Rundtur det digitala hemmet år 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rundtur det digitala hemmet år 2010"

Transkript

1 DIGITAL ÖVERGÅNG KV Rundtur det digitala hemmet år 2010 Välkommen till framtidens digitala hem! När du kliver över tröskeln finns det en sak som du slipper se, nämligen sladdar och kablar, komplicerade maskiner och prylar överallt. I 2010 års digitala hem lever du bekvämare tack vare teknik som är stabilare, snabbare och mer sofistikerad än dagens. Följ med på en rundtur och se hur din tillvaro kan bli enklare, roligare, säkrare och bättre organiserad tack vare inbyggd teknik i hemmet. I och bortom hemmet Hur kommer framtidens hem att skilja sig från dagens? Det digitala hemmet år 2010 är ett utrymme där du kan slappna av och känna dig trygg. Hemmet genomsyras av teknik som underlättar vardagslivet. Framtidens hem är en samlingsplats för teknik som möjliggör bättre kommunikation och relationer både mellan dem som bor där och med vänner och släktingar utanför hemmet. I 2010 års hem kan du t.ex. enkelt ordna en virtuell familjemiddag eller släktträff i form av en videokonferens på Internet. Video och IP-telefoni fungerar perfekt med en genomsnittlig bandbredd till hemmet på 10 Mbit/s. Familjemedlemmarna kan utan problem samtala, interagera och virtuellt äta middag tillsammans, var de än är. Det blir också enklare att hålla kontakten med familjemedlemmar i hemmets närområde. Föräldrar kan lättare hålla reda på var barnen är i grannskapet. Aktiva RFID-chips i kläderna gör det enkelt att inhämta platsinformation och se var barnen är nere på gården eller längre bort. Hemmet kommer att bli en smartare plats tack vare Internet-anslutna styrsystem för avancerat inbrottsskydd och effektivare energianvändning. Med automatiska timers och Internet-baserade styrsystem kan du få ned elräkningen genom att vrida ned värmen när ingen är hemma, men ändå ha hemmet varmt och upplyst när du kommer hem. Med hjälp av inbyggda sensorer och kameror i det IP-anslutna hemmet kan du se vad som händer i och runt hemmet även när du inte är där. Vid ett eventuellt inbrott kan hemmet automatiskt kontakta polisen och överföra en videoinspelning av det hela. Vänster: ApriAlpha_v3, Apri sharp ear Höger: ApriAttenda Sedan kan det faktiskt bli så att du kan överlåta sysslor som gräsklippning och städning till hushållsrobotar som är under utveckling. Toshiba har redan lanserat två robotar på den japanska marknaden. AppriAttenda fungerar som hjälpreda för människor eller funktioner. ApriAlpha kan sköta flera sysslor i hemmet, t.ex. olika hushållsmaskiner. Enkla samtal är möjliga tack vare röstigenkänning och röstsyntes. Roboten kan läsa nyheter och e-post högt eller lämna en snabb väderrapport. Enligt Toshiba kommer robotar år 2010 att kunna följa med dig till stormarknaden och bära varor åt dig. De kan till och med hjälpa till med att passa barn eller bistå äldre.

2 Uteplatsen avslappning, underhållning och trädgårdsbibliotek Det blir redan allt vanligare med trådlös åtkomst till Internet och e-post från uteplatsen, men föreställ dig hur det blir när allt digitalt material är enkelt åtkomligt från trädgården via en trådlös höghastighetsanslutning. I framtidens hem kan du njuta av musik som direktuppspelas från din personliga musiksamling till ljudanläggningen utomhus via trådlös anslutning. Du kan spela musik med CD-kvalitet vid grilloch trädgårdsfester. Med hjälp av en HDTV-mottagare kan du se på tv på din bärbara dator ute på terrassen. Upplevelsen förhöjs av den bränslecell som förser den bärbara datorn med ström under många timmars användning. Du kan när som helst ringa billiga distanssamtal till vänner och släktingar världen över via trådlös IP-telefoni med hög kvalitet. Att läsa tidningen över frukostkaffet på uteplatsen kan bli en helt ny upplevelse tack vare elektroniskt papper. År 2010 kommer du troligen att kunna köpa en vikbar OLED-skärm med trådlös anslutning. Skärmen ser ut, känns och väger ungefär som en serietidning. Text och bilder på skärmen ser ut som i tryck, med den skillnaden att du väljer vad som ska visas. Via Internet kan du hämta eller direktuppspela t.ex. det senaste numret av Time, en ny roman eller din vanliga morgontidning. Nytt material hämtas trådlöst till skärmen. När du köper en bok från Amazon skickas den direkt till OLED-skärmen eller till din hemserver där du kan läsa den senare. Nu kan du ha ett helt bibliotek med alla tänkbara böcker och tidskrifter du kan vilja läsa. E-böckerna i ditt digitala bibliotek kan läsas överallt där det finns en nätverksanslutning.

3 Köket smarta hushållsmaskiner med webbanslutning Vi använder redan i dag kylskåpet till olika saker utan att riktigt tänka på det. Det är inte bara ett förvaringsställe för mat utan också en plats där vi sätter upp meddelanden, scheman, bilder, inköpslistor, komihåg-listor och annat. Framtidens digitala kylskåp blir en betydligt smartare maskin, både på in- och utsidan. På utsidan är kylen en Internet-enhet som du kan använda för att skicka, ta emot och dela information via en pekskärm eller trådlöst tangentbord/mus. Där kan du läsa e-post, uppdatera komihåg-listor, visa familjebilder, lägga upp familjescheman online och även se på IPTV. Inuti kylen finns sensorer och övervakningssystem som ser till att du aldrig får slut på sådant som alltid ska finnas i kylen, t.ex. mjölk, juice eller ägg. När en sådan vara saknas skrivs den automatiskt upp på inköpslistan online. Med hjälp av en inköps- och leveranstjänst på webben kan du t.o.m. sköta veckoinköpen automatiskt om du vill. Om du själv vill bege dig till stormarknaden kan det vara praktiskt att veta att du kan kontrollera vad som finns i kylen via mobiltelefonen. I Japan har Toshiba redan lanserat hushållsmaskiner som kan fjärrstyras med Bluetooth via Internet eller en mobiltelefon. Inte nog med det. Med hjälp av ett fjärrhanteringsprogram via Internet kan du fjärraktivera spisen eller mikrovågsugnen i det smarta köket. Du sätter enkelt i gång matlagningen via datorn på jobbet eller mobiltelefonen på vägen hem, så är maten klar när du kliver in genom dörren.

4 Vardagsrummet fullt av digital underhållning Tänk dig att du köper en ny trådlös multimediemottagare för digitalt ljud- och videomaterial. Tidigare har du fått lägga mycket tid på att ställa in mottagaren och få den att fungera tillsammans med nätverket i hemmet. Tack vare UPnP (Universal Plug and Play) är det inte så längre. Mottagaren känner omedelbart av befintliga enheter och konfigurerar sig själv. Det blir så mycket enklare att överföra digitalt material mellan olika enheter i hemmet som bärbar dator, tv, stereo, miniljudspelare (MP3-spelarens efterträdare) och digitalkamera. Det är ganska sannolikt att du abonnerar på digital-tv eller t.o.m. HDTV. Med tanke på att bredband med höga hastigheter är tillgängligt i hela hemmet använder du troligen också IPTV. Du kan även spela onlinespel via satellit- och bredbands-tv. Högupplöst visning av filmer blir normen när HD DVD ersätter dvd-standarden, vilket innebär att filmer kan visas med fler bildpunkter och linjer så att bilderna blir otroligt detaljerade och realistiska. Valfriheten ökar när det gäller underhållning räkna med reklamfri tv och digitalt material on-demand. Alltihop kan dessutom visas på mobila enheter, så du kan själv välja var och när du vill ha tillgång till underhållning. Varje familjemedlem kan titta på sitt favoritprogram tack vare möjligheten till flera digitala tv direktuppspelningar samtidigt. Slutligen kan vi också vänta oss att se 3D-teknik på många olika användningsområden, t.ex. tv och 3D-spel. Till höger visas Toshibas platta 3D-skärm som vi kan få se mer av i framtidens hem. Troligen kommer 3D-skärmar att användas för arkadspel, e-utbildning, simulerade byggnader och landskap, och varför inte 3D-menyer på restauranger. Tänk dig att beställa hämtmat från en meny där all mat visas upp tredimensionellt. Innan du beställer kan du se hur maten ser ut!

5 Lärande forskning, shopping, sociala nätverk, skapande... Dagens distanskurser och WiFi-anpassade högskolor bygger redan på teknik som ger mer bredd och kvalitet på utbildningen. Kommande förbättringar av IP-teknik för röst- och videoöverföring kommer att göra det ännu enklare att plugga till en universitetsexamen hemma. Du kan lyssna på föreläsningar i realtid som videokonferenser på webben. Dessutom kommer det nya möjligheter att söka material på Internet. VoIP med översättning i realtid kommer att berika mänskligt samspel och sociala nätverk med nya kommunikationsmöjligheter. Möjligheten att kommunicera via översättning kommer att öppna nya vägar för bekantskap och vänskap över alla nationsgränser. Högkvalitativt, medierikt material kommer i högre grad att användas i bloggar, podradio och chat, eftersom det går enklare och snabbare att överföra och ta emot video, ljud och röstsamtal via Internet i realtid. De nya möjligheterna till video och röstsamtal online kommer att ge upphov till fler interaktiva, kreativa aktiviteter mellan användare i sina respektive hem. Vi kan se en mer interaktiv, självgående värld växa fram där man delar och utbyter information. Redan i dag finns Wikipedia som ett bra exempel på hur man gemensamt kan skapa resurser på Internet. Du kan få se mer i samma stil i framtiden privatpersoner kan skapa egna nyhetsprogram genom att länka in videorapporter med trafiknyheter, lokala händelser och annat. Det blir enklare att träffa och samspela med människor i hela världen som delar dina intressen och hobbyer.

6 Sovrummet mer avslappning, bättre mode Visst är det skönt att slappa i sovrummet och lyssna på sin favoritmusik. Det kan du enkelt göra i dag med en MP3-spelare och hörlurar eller med en stereo i sovrummet, men vore det inte fint att lyssna på direktuppspelad onlineradio eller digital radio med CD-kvalitet i trådlösa hörlurar? Kläderna i garderoben kan du välja ut med hjälp av 3D-teknik. Toshiba har faktiskt redan tillkännagivit ett tredimensionellt system för modesimulering som möjliggör virtuell visning och samordning av kläder, kosmetika och accessoarer i realtid. Du kan läsa in bilder av verkliga personer i systemet där de sedan visas i de kläder du väljer. Bilderna är realistiska och visas i realtid du kan till och med simulera personernas och klädernas rörelser. Du kan lugnt ligga kvar i sängen samtidigt som du shoppar online och låter den virtuella provdockan prova alla kläderna.

7 Teknik för framtiden Se det i 3D. Flera olika bildtekniker används för att skapa en tredimensionell effekt med olika användningsområden. Vi kommer att se 3D-tekniken användas i filmer, i spel och även för shopping online. Högre trådlösa hastigheter med n. Denna blivande standard förväntas klara en genomströmning på upp till 600 Mbit/s när de trådlösa nätverkens användningsavstånd utökas. Tekniken bygger på MIMO (multiple input, multiple output) med flera antenner både vid sändare och mottagare för optimal anslutning. Radio med CD-kvalitet tack vare DAB (Digital Audio Broadcasting). DAB sänds över markbundna nät, och som mottagare behövs bara en liten, ej riktad antenn. Med den får du in radioprogram med CD-liknande kvalitet till och med i bilen, utan störande brus eller förvrängningar. Förutom den brusfria mottagningen och CD-kvaliteten på ljudet finns det andra fördelar med DAB tekniken. Den kan användas för att överföra inte bara ljud, utan även text, bilder, data och video allt via radio! Tjänster och pilotprojekt på det här området är redan i gång i många länder, bl.a. Australien, Belgien, Kanada, Kina, Finland, Danmark, Frankrike, Tyskland, Indien, Italien, Norge, Sverige och Schweiz. Brittiska BBC har ett sändarnät som når 80 procent av befolkningen, och de kommersiella radiokanalerna når för närvarande 85 procent. Överlägsen kvalitet med digital-tv. Digital tv-utsändning med den allra nyaste tekniken är ytterst flexibel. Man kan sända ut bilder av högsta kvalitet i en mängd olika visningsformat. SD och HDTV kan erbjudas i både konventionellt format och widescreen-format. Till det kommer ljud av cd kvalitet med surroundljud i upp till sex kanaler. HD-ljud: så har du aldrig hört det förr. Stöd för högkvalitativt surroundljud med Dolby på en PC 7.1-kanal. Det finns möjlighet att skicka två eller flera olika ljudspår till olika ställen samtidigt. HD DVD möjliggör digital masslagring av filmer med otrolig realism och detaljrikedom. Framtidens standard för fillagring med hög kapacitet och stora volymer kommer redan Den har stöd från bl.a. Intel, Microsoft, DVD Forum och större filmbolag i Hollywood. Filmer kommer att släppas i HD DVD-formatet. HD DVD kommer att finnas i format med ett (15 GB), två (30 GB) och så småningom tre lager (45 GB). Hemmabio med HDTV. HDTV ger bättre visningskvalitet med en lodrät upplösning från 720 progressiva linjer till sammanflätade. Stöd för filmformatet 16:9. OLED för vikbara skärmar. OLED-skärmar (Organic Light-Emitting Diode) har emissionsförmåga och behöver ingen bakgrundsbelysning. Vikbara OLED-skärmar kommer att ha mängder av olika användningsområden i framtiden. De kan t.ex. infogas i kläder eller fungera som vikbara, trådlösa, elektroniska tidningar. Robotar underlättar vardagstillvaron. Robotar kommer att spela en allt viktigare roll i framtidens hem för att sköta hushållssysslor eller kompensera för funktionsnedsättningar. Röstigenkänning och röstsyntes är viktiga tekniker för kommunikation. Det smarta hemmet nås via Internet. I ett smart hem kan invånarna fjärrstyra och programmera alla sorters automatiska, elektroniska hushållsapparater. När du är bortrest kan du t.ex. via telefonen aktivera larmsystemet, styra termostaten, sätta på och stänga av apparater och lampor, programmera hemmabion eller underhållningssystemet och utföra många andra åtgärder.

8 Smarta hushållsapparater som lyssnar. Framtidens hushållsapparater kan fjärrstyras via webben eller trådlöst. Se några exempel här: index.html Direktuppspelande video i hemmet med UWB. Ultra-Wideband ger hastigheter upp till cirka 480 Mbit/s över 2-4 meter, med planer på att gå upp till 2 Gbit/s. Perfekt för digitala hemnätverk och direktuppspelning av video i realtid över korta avstånd. Digitala hemnätverk på ett ögonblick med UPnP (Universal Plug and Play). Med UPnP kan olika enheter konfigurera sig själva och känna av varandra. Med hjälp av UPnP via Internet och webbprotokoll kan du ansluta enheter, t.ex. datorer, kringutrustning, smarta hushållsmaskiner och trådlösa enheter, till ett nätverk och slippa konfigurera de känner av varandra automatiskt. Varje enhet får en IP-adress och ger sig till känna för andra enheter i nätverket via ett avkänningsprotokoll som bygger på Internet-protokollet HTTP. Billiga långdistanssamtal med VoIP. VoIP står för Voice over IP, d.v.s. IP-telefoni via Internet. Det finns redan i dag, men kommer att bli allt mer populärt i takt med att hemmen får snabbare bredband och kvalitetsproblemen vid röstöverföring får bättre lösningar. Trådlös roaming kommer att förbättras avsevärt med WiMax WiMAX förväntas leverera trådlös bredbandsåtkomst den sista kilometern. WiMAX kommer att tillhandahålla fasta, nomadiska, flyttbara och i slutändan mobila bredbandsanslutningar, som inte behöver vara i siktlinje med en basstation. Enligt WiMAX Forum ska WiMAX för bärbara datorer lanseras under Toshiba Europe GmbH. While Toshiba has made every effort at the time of publication to ensure the accuracy of the information provided herein, product specifications, configurations, prices, system/component/options availability are all subject to change without notice. For the most up-to-date product information about your computer, or to stay current with the various computer software or hardware options, visit Toshiba s Web site at

UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel

UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel 2014 UPPLEVA Ett smart val av tv, ljud och möbel UPPLEVA tv, ljudsystem och 3D-glasögon har 5 års kostnadsfri garanti. nyhet BESTÅ/UPPLEVA kombination med tv 55 /2.1 ljudsystem 17 175:B240xD40, H202cm.

Läs mer

SeniorNet Huddinge Dagens tema: Trådlösa uppkopplingar

SeniorNet Huddinge Dagens tema: Trådlösa uppkopplingar SeniorNet Huddinge 2018-04-26 Dagens tema: Trådlösa uppkopplingar Olika sätt att koppla upp sig trådlöst WIFI eller Bluetooth Bluetooth används vid uppkoppling på korta avstånd. Strömsnålt. Går ej att

Läs mer

vad kan det göra för mobila användare?

vad kan det göra för mobila användare? artikel Upptäck WWAN med bredband Upptäck WWAN med bredband vad kan det göra för mobila användare? Det blir allt viktigare med en snabb och smidig Internetuppkoppling för att lyckas i arbetet och vara

Läs mer

Njut av ny bild- och ljudteknologi när den är som bäst

Njut av ny bild- och ljudteknologi när den är som bäst egenskap SateLlite p100 Satellite p100 Njut av ny bild- och ljudteknologi när Toshibas bärbara dator Satellite P100 ger personligt anpassat digital innehåll med spets. Satellite P100 har kapacitet att

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN!

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VÄLKOMMEN TILL RONNEBYPORTEN! VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! KONTAKTUPPGIFTER Du som har frågor om anslutning till fibernätet, kontakta Ronneby Miljö

Läs mer

Få ut mer av dina hörapparater. Phonaks trådlösa tillbehör

Få ut mer av dina hörapparater. Phonaks trådlösa tillbehör Få ut mer av dina hörapparater Phonaks trådlösa tillbehör Modern hörapparatsteknik gör det bekvämt att lyssna och höra i de flesta situationer. Men när du talar i telefon, ser på TV eller befinner dig

Läs mer

Här kan du ta del mer information om vad fibernät, bredbandsanslutning med hög kapacitet, innebär.

Här kan du ta del mer information om vad fibernät, bredbandsanslutning med hög kapacitet, innebär. Fiber är en bredbandslösning som erbjuder bäst prestanda idag och i framtiden. Fiber är driftsäkert, okänsligt för elektroniska störningar såsom åska och har näst intill obegränsad kapacitet. Här kan du

Läs mer

Del 1 Frågor om vad höghastighetsnät är:

Del 1 Frågor om vad höghastighetsnät är: Frågor och svar om installation av höghastighetsnät i BRF STÄMJÄRNET Vi i styrelsen hoppas att du genom att läsa nedan frågor och svar, ska få den information du behöver om höghastighetsinstallationen

Läs mer

medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare TRENDER OCH TEKNIK FÖR KONTORET

medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare TRENDER OCH TEKNIK FÖR KONTORET Rekrytera rätt medarbetare Var noggrann när du väljer din närmaste medarbetare Bland tusentals bärbara datorer är det inte lätt att hitta rätt modell i förhållande till verksamhetens krav. Måste den vara

Läs mer

Toshiba och Intel: spännande, personligt utformad digital underhållning för mobila användare

Toshiba och Intel: spännande, personligt utformad digital underhållning för mobila användare Teknisk rapport Toshiba och Intel Toshiba och Intel: spännande, personligt utformad digital underhållning för mobila användare Med mobiltekniken Intel Centrino Duo som grund utvecklar Toshiba nya bärbara

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING FRÅN FÖRSTA KONTAKT TILL ANSLUTNING VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr 1. Intresseanmälan Villaägaren anmäler intresse via formulär på bredbandnu.se 2. Område & prisbild Villaägaren

Läs mer

TV, BREDBAND OCH TELEFONI MED FIBER

TV, BREDBAND OCH TELEFONI MED FIBER TV, BREDBAND OCH TELEFONI MED FIBER ALLT BLIR ENKLARE MED FIBER Tv, bredband och telefoni är bara några av sakerna som blir enklare med fiber. Nu får du hela hemmets kommunikation ur ett enda uttag. Du

Läs mer

Nya Blu-ray -spelare och Blu-ray -hemmabiosystem

Nya Blu-ray -spelare och Blu-ray -hemmabiosystem Pressrelease 11 januari Enkel uppkoppling och underhållning i 3D Nya Blu-ray -spelare och Blu-ray -hemmabiosystem Snabb tillgång till underhållning online 3D-kompatibilitet * 3D-surroundljud ** (hemmabiosystemen)

Läs mer

VAD ÄR MEDIA CENTER EDITION 2005?

VAD ÄR MEDIA CENTER EDITION 2005? SPECIALARTIKEL MEDIA CENTER EDITION VAD ÄR MEDIA CENTER EDITION 2005? MICROSOFT WINDOWS XP MEDIA CENTER EDITION 2005, ELLER MCE SOM DET KALLAS, ÄR DET ABSOLUT SENASTE INOM HEMUNDERHÅLLNING I DATORVÄRLDEN.

Läs mer

Telia Fiber Business. Ann Ekman 0705-111009 ann.ekman@teliasonera.com. Operator Business

Telia Fiber Business. Ann Ekman 0705-111009 ann.ekman@teliasonera.com. Operator Business Telia Fiber Business Ann Ekman 0705-111009 ann.ekman@teliasonera.com Operator Business Ni bygger hela vägen fram till huset Frostfritt och el uttag 2 2013-04-09 Telia Fiberanslutning 2010 Så hänger det

Läs mer

Comfort Digisystem Microphone DM90. - Återupptäck glädjen med att tala i telefon

Comfort Digisystem Microphone DM90. - Återupptäck glädjen med att tala i telefon Comfort Digisystem Microphone DM90 - Återupptäck glädjen med att tala i telefon Välkommen till den mobila revolutionen Idag är mobiltelefonen en stor del av vår vardag, vi använder den i arbetet, på fritiden

Läs mer

Jabra SPEAK 410. Bruksanvisning. www.jabra.com

Jabra SPEAK 410. Bruksanvisning. www.jabra.com Jabra SPEAK 410 Bruksanvisning www.jabra.com Innehåll VÄLKOMMEN!...3 Produktöversikt...3 Installation...4 anslutning...4 INSTÄLLNINGAR...4 samtalsfunktioner...4 Kontakta support...6 2 VÄLKOMMEN! Grattis

Läs mer

Bergslagens digitala agenda!

Bergslagens digitala agenda! FIBERNÄT I BULLERBYN M A N B Y G G E R U T M Ö J L I G H E T E N T I L L A T T F Å T I L L G Å N G T I L L B R E D B A N D / F I B E R P Å L A N D S B Y G D E N I L I N D E S B E R G S K O M M U N, S K

Läs mer

Canal Digital Kabel-TV. Valfrihet och tv-upplevelser för hela huset

Canal Digital Kabel-TV. Valfrihet och tv-upplevelser för hela huset Canal Digital Kabel-TV Valfrihet och tv-upplevelser för hela huset Tv ska vara en trygghet och en självklarhet Vår affärsidé är att leverera det mest attraktiva utbudet till tv-tittarna och vi står för

Läs mer

Qosmio: Upplev skillnaden

Qosmio: Upplev skillnaden Qosmio: Upplev skillnaden PERSONAL COMPUTER HDD/DVD Qosmio TM en avancerad ljudupplevelse RECORDER LCD TV WITH TRUBRITE DISPLAY VIRTUAL SURROUND Genom att lansera Qosmio, ett system för mobil underhållning

Läs mer

Manual. The Cobblestone

Manual. The Cobblestone Manual The Cobblestone Innehållsförteckning 1. Komma igång 1 1.1 Koppla upp Cobblestone 1 1.2 Konfigurera din Cobblestone 2 1.3 Lägga till fler Cobblestone 3 1.4 Namnge din Cobblestone 3 2. Navigera i

Läs mer

E- möten Snabbguide till Adobe Connect

E- möten Snabbguide till Adobe Connect E- möten Snabbguide till Adobe Connect Rekommenderade användningsområden: - E- möten - Handledning - Grupparbete - Seminarier Nätbaserad Utbildning 0500 44 81 30 helpdesk.distans@his.se Adobe Connect Högskolan

Läs mer

Ett smidigt hörsystem som sätter dig i centrum

Ett smidigt hörsystem som sätter dig i centrum Ett smidigt hörsystem som sätter dig i centrum TRÅDLÖS KOMMUNIKATION För bättre livskvalitet Med Oticon ConnectLine får du mer glädje av dina hörapparater. ConnectLine underlättar kommuni kationen i din

Läs mer

LexCom Home. LexCom Home Datafunktion kombinera trådbunden och trådlös internetaccess. Inkommande Fiber. konverteringsenhet.

LexCom Home. LexCom Home Datafunktion kombinera trådbunden och trådlös internetaccess. Inkommande Fiber. konverteringsenhet. LexCom Home LexCom Home Datafunktion kombinera trådbunden och trådlös internetaccess. Inkommande Fiber konverteringsenhet Koax från uttag RJ45 från Ethernet utgång Patchkabel till switch GUL LINJE, Alternativt

Läs mer

DisplayPort till DisplayPort-flerskärmssplitter - MST-hubb med 2 portar

DisplayPort till DisplayPort-flerskärmssplitter - MST-hubb med 2 portar DisplayPort till DisplayPort-flerskärmssplitter - MST-hubb med 2 portar Product ID: MSTDP122DP Denna MST-hubb låter dig ansluta två skärmar till din DisplayPort (DP) 1.2-utrustade bärbara eller stationära

Läs mer

Möjligheterna med fiber

Möjligheterna med fiber Möjligheterna med fiber MÖJLIGHETERNA MED FIBER I takt med att samhället digitaliseras så konsumeras också otroliga mängder data och en av de absolut största fördelarna med fiber är den höga kapaciteten

Läs mer

SOUNDGATE. Uppkopplad med SoundGate

SOUNDGATE. Uppkopplad med SoundGate SOUNDGATE Uppkopplad med SoundGate Möjligheten att vara uppkopplad är bättre än någonsin. Tack vare ny teknik är det enklare att hålla kontakt med vänner, familj och kollegor, närsomhelst och varsomhelst.

Läs mer

KÖPGUIDE. Toshiba FEATURE

KÖPGUIDE. Toshiba FEATURE Toshiba FEATURE DAGS FÖR SKOLAN DAGS FÖR SKOLAN KÖPGUIDE I Toshibas utbud av bärbara datorer finns mycket att välja bland, antingen du själv studerar eller är lärare, eller kanske letar efter lämplig utrustning

Läs mer

Gör dig redo för en verklig

Gör dig redo för en verklig MusicCast i vardagsrummet Front surroundsystem Gör dig redo för en verklig MusicCast utökar underhållningens möjligheter MusicCast utnyttjar ett snabbt trådlöst nätverk för överföring av musik och annan

Läs mer

Mini DisplayPort till HDMI-adapter - 4K 60 Hz

Mini DisplayPort till HDMI-adapter - 4K 60 Hz Mini DisplayPort till HDMI-adapter - 4K 60 Hz Product ID: MDP2HD4K60S Med denna Mini DisplayPort till HDMI -adapter kan du sända HDMI-video och -audio från en mdpenhet, med stöd för Ultra HD 4K vid 60

Läs mer

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband

Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Grattis! Du bor i Sveriges snabbaste lägenhet! Guide till bredband Din bredbandsguide Du vet väl om att du har tillgång till supersnabbt fibernät i din lägenhet? Via det kan du få TV-upplevelser i världsklass,

Läs mer

Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad

Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad Vår fiber ger ett bättre läge Vårt engagemang gör skillnad Svenska stadsnät - Fibernät Svenska Stadsnät erbjuder fiberanslutning till dig som vill ha ett snabbt, framtidssäkert och öppet nät. Vi växer

Läs mer

Mångsidig, trådlös kommunikationsförstärkare Nu kan du höra:

Mångsidig, trådlös kommunikationsförstärkare Nu kan du höra: Mångsidig, trådlös kommunikationsförstärkare Nu kan du höra: TV Samtal Telefon Mobiltelefon Trådlös flexibilitet HearIt All är en hörsellösning som kommunicerar ljud och tal utan kablar. Med eller utan

Läs mer

VALFRIHET FÖR VILLAÄGARE

VALFRIHET FÖR VILLAÄGARE VALFRIHET FÖR VILLAÄGARE Framtidssäker infrastruktur för snabba kommunikationer, Internet, tv, telefoni, data, spel, nytta och nöje. Välkommen till Dala Energi Stadsnät. DIGITAL-TV, INTERNET, JOBBET OCH

Läs mer

Klart du ska välja. bredband via fiber

Klart du ska välja. bredband via fiber Klart du ska välja bredband via fiber Gör dig redo för framtiden När du väljer bredband via Skellefteå Krafts fibernät blir ditt liv bra mycket enklare och roligare. Koppla upp hur många skärmar och apparater

Läs mer

SPLITVISION BORÅS STADSNÄT. internet telefoni tv

SPLITVISION BORÅS STADSNÄT. internet telefoni tv SPLITVISION BORÅS STADSNÄT internet telefoni tv TIPS! VÄLKOMMEN! SplitVision är Borås stadsnät. Vi erbjuder ett högkvalitativt och öppet fibernät, med ett stort utbud av tjänster för internet, telefoni

Läs mer

USB 3.0 till 4K HDMI-videoadapter för flera externa skärmar - DisplayLink-certifierad - Ultra HD 4K

USB 3.0 till 4K HDMI-videoadapter för flera externa skärmar - DisplayLink-certifierad - Ultra HD 4K USB 3.0 till 4K HDMI-videoadapter för flera externa skärmar - DisplayLink-certifierad - Ultra HD 4K Product ID: USB32HD4K Vill du lägga till 4K Ultra HD-video till ditt datorsystem? Nu kan du njuta av

Läs mer

storemore Högkapacitetslagring

storemore Högkapacitetslagring storemore Högkapacitetslagring Ta reda på hur du kan bli både mer produktiv och samtidigt få mer nöje av din dator. Vad är StoreMore? Toshibas StoreMore är en lösning för högkapacitetslagring som ger åtkomst

Läs mer

Telia Öppen Fiber som kommunikationsoperatör

Telia Öppen Fiber som kommunikationsoperatör Telia Öppen Fiber som kommunikationsoperatör Mats Rydin Kommun- och Stadsnätsansvarig, reg sydväst 1 Telia Öppen Fiber- Vår affärsidé Telia Öppen Fiber erbjuder en flexibel plattform för framtidens bredbandstjänster.

Läs mer

SB Bredband snabbast i huset!

SB Bredband snabbast i huset! hässelby, blackeberg, bromma, järva 31/5 2010 hässelby, järva, blackeberg, bromma SB Bredband snabbast i huset! AB Svenska Bostäder, Vällingbyplan 2 Box 95, 162 12 Vällingby Du vet väl att du redan har

Läs mer

DisplayPort till DisplayPort-flerskärmssplitter - MST-hubb med 4 portar

DisplayPort till DisplayPort-flerskärmssplitter - MST-hubb med 4 portar DisplayPort till DisplayPort-flerskärmssplitter - MST-hubb med 4 portar Product ID: MSTDP124DP Denna MST-hubb låter dig ansluta fyra skärmar till din DisplayPort (DP) 1.2-utrustade bärbara eller stationära

Läs mer

Säkerhetskopiera mobilen

Säkerhetskopiera mobilen Säkerhetskopiera mobilen gratis och helautomatiskt 7 Bästa gratistipsen 7 För Android, Iphone och Windows Phone 7 Säkerhetskopiera till Dropbox. Så fixar du automatisk säkerhetskopiering av mobilen Visst

Läs mer

Stark, trådlös anslutning till din tv, mobiltelefon......och andra viktiga enheter

Stark, trådlös anslutning till din tv, mobiltelefon......och andra viktiga enheter Stark, trådlös anslutning till din tv, mobiltelefon......och andra viktiga enheter Det har aldrig varit enklare att ansluta sig ReSound Unite är en serie trådlösa tillbehör som gör att du kan ansluta din

Läs mer

Roger i hemmet och i sociala sammanhang

Roger i hemmet och i sociala sammanhang Roger i hemmet och i sociala sammanhang Nya möjligheter för kommunikation Njut av de viktigaste ögonblicken Moderna hörapparater är fantastiska hjälpmedel som låter människor höra sina nära och kära bättre.

Läs mer

Rapport i Mobila systemarkitekturer. Symbian

Rapport i Mobila systemarkitekturer. Symbian Rapport i Mobila systemarkitekturer med Symbian Kommunikation Datum: 2008-05-19 Namn: Kurs: Henrik Bäck HI101V Innehållsförteckning Inledning 3 Trådlös kommunikation 3 NMT 3 GSM 3 UMTS 3 802.15.1 (Bluetooth)

Läs mer

Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel

Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel 1 2010-10-13 Grattis, du har fått möjlighet till fiber! Telia Fiberanslutning En framtidssäker investering Tillräcklig

Läs mer

Internet Telefoni TV

Internet Telefoni TV Internet Telefoni TV I öppna Stadsnätet är konkurrensen fri Vi erbjuder valfrihet Valfrihet ger dig låga priser Ett öppet nät med full konkurrens på lika villkor. Ett nät som inte ägs av en tjänsteleverantör

Läs mer

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr

VI FIRAR. 5000 kr. Nu bygger vi fibernät! BREDBAND TILL ALLA. Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... + Månadsavgift på 150 kr VI FIRAR BREDBAND TILL ALLA 5000 kr + Månadsavgift på 150 kr Nu bygger vi fibernät! Du kan vara med och påverka vilka områden vi bygger ut först... Ronneby Miljö & Teknik och Karlshamn Energi har tecknat

Läs mer

Thunderbolt 3 till dubbel DisplayPort-adapter - 4K 60 Hz - endast kompatibel med Windows

Thunderbolt 3 till dubbel DisplayPort-adapter - 4K 60 Hz - endast kompatibel med Windows Thunderbolt 3 till dubbel DisplayPort-adapter - 4K 60 Hz - endast kompatibel med Windows Product ID: TB32DP2 Med denna högpresterande Thunderbolt 3-adapter kan du lägga till två 4K 60 Hz DisplayPort-skärmar

Läs mer

QosmioEngine: För avancerad video

QosmioEngine: För avancerad video tech-rapport qosmioengine QosmioEngine: För avancerad video 02 03 06 09 10 Qosmio förenar de avancerade videofunktionerna i QosmioEngine och QosmioPlayer, Harman Kardon- högtalare och äkta Dolby Home Theatre

Läs mer

Framtidens nät är här

Framtidens nät är här Framtidens nät är här Dina nya tjänster för telefoni och bredband Beställ dina nya tjänster senast en månad innan stängning - så att du kan fortsätta att ringa och surfa! Besök telia.se/framtidensnat eller

Läs mer

Vad behöver jag för att få Internet, TV och telefoni att fungera?

Vad behöver jag för att få Internet, TV och telefoni att fungera? Vad behöver jag för att få Internet, TV och telefoni att fungera? Internet Vilken hastighet ska jag välja? Om du ska använda internet för att surfa, betala räkningar, streama musik och titta på Youtube-filmer

Läs mer

Wexnet visar vägen till framtidens kommunikation

Wexnet visar vägen till framtidens kommunikation Wexnet visar vägen till framtidens kommunikation Öppet stadsnät valfrihet I det öppna stadsnätet Wexnet väljer du själv vilka tjänsteleverantörer du önskar utifrån dina önskemål och behov. Det innebär

Läs mer

Halloj, det är din tur.

Halloj, det är din tur. Halloj, det är din tur. Under 2007 går västra och södra Sverige i tre etapper över till enbart digitala tv-sändningar i marknätet. I den här broschyren berättar vi mer om hur, när och varför digital-tv-övergången

Läs mer

Benga s tekniska hörna. Så skapar du ett Vista-nätverk. 2008-03-18 16:16 - PC för Alla

Benga s tekniska hörna. Så skapar du ett Vista-nätverk. 2008-03-18 16:16 - PC för Alla 2008-03-18 16:16 - PC för Alla Benga s tekniska hörna Så skapar du ett Vista-nätverk Av Martin Appe Ett hemmanätverk behöver varken vara komplicerat eller dyrt. Har du datorn kopplad till en router är

Läs mer

Anslutningslåda för konferensbord HDMI/VGA/Mini DisplayPort till HDMI-utgång med USB-snabbladdningsport

Anslutningslåda för konferensbord HDMI/VGA/Mini DisplayPort till HDMI-utgång med USB-snabbladdningsport Anslutningslåda för konferensbord HDMI/VGA/Mini DisplayPort till HDMI-utgång med USB-snabbladdningsport Product ID: BOX4HDECP Denna anslutningslåda för konferensbord har en dold bordsdesign som låter dig

Läs mer

PERSPEKTIV. Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad

PERSPEKTIV. Vår fiber ger ett bättre läge. Vårt engagemang gör skillnad Vår fiber ger ett bättre läge Vårt engagemang gör skillnad FIBERNÄT FRÅN SVENSKA STADSNÄT PERSPEKTIV Svenska Stadsnät Perspektiv erbjuder fiberanslutning till dig som vill ha ett snabbt, framtidssäkert

Läs mer

Klart du ska välja. bredband via fiber

Klart du ska välja. bredband via fiber Klart du ska välja bredband via fiber Gör dig redo för framtiden När du väljer bredband via Skellefteå Krafts fibernät blir ditt liv bra mycket enklare och roligare. Koppla upp hur många skärmar och apparater

Läs mer

Jabra Speak 410. Bruksanvisning. www.jabra.com

Jabra Speak 410. Bruksanvisning. www.jabra.com Jabra Speak 410 Bruksanvisning Innehåll Tack!...3 Produktöversikt...3 ÖVERSIKT...4 Installation och inställningar...4 Daglig användning...5 Kontakta support...6 2 Tack! Tack för att du valde att köpa Jabra

Läs mer

Allt samlat på ett ställe

Allt samlat på ett ställe Allt samlat på ett ställe Upplev mer igår, idag och imorgon Låt oss sträcka lite på ryggen. Det är vi som har gått i bräschen och skämt bort Sverige med riktigt bra bredband. Idag ställer vi krav på uppkoppling

Läs mer

Varför bredband på landsbygden?

Varför bredband på landsbygden? BREDBAND I RAMSBERG M A N B Y G G E R U T M Ö J L I G H E T E N T I L L A T T F Å T I L L G Å N G T I L L B R E D B A N D / F I B E R P Å L A N D S B Y G D E N I L I N D E S B E R G S K O M M U N, S K

Läs mer

Registrera din produkt och få support på. www.philips.com/welcome SDV7220/12. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på. www.philips.com/welcome SDV7220/12. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome SDV7220/12 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt 44 Säkerhet 44 Återvinning 44 2 Din SDV7220/12 45 Översikt 45 3 Komma igång 46

Läs mer

Pressrelease. 3D-underhållning i HD-kvalitet. Upplev 3D med nya VAIO F

Pressrelease. 3D-underhållning i HD-kvalitet. Upplev 3D med nya VAIO F Pressrelease 10 januari 3D-underhållning i HD-kvalitet Upplev 3D med nya VAIO F Underhållning i 3D och Blu-ray-brännare 16" Full HD-skärm Konvertera enkelt 2D till 3D Intel Core i7-processor och NVIDIA

Läs mer

GRATTIS! DU SKALL FÅ FIBER EN FRAMTIDSSÄKRAD LÖSNING!

GRATTIS! DU SKALL FÅ FIBER EN FRAMTIDSSÄKRAD LÖSNING! GRATTIS! DU SKALL FÅ FIBER EN FRAMTIDSSÄKRAD LÖSNING! TRIPLEPLAY SKÅLLERUDS FIBER 300 KR/MÅNAD Bredband 250/100 Bredbandstelefoni Tv-paket Lagom, 40 kanaler 20 Playtjänster Trådlös router Tv-box INTERNET

Läs mer

USB 3.0 till 4K DisplayPort-videoadapter för flera externa skärmar - DisplayLink-certifierad - Ultra HD 4K

USB 3.0 till 4K DisplayPort-videoadapter för flera externa skärmar - DisplayLink-certifierad - Ultra HD 4K USB 3.0 till 4K DisplayPort-videoadapter för flera externa skärmar - DisplayLink-certifierad - Ultra HD 4K Product ID: USB32DP4K Vill du lägga till 4K Ultra HD-video till ditt datorsystem? Nu kan du njuta

Läs mer

Snabb bruksanvisning för MO-Call BlackBerry

Snabb bruksanvisning för MO-Call BlackBerry Vad behöver jag för att starta MO-Call? Innan man kan ringa ett samtal, behöver man det nedanstående: Ett registrerat MO-Call konto. MO-Call kredit på ditt konto. MO-Call programvaran på din mobiltelefon.

Läs mer

Mediedagen Andel av befolkningen 9-79 år som använder olika medier en genomsnittlig dag 2016 (procent) %

Mediedagen Andel av befolkningen 9-79 år som använder olika medier en genomsnittlig dag 2016 (procent) % Mediedagen 16 Andel av befolkningen 9-79 år som använder olika medier en genomsnittlig dag 16 (procent) % 4 9 8 NORDICOM-Sveriges Mediebarometer 16 Digitala plattformar Alla plattformar 1 Bio 6 Cd och

Läs mer

Adobe Acrobat Connect Pro. E-möte. Studenthandledning

Adobe Acrobat Connect Pro. E-möte. Studenthandledning INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER Adobe Acrobat Connect Pro E-möte Studenthandledning 2011-10-03 Sammanställd av Morgan Nilsson Du behöver inte installera något speciellt program på din dator för

Läs mer

FIBERNÄT I ARJEPLOGS KOMMUN

FIBERNÄT I ARJEPLOGS KOMMUN FIBERNÄT I ARJEPLOGS KOMMUN NU startar vi arbetet för att ordna bredband via fiber, fibernät. Frågorna om fibernätet har varit många. Den vanligaste frågan har varit vad det kostar, en fråga som det inte

Läs mer

HLM-Fiber i Lund 2013-12-23. Frågor och Svar rörande optiskfiberdragning på vårt område!

HLM-Fiber i Lund 2013-12-23. Frågor och Svar rörande optiskfiberdragning på vårt område! 1 S i d a Version 3 http://www.bruce.se/hlmfiber HLM-Fiber i Lund 2013-12-23 Frågor och Svar rörande optiskfiberdragning på vårt område! Datum: 2013-12-23 Varför är optisk fiberlösning bra för mig? Eftersom

Läs mer

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV

KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ OCH KOPPLA AV KOPPLA PÅ I DAG SÅ KAN DU KOPPLA AV I MORGON Att vara uppkopplad innebär i dag så mycket mer än att slå på datorn och öppna en webbläsare. På tjugo år har internet utvecklats från

Läs mer

Listade tjänster från Qmarket Dala Energi Fibernät

Listade tjänster från Qmarket Dala Energi Fibernät Listade tjänster från Qmarket Dala Energi Fibernät Namn Månadskostnad Startavgift Beskrivning AllTele Bredband 10 254:-/mån 199:- 3 månader halva priset! AllTele Bredband 100 359:-/mån 199:- 3 månader

Läs mer

Valfrihet är det bästa som finns

Valfrihet är det bästa som finns Valfrihet! ara svårt att förstå att så mycket information får plats att åka så fort i en hårstråtunn fiber... Valfrihet är det bästa som finns Ett snabbt fibernät öppet för alla Ett snabbt fibernät öppet

Läs mer

SB Bredband snabbast i huset!

SB Bredband snabbast i huset! Söderort maj 2010 Söderort SB Bredband snabbast i huset! AB Svenska Bostäder, Vällingbyplan 2 Box 95, 162 12 Vällingby Du vet väl att du redan har ett av Sveriges kraftfullaste bredbandsnät i din lägenhet?

Läs mer

INFORMATION OM BREDBAND, TV OCH TELEFONI

INFORMATION OM BREDBAND, TV OCH TELEFONI INFORMATION OM BREDBAND, TV OCH TELEFONI Information om bredbandstjänster i BRF Etaget Vi på Ownit Broadband AB är glada att få bli din leverantör i din nya bostad. I detta informationsblad finner du kort

Läs mer

Att felsöka din iphone

Att felsöka din iphone Kapitel tio The Trouble with Boys Att felsöka din iphone Terry bad mig att skriva introduktionen till det här kapitlet av två orsaker: (1) det är mitt jobb att skriva introduktioner till kapitel, och (2)

Läs mer

DisplayPort KVM-switch med 4 portar - USB 3.0-4K 30 Hz

DisplayPort KVM-switch med 4 portar - USB 3.0-4K 30 Hz DisplayPort KVM-switch med 4 portar - USB 3.0-4K 30 Hz Product ID: SV431DPU3A2 Med denna USB 3.0 DisplayPort KVM-switch med 4 portar kan du kontrollera fyra DisplayPort-datorer (DP) med en enda uppsättning

Läs mer

Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät!

Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät! Välkommen till SplitVision Borås Stadsnät! Detta är SplitVision! STÖRRE UTBUD, FLER LEVERANTÖRER Din bostad är ansluten till SplitVision, Borås öppna stadsnät. Det innebär att du får tillgång till marknadens

Läs mer

Sony lanserar smartare och snabbare Blu-ray spelare

Sony lanserar smartare och snabbare Blu-ray spelare Pressrelease 7 januari 2014 Sony lanserar smartare och snabbare Blu-ray spelare Förbättrar ljud- och bildkvaliteten samt gör det enkelt och snabbt att komma åt innehåll på internet Dela innehåll från smartphones

Läs mer

TABELL 1. Webbhotellverksamhet

TABELL 1. Webbhotellverksamhet TABELL 1 BILAGA L Punkt 1 A. Tillhandahållande och härbärgering av webbplatser samt distansunderhåll av programvara och utrustning Webbhotellverksamhet Automatiserat distansunderhåll on-line av programvara

Läs mer

Installationsguide. Kärleksörten STOCKHOLMARNAS INTERNETLEVERANTÖR

Installationsguide. Kärleksörten STOCKHOLMARNAS INTERNETLEVERANTÖR Installationsguide Kärleksörten STOCKHOLMARNAS INTERNETLEVERANTÖR Välkommen till Stockholms Stadsnät! Vi levererar bredbandstjänster till Kärleksörten. I den här broschyren hittar du information och tips

Läs mer

Välkommen till NAV(N)ET kabel-tv MANUAL - 1 -

Välkommen till NAV(N)ET kabel-tv MANUAL - 1 - Välkommen till NAV(N)ET kabel-tv MANUAL - 1 - Välkommen till NAV(N)ET kabel-tv Du har nu tillgång till en stor mängd TV-kanaler, både analoga och digitala. Basutbudet i NAV(N)ET kabel-tv från Vaggeryds

Läs mer

Grundläggande datorkunskap

Grundläggande datorkunskap Grundläggande datorkunskap Vissa nybörjare känner sig väldigt osäkra Man kan förstora texten på skärmen genom att trycka på Ctrl + SeniorNet Lidingö 2014-11-10 Mamma får en gammal dator av sin son men

Läs mer

COBS Porttelefoner från 2N. -För ökad säkerhet och komfort!

COBS Porttelefoner från 2N. -För ökad säkerhet och komfort! COBS Porttelefoner från 2N -För ökad säkerhet och komfort! Porttelefonen - din dörrvakt På grund av bland annat vandalisering så är kontroll i dagens samhälle en nödvändighet. Ett vanligt krav för nästan

Läs mer

Datanätverket på Lingheden

Datanätverket på Lingheden Datanätverket på Lingheden Klubbhuset på Lingheden har numera ett datanätverk med tillhörande bredbandsuppkoppling. Nätverket gör det möjligt för anställda, medlemmar och även gäster att få Internet-åtkomst

Läs mer

Välkommen till Fiberriket.

Välkommen till Fiberriket. Välkommen till Fiberriket. Kampanjpris 21 900 kr fr 393 kr/mån * ord. pris 34 900 kr Öppen Fiber oppen-fiber_kampanj_16n3_1_dr1_21900_tdr-4701_1-1601.indd 1 2016-02-04 10:43 oppen-fiber_kampanj_16n3_1_dr1_21900_tdr-4701_1-1601.indd

Läs mer

QosmioEngine För avancerad video

QosmioEngine För avancerad video QosmioEngine För avancerad video Qosmio förenar QosmioEngines och QosmioPlayers högkvalitativa videofunktioner, Harman Kardon högtalare och SRS TruSurround XT: s funktioner för surroundljud och digital

Läs mer

IP-telefoni för nybörjare

IP-telefoni för nybörjare IP-telefoni för nybörjare Erik Morin 1 Det talas mycket om IP och IP-telefoni... 2 Det talas mycket om IP och IP-telefoni... 3 Från ett system till ett annat De flesta användare behöver inte alls bry sig

Läs mer

Ponto Streamer. Nya möjligheter för trådlös kommunikation. Ponto TM Den benförankrade hörsellösningen

Ponto Streamer. Nya möjligheter för trådlös kommunikation. Ponto TM Den benförankrade hörsellösningen Ponto Streamer Nya möjligheter för trådlös kommunikation Ponto TM Den benförankrade hörsellösningen Din ideala följeslagare Nya möjligheter för trådlös kommunikation Med Ponto Streamer får du tillgång

Läs mer

Mediedagen Andel av befolkningen 9-79 år som använder olika medier en genomsnittlig dag 2015 (procent) %

Mediedagen Andel av befolkningen 9-79 år som använder olika medier en genomsnittlig dag 2015 (procent) % Mediedagen 15 Andel av befolkningen 9-79 år som använder olika medier en genomsnittlig dag 15 (procent) % 8 NORDICOM-Sveriges Mediebarometer 15 Digitala plattformar Alla plattformar 1 Bio 5 Cd och vinylskiva

Läs mer

Valfrihet för förening och boende

Valfrihet för förening och boende Bostadsrättsföreningar och villasamfälligheter Valfrihet för förening och boende Framtidssäker infrastruktur för snabba kommunikationer, Internet, digital-tv, telefoni, data, film, spel, nytta och nöje

Läs mer

Portabel dockningsstation för bärbara datorer - HDMI eller VGA - USB 3.0

Portabel dockningsstation för bärbara datorer - HDMI eller VGA - USB 3.0 Portabel dockningsstation för bärbara datorer - HDMI eller VGA - USB 3.0 Product ID: USB3SMDOCKHV Med rese-dockningsstationen för bärbara datorer kan du förvandla din bärbara dator eller Ultrabook till

Läs mer

HDMI via IP-förlängare p

HDMI via IP-förlängare p HDMI via IP-förlängare - 1080p Product ID: IPUSB2HD3 Med denna HDMI över IP-förlängare kan du dela en HDMI-skärm eller -projektor med en trådlös eller trådad dator på ditt nätverk. Med intuitiva kontroller

Läs mer

Att välja abonnemang

Att välja abonnemang Att välja abonnemang 1. Internetabonnemang (bredband) Fast anslutning o Telefonnätet (Telias gamla koppartråd) o Kabel-TV (t.ex. Comhem) o Fiber (t.ex. Stadsnät) Mobilt bredband Jag har av praktiska skäl

Läs mer

Osynlighet som ger dig tryggheten att utforska fler av livets rika ljudlandskap

Osynlighet som ger dig tryggheten att utforska fler av livets rika ljudlandskap Life is on Vi är lyhörda för behoven hos alla dem som är beroende av våra kunskaper, idéer och omsorger. Genom att utmana teknologins gränser på ett kreativt sätt utvecklar vi innovationer som hjälper

Läs mer

Över 200. 1 Gigabit/s. HD-kanaler. kanaler. Välj fritt. Grattis! Du är nu ansluten till Malmös vassaste fibernät!

Över 200. 1 Gigabit/s. HD-kanaler. kanaler. Välj fritt. Grattis! Du är nu ansluten till Malmös vassaste fibernät! Över 200 kanaler 1 Gigabit/s 35 HD-kanaler Välj fritt Grattis! Du är nu ansluten till Malmös vassaste fibernät! KROKUS VIRENTOFTA BREDBANDSANSLUTNING Bredband Alla hushåll får tillgång till 1 Gbit/s symmetriskt

Läs mer

Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel

Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel Välkommen till Telias fiberanslutning! Hela hemmets kommunikation i en enda kabel 1 2011-06-22 Grattis, du har fått fiber! Telia Fiberanslutning En framtidssäker investering Tillräcklig kapacitet för morgondagens

Läs mer

Kom i gång med trådlösa

Kom i gång med trådlösa 1 Kom i gång med trådlösa nätverk Lite historia För ganska många år sedan började man att koppla samman datorer i ett nätverk med kablar. Detta gör man fortfarande, och kommer även att göra i framtiden.

Läs mer

Smal USB 3.0 till externt HDMI-videokort, flerskärmsadapter 1920x1200/1080p

Smal USB 3.0 till externt HDMI-videokort, flerskärmsadapter 1920x1200/1080p Smal USB 3.0 till externt HDMI-videokort, flerskärmsadapter 1920x1200/1080p Product ID: USB32HDES USB32HDES smal USB 3.0 till HDMI-adapter gör om en USB 3.0-port till en HDMI-utgång med stöd för video

Läs mer

Bolmsö Fiber ekonomisk förening

Bolmsö Fiber ekonomisk förening Bolmsö Dec 2016 Att bygga ett nätverk hemma Nu när vi har fått fiber till Bolmsö kan det vara medlemmar som funderar hur de skall kopla ihop sina olika delar i sitt hem. Upplev friheten med trådlöst nätverk

Läs mer