MOTIONER MÄLARFRÄSEN 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MOTIONER MÄLARFRÄSEN 2012"

Transkript

1 Motion 1: Upplands-Väsby MK Enklare deltagarpris för Guldhjälmar i varje enskild tävling såsom graverad medalj istället för pokal. Pokaler till 1a 2a 3a i varje klass för dagens tävling behålles. Detta minimerar kostnaderna samt att priserna fyller mer sin ursprungliga funktion. Det finns inget krav på pokal, det är upp till varje arrangör att själv välja variant. Motion 2: Träningen för Guldhjälm maximeras till 30st och skall delas upp efter förares snabbhet och tidigare prestationer. Detta skall även gälla för indelningen i följande kvalheat. Ungdom behåller sin nuvarande träning och indelning. Upplands-Väsby MK Detta för att öka säkerheten markant för förarna, dvs bättre och säkrare träning för respektive förare om denne matchas mer mot jämlika förare redan på träning och kval, även säkrare, tryggare och roligare för de som åker långsammare. Vem bedömmer förarens prestationer och placerar föraren i "rätt" grupp? 2) Problem uppstår i finalerna där det blir snabba, mellan & långsamma förare som blandas, då förarna har kört i olika kval och de främst placerade förarna från respektive kval går till A-final osv. 3) Possitivt ur säkerhetssynpunkt och att förare åker med jämnlika förare. Motion 3: Öppna åter upp Mälarfräsen för andra förare utanför Östra distriktet. Debitera föraren 200:- utöver normal startavgift för varje tävling, och detta skall direkt tillfalla arrangerande klubb så slipper man strulet med att debitera den efteranmäldes hemmaklubb. Upplands-Väsby MK För att fylla ut startgrindarna i varje klass, samt att arrangören säkrar antalet startande bättre. Avsteg från reglementet, begränsad anmälningsavgift finns.

2 Motion 4: Om Mälarfräsen skall fortsätta att köras gemensamt Norr/Söder, så ålägger sej arrangerande klubb att lägga Guldhjälm-Ungdom under samma helg på samma bana. Upplands-Väsby MK Detta för att minimera kostnaderna för både klubb och förare, samt för att minimera restider och underlätta för de som har barn i både Guldhjälm och Ungdom. Även roligare för publik och anhöriga. Ställer stora krav på arrangerande klubb, stor funktionärsstab, duschar, toaletter, tvättmöjligheter depåyta mm. 2) Färre klubbar som får möjlighet att arrangera tävling, vid tex 8st deltävlingar = 8 olika arrangörer, vid detta förslag minskas arrangörerna till 4st. 3) Possitivt om man har barn i både guldhjälm & ungdom, samt för publik, anhöriga mm. Motion 5: Minst 10st i alla finalheat gällande både Guldhjälm och Ungdom. Man flyttar ner förare från högre final. Tex för Guldhjälm: om det är 26st anmälda som får max vara 20st/heat, där sätter man 16st i A-final och 10st i B-final. (istället för 20st i A-final och 6st i B-final). 46st ger då 20st i A-final, 16st i B-final och 10st i C-final. Öka säkerheten i heaten samt roligare för både förare och publik. Avsteg från reglementet, idag minimum 6st förare i B-final osv. Upplands-Väsby MK Motion 6: motionerar för att Mälarfräsen återigen delas upp i norr och söder. Eventuellt bör man se över var gränsen mellan norr och söder skall gå då den idag uppfattas som "långt norrut" Gotlandstävlingar gäller även fortsatt för båda distrikten och Superfinalen kvarstår. Vikande deltagarsiffror och vi ser att många av våra medlemmar väljer bort tävlingar dit det är långa avstånd. 2) Oftast baserat på ekonomi eller av hänsyn till andra barn i familjen med andra intressen än motocross. 3) Vi vill att fler barn skall få möjlighet att delta i en hel tävlingsserie. 4) För de som vill resa långt finns ett mycket stort antal tävlingar både i detta distrikt och andra som är öppna för Mälarfräsens åkare. Samt givetvis SVEMO CUP. "Gränsen" är ett stort diskussionsänme vid en delad serie och kan bli förödande för klubbar vid förarflykt. Antalet förare bör vara så lika som möjligt i norr som söder.

3 Motion 7: Motion gällande superfinalen OM Mälarfräsen EJ delas upp i norr och söder. Vid en sammanslagen fräs (som år 2012) så anser vi att superfinalen skall strykas. Superfinal har inte någon funktion eller status när ändå alla tävlingar är supertävlingar, alltså båda distrikten tillsammans. Motion 8: Motion om vilka som går till A final (och följande finaler). Beslut om att när det är tre finaler (över 40 startande) så är det alltid 776 som gäller. 7 st från heat 1, 7 st från heat två och 6 st från heat 3 som går vidare till A-final. Varje morgon de senaste åren har frågan ställts och varje gång har tävlingsledningen sett lite förvirrade ut och tagit ett beslut på plats varav några har mumlat om att det är orättvist och att snabbaste sjuor borde gå vidare. För ett barn som vet att hen måste komma på sjätte plats för att gå vidare är det glasklart vad som gäller men om tiden skall avgöra så är det en faktor barnet inte på något sätt kan styra över och således svårt att förhålla sig till. Motion 9: Motion om delad träning. När en klass är så stor att träningen skall delas så skall det alltid delas mitt i antalet anmälda. Udda-jämn som ofta används som delning medför två olika stora träningsheat.

4 Motion 10: Motions om anmälningstid. Anmälningstiden kan inte vara fram till samma tid som är senaste tid för ljudmätning/besiktning. Ljudmätning/besiktning måste vara öppen minst 15 minuter längre än anmälningstiden. Motion 11: Motion angående startlistor för kvalheat. Varje förares bästa vavtid under träningen ställs på rad i stigande ordning och sedan räknas (vid tex tre kval), och ettorna går till kval ett, tvåorna till kval två och så vidare. Detta kommer medföra att samtliga kval blir betydligt jämnare än vad vi sett i år då det flera gånger slumpat sig så att det är betydligt lättare att ta sig till A-final via ett kval jämfört med ett annat kval i samma tävling. Motargument blir att alla kanske inte kör för fullt på träningen man det spelar ingen roll, detta system kommer ändå resultera i betydligt jämnare kval och ingen kommer kunna utnyttja det taktiskt. Motion 12: Motion angående poäng vid brutet heat. Förare som i finalen bryter efter minimum 3 körda varv får poäng motsvarande lägsta poäng i respektive final. Bryter man tidigare än tre körda varv blir det noll poäng. Detta för att motivera barnen att kämpa för finalplatser och göra att maskinella problem inte straffar barnets personliga insats lika hårt. Att ta sig till tex en A-final är starkt och skall premieras även när en maskin rasar ett varv från mål. Vi vill motivera barn, inte straffa dem.

5 Motion 13: Motioner gällande tilläggsregler om ordning och förebild. Vid samtliga tävlingar skall en ordningsansvarig finnas i depå för att styra barn/ungdomar, föräldrar och stänga av elverk mm. Under året har ett antal incidenter inträffat där barn/ungdomar lämnats utan föräldrars vakande öga vilket medfört mobbing, förstörelse och otrevlig stämning. Enligt reglerna skall elverk stängas av kl 22 men det verkar många elverksanvändare fullständigt strunta i vilket måste ändras. Föräldrar skall föregå med gott exempel gällande alkoholförtäring. Vi är på en idrottstävling för barn och således är fylla och gap på kvällar och långt in på natten bland föräldrar är inte önskvärt. Motion 14: Guldhjälm och Ungdom/Junior tävlar samma dag på samma bana, detta var tidigare inget problem att hinna med under en tävlingsdag. Gotlands MF / FMCK Gotland Fördelar: Arrangerande klubb erhåller mer intäkter i form av startavgifter och försäljning. Flaggvakter och funktionärer behövs endast för en dag. Det krävs inte lika många arrangerande klubbar. Kostnader för bla sjukvård med transport blir lägre. Färre resor för tävlingsdagar. De föräldrar som har barn vilka den ena tävlar i G och den andra i J/U kan vara kvar på samma bana/plats G får vara med och se när J/U kör, bättre kontakt mellan ungdomarna. Mindre miljöpåverkan i form av resor och transporter. Nackdelar: Vi måste gå upp ca 1 timme tidigare 9-timmars gräns 2013 (8-timmars körning / 1-timmes lunch)

6 Motion 15: Tävling på både lördag och söndag med prioritet att tävlingsplatserna ligger förhållandevis nära varandra. Gotlands MF / FMCK Gotland Fördelar: De klubbar som reser från Gotland får endast en båtresa per 2st tävlingar. Kortare resor för tävlingsdagar. De klubbar som reser med båten från Gotland får då minst 90 min körning en helg iställer för ca 45 min. Mindre miljöpåverkan i form av resor och transporter. Roligare med mer körning en hel helg. Nackdelar:? Motion 16: Mälarfräsen delas i norr & söder med tävlingar för guldhjälm och ungdomar som körs vid ett och samma tillfälle. Vår motivering för att dela serien är framförallt att deltagarantalet har minskat, troligtvis på grund av för långa resor till och från tävlingarna. Störst minskning har skett i guldhjälmsklassen 85G som närapå har halverats sedan Vi ser det minskande deltagandet i Guldhjälmsklasserna som en trend som måste vändas för att få en livaktig tävlingsserie på lång sikt. Minskningen i ungdomsklasserna var inte lika stor i år som 2011 men deltagarantalet i 85U har har ändå halverats på två år. I Juniorklassen blev det en liten ökning av deltagarantalet. Ökning beror i huvudsak på ett stort deltagarantal vid en enskild tävling. (12 maj i Uppsala, 46 startande) Antal startande (i snitt) för respektive klass Förändring 2012 Förändring ( ( ) 50G 18 st 21 st +16% 18 st -14% 65G 76 st 56 st -26% 47 st -16% 85G 71 st 51 st -28% 36 st -29% 85U 80 st 43 st -46% 39 st -10% MX2U 47 st 40 st -14% 38 st -5% J 31 st 27 st -12% 28 st +4% MK Orion Mindre årskullar nu än tidigare? 2) Betydligt färre licenser uttagna under 2012 vs 2011 enligt Svemo.

7 Motion 17: MK Orion Vid en delad serie körs några tävlingar (2-3 st) gemensamt norr/söder på tävlingsbanor som ligger geografisk så rättvist som möjligt. Tävlingsbanor som tex. skulle kunna vara aktuella är Arboga, Kungsör, Strängnäs och Nynäshamn. Poängräkning separat för norr/söder. Vid gemensamma tävlingar som i detta fall så bör stor hänsyn tas till anläggningen hos respektive arrangör. Klubbhus, duschar, toaletter, spolplatta & inte minst depåyta bör finnas. Motion 18: Vid en delad serie norr/söder tas juniorklassen bort. MK Orion Motion 19: MK Orion Superfinalen körs gemensamt norr/söder men som en fristående tävling från serien i övrigt. Alla skall få åka Superfinalen oavsett antal tidigare tävlingar i serien. Precis som det var 2012 Motion 20: Superfinalen öppnas för förare från andra distrikt. MK Orion

8 Förord till motioner från vill också söka som organisations stab till Blir det en delning av Mälarfräsen så bedömer att de kan hantera bägge regionerna, men bästa är om det är en klubb i var region. Mycket glädjande att Mälarfräsen har blivit så populär. Ur fräsen genom alla år har det "vuxit" fram mycket bra förare. Fräsen är en bra "skola" för både förare, föräldrar samt klubbar runt hela Östra distriktet. Under de senaste åren har gruppen guldhjälmar vuxit. Det är crossens återväxt vi talar om och de ska vi värna om och vara "rädda" om. För att inte dessa förare i första han skall få ett fel intryck hur en tävling skall gå till så bör fräsens restid till och från tävling kortas. Här kommer ett förslag som man skall ta en stor funderare på. Motion 21: Dela upp Mälarfräsen i två regioner, Norra & Södra regionen Restiderna kortas radikalt. Mera åktid för föraren på tävlingsdagen. Lättare att regeln 9 timmars ( 2013) tävling följes. Funktionärerna om möjligt kommer åter till nästa tävling. Föraren får ej åka i bägge regionerna. Får vi åter denna underbara SUPER FINAL när förare möts från de olika regionerna. Ej samma förare som under hela fräsen året har tampas. En regionfinal vid sista tävlingen i var region. Motion 22: Införa en klass som heter 125 U17 Då får föraren möjligheter att pröva klassen som den är avsedd för, med J förare. Klassen har lavinartat vuxit under Är bra att hålla sig till klassindelningen enligt SR Givetvis går det att klyva klassen, En renodlad 125U 17 finns det underlag för i antal förare. Negativt för MX2U och Junior klasserna då det minskar/tas förare från dessa klasser, vi ser redan idag att dessa klasser har ett relativt lågt antal startande förare och frågan är om dessa klasser då lever kvar.

9 Motion 23: Förarklassen MX2U bevaras och Girls åker i den. Denna klass har under senhösten minskat i förare radikalt. Förare har valt klassen 125 U17, om klassen skall vara kvar måste något göras åt förar antalet. Samtliga Girls men U,J,S,E lic beredes att åka i denna klass, förutsättning att föraren ej har en 85cc eller 150f maskin. Då kandet finnas en chans att klassen överlever ännu en säsong. Negativt att skapa en klass 125 U17 om det redan i år varit ett lågt deltagarantal i denna klass MX2U. Se motion 22. Motion 24: Ha samma startavgift för samtliga förare, en summa av 300:- är rimligt. Anmälningsavgiften i många tävlingar har höjds under Samtliga avgifter till Förbundet har stigit. För klubbens inköp har prisökning höjts i allt inköp. Bränslekostnader för maskiner. Tvättplatser,Vatten, El, Miljö etc listan kan göras lång. Avsteg från reglementet, begränsad anmälningsavgift finns. Motion 25: Införa en inbjudan från andra klubbar utanför distriktet. Under denna säsong har det varit ett stort manfall i samtliga klasser. Det finns förare utanför distriktet som byter tävlings licens till en östra klubb enbart för att tävla i Mälarfräsens tävlingar. Det är positivt för östra klubbarna med fler medlemmar men skapar oreda bland klubbmedlemmarna från dessa klubbar de lämnar.

10 Motion 26: Ett förslag hur man kan genomföra inbjudan för andra klubbar utanför distriktet så att det är hanterbart. Mälarfräsen består av 41 st klubbar enligt anmälan, med olika mängder förare. Var klubb beredes att inbjuda tio st förare var utanför distriktet. Då förhoppningsvis bli Mälarfräsen c:a 410 st förare till i olika klasser. För att kunna hantera ekonomin så skall de klubbarna som bjuder in förare stå hantringen av klubbavgiften samt föraravgiften och kräva in de från sina gäster om klubben vill det. Går ej att öppna Mälarfräsen helt, då blir det ej hanterbart. Mälarfräsen har aldrig försökt med detta koncept. Om det ej fungerar så går man tillbaka till ursprunget. Detta har inträffat många gånger under Mälarfräsens 22 åriga historia. Prövar man ej så vet man inte resultatet av detta. Motion 27: För att kunna genomföra ovanstående förslag måste Mälarfräsens stadgar revideras. Mälarfräsens Stadgar skapades vid ett möte i Eskilstuna Dessa stadgar skall organisationen Staben följa i samtliga punkter. Mälarfräsen är ett registrerat varumärke sedan 13/11-99 och skall ej missbrukas. Revidering av Stadgarna kan enbart genomföras av ett lagledarmöte. Förslag till revidering av Stadgarna kommer att presenteras på mötet.

11 Motion 28: Införa en straffavgift av icke genomför bokad tävling. Under säsongen som var så har flertal klubbar åtagit sig tävlingar i serien och utan godtagbar motivation ej genomför dessa. Detta har medfört att klubbar som ville ha tävling när tävlingskalendern gjordes inte fick någon. För det fanns ej plats för mera tävlingar under kommande säsong. Staben meddelar arrangörsklubben när straffavgiften påföres. Finns det ej något giltigt skäl för klubben ex vädret etc. Går ej att bara säga vill kan eller vill ej. Om det är mötes mening att Staben skall göra en tävlingskalender så måste Staben beakta klubbarnas förmåga och kompetens för att kunna genomföra en tävling kommande säsong. Staben måste se till att klubbar som söker en tidig vår tävling har rutin etc till det. Staben har stort ansvar till att detta skötes korrekt. Det går ej att ta sig an Staben och tro att allt löser sig. Lösningarna ska inte en annan klubb ordna ex tävlingar. Storleken på straffavgiften skall vara av den art att det är kännbart för klubben.

12 Förord till motioner från Uppsala MK Vi Uppsala MK överlämnar ett förslag till tävlingsupplägg för 2013, anledningen till vårt förslag är att vi anser att det måste till något nytt inom vår kära sport. Årets upplägg har inneburit färre deltagare pga mycket långa resor vilket inte är optimalt varken för bredden, inskolningen, säkerheten eller miljön. Dessutom är det stor skillnad i kunskapsnivå på förarna vilket alltför ofta ger upphov till incidenter, ett upplägg enligt bifogad skiss tror vi skulle skapa ett för bredden bättre tävlingsklimat samt även ge möjlighet till utveckling i de gemensamma tävlingarna där samtliga förare i distriktet möts, det ger lite status, fler startande och i sin helhet större bredd och ett stabolare underlag för arrangörerna som därmed kan genomföra tryggare arrangemang och fortsätta utveckla sina anläggningar. Slutsatsen av vårt förslag är att Mälarfräsen försvinner eller byter namn till exempelvis ÖMX serie Norr/Söder samt en distriktsmästerskapsserie skapas. Se bifogad skiss i slutet av dokumentet. Motion 29: Vi föreslår att för breddens, arrangörernas och förarnas utveckling skull att serierna öppnas för förare från andra distrikt. Uppsala MK Motion 30: Vi föreslår att klassindelningen kompletteras med en ren U 17 klass. Uppsala MK Negativt att skapa en klass 125 U17 då det redan i år varit ett lågt deltagarantal i klasserna MX2U & MXJ. Flera förare från dessa klasser kan eventuellt lämna för att köra i 125 U17. 2) Positivt dock för klassen 125 U17, men vi bör se till helheten dvs. full grind i samtliga klasser.

13 Motion 31: Vi föreslår att debutantklassen återinförs. MOTIONER MÄLARFRÄSEN 2012 Uppsala MK Regelverket vad säger det? Motion 32: Vi föreslår att startavgifterna justeras med 100:- alternativt att denna hundring märkes till "Säkerhetspeng". Uppsala MK Säkerhetspengen skall oavkortat gå till klubbarnas fortsatta arbete för att ge oss säkrare anläggningar och ge klubbarna möjlighet att följa gällande regelverk. (Banmanual) Regelverket vad säger det? Motion 33: Vi föreslår ett tydligt regelverk för tilldelning av tävling samt att acceptabel orsak till att ställa in en tävling klargöres. Uppsala MK

14

Licenskrav: Giltig SVEMO guldhjälmslicens. Licensen ska vara utställd på den klubb man tävlar för. Engångslicens kan EJ lösas.

Licenskrav: Giltig SVEMO guldhjälmslicens. Licensen ska vara utställd på den klubb man tävlar för. Engångslicens kan EJ lösas. Regler Mälarfräsen 2017 Enligt Svemo SR 2016-17 samt tillägg. Klasser Mälarfräsen 2017: Rookie träning och 2 st tränings heat. Ålder det kalender år man fyller 12 år. Gäller ej girl men ej 125cc>. 50cc

Läs mer

REGLER FÖR NORDCUPEN 2019

REGLER FÖR NORDCUPEN 2019 REGLER FÖR NORDCUPEN 2019 1. TÄVLING Årets Nordcupen består av 9 deltävlingar fördelade på två sammanhängande tävlingsdagar på 9 orter i distriktet med prisutdelning efter varje avslutad tävlingshelg (gäller

Läs mer

Inbjudan 24MX Youth MX Cup deltävling nr 3 MK Orion

Inbjudan 24MX Youth MX Cup deltävling nr 3 MK Orion Inbjudan Arrangör: Mk Orion, Hallstavik Datum: 2014 05 29 Tävlingsplats: Vägbeskrivning: Karta: Sipsjöbanan, Hallstavik Från riksväg 76 (Norrtälje Östhamma Vid Hallstaviks samhälle sväng höger i nedförsbacken

Läs mer

Regler SMF DM ANMÄLNINGSAVGIFT Anmälningsavgift är 350: - per tävlingsdag. Efteranmälningsavgift max 350: -, i mån av plats.

Regler SMF DM ANMÄLNINGSAVGIFT Anmälningsavgift är 350: - per tävlingsdag. Efteranmälningsavgift max 350: -, i mån av plats. Regler SMF DM 2019 1. DELTAGARE Tävlingen är öppen för förare med motocross licens i klubb tillhörande Södra distriktet. Förare utanför södra distriktet är välkomna att deltaga i mån om plats och räknas

Läs mer

Regler SMF DM/MX-Champ2017

Regler SMF DM/MX-Champ2017 [SÖDRA MOTORCYKEL FÖRBUNDET / MOTOCROSSKOMMITTÉ] 2017-01-06 [1] Regler SMF DM/MX-Champ2017 1. DELTAGARE Tävlingen är öppen för samtliga förare med licens för klubb eller tillhörande serielag inom Södra

Läs mer

Följande klass är tillåten att delta: (För detaljer kring klassindelningen se, Specialreglementet i Motocross)

Följande klass är tillåten att delta: (För detaljer kring klassindelningen se, Specialreglementet i Motocross) Tillägg i reglementet för 2019 beskrivs i röd text. 1. ALLMÄNT 1.1 Cuperna genomföres över en serie deltävlingar, dessa ska vara inskrivna i Svemo tävlingskalender. Tävlingen kan genomföras som 1- (en)

Läs mer

Nedre Norra Ungdoms cup 2017

Nedre Norra Ungdoms cup 2017 Serieregler Nedre Norra Ungdoms cup 2017 Nedanstående är de generella tävlingsreglerna för Nedre Norra Ungdom. Inför varje deltävling publicerar respektive arrangerande klubb sin individuella TR. Nedre

Läs mer

Tilläggsregler för Ultimate MX Cup 2015,. ULTIMATE CUP bedrivs enligt SVEMO:s reglemente för nationell tävling ungdomstävling. Plats Bredstorps banan

Tilläggsregler för Ultimate MX Cup 2015,. ULTIMATE CUP bedrivs enligt SVEMO:s reglemente för nationell tävling ungdomstävling. Plats Bredstorps banan Tilläggsregler för Ultimate MX Cup 2015,. ULTIMATE CUP bedrivs enligt SVEMO:s reglemente för nationell tävling ungdomstävling. Plats Bredstorps banan Tranås Datum 20150426 Tävlingsledare Bengt "Mulle"

Läs mer

Välkomna till årets Storforum!

Välkomna till årets Storforum! Välkomna till årets Storforum! 09.30 10.00 Fika Agenda 10.00 12.00 Storforum 2018 12.00 12.45 Lunch 12.45 15.30 Tävlingsplaneringsmöte 2018 Regel ändringar MX 2018-2019 Fr.o.m 2019 ska startnummer, anmälan

Läs mer

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS 2015 17 2015 = 1. ORGANISATION 2. ANTAL LAG

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS 2015 17 2015 = 1. ORGANISATION 2. ANTAL LAG VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Seriemotocross 2015 reviderad 17 jan 2015 Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross handlägger organisatoriska och administrativa

Läs mer

ÖVRE NORRA MOTORCYKEL- OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET

ÖVRE NORRA MOTORCYKEL- OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET ÖVRE NORRA MOTORCYKEL- OCH SNÖSKOTERFÖRBUNDET Mötesanteckningar från utvärderings- och planeringsmötet för Motocrossen 11-12/11 2006 Hotell Nordkalotten. 1. Utvärdering Nordcupen 2006 Ett utvärderingsmaterial

Läs mer

Regler VMX Alliansen 2017

Regler VMX Alliansen 2017 Regler VMX Alliansen 2017 "Prova-på-tävlingen" För barn som vill prova "tävlings-känsla" körs varje deltävling i VMX 2017 en Provapå-tävling under lättsammare former; * Svemo regler i NT/SR för organiserad

Läs mer

08:30 Träning 1 C 20 min jämna nr. 08:50 Träning 2 C 20 min ojämna nr. 09:10 träning 1 B 20 min jämna nr. 09:30 träning 2 B 20 min ojämna nr

08:30 Träning 1 C 20 min jämna nr. 08:50 Träning 2 C 20 min ojämna nr. 09:10 träning 1 B 20 min jämna nr. 09:30 träning 2 B 20 min ojämna nr Tilläggsregler Stockholmscrossen 2011 Arrangör: Göta MS Datum: 2011-09-18 Tävlingsplats: Nya Pepparotsbanan, Motorstadion Enköping Anmälan vid tävlingsplats: Anmälan Klass B, C Tjej; 07:30-9:00 Anmälan

Läs mer

Regler för ÖstraMX Serie 2010

Regler för ÖstraMX Serie 2010 Regler för ÖstraMX Serie 2010 INLEDNING Motocrosskommittén i Östra Distriktet har nöjet att inbjuda till serietävling i motocross inför 2010. Serien skall ge klubbarna i Östra distriktet en chans att matcha

Läs mer

Karlskoga SuperEnduro 2019

Karlskoga SuperEnduro 2019 Karlskoga SuperEnduro 2019 INBJUDAN / TILLÄGGSREGLER Denna tävling hålls i full överensstämmelse med SVEMO:s nationella tävlingsreglemente, gällande Specialreglemente Super Enduro, samt dessa tilläggsregler

Läs mer

Tillägg i reglementet för 2019 beskrivs i röd text. 1.1 Lag-SM i Motocross genomförs som en deltävling med 3 förare per lag.

Tillägg i reglementet för 2019 beskrivs i röd text. 1.1 Lag-SM i Motocross genomförs som en deltävling med 3 förare per lag. Tillägg i reglementet för 2019 beskrivs i röd text ( ) 1. ALLMÄNT 1.1 Lag-SM i Motocross genomförs som en deltävling med 3 förare per lag. 1.2 Tävlingen kan genomförs över en eller två dagar, efter beslut

Läs mer

Karlskoga SuperEnduro 2018

Karlskoga SuperEnduro 2018 Karlskoga SuperEnduro 2018 INBJUDAN / TILLÄGGSREGLER Denna tävling hålls i full överensstämmelse med SVEMO:s nationella tävlingsreglemente, gällande Specialreglemente Super Enduro, samt dessa tilläggsregler

Läs mer

Motionslagstävlingen i korthet Grundkrav är att klubben skall ha anmält ett lag till serien o

Motionslagstävlingen i korthet Grundkrav är att klubben skall ha anmält ett lag till serien o INLEDNING Motocrosskommittén i Östra Distriktet har nöjet att inbjuda till serietävling i motocross inför 2010. Serien skall ge klubbarna i Östra distriktet en chans att matcha sina bästa förare mot varandra

Läs mer

ELITSERIEN LAG-SM. 1. ELITSERIEKOMMITTÉ Underställd Svenska motorcykelförbundets Motocrossektion Ordförande, sekretare, kassör samt tre ledamöter.

ELITSERIEN LAG-SM. 1. ELITSERIEKOMMITTÉ Underställd Svenska motorcykelförbundets Motocrossektion Ordförande, sekretare, kassör samt tre ledamöter. ELITSERIEN LAG-SM 1. ELITSERIEKOMMITTÉ Underställd Svenska motorcykelförbundets Motocrossektion Ordförande, sekretare, kassör samt tre ledamöter. 2. ANTAL LAG 10 lag 3. LAGSAMMANSÄTTNING 3.1 4 förare/lag

Läs mer

Tilläggsregler för MX Outlet Cup 2018

Tilläggsregler för MX Outlet Cup 2018 Tilläggsregler för MX Outlet Cup 2018 MX Outlet Cup bedrivs enligt SVEMO:s reglemente för nationell tävling. Plats: Tranås Ms Datum: 28/4 Tävlingsledare Mikael Winros Miljöansvarig Melinda Lenardo Grind

Läs mer

Grundregler för Svealandsfräsen.

Grundregler för Svealandsfräsen. Grundregler för Svealandsfräsen. Klassindelning och licenskrav: 65cc Guldhjälmslicens. (minst 7 år) 85cc Guldhjälmslicens. 85cc Ungdomslicens. MX2U. Ungdomslicens. Licensen skall vara utställd på den klubb

Läs mer

Tilläggsregler för MX Outlet Cup 2019

Tilläggsregler för MX Outlet Cup 2019 Tilläggsregler för MX Outlet Cup 2019 MX Outlet Cup bedrivs enligt SVEMO:s reglemente för nationell tävling. Plats: Boxholm Sörbäcksbanan Datum:12/5-19 Tävlingsledare:Mikael Blaad Biträdande tävlingsledare:

Läs mer

2. Organisation Serieföreningen ansvarar för organisatoriska och administrativa frågor samt är högsta beslutande organ i dessa frågor.

2. Organisation Serieföreningen ansvarar för organisatoriska och administrativa frågor samt är högsta beslutande organ i dessa frågor. 1. Inledning Serieföreningen i Västra Distriktet har nöjet att inbjuda till serietävling i motocross. Serien skall ge klubbarna i Västra distriktet en chans att matcha sina bästa förare mot varandra, i

Läs mer

Inbjudan/Tilläggsregel

Inbjudan/Tilläggsregel Inbjudan/Tilläggsregel SPEEDCROSS + RM I MINICROSS 26/27/28-7-2013 Rev 1.1 2013-07-21 Tävlingens art: Arrangör: Datum: Tävlingsplats: Tävlingsledare: Banchef: Domare: Depåområde: Anmälan: Speedcross Anmälan:

Läs mer

SVERIGE CUP April 2017

SVERIGE CUP April 2017 SVERIGE CUP 22-23 April 2017 KATRINEHOLMS MCC DAMMÄNGSBANAN GPS KOORDINAT: LAT 58.94176 LONG: 16.19520 TILLÄGGSREGLER OCH TIDSSCHEMA OM DELTAGARANTALET MEDGER KOMMER TÄVLINGEN ATT BEGRÄNSAS TILL EN DAG,

Läs mer

Regler Nedre Norra distriktsserien 2017

Regler Nedre Norra distriktsserien 2017 Klasser: Maskin klasser, Mx1,Mx2 och Open. Licensklasser: Elit, Senior, Junior, Bredd, MX-Girls Regler Nedre Norra distriktsserien 2017 Tillägg: Förare ska ha tävlingslicens för klubben man representerar

Läs mer

Gemensamma tilläggsregler för. Kart Cup Väst Organisationskommittén för Kart Cup Väst inbjuder till kartingtävlingar för klasserna:

Gemensamma tilläggsregler för. Kart Cup Väst Organisationskommittén för Kart Cup Väst inbjuder till kartingtävlingar för klasserna: Sida 1 Gemensamma tilläggsregler för Kart Cup Väst 2019 INBJUDAN Organisationskommittén för Kart Cup Väst inbjuder till kartingtävlingar för klasserna: Cadetti Micro* Mini* Junior 60* Junior 125* Senior

Läs mer

Reglemente för öppna. Officiell Hemsida Rev

Reglemente för öppna. Officiell Hemsida  Rev Reglemente för öppna 2017 Officiell Hemsida www.svealandscupen.se Rev 20161122 REGLEMENTE FÖR 2017 Svealandscupen anordnas enligt Svenska Bilsportförbundets regler samt dessa särbestämmelser. Juridisk

Läs mer

Reglemente för öppna. Officiell Hemsida.

Reglemente för öppna. Officiell Hemsida. Reglemente för öppna 2017 Officiell Hemsida www.svealandscupen.se Rev 2017-01-23 REGLEMENTE FÖR 2017 Svealandscupen anordnas enligt Svenska Bilsportsförbundets regler samt dessa särbestämmelser. Juridisk

Läs mer

Tillägg i reglementet för 2019 beskrivs i röd text.

Tillägg i reglementet för 2019 beskrivs i röd text. Tillägg i reglementet för 2019 beskrivs i röd text. 1. ALLMÄNT 1.1 Varje år genomförs Sverige Cup i ett antal klasser och organiseras enligt Svemo regler och (SR) Specialreglemente i Motocross. En serie

Läs mer

Ny regler och upplägg Nyköping 14 Januari 2017

Ny regler och upplägg Nyköping 14 Januari 2017 Ny regler och upplägg 2017 Nyköping 14 Januari 2017 Några nya regler 2017 1.6.2 Övriga nordiska förare Godkännande och giltigt försäkringsskydd krävs från förarens nationsförbund för deltagande i tävlingar

Läs mer

Regler Nedre Norra distriktsserien 2019

Regler Nedre Norra distriktsserien 2019 Regler Nedre Norra distriktsserien 2019 Klasser: Maskin klasser, Mx1, Mx2 och Open. Licensklasser: Elit, Senior, Junior, Bredd, Women Tillägg: Förare ska ha tävlingslicens för klubben man representerar

Läs mer

RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:5 TRACK 2017

RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:5 TRACK 2017 RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:5 TRACK 2017 1. Generellt Cupen består av fem stycken tävlingar plus finalen och totalresultatet är rankinggrundande. Cupen körs som en SM/RM serie 2017.

Läs mer

SERIE REGLER SÖDRA

SERIE REGLER SÖDRA SERIE REGLER SÖDRA 2019-2021 1.0 Förord Serien södra består av Div 1-2 MX Open + Inbjudan MX Open. Man åker som vanligt med 3 förare i sin Div, Om något händer under dagen så kan man lyfta upp 1st föranmäld

Läs mer

Inbjudan till 1/8 BUGGY NITRO, 1/8 BUGGY EL, 1/10 SHORT COURSE SPONSORER: ARRANGÖR:

Inbjudan till 1/8 BUGGY NITRO, 1/8 BUGGY EL, 1/10 SHORT COURSE SPONSORER: ARRANGÖR: Inbjudan till 1/8 BUGGY NITRO, 1/8 BUGGY EL, 1/10 SHORT COURSE SPONSORER: ARRANGÖR: STOCKHOLMSCUPEN 2011 ARRANGÖR & KONTAKTPERSONER Datum Arrangörsklubb 29:e maj MHF Skarpnäck Kontaktman: Peter Glas Telefon:

Läs mer

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Seriemotocross 2019 Div 3 Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross handlägger organisatoriska och administrativa frågor. 2. ANTAL

Läs mer

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler Div 1, Div 2 norra, Div 2 Södra 2019

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler Div 1, Div 2 norra, Div 2 Södra 2019 VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler Div 1, Div 2 norra, Div 2 Södra 2019 Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross handlägger organisatoriska och administrativa

Läs mer

Reglemente för öppna

Reglemente för öppna Reglemente för öppna 2018 Officiell Hemsida www.svealandscupen.se Rev 2018-02-01 REGLEMENTE FÖR 2018 Svealandscupen anordnas enligt Svenska Bilsportsförbundets regler samt dessa särbestämmelser. Juridisk

Läs mer

12. Blå flagga Blå flagga ska inte användas vid Västras serietävlingar.

12. Blå flagga Blå flagga ska inte användas vid Västras serietävlingar. VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler 2018 rev efter 2018-02-24 Röd text = ny text eller regel Överstuken text = tas bort 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross handlägger organisatoriska

Läs mer

5. Camilla Asplund Bäckström, NMCK, valdes till mötesordförande.

5. Camilla Asplund Bäckström, NMCK, valdes till mötesordförande. Protokoll lagledarmöte Mälarfräsen 2011-11-12 Plats: Åkerivägen 25, Liab, Södertälje Agenda 1. Mötets öppnande 2. Mötets utlysande 3. Genomgång av dagordningen 4. Tidbegränsa mötet 5. Val av mötesordförande

Läs mer

INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER

INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER 1 INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER HUVUDANSVARIG FÖR CUPEN: DELTAGARE: Anders Billred, Vetlanda RRC. Tävlingarna är öppna för alla förare med för 2015 giltig SBF-licens Nationell, D- eller utbildningsintyg.

Läs mer

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler 2017 rev Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler 2017 rev Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler 2017 rev 2017-02-25 Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross handlägger organisatoriska och administrativa frågor. 2.

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (6) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1-2010 2010-02-05 15.00-19.00 Arlanda Stad Deltagare SVEMO Peter Isgren Roger Karlsson Håkan Olsson Jan-Eric Sällqvist Koordinator Ledamot Ledamot Sammankallande

Läs mer

Mötesprotokoll. 2011 11 19 Årsmöte MKR Hälla Ring i Västerås

Mötesprotokoll. 2011 11 19 Årsmöte MKR Hälla Ring i Västerås Mötesprotokoll 2011 11 19 Årsmöte MKR Hälla Ring i Västerås Bilaga motioner 1. Mötets Öppnande. Ordförande Olle Wadestig hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Närvarande Klubbar: Värmlands

Läs mer

Mellansvenska Cupen 2019

Mellansvenska Cupen 2019 Mellansvenska Cupen 2019 www.msbgf.se Klassindelning Indelning av klasser görs enligt nedan baserat på årets säsongshandikapp på filt. Klass A Klass B Klass C Klass D Ungdom < - 8,9 9,0 12,9 13,0 18,9

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 09-2013

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 09-2013 1 (5) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 09-2013 2013-11-23 (15.00-20.00) Deltagare SVEMO Tommy Allansson Magnus Markenfelt Håkan Olsson Roger Karlsson Sammankallande 1 MÖTETS ÖPPNANDE SAMT GODKÄNNANDE AV

Läs mer

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler 2016

VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler 2016 VÄSTRA SERIEFÖRENINGEN MOTOCROSS Serieregler 2016 reviderad 19 april Röd text = ny text eller regel 1. ORGANISATION Västra Serieföreningen Motocross handlägger organisatoriska och administrativa frågor.

Läs mer

Senaste dag för föranmälan och seedning 22 mars efter detta datum anmälan på plats

Senaste dag för föranmälan och seedning 22 mars efter detta datum anmälan på plats Skoj på Hoj 2011 (Första start 11.00 på alla dessa dagar om ej annat angivits.) Målet är att köra 7 deltävlingar. Beroende på bana som meddelas senare (beroende på väder), körs tävlingen på lördag eller

Läs mer

SERIEREGLER SERIEN SÖDRA 2017.

SERIEREGLER SERIEN SÖDRA 2017. 1.0 ORGANISATION SERIEREGLER SERIEN SÖDRA 2017. Motocrosskommittén i Södra Motorcykelförbundet handlägger organisatoriska och administrativa frågor samt är högsta beslutande i dessa frågor. Anmälan om

Läs mer

Cupinbjudan Cupinbjudan Mittsvenska 1/5 LS Race tour 2016

Cupinbjudan Cupinbjudan Mittsvenska 1/5 LS Race tour 2016 Tävlingsdatum 2016: Cupinbjudan Mittsvenska 1/5 LS Race tour 2016 Lördagen 7 maj, Eskilstuna Lördagen 4 juni, Örebro Lördagen 23 juli, Norrköping Lördagen 20 augusti, Skarpnäck Lördagen 24 september, Årsunda

Läs mer

RX Syd. Sydsvenska RX-serien 2017 REGLEMENTE FÖR SYDSVENSKA RX-SERIEN OFFICIELL HEMSIDA FÖR SERIEN.www.rxsyd.se REGLER 2017

RX Syd. Sydsvenska RX-serien 2017 REGLEMENTE FÖR SYDSVENSKA RX-SERIEN OFFICIELL HEMSIDA FÖR SERIEN.www.rxsyd.se REGLER 2017 RX Syd Sydsvenska RX-serien 2017 REGLEMENTE FÖR SYDSVENSKA RX-SERIEN 2017 OFFICIELL HEMSIDA FÖR SERIEN.www.rxsyd.se REGLER 2017 Sydsvenska RX-Serien anordnas enligt Svenska Bilsportförbundets regler samt

Läs mer

ANTECKNINGAR FRÅN SEKTIONSRÅDSMÖTET I UPPLANDS VÄSBY DEN 1-2 DECEMBER 2001

ANTECKNINGAR FRÅN SEKTIONSRÅDSMÖTET I UPPLANDS VÄSBY DEN 1-2 DECEMBER 2001 ANTECKNINGAR FRÅN SEKTIONSRÅDSMÖTET I UPPLANDS VÄSBY DEN 1-2 DECEMBER 2001 1 (6) Deltagare: Enligt bifogad lista INLEDNING Margareta Lindfors, motocrossektionen, hälsade alla välkomna och gick igenom helgens

Läs mer

Tilläggsregler för Absolutmx.se Smålands-Cupen Enduro Just 4 Fun 2018

Tilläggsregler för Absolutmx.se Smålands-Cupen Enduro Just 4 Fun 2018 Tilläggsregler för Absolutmx.se Smålands-Cupen Enduro Just 4 Fun 2018 Tävlingstyp: Besiktning, ljudmätning: Respittid: Prisbedömning: Licenskrav: Transponder krav: Anmälan: Enduro varvlopp typ 2 alt. typ

Läs mer

SERIE REGLER SÖDRA 2017.

SERIE REGLER SÖDRA 2017. SERIE REGLER SÖDRA 2017. 1.0 Förord Serien södra består av Div 1-3 + Inbjudan Södra. Man åker som vanligt med 4 förare i sin Div, Om något händer under dagen så kan man lyfta in en åkare från inbjudningstävlingen

Läs mer

SERIE REGLER SÖDRA 2018.

SERIE REGLER SÖDRA 2018. SERIE REGLER SÖDRA 2018. 1.0 Förord Serien södra består av Div 1-3 + Inbjudan Södra. Man åker som vanligt med 4 förare i sin Div, Om något händer under dagen så kan man lyfta in en åkare från inbjudningstävlingen

Läs mer

1. Mötets öppnande samt godkännande av dagordningen Tommy Allansson hälsade deltagarna välkomna och öppnade mötet. Presenterad dagordning godkändes.

1. Mötets öppnande samt godkännande av dagordningen Tommy Allansson hälsade deltagarna välkomna och öppnade mötet. Presenterad dagordning godkändes. PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE 05-2016 2016-07-21 (18:00-20:00) Telefonmöte Deltagare - SVEMO Tommy Allansson Joakim Svensson Magnus Markenfelt Peter Isgren Sammanfallande Ledamot Ledamot Koordinator

Läs mer

REGELVERK. Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, Falun Telefon: +46 (0) Webb:

REGELVERK. Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, Falun Telefon: +46 (0) Webb: REGELVERK Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, 791 19 Falun Telefon: +46 (0)10-708 69 00 Webb: www.skidor.com Syftet med Folksam cup är att stimulera till bra tränings och tävlingsverksamhet i våra skiddistrikt

Läs mer

Inbjudan till SWE-Cup Elit & Sverige Serien Challenge Deltävling 3 7 juli, Malmö

Inbjudan till SWE-Cup Elit & Sverige Serien Challenge Deltävling 3 7 juli, Malmö Inbjudan till SWE-Cup Elit & Sverige Serien Challenge Deltävling 3 7 juli, Malmö KLASSINDELNING SWE-CUP Elit herr Elit dam SVERIGE-SERIEN Challenge Kids 17 år och äldre 17 år och äldre 5-6 år, 7-8 år,

Läs mer

ARRANGÖR & KONTAKTPERSONER Datum Arrangörsklubb

ARRANGÖR & KONTAKTPERSONER Datum Arrangörsklubb ARRANGÖR & KONTAKTPERSONER Datum Arrangörsklubb 22:a maj Västerort RCSK Kontaktman: Lars Fredholm Telefon: 070-7434028 E-post: lars.fredholm@magicit.com Hemsida: www.vrcsk.se 12:e juni Rasbo MK Uppsala

Läs mer

Gemensamma regler för Norrcupen 2013

Gemensamma regler för Norrcupen 2013 Gemensamma regler för Norrcupen 2013 1. Tävlingar. Norrcupen genomförs med 5st deltävlingar varav finalen är en dubbeltävling. 2. Arrangörer. Luleå MS 29/6 Skellefteå MS 10/8 FMCK Umeå Umeå AK 7/9 & 5/10

Läs mer

INBJUDAN och TILLÄGGSREGLER för Åsätra MK s öppna nationella ENDUROTÄVLING för UNGDOM Och DAMER, 18 Maj 2013

INBJUDAN och TILLÄGGSREGLER för Åsätra MK s öppna nationella ENDUROTÄVLING för UNGDOM Och DAMER, 18 Maj 2013 INBJUDAN och TILLÄGGSREGLER för Åsätra MK s öppna nationella ENDUROTÄVLING för UNGDOM Och DAMER, 18 Maj 2013 Tävlingen ingår i Individuella SM för Ungdom och Damer. Denna tävling hålls i full överensstämmelse

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 4-2010

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 4-2010 1 (8) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 4-2010 2010-08-27 (15.00) - 2010-08-28 (16.00) Scandic Hotell Opalen (Göteborg) Deltagare SVEMO Peter Isgren Roger Karlsson H Olsson Jan-Eric Sällqvist Koordinator

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (5) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 4-2013 2013-03-27 (18.00-20.00) (Telefonmöte) Deltagare SVEMO Peter Isgren Tommy Allansson Magnus Markenfelt Håkan Olsson Roger Karlsson Koordinator Sammankallande

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE (18:00-20:00) Telefonmöte

PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE (18:00-20:00) Telefonmöte PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE 01-2018 2018-01-30 (18:00-20:00) Telefonmöte Deltagare - Svemo Tommy Allansson Joakim Svensson Magnus Markenfelt Malin Nylund Peter Isgren Olivia Olsson Sammankallande

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (6) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 07-2014 2014-06-16 (19.00-21.00) (Telefonmöte) Deltagare SVEMO Peter Isgren Magnus Markenfelt Håkan Olsson Tommy Allansson Koordinator Ledamot Ledamot Sammankallande

Läs mer

Domare/instruktörskursen är till för att de som ska vara domare/instruktörer på klubbens tävlingar kan hjälpa skyttarna på stationerna.

Domare/instruktörskursen är till för att de som ska vara domare/instruktörer på klubbens tävlingar kan hjälpa skyttarna på stationerna. Sverigeduvan 2011 Sverigeduvan 2011... 1 Inledning... 2 Arrangörsförmåner... 2 Tävling... 3 Skillnader mot Engelsk Sporting... 3 Tävlingsdagar... 3 Tävlingsgenomförande... 4 Banor/layouter... 4 Arrangör...

Läs mer

SERIEREGLER SÖDRA

SERIEREGLER SÖDRA SERIEREGLER SÖDRA 2016-2017. 1.0 ORGANISATION Motocrosskommittén i Södra Motorcykelförbundet handlägger organisatoriska och administrativa frågor samt är högsta beslutande i dessa frågor. Anmälan om deltagande

Läs mer

Motioner till MKRs Årsmöte 2009-11-28

Motioner till MKRs Årsmöte 2009-11-28 Motioner till MKRs Årsmöte 2009-11-28 1. Sammanslagna motioner Bifalles (från Enköpings MK, Linköping MS, SMK Gävle, Borlänge MK, SMK Örebro, Rättvik RC, 08-Karting, SKRC) Ta bort lottade tävlingar Motioner

Läs mer

INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER

INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER 1 INBJUDAN OCH TILLÄGGSREGLER HUVUDANSVARIG FÖR CUPEN: DELTAGARE: Anders Billred, Vetlanda RRC. Tävlingarna är öppna för alla förare med för 2014 giltig SBF-licens Nationell, D- eller utbildningsintyg.

Läs mer

Gemensamma regler för Norrcupen 2014

Gemensamma regler för Norrcupen 2014 Gemensamma regler för Norrcupen 2014 1. Tävlingar Norrcupen genomförs med 5 st deltävlingar. 2. Arrangörer. Umeå AK 2014-06-07 Lycksele MK 2014-07-20 FMCK Umeå 2014-08-30 Piteå MS 2014-09-13 Luleå MS 2014-09-20

Läs mer

Motionerna sorterade i tilläggsregelordning. 1 Allmänt

Motionerna sorterade i tilläggsregelordning. 1 Allmänt Motionerna sorterade i tilläggsregelordning 1 Allmänt SMK Örebro Lägg Micro och Mini tillsammans på lördagarna. Unga förare ska komma hem om möjligt på lördagen,skolan är en viktig faktor. Sedan har vi

Läs mer

Gemensamma regler för NDMX-Norrcupen 2017

Gemensamma regler för NDMX-Norrcupen 2017 Gemensamma regler för NDMX-Norrcupen 2017 1. Tävlingar NDMX-Norrcupen genomförs med 8 st deltävlingar. 2. Arrangörer. Lycksele MK 25/3 FMCK Umeå 3/6 Arvidsjaur MS 15/7 INSTÄLLD Bygdsiljum MK 19/8 Umeå

Läs mer

Tillägg i reglementet för 2017, 2018 beskrivs i röd text.

Tillägg i reglementet för 2017, 2018 beskrivs i röd text. Tillägg i reglementet för 2017, 2018 beskrivs i röd text. Svemo Motocrossektion 1. ALLMÄNT 1.1 Svenskt Mästerskap Motocross Solo. Varje år genomförs Svenskt Ungdoms Mästerskap i Motocross i ett antal klasser.

Läs mer

Tävlingsplats Borås Motorstadion. Information om banan hittar du på

Tävlingsplats Borås Motorstadion. Information om banan hittar du på Inbjudan och tilläggsregler Kart Cup Väst 1 2 Maj 2015 FMCK Borås Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med svenska Bilsportförbundets nationella tävlingsbestämmelser Arrangör FMCK Borås Organisationskommitte

Läs mer

RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:8 OFFROAD, 2014

RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:8 OFFROAD, 2014 RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:8 OFFROAD, 2014 1. Generellt Cupen består av fyra stycken tävlingar och totalresultatet är rankinggrundande. OBS! ingen deltävling är obligatorisk Tävlingarna

Läs mer

Mellansvenska Cupen 2018

Mellansvenska Cupen 2018 Mellansvenska Cupen 2018 www.msbgf.se Klassindelning Indelning av klasser görs enligt nedan baserat på årets säsongshandikapp på filt. Klass A Klass B Klass C Klass D Ungdom < - 8,9 9,0 12,9 13,0 18,9

Läs mer

Tilläggsregler Boden Arena super X Head2head

Tilläggsregler Boden Arena super X Head2head Tilläggsregler Boden Arena super X Head2head Arrangör: NMS-Boden Datum: Fredag 2-3-2018 Tävlingsplats: Boden Arena 31, 961 43 Boden Flygfältsvägen 31, 961 43 Boden Klass: Open, Tjej Supervisor: Erik Larsson

Läs mer

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll.

5. Val av två justerare Mikael Messing och Niclas Wattman valdes att justera dagens protokoll. PROTOKOLL ISMÖTE Mötesdata: Tid: 2017-04-29, kl. 13:00 15.40 Plats: Scandic Nord, Sundsvall. 1. Mötets öppnande. Tony Olsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna till Sundsvall. 2. Dagordning Dagordningen

Läs mer

Duntis Cupen 2010 ÅRETS DELTÄVLINGAR. (Datum är preliminära, kan ändras)

Duntis Cupen 2010 ÅRETS DELTÄVLINGAR. (Datum är preliminära, kan ändras) Duntis Cupen 2010 deltävlingar består av RS- och RSP-samt SS tävlingar på grus. Serien är öppen för alla förare med 4 & 2-hjulsdrivna tävlingsbilar, även från andra distrikt än Östergötland. De startande

Läs mer

Koordinator Motocross, SVEMO-kansli

Koordinator Motocross, SVEMO-kansli Sektionsrådsmöte 1 2010 Scandic Hotell, Upplands-Väsby 2010-11-13 1. Mötesdeltagare Jan-Eric Sällqvist Motocrossektionen Roger Karlsson Motocrossektionen Håkan Olsson Motocrossektionen Peter Isgren Koordinator

Läs mer

Regler CUP STOCKHOLM 2018 Preliminär version 02 Revideringar

Regler CUP STOCKHOLM 2018 Preliminär version 02 Revideringar CUP STOCKHOLM StockholmAlliansen www.cupstockholm.nu. Preliminär version 02 Revideringar datum version Ändring 2018-02-18 P01 Lars Ekström Efter Rundabord 2017-10-15 2018-04-15 P02 Lars Ekström Efter Alliansmöte

Läs mer

REGLEMENTE FÖR NÄRKESERIEN I MTB 2016

REGLEMENTE FÖR NÄRKESERIEN I MTB 2016 REGLEMENTE FÖR NÄRKESERIEN I MTB 2016 ALLMÄNT Närkeserien i MTB ska kännetecknas av glädje, gemenskap och engagemang. Medlemskap i förening och licenser. För att få delta i seriesystemet Närkeserien i

Läs mer

TILLÄGGSREGLER SVENSKT MÄSTERSKAP MOTOCROSS SOLO 2018

TILLÄGGSREGLER SVENSKT MÄSTERSKAP MOTOCROSS SOLO 2018 TILLÄGGSREGLER SVENSKT MÄSTERSKAP MOTOCROSS SOLO 2018 Svemo Tillståndsnr. 64-6 Arrangör Uppsala MK Datum 8-9 september 2018 Tävlingsplats Rörken Motorstadion (Från E4:an i Uppsala följ väg 288 mot Östhammar

Läs mer

Gemensamma regler för Norrcupen 2018

Gemensamma regler för Norrcupen 2018 Gemensamma regler för Norrcupen 2018 1. Tävlingar Norrcupen genomförs med 8 6 st deltävlingar. 2. Arrangörer. Lycksele MK 17/314/4 INSTÄLLD FMCK Umeå 2/6 Bygdsiljum MK 11/8 Luleå MS 18/8 Arvidsjaur MS

Läs mer

Regler och rekommendationer för 3D touren 2005 Sidan 1

Regler och rekommendationer för 3D touren 2005 Sidan 1 Regler och rekommendationer för 3D touren 2005 Sidan 1 Här följer en sammanställning av de regler som gäller för arrangörer och deltagare i 3D touren. Grunden för 3D touren är SBF:s regler för bågskytte

Läs mer

SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015

SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015 SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015 INBJUDAN Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till SM på RULLSKIDOR 2015! På Lördag kör vi distanslopp

Läs mer

Bestämmelser för DM-tävlingar i Stockholm 2015- Vid DM-tävlingar i/för Stockholm gäller * DM-värdighet * Plaketter/Hederspriser * Anmälan

Bestämmelser för DM-tävlingar i Stockholm 2015- Vid DM-tävlingar i/för Stockholm gäller * DM-värdighet * Plaketter/Hederspriser * Anmälan 2015-02-20 Bestämmelser för DM-tävlingar i Stockholm 2015- I grunden gäller Svenska Orienteringsförbundets tävlingsregler och anvisningar. Nedanstående sammanställning är utdrag och förtydligande av dessa

Läs mer

Regler Ridsportallsvenskan 2017

Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler Ridsportallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västmanland för året 2017 Västmanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Div I Hoppning Häst och Elitserierna

Läs mer

RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:5 TRACK 2016

RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:5 TRACK 2016 RADIOSTYRD BILSPORT, REGLEMENTE FÖR SVERIGECUPEN 1:5 TRACK 2016 1. Generellt Cupen består av fem stycken tävlingar plus finalen och totalresultatet är rankinggrundande. Cupen körs som en SM/RM serie 2016.

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (5) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 05-2014 2014-04-22 (19.30-21.30) (Telefonmöte) Deltagare SVEMO Peter Isgren Magnus Markenfelt Håkan Olsson Tommy Allansson Koordinator Ledamot Ledamot Sammankallande

Läs mer

TILLÄGGSREGLER SVENSKT MÄSTERSKAP MOTOCROSS SOLO 2017

TILLÄGGSREGLER SVENSKT MÄSTERSKAP MOTOCROSS SOLO 2017 TILLÄGGSREGLER SVENSKT MÄSTERSKAP MOTOCROSS SOLO 2017 Svemo Tillståndsnr. 64-2 Arrangör Uppsala MK Datum 13 14 maj 2017 Tävlingsplats Rörken Motorstadion (Från E4'an i Uppsala följ väg 288 mot Östhammar

Läs mer

TILLÄGGSREGLER SVENSKT MÄSTERSKAP MOTOCROSS SOLO 2017

TILLÄGGSREGLER SVENSKT MÄSTERSKAP MOTOCROSS SOLO 2017 v TILLÄGGSREGLER SVENSKT MÄSTERSKAP MOTOCROSS SOLO 2017 Svemo Tillstånds nr. 64-7 Arrangör Finpångs MS (Eliantorp 105, 612 93 Finspång) Datum 23 september 2017 Tävlingsplats Eliantorpsbanan (Belägen vid

Läs mer

Arrangör FMCK Borås. Tävlingsklasser Cadetti, Micro, Mini, Junior 60, Formel Yamaha och Sport 2000

Arrangör FMCK Borås. Tävlingsklasser Cadetti, Micro, Mini, Junior 60, Formel Yamaha och Sport 2000 Inbjudan och tilläggsregler Kart Cup Väst 5 27 September 2014 FMCK Borås Tävlingen anordnas i full överensstämmelse med svenska Bilsportförbundets nationella tävlingsbestämmelser Arrangör FMCK Borås Organisationskommitte

Läs mer

SM 1:8 OR 2015 Gröndal Ring Eskilstuna

SM 1:8 OR 2015 Gröndal Ring Eskilstuna INFORMATION/SLUTINSTRUKTION SM 1:8 OR 150724 150726 Vägbeskrivning: E 20 avfart 129. Därefter skyltat Motorstadion. Ta därefter in till Eskilstuna Motorsportarena i den kommande rondellen Funktionärer:

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ENDURO NR

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ENDURO NR 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ENDURO NR 2-2013 2013-03-02 (17.00-19.00) Göteborg Deltagare SVEMO Robert Svensson Patricia Eneroth Gäster Fredrik Holmgren Sammankallande Ledamot Ungdomsansvarig 1 MÖTETS

Läs mer

Regler Ponnyallsvenskan 2017

Regler Ponnyallsvenskan 2017 Regler Ponnyallsvenskan 2017 Regler och bestämmelser för lagtävlingar i Västmanland för året 2017 Västmanlands Ridsportförbund Ridsportens Hus 730 40 Kolbäck 0220-456 22/24 Elitserien arrangeras av SvRF.

Läs mer

Reglemente. för. Hemsida http://www.svealandscupen.se/

Reglemente. för. Hemsida http://www.svealandscupen.se/ Reglemente för 2006 Hemsida http://www.svealandscupen.se/ REGLEMENTE FÖR SVEALANDSCUPEN I RALLYCROSS 2006 SVEALANDSCUPEN arrangeras av Nedre Norra Bilsportförbund, Upplands Bilsportförbund, Stockholms

Läs mer

Bestämmelser för Distriktsmästerskap i Rallycross 2010

Bestämmelser för Distriktsmästerskap i Rallycross 2010 ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET Bestämmelser för Distriktsmästerskap i Rallycross 2010 Deltagare I tävlingen deltar förare med giltig Rallycross, Racing licens. Tävlande om DM tecken är förare med licens

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (6) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 6-2008 2008-09-03 18:00-21:00 (Telefonmöte) Närvarande Svemo Håkan Olsson Jan-Eric Sällqvist Peter Isgren Roger Karlsson Ledamot Sammankallande Koordinator Ledamot

Läs mer

Volkswagen Cup 2017/2018

Volkswagen Cup 2017/2018 Svenska Skidförbundet och Volkswagen bjuder in till: Volkswagen Cup 2017/2018 Tävlingar: Cupen består av tio stycken deltävlingar samt totaltävlingen i minitouren, nio tävlingar räknas i den totala cupen.

Läs mer