Flamco Undercentrals Teknik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Flamco Undercentrals Teknik"

Transkript

1 Flamco Undercentrals Teknik

2 Flamco Undercentals Teknik Känner du till kraven kan du enkelt lösa problemen: prisvärda och smidiga, energieffektiva lösningar till fastigheter Vi utvecklar och tillverkar nyskapande, energieffektiva, högkvalitativa produkter för distribution av värme och tappvatten. God samverkan mellan komponenter och snabba svarstider minskar energiförlusten och ger dig en prisvärd, miljövänlig uppvärmningsprocess. Dessutom får du bästa möjliga service och råd, vilket ger alla inblandade goda förutsättningar och en stabil grund. Alla våra kvalificerade medarbetare är pålitliga experter med relevanta tekniska kunskaper. Vi engagerar oss i våra kunder och era projekt från en inledande diskussion och yrkesmässig rådgivning till att vi tar fram lösningar och levererar dem. Flamco, Meibes och HSF är väletablerade, internationella företag som vart och ett har mer än 0 år i branschen. Våra produkter och lösningar är effektiva, miljövänliga och lönsamma.

3 Meibes fördelare och pumpserier för värmesystem upp till 300 kw Både distributionsinstallationen och pumparna till värmesystem har olika moduler som förenklar montering och gör det lätt att ersätta enskilda komponenter. De olika värmeseparerade distributionsinstallationerna har två eller tre värmekretsar. Pumparna levereras färdigmonterade i olika storlekar från DN till DN 6, och kompletterar värmeledningssystemet med en reglercentral. Victaulic-anslutningarna gör att det går snabbt och lätt att installera, eftersom de har en vinkel på 90 grader som gör att de kan anslutas även på svåråtkomliga ställen. System kan användas till flöden på upp till 100 m³/h och effekter på upp till.300 kw. Reglercentralen kan gärna utökas med en hydraulisk fördelare och magnetisk separator. Hela modulsystemet gör alltså planering och beräkning enkelt och säkert från hydraulisk fördelare till pumpar. Grundutrustningen levereras med värmeisolering och höj- och sänkbara ben. Alla våra produkter är beprövat läckagefria och levereras färdiga att tas i bruk.

4 Meibes Basic undercentraler för fjärrvärme En värmeväxlarcentral används för att dels värma upp medium till centralvärmesystem och dels värma tappvarmvatten, genom att omvandla parametrar för det värmemedium som används i fjärrvärmenätet till så kallade säkra parametrar som kan användas i centralvärmesystem. Centralen ska anslutas till värmenät med högtemperatursystem (till exempel 16 bar/130 C) och till byggnadens inre VVS-system Svetsad stålram. Pulverlacken hettas upp till 00 C. Det gör att pulvret i den löses upp och polymeriseras, vilket gör lacken korrosionsbeständig och att den håller bättre mot frätning och mekaniska skador. Systemets primärventiler är svetsade, medan övriga anslutningar och ventilkopplingar är gängade. 3 Manuellt påfyllningssystem. Elkablarna sitter i korrugerade plastskenor som har fästs i ramen. Elförsörjningen och utomhustemperatursensorn ansluts inne i styrskåpet, där även huvudbrytaren sitter. De raka rören och värmeväxlarna är mjukisolerade. Med syntetiskt etenpropengummi. Det innehåller ingen freon och inga PVC-plaster. Och fungerar perfekt upp till 17 C.

5 Meibes Profi undercentraler för fjärrvärme Aluminiumram En lätt, rostbeständig ram av högkvalitativa aluminiumdelar. När kapaciteten överstiger 10 kw går det att dela den i två delar (beroende på undercentralens dimensioner). Flänsade kopplingar Primärventiler till nätet, systemventiler och reglerventiler är flänsade, kopplingarna för bruksvarmvatten är gängade, medan avtappningsoch avluftarventiler samt spärrventiler till vattnets påfyllningssystem är svetsade.. 3 Automatiskt vattenpåfyllningssystem Ett automatiskt vattenpåfyllningssystem med magnetventil och tryckreglage samt möjlighet att välja automatisk eller manuell aktivering från styrskåpet. Elanslutning Styrskåpet sitter på en metallsockel jämte huvudbrytaren och anslutningarna till elnät och utomhustemperatursensor. Dessa sitter i var sin låda. Anslutningar: potentialutjämningen (jordningen) går igenom flänsarna och är kopplad till anslutningsplinten. Elström och signalkablar har egna ingångar i en kabelränna av aluminium. Isolering och märkning Värmeväxlarna har hård isolering (originaldel från värmeväxlartillverkaren). Undercentralens ledningar isoleras med polyuretanskum som har täckts med PVC och fått en aluminiumyta med flödesmarkeringar (blå = retur, röd = tillopp). Dessutom bifogas en beskrivning av undercentralen, en materialförteckning där komponenternas funktion beskrivs och ett processdiagram som kan hängas på väggen. Avtappning görs genom säkerhetsventiler med tryckmätare, utlopp och andra ventiler av rostfritt stål, i höjd med ramens bas.

6 Meibes pumpserie Edition 8, för värmedistribution upp till 70 kw Pumpserien Edition 8 har samma dimensioner och utseende oavsett storlek, och finns från ¾ tum till 1¼ tum. Alla produkter levereras med väggfäste och kan enkelt kombineras med varandra utan tillbehör, vilket gör varje installation väldigt lätt. I serien Edition 8 ingår bland annat en med oblandat flöde (UC, unmixed circuit), en med blandat flöde (MC, mixed circuit) och en trevägsventil med oändliga möjligheter att justera förbigång, separeringssystem och returflöde. Serien monteras snabbt tack vare att alla modeller kan installeras med plan tätning. Slutligen har systemet ett distributionssystem för upp till sju värmekretsar. Alla våra produkter är läckagefria och levereras färdiga att tas i bruk.

7 HSF EcoAdvance Instant Den senaste fjärrvärmenyheten från HSF är HSF EcoAdvance Instant. Det är en väldigt kompakt utrustning för tappvatten, som har specialutformats för varmvatten. HSF EcoAdvance Instant har en smart styrenhet som kombinerar smidig varmvattenhantering med låg energiförbrukning. Den är smartare än andra, eftersom den kan lära sig och tänka själv. HSF EcoAdvance Instant är utrustad med en elektronisk styrenhet för tappvatten. Den gör att du kan få tillräckligt varmt tappvatten även under svåra förhållanden som låga tillförseltemperaturer och höga tryckskillnader. Direkt när du öppnar kranen rinner varmvattnet snabbt och välkontrollerat. Anti-legionellastyrning EcoAdvance Instant sparar väldigt mycket energi på att värmeväxlaren inte tvingas hålla en konstant hög temperatur. Vår särskilda anti-legionellastyrning i styrenheten gör att du slipper få ut tappvatten som sprider denna sjukdom. EcoAdvance Instant visar tydligt genom statusindikatorn vilket driftläge den är i. Fördelar: Väldigt kompakt, kan installeras även i små utrymmen. Passar för låga fjärrvärmetemperaturer och olika tryckskillnader. Smidig varmvattenlösning. Elektronisk styrenhet för snabbt tillflöde av varmvatten. Anti-legionellastyrning. Låga förluster pga. Isolering. Statusindikator med lysdiod.

8 Mer produkter från Flamco till undercentraler. Kyl- och värmesystem med högkvalitativa produkter från Flamco har bättre prestanda, är säkrare och har längre livslängd. Våra lösningar innefattar beprövade tekniker som alltid övervakar systemtrycket, ger en ständig vattencirkulation i installationen och minskar vattenläckor (och därmed antalet skador på grund av läckage). Oavsett om de ska installeras i ett hushåll eller en industrilokal, bidrar vårt fullständiga sortiment till att du får de intelligentaste och effektivaste lösningarna. Expansionsautomaterna Flamcomat Flamcos expansionsautomater balanserar systemtrycket med hjälp av en högeffektiv pumpenhet och kontrollutrustning. De är flerfunktionella produkter för värme- och kylinstallationer med alla delar som krävs för slutna, bland annat automatisk expansionsövervakning, trycksättning, avluftning och påfyllning. Säkerhetsventiler från Prescor Prescors säkerhetsventiler fungerar för värme- och kylsystem och för olika lagringsanordningar för tappvarmvatten. Alla ventilerna har en särskild utformning som ger perfekt tätning och stor utblåsningskapacitet. Varmvattenberedare och ackumulatortankar Indirekt uppvärmda, varmvattenberedare, med en eller två fastsvetsade värmeslingor, som passar för alla moderna värmesystem. En särskild variant som kan kombineras med solenergisystem finns också. Ackumulatortankarna kan användas i i slutna värmesystem eller i kylsystem. Airfix expansionskärl för vatten av ackumulatortankar Dessa expansionskärl är gjorda för att användas i hushåll och som har egen brunn för vatten av dricksvattenkvalitet. Flamcos membranexpansionskärl Airfix för dricksvattensystem förhindrar svinn av dricksvatten. Inga bakterier bildas, eftersom Airfix-kärlen D-E och D-E-L är utformade så att det blir ett konstant vattenflöde som upprätthåller cirkulationen. Dessa expansionskärl kan användas tillsammans med alla varmvattenberedare och som utjämningstank i tryckökningssystem.

9 Avgasning- och Avluftningsprodukter från Flamco System där vattnet är ordentligt avluftat/avgasat och fritt från föroreningar är mer effektiva, tystare och har en längre brukstid. Våra produkter använder beprövad teknik för att få ut luft och partiklar från vattnet, som annars kan skapa slambildning, minskat vattenflöde och tryckfall. Oavsett om de används i hemmamiljöer eller i större anläggningar ger Flamcos utbud av automatiska luftventiler och slamseparatorer den mest effektiva lösningen. Vacumat Eco trycktemperaturskontrollerad avgasare Vacumat Eco är en snabb, tyst och väldigt prisvärd tryckkontrollerad avgasare som är en ny standard på marknaden. Den mäter hela tiden temperatur, tryck och volym på den avluftade gasen, och har algoritmer för att hindra vattnet från att koka under avgasningen. Denna känsliga avgasningsteknik innebär en sju gånger snabbare process och ger åtta gånger lägre energiförbrukning. När vattnet inte kokar, blir också bullernivån lägre. Flamcovent & Clean Smart luftavskiljare och slamseparatorer Nyskapande luftavskiljarna och slamseparatorerna Flamcovent Smart, Flamco Clean Smart och Flamcovent Clean Smart har anslutningsstorlekar från DN 0 till 600 och är gjorda för slutna, vattenburna värme- och kylsystem. De ger bästa möjliga separering av luft och slampartiklar tack vare innovativ teknik: ett lågt strömningsmotstånd kombinerat med högeffektiv separation. Resultatet blir ett riktigt effektivt system som ger stora energi- och kostnadsbesparingar. Fördelar Upp till 60 procent bättre prestanda jämfört med vanliga luftavskiljare och slamseparatorer. Extremt lågt tryckfall ger bästa. möjliga energibesparing. Flödeshastigheter på upp till 3 m/s. Konstant prestandanivå genom hela dess brukstid. Låga underhållskrav.

10 Flamco: Din pålitliga samarbetspartner över hela världen Flamco är en del av Aalberts Industries N.V. och fokuserar på utveckling, tillverkning och försäljning av kvalitativa produkter för värme-, ventilations-, tappvarmvatten-, luftkonditionerings- och kylsystem. Alla våra produkter finns hos våra grossister. Flamco har mer än års erfarenhet och cirka 60 anställda, vilket gör företaget till världsledare i branschen. Flamco har sju produktionsanläggningar och levererar utmärkta, nyskapande produkter till installationsbranschen i fler än 60 länder. Flamco är känt över världen för sin kvalitet och service. Du kan lita på vår erfarenhet, service och våra högkvalitativa produkter i alla lägen. Har du några frågor eller vill få mer allmän information om Flamcos produkter, kan du gå in på vår webbplats eller ta kontakt med någon av våra säljare. De tittar gärna förbi och ger gratis råd om vilka Flamcoprodukter som ger de bästa och snabbaste lösningarna för dina behov. Flamco Sverige Kungsgatan Skövde Sverige T F E vvs@flamco.se I MC011/10-01/swe

BÄSTA PRESTANDA TACK VARE DUBBELSIDIG FUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart

BÄSTA PRESTANDA TACK VARE DUBBELSIDIG FUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart BÄSTA PRSTANDA TACK VAR DUBBLSIDIG FUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart banbrytande nyhet Luftbubblor och slampartiklar/magnetit finns alltid i vattnet i kylsystem och värmesystem.

Läs mer

BÄSTA PRESTANDA TACK VARE DUBBELSIDIG FUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart

BÄSTA PRESTANDA TACK VARE DUBBELSIDIG FUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart BÄSTA PRSTANDA TACK VAR DUBBLSIDIG FUNKTION. Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart banbrytande nyhet Luftbubblor och slampartiklar/magnetit finns alltid i vattnet i kylsystem och värmesystem.

Läs mer

Your reliable partner. Snabb, tyst och extrem ekonomisk avgasning. Vacumat Eco

Your reliable partner. Snabb, tyst och extrem ekonomisk avgasning. Vacumat Eco Your reliable partner Snabb, tyst och extrem ekonomisk avgasning Vacumat Eco effektiv på alla sätt Vattenkvaliteten avgör prestandan Vattenkvaliteten avgör hur väl ett kylsystem eller värmesystem fungerar.

Läs mer

Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart

Flamcovent Smart Flamco Clean Smart Flamcovent Clean Smart SEPRERR ÄST SPRR ENERGI LÅNG UNERHÅLLSINTERVLL Flamcovent Smart Flamco lean Smart Flamcovent lean Smart GER IG ÄST PRESTN OH SPRR ENERGI FÖR NSLUTNINGSSTORLEKR N 50 600 Slipp smuts och luftbubblor Luft

Läs mer

Expansionskärl för dricksvatteninstallationer

Expansionskärl för dricksvatteninstallationer 4. Expansionskärl för dricksvatteninstallationer Heminstallationer förlorar tusentals liter dricksvatten på grund av att expansionsvatten läcker från ventilen och expansionsröret. Flamcos membranexpansionskärl

Läs mer

Agenda. o Flamco företagsinformation. o Energieffektivt vatten, konsekvenser

Agenda. o Flamco företagsinformation. o Energieffektivt vatten, konsekvenser Agenda o Flamco företagsinformation o Energieffektivt vatten, konsekvenser o Produkter för energieffektivisering och förlängning av systemens livslängd o Frågor och kontaktuppgifter 1 o Flamco ett världsledande

Läs mer

TRYGG SNABB PÅLITLIG. T-plus SKAPA PÅSTICK MEDAN SYSTEMET ÄR I DRIFT; SÄNK INSTALLATIONSTID OCH KOSTNADER

TRYGG SNABB PÅLITLIG. T-plus SKAPA PÅSTICK MEDAN SYSTEMET ÄR I DRIFT; SÄNK INSTALLATIONSTID OCH KOSTNADER TRYGG SNABB PÅLITLIG T-plus SKAPA PÅSTICK MEDAN SYSTEMET ÄR I DRIFT; SÄNK INSTALLATIONSTID OCH KOSTNADER Påstick kan vara så enkelt Att bygga ut, konvertera eller renovera ett existerande system kan medföra

Läs mer

Fjärrvärmecentral Alfa Laval Midi Wall

Fjärrvärmecentral Alfa Laval Midi Wall Användningsområde Standardiserad komplett fjärrvärmecentral för uppvärmning och tappvarmvattenberedning för flerfamiljshus(10-30 lgh). Enheten kopplas direkt till fjärrvärmenätet och den kombinerade reglercentralen/rumsgivaren

Läs mer

SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme

SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme SOLVÄRME Spara energi och miljö med solvärme Solen är en oändlig källa till förnybar energi. En resurs som ger smartare energianvändning för alla fastigheter som behöver värme och varmvatten under sommarhalvåret.

Läs mer

Varmvattenberedare och ackumulatortankar

Varmvattenberedare och ackumulatortankar 6. Varmvattenberedare och ackumulatortankar Flamcos utbud av högkvalitativa ackumulatortankar och varmvattenberedare för dricksvatten, luftkonditionering och värmesystem har blivit större! Varmvattenberedarna

Läs mer

Tillverkas med 100% grön Solel

Tillverkas med 100% grön Solel TP10-50 Tillverkas med 100% grön Solel för fastigheter TP10-50 är en flexibel produktserie fjärrvärmecentraler för fastigheter med 10-50 lägenheter. Den frontbaserade robusta designen ger en mycket lättskött

Läs mer

Fjärrvärme- och fjärrkylcentraler från Alfa Laval

Fjärrvärme- och fjärrkylcentraler från Alfa Laval Fjärrvärme- och fjärrkylcentraler från Alfa Laval Bättre energiutbyte ger fördelar på bred front. Det blir allt viktigare att hushålla med energin i fastigheter. Vi utvecklar system för värme och varmvatten

Läs mer

sustainable energy solutions

sustainable energy solutions SV sustainable energy solutions 2 Innehållsförteckning Sid 3 Innehållsförteckning Sid 4 Varför ackumulatortank? Sid 5 Varför Laddotank? Sid 6-7 Volymtank, PUFFER (500-2 000) Sid 8-9 Volymtank, PUFFER COMPACT

Läs mer

Fjärrvärmecentral Alfa Laval Mini Ciyt Indirect

Fjärrvärmecentral Alfa Laval Mini Ciyt Indirect Användningsområde Standardiserad komplett fjärrvärmecentral för uppvärmning och tappvarmvattenberedning i enfamiljshus. Enheten kopplas direkt till fjärrvärmenätet och rören ansluts neråt. Den kombinerade

Läs mer

Tillverkas med 100% grön Solel. Fjärrvärmecentral för fastigheter, kW>

Tillverkas med 100% grön Solel. Fjärrvärmecentral för fastigheter, kW> TP-XL Tillverkas med 100% grön Solel för fastigheter, 50-750kW> TP-XL är en flexibel produktserie fjärrvärmecentraler på golvram för fastigheter med ca 10-150 lägenheter, 50-750 kw värme eller mer. Konstruktionen

Läs mer

Fläktkonvektorer. 2 års. vattenburna. Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing!

Fläktkonvektorer. 2 års. vattenburna. Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! PRODUKTBLAD Fläktkonvektorer vattenburna Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! 2 års garanti Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.se 416-087, 416-111,

Läs mer

Tillbehör för dricksvatteninstallationer

Tillbehör för dricksvatteninstallationer 5. Tillbehör för dricksvatteninstallationer Flamcos Prescor B säkerhetsventiler skyddar dricksvatteninstallationer från att överskrida högsta arbetstryck. När det förinställda trycket har uppnåtts öppnas

Läs mer

Fjärrvärmecentral AT 8488MC

Fjärrvärmecentral AT 8488MC Användningsområde Standardiserad komplett fjärrvärmecentral för uppvärmning och tappvarmvattenberedning för flerfamiljshus(10-50 lgh). Enheten kopplas direkt till fjärrvärmenätet och den kombinerade reglercentralen/rumsgivaren

Läs mer

In cooperation with. sustainable energy solutions

In cooperation with. sustainable energy solutions SV In cooperation with sustainable energy solutions 2 Innehållsförteckning Sid 3 Innehållsförteckning Sid 4 Varför ackumulatortank? Sid 5 Varför Laddotank? Sid 6-7 Volymtank, PUFFER (500-2 000) Sid 8-9

Läs mer

DIN FJÄRRVÄRMECENTRAL

DIN FJÄRRVÄRMECENTRAL DIN FJÄRRVÄRMECENTRAL I denna handbok får du bland annat veta hur din fjärrvärmecentral fungerar, hur du kontrollerar trycket och luftar av elementen. I slutet finns också ett kortare felsökningsavsnitt

Läs mer

Tillverkas med 100% grön Solel

Tillverkas med 100% grön Solel TP-XL Tillverkas med 100% grön Solel för fastigheter TP-XL är en flexibel produktserie fjärrvärmecentraler på golvram för fastigheter med ca 10-150 lägenheter, 50-750 kw värme eller mer. Konstruktionen

Läs mer

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem

Solvärmesystem. Upptäck vårt eget solsystem THERMOTECH Solvärmesystem Upptäck vårt eget solsystem Välkommen Till Thermotechs värld Användarvänlighet, design och miljö. Det har varit ledstjärnor när vi skapat vårt solvärmesystem. Resultatet är kompletta

Läs mer

Atlas Copco. Efterkylare, vattenavskiljare och kondensavledare. HD 4-96 och TD 8-650, WSD och WD 80/EWD

Atlas Copco. Efterkylare, vattenavskiljare och kondensavledare. HD 4-96 och TD 8-650, WSD och WD 80/EWD Atlas Copco Efterkylare, vattenavskiljare och kondensavledare HD -96 och TD 8-650, WSD 25-750 och WD 80/EWD 50-1500 Ett sortiment bestående av effektiva efterkylare och vattenavskiljare som passar till

Läs mer

Så fungerar din fjärrvärmecentral

Så fungerar din fjärrvärmecentral Avluftning värme Värmeväxlare värme Reglercentral Ställmotor värme Expansionskärl Tryckmätare Värmeväxlare varmvatten Reglerventil varmvatten Cirkulationspump Säkerhetsventiler Mätare Påfyllningsventil

Läs mer

Termoventiler 4H_SE.indd 88000001 150320 4H-SERIEN

Termoventiler 4H_SE.indd 88000001 150320 4H-SERIEN Termoventiler 4H_SE.indd 88000001 150320 4H-SERIEN 4H-SERIEN LADDOMATIC 125 (alternativ) Sida 6-7 LADDOMAT 11-30 125 Sida 4-5 2 THERMOMATIC 125 Sida 8-9 LADDOMAT Pumpenhet 125 Sida 10-11 Fördelningsbalk

Läs mer

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem DAIKIN BERGVÄRME Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump RÄTT VÄRMEPUMP FÖR ALLA FÖRHÅLLANDEN Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

GPA Vatten & Avlopp Kessel. Bakvattenventiler

GPA Vatten & Avlopp Kessel. Bakvattenventiler GPA Vatten & Avlopp Kessel» Bakvattenventiler Översvämning genom avloppet kan vara dyrt och omständigt - att förebygga det är lätt! Se till att skydda alla öppna golvbrunnar med en Kessel bakvattenventil

Läs mer

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin bergvärme Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump Rätt värmepump för alla förhållanden Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Alla funktioner i en och samma ventil! INNEHÅLL

Alla funktioner i en och samma ventil! INNEHÅLL FILTERKULVENTIL Alla funktioner i en och samma ventil! HISTORIK Impel har utvecklat produkter för värmeoch tappvattensystem i nästan 40 år. Produktserien med Filterkulventilen togs fram 2006 och den är

Läs mer

Fjärrvärmecentral: Bruksanvisning

Fjärrvärmecentral: Bruksanvisning Fjärrvärmecentral: Bruksanvisning FJÄRRVÄRMECENTRAL: BRUKSANVISNING 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Fjärrvärmecentral - bruksanvisning 4 1.1. Användningsområde 4 1.2. Ingående komponenter 4 1.3. Hur fungerar

Läs mer

Fjärrvärmecentral Alfa Laval Midi Compact/IQ Heat

Fjärrvärmecentral Alfa Laval Midi Compact/IQ Heat Användningsområde Standardiserad komplett fjärrvärmecentral för uppvärmning och tappvarmvattenberedning för flerfamiljshus(10-50 lgh). Enheten kopplas direkt till fjärrvärmenätet och den kombinerade reglercentralen/rumsgivaren

Läs mer

Beteckning, märkning och skyltning

Beteckning, märkning och skyltning Tekniska krav och anvisningar Rörsystem Beteckning, märkning och skyltning Dokumentet gäller för följande verksamheter: Bostad med särskild service, Förskola, Grundskola, Gymnasieskola, Kontor, Äldreboende

Läs mer

IVT 633. Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare

IVT 633. Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare IVT 633 Frånluftsvärmepump med inbyggd fjärrvärmeväxlare Komplett värmepump för värme, varmvatten, ventilation och IVT 633 är den nya generationens värmepump. Den är utvecklad för att motsvara moderna

Läs mer

TP-XM Wall. Fjärrvärmecentral för fastigheter. Tillverkas med 100% grön Solel

TP-XM Wall. Fjärrvärmecentral för fastigheter. Tillverkas med 100% grön Solel TP-XM Wall Tillverkas med 100% grön Solel för fastigheter TP-XM Wall är en flexibel produktserie vägghängda fjärrvärmecentraler för fastigheter med ca 10-50 lägenheter eller ett värmebehov på 50-250 kw.

Läs mer

Tekniken. bakom Quooker

Tekniken. bakom Quooker Tekniken bakom Quooker I den här broschyren hittar du den tekniska beskrivningen och specifikationer för Quooker. Kranar Vår krankollektion består av åtta modeller - Basic, Classic, Design, Modern, Nordic

Läs mer

Bevara din mjölkkvalitet

Bevara din mjölkkvalitet Bevara din mjölkkvalitet Mjölkkylning för DeLaval VMS Din lösning varje dag Mjölkkylning för DeLaval VMS Mjölkkylning för DeLaval VMS Automatisk mjölkning ställer nya krav på kylningen av mjölken. DeLaval

Läs mer

Väggkompakt är en prefabricerad fjärrvärmecentral

Väggkompakt är en prefabricerad fjärrvärmecentral Drift- och skötselinstruktion VK LPM Väggkompakt, prefabricerad fjärrvärmecentral VK Väggkompakt Utförande kan skilja sig från den här bilden. Innehåll Allmän beskrivning... 1 Varningstexter... 2 Installation...

Läs mer

Fjärrvärmecentral för fastigheter, kW

Fjärrvärmecentral för fastigheter, kW TP-XS-Wall Tillverkas med 100% grön Solel för fastigheter, 35-100kW TP-XS-Wall är en kompakt vägghängd fjärrvärmecentral för fastigheter med ca 5-20 lägenheter eller ett värmebehov på 35-100 kw. Den frontbaserade

Läs mer

News sustainable energy solutions

News sustainable energy solutions SV News 2018 sustainable energy solutions Det här händer 3 Laddomat 11-200 4 Laddotank ErP 4 T-BOX 5 T-FAST 6 Plattvärmeväxlare samt styrning 7 Utjämnings- och kyltankar 7 2 Det här händer på Termoventiler

Läs mer

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem DAIKIN BERGVÄRME Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump RÄTT VÄRMEPUMP FÖR ALLA FÖRHÅLLANDEN Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016

Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016 Bruksanvisning Art.: 9027791 Cirkulerande varmvattensystem 220V Gjutjärns modell. 2016 Cirkulerande varmvattensystem Aqualine Art.: 9027791 Cirkulerande varmvattensystem för frostskydd av vattenkoppar

Läs mer

Manual för TH SOL 801 hybrid.

Manual för TH SOL 801 hybrid. 10-10-08 11-03-05 D 11-03-05 Percy Eriksson 1 av 20 Manual för TH SOL 801 hybrid. TH Solar Sverige. Tossene Berg 16. 455 98 Dingle Support: 0523-91139 vardag 08.00-17.00 Internet: www.thsolar.se E-post

Läs mer

Airvec. Luftavskiljare För värme- och kylsystem.

Airvec. Luftavskiljare För värme- och kylsystem. www.hogforsgst.com Luftavskiljaren AirtVec är tekniskt högkvalitativ, lätthanterlig med goda installationsegenskaper. Airvec Luftavskiljare För värme- och kylsystem HögforsGST När du väljer luftavskiljare:

Läs mer

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten WASTE WATER Solutions Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten Återvinning av termisk energi från kommunalt och industriellt avloppsvatten Uc Ud Ub Ua a kanal b avloppstrumma med sil från HUBER och

Läs mer

Alfa Laval Mini Plus Fjärrvärmecentral Mini Plus

Alfa Laval Mini Plus Fjärrvärmecentral Mini Plus Användningsområde Standardiserad komplett fjärrvärmecentral för uppvärmning och tappvarmvattenberedning i villor och flerbostadshus (1-12 lgh). Enheten kopplas direkt till fjärrvärmenätet och installationenen

Läs mer

Alfa Lavals produkter för fjärrvärme- och fjärrkyla

Alfa Lavals produkter för fjärrvärme- och fjärrkyla Alfa Lavals produkter för fjärrvärme- och fjärrkyla concepts for flow technology ALFA LAVAL AQUASTAR / MICRO STC2 / MINI CITY / MINI ECO AT 8482AS Alfa Laval AquaStar Varmvattencentral för lägenheter och

Läs mer

GPA Vatten & Avlopp Kessel. » Bakvattenventiler

GPA Vatten & Avlopp Kessel. » Bakvattenventiler GPA Vatten & Avlopp Kessel» Bakvattenventiler Översvämning genom avloppet kan vara dyrt och omständigt - att förebygga det är lätt! Se till att skydda alla öppna golvbrunnar med en Kessel bakvattenventil

Läs mer

Varmvattenberedare och ackumulatortankar

Varmvattenberedare och ackumulatortankar 6. Varmvattenberedare och ackumulatortankar s utbud av högkvalitativa ackumulatortankar och varmvattenberedare för dricksvatten, luftkonditionering och värmesystem har blivit större! Varmvattenberedarna

Läs mer

Värmeväxlarpaket. Montage, drift och skötsel THE FLOW OF ENERGY

Värmeväxlarpaket. Montage, drift och skötsel THE FLOW OF ENERGY Montage, drift och skötsel THE FLOW OF ENERGY Användningsområde Med Neotherm värmeväxlarpaket är det möjligt att installera vattenburen golvvärme kopplad till husets värmesystem i t. ex. små markvärmeanläggningar

Läs mer

Monterings- och installationsanvisning SUNPUR vakuumrör-solfångare

Monterings- och installationsanvisning SUNPUR vakuumrör-solfångare Monterings- och installationsanvisning SUNPUR vakuumrör-solfångare Northern Nature Energy 1 02/2009 Innehåll Allmänt om solvärmeanläggningar 3 Allmänna råd 6 Placering 7 Dimensionering 7 Montering på tak

Läs mer

Installationsguide WT-T 300 WT-T 500

Installationsguide WT-T 300 WT-T 500 Installationsguide WT-T 300 WT-T 500 Danfoss A/S (Dept./Init.), 2014-05 VIILC107 1 Danfoss A/S frånsäger sig allt ansvar om dessa instruktioner inte följs vid installation eller service. Det engelska språket

Läs mer

Tillverkas med 100% grön Solel. Fjärrvärmecentral för fastigheter, kW

Tillverkas med 100% grön Solel. Fjärrvärmecentral för fastigheter, kW TP-XM Tillverkas med 100% grön Solel för fastigheter, 50-250kW TP-XM är en flexibel produktserie fjärrvärmecentraler för fastigheter med ca 10-50 lägenheter eller ett värmebehov på 50-250 kw. Den frontbaserade

Läs mer

Flamco. Flamcovent. Monterings- och användarmanual. Flamcovent luftseparator. 4-24-189/A/2002, Flamco 18503871

Flamco. Flamcovent. Monterings- och användarmanual. Flamcovent luftseparator. 4-24-189/A/2002, Flamco 18503871 Flamcovent Flamcovent luftseparator 4-24-189//2002, Flamco 18503871 S Monterings- och användarmanual Monterings- och användarmanual Tekniska specifikationer Maximalt arbetstryck Maximal arbetstemperatur

Läs mer

VIESMANN. VITOCELL-W Varmvattenberedare för vägghängda värmepannor 100 till 150 liter. Datablad VITOCELL 100-W. Best.nr och priser: se prislista

VIESMANN. VITOCELL-W Varmvattenberedare för vägghängda värmepannor 100 till 150 liter. Datablad VITOCELL 100-W. Best.nr och priser: se prislista VIESMANN VITOCELL-W Varmvattenberedare för vägghängda värmepannor 100 till 150 liter Datablad Best.nr och priser: se prislista VITOCELL 100-W Varmvattenberedare av stål, med Ceraprotect-emaljering Typ

Läs mer

LK Elpanna - 4,5. Utförande. Rörinstallation. Funktion/Förutsättningar. Montage

LK Elpanna - 4,5. Utförande. Rörinstallation. Funktion/Förutsättningar. Montage LK Elpanna -,5 Utförande LK Elpanna,5 kw är en vägghängd elpanna, främst avsedd för lågtempererade värmesystem som t.ex. golvvärme. LK Elpanna,5 kw levereras helt komplett. Endast vatten och ström behöver

Läs mer

Välkommen till en enklare vardag!

Välkommen till en enklare vardag! Thermotech utvecklar, tillverkar och levererar kund anpassade och hållbara värme- och rörsystem. Vi brinner för att förenkla din vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med både leverantörer

Läs mer

Zeparo Cyclone. Automatisk avskiljare för slampartiklar ENGINEERING ADVANTAGE

Zeparo Cyclone. Automatisk avskiljare för slampartiklar ENGINEERING ADVANTAGE Automatiska avluftningsventiler och separatorer Zeparo Cyclone Automatisk avskiljare för slampartiklar Tryckhållning & Vattenkvalitet Injustering & Reglering Rumstemperaturreglering ENGINEERING ADVANTAGE

Läs mer

Solvärmestation. Thermotech solvärmesystem FÖRDELAR FAKTA

Solvärmestation. Thermotech solvärmesystem FÖRDELAR FAKTA FÖRDELAR Stilren design Komplett monterad vid leverans Låg vikt Inbyggd avluftare Enkel installation Reglercentral med bl.a. - Varvtalsstyning av pump - 13 förprogrammerade system FAKTA ARTIKELNUMMER 81600

Läs mer

Skötselanvisningar för din fjärrvärme.

Skötselanvisningar för din fjärrvärme. Skötselanvisningar för din fjärrvärme. Hur fungerar fjärrvärmecentralen i min villa? Vi tillverkar varmt fjärrvärmevatten vid vår stora panna. Vattnet går via nedgrävda ledningar till din bostad och in

Läs mer

Tillverkas med 100% grön Solel. Fjärrvärmecentral för fastigheter, kW

Tillverkas med 100% grön Solel. Fjärrvärmecentral för fastigheter, kW TP-XM Tillverkas med 100% grön Solel för fastigheter, 50-250kW TP-XM är en flexibel produktserie fjärrvärmecentraler för fastigheter med ca 10-50 lägenheter eller ett värmebehov på 50-250 kw. Den frontbaserade

Läs mer

Automatiska luftventiler och slamseparatorer

Automatiska luftventiler och slamseparatorer . Automatiska luftventiler och slamseparatorer System där vattnet är ordentligt avluftat och fritt från föroreningar är mer effektiva, tystare och har en längre brukstid. Våra produkter använder beprövad

Läs mer

PromoSol 130/4. Electrotec Energy. Upphovsrättsskyddad Sida 1

PromoSol 130/4. Electrotec Energy. Upphovsrättsskyddad Sida 1 PromoSol 130/4 Sida 1 Innehåll 1 Allmänt... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2 Produkt beskrivning... 3 3 Mått... 4 4 Teknisk specifikation... 4 5 Solkretspump, Grundfos Solar 20 65 130... 5 6 Montering...

Läs mer

Zeparo ZIO. Automatiska avluftare och avskiljare Avskiljare för mikrobubblor, slampartiklar samt magnetit. Industriellt utförande

Zeparo ZIO. Automatiska avluftare och avskiljare Avskiljare för mikrobubblor, slampartiklar samt magnetit. Industriellt utförande Automatiska avluftare och avskiljare Avskiljare för mikrobubblor, slampartiklar samt magnetit. Industriellt utförande IMI PNEUMATEX / Avluftare, smutsavskiljare och avgasare / Till system av alla storlekar

Läs mer

Oilon Geocube, MH, GT, SH och RE

Oilon Geocube, MH, GT, SH och RE Jordvärmepumpar Oilon Geocube, MH, GT, SH och RE Egnahemshus - Höghus - Industri Jordvärmepump Oilon Geocube 5 kw - 11 kw För byggnader på 90-300 m² Stor tappvattenproduktion Oilon Geocube -jordvärmepumpen

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNING GOLVVÄRMEFÖRDELARE POLYMER. Installationsanvisning. Golvvärmefördelare. Polymer

INSTALLATIONSANVISNING GOLVVÄRMEFÖRDELARE POLYMER. Installationsanvisning. Golvvärmefördelare. Polymer Installationsanvisning Golvvärmefördelare Polymer 1 Om Golvvärmefördelare Polymer Floorés Golvvärmefördelare Polymer är tillverkad av temperatur- och slagtålig plast med anslutningar i mässing. Genom att

Läs mer

Flamco Tillbehör till värme och kylsystem

Flamco Tillbehör till värme och kylsystem TILLBEHÖR TILL VÄRME OCH KYLSYSTEM Your reliable partner 3 Flamco PRESCOR PRESCOR S FLEXCON TERMOMANOMÄTARE FLEXFAST FLEXCONSOLE PLUS S 20 Utgåva s 2009 Ett fullständigt program för skydd av din anlä Prescor

Läs mer

TERMOVAR LADDNINGSPAKET

TERMOVAR LADDNINGSPAKET TERMOVAR Laddningspaket (SE) 6.12 TERMOVAR LADDNINGSPAKET MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Storlekar Rp 25 Rp 32 28 mm klämring Med EPP isolering Med backventil Utan backventil 1(8) TERMOVAR Laddningspaket

Läs mer

SAUTER vialoq AVM 1000 Effektiv. Solid. Enkel. Den intelligenta ventilställdonet för den senaste generationen.

SAUTER vialoq AVM 1000 Effektiv. Solid. Enkel. Den intelligenta ventilställdonet för den senaste generationen. SAUTER vialoq AVM 1000 Effektiv. Solid. Enkel. Den intelligenta ventilställdonet för den senaste generationen. Jag sätter standarden högt. SAUTER vialoq AVM 1000 sätter nya standarder för prestanda och

Läs mer

OPTIHEAT. Vattenburen golvvärme. Så här monterar du OPTIHEAT. Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk!

OPTIHEAT. Vattenburen golvvärme. Så här monterar du OPTIHEAT. Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk! OPTIHEAT Vattenburen golvvärme Inte som alla andra -enklare, snålare, genialisk! Så här monterar du OPTIHEAT Olika metoder att montera OPTIHEAT OPTIHEAT är det enklaste sättet att lägga in vattenburen

Läs mer

Varmvattenberedare Carat Opal 2000SL

Varmvattenberedare Carat Opal 2000SL INSTALLATIONSGUIDE för montering av Varmvattenberedare Carat Opal 2000SL Carat Opal 2000SL Emaljerad varmvattenberedare Carat Opal 2000SL passar för Fritidshuset Villan Det mindre boendet Carat Opal 2000SL

Läs mer

Hitta ditt yrke inom installation På lätt och kortfattad svenska

Hitta ditt yrke inom installation På lätt och kortfattad svenska VVS VÄRME, VENTILATION, SANITET & KYLA 7 yrkesbeskrivningar med många möjligheter Hitta ditt yrke inom installation På lätt och kortfattad svenska Finns även att ladda ner på engelska och arabiska på installatorsforetagen.se/yrken

Läs mer

Prefabricerad värmeväxlarenhet, 1 st Maxi 130/110 med reglerutrustning

Prefabricerad värmeväxlarenhet, 1 st Maxi 130/110 med reglerutrustning Maxi 130/110 Siemens PJB PJB.0 VÄRMEVÄXLARE Värmeväxlarenhet Värmeväxlarenhet för uppvärmning av värmevatten till värmekretsar och varmvatten. Rostfritt, syrafast stål i överförings- och omslutningsytor.

Läs mer

ECONET VÄXLARPAKET EQRZ-05 OCH LQRZ-05

ECONET VÄXLARPAKET EQRZ-05 OCH LQRZ-05 ECONET VÄXLARPAKET EQRZ-05 OCH LQRZ-05 MONTERINGS- OCH SKÖTSELINSTRUKTION INNEHÅLL SIDA LEVERANSENS OMFATTNING...1 ECONET VÄXLARPAKET... 2 MONTERING OCH INSTALLATION...4 RESERVDELSLISTA...5 PRODUKTKOD...6

Läs mer

Zeparo G-Force. Automatiska avluftare och avskiljare Cyklonisk smuts, avgasnings- och magnetitavskiljare

Zeparo G-Force. Automatiska avluftare och avskiljare Cyklonisk smuts, avgasnings- och magnetitavskiljare Zeparo G-Force Automatiska avluftare och avskiljare Cyklonisk smuts, avgasnings- och magnetitavskiljare IMI PNEUMATEX / Mikrobubbel., smuts- och magnetitavskiljare med. Cyklonisk teknik. / Zeparo G-Force

Läs mer

BUFFERTTANK (ACF) (P+) TAPPVARMVATTENTANKAR MED VÄRMEVÄXLARE (BSM) EXPANSIONSKÄRL (ER-ERC) (P7-30)

BUFFERTTANK (ACF) (P+) TAPPVARMVATTENTANKAR MED VÄRMEVÄXLARE (BSM) EXPANSIONSKÄRL (ER-ERC) (P7-30) Acktankar 2018 KÖLDBÄRARTANK BUFFERTTANK TAPPVARMVATTENTANK (AR) (ARZ) (ACF) (SAC) VÄRMEBÄRARTANKAR VÄRMEPUMPSTANK (P) (P+) (BSP) TAPPVARMVATTENTANKAR MED VÄRMEVÄXLARE (BG) (BSM) EXPANSIONSKÄRL (CQS) PLATTVÄRMEVÄXLARE

Läs mer

M I L T O N TopLine. Milton TopLine. Milton introducerar en ny generation kondenserande gaspannor, som bygger på en patenterad ny flow teknologi.

M I L T O N TopLine. Milton TopLine. Milton introducerar en ny generation kondenserande gaspannor, som bygger på en patenterad ny flow teknologi. Milton TopLine 80 och 100 - en ny generation av gaspannor M I L T O N TopLine Milton TopLine Milton introducerar en ny generation kondenserande gaspannor, som bygger på en patenterad ny flow teknologi.

Läs mer

Airpel enkeloch dubbelsilar.

Airpel enkeloch dubbelsilar. Airpel enkeloch dubbelsilar. För filtrering av vätskor upp till 270 m 3 /h AIRPEL silar är en gjuten konstruktion. Silarna är framtagna för att rena produkter och skydda pumpar, rörsystem och processutrustning

Läs mer

Hjärtat i ett intelligent värmesystem

Hjärtat i ett intelligent värmesystem Hjärtat i ett intelligent värmesystem Flexibel systemtank för maximalt utbyte från olika värmekällor Ved/pelletspanna Värmepump Solpanel Reglercentral Ett helt nytt tänkande kring uppvärmning AcuFlexIQ

Läs mer

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW är en ny generation luft/vattenvärmepumpar. Här förenar vi mer än 35 års erfarenhet av värmepumpteknik med den senaste utvecklingen. Resultatet blir en värmepump

Läs mer

Rekommenderad tilläggsutrustning

Rekommenderad tilläggsutrustning www.hogforsgst.com GST-värmecentral är rätt val för inkoppling av fastighet till fjärrvärme. Det är möjligt att förbättra energibesparingen, underhållet och värmesystemets livslängd genom tilläggsutrustning.

Läs mer

Användar- och installationshandbok HeatAcc HA 300 TBSE 01/02 Värmecentral

Användar- och installationshandbok HeatAcc HA 300 TBSE 01/02 Värmecentral Användar- och installationshandbok HeatAcc HA 300 TBSE 01/02 Värmecentral HeatAcc AB Tele: 0923 64 00 92 info@heatacc.com Kyrkvägen 1 Fax: 0923 64 00 93 www.heatacc.com 950 40 TÖRE Mobil: 070 381 62 93

Läs mer

Serverrack med kyla. Kyld korridor, EHDC Open Loop, EHDC Closed Loop. Kapsling av kall korridor

Serverrack med kyla. Kyld korridor, EHDC Open Loop, EHDC Closed Loop. Kapsling av kall korridor Serverrack med kyla Kyld korridor, EHDC Open Loop, EHDC Closed Loop Racktech har ett heltäckande utbud för bästa möjliga kylning av serverrack med hjälp av kall korridor, EHDC Open Loop samt EHDC Closed

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR ELPANNA. Uponor Elpanna

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR ELPANNA. Uponor Elpanna UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR ELPANNA levereras komplett med pump, styrutrustning, expansionskärl m m. Pannan, som monteras på vägg, är speciellt anpassad för golvvärmesystem. Frontplåtarna är av vitlackerad

Läs mer

GRUNDFOS PRODUKTbroschyr. Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit

GRUNDFOS PRODUKTbroschyr. Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit GRUNDFOS PRODUKTbroschyr Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit Avskiljning av mikrobubblor, föroreningar och magnetit Med Grundfos Cleanvent og Magvent löser man detta. Luftavskiljning

Läs mer

DOC-1190 Rev:2010-02-24

DOC-1190 Rev:2010-02-24 DOC-1190 Rev:2010-02-24 Innehåll Innehåll...2 1. Allmän information...3 1.1 Komfort...3 1.2 Installation...3 1.3 Långsiktig säkerhet...3 2. er...4 2.1 Drift...4 2.2 Säkerhetsutrustning/kontroll...4 2.3

Läs mer

Kärl och cisterner 13:1

Kärl och cisterner 13:1 Innehåll 1301 BG expansionskärl 2 1302 Tillbehör exp.kärl, Frese 2 Säkerhetsventil 20 2 1303 Tillbehör expansionskärl 2 Säkerhetsventil 25 2 Samlingsrör 3 Armatursats 3 Väggfäste expansionskärl 3 Väggkonsol

Läs mer

Elektriska tunnelbogpropellrar

Elektriska tunnelbogpropellrar P O W E R Elektriska tunnelbogpropellrar Patenterat växelhus av komposit, underhållsfritt. Specialbyggd DC motor. Varje modell kan monteras i akter med speciell aktertunnel (se sida 210). CT35 CT60 CT100

Läs mer

Flödesmätare Ultraljud DMTFB med Clamp On sensorer

Flödesmätare Ultraljud DMTFB med Clamp On sensorer Egenskaper För alla typer av vätskor och flytande gaser Utanpåliggande sensorer, ingen påverkan på flödet Kraftfull flödesmätare med enkelt handhavande Kompakt format Flödeshastighet -12-12 m/s Temperaturområde

Läs mer

Ackumulatortankar. Får värmen att räcka längre

Ackumulatortankar. Får värmen att räcka längre Ackumulatortankar Får värmen att räcka längre Publikationer utgivna av Energimyndigheten kan beställas eller laddas ned via www.energimyndigheten.se eller beställas genom att skicka e-post till energimyndigheten@cm.se

Läs mer

Installation, service och driftinstruktion Alfa Laval AquaStar Tappvarmvattencentral för lägenheter

Installation, service och driftinstruktion Alfa Laval AquaStar Tappvarmvattencentral för lägenheter Alfa Laval AquaStar Tappvarmvattencentral för lägenheter DOC-1352, Rev: november 2016 Innehåll 1 Allmänt... 3 1.1 Schematiskt diagram... 3 2 Installation... 3 2.1 Uppackning... 3 2.2 Förberedelser... 3

Läs mer

Expansionskärl Med pump

Expansionskärl Med pump Dimensionsområde PN Temperaturområde Material 200-5000 liter 6-10 C till 70 C Stål Användningsområde Ska under drift ta hand om fluidens volymförändring, som uppkommer genom temperaturvariationen, i ett

Läs mer

Zeparo G-Force. Automatiska avluftningsventiler och separatorer Cyklonisk smuts och magnetitavskiljare

Zeparo G-Force. Automatiska avluftningsventiler och separatorer Cyklonisk smuts och magnetitavskiljare Zeparo G-Force Automatiska avluftningsventiler och separatorer Cyklonisk smuts och magnetitavskiljare IMI PNEUMATEX / Vattenkvalitet / Zeparo G-Force Zeparo G-Force Omfattande sortiment av produkter för

Läs mer

4H Grupper. sustainable energy solutions

4H Grupper. sustainable energy solutions SV 4H Grupper sustainable energy solutions 4H Grupper Kompletta, isolerade paketlösningar med standardmått (125 eller 160 cc), för att underlätta installation av värmesystem. 2 alt. 3 1. Thermomatic Se

Läs mer

Portabel Energiflödesmätare ultraljud DFTP1 med Clamp On sensorer

Portabel Energiflödesmätare ultraljud DFTP1 med Clamp On sensorer Portabel Energiflödesmätare ultraljud DFTP1 med Clamp On sensorer Egenskaper Handhållen Operatörspanel För fjärrmanöverering av DFTP1 Räckvidd 100m För alla typer av vätskor och flytande gaser Utanpåliggande

Läs mer

Smutsavskiljare för värme- och kylsystem

Smutsavskiljare för värme- och kylsystem www.hogfors.com Smutsavskiljaren DirtVec är av mycket god teknisk kvalitet, lätthanterlig samt har ett enkelt yttre och montering i särklass. DirtVec Smutsavskiljare för värme- och kylsystem HögforsGST

Läs mer

Värmeväxlarpaket TMix E

Värmeväxlarpaket TMix E THERMOSYSTEM TM GOLVVÄRME Värmeväxlarpaket TMix E TMIX E-20 TMIX E-30 FÖRDELAR Färdigbyggd vid leverans. Kan kopplas direkt mot golvvärme eller industrifördelare. Möjliggör frostskydd av markvärmeanläggningaroch

Läs mer

Daikin. Bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus

Daikin. Bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Daikin Bergvärme Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Rätt värmepump för alla förhållanden Daikin Bergvärme gör det riktigt enkelt att alltid skapa bästa besparing för alla hus. Glöm krånglig

Läs mer

Slangreparation och underhåll

Slangreparation och underhåll Slangreparation och underhåll Stort sortiment från en enda leverantör Unika hållbara konstruktioner Snabba och tillförlitliga prestanda Typ Antal modeller Sida Provtryckningspumpar 2 9.2 Rörfrysar 2 9.3

Läs mer

Installationsanvisning. Intelli-heat pumpgrupp 15-80

Installationsanvisning. Intelli-heat pumpgrupp 15-80 Installationsanvisning 1 Allmänt Komponentplacering är en komplett solpumpstation för installation tillsammans med solfångare. Anslutningen är klämringskoppling 22 mm. Prod.nr: 4050 TÄNK PÅ! Enheten ska

Läs mer

IPX slutna expansionssystem

IPX slutna expansionssystem rett sortiment - 00 liter -- -,0 bar -0 - +99 C CE Användningsområde expansionskräl är avsedda för slutna värme och kylsystem. Ett membran (på - 00 litersmodellerna) och en gummibälg (på 00-000 litermodellerna)

Läs mer