VANDRA I VILDMARKEN augusti Torsdag söndag. Tema: ÄVENTYR augusti En vecka. Tema: VILDMARK

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VANDRA I VILDMARKEN. 20-23 augusti 2015. Torsdag söndag. Tema: ÄVENTYR 24-30 augusti 2015. En vecka. Tema: VILDMARK"

Transkript

1 VANDRA I VILDMARKEN augusti Torsdag söndag. Tema: ÄVENTYR augusti En vecka. Tema: VILDMARK Välkommen till två härliga vandrings- och träningsresor i södra Lappland. Resan börjar i Vilhelmina, går med buss via den vackra vildmarksvägen över Stekenjokk till PilgrimsHotellet som ligger i byn Gäddede, fem kilometer från norska gränsen. Vi bor på PilgrimsHotellet vid fjällsjön Kvarnbergsvattnet, med tio mils vacker vildmark i alla väderstreck. Härifrån gör vi olika dagsvandringar. Ibland tar vi buss, ibland startar vår vandring direkt från hotellet. När vi kommer åter till hotellet mjukar vi upp kroppen med träning innan middagen. Kvällen avslutas med samling framför brasan och samtal om dagen. Vildmarksveckan passar dig som är nybörjare på vandring. Men även dig som är van vandrare. Vi delar upp oss i bas- och medelgrupper, där du bestämmer vandring utifrån dagsform och ork. Äventyrsresan är en förlängd vandringshelg torsdag till söndag. Med tuffare och längre vandringar. Passar dig som är van vandrare och har ork att gå långt och tufft. Och som gillar att rida islandshästar, en halvdag njuter vi av fjället från hästryggen! Friskis&Svettis-ledare på resan är även i år Britt-Marie Nordquist, jympaledare och van vandrare. Tillsammans med lokala fjällguider hittar vi vandringsstigar av olika karaktär. Häng med på en vandringsresa för dig som är terränggående och söker nya upplevelser och äventyr. Vi ses i fjällen! Äventyrsresan innehåller långa och tuffa vandringar. Men också en dag i Jorm då vi rider på islandshästar, vandrar på fjället, badar i fjällbäcken och äter middag på Korpens Öga. Vildmarksveckan bjuder på både kortare och längre dagsvandringar. Dessutom ett besök på Gäddede naturum där man kan läsa om samernas liv, klappa på renen, lyssna på fågelljud, krypa in i Korallgrottan och möte en björnfamilj. Dessa trakter är björntätast i hela världen. RESEFAKTA Pris: ÄVENTYR Tors-sön augusti. Friskis&Svettis-pris kr inklusive hotellboende, del i dubbelrum, helpension, utflykter, guider och träning. (Ord. pris kr) VILDMARK Mån-sön augusti. Friskis&Svettis-pris kr inklusive hotellboende, del i dubbelrum, helpension, utflykter, guider och träning. (Ord. pris kr) Ange bokningskod FRISKIS Resa till Vilhelmina: Du tar dig själv till Lappland med buss, tåg eller flyg. Se förslag på olika ressätt på Arrangör: Friskispressen/Friskis&Svettis Stockholm ihop med Destination South Lapland. Info om resan: Inga-Lis Grape, Reseklubben telefon Bokning: Se bilder och kommentarer på facebookgruppen: Vandra i vildmarken Boka resan på:

2 Britt-Marie Nordquist, Friskis&Svettis-ledare och vandrare VILDMARKSVÄGEN sträcker sig hela vägen från Vilhelmina över Stekenjokk till Gäddede och vidare till Strömsund och sen därifrån mot Hoting, Dorotea och tillbaka till Vilhelmina. Totalt 54 mil. Vildmarksvägen över Stekenjokk är en av Sveriges högst belägna vägar, 878 meter över havet. Vägen är vild och vacker. Sträckan över kalfjället snöar igen och stängs vintertid. PILGRIMSHOTELLET är beläget i norra Jämtland vid Frostviksfjällen. En plats att mötas på och dela erfarenheter efter dagens strapatser. Här finns utrymme för livsnjuteri i form av god mat, bastubad och häng framför brasan. Omgivningarna är vidunderliga med minst tio mils vildmark i alla väderstreck. Någon mil från hotellet ligger en gammal, historisk pilgrimsled. PilgrimsHotellet har 60 bäddar i enkel-, dubbelrum, stugor & lägenheter. Även handikappanpassade och djurtillåtna rum. I restaurang Pilgrim serveras lokalproducerade läckerheter med omtanke till miljö, natur och glada djur. Hotellet ägs och drivs av Sten Danielsson, som också är vår guide på fjällen. Sten Danielsson, hotellägare och vår guide PilgrimsHotellet, Hotellplan 2, Gäddede Tel: E-post: GÄDDEDE ligger fem kilometer från norska gränsen och vid sjön Kvarnbergsvattnet. Det är där vi tränar. I byn bor ca 400 personer och i området finns flest brunbjörnar i världen. Gäddede har ett observatorium och ett planetarium, en fin turistbyrå med ett naturrum och väl bevarad hembygsgård från 1852 som är värd ett besök. SAMEBYAR. I området finns tre samebyar, Frostvikens norra sameby, Ohredahke sameby och Vilhelmina södra sameby. Frostvikens och Ohredahke samebyars renbetesområde ligger i fjällområdet runt Stekenjokk som vi passerar och där har de även sitt sommarviste. Vintertid tar de renarna ner mot kusten till Sollefteåområdet. Inga-lis Grape, Friskis&Svettis Reseklubben

3 Program för Friskispressens vildmarksvandring augusti 2015/långweekend. Tema: ÄVENTYR Den här äventyrsvandring för dig som vill vandra mycket och uppleva max på tre dagar. Vi går en heldagsvandring cirka 2,5 mil. Tre halvdagsturer som är kortare och brantare. Dessutom en halvdag på hästryggen. Dina vandringskängor ska vara väl ingångna och du är tränad i kroppen. Redo för äventyr! Torsdag: STEKENJOKK OCH RAURE, två timmar, cirka 5 km brant Vi landar i Vilhelmina och äventyret börjar! Men först, lunch på Bergmans fisk. Prisbelönt och berömd restaurang och gårdsbutik. När vi är mätta klär vi oss för vår första vandring. Vi får med oss kaffe/te i vår egen termos och smörgåspaket delas ut Bussen tar oss längs Sveriges vackraste väg Vildmarksvägen upp på Stekenjokk där en första vandring och mötet med fjället väntar Vi stannar mitt på kalfjället omgivna av fjälltoppar för att bekanta oss med fjällvärlden och med varandra. En första vandring till fjället Raure, 932 m högt, med vidunderlig utsikt hela vägen. Kort fika på toppen Incheckning på PilgrimsHotellet Middag i hotellets restaurang Pilgrim Samling med presentationsrunda och veckogenomgång. Fredag: BRATTLIFJÄLLET, heldag cirka 25 km Vandringen börjar till Brattlifjället. Första fjället vi möter är Fiskåfjället och sen väntar både dalgångar och högfjäll. Vi vandrar genom Jougdalens naturreservat där samebyn Raedtievaerie har sitt renbetesområde. Vi stannar för lunch och vänder därefter hemåt. Fjällen vi är i ligger i nordligaste Jämtland och kallas för Frostviksfjällen. Det är stora fjällvidder med få besökare Åter vid PilgrimsHotellet Flex mjuk rörlighetsträning 30 min och bastu innan middagen Middag Genomgång inför morgondagen Samling vid brasan Brattlifjället. Utsikten är fantastisk och du äger hela världen. Lördag: JORM vandring halvdag cirka 5-8 km och islandshästridning Flex 30 min vid vattnet Frukost och lunchmatsäck Buss till Jormvattnet och Korpens Öga. Vandring på platser där saga och myt är en del av verkligheten Lunch utomhus med utsikt över fjäll och sjö Ridning, svampplockning och fika över öppen eld. Kanske steker vi kantarellerna om vi hittat några. Därefter rider vi tillbaka till Korpens Öga Vedeldad bastu, dopp i fjällvattnet, hembryggt öl Middag på Korpens Öga Berättardags. Den isländska miljön lockar fram historier och visor Buss hämtar oss tillbaka till Pilgrimshotell...zzz Söndag: KALBERGET tre timmar, cirka 6 km, brant och vackert. Utcheckning Bussen tar oss till Kalberget i Håkafot Vandring upp på branta Kalberget där milsvid utsikt väntar. Vi äter vår lunchmatsäck på toppen Buss till Norråkers Handel, en riktig lanthandel där du hittar allt från korv till yxor. Fika och möjlighet att handla lokala godsaker och hantverk hem Framme i Vilhelmina. Med reservation för ändringar beroende på vädrets makter. Bokning på:

4

5 Program för Friskispressens vildmarksvandring augusti Tema: VILDMARK Den här är en vecka både för dig som är van vandrare och för dig som är nybörjare i fjällen. Vi gör dagsturer och delar in oss i bas- och medelvandringar. Du väljer grupp beroende på dagsform. Dina vandringskängor måste vara väl ingågna och du är tränad i kroppen. Varje dag mjukar vi upp oss med F&S-träning. Välkommen till vildmarken! Måndag: STEKENJOKK OCH RAURE, tre timmars vandring cirka 4 km, brant Vi landar i Vilhelmina och äventyret börjar! Men först, lunch på Bergmans fisk. Prisbelönt och berömd restaurang och gårdsbutik. När vi är mätta klär vi oss för vår första vandring. Vi får med oss kaffe/te i vår egen termos och smörgåspaket delas ut Bussen tar oss längs Sveriges vackraste väg Vildmarksvägen upp på Stekenjokk där en första vandring och mötet med fjället väntar Vi stannar mitt på kalfjället omgiven av fjälltoppar för att bekanta oss med fjällvärlden och med varandra. En första vandring till fjället Raure, 932 m, med vidunderlig utsikt hela vägen. Kort fika Incheckning på PilgrimsHotellet Middag i hotellets restaurang Pilgrim Samling vid brasan och veckogenomgång. Tisdag: SKOGSVANDRING, halvdag cirka 3 km/bas, 6 km/medel. Naturrummet i byn Gäddede Frukost med utsikt över Kvarnbergsvattnet. Du gör i ordning din lunchmatsäck Vi vandrar med full packning från hotellet ut i skogen. Passerar praktiska kunskapskontroller som viltspår, karttecken, gör upp eld... Lunch ute bland gran och fur. Vi vandrar till Gäddede Naturrum där vi får en guidad visning och möter djur, natur och kultur. Vi får se fjällens växter i en fjällträdgård och fikar i en kåta. Tillbaka på hotellet för lugn och ro eller träning Jympa vid vattnet 30 min Middag i restaurang Pilgrim Samling vid brasan. Frostviksfjällen. Stora fjällvidder i norra Jämtland. Onsdag: BRATTLIFJÄLLET, heldagsvandring, delvis utanför leden, cirka 17 km/bas, 22 km/medel Vandringen börjar till Brattlifjället. Första fjället vi möter är Fiskåfjället och sen väntar både dalgångar och högfjäll. Vi vandrar genom Jougdalens naturreservat där samebyn Raedtievaerie har sitt renbetesområde. Vi stannar för lunch och vänder därefter hemåt. Fjällen vi är i ligger i nordligaste Jämtland och kallas för Frostviksfjällen. Det är stora fjällvidder med få besökare. Det är vi och fjället! Och renarna. Åter vid PilgrimsHotellet cirka Flex soft vid vattnet 30 min Middag Genomgång inför morgondagen Samling vid brasan Torsdag: BJURÄLVENS NATURRESERVAT, heldagsvandring i kuperad terräng cirka 12 km/bas, 15 km/medel, Bussen tar oss till Blåsjön där vi startar Fantastiskt vacker vandring i Bjurälvens naturreservat där älven flyter under jord och skapar en helt annorlunda natur. Kuperat med många smala trätrappor upp och ner. Vi går på spänger och stannar till vid intressanta växter som vår lokala guide Gunnel gärna berättar om. Matsäckslunch vid en rastugan nära vattenfallet. Buss till PilgrimsHotellet, hemma cirka Jympa vid vattnet 30 min Middag i restaurangen Samling vid brasan. FORTSÄTTNING NÄSTA SIDA

6 Program för augusti Tema: VILDMARK Kalberget kallas det sovande lejonet på grund av profilen söderifrån. Vandringen går genom skog och är ganska brant i början. Men utsikten är värd allt. Toppen bjuder på en fantastisk milsvid utsikt. FORTSÄTTNING Fredag: VANDRING PÅ LILLFJÄLLET heldag cirka 15 km/bas och 20 km/medel Heldagsvandring från hotellet, genom fjällskogen och upp på Lillfjället. Uppe på toppen njuter vi av utsikten och vår matsäck. En härlig fjällvandring i skönt tempo. Tillbaka på hotellet cirka klockan Flex soft vid vattnet 30 min Middag i restaurangen Samling vid brasan. Lördag: KALBERGET halvdag cirka 6 km, brant lungt tempo/bas, snabbare + dopp/medel Bussen tar oss till Håkafot, en by med 20 bofasta Vandring upp på branta Kalberget där milsvid utsikt väntar på toppen. Vi äter vår lunch matsäck och ser hela världen. Vandring genom skog och på branta stigar. När vi kommer ner igen tar medelgruppen ett svalkande dopp i Ströms vattudal. Kanske badar Jätten Jorm samtidigt? Basgruppen möter vid bussen Buss tillbaka till hotellet Jympa vid vattnet 30 min Middag i restaurangen Samling vid brasan och avslutningskväll. Vi delar upplevelser och intryck. Söndag: NORRÅKERS HANDEL och Idas draghundar Frukost, utcheckning från hotellet Bussen tar oss vidare på Vildmarksvägen från Gäddede mot Strömsund och Norråker Draghundarna ylar välkomnande när vi kommer till Norråkers Handel, en riktig lanthandel där du hittar allt från korv till yxor! Lunch av lokala delikatesser på Norråkers Handel. Vi får möjlighet att handla med oss godsaker och hantverk hem Bussen tar oss över Gitsfjället med sina renbetesmarker och vidare till Vilhelmina Framme i Vilhelmina för egen hemfärd. Med reservation för ändringar beroende på vädrets makter. Lokal guide. Ida Collin bor i Norråker där hon driver en lanthandel och har draghundar. Hon känner sina fjäll väl. Bokning på:

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 R följ med på ditt livs äventyr till Island Under den tre dagar långa vandringen får vi uppleva ett av Islands mest storslagna områden, Hornstrandir.

Läs mer

Kirunas topp 10. 1. Kiruna kyrka. 2. Kiruna stadshus. 3. LKAB InfoMine. 4. Kebnekaise

Kirunas topp 10. 1. Kiruna kyrka. 2. Kiruna stadshus. 3. LKAB InfoMine. 4. Kebnekaise Sommar 2011 6. Foto: Niac Photo / Håkan Hjort Kirunas topp 10 Det finns förmodligen inte så många platser som kan erbjuda så många unika attraktioner som Kiruna kan. Vi vill inte verka märkvärdiga på något

Läs mer

in Swedish Lapland sommar 2010 upplevelser boende mat & dryck

in Swedish Lapland sommar 2010 upplevelser boende mat & dryck in Swedish Lapland sommar 2010 upplevelser boende mat & dryck Kirunas topp 10 Foto: Jonas Sundberg Det finns förmodligen inte så många platser som kan erbjuda så många unika attraktioner som Kiruna kan.

Läs mer

CILLA & LINA PÅ ISLAND SOMMAREN 2007

CILLA & LINA PÅ ISLAND SOMMAREN 2007 CILLA & LINA PÅ ISLAND SOMMAREN 2007 I somras var jag och Lina på långritt på Island. Vi red en tur som heter Kjölur och går från norra Island, strax nedanför Saudarkrokur ner mellan glaciärerna ner till

Läs mer

Karolinerritten 2015 Wången Duved Karl XIV Johans väg.

Karolinerritten 2015 Wången Duved Karl XIV Johans väg. Tisdag 11 augusti 2015/Wången Dag 1. Samling på Wången http://wangen.se/ med hästar och ryttare. Vi kan erbjuda hämtning av hästen hemma i stallet med hjälp av vår samarbetspartner Gunnar Olsson. Egna

Läs mer

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 Deltagare: Betalning: Namn: HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 ÄVENTYRSRESA MED RIDNING & AKTIVITETER FÖR ICKE RIDANDE Med: Ridning bland vildhästar i bergen, nyårsfest & klassisk jeepsafari i

Läs mer

Grövelsjöfjällen. Skidparadis - 100 km preparerade skidspår! God lokal mat i vacker miljö!

Grövelsjöfjällen. Skidparadis - 100 km preparerade skidspår! God lokal mat i vacker miljö! Vinter guiden 2014/2015 Grövelsjöfjällen aktiviteter bo smaka upplev Skidparadis - 100 km preparerade skidspår! God lokal mat i vacker miljö! Aktiviteter, sevärdheter och upplevelser - här finns något

Läs mer

Äkta sommar! 101 saker att göra

Äkta sommar! 101 saker att göra Äkta sommar! 101 saker att göra PRIS 250:- PRIS 345 kr 1. Läsa 101 saker att göra i Lofsdalen I din hand håller du förslag på vad du kan göra hos oss i Lofsdalen. Har du frågor är du välkommen in på Turistbyrån,

Läs mer

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2012

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2012 Semesterprogram Sommaren 2012 LSS Funktionsstöd/Fritid och Kultur inbjuder Dig att delta i vår semesterverksamhet sommaren 2012. Resorna och lägren är första hand till för dig som är över 21 år och bor

Läs mer

KUNGSLEDEN TILL FOTS OCH PÅ SKIDOR. Peter Rosén

KUNGSLEDEN TILL FOTS OCH PÅ SKIDOR. Peter Rosén KUNGSLEDEN TILL FOTS OCH PÅ SKIDOR Peter Rosén bosselind.com www.matsalmlof.se Paradis med åtta ansikten Den omnämns ibland som Europas sista vildmark, fjällkedjan som sträcker sig från Lappland och ända

Läs mer

Upplevelserna väntar!

Upplevelserna väntar! PRODUKTKATALOG Äventyrskatalog SOMMAR 2013 SÄLJKATALOG Upplevelserna väntar! www.visitraneriver.se Visit Råne River - upplevelserna väntar!! En resa efter denna älvdal erbjuder annorlunda upplevelser som

Läs mer

Din lokala researrangör med personlig service!

Din lokala researrangör med personlig service! Din lokala researrangör med personlig service! 039321466 / 0737339829 busslinus.se busslinus@busslinus.se Ring oss när det passar dig! Vi har resegaranti BussLinus Resor 1 Vår 28/2, 28/3, 25/4 Höst 10/10,

Läs mer

Skidåkning för hela familjen i Sveriges sydligaste fjällnatur! 2011 / 2012

Skidåkning för hela familjen i Sveriges sydligaste fjällnatur! 2011 / 2012 2011 / 2012 Ny väg till Hovfjället! Nya stugor med ski-in ski-out Besök Hovfjället på sommaren! Nya handikappanpassade stugor Sveriges första MTB Trek Profile Store Skidåkning för hela familjen i Sveriges

Läs mer

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2015

www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2015 www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2015 LSS Funktionsstöd/Fritid och Kultur. Semesterverksamhet, sommaren 2015! Resorna och lägren är första hand till för dig som är över 21 år och bor med föräldrar,

Läs mer

Mini Giro d'italia med Bernt Johansson 6-14 september 2014

Mini Giro d'italia med Bernt Johansson 6-14 september 2014 inbjuder till: Mini Giro d'italia med Bernt Johansson 6-14 september 2014 Sexdagars etapplopp genom regionerna Emilia-Romagna och Toscana och enklaven San Marino Italienska halvön när det är som vackrast!

Läs mer

Med detta tar min berättelse slut för denna gång!,. för givetvis kommer jag tillbaka hit för nya äventyr. Janne Elsborg

Med detta tar min berättelse slut för denna gång!,. för givetvis kommer jag tillbaka hit för nya äventyr. Janne Elsborg Måndag & Tisdag Klockan är 06:30 på Måndag morgon och det är dags att åka till jobbet för sista dagen på ett tag,. För i kväll bär det av mot Oslo där resan startar, som skall ta oss genom USA, på historiska

Läs mer

Fjällguiden. Special GRYMMA ANLÄGGNINGAR TOPPTURER ANDRÉ MYHRER VINN EN SKIDSEMESTER! DIN GUIDE TILL SVENSKA FJÄLLEN HÄNG MED PÅ HÖGRE HÖJDER

Fjällguiden. Special GRYMMA ANLÄGGNINGAR TOPPTURER ANDRÉ MYHRER VINN EN SKIDSEMESTER! DIN GUIDE TILL SVENSKA FJÄLLEN HÄNG MED PÅ HÖGRE HÖJDER Fjällguiden Vintern 2012/2013 Special 23 GRYMMA ANLÄGGNINGAR DIN GUIDE TILL SVENSKA FJÄLLEN TOPPTURER HÄNG MED PÅ HÖGRE HÖJDER ANDRÉ MYHRER EN SKIDÅKARE I VÄRLDSKLASS VINN EN SKIDSEMESTER! SJU FANTASTISKA

Läs mer

Resedagbok. Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014. Machame Route, Whiskey rutten

Resedagbok. Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014. Machame Route, Whiskey rutten Resedagbok Mt Kilimanjaro, Uhuru Peak 5 895 m ö h 20/2-1/3 2014 Machame Route, Whiskey rutten Nu är 6 månaders fysisk och mental förberedelse till ända och det är dags för en ny utmaning. Jag ska ta mig

Läs mer

Ridturer på Island med Eldhestar

Ridturer på Island med Eldhestar Ridturer på Island med Eldhestar RIDTURER Stort utbud av ridturer på Island 2015 Islandshästen- nyckeln till Islands natur, kultur och historia Islandshästen kom till Island under 900-talet tillsammans

Läs mer

ISLAND 2010 Rundresor

ISLAND 2010 Rundresor ISLAND 2010 Rundresor ISLAND PÅ EN VECKA 7 NÄTTER SID 1/3 Island på en vecka - svensktalande guide En variationsrik resa som tar oss till några Islands största sevärdheter, med fascinerande natur, spännande

Läs mer

WILD KIDS - Söderåsen - ett paradis för den äventyrslystna familjen!

WILD KIDS - Söderåsen - ett paradis för den äventyrslystna familjen! WILD KIDS - Söderåsen - ett paradis för den äventyrslystna familjen! Svensk natur och kultur i underbar blandning! Söderåsen är en underbar plats för äventyr. Runt och på åsen finns många spännande platser

Läs mer

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA DRAKENSBERG, NATAL & MPUMALANGA Datum: 22/12 6/1 Pris per person: Platser: Totalt 14 platser

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA DRAKENSBERG, NATAL & MPUMALANGA Datum: 22/12 6/1 Pris per person: Platser: Totalt 14 platser JUL & NYÅR I SYDAFRIKA DRAKENSBERG, NATAL & MPUMALANGA Datum: 22/12 6/1 Pris per person: Platser: Totalt 14 platser Vi räknar med att det blir en blandning av hängivna ryttare och äventyrslystna livsnjutare.

Läs mer

Reslust och hemlängtan, där har du grunden till Sveriges mest sålda husvagnar.

Reslust och hemlängtan, där har du grunden till Sveriges mest sålda husvagnar. Ny design bakljusramp! Nytt golvvärmesystem! Ännu fler valmöjligheter! Reslust och hemlängtan, där har du grunden till Sveriges mest sålda husvagnar. Helt ny modell; Royal 560 LXL med vinkelkök, ger möjlighet

Läs mer

Stora trädresan med Södra. till nordvästra USA 19-30 okt 2014

Stora trädresan med Södra. till nordvästra USA 19-30 okt 2014 Stora trädresan med Södra till nordvästra USA 19-30 okt 2014 Preliminärt program Söndag 19/10 Vi samlas på Kastrup eller Arlanda på förmiddagen för avresa med Iceland Air till Seattle via Island med ankomst

Läs mer

hela Sverige i ett landskap

hela Sverige i ett landskap hela Sverige i ett landskap Vi har paketerat din semester! Se våra paket på Sida 12-13 och på DALSLAND.COM Information Inspiration Bokning DALSLAND.COM 1 DALSLANDS TURISTBYRÅER BENGTSFORS Sågudden 1, 666

Läs mer

Sommarprogram. Vaaj a. Vaaj a. Din guide till spännande upplevelser i Vaajma! Sommarens aktiviteter & evenemang

Sommarprogram. Vaaj a. Vaaj a. Din guide till spännande upplevelser i Vaajma! Sommarens aktiviteter & evenemang Layout Røyrvik Ankarvattnet Raukasjö SV ER IG E NO RG E Jomafjellet Tunnsjö-Røyrvik Stora Blåsjön St. Blåsjön Ankarede Jormlien Jormvattnet Sielkentjakke Lilljorm Tunnsjø Havdaslfjellet Viken Bastunäsfjället

Läs mer

VÅR/SOMMAR/HÖST 2015 MÄLARÖARNA. www.friluftsframjandet.se/malaroarna

VÅR/SOMMAR/HÖST 2015 MÄLARÖARNA. www.friluftsframjandet.se/malaroarna VÅR/SOMMAR/HÖST 2015 MÄLARÖARNA www.friluftsframjandet.se/malaroarna 1 B L I L E D A R E Våra ledare är grunden för hela Friluftsfrämjandet och vi behöver fler ledare till alla grenar för att kunna erbjuda

Läs mer

Fotografier Ola Ilstedt: omslag samt sid. 3, 6, 10, 18, 21 och 23. Dokumentversion: 2009-01-19 12:21

Fotografier Ola Ilstedt: omslag samt sid. 3, 6, 10, 18, 21 och 23. Dokumentversion: 2009-01-19 12:21 1 Innehåll...2 Gör något roligt på din semester!...3 Semesterläger och kurser...4 Tallkrogen...4 Sommar på Ädelfors folkhögskola...6 Sommar på Högalids folkhögskola...8 Fler kurser på folkhögskolor...10

Läs mer

UPPTÄCK SYDAFRIKA MED HÅKAN LARSSON, ALLT OM VIN 6 15 MARS 2014

UPPTÄCK SYDAFRIKA MED HÅKAN LARSSON, ALLT OM VIN 6 15 MARS 2014 UPPTÄCK SYDAFRIKA MED HÅKAN LARSSON, ALLT OM VIN 6 15 MARS 2014 250 Allt om Vin-läsare har redan låtit sig förföras av underbara Sydafrika. Nu har också du chansen. Följ med på ditt livs resa, kryddad

Läs mer

DiN GUIDE till KIRUNA IN Swedish Lapland. sommar 2012. www.kirunalapland.se 1

DiN GUIDE till KIRUNA IN Swedish Lapland. sommar 2012. www.kirunalapland.se 1 DiN GUIDE till KIRUNA IN Swedish Lapland sommar 2012 www.kirunalapland.se 1 Välkommen till KIruna in Swedish Lapland Hej, vad trevligt att du just nu tittar i vår reseguide, vi hoppas den ger dig inspiration

Läs mer