ÄLMHULTSBLADET. Alla stunder räknas årets IKEA katalog är här S.4-5. NYHET på varuhusen S.2. Nytt från Barnens IKEA S.2. Katalogsläpp i Älmhult S.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÄLMHULTSBLADET. Alla stunder räknas årets IKEA katalog är här S.4-5. NYHET på varuhusen S.2. Nytt från Barnens IKEA S.2. Katalogsläpp i Älmhult S."

Transkript

1 34 16 augusti 2013 IKEA och IKANO medarbetares personaltidning sedan 1975 ÄLMHULTSBLADET NYHET på varuhusen S.2 Nytt från Barnens IKEA S.2 Katalogsläpp i Älmhult S.3 Alla stunder räknas årets IKEA katalog är här S.4-5 I veckan var det dags för årets IKEA katalog att lanseras och i onsdags, 14 augusti, bjöds Älmhultsbladet in till pressvisning i Stockholm. I år hyllar katalogen de viktigaste stunderna för barn och vuxna alla stunder räknas! S.4-5

2 02 LADDA! 1 augusti slutade IKEA i Sverige att sälja engångsbatterier, de ersätts av laddningsbara batterier. Med LADDA kan ett batteri återanvändas upp till 500 gånger, vilket gör märkbar skillnad för miljön och för våra kunders plånböcker. IKEA Foundation Tack vare IKEA Foundation, kommer åtta produkter från sortimentet på Barnens IKEA att ingå i UNICEF s paket (Early Childhood Development Kit). Vilket kommer hjälpa 1,2 miljoner barn som lever i nöd eller konfliktsituationer att lära, leka och utvecklas. NYHET på varuhusen! Många stora saker blir oemotståndligt gulliga när de krymps till miniformat. Som HUSET dockmöbler som nu finns att köpa. I ett set ingår sex klassiska IKEA möbler i miniatyr. Allt för att uppmuntra till lek och kreativitet. Till och med förpackningen är en leksak. Rättelse: I Älmhultsbladet nr 25 skrev vi att Hugo Sahlin jobbar på IKEA Culture Center AB, det ska givetvis vara Inter IKEA Culture Center AB. ÄLMHULTSBLADET Utgivare IKEA AB Ansvarig utgivare Mattias Lindqvist Redaktion Johanna Blomqvist och Malin Sennevall Manusstopp Tisdagar Utgivning Fredagar Tryckkostnad 3,80 SEK per ex Postnummer 05/15 Telefon Fax E-postadress redaktionen E-postadress Saker & Ting Älmhultsbladet på IKEA Inside Älmhultsbladet som webbtidning Tips! Webbtidningen når du hemifrån Älmhultsbladet in Brief (English) Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen!

3 03 Soffan är bäst - om Älmhultsborna får bestämma TEXT: MALIN SENNEVALL, I samband med årets katalogsläpp fick vi en pratstund med Fredrik Håkansson Lundh, varuhuschef på IKEA i Älmhult, för att ta reda på hur man jobbar med katalogen och vilka stunder det är som faktiskt räknas. Alla stunder räknas, men vilka stunder räknas lite extra mycket för dig? Det är de små stunderna, som att när vi lagar mat så gör vi det hela familjen tillsammans, istället för att barnen sitter i ett annat rum och leker. Vad vill vi med katalogen? Ambitionen med katalogen och varuhuset är att visa hur dina inredningsdrömmar kan bli till verklighet till ett bra pris. Alla är värda en vacker, funktionell och hållbar vardag hemma. På varuhuset gör vi allt för att det man möter ska gå hand i hand med det man sett i katalogen. Det är ett fantastiskt marknadsföringsverktyg som vi verkligen försöker utnyttja. Vi vill att kunderna ska bli inspirerade när de läser katalogen och sedan komma till varuhuset för att handla och enkelt hitta det de söker. Temat i år är alla stunder räknas. Det är inte dyra prylar eller utflykter som räknas, det är de små stunderna och vi visar hur man kan skapa det med lösningar för hela familjen. I ett rum kanske föräldrarna tittar på TV samtidigt som det även finns lekmöjligheter för barnen. Självklart erbjuder vi därför även bra förvaringsmöjligheter för att kunna stoppa undan barnens leksaker när de inte längre används. Fredrik Håkansson Lundh framför en hylla full av heminredningslösningar. En färsk undersökning visar att vardagsrummet är det rum som flest Älmhultsbor uppskattar i vardagen. Allra mest uppskattar man att få lägga sig på soffan när alla vardagssysslor är uträttade. Som delad tvåa kommer att få lägga sig i en nybäddad säng och att ta sin första kopp kaffe på morgonen. Vad uppskattar du mest, en nybäddad säng eller kaffet? Som trebarnsfar får jag nog säga den nybäddade sängen! Vad tycker du om årets katalog? Jag tycker att den har ännu mer inspiration än den förra. Framsidan speglar verkligen det vi vill trycka på, mycket färg, en kombination av gammalt och nytt, en industriell känsla och skandinaviskt ljust trä. Slutligen, vilken är din favoritprodukt? STOCKHOLM serien tycker jag är väldigt fin. Jag kommer absolut även att köpa HUSET dockskåpsmöbler till mina barn! *Katalogen ges ut i exemplar i Älmhultsvaruhusets upptagningsområde.

4 04 Katalogteatern presenterar: Alla stunder räknas TEXT: JOHANNA BLOMQVIST, I veckan var det dags för årets IKEA katalog att lanseras och i onsdags, 14 augusti, bjöds Älmhultsbladet in till pressvisning på Regeringsgatan i Stockholm. I år hyllar katalogen de viktigaste stunderna för barn och vuxna att spendera vardagen tillsammans! Att stanna upp och ta vara på de vardagliga händelserna i hemmet är temat för årets IKEA katalog alla stunder räknas. För att visa hur dessa vardagshändelser kan se ut bjöd man därför på katalogteater i samband med pressvisningen i Stockholm. En föreställning som handlar om vår jakt på nuet som tar över upplevelsen av att bara vara i nuet. När man gick igenom de olika rummen på pressvisningen kunde man därför helt plötsligt stå mitt i ett skådespel. Ett av dem handlade om att bara försöka uppleva det som händer här och nu utan att behöva förverkliga ögonblicket genom en statusuppdatering på Facebook eller en bild på Instagram. Kanske kan det vara så att vi glömmer bort att leva nu för att strax finns och känns mer spännande? Ta vara på viktiga stunder Man vill vara en god förälder, bygga veranda, göra långkok, hänga med i senaste serien och kakla badrum. 45 % av föräldrarna upplever idag att de inte har tillräckligt med kvalitetstid med sina barn och 26 % är för stressade för att ens uppskatta att leka med dem. Detta vill IKEA vara med och påverka. I en stressig vardag kan det vara svårt att finna tid till att bara umgås. Vi vill erbjuda våra kunder flexibla lösningar som gör det enkelt och bekvämt att ta vara på vardagens alla viktiga stunder, säger Cia Fritzon Gårdnäs, ställföreträdande landschef IKEA Sverige. Appen som kan möblera Med sina 324 sidor innehåller årets IKEA katalog mängder av heminredningslösningar och den visar även upp flera nya, fina och roliga produkter. Och katalogen som även finns som applikation erbjuder i år möjligheten att möblera i en förstärkt verklighet och förhandsgranska fler än 100 produkter från IKEA katalogen i det egna hemmet. Det enda du behöver göra är att lägga katalogen på den plats i hemmet där du har tänkt att den nya möbeln ska stå, hålla appen över katalogen, klicka fram produkten och vipps så kan du se hur den tänkta möbeln kan passa in i just din hemmiljö! En TRENDIG kollektion I samband med kataloglanseringen fick vi också ta oss en titt på en av höstens nya kollektioner, TRENDIG, som innehåller ett trettiotal produkter med måltiden i fokus. Kollektionen har skapats ur dialogen mellan två kulturer och resultatet är en sammanslagning av kinesisk och skandinavisk design, och definitivt något att se framemot! Vi på redaktionen hälsar den nya katalogen välkommen och önskar er alla en inspirerande heminredningshöst!

5 05 Här utspelade sig en av scenerna i föreställningen alla stunder räknas. I ett hav av IKEA kataloger!

6 06 NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Jessica ny product development engineer på IKEA of Sweden Vi är glada att meddela att Jessica Nilsson har accepterat rollen som Product Development Engineer i byrå-teamet i HFB04. Jessica har arbetat som Product Engineer i HFB t det gångna året och har alltid visat en hög grad av professionalitet. Jessicas personlighet och kompetens kommer att vara av stort värde nu när hon tar sig an en ny utmaning och vi är övertygade om att hon kommer att bidra starkt till den framtida utvecklingen av vårt sortiment. Vi önskar Jessica stort lycka till i sitt nya uppdrag! Daniel Ladeira Deputy TQE Manager Bedroom & Bathroom, IKEA of Sweden Audrius ny product engineer på IKEA of Sweden Vi är väldigt glada att meddela att Audrius Jakenevicius antagit utmaningen som Product Engineer för byråer hos HFB04. Audrius kommer med en bred kunskap från produktion, material och teknik både inom industrin samt från IKEA inköps organisation. Tack Audrius, för din tid i TANE, du har med din kompetens och personlighet bidragit på ett mycket positivt sätt. Vi önskar dig all lycka! Välkommen Audrius, till ditt nya uppdrag! Daniel Ladeira Deputy TQE Manager Bedroom & Bathroom, IKEA of Sweden Erik Olsen Deputy Trading Area Manager Trading Area North Europe Christian ny product engineer på IKEA of Sweden Vi är väldigt glada att meddela att Christian Öhrström börjar som Product Engineer för garderober på HFB04. Christian är nyutexaminerad från maskinteknik/ Industriell Design från Lunds Tekniska Högskola. Christians examensarbete utfördes i samarbete med IKEA of Sweden och under sin tid på IoS blev Christian bekant med IKEAs värderingar, arbetssätt och kunden i fokus. Välkommen Christian till ditt nya uppdrag! Daniel Ladeira Deputy TQE Manager Bedroom & Bathroom, IKEA of Sweden

7 07 NY PÅ JOBBET MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Anders ny career centre manager på IKEA AB Vi är mycket glada att välkomna Anders Jönsson som ny Career Centre Manager på, HR Service Centre, IKEA AB. I rollen som Career Centre Manager kommer Anders att driva uppbyggnaden av IKEA Career Centre, Sverige, som är en helt ny tjänst på HR Service Centre. Anders kommer närmast från TRR, Trygghetsrådet, där han arbetat de senaste 11 åren. Varmt välkommen till IKEA AB! Yvonne Pettersson Unit Manager Rekrytering & Support HR Service Centre, IKEA AB Jacob ny HR business partner på IKEA AB Vi är glada att meddela att Jacob Nilsson har tackat ja till jobbet som HR Business Partner. Jacob kommer närmast från Repligen Coporation i Lund där han haft en tjänst som HR manager. Jacob kommer att arbeta som en del i IKEA ABs affärstöd med huvudsakligt fokus på Finance Services och HR Service Center. Med Jacobs erfarenhet inom HR och med hans engagemang och driv ser jag att han kommer vara ett fantastiskt tillskott till IKEA ABs affärsstöd och IKEA. Välkommen till HR IKEA AB! Håkan Ljungqvist HR Manager, IKEA AB Sebastien ny projektledare på IKEA of Sweden Sebastien Cossic blir ny projektledare för Dark Hardwood, och Sourcing Developer Dark Hardwood affärsområde OSOF (Outdoor, Home organisation, Secondary storage och IKEA FAMILY sortimentsutveckling), IKEA of Sweden. Sebastien börjar sitt nya jobb den 1 september och kommer att rapportera till Robert Olsson och till Peter Becker i matris för Dark Hardwood. Varmt välkommen till oss! Robert Olsson SC manager BA OSOF, IKEA of Sweden Peter Becker Material Leader Solid Wood IKEA of Sweden

8 08 LEDIGA JOBB PÅ IKEA OCH IKANO Hantverkare/Snickare IKEA Försäljnings AB HaparandaTornio lycka är att vara på väg Är du triggad av en vardag fylld med nya och spännande uppdrag? Är du självgående och kan hålla i många projekt samtidigt? Tillsammans jobbar vi mot att vi ska nå våra kortsiktiga och långsiktiga mål. Detta främst genom ett hantverk som bidrar till säkerställandet av varuhusets visuella identitet inom alla områden, och att det alltid ska se ut som i skick som nytt. För att trivas och lyckas i din roll som Hantverkare/Snickare behöver du ha relevant utbildningsbakgrund och/eller erfarenhet inom hantverksyrket. Kunskaper och erfarenheter inom snickeri och måleri är ett krav samt kakelsättning och elbehörighet är meriterande. Jag drivs av passion det är okej att göra fel hemma är en känsla Interior Design co-worker Interior Design co-worker IKEA HaparandaTornio Släpp loss din inre inredare being part of something BIG Enkelhet INSIDE.IKEA.COM ge men skap Are you ready for this exciting challenge for a year? As an Interior Design co-worker in our store your goal is to make IKEA HaparandaTornio an exciting destination where our customers meet inspiring, functional and innovative interior design solutions. As a person you are driven and creative, and think outside the box in order to provide home furnishing solutions with energy and passion. You enjoy sharing your knowledge and ideas with your colleagues so that you as a team can find the best solution and of course you have solid experience of working with Interior Design at IKEA. INSIDE.IKEA.COM släpp loss potentialen inre st yrk a Ifrågasätt aktoriteter underbara framtid gör saker an orlunda n

9 09 INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Glöm inte att använda dina bidrag! Du har väl inte glömt att använda de bidrag du får genom Friskvårdsbidraget och IKEA kontot? Du kan se på Förmånsportalen hur mycket pengar du har kvar. Dessa måste du dock använda innan 31 augusti. Pengarna kan inte sparas eller överföras till nästa verksamhetsår. Du kan använda bidragen till en mängd olika saker. Genom IKEA kontot kan du exempelvis beställa tidningsprenumeration, matkasse, privat sjukvårdsförsäkring, löpande donation till välgörande ändamål eller skor till träning eller arbete. Friskvårdsbidraget kan du använda till exempelvis gymkort, massage eller simhallskort. Gå in på Förmånsportalen redan idag och se vilka möjligheter som finns. Använd bidragen nu, 1 september får du nya pengar att nyttja! Du hittar Förmånsportalen på Logga in med dina personliga inloggningsuppgifter (obs 8 siffror). /HR Service Centre, IKEA AB Nu kan du hämta ut biljetterna till Familjefestivalen! Biljetterna kan hämtas ut under perioden augusti och görs enligt nedan: Medarbetare som har tillgång till Flexpay/Förmånsportalen: hämtas ut på Aktivitetshuset måndag-fredag, kl. 7-9 eller Du behöver endast ange anställningsnummer och namn. Medarbetare på IKANO, Inter IKEA och Swedwood: hämtas ut hos lokal HR. tillgång till Flexpay/Förmånsportalen: hämtas ut på Aktivitetshuset måndag-fredag, kl. 7-9 eller Du behöver endast ange ditt anställningsnummer och namn. Vid frågor kontakta Aktivitetshuset på telefon eller via mail Om du tillhör Vuxenklubben eller av någon annan anledning inte har

10 12 INFORMATION TILL IKEA OCH IKANO MEDARBETARE Meeting Services har begränsade öppettider Spaka själv dag! Annons Den 28 augusti har vi utvecklingsdag för hela funktionen och därför något begränsade öppettider. Travel och Visum öppet Vid hjälp med akuta flygresor hänvisar vi till BCD Travel, Meeting öppet Aktivitetshuset Multihallen öppen som vanligt till kl /Meeting Services, IKEA AB Älmhults rc-klubb inbjuder härmed till en spaka själv dag med instruktör och vad vi kallar dubbelkommando med klubbens modellflygplan. Ta chansen och prova på denna roliga och lärorika hobby som äger rum 17/8 med start kl fram till kl på Möcklanda flygfält i Älmhult. Senare under dagen kommer det också att bjudas på flyguppvisning med diverse modeller så som jet och den klassiska metanolmodellen. Enklare förtäring kommer att säljas i klubbstugan. Varmt välkomna! Älmhults rc-klubb Interested in learning Swedish? Annons Barnens dag i Bråthult Annons Are you interested in learning Swedish or improving your Swedish skills? We have 2 new classes beginning in late August. Beginners Class Tuesday, Intermediate Class Thursday Group lessons with Lingula AB teacher will be held in Activity House. If you are interested please contact: Barnens dag i Bråthult söndag 25/8 kl vid Bråthults bygdegård. Kom och var med på en busig dag i Bråthult full med aktiviteter för barnen. Till exempel, hölass, ponnyridning, 5-kamp, ansiktsmålning, hoppborg 50:-/barn för hela dagen, korv och godisförsäljning. Det kommer också att vara hantverksmarknad, här kan du visa upp och sälja just din hemgjorda specialitet. För att boka bord maila till friskvardviljanmail.com, 50 kr/bord. Välkomna!

11 13 AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS Resultat för vårlotteriet Vuxenklubbens årsmöte den 11 september 2013 Vårlotteriet till förmån för fru Berta Kamprads cancerstiftelse inbringade i år kr. Vinstutdelning den 10 juni: 20 stycken högvinster 390 stycken vinster på slutsiffra 0 och 5 Vinstutdelning den 17 juni: 34 stycken högvinster 475 stycken vinter på slutsiffra 0 och 5 Vi tackar för ditt bidrag, din gåva är värdefull! Vi tackar även Vuxenklubben för hjälpen med lotteriet. Agenda: Bosse Franzén visar film och informerar om höstens aktiviteter. Thomas Oredsson, komiker och skådespelare känd från film och TV underhåller. Vi bjuder på landgång och dricka. IKEA Vuxenklubb firar 30 år och det firar vi med tårta till kaffet. Som vanligt har vi ett lotteri med fina vinster. Anmälan till Iréne Willa senast den 6 september på telefon eller via mail: IKEA Vuxenklubbare med respektive är hjärtligt välkomna! Hälsningar Styrelsen Yogakurser under hösten Fortsatta kurser med Magdalena Ohlin Måndagar klockan med start den 2 september. Onsdagar klockan med start den 4 september. Kursavgift: 10 tillfällen 640 kr. Plats: Blå hallen. Minsta antal deltagare 10 personer, max antal 12 personer. Morgonyoga med Åsa Rexare Thulin Fredagar klockan med start den 6 september. Kursavgift: 5 tillfällen 400 kr. Plats: Övre hallen. Minsta antal deltagare 9 personer, max antal 12 personer. All bokning och betalning på Aktivitetshuset, anmälan är bindande. Zumbakurser under hösten Zumba Fitness: Måndagar klockan Minst 12 deltagare, max 18 deltagare. 315 kr. Zumba Fitness fortsättning: Torsdagar klockan Minst 12 deltagare, max 18 deltagare. 315 kr. Zumba Combination: Tisdagar klockan 11.45, Minst 10 deltagare max 14 deltagare. 470 kr (lån av hantlar ingår). Zumba Combination med core: Onsdagar klockan Minst 10 deltagare max 14 deltagare. 470 kr (lån av hantlar ingår). Kursomgång 1 vecka gånger. Kursomgång 2 vecka gånger. Boka hela hösten och få två pass gratis.

12 10 AKTIVITETSHUSET EN PLATS DÄR DU KAN HA ARBETSMÖTE, TA EN FIKA, TRÄNA ELLER BARA UMGÅS IKEA mästerskap i golf lördagen den 24 augusti Start klockan Vi är indelade i 3 klasser: A B C IKEA mästarna i de olika klasserna koras direkt efter tävlingen. Tävlingen är öppen för ALLA IKEA medarbetare i hela Sverige. Max antal spelare 88 stycken. För de som vill planerar vi också en gemensam kvällsaktivitet med lite mat på Aktivitethuset. Kostnad 125 kr/person, dryck betalas separat. Gäster från andra orter kan boka rum på IKEA Värdshus för 399 kronor/natt, inkl frukost. Ange IKEA golf vid bokning. Anmälan: Golf-id + Hcp samt om du vill vara med på kvällsaktiviteten till alt telefon Senaste datum för anmälan är 22 augusti. Notera också att IKEAs berömda Scramble tävling blir lördagen den 28 september. Börja redan nu att samla ihop ett 4-manna lag så återkommer vi med inbjudan lite senare. Varmt välkomna! Fritidssektionen Golf Ändrade Öppettider Träna med ATC! Den 28 augusti har vi utvecklingsdag för hela funktionen och därför något begränsade öppettider. Aktivitetshuset är öppet Multihallen och Funkgymmet är öppet som vanligt Kom ihåg att inte släppa in obehöriga i Multihallen. Åldersgränsen för att vistas utan målsman i hallen är 16 år. WELLNESS CARD Investera i dig själv och öka ditt välmående. Terminskort: gäller 15 augusti till 19 december Pris: 1200 kronor Mer information om passen via eller Aktivitetshusets reception. Kortet köper du på Aktivitetshuset. Kortet går också att betala via Förmånsportalen. Öppet: måndag-torsdag , fredag , lördag-söndag Som IKEA medarbetare har du access till Multihallen alla dagar Telefon ,

13 11 LUNCHGUIDE ALLA LUNCHRESTAURANGER FINNER DU PÅ AKTIVITETSHUSET MÅN Kycklingsoppa med curry TIS Saras linssoppa med chipotle & chorizo ONS Carinas currysoppa med skinka TOR Beppes gulaschsoppa FRE Gittans skaldjurssoppa Veckans vegetariska: Ärtig grön soppa Hemlagad soppa, 42:- Serveras med bröd och smör (Alla våra soppor är fria från gluten och laktos) Vi serverar även matiga sallader, wraps, sushi, och mackor. Kvällstid serverar vi belgisk våffla, panini, pizzini och toast från grillen. IKEA gatan 8, tel , Öppet; mån-tor , fre , lör-sön IKEA RESTAURANGEN IKEA Restaurangen kommer att börja servera dagens lunch från och med vecka 35. Tills dess kan du fortfarande välja och vraka i deras standardmeny. PER ANDERSENS MÅN Stekt fisk, kall rom, rödlöksås, kokt potatis. Eller ost och lökfylld chorizo, potatismos och lingon. TIS Tagliatelle med bacon, soltorkad tomat och broccoli. Eller stekt fläsk, persiljesås, kokt potatis och morötter. ONS Korv stroganoff med ris. Eller stekt spätta, remouladesås, potatis och ärtor. TOR Köttfärslimpa, champinjonsås, kokt potatis, ärtor, citron. Eller kycklingsallad med bacon, ananas, caesardressing. FRE Husmansbuffé. Tre olika alternativ + tillbehör. Varje dag serverar vi dagens sallad. Sallad, bröd, smör, dricka och kaffe ingår. Häfte med tio lunchkuponger: 650:- Bäckgatan, vid IKEA Distribution Centre. Ingång vid vakten. Tel , VÄRDSHUSET Ät så mycket du vill av vår lunchbuffé med massor av goda grönsaker, krispig sallad, läckra såser, flera hemlagade varmrätter med eller utan kött, hembakat bröd, flera olika tillbehör samt lingondricka, isvatten och kaffe. Frukost varje dag från 10:- 70:- 79:- Måndag-fredag IKEA gatan 1, tel

14 14 SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR SÄLJES Lägenhet 32,5 m2, 1 rum, kokvrå, badrum i Osby. Hyra kr. Fond ca kr. Ledig omg Våningssäng IKEA GUTVIK furu. Bäddmått 200x80, höjd 1,44. Delbar till 2 enkelsängar. Monteringsanvisning finns. Pris: 500kr. Byrå IKEA MALM vit 4 lådor och sängbord vit 1 låda. Pris: 50kr/st. Golfbag med juniorklubbor, 3 drivers, järn 5,6, sandwedge, en putter och 20 beg bollar. Pris: 200kr Säljer min IKEA BEDDINGE bäddsoffa som är 2 år gammal. Ordinarie pris: 1995 kr. Mitt pris: 500 kr. Ring mig på, Divan/Schäslong, elegant äldre model, i mörkt trä med mörkgult tyg. 400 SEK. TROLLSTA sideboard med 2 skåpsdörrar och 3 utdragbara lådor. En repa på ena dörren. Nypris ca 3000 SEK. Nu 650 SEK. Stolar med läderklädsel. Svarta med svart klädsel i äkta läder, IKEA. 4 st. Nypris 700 SEK/st. Nu 250 SEK/st. Retro golvlampa, med fot i äkta marmor, kromfärgad med tre lamphuvuden. Klassisk 80/90 talsmodell. 300 SEK. IKEA POÄNG fotölj naturvit. Nypris 600 SEK, Nu 180 SEK. Soffa IKEA, mörkgrå textil, träben, liknar KARLSTAD. 300 SEK inkl prydnadskuddar. Matbord MELLTORP, vitt, 125x75 cm. Nypris: 400 SEK. Nu 100 SEK. IKEA Kontorsstol, vitt konstläder, hjul. Nypris 700 SEK. Nu 250 SEK. LACK vägghylla röd. Nyskick. 30 x 190 cm. Nypris: 500 SEK. Nu: 100 SEK. Mikrovågsugn Kenwood med grillfunktion. Silverfärgad. Gott skick. Nypris 1500 SEK. Nu 400 SEK. Spegel med guldram, rektangulär, ca 130 cm hög. Nypris ca 700 SEK. Nu 200 SEK. IKEA KNODD tunna med lock. Vita. 2 st x 40 l. Nypris: 179 SEK. Nu : 50 SEK/st. 2 st x 16 l, Nypris 149 SEK, Nu 40 SEK/st. Skrivbord svart med svarta CURRY ben. Repa. 50 SEK. LACK bord svarta. 45x45 cm. 10 SEK styck. Finns att hämta i centrala Älmhult. Maila vid intresse, bilder finns. Sale. Silvergrå Golf 1,6 årsmodell mil. Vinteroch sommardäck SEK. Hallmöbel, bambu och grön metall, IKEA PS Designer Emma Dafnäs, 149 SEK. Studsmatta, 4 meter, 7 år gammal men bra skick. Säljes pga flytt. Ni ansvarar för nedmontering och transport, 100 SEK. Vid intresse kontakta: Säljes pga flytt. 140 cm antik HEMNES sänggavlar med SULTAN HASSELBÄCK madrass och SULTAN LOVENE ställbara sängbotten. Pris 1800:-. POEM fåtölj i svart skinn och stomme i bok med fotpall, 300 kr. Svart 3-sits skinnsoffa med hög rygg i skick som ny, 1500:-. Bilder kan mejlas. Tel Mail: SULTAN ENGENES madrass latex, 90x200, nypris 2500, nu 700 SEK. SULTAN FOSSING madrass skum, 90x200, nu 700 SEK. SULTAN madrassbotten med inbyggda förvaringslådor. Hjul (låsmekanismen på hjulen är något skadad men det påverkar inte madrassens funktion). Klädda i naturvitt tyg. 2 st 90x200cm. Nypris ca 1500/ st, nu 350 SEK/st. Finns att hämta i centrala Älmhult. Maila vid intresse. com. Receiver Denon DRA-F109. Liten och kompakt förstärkare med digitala och analoga ingångar. För mera detaljer läs på Pris 1800kr Vedsäckar med fint kluven björkved i 30 cm längder. 40 liters 49 kr/säck. 80 liters 75 kr/ säck, 1500 liters 750 kr/säck. Perfekt till din öppna spis, kamin eller kakelugn. Fri transport inom Älmhult vid köp av minst 10st 40 liters / 10st 80 liters säckar eller 1st 1500 liters säck , com. Björkved. Längd cm passar perfekt för kaminen. 390 kronor per kubikmeter stjälpt mått. Veden finns i Osby. Telefon Hobby 560 kmfe exclusive barnkammarvagn Djuroch rökfri vagn i mycket bra skick, 6 sovplatser, vinterförvarad inomhus. Säljes utan förtält. Pris kr stycken dubbade vinterdäck på LM fälg som gått ca 1000 mil. 185/60 R15 Bridgestone. Till bland annat Audi A kr ,

15 15 SAKER & TING MAIL: MANUSSTOPP TISDAGAR Peugeot Speedfight 2. EUmoped, 2006, silver, 813 mil, XEM507. Pris 8500 kr. Tel Guldfisk i runt akvarium säljes med alla tillbehör. Pris 300kr. Elbas Yamaha blåmetalllic med Ibanez förstärkare, väska och notställ. Pris 2500kr. Ekbord till vardagsrum, 1.000kr. Tel Villa på landet men endast 5 min till Älmhults centrum. 1½ plan med garage. Byggt 1860 renoverats 1950 och Det finns 6 rum, kök, badrum, toalett, öppen spis. Boytan 167m2. Tomtareal Enskilt vatten och avlopp. Uppvärmning luft/ vatten värmepump. Pris: enligt överenskommelse Årets försommar honung är tappad och klar! Finns i 500 och 700 grams burkar. 45:- alt 60:-. Sms eller samtal till Michael på , mail: KÖPES Syskonvagn, bakåtvänd och framåtvänd, gärna äldre robust modell. Finns mjuklift är det bra. Max 500 kr. HENSVIK spjälsäng (utan madrass), max 200 kr. Babybjörn babysitter, gör inget om den är lite äldre, max 300 kr ÖNSKAR HYRA Önskar hyra liten lägenhet eller rum med pentry fr.o.m augusti till 8 november. Jag kommer under denna tid att jobba med projekt på IoS. Ring mig, Maria, på mobil En 1- eller 2-rumslägenhet/ rum i Älmhult/Älmhultsområde sökes med inflyttning omgående. Jag har just börjat arbeta på IKEA varuhuset och är därmed i behov av ett boende gärna nära varuhuset eller med närhet till transportförbindelse till Älmhult. Allt är av intresse, mejla eller ring Jag letar efter en lägenhet / ett litet hus att hyra i Älmhult, UTHYRES Charmig sutterängvilla byggd -64 uthyres 1 år. 120kvm boarea, 3 sovrum, 2 badrum och stort vardagsrum i vinkel. Billig uppvärmning med fjärrvärme och stor braskasett i öppen spis med fri ved. Huset ligger precis vid Gemöskolan och Linnéskolan. Nära till allt! Ring eller maila för mer info: , com Ljus och fräsch lägenhet i Diö uthyres. Lägenheten ligger centralt och har ett mycket fint läge med vatten på tre sidor om huset. Hyra 4900 kr. 8 km till Älmhult och Pågatågen börjar gå i december Lägenheter i centrala Älmhult hyreslediga i AXA-huset per 1/9 lgh Holmbergs hörna (JC-hsuet). Per 1/10 lgh Per 1/11 lgh Vidare info vis SÖKES Har du ett fungerande promenad-/löpband (hopfällbart) ståendes i ett hörn någonstans? Misstänker du att du inte kommer att använda det? Sälj det till mig! Kontakta Cathrin på Önskar boende i eller nära Leiden 3 månader i höst. Jag har fått en praktikplats på National Museum of Ethnology i Leiden och söker ett rum eller en liten lägenhet att hyra under september-november. Vänligen maila: com eller ring Emma +46 (0) Jag har en stor hanhund på drygt året som skulle behöva en tålmodig kompis att busa med då och då. Helst hund av större modell som tål lite tuffa tag BYTES Central etta i Älmhult med balkong kvälls sol ingen insyn, 2300 hyra. Önskar byta mot lägenhet i Helsingborg eller Stockholm, ikea.com SKÄNKES En ljuvlig helsvart liten tjej söker nu en ny bostad. Hon är en väldigt pigg och framåt kattunge. Uppfödd med kärlek och ompyssling som gjort henne väldigt kelig. Är katt och hundvan. Har redan stolt visat upp sina fångster som möss och en och annan fågel. Ring alt KORTFATTADE ANNONSER FÖR DIG SOM ÄR IKEA/IKANO MEDARBETARE OCH DIN FAMILJ

16 Det börjar bli tid för årets kräftskiva. Varför inte ta vara på de sista sensommardagarna och duka upp den utomhus? I veckan tipsar Livet Hemma-bloggen om hur du på ett trevligt sätt dukar upp inför kräftskiva med vänner och familj. ÄLMHULTSBLADET Vad vill du läsa om i Älmhultsbladet? Hör av dig till redaktionen på eller