Ordförandekonferens i Överkalix 24,25/

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ordförandekonferens i Överkalix 24,25/"

Transkript

1 Ordförandekonferens i Överkalix 24,25/ Inledning: Länsföreningens ordförande Mikael Samuelsson hälsar alla välkomna och presentation sker. Mikael inleder med medlemsläget och manar alla att se framåt. Mikael nämner ökad andel med ungdomsmedlemmar i länet något positivt att ta fasta på. Beslut är taget av förbundsstyrelsen att återinföra medlem utan tidning och jaktåret som medlemsår samt behålla autogiro på de som har detta sedan tidigare. En återvärvningskampanj är i startgroparna. Viktigt att medlemmarna känner att det är roligt och givande att vara medlem i Jägareförbundet. Jägareförbundets framtid: Vi måste förnya oss för att vara attraktiva. Kretsarna siktar framåt, ny web. Mikael redovisar kretsarnas svar utifrån det utskick som tidigare gjorts i samband med kretsarna siktar framåt, 2. Info av SO-chef Peter Ledin: Har fått många samtal kring medlemskapet efter sin tidigare ledare i Svensk Jakt nyheter när det gäller vikten av att organisera sig. Viktigt att vi har bra saker att erbjuda i samband med medlemskapet. Vad händer om vi inte har SJF? (Frågan ställs till mötet). Bo Nilsson, Arjeplog trycker på att vanlige medlemmen inte vet vad Jägareförbundet gör och har gjort och efterlyser kommunikation och öppenhet. I Norrbotten är endast i runda tal 50 % av jaktkortslösarna medlem i Jägareförbundet. Bo Nilsson lyfter frågan kring att analysera varför vissa kretsar har lägre anslutningsgrad än andra. Svårighet att få ut kommunssiffror från Naturvårdsverket gällande statligt jaktkort är ett problem i analysarbetet på kretsnivå. Satsningar och besparingar: Vi skall i första hand satsa på medlemmen och medlemsnyttan! Extra satsning på ungdom och nya jägare. Strategisk utvecklingsprocess. Digital kommunikation skall förnyas och förbättras. Besparingar: 20 milj. skall sparas genom minskade kostnader och ökade intäkterna, vi skall både bromsa och gasa. Största sparbetinget skall göras nationellt. GS (Bo Sköld) redovisar sitt sparförslag till förbundsstyrelsen i december. Ungdom och Nya jägare: Detta är viktigt område för jaktvårdskretsarna enligt den utskickade enkäten och samstämmigt över hela landet.

2 Kretsarna siktar framåt. Har inletts bl. a med anledning av den förändrade rollen som kretsarna har i nya älgförvaltningen. Rovdjur: Viktigt att jobba för en lokalt förankrad rovdjursförvaltning. Ekonomi: Aktivitetsstyrda kretsbidrag är ett förslag som uppkommit för att fungera som incitament och morot till en god verksamhet i kretsen. Identitet: Viktigt att Jägareförbundet syns i kretsnamnet. Det finns signaler om att alla inte vet att kretsen även är Jägareförbundet lokalt. Exempelvis på namn på en krets skulle kunna vara Jägareförbundet Luleå etc. Älgjakten : Markägare/Jakträttshavare: Från vissa markägarhåll arbetas för att uppluckra jakträttshavarbegreppet. ÄSO: Målet i nya förvaltningen är bl. a en utökning och bildande av fler ÄSO, utbildningar i ÄSO kommer att inledas på länet på förekommen anledning. Viltdata: Här det mycket viktigt att kretsarna är med och bidrar till högre anslutning. Önskemål från Lulekretsen finns att länsförening skall skicka ut uppgifter gällande viltdata till alla älgjaktsområde som är registrerade hos länsstyrelsen. Dock behövs mailadress för att kunna skicka ut lösenord. Rovdjuren: Vargproblematiken stick inte huvudet i sanden, var tydlig med att 150 vargar är ett demokratisk framtaget beslut utifrån Jägareförbundets medlemmar. Ett råd är att ta med socioekonomiska aspekter i argumentationen. Verksamhetsplan: Målet är att få en röd tråd genom hela förbundet oavsett nivå, i samband med planerna. Vi tillsammans är Svenska Jägareförbundet!! Torsten J (Kiruna) frågar vad Jägareförbundet har för kontakt med skogsbolagen med bäring på Viltdata. Vad gäller viltdata.se är det mycket politik inblandad. Från att SLU föreslagit viltdata så har bl. a LRF och Länsstyrelsen gått på egen linje, har gäller det att vi visar att viltdata är bästa rapporteringssystemet.

3 4. Hellen Andersson Medlemsjägare - riksansvarig Viktigt med lokal förankring- länsmedlemssjägare, det finns 22 stycken i nuläget. Det viktigt att anpassa efter lokala förutsättningar när man värvar och återvärvar medlemmar. 10/12 skall ett brev vara klart att skickas ut i samband återvärvning. Jokkmokk gjorde tidigare i år en återvärvningskampanj som uppmärksammades på riksplanet, man efterlyser åter att komma åt de som löser statligt jaktkort för att bättre kunna värva medlemmar. Bo Nilsson tar upp problemet att många jägare i länet endast jagar älg och då endast en kort del av året, hur får vi dessa att känna behov av att vara medlem i Jägareförbundet. Åsa K (Luleå) anser att vi skall äga begreppet Jägare och att enda alternativet är och skall vara Jägareförbundet. Harald H(Kalix) anser att kretsarna till stor del talar älg och älgjakt och inte tilltalar småviltjägarna, vilket bör och måste förändras om vi skall få fler medlemmar. Niklas L tar upp O-ringen i Boden V.30 och möjligheten att visa upp sig och värva medlemmar. Grupparbete medlemsvärvning-hur värva nya medlemmar Mikael S delar in oss i 6 st. grupper för att genomföra ett kommande grupparbete

4 Grupperna kommer sammanfattningsvis fram till följande. Prio 1 är att vi måste SYNAS mer!! Skjutbanor är en bra mötesplats att värva nya medlemmar, försäkringar, jaktens framtid. Samarbete med andra jaktnära organisationer måste vara ett bra forum att värva nya medlemmar på. Upplevelser kopplade till medlemskapet, ex. vis skyttesimulator, jakter för nya jägare, kul aktiviteter är av vikt för att vi skall kännas intressanta, Minst en ungdom i varje kretsstyrelse Jaktarrangemang endast förbehållet medlemmar. Slakthuset (jaktlaget) är ett bra forum vid medlemsvärvninganledning jaktens framtid. Argumentera varför det är viktigt och visa på vad vi gör och har gjort och tänker göra. Utbildningar via intresseenkäter m.m. Skall vara rabatterat pris för medlemmar för att det skall kännas attraktivt att vara medlem. Förslag på attraktiva utbildningar skulle kunna vara astrokurs, toppjägaren, älglock, fågeljägaren, handladdning och dyl. Jägarmöten i kretsarna, alla bjuds in oavsett medlemskap. Återta mark kring älgförvaltningen genom att som tidigare kalla till dessa jägarmöten och visa på vikten av detta. Perfekt forum att värva medlemmar. Koppla till en happening för att locka folk. Jägarexamensgrupper ett mycket bra forum att värva medlemmar, besök alla sådana grupper i din krets. Sociala medier- ett bra forum att visa upp sig på och sprida budskapet. Seniormedlemskap Vi måste synas på exempelvis på mässor där det finns både nya och gamla målgrupper att värva ur. Ha kunniga värvare ute bland målgrupper, varje krets utser medlemsvärvare med omsorg. Lockande informationsmaterial, skall dra blickar till sig.

5 Annonser i ortens tidningar ex.vis annonsbladen som går ut till alla hushåll får stor genomslagskraft när det gäller att synas. Skolor är ett mycket bra forum att visa upp sig i och kring, friluftsdagar, elevens val, lovdagar- jaktläger, jaktdagar, prova påjakter är bara några exempel på aktiviteter kretsen kan ha i anslutning till en skola. Manual och idébank är på väg att tas fram genom nationella ungdomsgruppen (Roger SO-norr) när det gäller kretskontakt med skolan. Mer samarbete mellan kretsar är ett medel att nå målet fler medlemmar och attraktiv verksamhet. Banta ned kretsstyrelsen och bilda istället någon form av aktivietetgrupper med intresserade som inte alltid behöver sitta i styrelsen. Knyta till sig jägarkändisar till Jägareförbundet i syfte att nå nya medlemmar. Förslag att ge tidningen gratis i två månader och sedan skicka inbetalningskort. Allt som görs själv på kretsen kan alltid hänvisas till medlemsuppdrag och inte det allmänna uppdraget. Perfekt ha aktivitetskvällar på kretsarna. Vi, förtroendevalda och tjänstemän, måste vara någon att se upp till! Stöd till kretsarna från länsföreningen önskas i första hand gällande administration, ekonomi, utbilda förtroendevalda i olika nivåer), medlem- och medlemsvård De små kretsarna har brist på personal och kompetens. Jokkmokk efterlyser en roadshow där länsföreningens tjänstemän reser runt och talar om olika jaktliga företeelser. Finnas tillgänglig exempelvis vid Ikea och Granngården i syfte att synas. Kunna sälja medlemskap vid evenemang direkt över dator. Ordna temakvällar för stödmedlemmar.

6 Kretsstadgarna Vad blir förändringen? Nya kretsstadgar gäller från och med Björn redogör för detta grundförslag som finns att finna under hemsidan. Dag 2 Kretsarna siktar framåt- Mikael redogör för svaren som kommit in via enkätsvar från kretsarna. Redovisar bildspel kring kretsarbete där en del nya infallsvinklar berörs. Bland annat kring kretsidentitet, nya arbetssätt, samarbete mellan kretsar, välkomstbrev, roliga aktiviteter för medlemmar. Ekonomi kan exempelvis stärkas genom aktivitetsrelaterade bidrag. Grupparbete, sammanfattning: Medlem- satsa i första hand på de yngre ungdomarna, lägga grunden och lyssna in vad de unga vill. Arrangera aktiviteter som är lustfyllda. Nå de unga redan i skolan. Olika förutsättningar och behov i länets kretsar. Vi måste påvisa medlemsnyttan. Hund- är ett område som kan dra mycket folk och skapa intresse. Smålviltjägare måste attraheras av kretsens arbete. Förslag från några kretsar är att Jägarnas dag arrangeras 1 juni Utbildningar skräddarsydda utbildningar, mer studiematerial från Jägareförbundet som kan användas på kretsnivå efterlyses, få fram bra instruktörer på kretsnivå, mål att få en samlad instruktörslista för hela länet som kan nyttjas av flera kretsar. Mediautbildning, Att synas- Dokumentera allt arbete och visa upp detta i exempelvis Svensk Jakt nyheter- etiska bilder. Synas utåt i olika sammanhang är viktigt, Älgförvaltning- Jägarmöten med ÄFG, ett naturligt forum för samarbete mellan kretsarna.

7 Konferensen är överens om att följande två områden skall prioriteras i nuläget 1. Synas 2. Medlem Verksamhetsplanering 2013 Verksamhetsplanen för 2013 gås igenom och tjänstemännen redogör för sina ansvarsområden med utgångspunkt i planen. Tillägg: Hela länet som ett område vid lotilldelning. Kretsbidrag Grundförslag kring verksamhetsbaserat kretsbidrag visas. Beslut om detta, samt nivåer och inriktning kommer att tas på årsstämman. Olika åsikter för kring detta redovisas bland kretsarna. Kalender Genomgång av kommande inplanerade aktiviteter på länsnivå. Länsföreningens årsmöte: lördag 13 april-2013 Älgförvaltning Robert Henriksson redogör bland annat kring viltförvaltningsdelegationens arbete. Beslut om tilldelning tas i april-maj Beslut finns om pengar via bland annat skogsbruket till märkning av älg. Tre områden i länet är föreslagna med 30 sändare på varje område. Se till att bjuda in jaktlagen till jägarträffar likt tidigare är Roberts tydliga uppmaning till länets kretsar. Viktigt att jägarrepresentanterna i ÄFG påtalar avvikande mening som så är fallet och att det noteras.

8 Luleå JVK efterlyser att den enkät kring älgstammen som Kalixkretsen skickar ut till sina jaktlag/jägare inför jägarmötena bör skickas för kännedom till alla kretsar. Har andra kretsar andra modeller bör de också delges övriga kretsar. Älgjaktstider och fråga om brunstuppehåll tas upp på mötet, kretsarna har olika uppfattning i denna fråga. Där man vill slopa brunstuppehållet så verkar man vilja korta jakttiden i slutet i stället. När det gäller att ha koll på avskjutning så finns inte detta tillgängligt i på länsstyrelsens hemsida i samma form som förut. Inga problem om ALLA använder viltdata framledes. Tore Hjort redogör hur tilldelningsförslaget i ÄGF 5 gått till och efterlyser åsikter från jägarhåll inför nästa års jobb. Viktigt att kretsen mer aktivt deltar i samhällsdebatten. Viltdata Niklas redogör för nuläget och uppmanar ALLA att rapportera via viltdata och endast slutrapportera på länsstyrelsens sida. Egna frågor Utbetalning kretsbidrag skall göras per 31/12 utifrån medlemstal. Frågan ställs om länsföreningen kan betala ut detta före årsskiftet vilket bifalls. Närvaro vid Noliamässan och O-ringen av Jägareförbundet. Kretsarna skall ta fram förslag på namn som kan ingå i en arbets/planeringsgrupp kring detta. Slutdatum för namn till gruppen som skall jobba med O-ringen skall ges före årsskiftet och namn till Noliagruppen innan årsstämman Fjällråd: Arjeplog föreslår att Bo Nilsson skall sitta kvar, Älvsbyn föreslår Bo Nilsson och Ulf Lindroth. 9/12 skall nomineringar till fjällrådet senast kommit länsföreningen till handa. Dessutom skall kretsarna föreslå personer från varje krets som kan närvara på träffar där man bland annat skall ta fram förslag om vad länsföreningen skall jobba med i fråga mot länsstyrelsen när det gäller fjälljakten.

9 Boden JVK: Ställer frågan kring vilka förmåner föreningar har att vara medlem i Jägareförbundet, Björn och Irene redogör för detta. Förslag om att skicka ut broschyr om medlemskap för organisationer lyfts. Fråga tas upp om vilka fördelar det finns att vara med i Jägareförbundet kontra Riksjägarna? Björn redogör för detta där man kan sammanfatta att det är viktigt att visa vad vi gjort och vad vi gör och vad vi planerar att göra! Fråga tas upp om Norrbottens medlemmar har någon nytta av Öster-Malma, och vad anläggningen kostar den enskilde medlemmen? Björn redogör för detta med huvudbudskapet att Öster-Malma är en ren kassako för Jägareförbundet och dess medlemmar och vilka stora värden anläggningen har vid lobbyarbete mot exempelvis makthavare. Förslag från mötet är att skriva en artikel i Svensk Jakt om vad Öster-Malma är och vad det står för och ekonomin kring detta. Peter L ger ett förslag om att ge förtroendevalda/jägare möjlighet att uppleva Öster-Malma genom exempelvis en jakt. Avslutning: Minnesanteckningar överlämnas via mail till deltagarna. Lista på medlemsjägarna överlämnas till Hellen. Kontakta inte obetalda medlemmar i nuläget förrän listorna är uppdaterade. Makulera de listor ni fått ut i väntan på nya!!röster höjs och man anser att kretsordförandekonferensen ligger vid fel tidpunkt, det bör inte ligga sista älgjaktshelgen! Styrelsen har en kort sittning efter kretsmötet. Mikael Samuelsson avslutar mötet och tackar för visat intresse. Vid tangentbordet dag som ovan. Roger Lundqvist

Minnesanteckningar från styrelsemöte Jägareförbundet Norrbotten.

Minnesanteckningar från styrelsemöte Jägareförbundet Norrbotten. Minnesanteckningar från styrelsemöte Jägareförbundet Norrbotten. Måndagen den 2 maj 2011 Närvarande: Styrelseledamöter Robert Henriksson, ordf Tore Hjorth Kjell Holmbom Harald Holmqvist Åsa Karlsson Mikael

Läs mer

Minnesanteckningar vid kretsordförandekonferens i Luleå 26-27/

Minnesanteckningar vid kretsordförandekonferens i Luleå 26-27/ Minnesanteckningar vid kretsordförandekonferens i Luleå 26-27/11-2011 1. Inledning- Björn Sundgren hälsar välkommen till deltagarna vid årets kretsordförandekonferens, dagen inleds med visning av Norrbottensdelen

Läs mer

Verksamhetsplan för Jägareförbundet Norrbotten 2012 Fastställd på styrelsemöte

Verksamhetsplan för Jägareförbundet Norrbotten 2012 Fastställd på styrelsemöte Verksamhetsplan för Jägareförbundet Norrbotten 2012 Fastställd på styrelsemöte 2011-11-25 Inledning Syftet med en denna verksamhetsplan är dels att synliggöra Jägareförbundet Norrbottens mål och aktiviteter

Läs mer

Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 19 mars 2011 på Örnvik Hotell och konferens KL. 13.00-15.

Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 19 mars 2011 på Örnvik Hotell och konferens KL. 13.00-15. Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 19 mars 2011 på Örnvik Hotell och konferens KL. 13.00-15.00 1. INLEDNING. Ordförande i Jägareförbundet Norrbotten, Robert

Läs mer

Minnesanteckningar från sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten.

Minnesanteckningar från sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Minnesanteckningar från sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Plats: Quality Hotel, Luleå Dag och tid: Fredagen den 25 november 2011, kl. 13:00 17:00 Närvarande: Styrelseledamöter Robert

Läs mer

Styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten avger följande verksamhetsberättelse för 126:e verksamhets- och räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31

Styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten avger följande verksamhetsberättelse för 126:e verksamhets- och räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31 Styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten avger följande verksamhetsberättelse för 126:e verksamhets- och räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31 Styrelse Ordinarie ledamöter Vald t.o.m årsstämman Mikael Samuelsson

Läs mer

Minnesanteckningar (nr 8/2015) fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten.

Minnesanteckningar (nr 8/2015) fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Minnesanteckningar (nr 8/2015) fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Plats: Lync Dag och tid: Måndagen den 5 oktober, kl. 18:30 20:30 Närvarande: Styrelseledamöter Mikael Samuelsson

Läs mer

Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 24 mars 2018 på Örnvik hotell och konferens.

Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 24 mars 2018 på Örnvik hotell och konferens. Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 24 mars 2018 på Örnvik hotell och konferens. 1. Inledning Ordförande i Jägareförbundet Norrbotten, Mikael Samuelsson hälsar

Läs mer

Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 19 Augusti 2014

Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 19 Augusti 2014 Jägareförbundet Umeå 1 Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 19 Augusti 2014 Närvarande: Ulf Lundgren Nicklas Eriksson Anders Gustafsson Roger Lundström Alf Petersson Oskar Burström Adjungerade:

Läs mer

Minnesanteckningar (nr 7/2015) fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten.

Minnesanteckningar (nr 7/2015) fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Minnesanteckningar (nr 7/2015) fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Plats: Harads Dag och tid: Fredagen den 4 september, kl. 13:30 15:30 (Delar av mötet via Lync/telefon)

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten.

Minnesanteckningar förda vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Minnesanteckningar förda vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Plats: Kalix-Nyborg Dag och tid: måndagen den 22 september, kl. 13:30 17:30 Närvarande: Styrelseledamöter Mikael Samuelsson

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten.

Minnesanteckningar förda vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Minnesanteckningar förda vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Plats: Jägareförbundets kansli, Luleå Dag och tid: Fredagen den 21 februari 201, kl. 10:00 15:30 Närvarande: Styrelseledamöter

Läs mer

Verksamhetsplan 2019/2020 PRELIMINÄR

Verksamhetsplan 2019/2020 PRELIMINÄR Verksamhetsplan 2019/2020 PRELIMINÄR FOTO: MOSTPHOTOS Förord Föreliggande verksamhetsplan (VP) är styrande för verksamheten under 2019-2020 och ligger till grund för prioriteringar och avvägningar. Innehållet

Läs mer

Protokoll (nr 6/2015) fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten.

Protokoll (nr 6/2015) fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Protokoll (nr 6/2015) fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Plats: Dag och tid: Kronan, Luleå Tisdagen den 11 augusti, kl. 18:30 20:30 (lync) Närvarande: Styrelseledamöter

Läs mer

Ockelbo Jaktvårdskrets VERKSAMHETSPLAN 2017

Ockelbo Jaktvårdskrets VERKSAMHETSPLAN 2017 Ockelbo Jaktvårdskrets VERKSAMHETSPLAN 2017 MED STRATEGISKA MÅL 2018 JÄGAREFÖRBUNDETS ÄNDAMÅL Svenska Jägareförbundet ska genom en riksomfattande organisation bestående av länsjaktvårdsföreningar och jaktvårdskretsar,

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten.

Minnesanteckningar förda vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Minnesanteckningar förda vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Plats: Kronan, Luleå Dag och tid: måndagen den 10 november, kl. 10:00 15:30 Närvarande: Styrelseledamöter Mikael Samuelsson

Läs mer

Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 3 december 2013

Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 3 december 2013 Jägareförbundet Umeå 1 Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 3 december 2013 Närvarande: Adjungerade: Frånvarande: Ulf Lundgren Nicklas Eriksson Oskar Burström Roger Johansson Anders Gustafsson Roger

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 DALARNAS LÄN

VERKSAMHETSPLAN 2018 DALARNAS LÄN VERKSAMHETSPLAN 2018 DALARNAS LÄN FÖRORD Föreliggande verksamhetsplan (VP) är styrande för verksamheten under 2018 och ligger till grund för prioriteringar och avvägningar. Innehållet i VP ska leda verksamheten

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten.

Minnesanteckningar förda vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Minnesanteckningar förda vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Plats: Polar Hotel, Älvsbyn Dag och tid: Fredagen den 29 november 2013, kl. 16:00 19:10 Närvarande: Styrelseledamöter

Läs mer

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET. OvS 140207

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET. OvS 140207 SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET OvS 140207 SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET EN PRESENTATION JÄGARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR IDAG Aldrig förr har så många jägare haft så många jaktmöjligheter på så mycket vilt som nu! Många arter

Läs mer

Minnesanteckningar fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten.

Minnesanteckningar fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Minnesanteckningar fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Plats: Kronan, Luleå Dag och tid: fredagen den 20 mars, kl. 15:00 18:30 Närvarande: Styrelseledamöter Mikael Samuelsson

Läs mer

Saknades representation från: Jägareförbundet Råneå, Gällivare och Övertorneå samt från ÄFG 1 och 2

Saknades representation från: Jägareförbundet Råneå, Gällivare och Övertorneå samt från ÄFG 1 och 2 Minnesanteckningar från Länsträff med älgansvariga Luleå 17 mars 2013 Närvarande: Björn Sundgren Robert Henriksson Styrelsen, viltförvaltningsdelegationen Torgny Lindström Älvsbyn Kurt Lennart Andersson

Läs mer

Befattningsbeskrivning

Befattningsbeskrivning Sid 1/6 Nedanstående befattningsbeskrivningar är förslag på vad man inom olika ansvarsområden kan ha som arbetsuppgifter. Det är fritt för varje krets att justera arbetsuppgifterna. Syftet med dokumentet

Läs mer

Styrelsen beslutade att lägga protokollet till handlingarna

Styrelsen beslutade att lägga protokollet till handlingarna Minnesanteckningar föra vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Plats: Kronan, Luleå Dag och tid: måndagen den 2 juni 2014, kl. 15:00 22:00 Närvarande: Styrelseledamöter Mikael Samuelsson

Läs mer

Minnesanteckningar (nr 5/2015) fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten.

Minnesanteckningar (nr 5/2015) fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Minnesanteckningar (nr 5/2015) fört vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Plats: Dag och tid: Kronan, Luleå Tisdagen den 16 juni, kl. 18:30 20:30 (lync) Närvarande: Styrelseledamöter

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten.

Minnesanteckningar förda vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Minnesanteckningar förda vid sammanträde med styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten. Plats: Jägareförbundets kansli, Luleå Dag och tid: Fredagen den 23 augusti 2013, kl. 10:00 15:30 Närvarande: Styrelseledamöter

Läs mer

Uppdrag till förbundsstyrelsen i anledning av motioner m m från årsstämman 2015.

Uppdrag till förbundsstyrelsen i anledning av motioner m m från årsstämman 2015. 2016-02-12 Uppdrag till förbundsstyrelsen i anledning av motioner m m från årsstämman 2015. 13. Styrelsens proposition tioner ang talerätt och förändring av valberedningens sammansättning och nominering,

Läs mer

JÄGAREFÖRBUNDET NORRBOTTEN. Verksamhetsplan 2015

JÄGAREFÖRBUNDET NORRBOTTEN. Verksamhetsplan 2015 JÄGAREFÖRBUNDET NORRBOTTEN Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan för Jägareförbundet Norrbotten 2015 Fastställd genom beslut vid styrelsemöte den 3 mars 2015. Inledning Syftet med en denna verksamhetsplan

Läs mer

Protokoll fört med Överkalix Jaktvårdskretsstyrelse torsdag 19/ kl 18.30

Protokoll fört med Överkalix Jaktvårdskretsstyrelse torsdag 19/ kl 18.30 Protokoll fört med Överkalix Jaktvårdskretsstyrelse torsdag 19/5 2016 kl 18.30 STYRELSEPROTOKOLL Närvarande: Göte Jönsson, David Enbom, Erika Nilsson, Monica Eliasson, Håkan Andersson, Håkan Nilsson, Christian

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Jägareförbundet Råneå - Jaktvårdskrets Verksamhetsberättelse 2014 Jägareförbundet Råneå - Jaktvårdskrets ingår som en del i Svenska Jägareförbundet Norrbotten, och har; 15 lokalorganisationer anslutna

Läs mer

Fakta om Kvinnor i jakten (dec) 2017

Fakta om Kvinnor i jakten (dec) 2017 KLAR 180126 Fakta om Kvinnor i jakten (dec) 2017 Jaktkortslösare (31/12) 6,8 % kvinnliga jaktkortslösare- 19 209 st, år 17/18 dec 17 (+983 st) (totalt 283 494 jaktkortslösare) 6,5 % kvinnliga jaktkortslösare-

Läs mer

AGENDA. Ny älgförvaltning from 2012. Historisk avskjutning Norrbotten. Planer/Avskjutning ÄFO 6/Överkalix. Planer/avskjutning Överkalix ÄSO

AGENDA. Ny älgförvaltning from 2012. Historisk avskjutning Norrbotten. Planer/Avskjutning ÄFO 6/Överkalix. Planer/avskjutning Överkalix ÄSO Överkalix 20150331 AGENDA Ny älgförvaltning from 2012 Historisk avskjutning Norrbotten Planer/Avskjutning ÄFO 6/Överkalix Planer/avskjutning Överkalix ÄSO Älgbetesinventering Skogsbrukets mål skogsskador

Läs mer

JAQT - SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDETS KVINNLIGA NÄTVERK. Kvinnor i jakten Anja Kjellsson, jaktvårdskonsulent Västerbotten

JAQT - SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDETS KVINNLIGA NÄTVERK. Kvinnor i jakten Anja Kjellsson, jaktvårdskonsulent Västerbotten JAQT - SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDETS KVINNLIGA NÄTVERK Kvinnor i jakten 1998-2016 Anja Kjellsson, jaktvårdskonsulent Västerbotten KVINNLIGA JÄGARE HAR ÖKAT 61,3 PROCENT ÅR 1997-2016 (+6 926 ST) 18 226 kvinnliga

Läs mer

NY ÄLGPOLICY FÖRSLAG INFÖR STÄMMAN 2018

NY ÄLGPOLICY FÖRSLAG INFÖR STÄMMAN 2018 NY ÄLGPOLICY FÖRSLAG INFÖR STÄMMAN 2018 ARBETET LEDS AV EN ARBETSGRUPP FRÅN HELA LANDET Förbundsstyrelsen Peter Eriksson Daniel Ligné Region Norr Mikael Samuelsson Hans Eliasson Björn Sundgren Region Mitt

Läs mer

Verksamhetsplan och Arbetsordning för

Verksamhetsplan och Arbetsordning för Verksamhetsplan och Arbetsordning för Villaägarna i Malmö Antagen av styrelsen 2009-03-17 Reviderad senast 2010-12-08 1 (8) I texten nedan kallade: Villaägarna i Malmö (ViM) Regionkontor (RK), Regionstyrelsen

Läs mer

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018 Avskjutningsrapportering Norrbottens län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Avskjutningsrapportering

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapportering Jämtland Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit genom

Läs mer

Västmanlands län. Avskjutningsrapportering

Västmanlands län. Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapportering Västmanlands län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

FÖRVALTNINGSMÄRKNING ÄLG I NORRBOTTEN:

FÖRVALTNINGSMÄRKNING ÄLG I NORRBOTTEN: Umeå/Luleå 2006-05-10 FÖRVALTNINGSMÄRKNING ÄLG I NORRBOTTEN: Delrapport Arjeplogs kommun 2005/2006 Rapporten avser perioden 12/02-05 till 27/03-06 och omfattar positioner från 40 älgar, varav 2 sköts under

Läs mer

Gävleborgs län. Avskjutningsrapportering

Gävleborgs län. Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapportering Gävleborgs län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018 Avskjutningsrapportering Norrbotten län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018 Avskjutningsrapportering Västernorrland Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Populärutgåva Projekt: Jakten på framtiden

Populärutgåva Projekt: Jakten på framtiden Populärutgåva Projekt: Jakten på framtiden Bakgrund Varje framgångsrik organisation måste då och då ställa sig frågan vart är vi på väg och varför? Syftet med ett sådant arbete är att staka ut den långsiktiga

Läs mer

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDETS VERKSAMHETSPLAN MED STRATEGISKA OCH OPERATIVA MÅL

SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDETS VERKSAMHETSPLAN MED STRATEGISKA OCH OPERATIVA MÅL SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDETS VERKSAMHETSPLAN MED STRATEGISKA OCH OPERATIVA MÅL 2013 FÖRORD Verksamhetsplanen för 2013 med strategiska och operativa mål är något mindre omfattande jämfört med tidigare år. Vi

Läs mer

FÖRORD. Under våren 2013 genomförde Svenska Jägareförbundet ett omfattande strategiskt analysarbete i syfte att staka ut vår långsiktiga färdriktning.

FÖRORD. Under våren 2013 genomförde Svenska Jägareförbundet ett omfattande strategiskt analysarbete i syfte att staka ut vår långsiktiga färdriktning. SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDETS VERKSAMHETSPLAN 2014 MED STRATEGISKA MÅL 2017 FÖRORD Under våren 2013 genomförde Svenska Jägareförbundet ett omfattande strategiskt analysarbete i syfte att staka ut vår långsiktiga

Läs mer

Möte med Älgskötselområden i Blekinge

Möte med Älgskötselområden i Blekinge Möte med Älgskötselområden i Blekinge 2016-06-01 Ulf Rosander Jakthandläggare FOTO: Ulf Rosander Syftet med kvällen - Älgförvaltningen - Älgläget i länet - Framtid? - Inventeringar, varför? - Spillningsinventering

Läs mer

Ny älgförvaltning 2012

Ny älgförvaltning 2012 Ny älgförvaltning 2012 - En introduktion Sveriges Lantbruksuniversitet Många beslut, lagar och regler att följa Beslutas av Detaljeringsgrad Lag Riksdag Lägst Förordning Regering Föreskrift Myndighet Högst

Läs mer

Jägareförbundet har genom åren ständigt försökt anpassa sig till rådande anda allt från vi erhöll det Allmänna Uppdraget till dagens datum.

Jägareförbundet har genom åren ständigt försökt anpassa sig till rådande anda allt från vi erhöll det Allmänna Uppdraget till dagens datum. Verksamhetsplan 2015 15 Jägareförbundet Västmanland Intressenter Deltagare vid Länsföreningens styrelsemöten: Ordinarie styrelseledamöter och suppleanter JAQT-ansvarig Ungdomsansvarig Jaktvårdskonsulent

Läs mer

Föreningens representanter i Svenska Jägareförbundets årsstämma 2014

Föreningens representanter i Svenska Jägareförbundets årsstämma 2014 Styrelsen för Jägareförbundet Norrbotten avger följande verksamhetsberättelse för 128:e verksamhets- och räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31 Styrelse Ordinarie ledamöter Vald t.o.m årsstämman Mikael Samuelsson

Läs mer

Protokoll för genomförande av VILTRÅD i anslutning till (förslagsvis direkt efter) jaktvårdskretsarnas årsmöten i Stockholms län

Protokoll för genomförande av VILTRÅD i anslutning till (förslagsvis direkt efter) jaktvårdskretsarnas årsmöten i Stockholms län Protokoll för genomförande av VILTRÅD i anslutning till (förslagsvis direkt efter) jaktvårdskretsarnas årsmöten i Stockholms län Syftet med Viltrådet är att samla upp den kunskap och de synpunkter som

Läs mer

ÄLGOBS. instruktion för jaktlaget

ÄLGOBS. instruktion för jaktlaget ÄLGOBS instruktion för jaktlaget Bakgrund och Syfte med instruktionen Älgobs är ett av de viktigaste verktygen för att följa älgstammens utveckling över tiden och vi kan med stöd av älgobs följa upp älgstammens

Läs mer

Ny älgförvaltning 2012

Ny älgförvaltning 2012 Ny älgförvaltning 2012 - En introduktion Sveriges Lantbruksuniversitet Många beslut, lagar och regler att följa Beslutas av Detaljeringsgrad Lag Riksdag Lägst Förordning Regering Föreskrift Myndighet Högst

Läs mer

JÄGARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR IDAG

JÄGARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR IDAG JÄGAREFÖRBUNDET SVENSKA JÄGAREFÖRBUNDET EN PRESENTATION JÄGARNAS FÖRUTSÄTTNINGAR IDAG Aldrig förr har så många jägare haft så många jaktmöjligheter på så mycket vilt som nu! Många arter ökar, till exempel

Läs mer

Välkommen till möte om Älgskötselområde!

Välkommen till möte om Älgskötselområde! Välkommen till möte om Älgskötselområde! På programmet Rovdjursläget Nya älgförvaltningen ÄFO-läget ÄSO inom kretsen Spillningsinventeringen Avskjutningsregler inom Kretsen Älgrapportering Rovdjursläget

Läs mer

Avskjutningsrapportering. Södra Älvsborgs Länsförening

Avskjutningsrapportering. Södra Älvsborgs Länsförening Avskjutningsrapportering Södra Älvsborgs Länsförening Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till

Läs mer

Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 25 mars 2017 på Örnvik Hotell & Konferens

Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 25 mars 2017 på Örnvik Hotell & Konferens Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 25 mars 2017 på Örnvik Hotell & Konferens 1. INLEDNING. Ordförande i Jägareförbundet Norrbotten, Mikael Samuelsson hälsar

Läs mer

Västra Götaland Väst. Avskjutningsrapportering

Västra Götaland Väst. Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapportering Västra Götaland Väst Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som

Läs mer

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018 Avskjutningsrapportering Kalmar län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

RAMBUDGET KONGRESS 2017

RAMBUDGET KONGRESS 2017 RAMBUDGET 2018-2020 KONGRESS 2017 Förbundsstyrelsens förslag Rambudget 2018-2020 I Mål och riktning beslutar kongressen om de övergripande verksamhetsmässiga aktiviteterna. Rambudgeten beskriver i ekonomiska

Läs mer

Ny älgförvaltning 2012

Ny älgförvaltning 2012 Ny älgförvaltning 2012 - En introduktion Sveriges Lantbruksuniversitet Många beslut, lagar och regler att följa Beslutas av Detaljeringsgrad Lag Riksdag Lägst Förordning Regering Föreskrift Myndighet Högst

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg

Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg Verksamhetsplan 2017 Villaägarna Göteborg Org.nr 802440-9032 Antagen av styrelsen den 6 mars 2017 Behandlad på årsmötet den 20 mars 2017 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET... 3 1 Ansvarsområde och funktion...

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Protokoll nr 8/2014 Styrelsesammanträde Tid Kl 09.30-16.45 Plats Närvarande LRF, Kämpagatan 1, Skara Paul Christensson, ordförande Monica Didriksson,

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212

Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Verksamhetsplan 2015 Villaägarna i Borås Stad Organisations nr. 802459-9212 Antagen av styrelsen den 2015-01-29 Behandlad på årsmötet den 2015-03-19 Senast reviderad den 2 (7) Innehåll FÖRENINGENS VERKSAMHET...

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Villaägarna i Kungsbacka kommun Org.nr 802417-6235 Antagen av styrelsen 2016-03-04 Behandlad på årsmötet Senast reviderad 2 (5) Vision Alla ska kunna förverkliga sina småhusdrömmar.

Läs mer

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats

Talmanus till film om stadgar. Se filmen på MUCF:s webbplats Talmanus till film om stadgar Se filmen på MUCF:s webbplats www.mucf.se/stadgar ATT BILDA EN FÖRENING Att bilda en förening är att samlas kring en idé. Det kan vara att man vill förändra något i världen

Läs mer

Länsstyrelsens rambeslut angående älgjakt i Hallands län under jaktåret den 1 juli 2018 den 30 juni 2019

Länsstyrelsens rambeslut angående älgjakt i Hallands län under jaktåret den 1 juli 2018 den 30 juni 2019 Beslut 1(6) Länsstyrelsens rambeslut angående älgjakt i Hallands län under jaktåret den 1 juli 2018 den 30 juni 2019 Länsstyrelsens beslut Med hänvisning till Viltförvaltningsdelegationens beslut, om övergripande

Läs mer

Värvningshandbok. Råd och tips vid värvning av nya medlemmar och medlemsvård. ST inom Sveriges Domstolar

Värvningshandbok. Råd och tips vid värvning av nya medlemmar och medlemsvård. ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Värvningshandbok Råd och tips vid värvning av nya medlemmar och medlemsvård Reviderad 2006-05-31 Reviderad 2008-11-11 Reviderad 2015-08-25 Reviderad 2017-03-15 Innehållsförteckning

Läs mer

INFORMATION VID ÅRSMÖTEN 2015. Jägareförbundet Olofström

INFORMATION VID ÅRSMÖTEN 2015. Jägareförbundet Olofström INFORMATION VID ÅRSMÖTEN 2015 Jägareförbundet Olofström REGION SYD Länsansvarig jvk V Götaland, K-J Brindbergs Funkansv Medlem/Marknad, Hanna Ståhl Jvk Skaraborg, Clas Magnusson Adm, Katarina Dahlgren

Läs mer

Verksamhetsplan för Mejeritekniskt Forum

Verksamhetsplan för Mejeritekniskt Forum Verksamhetsplan för Mejeritekniskt Forum 2008 Verksamhetsplanen framtagen den 6 februari 2008 vid Arla Foods i Stockholm. Version 4. 1 Rapportering: Vad har hänt och var står vi idag? Måluppfyllnad : 1.

Läs mer

Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 23 oktober 2012

Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 23 oktober 2012 Umeå Jaktvårdskrets UJVK 1 Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 23 oktober 2012 Närvarande: Curt Ekström Ethel Eriksson Hans Jonsson Gottne Lindgren Alf Pettersson Jens Andersson Roger Lundström

Läs mer

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018 Avskjutningsrapportering Blekinge län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Jägarbrev - Jägareförbundet Falu Jaktvårdskrets

Jägarbrev - Jägareförbundet Falu Jaktvårdskrets Jägarbrev - Jägareförbundet Falu Jaktvårdskrets Då var ett nytt jaktår inlett. Sommaren har varit kall och regnig, vädret har varit ett hett samtalsämne. Nu är det dags att ge sig ut i skog och mark. Björnjakten

Läs mer

STRATEGISK MÅLBILD Beslutad vid årsstämman 1 2 juni 2013

STRATEGISK MÅLBILD Beslutad vid årsstämman 1 2 juni 2013 STRATEGISK MÅLBILD Beslutad vid årsstämman 1 2 juni 2013 INLEDNING Jakten på framtiden har under 2012 och 2013 inneburit ett omfattande arbete, vars syfte har varit att bygga en tydlig och klar målbild

Läs mer

ÄLGOBS. instruktion för jaktlaget

ÄLGOBS. instruktion för jaktlaget ÄLGOBS instruktion för jaktlaget Bakgrund och Syfte med instruktionen Älgobs är ett av de viktigaste verktygen för att följa älgstammens utveckling över tid. Med stöd av älgobs kan älgstammens sammansättning

Läs mer

DEN NYA ÄLGFÖRVALTNINGEN - HUR BLEV DEN? Göran Bergqvist Nationellt klövviltansvarig Svenska Jägareförbundet

DEN NYA ÄLGFÖRVALTNINGEN - HUR BLEV DEN? Göran Bergqvist Nationellt klövviltansvarig Svenska Jägareförbundet - HUR BLEV DEN? Göran Bergqvist Nationellt klövviltansvarig Svenska Jägareförbundet NÅGRA MÅL I DEN NYA ÄLGFÖRVALTNINGEN (DET FINNS FLER ) Adaptiv Kostnadseffektiv Markägarsidans inflytande stärkas ÄLGFÖRVALTNINGSOMRÅDEN

Läs mer

ÄLGOBS INSTRUKTION FÖR JAKTLAGET

ÄLGOBS INSTRUKTION FÖR JAKTLAGET ÄLGOBS INSTRUKTION FÖR JAKTLAGET BAKGRUND OCH SYFTE MED INSTRUKTIONEN Älgobs är ett av de viktigaste verktygen för att följa älgstammens utveckling över tiden och vi kan med stöd av älgobs följa upp älgstammens

Läs mer

Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet VERKSAMHETBERÄTTELSE 217 Styrelsen för får härmed avge följande verksamhetsberättelse för perioden 217-2-11 till 218-2-19. Kretsens medlemsantal uppgick per 31 december 217 till 933 medlemmar, en ökning

Läs mer

Avskjutningsrapportering. Gotlands Län

Avskjutningsrapportering. Gotlands Län Avskjutningsrapportering Gotlands Län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018 Avskjutningsrapportering Östergötlands län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Märsta- Sigtuna Friluftsfrämjandet region Mälardalen 1 Verksamhetsplanen och budget Verksamhetsplanen är en beskrivning av planen för 2018 för

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Information om nya älgjakten

Information om nya älgjakten Information om nya älgjakten Problem med dagens älgförvaltning Ett komplicerat och svåröverskådligt system. 3 former av licensområden, sam- och storlicenser, älgskötselområden och 2 former av kalvjaktsområden

Läs mer

ÄLGPOLICY. Beslutad vid förbundets årsstämma, Kiruna

ÄLGPOLICY. Beslutad vid förbundets årsstämma, Kiruna ÄLGPOLICY Beslutad vid förbundets årsstämma, Kiruna 2018-06-02--03 1. Älgen är ett av våra viktigaste vilt. Älgen är en av våra nationalsymboler som representerar stora kulturella, sociala och ekonomiska

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019-01-01 2019-12-31 Vision Alla ska kunna förverkliga sina småhusdrömmar. Mission Genom påverkan, rådgivning och förmåner skapar vi bättre villkor för villaägandet. Verksamhetsidé Villaägarna

Läs mer

Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 5 april 2014 på Kronans filmsal och konferens kl

Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 5 april 2014 på Kronans filmsal och konferens kl Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 5 april 2014 på Kronans filmsal och konferens kl. 13.00-15.15. 1. INLEDNING. Ordförande i Jägareförbundet Norrbotten, Mikael

Läs mer

Checklista medlemsvård

Checklista medlemsvård Checklista medlemsvård Medlemskapet i fokus Det är en styrka för Moderaterna om många väljer att bli medlemmar det visar att vi är ett parti på frammarsch. Många medlemmar är viktigt både för att det ger

Läs mer

Avskjutningsrapportering. Örebro län

Avskjutningsrapportering. Örebro län Avskjutningsrapportering Örebro län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

2013-05-07 Sida 1 av 6. Förbundsstyrelsens förslag till strategisk målbild Jakten i framtiden

2013-05-07 Sida 1 av 6. Förbundsstyrelsens förslag till strategisk målbild Jakten i framtiden 2013-05-07 Sida 1 av 6 Förbundsstyrelsens förslag till strategisk målbild Jakten i framtiden 2013-05-07 Sida 2 av 6 Inledning Jakten på framtiden har under 2012 och 2013 inneburit ett omfattande arbete,

Läs mer

Styrelsens svar på inkomna motioner till årsmötet

Styrelsens svar på inkomna motioner till årsmötet Styrelsens svar på inkomna motioner till årsmötet 2018-04-09 Styrelsen är glad för de inkomna motionerna och vill lämna följande förslag till beslut till årsmötet gällande dessa. Svar Motion 1: Utveckla

Läs mer

Rovdjursläget. Presentation av älggruppen. Nya älgförvaltningen. ÄFO-läget. ÄSO inom kretsen. Spillningsinventeringen. Älgsamrådet

Rovdjursläget. Presentation av älggruppen. Nya älgförvaltningen. ÄFO-läget. ÄSO inom kretsen. Spillningsinventeringen. Älgsamrådet Rovdjursläget Presentation av älggruppen Nya älgförvaltningen ÄFO-läget ÄSO inom kretsen Spillningsinventeringen Älgsamrådet Avskjutningsregler inom Kretsen Älgrapportering Rovdjursläget 24 vargrevir i

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2009 Villaägarna i BOLLNÄS

VERKSAMHETSPLAN 2009 Villaägarna i BOLLNÄS Styrelsen Villaägarna i BOLLNÄS VERKSAMHETSPLAN 2009 Villaägarna i BOLLNÄS Allmänt Föreningens verksamhet skall präglas av MÅL ORGANISATION VERKSAMHETSPLAN fastställd av Villaägarnas Riksförbund samt skall

Läs mer

INFORMATION FRÅN ÄLGMÖTE

INFORMATION FRÅN ÄLGMÖTE INFORMATION FRÅN ÄLGMÖTE Broddarp 19 september 2017 ÄlgOBS / Mål / Tilldelning Kalvpott Älg-OBS -rapportering Spillningsinventering Vildsvin Kronvilt ÄLGOBS 2011-2016 0,10 0,11 0,08 0,08 0,07 0,07 OBS

Läs mer

Idébank - kretsarna siktar framåt

Idébank - kretsarna siktar framåt Idébank - kretsarna siktar framåt Jägareförbundet ska tillvarata jägarnas intressen för jakt och viltvård. Det är genom engagerade förtroendevalda i jaktvårdskretsen som medlemmarna ska finna stöd, nytta

Läs mer

Informations- och kommunikationsplan för rovdjursfrågor i Västmanlands län

Informations- och kommunikationsplan för rovdjursfrågor i Västmanlands län Natur- och kulturmiljöenheten Foto: och Viltskadecenter Informations- och kommunikationsplan för rovdjursfrågor i Västmanlands län 2009 Förankrad i Rovdjursgruppen vid möte den 13 november 2007 Beslutad

Läs mer

Södermanlands Län. Avskjutningsrapportering

Södermanlands Län. Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapportering Södermanlands Län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Återrapportering 2016/2017 Övrigt vilt (ej älg)

Återrapportering 2016/2017 Övrigt vilt (ej älg) Återrapportering 2016/2017 Övrigt vilt (ej älg) Detta är en sammanställning av avskjutningsstatistik hämtat från viltdata.se utifrån jaktåret 2016/2017-års avskjutningsrapporter och redovisar allt fällt

Läs mer

Information från styrelsen om GNAOS älgskötselplan och planerat älgförvaltningsarbete

Information från styrelsen om GNAOS älgskötselplan och planerat älgförvaltningsarbete Information från styrelsen om GNAOS älgskötselplan och planerat älgförvaltningsarbete 2017-03-14 Årsmöte GNAO Vi har gjort en älgskötselplan (ÄSP) för jakten 2016, 2017, 2018 Denna plan gjorde vi förra

Läs mer

ATT SYNAS PÅ ARBETSPLATSEN. Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på. din arbetsplats - guide för dig med fackligt uppdrag

ATT SYNAS PÅ ARBETSPLATSEN. Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på. din arbetsplats - guide för dig med fackligt uppdrag ATT SYNAS PÅ ARBETSPLATSEN Tips och råd hur du synliggör Försvarsförbundet på din arbetsplats - guide för dig med fackligt uppdrag foto: Thinkstock Om att synas Hur gör du för att ta kontakt med nyanställda

Läs mer

Bengt Bååw. Bengt Helgesson. Eva Kjällman. Henrik Olsson. Lars-Olov Pettersson. Jessika Sjöberg

Bengt Bååw. Bengt Helgesson. Eva Kjällman. Henrik Olsson. Lars-Olov Pettersson. Jessika Sjöberg Datum: 10 januari 2019 Tid: 17.30-21.00 Plats: Hästägareläktaren Åby Paragraf nr: 1-12 Närvarande: Benny Björkman Bengt Bååw Bengt Helgesson Eva Kjällman Henrik Olsson Lars-Olov Pettersson Jessika Sjöberg

Läs mer

Vojakkala vvo Jaktstämma

Vojakkala vvo Jaktstämma Vojakkala vvo Jaktstämma PROTOKOLL Datum: 2015-08-09 Tid: 16.00 Plats: Palogården 1. Öppnande Ordförande för Viltvårdsområdesföreningens styrelse Sven Forsberg hälsar de närvarande välkomna och förklarar

Läs mer