VÄTTERNPÄRLA MED MEDELTIDA ANOR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VÄTTERNPÄRLA MED MEDELTIDA ANOR"

Transkript

1

2 VADSTENA GÖTEBORG AVSTÅND Stockholm - Vadstena 247 km Göteborg - Vadstena 240 km Linköping - Vadstena 52 km STOCKHOLM LINKÖPING VÄTTERNPÄRLA MED MEDELTIDA ANOR Mittemellan Stockholm och Göteborg, precis vid Vätterns östra strand, ligger Vadstena. En pittoresk kommun där kullerstensgatorna andas både historia och livfull framåtanda. Här finns både ett myllrande stadsliv och samtidigt en närhet till den östgötska naturen. Har du en gång besökt Vadstena kommer du alltid att längta tillbaka. Stadens historia sträcker sig så långt tillbaka som till medeltiden, och har präglats av historiska storheter som bland annat heliga Birgitta och Gustav Vasa. Stadens vackra läge och bevarade stadskärna med gamla hus lockar tusentals besökare, främst under sommarhalvåret. Till kommunen hör två tätorter, Vadstena och Borghamn, båda precis vid Vättern med badplatser och småbåtshamnar. Vadstena ligger i sydöstra Sverige, mittemellan Stockholm och Göteborg. På nära avstånd hittar du Linköping City Airport med dagliga avgångar till Amsterdam och Köpenhamn. För dig som vill njuta av Vadstena 365 dagar om året är det en perfekt kommun att bosätta sig i. Här finns både möjlighet att bo centralt, i mysigt gammal stadsmiljö, eller mer lantligt på den natursköna Östagötaslätten. FAKTA Antal invånare: Area: 182 km 2 Invånare per km 2 : 40 Antal företag: 756 (SCB 2013)

3 VISSTE DU ATT det är gratis parkering i hela Vadstena kommun.... Vadstena är en av världens viktigaste pilgrimsorter.... kalksten har brutits i Borghamn sedan medeltiden.... det finns en skidanläggning på Omberg.

4 Vilka är de största fördelarna med att bo i Vadstena? Henric Fyhr, 35, gift och två barn: Närheten till allt. Att bo i en liten stad som har nära till storstäder är bra, om man nu vill åt det utbudet. För barnens skull är Vadstena en lugn, mindre stad. Malin Liljeberg, 39, gift och två barn: Det sociala nätverket med andra föräldrar och att det finns mycket för barnen. Jag gillar småskaligheten, att du kan ta dig överallt till fots eller cykel. Johan Liljefors, 47, förlovad och två barn: Vattnet är nummer ett, men miljön och naturen i stort. Du har bad och skog på sommaren, och nära till skidspåret på vintern. Det är enkelt att bo i en småstad. VADSTENA BLEV DERAS NYA HEM Efter några års flyttande över nästan hela Sverige fastande Karolina och Johan Jeppsson för Vadstena, Karolinas barndomsstad. Tillsammans med barnen Karl och Viggo bor de nu i en trivsam villa precis vid Vättern. -Att jag har min anknytning hit spelar ju in, men det som blev avgörande var närheten till allt, säger Karolina. Hon är inte ensam om att ha flyttat hem, flera av hennes vänner har gjort samma sak. Att både ha närhet till det mysiga stadsmyllret med kaféer och restauranger, och samtidigt kunna ge sig ut i den rofyllda naturen längs Vätternstranden är den perfekta mixen, anser paret. Både Karolina och Johan jobbar i Linköping, som också ligger på bekvämt pendlingsavstånd från hemmet. För Johan, som ursprungligen kommer från Skåne, var flytten till Vadstena förknippad med både förväntningar och fördomar. Men han trivs. Med vattnet, med staden och med livet som Vadstenabo. -Det är en levande stadskärna året om, går du ner på stan i november är det mycket folk i rörelse då också, säger Johan. Familjen Jeppsson är ett typexempel på hur Vadstena faktiskt är den perfekta orten för en barnfamilj, en trygg uppväxtmiljö men med ett rikt utbud av både skola, förskola och föreningsliv. Här finns ju allt vi behöver, menar Karolina.

5 VISSTE DU ATT... alla barn i kommunen får möjlighet att lära sig simma vid 6 års ålder. vi just nu bygger en ny förskola som står klar i augusti alla elever i årskurs 7-9 har möjlighet att teckna kontrakt på att man vill avstå från tobak, alkohol och droger. Hålls kontraktet erbjuds en rad förmåner och resor. Under 2014 höll hela 82% av eleverna sina kontrakt! det bara finns ett enda trafikljus i hela kommunen. Läs mer om Barn & utbildning genom att scanna QR-koden! VI SATSAR PÅ VÅRA BARN OCH UNGA, VI SATSAR PÅ FRAMTIDEN Eftersom Vadstena inte bara har en lång historia och medeltida anor, utan också är en kommun med stark framtidstro och utvecklingspotential är satsningar på skola och utbildning avgörande. Här etablerar sig många barnfamiljer, och vi vill erbjuda en skola i toppklass. I Vadstena finns tre förskolor, fyra grundskolor och även en gymnasieskola med turism som profil, vilket lockar elever från hela Sverige. Dessutom är det nära till kommunal vuxenutbildning i Motala och till universitetet i Linköping. Det är inte bara utbildningen som måste hålla en hög nivå, utan även skolmaten är avgörande. I Vadstena kommun tror vi på en hög andel närproducerad mat och ser därför till att servera skolmat tillagad på råvaror från lokala producenter. Det är tryggt och lätt att växa upp i Vadstena kommun. Här finns både musikskola och föreningsliv för en aktiv fritid, närhet till badplatser och dessutom gratis simundervisning för alla skolbarn. För äldre barn och ungdomar finns Fritidscentrum, en träffpunkt för dig på mellanstadiet och uppåt. Här får du prova olika aktiviteter inom bland annat musik, dans och olika målningstekniker. Även innerstan är lugn, här finns ingen tung trafik och gatorna är gångoch cykelvänliga. Ett LSS-boende utöver det vanliga

6 VADSTENA EN PLATS ATT STANNA PÅ För dig som inte nöjer dig med att bara besöka Vadstena utan vill bosätta dig i kommunen finns en uppsjö av boendealternativ. Här bor du sjönära nästan oavsett var och hur du väljer att bosätta dig, mitt i stan, i pittoreska Borghamn eller mer avskilt på landsbygden. I Vadstena finns ett rikt utbud av hyresbostäder av olika karaktär, och för dig som föredrar att köpa en bostad är det en god investering för framtiden. Här finns många möjligheter till ett unikt boende, till exempel finns det både gårdar och torp för dig som drömmer om livet på landet. I Vadstena finns också ett brett utbud av prisvärda, byggklara tomter där du kan skapa ditt drömboende helt från grunden. Här finns alla möjligheter för att du ska hitta det perfekta boendet enligt dina önskemål och behov! VISSTE DU ATT... det genomsnittliga priset för en villa i Vadstena är kronor/m 2. Genomsnittet för riket är kronor/m 2 och för länet kronor/m 2. (Källa: Svensk Mäklarstatistik) När vi sålde vår 2:a på 48 m 2 i Stockholm kunde vi köpa både villa och sommarstuga i Vadstena för samma pris. Katrin & Ronny Jag besökte Vadstena som turist och blev förälskad i staden. Eftersom det var så lätt att få lägenhet flyttade jag bara tre månader senare. Kristina Vi ville ha ett sjönära boende och valde att köpa ett färdigt hus av en hustillverkare. Nu ser vi Vättern varje dag när vi vaknar. Eva & Thomas BEFAB Entreprenad Mjölby AB Transformatorgatan 3, Mjölby Tel:

7 BYGGA FRÅN GRUNDEN? Ta i förväg reda på vad du får och inte får göra med tomten enligt detaljplanen. Fastslå kostnadsramarna, sätt ett maxtak. Besök färdigbyggda hus av olika tillverkare så får du en tydligare bild av hur ditt hus kan bli. Fundera på material och utrustning, utifrån hur mycket underhåll som krävs. Vill du köpa tomt och bygga eget? Ställ dig i Vadstena kommuns tomtkö: eller e-post vadstena.kommun@vadstena.se KÖPA BOSTAD? Besök någon av sajterna för bostadssök för att hitta villor, bostadsrätter, fritidshus eller tomter som är till salu. Prenumerera på olika bostadssajters nyheter. Skynda långsamt, låt husköpet ta tid. Förbered dig noga innan du slår till. Skippa aldrig besiktningen! Hitta din bostad på HYRA BOSTAD? Fundera över hur hög hyran får vara och sätt en maxgräns. Skriv en prioriteringslista där du skriver upp önskemål på din nya lägenhet. Kontakta intressanta hyresvärdar. Ställ dig i bostadskö. Kontakt Vadstena Fastighets AB Hitta privata hyresvärdar genom att scanna QR-koden! VI HAR DIN NYA BOSTAD

8 VISSTE DU ATT... arbetslösheten i Vadstena år 2012 låg på 3%. Det är lägre än i länet (3,9%) och i Sverige (3,7%). Vadstena rankas näst bäst i Östergötlands län när det gäller företagsamhet med en 21:e plats i riket. (Källa: Årets företagarkommun 2014.) Vadstena kommun är bäst i länet på nyföretagande. (Källa: Nyföretagarbarometern) Vadstena kommun och flertalet företag i Vadstena kommun har ett stort rekryteringsbehov de närmsta fem åren på grund av pensionsavgångar. Läs mer om Arbete & Näringsliv genom att scanna QR-koden! ARBETE OCH NÄRINGSLIV Vadstena är en kommun som präglas av en levande småföretagaranda, internationella industrier, omvårdnad och turism. Här finns goda möjligheter att arbeta inom olika branscher eller starta eget, men också att studera. Det finns flera stora industriföretag som valt att förlägga sina huvudkontor i Vadstena. Det är branscher som sysselsätter många kommuninvånare och som är på ständig jakt efter ny arbetskraft. Andra viktiga arbetsgivare finner du inom omsorgen, Vadstena har sedan Heliga Birgittas dagar varit en stad där vård och omsorg alltid varit i fokus. Kommunen är en stor och viktig arbetsgivare som sysselsätter många inom främst äldreomsorg och skola. Med tanke på att det varje år kommer ungefär besökare till kommunen är även turistnäringen viktig. För dig som vill studera finns goda kommunikationer till Linköpings universitet.

9 ETT RIKT KULTUR- OCH FRILUFTSLIV SOM PASSAR ALLA Ett innehållsrikt liv och en trivsam tillvaro handlar inte bara om arbete och boende, utan också om att kunna ägna fritiden åt såväl idrott som kultur och rekreation av olika slag. I Vadstena finns ett rikt och aktivt föreningsliv, inom både idrott och kultur. Här finns simhall, sporthall, golfbana, ishall och en skidanläggning för utförsåkning vid Omberg. Närheten till både Vättern och Omberg ger många möjligheter för just friluftsliv, till fots, på skidor, på cykel eller till sjöss. Här kan du fiska eller spela golf, och är du ute efter action kan du prova på bergsklättring, cykling och skidåkning på Omberg eller prova skärmflygning över Vätterns blanka vatten. Dessutom finns här gott om vackra stråk och vandringsleder. För dig som är kulturintresserad erbjuds ett stort och varierat utbud i form av konstgallerier, teater, konserter, opera och musikskola. Vadstenas långa och unika historia utgör också en viktig del av kulturlivet. På några av stadens museer kan du låta historiska personer guida dig i form av dramatiserade visningar, och i Klosterkyrkan hålls ett stort antal olika konserter. VISSTE DU ATT... det inte är någon kö just nu till kommunens båtplatser.... det finns en skidanläggning för utförsåkning med liftar på Omberg. landslagsspelaren i fotboll, Stina Blackstenius, startade sin karriär i Vadstena GoIF. Förutom klosterområdet där du får ta del av Heliga Birgittas liv och historia, är ett besök på Vadstena slott att rekommendera. Slottet är Nordens bäst bevarade renässansslott, och här ordnas spännande visningar och vandringar bland valven och salarna. Andra populära museer är Wadstena spetsmuseum, Leksaksmuseet och Hospitalsmuseet, som alla visar föremål och händelser som präglat Vadstenas unika historia. Läs mer om Kultur & Fritid genom att scanna QR-koden! Välkommen till Askling Bil i Motala! Din Toyotaåterförsäljare Service, reservdelar och skadeverkstad för TOYOTA, SAAB och OPEL. Vintergatan 18, Motala Tel info@asklingbil.se Vi tackar för förtroendet att få leverera Toyota Hybrid, Miljöbilar till Vadstena Kommun.

10 MED NATUREN RUNT HÖRNET Naturen och omgivningarna på östgötaslätten längs Vätterns norra strand är något som uppskattas av både turister och kommuninvånare. Här har människor levt, brukat jorden, fiskat i vattendragen och byggt samhällen i århundraden. Tack vare sitt speciella läge precis vid Vätternstranden är Vadstena på många sätt en unik stad, med både badstrand och småbåtshamn mitt i stan. Det är lätt att få båtplats, både att hyra på längre sikt, eller som besökare på gästhamnen i slottet vallgrav. Vadstena gästhamn har dessutom utsetts till Sveriges bästa av Gästhamnsguiden. Att under sommarmånaderna kunna ta på sig badrocken och ta en kort promenad ner för ett bad i princip när som helst är få förunnat, och de långgrunda stränderna gör det särskilt barnvänligt. Det är inte bara det fantastiska Vätternlandskapet med sina stränder som gör Vadstena till en naturskön plats. Här finns också ett rikt djur- och fågelliv vid sjön Tåkern, Nordeuropas mest förnäma fågelsjö. Hit vallfärdar hundratals besökare varje år, antingen för att studera fåglar eller för att vandra i markerna. Omberg, ett avbrott från det annars flacka slättlandskapet, är östgötarnas heliga berg. Förutom skidanläggning och vandringsleder finns här också en hektar stor ekopark med bland annat orkidékärr, bergsbranter, trolska skogar och häpnadsväckande utkiksplatser. VISSTE DU ATT... världen största insjölax är fångad i Vättern. det finns gott om sandstränder i Vadstena kommun.. klosterområdet är känt för sina vackra och unika klosterliljor som blommar på våren. Omberg är en av Östergötlands mest besökta platser, cirka årligen. i Ombergs närhet bor och verkar många konstnärer. det finns flertalet sägner om sagodrottningen Omma som ska ha bott på Omberg under förkristen tid. det finns speciella Tåkern-ekor med platt botten då sjön Tåkern endast är 1,9 meter djup. Läs mer om naturen kring Vadstena genom att scanna QR-koden! A-SANERING AB Funderar ni på att ta ut Oljetankar eller pannor? Tranås Flen Högsby Katrineholm Kisa Motala Nyköping Oskarshamn Vetlanda Vimmerby Västervik PRÖVA SKOBES - DU OCKSÅ! RENAULT CLIO Volvo xc70 Välkomna! Allt inom en vecka från tanksaneringen! Vi utför även asbestsanering/ Pcb-sanering, brandtätning m.m. Medlem i BI/Riv o saneringsentreprenörerna samt hängavtal med Byggnads FORD KUGA Ring till Hasse Johansson Tfn , Mobil Fax Hemsida: E-post: a-sanering.ab@swipnet.se MOTALA Vintergatan 9 Telefon:

11 VISSTE DU ATT... det finns en tätortsbuss som trafikerar tätorterna Vadstena och Borghamn.... vi arbetar med värdighetsgarantier inom äldreomsorgen. GODA BETYG FÖR ÄLDREOMSORGEN I VADSTENA Redan under medeltiden etablerades Vadstena som en vårdande stad, ett epitet som bygger på heliga Birgittas tanke om att ta hand om alla svaga och sjuka i samhället. Läs mer om omsorg & stöd genom att scanna QR-koden! Vårdandan har hängt med genom åren och den kommunala omsorgen är en väletablerad, stor och viktig arbetsgivare i kommunen. Vadstena kommun rankas ofta högt i olika mätningar som gäller just äldreomsorgen, och vi arbetar för att du som är äldre ska känna dig trygg med den vård och omsorg du får hos oss. Här finns också en vårdcentral, och för dig som är över 67 år erbjuds en kostnadsfri fixartjänst. Med hela fem pensionärsföreningar i kommunen finns goda möjligheter till en aktiv fritid och gemenskap. Motala, Vadstena, Ödeshög Brandskyddskontroll och sotning av eldstäder och rökkanaler Besiktning av eldstäder och rökkanaler vid t. ex. ägarbyte och nyinstallation Ventilationsrengöringar Rosendahlsgatan 10, Motala Tel Fax Lars Klein sotovent@telia.com

12 Vadstena kommun Klosterledsgatan Foto: Agnetha Tillnert & Birger Lallo/Scandinav Bildbyrå & Vadstena Fastighets AB. Magnus Ström, David Zandén, Björn Svensson, Stephan Berglund, Jörgen Wiklund/Scandinav Bildbyrå, istockphoto.com/ Funwithfood, Jan Friberg, Ann-Mari Brengdahl, Ingela Molander och Teknomedia. Concept: JS Media Tools A/S

Vindeln det är här det händer

Vindeln det är här det händer Det här är Vi. Vindeln det är här det händer Kombinationen av trygg boendemiljö, vacker natur och aktiva och engagerade människor gör Vindeln till en intressant kommun i ständig utveckling. Vi ser oss

Läs mer

falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN!

falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN! falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN! Upplev världsarvsstaden Falun. Strosa i faluröda kvarter, slå dig ner på ett café, shoppa eller gå på konsert. Vi har alltid spännande saker på gång, välkommen! 1 3 2 4

Läs mer

Ett drömboende vid havet Välkommen till Notholmen i Nordmaling

Ett drömboende vid havet Välkommen till Notholmen i Nordmaling Ett drömboende vid havet Välkommen till Notholmen i Nordmaling Reservation för eventuella ändringar och tryckfel. 1 Välkommen till ditt Notholmen Morgonkaffe med havsutsikt? Vill du bo i ett idylliskt

Läs mer

Kungsörs kommun. Flytta till Kungsör. presenterar. Boendeguide 2012/2013

Kungsörs kommun. Flytta till Kungsör. presenterar. Boendeguide 2012/2013 Flytta till Kungsör Kungsörs kommun presenterar Boendeguide 2012/2013 Välkommen att upptäcka ditt eget kungarike - Kungsör Kunglig historia Kungsör har växt fram på det område vid Mälarens strand, där

Läs mer

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård Unikt boende Hyresrätter i Västerviks skärgård Bo i hyresrätt året runt på Hasselö! För dig som vill stanna kvar i skärgården även när sommaren är slut kan detta bli verklighet. Genom ett unikt projekt

Läs mer

VÄLKOMEN TILL ETT UNIKT BOENDE MED NATURUPPLEVELSER OCH LIVSKVALITETER I CENTRUM

VÄLKOMEN TILL ETT UNIKT BOENDE MED NATURUPPLEVELSER OCH LIVSKVALITETER I CENTRUM VÄLKOMEN TILL ETT UNIKT BOENDE MED NATURUPPLEVELSER OCH LIVSKVALITETER I CENTRUM Ydre kommun Ydre är en av Sveriges minsta kommuner med en befolkning på ca 4000 personer, vilket samtidigt kanske är den

Läs mer

GRUMS Kommun i Värmland

GRUMS Kommun i Värmland GRUMS Kommun i Värmland www.grums.se ATT BO I GRUMS Grums är centralt beläget mellan städerna Stockholm, Göteborg och Oslo. Här finns också knutpunkten mellan de båda Europavägarna E 18 och E 45. Vår kommun

Läs mer

HERRGÅRDSÄNGEN Förverkliga drömmen om ett lantligt boende www.longvalley.se

HERRGÅRDSÄNGEN Förverkliga drömmen om ett lantligt boende www.longvalley.se HERRGÅRDSÄNGEN Förverkliga drömmen om ett lantligt boende www.longvalley.se För snart 10 år sedan beslutade vi att lämna stressen och bilköerna för att hitta en bättre balans i vårt liv och boende. Vi

Läs mer

Söker du ett livsrum med sinnesro? En plats nära intill naturens upplevelser från soluppgång till skymning? Och komfortabel trygghet däremellan?

Söker du ett livsrum med sinnesro? En plats nära intill naturens upplevelser från soluppgång till skymning? Och komfortabel trygghet däremellan? Söker du ett livsrum med sinnesro? En plats nära intill naturens upplevelser från soluppgång till skymning? Och komfortabel trygghet däremellan? 1 Välkommen till Nya Silon i Vadstena, vår del av klosterstaden

Läs mer

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING FOTO: MIKAEL PILSTRAND www.bocamp.se Välkommen till Luleå och Norrbotten I Luleå möts naturen, historien, kulturen och sporten. På vintern lyser snön upp staden och

Läs mer

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård

Unikt boende. Hyresrätter i Västerviks skärgård Unikt boende Hyresrätter i Västerviks skärgård Bo i hyresrätt året runt på Hasselö! För dig som vill stanna kvar i skärgården även när sommaren är slut kan detta bli verklighet. Genom ett unikt projekt

Läs mer

Välkommen till Brf Tomteberget, Lerum

Välkommen till Brf Tomteberget, Lerum Välkommen till Brf Tomteberget, Lerum Nyproduktion bostadsrätter På populära Tomteberget i Lerum kommer att uppföras ett nytt bostadsprojekt. Totalt byggs tre stadsvillor med 33 bostadsrättslägenheter

Läs mer

Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag.

Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag. Guidade turer 2015 Under perioden 15 juli 15 augusti erbjuder vi tio guidade turer. Fyra dagar i veckan, Onsdag-Lördag. Heldag Ellen Key i författarinnans fotspår 10.00-16.00 570 kr Heldag Alvastra kloster

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL NYBRO. www.nybro.se. En skola i toppklass. Livskraftigt näringsliv. Attraktivt boende

VÄLKOMMEN TILL NYBRO. www.nybro.se. En skola i toppklass. Livskraftigt näringsliv. Attraktivt boende VÄLKOMMEN TILL NYBRO En skola i toppklass Livskraftigt näringsliv Attraktivt boende www.nybro.se 2 Välkommen att bli en av oss! En levande småstad med stort utbud och närhet till det mesta, trevliga tätorter,

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL KIL KIL.SE

VÄLKOMMEN TILL KIL KIL.SE VÄLKOMMEN HEM Välkommen HEM VÄLKOMMEN TILL KIL Hem är den plats där du har dina minnen Kanske har du många minnen av Kil sedan tidigare, kanske är det här ett helt oskrivet blad. Hur som helst så lovar

Läs mer

För en levande kommun. Mariestad

För en levande kommun. Mariestad För en levande kommun Mariestad Handlingsprogram 2011-2014 Vår vision Mariestad ska vara en säker och trygg kommun för alla. Mariestad ska vara en kommun där människor vill leva och bo. Den service kommunen

Läs mer

Medborgardialog ÖP-boden

Medborgardialog ÖP-boden Medborgardialog ÖP-boden Sammanfattning av svar från alla orter 2016-07-26 Nordanstig Naturligtvis Här förverkligar du dina livsdrömmar Den viktigaste frågan när det gäller kommunikationer är att Satsa

Läs mer

Flyttstudie Skövde Kommun

Flyttstudie Skövde Kommun Flyttstudie Skövde Kommun GÖTEBORG: Kungsgatan 56, tfn 0708-32 32 18 STOCKHOLM: Målargatan 7, tfn 0766-28 07 48 www.hanneklarssen.se Om undersökningen Syfte Syftet med undersökningen är att kartlägga;

Läs mer

Välkommen till. Nordmaling!

Välkommen till. Nordmaling! Välkommen till Nordmaling! Att flytta till en ny plats är ett stort beslut. Du letar förmodligen efter ett bra arbete men förstås också efter en bra miljö för dig och din familj. Du vill ha nära till naturupplevelser,

Läs mer

Dokumentation från elevforum 9 februari 2018

Dokumentation från elevforum 9 februari 2018 Dokumentation från elevforum 9 februari 2018 Vi jobbade med Noras platsvarumärke. Först Nora tio i topp, prio 1 i varje grupp: Föreningslivet Tryggt Sjön Noramarken Ön Sportaktiviteter Sommarstad Natur

Läs mer

Grafiska riktlinjer VADSTENA : GRAFISK MANUAL

Grafiska riktlinjer VADSTENA : GRAFISK MANUAL Grafiska riktlinjer 1 Vadstena har inte bara En historia utan många. Och vi skapar dem tillsammans. På följande sidor finns riktlinjer för hur du använder platsvarumärket i din egen marknadsföring. På

Läs mer

Det bästa av Småland i fickformat

Det bästa av Småland i fickformat Nu har vi gett Dig en liten uppfattning om hur vi har det i Bottnaryd. Hoppas det inspirerar till ett besök antingen som turist eller som ny Bottnarydsbo vi kommer att göra allt för att Du ska trivas!

Läs mer

Mötesplats Varberg I n f o r M a t I o n t I l l d I g s o M ä r n y I n f l y t t a d

Mötesplats Varberg I n f o r M a t I o n t I l l d I g s o M ä r n y I n f l y t t a d Mötesplats Varberg Information till dig som är nyinflyttad 1 Välkommen t Hej! Jag heter Ann-Charlotte Stenkil och är kommunstyrelsens ordförande här i Varberg. Vi är en kommun som växer och du är en av

Läs mer

Vill bo nära naturen och nära staden...

Vill bo nära naturen och nära staden... Vill bo nära naturen och nära staden... Älska Säffle! Älska Säffle 1 Välj dina egna vägar. 2 Älska Säffle Allt nära Är du en av många människor som bär på en dröm om ett bra boende? Vill bo nära naturen

Läs mer

Tillsammans skapar vi. Vision 2030 Storfors framtid

Tillsammans skapar vi. Vision 2030 Storfors framtid Tillsammans skapar vi Vision 2030 Storfors framtid VISION? Hur får vi ett bra liv för boende, besökare och företagare i Storfors kommun? Hur tar vi tillvara och utvecklar hela vårt geografiska område?

Läs mer

Lokal utvecklingsplan för Vadstenas södra kommundel framtagen av Östgöta Dal ekonomisk förening 2012-05-31

Lokal utvecklingsplan för Vadstenas södra kommundel framtagen av Östgöta Dal ekonomisk förening 2012-05-31 Lokal utvecklingsplan för Vadstenas södra kommundel framtagen av Östgöta Dal ekonomisk förening 2012-05-31 Inledning Dals härad är en gammal kulturbygd i Vadstena kommun i västra Östergötland. Den består

Läs mer

>>Vingåkers kommun erbjuder byggklara tomter. Från 20 000 kr, inkl bygglov<<

>>Vingåkers kommun erbjuder byggklara tomter. Från 20 000 kr, inkl bygglov<< >>s kommun erbjuder byggklara tomter. Från 20 000 kr, inkl bygglov

Läs mer

Kungariket expanderar. sjönära boende i vacker natur

Kungariket expanderar. sjönära boende i vacker natur Kungariket expanderar Bygg nytt i Skillinge sjönära boende i vacker natur Nu expanderar Kungariket - byggstart i Skillinge Fortfarande litet och genuint Nu är området Skillingeudd redo att börja bebyggas

Läs mer

Kristinehamn En plats att längta till. Lättläst

Kristinehamn En plats att längta till. Lättläst Kristinehamn En plats att längta till. Lättläst 3 Välkommen till Kristinehamn Konstnären Pablo Picasso valde att ställa sin 15 meter höga skulptur Jacqueline i Kristinehamn. Han ville att skulpturen skulle

Läs mer

Hur ser du på din kommun som en plats att bo och leva på?

Hur ser du på din kommun som en plats att bo och leva på? Hur ser du på din kommun som en plats att bo och leva på? Här nedan följer ett antal frågor där vi vill att du betygsätter din kommun som en plats att bo och leva på. Frågorna handlar bl. a. om arbetsmöjligheter,

Läs mer

falun.se/ Leva i Falun Amanda Sveed/bildarkivet.se

falun.se/ Leva i Falun Amanda Sveed/bildarkivet.se falun.se/ Leva i Falun Amanda Sveed/bildarkivet.se Det är lätt att förälska sig i Falun Här har vi fyra årstider, korta avstånd, ett spännande näringsliv, ett rikt kulturliv och ett stort utbud av friluftsaktiviteter.

Läs mer

Jobbet på det perfekta läget

Jobbet på det perfekta läget Jobba hos oss! Jobbet på det perfekta läget Att bo eller arbeta i Svedala kommun är att ha nära till städer som Malmö, Lund, Trelleborg och Köpenhamn. I kommunen finns allt du behöver natur, kultur, näringsliv,

Läs mer

Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro.

Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro. Välkommen till Bagarvägen /Målarvägen i Upplands-Bro. 178 LÄGENHETER I UPPLANDS-BRO 2 En central idyll nära Mälaren. Vill du kunna bo i ett fridfullt naturskönt område vid Mälaren men ändå ha snabb tillgång

Läs mer

Må bättre på Hennickehammars Herrgård

Må bättre på Hennickehammars Herrgård Må bättre på Hennickehammars Herrgård Hennickehammrs Herrgård väntar på att få välkomna dig! En Värmländsk saga HENNICKEHAMMARS HERRGÅRD är en plats att bli förälskad i. Mjukt inbäddad i den trolska skogen,

Läs mer

Vatten. Natur. Bad. Kultur. Friluftsliv. Båtliv. Turism. Gemenskap

Vatten. Natur. Bad. Kultur. Friluftsliv. Båtliv. Turism. Gemenskap Vatten Bad Kultur Turism Gemenskap Friluftsliv Båtliv Natur Vänersborgs identiteter idag Bilder och ord valda av hundratalet deltagare vid dialogträ en på Folkets Hus 2 oktober 2014. Storleken varierar

Läs mer

Sammanställning Medborgardialog Urshult 4/5-2015

Sammanställning Medborgardialog Urshult 4/5-2015 Sammanställning Medborgardialog Urshult 4/5-2015 Kommunal administration Kommunens verksamhet måste effektiviseras. Särskilt administrationen! Man ska undvika dyra politikerresor. För mycket arbete med

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL. Laxåhem!

VÄLKOMMEN TILL. Laxåhem! VÄLKOMMEN TILL Laxåhem! Läget är perfekt Mittemellan Stockholm och Göteborg, Knappt fem mil till Örebro. Mitt i en natur med underbara badsjöar och det trolska Tiveden som juvelen i kronan. Fler och fler

Läs mer

SÖLVESBORG. - av naturliga skäl -

SÖLVESBORG. - av naturliga skäl - SÖLVESBORG - av naturliga skäl - Jag pendlar en halvtimme inåt landet. När jag kommer hem och öppnar bildörren känner jag lukten av hav, det är underbart. Jimmy, 42 år värme och engagemang Sölvesborg är

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

Undersökning "Unga vuxna"

Undersökning Unga vuxna Undersökning "Unga vuxna" Så här fyller du i formuläret Läs igenom frågorna noga och kryssa i eller skriv in det eller de svar som stämmer bäst för dig personligen. Svaren läses av optiskt av en skanner.

Läs mer

Bostaden och läget. Ur rapporten:

Bostaden och läget. Ur rapporten: Bostaden och läget Ur rapporten: Äldre bor i mycket större utsträckning redan i sin drömbostad jämfört med andra åldersgrupper Utbredd nöjdhet med läget på bostaden En bostad nära bra kommunikationer,

Läs mer

Västerviks kommun är fantastiskt, men kan med din hjälp bli mycket bättre. Rösta på Socialdemokraterna den 14 september.

Västerviks kommun är fantastiskt, men kan med din hjälp bli mycket bättre. Rösta på Socialdemokraterna den 14 september. Västerviks kommun är fantastiskt, men kan med din hjälp bli mycket bättre. Rösta på Socialdemokraterna den 14 september. FRAMTIDSPARTIET I VÄSTERVIKS KOMMUN FRAMTIDSP A R TIET I VÄSTERVIKS KOMMUN EN BÄTTRE

Läs mer

Kommunens fem ledord. Växande Hållbarhet Närhet Upplevelser Möjligheter

Kommunens fem ledord. Växande Hållbarhet Närhet Upplevelser Möjligheter Kommunens fem ledord Växande Hållbarhet Närhet Upplevelser Möjligheter Vi växer för en hållbar framtid Hållbarhet handlar om både ekologiska, ekonomiska och sociala dimensioner. Vi kan växa befolkningsmässigt,

Läs mer

du skulle behöva flytta från Stockholm.

du skulle behöva flytta från Stockholm. Tänk om du skulle behöva flytta från Stockholm. du kunde resa tillbaks på två timmar. Marianne Cordes. du kunde bo i den lilla staden, men ändå dra nytta av storstadens fördelar. du kunde få ett hus i

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN. Hällefors Grythyttan Loka

HÄLLEFORS KOMMUN. Hällefors Grythyttan Loka HÄLLEFORS KOMMUN Hällefors Grythyttan Loka Hällefors kommun Hällefors kommun har ett fantastiskt läge i natursköna Bergslagen. Centralt belägen mellan storstad och landsbygd, omkring 3 timmar ifrån Stockholm,

Läs mer

Hitta hem till. Huddinge

Hitta hem till. Huddinge Hitta hem till Huddinge Vi satsar på framtiden Huddinge är en modern storstadskommun med drygt 90.000 invånare - och vi blir ständigt fler. Attraktiva boendemiljöer, närheten till Stockholm, bra skolor

Läs mer

Plugga på Riksgymnasiet bo på elevhem

Plugga på Riksgymnasiet bo på elevhem Plugga på Riksgymnasiet bo på elevhem Plugga på Riksgymnasiet bo på elevhem Att börja på gymnasiet kan kännas både spännande och kanske lite skrämmande. Så är det för de flesta. Vad vill jag läsa? Och

Läs mer

Vad är viktigt när det gäller livskvalitet för att boende och verksamma ska trivas och stanna kvar i Sala? Antal Trygga skolor och dagis 8

Vad är viktigt när det gäller livskvalitet för att boende och verksamma ska trivas och stanna kvar i Sala? Antal Trygga skolor och dagis 8 Vad är viktigt när det gäller livskvalitet för att boende och verksamma ska trivas och stanna kvar i Sala? Antal Trygga skolor och dagis 8 Pendlingsmöjligheter 8 Brett handelsutbud 8 Kvällsaktiviteter

Läs mer

Skästa Hage E N K E LT O C H N Ä R A

Skästa Hage E N K E LT O C H N Ä R A Skästa Hage E N K E LT O C H N Ä R A Enkelt och nära från Erikslund till ditt paradis på landet på bara fem minuter Åk Riksväg 66 norrut från Västerås och sväng sedan vänster in på vägen mot Lillhärad.

Läs mer

Visionen- vad jag tycker är bra

Visionen- vad jag tycker är bra Visionen- vad jag tycker är bra Utveckling framåtanda- satsning Vacker stad levande centrum, mysigt, bilfritt, Rekreationsmöjligheter parker, planteringar, natur, bad, friluftsliv Boendemiljö byggnader,

Läs mer

Välkommen till Österåker

Välkommen till Österåker Välkommen till Österåker Välkommen till oss i skärgårdskommunen Österåker! Antal invånare: 43 400 (fördubblas under sommaren) Medelålder: 40 år Företag: Drygt 6 600 registrerade företag, Österåkers kommun

Läs mer

Det är här det händer!

Det är här det händer! Det är här det händer! Aktiviteter och engagemang för ett levande centrum Året runt anordnar och deltar vi i olika arrangemang. Självklart är det aktiviteter som bidrar till ett attraktivt centrum och

Läs mer

First Camp Eriksöre OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se

First Camp Eriksöre OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se First Camp Eriksöre OBJEKTSBESKRIVNING www.bocamp.se Välkommen till First Camp Eriksöre Anläggningen ligger fantastiskt vackert i direkt anslutning till Kalmarsund och dess vackra stränder inbjuder till

Läs mer

Sammanställning av synpunkter

Sammanställning av synpunkter Sammanställning av synpunkter Samrådsträff och workshop på Seaside FÖP Björkö Naturen Villasamhälle Gemenskap Växtlighet Mysigt Grönska Nära till allt Vi känsla Småskaligt Samvaro Friluftsliv Byliv Hjälpsamhet

Läs mer

Pedagogisk. omsorg i hemmet. Snabbguide och information

Pedagogisk. omsorg i hemmet. Snabbguide och information Pedagogisk omsorg i hemmet Snabbguide och information Vad handlar det om? Vem riktar det sig till? Pedagogisk omsorg i hemmet är ett nytt alternativ till förskola och fritidshem som finns för barn mellan

Läs mer

FRÅGEFORMULÄR. Var vänlig fyll i ett eget frågeformulär, även om ni är flera personer i hushållet som har fått formuläret.

FRÅGEFORMULÄR. Var vänlig fyll i ett eget frågeformulär, även om ni är flera personer i hushållet som har fått formuläret. FRÅGEFORMULÄR Det är helt frivilligt att besvara frågorna i det här frågeformuläret. Om Du inte vill delta, eller väljer att avbryta efter att ha besvarat ett antal frågor, så behöver Du inte förklara

Läs mer

BRF NATURLYCKAN NORRA HALLSÅS, LERUM. Vill du bo i vacker arkitektur ovan träden. Utforska hur ditt nya boende ser ut.

BRF NATURLYCKAN NORRA HALLSÅS, LERUM. Vill du bo i vacker arkitektur ovan träden. Utforska hur ditt nya boende ser ut. BRF NATURLYCKAN NORRA ALLSÅS, LERUM Vill du bo i vacker arkitektur ovan träden Utforska hur ditt nya boende ser ut. Arkitekten och naturen Brf Naturlyckan är en spektakulär byggnad som i en vacker sträckning

Läs mer

Kontor, kunskap och kommunikationer. Välkommen till Silverdal, en vetenskapspark med centralt läge i Stockholm

Kontor, kunskap och kommunikationer. Välkommen till Silverdal, en vetenskapspark med centralt läge i Stockholm Kontor, kunskap och kommunikationer Välkommen till Silverdal, en vetenskapspark med centralt läge i Stockholm Framtidens arbetspla Stockholms bästa läge Till Stockholm city är det 12 km, till Arlanda kommer

Läs mer

STIFTELSEN STORA SKÖNDAL. Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal. nya möten på historisk mark

STIFTELSEN STORA SKÖNDAL. Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal. nya möten på historisk mark Vision för stadsbyggande i Stora Sköndal nya möten på historisk mark 1 STIFTELSEN STOR A SKÖNDAL VISION FÖR STADSBYGGANDE I STOR A SKÖNDAL GULLMARSPLAN GLOBEN Ett nytt område med nya möjligheter Innehåll

Läs mer

Semesterprogram Sommaren 2016. www.leanlink/lss

Semesterprogram Sommaren 2016. www.leanlink/lss Semesterprogram Sommaren 2016 www.leanlink/lss LSS Funktionsstöd/Fritid och Kultur. Semesterverksamhet, sommaren 2016! Resorna och lägren är första hand till för dig som är över 21 år och bor med föräldrar,

Läs mer

Rösta på mig. Stefan Käll Nr 2 på Folkpartiets riksdagslista www.folkpartiet.se/stefankall stefan.kall@liberal.se

Rösta på mig. Stefan Käll Nr 2 på Folkpartiets riksdagslista www.folkpartiet.se/stefankall stefan.kall@liberal.se Ja till framtiden! Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor. Jag tror att jag kan uträtta en hel del bra saker som politiker.

Läs mer

Helsingborgs stad. Medborgarundersökning 2014 Q2. Genomförd av CMA Research AB. Juni 2014

Helsingborgs stad. Medborgarundersökning 2014 Q2. Genomförd av CMA Research AB. Juni 2014 Helsingborgs stad Medborgarundersökning 2014 Q2 Genomförd av CMA Research AB Juni 2014 Innehållsförteckning Sammanfattning 2 Fakta om undersökningen 3 Fakta om respondenterna 4 Resultat 5 Stadstrafiken

Läs mer

42 tomter med bästa läge

42 tomter med bästa läge 42 tomter med bästa läge Hotellet med vackra rum och mysiga små stugor lockar både golfare och företagsresenärer. Här finns bra konferensmöjligheter, fina rum för privata fester och välfylld vinkällare.

Läs mer

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Bilaga Enkät 2 - Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent 5. Stora Skedvi 93 00,00% 2. Kön Antal Procent. Kvinna 5 55,43% 2. Man 4 44,57% Totalt

Läs mer

ditt välbefinnande vår passion

ditt välbefinnande vår passion ditt välbefinnande vår passion När du åker till Friibergs Herrgård händer det något. Du kommer fram och tar det första andetaget och känner hur axlarna sjunker ner. Du tittar ut över Mälaren, tystnaden

Läs mer

Människor som hjälper människor

Människor som hjälper människor Människor som hjälper människor Falck Ambulans människor som hjälper människor Falck Ambulans är det ledande ambulansföretaget i Sverige. Det gemensamma hos alla som arbetar hos oss är viljan att hjälpa

Läs mer

Kommunen där hjulen snurrar

Kommunen där hjulen snurrar Kommunen där hjulen snurrar Välkommen till Mjölby kommunen där hjulen snurrar. Mitt i hjärtat av Östergötland och centrum av Sverige. En knutpunkt såväl geografiskt som kulturellt. I århundraden har människor

Läs mer

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning.

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning. Utveckling för Skellefteå 2012 2014 Må alla samlas. Det här är det första steget i en lokal utvecklingsstrategi för allas vårt Skellefteå. Därför vill vi att så många som möjligt i Skellefteå ska läsa

Läs mer

TINGVALLA VALLENTUNA

TINGVALLA VALLENTUNA TINGVALLA VALLENTUNA SJÖTOMTER MED PERFEKT LÄGE FÖR SKÖNA GRILLKVÄLLAR Läs mer på vår hemsida www.myresjohus.se/tingvalla Låt oss hälsa dig välkommen till Tingvalla och Vallentunas förmodligen bästa sjötomter.

Läs mer

Lokal plan för DALSTORP

Lokal plan för DALSTORP Lokal plan för DALSTORP www.dalstorp.se Innehållsförteckning Sida 1 Syfte med den lokala planen...3 2 Vem har tagit fram planen och hur...3 3 Beskrivning av Dalstorp...4 5 Slogan för Dalstorp...4 6 Trender

Läs mer

ÄVENTYRSVANDRING 2011

ÄVENTYRSVANDRING 2011 Vi som gjorde vandringen var Elsa, Eva Marie, Eva, Lena, Gertrud och Inga-Lill. Pingstafton tog vi ett tidigt tåg från Malmö till Mjölby och bytte till bussen som släppte av oss i Hästholmen. Packningen

Läs mer

Flytta till Båstad... ett bättre sätt att leva

Flytta till Båstad... ett bättre sätt att leva Flytta till Båstad... ett bättre sätt att leva Att leva, arbeta och bo på Bjärehalvön är att välja ett liv med både hjärta och puls. Mötesplatsen Båstad erbjuder ett levande kultur- och nöjesliv och en

Läs mer

framtid till din Välkommen

framtid till din Välkommen Välkommen till din framtid Är du nyutexaminerad civilingenjör och vill ha en gedigen start på karriären? Är du dessutom tillräckligt modig och nyfiken för att tänka nytt och komma med nya lösningar? Vi

Läs mer

Beskrivning av kommunen

Beskrivning av kommunen (Bakgrundsfakta i Vindelns biblioteks medieplan) Beskrivning av kommunen Vindelns kommun är en kommun i Västerbottens län i landskapet Västerbotten. Centralorten är Vindeln, och de största kringliggande

Läs mer

Vad tycker den som flyttar om kommunen?

Vad tycker den som flyttar om kommunen? Pressinformation från Simrishamns, Sjöbo, Tomelilla och Ystads kommuner Ystad i en egen division Vad tycker den som flyttar om kommunen? Fyra kommuner i sydöstra Skåne har undersökt attityden hos de som

Läs mer

Vi har en plan! Samråd 9 mars 6 maj 2010. Förslag till gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner

Vi har en plan! Samråd 9 mars 6 maj 2010. Förslag till gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner Vi har en plan! Förslag till gemensam översiktsplan för Karlskoga och Degerfors kommuner Samråd 9 mars 6 maj 2010 Smakprov Hela översiktsplanen med tillhörande dokument finns på Karlskoga och Degerfors

Läs mer

Bygg nytt i Skillinge

Bygg nytt i Skillinge Bygg nytt i Skillinge sjönära boende i vacker natur Kungsör Nu expanderar Kungariket bli nybyggare i Skillinge Fortfarande litet och genuint Flera nybyggare har redan flyttat in i sina hus på Fiskgjusevägen.

Läs mer

Handelsplats Entré Båstad, 7 000 kvm säljyta

Handelsplats Entré Båstad, 7 000 kvm säljyta Handelsplats Entré Båstad Båstad Nya Båstad Entre Båstad Nya Båstad Entre Båstad Här byggs Nya Båstad, ett samhälle för den medvetna och selektiva familjen samt för invånare som prioriterar bra boende

Läs mer

Det här är Centerpartiet. i Torsås kommun

Det här är Centerpartiet. i Torsås kommun Det här är Centerpartiet i Torsås kommun ett hållbart val för dig! Centerpartiet i Torsås kommun arbetar för att skapa ett hållbart, inbjudande och modernt samhälle. Detta i nära samverkan med kommunens

Läs mer

A-hus erbjuder härliga villatomter med närhet till Klarälven. JÄRPETAN 17 nya hem i ett fantastiskt naturskönt område vid Klarälven

A-hus erbjuder härliga villatomter med närhet till Klarälven. JÄRPETAN 17 nya hem i ett fantastiskt naturskönt område vid Klarälven A-hus erbjuder härliga villatomter med närhet till Klarälven JÄRPETAN 17 nya hem i ett fantastiskt naturskönt område vid Klarälven ETT NYTT VILLAOMRÅDE VID KLARÄLVEN A-hus kan nu erbjuda 17 byggklara villatomter

Läs mer

Lokal plan för Petaredbackens byalag

Lokal plan för Petaredbackens byalag Lokal plan för Petaredbackens byalag Innehållsförteckning Sida 1 Syfte med den lokala planen...3 2 Vem har tagit fram planen och hur...3 3 Beskrivning av Petaredbacken...3 4 Vad är det bästa med Petaredbacken?...4

Läs mer

Så styrs Nyköping. NAMNDER PRODUKTION. 3. Ansvaret att beställa den verksamhet som motsvaras av målsättningar och budget delegeras till nämnderna.

Så styrs Nyköping. NAMNDER PRODUKTION. 3. Ansvaret att beställa den verksamhet som motsvaras av målsättningar och budget delegeras till nämnderna. Så styrs Nyköping. 1. 2. MEDBORGARE KF KS 3. 7. NAMNDER 4. PRIVATA FORETAG 5. DIVISIONER & verksamheter i kommunen 6. PRODUKTION 1. KF är kommunens»riksdag«och de 61 representanterna utses vart 4:e år

Läs mer

Lilla Stamsjön. Skisserat bostadsområde med utsikt över sjön

Lilla Stamsjön. Skisserat bostadsområde med utsikt över sjön Lilla Stamsjön Skisserat bostadsområde med utsikt över sjön Sjö och skogar inpå knutarna Ett boende vid Lilla Stamsjön i Lerum ger familjen aktiv och meningsfull fritid året runt. Visste du att Lerums

Läs mer

Familjehemsresursens skriftliga frågor för dig som önskar ta uppdrag som familjehem.

Familjehemsresursens skriftliga frågor för dig som önskar ta uppdrag som familjehem. Frågeformulär 2005 Datum Familjehemsresursens skriftliga frågor för dig som önskar ta uppdrag som familjehem. Familjehemskonsulenterna behöver ha ditt svar senast tre dagar före djupsamtalet. Namn 1 Anledning

Läs mer

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige Den goda kommunen med 13000 invånare 2027 Antagen av kommunfullmäktige 2015-10-14 137 Den goda kommunen Den goda kommunen är du och jag. Och alla andra förstås. Den goda kommunen är ett uttryck för vår

Läs mer

Sammanställning från workshop 2013-10-05

Sammanställning från workshop 2013-10-05 2013-11-08 1 (5) Sammanställning från workshop 2013-10-05 Sammanfattning Inom ramen för arbetet med att ta fram ett planprogram för området kring Älta centrum genomfördes en tretimmars workshop den 5 oktober

Läs mer

Pedagogisk. Snabbguide och information. omsorg i hemmet. 2012, reviderad version

Pedagogisk. Snabbguide och information. omsorg i hemmet. 2012, reviderad version Pedagogisk omsorg i hemmet 2012, reviderad version Snabbguide och information Vad handlar det om? Vem riktar det sig till? Pedagogisk omsorg i hemmet är ett nytt alternativ till förskola och fritidshem

Läs mer

Varför en vision? Och det roliga arbetet börjar nu!

Varför en vision? Och det roliga arbetet börjar nu! Varför en vision? Det finns en sådan stolthet och vilja till utveckling i Hjo, men för att samla våra krafter och få draghjälp av varandra behöver vi också en gemensam målbild en vision som talar om för

Läs mer

TORSÅS KOMMUN, 2012 ÅRSKURS 8 BAKGRUNDSVARIABLER. * Den totala summan av antal/andel tjejer, killar och annan könstillhörighet.

TORSÅS KOMMUN, 2012 ÅRSKURS 8 BAKGRUNDSVARIABLER. * Den totala summan av antal/andel tjejer, killar och annan könstillhörighet. TORSÅS KOMMUN, 2012 ÅRSKURS 8 * Den totala summan av antal/andel tjejer, killar och annan könstillhörighet. BAKGRUNDSVARIABLER KÖN Tjejer Killar Annan Totalt* Antal Andel Antal Andel Antal Andel Antal

Läs mer

Flytta hit? till dig som är nyfiken på mariestad och Mariehus

Flytta hit? till dig som är nyfiken på mariestad och Mariehus Flytta hit? till dig som är nyfiken på mariestad och Mariehus I Mariestads skärgård finns många utflyktsmål. Här samsas naturreservat med sandstränder och klippor. foto: mostphotos Mariestad har en av

Läs mer

Frågeformulär till besökare av evenemang eller besöksmål i Sunne kommun sommaren 2011

Frågeformulär till besökare av evenemang eller besöksmål i Sunne kommun sommaren 2011 BILAGA 1: Enkät med gemensamma frågor samt unika enkäter Frågeformulär till besökare av evenemang eller besöksmål i Sunne kommun sommaren 2011 Sunne kommun genomför under sommaren 2011 en besöksundersökning

Läs mer

Enkät 1 -Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg

Enkät 1 -Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg Enkät -Utveckling av servicecentra på landsbygden i Dalarna och Gävleborg. I vilken by bor du? Antal Procent 2. Hassela 7,% 2. Kön Antal Procent. Kvinna 47 67,4% 2. Man 23 32,86% Totalt 7,% Medelvärde,33

Läs mer

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016

Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Destination Läckö-Kinnekulle 31. Europeiska Vandringsdagar 13-16 maj 2016 Välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle! Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till Destination Läckö-Kinnekulle med Götene

Läs mer

Lillhamra Trädgårdsstad

Lillhamra Trädgårdsstad Lillhamra Trädgårdsstad Den nya trädgårdsstaden vid Hamre/Talltorp Lillhamra I östra delen av Västerås, norr om Hamre och öster om villakvarteren på Talltorp, uppförs nu Västerås nya bostadsområde Lillhamra.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL RUNSTEN VILLAGE

VÄLKOMMEN TILL RUNSTEN VILLAGE RUNSTEN VILLAGE VÄLKOMMEN TILL RUNSTEN VILLAGE Projektet Runsten Village började som en dröm om att kunna bo i direkt anslutning till sin passion. Att skapa en plats där du inte bara bor, utan även kan

Läs mer

VARUMÄRKET UDDEVALLA

VARUMÄRKET UDDEVALLA VARUMÄRKET UDDEVALLA 2 VARUMÄRKET UDDEVALLA LÖFTET TILL OSS SJÄLVA OCH ANDRA Uddevallas varumärke är allt det som förknippas med namnet Uddevalla - bilder, känslor och associationer. Varumärket är ett

Läs mer

Fritidsverksamhet på Rödluvan i Sandhem. Här finns också förskola och första året i Sandhems 0-9 skola.

Fritidsverksamhet på Rödluvan i Sandhem. Här finns också förskola och första året i Sandhems 0-9 skola. MULLSJÖ KOMMUN 32 SAMHÄLLSSERVICE Fritidsverksamhet på Rödluvan i Sandhem. Här finns också förskola och första året i Sandhems 0-9 skola. HUR SER DET UT? Utbildning och barnomsorg Kommunen har satsat mycket

Läs mer

lidingö Lokalfakta Dalénum

lidingö Lokalfakta Dalénum lidingö Lokalfakta Dalénum Fastighetsbeteckning: Aga 1 Agavägen, Lidingö Byggnadsår: 1912-1970 Lediga lokaler: ca 100 m 2 till 8 500 m 2 Tillträdesdatum: Kontakter: Enligt överenskommelse JM AB, Fastighetsutveckling

Läs mer

lidingö Lokalfakta Dalénum

lidingö Lokalfakta Dalénum lidingö Lokalfakta Dalénum Fastighetsbeteckning: Aga 1 Agavägen, Lidingö Byggnadsår: 1912-1970 Lediga lokaler: ca 100 m 2 till 4 000 m 2 Tillträdesdatum: Kontakter: Enligt överenskommelse JM AB, Fastighetsutveckling

Läs mer

Handelsplats Entré Båstad Båstad. Nya Båstad Entre Båstad

Handelsplats Entré Båstad Båstad. Nya Båstad Entre Båstad Handelsplats Entré Båstad Båstad Nya Båstad Entre Båstad Nya Båstad Entre Båstad Här byggs Nya Båstad, ett samhälle för den medvetna och selektiva familjen samt för invånare som prioriterar bra boende

Läs mer