKSAMHETSPLAN FÖR BRINKENS IF SÄSONGEN 2014/15 VERKSAMHETSPLAN FÖR BRINKENS IF SÄSONGEN 2014/15 Verksamhetsplanen ar utformad med utgångspunkt från: erfarenheterna från den gångna säsongen mål och vision tillgängliga resurser - såväl ekonomiska som

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947

VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947 VALLENTUNA HOCKEY MED HJÄRTA & VILJA, SEDAN 1947 Innehållsförteckning 3. Syfte & Mål Vision 4. Värdegrund Hjärta & Vilja Förväntningar på ledare 5. Värdegrund Förväntningar på spelare Förväntningar på

Läs mer

Välkommen till Lilla SCA-dagen. 29 Oktober 2016 för -08

Välkommen till Lilla SCA-dagen. 29 Oktober 2016 för -08 Välkommen till Lilla SCA-dagen 29 Oktober 2016 för -08 Välkomna till Lilla SCA-dagen 2016, Vi hoppas att ni och era spelare kommer att ha en riktigt rolig och minnesvärd dag under Lilla SCA-dagen. Ett

Läs mer

Ungdomspolicy Halmstad Hockey

Ungdomspolicy Halmstad Hockey Vi vill: Ge våra ishockeyungdomar en meningsfull fritidssysselsättning i en god miljö och hjälpa varje spelare till att bilda sig en positiv självuppfattning som individ och hockeyspelare. Låta våra hockeyungdomar

Läs mer

Ordförande Lasse Törnqvist öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Niclas Hallberg valdes till justerare för dagens protokoll.

Ordförande Lasse Törnqvist öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Niclas Hallberg valdes till justerare för dagens protokoll. 1 Protokoll nr 5 2004/2005 2004-11-01 Sammanträde: Styrelsemöte Tid: 26 Oktober 2004 Plats: Närvarande: 1 Öppnande Jenny Nyström Skolan Lasse Törnqvist Niclas Hallberg Eva Lindh Marie Norregårdh Susanne

Läs mer

Vår idé i sammanfattning 2-3. Policy 4 Allmän info 4 Säsongen Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5

Vår idé i sammanfattning 2-3. Policy 4 Allmän info 4 Säsongen Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5 Vår idé i sammanfattning 2-3 Policy 4 Allmän info 4 Säsongen 16-17 4 Medlems- och spelaravgifter 4 Organisation 5 Sport 6 Målsättning 6 Träning och träningsfilosofi 6 Seriespel 7 Nivåanpassning 7 Samarbete

Läs mer

Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018

Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018 Sponsorfolder Göteborg Hockey Club Spelar i Svenska Dam Hockey Ligan (SDHL) säsongen 2017/2018 Bli en del av en för Sverige helt unik satsning på ishockey: Göteborgs Hockey Clubs flick- och damsatsning

Läs mer

Fler flickor. Kartläggning av hur skridsko- och bandyskolor rekryterar och bedrivs. Stockholms bandyförbund

Fler flickor. Kartläggning av hur skridsko- och bandyskolor rekryterar och bedrivs. Stockholms bandyförbund Fler flickor Kartläggning av hur skridsko- och bandyskolor rekryterar och bedrivs. Stockholms bandyförbund 2013 Förord Stockholms bandyförbund har som vision att 2015 skall: Samtliga ungdomsklubbar har

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Verksamheten 2011/12 Gästriklands Ishockeyförbund Innehållsförteckning Verksamhetsidé, värdegrund och vision Prioriterade verksamhetsområden med målsättningar och aktiviteter Ekonomisk plan Förslag till

Läs mer

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL

HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL HUR VI JOBBAR I IF MÖLNDAL FOTBOLL Spelarutbildningsplan 3-manna 6-7 år Skapat: 2013-09-04 Version:2014-09-30 Spelarutbildningsplan IF Mölndals Fotboll I IF Mölndal Fotboll vill vi skapa vinnare. I IF

Läs mer

FALKÖPING IK BLUE RIDERS

FALKÖPING IK BLUE RIDERS Rev. B Den blå tråden Revisionshistorik: Rev. Anledning: Datum: Fastställd av Nr: styrelsen: B Revidering av ursprungligt dokument. 2018-04-09 2018-06-04 1 (10) Innehållsförteckning FÖRENINGENS ÖVERGRIPANDE

Läs mer

OS-hjälten: Inte försvarbart att föreningar ger noll procent till flickor

OS-hjälten: Inte försvarbart att föreningar ger noll procent till flickor ISHOCKEY31 oktober 2018 14:00 OS-hjälten: Inte försvarbart att föreningar ger noll procent till flickor Det finns inte ett enda tjejlag i ishockey i Skåne, spridda unga tjejer finns i pojklagen. På tisdagen

Läs mer

1 INLEDNING VAD FÅR DU SOM UNGDOMSPELARE VAD KRÄVS ATT DU GÖR EKONOMI LAGUPPGIFT CUP... 3

1 INLEDNING VAD FÅR DU SOM UNGDOMSPELARE VAD KRÄVS ATT DU GÖR EKONOMI LAGUPPGIFT CUP... 3 Sidan 1 / 8 SPELARMAPP 1 INLEDNING... 2 2 VAD FÅR DU SOM UNGDOMSPELARE... 2 3 VAD KRÄVS ATT DU GÖR... 2 4 EKONOMI... 2 5 LAGUPPGIFT... 3 6 CUP... 3 7 PROGRAMFÖRSÄLJNING... 3 8 MOVIT... 4 9 JOURMATCHER,

Läs mer

Följande ungdomsspelare har mottagit ispiggen under åren:

Följande ungdomsspelare har mottagit ispiggen under åren: är en individuell umärkelse som delas ut en gång om året till en ungdomsspelare i Hisingen Hockey. instiftades av Åke Holmstedt 2005 och har delats ut sedan säsongen 2005/2006. Det är fritt fram för alla

Läs mer

Regelverk för BKK Innehåll

Regelverk för BKK Innehåll Regelverk för BKK Innehåll Regler för åkare Koreografi Obligatorisk träning utanför isen Obligatorisk för- och eftersäsong Obligatoriskt hemmaläger Obligatoriskt sommarläger Tävling Test Föräldraregler

Läs mer