18-21 MAJ 2014 FYRA DAGAR, FYRA INRIKTNINGAR, ETT LÄN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "18-21 MAJ 2014 FYRA DAGAR, FYRA INRIKTNINGAR, ETT LÄN"

Transkript

1 18-21 MAJ 2014 FYRA DAGAR, FYRA INRIKTNINGAR, ETT LÄN

2 Klimatveckan 2014 En dag för allmänheten Den första dagen var i största allmänhet väldigt lugn och lite folk i rörelse. Möjligtvis på grund av krock med andra stora event i Jönköping under samma period. Så som Pride, Huskvarna marknad och Barnens dag De få besökare som kom hade anknytning till utställarna familj och liknande, men var väldigt intresserade av el- och hybridbilarna som man kunde testköra. De var mycket positiva till bilarna och tyckte det var väldigt bra att man kunde få chansen att köra dem. Positiva för att de var så tysta, man kunde knappt höra bilen starta och var sköna att köra. Det kommer även inbjudna besökare som fått tryckt inbjudan och var främst väldigt intresserade av el- och hybridbilarna. För att se dess utveckling och för att få reda på mer information om hur det ser ut på utvecklingsfronten i framtiden. Många var väldigt drivna och kunniga inom området och vill höja produktionen av dessa för att få fler att köpa dessa och dels påverka klimatet. Tänka mer klimatsmart och få en ekonomisk vinning på det hela.

3 Utställarna var trots det lilla besöksantalet positiva, men hade självklart önskat ett högre antal. Nu fick de själva tid att strosa runt och mingla med övriga utställare och testa el- och hybridbilarna. Som var dagens höjdpunkt för de allra flesta som var på plats. Vissa utställare hade även några utmaningar för besökarna och Frisks & Svettis var den mest besökta, där utmaningen var att lagra så mycket el som möjligt under 30 sekunder genom roddmaskinen. Det var bra att det fanns bra klimat tips som får besökarna att hajatill att det finns enkla medel att vara klimatsmart på. Vilket också besökarna påpekade.

4

5

6 En dag för det offentliga Dagen har handlat om den offentliga sektorn, kommuner och landstingsanställda. De har träffats denna dag för att ta till sig tips och inspiration av goda exempel i länet. Hur man har hanterat klimatfrågor på olika sätt. Under förmiddagen registrering och med hjälp av moderator presenterades under det första passet inspirerande utdrag och goda exempel på vad vi gör inom Klimat och miljö i länet, passet avslutades också med en debatt inför en stor publik runt 180 personer. Därefter var det lunch vid utställarna där de kunde mingla och nätverka, vilket besökarna tyckte var mycket bra. Under tiden lunchen pågick för besökarna hölls en presskonferens med Minoo Akhtarzand ordförande i Klimatrådet tillika landshövding i Jönköpings län och miljöministern och Lena Ek. Det pratades om Klimatveckan och den offentliga dagen. Vilket både var väldigt inspirerande och unikt för landet. Det är/var den första Klimatveckan någonsin, vilket är väldigt unikt. Både landshövding och klimatrådet är väldigt stolta över det och önskar se en utveckling för denna unika veckan inför kommande år. Miljöfrågorna som tas upp under veckan är också vanliga frågor som oftare tas upp under mässor, vilket är väldigt positivt.

7 Klimatrådet och miljöministern har stora förhoppningar på att denna vecka inom ett par år blir internationell och man kan lyfta frågorna i världen så allt fler kan inse hur viktigt klimat- och miljöfrågorna är. I Sverige har man nu satt ett klimatmål att sänka sig 40% till år Vilket är ett mål vi i Sverige närmar oss. Det bra med denna vecka är att alla berörs, allmänheten, politiker, studenter och forskare på högskolan. Som också kommer ha en väldigt stor betydelse för framtiden. Kvällen avrundades med en middag på Scandic och tar sats för den stora Klimatkonferensen den tredje dagen. Vilket kommer locka rekordmånga, runt 600 besökare. Det var bra att det fanns bra klimat tips som får besökarna att hajatill att det finns enkla medel att vara klimatsmart på. Vilket också besökarna påpekade.

8

9

10 Minoo Akhtarzand JÖNKÖPINGS LÄNS LANDSHÖVDING Minoo Akhtarzand ordförande i Klimatrådet tillika landshövding i Jönköpings län berättar att de tagit fram denna idé om Klimatveckan och att både veckan och Klimatrådet har varit först i Sverige. Vilket är unikt och någonting de är väldigt stolta över. Med detta vill de visa allmänheten hur viktigt det är med klimatfrågorna i dagens samhälle. Också för att satsa på ett hållbart samhälle. Det Minoo tycker är väldigt bra är samarbetet mellan Högskolan, då studenterna är viktiga för framtiden. Därför också väldigt viktigt. Någonting som man också tittar på är elbilar, hur man ska utveckla dessa då många idag åker bil. Hur man ska få allmänheten att byta från bensin till elbilar och sakta men säker gå mer mot ett hållbart och klimatsmart samhälle. Nästa steg som man vill ta är att satsa på är att bli ett Plus Energi län mot år Minoo hyllar Jönköpings län och är stolt över att vara först i landet med att starta Klimatveckan här, då det finns många eldsjälar i denna stad. Många som brinner för klimatfrågan och är villiga att satsa mot ett klimatsmart samhälle.

11 Lena EK MILJÖMINISTER Vår miljöminister Lena Ek hälsar alla välkomna och inviger Sveriges första Klimatvecka. Med denna vecka vill hon kunna engagera alla inom klimat- och miljöfrågorna. Den här veckan är fantastisk, då man kan samla så många engagerade personer men samtidigt nå ut till andra för att informera om dessa viktiga frågor. Hon nämner också under invigningen att den här veckan är väldigt bra för Jönköping, samarbetet mellan Högskola, företag och att även andra kommuner kommer i kontakt. Under invigningen hyllar hon även Jönköpings län för detta initiativ till att starta Klimatveckan och hoppas att många andra kommuner i Sverige gör detsamma. Hon pratar också om hur viktig klimatfrågan är med den globala utvecklingen. Att de jobbar mycket med det här i FN om hållbar utveckling. Vilket man i Sverige har arbetat bra med. Nu har man som nytt mål, att i världen satsa på en social utveckling och hållbarhet. Som också påverkar ekonomi och hälsa, detta är viktigt även för livskvalitet. Det bästa med veckan är att så många samlas så här och diskuterar dessa frågor och kan föra detta vidare. Lena nämner också att Jönköpings län är ett föregångslän i klimatarbetet. Jönköpings län är ett föregångslän i klimatarbetet

12 Besökare Besökarna under denna dag var mycket nöjda av alla aktiviteter och seminarier som hölls under dagen. De själva är väldigt intresserade av dessa frågor och brinner för att få invånarna i Sverige att satsa och bli mer klimatsmarta för att hållbart samhälle för framtiden. Det var besökare från bland annat Eksjö som fått nys om denna vecka under ett annat event där klimat stod i fokus. De blev genast nyfikna då de själva inom företagen arbetade med att förbättra förhållandena. För besökarna var det mycket viktigt att de kunde få chansen att mingla med övriga företag och kunna få nya smarta tips på att vara klimatsmarta. Dels genom mingel men också med utställarna. Tyckte också det var spännande att höra både Minoo och Lena Ek inviga veckan, samt vad de idag fokuserade på och hade för synsätt på klimatfrågorna.

13 Klimatkonferensen 2014 Dagen inleddes med lunch blad utställarna med enligt besökarna en väldigt god lunch. De ca 600 besökarna som var ett rekordstort antal för Klimatveckan såg fram mot denna dag, då Klimatkonferensen hölls. Fokus låg på livsstilsförändringar, ekonomiska och tekniska lösningar som kan vara till hjälp inför de stora klimatutmaningarna. Minoo Akhtarzand inledde konferensen inför dessa 600 besökare och berättade om både anledningen till veckan och om Klimatrådet. Därefter följde John Holmberg, professor från Chalmers universitet upp som moderator under dagens föredrag. Pratade om: - Vad som hänt under tiden - Hur man ska nå hållbar utveckling - Är stor omställning i världen under ett par år - Pratar också om ekonomi, hur den påverkar - Tog upp växthuseffekten, att folk tvivlar på den idag - Klimattips så som elbilar, solceller och liknande - Vad mår vi bra av - Vi måste lära oss jobba tillsammans, våga jobba för förändring

14 SAJSA BESLIK, Nordea investerare pratade om investeringar och finansmarknaden. Att klimatfrågan ligger på plats 287. Även om hur det finansiella och ekonomin hör ihop med klimatfrågorna. Att investera i detta är mycket viktigt för landet.

15 Besökare Under dagen var det hela tiden god uppslutning och samanlagt var det 600 besökare som lyssnade till föredragen under Klimatkonferensen. Det var bland annat elever från ED, som läser samhäll, samhäll och har många arbeten kring dessa klimatfrågor. Just nu läser de om hållbar utveckling vilket var anledningen till att de var där under dagen. Ansåg att det var väldigt lärorikt att vara på plats och lyssna kring föredragen. Även miljödiplomerade företag var där med personal för att omvärldsbevaka och analysera förbättring tips för företaget. Gjorde detta som ett personalevenemang som uppskattades. De var här för att ta in tips och inspiration, för att kunna sätta nya mål för företaget att kämpa mot. Ytterligare besökare ansåg att dagen hittills varit bra, tycker det är viktigt att en dag som denna finns för att få andra att förstå vikten av klimatfrågor. Har man bara viljan så kan man påverka fler menar de. Det gav också bra tid för mingel. Dagen höll hög kvalitet rakt igenom, mycket bra! De ansåg också att det var bra tidsplan under föreläsningarna, inte för långa föreläsningar för varje person. Gjorde att man kunde hålla fokus och intresset uppe. Andra tycker det är mycket viktigt att ta upp dessa enkla frågor, som dock har svåra svar. Vilket kan göra att man känner sig väldigt liten. Många har även åkt från andra städer för att delta i denna konferens och anser att det är ett bra arrangemang och ett bra tillfälle att inspireras och mingla med andra intresserade. Andra var på plats för att intresset är stort och viljan att lära sig om miljö och energifrågor var något som låg varmt om hjärtat.

16

17

18 En dag för våra högskolor Fjärde och sista dagen hölls på Tekniska Högskolan i Jönköping där JIBS studenter ställde ut sina projekt med klimatsmarta idéer. Där fanns idéer likt: - BIKE ME, som erbjuder cykel för studenter under en vecka, månad eller termin. Där de även hjälper vid fel av cykel. Detta för att studenterna ska slippa åka buss/bil och för att det är ett miljövänligt sätt att transportera sig på. Detta projekt fick även utmärkelse under eftermiddagens prisutdelning. - MY ORGANIC BASKET, erbjöd mat från närliggande odlingar och innehöll närodlat. Erbjöd tre olika sorters korgar, en med mat, en med frukt, samt en blandad. Allt var organiskt och skulle förhoppningsvis göras på riktigt i Jönköping då det fanns efterfrågan och var unikt. Dessa fick också en utmärkelse under eftermiddagens prisutdelning för bra genomfört projekt med bra idé. - ECOFER hade en idé om att skapa en kruka för växter som var miljövänlig, gjort på miljövänligt material för återvinning. Vilket i sin tur blir win-win, både bra för miljön och plantan. Gruppen ansåg att det var en bra vecka och ett roligtprojekt att arbeta med, för att sedan kunna visa upp under Klimatveckan.

19 - BEYONDCURLS ville få folk att donera hår till cancerdrabbade barn och söker sponsorer för att man ska kunna göra detta gratis för barnen. Tyckte projektet var roligt och vill fortsätta med detta efter kursen. - CHOPSARE erbjuder miljövänliga shopsticks, det för att minska mängden kapade träd i världen. Ansåg att det var en rolig kurs, där de kunde använda sin kreativitet till att skapa någonting nytt och miljövänligt som också kan ätas. Gjort på bland annat pasta. - RIDE MACHER är en applikation som ska göra att man samåker mer. Från punkt A till punkt B, genom denna ska man kunna se vilka som ska åka vart och därmed fråga om några vill åka med, eller liknande. En app som är bra för backpackare bland anat menar gruppen. Inte bara bra för miljön när man kan samåka utan även ekonomisk vinning för båda parterna. En app som gruppen gärna skulle utveckla och köra på riktigt.

20 - STUDENT BOX är ett hjälpmedel för studenter, bland annat de interntionella. De erbjuder två olika kitt, n städbox och en köksbox som de hyr under studietiden, så de slipper köpa och sedan slänga när de reser hem igen. Istället är tanken att man ska återvinna och återanvända dessa på ett miljövänligt sätt. - BIKE AIR PURIFER, med denna produkt på sin cykel hjälper man till att rena luften. Den sätts igång likt lampan man har på framdäcket och ska bidra till förbättrad miljö om många använder denna. Fokus är främst i asiatiska länder så som Kina, där luften är väldigt förorenad. JIBS HUSQVARNA ALIVE CASE CHELLANGE hade en föreläsning med ett fåtal deltagande innan lunch. Föreläsning om klimatnytta för restaureringsåtgärder av våtmarker ÅSA KASIMIR KLEMEDTSSON från Göterborg Universitet. Företag som kom och lyssnade.

21

22 I SAMARBETE MED DENIESÉ THORVALDSSON DESIGN Dthorvaldsson Mediabevakning, dokumentation Deniesé Thorvaldsson Design

18-21 MAJ 2014 FYRA DAGAR, FYRA INRIKTNINGAR, ETT LÄN

18-21 MAJ 2014 FYRA DAGAR, FYRA INRIKTNINGAR, ETT LÄN 18-21 MAJ 2014 FYRA DAGAR, FYRA INRIKTNINGAR, ETT LÄN Klimatveckan 2014 Klimatveckan ägs av Klimatrådet i Jönköpings län och arrangeras i samverkan med Elmia. Klimatveckan 2014 samlade bara på Elmia över

Läs mer

RÄDDA VÄRLDEN SPARA DINA PENGAR!

RÄDDA VÄRLDEN SPARA DINA PENGAR! Joel Ström, Caroline Lindgren, Emilia Fagerberg, Dennis Berg, Julia Ärleskog, Daniel Holst, Josephine Jansson, Sebastian Moholm, Linus Blomqvist, Jonas Karlsson. Brinellgymnasiet nässjö klass Te08 RÄDDA

Läs mer

Gör idéer till verklighet

Gör idéer till verklighet INSPIRATIONSBROSCHYR TILL KVINNOR SOM VILL STARTA FÖRETAG Gör idéer till verklighet ik, investera i invandrarkvinnor Och så kom den dagen jag hoppades aldrig skulle komma. Dagen som innebär att de resurser

Läs mer

StayGreen är vår idé, inte vilken idé som helst utan en idé som kommer att förändra

StayGreen är vår idé, inte vilken idé som helst utan en idé som kommer att förändra är vår idé, inte vilken idé som helst utan en idé som kommer att förändra Med ditt -kort gör du din energistatus synlig i samhället. Med hjälp av så kan du enkelt hålla reda på din energiförbrukning. Du

Läs mer

Berättelsen om Ingo Och miljövänligt företagande

Berättelsen om Ingo Och miljövänligt företagande Berättelsen om Ingo Och miljövänligt företagande Student: Lärare: Rolf Lövgren, Ragnar Tengstrand Mälardalens Högskola Sidan 1 av 11 Innehållsförteckning I. Ingo... 3 II. Ingo vaknar upp... 4 III. Ingo

Läs mer

KTH. Företagskatalog Stockholm

KTH. Företagskatalog Stockholm 11111011100 KTH Företagskatalog Stockholm Innehållsförteckning Välkomna 3 Datatjej konferens 4 Sponsorpaketen 6 Sponsortabell 7 Förtydliganden 8 Övrig spons 10 Intresseanmälan 11 Projektgruppen 12 Välkomna

Läs mer

Energikonferens Katrineholm. 3 4 juni 2010

Energikonferens Katrineholm. 3 4 juni 2010 Energikonferens Katrineholm 3 4 juni 2010 Ledare 2 3 Även kommuner kan gå före Omställningen skapar möjligheter Leader Gränslandet är en ideell organisation som under programperioden 2007 2013 arbetar

Läs mer

Priset, tillgänglighet, företag, miljö, estetik, hälsa, socialt, teknik. Utveckla produkt, tjänst eller

Priset, tillgänglighet, företag, miljö, estetik, hälsa, socialt, teknik. Utveckla produkt, tjänst eller Designprocessen 1/4 Genom hela vårt arbete med detta bidrag till Design Open har vi utgått efter den designprocess som Svensk Industridesign presenterar på sin hemsida, samt även kunskaper vi fått genom

Läs mer

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING

HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING HÅLLBAR UTVECKLING: STADEN LÄRARHANDLEDNING INTRODUKTION: HÅLLBAR UTVECKLING Vad innebär hållbar utveckling? Begreppet hållbar utveckling blev känt i och med att FN startade den så kallade Brundtlandskommissionen

Läs mer

Nyhetsbrev maj 2015. Bästa Brismedlemmar,

Nyhetsbrev maj 2015. Bästa Brismedlemmar, Nyhetsbrev maj 2015 Bästa Brismedlemmar, Först och främst tack för att just du är medlem. Via ditt medlemskap har vi möjlighet att hänga med i barnens behov och utveckla verksamheten. Fler får en större

Läs mer

NÄRBLADET nummer 3 2014

NÄRBLADET nummer 3 2014 NÄRBLADET nummer 3 2014 SKNTs årskonferens i Jönköping den 14-16 maj 2014 Med en mjukstart på onsdagen med utflykter, golftävling och trevlig samvaro började SKNT sin trettionde årskonferens. Som ett under

Läs mer

Dokumentation Trygghetsdagen i Vårby gård 2 nov 2011

Dokumentation Trygghetsdagen i Vårby gård 2 nov 2011 Dokumentation Trygghetsdagen i Vårby gård 2 nov 2011 Nedan följer en sammanställning av dokumentation från Trygghetsdagen i Vårby gård den 2 november. Eftersom tre parallella seminarier/gruppdiskussioner

Läs mer

1 Inledning 3. 1.1 Bakgrund 3 1.2 Målgrupp 3 1.3 Problemformulering 4 1.4 Avgränsningar 4. 2 Metod 5

1 Inledning 3. 1.1 Bakgrund 3 1.2 Målgrupp 3 1.3 Problemformulering 4 1.4 Avgränsningar 4. 2 Metod 5 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Målgrupp 3 1.3 Problemformulering 4 1.4 Avgränsningar 4 2 Metod 5 2.1 Omvärldsanalys 5 2.2 Intervjuer 5 2.3 Enkät 5 2.4 Workshop 5 2.5 Think aloud

Läs mer

MODELLOMRÅDET. ETT SAMVERKANSARBETE för barn och ungdomars psykiska hälsa. Nyhetsbrev nr 1

MODELLOMRÅDET. ETT SAMVERKANSARBETE för barn och ungdomars psykiska hälsa. Nyhetsbrev nr 1 Nyhetsbrev nr 1 Mars 2012 Hej alla verksamma kring barn och unga i Enköpings och Håbo Kommun! INNEHÅLL LEDARE...1 intervju: tre projektledare CHARLOTTA BJÄLKEBRING...2 KRISTINA BUCHT...3 MARIE HOLMBERG...4

Läs mer

Fokus Framtid. Projektrapport

Fokus Framtid. Projektrapport Fokus Framtid Projektrapport år 2 För första gången har vi haft praktikanter som gör att fler kan hjälpa fler och gett bidrag som skapar möjligheter att genomföra radiodrömmar. Att sända radio första gången

Läs mer

Årsredovisning. Skolor: Hagagymnasiet/Haraldsbogymnasiet. Årsredovisning Teatermakarna Dalarna UF. Handledare: Annelie Westergren

Årsredovisning. Skolor: Hagagymnasiet/Haraldsbogymnasiet. Årsredovisning Teatermakarna Dalarna UF. Handledare: Annelie Westergren Årsredovisning Årsredovisning Teatermakarna Dalarna UF Räkenskapsår 2012-09-01 2013-05-15 Registreringsnummer: W016508 Kommun: Borlänge/Falun UF-region: Dalarna Skolor: Hagagymnasiet/Haraldsbogymnasiet

Läs mer

Förenings. NF-aren. Teater. UNF-träf. UNF-resa. boken. Värva PLANERA VERKSAMHET. Ett studiematerial om att planera bra verksamhet i UNF

Förenings. NF-aren. Teater. UNF-träf. UNF-resa. boken. Värva PLANERA VERKSAMHET. Ett studiematerial om att planera bra verksamhet i UNF R E T TE 7 I V I KT A 2 1 f UNF-träf 8 4 Förenings boken 3 10enings- 9 Värva f UNF-träf 22 Värva 29 18 17 16 15 11 För boken 23 30 6 5 25 24enings- NF-aren U n e r a UNF- 12 Teater 14 13 20 19 26 27 21

Läs mer

Vi plåstrar om världen.

Vi plåstrar om världen. Vi plåstrar om världen. När de blir stora ska de rädda världen. Detta projekt är första milstolpen på vägen mot förändring. Barn leder kampen och vuxna följer, tillsammans står de på startlinjen och väntar

Läs mer

fler bilder från slutkonferensen

fler bilder från slutkonferensen bladet Samverkan inom funktionshinderområdet mellan kommuner i Stockholms län NR 2 2014 I julinumret: 1 Ledaren Slutkonferensen i bilder 2 fler bilder från slutkonferensen 3 Nationellt arbete i Carpe Mingel

Läs mer

Slutrapport för Sommarlovsentreprenörerna 2013

Slutrapport för Sommarlovsentreprenörerna 2013 Slutrapport för Sommarlovsentreprenörerna 2013 Olle Norberg 850402 Datum: 1/09 2013 SOMMARLOVENTREPRENÖRERNA TINGSRYD 2013 Innehållsförteckning: 1. Bakgrund... 2. 2. Saker som fungerat bra... 2. 3. Processen...

Läs mer

Axxess-metoden. Ett sätt att inkludera nyanlända tjejer i fritidsaktiviteter

Axxess-metoden. Ett sätt att inkludera nyanlända tjejer i fritidsaktiviteter Axxess-metoden Ett sätt att inkludera nyanlända tjejer i fritidsaktiviteter AxxessUmeå Vad är fritid? Alla har sin egen definition men en kan säga att det är den tid om inte upptas av skola/jobb, sömn,

Läs mer

Håller du på att missa något viktigt?

Håller du på att missa något viktigt? Håller du på att missa något viktigt? Det är fredag kväll. Veckan är slut. Du vill koppla av. Tevesoffan är varm och mjuk. Du somnar. Vem mördade vem? Fick de varandra till slut? Allt missar du. Fast det

Läs mer

YOU. Sammanställning 2013-2015. Emma Linnman och Maria Wretling

YOU. Sammanställning 2013-2015. Emma Linnman och Maria Wretling YOU Sammanställning 2013-2015 Emma Linnman och Maria Wretling Jobba i Västerås ekonomiska förening Yrkesorientering för Unga (YOU) Rapport 2015 INNEHÅLL SAMMANFATTNING INLEDNING Bakgrund Bemanning Mål

Läs mer

Nu blir vi yngre! Utveckling av barn- och ungdomsverksamhet inom hembygdsrörelsen i Jämtland Härjedalen

Nu blir vi yngre! Utveckling av barn- och ungdomsverksamhet inom hembygdsrörelsen i Jämtland Härjedalen Nu blir vi yngre! Utveckling av barn och ungdomsverksamhet inom hembygdsrörelsen i Jämtland Härjedalen Inledning Bakgrunden till denna förstudie är det föryngringsarbete som påbörjats genom Heimbygdas

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING FÖRETAGARES BEHOV AV STÖDSYSTEMET för Det företagsamma Värmland. Av Dotank AB

SAMMANSTÄLLNING FÖRETAGARES BEHOV AV STÖDSYSTEMET för Det företagsamma Värmland. Av Dotank AB SAMMANSTÄLLNING FÖRETAGARES BEHOV AV STÖDSYSTEMET för Det företagsamma Värmland Av Dotank AB 2012 Inledning Nedan följer en sammanställning över fem grupper med företagare som diskuterat stöd för entreprenörskap

Läs mer

Volontärrekrytering. Behovsanalys, uppdragsbeskrivning och kravprofil - din GPS i volontärsamordningsdjungeln

Volontärrekrytering. Behovsanalys, uppdragsbeskrivning och kravprofil - din GPS i volontärsamordningsdjungeln En skrift om hur vi involverar fler i vår verksamhet Volontärrekrytering - din GPS i volontärsamordningsdjungeln 2 Inledning Den ideella kraften är stor. Faktiskt så stor att den kan omräknas till cirka

Läs mer

JAG, EN ENT REP RENÖR?

JAG, EN ENT REP RENÖR? Att starta företag har verkligen varit en häf tig resa. Jag har vuxit som människa. Hanna Jörnhammar, Linliving JAG, EN ENT REP RENÖR? Jag vet ingen ENT REP RENÖR som har lyckats med sin första idé. De

Läs mer

Skapa Lyckade Möten! Ü 7 nycklar för ett bra klimat Ü Effektiva telefonmöten

Skapa Lyckade Möten! Ü 7 nycklar för ett bra klimat Ü Effektiva telefonmöten Skapa Lyckade Möten! Ü 7 nycklar för ett bra klimat Ü Effektiva telefonmöten Varför ger så många möten så lite? Här får du: insikt i de två principer som förklarar varför så många möten ger så lite sju

Läs mer

KKN-AKTÖRER I JÖNKÖPINGS LÄN

KKN-AKTÖRER I JÖNKÖPINGS LÄN KKN-AKTÖRER I JÖNKÖPINGS LÄN [2] INLEDNING Forskning framhäver ofta att de kulturella och kreativa näringarna kommer att ha en avgörande betydelse för städernas framtid. De städer som är attraktiva nog

Läs mer

19-20. Bästa företagsklimatet. 21 23 Carl de Geer tillbaka i skolan. Väsby bäst på entreprenörskap NÄRINGSLIVETS VÄSBY SID. Väsby Rock Festival

19-20. Bästa företagsklimatet. 21 23 Carl de Geer tillbaka i skolan. Väsby bäst på entreprenörskap NÄRINGSLIVETS VÄSBY SID. Väsby Rock Festival Väsby högt i ny ranking: Bästa företagsklimatet i Väsby SID 19-20 24 Väsby bäst på entreprenörskap Ung företagsamhet utsåg Väsby till årets UF-kommun. 21 23 Carl de Geer tillbaka i skolan Carl vill stärka

Läs mer