Kl Paragrafer Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz. Justerande Gun Lerjebäck

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kl Paragrafer Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz. Justerande Gun Lerjebäck"

Transkript

1 Plats och tid Politiker och representanter Stadshuset, Sal B Kl Anne-Marie Wigertz (m), ordf Hjördis Hultgren (c), ers Gudrun Engquist (s), ers Stig Dagerhed (PRO) Anita Holmén (PRO) Marianne Hasselquist (PRO) Gun Lerjebäck (PRO) Börje Dahlberg (RPG) Wiola Johansson (RPG) Laila Bergqvist (SKPF) Berit Ljungberg (SKPF) Kerstin Nilsson (SPF) Britt-Marie Rönnbäck (SPF) Barbro Bengtsson (SPF) Lena Dillner (SPF) Birgitta Kempe (SPRF) Christina Söderman (SPRF) Övriga deltagare Helene Nyberg, utredare KD-handläggarstab Karin Bjellman, folkhälsostrateg Birgitta Lundström, nämndansvarig ÄHN Carin Larsson, Div. Vård och omsorg Susanne Spörk, Landstinget Camilla Nilsson, miljöstrateg Monica Boström, ÄHN Paragrafer Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Ordförande. Anne-Marie Wigertz Justerande. Gun Lerjebäck

2 31 Sammanträdets öppnande Ordföranden Anne-Marie Wigertz hälsade alla ledamöter samt inbjudna föredragshållare välkomna till dagens sammanträde. 32 Fastställande av dagordningen Förändringar i dagordningen: Helene Nyberg och Karin Bjellman delade ut inbjudan till workshop 8 oktober och Birgitta Lundström informerade om planering inför det nya äldreboendet på Arnö. 33 Upprop Sekreteraren förrättade upprop. 34 Protokollsjusterare Till att justera dagens protokoll valdes Gun Lerjebäck. 35 Information om Workshop inför handlingsprogram för seniorers hälsa och säkerhet i Nyköping Helene Nyberg, utredare på KD-handläggarstab och Karin Bjellman, folkhälsostrateg, delade ut inbjudan till workshop inför handlingsprogram för seniorers hälsa och säkerhet i Nyköping. 36 Information om planering av ett nytt äldreboende på Arnö Birgitta Lundström Birgitta Lundström, nämndansvarig för Äldre- och handikappnämnden, informerade om planering av ett nytt äldreboende på Arnö.

3 forts 36 En arkitekttävling kommer att utlysas som ska vara klar till julen I april 2010 sker upphandlingen. Det nya äldreboendet tillsammans med äldreboendet på Rosvalla kommer att ersätta platserna på Rosenkällagården (som är utdömd av Arbetsmiljöverket).I dagsläget är det inte klart hur många platser som kommer att finnas där. En arbetsgrupp för planering av äldreboendet har bildats. Där bör också en representant för Pensionärsrådet ingå. På mötet valdes Kerstin Nilsson (SPF) till att delta i arbetsgruppen. 37 Information om brukarenkät 2008 Carin Larsson, Division Vård och omsorg Carin Larsson, Division Vård och omsorg, berättade att 560 enkäter skickades ut till brukare och personal På Rosenkällagården och Mariebergsgården gjorde även studerande intervjuer med 50 brukare. Resultatet av undersökningen har publicerats på kommunens hemsida. Med enkäten mäter man bemötande, trygghet, medinflytande, tillgänglighet, mat, aktiviteter samt kontaktpersonal. I 2008 års mätning fick faktorerna mat och aktiviteter lite sämre resultat än övriga faktorer. En av faktorerna gäller kontaktpersonal. I mätningen framkom att en liten procent inte kände till att de hade kontaktpersonal. Alla brukare har en egen kontaktpersonal, men det är inte alltid informationen har nått ut till brukarna på bästa sätt. Därför försöker man nu förbättra hanteringen kring detta. Personalen får utbildning i kontaktpersonalhantering. Man arbetar också mycket med rutiner och tjänstegarantin avseende kontaktpersonal stödjer också detta arbete. Även i år görs en enkätundersökning denna gång skickas 2000 enkäter ut till både brukare och personal. Carin berättade också att man kan få beviljad måltidshjälp. Hemtjänstpersonalen utbildas i att kunna laga enklare måltider. Detta har fallit väl ut bland personalen.

4 forts 37 Resultat av enkätundersökningen 2008 se bilaga Information om Avancerad Sjukvård i Hemmet (ASIH) Susanne Spörk, Landstinget Susanne Spörk informerade om Avancerad Sjukvård i Hemmet (ASIH) som har sina lokaler i Rehabhuset. ASIH består av 10 vårdplatser bestående av 5 sviktplatser, 1-2 platser för patienter med hjärntumörer och resterade är platser för palliativ vård. Mantelns tidigare vårduppdrag var att bedriva vård av cancersjuka. I den nuvarande formen innefattar vårduppdraget ett mycket bredare område. Landstinget ska samarbeta med hemtjänsten kring verksamheten med ASIH. Man räknar med att det kommer att ta ca ett år att bygga upp verksamheten. För att kunna bedriva den nya verksamheten har personalstyrkan utökats. I teamet ingår bl a läkare, sjuksköterskor och sjukgymnaster. Diskussion uppkom om valmöjlighet kvarstår när det gäller att vårdas i hemmet. Susanne informerade om att det fortfarande kommer att finnas möjlighet att välja om man vill vårdas i hemmet eller ej. 39 Information om miljömål Camilla Nilsson, miljöstrateg Camilla Nilsson, miljöstrateg i Nyköpings kommun, berättade att kommunens miljöplan handlar om det interna arbetet i kommunen och gäller alla kommunanställda samt även de personer/besökare som vistas i våra lokaler. Miljöplanen upprättades år 2006 och gäller fram till årsskiftet 2010/2011. Den kommer därefter att revideras till en miljö- och folkhälsoplan. Det grundläggande målet är att se till att alla känner till miljöplanen. Övriga viktiga mål är bl a att minska användningen av engångsartiklar, pappersanvändning samt användandet av glödlampor.

5 40 Information om LOV Fritt val i hemtjänsten Monica Boström, Äldre- och handikappnämnden Monica Boström informerade om att LOV betyder Lagen om Valfrihetssystem. I november 2009 införs Fritt val i hemtjänsten. Förfrågnings-underlaget avseende Fritt val i hemtjänsten lades ut på kommunens hemsida i juni 2009 och finns även på Kammarkollegiets hemsida så att företagare har möjlighet att anmäla sitt intresse. Utövarna har möjlighet att välja geografiska områden en eller flera (det finns 12 områden att välja på). De kan också välja att tillhandahålla personlig omvårdnad och/eller service (tvätt, städ och inköp). Det ställs samma krav på alla utförare avseende kvaliteten. Kommunen har fortfarande det övergripande ansvaret och fastställer avgifter. Administrationen av avgifterna kommer att skötas av kommunen som tidigare. Brukarna kan i dagsläget välja mellan sju olika utövare (som kommunen godkänt och kommer att teckna kontrakt med på tre år): Vård och omsorg, Nyköpings kommun - utför alla hemtjänstinsatser Carema Äldreomsorg AB utför alla hemtjänstinsatser Invita Service AB utför alla hemtjänstinsatser Servum AB uför serviceinsatser Tystberga Städ & Hemservice utför serviceinsatser Live Care utför serviceinsatser Samhall AB utför serviceinsatser Attendo Care s avtal löper ut den 31 oktober och de vill därefter inte fortsätta bedriva sin verksamhet. Särskild information till deras brukare har skickats ut. Informationsbrev skickas även ut till alla övriga som har hemtjänst. Handläggarna på Myndighetskontoret ska vara neutrala vid förfrågningar kring dessa utövare. Det finns också ett ickevalsalternativ för de brukare som inte vill välja. Brukarna har också rätt att byta utförare. Det behövs ca tio arbetsdagar för att ordna övergången till det nya företaget. Brukarna har möjlighet att välja flera företag (t ex ett företag som utför personlig omvårdnad och ett annat företag som utför servicetjänsterna) Information om Fritt val i hemtjänsten finns på kommunens hemsida. Allmän information skickas också ut till alla brukare. En broschyr är också framtagen med information om detta. (Broschyren delades ut på mötet).

6 forts 40 Vid frågor eller önskemål om mer information kan man vända sig till Monica Boström, tfn Information om SPF Britt-Marie Rönnbäck och Kerstin Nilsson SPF är politiskt och religiöst obundet. Organisationen har cirka medlemmar, 850 föreningar, 27 distrikt och ett förbundskansli. Inflytande, valfrihet och livskvalitet sammanfattar vad SPF arbetar med för medlemmarnas bästa. Aktivitet och gemenskap samt rättigheter och inflytande är centrala frågor för SPF, som aktivt arbetar för en bra politik för äldre, inte minst ekonomiskt, samt en bra folkhälsa för äldre. SPF skickade ut en enkät till alla medlemmar avseende seniorboende som mynnade ut i ett seminarium 9 september Seminariet handlade om att bo och leva bra på äldre dar, där bl a Kenneth Hagström, chef för Samhällsbyggnad, Christer Gustavsson, vd för Nyköpingshem, Catharina Hylén, försäljningschef Riksbyggen och Lars Göran Gustafsson, Bovieran deltog. Anne-Marie Wigertz berättade i samband med denna information om ett studiebesök på två seniorboenden i Örebro. 42 Genomgång av föregående protokoll Birgitta Kempe önskade göra några ändringar i föregående protokoll: 24, näst sista stycket: Anhörigcenter är en social träffpunkt i samarbete mellan Nyköpings kommun, Äldre- och handikappnämnden, Anhörigrådet och Nyköpings Demensförening och andra frivilligorganisationer som bl a vår och höst anordnar anhörigutbildningar och informationsträffar för anhöriga till brukare som fått boende beviljat. Den kursiverade texten ändras till: till personer som bl a fått diagnosen demens.

7 forts , sista stycket: Villa Högbrunn är en öppen verksamhet som riktar sig till yngre och äldre personer med tidig demens och bedrivs i samarbete med Nyköpings kommuns Äldre- och handikappnämnd och Nyköpings demensförening. Den kursiverade texten ändras till: riktar sig till yngre dementa. Genomgång av Äldre- och handikappnämndens sammanträden och Informationsärenden avseende Invita och FoU Sörmland samt redovisning av kontaktområdesuppdrag Förslag till yttranden avseende ansökan om särskild avgift för ej verkställda beslut enligt LSS och SoL Uppföljning av handlingsplan för verkställighet av beslut om bostad med särskild service enligt LSS Förslag till ändring avseende matdistribution och ersättningsbelopp vid upphandling av hemtjänst enligt Lag om valfrihetssystem (LOV) Redovisning av 2007 och 2008 års stimulansmedel för en bättre vård och omsorg om äldre samt ansökan för 2009 Förslag till beslut om verksamhetschef enligt 29 Hälso- och sjukvårdslagen för Björkgården och S:t Anna Ekonomisk månadsrapport jan maj 2009 Budget 2010 med flerårsplan Verksamhetsrapporter från Vård och omsorg och MAS Informationsärenden avseende Carema omsorg, Pandemi, Strategi för barn och unga i Nyköpings kommun Rapportering av ej verkställda beslut enligt LSS och SoL, andra kvartalet 2009 Förslag till yttrande avseende ansökan om särskild avgift för ej verkställt beslut enligt SoL och LSS Förslag till remissvar avseende förslag till förändringar i Lex- Sarah-bestämmelsen m m (DS 2009:33) Förslag till jämförelsetal för Äldre- och handikappnämnden Förslag till remissvar avseende betänkandet Ingen får vara Svarte Petter. Tydlig ansvarsfördelning inom socialtjänsten, SOU 2009:38

8 forts 43 Förslag till yttrande över motion om sammanhållen hemvård Rapporter från tillsynsbesök på Björkgården, S:t Anna: Flora och Freja Månadsrapport juni för Äldre- och handikappnämnden SPF lämnade vid arbetsutskottet frågor/synpunkter avseende ärenden som behandlades på sammanträdet , som diskuterades och besvarades på rådets sammanträde (se bilaga 2). 44 Infrastrukturplan för Nyköpings tätort Infrastrukturplan för Nyköpings tätort har skickats ut på samråd bl a till Pensionärsrådet. På mötet beslöts att representanterna i arbetsutskottet kommer att skicka in synpunkter för rådets räkning. Ett informationsmöte ang planen arrangeras i Stadshuset 23 september. 45 Anmälningsärenden 46 Inbjudan från Landstingsstyrelsens Psykiatriberedning och Länspensionärsrådet - till temadag om äldres psykiska hälsa 29 september i Eskilstuna Stadshus Övriga frågor 47 Anne-Marie Wigertz berättade att hemsjukvården kommer att överföras från Landstinget till kommunen. Skatteväxling kommer att ske. Mer rapport kring detta lämnas på nästa sammanträde den 27 november. Ordföranden tackade för visat intresse och avslutade mötet.

Kl. 16.00 18.00. Camilla Nilsson, miljöstrateg Monica Boström, ÄHN. Paragrafer 30-44. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson

Kl. 16.00 18.00. Camilla Nilsson, miljöstrateg Monica Boström, ÄHN. Paragrafer 30-44. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Jacob Larsson (s), v ordf Hjördis Hultgren (c), ers Allan Häll (FUB) Gerda Rotefalk (HRF) Gullan

Läs mer

Kl Gunilla Gestblom och Maria Karlsson, personliga ombud Birgitta Lundström, nämndansvarig ÄHN Manja Andersson, praktikant

Kl Gunilla Gestblom och Maria Karlsson, personliga ombud Birgitta Lundström, nämndansvarig ÄHN Manja Andersson, praktikant Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 10.00 12.10 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Jacob Larsson (s), v ordf Wailet Nilsson (kd), ers Gunvor Lundberg (s), ers Margareta Svensson,

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2010 11 19. Kl.10.00 12.00

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2010 11 19. Kl.10.00 12.00 Plats och tid Mariebergsgården Kl.10.00 12.00 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Wailet Nilsson (kd), ers Gunvor Lundberg (s), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening Pierre

Läs mer

Kl. 08.15-09.00. Solweig Ericsson-Kurg, nämndansvarig ÄHN. Paragrafer 26-34. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson

Kl. 08.15-09.00. Solweig Ericsson-Kurg, nämndansvarig ÄHN. Paragrafer 26-34. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Plats och tid Stadshuset, Översikten Kl. 08.15-09.00 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Wailet Nilsson (kd), ers Gunvor Lundberg (s), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening

Läs mer

Kl. 09.00 11.00. Annika Jansson, MAS Eila Ulf, anhörigstrateg. Paragrafer 16-27. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson

Kl. 09.00 11.00. Annika Jansson, MAS Eila Ulf, anhörigstrateg. Paragrafer 16-27. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 09.00 11.00 Politiker och representanter Johan Schenström, ordf Eva Kerstin Lundborg (mp), ers Annika Karlssn (c), ers Marianne Ramlöv, FUB Margareta Johansson, Hjortensbergskyrkan

Läs mer

Kl. 09.00-11.40. Paragrafer 48-64. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz. Justerande Berit Ljungberg

Kl. 09.00-11.40. Paragrafer 48-64. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz. Justerande Berit Ljungberg Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 09.00-11.40 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz, ordf Hjördis Hultgren, ers Birgitta Lantz, ersättare för Stig Dagerhed (PRO) Anita Holmén (PRO) Inger Malmqvist,

Läs mer

Kl Paragrafer Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz. Justerande Stig Dagerhed

Kl Paragrafer Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz. Justerande Stig Dagerhed Plats och tid Politiker och representanter Stadshuset, Sal B Kl. 09.00 12.00 Anne-Marie Wigertz, ordf (m) Jacob Larsson, v ordf (s) Hjördis Hultgren, ers (c) Gudrun Engquist, ers (s) Stig Dagerhed (PRO)

Läs mer

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn

Kl. 09.00 11.30. Paragrafer 33-43. Underskrifter Sekreterare Agneta Tillberg. Ordförande Jacob Sandgren. Justerande Monika Hammertjärn Plats och tid Stadshuset, sal B Kl. 09.00 11.30 Politiker och representanter Jacob Sandgren (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Wailet Nilsson (kd), ers Birgitta Lantz-Högman, PRO Harry Malmqvist, PRO

Läs mer

Kl Lilian Persson (s), ers Gert Pettersson (Diabetesföreningen) Allan Häll (FUB) Tarja Niemi (IFSAP) Bo Eriksson (NHR)

Kl Lilian Persson (s), ers Gert Pettersson (Diabetesföreningen) Allan Häll (FUB) Tarja Niemi (IFSAP) Bo Eriksson (NHR) Plats och tid Villa Högbrunn Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Hjördis Hultgren (c), ers Lilian Persson (s), ers Gert Pettersson (Diabetesföreningen) Allan Häll

Läs mer

Göran Gullbrand och Mari Widegren, Länstrafiken Monica Boström, ÄHN. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz

Göran Gullbrand och Mari Widegren, Länstrafiken Monica Boström, ÄHN. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 13.00 15.30 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Hjördis Hultgren (c), ers Stig Dagerhed (PRO) Marianne Hasselquist (PRO) Gun Lerjebäck (PRO) Börje

Läs mer

Monica Wessman, Div. Vård och omsorg Eila Ulf, Anhörigstrateg. Paragrafer 40-53. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson

Monica Wessman, Div. Vård och omsorg Eila Ulf, Anhörigstrateg. Paragrafer 40-53. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Plats och tid Stadshuset, Sal B Politiker och representanter Jacob Larsson (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Eva Kerstin Lundborg (mp), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening Marianne Ramlöv,

Läs mer

Ewa Krabb, Myndighetskontoret Britta Bergström, VOHJS. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Jacob Larsson

Ewa Krabb, Myndighetskontoret Britta Bergström, VOHJS. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Jacob Larsson Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl.09.00-12.00 Politiker och representanter Jacob Larsson (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Wailet Nilsson (kd), ers Birgitta Lantz-Högman, PRO Inger Malmqvist, PRO

Läs mer

Kl Paragrafer Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz. Justerande Helena Eklund

Kl Paragrafer Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz. Justerande Helena Eklund Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 16.00 18.15 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz, ordf Lilian Persson, ers Allan Häll (FUB) Gerda Rotefalk (HRF) Gullan Nilsson (IFSAP) Alf Jansson (ILCO)

Läs mer

Kl. 16.00 18.30. Margareta Svensson, Demensföreningen. Paragrafer 1 15. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz

Kl. 16.00 18.30. Margareta Svensson, Demensföreningen. Paragrafer 1 15. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 16.00 18.30 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Hjördis Hultgren (c), ers Lilian Persson (s), ers Jim Grönman (Diabetesföreningen) Allan Häll (FUB)

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2010 05 07. Kl. 09.00 10.30

NYKÖPINGS KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2010 05 07. Kl. 09.00 10.30 Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 09.00 10.30 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Wailet Nilsson (kd), ers Gunvor Lundberg (s), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening

Läs mer

Paragrafer 16-31. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Jacob Larsson. Justerande Harry Malmqvist

Paragrafer 16-31. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Jacob Larsson. Justerande Harry Malmqvist Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 09.00 11.50 Politiker och representanter Jacob Larsson (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Ingvar Olsson (mp), ers Wailet Nilsson (kd), ers Birgitta Lantz-Högman,

Läs mer

Sammanträdesdatum PENSIONÄRSRÅDET 2011 04 29. Kl. 13.00 16.30. Paragrafer 14-26. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson

Sammanträdesdatum PENSIONÄRSRÅDET 2011 04 29. Kl. 13.00 16.30. Paragrafer 14-26. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 13.00 16.30 Politiker och representanter Jacob Larsson (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Wailet Nilsson (kd), ers Lars-Erik Ahlerup, PRO Stig Dagerhed, PRO Wiola

Läs mer

Kl Johan Schenström, Ordf. Överförmyndarnämnden Monica Boström, Äldre- och handikappnämnden. Paragrafer 40-52

Kl Johan Schenström, Ordf. Överförmyndarnämnden Monica Boström, Äldre- och handikappnämnden. Paragrafer 40-52 Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Hjördis Hultgren (c), ers Jim Grönman (Diabetesföreningen) Allan Häll (FUB) Gerda Rotefalk (HRF)

Läs mer

Kl. 16.00 18.30. Britta Bergström, ordf i VOHJS Åsa Waara, enhetschef FIA-verksamheten. Paragrafer 46-60. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson

Kl. 16.00 18.30. Britta Bergström, ordf i VOHJS Åsa Waara, enhetschef FIA-verksamheten. Paragrafer 46-60. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 16.00 18.30 Politiker och representanter Jacob Larsson (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Marianne Nordblom (fp), ers Bo Ringdahl, DHR Anita Karlsson, HRF Tarja

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz. Justerande Allan Häll

Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson. Ordförande Anne-Marie Wigertz. Justerande Allan Häll Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 16.00 18.20 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz, ordf Jacob Larsson, v ordf Hjördis Hultgren, ers Lilian Persson, ers Jim Grönman (Diabetesföreningen) Allan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne Karlsson, M. Pensionärsrepresentanter Monica Axell, PRO Folkunga Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne Karlsson, M. Pensionärsrepresentanter Monica Axell, PRO Folkunga Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-08-31 1 (13) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Allhelgona/Skeppsås, Stadshuset, Mjölby kl 14.00-16.30 Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Iréne

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 14-26

Länspensionärsrådet (LPR) 14-26 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Jimmy Henriksson, L ordförande Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Helena Stålhammar C (ers Britt Johansson, M) Lena Persson, S Kjell Lindström,

Läs mer

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 MINNESANTECKNINGAR 2011-12-02 Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 2011-12-02 Närvarande:

Läs mer

Sammanträdesdatum PENSIONÄRSRÅDET 2011 09 09. Kl. 09.00 12.00

Sammanträdesdatum PENSIONÄRSRÅDET 2011 09 09. Kl. 09.00 12.00 Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 09.00 12.00 Politiker och representanter Jacob Larsson (s), ordf Lars-Erik Ahlerup, PRO Birgitta Lantz-Högman, PRO Inger Malmqvist, PRO Wiola Johansson, RPG Roland Lundqvist,

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 14.00 Beslutande Inga-Lill Ranström Bror-Yngve Persson Göte Hilding Bengt Zander Ingrid Hildingsson Sven Håkansson

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Lokala Diarienummer: Datum:

Lokala Diarienummer: Datum: Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Öster Protokoll 201 s-09-22 Tid Tisdag den 22 september 2015 kl. 10.00-12.00 ÖREBRO Plats Dojan, Ringgatan 32 Ledamöter och ersättare Ordi11a1ie Urban Boström,

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 16 januari 2014 Tid 13.00-15.00 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Gun Nilsson (SPF) Birgitta Blomqvist. Kommunkontoret, Ödeshög...

Gun Nilsson (SPF) Birgitta Blomqvist. Kommunkontoret, Ödeshög... 2014-04-29 1 Plats och tid Närvarande Frånvarande Hemsjukvårdens konferensrum, Nygatan 5, Ödeshög Tisdagen 29 april 2014, klockan 10:00-12:10 Weine Bäck (KD) ordförande, socialnämnden Maria Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Förvaltningshuset sammanträdesrum Skuten/Dovern kl 13 00 16 00 Beslutande Conny Lindgren, ordförande Börje Wåhleman Guy Gestranius, Aura Pentti Rantala, FFF Bernt Johansson, SPF Gruvan

Läs mer

Pensionärsrådet i Centrum, protokoll

Pensionärsrådet i Centrum, protokoll Centrum Datum: 2016-10-13, kl 9.30-11.30 Plats: Engelbrektsgatan 71, vån 2 Närvarande Pensionärsrådet i Centrum, protokoll 2016-11-17 Ledamöter Viveka Gedda PRO Berit Englund Stig Brülde Anita Nilsson

Läs mer

Göteborgs Stads pensionärsråd

Göteborgs Stads pensionärsråd Göteborgs Stads pensionärsråd Protokoll 3/17 2017-03-30 Avdelning Göteborgs Stads pensionärsråd Telefon 031-368 03 18 Närvarande: ledamöter Daniel Bernmar (V), ordförande 17:29,17:31, 17:32 Christina Holmquist

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2012 05 25. Kl. 09.00 11.55

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2012 05 25. Kl. 09.00 11.55 Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 09.00 11.55 Politiker och representanter Johan Schenström (m), ordf Magdalena Jerlström (c), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening Marianne Ramlöv, FUB Gunnel

Läs mer

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll Tid Måndag den 7 mars 2016 kl. 13.30-16.30 Plats Närvarande Ledamöter Kupolen, Rådhuset Marie Brorson, ordförande (S) Åsa Johansson, (FP) Johanna Reimfelt, (M) Anita Forsström, PRO Karin Sahli, PRO Britta

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31

Kl. 16.00 18.00. Johanna Sundelöf, projektledare Samhällsbyggnad Eila Ulf, Anhörigcentrum. Paragrafer 17-31 Plats och tid Anhörigcentrum Kl. 16.00 18.00 Politiker och representanter Johan Schenström (m), ordf Lilian Persson (s), ers Marianne Nordblom (fp), ers Gert Pettersson, Diabetesföreningen Lotta Lind Viberg,

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2012 02 24. Kl. 09.00-12.15

NYKÖPINGS KOMMUN. PROTOKOLL Sammanträdesdatum KOMMUNALA ANHÖRIGRÅDET 2012 02 24. Kl. 09.00-12.15 Plats och tid Stadshuset, Sal B Kl. 09.00-12.15 Politiker och representanter Jacob Larsson (s), ordf Johan Schenström (m), v ordf Eva Kerstin Lundborg (mp), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Ej närvarande: Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Mari Lindahl, L Lena Persson, S Helena Stålhammar, C 7-12 Kjell Lindström, SPF Birgitta

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-11-07 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-15 (Workshop kl. 9-12) Beslutande T Bohman (S), ordf., N-E Olofsson (S), E Johansson (L) SPF Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl 2011-02-08 1 (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl. 13.00-16.00 ande Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Pauli Petersson, SPF Ulla Eberhardt, SPF Kjell-Göran

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Majvor Lundberg, Hjärt- o Lungföreningen Jan-Ove Olsson, HRF Lilian

Läs mer

Gabriel Melki, (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Martin Koff (S) Anders Runelund (M) Eva Strömberg (FP) Anita Ekstrand SPF Botkyrka

Gabriel Melki, (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Martin Koff (S) Anders Runelund (M) Eva Strömberg (FP) Anita Ekstrand SPF Botkyrka SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, konferensrum 2:3, kl 16:00-18.00 ande Ersättare Övriga deltagande Gabriel Melki, (S) ordförande Anny Mejdahl (S) Martin Koff (S) Anders Runelund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Åke Olsson PRO Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Förvaltningshuset sammanträdesrum Glan kl 13 00 15 35 Beslutande Övriga deltagande Conny Lindgren, ordförande Guy Gestranius, Aura Pentti Rantala, FFF Bernt Johansson, SPF Gruvan Leif Johanneson,

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Siv Nilsson PRO ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt Lindborg (MP) Pauli Petersson SPF Heinz Quednau

Läs mer

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA TID Kl 15:00-17:00 PLATS Stora salen, Kulturhuset Kåken LEDAMÖTER Monica Påhlsson SPF Bengt Carlsson PRO Hasse Kimmevik PRO Ulf Atlestam RPG PROTOKOLL Sammanträdesdatum

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Torup 2017-09-21, kl 13:30-15:30 Paragrafer 31-39 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Christer

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2016-04-27 Rådmannen: kl. 08.30 11.45 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordf. Peter Johansson,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Lindhem, Osby måndagen den 6 oktober 2014 kl

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Lindhem, Osby måndagen den 6 oktober 2014 kl PENSIONÄRSRÅDET 2014-10-06 1 Plats och tid Lindhem, Osby måndagen den 6 oktober 2014 kl. 14.00 15.05 Beslutande Raymon Borg, Osby PRO Marianne Johnsson, SPF Osby Torsten Karlsson, Örkeneds PRO Marika Bjerstedt

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 22 maj 2014 Tid 13.00-15.00 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-05-31 1 (10) Plats och tid Munkberga, kl 13:00-16:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Ingrid

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) Socialnämnden 2016-03-17 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-17.00 Sammanträdet startar med studiebesök i nya solrummet på Björkhagsgården Ajournering 16.15-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG PENSIONÄRSRÅDET 2017-11-22 Sida 1 (5) Plats och tid Rudenschöldsrummet, kl. 13:30-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne Apelqvist

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-10-04 1 (5) 1 (5) PLATS OCH TID Stadshuset, Bäve sammanträdesrum, kl. 09.00-11.30 NÄRVARANDE LEDAMÖTER Arne Lindh, PRO Mauritz Eliasson, PRO Lennart Johansson, PRO Stig Axelsson, SPF Viken Sten Sävland, SPRF avd 44

Läs mer

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50

Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö. Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Plats Ringsbergsgårdens sammanträdesrum Västergatan 21, Växjö Tid Måndagen 19 oktober, klockan 14.00-16.50 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin, (M) omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell, (S) omsorgsnämndens

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer 1-7. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer 1-7. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Sjödiken 2016-02-25, kl 13:30-15:00 Paragrafer 1-7 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl 1(12) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 14 november 2016 kl. 13.30-15.40 ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande Håkan Bengtsson (S) Tuula Johansson, Ljungby

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 11 december 2018

Berit Hagblom. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 11 december 2018 Sammanträdesdatum 39 Plats och tid Björken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 09.00-11-30 ande Christina Davidson, ordförande (C) Birgit Andersson (SPF) Monika Petersson (PRO) Berit Hagblom (SPF) Gunnbritt

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) 1 (10) Paragrafer 25-31 Plats och tid Svanskogsrummet, Hermes, kl. 09.00-11.50 Beslutande Helene Agdén, ordf. (SiV) Lillie Karlsson (S) Berit Johansson (S) Dag Rogne (C) Stig Edebrant Torbjörn Hovelsås

Läs mer

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr 55-73

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr 55-73 Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 28 Paragrafer nr 55-73 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, 21 november 2016, kl13.30-15.00 Beslutande Leif Andersson, ordförande Roger Holmgren Börje Hermansson

Läs mer

Protokoll för pensionärsrådet Datum: Tid: Plats: Träffpunkt Simonsland, lokal Åsikten

Protokoll för pensionärsrådet Datum: Tid: Plats: Träffpunkt Simonsland, lokal Åsikten Protokoll för pensionärsrådet Datum: 2017-06-19 Tid: 08.30-11.45 Plats: Träffpunkt Simonsland, lokal Åsikten Omfattning: 1-10 Närvarande ledamöter: Ida Legnemark Kerstin Hermansson Bengt Bohlin Ersättare:

Läs mer

Öppet sammanträde med omvårdnadsnämnden

Öppet sammanträde med omvårdnadsnämnden KALLELSE 1 (5) Ledamöter kallas Ersättare informeras Öppet sammanträde med omvårdnadsnämnden Datum: Onsdagen den 5 oktober 2016 Tid: kl 13:15 Plats: Vård- och omsorgsboende Hedbacka i Söderala Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-04-09 12 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl.13.30-16.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Ingela Jonsson, ersättare

Läs mer

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet,

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet, Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från, Tid:, kl. 13.30 Plats: Cafeterian, Kommunhuset, Södergatan 16 A Justerare Marita Sunnerdahl Datum och ort för justering 2019-06-18, Vänersborg Paragrafer

Läs mer

Öppet sammanträde med omvårdnadsnämnden

Öppet sammanträde med omvårdnadsnämnden KALLELSE 1 (6) Ledamöter kallas Ersättare informeras Öppet sammanträde med omvårdnadsnämnden Datum: Onsdagen den 6 september 2017 Tid: kl 13:15 Plats: Rådhuset, kommunfullmäktiges sessionssal Ledamöter

Läs mer

Ingrid A. Jarlsson (M) Hannu Finnberg (PRO Floby) Inger Fredriksson (PRO Stenstorp) Kerstin Allestam (SKPF) Ulla Lisa Karlberg (SKPF)

Ingrid A. Jarlsson (M) Hannu Finnberg (PRO Floby) Inger Fredriksson (PRO Stenstorp) Kerstin Allestam (SKPF) Ulla Lisa Karlberg (SKPF) 1 (7) Plats och tid Falköpingssalen, Stadshuset, kl. 09.00 11.15 Beslutande Susanne Larsson(S), ordförande Boel Lind (SKPF), vice ordförande Siw Gustavsson (PRO Falköping) Ingegerd Darius Reinholdsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14.00-16:45 Närvarande Ledamöter Ewa F Thorstensson (M), ordförande Lars Glad (M) Jarl Graf (SPF) Kent Svanström (PRO) Doris Lehtipalo (PRO), 6-9

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern PROTOKOLL Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Quality Grand Hotell Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Sammanträde med omvårdnadsnämnden

Sammanträde med omvårdnadsnämnden KALLELSE 1 (5) Ledamöter kallas Ersättare informeras Sammanträde med omvårdnadsnämnden Datum: Onsdagen den 14 december 2016 Tid: kl 13:15 Plats: Rådhuset, kommunfullmäktiges sessionssal Ledamöter Katarina

Läs mer

Företrädare för pensionärsorganisationerna, Margaretha af Trolle

Företrädare för pensionärsorganisationerna, Margaretha af Trolle Kommunala Pensionärsrådet 2007-12-05 1 Plats och tid KS-salen kl 08.30-12.00 Beslutande Carl-Gunnar Andersson PRO vice ordförande Hans Hollander (spi) Bertil Carlzon (c) Inga-Lill Sondell (fp) Inger Hedin

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag 1 Tid: Kl 10 00-12 00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Ulla-Britt Lindbäck, Reumatiker/Allergi

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(8)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(8) 1(8) Plats och tid: Hövdingasalen, medborgarkontoret, Nödinge Kl. 13:00 16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson

Läs mer

PROTOKOLL. Öppning. Ordförande Ingemar Javinder öppnar sammanträdet och hälsar samtliga välkomna. Dagordning

PROTOKOLL. Öppning. Ordförande Ingemar Javinder öppnar sammanträdet och hälsar samtliga välkomna. Dagordning PROTOKOLL fört vid sammanträde i Rådet för funktionshindrade och pensionärer Tid: Måndagen den 17 mars 2014 klockan 14.00-15.10 Plats: Lilla sammanträdesrummet, Kommunhuset Närvarande: Ingemar Javinder,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (13)

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, vice

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-06-15 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 16.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

Verena Rodin, utbildningsnämnden, 1-11 Ulla Ljunglide, byggnadsnämnden, 1-14

Verena Rodin, utbildningsnämnden, 1-11 Ulla Ljunglide, byggnadsnämnden, 1-14 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.30. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer 1-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer 1-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Toftaängen 2017-02-16, kl 13:30-15:30 Paragrafer 1-9 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2009-09-11 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15-16.15 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Sven Nilsson Sekreterare... Paragrafer

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2016-03-15 1 (5) Datum 2016-03-15 Kommunala pensionärsrådet Tid 10.15-11.00 Plats kommunhuset, rum 538A Justering av protokoll Justerare är ordföranden Jonas Väst samt Wathier

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Socialnämnden 2004-10-20 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 20 oktober 2004 kl 9.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Leif Peterson, ordförande (s) WiviAnne Hoffman

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2016-09-27 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16.15 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO - Iron Henriksson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen Art: Sammanträde med pensionärsrådet Tid: Torsdagen den 20e september 2018 Pensionärsorganisationernas förmöte 08.30-09.30 Pensionärsrådsmötet ordinarie möte 09.30-12.00 Plats: Akka B, Backa kulturhus,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2011-04-13 33 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.30 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson

Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Stöd o omsorgschef May Hansson Tf Stöd o omsorgschef Lena Bergman. Staffan Nilsson, Ann-Britt Andersson 1(7) Plats och tid Biblioteket, den 20 september kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Jansson, ordf Staffan Nilsson, PRO Thore Hermansson, PRO Jens Rymoen, PRO Maj-Britt Söderberg, PRO Birgitta Åseby,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11) 2011-05-31 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-09-08 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou, SN, ordf. Marianne

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef.

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Jonas Ås (S) Maria

Läs mer