Nokian Tyres delårsrapport januari-mars 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nokian Tyres delårsrapport januari-mars 2016"

Transkript

1 PRESSINFORMATION Nokian Tyres delårsrapport januari-mars 2016 Försäljningen ökade i Centraleuropa och i Norden, bättre lönsamhet Januari mars 2016 Omsättningen minskade med 1,9 % och var 275,8 MEUR (1-3/2015: 281,3 MEUR). Valutakursförändringarna påverkade omsättningen negativt med 14,6 MEUR, jämfört med kursnivån 1-3/2015. Rörelseresultatet ökade med 4,6 % och var 50,5 MEUR (48,3). Rörelseresultat i procent var 18,3 % (17,2 %). Periodens vinst minskade med 70,5 % och uppgick till 39,9 MEUR (135,3). Under januari-mars 2015 returnerade bolaget till sitt ekonomiska resultat extraskatter och förseningsräntor på 100,3 MEUR från åren , efter beslutet att det tidigare skattebeslutet inte var befogat. Exklusive skattebeslutet ökade periodens vinst med 13,8 % jämfört med Q1/2015. Resultat per aktie var 0,30 euro % (1,02 euro). Marknadsutsikter för hela året (uppdaterad) Under 2016, förutsatt att valutakurserna ligger på nuvarande nivå, beräknas omsättningen och rörelseresultatet ligga på samma nivå som år Q2/2016 blir sämre än Q2/2015, beroende på att försäljning sker närmare säsongen och kunder samt på grund av stora vinterdäcklager i Ryssland och Nordamerika. Tidigare marknadsutsikter ( ) Under 2016, förutsatt att valutakurserna ligger på nuvarande nivå, beräknas omsättningen och rörelseresultatet ligga på samma nivå som år Vd Ari Lehtoranta: Vår marknadsprestation har startat enligt förväntningarna. Utmaningarna i Ryssland fortsätter och både försäljningen av nya bilar och däckmarknaden minskade. Vinterdäckleveranser både i Nordamerika och Ryssland har varit lägre på grund av stora lagernivåer hos kunder. Vi har lyckats öka vår försäljning av sommardäck på alla våra marknader och försäljningen av vinterdäck speciellt i Centraleuropa. Vi har vunnit marknadsandelar på nästan alla våra marknader och har behållit vår starka ställning i Norden.

2 Försäljningen av tunga däck låg på samma nivå som förra året, men lönsamheten ökade. Nokian Heavy Tyres produktivitet förbättrades återigen tvåsiffrigt och inom segmentet Personbilsdäck med 4 %. Försenad vårsäsong påverkade Vianors resultat. Produktionsvolymerna låg på högre nivå än förra året. Råvarupriserna fortsatte att minska och våra egna lägre produktionskostnader stödde lönsamheten. Utvecklingen av medelpriserna var negativt. Medelpriserna påverkades av valutakurser, produktmix och även av lokala prissänkningar. Den negativa medelprisutvecklingen minskade vår omsättning med 1,9 %, jämfört med förra året. Valutorna hade en negativ påverkan på 14,6 MEUR, vilket innebär att omsättningen hade ökat med 3 % om valutorna hade varit jämförbara. Allt som nämns här ovan förbättrade lönsamheten. Rörelseresultatet ökade med 4,6 % jämfört med förra året. Tillväxten inom våra varumärkta distributionsnät utvecklade sig mer sakta. Våra distributionsnät Vianor, NAD och N-Tyre expanderade med 18 nya anläggningar. Det finns nu totalt Vianor-anläggningar och NAD/N-Tyre-anläggningar. Det ekonomiska läget i Ryssland och CIS-länder bromsar nätets tillväxt en aning, eftersom några partneranläggningar har stängts. Vi upprepar våra marknadsutsikter för helåret. Vi meddelade redan i februari att försäljningen kommer att koncentreras till andra halvåret mer än förra året. Med hänsyn taget till förändrade leveranstider är det första kvartalet sämre än motsvarande kvartal förra året. Under årets första månader hade vi både positiva och negativa nyheter. Vi lyckades nå ett avtal för vår personbilsdäcksfabrik i Nokia. Avtalet kommer att öka flexibiliteten i produktionen och garanterar våra anställda minst två och ett halv års skydd mot permitteringar och uppsägningar. Direkt efteråt rapporterade vi om våra tidigare sätt att hantera tidningstester och om hur vi har rättat till det i våra egna processer. Vi kommer att fortsätta arbetet tillsammans med alla viktiga aktörer för att skapa gemensamma testprinciper för hela branschen. Jag vill återigen tacka alla våra medarbetare för ett bra resultat i en svår miljö. Våra distributionskunder är mycket nöjda för vårt stöd och vår service som vi har gett till dem under senare tid. Jag är stolt över vad vi gör och när vi rättade till våra metoder när det gäller tidningstester så är jag även stolt över hur vi gör saker och ting. Det här ger mig hopp om en positiv framtid. Marknadsläget Världsekonomin fortsätter att växa måttligt under 2016 och 2017, även om den får stöd av billig olja, låga räntor och en liten tillväxt på utvecklingsmarknader. Den värsta stormen på marknader är nu över. Även om tillväxten kommer att bli rätt så måttlig och det finns osäkerhetsfaktorer så är risken för en världsomfattande recession liten under Den globala BNP-ökningen väntas uppgå till 3,1 procent under år För Norden är BKTprognosen +0,5 - +3,8 %, för Europa (inkl. Norden) +1,3 %, för USA +2,0 och för Ryssland väntas BNP minska med 1 2 %.

3 I Norden ökade försäljningen av nya bilar med 9 % under januari-mars, jämfört med samma tid i fjol. Marknaden för personbilsdäck ökade med 1 % jämfört med första kvartalet Tillväxten för helåret 2016 väntas hålla sig på samma nivå. Efterfrågan på tunga specialdäck globalt varierade kraftigt mellan produkterna och marknaderna under januari-mars. Efterfrågan på original skogsmaskinsdäck var fortsatt stor. Den ökande användningen av trä och den goda lönsamheten i massaindustrin förväntas öka efterfrågan på skogsmaskiner och däck även under de kommande kvartalen. Under första kvartalet 2016 ökade inköpen av premiumdäck för lastbilar med 6 % i Europa och minskade med 13 % i Norden, jämfört med samma period i fjol. Efterfrågan ökade i Nordamerika. I Ryssland ökade efterfrågan av premiumlastbilsdäck med 22 % jämfört med första kvartalet i fjol. Efterfrågan på lastbilsdäck väntas i år öka eller ligga på samma nivå som förra året på samtliga Nokian Tyres västmarknader. I Ryssland förväntas efterfrågan ligga på låg nivå, även om den ökade under första kvartalet. Råvarupriserna Råvarupriserna (euro/kg) minskade med 12,2 % under första kvartalet, jämfört med samma period i fjol. Råvarukostnaderna väntas minska med cirka 5 % under 2016, vilket skulle ge kostnadsfördelar med cirka 15,0 miljoner euro, jämfört med Omsättningsutvecklingen på marknaderna Tillväxt % % av 1-3/2016 % av 1-3/2015 försäljningen försäljningen Norden 3,5 40,8 38,2 Ryssland och -29,0 19,1 26,1 Övriga Europa 17,7 25,2 20,8 Nordamerika -5,7 13,9 14,3 Omsättningsutvecklingen på affärsområden Tillväxt % % av 1-3/2016 försäljningen % av 1-3/2015 försäljningen Personbilsdäck -2,5 68,9 69,1 Heavy Tyres -0,2 12,8 12,5 Vianor -2,3 18,3 18,3 Investeringar Investeringarna uppgick till 19,1 MEUR (21,9 MEUR).

4 PERSONBILSDÄCK Omsättningen för affärsenheten personbilsdäck uppgick till 202,4 MEUR (207,6 MEUR Q1/2015), -2,5 %. Rörelseresultatet uppgick till 62,3 MEUR (60,1), +3,7 %. Rörelseresultat i procent var 30,8 % (28,9) Omsättningen minskade en aning under första kvartalet, huvudsakligen beroende på den minskade försäljningsvolymen i Ryssland och devalveringen av rubeln. På alla andra marknader ökade volymerna. I Europa sköts försäljning trendmässigt närmare konsumentsäsong. Bolagets försäljning av sommardäck ökade på samtliga huvudmarknader. Det genomsnittliga försäljningspriset i euro minskade under första kvartalet, beroende på valutakursförändringar, produktmix och lokala prissänkningar. Vinterdäckens andel av försäljningsmixen var 44 % (52 %), sommardäckens andel 44 % (39 %) och All-Seasondäckens andel 12 % (9 %). Det skedde några förändringar på försäljningsmixen under perioden. Försäljningen av All-Season-däck ökade klart och även sommardäckens andel ökade. Den tuffa konkurrensen och faktumet att en del av de minskade råvarupriserna förflyttades till produktpriserna ledde till vissa prissänkningar i några länder. Bolaget informerade i februari 2016 att dess metoder när det gäller däcktester inte alltid har motsvarat Nokian Tyres hållbara arbetssätt. Även om metoderna har blivit klart bättre under årens lopp så beslutade bolaget hösten 2015 att utreda saken. Efter utredningen har Nokian Tyres säkerställt att alla eventuella felaktiga metoder när det gäller tester har rättats till. Bolaget har samtidigt skärpt sina arbetsmetoder i syfte att öka öppenheten och transparensen i all sin verksamhet. För att öka transparensen i kommande tester och för att få gemensamma principer och processer för hela branschen har Nokian Tyres inlett att arbete med andra aktörer i branschen för att skapa gemensamma etiska regler för däcktester. Mer information: NOKIAN HEAVY TYRES Omsättningen för Nokian Heavy Tyres uppgick till 37,6 MEUR (37,6 MEUR Q1/2015), - 0,2 %. Rörelseresultatet uppgick till 8,9 MEUR (6,7), +32,7 %. Rörelseresultat i procent var 23,7 % (17,9) Efterfrågan låg på god nivå inom Nokian Heavy Tyres viktigaste produktsegment. Försäljningen av skogsmaskinsdäck gick fortsatt bra och det gick även hyffsat inom de övriga produktsegmenten. Försäljningen i Norden låg på bra nivå och ökade i Ryssland. På grund av tajmningen av leveranser minskade försäljningen i Nordamerika och övriga Europa.

5 Det genomsnittliga försäljningspriset, jämfört med samma tid året innan, minskade en aning på grund av den utmanande prissättningsmiljön och produktmixen. Rörelseresultatet blev dock klart bättre tack vare större volymer av egna produkter, minskad andel av originalförsäljning och bättre produktivitet. Kostnadsbesparingar på råvaror stödde lönsamheten. VIANOR Eget försäljningsnät Omsättningen för däckkedjan Vianor uppgick till 53,8 MEUR (55,0 MEUR Q1/2015), -2,3%. Rörelseresultatet uppgick till -14,7 MEUR (-12,6), -16,9 %. Rörelseresultat i procent var -27,3 % (-22,9) I slutet av perioden hade Vianor 201 (195) egna anläggningar i Sverige, Finland, Norge, USA Schweiz och Ryssland. Omsättningen minskade i de nordiska länderna jämfört med förra året. Omsättningen minskade i Finland och Sverige, men ökade i Norge. Försäljningen av personbilsdäck ökade lite. Försäljningen av lastbilsdäck minskade jämfört i fjol. Även försäljningen av tunga däck minskade. Serviceförsäljningen ökade med 2,3 %, inklusive ökningen av bilserviceförsäljningen med 2,0 %. Detaljhandelns andel var 47 % av Vianors totala försäljning. Avsaknaden av vinterförhållanden och försenad säsong försämrade Vianors rörelseresultat jämfört med första kvartalet Den gradvisa förändringen av verksamhetsmodellen från däckförsäljning till bilservice fortsätter med investeringar och förvärv av bilverkstäder. I slutet av perioden hade totalt 65 bilverkstäder förvärvats och deras bilservicetjänster integrerades i Vianors anläggningar i Norden. Franchising- och partnernätet Under januari-mars var antalet Vianor-anläggningar oförändrad. I slutet av perioden ingick försäljningsställen, varav var partnerföretag, i Vianor-kedjan. Vianor är aktivt i 26 länder och mest aktiv i Norden, Ryssland och Ukraina. Utvidgningen av partnernätverket kommer att fortsätta. Den enklare partnermodellen Nokian Tyres Authorized Dealer (NAD) fortsatte sin expansion under perioden med 13 nya avtal till försäljningsställen i 19 europeiska länder och i Kina. Nokian Tyres N-Tyre partnernätverk ökade under perioden med 5 anläggningar och har nu 107 anläggningar i Ryssland och CIS-länder. För ytterligare information kontakta: Vd Ari Lehtoranta En längre version av delårsrapporten på engelska kan hämtas från:

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 PRESSINFORMATION 2015-05- 08 Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 Tillväxt i väst fortfarande utmaningar i Ryssland Koncernen Nokian Tyres omsättning minskade med 9.8 procent och var 281.3 MEUR

Läs mer

Nokian Tyres delårsrapport januari juni 2014

Nokian Tyres delårsrapport januari juni 2014 PRESSINFORMATION 2014-08-08 Nokian Tyres delårsrapport januari juni 2014 Stark tillväxt på västmarknader motvind i Ryssland NOKIAN TYRES PLC Januari-juni 2014 01-06/13 % Omsättning 681,5 MEUR 752,2 MEUR

Läs mer

Nokian Tyres delårsrapport januari juni 2011

Nokian Tyres delårsrapport januari juni 2011 PRESSINFORMATION 2011-08- 05 Nokian Tyres delårsrapport januari juni 2011 Stark efterfrågan, försäljningen ökade kraftigt och resultatet blev bättre Koncernens omsättning ökade med 41,4 procent till 628,0

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007. Första kvartalet 2007

DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007. Första kvartalet 2007 Gunnebo den 24 april 2007 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007 Första kvartalet 2007 Orderingången ökade med 8% till 528 MSEK (491) - organisk tillväxt för jämförbara enheter 11% Nettoomsättningen ökade med

Läs mer

Delårsrapport januari-mars (sammandrag)

Delårsrapport januari-mars (sammandrag) Delårsrapport januari-mars 2008 (sammandrag) 1 Ahlstrom Abp BÖRSMEDDELANDE 2008-04-25 08.30 Delårsrapport januari mars 2008 Kraftig ökning av omsättningen under första kvartalet Denna rapport är ett sammandrag

Läs mer

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen.

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets resultat före skatt var oförändrat jämfört med föregående år. Försäljningen för kvartalet steg totalt med 12 procent. En fortsatt konjunkturförsvagning

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 2000-12-01--2001-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 21.391 (MSEK 17.242), en ökning med 24 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 17 procent. God försäljningsutveckling

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER 1999-12-01--2000-02-29 Koncernens omsättning uppgick till MSEK 8.265 (MSEK 7.277), en ökning med 14%. Justerat för valutakursförändringar blev ökningen 19%. Resultatet efter

Läs mer

TREMÅNADERSRAPPORT

TREMÅNADERSRAPPORT TREMÅNADERSRAPPORT 2003-12-01--2004-02-29 Koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 11.756 (10.771), en ökning med 9 procent. Med jämförbara valutakurser uppgick ökningen till 12 procent.

Läs mer

TREMÅNADERSRAPPORT

TREMÅNADERSRAPPORT TREMÅNADERSRAPPORT 2001-12-01--2002-02-28 Koncernens omsättning uppgick till MSEK 11.246 (9.634), en ökning med 17 procent. Med jämförbara valutakurser uppgick ökningen till 11 procent. Rörelsens bruttoresultat

Läs mer

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef Årsstämma 2 maj 2006 Lars Pettersson VD och Koncernchef Mina damer och herrar! Ärade aktieägare! Den film som vi precis såg var en kort inblick i hur vi arbetar i östra Europa, där vi under många år har

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

TREMÅNADERSRAPPORT

TREMÅNADERSRAPPORT TREMÅNADERSRAPPORT 2002-12-01--2003-02-28 Koncernens omsättning uppgick till MSEK 12.636 (11.246), en ökning med 12 procent. Med jämförbara valutakurser uppgick ökningen till 15 procent. Periodens bruttoresultat

Läs mer

Tillväxtmålet är % per år, varav 5-10 % är organisk tillväxt. Lönsamhetsmålet är en rörelsemarginalen om 15 %. Soliditetsmål om minst 30 %.

Tillväxtmålet är % per år, varav 5-10 % är organisk tillväxt. Lönsamhetsmålet är en rörelsemarginalen om 15 %. Soliditetsmål om minst 30 %. NWG // I V Ä R L D E N New Wave Group är en tillväxtkoncern som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken. Koncernen skall erbjuda sina produkter inom profil- och detaljhandelsmarknaden. Tillväxtmålet

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER 2001-12-01--2002-08-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 37.369, en ökning med 15 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 14 procent. Omsättningen under

Läs mer

Effektiv styrning av extrema säsongstoppar Case Vianor AB. Peter Einarsson Logistikchef

Effektiv styrning av extrema säsongstoppar Case Vianor AB. Peter Einarsson Logistikchef Effektiv styrning av extrema säsongstoppar Case Vianor AB Peter Einarsson Logistikchef Vianor Group Vianor är en global däck- och bilservicekedja som ägs till 100% av Nokian Tyres Vianor består av egenägda

Läs mer

Delårsrapport januari-juni (sammandrag)

Delårsrapport januari-juni (sammandrag) Delårsrapport januari-juni 2010 (sammandrag) Ahlstrom Abp sammanfattning av BÖRSMEDDELANDE 11.08.2010 kl. 12.00 Detta är en sammanfattning av delårsrapporten för januari juni 2010. Den fullständiga delårsrapporten

Läs mer

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké och delårsrapport för fjärde kvartalet Rörelseresultatet för, 787 MSEK, var bättre än. Kvartalets försäljning steg totalt med 4 procent, men resultatet försvagades. Förvärv

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ)

Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Januari juni 2006 jämfört med samma period 2005 Stark kundtillväxt och förstärkt position på den svenska marknaden. Den norska

Läs mer

VD:s anförande. 3 maj Per Lindberg VD & koncernchef

VD:s anförande. 3 maj Per Lindberg VD & koncernchef VD:s anförande 3 maj 2007 Per Lindberg VD & koncernchef Billerud 2006 Resultatutvecklingen har vänt Stark marknad under hela 2006 Fortsatt kostnadsökning Prisökningar > ökning av rörliga kostnader Besparingarna

Läs mer

RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 1999

RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 1999 Pressmeddelande den 27 april 1999 RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 1999 - Fortsatt positiv utveckling av resultat och marginal - 1999 Förändring, % Nettoomsättning, Mkr 29.053 28.567 1,7 Rörelseresultat, Mkr

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 2002-12-01--2003-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 27.025 (24.706), en ökning med 9 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 12 procent. Resultatet efter finansiella

Läs mer

Presentation - Andra Kvartalet

Presentation - Andra Kvartalet Presentation - Andra Kvartalet Introduktion Bergman & Beving utvecklar, förvärvar och tillhandahåller starka varumärken för industri- och byggsektorn Building Materials Workplace Safety Tools & Consumables

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER 2002-12-01--2003-08-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 40.235 (37.369), en ökning med 8 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 10 procent. Resultatet

Läs mer

Q Henrik Fischer, tf VD Magnus Teeling, CFO

Q Henrik Fischer, tf VD Magnus Teeling, CFO Q4 2013 Henrik Fischer, tf VD Magnus Teeling, CFO Q4 2013 I KORTHET Fortsatt tuffa marknadsvillkor i Europa, i synnerhet Holland Finland och England utvecklas väl Positiv utveckling i egna butiker och

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT. Resultatet efter finansiella poster för halvåret uppgick till MSEK (2.132), en ökning med 56 procent.

HALVÅRSRAPPORT. Resultatet efter finansiella poster för halvåret uppgick till MSEK (2.132), en ökning med 56 procent. HALVÅRSRAPPORT 2001-12-01--2002-05-31 H&M-koncernens omsättning uppgick till MSEK 24.706 (21.391), en ökning med 15 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 12 procent. Omsättningen för andra

Läs mer

Årsstämma 2012. Jan Johansson, vd och koncernchef

Årsstämma 2012. Jan Johansson, vd och koncernchef Jan Johansson, vd och koncernchef SCA-koncernen 2011 Nettoomsättning 106 miljarder SEK 44 000 anställda och försäljning i mer än 100 länder Världens tredje största hygienföretag TEN och Tork är ledande

Läs mer

Årsstämma World Trade Center, Stockholm 26 april 2012

Årsstämma World Trade Center, Stockholm 26 april 2012 World Trade Center, Stockholm 26 april 2012 Starkt 2011 Tydlig resultatförbättring andra året i rad Starkt kassaflöde och kraftigt reducerad nettoskuld Positiv utveckling på nya strategiska marknader Sverige

Läs mer

VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november

VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november Poolia AB Poolia har halverat förlusttakten från föregående år. Det förbättrade rörelseresultatet visar att koncernens

Läs mer

DIBS Payment Services Första kvartalet 2011

DIBS Payment Services Första kvartalet 2011 DIBS Payment Services Första kvartalet 2011 DIBS roll i värdekedjan SIDE 2 Stark tillväxt under många år Under de senaste fyra åren har den genomsnittliga årliga tillväxten i SEK varit 23 % och EBITDA-marginalen

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

TREMÅNADERSRAPPORT

TREMÅNADERSRAPPORT TREMÅNADERSRAPPORT 2004-12-01 2005-02-28 Koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 12.610 (11.756), en ökning med 7 procent. Med jämförbara valutakurser uppgick ökningen till 8 procent. Omsättningen

Läs mer

HALVÅRSRAPPORT

HALVÅRSRAPPORT HALVÅRSRAPPORT 1999-12-01--2000-05-31 Koncernens försäljning uppgick till MSEK 17.242 (MSEK 15.683), en ökning med 10%. Justerat för valutakursförändringar blev ökningen 16%. Resultatet efter finansiella

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR NIO MÅNADER 1999-12-01--2000-08-31 Perioden i korthet: Koncernens omsättning för niomånadersperioden uppgick till MSEK 25.428 (MSEK 23.549), en ökning med 8 procent jämfört med samma

Läs mer

Presentation Bokslutskommuniké 2018/19

Presentation Bokslutskommuniké 2018/19 Presentation Bokslutskommuniké 2018/19 Introduktion Bergman & Beving utvecklar, förvärvar och tillhandahåller starka varumärken för industri- och byggsektorn Building Materials Workplace Safety Tools &

Läs mer

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké 2000 Årets rörelseresultat är det bästa i Secos historia, 778 MSEK (572). Efterfrågetrenden i Europa fortsatt positiv, men successiv avmattning i USA. Satsningar i Asien

Läs mer

KABE HUSVAGNAR AB (publ)

KABE HUSVAGNAR AB (publ) KABE HUSVAGNAR AB (publ) DELÅRSRAPPORT 1 januari 31 mars 2001 Koncernens omsättning blev 110.2 Mkr (få 113.5). För jämförbara enheter ökade omsättningen med 5,4%. Koncernens resultat efter finansiella

Läs mer

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000 Securitas AB Delårsrapport januari - mars 2000 Försäljningen ökade med 92 procent i lokala valutor till 8.395 varav 8 procent är organisk tillväxt och 84 procent är ökning genom förvärv Rörelseresultatet

Läs mer

RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 2000

RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 2000 RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 25 april Sid 1 (13) - Nettoresultatet per aktie ökade med 30% jämfört med föregående år - Belopp i Mkr, om ej annat angivits Förändring, % Nettoomsättning 31.229 29.053 7 Rörelseresultat

Läs mer

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 eworks adresserbara marknad Marknaden för IT-tjänster i Norden 2010 uppgår till 200 GSEK enligt IDC Därav bedöms 60 GSEK

Läs mer

Pro forma-redovisning

Pro forma-redovisning 16 PRO FORMA HUSQVARNAS ÅRSREDOVISNING 2006 Pro forma-redovisning (ej reviderad) Nettoomsättningen ökade 2006 med 2% till 29.402 (28.768) Omsättningen påverkades negativt av lägre efterfrågan på trädgårdsprodukter

Läs mer

Dentala ädelmetallegeringar

Dentala ädelmetallegeringar VD brev november - Lägesrapport i AU Holding. Kära aktieägare, De senaste dagarna har jag fått flera mail från aktieägare med frågor rörande kvartalsredogörelsen för perioden 01.01.2009 30.09.2009. Då

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE

Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE Orderingången ökade med 11 % till 23,3 mkr (21,0 mkr) Orderstocken ökade med 23 % till 21,7 mkr (17,6 mkr) Omsättningen

Läs mer

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018

NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 2018 NEW NORDIC HEALTHBRANDS AB (PUBL) TREMÅNADERSRAPPORT JANUARI - MARS 28 Q 28 Q 27 HELÅR 27 Nettoomsättning, ksek 88 46 8 98 344 739 Ändring i lokala valutor, procent 6, 2,3 Bruttoresultat, ksek 6 595 54

Läs mer

Systemair AB Q2 2015/16 Roland Kasper, VD och koncernchef Anders Ulff, CFO

Systemair AB Q2 2015/16 Roland Kasper, VD och koncernchef Anders Ulff, CFO Systemair AB Q2 2015/16 Roland Kasper, VD och koncernchef Anders Ulff, CFO Ventilation World Wide 47 länder 280 000 m 2 produktion 63 bolag 4 700 anställda NASDAQ OMX Nordic Exchange 5,9 mdr kr 2014/15

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ oktober december

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ oktober december 2018 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ oktober december DETTA ÄR NEW WAVE GROUP Sverige Bangalore Dhaka Ho Chi Min Shanghai New Wave Group är en tillväxtkoncern som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken. Koncernen

Läs mer

Fiskars som aktieplacering Thomas Enckell, direktör, Europa

Fiskars som aktieplacering Thomas Enckell, direktör, Europa Fiskars som aktieplacering Thomas Enckell, direktör, Europa Fiskars i korthet Kontor Produktion Distributionsenhet Nyckeltal 2013 Omsättning 798,6 Milj euro EBIT exkl. poster av engångsnatur 73,8 Milj.

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 september 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ)

Delårsrapport 1 januari 30 september 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) 1 Delårsrapport 1 januari 30 september 2006 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Juli - september 2006 jämfört med samma period föregående år Nettoomsättningen ökade med 142% till 14,9 MSEK (6,1). Rörelseresultatet

Läs mer

SEXMÅNADERSRAPPORT. Andra kvartalets resultat efter finansiella poster uppgick till MSEK (2.566), en ökning med 6 procent.

SEXMÅNADERSRAPPORT. Andra kvartalets resultat efter finansiella poster uppgick till MSEK (2.566), en ökning med 6 procent. SEXMÅNADERSRAPPORT 2003-12-01--2004-05-31 H&M-koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 24.981 (23.070), en ökning med 8 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 10 procent. Resultatet

Läs mer

SEXMÅNADERSRAPPORT. Andra kvartalets resultat efter finansiella poster uppgick till MSEK (2.709), en ökning med 34 procent.

SEXMÅNADERSRAPPORT. Andra kvartalets resultat efter finansiella poster uppgick till MSEK (2.709), en ökning med 34 procent. SEXMÅNADERSRAPPORT 2004-12-01--2005-05-31 H&M-koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 28.095 (24.981), en ökning med 12 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 13 procent. Resultatet

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari september

DELÅRSRAPPORT januari september 2018 DELÅRSRAPPORT januari september DETTA ÄR NEW WAVE GROUP New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profilbranschen samt sport-, gåvo- och

Läs mer

Effektiv styrning av extrema säsongstoppar Case Vianor AB

Effektiv styrning av extrema säsongstoppar Case Vianor AB Effektiv styrning av extrema säsongstoppar Case Vianor AB Peter Einarsson Logistikchef Vianor Group Vianor är en global däck och bilservicekedja som ägs till 100% av Nokian Tyres Vianor består av egenägda

Läs mer

Årsstämma Christian Berner Tech Trade

Årsstämma Christian Berner Tech Trade Årsstämma 2018-04-23 Christian Berner Tech Trade Agenda Vad hände under 2017? Nyckeltal Marknader och affärsområden Hur vi skapar kundvärde och tillväxt Våra prioriteringar 2018 Tid för frågor Christian

Läs mer

Testframgångar för Nokian Tyres sommardäckfamilj

Testframgångar för Nokian Tyres sommardäckfamilj PRESSINFORMATION 2011-04- 20 Testframgångar för Nokian Tyres sommardäckfamilj Nokian Tyres sommardäck har samlat många topplaceringar i däcktester som motortidningarna har gjort runt om i Europa. Nokian

Läs mer

NIOMÅNADERSRAPPORT

NIOMÅNADERSRAPPORT NIOMÅNADERSRAPPORT 2003-12-01--2004-08-31 H&M-koncernens omsättning exklusive moms uppgick till MSEK 37.821 (34.315), en ökning med 10 procent. Med jämförbara valutakurser blev ökningen 12 procent. Resultatet

Läs mer

H & M HENNES & MAURITZ AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ

H & M HENNES & MAURITZ AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ H & M HENNES & MAURITZ AB BOKSLUTSKOMMUNIKÉ (2000-12-01 -- 2001-11-30) Koncernens omsättning för verksamhetsåret uppgick till MSEK 46.528 (35.876) inkl moms, en ökning med 30 procent jämfört med föregående

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER

DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER DELÅRSRAPPORT FÖR TRE MÅNADER 1998-12-01--1999-02-28 Koncernens omsättning uppgick till MSEK 7.277 (MSEK 5.805), en ökning med 25%. Försäljningsutvecklingen har varit mycket tillfredsställande på samtliga

Läs mer

Lars Dahlgren. VD och koncernchef

Lars Dahlgren. VD och koncernchef Lars Dahlgren VD och koncernchef Swedish Match 2010 Starkt resultat Jämförbar nettoomsättning* ökade 7% i lokala valutor Jämförbart rörelseresultat* ökade 12% i lokala valutor Vinsten per aktie blev 13,12

Läs mer

Q Arthur Engel, VD Magnus Teeling, CFO

Q Arthur Engel, VD Magnus Teeling, CFO Q1 2013 Arthur Engel, VD Magnus Teeling, CFO Q1 2013 I KORTHET Fortsatt svag detaljhandelsmarknad i Europa Förvärv av den finska distributörens verksamhet i februari England utvecklades väl Utvärdering

Läs mer

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q3 2015 1#5

SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT Q3 2015 1#5 SVENSK DAGLIGVARUHANDELS KVARTALSRAPPORT 1#5 NULÄGE totalt försäljning ökade med 2,5 miljarder kronor under det tredje kvartalet 2015 jämfört med samma period föregående år. Det motsvarar en försäljningstillväxt

Läs mer

januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0).

januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0). D E L Å R S R A P P O R T januari - mars Nettoomsättningen uppgick till 117,8 mkr (115,7). Rörelseresultatet ökade med 16 procent till 11,6 mkr (10,0). Vinsten före skatt steg till 11,9 mkr (10,3). Vinsten

Läs mer

BOKSLUTSRAPPORT Bokslutsrapport 2016

BOKSLUTSRAPPORT Bokslutsrapport 2016 BOKSLUTSRAPPORT Perioden januari - december i sammandrag Nettoomsättningen för var 172,4 Mkr (151,8), en ökning med 13,6 % Rörelseresultatet före engångskostnader uppgick till 4,6 Mkr (2,7), en ökning

Läs mer

Gunnar Brock ett mycket bra år. VD och koncernchef Årsstämma Årsstämma

Gunnar Brock ett mycket bra år. VD och koncernchef Årsstämma Årsstämma Gunnar Brock VD och koncernchef 12 28-4-24 Årsstämma 27 ett mycket bra år 13 28-4-24 Årsstämma 1 Agenda Resultat i siffror Socialt och miljömässigt engagemang Våra verksamheter Tillväxtmöjligheter Atlas

Läs mer

Traveas AB (publ) DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2014

Traveas AB (publ) DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2014 Traveas AB (publ) DELÅRSRAPPORT Januari Mars 2014 Ökad tillväxt och lönsamhet, +120% under perioden januari till mars Sammanfattning Delårsrapport januari- mars 2014 Nettoomsättning: 5 741 tkr (2 404 tkr),

Läs mer

Presentation - Tredje Kvartalet

Presentation - Tredje Kvartalet Presentation - Tredje Kvartalet Introduktion Bergman & Beving utvecklar, förvärvar och tillhandahåller starka varumärken för industri- och byggsektorn Building Materials Workplace Safety Tools & Consumables

Läs mer

ELECTROLUX RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 1998

ELECTROLUX RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 1998 Pressmeddelande den 29 april ELECTROLUX RAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 1997 1) Förändring, % Nettoomsättning, Mkr 28.567 26.345 8,4 Rörelseresultat, Mkr 1.376 1.004 37,1 Resultat efter finansiella poster,

Läs mer

Nettovinst % Vinst per aktie, SEK 3) 14,00 14,00 13,70 Avkastning på sysselsatt kapital, % 3) 15,5 16,2 15,4

Nettovinst % Vinst per aktie, SEK 3) 14,00 14,00 13,70 Avkastning på sysselsatt kapital, % 3) 15,5 16,2 15,4 Pressinformation SANDVIK AB Delårsrapport första kvartalet 2003 Resultat efter finansnetto: 1 281 MSEK - stabilt trots negativa valutaeffekter Fakturering: 12 080 MSEK, +2 % Orderingång: 13 420 MSEK, +5

Läs mer

Årsstämma 2014. Jan Johansson, vd och koncernchef

Årsstämma 2014. Jan Johansson, vd och koncernchef Årsstämma 2014 Jan Johansson, vd och koncernchef SCA-koncernen Ett ledande globalt hygien- och skogsindustriföretag Nettoomsättning: 93* miljarder SEK Idag 44 000 medarbetare Försäljning i cirka 100 länder

Läs mer

Presentation - Andra Kvartalet

Presentation - Andra Kvartalet Presentation - Andra Kvartalet Introduktion Bergman & Beving utvecklar, förvärvar och tillhandahåller starka varumärken för industri- och byggsektorn Building Materials Workplace Safety Tools & Consumables

Läs mer

Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden.

Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden. Delårsrapport januari - september 2008 Omsättningen uppgick till 62,3 MSEK (59,0) för kvartalet och 234,0 MSEK (167,0) för rapportperioden. Rörelseresultatet uppgick till 0,9 MSEK (1,8) för kvartalet och

Läs mer

Årsstämma i Bravida Holding AB. Mattias Johansson VD och koncernchef Bravida

Årsstämma i Bravida Holding AB. Mattias Johansson VD och koncernchef Bravida 2015 Årsstämma i Bravida Holding AB Mattias Johansson VD och koncernchef Bravida Q3 Ledande inom installation och service i Norden Vi ger fastigheter liv Våra installations- och serviceuppdrag omfattar

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2015-10-16 Delårsrapport perioden januari-september 2015 Kvartal 3 (juli september) ) 2015 Omsättningen uppgick till 8,5 (11,3) Mkr, en minskning med 2,8 Mkr eller 25 procent Rörelseresultatet

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Q2 & HALVÅR augusti Jan Nordlöf, VD Daniel Arenholm, IR

DELÅRSRAPPORT Q2 & HALVÅR augusti Jan Nordlöf, VD Daniel Arenholm, IR DELÅRSRAPPORT Q2 & HALVÅR 2017 18 augusti 2017 Jan Nordlöf, VD Daniel Arenholm, IR Colabitoil COLABITOIL Sweden SWEDEN AB Daniel AB PRESENTATION Arenholm - Aktietorget RESULTAT JANUARI - 2017-06-14 JUNI

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL 3 2017 Delårsrapport kvartal tre 2017 Juli - Sep 2017 (Tredje kvartalet) Nettoomsättningen uppgick till 7 209 (318) tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

Henrik Bunge, VD Daniel Grohman, CFO

Henrik Bunge, VD Daniel Grohman, CFO Henrik Bunge, VD Daniel Grohman, CFO Q3 2017 I KORTHET Varumärkesförsäljningen minskar något -1%. Underkläder är produktgruppen som tappar medan sportkläder och skor växer kraftigt. Sportkläder växer med

Läs mer

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2018

Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2018 Plejd AB (publ) DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2018 DELÅRSRAPPORT KVARTAL TVÅ 2018 April - juni 2018 (kvartal två) Nettoomsättningen uppgick till 24 868 (6 857) tkr Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA)

Läs mer

VD Ulf Wahlstedt, 5 mars 2008

VD Ulf Wahlstedt, 5 mars 2008 VD Ulf Wahlstedt, 5 mars 2008 Snabb expansion sedan starten 2004 2006 NSP bildas i juli 2004 i och med förvärvet av 21 Burger King-restauranger. NSP övertar driften från 2005 och omsättningen ökar med

Läs mer

Kvartalsinformation HL Display-koncernen januari - mars 2012

Kvartalsinformation HL Display-koncernen januari - mars 2012 PRESSMEDDELANDE Kontaktpersoner: Gérard Dubuy, vd CFO Magnus Bergendorff Telefon: 08-683 73 00 Internet inklusive bildarkiv: www.hl-display.com Kvartalsinformation HL Display-koncernen januari - mars 2012

Läs mer

Presentation - Andra Kvartalet

Presentation - Andra Kvartalet Presentation - Andra Kvartalet Introduktion Utdelning av Momentum Group till aktieägarna är genomförd Syfte med avknoppning 2017 Avknoppning och utdelning till aktieägarna Öka resultattillväxten genom

Läs mer

Kassaflödet efter investeringar före finansiering uppgick till Mkr (1 792). Kassaflödet under tredje kvartalet var Mkr (706).

Kassaflödet efter investeringar före finansiering uppgick till Mkr (1 792). Kassaflödet under tredje kvartalet var Mkr (706). Press release SKF - Niomånadersrapport 2001 Robust resultat för tredje kvartalet SKF-koncernen rapporterar ett resultat före skatt för de första nio månaderna 2001 på 2 296 Mkr (2 241). Exklusive engångsintäkterna

Läs mer

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag

HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 KONCERNEN. Utvecklingen i sammandrag HÖGANÄS AB (publ) Org. Nr 556005-0121 DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2005 Utvecklingen i sammandrag Nettoomsättning 1 095 Mkr +5% Resultat efter skatt 106 Mkr -5% Vinst per aktie 3,10 Kr (3,30) Resultat före

Läs mer

Årsstämma 17 maj 2017

Årsstämma 17 maj 2017 Fredrik Nilsson Finansdirektör & Tf. VD Anne Mette Olesen Chief Marketing Officer Årsstämma 17 maj 2017 The Co-Development Company Agenda Viktiga händelser 2016 Resultat 2016 Resultat kvartal 1, 2017 Nytt

Läs mer

DELÅRSRAPPORT Januari-mars 2019 EVLI BANK ABP

DELÅRSRAPPORT Januari-mars 2019 EVLI BANK ABP EVLI BANK ABP DELÅRSRAPPORT Januari-mars FÖRSIKTIGHETEN PÅ MARKNADEN ÅTERSPEGLADES I FÖRSTA KVARTALETS RESULTAT Rörelseresultatet för segmentet Kapitalförvaltnings- och investerarkunder sjönk och var 2,8

Läs mer

Presentation 9 februari. Bokslutskommuniké Januari - December 2011

Presentation 9 februari. Bokslutskommuniké Januari - December 2011 Presentation 9 februari Bokslutskommuniké Januari - December 2011 Detta är New Wave Group New Wave Group är ett tillväxtbolag. Vi skapar, förvärvar och utvecklar varumärken och produkter för profil och

Läs mer

Mekonomen Group. januari - december 2013. 13 februari 2014

Mekonomen Group. januari - december 2013. 13 februari 2014 Mekonomen Group januari - december 2013 13 februari 2014 Januari december 2013 Intäkter: 5 863 MSEK (5 426) Försäljningen i jämförbara enheter var oförändrad EBITA: 626 MSEK (602) EBITA-marginal: 11 procent

Läs mer

Presentation ti från årsstämma Roger Johansson

Presentation ti från årsstämma Roger Johansson Presentation ti från årsstämma 2012 Roger Johansson VD och koncernchef 1 2 Koncernledning BE Group 2011 Viktiga steg framåt 3 Ett ledande stålservicebolag med verksamhet i 10 länder Sverige g Finland Estland

Läs mer

DELÅRSRAPPORT januari mars

DELÅRSRAPPORT januari mars 2019 DELÅRSRAPPORT januari mars DETTA ÄR NEW WAVE GROUP Sverige Bangalore Dhaka Ho Chi Min Shanghai New Wave Group är en tillväxtkoncern som skapar, förvärvar och utvecklar varumärken. Koncernen skall

Läs mer

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2016

New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2016 New Nordic Healthbrands AB (publ) Tremånadersrapport januari - mars 2016 Q1 2016 Q1 2015 HELÅR 2015 Nettoomsättning, ksek 74 576 72 947 298 485 Ändring i lokala valutor, procent 5,1 10,2 5,0 Bruttoresultat,

Läs mer

Ferronordic avser expandera till Tyskland som återförsäljare för Volvo Trucks och Renault Trucks

Ferronordic avser expandera till Tyskland som återförsäljare för Volvo Trucks och Renault Trucks Pressmeddelande Stockholm den 12 september 2019 avser expandera till Tyskland som återförsäljare för Volvo Trucks och Renault Trucks avser att ingå ett avtal med Volvo Group Trucks Tyskland för utnämningen

Läs mer

VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI - 30 JUNI Pressinformation den 16 augusti

VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI - 30 JUNI Pressinformation den 16 augusti VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI - 30 JUNI 2004 Pressinformation den 16 augusti Poolia AB Poolia-koncernen redovisar ett fortsatt positivt rörelseresultat. Rörelseresultatet för

Läs mer

Årsstämma Elos 27 april Johannes Lind-Widestam

Årsstämma Elos 27 april Johannes Lind-Widestam Årsstämma Elos 27 april 2015 Johannes Lind-Widestam Ökad orderingång, förbättrad produktivitet och stärkt resultat under 2014 Orderingången ökade med 12,9 % till 418,1 mkr (356,5) för kvarvarande verksamheter

Läs mer

Hagöns Camping Halmstad

Hagöns Camping Halmstad 2016-08-25 Hagöns Camping Halmstad Halvårsrapport januari juni 2016 Nettoomsättningen ökade med drygt 26 % under första halvåret Resultatförbättring med 3,4 MSEK Hagöns Camping i Halmstad förvärvades 1

Läs mer

Q3 2010. Arthur Engel, VD Fredrik Runesson, controller

Q3 2010. Arthur Engel, VD Fredrik Runesson, controller Q3 2010 Arthur Engel, VD Fredrik Runesson, controller HÖG AKTIVITET Fortsatt positiv trend inom underkläder Flera produktnyheter under kvartalet, bland annat konstruerade bh:ar och boxershorts Skor utvecklas

Läs mer

CHRISTIAN BERNER TECH TRADE DELÅRSRAPPORT 2015 Q3

CHRISTIAN BERNER TECH TRADE DELÅRSRAPPORT 2015 Q3 Q3 YTTERLIGARE ETT STARKT KVARTAL MED 40 PROCENT RESULTATÖKNING Christian Berner Tech Trade AB (publ) redovisar ytterligare ett starkt kvartal. Omsättningen ökade med 15 procent och resultatet blev 7,4

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014

DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 DELÅRSRAPPORT FÖRSTA KVARTALET 2014 Första kvartalet Nettoomsättningen uppgick till 88,6 (85,4) Mkr Rörelseresultatet uppgick till 31,6 (28,2) Mkr, vilket motsvarade en marginal på 36 (33) % Resultatet

Läs mer

Presentation av Addtech. Juli 2012

Presentation av Addtech. Juli 2012 Presentation av Addtech Juli 2012 1 Kort om Addtech Ett teknikhandelsföretag Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till

Läs mer

Delårsrapport 1 april 31 december månader

Delårsrapport 1 april 31 december månader Delårsrapport 1 april 31 december 2008 9 månader 10 februari 2009 Jörgen Wigh, VD och koncernchef Niklas Enmark, vvd och finansdirektör Värdeskapande teknikhandelsföretag med marknadsledande positioner

Läs mer

Delårsrapport kvartal 3 2009

Delårsrapport kvartal 3 2009 H1 COMMUNICATION AB (publ) Delårsrapport kvartal 3 2009 1 H1 Communication delårsrapport tredje kvartalet 2009 Omsättningen ökade 68,8% Netto omsättningen uppgick till 12,2 MSEK vilket var en ökning med

Läs mer

Delårsrapport 2001-01-01 2001-06-30

Delårsrapport 2001-01-01 2001-06-30 Delårsrapport -01-01 -06-30 Rörelsens intäkter uppgick till 841,6 Mkr (694,6 Mkr), en ökning med 21,2 procent. Resultat efter finansnetto ökade till 11,7 Mkr (7,8 Mkr). Rörelseresultatet steg till 14,4

Läs mer