VÄTTERNPÄRLA MED MEDELTIDA ANOR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÄTTERNPÄRLA MED MEDELTIDA ANOR"

Transkript

1

2 VADSTENA GÖTEBORG AVSTÅND Stockholm - Vadstena 247 km Göteborg - Vadstena 240 km Linköping - Vadstena 52 km STOCKHOLM LINKÖPING VÄTTERNPÄRLA MED MEDELTIDA ANOR Mittemellan Stockholm och Göteborg, precis vid Vätterns östra strand, ligger Vadstena. En pittoresk kommun där kullerstensgatorna andas både historia och livfull framåtanda. Här finns både ett myllrande stadsliv och samtidigt en närhet till den östgötska naturen. Har du en gång besökt Vadstena kommer du alltid att längta tillbaka. Stadens historia sträcker sig så långt tillbaka som till medeltiden, och har präglats av historiska storheter som bland annat heliga Birgitta och Gustav Vasa. Stadens vackra läge och bevarade stadskärna med gamla hus lockar tusentals besökare, främst under sommarhalvåret. Till kommunen hör två tätorter, Vadstena och Borghamn, båda precis vid Vättern med badplatser och småbåtshamnar. Vadstena ligger i sydöstra Sverige, mittemellan Stockholm och Göteborg. På nära avstånd hittar du Linköping City Airport med dagliga avgångar till Amsterdam och Köpenhamn. För dig som vill njuta av Vadstena 365 dagar om året är det en perfekt kommun att bosätta sig i. Här finns både möjlighet att bo centralt, i mysigt gammal stadsmiljö, eller mer lantligt på den natursköna Östagötaslätten. FAKTA Antal invånare: Area: 182 km 2 Invånare per km 2 : 40 Antal företag: 756 (SCB 2013)

3 VISSTE DU ATT det är gratis parkering i hela Vadstena kommun.... Vadstena är en av världens viktigaste pilgrimsorter.... kalksten har brutits i Borghamn sedan medeltiden.... det finns en skidanläggning på Omberg.

4 Vilka är de största fördelarna med att bo i Vadstena? Henric Fyhr, 35, gift och två barn: Närheten till allt. Att bo i en liten stad som har nära till storstäder är bra, om man nu vill åt det utbudet. För barnens skull är Vadstena en lugn, mindre stad. Malin Liljeberg, 39, gift och två barn: Det sociala nätverket med andra föräldrar och att det finns mycket för barnen. Jag gillar småskaligheten, att du kan ta dig överallt till fots eller cykel. Johan Liljefors, 47, förlovad och två barn: Vattnet är nummer ett, men miljön och naturen i stort. Du har bad och skog på sommaren, och nära till skidspåret på vintern. Det är enkelt att bo i en småstad. VADSTENA BLEV DERAS NYA HEM Efter några års flyttande över nästan hela Sverige fastande Karolina och Johan Jeppsson för Vadstena, Karolinas barndomsstad. Tillsammans med barnen Karl och Viggo bor de nu i en trivsam villa precis vid Vättern. -Att jag har min anknytning hit spelar ju in, men det som blev avgörande var närheten till allt, säger Karolina. Hon är inte ensam om att ha flyttat hem, flera av hennes vänner har gjort samma sak. Att både ha närhet till det mysiga stadsmyllret med kaféer och restauranger, och samtidigt kunna ge sig ut i den rofyllda naturen längs Vätternstranden är den perfekta mixen, anser paret. Både Karolina och Johan jobbar i Linköping, som också ligger på bekvämt pendlingsavstånd från hemmet. För Johan, som ursprungligen kommer från Skåne, var flytten till Vadstena förknippad med både förväntningar och fördomar. Men han trivs. Med vattnet, med staden och med livet som Vadstenabo. -Det är en levande stadskärna året om, går du ner på stan i november är det mycket folk i rörelse då också, säger Johan. Familjen Jeppsson är ett typexempel på hur Vadstena faktiskt är den perfekta orten för en barnfamilj, en trygg uppväxtmiljö men med ett rikt utbud av både skola, förskola och föreningsliv. Här finns ju allt vi behöver, menar Karolina.

5 VISSTE DU ATT... alla barn i kommunen får möjlighet att lära sig simma vid 6 års ålder. vi just nu bygger en ny förskola som står klar i augusti alla elever i årskurs 7-9 har möjlighet att teckna kontrakt på att man vill avstå från tobak, alkohol och droger. Hålls kontraktet erbjuds en rad förmåner och resor. Under 2014 höll hela 82% av eleverna sina kontrakt! det bara finns ett enda trafikljus i hela kommunen. Läs mer om Barn & utbildning genom att scanna QR-koden! VI SATSAR PÅ VÅRA BARN OCH UNGA, VI SATSAR PÅ FRAMTIDEN Eftersom Vadstena inte bara har en lång historia och medeltida anor, utan också är en kommun med stark framtidstro och utvecklingspotential är satsningar på skola och utbildning avgörande. Här etablerar sig många barnfamiljer, och vi vill erbjuda en skola i toppklass. I Vadstena finns tre förskolor, fyra grundskolor och även en gymnasieskola med turism som profil, vilket lockar elever från hela Sverige. Dessutom är det nära till kommunal vuxenutbildning i Motala och till universitetet i Linköping. Det är inte bara utbildningen som måste hålla en hög nivå, utan även skolmaten är avgörande. I Vadstena kommun tror vi på en hög andel närproducerad mat och ser därför till att servera skolmat tillagad på råvaror från lokala producenter. Det är tryggt och lätt att växa upp i Vadstena kommun. Här finns både musikskola och föreningsliv för en aktiv fritid, närhet till badplatser och dessutom gratis simundervisning för alla skolbarn. För äldre barn och ungdomar finns Fritidscentrum, en träffpunkt för dig på mellanstadiet och uppåt. Här får du prova olika aktiviteter inom bland annat musik, dans och olika målningstekniker. Även innerstan är lugn, här finns ingen tung trafik och gatorna är gångoch cykelvänliga. Ett LSS-boende utöver det vanliga

6 VADSTENA EN PLATS ATT STANNA PÅ För dig som inte nöjer dig med att bara besöka Vadstena utan vill bosätta dig i kommunen finns en uppsjö av boendealternativ. Här bor du sjönära nästan oavsett var och hur du väljer att bosätta dig, mitt i stan, i pittoreska Borghamn eller mer avskilt på landsbygden. I Vadstena finns ett rikt utbud av hyresbostäder av olika karaktär, och för dig som föredrar att köpa en bostad är det en god investering för framtiden. Här finns många möjligheter till ett unikt boende, till exempel finns det både gårdar och torp för dig som drömmer om livet på landet. I Vadstena finns också ett brett utbud av prisvärda, byggklara tomter där du kan skapa ditt drömboende helt från grunden. Här finns alla möjligheter för att du ska hitta det perfekta boendet enligt dina önskemål och behov! VISSTE DU ATT... det genomsnittliga priset för en villa i Vadstena är kronor/m 2. Genomsnittet för riket är kronor/m 2 och för länet kronor/m 2. (Källa: Svensk Mäklarstatistik) När vi sålde vår 2:a på 48 m 2 i Stockholm kunde vi köpa både villa och sommarstuga i Vadstena för samma pris. Katrin & Ronny Jag besökte Vadstena som turist och blev förälskad i staden. Eftersom det var så lätt att få lägenhet flyttade jag bara tre månader senare. Kristina Vi ville ha ett sjönära boende och valde att köpa ett färdigt hus av en hustillverkare. Nu ser vi Vättern varje dag när vi vaknar. Eva & Thomas BEFAB Entreprenad Mjölby AB Transformatorgatan 3, Mjölby Tel:

7 BYGGA FRÅN GRUNDEN? Ta i förväg reda på vad du får och inte får göra med tomten enligt detaljplanen. Fastslå kostnadsramarna, sätt ett maxtak. Besök färdigbyggda hus av olika tillverkare så får du en tydligare bild av hur ditt hus kan bli. Fundera på material och utrustning, utifrån hur mycket underhåll som krävs. Vill du köpa tomt och bygga eget? Ställ dig i Vadstena kommuns tomtkö: eller e-post KÖPA BOSTAD? Besök någon av sajterna för bostadssök för att hitta villor, bostadsrätter, fritidshus eller tomter som är till salu. Prenumerera på olika bostadssajters nyheter. Skynda långsamt, låt husköpet ta tid. Förbered dig noga innan du slår till. Skippa aldrig besiktningen! Hitta din bostad på HYRA BOSTAD? Fundera över hur hög hyran får vara och sätt en maxgräns. Skriv en prioriteringslista där du skriver upp önskemål på din nya lägenhet. Kontakta intressanta hyresvärdar. Ställ dig i bostadskö. Kontakt Vadstena Fastighets AB Hitta privata hyresvärdar genom att scanna QR-koden! VI HAR DIN NYA BOSTAD

8 VISSTE DU ATT... arbetslösheten i Vadstena år 2012 låg på 3%. Det är lägre än i länet (3,9%) och i Sverige (3,7%). Vadstena rankas näst bäst i Östergötlands län när det gäller företagsamhet med en 21:e plats i riket. (Källa: Årets företagarkommun 2014.) Vadstena kommun är bäst i länet på nyföretagande. (Källa: Nyföretagarbarometern) Vadstena kommun och flertalet företag i Vadstena kommun har ett stort rekryteringsbehov de närmsta fem åren på grund av pensionsavgångar. Läs mer om Arbete & Näringsliv genom att scanna QR-koden! ARBETE OCH NÄRINGSLIV Vadstena är en kommun som präglas av en levande småföretagaranda, internationella industrier, omvårdnad och turism. Här finns goda möjligheter att arbeta inom olika branscher eller starta eget, men också att studera. Det finns flera stora industriföretag som valt att förlägga sina huvudkontor i Vadstena. Det är branscher som sysselsätter många kommuninvånare och som är på ständig jakt efter ny arbetskraft. Andra viktiga arbetsgivare finner du inom omsorgen, Vadstena har sedan Heliga Birgittas dagar varit en stad där vård och omsorg alltid varit i fokus. Kommunen är en stor och viktig arbetsgivare som sysselsätter många inom främst äldreomsorg och skola. Med tanke på att det varje år kommer ungefär besökare till kommunen är även turistnäringen viktig. För dig som vill studera finns goda kommunikationer till Linköpings universitet.

9 ETT RIKT KULTUR- OCH FRILUFTSLIV SOM PASSAR ALLA Ett innehållsrikt liv och en trivsam tillvaro handlar inte bara om arbete och boende, utan också om att kunna ägna fritiden åt såväl idrott som kultur och rekreation av olika slag. I Vadstena finns ett rikt och aktivt föreningsliv, inom både idrott och kultur. Här finns simhall, sporthall, golfbana, ishall och en skidanläggning för utförsåkning vid Omberg. Närheten till både Vättern och Omberg ger många möjligheter för just friluftsliv, till fots, på skidor, på cykel eller till sjöss. Här kan du fiska eller spela golf, och är du ute efter action kan du prova på bergsklättring, cykling och skidåkning på Omberg eller prova skärmflygning över Vätterns blanka vatten. Dessutom finns här gott om vackra stråk och vandringsleder. För dig som är kulturintresserad erbjuds ett stort och varierat utbud i form av konstgallerier, teater, konserter, opera och musikskola. Vadstenas långa och unika historia utgör också en viktig del av kulturlivet. På några av stadens museer kan du låta historiska personer guida dig i form av dramatiserade visningar, och i Klosterkyrkan hålls ett stort antal olika konserter. VISSTE DU ATT... det inte är någon kö just nu till kommunens båtplatser.... det finns en skidanläggning för utförsåkning med liftar på Omberg. landslagsspelaren i fotboll, Stina Blackstenius, startade sin karriär i Vadstena GoIF. Förutom klosterområdet där du får ta del av Heliga Birgittas liv och historia, är ett besök på Vadstena slott att rekommendera. Slottet är Nordens bäst bevarade renässansslott, och här ordnas spännande visningar och vandringar bland valven och salarna. Andra populära museer är Wadstena spetsmuseum, Leksaksmuseet och Hospitalsmuseet, som alla visar föremål och händelser som präglat Vadstenas unika historia. Läs mer om Kultur & Fritid genom att scanna QR-koden! Välkommen till Askling Bil i Motala! Din Toyotaåterförsäljare Service, reservdelar och skadeverkstad för TOYOTA, SAAB och OPEL. Vintergatan 18, Motala Tel Vi tackar för förtroendet att få leverera Toyota Hybrid, Miljöbilar till Vadstena Kommun.

10 MED NATUREN RUNT HÖRNET Naturen och omgivningarna på östgötaslätten längs Vätterns norra strand är något som uppskattas av både turister och kommuninvånare. Här har människor levt, brukat jorden, fiskat i vattendragen och byggt samhällen i århundraden. Tack vare sitt speciella läge precis vid Vätternstranden är Vadstena på många sätt en unik stad, med både badstrand och småbåtshamn mitt i stan. Det är lätt att få båtplats, både att hyra på längre sikt, eller som besökare på gästhamnen i slottet vallgrav. Vadstena gästhamn har dessutom utsetts till Sveriges bästa av Gästhamnsguiden. Att under sommarmånaderna kunna ta på sig badrocken och ta en kort promenad ner för ett bad i princip när som helst är få förunnat, och de långgrunda stränderna gör det särskilt barnvänligt. Det är inte bara det fantastiska Vätternlandskapet med sina stränder som gör Vadstena till en naturskön plats. Här finns också ett rikt djur- och fågelliv vid sjön Tåkern, Nordeuropas mest förnäma fågelsjö. Hit vallfärdar hundratals besökare varje år, antingen för att studera fåglar eller för att vandra i markerna. Omberg, ett avbrott från det annars flacka slättlandskapet, är östgötarnas heliga berg. Förutom skidanläggning och vandringsleder finns här också en hektar stor ekopark med bland annat orkidékärr, bergsbranter, trolska skogar och häpnadsväckande utkiksplatser. VISSTE DU ATT... världen största insjölax är fångad i Vättern. det finns gott om sandstränder i Vadstena kommun.. klosterområdet är känt för sina vackra och unika klosterliljor som blommar på våren. Omberg är en av Östergötlands mest besökta platser, cirka årligen. i Ombergs närhet bor och verkar många konstnärer. det finns flertalet sägner om sagodrottningen Omma som ska ha bott på Omberg under förkristen tid. det finns speciella Tåkern-ekor med platt botten då sjön Tåkern endast är 1,9 meter djup. Läs mer om naturen kring Vadstena genom att scanna QR-koden! A-SANERING AB Funderar ni på att ta ut Oljetankar eller pannor? Tranås Flen Högsby Katrineholm Kisa Motala Nyköping Oskarshamn Vetlanda Vimmerby Västervik PRÖVA SKOBES - DU OCKSÅ! RENAULT CLIO Volvo xc70 Välkomna! Allt inom en vecka från tanksaneringen! Vi utför även asbestsanering/ Pcb-sanering, brandtätning m.m. Medlem i BI/Riv o saneringsentreprenörerna samt hängavtal med Byggnads FORD KUGA Ring till Hasse Johansson Tfn , Mobil Fax Hemsida: E-post: MOTALA Vintergatan 9 Telefon:

11 VISSTE DU ATT... det finns en tätortsbuss som trafikerar tätorterna Vadstena och Borghamn.... vi arbetar med värdighetsgarantier inom äldreomsorgen. GODA BETYG FÖR ÄLDREOMSORGEN I VADSTENA Redan under medeltiden etablerades Vadstena som en vårdande stad, ett epitet som bygger på heliga Birgittas tanke om att ta hand om alla svaga och sjuka i samhället. Läs mer om omsorg & stöd genom att scanna QR-koden! Vårdandan har hängt med genom åren och den kommunala omsorgen är en väletablerad, stor och viktig arbetsgivare i kommunen. Vadstena kommun rankas ofta högt i olika mätningar som gäller just äldreomsorgen, och vi arbetar för att du som är äldre ska känna dig trygg med den vård och omsorg du får hos oss. Här finns också en vårdcentral, och för dig som är över 67 år erbjuds en kostnadsfri fixartjänst. Med hela fem pensionärsföreningar i kommunen finns goda möjligheter till en aktiv fritid och gemenskap. Motala, Vadstena, Ödeshög Brandskyddskontroll och sotning av eldstäder och rökkanaler Besiktning av eldstäder och rökkanaler vid t. ex. ägarbyte och nyinstallation Ventilationsrengöringar Rosendahlsgatan 10, Motala Tel Fax Lars Klein

12 Vadstena kommun Klosterledsgatan Foto: Agnetha Tillnert & Birger Lallo/Scandinav Bildbyrå & Vadstena Fastighets AB. Magnus Ström, David Zandén, Björn Svensson, Stephan Berglund, Jörgen Wiklund/Scandinav Bildbyrå, istockphoto.com/ Funwithfood, Jan Friberg, Ann-Mari Brengdahl, Ingela Molander och Teknomedia. Concept: JS Media Tools A/S 7293

Vi valde Emmaboda för det perfekta lägets skull

Vi valde Emmaboda för det perfekta lägets skull www.emmaboda.se Vi valde Emmaboda för det perfekta lägets skull Emmaboda, mitt i sydöstra Sverige, ligger mycket bra till på flera sätt. När familjen Holgersson ville bygga sitt drömhus föll valet på Emmaboda

Läs mer

Vill bo nära naturen och nära staden...

Vill bo nära naturen och nära staden... Vill bo nära naturen och nära staden... Älska Säffle! Älska Säffle 1 Välj dina egna vägar. 2 Älska Säffle Allt nära Är du en av många människor som bär på en dröm om ett bra boende? Vill bo nära naturen

Läs mer

Välkommen till Nordmaling

Välkommen till Nordmaling Välkommen till Nordmaling CENTRUM MELLAN STÄDERNA Nordmaling centrum mellan städerna Detta händer i Nordmaling Att flytta är en stor förändring - men det behöver inte vara ett stort beslut. Inte när man

Läs mer

Bilden av Tierp (305) Upp till 35 år

Bilden av Tierp (305) Upp till 35 år Report Filter Filter Item Detail Criteria #1 Ålder equals "- 17" Criteria #2 Ålder equals "18-24" Criteria #3 Ålder equals "25-35" Categories All categories Creation Date Doesn't matter Date Edited Doesn't

Läs mer

LYCKAT DISTANSBOENDE. Söker ett optimalt boende? DIN GUIDE TILL LIVSKVALITET NUMMER 1 APRIL 2006

LYCKAT DISTANSBOENDE. Söker ett optimalt boende? DIN GUIDE TILL LIVSKVALITET NUMMER 1 APRIL 2006 ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS LYCKAT DISTANSBOENDE DIN GUIDE TILL LIVSKVALITET NUMMER 1 APRIL 2006 I landskapet runt Trosa, Vagnhärad och Västerljung vittnar gamla

Läs mer

Kungsörs kommun. Flytta till Kungsör. presenterar. Boendeguide 2012/2013

Kungsörs kommun. Flytta till Kungsör. presenterar. Boendeguide 2012/2013 Flytta till Kungsör Kungsörs kommun presenterar Boendeguide 2012/2013 Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike - Kungsör Kunglig historia Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där

Läs mer

Utflyttade. Standardrapport 2011-11-07

Utflyttade. Standardrapport 2011-11-07 Utflyttade Standardrapport 2011-11-07 Procent Antal 18-24 25,4% 58 25-34 30,3% 69 35-44 11,8% 27 45-54 12,3% 28 55-64 8,3% 19 65 år eller äldre 11,8% 27 Svarande 228 Inget svar 0 Procent Antal Kvinna 61,8%

Läs mer

Demokratitorg HT2012. - En redaktionell sammanställning av ungdomars tankar och åsikter från samtliga Demokratitorg hösten 2012

Demokratitorg HT2012. - En redaktionell sammanställning av ungdomars tankar och åsikter från samtliga Demokratitorg hösten 2012 Demokratitorg HT2012 - En redaktionell sammanställning av ungdomars tankar och åsikter från samtliga Demokratitorg hösten 2012 Innehåll Deltagande skolor hösten 2012 4 Birger Sjöbergsgymnasiet, Vänersborg

Läs mer

Bilden av Dorotea. Projekttyp: Lokal attitydundersökning Skapat av: Per Ekman, Tendensor. Datum: 31 januari 2011 Beskrivning: Slutrapport

Bilden av Dorotea. Projekttyp: Lokal attitydundersökning Skapat av: Per Ekman, Tendensor. Datum: 31 januari 2011 Beskrivning: Slutrapport Bilden av Dorotea Projekttyp: Lokal attitydundersökning Skapat av: Per Ekman, Tendensor Datum: 31 januari 2011 Beskrivning: Slutrapport Tendensor AB Gröndalsvägen 19b, 392 36 Kalmar Tel 0480-40 38 60 WWW

Läs mer

Simrishamnsbanan. - på räls mot en hållbar framtid. Från hamn till hamn

Simrishamnsbanan. - på räls mot en hållbar framtid. Från hamn till hamn Simrishamnsbanan - på räls mot en hållbar framtid Från hamn till hamn Köpenhamn 96 min» 39 min Malmö 57 min Staffanstorp 47 min Dalby 41 min Veberöd 35 min Sjöbo 27 min Tomelilla 14 min Simrishamn 0 min

Läs mer

Östersunds kommun mitt i Sverige

Östersunds kommun mitt i Sverige Frösön Orrviken Munkflohögen Häggenås E 45 E 14 Lit Österåsen ÖSTERSUND Ångsta Brunflo ÖSTERSUNDS KOMMUN JÄMTLAND Östersunds kommun mitt i Sverige GÖTEBORG MALMÖ INFLYTTARLOTS inflyttarlots@ostersund www.ostersund.se/flyttahit

Läs mer

STRÄNGNÄS MARIEFRED ÅKERS STYCKEBRUK STALLARHOLMEN

STRÄNGNÄS MARIEFRED ÅKERS STYCKEBRUK STALLARHOLMEN ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN STRÄNGNÄS KOMMUN ANNONS Juni 2011 STRÄNGNÄS MARIEFRED ÅKERS STYCKEBRUK STALLARHOLMEN STORSTADENS MÖJLIGHETER I SMÅSTADSFORMAT FOTO FAMILJEN: MICAEL ENGSTRÖM,

Läs mer

Välkommen till Alfred Nobels Karlskoga!

Välkommen till Alfred Nobels Karlskoga! www.karlskoga.se 2 Välkommen till Alfred Nobels Karlskoga! I Karlskoga kan du bland mycket annat få fantastiska naturupplevelser och vi har en bostadsmarknad under förnyelse med en mycket attraktiv prisnivå.

Läs mer

nara Bostäder och livsstilar nytt 55+ boende på Ekeliden Natursköna kvarnbäck Här byggs det nytt i Höör praktisk guide Bygga och bo i kommunen

nara Bostäder och livsstilar nytt 55+ boende på Ekeliden Natursköna kvarnbäck Här byggs det nytt i Höör praktisk guide Bygga och bo i kommunen nytt 55+ boende på Ekeliden Natursköna kvarnbäck Här byggs det nytt i Höör praktisk guide Bygga och bo i kommunen NICOLE DANIELSSON har ridit hem på besök nara Bostäder och livsstilar t När Christina Nordberg

Läs mer

Inflyttarens bild av Gotland. - Slutrapport

Inflyttarens bild av Gotland. - Slutrapport Inflyttarens bild av Gotland - Slutrapport Per Ekman, Tendensor 27 september 2014 Innehållsförteckning 1. Inledning 2 2. Syfte och metod 3 3. Sammanfattning 4 4. Resultatredovisning 5 Bilagor Bilaga 1:

Läs mer

Sveriges Lustgård och Vision 2025

Sveriges Lustgård och Vision 2025 Resultat av enkätundersökning Sveriges Lustgård och Vision 2025 November 2013 februari 2014 Innehållsförteckning INLEDNING... 1 METOD... 2 MÅLPOPULATION... 2 STICKPROV... 2 UTVECKLING AV ENKÄT... 2 GENOMFÖRANDE...

Läs mer

Utveckling Fittja. Förslag till ett långsiktigt program för hållbar utveckling

Utveckling Fittja. Förslag till ett långsiktigt program för hållbar utveckling Utveckling Förslag till ett långsiktigt program för hållbar utveckling Slagsta strand s resurser Närhet TTill illl Sto tockho llm lyser bland de övriga gästgivaregårdarna som nordstjärnan på himlafästet.

Läs mer

PITEÅP. Piteå är ett varumärke, ägt av 40.500 pitebor som gärna blir fler.

PITEÅP. Piteå är ett varumärke, ägt av 40.500 pitebor som gärna blir fler. PITEÅP P Piteå är ett varumärke, ägt av 40.500 pitebor som gärna blir fler. Producerat av Image reklam & webbyrå i samarbete med Piteå Kommun. Tryck: Luleå Grafiska på Svanenmärkt papper 2 IBLAND ÄR VI

Läs mer

SKOLÅR 7 9 UNGDOMSENKÄTEN LUPP

SKOLÅR 7 9 UNGDOMSENKÄTEN LUPP UNGDOMSENKÄTEN LUPP SKOLÅR 7 9 1 X SKOLÅR 7 9 UNGDOMSENKÄTEN LUPP Årtal (skriv hela årtalet t.ex. 2010) 2 0 1 0 FRÅGOR OM: FRITID SKOLA POLITIK INFLYTANDE TRYGGHET HÄLSA ARBETE FRAMTID 2 UNGDOMSENKÄTEN

Läs mer

Vårt Södertälje EN TIDNING OM SÖDERTÄLJE KOMMUN UTGÅVA 2015

Vårt Södertälje EN TIDNING OM SÖDERTÄLJE KOMMUN UTGÅVA 2015 Vårt Södertälje EN TIDNING OM SÖDERTÄLJE KOMMUN UTGÅVA 2015 52 SIDOR OM SÖDERTÄLJE SÖDERTÄLJE I SIFFROR Fakta och statistik om din hemkommun. Sid 16 LEVA & BO Massor på gång i stadskärnan Sid 24 SKOLAN

Läs mer

Litenheten, närheten, lätt att komma i kontakt, omgivningarna. Naturen, fina anläggningar stolt! De som kommer hit är nöjda.

Litenheten, närheten, lätt att komma i kontakt, omgivningarna. Naturen, fina anläggningar stolt! De som kommer hit är nöjda. 1 (36) Sammanställning av enkätsvaren Färdplan Flen Flens kommun 2019 När Flens kommun är som bäst 1. Hur är det i Flens kommun när det är som bäst? Litenheten, närheten, lätt att komma i kontakt, omgivningarna.

Läs mer

LINDESKOLAN Projektarbete Lindesberg 2007-2008 Att bo i Löa

LINDESKOLAN Projektarbete Lindesberg 2007-2008 Att bo i Löa LINDESKOLAN Projektarbete Lindesberg 2007-2008 Att bo i Löa Namn: Sofia Elvenäs och Anna Lager Klass: Sp05C och Sp05B Handledare: Karin Smed-Gerdin Medbedömare: Staffan Rohm INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning

Läs mer

Innehåll. Kollektivtrafik och infrastruktur 28. Om Demokratitorg 3. Demokratitorg höst 2007 - vår 2013 4. Deltagande skolor våren 2013 5

Innehåll. Kollektivtrafik och infrastruktur 28. Om Demokratitorg 3. Demokratitorg höst 2007 - vår 2013 4. Deltagande skolor våren 2013 5 - En redaktionell sammanställning av ungdomars tankar och åsikter från samtliga Demokratitorg våren 2013 Innehåll Om Demokratitorg 3 Demokratitorg höst 2007 - vår 2013 4 Deltagande skolor våren 2013 5

Läs mer

Lokal välfärd och samhällsutveckling

Lokal välfärd och samhällsutveckling Lokal välfärd och samhällsutveckling 2 Hej! Vi vill bjuda dig på ett smakprov på det engagemang som Östhammars kommun har för den lokala välfärden och samhällsutvecklingen. Det finns många utmaningar,

Läs mer

Allt om landet en sammanfattning

Allt om landet en sammanfattning Allt om landet en sammanfattning Landsbygdens utmaningar och möjligheter skiljer sig från stadens, vilket visar på ett behov av landsbygdskunskap på flera nivåer i samhället. Det finns trender som är gemensamma

Läs mer

TYRESÖ. Vi har alltid drömt om att bo vid vattnet CITYNÄRA NATUR KULTUR SKÄRGÅRD

TYRESÖ. Vi har alltid drömt om att bo vid vattnet CITYNÄRA NATUR KULTUR SKÄRGÅRD Hela denna bilaga är en annons från Tyresö kommun TYRESÖ En tidning om boende och byggande nära storstad, vildmark och skärgård. Vi har alltid drömt om att bo vid vattnet Johan, Caroline och barnen trivs

Läs mer

Vem bryr sig om Hudiksvalls framtid? TV-profilen väljer Hudiksvall. Olle Skoglund berättar om Private Banking. våra kunder Nummer 2 2009

Vem bryr sig om Hudiksvalls framtid? TV-profilen väljer Hudiksvall. Olle Skoglund berättar om Private Banking. våra kunder Nummer 2 2009 Hela denna bilaga är en annons från Hudiksvalls Sparbank NäraFör våra kunder Nummer 2 2009 TV-profilen väljer Hudiksvall Olle Skoglund berättar om Private Banking Vem bryr sig om Hudiksvalls framtid? vd

Läs mer

Välkommen till Umeåregionen

Välkommen till Umeåregionen Välkommen till Umeåregionen Frivillig spridning över landet information till asylsökande Bjurholm Nordmaling Robertsfors Vindeln Vännäs Umeå Det här är Umeåregionen Umeå kommun bildar tillsammans med

Läs mer

Nyinflyttad. Välkommen till Simrishamns kommun. www.simrishamn.se

Nyinflyttad. Välkommen till Simrishamns kommun. www.simrishamn.se Nyinflyttad Välkommen till Simrishamns kommun POSTTIDNING NR 33 Simrishamns kommun 272 80 Simrishamn Telefon 0414-81 90 00 Fax 0414-81 97 00 Besöksadress Stadshuset, Stortorget simrishamns.kommun@simrishamn.se

Läs mer

Entreprenörskap ända ner till lågstadiet sid 16. största. shopping sid 18. Jazzen i Huddinge lockar giganterna. till stadsdel sid 6.

Entreprenörskap ända ner till lågstadiet sid 16. största. shopping sid 18. Jazzen i Huddinge lockar giganterna. till stadsdel sid 6. Stockholms bästa skidåkning sid 8 expansiva Hela denna bilaga är en annons från Huddinge kommun 100 000 invånare under våren sid 2 Victoria Tolstoy: Jazzen i Huddinge lockar giganterna sid 14 Kungens kurva:

Läs mer