Sammanträdesdatum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum 2013-05-22"

Transkript

1 Sida 1 (13) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl ande Annelie Hägg, ordförande Tomas Erazim, Lednings- och utvecklingsutskottet Gunnel Svensson, SPF Hult-Höreda Lisbeth Johnson, RPG Eksjö Rolf Johnsson, SKPF Inger Sandell, Eksjö PRO Berit Ekedahl, Ingatorp PRO Anna-Kerstin Larsson, SPF Ingatorp Estrid Gunnarsson, SPF Eksjö Sune Svensson, SPF Hässleby-Kråkshult Övriga deltagande Ulla-Berit Johansson, SPF Eksjö, ej tjg ers Ann Axelsson, sekreterare Peter Wallenberg, biträdande socialchef Simon Lennermo, sektorsekonom Stefan Hallberg, enhetschef, 10 Camilla Malmgren, miljö- och hälsoskyddsinspektör, 17 Utses att justera Estrid Gunnarsson Justeringens plats Sociala sektorn, Eksjö, , kl Paragrafer och tid Underskrifter Sekreterare Ann Axelsson Ordförande Annelie Hägg Justerande.. Estrid Gunnarsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Pensionärsrådet Förvaringsplats för protokollet Sociala sektorn Underskrift.. Ann Axelsson

2 Pensionärsrådet (13) Pr 10 Återrapportering att notera informationen till protokollet. Föregående mötesprotokoll gås igenom. Intresseråd Rapport från Träffpunkerna är välbesökt. Väntjänsten har ca 20 ärenden. Ny äldrechef börjar sin anställning i augusti och hon heter Helena Martinsson och hon håller på att avsluta sitt arbete i Aneby kommun. GPS larm får införskaffas privat om någon brukare som bor på äldreboende vill ut på stan för då fungerar inte trygghetslarmet. Det framförs att larmen på Mogården fungerar dåligt mellan de olika avdelningarna och detta kan bero på att det är en stenbyggnad. Peter Wallenberg informerar om att det finns teknik idag som inom en snar framtid kan komma att tas i bruk, men detta måste analyseras rent juridiskt med tanke på lagstiftning, men bör undersökas, och pensionärsrådet behöver vara aktiva och föra fram tankar och åsikter för frågan är jätteviktig. Ska det vara tillåtet att ha kameraövervakning över brukare med tanke på integriteten bland annat? är en fråga som Tomas Erazim funderar över när det till exempel gäller demensavdelningar. Hemsjukvården Stefan Hallberg informerar pensionärsrådet om att de är ca 35 sjuksköterskor och åtta rehabiliteringspersonal. Hela våren har kantats av att de har fått för lite information om patienterna. Detta ska förhoppningsvis vara löst vid halvårsskiftet. Personalgruppen tycker det är väldigt roligt att arbeta med hemsjukvård. De har det körigt emellanåt. Patientmässigt har det flutit på bra. Pensionärsrådet undrar om hur det kommer att lösa sig med sjuksköterskor under sommarperioden. Landstinget har dåligt med personal under sommaren. Stefan Hallberg berättar att i år kommer bemanningen ligga mellan % av den ordinarie bemanningen. Sommarvikarier har han lyckats rekrytera. En lösning är att en del nyanställda ännu inte har tjänat in semesterdagar och de får därmed arbeta i sommar.

3 Pensionärsrådet (13) En form av vårdplanering görs av en legitimerad sjukvårdspersonal innan någon beviljas hemsjukvård. Hemtjänstpersonalen utbildas för att kunna utföra en del sjukvårdsinsatser. Det kommer i och med detta bli bättre för brukarna då det kan vara samma personal som kommer hem till dem. Sjuksköterskorna har nu tillgång till samma nyckeltubssystem som hemtjänsten och detta underlättar om de får larm och själva kan komma in till brukarna utan att behöva ringa till hemtjänsten för att bli insläppta. 300 kronor tas ut för dem som kontinuerligt har hemsjukvård. Detta ingår i hemtjänsttaxan. Eksjö och Aneby tar ut avgift för tjänsten. Pensionärsrådet framför att de har den bestämda uppfattningen att Eksjö inte skulle ta ut någon avgift. Tomas Erazim informerar pensionärsrådet om att beslutet har gått igenom hela vägen till kommunfullmäktige, men att det återremitterades för att sedan fastslås, och det kan vara det som har missuppfattats. Pensionärsrådet framför att det aldrig har tagits upp på pensionärsrådet att Eksjö kommun har den lägsta bemanningen i Sverige inom äldreomsorgen, och att det leder till sjukskrivningar och stora kostnader. Tomas Erazim informerar om att kommunen har gjort en studie om den oro som finns inom barn- och ungdomssektorn. De ser inte samma ökning inom sociala sektorn. Det finns både korta och långa sjukskrivningar. En projektanställd har kontaktat alla långtidssjukskrivna för att undersöka orsaker och försöka få fram vad som kan göras för att motverka sjukskrivningar. Pensionärsrådet framför att kostnaden för vikarier kontra att ha en högre bemanning borde undersökas. Från och med nästa år ska biståndsbedömningar göras vid alla särskilda boenden och sociala sektorn har med detta i budgetarbetet med tanke på bemanningen. Almgården har haft ett projekt med att plocka bort tvätten och skickat den till Kärntvätten. Marieberg ska starta upp och Solgården är på gång efter sommaren. Detta ska förhoppningsvis frigöra tid för personalen. Angående datorsystemet och problemet med detta, fungerar fortfarande inte och det är väldigt frustrerande då inte kommunen kan göra någonting själva. Personalen får inte information om patienterna från landstingets system angående bland annat provunderlag utan personalen har fått åka till vårdcentralen för att hämta dessa.

4 Pensionärsrådet (13) Pr 11 Kommunstyrelsen informerar att notera informationen till protokollet. Budgetarbetet Vad resultatet blir för 2013 vet vi inte men prognosen säger att det kommer att bli några miljoner plus, men att de pengarna ska användas till renoveringar och investeringar, samt till buffert. Sociala sektorn har det största problemet, och det härrör till den gamla familjeenheten. En uppbyggnadsfas till hemmaplanslösningar pågår som kostar mer i själva uppstarten men ska på sikt få ned kostnaderna för vården. Förvaltningen har inlett en process där de träffar alla sektornschefer, sektorsekonomer före semesterperioden och avstämning sker tillsammans med politiken. När man pratar om en god ekonomisk hushållning pratar man om att kommunen ska ha ett resultat på 2 % av skatter och bidrag. Kommunen har inlett arbetet med budgeten för och den processen är indelad i tre steg. Varje år har kommunens intäkter ökat år från år och prognosen för nästa år i ökning är 16,5 mnkr mer att röra sig med, men kostnaderna ökar också, bland annat löneökningar. Det finns avtal för de arton fackförbunden. En del är satt exakt på kronan och en del har inte det så där blir det förhandlingar. En löneökning med 2,5 % för 2014 innebär mnkr i kostnadsökning för kommunen. Ändrade behov för en oförändrad kvalitetsnivå för 2014 motsvarar 21,2 mnkr. Om vi ska hålla den nivån så är det ca 21 mnkr som kommunen inte har, trots att kommunen höjde skatten förra året. De fyra allianspartierna har inga planer på att höja skatten igen, utan kommunen måste se över vilken kvalitet och service kommunen ska ha. Snart når kommunen taket för vad vi kan låna billigt och det är ett annat stort bekymmer. Stora investeringsbehov finns i kommunen.

5 Pensionärsrådet (13) Efter sommaren fördelas pengar till de olika sektorerna, så kallade sektorsramar och sedan ska sektorerna fördela ut pengarna till sina verksamheter. Tomas Erazim framför att det är ett riktigt tufft läge. Pensionärsrådet framför att Eksjö kommun bör jämföras med någon annan liknande kommun för att se varför de har en bättre ekonomi. Tomas berättar att inkomster och hur åldern på kommuninvånarna gör att det ser olika ut för kommunerna. Eksjö kommun vill vara en attraktiv kommun och hur blir vi det? Är Eksjö för liten för alla åtaganden är en fråga som ställs av pensionärsrådet. Ska vi utvidga samarbetet mer? Vi samarbetar idag mycket med Aneby. Även familjerätt, It-sektor samarbetar med andra kommuner på Höglandet. Tomas anser att samarbetet bör utvecklas mer. Det kommer nog att innebära kommunsammanslagning i framtiden. Sociala sektorn är aktiva idag i samarbete med någon annan kommun för att frångå framtida kostnader när det gäller utvecklingsfrågor med bland annat utredningar som behöver göras ungefär likadant i någon annan kommun. De pengar som kan sökas i utvecklingsfrågor söks numera alltid tillsammans med någon annan kommun. Sociala sektorn har de senaste åren fått många åtaganden och kommunen vinner på samarbete.

6 Pensionärsrådet (13) Pr 12 Parboende riktlinjer att notera informationen till protokollet. I regeringens proposition 2011/12:147, samt nya bestämmelser i socialtjänstlagen framgår det om rätten att fortsätta sammanbo oavsett om den enes behov kräver boende i särskild boendeform. Att fortsätta bo tillsammans ska ingå i en skälig levnadsnivå. Sveriges kommuner och landsting har utkommit med cirkulär (12:51) där det informeras om de nya bestämmelserna. De nya lagförslagen trädde i kraft Lagstiftaren säger att har man sammanbott varaktigt under en längre tid och den ena parten är i behov av insatser i form av särskilt boende då ska det betraktas som skälig levnadsnivå att få fortsätta bo tillsammans. Förutsättningarna att införa utvidgad parbogaranti i kommunen är utredda utifrån ny lagstiftning, samt att riktlinjer är utarbetade för densamma. Eksjö kommun har goda förutsättningar att erbjuda sökande denna möjlighet. Det särskilda boendet Almgården har idag fyra dubbletter som med enkla justeringar skulle kunna användas för detta ändamål. Riktlinjerna ska tydliggöra och vara vägledande för vad som gäller vid parboende. Riktlinjerna gäller i de fall då endast den ena parten har beslut om särskilt boende och även för personer som redan bor i särskilt boende. I lagstiftningen finns inte reglerat hur besittningsskyddet ska tillämpas för eventuellt efterlevande sammanboende som inte har beslut om bistånd till särskilt boende. Kommunen måste därmed själva reglera hyresförhållandet. Följande rubriker finns i riktlinjerna Kriterier för att beviljas parboende om parboende Prioritering vid kö till särskilt boende Erbjudande om parboendeplats i särskilt boende Kvarboendeprincipen inom det särskilda boendet Riktlinjerna antogs av kommunstyrelsen Det har uppdagats att riktlinjerna behöver gås igenom ytterligare en gång.

7 Pensionärsrådet (13) Pr 13 Reglemente brukarråd att notera informationen till protokollet. Socialutskottet beslutade att anta ett reglemente för brukarråden inom socialutskottets ansvarsområde. Reglementet har nu reviderats och antogs av kommunstyrelsen

8 Pensionärsrådet (13) Pr 14 Hemtjänst- och boendestatistik att notera den lämnade informationen till protokollet. Hemtjänst- och boendestatistik redovisas.

9 Pensionärsrådet (13) Pr 15 Öppna jämförelser barn och unga att notera den lämnade informationen till protokollet. Statistik över insatser för barn och unga redovisas.

10 Pensionärsrådet (13) Pr 16 Leda för resultat att notera den lämnade informationen till protokollet. Det är ett utvecklingsprojekt i hela landet genom Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Eksjö har nu varit med ett år. Det började med äldreomsorgen med Lov, Delaktighet, samt nationell satsning på de mest sjuka äldre. Det ansågs att de äldre inte var involverade tillräckligt mycket i besluten i Eksjö. Eksjö gjorde en analys av biståndshandläggarna och även med brukarna, genom en mätning under tre månader med nya ärenden eller för de som fått ändrade beslut. Sektorsledning och kvalitets- och utvecklingsenheten har arbetat med detta. Detta arbete ska leda till att sektorn ska lära sig att leda på ett annat sätt, så kraften läggs på att lära sig metoden. Resultatet visar att det finns en viss skillnad mellan det biståndshandläggarna har svarat och vad brukarnas svar visar. Det måste arbetas hårt med brukarfokus när någonting ska göras och att se resultatet med vad man satsat pengar på.

11 Pensionärsrådet (13) Pr 17 VA - problem att notera den lämnade informationen till protokollet. Det har skickats ut skrivelse från samhällsbyggnadssektorn angående äldre avlopp bland annat till boende i Ingarp. Mottagelsen av detta brev skulle skrivas på annars blev det vite. Denna skrivelse har upplevts som hotfull. Det hade varit bättre med att anordna ett informationsmöte med alla berörda för att informera om situationen. Camilla Malmgren berättar att Samhällsbyggnadssektorn har sett brevet som en information och att delgivningskvittot är en säkerställelse att mottagaren har fått brevet. Camilla Malmgren informerar vidare om att bakgrunden till brevet är att allt fler vatten och hav blir övergödda med anledning av enskilda avlopp, och att en inventering av kommunens sjöar har föranlett att sektorn behöver ställa högre krav på de boendes avlopp. De tar ett område i taget. Pensionärsrådet framför att det kan ju bli problem för en del pensionärer som har bott länge på samma ställe och inte har ekonomiska möjligheter att göra dessa åtgärder.

12 Pensionärsrådet (13) Pr 18 Ytterdörr Bobinen att notera den lämnade informationen till protokollet. Det har funnits önskemål om att låsa ytterdörren senare vid seniorboendet Bobinen i Mariannelund. För räddningstjänstens del så spelar det ingen roll om när dörren låses för de har nycklar så de tar sig in.

13 Pensionärsrådet (13) Pr 19 Övriga frågor Inga frågor fanns. Ordföranden önskar pensionärsrådet en trevlig sommar.

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2013-09-18 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-12.00 ande Annelie Hägg, ordförande Tomas Erazim, Lednings- och utvecklingsutskottet Inger

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-02-20

Sammanträdesdatum 2014-02-20 2014-02-20 Sida 1 (7) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-12.10 ande Diana Laitinen Carlsson, ordförande Tomas Erazim, 4-7 Mats Danielsson, (M) tjg

Läs mer

Annelie Hägg, Socialutskottet, ordförande

Annelie Hägg, Socialutskottet, ordförande 2012-12-05 Sida 1 (12) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl 09.30 12.15 ande Annelie Hägg, Socialutskottet, ordförande Bo Unmark, SPF Eksjö Gunnel Svensson,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2014-09-17 Sida 1 (9) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-11.50 ande Övriga deltagande Marianne Löwgren (C), ordförande Anneli Hägg, kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-24

Sammanträdesdatum 2015-02-24 2015-02-24 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-11.55 ande Kerstin Robertsson (M), ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-11-19

Sammanträdesdatum 2014-11-19 2014-11-19 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-12.00 ande Övriga deltagande Marianne Löwgren (C), ordförande Diana Laitinen-Carlsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2015-05-20 Sida 1 (7) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Marieberg, Samlingssalen, kl. 09.00-12.00 ande Kerstin Robertson (M), ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit Ekedahl, Ingatorp PRO

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2012-05-23 Sida 1 (10) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl 09.30 12.00 ande Annelie Hägg, Socialutskottet, ordförande Gunnel Lycksell, Mariannelund PRO

Läs mer

1 (7) Pensionärsrådet

1 (7) Pensionärsrådet 2016-09-22 Sida 1 (7) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Garvaren kl 09.30 12.15 ande Ledamöter Tjänstemän Utses att justera Marie-Louice Gunnarsson (M) ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit

Läs mer

1 (8) Kommunala pensionärsrådet

1 (8) Kommunala pensionärsrådet 2017-11-22 Sida 1 (8) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Apotekaren kl. 09.30 12.00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Jan Ekwall, SPF Seniorerna Eksjö Gunnel Svensson,

Läs mer

1 (9) Pensionärsrådet

1 (9) Pensionärsrådet 2016-11-23 Sida 1 (9) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Garvaren kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Marie-Louise Gunnarsson (M) ordförande Berit Ekedahl, Ingatorp PRO Gunnel

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-02-24 Sida 1 Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Förvaltningshuset, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö, lokal: Garvaren, kl. 09.30-12.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Kerstin Robertson

Läs mer

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö

Klein Karlsson, ersätter Gerd Thildberg Eksjö PRO. Görel Johansson, Eksjö PRO Lennart Karlsson, SPF seniorerna Eksjö 2017-02-20 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Marie-Louise Gunnarsson,

Läs mer

1 (11) Kommunala pensionärsrådet

1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2018-09-26 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Bryggaren kl. 09.30 12:00 ande Ledamöter Klein Karlsson, Eksjö PRO Gunnel Svensson, SPF Seniorerna Hult-Höreda Anna-Kerstin

Läs mer

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund. Ulla Henriksson, Socialchef, sekreterare Diana Laitinen-Carlsson, Luu Carina Lindström, Luu

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund. Ulla Henriksson, Socialchef, sekreterare Diana Laitinen-Carlsson, Luu Carina Lindström, Luu 2017-05-24 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Gunnel Lycksell, Mariannelund PRO Jan Ekwall,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2010-08-25 Sida 1 (7) Sammanträde med Handikapprådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-17.00 ande Övriga deltagande Tomas Erazim, ordförande Göran Persson, kommunstyrelsen, 19-21

Läs mer

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund 2017-09-20 Sida 1 (8) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Jan Ekwall, SPF Seniorerna Eksjö Gunnel

Läs mer

1 (22) Socialnämnden. Marie-Louise Gunnarsson (M)

1 (22) Socialnämnden. Marie-Louise Gunnarsson (M) 2019-01-16 Sida 1 (22) Sammanträde med Socialnämnden Plats och tid Förvaltningshuset kl. 09.00-15:00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson (M) Kjell Axell (S) Ulf Bardh (C) Ann-Charlotte Käck-Karlsson

Läs mer

Protokoll från Socialnämndens sammanträde

Protokoll från Socialnämndens sammanträde 2015-01-14 Sida 1 (19) Protokoll från Socialnämndens sammanträde 2015-01-14 På grund av personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna (kryssade) i protokollet. Innehållsförteckning ande...

Läs mer

1 (11) Kommunala pensionärsrådet

1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2019-05-29 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Bryggaren kl. 09.30 11:30 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Anna-Kerstin Larsson, SPF Seniorerna, Ingatorp

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-25 Sida 1 Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Förvaltningshuset, Södra Kyrkogatan 4, Eksjö, lokal: Garvaren, kl. 09.30-12.00 ande Kerstin Robertson (M), ordförande Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10

Meddelande om avliden 3. Information från socialnämnden 6. Melanie Koren, Förenade Care 7. Monica Göransson, chef för särskilt boende 10 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Meddelande om avliden 3 Ann-Carine Liljegren, sysselsättningshandledare 4 på särskilt boende Föregående protokoll 5 Information

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information från medicinskt ansvarig sjuksköterska 5 Information om

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl 13.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Äldreboende/trygghetsboende. 5 Förenade Care 6 Mötestider 2014 7 Tillgänglighetsprogram,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2014-08-14 1 (6) Plats och tid Gunnar Lindbergs arbetsrum, torsdag 14 augusti 2014, kl 09:30-11:30 Beslutande Gunilla Bergstedt, SPF, ordf JaanEric Lundqvist, SKPF Rune Berglund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2014-04-24 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 11:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO Inge Stålnacke, SPRF JaanEric Lundqvist,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2015-06-11 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2015-06-11, kl 13 30 15 00 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Stig Danielsson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9) 1(9) Plats och tid: C-salen, medborgarhuset, Alafors Kl. 13:00-16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-06 6 Plats och tid Hjernet, 2010-05-06 kl 9.30 11.00 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved, kl. 08.30 11.30 Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Pentti

Läs mer

Riktlinjer för parboende i särskilt boende inom äldreomsorgen

Riktlinjer för parboende i särskilt boende inom äldreomsorgen Riktlinjer för parboende i särskilt boende inom äldreomsorgen 1 Rätt att bo tillsammans i särskilt boende I enlighet med socialtjänstlagen (SoL) 4 kapitlet 1 c har äldre människor som beviljas plats i

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(5) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björkbacken, Gusum,, 08:00-11:00 Beslutande Helen Johansson Kokkonen (S), ordf Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB), vice ordf Per Hollertz (M) Närvarande

Läs mer

C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00. Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden.

C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00. Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden. 1(7) Plats och tid: C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00 Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Laila Johansson SPF Skepplanda Ritva Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.00 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 47 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 48 Ansökan om förenings-/verksamhetsbidrag 2018/8003 5-6 för år 2018 49 Begäran om dispens från inköpsstopp

Läs mer

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Kommunala pensionärsrådet 2010-05-17 1(9) Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen 17 maj 2010, klockan 13.00-15.05. Plats och sammanträdestid Beslutare Elisabeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-05-15 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 11:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Lage Hortlund, kommunstyrelsen Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Information om LOV och stimulansmedel 5 Information om arbetet med anhörigstöd

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1 2014-06-12 1 Plats och tid Lokal Fegen Gislaved, kl. 08.30-11.10 Beslutande Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Lennart Häger, SKPF Ulla Petersson,

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(7) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2016-02-26 Plats och tid Mogården, fredagen den 26 februari 2016 kl 09.00-11.15 Närvarande Marcus Schön, ordförande Hans Birgersgård Bror

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S) Äldrenämnden, ledamot Jan-Erik Wildros

Läs mer

1 (12) Kommunala pensionärsrådet

1 (12) Kommunala pensionärsrådet 2018-05-24 Sida 1 (12) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Bryggaren kl. 09.30 11:30 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Klein Karlsson, Eksjö PRO Gunnel Svensson,

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.30 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Birgit P-Hedman, Hjärt o Lung Majvor Hellström, SKPF Ulla-Britt Lindbäck,

Läs mer

Anneli Karlsson, sekreterare Lars-Erik Eriksson, Simhallsföreståndare, 16 Maria Björn, avdelningschef, Anneli Karlsson.

Anneli Karlsson, sekreterare Lars-Erik Eriksson, Simhallsföreståndare, 16 Maria Björn, avdelningschef, Anneli Karlsson. Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum, Skive, kl. 13.30 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Lars-Åke Wickman (PRO) Birgitta

Läs mer

Riktlinjer för parboendegaranti - rätten att få åldras tillsammans

Riktlinjer för parboendegaranti - rätten att få åldras tillsammans Vård och omsorg Jan Andreasson, tf socialchef jan.andreasson@bengtsfors.se POLICY Datum 2013-06-11 Antagen av Kommunstyrelsen Diarienummer 2013.355.735 Paragraf 180 Sida 1(2) Riktlinjer för parboendegaranti

Läs mer

Valfrihet inom hemtjänsten 3

Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 2 Plats och tid: Almdalen, Krokom torsdag den 25 februari 2010, kl 16.00-17.00 Beslutande: Cristine

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-04-08, kl. 09:00 12:00 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet 2016-05-30 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson ordförande PRO Fagersta Fagersta

Läs mer

PROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl :00

PROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl :00 1(7) Plats och tid: C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl. 14.00 16:00 Beslutande: Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden

Jessica Bergman, Verksamhetschef stöd och omsorg Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Verksamhetschefer 13. Stöd och omsorgsnämnden 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 7 mars kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Rolf Emanuelsson, Ordförande (C) Liv Pettersson, V. ordförande (S) Agneta Eklund (S) Hans Karlsson (S) Märta

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Ledningsutskottet - budgetberedning

Ledningsutskottet - budgetberedning 2017-08-29--30 Sida 1 (6) Sammanträde med Ledningsutskottet - budgetberedning Plats och tid Kommunfullmäktigesalen 2017-08-29, kl 08.30-12.00, 13.00-16.50 Kommunfullmäktigesalen 2017-08-30, kl 08.30-11.30

Läs mer

Socialnämnden (11) Plats och tid: Miljökontoret,Orsa onsdagen den 21 november 2012, kl

Socialnämnden (11) Plats och tid: Miljökontoret,Orsa onsdagen den 21 november 2012, kl Socialnämnden 2012-11-21 1 (11) Plats och tid: Miljökontoret,Orsa onsdagen den 21 november 2012, kl 09.00 11.20 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2013-02-21 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09.30 11:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(8)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(8) 1(8) Plats och tid: Hövdingasalen, medborgarkontoret, Nödinge Kl. 13:00 16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag 1 (6) Tid: Kl 10.00-12:00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Ulla-Britt Lindbäck, Reumatiker/Allergi Aina Hortlund, SKPF Karl-Erik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Protokoll Kommunala funktionshinderrådet 14-09-16

Protokoll Kommunala funktionshinderrådet 14-09-16 2014-09-16 Sida 1 (14) Protokoll Kommunala funktionshinderrådet 14-09-16 Innehåll Val av justerare... 3 Föregående mötes protokoll... 3 Kommunstyrelsen informerar... 4 Besök från Projekt EJA på KFR:s novembersammanträde...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2014-11-18 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2014-11-18, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Sylvia

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 7 maj 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 14.00 Beslutande Inga-Lill Ranström Bror-Yngve Persson Göte Hilding Bengt Zander Ingrid Hildingsson Sven Håkansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Lars-Åke

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-05-31 1 (10) Plats och tid Munkberga, kl 13:00-16:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Ingrid

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved kl. 08.30 11.40 Bengt Petersson, ordförande Lena Åsberg, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Ulla Petersson, SKPF Pentti Kuhna, Finska

Läs mer

Protokoll från Socialutskottets sammanträde 2010-09-15. Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Beslutande... 2

Protokoll från Socialutskottets sammanträde 2010-09-15. Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Beslutande... 2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (23) 2010-09-15 Protokoll från Socialutskottets sammanträde 2010-09-15 Innehållsförteckning ande... 2 Äldreomsorgen i Mariannelund, medborgarförslag...3 Rapportering

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Majvor Lundberg, Hjärt- o Lungföreningen Jan-Ove Olsson, HRF Lilian

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-11-29 1 (11) Plats och tid Berggården, torsdag 29 november 2012, kl 13:00 15:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO JaanEric

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-09, kl 1000-1445 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 28 Val av justerare... 35 29 Godkännande av ärendelista... 36 30 Föregående sammanträdesprotokoll... 37 31 Gångbanor och trottoarer... 38 32 Tekniska problem och haverier... 39 33 Önskemål om

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Extra sammanträde Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-06 1 (6) Plats och tid Mogården, onsdag 6 februari 2013, kl 13:00-15:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund,

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Kenneth Österberg informerar 5 Förhållandena på Hällebo 6 Extra möte

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-09-05 1 (11) Plats och tid Österliden, Holsbybrunn kl. 13.00-14.55 Beslutande T Bohman (S), ordf., E Johansson (L) SPF Britta Johansson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO Iron Henriksson, Paul

Läs mer

Måndagen den 13 juni 2011 klockan 10:00 12:00

Måndagen den 13 juni 2011 klockan 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 13 juni 2011 klockan 10:00 12:00 Beslutade Övriga deltagande Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik, PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. sammanträdesdatum 1 Plats och tid Förvaltningshuset sammanträdesrum Skuten/Dovern kl 13 00 16 00 Beslutande Conny Lindgren, ordförande Börje Wåhleman Guy Gestranius, Aura Pentti Rantala, FFF Bernt Johansson, SPF Gruvan

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 29 augusti 2007 kl 19.00-20.50 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-04-14 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala pensionärsrådet 2009-05-19 6 Plats och tid Hjernet, 2009-05-19 kl 9.00-11.15 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Siv Eriksson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2014-08-28 1 (8) Plats och tid Öjagårdens samlingssal, kl 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO

Läs mer

Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15. ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15. ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. SAMMANTRÄDESTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-05-12 1 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15 ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö

Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Måndagen den 5 mars klockan 10:00 12:30 Kommunkontoret, Bergsjö Beslutade Åke Bertils (s) ordförande Allan Sundvik (PRO)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-8

Sammanträdesdatum Sida 1-8 Pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1-8 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Plenisalen gamla Kommunhuset, Mora, Peter Helander, ordförande Inger Lindkvist, SPF, Mora Olle Johnsson, PRO, Venjan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-28 1(10) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-28, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

Tjänsteskrivelse Riktlinje för parboendegaranti i särskilt boende inom äldreomsorgen

Tjänsteskrivelse Riktlinje för parboendegaranti i särskilt boende inom äldreomsorgen VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING 2013-04-11 DNR SN 2013.056 TERHI BERLIN SID 1/2 UTREDARE 08-587 854 58 TERHI.BERLIN@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Riktlinje för parboendegaranti

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer