Faraoland Basenji Månadens Bild

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Faraoland Basenji Månadens Bild"

Transkript

1 Sida 1 av 60 Lokas saga kapitel 3! Loka är en modern mamma och har redan börjat att jobba deltid. Här är hon ute och plockar lingonris till jul dekorationerna. Hon sköter även familjens pennor och pappersnäsdukar. Julen har varit underbar precis som den skall vara med massor av paket och god mat. Tomten kom förstås till alla 4-benta vänner på Norrby Trädgård. Livets allvar har också präglat vår första jul utan Mingeli som skulle ha fyllt 16 år just på julaftonen. Hon är så otroligt saknad. Varje dag pratar vi och tänker vi på världens underbaraste lilla basenji; Mingeli. Valparna är döpta nu också och kommer att få egna sidor. Bertie Wooster, James Herriot, Shirley Valentine och Beatrix Potter. Läs mer om valparna här >>

2 Sida 2 av 60 Faraoland Bertie Wooster Faraoland James Herriot Faraoland Shirley Valentine Faraoland Beatrix Potter

3 Sida 3 av 60 Twinkles valpar har hunnit bli en vecka och de har också sina namn nu. Gossarna heter El Principe och Point Taken. Lilla flickan heter Superlativa. Samma dag som de föddes fick Twinkle den här fina julgruppen av sin make Zulu.

4 Sida 4 av 60 Mingelis viloplats Kull 2! Lördagen den 16/12 fick Hazhart Star Surf sina valpar. Två hanar och en tik. Alla röda. Pappa är vår egenuppfödda hane Faraoland Saga Zulu som ägs av GunLiz Dahlström kennel Kinchas. Ruben är på väg hem!

5 Sida 5 av 60 Ruben har haft ett helt fantastiskt utställningsår och han avslutade säsongen med the BIG Bang genom att bli BOB på LKA nu i december! STORT Grattis NORA! Ruben har även hunnit med att bli pappa till en kull valpar i England och även han har visat att han har tricolour anlag. Vi vill gratulera alla som redan fått valpar och framför allt lilla "Princess" Faraoland Xperience to Suntribe som nedkom med fyra flickor och en grabb. Grattis Bettan! Lokas saga, andra kapitlet! Loka fyllde två år den 7/12 och firade det med familjen. Hennes make fyllde dagen innan så det var en del festande. Vi har haft två gamlingar som fyllt år också nämligen det gamla strävsamma paret CH.Hot Stuff out of Africa "Stuffe" och CH. Faraoland Nile Wild Bambuti " Tingeling" som båda fyllt 14 år.

6 Sida 6 av 60 Annars har det inte hänt så mycket mer än att barnen har fått ögon. Igår blev Loka helt överlycklig för då kom hennes svärmor och svärfar på besök för att beundra de små. Loka älskar Cilla och de är verkligen ett vackert par. De små valparna var lite omedvetna om uppståndelsen men var glada på det tafatta sätt två veckors valpar är. Cilla och Loka

7 Sida 7 av 60 Lokas söta valpar nu 2 veckor Lokas saga!

8 Sida 8 av 60 Kl bestämde sig Loka för att föda sina valpar. Hon var superduktig, säker och lugn. Allt var färdigt efter 2 timmar. Det blev en riktig liten dröm kull med två pojkar och två flickor.loka vill tacka Husse som var barnmorska, Viking,Tingeling och svärmor Lucia för all support och hejarop, Matte som var med och skötte kameran.

9 Sida 9 av 60 Hane 1 Hane 2 Tik 1 Tik 2

10 Sida 10 av 60 En fantastisk helg i Norge! Två nya nordiska vinnare 06. BIR Faraoland Viking Raidho "Tell"( e. CH.Faraoland Viking of Venture- CH. Hazhart Star Surf ). BIM CH.Vicita s Go for it"kita" (e.ch.faraoland Nile Wild Nebukadnessar - Vicita s Fast and Fantasy). Stort Grattis till Vinnarna! Grattis även till Vikings röda son Vicita s Just Matter of Time som fick CK och blev 4 Bästa Hane.

11 Sida 11 av 60 Faraoland Viking Raidho "Tell" World Dogshow i Polen

12 Sida 12 av hundar var anmälda till världsutställningen i Poznan och nästan tusen av dem var taxar. I Bubulinas hårlag och storlek var det 104 anmälda. Bubulina var anmäld i Unghundsklass och de var tio stycken i den klassen. Alla såg väldigt fina ut, Bubulina och Sofie gjorde ett fint jobb, blev uttagna och sedan placerade på fjärde plats. Vi är så stolta och glada. Tack Sofie för ditt fina arbete med Bubulina och för trevligt ressällskap. Grattis också till dina fantastiska framgångar i andra ringar med bland annat Två World Winner s med hem i bagaget! De som vill se mer om Sofie och hennes faraohundar. Vi bodde på ett motell tillsammans med Loango s så nu fick jag tillfälle att se Nelson s och Victory s vackra barn, live! På motellet bodde också en del andra basenji människor. Äntligen fick jag stifta bekantskap med tricolour hanen Zidan och jag måste säga att det är inte bara i fotboll Zidan imponerar på mig utan även hans namne i basenjivärlden. Akita-Karin med mamma och hund bodde även de på samma motell. Vi hade en trevlig kväll ihop. Bobban (Robert Redford Out of Africa) delade rum med oss och alla inblandade tyckte det var väldigt roligt. Han skall ju bli morfar nu och ville veta hur det var med dottern Paris. Vega och Enya kunde avge rapport. Bubulina döptes om till Konstapel Basta för hon regerade över hela motellet och hela utställningen! Hon tyckte det mesta var i oordning. Vi var där för att se på snygga tax killar och han som blev BIR, Sundsdal s Karl Smart, var väldigt stilig! Bubulina fick träffa sin uppfödare och matte fick äntligen träffa Dorota som hon hört så mycket talas om. Mer bilder finns att se här >> >>

13 Sida 13 av 60 BIR, Sundsdal s Karl Smart Vi ska ha valpar!

14 Sida 14 av 60 Ytterligare en hund ur X-kullen HD röntgad

15 Sida 15 av 60 Faraoland Xtreme Exotica HD- A Vikings röda helg! Faraoland Viking Idun Vicitas Just Matter Of Time Sundsvallhelgen var ju en Svart helg för Viking när två av hans svarta barn båda blev BIR i hård konkurrens. Harley i Sundsvall och Tell i Norge. Nu var det alltså de röda Viking-barnen Faraoland Viking Idun " Iti" i Estland som blev BIR och BIG 3. Hon blev också BIS4 bland 120 juniorer! Gratti Kerli! Röda hanen Vicitas Just Matter Of Time "Justin" blev BIR han och matte Kersti Grattas!!! Till Jaffa!

16 Sida 16 av 60 Ch Pulcinella Jaffa Juice Vår gamla JAFFA,CH. Pulcinella Jaffa Juice har fått en hälsning från Ayana African Destiny! Vad sägs om att ha barnbarn i femte generationen! Ayana African Destiny är efter Maussy Alf hans far är Lafayette out of Africa och hans far är Idol out of Africa som är son till vår Jaffa. Tack Tina för dessa fantastiske hälsningar.tack även till Ayanas ägare. 2 x Sundsvall 2006!

17 Sida 17 av 60 Faraoland Bluetooth Enigma Sundsvall blev även den en utställning där vi fick resultat per telefon och vilka resultat!!!!!!!!!!! Vad sägs om att Faraoland Bluetooth Enigma, Harley, från juniorklass går ända upp i topp till BIS-4. Det startade med att han vann juniorklassen, blev bästa hane med cert och sedan gick vidare till BIR, BIG-1 och BIS-4! Faraoland Bluetooth Enigma & Hazhart Suntribe Magic I Sundsvall har SSUK en utställning den andra dagen och där blev det samma fina resultat. Faraoland Bluetooth Enigma tog sitt andra cert, BIR, BIS-junior och BIS-2 vuxen. En släkting, moster Magic, Hazhart Suntribe Magic tog cert och blev champion första dagen. Hon tävlade därför i championklass dag 2. Magic blev BIM båda dagarna. Grattis till Bettan och Magic's husse och matte. Faraoland Bluetooth Enigma Framgångar även i Norge!

18 Sida 18 av 60 Faraoland Viking Raidho I Norge tävlade Harleys bror, Faraoland Viking Raidho, i hård konkurrens även där på internationell utställning och även han blev BIR! Raidho är runskrift och betyder rörelse och det står verkligen denne lille gutt för. Under året har han även hunnit med att bli Best In Show Valp. Grattis Wenche och Gro! Sofiero 2006! Ch Faraoland Nile Wild Kazizi Vi deltog inte i Sofiero och inte heller där behövdes vi för att hålla Faraolands flagga på topp. Nu var det den rutinerade veteranen, Ch Faraoland Nile Wild Kazizi, som visade ungdomarna att man blir bara bättre med åren! BIS-veteran, det är en fantastisk seger som vi gratulerar Naranja till! Öland 2006!

19 Sida 19 av 60 Ch Hazhart Star Surf Öland är en fantastisk ö och när det är utställning där vill man naturligtvis deltaga. Den här gången var det Cilla, jag, Kenzo och Twinkle som reste. Vi hade en stuga på utställningsplatsen och vi tyckte alla att vi hade en liten minisemester. Vi mötte upp bland vänner och grillade med Roland och Susanne och deras Löddeköpingegäng. Resultatet blev väldigt bra med Twinkle BIR, Lilla Army of Love Loango tvåa bästa tik med cert! Grattis Roland och Susanne. Kenzo tog ytterligare ett cert men fick se sig slagen av championhundarna. Lille Harley blev BIR-valp och senare i stora ringen även BIS-2. Grattis Sofie och Stort Grattis till Madelene och Sofie för ytterligare en BIG-1 till faraohunden Vega. Gulle och Olga, Faraoland Viking Gulle och Faraoland Yabbadabbadoo, har släktingar på Öland så de deltog även de i tävlingen med goda resultat. Norrköping/Nyköping 2006! Faraoland Bluetooth Enigma Norrköping hade sin internationella utställning och eftersom Vikings ägare Patrik Cederlöf dömde där så deltog inte Viking och vi var inte där alls. Det behövdes inte för lilla Paris, Ch Unique Creation Out Of Africa, höll flaggan i topp genom att bli BIR. Hennes livskamrat, Faraoland Bluetooth Enigma, blev återigen BIS valp! Ett Jätte grattis till Madelene och Sofie Lönn.

20 Sida 20 av 60 Ch Hazhart Star Surf Faraoland Bluetooth Enigma Nyköping åkte Bettan och jag till och det är vi glada för, vi hade båda stora framgångar. Twinkle blev BIR och BIG-3. Tack Sofie och Cilla för handlerhjälp. Lille Harley blev återigen, inte helt otippat, BIS-valp för sjätte gången! Vad skall man säga... GRATTIS! Både hans pappa Viking och mamma Twinkle har BIS-valp placeringar på kennelklubben, men det här slår allt!!!!!! Harley har verkligen varit rasens ambassadör hela sommaren och det tackar vi för. Askersund 2006! Faraoland Xcellent Example Återigen visar lillebror att han är BÄST! Faraoland Xcellent Example BIR i Askersund. Faraoland Yabbadabbado

21 Sida 21 av 60 Grattis till Faraoland Yabbadabbado, cert och 2:a bästa tik. Faraoland Bluetooth Enigma & Faraoland Viking Gulle Grattis Harley till BIR- och BIS-valp och Gulle till 3:a bästa hanvalp. Faraoland Bluetooth Enigma 2006 års Basenjispecial, en helg i sus och dus! Ch Hot Stuff Out Of Africa Jag vill tacka alla som gjorde min basenjihelg till ytterligare ett fantastiskt minne! Ett speciellt tack till mina veteraner som troget och glatt kämpade som man skall på en special!

22 Sida 22 av 60 Vi vill önska Nora Lycka till i England! Nora Lindqvist & Faraoland Xcuse Me Desmond 4 dagar i Danmark - 4 Internationella utställningar!

23 Sida 23 av 60 Faraoland Xcuse Me Desmond Faraoland Saga Zulu GRATTIS till Faraolands unga grabbar som verkligen visade framfötterna i Danmark. Första dagen var det juniorhanen Faraoland Saga Zulu som gick upp till första platsen bland hanarna och därmed knep han sitt första cert. Zulu slutade med en hedervärd BIMplacering. USA-födda tiken Jasiri-Sukari Vermillion blev bästa tik och BIR. Hon bor och ägs i Frankrike. Nu tog Zulu paus för att återhämta krafterna till söndagens tävlingar. Andra dagen fick Vermillion se sig slagen av unghanen Faraoland Xcuse Me Desmond som knep BIR'et. Tredje dagen var det återigen Vermillions tur att bli BIR och då gick BIM till Norge till Matabichi Alasan Adem. Så sista dagen kom Ruben igen och kunde åter kamma hem ett BIR samt BIG-4 och Vermillion ett BIM. Ett JÄTTEGRATTIS till ALLA vinnarna! Lilla Idun vinner i Estland! Faraoland Viking Idun Faraoland Viking Idun "Iti", (Ch SV-05 Faraoland Viking Of Venture - Ch KBHV-04 Hazhart Star Surf) BIR och BIS-3 Valp. Grattis Kerli! Ytterligare en hund från kennel Faraoland har röntgats med A! Tack till Faraoland Saga Zinnobia (Ch Faraoland Nile Wild Nebukadnessar - Saga Out Of Africa) och hennes matte Pia Swedberg, Norrköping. Harley har på sitt segertåg nu även lagt Gästrikland under sig!

24 Sida 24 av 60 BIS-1 Valp Lördag BIS-1 Valp Söndag Faraoland Bluetooth Enigma Harley, Faraoland Bluetooth Engima, ställdes två dagar i Högbo, han blev BIS valp båda dagarna bland 60 valpar! GRATTIS! från pappa Viking och mamma Twinkle! På fredagen hade Faraoland en uppfödargrupp som bestod av Xcellent Example, Xcuse Me Desmond, Xtravaganza och Umbra Complete. I stora ringen tävlade vi med 53 grupper och slutade BIS-2! Tack till dem som ställde upp! Faraolands uppfödargrupp blev BIS-2 Ruben, Faraoland Xcuse Me Desmond, var den av X-en som det gick bäst för. Grattis Nora till 2 BIR, BIG-R och BIM plus tre svenska cert och tre cacib. Grattis även till Umbra, Ch Faraoland Umbra Complete, som blev BIM den dagen hon ställdes ut.

25 Sida 25 av 60 BIR, BIG-R - Faraoland Xcuse Me Desmond BIR - Faraoland Xcuse Me Desmond - BIM - Ajibu Chi Chiquitita Faraoland Xcuse Me Desmond Sommarhälsning från kennel Kincha's och Zulu!

26 Sida 26 av 60 Faraoland Saga Zulu Harley i Tvååker! Faraoland Bluetooth Enigma och stolt ägare Sofie Lönn Tvååkers - Tvådagars! BIR, BIG-3 - Ch Hazhart Star Surf För första gången skulle jag åka till Tvååker. Jag har ställt ut där förut, men har aldrig själv varit där. Denna utställning kan varmt rekommenderas, stora härliga, kortklippta gräsmattor, gratis kaffe och trevligt folk. Sofie och jag reste ner till Gamleby camping strax utanför Varberg redan på fredagskvällen.

27 Sida 27 av 60 Stugan var spartansk, men ganska mysig med sovloft där jag, Viking och Twinkle kunde sova i gemensam dubbelsäng. På bottenvåningen sov Sofie, Enya, Glimma och Harley. Närmaste granne var en McDonalds-restaurang. Tillfälle gavs till lärorika promenader där vi upplystes om ovanliga arter av fågel. Vi hade nämligen med oss ordföranden i svenska ornitologernas riksförbund; Enya. Viking sög i sig kunskap i konsten att fånga dessa ovanliga arter, mycket intressant och lärorikt. Tack Enya för ditt tålamod och din kunskap i ämnet! Första utställningsdagen var nationell och det var 16 hundar anmälda, 14 kom till start. Bästa valp blev Harley, Faraoland Bluetooth Engima, son till BIR och BIM; Twinkle, Ch Hazhart Star Surf, som även blev BIG-3 och Viking, Faraoland Viking Of Venture. Tvåa bästa hane blev Vikings lillbrorsa Kenzo, Faraoland Xcellent Example, som därmed tog sitt femte cert. På faraohund blev Glimma BIM och Enya tog sitt fjärde cert. Grattis till alla! BIR-valp - Faraoland Bluetooth Enigma BIM - Ch Faraoland Viking Of Venture - BIR, BIG-3 - Ch Hazhart Star Surf Söndagen var internationell och hade därför utökats med ytterligare deltagare så i basenjiringen kom 19 till start. BIR-valp även denna dag blev Faraoland Bluetooth Enigma, som även placerade sig BIS-4 i en enorm valpklass. Ett JÄTTEGRATTIS! BIR kneps återigen av Ch Hazhart Star Surf. Nu blev det spännande värre för grabbarna och lillebror visade framfötterna och efter ett fantastiskt framträdande så stod Faraoland Xcellent Example på en självklar BIM-plats och tog därmed sitt sjätte cert och erhöll även Cacib! En annan ung snygging från Faraoland, junioren Faraoland Saga Zulu, visade även han de äldre grabbarna att nu är det dags för lite nya ansikten i ringarna. Zulu slutade på en hedervärd andra plats. Ett JÄTTEGRATTIS även till dessa vinnare! Idag hade vi även en uppfödargrupp. Eftersom jag redan i Borås presenterade kritiken för Faraolands grupp gör jag det även idag: "Wonderful group of lookalike Basenjis. Similar in style, balanced all of them with beautiful heads and eye with expression. Beautifully built with correct substance and afficient, glamorous side movement. Also all of them good natured, so important for the breed. Congratulations to the breeder." Gruppen bestod av Faraoland Xcellent Example, Xtravaganza, Umbra Complete och Saga Zulu. Tack för att ni ställde upp!

28 Sida 28 av 60 BIR, BIS-4-valp - Faraoland Bluetooth Enigma BIR - Ch Hazhart Star Surf - BIM - Faraoland Xcellent Example Faraolands vinnande uppfödargrupp med Hederspris Faraolands flagga vajar högt på sommarblå himmel! Visby...

29 Sida 29 av 60 Faraoland Bluetooth Enigma Rapport från helgens bravader får börja i Visby! Harley går i pappas fotspår och kammade hem ett BIS valp och ett ett BIS-2 valp! Hans livskamrat Paris, Ch Unique Creation Out Of Africa, var anmäld den första dagen och blev då BIR! Ett rungande GRATTIS till Sofie! Hennes faraotik från USA, Enya, tog sitt andra cert. Grattis även till detta! Gällivare... Faraoland Saga Zinnia I Gällivare kämpade vår lilla Ira, Faraoland Saga Zinnia (Paris' lillasyster). Hon fick en etta med HP från juniorklassen. Bra kämpat! Borås...

30 Sida 30 av 60 BIR, BIS-2 - Ch Hazhart Star Surf BIM, BIS-2 Ungh - Faraoland Xcuse Me Desmond Från Borås kommer en lite mer utförlig rapport för där var jag själv. Vi hade två underbara dagar i strålande solsken, med trevligt sällskap och duktiga hundar. Första dagen hade vi 5 hundar från Faraoland och så Twinkle anmälda. Vikingvalparna Gulle och Embla var först ut. Gulle kom på en hedervärd andra plats endast slagen av en släkting M Wami's Merlin som blev BIR och BIS-4 valp Grattis! Embla blev BIM-valp, Grattis Els-Marie! I vuxenklasserna slutade Ruben tvåa bästa hane med Ck. Bland tikarna fick Sally, Faraoland Xtreme Exotica, sitt första cert och slutade som tvåa bästa tik efter Twinkle, Ch Hazhart Star Surf. Etta i öppen klass med Ck kom Lokas syster Olga, Faraoland Yabbadabbadoo. Tvåa där med Ck kom Xtra, Faraoland Xtravaganza. Vi hade en uppfödargrupp som fick Hp men som INTE tävlade i stora ringen för en del av deltagarna åkte hem. Andra dagen travade Ruben fram till första platsen bland hanarna och tog sitt andra svenska cert. Han slutade som BIM och BIS-3 Unghund. Hans syster Exotica tog också sitt andra cert. Twinkle blev BIR även denna dag och slutade även hon med BIS-3. Det var den gula färgens dag för lilla brindletikvalpen, Raffes barnbarn, slutade även hon som BIS-3. GRATTIS alla och tack för trevligt sällskap. Jag vill speciellt Tacka Nora som återigen visade sina kunskaper i handling! Tack även till Ulrika, Karin och Therese för hjälp med handling. TACK Rickard och Victor för ett glatt humör och inköp av bla. köttbullar, lyxmiddag på Italiensk uteservering + transport! Viking och Loka hälsar och tackar Gulle och Olga för, hör och häpna, 50 st grisöron! Man blir bortskämd!!!!!!! Faraolands vinnande uppfödargrupp med Hederspris "En uppfödargrupp med mycket egna viljor! Fina linjer och kroppsproportioner. Långa, vackra halsar. Flotta rörelser."

31 Sida 31 av 60 Faraoland Xtreme Exotica - Faraoland Xcuse Me Desmond BIM- & BIR-Unghund, båda certvinnarna Faraoland Yabbadabbadoo Vinnande tik i öppen klass Faraoland Viking Embla BIM-valp Faraoland Viking Gulle 2:a Bästa Hanvalp

32 Sida 32 av 60 Shahrans Rafhaela In Pj's BIR, BIS-3 Valp Viking och Twinkle gör vågen! Faraoland Viking Raidho Från vinterns valpkull flyttade en valp till Norge, Faraoland Viking Raidho "Tell". Här ses han bli BIM-valp på norska Specialen. Trettiotvå valpar prövade lyckan för domare Rose-Mary Emery och vi kan stolt konstatera att Tell försvarade Faraolands färger med glans. Andra hundar vi vill gratulera är självklart BIS-hunden Vicita's Go For It som är en dotter till Ch Faraoland Nile Wild Nebukadnessar. BIS-veteranen Ch Senjisfinx Erebor också, han är en son till Nebukadnessars far, Ch Faraoland Hadyiah Out Of Africa. Jaffa är alltså gammelfarmor och är därför också med och gör vågen! Vikings son Justin BIS-valp i Norge!

33 Sida 33 av 60 Vicita's Just Matter Of Time Vikings son, Vicita's Just Matter Of Time, blev BIS-valp på senaste valputställningen. GRATTIS från oss på Faraoland! Fler gratulationer efter framgångar i Polen! Ch Singing In The Rain Out Of Africa Vi vill även gratulera Ch Singing In The Rain Out Of Africa som var i Polen på utställning och blev BIR och BIG-2. Ett JÄTTEGRATTIS till Susanne och Roland. Återigen TACK! för att ni tar så väl hand om Sing. Ni öppnade ert hem för honom när han som bäst behövde det! Ch Robert Redford Out Of Africa

34 Sida 34 av 60 Bobban, Ch Robert Redford Out Of Africa, kom tvåa bästa hane. Även han fick cert och har påbörjat sin väg mot en polsk championtitel. Lilla Army Of Love Loango blev BIM-junior och hennes och Ambis mamma, Ch Klassic's A Star In Stripes, blev BIM och kan nu även titulera sig IntUCh. BIR-junior och reserv i juniorgruppen blev Bumabala Bahati Loango. GRATTIS till ALLA! Hälsning från Ruben och Europautställningen! Faraoland Xcuse Me Desmond Heja Loka! BIM - Ch Faraoland Viking Of Venture & BIR - Faraoland Yippie Loka Vänersborg bjöd på en härlig sommardag. Utställningen började redan på fredag kväll när vår handler Sofie och hennes nya amerikanska import Enya kom hit och vi hade en trevlig kväll tillsammans. Lördagen startade redan kl och återigen frågade man sig vad man höll på med. Väl på plats så njöt vi av vackra hundar och trevligt sällskap från Västergötland och Göteborg. Viking han har ägnat för mycket tid till att jaga grannens Jack Russel så sent på fredagkvällen upptäckte vi ett litet sår på ena trampdynan efter alldeles för mycket spring. Här hemma gick han dock rent men på det ganska stubbiga gräset hade alla basenjis lite jobbigt och Viking i synnerhet. Loka förstod snabbt att här gällde det att KÄMPA och ge

35 Sida 35 av 60 järnet för Viking försökte verkligen, men var inte i form. Vi är såååå himla stolta över Loka för hon är en riktig Faraoland/Bokoto/Out Of Africa-mix. Hon har mina tre gamla damer i stamtavlan, Mingeli (som tyvärr inte finns hos oss längre och som vi saknar oändligt), Tingeling och Jaffa. Hon har inte mindre än 14 olika Bokotohundar i sitt stamträd. Loka är en dotterdotter till vår fantastiska BIS-vinnare Ch Faraoland Luxor Out Of Africa. Hemma är hon "ungen" och har därför varit lite sen i sin utveckling, men nu har hon från ful ankunge förvandlats till en vacker svan. Återigen en lyckad utställningsdag med BIR och BIM i bagaget. Vi Gratulerar "Kotten" till en fin BIS-3 Valpplacering. Nu gäller det att kurera Vikings lilla tass vilket inte blir det lättaste för en kille med så mycket spring i benen och en Jack Russel till granne! Europa Vinnarutställningen 2006 i Helsingfors! Faraoland Xcuse Me Desmond Vi vill även Gratulera Ruben, Faraoland Xcuse Me Desmond, till cert på Europa Vinnarutställningen i Helsingfors! Vi kan bara lyckligt konstatera: WAY TO GO! WELL DONE! Vi gör verkligen vågen för Ruben och Nora. Pulcinella Jaffa Juice It & LuxCh Bauchal's Magic Serengetti Jaffa, ItCh Pulcinella Jaffa Juice vill gratulera sin förre ägare Mr. Vincenzi, Italien till BIR och BIG-2 på Eurodog i Helsingfors. Vi vill även gratulera Dualis Leporello till Bästa Hane. Jättegrattis från Bubulina Basta till båda två!

36 Sida 36 av 60 Bubulina Basta Seger till hemmalaget, team Norrköping! Faraoland Xcellent Example Grattis Kenzo, Cilla och Bruno! Idag var det Faraoland Xcellent Example som tog hem BIRrosetten! Ch Hazhart Star Surf vann bland tikarna och slutade som BIM. Ruben fortsätter att vinna i Finland! Faraoland Xcuse Me Desmond Vi vill även gratulera brorsan i Finland, Faraoland Xcuse Me Desmond, Ruben, till finskt cert nummer 12 och BIM. Grattis Nora!

37 Sida 37 av 60 Två Pantertanter! Pulcinella Jaffa Juice Pulcinella Jinglebell Vi har fått en hälsning från Italien! Ett väldigt fint initiativ togs att ha en liten show där alla som älskar basenji var välkomna. En av deltagarna var vår egen Jaffas syster Pulcinella Jinglebell, också hon 16 år och 4 månader gammal! Tänk att hitta sin syster när man är över 100! Bilderna är tagna av Davide Tiberine. Tack Davide för all hjälp med att spåra Jaffas syster och hennes ägare. Ni som vill gå in på Davides egen hemsida titta in här. A family affair! Ch Faraoland Viking Of Venture & Ch Hazhart Star Surf På fredag eftermiddag packades bilen med folk och fä och en massa bråte och så tuffade vi iväg till varmare breddgrader. Trodde vi, men ack vad vi bedrog oss. Skåne hade samma trista väder som Östergötland bjöd på där resan startade. Stugorna vi bokat var av det mer spartanska slaget och trots all tidigare nämnd bråte så upptäcktes snabbt att vi led stor brist på bestick, tallrikar och glas. Detta skulle så småningom visa sig vara ett övergående

38 Sida 38 av 60 problem. På den här utställningen skulle Loka göra sin vuxendebut och vi var mycket spända på om hon skulle bjuda på de så hisnande saltomortaler hon alltid hade på sin valprepertoar. Skulle det bli favorit i repris eller... Jag vill tacka Cilla som tränat så flitigt med Loka och gjort ett Jättejobb! Faraoland Yippie Loka Cert, Best In Show Unghund Det är inte mycket att säga om utställningen mer än att vi kammade hem rubbet! Eller vad sägs om; BIR, BIS-R Valp till Faraoland Bluetooth Enigma, Bästa junior, med Ck, till Army of Love Loango, BIR, BIS-Unghund, med cert, till Faraoland Yippie Loka, BIM-Unghund, med cert, till Faraoland Xcellent Example, BIR och BIS till Faraoland Viking of Venture (det var hans andra BIS på SSUK-utställning) samt BIM till Hazhart Star Surf. Nämnas bör även att BIM-valpen är ett barnbarn till Faraoland Esenjo Rafhael. Vet ni vad BIS-Junior vann som pris? Bestick! Och BIS-priset bestod av koppar med fat!!! Kan det bli bättre? Loka bjöd på en ynka saltomortal. Segern firade vi med Rolands grillspett och gott vin därtill. Faraoland Xcellent Example Cert, BIM-Unghund Ch Faraoland Viking Of Venture BIR, Best In Show

39 Sida 39 av 60 Faraoland Bluetooth Enigma & Shahrans Rafhaela In Pj's BIR, BIS-R Valp & BIM-Valp Army Of Love Loango, BIR-Junior Ch Faraoland Viking Of Venture & Ch Hazhart Star Surf Dag 2 bjöd även den på regn och det började kännas lite segt. Nu var det i alla fall dags för Kennelklubbens internationella utställning. De unga flickorna Loka och Army var inte anmälda utan tog en välförtjänt "day off". Även här skulle det bli en family affair. BIR och BIM kneps av samma hundar som dagen innan. Kenzo fick se sig besegrad av sin äldre kusin Kevin men kom hack i häl in på tredje plats. Grattis till championat Kevin och Naranja! Vi fick även träffa en annan släkting den stiliga juniorhanen Zulu och hans matte Liz och lekkamraten Lina. Vi vill även passa på att gratulera Sofie och Madelene till första certet på faraohunden Enya från USA som visades av sin uppfödare. Det är inte bara i Skåne det händer saker så gratulationerna blir många: Först ut blir Paris till inoff cert i Lure coursing. Vi vill Gratulera min X-kulls pappa Ch Mutabaruga's Desmond Dekker till hans tyska championat!!! Grattis Noel och Rainer! Så sist men inte minst: Återigen har Ruben och Nora visat framfötterna i Finland med BIR och BIG-3 som resultat! Grattis! Jag vill tacka alla för god kamp, god hjälp och trevligt sällskap! Ytterligare ett segertåg som Viking och hans "rövarband" kan lägga till minnet!

40 Sida 40 av 60 BIR - Faraoland Xcuse Me Desmond - BIM - Bulldobas La Scala Ruben BIR och BIG-3 i Finland! Faraoland Xcuse Me Desmond Grattis från Alla på Faraoland! Lilla Ira debuterade med 1:a pris och Hp!

41 Sida 41 av 60 Faraoland Saga Zinnia Grattis Carina med familj och ett JÄTTEGRATTIS till Schäfer-BIR. Ytterligare ett Lure Coursing-cert till Flash! Ch Faraoland Thunderflash To Ribessita Flash har vunnit sitt tredje cert i Lure-coursing! Raffe fick cert (inoff.), BIR och BIF-5! Ch Faraoland Esenjo Rafhael Grattis till Raffe som visade framfötterna på LC-tävlingarna i Torup! Hälsningar från Zion och Edith i Katrineholm! ( )

42 Sida 42 av 60 Faraoland Saga Zion (Ch Faraoland Nile Wild Nebukadnessar - Saga Out Of Africa) Very Fine News Out Of Africa (Ch Luther King Out Of Africa - Ch Ofna Out Of Africa) Tack Caroline och Zion för att ni tar så fint hand om lilla Edith! En hälsning från Gulle! ( ) Faraoland Viking Gulle (Ch Faraoland Viking Of Venture - Ch Hazhart Star Surf) En vårhälsning från Zulu i Oxie! ( )

43 Sida 43 av 60 Faraoland Saga Zulu (Ch Faraoland Nile Wild Nebukadnessar - Saga Out Of Africa) En hälsning från Finland! ( ) Faraoland Xcuse Me Desmond Västerås i härligt vårväder! ( )

44 Sida 44 av 60 Ch Faraoland Viking Of Venture Ch Faraoland Viking Of Venture (Ch Mandela Free Out Of Africa - Ch Faraoland Lucia Out Of Africa) travade till sig ett BIR och BIG-2 i Västerås. Grattis till husse Patrik Cederlöf! Tack till Sofie Lönn som visade Viking. Grattis också till BIM-tiken Ch Yulara Itichika. Vikings lillebror Kenzo, Faraoland Xcellent Example (Ch Mutabaruga's Desmond Dekker - Ch Faraoland Lucia Out Of Africa, slutade trea bästa hane med Cert. Grattis Bruno och Cilla! Tack alla för god kamp och en trevlig dag. En hälsning från Faraoland Viking Embla! ( ) Faraoland Viking Embla (Ch Faraoland Viking Of Venture - Ch Hazhart Star Surf) Ruben erövrar ytterligare ett cert i Finland! ( )

45 Sida 45 av 60 Faraoland Xcuse Me Desmond Ruben, Faraoland Xcuse Me Desmond (Ch Mutabaruga's Desmond Dekker - Ch Faraoland Lucia Out Of Africa), och ägare Nora Lindvist gratuleras till ytterligare ett cert, cacib och slutligen BIM på utställningen i Lahtis, Finland. Nya hälsoresultat! ( ) Faraoland Xcuse Me Desmond (Ch Mutabaruga's Desmond Dekker - Ch Faraoland Lucia Out Of Africa) Ögonlyst - Utan anmärkning Vikings brorsdotter BIR och BIG-2! ( ) Art Of Noice Loango Vi vill också gratulera Vikings brorsdotter Art Of Noice Loango till BIR och BIG-2, endast 9 månader gammal. Jättegrattis! Champion of Champions 2006! ( )

46 Sida 46 av 60 Ch Faraoland Viking Of Venture Det har nästan blivit tradition för oss att medverka i den prestigefyllda tävlingen Champion of Champions och Veteran of Veterans. Det här var tredje året i rad som vi var där. Ch Robert Redford Out Of Africa deltog 2004, Ch Mandela Free Out Of Africa 2005 och vi har tidigare haft andra hundar som Ch Bokoto Nile Star Voyager, Ch Hot Stuff Out Of Africa och Ch Faraoland Nile Wild Bambuti där. Det som skiljde det här året var att Viking slog ut två hundar, en pointer och en afghan innan han själv fick se sig besegrad av en vacker pekingese. Så bra har det aldrig gått för oss förut. Det hela var mycket spännande och Viking skötte sig mycket fint. En sådan här galakväll kräver verkligen hundar som har ett stabilt temperament och som inte jagar upp sig av rungande applåder, dundrande hejarop, skrikig musik eller skällande hundar med nervösa ägare i trånga utrymmen. En slags mentaltest på hög nivå. Maten var god och sällskapet trevligt så vad kan man mera begära av en festkväll som denna? Vackra hundar, och det bjöds det på i all oändlighet. Möjlighet att få njuta av Sveriges hundelit en sådan här kväll är stort. Veteran of Veterans 2006-salukin är Ch Qirmizi Cartago och the Champion of Champions 2006 är amerikanska cockern Ch Caci's Cute Carmen at LD's. Grattis! Vi kommer att minnas påsken 2006 med stor glädje och stolthet. Jag vill tacka Sofie Lönn för att hon alltid visar Viking så elegant och Bettan för att du är en så god vän och så lille Viking förstås som alltid gör sitt allra bästa.

47 Sida 47 av 60 Bubulina debuterar i juniorklass på Lilla Stockholm! ( ) Bubulina Basta Dvärgtaxen Bubulina Basta var på sin första utställning i helgen. Hon var fantastisk inne i ringen och hon slutade som tvåa Bästa Tik med Ck (taxar kan inte få cert innan de har genomgått godkänt jaktprov). Tack Sofie för all hjälp! Grattis till Svensk Championtitel! ( )

48 Sida 48 av 60 Ch Unique Creation Out Of Africa Vi vill gratulera Sofie Lönn och hennes basenjitik Unique Creation Out Of Africa, Paris, till championatet. Well done! Vi vill gratulera Bure Na Fora Loango som blev BIS-valp i helgen! ( ) Bure Na Fora Loango Grattis till uppfödarna Grazyna och Andrzej, kennel Loango, Polen. Nya hälsoresultat! ( ) Faraoland Xcuse Me Desmond (Ch Mutabaruga's Desmond Dekker - Ch Faraoland Lucia Out Of Africa) Thyroid - Normalt, TgAA negativ Välkomna Army, Ambi och Bubulina! ( ) Tack till Grazyna och Andrzej för all hjälp och god vänskap!

49 Sida 49 av 60 Ambient Colour Loango Bubulina Basta Army Of Love Loango ägare: Helena Strömbert & Andrzej Kramarow Mer om Ambi här! ägare: Helena Strömbert Mer om Bubulina här! ägare: Roland Andersson, Susanne Berg & Andrzej Kramarow Mer om Army här! Vi har fått en hälsning från Harley, 15 veckor! ( ) Faraoland Bluetooth Enigma (Ch Faraoland Viking Of Venture - Ch Hazhart Star Surf) Vilken fantastisk helg för Faraoland - två bröder och två BIR! ( ) BIR - Faraoland Xcellent Example - BIM - Ch Kaya-Kayenna Malmö Internationella utställning blev en riktig toppenutställning för oss på kennel

50 Sida 50 av 60 Faraoland. BIR gick till Lucia-sonen Faraoland Xcellent Example. Kenzo tog sitt första cert och cacib. Grattis till Cilla och Bruno! BIM gick till en nära släkting, Ch Kaya-Kayenna. Grattis Naranja! Debuterade gjorde den unga juniorhanen Faraoland Saga Zulu och han slutade på fjärde plats i hanhundsklassen med ck. Bra jobbat Liz och grattis till certet på Lina! En Faraolandfröken som haft ett break från utställningsringarna var Ch Faraoland Nile Wild Nimba. Hon slutade dagen som trea bästa tik med ck och blev bästa veteran. Faraoland Xcuse Me Desmond På Tampere Internationella utställning i Finland knep Faraoland Xcuse Me Desmond, även han son till Lucia, sitt åttonde finska cert samt sitt första cacib och slutade dagen med att bli BIR och BIG-1. Ett Jättegrattis till Nora! Kennelklubben har nu ändrat felet på Hunddata! ( ) För er som är intresserade av hälsa, gå in och titta på Vikings ögonlysningsresultat. En hälsning från Mingelis barnbarn! ( ) Am, Can & IntCh Jamadari Amara Donnabella (Ch Jamila's Jamadari - Faraoland Nile Wild Indra) Bella blev BIR från veteranklassen på Seattle Kennel Club show Välkommen lilla Army! ( )

51 Sida 51 av 60 Army Of Love Loango (e. PolCh PolV-05 RusV-04 Faraoland Victory And Freedom - u. Am, Can, Rus & PolCh PolV-04 BratislV-04 Klassic's A Star In Stripes) Mer om Army här! Vi vill tacka Grazyna och Andrzej på kennel Loango för denna underbara lilla tigertjej! Nya hälsoresultat! ( ) Faraoland Voice Of The Voodoo Ögonlyst - PPM iris-iris, lindrig Faraoland Xcellent Example Ögonlyst - PPM iris-iris HD - A/A Faraoland Lucia Out Of Africa Thyroid - Normalt, TgAA negativ Sveas dotter framgångsrik på Crufts! ( ) Zordias Nefertari For Akmar Vi vill gratulera Zordias Queen Nefertari For Akmar till reserv-certet på Crufts. Tari är efter Ch Zordias Al Capone och Ch Faraoland Toyou At Zordia.

52 Sida 52 av 60 Viking inbjuden till Champions of Champions! ( ) Ch Faraoland Viking Of Venture (Ch Mandela Free Out Of Africa - Ch Faraoland Lucia Out Of Africa) Vi vill gratulera Viking som är inbjuden att medverka på Champions of Champions påsken 2006! Tack till Vikingbarnens fantastiska valpköpare! ( ) Familjen Bihl med Chippen Sofie och Janan med Harley Kerli med Idun

53 Sida 53 av 60 Emblas nya familj Familjen Enger med Raidho Faraoland Viking Gulle är imponerad av sin nya kompis Olgas kunskaper i diskning av bestick. Lycka till i framtiden och kom ihåg att vi finns till för er med råd och stöd! Vi planerar en spännande sommarkull! Gå till Planerade Valpar för vidare information! Zulu BIG-1 på valputställning i Hässleholm!

54 Sida 54 av 60 Faraoland Saga Zulu Sagas son Zulu gjorde fint ifrån sig på valputställningen i Hässleholm och blev där BIR och BIG-1. Domare var Patrik Cederlöf. Stort Grattis till ägare Liz Dahlström! Gammal kärlek rostar aldrig eller? En kär familjebild Herr och fru Stuff, Tingeling och Hot Stuff, båda tretton år, med sin kära dotter Lucia, även hon veteran med sina åtta år på nacken. Bilden är tagen i februari Det är så tyst nu...

55 Sida 55 av 60 Bokoto Nile Gossimer Glowlimn Mingeli, Bokoto Nile Gossimer Glowlimn, sover i ro nu. Vi låter dessa bilder tala för sig själv för det finns inga ord att ta till just nu. Saknaden och sorgen är total och ofattbar. Världens mest underbara och mest älskade basenji har efter en tids sjukdom fått vila. Rubens segertåg i Europa!

56 Sida 56 av 60 Faraoland Xcuse Me Desmond FinJunV-05 NordJunV-05 Faraoland Xcuse Me Desmond BIR, BIG-1 och BIS-4 i Estland. Grattis Ruben och Nora! Ruben BIR i Åbo!

57 Sida 57 av 60 Faraoland Xcuse Me Desmond (Ch Mutabaruga's Desmond Dekker - Ch Faraoland Lucia Out Of Africa) Bäst I Rasen Domare: Paul Singleton, England Ett JÄTTEGRATTIS till Nora Lindquist! BIR och BIM i Göteborg! BIR - Faraoland Xcuse Me Desmond - BIM - Ch Kaya-Kayenna Mingeli och Tingeling vill gratulera sina barnbarn till den fina vinsten i Göteborg. Faraoland Xcuse Me Desmond, Ruben, blev BIR och Ch Kaya-Kayenna, Kenya, blev BIM. Ruben är barnbarn till Tingeling och Kenya till Mingeli. Vår älskade solros fyller 16 år!

58 Sida 58 av 60 ItCh Pulcinella Jaffa Juice, sommaren 2005 Lilla Jaffa kom till oss sent i livet och nu har hon varit här över tre Specialer! Vi hoppas att hon skall kunna delta även år Jaffa firar sin dag hemma med familjen och hon önskar sig charkuterier av alla slag. Mingeli och Tingeling låter meddela att de redan köpt en hel falukorvring! Vi vill på detta sätt Gratulera alla våra basenjis som redan fyllt under december månad och de kommer naturligtvis att dela korven med Jaffa. Ett STORT grattis dock till ItCh Pulcinella Jaffa Juice! ItCh Pulcinella Jaffa Juice med sin 16-årspresent Göteborg 4-dagars resulterade i två BIR! Dk & SUCh Faraoland Goldie Hawn Faraoland Xcuse Me Desmond BIR, cert och Svensk Champion! BIR, cert och BIG-3!

59 Sida 59 av 60 En hälsning från Iris! Faraoland Saga Zinnia (Ch Faraoland Nile Wild Nebukadnessar - Saga Out Of Africa) Sveas dotter BIS i England! Zordias Nefertari For Akmar Sveas dotter Zordias Nefertari vann BIS på The Basenji Club of GB open show och reservcert på LKA. Tari är efter Ch Zordias Al Capone och Ch Faraoland Toyou At Zordia.

60 Sida 60 av 60

Mamma Lucia firar Stora Stockholm med "hela" sin familj (nästan)! En julsaga från Vallentuna och Paris!

Mamma Lucia firar Stora Stockholm med hela sin familj (nästan)! En julsaga från Vallentuna och Paris! Mamma Lucia firar Stora Stockholm med "hela" sin familj (nästan)! Här ser vi IntCh Faraoland Thunderflash från Lucias första kull med Ringmaster Out Of Africa, Ruben, Kenzo och Sally från hennes sista

Läs mer

Faraoland HD Nightster Faraoland HD Ultra Limited Faraoland HD Wide Glide Faraoland HD Street Glide

Faraoland HD Nightster Faraoland HD Ultra Limited Faraoland HD Wide Glide Faraoland HD Street Glide Faraoland HD Nightster Faraoland HD Ultra Limited Faraoland HD Wide Glide Faraoland HD Street Glide Alla är utrustade med fyrbensdrift, kan fås med tvåbensdrift vid behov för att nå kakan på bänkten, acc

Läs mer

NYHETER STOCKHOLM HUNDMÄSSA 2014

NYHETER STOCKHOLM HUNDMÄSSA 2014 Kennel Okejs Nyheter 2014 NYHETER 2014 STOCKHOLM HUNDMÄSSA 2014 Alltid lika trevligt med Stockholms Hundmässa och årets sista show. Många fina hundar var där för att kämpa om Vinnartitlar. Vår CH Benton

Läs mer

"Shenzi" aka "Bonus" aka "Daniel" har nu flyttat hemifrån o vi önskar hans nya familj lycka till!

Shenzi aka Bonus aka Daniel har nu flyttat hemifrån o vi önskar hans nya familj lycka till! "Shenzi" Faraoland Royal Wedding Cake Född: 2010-06-19 Jag har bytt adress! "Shenzi" aka "Bonus" aka "Daniel" har nu flyttat hemifrån o vi önskar hans nya familj lycka till! 8 veckor gammal! Storfrämmande!

Läs mer

Faraoland X- & Y-kullar 3 veckor!

Faraoland X- & Y-kullar 3 veckor! Faraoland X- & Y-kullar 3 veckor! Nya bilder på våra småttingar! Mingeli gör vågen! Bokoto Nile Gosimer Glowlim Mingeli gratulerar sina barnbarn och barnbarnsbarn till storslam på Svensk Vinnarutställning

Läs mer

Några rader om året som gått finner ni i vår nyårskrönika! Våra valpar är sålda. men det finns fortfarande osålda valpar hos kennel Enigma

Några rader om året som gått finner ni i vår nyårskrönika! Våra valpar är sålda. men det finns fortfarande osålda valpar hos kennel Enigma Några rader om året som gått finner ni i vår nyårskrönika! Våra valpar är sålda men det finns fortfarande osålda valpar hos kennel Enigma Valpkull 1 är här! Den 5:e december såg Sally o Harleys döttrar

Läs mer

C.I.B NORD UCH FIJV-08 FI UCH

C.I.B NORD UCH FIJV-08 FI UCH Kennel Okejs Nyheter 2011 NYHETER 2011 på årets sista stora show debuterade vår "Penny" i officiella sammanhang med att vinna en stor och fin juniorklass och tog titeln NORD JV-11, blott 9½ månad gammal!

Läs mer

NYHETER. Sist helgen i November bar det av till Herning i dagarna två med tävlan om DANSK VINNARE 2015.

NYHETER. Sist helgen i November bar det av till Herning i dagarna två med tävlan om DANSK VINNARE 2015. Kennel Okejs Nyheter 2015 NYHETER 2015 Sist helgen i November bar det av till Herning i dagarna två med tävlan om DANSK VINNARE 2015. Inga welshar i päls så det var endast vår ADB Märta som tävlade. Detta

Läs mer

A little bell. Oh! Take me back jungle days the leaves dew-wt at dawning Where hordes of monkeys shout and play as we run in the morning.

A little bell. Oh! Take me back jungle days the leaves dew-wt at dawning Where hordes of monkeys shout and play as we run in the morning. A little bell As I stand here at the show poised among the others My mind goes back to Jungle days when I ran with my brothers The mad excitement of the chase the sound of small feet running I only wore

Läs mer

NYHETER. Kennel Okejs Nyheter 2010

NYHETER. Kennel Okejs Nyheter 2010 Kennel Okejs Nyheter 2010 NYHETER 2010 2010-12-18 Stockholms Hundmässa JWW-10 SE VCH Geltman's Gala DIvine debuterande i unghundsklassen på Stockholm Hundmässa 18/12 2010. Hon vann klassen, fick CK med

Läs mer

Faraoland Basenji Månadens Bild

Faraoland Basenji Månadens Bild Sida 1 av 102 Time to say goodbye! 2007 blev ett år av ofattbar sorg och saknad. När man har hela huset fullt av fyrbenta pensionärer så vet man att den svåraste stunden i ens liv inte är långt borta.itl.ch.

Läs mer

NYHETER. På självaste Lucia fick Amy sina hett efterlängtade barn!

NYHETER. På självaste Lucia fick Amy sina hett efterlängtade barn! Kennel Okejs Nyheter 2013 NYHETER 2013 På självaste Lucia fick Amy sina hett efterlängtade barn! Det blev 4 hanar och 4 tikar. Mor och barn mår bra! Är du intresserad av denna kull så är du välkommen att

Läs mer

Parfymkullen 2 veckor, nya bilder under Nuvarande valpar!

Parfymkullen 2 veckor, nya bilder under Nuvarande valpar! Parfymkullen 2 veckor, nya bilder under Nuvarande valpar! Följ våra sötnosars utveckling under Nuvarande valpar! En fin hane kvar att tinga och eventuellt söker vi ett foder- /delägarhem till tricolourtiken.

Läs mer

Shiba Karlsson Text:Birgit Hillerby

Shiba Karlsson Text:Birgit Hillerby Shiba Karlsson Text:Birgit Hillerby Att Sverige fick sin givna plats på världskartan när det gäller Shiba kan vi alla tacka Bror och Inga Karlsson för, grundarna till kennel Manlöten. Rasen var i många

Läs mer

Utställning i Borgsjö 17/4 2016

Utställning i Borgsjö 17/4 2016 Utställning i Borgsjö 17/4 2016 Dagen började på bästa tänkbara sätt, väderleksrapporten hade ännu en gång fel och vi kunde möta alla hundutställarna med sällskap utan paraply och galoscher! 35 Hundar

Läs mer

En resa till italienska lagottoklubbens Raduno

En resa till italienska lagottoklubbens Raduno En resa till italienska lagottoklubbens Raduno Lite nervösa och mycket förväntansfulla påbörjade jag och min mamma vår resa mot Italien den 1 oktober 2018. Med oss i bilen hade vi våra egenuppfödda lagotto

Läs mer

NYHETER. Vinnarutställning i Helsingfors 8-9 December 2012.

NYHETER. Vinnarutställning i Helsingfors 8-9 December 2012. Kennel Okejs Nyheter 2012 NYHETER 2012 Vinnarutställning i Helsingfors 8-9 December 2012. Våra welshar hade stor framgång: Dag 1 vann Grace en stor juniorklass med CK och slutade sedan 4 Bästa Tik med

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 9 Familj och släkt

Träna svenska A och B. Häfte 9 Familj och släkt Träna svenska A och B Häfte 9 Familj och släkt Lina Bertil Malin Karl Alfred Familjen Alms släkt Anna Familj Johan Pia Elins föräldrar Beata syskon kusiner Elin Albin Maria Familj Martin syskon syskon

Läs mer

Kl 10 startade vi med ringträning, som jag höll i. Det är alltid kul att hjälpa nybörjare så de fattar galoppen med att visa sin hund för en domare.

Kl 10 startade vi med ringträning, som jag höll i. Det är alltid kul att hjälpa nybörjare så de fattar galoppen med att visa sin hund för en domare. På kvällen efter styrelsemötet åkte jag och Michael ut till Kvarngården där vi skulle ha inofficiell utställning för Bichon Frisé. Det var en vacker plats med gamla stugor och stora gröna ytor och lövskog

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Safiyas Blogg. Jag växte upp med min mormor och stora bröder i Somalia/Etiopien.

Safiyas Blogg. Jag växte upp med min mormor och stora bröder i Somalia/Etiopien. Safiyas Blogg Jag heter Safiya, Och bor i Sverige Har varit i Somalia I Somras. Jag kommer att skriva hur det var i mitt hemland. Mitt liv Jag föddes i Mogadisho, Somalia, 2002. Jag var där tills jag blev

Läs mer

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3 Läskort 1 Simon är 12 år. Han tycker mycket om att resa. Han har varit i många länder. Han tyckte mest om Italien, Spanien och USA för att maten är godast där. Nästa gång vill han resa till Sydafrika.

Läs mer

Årsberättelse Kennel Tailtop s En liten summering från året som gått och trots att det har känts trögt har det faktiskt hänt en del.

Årsberättelse Kennel Tailtop s En liten summering från året som gått och trots att det har känts trögt har det faktiskt hänt en del. Årsberättelse 2016 Kennel Tailtop s En liten summering från året som gått och trots att det har känts trögt har det faktiskt hänt en del. Året började med att jag blev invald i Enköpings brukshundklubbs

Läs mer

Publicerat med tillstånd Flickan jag älskar heter Milena Text Per Nilsson Bild Pija Lindenbaum Alfabeta 1998

Publicerat med tillstånd Flickan jag älskar heter Milena Text Per Nilsson Bild Pija Lindenbaum Alfabeta 1998 . Milena går i min klass. Hennes ögon är två svarta solar. Men hennes ögon ser mej inte. Jag finns inte för henne. Och det är det jag vill, mest av allt i världen: Jag vill finnas för Milena. 11 Det var

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november

barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november barnhemmet i muang mai måndag 15 oktober - söndag 18 november Oj, oj oj, nu går tiden fort det har redan gått fem veckor sedan förra veckobrevet! Var tog de fem veckorna vägen? Jo, de försvann i en massa

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Pluggvar familjens bästa vän!

Pluggvar familjens bästa vän! Pluggvar familjens bästa vän! Välkommen till min skog och Pluggvars vänner! Historien om Pluggvar och det perfekta kastet Långt inne i den djupa skogen bor en lustig figur vars namn är Pluggvar. Pluggvar

Läs mer

Arkiv: Hälsningar. "Här är en hälsning från Sidney som vi hämtade hos er 2012 och Tiki som vi hämtade i går båda njuter vi av livet"

Arkiv: Hälsningar. Här är en hälsning från Sidney som vi hämtade hos er 2012 och Tiki som vi hämtade i går båda njuter vi av livet Hälsning från Elliot! Från Facebook-gruppen: "Här är en hälsning från Sidney som vi hämtade hos er 2012 och Tiki som vi hämtade i går båda njuter vi av livet" Hälsningar från Nimbus! Foto av Elsa taget

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol När det gäller alkohol

Läs mer

Kapitel 1. Kattungen. "Nu går jag till skolan!" sa jag. "Hej då! " "Hej då Bella!". När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante.

Kapitel 1. Kattungen. Nu går jag till skolan! sa jag. Hej då!  Hej då Bella!. När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante. Guldskatten Kapitel 1 Kattungen Klockan var halv 7 på morgonen. Idag var det 12/1. Jag skulle flytta. Fast egentligen ville jag inte flytta. Väckarklockan ringde, och jag gick upp ur sängen och tog på

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Nyårskrönika 2012. Eller är inte livet underbart? Summering av en Schäferuppfödares år i detta fantastiska land!

Nyårskrönika 2012. Eller är inte livet underbart? Summering av en Schäferuppfödares år i detta fantastiska land! Nyårskrönika 2012 Eller är inte livet underbart? Summering av en Schäferuppfödares år i detta fantastiska land! 2012 har på mer än ett sätt varit ett år som passerat i raketfart med många roliga saker,

Läs mer

Semestervecka i Skara

Semestervecka i Skara Sommarbilder 2008 Här de uppklädda grabbarna innan vi skall på dop. Här är hela familjen Nyhus samlad efter att de döpt kusin Adam i Örgryte kyrka.. Semestervecka i Skara Vi hyrde en liten stuga vid sjön

Läs mer

Nytt år och nya möjligheter!

Nytt år och nya möjligheter! Nytt år och nya möjligheter! Upplärningen har nått sitt mål och syfte så nu är det efter gemensamt beslut klart att vi går vidare på egna ben. Jag (Cilla) tackar för tiden som varit tillsammans med Helena

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 22 februari 2010 - tisdag 23 mars 2010

barnhemmet i muang mai måndag 22 februari 2010 - tisdag 23 mars 2010 barnhemmet i muang mai måndag 22 februari 2010 - tisdag 23 mars 2010 Här hos oss är det väldigt varmt och med värmen infinner sig en lugn nästan lite loj stämning. I skrivande stund har alla barn slutat

Läs mer

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Farten med min vackra bräda Är obeskrivlig Men ändå så är det synen Som fångade mina ögon. Jag kollar på de andra. Så ser vilken fart de åker med. Men ändå

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Lägerutvärdering VETTRA 2016

Lägerutvärdering VETTRA 2016 Lägerutvärdering VETTRA 2016 26 juni-4 augusti 2016 Utvärdering 7-dagars läger (läger 1,3 och 4), Vettra 2016 Förmågor: (Före och efter lägret, skalan 1-5 där 1=lägst, 5=högst) Tänka positivt Före 3,40

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla Mitt liv Dagbok Dans Jag heter Ella Sovmorgon BFF Milla Av Lina Sjögren Söndag 21 augusti 2016 Hej dagboken! Jag är en tjej som är tio år och heter Ella. Jag älskar att dansa och jag är jättemorgontrött.

Läs mer

Semestervecka i Skara

Semestervecka i Skara Sommarbilder 2008 Här de uppklädda grabbarna innan vi skall på dop. Här är hela familjen Nyhus samlad efter att de döpt kusin Adam i Örgryte kyrka.. Semestervecka i Skara Vi hyrde en liten stuga vid sjön

Läs mer

Enkel dramatisering Lilla Thérèse av Jesusbarnet Festdag 1 oktober

Enkel dramatisering Lilla Thérèse av Jesusbarnet Festdag 1 oktober Enkel dramatisering Lilla Thérèse av Jesusbarnet Festdag 1 oktober Bakgrund Den 1 oktober firar kyrkan S:ta Teresa av Jesusbarnet, även kallad Thérese av Lisieux, jungfru och kyrkolärare. I dagens samling

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 16 maj - torsdag 27 juni 2013

barnhemmet i muang mai torsdag 16 maj - torsdag 27 juni 2013 barnhemmet i muang mai torsdag 16 maj - torsdag 27 juni 2013 Tiden går fort, alldeles för fort! Vi tycker det var igår vi skickade vårt förra brev, men igår var det hela sex veckor sedan. Och visst har

Läs mer

Särskilda bestämmelser för utställning Åldern beräknas så att hunden ska ha uppnått, för klassen bestämd ålder, den dag den ställs ut Juniorklass

Särskilda bestämmelser för utställning Åldern beräknas så att hunden ska ha uppnått, för klassen bestämd ålder, den dag den ställs ut Juniorklass Särskilda bestämmelser för utställning _När en deltagande hund ådragit sig någon form av exteriörpåverkande skada ska veterinärintyg uppvisas som beskriver ingreppet och ska alltid i original medtas vid

Läs mer

En olydig valp. Publicerat med tillstånd Puzzel på valpkurs Text Isabelle Halvarsson Bild Margareta Nordqvist Bonnier Carlsen 2011

En olydig valp. Publicerat med tillstånd Puzzel på valpkurs Text Isabelle Halvarsson Bild Margareta Nordqvist Bonnier Carlsen 2011 En olydig valp Det var en varm dag fram på höstkanten. I en bil satt den lilla jack russell-valpen Puzzel. Hon var en terrier och rätt så envis av sig. När dörren öppnades slank hon snabbt ut. Tyst som

Läs mer

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11.

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11. Afrika Din pappa (eller mamma) arbetar på ett internationellt företag med huvudkontoret i Salo. Han (eller hon) har nu fått världens chans, ett erbjudande att under ett helt år bygga upp en ny fabrik i

Läs mer

Svensk Briard- och Picardvinnare 2016

Svensk Briard- och Picardvinnare 2016 Svensk Briard- och Picardvinnare 2016 Datum: 2016-05-14 Officiell utställning: för Briard och Berger Picard Arrangör: Svenska Briardklubben, AfBd Plats: Vilsta Sporthotell Domare: Jeanette Larive och Jean-Jacques

Läs mer

barnhemmet i muang mai söndag 10 juli - söndag 24 juli

barnhemmet i muang mai söndag 10 juli - söndag 24 juli barnhemmet i muang mai söndag 10 juli - söndag 24 juli Det här veckobrevet blir ett fjortondagarsbrev, helt enkelt för att vi inte har varit så mycket på barnhemmet p.g.a. Unicefs utbildning i Khao Lak.

Läs mer

Vår dagbok 2009. 2009-12-29 ~ Faraolands nyårskrönika ~

Vår dagbok 2009. 2009-12-29 ~ Faraolands nyårskrönika ~ Vår dagbok 2009 2009-12-29 ~ Faraolands nyårskrönika ~ Året 2009 är snart slut och än en gång kan kennel Faraoland lägga ett mycket framgångsrikt år bakom sig. Året började med sex alldeles dagsfärska

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december Under veckorna som har gått har vi med jämna mellanrum i vardagen firat thailändska högtider och framöver blir det dags för lite farang-högtider

Läs mer

Dagboken Mini. Av Lillia

Dagboken Mini. Av Lillia Dagboken Mini Av Lillia September 7 september Hej dagboken. Jag heter Lilia och jag är 12 år gammal. Jag har en egen orm som heter Lusen. Jag går i klass 5 och älskar att spela fotboll. Jag började skriva

Läs mer

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack KAPITEL 6 Verb: preteritum Imperativ Tala +de Ring +de Läs* +te Må +dde preteritum talade ringde läste mådde *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex:

Läs mer

Räkna med Rutiga Familjen

Räkna med Rutiga Familjen Räkna med Rutiga Familjen Ett grafiskt mattespel som behandlar de fyra räknesätten med positiva och negativa tal. Utan siffror och symboler. Med lärande agenter. Saga Http://rutigafamiljen.se 2008-11-06

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november

Tranbärets månadsbrev november 2013-12-04 Tranbärets månadsbrev november Snart kommer han med skägget! Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och firar jul här på förskolan. Julen är också en tid att rå om varandra

Läs mer

År /10 Ester har fött sina valpar. Det blev 5 tikar. 25/9 Hedda - Amorras Hejdlösa Hedda - har gjort sitt MH idag med 1:a på skott.

År /10 Ester har fött sina valpar. Det blev 5 tikar. 25/9 Hedda - Amorras Hejdlösa Hedda - har gjort sitt MH idag med 1:a på skott. År 2016 2-3/12 Stockholm Vinnarutställning Itsi - Amorras Iprinsessa Itsi - 4 BT o 2 BT med Cert Jojje - Amorras Jäklaranamma Jojje - Excellent Ukk 3 Märta - Amorras Gudomliga Gabo - Excellent Ökk 2a Riga

Läs mer

Utställningskritiker 2016 Västra KK Göteborg 10/ Domare: Gunnar Nyman

Utställningskritiker 2016 Västra KK Göteborg 10/ Domare: Gunnar Nyman Utställningskritiker 2016 Västra KK Göteborg 10/1 2016 Domare: Gunnar Nyman Valklass tikar Leximus Born To Be Wild SE26348/2015 8 Mån krafti tik, utm kropp. God paralellitet i huvudsak, näsroten är lång,

Läs mer

PDF-fil nerladdat från www.boggas.se Sofia Olsson & kelpie Casey. Cefeus Ea. Utställningsresultat 2005-2013. Resultatsammanställning 2005-2010

PDF-fil nerladdat från www.boggas.se Sofia Olsson & kelpie Casey. Cefeus Ea. Utställningsresultat 2005-2013. Resultatsammanställning 2005-2010 PDF-fil nerladdat från www.boggas.se Cefeus Ea Utställningsresultat 2005-2013 Resultatsammanställning 2005-2010 Datum Plats Klass Kvalitet Bästa Resultat Övrigt 2013-05-11 Lomma BK Veteran Excellent 1:a

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Nyhetsbrev från Barnhemmet The Step Insamlingsstiftelsen Barnhemmet Sofia Februari 2012

Nyhetsbrev från Barnhemmet The Step Insamlingsstiftelsen Barnhemmet Sofia Februari 2012 Lions Club Löddeköpinge Elektrobladh AB Konstnär Ulla Bolin Acta Kapitalförvaltning Helsingborg Nyhetsbrev från Barnhemmet The Step Insamlingsstiftelsen Barnhemmet Sofia Februari 2012 Vi har den senaste

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti

barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti Två och en halv vecka sen sist. Två och en halv vecka som har varit rätt så lugna och rätt så förkylda. Det är förkylningstider nu. Många av våra

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Historien om Semlan. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Historien om Semlan. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Historien om Semlan är berättelsen om den lille hankatten som hittades i juli månad utanför Seminarieskolan i Landskrona. Upphittaren hade hört honom jama ynkligt i buskarna hela dagen, så när hon slutade

Läs mer

Resultat PYS officiella rasspecial i Norje Boke den 7 augusti 41 vuxna, 12 valpar. Domare: Mrs Jean Pero, USA

Resultat PYS officiella rasspecial i Norje Boke den 7 augusti 41 vuxna, 12 valpar. Domare: Mrs Jean Pero, USA RASSPECIAL - NORJE BOKE 2010 Resultat PYS officiella rasspecial i Norje Boke den 7 augusti 41 vuxna, 12 valpar. Domare: Mrs Jean Pero, USA BIR Vi'skaly's Nordique Norton BH-2 Vi'skaly's African Tunda BH-3

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 25 juli - söndag 14 augusti

barnhemmet i muang mai måndag 25 juli - söndag 14 augusti barnhemmet i muang mai måndag 25 juli - söndag 14 augusti Tre veckor har gått sedan vi skickade förra veckobrevet. Detta för att vi tog oss några dagar ledigt och för att Sussi sedan gick och blev sjuk.

Läs mer

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017 www.itfsverige.se Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / 20-23 april 2017 Söndag 23 april kl. 17.45 Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens tävlingar: Bloggen uppdateras av: Petra Dydiszko

Läs mer

ADJEKTIV. En cykel kan t ex vara: stor, svart, snabb, gammal, bra, fin flerväxlad och rostig. Alla dessa ord är adjektiv.

ADJEKTIV. En cykel kan t ex vara: stor, svart, snabb, gammal, bra, fin flerväxlad och rostig. Alla dessa ord är adjektiv. ADJEKTIV Adjektiv beskriver hur något är eller ser ut. En cykel kan t ex vara: stor, svart, snabb, gammal, bra, fin flerväxlad och rostig. Alla dessa ord är adjektiv. När du jämför din cykel med en kompis

Läs mer

Så här går det till på utställning

Så här går det till på utställning Så här går det till på utställning Allmänna regler Rätt att delta på utställning har svenskägda hundar registrerade i SKK och utländskt ägda hundar registrerade i av SKK erkänd utländsk kennelklubb. För

Läs mer

Så här går det till på utställning

Så här går det till på utställning Så här går det till på utställning Allmänna bestämmelser Rätt att delta på utställning har svenskägda hundar registrerade i SKK och utländskt ägda hundar registrerade i av SKK erkänd utländsk kennelklubb.

Läs mer

Onsdag den 13 oktober 2010

Onsdag den 13 oktober 2010 Onsdag den 13 oktober 2010 Kära dagbok! Nu är det dags för mig att träffa mina Comenius vänner i England. Först provade jag att sitta i eget säte men det var lite läskigt så jag satte mig hos Tommy. I

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Så här går det till på utställning

Så här går det till på utställning Så här går det till på utställning Allmänna regler Rätt att delta på utställning har svenskägda hundar registrerade i SKK och utländskt ägda hundar registrerade i av SKK erkänd utländsk kennelklubb. För

Läs mer

Aktuellt 2000 Bernice är död Milton tog 1:a på drevprov Ina har fått valpar Alla valparna sålda Två valpar kvar Mandela spårchampion

Aktuellt 2000 Bernice är död Milton tog 1:a på drevprov Ina har fått valpar Alla valparna sålda Två valpar kvar Mandela spårchampion Aktuellt 2000 001222 Bernice är död Bernice, kallad Mimmi, är död. Hon var en mycket speciell hund, och inte minst älskad var hon av sin bror Ben-Bella, det vill säga min egen Sixten. Varje gång de möttes

Läs mer

SÅ HÄR GÅR DET TILL PÅ UTSTÄLLNING

SÅ HÄR GÅR DET TILL PÅ UTSTÄLLNING SÅ HÄR GÅR DET TILL PÅ UTSTÄLLNING Allmänna regler Rätt att delta på utställning har svenskägda hundar registrerade i SKK och utländskt ägda hundar registrerade i SKK eller erkänd utländsk kennelklubb.

Läs mer

Om katter vi räddat och deras historia 2014

Om katter vi räddat och deras historia 2014 Om katter vi räddat och deras historia 2014 Året började med att lille soptunnekatten Odd Rolf räddads till livet av vår underbara vet. Han hade en snara runt halsen och var slängd i en soptunna. Men han

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

Rymdresan. Äventyret börjar.

Rymdresan. Äventyret börjar. 1 Rymdresan Äventyret börjar. Isac är en helt vanlig kille på 15 år och är trött på morgonen och han älskar äpplen. Han har en katt som heter Snawboll 2. Han har ett kompisgäng också. I kompisgänget så

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D Stockholms SS Nyhetsbrev November 2011 Kära schackförälder, året går mot sitt slut och det börjar bli dags att avrunda höstterminen med några punkter. Eftersom vi hittills inte hunnit skicka några nyhetsbrev

Läs mer

LISAS DAGBOK när autismen tar över. Thomas Filipsson

LISAS DAGBOK när autismen tar över. Thomas Filipsson LISAS DAGBOK när autismen tar över Thomas Filipsson Barnläkaren var tydlig och korrekt Det är något som inte stämmer. Orden är hämtade från den 8 maj 1995. På avdelning 15 på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev

Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev Barnens RäddningsArk Nyhetsbrev December 2009 Till alla nyhetsbrev... Rubriker: Efter sju år har flickorna sitt eget hem Första mötet Aldrig kunde jag tro Festen på El Arca som ingen kommer att glömma

Läs mer

Månadsbrev december-januari-13

Månadsbrev december-januari-13 Månadsbrev december-januari-13 Det har nu hunnit bli nytt år och ny termin på förskolan. Vi har inte skrivit något månadsbrev sen november men här kommer en sammanfattning av vad vi gjort under december

Läs mer

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt 1000 varma tack för den informativa, kunskapsfyllda, lättillgängliga boken Glutenfritt gott och enkelt! Alla lättbakade, goda och säkra recept kommer

Läs mer

Kärlek stavas köttbulle

Kärlek stavas köttbulle Kärlek stavas köttbulle - funderingsfrågor och diskussion Ämne: Svenska, SVA, SFI Årskurs: Gymnasiet, Vux Lektionstyp: reflektion och diskussion, Lektionsåtgång: 1-3 Funderingsfrågor Frågorna kan användas

Läs mer

Veckobrev v4-6. Konjunktioner och Satsadverbial också

Veckobrev v4-6. Konjunktioner och Satsadverbial också Veckobrev v4-6 Zlatan Läxa med meningar till torsdag den 24 januari. Hans pappa är bosnier och hans mamma är kroat. Där fick han mat men det var ofta bråk hemma. Han älskade sin fotboll men han var inte

Läs mer

Best in Show SE U(u)CH WW-10 Don's Prolog e. Don's Dalesman u. SE U(u)CH Cleavehill Princess Patsy Ägare Annica Högström Uppsala

Best in Show SE U(u)CH WW-10 Don's Prolog e. Don's Dalesman u. SE U(u)CH Cleavehill Princess Patsy Ägare Annica Högström Uppsala Foton från utställningen Fotograf Carsten Haven Sörensen WSSKs Open Show i Norra Stockholm 18 oktober 2014 Domare Jan Törnblom Best in Show SE U(u)CH WW-10 Don's Prolog e. Don's Dalesman u. SE U(u)CH Cleavehill

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj

barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj Veckan har varit lugn men den har bestått av många Hej då och många Hej. Veckan har i stort sett varit lugn. Vi har kommit in i våra nya rutiner, som

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Författare: Svea Assarsson. Rymdresan. PS: Läs inte boken på kvällen.

Författare: Svea Assarsson. Rymdresan. PS: Läs inte boken på kvällen. Författare: Svea Assarsson Rymdresan PS: Läs inte boken på kvällen. Kapitel 1 Huvudpersonen Jag heter Frooogi. Jag är 2 år. Jag har 2 stora ögon. Ett grönt öga och ett rött. Jag är hel grön med några svarta

Läs mer