UNGDOMSLANDSLAGETS BREDDTRÄNING ETT KONCEPT FÖR EN STARKARE BREDD

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UNGDOMSLANDSLAGETS BREDDTRÄNING ETT KONCEPT FÖR EN STARKARE BREDD"

Transkript

1 UNGDOMSLANDSLAGETS BREDDTRÄNING ETT KONCEPT FÖR EN STARKARE BREDD Svensk hoppsport har skördat stora framgångar de senaste åren men vi kan bli ännu bättre. Framför allt i de yngre åldersgrupperna. Därför ska vi koppla grepp om helheten och arbeta med detaljer som gör skillnad. Allt för att säkerställa en fortsatt framgång för hela kedjan från ungdomshoppning till seniormästerskap. Genom ett enhetligt utbildnings- och tävlingssystem från ponny till landslaget ska vi bli en framstående nation på att utveckla ryttare och hästar med sikte mot mästerskap. I vårt nya utbildningskoncept ungdomslandslagets breddträning ska vi fortsätta bygga vidare på ridskolans viktigaste uppgift dvs. att lära ut hästhållning och ridning genom att involvera ryttarmärkets utbildningsplan som går ut på att stimulera allsidiga häst- och ridkunskaper inom fokusområdena: hästkunskap, ridlära, fysträning, kostlära, etik och moral samt färdighetsutveckling. Breddträningskonceptet kommer att involvera våra fyra hörnstenar: Hästen i centrum. Att ha god kunskap om ridning och hästar är en förutsättning om du vill lyckas med sin ridsportsatsning. Kunskapen om, och kärleken till, hästen måste alltid vara vägledande i de val som ro r vår sportsatsning. Ryttare a r idrottare. Svenska ryttare skall vara sportsliga föredömen. Den moderna ryttaren månar om att hålla sig själva i god fysisk form. I begreppet idrottare ryms även andra egenskaper som krävs för en lyckad sportsatsning. En bra bredd ger en vass topp. Vi måste bli bättre på att identifiera talanger och ha tydliga, synliga och långsiktiga riktlinjer för hur vi ska rekrytera, behålla och utveckla ryttare. För att fler ska ha en realistisk chans att göra en elitsatsning, måste vi kunna erbjuda ett system där fler ryttare kan erbjudas ett reellt stöd. Det är viktigt att fo rbundet äger strukturen och att vi systematiserar utvecklingsarbetet från lägsta nivån upp till landslaget. Tävla på rätt sätt. Vårt tävlingssystem måste premiera rätt saker på rätt nivå. Målet är ett väl fungerande tävlingssystem som stimulerar ryttare och hästar att kunna och vilja gå vidare, sikta högre och utvecklas mot elit och internationell nivå.

2 Breddträningskonceptets målsättningar Breddträning kommer att vara en viktig del i vårt långsiktiga arbete att stärka svensk hoppsport genom att 1. Stärka utbildningen och utvecklingen hos våra unga ryttare på nivån under elit. 2. Lyfta kunskapsnivån brett, både vad gäller ridning och hästkunskapen generellt 3. Utvärdera yngre duktiga tränare med potential att så småningom kunna ta steget upp i vår organisation 4. Breddträningen ska ta vid från strax under elit för ponny, junior och young rider. Målgruppen för breddträningskonceptet Breddträningskonceptet riktar sig i första hand till ryttare i åldrarna år på ponny och häst samt år på häst och som befinner sig på LA/120-nivå. Där ser vi ett stort intresse och engagemang från aktiva och även en möjlighet till att tidigt i de aktivas karriär vara med och påverka för att underlätta utveckling och göra utvecklingskurvan mot internationell seniorsport så jämn och rak som möjligt. Det finns ca aktiva i den åldersgruppen med tävlingslicens fördelade över hela landet men med tyngdpunkt på Skåne, Småland, Stockholm och Västra Götaland, det är också på dessa platser vi ska inleda under 2016 med totalt fyra träningstillfällen. Frekvens Målsättning är att breddträning fr.o.m ska anordnas en gång i månaden på olika platser i landet utifrån en rättvis fördelning baserad på hur många aktiva det finns i just det aktuella området. Tränare De tränare som engageras ska vara minst B-tränare ha en förankring i sporten och besitta potential att eventuellt så småningom eventuellt kunna ta steget upp som P/Ch- eller J/YRlandslagstränare. En viktig målsättning är att på ett långsiktigt sätt kunna involvera, marknadsföra, utbilda och utvärdera framtida spetstränare för att försäkra oss om att de fungerar i ledningsgruppen och bland aktiva. Hemma-tränare Det är viktigt att även inkludera ryttarnas hemmatränare, de som varje vecka träffar ekipaget, för att i dialog få en långsiktighet i systemet. Hemmatränare kommer att bjudas in till samtliga träningstillfällen för att kunna följa träningar och ställa frågor.

3 Vi har inledningsvis engagerat följande tränare: Sandra Carlsson (32 år) Sandra är 32 år gammal och bosatt i Värnamo, där hon driver eget stall samt är verksam som B tränare var hon stipendiat och trainee på Flyinge. Under flera år har Sandra utbildat och tävlat hästar upp till svår klass, ofta egna uppfödningar och flera av dem med internationella placeringar som resultat. Sandra är ett framtidsnamn inom svensk hoppning. Hennes filosofi är att utbilda både ryttare och häst i grundridning. Ryttaren behöver vara i en följsam position för att genom god inverkan få hästen i balans och framåtbjudning. Ekipaget ska vara ett team! Fredrik Spetz (33 år) Fredrik är uppvuxen i en hästfamilj, med pappa Johan som tidigare svårklassryttare och tränare, och mamma Anne som i många år bedrivit ridskola. Som junior och ungdomsryttare tog Fredrik flera SM-medaljer, NM-medaljer, blev juniorchampion och red junior EM. Efter tiden som ungdomsryttare flyttade han till Tyskland för att jobba och samla erfarenhet hos toppryttaren Marcus Ehning. Fredrik red och tävlade Ehnings hästar under två väldigt lärorika år jobbade Fredrik hos Maria Gretzer i skånska Tygelsjö. Där red han Gretzers yngre hästar, och startade även en liten egen verksamhet med några hästar upp till 1.50 klasser. Från och med 2009 är Fredrik bosatt i Norsholm där han bedriver Stall Spetz AB bestående av utbildning, tävling och försäljning av hopphästar från unghästar till svår hoppning. Han är B-tränare och har mycket träningar och kurser. Fredrik har sedan juniortiden haft Malin Baryard och Pether Markne som tränare och mentor, ett samarbete som pågår än i dag. Henrik Ankarcrona (36 År) Henrik har redan sedan ponnytiden ingått i lag som representerat Sverige på mästerskap. Både ponny EM, Junior EM och Young rider EM. Som ungdomsryttare flyttade Henrik utomlands och har arbetat åt både Hans Horn och Paul Schockemöhle. Under sina totalt 7 år utomlands ingick Henrik även i Team Audi tillsammans med bl. a. Emile Hendrix och Eric van der Vleuten. Henrik respresenterade Sverige på många stora tävlingar och red bl. a. Superleauge och på den populära "hemmatävlingen" Scandinavium var Henrik placerad i Världscupen med Audi's Candlelight. I San Patrignano CSI4* var Henrik 2a plac i 160 Grand Prix med samma häst. Flertalet GP placeringar på CSI3*, CSI4*,CSI5* nivå. Henrik har haft förmånen att träna för världens bästa tränare som bl. a. Henk Nooren, Paul Schockemöhle, Emile Hendrix, Eric van der Vleuten och Hans Horn. Han har utbildat ca 20 hästar till svår klass i hoppning.

4 Väl hemma i Sverige inleddes ett samarbete med Flyinge. Här red och tränade Henrik tillsammans med otroligt skicklige Peter Eriksson. Nu var det hingstar som gällde och Bruksproven blev många. Då hästarna nu var yngre blev det representation vid unghäst VM och mkt tävlande i Sverige upp tom 150. Idag driver Henrik tillsammans med sin fru Ingrid en tävlings och träningsverksamhet ca en mil från Flyinge med både privat-, gruppträningar och kurser. Henrik är B-tränare i hoppning och undervisar bl.a. på Beridarprogrammet (BP) och Unghästprogrammet vidareutbildning (UPv) på Flyinge. De senaste åren har Henrik tävlat framgångsrikt med flertalet placeringar på CSI2* och CSI3* tävlingar, t.ex. 2a plats i CSI3* GP och vinnare av 7 års-finalen på Avelschampionatet. Flertalet placeringar och vinster i svår klass på elit tävlingar runt om i Sverige. Henrik är också anlitad som testryttare på Bruksprovet i Sverige och Finland och har dömt 3 & 4 års-championatet i hoppning. Jacob Hellström (39 år) Jacob Hellström är Sveriges mest framgångsrika ponny ryttare genom tiderna med bl.a. individuellt guld och lag silver på europamästerskapen i Hasselt, Belgien 1993, individuellt silver och lagguld på europamästerskapen på Drottningholm, Sverige 1992 och lagbrons på europamästerskapen 1991 i Wierden, Holland. Jacob har därefter ridit i både junior och YR-landslag under flera år med medalj i nordiska mästerskapen och en mängd internationella GP-starter och nationshoppningar på meritlistan. Som senior har Jacob producerat ett stort antal hästar tom 150 klass och även framgångsrikt deltagit i unghästchampionaten med vinst och pallplaceringar på Breeders, Flyinge och i Scandinavian Open, Falsterbo. Parallellt med arbetet som landslagsledare för ungdomslagen gör Jacob en egen sportsatsning och har för tillfället ett antal hästar som går internationell Grand Prix. Jacob är B-tränare i hoppning och flitigt anlitad runt om i landet. Senior Advisor och inspiratör Pether Markne (54 år) Rådgivare, inspiratör och mentor till våra breddtränare är Pether Markne. Pether är inte bara en av våra mest framgångsrika tränare genom alla tider, han har även ridit OS i dressyr och 160-hoppning. Sin egen framgångscocktail blandar Pether med lika delar hoppning och dressyr samt många års erfarenhet som ryttare och tränare. Han kliver gärna bort från traditionellt tänkande och hämtar inspiration både i och utanför hästvärlden. Pether är en kreatör som kan konsten att göra det svåra i ridkonsten enkelt. Det är de små detaljerna som gör de stora skillnaderna, menar Pether Markne. Oavsett om uppgiften handlar om dressyr eller hoppning.

5 Inbjudningar Inbjudan till att anmäla sig läggs ut på förbundets hemsida och skickas ut till klubbar i området samt till distrikten. Varför ska du som ryttare vara med? Det finns många fördelar med att vara med i landslagets breddträningskoncept. Här får du: 1. Utveckla dig i ett framgångsrikt träningssystem med sikte mot höga klasser, landslag och mästerskap. 2. Bli uppmärksammad av landslagsledningen från ungdomssidan. Vid varje tillfälle kommer någon från landslagsledningen för ungdomshoppning vara på plats och observera er, men också vara tillgänglig för frågor och funderingar som finns hos er som satsar mot toppen. 3. Teoretisk kunskap som förbereder dig för landslagsverksamhet och Ridsportförbundets talangprogram Låter det intressant för dig? I så fall är detta ett utmärkt sätt att börja. Här går vi igenom grunderna både i ridning och teoretiskt vilket ger förberedande kunskaper inför vidare utveckling. Vi som står bakom Bakom landslagets breddträningskoncept står landslagsledarna för ungdomshoppningen och hoppningens ledning på Svenska Ridsportförbundet. Annika Ersgård Sportchef för hoppningen på Svenska Ridsportförbundet. Telefon: E-post: annika.ersgard@ridsport.se Jacob Hellström Landslagsledare för Junior och Young Riders i hoppning. Telefon: E-post: jacob.hellstrom@hotmail.com Thomas Fasteus Landslagsledare för Ponny och Children i hoppning. Telefon: E-post: thomas.fasteus@lerbergsgard.se

HOPP SPORT EN MOT 2020

HOPP SPORT EN MOT 2020 HOPP SPORT EN MOT 2020 Svensk hoppsport ska både verksamhets- och resultatmässigt vara topp tre bland idrotterna i Sverige samt en av världens främsta hoppnationer. Genom ett enhetligt utbildnings- och

Läs mer

Talangsatsingen. Det kommer även anordnas två teoritillfällen under terminens gång. Ett med fokus på kost och träning samt ett om mentalträning.

Talangsatsingen. Det kommer även anordnas två teoritillfällen under terminens gång. Ett med fokus på kost och träning samt ett om mentalträning. Talangsatsingen Nu är det dags för talangsatsningen att dra igång igen! Tack vare Idrottslyftet kommer LFK kunna fortsätta med talangsatsningen även i år. Detta innebär att vi kan ge våra medlemmar under

Läs mer

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013.

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Sandra Nilsson Född 95 Meriter : Lag-SM medaljer på ponny Startat

Läs mer

RIDSPORTENS UTVECKLINGSMODELL. Text

RIDSPORTENS UTVECKLINGSMODELL. Text RIDSPORTENS UTVECKLINGSMODELL Text RIDSPORTENS UTVECKLINGSMODELL EN UTVECKLANDE OCH INKLUDERANDE BARN OCH UNGDOMSIDROTT SOM BAS FÖR LIVSLÅNGT INTRESSE OCH ELITSATSNING FÖR DE SOM VILL. REFLEKTIONER.. Har

Läs mer

R I D S P O R T S AT S N I N G

R I D S P O R T S AT S N I N G Young Riders Academy RIDSPORTS AT SNI NG 2013 Young Riders Academy Young Riders Academy ger unga ryttartalanger en unik chans till utvecklingsmöjligheter inom hoppning eller dressyr på ett såväl sportsligt

Läs mer

Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes

Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes har ridit och sen Jonas som är hoppryttare och systern

Läs mer

Är jag i rätt klass? B tränarkurs Strömsholm. Namn: Emma Emanuelsson. Handledare: Elisabeth Lundholm, Pether Markne

Är jag i rätt klass? B tränarkurs Strömsholm. Namn: Emma Emanuelsson. Handledare: Elisabeth Lundholm, Pether Markne Är jag i rätt klass? B tränarkurs Strömsholm Namn: Emma Emanuelsson Handledare: Elisabeth Lundholm, Pether Markne 2016-2017 1 Innehållsförteckning Inledning Syfte/Frågeställning Metoder/Material Slutsats/Analys

Läs mer

Ridsportens plan för TALANGUTVECKLING

Ridsportens plan för TALANGUTVECKLING Ridsportens plan för TALANGUTVECKLING 2 Talangutvecklingsplan juni 2012 Talangutvecklingsplan juni 2012 3 Talangutvecklingsmodell Modellen är i dagsläget en pyramid uppdelad i fem olika nivåer. Inom varje

Läs mer

TALANG UTVECKLING FÖR FÄLTTÄVLAN

TALANG UTVECKLING FÖR FÄLTTÄVLAN TALANG UTVECKLING FÖR FÄLTTÄVLAN Fälttävlanskommittén Version ett: augusti 2013. 1 RYTTARENS NIVÅ TÄVLING TRÄNING FOKUS FÄLTTÄVLAN UTVECKLINGSTRAPPA Denna utvecklingstrappa har skapats av Gunilla Fredriksson,

Läs mer

Välkomna till Avsutten träff Strömsholm 9-10/1

Välkomna till Avsutten träff Strömsholm 9-10/1 Välkomna till Avsutten träff Strömsholm 9-10/1 13.00-14.45 Tävla internationellt & mästerskap 14.45-15.15 Fika 15.15-16.15 Föreläsning av Jens & Lotta 16.30-17.30 Clinic med Jens, Lotta och Filip 17.45-18.45

Läs mer

Voltigen vill 2024. En fantastisk sport

Voltigen vill 2024. En fantastisk sport Voltigen vill 2024 En fantastisk sport Voltige är en unik kamratsport där flickor och pojkar, kvinnor och män, ponnyer och hästar tävlar tillsammans på lika villkor och i samma klasser. 1. Voltigen vill

Läs mer

SVENSK DRESSYR Vision 2024

SVENSK DRESSYR Vision 2024 SVENSK DRESSYR Vision 2024 av SvRFs Dressyrkommitté 1. Innehållsförteckning 1. Innehållsförteckning... 1 2. Målbilden Visionen 2024... 3 3. Fyra hörnstenar i utvecklingen av SVENSK DRESSYR... 3 Vi har

Läs mer

DEVELOPMENT TOUR C- OCH D-PONNY

DEVELOPMENT TOUR C- OCH D-PONNY DEVELOPMENT TOUR C- OCH D-PONNY Development Tour är resultatet av en önskan från landslagsledningen att ännu bättre förbereda våra C- och D-ponnyryttare inför kommande nationshoppningar och mästerskap.

Läs mer

Handbok för A, B & C tränare! Samt anvisningar för tränarutbildning

Handbok för A, B & C tränare! Samt anvisningar för tränarutbildning Handbok för A, B & C tränare! Samt anvisningar för tränarutbildning Utgåva 7 Handbok för tränare! Tränarutbildningens bakgrund Tränarutbildningen startade 1991, bakgrunden till bildandet var då att de

Läs mer

Företagande mot sporten

Företagande mot sporten Företagande mot sporten Att driva företag och samtidigt fokusera på hoppsporten Fredrik Spetz 2015-01-06 Innehåll Inledning och syfte... 3 Metod... 4 Insamlad data från intervjuer... 5 Analys... 7 Slutsats...

Läs mer

Talangutveckling. Examensarbete Pernilla Bjuhr

Talangutveckling. Examensarbete Pernilla Bjuhr Talangutveckling Examensarbete 2014-2015 Pernilla Bjuhr Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1Syfte... 1 2. Upplägg med Östgötateamet... 2 2.1Kriterier för att vara med i Östgötateamet fälttävlan...

Läs mer

RIDSPORTENS UTVECKLINGS MODELL. Från ryttarmärken till mästerskapsmedaljer

RIDSPORTENS UTVECKLINGS MODELL. Från ryttarmärken till mästerskapsmedaljer RIDSPORTENS UTVECKLINGS MODELL Från ryttarmärken till mästerskapsmedaljer FRÅN RYTTARMÄRKEN TILL MÄSTERSKAPSMEDALJER Foto: Mikael Sjöberg Svenska Ridsportförbundets Tävlingssektion genomförde 2006-2009

Läs mer

Verksamhetsberättelse TS 2018

Verksamhetsberättelse TS 2018 Bilaga 1 Verksamhetsberättelse TS 2018 Tävlingssektionen har under 2016 anordnat 16 stycken tävlingar och fyra Pay and Jump. Vi har haft 3 547 starter fördelat på 2 444 starter i hoppning och 1 103 starter

Läs mer

Verksamhetsidé - VOIB

Verksamhetsidé - VOIB Verksamhetsidé - VOIB VOIB ansvarar för all landslagsverksamhet för svenska badmintonspelare. VOIB ska tillse bästa förutsättningar för landslagsspelare i kvalitetssäkrade miljöer och tillsammans med individen

Läs mer

Vision: Sverige skall vara den ledande ridnationen i världen

Vision: Sverige skall vara den ledande ridnationen i världen Vision: Sverige skall vara den ledande ridnationen i världen Barn och ungdom Utbildning Avel och hästhållning SPORT - TÄVLING att bli en ledande sportnation RIDKLUBB - RIDSKOLA att vidareutveckla ett rid-

Läs mer

En grå och mulen novemberdag åkte Karin och jag till Siri Swärd för en intervju.

En grå och mulen novemberdag åkte Karin och jag till Siri Swärd för en intervju. En grå och mulen novemberdag åkte Karin och jag till Siri Swärd för en intervju. Siri har i princip ridit i hela sitt liv. Hon började på ett gotlandsruss, fortsatte med en shetlandsponny och sen en B-ponny.

Läs mer

TALANGUTVECKLING FÖR FÄLTTÄVLAN

TALANGUTVECKLING FÖR FÄLTTÄVLAN TALANGUTVECKLING FÖR FÄLTTÄVLAN Fälttävlanskommittén Version två: april 2016. 1 FÄLTTÄVLAN UTVECKLINGSTRAPPA 6. VÄRLDSELIT RYTTARENS NIVÅ TÄVLING TRÄNING FOKUS Denna utvecklingstrappa har skapats av Gunilla

Läs mer

Är man dressyrryttare så ska det väl framgå eller hur?

Är man dressyrryttare så ska det väl framgå eller hur? LFK har ju inte bara hoppryttare som tävlar för klubben utan även några duktiga dressyrryttare så vi har besökt Sofia Möller för att få veta lite mer om hennes liv. Om vi börjar från allra första början

Läs mer

Strategi 2024 WE. Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare.

Strategi 2024 WE. Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare. Strategi 2024 WE Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare. Grupp1 : Anna N, Ulrika P, Gabriella P, Malin B, Åsa T, Ingela H Delmål för 2016/2017

Läs mer

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07 Personinformation Distriktsstyrelsen Foto: Mittsvenska Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola.

Läs mer

Vägen till Landslaget

Vägen till Landslaget Svenska Judoförbundet Landslaget Vägen till Landslaget Uttagning riktlinjer för svenska Judoförbundets utvecklingstrupper Utvecklingstrupp Utvecklingstruppen är en del i Svenska judoförbundets landslagsprogram

Läs mer

Handbok för A, B & C tränare!

Handbok för A, B & C tränare! Handbok för A, B & C tränare! Samt anvisningar för tränarutbildning Utgåva 5 Handbok för tränare! Tränarutbildningens bakgrund Tränarutbildningen startade 1991, bakgrunden till bildandet var då att de

Läs mer

Samband mellan tidig prestation och senare elit i fälttävlan

Samband mellan tidig prestation och senare elit i fälttävlan Samband mellan tidig prestation och senare elit i fälttävlan Ponnylaget EM 005 Pratoni del Vivaro, Italien Hannes Melin Frida Andersén Louise Svensson Jädhe Therese Persson Maria Bredberg av 5 red egenutbildade

Läs mer

Utvecklingsplan för Svensk hoppsport

Utvecklingsplan för Svensk hoppsport Utvecklingsplan för Svensk hoppsport 1. Bakgrund till dokumentet Svensk hoppsport har sedan 1990-talet haft ett antal höjdpunkter och en väsentlig breddning, men i likhet med många andra nationer är det

Läs mer

Varför ponnysport? Jag har valt att dela upp ryttare i olika grupper. Hobby gruppen Små resurser gruppen Stora resurser gruppen Rutingruppen

Varför ponnysport? Jag har valt att dela upp ryttare i olika grupper. Hobby gruppen Små resurser gruppen Stora resurser gruppen Rutingruppen S i d a 1 Varför ponnysport? Jag har valt att både för mig själv och för er utreda vikten av ponnysportens existens. Jag har valt att hålla mig inom hoppsporten men jag tror och hoppas att mina tankar

Läs mer

Sofia Bengtsson Mitt namn år Sofia Bengtsson, jag är 18år gammal. Jag går sista året på Plönningegymnasiet, med inriktning NIU.

Sofia Bengtsson Mitt namn år Sofia Bengtsson, jag är 18år gammal. Jag går sista året på Plönningegymnasiet, med inriktning NIU. Sofia Bengtsson Mitt namn år Sofia Bengtsson, jag är 18år gammal. Jag går sista året på Plönningegymnasiet, med inriktning NIU. Där bor jag tillsammans med min häst Pilot. När vi inte går i skolan bor

Läs mer

Årsberättelse 2018 Strömsholms Ridsportförening

Årsberättelse 2018 Strömsholms Ridsportförening Årsberättelse 2018 Strömsholms Ridsportförening Åter igen ett händelserikt år med stora sportsliga framgångar för våra ekipage och många väl arrangerade SRF tävlingar. Ett stort GRATTIS till alla våra

Läs mer

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet

Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020. Idrott hela livet Vision & Mål Riksveterankommittén 2014-2020 Idrott hela livet 1 Introduktion Detta dokument beskriver Riksveterankommitténs mål och vision för verksamheten 2014-2020 samt aktiviteter för att nå dit. Vi

Läs mer

SKÖTARE TILL TOPP ETT SAMARBETE MELLAN

SKÖTARE TILL TOPP ETT SAMARBETE MELLAN SKÖTARE TILL TOPP ETT SAMARBETE MELLAN VILL DU VARA EN DEL AV PROJEKTET SKÖTARE TILL TOPP? Vad är ett projekt? Älvkarleby ridklubb har under 2009 ansökt om pengar från Idrottslyftet för att starta ett

Läs mer

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation Distriktsstyrelsen Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola. Har suttit med i Mittsvenska

Läs mer

NYHETSBREV EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST VAD HAR TEAM CONTEST FÖR VISION OCH SYFTE?

NYHETSBREV EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST VAD HAR TEAM CONTEST FÖR VISION OCH SYFTE? NYHETSBREV ÅRG ÅNG 1, NUM ME R 1 2012-01-12 I DET HÄR NUMRET: PRESENTATION AV TEAM CONTEST MARCUS NYMAN 3 2 EN FANTASTISK START FÖR TEAM CONTEST Team Contest har redan i starten av sitt andra verksamhetsår

Läs mer

Svenska landslaget i Working. Equitation tar sikte mot. VM i Wien 5-8 juni 2014!

Svenska landslaget i Working. Equitation tar sikte mot. VM i Wien 5-8 juni 2014! Svenska landslaget i Working Equitation tar sikte mot VM i Wien 5-8 juni 2014! År 2014 är det VM i Wien 5-8 juni och fyra ekipage har kvalat dit och blivit uttagna att ingå i det svenska landslaget i Working

Läs mer

Anvisningar för tränarutbildning Handbok för A, B & C tränare

Anvisningar för tränarutbildning Handbok för A, B & C tränare Anvisningar för tränarutbildning Handbok för A, B & C tränare Utgåva 8 Handbok för tränare Tränarutbildningens bakgrund Tränarutbildningen startade 1991, bakgrunden till bildandet var då att de som fungerade

Läs mer

Gruppindelning JUNIOR

Gruppindelning JUNIOR GRUNDKURS JUNIOR Grundkursen vänder sig till barn från 6 år och uppåt. Inga förkunskaper krävs. Lektionen är 45 min och består av en hälft ridning med vuxen som ledare och en hälft teori. GRUND2KURS Här

Läs mer

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och Vision: vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och tävlingsutövare. Vi skall ligga i framkant i vår utbildningsverksamhet och verka

Läs mer

livsstil Systrarna som satsar allt i dressyren 6 hästfocus #

livsstil Systrarna som satsar allt i dressyren 6 hästfocus # 6 hästfocus #1 2012 www.hastfocus.se livsstil Systrarna som satsar allt i dressyren R Systrarna Thilda och Ebba Rimsäter tillhör Sveriges elit bland dressyrryttarna och de har mängder med framgångar bakom

Läs mer

Anvisningar för tränarutbildning Handbok för A, B & C tränare

Anvisningar för tränarutbildning Handbok för A, B & C tränare Anvisningar för tränarutbildning Handbok för A, B & C tränare Utgåva 8 Handbok för tränare Tränarutbildningens bakgrund Tränarutbildningen startade 1991, bakgrunden till bildandet var då att de som fungerade

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren har föreningen

Läs mer

Svensk rodd idrotten hela livet

Svensk rodd idrotten hela livet Svensk rodd idrotten hela livet Verksamhetsinriktning med strategiska mål för svensk rodd mot 2025 Svensk rodds vision dit vill vi Idrotten hela livet Innehåll Svensk rodds verksamhetsidé därför finns

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län År/tidsperiod 2015 Gemensamma

Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län År/tidsperiod 2015 Gemensamma Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län Gemensamma Deltagare i DM måste tävla för klubb som är ansluten till Stockholms bestämmelser Läns Ridsportförbund StRF. DM och -DM arrangeras

Läs mer

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2015-2018 1 VISION 3 2 VÄRDEGRUND 3 3 VERKSAMHETSBESKRIVING 3 3.1 UTBUD 3 3.2 SÄKERHET 4 3.3 GOD HÄSTHÅLLNING 4 3.4 UTBILDNING 4 3.5 PERSONAL 4

Läs mer

Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2014-2015

Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2014-2015 Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2014-2015 Innehållsförteckning Ridsporten i samhället Så här arbetar Svenska Ridsportförbundet Inriktningsmål Ett förbund vi arbetar tillsammans Flera och Nöjda

Läs mer

TEMADAGAR. alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för föräldrar) (ej 7/12 där vi istället subventionerat priset.

TEMADAGAR. alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för föräldrar) (ej 7/12 där vi istället subventionerat priset. TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR - teori På Jutagårdens Ridskola vill vi inte bara prioritera och värdesätta ridning utan även teorin som vi anser är minst lika viktig för att få en värdefull utbildning.

Läs mer

MED MÅLET INTAGNING TILL SOK S TOPP OCH TALANGPROGRAM SENAST 2016/17 RIDSPORT - DRESSYR

MED MÅLET INTAGNING TILL SOK S TOPP OCH TALANGPROGRAM SENAST 2016/17 RIDSPORT - DRESSYR KRAVANALYSFRÅGOR OCH UTVECKLINGSTRAPPA MED MÅLET INTAGNING TILL SOK S TOPP OCH TALANGPROGRAM SENAST 2016/17 RIDSPORT - DRESSYR 10 april 2014 Version 2 Inledning Uppdraget består i att skapa en utvecklingstrappa

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan

Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2012-2013 Innehållsförteckning Ridsporten i samhället Så här arbetar Svenska Ridsportförbundet Inriktningsmål Ett förbund vi arbetar tillsammans Nöjdare medlemmar

Läs mer

Nyby Torshälla Ridklubb

Nyby Torshälla Ridklubb En framgångsrik förebild inom ridsporten Måldokument Nyby Torshälla Ridklubb Nyby Torshälla Ridklubb Måldokument NTRKs verksamhetsidé NTRK ska vara en framgångsrik förebild för alla inom ridsporten. Alla,

Läs mer

Handigolf. Se möjligheter GER VÄRDEN FÖR LIVET. Funktionsnedsättning är inget hinder för att spela golf.

Handigolf. Se möjligheter GER VÄRDEN FÖR LIVET. Funktionsnedsättning är inget hinder för att spela golf. Handigolf. GER VÄRDEN FÖR LIVET Se möjligheter Funktionsnedsättning är inget hinder för att spela golf. Vi är alla golfare. Svenska Golfförbundet bedriver bredd- och elitverksamhet för handigolfare och

Läs mer

Om du går in på vår hemsida hittar du mer information om Häst & Ridsport samt hela skolans utbud.

Om du går in på vår hemsida  hittar du mer information om Häst & Ridsport samt hela skolans utbud. Kontakt Vill du veta mer? Om du går in på vår hemsida www.nbgkalmar.se hittar du mer information om Häst & Ridsport samt hela skolans utbud. Har du eller dina föräldrar frågor? Skicka e-post till info@nbgkalmar.se

Läs mer

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott

Verksamhetsinriktning. för Svensk Friidrott Verksamhetsinriktning för Svensk Friidrott 2011-2013 Förslag till förbundsårsmötet 2010 Svensk Friidrott är Svenska Friidrottsförbundet, distrikten, föreningarna, aktiva och ledare. Tillsammans arbetar

Läs mer

RIDNING MED RYTTARE MED FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR

RIDNING MED RYTTARE MED FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR Del 3 i Örebro Fältrittklubbs jubileumsserie 2017 RIDNING MED RYTTARE MED FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR 1960 Ridningen med ryttare med funktionsnedsättningar startar i Örebro Fältrittklubb som en av de första

Läs mer

- enligt stadgarna är en sammanslutning av för ridsporten

- enligt stadgarna är en sammanslutning av för ridsporten VÄRDEGRUND Uppsala Ponnyklubbs värdegrund utgår i huvudsak från Svenska Ridsportförbundets värdegrund och idéprogram, vilket vi känner är en stabil grund för föreningen att stå på. Uppsala Ponnyklubb är

Läs mer

Dessa verksamheter skall genomsyra kärnverksamheterna: Värdegrunden Barnrättsperspektivet God hästhållning Säkerhet

Dessa verksamheter skall genomsyra kärnverksamheterna: Värdegrunden Barnrättsperspektivet God hästhållning Säkerhet Verksamhetsplan 2019 Så här arbetar Södermanlands Ridsportförbund Södermanlands Ridsportförbund (SöRF) är en ideell förening och ska arbeta som Svenska Ridsportförbundets (SvRF) regionala organ i enlighet

Läs mer

Svensk Bordtennis - Landslag - Sporten

Svensk Bordtennis - Landslag - Sporten Svensk Bordtennis - Landslag - Sporten FRAMKANT - NYTÄNK - UTVECKLING Fokus ; Work in Progress och Pingisligan SBTF Konvent - Okt 13-14 - Mikael Andersson Micke Andersson - Sportchef Landslags identitet.

Läs mer

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12)

Vision och Verksamhetsplan Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) Vision och Verksamhetsplan 2010-2012 Svenska Konståkningsförbundet 1 (12) VISION Vi ska brett stå för att högt nå! VERKSAMHETSIDÉ Gemensam vision och målsättning Varje förening bedriver en verksamhet utifrån

Läs mer

KONVENT 13-14/

KONVENT 13-14/ KONVENT 13-14/10 2018 Ny förbundschef vem är jag? Jobbat länge i periferin av svensk pingis Ansvarig för marknadsföring, webb samt grafisk produktion vid VM i Halmstad Bidra med energi och entusiasm Utvecklingsfokuserad

Läs mer

Sista dagen kommer lägret att avslutas med en kombinationstävling i både hoppning och dressyr.

Sista dagen kommer lägret att avslutas med en kombinationstävling i både hoppning och dressyr. VÄLKOMMEN TILL SOMMARLOVET OCH RIDLÄGER - BOLLNÄS RIDSÄLLSKAP! LÄGER 1 TRÄNINGSLÄGER MED TÄVLINGSINRIKTNING VECKA 25, 17-20/6 2019, 09.00-16.00, KARIN FREDRIKSSON/MICHAELA HELLSTRÖM Ett träningsläger i

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Om att sätta mål Av Henrik Johansen Det ska vara ryttaren som tänker en tanke, ryttarens huvud som ger en signal till kroppen, ryttarens kropp som ger en signal till hästen, och

Läs mer

Verksamhetsplan Stockholms Läns Ridsportförbund

Verksamhetsplan Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund Verksamhetsidé/Syfte I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsporten i Stockholms län med kvalité, för alla hela livet. Vilket innebär:

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K

Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K 2019-02-09 Kick-off för alla tävlingsintresserade på Sork Dagens upplägg: Presentation av TSEK, tävlingsåret 2018 och kommande tävlingar 2019 Föreläsning

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Utvecklingstrappa Svensk Freestyleprogrammet Puckelpist

Utvecklingstrappa Svensk Freestyleprogrammet Puckelpist Bakgrund Saknat en träningsstruktur (röd tråd) Puckelpist har blivit mer komplex. Rätt träning i rätt ålder krävs för att få rätt utveckling Utvecklingstrappa Svensk Freestyleprogrammet Puckelpist Svensk

Läs mer

Unghästchampionat, en led i utbildningen eller det enda målet?

Unghästchampionat, en led i utbildningen eller det enda målet? Petra Aittola Unghästchampionat, en led i utbildningen eller det enda målet? Inledning I Sverige finns det årligen två olika stora championat för de unga hästarna. Den ena har blivit kallad som utomhuschampionat

Läs mer

STOCKHOLMS LÄNS RIDSPORTFÖRBUND. Årsmöte den 18 mars 2015

STOCKHOLMS LÄNS RIDSPORTFÖRBUND. Årsmöte den 18 mars 2015 STOCKHOLMS LÄNS RIDSPORTFÖRBUND Årsmöte den 18 mars 2015 HÄLSNING FRÅN ORDFÖRANDEN 2014 ÄNNU ETT HÄNDELSERIKT ÅR Vårt förbund står på en stabil grund med en omfattande verksamhet Den ideella föreningen

Läs mer

TEMADAGAR. KOSTNAD alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för anhöriga)

TEMADAGAR. KOSTNAD alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för anhöriga) TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR - teori På Jutagårdens Ridskola vill vi inte bara prioritera och värdesätta ridning utan även teorin som vi anser är minst lika viktig för att få en värdefull utbildning.

Läs mer

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2013-2015 1 VISION 3 2 VÄRDEGRUND 3 3 VERKSAMHETSBESKRIVING 3 3.1 PRODUKTPORTFÖLJ 3 3.2 SÄKERHET 4 3.3 GOD HÄSTHÅLLNING 4 3.4 UTBILDNING 4 3.5 PERSONAL

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE FÖR UNGHÄSTCHAMPIONAT OCH FJORD-SM FÖR JUNIORER

TÄVLINGSREGLEMENTE FÖR UNGHÄSTCHAMPIONAT OCH FJORD-SM FÖR JUNIORER TÄVLINGSREGLEMENTE FÖR UNGHÄSTCHAMPIONAT OCH FJORD-SM FÖR JUNIORER SVENSKA SVENSKA FJORDHÄSTFÖRENINGEN Detta tävlingsreglemente ägs av Svenska Fjordhästföreningen (SFF). Det är SFF:s styrelse som äger

Läs mer

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info Ditt fö retag Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN TITTA IN I STYRELSEARBETET Vi har styrelsemöte i slutet av varje månad och vill gärna ha synpunkter och idéer från er alla som vi kan ta med i

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Vad krävs för en lyckad undervisning Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Vad krävs för en lyckad undervisning Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Vad krävs för en lyckad undervisning Av Henrik Johansen Det är viktigt som tränare att vi förstår vår uppgift fullständigt och på så sätt har de bästa möjliga förutsättningarna

Läs mer

De olika idrotternas kriterier för rekommendation av elev till specialidrott (Upprättade av idrotterna )

De olika idrotternas kriterier för rekommendation av elev till specialidrott (Upprättade av idrotterna ) De olika idrotternas kriterier för rekommendation av elev till specialidrott (Upprättade av idrotterna 2005-2017) De enskilda idrottsorganisationerna har upprättat specifika kriterier genom så kallade

Läs mer

Ungdomsdressyr Vad ligger bakom ett framgångsrikt Ungdomsekipage?

Ungdomsdressyr Vad ligger bakom ett framgångsrikt Ungdomsekipage? Ungdomsdressyr Vad ligger bakom ett framgångsrikt Ungdomsekipage? Clara Espinosa Fördjupningsarbete B-tränarutbildning 18/19 2019-02-02 1 INNEHÅLL INLEDNING... 3 Syfte... 3 Frågeställning... 3 TEORI...

Läs mer

Örebro fältrittklubb. Verksamhet och uppdrag

Örebro fältrittklubb. Verksamhet och uppdrag Örebro fältrittklubb Verksamhet och uppdrag Antagen 14 december 2011 Reviderad februari 2013 Örebro fältrittklubb Örebro fältrittklubb bildades 1917 efter ett initiativ från främst militärt håll. Klubben

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2017 -

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 PISTOLSEKTIONEN Svenskt pistolskytte mot världsklass 2020 Svenska Skyttesportförbundet Swedish Shooting Sport Federation www.skyttesport.se Pistolsektionens verksamhetsplan 2018 -

Läs mer

AFFÄRSPLAN

AFFÄRSPLAN UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING SVERIGES BÄSTA RIDSKOLA EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2016-2021 1 1 VISION 3 1.1 Visions slogan 3 1.2 Fullständig vision 3 2 MISSION 3 3 VÄRDEGRUND 3 4 VERKSAMHETSBESKRIVING

Läs mer

Häst & Ridsport. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på

Häst & Ridsport. Naturbruksprogrammet - Lantbruk. Läs mer på Häst & Ridsport Naturbruksprogrammet - Lantbruk Läs mer på www.ingelstorp.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a säkerhet, ergonomi, stallskötsel, sits- och balansträning Ditt första år på häst- och ridsport

Läs mer

Verksamhetsplan Västerbottens Ridsportförbund

Verksamhetsplan Västerbottens Ridsportförbund Verksamhetsplan 2017 Västerbottens Ridsportförbund Verksamhetsplan 2017 en efter föreningarnas föreningarna möjlighet Västerbottens att Ridsportförbund Verksamhetsidé/Syfte vara samarbetsorganisation för

Läs mer

Alpin skidåknings kriterier för deltagande i

Alpin skidåknings kriterier för deltagande i De olika idrotternas kriterier för rekommendation av elev till specialidrott (Upprättade av idrotterna 2005-2019) De enskilda idrottsorganisationerna har upprättat specifika kriterier genom så kallade

Läs mer

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS Vision: Svensk konståkning strävar mot att bli bäst i världen.

SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS Vision: Svensk konståkning strävar mot att bli bäst i världen. SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDET 201707/ LA, AH SVENSKA KONSTÅKNINGSFÖRBUNDETS ELITPROGRAM FÖR SINGEL, PAR & ISDANS 2017-2018 Vision: Svensk konståkning strävar mot att bli bäst i världen. Långsiktiga mål:

Läs mer

Regelverk 2011. Senast ändrad 2011-02-11

Regelverk 2011. Senast ändrad 2011-02-11 Regelverk 2011 Senast ändrad 2011-02-11 Idrottens Hus Box 384 831 25 ÖSTERSUND 010-476 42 38 mittsvenska.ridsport@jhidrott.rf.se www.ridsport.se/mittsvenska Förord Då är det nytt år och med det lite nya

Läs mer

Svenska Brottningsförbundet Elitutvecklingsplan

Svenska Brottningsförbundet Elitutvecklingsplan Svenska Brottningsförbundet Elitutvecklingsplan Inledning (12 landslag) Herrar ungdom fristil (arvoderade tränare) Herrar juniorer fristil (arvoderade tränare) Herrar U23 fristil (arvoderade tränare) Herrar

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2015

Allmänna bestämmelser för Allsvenskan År/tidsperiod 2015 REGLER FÖR ALLSVENSKAN 2015 för Allsvenskan 2015 För att klubb ska få Har betalt sina avgifter till Stockholms Läns Ridsportförbund och delta med lag i Svenska Ridsportförbundet. Allsvenskor krävs att

Läs mer

LANDSLAGET-BMX Resultatmål landslagstävlande: Mål landslagstävlande:

LANDSLAGET-BMX Resultatmål landslagstävlande: Mål landslagstävlande: LANDSLAGET-BMX 2018 Svenska Cykelförbundets inriktning att ta medaljer på internationella mästerskap är ett huvudmål med landslagsverksamheten 2018.Fokus ligger fortsatt på att utveckla elit, junior och

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni stötta och synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren

Läs mer

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet.

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet. --Medlemsblad 1, Januari 2019-- Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Medlemsbladet har gått ut var tredje månad under ett års tid och jag hoppas det är något ni uppskattat. För mig blir

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2017

VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2017 VÄLKOMMEN TILL STIPENDIEUTDELNINGEN 2017 Olivia Wänglund Bergsåker Badmintonklubb/Selånger FK U17 SM Göteborg 2017 vann damdubbel tillsammans med Tilda Sjöö (Uppsala) och blev tvåa i Mixeddubbel tillsammans

Läs mer

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR

UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR UTTAGNINGSKRITERIER FÖR SHORT TRACK 2015-2016 - SENIOR och JUNIOR Generell beskrivning av Svenska Skridskoförbundets uttagningskriterier för säsongen för Short Track - Senior 2015-2016 1. Målsättning Svenska

Läs mer

Foto: Mikael Sjöberg IDROTTS- LYFTET

Foto: Mikael Sjöberg IDROTTS- LYFTET Foto: Mikael Sjöberg IDROTTS- LYFTET Utvecklar svensk ridsport Idrottslyftet är regeringens riktade satsning på barn- och ungdomsidrott. Här kan föreningar inom Svenska Ridsportförbundet läsa om hur ni

Läs mer

Regelverk 2016 Norrlandsmästerskap

Regelverk 2016 Norrlandsmästerskap Regelverk 2016 Norrlandsmästerskap Senast ändrad 2015-02-21 Strandgatan 1 871 45 Härnösand mittsvenska.ridsport@jhidrott.rf.se www.ridsport.se/mittsvenska Förord Dags för ännu ett nytt tävlingsår för oss

Läs mer

TALANG TILL TOPP TIPs från coachen TANkAr från dig 1

TALANG TILL TOPP TIPs från coachen TANkAr från dig 1 TALANG TILL TOPP Tips från coachen tankar från dig 1 Innehåll Förord 3 Du är en del av svensk ridsport 4 En idrott med hästen i centrum 6 Tillsammans 8 Vad är talang? 10 Vad motiverar dig? 12 Sätta mål!

Läs mer

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN

SVENSKA CASTINGFÖRBUNDET HANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN 2011 INLEDNING Vid 2010 års förbundsmöte fick styrelsen i uppdrag att se över castingsportens organisation och arbeta för en förändring. Med anledning av det då stundande världsmästerskapet

Läs mer

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan

Karlstads Tennisklubb. Verksamhetsplan Karlstads Tennisklubb Verksamhetsplan 2(8) Innehållsförteckning 1. Föreningen... 3 1.1. Vision... 3 1.2. Verksamhetsidé... 3 1.3. Värdegrund... 3 2. Strategi... 4 2.1. Långsiktiga mål... 4 2.2. Kortsiktiga

Läs mer

SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET

SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET Den nya grenen under SvRF Working Equitation WE - kommittéen Helena Wiklund och Jan Gustafsson Här är en gren som gör att alla kan mötas över gränserna oavsett hästeller ponnyras,

Läs mer