Jul och nyår i Mississippi 2011 Memphis/Jackson/Clarksdale/Memphis 20/ / Holger Hallbäck & Tommy Löfgren

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Jul och nyår i Mississippi 2011 Memphis/Jackson/Clarksdale/Memphis 20/12 2011 3/1 2012 Holger Hallbäck & Tommy Löfgren"

Transkript

1 Julafton i Jackson med Stevie J. i tomteluva. Jul och nyår i Mississippi 2011 Memphis/Jackson/Clarksdale/Memphis 20/ / Holger Hallbäck & Tommy Löfgren Flyg direktbokat via SAS hemsida, 7649:- (varav skatter och avgifter 2999:-). Av vid bokningen förhandsbokade sittplatser för samtliga fyra flygningar fick vi ingen! Inrikesflyget med American Airlines via Chicago. Allt flyg gick i rätt tid. Ingen gratis förtäring på AA. Hyrbil genom ebilhyra/travel Jigsaw som blev Dollar. 4-dörrars compact Cheva miles = 205 mil. $ Kurs ca 7:30 = ca 1600:-. Ingen extraförsäkring. Ösregn när vi hämtar bilen, så det blev inte av att besiktiga den. Vanskligt att inte göra detta. Senare upptäckte vi repor i lacken, men det var äldre skavanker och Dollar har inte kommit med några krav. Ti 20/12: Anländer Memphis airport ca 4:40 PM enl tidtabell. Vi får mitt rum 175 på Knights Inn Airport. Vi åker in till stan och kollar på Beale Street efter lämpligt ställe att käka på. På King s Palace Café avslutar just en äldre svart gitarrist ett set. Han verkar intressant, så vi stannar och äter där. En mycket trevlig man, David Bowen, som spelat med Billy Gibsons (munspelaren) band (även på skiva) och skriver låter åt olika artister. Duktig sångare, som påminner en hel del om Junior Parker, och gitarrist, som här spelar solo med en rytmbox. Holger köper hans CD, men blir besviken då låtarna är MOR/evergreens, och något helt annat än vad han framför denna kväll. On 21/12: Köper cellphone på IT&T, Union & Parkway, för samtal inom USA (rekomendation av Memphis Gold). Deras billigaste för $19.99 och ett 25 dollars kontantkort. Vid resans slut $9.81 kvar på kortet. Ringer Callie Burnside. Hämtar skivor på Ecko Records och hälsar på John Ward och Larry Chambers. God lunch på Piccadilly, 3425 Poplar, på rek. av John. Snabbt besök i Center For Southern Folklores shop/café, där vi hälsar på föreståndaren Judy Peiser. Glömt bandspelaren, så snabbt hem och till C.C. s Blues Club (eg. C.C. s Entertainment Center) för intervju för Jefferson med ägaren L.D. Conley. Melvin & Callie Burnside har flyttat tillbaka till Memphis och kommer de till motellet. Jag överräcker en målning av R.L. Burnside av konstnären Niklas Sjögren, Tidaholm, som han hade utställd vid Åmål s Blues Festival och som jag inhandlat. Melvin berättar att han går i pension 2013 och de flyttar då till ett mobile home i Cockrum, halvvägs mellan Olive Branch och Independence. Middag (blackened red snapper w. mashed potatoe) på Itta Bena. Har glömt att restauranten ligger väldigt anonymt våningen ovanför B.B. King s Blues Club, så vi har lite problem innan vi hittar stället. Jag vill dit för att Di Ann Price är i pianobaren och jag har hört gott om henne, men aldrig sett henne. Det blir inte så lyckat; eftersom vi inte har bokat bord och i det stora rummet hamnar vi långt från pianobaren. Dessutom spelar hon (sjunger inget) bara träliga evergreens. Som lök på laxen låååång väntan på maten.

2 Melvin och Callie Burnside med målning av R.L. Burnside To 22/12: Checkar ut för färd till Clarksdale. Lunch i Robinsonville på Hollywood Café, Home of the fried dill pickles. Jag tar catfish (som vanligt, he-he), men Holger så nöjd med sin hamburgare och dill picklesen, så vi bestämmer att vi måste åka tillbaks och då ska jag käka hamburgare också. Vi har inget husrum bokat i Clarksdale, så vi ringer på hos Riverside Hotel, men ingen öppnar. Det sitter en lapp på dörren att Rat Ratliff kan nås på tel.nr xx, men bara en svarare när jag ringer. Så vi tar in på Shack Up Inn och får Electric Blue Shack. Tyvärr har Marc slutat. Hennes ersättare är Patsy, också en trevlig tjej. Middag (för mig) fried frog legs på Ramon s, 535 Oakhurst Ave., efter tips av Guy (en av Shack Up Inns ägare). På kvällen kul jam på Ground Zero med Razorblade Blues Band: Josh Razorblade Stewart, vo; Omar Gordon, svart 21-årig duktig gitarrist; en ung svart kille på trummor, och Heather Tackett, bg; samt Spider Webb, sång, m fl gäster. Omar går omkring och säljer en CD. Vi köper efter prutande (det är ju trots allt CD-R, utan texthäften) varsin. Razorblade och Omar Gordon Fr 23/12: Checkar ut och åker mot Jackson via avstickare in i Glendora och Bentonia, där The Blue Front Café är stängt. Fikar i Yazoo City. Checkar in hos Marcia Weaver på Poindexter Park Inn B&B vid 3-tiden. Detta är stället att bo på i Jackson. Adress 803 Deer Park St., tel Äter tidig libanesisk middag på Aladdin (nära Rainbow Grocery, en superb ekologisk butik). 5:45 PM till Central City Complex, där det är en stor bluesgala, The Annual Constable John Brown Christmas Event. Det är redan mycket folk där. Alla bord tycks vara reserverade, men vi hittar ett par lediga stolar längst bak. Gratis entré och det bjuds på mat också! John Brown är en känd svart advokat (law officer), som gjort till tradition att varje jul bjuda på allt detta. Antagligen har folk dock betalat en slant för att sitta vid reserverade bord. Det är fullsatt och kanske 500 pers i lokalen. Advokaten har inte sparat på krutet (pengarna), utan det är ett maffigt program vi bjuds på (+ gott käk):

3 - En DJ spela allt från A rockin good way med Brook Benton & Dinah Washington till Dust my broom med Elmore. - En predikant välsignar alla närvarande och hälsar välkommen (det är ju en kristlig kväll, dan före julafton) och religionen har ju en framträdande plats i det här landet. - Suveränt framträdande av Rev. Joe A. Washington: I m not preaching tonight, I m only here to have a good time. Och så gör han det; predikar! Men mest sjunger han gospel med rejält tryck. - en mycket lokal James Brown sjunger gissa vad sing-back. - Charles Blakely (antagligen en lokal sångare), som kör några låtar från sin nya CD Body talk, också sing-back. - en lokal grupp, som kallar sig The (Jackson?) Persuasions, sjunger old school doo-wop som sina förebilder. Det är kul ett par låtar, men de får alldeles för mycket utrymme. - en Larry Milton sjunger Bobby Womacks (skriven av Jim Ford) Harry Hippie och nån låt till sing-back. - Sedan är det dags för kvällens första artist med eget band, Pat Brown, som med ett par back up singers gör Merry Christmas baby, Jesse James hit I can do bad by myself, och några låtar till. Nice, men jag hade väntat mig lite mer av henne. - Billy Soul Bonds med eget band och back up singers är, trots en förkylning, mycket bra. Ja, KANON!, står det i mina anteckningar. Tyvärr ett kort framträdande pga förkylningen. Men vi får förstås höra Here kitty kitty, hans stora radiohit för 2-3 år sedan. - Bobby Rush med sitt band och två dansare är kvällens sista artist. Tyvärr blir det så här på hemmaplan (han bor i Jackson) för mycket nojsande med fansen och för lite sång. En snubbe hjälper mig in i logen, så jag får överräcka Jefferson med artiklar skrivna av hans danserska Jazzii. Hon är dock inte här denna kväll, utan har en ersättare. Slut ca och jag är i säng Pat Brown Billy Soul Bonds

4 Lö 24/12 (julafton): Frukost Vi överräcker julklapp till Marcia, en ljusskål av kristall plus en förpackning värmeljus. Holger och jag tar bilen och kryssar runt och hämtar intryck och atmosfär av staden. Det är deprimerande hur förfallen vissa delar av innerstaden är. Många övergivna hus och igenvuxna tomter. For sale -skyltarna är legio. Gatorna enormt dåligt underhållna. Handlar på Rainbow Market åker vi till Brandon, öster om Jackson, till Marcias och Dorothy Moores kyrka Nativity Lutheran Church, som har Christmas Eve Candlelight Service kl 19. Så när som på Dorothys familj/släkt är det bara vita närvarande. Samtliga utom Holger och jag går fram och tar nattvarden, och jag känner mig inte helt bekväm i detta sammanhang. Anledningen till att vi är där är ju för att det är vår enda chans att höra Dorothy Moore sjunga. Hon avslutar nämligen gudstjänsten med att a capella framföra Silent night. Efter att ha hälsat på Dorothy och överräckt en liten julgåva, åker vi hem och äter maten vi köpt hem bär det av till Queen of Hearts, 2243 Martin Luther King Drive, där bandet, Smooth Funk Band (aldrig hört talas om), startar omgående. De har den något annorlunda sättningen två keyboards och trummor plus en sångare. De spelar i stort sett oavbrutet till Mycket hög stämning!! Tjejer bjuder upp oss. James Rock Gray är där, men han blir tyvärr aldrig ombedd komma upp och sjunga. Jag frågar om han har CDn han gjort med Steve Gerard & The National Debonaires att köpa. Vi går ut till hans bil, men han har bara ett ex, som jag köper för 15 dollar. Han har några till hemma, som han ska ta med sig till Hal & Mal s på måndag. Line dance på Queen of Hearts Sö 25/12 (juldagen): Sen frukost kl 09. Strax efter 10 åker vi ut med Marcia för att hitta en svart kyrka med Sunday Service. I och för sig ingen större match, men hon vill ta oss till en se- och hörvärd kyrka. Det har regnat kraftigt på natten, men det har lättat en hel del nu. Vi börjar med Rev. Joe A. Washingtons kyrka (Old Stranger s Home M.D. Church, som jag, Roffe & Katarina och Stellan besökte 2010), men han kommer just ut efter avslutad gudstjänst. Jag tar några bilder på honom och Marcia, och vi fortsätter sökandet. Åker förbi flera kyrkor med bilar på parkeringen, men vi söker ju en bra kyrka, där man ska påbörja eller just har påbörjat högmässan. Det blir Greater Mt. Calvary M.B. Church, 1400 Robinson St. Det är en mellanstor kyrka, med en Rev. Dr. John E. Cameron, Sr., som predikat där i 40 år. De har en kör och, enligt Marcia, Jacksons bästa organist, Don Taylor. En mycket bra gudstjänst! Kl 13 äter vi lunchbuffé med Marcia och hennes make, Bob, på Shawney s. Inte många affärer eller matställen är öppna denna dag (juldagen), men den här buffén är suverän. Vid 19-tiden åker vi till E&E House of Jazz & Blues, 1024 Pecan Park Circle, för en helkväll med blues och soul. Inträdet är $20, vilket inkluderar gratis drinkar! (Cateringmaten dyker aldrig upp.) Marcia presenterar mig för radio-dj:en (WMPR; 90,1 FM) och musikpersonligheten Jerry Boogie Mason. Mason nämner att denna kväll är Mel Waiters, en av mina favoritartister, på en annan klubb i Jackson, The Spot. Men vi behöver inte ångra att vi är där vi är, det blir en oförglömlig kväll. Kolla in Boogie Mason på Bl a kan man lyssna på Southern Soul Top 20.

5 Marcia Weaver och Jerry Boogie Mason Musiken startar Ett lite amatörmässigt band, som jag inte uppfattar namnet på (Gibbs Brothers?), inleder. De byts av av Stevie J. s band, som kompar Dr. Dee, en mycket bra sångare i old school soul-stilen (Tyrone Davis [förstås], Steal away, That s the way I feel about you etc). Tyvärr dränks sången en del av bandet, som dock är mycket tajt. Stevie J., i tomteluva dagen till ära, är mycket bra sångare och gitarrist. Han är en av Jacksons mest lovande yngre bluesmusiker (liksom han som avslutar kvällen), och skivdebuterade 2011 med en 2-CD(!), The diversity project, där en CD är blues och en CD är southern soul. Sedan blir det ett mellanspel av John Haley, som sjunger en låt bra till playback. Han har f ö gjort inredningen till klubben, så han tillhör väl inventarierna. Jag får ett ex av hans CD Taking it to the next level. Sedan kvällens huvudnummer, munspelaren/gitarristen och sångaren Grady Champion med eget band (en son på trummor). Han har en enorm energi och är mer ute i lokalen än på scenen. Hans två CDn tycker jag är röjiga, men live var det enormt kul att uppleva röjet. Naturligtvis har också samspelet med och gensvaret från den minst sagt entusiastiska publiken en enorm betydelse. En verklig personlighet vann Grady The Blues Foundations International Blues Challenge. En av höjdpunkterna på resan. Pat Brown är i lokalen och går upp och sjunger en låt med Grady är det roliga slut. Boogie Mason med familj Grady Champion

6 Må 26/12: Frukost Marcia har tidigare berättat att soulsångaren och låtskrivaren Tommy Tate befinner sig på ett nursering home efter en stroke och nog skulle uppskatta att få ett besök. Holger och jag åker med Marcia till vårdhemmet vid 11-tiden, men Tate är på dialys till frampå e.m., så vi bestämmer att ses där igen vid 4-tiden. Holger och jag äter god lunch (jag: spicey shrimp etouffé med fried dill pickles) på Que Sera Sera och jag kollar e-post på internetcafé. Lite senare gör jag en sväng hem till Greg Preston (Deep Rush Records), för att hämta Bobby Rushs nya DVD, som jag beställt till Smokestack. I häftigt regnväder återvänder jag ensam till vårdhemmet 16.30, men Tate ska förmodligen inte komma åter förrän om någon timme, säger personalen. Jag ringer Marcia och hon säger att jag kan komma hem till henne och Bob under väntetiden. Hon, Bob och jycken Pete bor i en enfamiljsvilla i utkanten av Jackson, inte långt från vårdhemmet. Vid 17-tiden åker jag och Marcia dit i våra respektive bilar i fortsatt grymt regnoväder. Tommy Tate är nu tillbaka, men han är utmattad efter dialysen och vi stannar bara minuter. Kl 19 åker Holger och jag till Hal & Mal s och Central Mississippi Blues Societys reguljära måndagsjam. Som vanligt inleds det med akustisk blues i baren; den här gången med The Blues Man, som får förstärkning av James Rock Gray efter en stund. Vid 21-tiden börjar husbandet, The Blue Monday Band (Abdul Rasheed, vo; King Edward, vo/g; Johnnie Sharp, kbd/altsax; Pete Collins, bg; Dwight Ross, Jr., dr; Malcolm Shepherd, congas), lira. Sjunger under kvällen gör Dennis Fountain, Rock (Nine pound steel och The twist), The Blues Man, Theresa, Dr. Dee (mycket bra igen med Steal away) och Bettye. Rasheed är skön M.C. och blir Holgers favorit. Smart av Holger att skriva upp Rock på jammets spellista, för att försäkra oss om att han får gå upp och sjunga, och det är grymt röj när Rock twistar. Han har med sig 4 ex av CDn. Han hade inte fler hemma, och han får inte sälja dom billigare för Steve Godard än 15 dollar styck. Dr. Dee på Hal & Mal s Ti 27/12: Checkar ut kl 10. Vi stannar till vid Greg Prestons jobb på ett dagis för att betala honom cash för DVD:na jag hämtade dagen innan. Sedan till Malaco Records på Northside Drive, och hämtar skivor jag beställt av Maxie. Där pratar jag en stund i telefon med Tommy Couch Jr. Han är kvar vid Malacos tillfälliga HQ på State Street. Malaco Records byggnader raserades ju i stort sett av en tornado i april 2010, och de har nu reparerat den svårt skadade distributionsbyggnaden och gjutit bottenplattan till en ny studio/kontorsbyggnad. Gaveln på lagerbyggnaden på andra sidan gatan är också reparerad. Med detta lämnar vi Jackson bakom oss. (Utan att ha träffat Jarekus Singleton, en ung musiker som jag hoppats kunna se och köpa hans skiva. Men han var out of town dessa dagar.) Tommy Couch Jr. har rekommenderat lunch på The Lunch Basket i Belzoni, men stället ser ut som att det är stängt för gott, när vi äntligen hittar det. Så vi fikar i Indianola, stannar till vid Dockery Farms, och fortsätter till Rosedale, då Holger vill återse Leo s Market. Det har dock bytt ägare/namn och är stängt. En vänlig polis beskriver var stadens Blues Trail Marker är belägen. Det var i Rosedale, vid korsningen av Hwy 1 och Hwy 8, som Robert Johnson mötte djävulen (anser en del); se Vi kommer till Clarksdale, checkar in på Shack Up Inn och käkar tidig middag på The Ranchero. Vi åker förbi Red s, och Red säger att han ska ha öppet på kvällen, eftersom ingen

7 annan bluesklubb har öppet denna kväll. Men när jag åker dit själv framåt 8-tiden, så är det bara Red, en kvinna och en bror till Super Chikan, som sitter där med varsin öl. Det har förstås inte nått ut att Red har öppet denna off night. Han låter ett band med Robert Belfour och T-Model Ford rulla, medan vi sitter med våra öl och snackar lite till framåt kvart i tio. Någon bekant till Red tittar in, men annars är det lugnt. Red s Lounge fick The Blues Foundations Keeping the Blues Alive Award 2012 i kategorin Blues Club. Motiveringen löd Other Mississippi juke joints have come and gone, but for over 30 years, Red s Lounge has provided the Mississippi juke joint experience to the world In addition, Red is very involved in community activities, hosting fund-raisers for local musicians. Mississippi Blues Marker vid Dockery Farms, där Charley Patton växte upp. On 28/12: Frukost på New Haven. Åker till Helena via pittoreska Moon Lake Road. Stannar till vid Sam och Doris Carrs grav vid Thompson Chapel. I Helena hinner vi säga några ord i King Biscuit Time, men Sonny Payne vill att vi kommer tillbaks nästa dag för att vara med hela sändningen. God lunch på mexikanska restauranten på hörnet. På Delta Cultural Center återser Holger guiden från när han var där 2003, Howard Newsome, en äldre svart man. Det här har Holger verkligen sett fram emot (men knappast vågat hoppats på), då han den gången glömde att ge dricks till guiden för den excellenta visning denne gett. Men guiden är alltså kvar nio år senare och han får sina dricks. Och Holger får frid i sin själ. Vi sitter och samspråkar med Newsome någon timme. Tillbaks i Clarksdale middag på Lady At The Levee, där La La & Dino (piano, gitarr och sång) underhåller gästerna. Tyvärr är La La s spelstil för aggressiv och högljudd för detta sammanhang. Hon är roligare att se i Super Chikans band, som hon ingår i. Sedan till Ground Zero och ser två set med Terry Big T Williams & Family Band (Heather Tackett, bg; Lee Williams, dr). Cheaper to keep her kanon, annars ganska medelmåttigt med för många och för långa standardlåtar. To 29/12: Frukost på New Haven Jag tar ut 100 dollar i bankomat. Det är maxbelopp för ett uttag, så Holger, som vill ta ut mer, går in på banken och blir hänvisad till en annan bank. Han går in för att ta ut 300 dollar på Visakortet. Jag väntar i bilen och tiden går och går Efter minuter kommer han ut. Det gick bra, men först sedan han blivit noggrant utfrågad och fotograferad (utan keps!)!! Innan vi åker till Helena igen, stannar vi hos Clarksdales enda optiker, då mina bågar gått sönder. Det fixar dom omgående för 4 dollar anländer vi till Sonny Payne och hans King Biscuit Time, där vi medverkar i dagens utsändning. Innan vi åker över bron från Arkansas, kör vi ned till Mississippis strand och står en stund och fascineras av hur dom superlånga pråmarna manövrerar sig fram. Tow boats skjuter långa räckor av containers framför sig. Lunch i Robinsonville på Hollywood Café och deras fantastiska hamburgare och fried dill pickles. Holger dålig i kistan (knappast av hamburgaren), så jag åker själv till Ground Zero och torsdagens bluesjam med David Dunavent & Evol Love Band. Unge Omar Gordon från förra torsdagens jam visar med två låtar att han kan spela häftigt jobbigt snabbt och att han är en svag sångare. Roligare var att han kom och frågade om jag ville spela ett biljardparti med honom (vilket jag inte kunde, tyvärr). I stället ägnade jag en hel del av tiden åt en collegesemifinal i amerikansk fotboll på TVn i baren. Rätt jobbigt jam alltså, så jag går efter två set.

8 Pråmar på Mississippifloden Fr 30/12: Frukost ca 9 på New Haven. Vi börjar känna igen farmarna nu, som sitter där varje morgon. På TVn är det stadigt den superreaktionära Foxkanalen. Soligt, varmt och skönt, så vi sätter oss på gräsplanen utanför shacket och solar och klappar en jycke, som fattat tycke för oss. Dagens (resans?) bottennapp svarar jag för, när jag tittar bort precis när det australiska vilddjuret wombat släpps ut ur sin bur. Holger har hela resan pratat om Shack Up Inns husdjur, som dock för flera år sedan övertogs av en kille som bor på andra sidan järnvägen. Idag ska det ske, så Holger har köpt mat åt wombaten och så tar vi Patsy med oss och går över till grannen, och, som sagt, råkar jag kolla på något annat, precis när wombaten far ut ur buren som en furie! Men Patsy skrämde den upp i alla fall. På Lady At The Levee min godaste middag hittills (6 st honey glazed chicken wings + jättegod gumbo). Restauranten ägs av sonen till ägarinnan av Sarah s Kitchen. Sarah, som dog för något år sedan. (Sarah ombesjungs av Rita Engedalen på hennes excellenta Bluestown-CD Chapel and bars.) Sonen/ägaren och hela personalen är Afro-Amerikaner, och det är en njutning att sitta där och intaga deras suveräna mat och se dom coola grillkockarna jobba vid spishällarna innanför bardisken. Ringer Callie Burnside och Vanessa Harris. Vanessa och Bobbie (och barn och barnbarn) har just kommit hem från julfirande hos kusin i Orlando, Florida. Nu ska dom till Dallas, TX, för traditionellt nyårsfirande där! De är hemma igen måndag, så vi kan hälsa på dom då. Vanessa och Bobbie är niecer till framlidne trummisen Sam Carr. På kvällen Red s, som har Robert Wolf Man Belfour. Han har lirat en kvart, när vi anländer Med en paus lirar han fortfarande, när vi åker hem vid midnatt. 5 dollar var entrén. Belfour, född 1940, är outtröttlig, och dessutom är det mycket roligare att se honom på ett sånt här litet ställe än på en festivalscen. Sean Bad Apple

9 Lö 31/12 (NYÅRSAFTON): Frukost ca 9 på New Haven. På förmiddagen spelar Sean Bad Apple utanför Cat Head och Terry Harmonica Bean utanför en restaurant. Solar igen utanför shacket i det fortsatt underbara vädret (60 grader Fahrenheit = 16 Celcius i skuggan). Nyårssuppén intar vi på Lady At The Levee: för min del tre stora champinjoner med diverse fyllning som entré, sedan en 16 oz. rib eye steak med bakad potatis. Suveränt! Ett glas rött vin var inte lika upphetsande. Desserten serveras Beträffande live blues denna speciella kväll finns fyra ställen att välja på: Ground Zero har Super Chikan & The Fighting Cocks; Rust Restaurant har Lightnin Malcolm & Cameron Kimbrough; Red s har Otis TCB Taylor Blues Band; och där vi befinner oss har dom Robert Bilbo Walker Revue. Jag har skildrat så livfullt hur bra Bilbo Walker var när Lasse och jag såg honom på Red s i maj, så Holger stannar för att se honom. Medan jag går ner till Red s. Kan ju inte svika honom en sån här kväll. Vem vet, han kanske behöver sin hit man. Det gjorde han dock inte, men fantastiskt kul var det. Skildras mer ingående i finska Blues News nr 253. Förutom TCB (som står för True Christian Believer uppträdde även den lovande southern soul-sångerskan Bobbie Doll Johnson från Meridian. Vid något tillfälle nämner bandets gitarrist, Alby Big Al Sutherland, att han spelar nästa kväll i Memphis på en juke joint med ett annat band. För Holger blev väl kvällen musikaliskt något av en besvikelse, då Bilbo Walker (74 år är han) verkade trött och hade ryggproblem. Roligast var Revyns danserska, som rörde sig som en darrål. Otis TCB Taylor Blues Band

10 Bobbye Doll Johnson Tolvslaget Sö 1/1 2012: Vi lämnar Clarksdale 9 AM och styr direkt till Full Gospel Tabernacle, 787 Hale Road, där Bishop A.L. Green (dvs soulsångaren Al Green) presiderar i sin egen kyrka. Vi anländer lämpligt nog tio minuter över 11, just när dom börjar dra igång Sunday Service. Inte många besökare där ännu, men folk (församlingsmedlemmar och turister) strömmar till vartefter. Det är dock rätt glest i bänkarna i denna ganska stora och eleganta kyrka och ingen större väckelsestämning. Enligt programmet som delas ut ska en kör sjunga, men så sker inte. Al Green himself är i alla fall där och gör en lång predikan (men sjunger knappast alls). Akustiken är hemsk och musikerna överröstar allt. Faktiskt mycket sämre än vid mitt förra besök. Obegripligt! Vi går 13.40, strax innan det är slut. Direkt till Walmart och handlar Aretha Franklins CD A woman falling out of love, som säljs exklusivt på Walmart, då Anders Erlandsson messat en förfrågan om jag kan skaffa den till honom. Sedan checkar vi in på Knights Inn Airport. Ringer Alby, gitarristen, och kollar att han ska spela på kvällen på B.J. s Secret. Ringer Burnsides, som åkt till Senatobia, där Melvins bror Joseph är på sjukhus och ska opereras (jag hajar inte för vad). De räknar dock med att återvända till Memphis nästa dag, så att vi kan gå ut och äta middag tillsammans. Så Holger och jag åker in till Memphis och äter

11 middag på den enkla cajunrestauranten Flying Fish, 105 S. Second Street. Lika gott som när Isakssons och Stellan och jag åt där Strax efter 21 kommer vi till B.J. s Secret, hörnet av Southern och Boston, som är en bar/snabbmatsrestaurant i två avdelningar med ett par biljardbord längst in. Det är redan fullsatt där, men Big Al har hållit ett bord till oss. 10 dollar är inträdet. Det blir en grym kväll, där de entusiastiska gästerna (ca 75% svarta damer i medelåldern och uppåt) eldar på musikerna timme ut och timme in. De brukar lira till 0.30, sa Alby i telefon hängde han resolut av sig gitarren, helt utmattad. Medan damerna bara vill ha mer och mer och Nate Dog (sångaren) inte visat några tecken på att vilja lägga av. Nate Dog kompades av Alby, gtr; Rick, kbd; Arthur Grey, bgtr; Terrell, dr. Gästvokalister var Tony Chapman (?), Preacher Man (hans medley på O.V. Wrights You re gonna make me cry och J. Blackfoots Taxi bäst på hela resan!!) och Cowboy (president för The Cigar Club). Ett par tjejer sjöng också och körade. Baslegenden James Alexander från The Bar-Kays satt hela kvällen vid ett bord och hoppade in och spelade ett par låtar. Även jag bidrog till underhållningen, när en kvinna dansade med mig i ett 10 minuter långt Jimmy Reed-medley. Dricks till Preacher Man Nate Dog. Gitarristen är Big Al Sutherland Må 2/1: Det är frost och vi får skrapa bilrutorna, innan vi drar in till stan. Men Center for Southern Folklore, som vi tänkt besöka, är stängt denna dag, liksom det mesta annat har vi tid för intervju med Sonny Mack (ex William Dead Eye Norris) hos Ecko Records. Sonny har nyligen releasat sin första CD på Ecko, Going for gold ( Solid Southern Soul debut by a new male vocalist skriver Daddy B. Nice på Under intervjun ringer Sonny till Jim O Neal i Kansas City, som har Stackhouse Records, och har drabbats av lymfkärlscancer. Jag pratar kort med Jim, som är vid gott mod.

12 När intervjun är klar åker vi till Ecko Records skivbutik på Elvis Presley Blvd, men där är stängt. Holger köper t-shirts till barnbarn i shop nära Graceland Visitor Center. Därefter åker vi raka spåret (Elvis Presley Blvd/Highway 51 hela vägen) till Vanessa Harris i Horn Lake, där jag överlämnar Bert Deiverts CD Kid man blues, som Sam Carr medverkar på. Även Bobbie är där och det kryllar av barn och barnbarn m fl. Därefter lugn hemmakväll. (Den första och sista på denna resa för min del!) Sonny Mack och John Ward Larry Chambers, Ecko Records Ti 3/1: Väger resväskan på motellet och vågen visar 42 lb. Lämnar igen bilen miles körda. Ringer Callie från flygplatsen, men det är telefonsvarare. Incheckningsvågen visar 44,5 lb. (20,2 kg) för resväskan. On 4/1: Anländer Arlanda enligt tidtabell mitt på dagen.

The Annual Otha Turner s Family Picnic, augusti 2012

The Annual Otha Turner s Family Picnic, augusti 2012 The Annual Otha Turner s Family Picnic, 24-25 augusti 2012 Fredag 24/8: Lunch med Carol Marble, Big Llou (Johnson) och Russ Green på Huddle House i Indianola, där jag tidigare i veckan bevistat B.B. King

Läs mer

Stjärnskotten. nu bli den nya generationens storstjärnor inom bluegrass och americana. Lira mötte dem i Nashville för ett

Stjärnskotten. nu bli den nya generationens storstjärnor inom bluegrass och americana. Lira mötte dem i Nashville för ett Stjärnskotten Vägen från ung supertalang till vuxen stjärna är inte alltid rak. De i dag 23-åriga Sarah Jarosz, Sierra Hull och Rebecca Lovell alla med mandolinen som huvudinstrument slog igenom redan

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år. Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal

Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år. Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal Elevenkät Våren 2012 Genomfördes under mars 2012 Antal svar: 186 Jag är 116 70 flicka pojke Jag är 41 81 51 yngre än 10 år 10-13 år 14-17 år 18-20 år 13 Jag deltar i 167 12 musik bildverkstan musikal 10

Läs mer

Robert Johnson (blues)

Robert Johnson (blues) 1 Robert Johnson (blues) Elvis Prestley (rock) The Beatles (pop) Populärmusikens ursprung All pop, rock, jazz, soul, rap, techno och annan populärmusik kommer ursprungligen från samma källa. Samlingsnamnet

Läs mer

Vår första vy över London från planet

Vår första vy över London från planet Slutrapporten Den 25:e oktober åkte vi i Es3 till London. Där utforskade vi staden, såg många olika sevärdheter, gick på museer och upptäckte en del av Londons musikliv. England och Sverige skilde sig

Läs mer

THE CADILLAC BAND: PÅ VÄG MED ELVIS OCH ROCK N ROLL. Göran Holmquist

THE CADILLAC BAND: PÅ VÄG MED ELVIS OCH ROCK N ROLL. Göran Holmquist THE CADILLAC BAND: PÅ VÄG MED ELVIS OCH ROCK N ROLL - turnéerna, konserterna, musikerna Göran Holmquist 1 THE CADILLAC BAND: PÅ VÄG MED ELVIS OCH ROCK N ROLL Copyright 2012, Ulf Nilsson Ansvarig utgivare:

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel Londonresan 2017 Resan Kl 06.50 stod vi vid skolan och väntade in alla. Sen åkte vi till Älmhults tågstation. Strax innan 8 gick tåget, där satt vi nästan 2 h. Tillslut kom vi fram till Kastrup och checkade

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Malaga here we come. Resans första fikapaus, på Gävle Bro.

Malaga here we come. Resans första fikapaus, på Gävle Bro. Malaga here we come Onsdag 18 september Fyra förväntansfulla tjejer (läs damer) samlades redan 8.30 för att hinna med flyget från Arlanda 13.15. Det gäller att vara ute i tid! Redan i Valbo började önskemål

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service.

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Ni möts i anslutning till vår VIP-entré på Arlanda, separat från terminalerna

Läs mer

Norgeresa 2015 2015-08-07

Norgeresa 2015 2015-08-07 Norgeresa 2015 2015-08-07 Nu var det dags för min årliga Norgeresa, något som jag kört sedan 2005. Denna gång skulle min svåger Patrik, som nyss tagit sitt körkort, hänga med. Vädret hade vi diskuterat

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :)

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :) Namn: Malin Mauritsen Resa: Portugal - Atlantkusten langritt Datum: 26.4-3.5 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Enda var en missuppfattning om upphämtningstid

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 22 februari 2010 - tisdag 23 mars 2010

barnhemmet i muang mai måndag 22 februari 2010 - tisdag 23 mars 2010 barnhemmet i muang mai måndag 22 februari 2010 - tisdag 23 mars 2010 Här hos oss är det väldigt varmt och med värmen infinner sig en lugn nästan lite loj stämning. I skrivande stund har alla barn slutat

Läs mer

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi MOTOGP 2015 Tänkte berätta om en till resa på 11 dagar som jag och 3 vänner gjorde sommaren 2015. Syftet med resan var at åka till Assen, Holland och kolla på Moto gp. Jag började min resa tisdag morgon

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

TORBJÖRN * 1944-09-17 2009-10-05

TORBJÖRN * 1944-09-17 2009-10-05 TORBJÖRN * 1944-09-17 2009-10-05 Bilder från tiden 10 augusti t o m 6 oktober, 2009. Torbjörn efter hemkomsten från sin långa vistelse hos Jan. Bilden tagen ett par veckor efter Jans begravning. Torbjörn

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Vilka tycker du är de bästa valen?

Vilka tycker du är de bästa valen? Vilka tycker du är de bästa valen? På vår webbplats www.respect4me.org kan du titta på berättelserna om våra liv och de situationer vi råkar ut för. Varje berättelse börjar på samma sätt med en kort film,

Läs mer

Jag har aldrig haft nån plan B

Jag har aldrig haft nån plan B Jag har aldrig haft nån plan B En intervju med Nicke Andersson Som (grundande) medlem av flera välkända band spelar låtskrivaren, sångaren, gitarristen och trummisen Nicke Andersson sedan flera decennier

Läs mer

Riverwood Historic Travel

Riverwood Historic Travel Riverwood Historic Travel Program Civil War Westresan 1-12 september 2016 1 september: Samling Arlanda ca 10.30 KLM KL1110 kl 13.00 Avgång Stockholm (Arlanda) Kl 15.05 Ankomst Schiphol Airport Amsterdam

Läs mer

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium.

Nu styrde vi kosan mot nästa upplevelse Monterey bay Aquarium. Idag fick vi sova lite längre, uppstigning 07,30. Vi skulle äta frukost 08,00 och vi hade hört att dem hade nygräddade våfflor på detta hotell. Det var en utsökt frukost med smarriga våfflor och tillhörande

Läs mer

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo!

En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! En kort historia om en Norgeresa som blev Bingo! Det började för många år sedan när jag och min fd fru, mina föräldrar och min farmor åkte till Oppdal i Norge. Vi skulle besöka farmors syster mm. Farmor

Läs mer

Detta är en liten rapport över en studie och uppföljningsresa av ett projekt som SRF Blekinge och SRF Kalmar bedrivit på Masaka Center för synskadade

Detta är en liten rapport över en studie och uppföljningsresa av ett projekt som SRF Blekinge och SRF Kalmar bedrivit på Masaka Center för synskadade Detta är en liten rapport över en studie och uppföljningsresa av ett projekt som SRF Blekinge och SRF Kalmar bedrivit på Masaka Center för synskadade utanför Kigali i Rwanda sedan 2000 detta tillsammans

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

Jimi Hendrix. I m the one that has to die when it s time for me to die, so let me live my life, the way I want to

Jimi Hendrix. I m the one that has to die when it s time for me to die, so let me live my life, the way I want to 1 Jimi Hendrix I m the one that has to die when it s time for me to die, so let me live my life, the way I want to 2 James Marshall Hendrix (född Johnny Allen Hendrix den 27 november 1942i seatle Washington,

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra

Huset på gränsen. Roller. Linda Hanna Petra. Dinkanish. Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Huset på gränsen Roller Linda Hanna Petra Dinkanish Pan Näcken Skogsrå Troll Älva Häxa Vätte Hydra Scen 1 Linda, Hanna och Petra kommer in och plockar svamp som dom lägger i sina korgar - Kolla! Minst

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december

barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december barnhemmet i muang mai måndag 19 november - torsdag 13 december Under veckorna som har gått har vi med jämna mellanrum i vardagen firat thailändska högtider och framöver blir det dags för lite farang-högtider

Läs mer

Svenska från början 3

Svenska från början 3 Svenska från början 3 1 Fyll i rätt ord Höger patienten studenten hämta vann hjälp CV Viktigt 1. Här kan du få att sluta röka. 2. Bilar ska köra på sida i Sverige. 3. Det är att ha ett körkort. 4. Läkaren

Läs mer

När tomtemor räddade julen

När tomtemor räddade julen När tomtemor räddade julen Roller: Tomtemor: Jultomten: Dr. Nisse: Maria: Mario: Tomtenisse 1: Tomtenisse 2: Tomtenisse 3: Tomtenisse 4: Tomtenisse 5: Tomtenisse 6: Tomtenisse 7: Statister: Berättare:

Läs mer

Vår anläggning Our venue

Vår anläggning Our venue Vår anläggning Our venue WELCOME

Läs mer

Vilken termin ska man åka?

Vilken termin ska man åka? Under höstterminen 2012 åkte jag till Kina som utbytestudent till ett universitet som heter Shanghai Jiao Tong University (SJTU). Jag valde Jiao Tong för att det ligger i min favoritstad Shanghai och är

Läs mer

Avfärd Ankomst Övr Tider Aktivitet Mat Gbg 17:57 Malmö 20:29 Intercity tåg Matsäck tas med för kvällen 17:35 Samling Gbgs Central

Avfärd Ankomst Övr Tider Aktivitet Mat Gbg 17:57 Malmö 20:29 Intercity tåg Matsäck tas med för kvällen 17:35 Samling Gbgs Central Avfärd Ankomst Övr Tider Aktivitet Mat Gbg 17:57 Malmö 20:29 Intercity tåg Matsäck tas med för kvällen 17:35 Samling Gbgs Central 20:45 Kommer till STF vandrarhem Vi handlar och gör ordning smörgås + youghurt

Läs mer

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om?

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om? sidan 1 Böckerna om Sara och Anna Författare: Catrin Ankh Vilka handlar böckerna om? Böckerna handlar om två tjejer i 15-årsåldern som heter Sara och Anna. De är bästa vänner och går i samma klass. Tjejerna

Läs mer

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA TE 3:s RESA TILLL BARCELONA Vart var vi? Vi tillbringade våra fem dagar i Barcelona,Spanien. Vad gjorde vi? Måndag- Bestod mest av att resa. Vi åkte från resecentrum klockan halv två på morgonen, vi flög

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014

barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 barnhemmet i muang mai tisdag 30 september - söndag 23 november, 2014 Oktober och nästan hela november har gått sedan sist och oj vad vi har hunnit med mycket! Barnen har fått sina mitterminsbetyg de har

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

ELVIS USA 17-28 oktober 2013

ELVIS USA 17-28 oktober 2013 ELVIS USA 17-28 oktober 2013 DITT LIVS RESA Indianapolis Nashville Memphis Las Vegas New York Följer Du med kommer du bl.a. att stå på platsen där Elvis gjorde sin sista konsert, träffa ett par av Elvis

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Nu packades minibussarna, som vi lät stå kvar vid vårt hostel, för nu skulle det shoppas en sista gång i SF.

Nu packades minibussarna, som vi lät stå kvar vid vårt hostel, för nu skulle det shoppas en sista gång i SF. Alla var snabbt uppe även denna morgon 07,00 för idag skulle vi lämna San Fransisco men först hade vi en hel del att göra. Vi började med frukost i vanlig ordning men det blev en ganska omtumlande frukost.

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Ung och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Att prata med din tonåring om alkohol När det gäller alkohol

Läs mer

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Kultur och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Så startade Systembolaget Systembolaget startade 1955

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN LÄSFÖRSTÅELSE STORA SÄCKAR väckarklocka (sida 3, rad 1), alarm när man måste vakna brevbärare (sida 3, rad 9), den som delar ut post sorterar (sida 4, rad 7), lägger på rätt

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj

barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj Veckan har varit lugn men den har bestått av många Hej då och många Hej. Veckan har i stort sett varit lugn. Vi har kommit in i våra nya rutiner, som

Läs mer

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

New Jersey San Jose NY Rangers Boston. Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes Resa 1 27 Februari Matcher: NY Rangers Chicago New Jersey San Jose NY Rangers Boston Resa 2 21 Mars Matcher: New Jersey Devils-NY Rangers New Jersey Devils-Toronto Maple Leafs NY Rangers-Phoenix Coyotes

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Namn: Blues & Jazz. Här hittar du texter om musikstilarna och några musikexempel. Läs, gör frågorna och lyssna på låtarna!

Namn: Blues & Jazz. Här hittar du texter om musikstilarna och några musikexempel. Läs, gör frågorna och lyssna på låtarna! 1 Namn: Blues & Jazz Här hittar du texter om musikstilarna och några musikexempel. Läs, gör frågorna och lyssna på låtarna! Källa till texterna: Natur & Kulturs musikhistoria, 2007 Ne.se/blues (Lars Lilliestam)

Läs mer

ROCK N ROLL VAR TÄNKT FÖR VITA ARTISTER OCH SKAPADES AV SKIVBOLAGEN I ETT FÖRSÖK ATT KONKURRERA MED DEN SVARTA RHYTM N BLUESEN.

ROCK N ROLL VAR TÄNKT FÖR VITA ARTISTER OCH SKAPADES AV SKIVBOLAGEN I ETT FÖRSÖK ATT KONKURRERA MED DEN SVARTA RHYTM N BLUESEN. Lektion 1 50-TALS ROCK (ROCK N ROLL) Ungdomskultur: - Livsstil (livet ska vara roligt, party) - Kläder/Frisyr (gymnastikskor, jeans, brylcrème) - Bilar (cabriolet, raggarbilar) - Mat/Dryck (hamburgare,

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se 10 Den första näsduken 11 Det är den 31 oktober 1988. Jag och en väninna sitter i soffan, hemma i mitt vardagsrum. Vi skrattar och har roligt. Plötsligt går vattnet! Jag ska föda mitt första barn. Det

Läs mer

Vero hit & dit. Text Katarina Kieri Bild Helena Lunding Hultqvist

Vero hit & dit. Text Katarina Kieri Bild Helena Lunding Hultqvist 1 Vero hit & dit Text Katarina Kieri Bild Helena Lunding Hultqvist Vero kommer ny en dag till Markus klass. Hon verkar så säker på sig själv och kan en massa saker som han inte har en aning om. Hur kan

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli

barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli barnhemmet i muang mai måndag 16 juni - måndag 14 juli Det är lugnt på Phuket när det är sommar i Europa, i alla fall mycket lugnare. Men hos oss är allt som vanligt fast med lite mindre besök. Och som

Läs mer

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013

MAJ 2013. Mallorca. den 22 maj 2013. Mallis nästa. den 17 maj 2013 MAJ 2013 Mallorca den 22 maj 2013 Så har vi anlänt till Mallorca och den lilla byn Soller här på ön, sist jag var här var för 2 år sedan med laget. Denna gång är det bara jag A-K och Bettan men vi har

Läs mer

Ny tidning i Adelöv! Vi kommer att jobba med: 1. Intervjuer. 2. Reportage. 3. Korta notiser om allt. 4. Roliga historier, korsord och sudoku för alla

Ny tidning i Adelöv! Vi kommer att jobba med: 1. Intervjuer. 2. Reportage. 3. Korta notiser om allt. 4. Roliga historier, korsord och sudoku för alla Nr. 1 ADELÖVSBLADET vecka 5-6 2011 Ny tidning i Adelöv! Välkommen till Adelövsbladet, en ny tidning gällande allt som händer i Adelöv. Vi på redaktionen kommer att jobba intensivt med detta projekt, Adelövsbladet

Läs mer

IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt

IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt ÖVNINGSTEXT FÖR KODNING Kan du berätta lite om vad du har jobbat med? IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt som jag har sysslat med ja, först då

Läs mer

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla Mitt liv Dagbok Dans Jag heter Ella Sovmorgon BFF Milla Av Lina Sjögren Söndag 21 augusti 2016 Hej dagboken! Jag är en tjej som är tio år och heter Ella. Jag älskar att dansa och jag är jättemorgontrött.

Läs mer

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor.

Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Resebrev nr 9, 12 juli 11 augusti 2011. Rekresa till Kos o mötet med Emma o Andreas med resp, plus Familjen Sturesson som var på besök i 2 veckor. Efter att Elin o Larsa lämnat oss så tog vi en seglig

Läs mer

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då

Hon går till sitt jobb. Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då Hon går till sitt jobb Hon går till sitt jobb hon hatar sitt jobb hon känner sig ensam och svag Vad kan väl jag göra då mer än att älska henne så, som jag gör Hon går på café och sätter sig ner men ingenting

Läs mer

THE MAD LUCK and exhausted TOUR 2011: Memphis/Little Rock/Clarksdale/New Orleans/Jackson 21/4-11/5 Lasse Dunderberg & Tommy Löfgren

THE MAD LUCK and exhausted TOUR 2011: Memphis/Little Rock/Clarksdale/New Orleans/Jackson 21/4-11/5 Lasse Dunderberg & Tommy Löfgren THE MAD LUCK and exhausted TOUR 2011: Memphis/Little Rock/Clarksdale/New Orleans/Jackson 21/4-11/5 Lasse Dunderberg & Tommy Löfgren Flyg och hyrbil bokat gm Resia. SAS med byte i Chicago till Continental

Läs mer

BST. BRICKeBACKENS SKOLAS TIDNING Nr 4. Brickemarken 2014. Sommarro. Skämtteckning. Stoppa förstörelsen på Brickebackens skola!

BST. BRICKeBACKENS SKOLAS TIDNING Nr 4. Brickemarken 2014. Sommarro. Skämtteckning. Stoppa förstörelsen på Brickebackens skola! Sida 1 BRICKeBACKENS SKOLAS TIDNING Nr 4 Brickemarken 2014 Den 20 maj hade vi Brickemarken på skolan. Alla klasser och vuxna var där förutom 6:orna. Klass 5 ordnade: plockepinn, gissa antalet och ansiktmålning.

Läs mer

Barmarksläger i Portugal februari 2010

Barmarksläger i Portugal februari 2010 Barmarksläger i Portugal februari 2010 Torsdagen den 11 februari åkte en tapper skara orienteringsbrudar (Karin, Eva E, Eva J, Frida och Johanna) mot Portugal för att slipa formen i en vecka. Fredagen

Läs mer

Den försvunna diamanten

Den försvunna diamanten Den försvunna diamanten Jag sitter utanför museet i London, jag ser en man gå lite misstänksamt ut genom dörren. Jag går in på museet och hör att personalen skriker och säger att diamanten är borta. Diamanten

Läs mer

Julvandring 1. Julvandring 1 ur Jul- och påskvandringar Lotta Sundberg och Argument Förlag, 2010

Julvandring 1. Julvandring 1 ur Jul- och påskvandringar Lotta Sundberg och Argument Förlag, 2010 Julvandring 1 8 Roller Guide... Station 1: Maria... Ängel... Station 2: Josef... INTRODUKTION Guiden kan introducera vandringen ungefär så här: Välkomna! Nu ska vi göra en speciell resa en tidsresa! Vi

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Kampen mot klockan - funderingsfrågor, diskussion om tid och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, Årskurs: 7-9 Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Upp och hoppa! hojtar mamma.

Läs mer

Första operationen september 2010

Första operationen september 2010 Första operationen september 2010 Oliver Vår son föddes med total dubbelsidig LKG-spalt. Första operationen som vi nu har genomfört gjordes när han var nästan 7 månader och då slöt de den mjuka gommen

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett.

Förvandlingen. Jag vågade inte släppa in honom utan frågade vad han ville. Jag trodde att du behövde mig, sa gubben och log snett. Förvandlingen Det var sent på kvällen och jag var ensam hemma. Jag måste upp på vinden och leta efter något kul och läskigt att ha på mig på festen hos Henke. Det skulle bli maskerad. Jag vet att jag inte

Läs mer

Antal svarande: Totalt: 125 Tjejer: 74 Killar: 51. Ålder: 13-14 år: 43 15-16 år: 37 17-18 år: 27 19-20 år: 9 Över 20 år: 9

Antal svarande: Totalt: 125 Tjejer: 74 Killar: 51. Ålder: 13-14 år: 43 15-16 år: 37 17-18 år: 27 19-20 år: 9 Över 20 år: 9 1 Vi har under tre veckor (20/6 8/7 2011) fått arbeta med att göra en marknadsundersökning om vad ungdomar tycker om biblioteken i Mjölby kommun. Det har inneburit att vi har intervjuat ungdomar på olika

Läs mer

Hej, här kommer ett fantastiskt händelserikt och roligt program för Slovenienresan.

Hej, här kommer ett fantastiskt händelserikt och roligt program för Slovenienresan. Slovenienresan 2011 Hej, här kommer ett fantastiskt händelserikt och roligt program för Slovenienresan. Under resan representerar alla medföljande Varbergs Kommun. Det innebär att vi tar ansvar och följer

Läs mer

BANQUET & PRISUTDELNING

BANQUET & PRISUTDELNING SDA Proudly presents 27-28 februari 2010 BANQUET & PRISUTDELNING TSDS - Nu drar vi ut på djupt vatten! 23 timmrs kryssning med Tallink Silja Line till Åbo - med M/S Galaxy. Avgång 27/2 kl 19.00 Värta,

Läs mer

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Arbetsgruppen Regionalt handlingsprogram Barn och ungas kultur och fritid -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Huset,

Läs mer

Tobago 2009-12-16 2010-01-05

Tobago 2009-12-16 2010-01-05 Tobago 2009-12-16 2010-01-05 Den 16 December glider vi sakta in i paradiset! Givetvis enligt skolboken, i gryningen med solen i ryggen om det oväntat skulle dyka upp ett rev! (Man o war bay är otroligt

Läs mer

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av?

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av? MBT 2013 Undervisning av Ulrika Ernvik Guds dröm om mej! Gud har en dröm! Ps 139:13-18 Gud har en dröm för varenda liten människa även mej. Drömmen handlar mest om vem han vill att jag ska VARA mer än

Läs mer

Jakten på färgpiraterna

Jakten på färgpiraterna Jakten på färgpiraterna SÅNGTEXTER SEXÅRSKÖREN 2016 01 INTRO/REGNRAMSA Regn regn regn regn Det har regnat här i flera år Regn, regn mera regn Regn och mera regn ändå Och mera regn Välkommen sol, välkommen

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

LENNARTS LISTOR. En listig akrobatisk musikal med Lennart och Maja

LENNARTS LISTOR. En listig akrobatisk musikal med Lennart och Maja LENNARTS LISTOR En listig akrobatisk musikal med och Baserad på Wallces lists Ellenor Lindgren 2009 1 Om pjäsen/scenen En fartfylld musikal med akrobatik och dans på ca 35-40 minuter. Musiken är lite funkinfluerad

Läs mer

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. Höra 1 Varför kommer de för sent? Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. A Ursäkta mig, jag skyndade mig så mycket jag

Läs mer

Finland via Åland med Fortum Power Riders. 2013-06-05 tom 2013-06-10

Finland via Åland med Fortum Power Riders. 2013-06-05 tom 2013-06-10 Deltagare: Håkan Andersson och Börje Salonen. Börje och jag hade pratat en tid om att åka till Åbo via Åland. Vi fick lite tips från medlemmar i klubben samt från bekantas bekanta. I någorlunda god tid

Läs mer

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget?

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget? A: Vad heter du? S: Jag heter Stefan. A: Hur gammal är du? S: 39. A: Och var jobbar du någonstans? S: Fällmans Kött. A: Vad är ditt yrke? S: Jag är logistik- och lagerchef. A: Hur hamnade du i den här

Läs mer

Dagbok. från. resan till Brno 2008

Dagbok. från. resan till Brno 2008 Dagbok från resan till Brno 2008 Vi som åkte var: Johanna Engström Nora Ericsson Olga Fürst Värild Linnéa Gahm Charlie Hillbom Linda Holmström Sofie Holmström Angelica Härnlöv Johanna Larsson Prinz Felicia

Läs mer

SKOTTLANDSRESAN. Vi som skulle åka var jag Thomas på en Moto Guzzi 650 årsmodell 84. Anders på en Yamaha 400 enstånka.

SKOTTLANDSRESAN. Vi som skulle åka var jag Thomas på en Moto Guzzi 650 årsmodell 84. Anders på en Yamaha 400 enstånka. SKOTTLANDSRESAN Året var 1984 och vi var 4 st. killar som för första gången skulle åka på Mc-semester. Hela våren hade gått åt till att planera resan, beställa färjebiljetter med hjälp av resebyrån i Mariestad,

Läs mer

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen.

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen. - manus ver.2 INT Sovrum dag En kille ligger och sover i hans väldigt städade, prydliga rum. Det är JIM. Ett foto av hans mor och en väckarklocka syns på nattduksbordet. Han sätter sig upp nöjd 2 sekunder

Läs mer

Han var på våg till sin flicka, och klockan kvart i sju skulle hon stå utanfor biografen Saga.

Han var på våg till sin flicka, och klockan kvart i sju skulle hon stå utanfor biografen Saga. Slå folje Stig Claesson Han var på våg till sin flicka, och klockan kvart i sju skulle hon stå utanfor biografen Saga. Hon hette Karin det mindes han tydligt. Han skulle hinna precis. Klockan var bara

Läs mer

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport

Fritidsenkät 2014. Åk 5 och 8. Standardrapport Fritidsenkät 2014 Åk 5 och 8 Standardrapport Årskurs 5 56,4% 248 Årskurs 8 43,6% 192 Svarande 440 Inget svar 6 Kille 50,9% 227 Tjej 48,2% 215 Bor i Ljungby 59% 263 Bor utanför Ljungby 40,6% 181 Svarande

Läs mer