Helen Larsson, FUB. Josefin Fjord Yvonne Torstensson. Evert Storm. Kasern Johnsson. Cecilia Werne. Anna Gustavsson. Evert Storm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Helen Larsson, FUB. Josefin Fjord Yvonne Torstensson. Evert Storm. Kasern Johnsson. Cecilia Werne. Anna Gustavsson. Evert Storm"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Högalid Storstugan, kl ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Lena Svensson (C) BUN Ernst Herslow (FV) tekn utskott Anna-Lena Päkkilä, SRF Ulla Wittesjö, DRF Bengt-Åke Nilsson, DHR Birgitta Andersson, NHR Ingvar Malmström Hjärt lung Helen Larsson, FUB Övriga närvarande Tolk Josefin Fjord Yvonne Torstensson Tjänstemän Annika Andersson, omsorgschef Charlotte Nygren Bonnier, bitr förvaltningschef KLK Cecilia Müllern Aspegren, projektledare KLK Cecilia Werne, Sekreterare Utses att justera ens plats Evert Storm Kasern Johnsson Justerade paragrafer Underskrift Sekreterare Cecilia Werne Ordförande Anna Gustavsson Justerare Evert Storm

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2(14) 24 Sammanträdet öppnas Ordförande Anna Gustavsson hälsar välkomna och förklarar mötet öppnat.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3(14) 25 Val av justeringsman Evert Storm utses att jämte ordförande justera dagens protokoll.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4(14) 26 Inventering av fysisk tillgänglighet i flerbostadshus tackar för informationen. Bakgrund Charlotte Nygren Bonnier bitr. förvaltningschef kommunledningskontoret, informerar att: Regeringen har i en förordning beslutat att kommuner kan få stöd för inventering av den fysiska tillgängligheten i flerbostadshusbeståndet. Inventeringen skall genomföras under Frågan om stödet prövas av Boverket efter ansökan från kommunen. Inventeringen ska avse allmänna utrymmen i flerbostadshus. Ett flerbostadshus är ett hus som till minst hälften innehåller utrymmen för bostäder och som inrymmer tre eller flera lägenheter. Som allmänna utrymmen räknas utrymmen inuti och i anslutning till byggnaden som entré, trapphus, miljöhus, garage, möjlighet till angöring, tvättstuga och hur man rör sig där emellan. Hässleholms kommun är beviljade kr. Avsikten är att inventera samtliga flerfamiljshus i kommunens större tätorter. Arbetet inleds i det kommunala bostadsbolaget Hässlehem och erfarenheterna från detta kan användas vid det fortsatta arbetet. Avsikten är att bygga upp en kunskapsbank som sedan ska överföras till vår GISdatabas för att vara enkelt tillgängligt för alla som arbetar med ärenden som berör tillgänglighet. Klargöra bostadbeståndets förutsättningar med hänsyn till olika individer och familjer och få ett bättre underlag för vårt bostadsförsörjningsprogram. En samarbetsgrupp med företrädare för olika kommunala förvaltningar har bildats. I denna grupp finns även företrädare för en pensionärsorganisation och det kommunala bostadsbolaget. Efterhand som det erfordras kan ytterligare personer från aktuella organisationer och förvaltare adjungeras till gruppen. En projektledare organiserar det praktiska arbetet i samarbete med berörda förvaltare.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5(14) 27 Framtidens handikappråd tackar för informationen samt beslutar att skicka framtaget förslag till reglemente för Kommunala Handikapprådet. Bakgrund Cecilia Mullern-Aspegren informerar. Sedan 2012 finns projektet Medborgardialog, finansierat av SKL. Information idag om kopplingen till handikapprådet. Syftet med dialogen är att komplettera och förstärka demokratin. Medborgardialogen ska vara en del i kommunens styrning. Men dialogen kommer ofta in lite väl sent i en process, när ett beslut redan är fattat. i KS att gå med i projektet. Idag presenterar CMA idéer och frågor, inga beslut är tagna. Känns namnet aktuellt idag 2014? Andra kommuner döper om. Tillgänglighetsrådet kan vara ett förslag. Fungerar formerna för KHR idag, känner man att man kommer in rätt i beslutsfattandet? CMA har tittat på reglementet och tycker att skrivningar där har en del år på nacken. Helene Larsson invänder att det funnits förslag i tre år. KHR skulle kunna ligga under kommunstyrelsen istället, säger CMA. Med två möten per år, är ett förslag. CMA presenterar idag sina tankar och vill gärna ha kommentarer. Ernst Herslow påtalar att det har tagits fram nytt reglemente som ligger vilande, men som bör komma projektgruppen tillhanda. CMA menar att namnbyte till t ex Tillgänglighetsrådet vore bra. Anna-Lena Päkkilä har inte kunnat läsa några handlingar till idag på grund av att tekniken inte fungerar. Ernst Herslow undrar om projektgruppens förslag ska ut på remiss, och när tas beslut i parlamentariska gruppen. Vet ej, säger CMA. Bäst vore att börja ny mandatperiod med uppdaterat reglemente, säger CMA.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6(14) 28 Omvärldsanalys tackar för informationen. Bakgrund Omsorgschef Annika Andersson informerar utifrån den omvärlds- och verksamhetsanalys som är framtagen. Omsorgsförvaltningen, of, har tidigare inte levt upp till möjligheten att brukare kan få daglig verksamhet upp till 67 års ålder, men det har nu ändrats. Den sociala dokumentationen behöver utvecklas. Övertidskostnader har minskat. Beträffande genomförandeplaner, som är det viktigaste instrumentet för den enskilde, så har det blivit en förbättring på flera platser. Arbetet med kvalitetsregistret har kommit igång. Gällande Senior Alert som är ett annat viktigt nationellt kvalitetsregister så ligger Hässleholms kommun i mitten i Skåne, och klättrar uppåt. Det saknas brukarundersökningar inom funktionshinderområdet. Det skulle vara bra att kunna redovisa sådana men än finns de alltså inte. En intressant behovsinventering har genomförts för psykiskt funktionsnedsatta. AA redogör för flera brukarundersökningar och för olika intressanta nyckeltal. AA anser att förvaltningen inte får förståelse för den pågående volymökningen. Bemanningen är låg och borde öka, säger AA apropå insändare och att förvaltningen har låga kostnader. Äldreomsorgen kommer att kosta 100 miljoner kronor 2030 i Hässleholms kommun. De äldre blir allt fler och äldre. Verksamheten inom FSS blir också allt dyrare, AA nämner siffor och fakta. En av de framtida utmaningarna är att andelen 85-åringar ökar med 40 %. Förvaltningen har ett nytt mycket bra livsmedelsavtal. Kostnaderna har minskat och man använder mer ekologiska livsmedel. Timanställda utför 36 % av tiden inom hemtjänsten, vilket är alldeles för mycket. Det är en stor utmaning att utveckla både arbetsmiljö och kvalitet för brukaren. Så genomlysningar är värdefulla för att vi ska identifiera förbättringsområden. De framtida rekryteringsbehoven är stora, det kommer att behövas mycket baspersonal de närmaste tio åren. I princip behövs en ny undersköterska i veckan.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7(14) Forts 28 Det behövs också fasta tjänster eftersom det är det som är attraktivt, personal vill inte gå som timvikarier i två år. Detta område arbetar förvaltningen mycket med. Det handlar både om brukarens nöjdhet att inte behöva träffa så många olika personal och en attraktiv arbetsmiljö för personalen. Så här finns mycket förbättringsarbete att göra. I daglig verksamhet tillkommer det 64 personer de närmaste tio åren, vilket medför ett ökat behov av lokaler för daglig verksamhet. Det är första gången som förvaltningen sammanställer dokumentet Omvärlds-och verksamhetsanalys, så dokumentet har potential att bli bättre och bättre för varje gång, avslutar omsorgschefen.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8(14) au Inkommit brev till kommunala handikapprådet beslutar att anta svaret som sitt eget och översända det till privatpersonen. Bakgrund Ett mejl har inkommit till kommunala handikapprådet från en privatperson som känner att han inte får den hjälp han anser sig ha rätt till när det gäller boende.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9(14) au Bevakningslistan beslutar att de nya förslagen på bevakningsärende läggs till i bevakningslistan. Bakgrund Tillgänglighetsrådgivare. Handikappolitiskt program Portabel hörslinga Tillgänglighetsanpassade bostäder

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10(14) Diarienummer 2011/ au Svar på skrivelse från DHR, fria resor inom kommunen för färdtjänstberättigade tackar för svaret och avslutar ärendet. Bakgrund DHR Hässleholmsavdelningen sände en skrivelse via kommunala handikapprådet till Kommunstyrelsen gällande fria resor för färdtjänstberättigade resenärer. Skrivelsen har varit uppe som ett anmälningsärende på kommunstyrelsen men av olika anledningarna inte blivit besvarad tidigare. Ärendet lämnades in till kommunstyrelsen. Ett tjänsteutlåtande har nu kommit in till kommunala handikapprådet där beskedet om att fria resor är beslutade av Region Skånes kollektivtrafiknämnd och skrivelsen anses därmed vara besvarad.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11(14) Diarienummer 32 Kännedomsärende lägger ärendet till handlingarna Val av ledamot i kommunala handikapprådet

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12(14) 33 Information från nämnderna tackar för informationen. Bakgrund Anna Gustavsson ON: Informerar om nya riktlinjer för anställning av anhöriga. Anhörig-anställning upphör vid 67 år. I Projektet Äldres Behov I Centrum, ÄBIC, tilldelas förvaltningen pengar från riksnivå. Angående Matterödsskolan så rapporteras att personal och elever trivs bra och har en fin utemiljö. Lena Svensson BUN: Ny chef har anställts inom särskolan. Ernst Herslow, FV: Tillsättning av tillgänglighetsrådgivare är igång, 6 månaders tjänst på halvtid. Information om exploateringsavtalet för Tyringe Multiarena. Fritidsförvaltningen upphör, fritidsutskott blir nytt, tekniska utskottet ska ersättas av tekniks nämnd. Trafikförsörjningsplan håller på att utarbetas.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13(14) 34 Övrigt Rättelse från arbetsutskottets protokoll den , 27. Handikappdagen ska arrangeras en gång per år. Julbord beslutas att Irene ordnar julsmörgås och pepparkaka från köket.

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14(14) 35 Avslutning Ordförande Anna Gustavsson tackar för visat intresse samt avslutar mötet.

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä.

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.30 15.40 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson (S) ON Lena

Läs mer

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.45 16.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Peter Groth (MP) Bn Anna-Lena

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

Annika Andersson, omsorgschef Gunilla Larsén, verksamhetsutvecklare 22-25 Iréne Persson Sekreterare

Annika Andersson, omsorgschef Gunilla Larsén, verksamhetsutvecklare 22-25 Iréne Persson Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.30 15.45 ande Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson, (S) ON Ledamöter Lena Svensson (C) BUN 28-31

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13) 2008-03-13 1 (13) Plats och tid Finjagatan 44, sammanträdesrum Gäddan. Kl 13.30 15.30 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Bengt-Åke Nilsson. Malin Dahl. Anna Gustavsson. Bengt-Åke Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16)

Bengt-Åke Nilsson. Malin Dahl. Anna Gustavsson. Bengt-Åke Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, 2012-03-22 kl. 13.30-16.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Anna Gustavsson (KD) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (16) 2011-05-26 1 (16) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Kl 13.10 ande Förtroendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Lena Wallentheim (s) KS Susanna Kennethsdotter

Läs mer

Yvonne Torstensson, tolk 1-4. Bengt-Åke Nilsson. Kasern Johnsson. Iréne Persson. Anna Gustavsson. Bengt-Åke Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15)

Yvonne Torstensson, tolk 1-4. Bengt-Åke Nilsson. Kasern Johnsson. Iréne Persson. Anna Gustavsson. Bengt-Åke Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.30-16.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson (S) ON Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Carina Mattsson, Tolk Lena Bellman, Tolk

Helene Larsson Ps FUB. Carina Mattsson, Tolk Lena Bellman, Tolk SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sjögläntan Vinslöv, kl. 13.30 15.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson (S) ON Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-05-29 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-05-29 1 (10) 2008-05-29 1 (10) Plats och tid Silviaskolan Hässleholm. Kl 13.30 16.15 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson, HRF Helen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (10) 2009-12-03 1 (10) Plats och tid Ehrenborg, Ehrenborgsplan 3, Hässleholm 13.30-15.30 Beslutande Anna Gustavsson, ordf. ON Jonas Pettersson, v. ordf Yvonne Gustafsson, HRF Margit Lindberg, Astma Allergi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11) 2007-05-31 1 (11) Plats och tid Senioren Kl 13.30 15.45 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Arne Johansson, SRF v ordf Gun Arhag, Reumatikerföreningen Birgitta Nilsson, NHR Helen Larsson, FUB

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2010-10- 07 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 2 Hässleholm 13.30 16.00 Beslutande Ingvar Malmström, vice ordf. Hjärt- och Lungsjukas Förening Jonas Pettersson, SRF Yvonne Gustafsson, HRF

Läs mer

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Lars-Göran Wiberg (C) ordförande 1-6 Ledamöter Siv Nilsson PRO vice ordförande, ordförande 7-8 Solbritt Lindborg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (11) 2008-12-04 1 (11) Plats och tid Högalidshemmet, salongen. Kl 13.30 16.20 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson, HRF

Läs mer

Sofia Svensson (s) för Solbritt Lindborg (mp) 1:e v ordf

Sofia Svensson (s) för Solbritt Lindborg (mp) 1:e v ordf SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) 2015-04-27 Plats och tid Högalid Storstugan, 2015-04-27 kl. 13.00 16.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Inbjudna 31 Föredragande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (14) 2011-09-29 1 (14) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Kl 13.30 15.30 Beslutande Förtroendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Susanna Kennethsdotter (fv) KS Lena

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Siv Nilsson PRO ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt Lindborg (MP) Pauli Petersson SPF Heinz Quednau

Läs mer

Redovisning av tillgänglighetsinventering i flerbostadshus i Hässleholm.

Redovisning av tillgänglighetsinventering i flerbostadshus i Hässleholm. RAPPORT 1(6) Datum 2015-09-15 Rev 2015-10-02 Diarienummer 2015/522 210 Boverket Redovisning av tillgänglighetsinventering i flerbostadshus i Hässleholm. Bakgrund och syfte Enligt Boverkets uppdrag är fysisk

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (12) 2009-03-12 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 1,Stadshuset Hässleholm 13.30-15.00 Beslutande Anna Gustavsson, ordf. ON Arne Johansson, V ordf. SRF Johan Berglund, BUN Gösta Hedin, Tn Lena Wallentheim,

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF

Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Lars Holmström KS Bengt Grönwall, SN Rosa Willmarsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11) 2011-05-31 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2010-03-04 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2010-03-04 1 (10) 2010-03-04 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum 1,Stadshuset Hässleholm 13.30-16.00 Beslutande Anna Gustavsson, ordf. ON Yvonne Gustafsson, HRF Helen Larsson, FUB Margit Lindberg, Astma Allergi Ingvar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-09-25 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-09-25 1 (12) 2008-09-25 1 (12) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1. Kl 13.30 16.00 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Tommy Nilsson (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Solveig Silversand SPF, Barbro Bengtsson SPF, Bo Lindoff SKPF, Hanna Karlsson SPRF

Tommy Nilsson (S), Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Solveig Silversand SPF, Barbro Bengtsson SPF, Bo Lindoff SKPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera ens plats, tid Lars-Göran

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid ande Bällstarummet, Kommunhuset, Vallentuna. 14 februari, 19:00-20:30 Marie-Louise Löwenbeck, KS (M) ordförande, Birgitta Karlsson UN (KD),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid 2011-09-20 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid 2011-09-20 1 (14) 2011-09-20 1 (14) Plats och tid Högalid, Storstugan Kl. 09.00 12.00 ande Ledamöter John Bruun (FP) ordf Cecilia Tornerefelt (M) 1:e vice ordf Rolf Delcomyn (S) 2:e vice ordf Kerstin Andersson (C) Irene

Läs mer

Högalid storstugan, , kl. 09:00-16:00. Torgny Holmberg (SD) för Rebecca Pedersen (SD) Rebecca Pedersen (SD), Anita Peterson (V)

Högalid storstugan, , kl. 09:00-16:00. Torgny Holmberg (SD) för Rebecca Pedersen (SD) Rebecca Pedersen (SD), Anita Peterson (V) 1 (8) H.. ss holms kommun Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej närvarande Politiker Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera ens plats, tid: Högalid storstugan,,

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (7) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Viveka Dahlqvist, vice ordförande Bengt Grönwall, SN Kjell Carlström, RMA Robert Lövdahl,

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00 Beslutande Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Äldreomsorgsnämnden PRO PRO PRO PRO SPF Sätila Fristående

Läs mer

Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl O

Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl O SAMMANTRÄDESPROTOKOU.. 1(9) Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-09.1 O Pär Palmgren (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG PENSIONÄRSRÅDET 2017-11-22 Sida 1 (5) Plats och tid Rudenschöldsrummet, kl. 13:30-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne Apelqvist

Läs mer

Behandlade ärenden fritidsnämnden

Behandlade ärenden fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2014-01-28 Behandlade ärenden fritidsnämnden 1 Uppföljning av verksamhetsmål för 2013. 2 Uppföljning av intern kontroll 2013. 3 Verksamhetsberättelse 2013. Bilaga 1. 4 Verksamhetsmål

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Tommy Nilsson (S) ordförande kl 10.30-11.15, Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson, PRO

Tommy Nilsson (S) ordförande kl 10.30-11.15, Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson, PRO SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 Beslutande Lars-Göran Wiberg (C) ordförande kl 09.00-10.30 Ledamöter Ingegärd Jönsson PRO Pauli Petersson SPF Ulla

Läs mer

Lisa Rosenkvist (C) Gösta Svensson (S) Jonny Dolkov (SD) Marika Bernadt (M) fram till 79

Lisa Rosenkvist (C) Gösta Svensson (S) Jonny Dolkov (SD) Marika Bernadt (M) fram till 79 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kulturförvaltningen, 24 oktober 0212 kl. 16.00-18.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Margreth

Läs mer

Plats och tid Kungsmarksvägen 75 Onsdagen den 29 februari 2012, kl

Plats och tid Kungsmarksvägen 75 Onsdagen den 29 februari 2012, kl 29 februari 2012 1 Plats och tid Kungsmarksvägen 75 Onsdagen den 29 februari 2012, kl 9.00 12.15 Beslutande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Jan-Åke Nordin Kent Lewén Peter

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

l //l~~"~"...,... ~* ~...

l //l~~~...,... ~* ~... SALA KOMMUN KOMMUNALA HANDIKAPPRADET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) 2011-11-16 Plats och tid Gustaf Adolfssalen, Rådhuset, kl 13.30-15.50 Beslutande Ulrika Spårebo, KS, ordf Karin Karlsson, VON Gunnel Söderström,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL. Receptionen, Kommunhuset. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Maria West Mutiso. Ordförande... Marie-Louise Hellström

PROTOKOLL. Receptionen, Kommunhuset. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Maria West Mutiso. Ordförande... Marie-Louise Hellström Plats och tid Koppargården, 13:15-16:00 Beslutande: Övriga deltagande Marie-Louise Hellström (LB), ordförande Elin Jonsson, Demensföreningen Jörgen Brink, FUB Birgitta Eriksson, HRF Lena Nordberg, RSMH

Läs mer

Stadshuset, Sammanträdesrum 1, , kl

Stadshuset, Sammanträdesrum 1, , kl SAMMANIRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid ande Ledamöter Stadshuset, Sammanträdesrum 1, 2014-03-12, kl. 08.30-16.20 Pär Palmgren (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (Q l:e vice ordförande Lena Wallentheim

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2009-05-28 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2009-05-28 1 (9) 2009-05-28 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum 1,Stadshuset Hässleholm 13.30-15.30 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, Ordf. ON Arne Johansson, V ordf Per- Ingvar Önnevik, TN Yvonne Gustafsson, HRF Margit

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag kl. 08.15 12.15 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) 58-61) Hans Jonsson (M) Rune Hallgren (C) Inga Ericsson (S) Helena Johansson

Läs mer

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10.

Anny Månsson. Mona Fransson. Anne Larsson, FUR. Mona Fransson, FUB, och Anny Månsson, PRO. Socialkontoret tisdagen den 12 mars kl. 12.10. ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses justera Justeringens Plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Örkelljungasalen,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 54 Plats och tid Äldreboendet Rönnåsen, Kvidinge kl 19.00-20.40 Beslutande Andersson, Annika (s) Arvidsson, Kristina (c) Axelsson, Bodil (fp) Berglund, Tony (s)

Läs mer

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Anneli Nordh. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare Anneli Nordh. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15 - Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Jörgen Brink, FUB Annelie Nordh, Reumatikerföreningen Birgith Persson, Ljusdals Diabetesförening Otto Forsberg, HRF Tomas

Läs mer

Thomas Rasmusson (S) ordförande Solbritt Lindborg (MP) 1:e v ordf Åsa Erlandsson (SD) 2:e v ordf Åsa Kull Persson (C) Meta Jarl (S) Anita Peterson (V)

Thomas Rasmusson (S) ordförande Solbritt Lindborg (MP) 1:e v ordf Åsa Erlandsson (SD) 2:e v ordf Åsa Kull Persson (C) Meta Jarl (S) Anita Peterson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) 2015-09-01 Plats och tid Högalid Storstugan, 2015-09-01 kl. 13.00 16.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Thomas Rasmusson (S) ordförande

Läs mer

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 KALLELSE Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna Tisdag 5 februari 2002 kl 19.00 Göran Nydahl, förvaltningschef

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-09-12. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-09-12. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 1 (7) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Knut Erik Skogh, PRO Jan Lindberg, PRO Birgit Hamfeldt,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL OMSORGSNÄMNDEN Datum Sid (10) 2007-11-13 1 (10) Plats och tid Högalid, Storstugan, kl 13.00 14.00 Beslutande Ledamöter John Bruun (fp) ordf Cecilia Tornerefelt (m) 1:e vice ordf Rolf Delcomyn (s) 2:e vice ordf Göran Blomberg (m) Kerstin

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl 2011-02-08 1 (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl. 13.00-16.00 ande Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Pauli Petersson, SPF Ulla Eberhardt, SPF Kjell-Göran

Läs mer

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt Teknisk chef Peter Månsson 22. Birgitta Schmidt

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt Teknisk chef Peter Månsson 22. Birgitta Schmidt Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 22 november 2011 kl 17.00-18.45 Beslutande Lars Jonehög, (SN) ordf Lennart Andersson (BoM) Ulla-Britt Svensson (BUN)

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Brukarrådet Brukarrådet 2012-06-05 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 7 Information från SPF 8 Ledsagare vid resa med färdtjänst 9 Aktuellt från tillgänglighetsrådgivaren 10 Aktuellt från

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 15.00 17.20 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Bengt Ingvarsson, SN Bengt Grönwall, SN Knut Erik

Läs mer

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt. Birgitta Schmidt

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt. Birgitta Schmidt Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 31 maj 2011 kl 17.00-18.00 Beslutande Lars Jonehög, (SN) ordf Lennart Andersson (BoM) Ulla-Britt Svensson (BUN) Katarina

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 1 (8) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 13.00 13.30 Ordinarie ledamöter Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA Bengt Grönwall, SN Sven-Erik Sjöstrand, KS Linda Gottschalk,

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl. 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), och Åke T Carlestam (MP) Bengt Edling SPF/KOM,

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Plats och tid Högalidshemmet Storstugan, , kl Ajournering kl Beslutande

Plats och tid Högalidshemmet Storstugan, , kl Ajournering kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Högalidshemmet Storstugan, 2014-10-27, kl. 13.30-15.45 Ajournering kl. 15.05-15.10 ande Lina Bengtsson (M) ordförande Ledamöter Kerstin Andersson (C) 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2006-10-10 1 (12) Plats och tid Storstugan, Högalid, kl 13.30 16.15 Beslutande Ledamöter Kerstin Andersson (c) ordf Rolf Delcomyn (s) 1:e vice ordf John Bruun (fp) 2:e vice ordf Jenny Önnevik (s) Majliss

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2018-12-19 1 Innehållsförteckning Ärende 109 Uppföljning av nämndens riktlinjer för uppdrag hos enskild brukare... 3 110 Information om aktiviteter i äldrevisionens handlingsplan... 4 111 Månadsuppföljning

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-06-15 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 16.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården

Senioren Göran Sjögren, Kultur-och fritid Marianne Carlson, sekreterare. Lennart Svensson Rönngården 2010-12-15 Sida 1 av 10 Plats och tid Senioren 18.00 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Lennart Svensson, (c) Kultur- och fritidsnämnden Nore Hansson,

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Tekniska förvaltningen, , kl. 13:30-15:30

Tekniska förvaltningen, , kl. 13:30-15:30 SAMMANTRÄDESPR.OTOKOLL 1 (16) Plats och tid: ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera ens plats, tid: Justerade paragrafer Underskrifter: Tekniska

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Trineholme, Kristinehamns Konferens Center, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Bengt-Ola Olsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-01-16 1 (21) Plats och tid Högalid, Storstugan, kl 13.00 16.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera John Bruun (fp) ordf Cecilia Tornerefelt (m) 1:e

Läs mer

Dags att inventera tillgängligheten i flerbostadshus!

Dags att inventera tillgängligheten i flerbostadshus! Dags att inventera tillgängligheten i flerbostadshus! Det som är nödvändigt för några, underlättar för många och är bra för alla Ett tillgängligt samhälle är en förutsättning för att alla ska kunna delta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.55 Beslutande Bengt Andersson (s) ordf 14-20 Lars Olsson (c) 1:e v ordf, ordf 13 Urban Widmark (m) Margareta Axelsson (s) Lennart Westdahl (s) Margareta Sundin

Läs mer

Stadshuset, Sammanträdesrum 1, , kl

Stadshuset, Sammanträdesrum 1, , kl Hlssleholms SAMMANfRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, Sammanträdesrum 1, 2016-05-18, kl. 15.00-16.45 Lena Wallentheim (S) ordförande Mats Sturesson (Q 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande 2. Presentation av ledamöter och ersättare 3. Föregående protokoll och val av justeringsman 4.

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdag (9)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdag (9) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll 2003-01-14 1 (9) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, kl 10.00-10.30 Beslutande Willy Ohlsson, ordf s Lars-Göran Wiberg, 1:e vice ordf c Kristina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD)

Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Henry Larsson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-01 1 (9) Plats och tid Rådhusets 2:a våning kl 10.00 11.15 Beslutande Bengt Gustafson (M) Pierre Månsson

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 17 februari 2015 1 Ärendeförteckning vid kommunala pensionärsrådets sammanträde den 17 februari 2015 1 Mötets öppnande 2 Information om trygghetslarm 3 information om Äldres behov i centrum ÄBIC 4 Val

Läs mer

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2013-03-04 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk kl. 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Gunilla Edvinsson, ekonom 50, Cecilia Mullern-Aspsegren 50, Daniel Pagrotsky 51 och Ingvar Pramhäll 51. Margaretha Lindquist.

Gunilla Edvinsson, ekonom 50, Cecilia Mullern-Aspsegren 50, Daniel Pagrotsky 51 och Ingvar Pramhäll 51. Margaretha Lindquist. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Högalidshemmet, storstugan 2014-05-27, kl. 13.30 16.10 ande Ledamöter Lina Bengtsson (M) ordförande Kerstin Andersson (C) 1:e vice ordförande Rolf Delcomyn (S)

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet REGLEMENTE FÖR Kommunala handikapprådet Antaget av Kommunstyrelsen Antaget 2018-11-26 246 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kanslichef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer KS 2018/00577

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - Kommunala pensionärsrådet 2015-02-19 Blad 1 (12) Plats och tid Folkets hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 13-15 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Verner Hammar (S) Christine Nilsson Lif (PRO)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-11-22 203

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-11-22 203 2011-11-22 203 Plats och tid Häggenäs Sjukhem, kl 18.00 21.00 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Henrik Kvennberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Jessica Ashworth, (m) ledamot Knut

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer