Individuella val för ÅR 2 inom NVU, läsåret 2016/2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Individuella val för ÅR 2 inom NVU, läsåret 2016/2017"

Transkript

1 Individuella val för ÅR 2 inom NVU, läsåret 2016/2017 KURSER - INDIVIDUELLA VALET ÅR 2 Kurskod. Kan inte väljas om du studerar inom OBS! Du ska göra ett 1:a hands och ett 2:a hands val! Bild och form BILBIL01b TE Denna kurs ger dig grundläggande kunskaper i att teckna, måla och formge i nya och traditionella material. Du får lära dig redovisa arbeten och hur man kommunicerar med bild och form. Kursen passar all som är intresserade av att träna på att uttrycka sig i bild och form. Du behöver inte ha några förkunskaper!. Film- och tv-kunskap KOSFIL0 Här får du lära dig vilken roll film och tv haft på världen under och talet. Vi får se hur filmmediet har utvecklats och hur det fortsätter att utvecklas. Du får också lära dig hur olika filmgenrer påverkar människor och hur filmer är uppbyggda, både rent filmtekniskt och berättartekniskt. Geografi 1 GEOGEO01 SAMSAM Här lär Du dig om hur jorden är uppbyggd, hur processer i mark, luft och vatten samverkar och skapar olika naturresurser och landskap. Hur människan har utnyttjat och utnyttjar jordens resurser och hur detta påverkar till exempel miljön, klimatet, den ekonomiska verksamheten och befolkningsutvecklingen. Vi analyserar de hot och risker vi står inför och söker möjliga vägar till en på sikt hållbar och rättvis värld. Idrott och hälsa 1 - Specialisering Bollspel IDH-BOLL-1 Kursen för dig som gillar att spela boll. Här får du prova på de vanligaste samt några av de ovanliga bollspelen. Du får lära dig om regler, teknik och taktik. En kurs med fairplay och mycket spel. Idrott och hälsa 2 - Specialisering Bollspel IDH-BOLL-2 Fortsättning från kurs 1. Idrott och hälsa 1 - Specialisering LAGIDH1 Lagidrottskurserna vänder sig till de som är särskilt intresserade av idrotterna bandy, fotboll eller ishockey och spelar i någon förening. Undervisningen bedrivs till hälften praktiskt och till hälften teoretiskt och syftar till att utveckla elevens förmåga att klara de krav som ställs på spelare i elitsammanhang.

2 Idrott och hälsa 2 - Specialisering LAGIDH2 Fortsättning från år 1. Idrottsspecialisering 2 SPEIDS02 Specialidrott, fortsättning från år 1. Gäller endast Vattenskidor- och Wakeboard- elever Internationella relationer SAMINR0 Orolig för läget i världen? Här får du lära dig om det stundtals spända världsläget, om hur olika aktörer samspelar för att lösa konflikter av skilda slag och med olika metoder. Du kommer också att förstå vilka globala utmaningar mänskligheten står inför när det gäller vår gemensamma miljö och fördelningen av kordens resurser. Marknadsföring FÖRMAD0 För Dig som vill få kunskaper som en bra säljare behöver. Är användbart såväl om Du jobbar som säljare eller då Du söker jobb. Du får prova på att utforma praktisk reklam (t ex reklamblad) och lära Dig vad kroppsspråket betyder i kontakten mellan människor. Matematik 2 a OBS! Kan endast läsas av elever på yrkesprogrammen och som har betyg i Ma 1a. MATMAT02a Tycker du att matematik 1a var intressant? Då ska du söka denna kurs! Här fördjupar vi kunskaperna i algebra, ekvationslösning och geometri. Matematik 2a kan ge meritpoäng när du söker högskola. Miljö- och energikunskap HÅLMIJ0 Miljö- och energikunskap är kursen där vi fördjupar förståelsen för hållbar utveckling, utvecklar insikten i miljöfrågor och diskuterar olika energikällors fördelar och nackdelar. För dig som är intresserar dig för framtiden och vill förstå de natur-vetenskapliga processer som styr vår planet och hur vi ska forma vårt samhälle. Måleri - Dekorationstekniker OBS! kan endast väljas av elever som ska gå Bygg inriktning måleri MARMAE0 Grunderna inom modernt samt äldre dekorativt måleri, till exempel ådringsmålning, marmoreringsmålning, laseringsmålning, svampmålning, schablonmålning, tromp de l oeil och streckdragning Måleri - Åldre måleritekniker OBS! kan endast väljas av elever som ska gå Bygg inriktning måleri MARMAR0 Grunderna inom äldre målningstekniker, till exempel målning med kalkfärg, limfärg, tempera, linoljefärg och slamfärg. Grunderna inom pappspänning av tak och väggar samt vävspänning i tak.

3 Naturguidning 1 NAGNAT01 BF För dig som är intresserad av naturen och vill lära dig mer om friluftsliv i skog, vid vatten och på fjället. Vi tillbringar mycket tid utomhus med t ex fiske, vandring, skidåkning, paddling och övernattningar i tält och snöbivack. En liten kurs med stort innehåll. Denna kurs genomförs både på ordinarie schematid men även på kvällar och helger. Privatjuridik JURPRI0 EK Vill du bli polis, advokat, åklagare? I den här kursen får du lära dig om lagar och regler. Du får studera olika brottstyper och vilka straff man kan få för brotten. Du får lära dig vad som gäller äktenskap, samboende, bodelning, arv med mera. I kursen ingår också besök på rättegång vid Tingsrätten i Västerås. Programmering 1 PRRPRR01 I kursen Programmering 1 kommer du att lära dig programmering från grunden. Du behöver inte några förkunskaper men det är bra om du tycker om matematik och är strukturerad. Programmeringsspråken du kommer att arbeta med är Phyton. Efter att du har gått kursen kommer du att ha större kontroll över din dator och kan göra egna enklare program. Psykologi 1 och 2a OBS! Båda kurserna måste väljas för att bli 100 poäng Robotteknik Kan enbart väljas av elever på El- och Industriprogrammet Servicekunskap Kan endast väljas av elever på Fordonsprogrammet PSYK/INDV EK,SA Psykologi 1: Formas människor av gener, miljö eller både och? Här får du lära dig om hur vi formar varandra i sociala sammanhand, hur hjärnan fungerar och påverkar oss, hur tänkande går till och hur modern forskning ser på det undermedvetna. Psykologi 2a: Här får du lära dig om människans utveckling och hur personligheten formas. Vi tittar på vad som påverkar tankar, beteende och känslor; vad som gör oss till unika individer. Vi kommer även att ta upp olika psykiska problem och behandlingsmetoder. Denna kurs kommer dessutom att ha kopplingar till samhällsutvecklingen, vi ska bland annat undersöka hur vi påverkas av media. INRROB0 FÖSSEV0 Denna kurs ger en grundläggande insikt i servicekoncept, funktioner och begrepp samt betydelsen av god kundservice.

4 Svenska 2/Sva 2 Du måste ha betyg i Sv1/Sva 2 SVESVE02 BF,EK,NA, SA,TE Denna kurs krävs för högskolebehörighet. Du kommer att tränas i muntlig och skriftlig framställning. Du får arbeta med språk och stil i olika typer av texter samt läsa och analysera skönlitterära texter av både svenska och internationella författare. Du kommer att studera hur svenska språket är uppbyggt samt utforska språkförhållanden i Sverige och övriga Norden. Träningslära TRNTRN01 En kurs för dig som vill ha hjälp med att komma igång. Här får du kunskap och motivation till att må bättre! Det är till stor del en praktisk kurs där vi varvar olika träningsformer med teori. Du lär dig om hur du kan träna och äta för att må bra och få ut bästa resultat av din träning. Vi arbetar även med områden som muskellära, anatomi, återhämtning och vila, träningsupplägg samt kondition. Vi gör styrketester som följs upp och utvärderas. Gruppen själv bestämmer till stor del tillsammans om upplägg. Du behöver absolut inte vara vältränad för att välja denna kurs du kommer att bli det efter att ha genomfört kursen! Skrivande, SVEKRO Här ska ditt skrivande utvecklas i olika genrer! Vi studerar spänningen mellan fakta och fiktion i texter samt textuppbyggnad. Vi lär oss vad som är korrekt och lämpligt språk i olika slags texter. Vi utformar texter för olika medier samt kompletterar med bild och ljud. Du får utveckal din förmåga att fe och ta konstruktiv kritik och på detta sätt utveckla ditt skrivande. Litteratur, SVELITO Tycker du om att läsa? Här får du studera centrala skönlitterära verk från olika epoker och kulturer. Vi tittar på samband mellan texter och andra konstarter i samhället. Vi läser och jämför olika teman i litteraturen genom tiderna.

5 Politik och hållbar utvekling Fundersam över jordens utveckling? I den här kursen får du förståelse för de globala miljöutmaningar mänskligheten står inför. Du lär dig också hur vi med olika medel, på olika nivåer, arbetar för att lösa detta. Vi jobbar, i huvudsak, projektinriktat som innebär att du får fördjupade kunskaper om hållbar utveckling. Webbutveckling 1 Bloggar du men tycker att mallarna är för tråkiga? Har du en dröm om att skapa ett eget, bättre Facebook? Webbutveckling 1 är den kurs som ger dig grunderna i hur du bygger webbsidor från tanke till verklighet. Kursen är både teoretisk och praktisk där du bestämmer och skapar din egen statiska eller dynamiska webbsida. Kursen ligger till grund för fördjupande kurser i Webbutveckling samt Webbserverprogrammering och Mobila applikationer. Mental träning Tror du att förändring är möjlig? Går det att förändra sin inställning till saker och går det att förändra gamla ovanor? Tror du att detta är möjligt så är kursen Mental träning någonting för dig! Det finns många anledningar till att läsa mental träning. Denna grundkurs handlar om att jobba med sina tankar och därmed även utveckla och förändra sina beteenden. Det kan handla om att du vill höja dina skolresultat eller att kunna hantera dina studier så att du

6 både mår bra och prestera bra. Andra delar kan vara att hantera stress, sätta mål eller allmänt må bra i vardagen. Mental träning handlar om hälsa och att utveckla det som är friskt hos dig som individ. Vi jobbar med olika teorier som vi kopplar till praktiskt arbete. Mental träning handlar mycket om att förstå våra tankar och beteenden, så man kan säga att vi praktiskt kommer att använda oss av kunskaper som vi får från psykologi, pedagogik och filosofi.välkommen till en spännande kurs där du får med dig kunskaper för livet!

Individuella val för ÅR 3 inom NVU läsåret 2016/2017 Du ska göra ett 1:a hands och ett 2:a hands val!

Individuella val för ÅR 3 inom NVU läsåret 2016/2017 Du ska göra ett 1:a hands och ett 2:a hands val! BETBET01 Undervisningen ska genomföras så att teoretiska och praktiska kunskaper vävs samman till en helhet för eleverna. Arbetsuppgifterna ska genomföras med metoder, verktyg och maskiner som är tidsenliga

Läs mer

Individuella val för ÅR 3 inom NVU läsåret 2018/19

Individuella val för ÅR 3 inom NVU läsåret 2018/19 Individuella val för ÅR 3 inom NVU läsåret 2018/19 KURSER - INDIVIDUELLA VALET ÅR 3 Kurskod. Kan inte väljas om du studerar inom Du ska göra ett 1:a hands och ett 2:a hands val! Bild och form BILBIL01b

Läs mer

Individuella val för ÅR 3 inom NVU läsåret 2016/2017

Individuella val för ÅR 3 inom NVU läsåret 2016/2017 Individuella val för ÅR 3 inom NVU läsåret 2016/2017 KURSER - INDIVIDUELLA VALET ÅR 3 Betong 2 - väggar och pelare kan endast väljas av elever som går Bygg inriktning husbyggnad Kurskod. BETBET01 Kan inte

Läs mer

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2018/2019. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2018/2019. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Individuellt Val Berzeliusskolan Läsåret 2018/2019 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Kursbeskrivningar

Läs mer

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2016/2017. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2016/2017. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Individuellt Val Berzeliusskolan Läsåret 2016/2017 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Kursbeskrivningar

Läs mer

Individuellt Val. Katedralskolan. Läsåret 2018/2019

Individuellt Val. Katedralskolan. Läsåret 2018/2019 Individuellt Val skolan Läsåret 2018/2019 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Du är aldrig garanterad

Läs mer

Individuellt val. Läsår 2019/2020

Individuellt val. Läsår 2019/2020 Individuellt val Läsår 2019/2020 Information inför ditt individuella val Individuellt val ingår i samtliga gymnasieprogram. Du ska läsa 200 poäng individuellt val i åk 2 och åk 3. De flesta kurserna är

Läs mer

Individuellt Val. Katedralskolan. Läsåret 2015/2016. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40

Individuellt Val. Katedralskolan. Läsåret 2015/2016. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Individuellt Val skolan Läsåret 2015/2016 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Kursbeskrivningar

Läs mer

INDIVIDUELLT VAL ÅR 2 Läsåret 2018/2019

INDIVIDUELLT VAL ÅR 2 Läsåret 2018/2019 INDIVIDUELLT VAL ÅR 2 Läsåret 2018/2019 Alla elever i gymnasieskolan ska välja individuellt val, totalt omfattar valet 200 poäng, fördelat på två år. Valen görs inför år 2 och år 3. På Finnvedens Gymnasium

Läs mer

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2019/2020. Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig.

Individuellt Val. Berzeliusskolan. Läsåret 2019/2020. Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Individuellt Val Berzeliusskolan Läsåret 2019/2020 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Kursbeskrivningar

Läs mer

Individuellt Val. Folkungaskolan. Läsåret 2013/2014. Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig.

Individuellt Val. Folkungaskolan. Läsåret 2013/2014. Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Individuellt Val Folkungaskolan Läsåret 2013/2014 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Kurser

Läs mer

Individuellt Val årskurs 2 och 3

Individuellt Val årskurs 2 och 3 Individuellt Val årskurs 2 och 3 Läsåret 14/15 och 15/16 Kursutbud Det individuella valet omfattar 200 poäng som fördelas över årskurs 2 och 3 och innehåller behörighetsgivande kurser, intressekurser och

Läs mer

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18 Prislista för Hermods Distansgymnasium Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18 Pris i SEK för program Läsåret 2017/2018 Program Totalpris per Varav Elevavgift/läsår Inriktning läsår statsbidrag

Läs mer

Individuellt Val. Katedralskolan Läsåret 2019/2020

Individuellt Val. Katedralskolan Läsåret 2019/2020 Individuellt Val Katedralskolan Läsåret 2019/2020 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Vi kan

Läs mer

Individuella val Årskurs 2. Läsåret 2015/2016

Individuella val Årskurs 2. Läsåret 2015/2016 Individuella val Årskurs 2 Läsåret 2015/2016 1 Innehåll Anvisningar... 2 Bild och form 1b: 100 poäng... 4 Dansteknik 1: 100 poäng... 4 Engelska 6: 100 poäng... 4 Ensemble 1: 100 poäng... 4 Film- och tv-kunskap:

Läs mer

Kurskatalog Lärling12. Individuellt val LÅ12-13

Kurskatalog Lärling12. Individuellt val LÅ12-13 Kurskatalog Lärling12 Individuellt val LÅ12-13 2013 01 08 Individuellt val Det individuella valet omfattar 200 poäng på samtliga program. Det är huvudmannen som beslutar vilka kurser som ska erbjudas som

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 8 januari 18 november - 14 december 12 februari 6 januari 25 januari 19 mars 10 februari 1 mars 23 april 17 mars

Läs mer

Kurskatalog Lärling11. Individuellt val VT 2012

Kurskatalog Lärling11. Individuellt val VT 2012 Kurskatalog Lärling11 Individuellt val VT 2012 2012 03 06 Individuellt val Det individuella valet omfattar 200 poäng på samtliga program. Det är huvudmannen som beslutar vilka kurser som ska erbjudas som

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Kursutbud distans Gymnasiekurser Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 20 augusti 12 maj 7 augusti 24 september 11 augusti 4 september 29 oktober 15 september 9 oktober 3 december 20

Läs mer

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p RUDBECKIANSKA GYMNASIET KURSVAL 2016/17 Barn- och fritidsprogrammet Åk 2 Val av inriktning: Inriktning Val Pedagogiskt arbete (PEGPEA0) 200p + Barns lärande och växande (PEDBAS0) 100p Socialt arbete (SOCSO10)

Läs mer

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p RUDBECKIANSKA GYMNASIET KURSVAL 2014/15 Barn- och fritidsprogrammet Åk 2 Val av inriktning: Inriktning Val Pedagogiskt arbete (PEGPEA0) 200p + Barns lärande och växande (PEDBAS0) 100p Socialt arbete (SOCSO10)

Läs mer

Individuella val Årskurs 2. Läsåret 2013/14

Individuella val Årskurs 2. Läsåret 2013/14 Individuella val Årskurs 2 Läsåret 2013/14 1 Anvisningar... 2 Bild och form 1b: 100 poäng... 4 Dansteknik 1: 100 poäng... 4 Engelska 6: 100 poäng... 4 Ensemble 1: 100 poäng... 4 Etik och människans livsvillkor:

Läs mer

Innehållsförteckning. Bakgrund. Vilka kurser startar vi? Programmens uppbyggnad. Programfördjupning. Individuella val

Innehållsförteckning. Bakgrund. Vilka kurser startar vi? Programmens uppbyggnad. Programfördjupning. Individuella val Innehållsförteckning Bakgrund 2 Barn- & fritidsprogrammet 3 Ekonomiprogrammet 3 Industritekniska programmet 4 Naturvetenskapsprogrammet 5 Samhällsvetenskapsprogrammet 5 Teknikprogrammet 6 Vård- & omsorgsprogrammet

Läs mer

Individuellt Val. Folkungaskolan. Läsåret 2014/2015. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40

Individuellt Val. Folkungaskolan. Läsåret 2014/2015. Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Individuellt Val skolan Läsåret 2014/2015 Schemapositioner: Tisdag 14:30-16:30 Torsdag 8:10 9:40 Kurser anordnas endast under förutsättning att tillräckligt många deltagare anmäler sig. Kursbeskrivningar

Läs mer

INDIVIDUELLT VAL ÅR 2 Läsåret 2019/2020

INDIVIDUELLT VAL ÅR 2 Läsåret 2019/2020 INDIVIDUELLT VAL ÅR 2 Läsåret 2019/2020 Alla elever i gymnasieskolan ska välja individuellt val, totalt omfattar valet 200 poäng, fördelat på två år. Valen görs inför år 2 och år 3. På Finnvedens Gymnasium

Läs mer

Tim- och poängplan. Läsåret År 1 ( ) Utskriftsdatum

Tim- och poängplan. Läsåret År 1 ( ) Utskriftsdatum Tim- och poängplan Läsåret 2016-2017 År 1 (2016-2019) Utskriftsdatum 2017-01-21 Utskriftsdatum 2017-01-21 TEKNIKPROGRAMMET Årskull 2016/2019 uppdat 160621 TEKNIKVETENSKAP ÅR1 ÅR2 ÅR3 GYMNASIEGEMENSAMMA

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 24 april 18 mars 6 april 29 maj 22 april 11 maj 3 juli 22 april 11 maj 21 augusti 29 april 3 augusti 25 september

Läs mer

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p RUDBECKIANSKA GYMNASIET KURSVAL 2015/16 Barn- och fritidsprogrammet Åk 2 Val av inriktning: Inriktning Val Pedagogiskt arbete (PEGPEA0) 200p + Barns lärande och växande (PEDBAS0) 100p Socialt arbete (SOCSO10)

Läs mer

Tim- och poängplan. Läsåret År 3 ( ) Utskriftsdatum

Tim- och poängplan. Läsåret År 3 ( ) Utskriftsdatum Tim- och poängplan Läsåret 2019-2020 År 3 (2017-2020) Utskriftsdatum 2019-06-17 Utskriftsdatum 2019-06-17 TEKNIKPROGRAMMET Årskull 2017/2020 uppdat 180205 INRIKTNING: TEKNIKVETENSKAP ÅR1 ÅR2 ÅR3 KURSKOD

Läs mer

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16 Prislista för Hermods Distansgymnasium Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16 Pris i SEK för program Läsåret 2015/2016 Program Totalpris per Varav Elevavgift/läsår Inriktning läsår statsbidrag

Läs mer

Individuellt val, PASS A Tisdagar kl 1240-1410 och onsdagar kl 1420-1520

Individuellt val, PASS A Tisdagar kl 1240-1410 och onsdagar kl 1420-1520 1 Individuellt val, PASS A Tisdagar kl 1240-1410 och onsdagar kl 1420-1520 Kurs Innehåll Poäng Period/åk 450 p Läsåret År 2 och 3 Musikprofilen, omfattar totalt 450 poäng, dvs hela utrymmet för det individuella

Läs mer

Vilka kurser startar vi? Programmens uppbyggnad. Programfördjupning. Individuella val

Vilka kurser startar vi? Programmens uppbyggnad. Programfördjupning. Individuella val Innehållsförteckning Bakgrund 2 Barn- & fritidsprogrammet 3 Ekonomiprogrammet 3 Industritekniska programmet 4 Naturvetenskapsprogrammet 5 Samhällsvetenskapsprogrammet 5 Teknikprogrammet 6 Vård- & omsorgsprogrammet

Läs mer

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p RUDBECKIANSKA GYMNASIET KURSVAL 2018/19 Barn- och fritidsprogrammet Åk 2 Val av inriktning: Inriktning Val Pedagogiskt arbete (PEGPEA0) 200p + Barns lärande och växande (PEDBAS0) 100p Socialt arbete (SOCSO10)

Läs mer

Individuellt val. Läsår 2015/2016

Individuellt val. Läsår 2015/2016 Individuellt val Läsår 2015/2016 Information inför ditt individuella val Individuellt val ingår i samtliga gymnasieprogram. Du ska läsa 200 poäng individuellt val i åk 2 och åk 3. De flesta kurserna är

Läs mer

Gymnasiala kurser. Affärsjuridik [JURAFF0] 100p. Barns lärande och växande [PEDBAS0] 100p. Biologi 1 [BIOBIO01] 100p. Biologi 2 [BIOBIO02] 100p

Gymnasiala kurser. Affärsjuridik [JURAFF0] 100p. Barns lärande och växande [PEDBAS0] 100p. Biologi 1 [BIOBIO01] 100p. Biologi 2 [BIOBIO02] 100p Kursutbud - Sundbyberg Klicka på länken nedan för att lämna in din ansökan: http://www.sundbyberg.se/barnomsorg-utbildning/vuxenutbildning/ansokan-till-vuxenutbildning.html Gymnasiala kurser Affärsjuridik

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 9 januari 28 november 15 december (21 december NTI) 13 februari 7 januari 26 januari 20 mars 11 februari 2 mars

Läs mer

INDIVIDUELLT VAL ÅR 2 Läsåret 2015/2016

INDIVIDUELLT VAL ÅR 2 Läsåret 2015/2016 INDIVIDUELLT VAL ÅR 2 Läsåret 2015/2016 Alla elever i gymnasieskolan ska välja individuellt val, totalt omfattar valet 200 poäng, fördelat på två år. Valen görs inför år 2 och år 3. På Finnvedens Gymnasium

Läs mer

Individuella val Årskurs 2. Läsåret 2016/2017

Individuella val Årskurs 2. Läsåret 2016/2017 Individuella val Årskurs 2 Läsåret 2016/2017 1 Innehåll Anvisningar... 2 Bild och form 1b: 100 poäng... 4 Dansteknik 1: 100 poäng... 4 Engelska 6: 100 poäng... 4 Ensemble 1: 100 poäng... 4 Film- och tv-kunskap:

Läs mer

ASPERO 2018/2019. Göteborg IDROTTSGYMNASIUM

ASPERO 2018/2019. Göteborg IDROTTSGYMNASIUM ASPERO IDROTTSGYMNASIUM 2018/2019 Göteborg Träna och plugga på samma gång! Aspero skapar vinnare! Socialt, i idrotten och i studierna. Aspero är en unik skola. Alla elever är aktiva idrottare. Vi har höga

Läs mer

Valutbud inför läsåret 14-15

Valutbud inför läsåret 14-15 Valutbud inför läsåret 14-15 Valet kommer att ske på Internet den 27/1 9/2. Inloggning får du av din mentor. NIUeleverna gör ett blankettval. Endast kurser med tillräckligt antal sökande kommer att startas.

Läs mer

Individuellt Val årskurs 2 och 3

Individuellt Val årskurs 2 och 3 Individuellt Val årskurs 2 och 3 Läsåret 13/14 och 14/15 Kursutbud Det individuella valet omfattar 200 poäng som fördelas över årskurs 2 och 3 och innehåller behörighetsgivande kurser, intressekurser och

Läs mer

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p RUDBECKIANSKA GYMNASIET KURSVAL 2017/18 Barn- och fritidsprogrammet Åk 2 Val av inriktning: Inriktning Val Pedagogiskt arbete (PEGPEA0) 200p + Barns lärande och växande (PEDBAS0) 100p Socialt arbete (SOCSO10)

Läs mer

VALKATALOG. Nacka gymnasium läsåret 17/18. Högskoleförberedande. program

VALKATALOG. Nacka gymnasium läsåret 17/18. Högskoleförberedande. program VALKATALOG Högskoleförberedande program Nacka gymnasium läsåret 17/18 Allmän information Alla elever skall göra ett eller flera val inom ramen för individuellt val. På en del program ska eleverna också

Läs mer

Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet

Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet Program och inriktningar på Sannarpsgymnasiet Barn- och fritidsprogrammet Inriktningar - fritid och hälsa samt pedagogiskt arbete Ekonomiprogrammet Inriktningar - ekonomi samt juridik IB-programmet - International

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b och 2b 200 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap

Läs mer

Valinformation för blivande årskurs 3 SA

Valinformation för blivande årskurs 3 SA Valinformation för blivande årskurs 3 SA Valet kommer att ske på Internet den 1/2-14/2. Inloggning får du av mentor Vilka kurser startar? För att en kurs ska starta måste ett tillräckligt antal elever

Läs mer

INDIVIDUELLT VAL ÅR 1 Läsåret 2015/2016

INDIVIDUELLT VAL ÅR 1 Läsåret 2015/2016 INDIVIDUELLT VAL ÅR 1 Läsåret 2015/2016 Alla elever i gymnasieskolan ska välja individuellt val, totalt omfattar valet 200 poäng, fördelat på två år. Valen görs inför år 2 och år 3. På Finnvedens Gymnasium

Läs mer

Individuellt val till år 3 (åk 14) lå 2016/2017

Individuellt val till år 3 (åk 14) lå 2016/2017 2015-09-28 Individuellt val till år 3 (åk 14) lå 2016/2017 Nu är det dags att välja individuellt val till år 3. Valen görs på Dexter, och systemet är öppet mellan onsdag 25 november kl. 08.00 till fredag

Läs mer

Prövningsanvisningar Sv 2 VT Examinationer träff 1 Prov grammatik (ca 1 timme) Bokredovisning och filmredovisning

Prövningsanvisningar Sv 2 VT Examinationer träff 1 Prov grammatik (ca 1 timme) Bokredovisning och filmredovisning S:t Mikaelsskolan Prövningsanvisningar Sv 2 VT 2016 Prövning i Svenska 2 Kurskod SVESVE02 Gymnasiepoäng 100 Examinationer träff 1 Prov grammatik (ca 1 timme) Bokredovisning och filmredovisning Bokanalys

Läs mer

Du ska nu välja 100p individuellt val inför nästa läsår.

Du ska nu välja 100p individuellt val inför nästa läsår. Du ska nu välja 100p individuellt val inför nästa läsår. Här följer en kort beskrivning av de kurser som erbjuds som individuellt val under läsåret 2014/2015. Läs mer om kursbeskrivningarna på skolverket.

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet NA Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter

Läs mer

Föreskrifter om ändring i Skolverkets föreskrifter (SKOLFS 2010:55) om kurser för teknikprogrammet; beslutade den XX maj 2015.

Föreskrifter om ändring i Skolverkets föreskrifter (SKOLFS 2010:55) om kurser för teknikprogrammet; beslutade den XX maj 2015. Föreskrifter om ändring i Skolverkets föreskrifter (SKOLFS 2010:55) om kurser för teknikprogrammet; beslutade den XX maj 2015. Med stöd av 4 kap. 5 gymnasieförordningen (2010:2039) föreskriver Skolverket

Läs mer

Kurskalender Carlforsska Gymnasiet årskurs 2. 2011-2012

Kurskalender Carlforsska Gymnasiet årskurs 2. 2011-2012 Innehåll val till årskurs 2. Läsåret 2011-12 Anvisningar... 1 Kurskalender... 2 Bild och form, grundkurs: 50 poäng... 3 Engelska B: 100 poäng... 3 Etik och livsfrågor: 100 poäng... 3 Fackteckning och design

Läs mer

Högskoleförberedande VALKATALOG. program. Nacka gymnasium läsåret 15/16

Högskoleförberedande VALKATALOG. program. Nacka gymnasium läsåret 15/16 VALKATALOG Högskoleförberedande program Nacka gymnasium läsåret 15/16 Allmän information Alla elever skall göra ett eller flera val inom ramen för individuellt val. På en del program ska eleverna också

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet för Löpare Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b och 2b 200 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50

Läs mer

Valkatalog. Kontrollera på din individuella studieplan att de kurser du tänker söka inte redan ingår i ditt program och inriktning.

Valkatalog. Kontrollera på din individuella studieplan att de kurser du tänker söka inte redan ingår i ditt program och inriktning. Valkatalog Nacka gymnasium Läsåret 2013/2014 Högskoleförberedande program Inför år 3 Allmän information Alla elever skall göra ett eller flera val inom ramen för individuellt val. På en del program ska

Läs mer

VALKATALOG. Yrkesförberedande program. Nacka gymnasium läsåret 1617

VALKATALOG. Yrkesförberedande program. Nacka gymnasium läsåret 1617 VALKATALOG Yrkesförberedande program Nacka gymnasium läsåret 1617 Allmän information Alla elever skall göra ett eller flera val inom ramen för individuellt val. På en del program ska eleverna också göra

Läs mer

Sista dag för individuellt val är onsdag den 5 mars!

Sista dag för individuellt val är onsdag den 5 mars! Sista dag för individuellt val är onsdag den 5 mars! Sida (10) Se sammanställningen för förkunskapskrav och kontaktpersoner Kurser i ekonomi och rättskunskap 3 åk 3 Förkunskapskrav kurs Kontaktperson JURAFF0

Läs mer

Kursutbud distans och distans med handledning

Kursutbud distans och distans med handledning Kursutbud distans och distans med handledning Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 6 juni 4 april - 28 april 22 augusti 2 maj 26 maj 31 oktober 5 september 23 september Utbildningsannordnare:

Läs mer

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p

Namn Personnummer Klass. Inriktning. Socialt arbete (SOCSO10) 200p + Sociologi (SOISOO0) 100 p RUDBECKIANSKA GYMNASIET KURSVAL 2019/20 Barn- och fritidsprogrammet Åk 2 Val av inriktning: Inriktning Val Pedagogiskt arbete (PEGPEA0) 200p + Barns lärande och växande (PEDBAS0) 100p Socialt arbete (SOCSO10)

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Individuellt val. Läsår 2014/2015

Individuellt val. Läsår 2014/2015 Individuellt val Läsår 2014/2015 Information inför ditt individuella val Individuellt val ingår i samtliga gymnasieprogram. Du ska läsa 200 poäng individuellt val under dina år på gymnasiet. De flesta

Läs mer

Måndag varje vecka. Från att ansökan är komplett erbjuds du start måndag 3 veckor senare eller enligt ditt önskemål.

Måndag varje vecka. Från att ansökan är komplett erbjuds du start måndag 3 veckor senare eller enligt ditt önskemål. Gymnasiala kurser Allmänna ämnen, distans Studier på distans är för många ett bra sätt att studera och kombinera med arbete. Kurserna är internetbaserade och du håller kontakten med din lärare via webben.

Läs mer

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 19 / 20

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 19 / 20 VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 19 / 20 VAL TILL ÅR 2 OCH 3 Naturvetenskapsprogrammet Inför år 2 och år 3 har du möjlighet att forma din studieväg genom tre olika val. Du skall välja: Inriktning

Läs mer

Profiler åk 7-9. Valstaskolan

Profiler åk 7-9. Valstaskolan Profiler åk 7-9 Valstaskolan läsåret 2011-2012 Profiler åk 7-9 Inom ramen för Elevens val väljer varje elev en intresseprofil. Profilen ger möjlighet att fördjupa sig i något, som man är särskilt intresserad

Läs mer

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18 VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18 VAL TILL ÅR 2 OCH 3 Naturvetenskapsprogrammet Inför år 2 och år 3 har du möjlighet att forma din studieväg genom tre olika val. Du skall välja: Inriktning

Läs mer

Undervisningen ska utformas så att alla kan delta och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och i samspel med andra.

Undervisningen ska utformas så att alla kan delta och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och i samspel med andra. IDROTT OCH HÄLSA Ämnet idrott och hälsa behandlar sambanden mellan människans livsstil, hälsa och välbefinnande. I ämnet ingår olika former av fysiska aktiviteter både inomhus och utomhus. Ämnets syfte

Läs mer

Programmens uppbyggnad. Vilka kurser startar vi? Programfördjupning. Individuella val

Programmens uppbyggnad. Vilka kurser startar vi? Programfördjupning. Individuella val Kurskatalog läsåret 2015-2016 - inför år två Innehållsförteckning Bakgrund 2 Barn- & fritidsprogrammet 3 Ekonomiprogrammet 4 Industritekniska programmet 4 Samhällsvetenskapsprogrammet 6 Naturvetenskapsprogrammet

Läs mer

Kursutbud distans och distans med handledning

Kursutbud distans och distans med handledning Kursutbud distans och distans med handledning Kursstarter VT 2015 Sök senast 16 februari 5 februari 23 mars 12 mars Kurs Kurskod Poäng Administration 1 ADMADM01 100 Administration 2 ADMADM02 100 Affärsjuridik

Läs mer

Program på Aspero Idrottsgymnasium

Program på Aspero Idrottsgymnasium ASPERO Program på Aspero Idrottsgymnasium Idrotten Alla elever på Aspero har idrott som individuellt val. Idrotten genomför vi som grenspecifik teknisk/taktisk träning, fysträning och idrottsteori. Vi

Läs mer

Härjedalens gymnasi Timplan för: EKEKOSK11 Timplan: 14skid Utskriftsdatum: Ekonomiprogrammet, Ekonomi, skidlinjen

Härjedalens gymnasi Timplan för: EKEKOSK11 Timplan: 14skid Utskriftsdatum: Ekonomiprogrammet, Ekonomi, skidlinjen Härjedalens gymnasi Timplan för: EKEKOSK11 Timplan: 14skid Utskriftsdatum: 14-08-20 Ekonomiprogrammet, Ekonomi, skidlinjen Årskurs 1 Årskurs 2 Årskurs 3 Årskurs 4 Summa Kurskod Kursnamn (Poäng) H* S* A*

Läs mer

Gymnasial vuxenutbildning - Klassrumskurser

Gymnasial vuxenutbildning - Klassrumskurser Vuxenutbildning på grundskolenivå Biologi Engelska Fysik Geografi Hem- och konsumentkunskap Historia Kemi Matematik Religionskunskap Samhällskunskap Svenska Svenska som andraspråk 1 300 poäng Gymnasial

Läs mer

VALKATALOG. Yrkesförberedande program. Nacka gymnasium läsåret 1920

VALKATALOG. Yrkesförberedande program. Nacka gymnasium läsåret 1920 VALKATALOG Yrkesförberedande program Nacka gymnasium läsåret 1920 Allmän information Alla elever skall göra ett eller flera val inom ramen för individuellt val. På en del program ska eleverna också göra

Läs mer

VALKATALOG. Yrkesförberedande program. Nacka gymnasium läsåret 1516

VALKATALOG. Yrkesförberedande program. Nacka gymnasium läsåret 1516 VALKATALOG Yrkesförberedande program Nacka gymnasium läsåret 1516 Allmän information Alla elever skall göra ett eller flera val inom ramen för individuellt val. På en del program ska eleverna också göra

Läs mer

ha en dialog med ert barn om skolan. Visa intresse, inte kontrollera i första hand.

ha en dialog med ert barn om skolan. Visa intresse, inte kontrollera i första hand. Välkommen 1020/2=? Ett lagarbete Ni bör ha en dialog med ert barn om skolan. Visa intresse, inte kontrollera i första hand. om ni tror ni behöver, ha en dialog med skolan om närvaro, resultat m.m. Skolan

Läs mer

ENGELSKA. Ämnets syfte. Kurser i ämnet

ENGELSKA. Ämnets syfte. Kurser i ämnet ENGELSKA Det engelska språket omger oss i vardagen och används inom skilda områden som kultur, politik, utbildning och ekonomi. Kunskaper i engelska ökar individens möjligheter att ingå i olika sociala

Läs mer

KURSSTART Måndag varje vecka. Från att ansökan är komplett erbjuds du start måndag 3 veckor senare eller enligt ditt önskemål.

KURSSTART Måndag varje vecka. Från att ansökan är komplett erbjuds du start måndag 3 veckor senare eller enligt ditt önskemål. Gymnasiala kurser Allmänna ämnen Distans Studier på distans är för många ett bra sätt att studera och kombinera med arbete. Kurserna är internetbaserade och du håller kontakten med din lärare via webben.

Läs mer

Kurskatalog gymnasiala kurser

Kurskatalog gymnasiala kurser Kurskatalog gymnasiala kurser Vuxenutbildningen Örebro Ansökningstider Du kan söka till kommunal vuxenutbildning (gymnasiala kurser) fem gånger under året. Ansökningsdatum Kursstart Period 15 april 10

Läs mer

Widénska gymnasie Poängplan för: BF11 Poängplan: P12 Utskriftsdatum: 12-10-19 Barn- och fritidsprogrammet, år 1

Widénska gymnasie Poängplan för: BF11 Poängplan: P12 Utskriftsdatum: 12-10-19 Barn- och fritidsprogrammet, år 1 Widénska gymnasie Poängplan för: BF11 Poängplan: P12 Utskriftsdatum: 12-10-19 Barn- och fritidsprogrammet, år 1 Schablonkurser ISPEC/PRO Inriktning och programfördjupning ( Individuellt val IDRIDO01 IDRIDO02

Läs mer

Ämne - Engelska. Ämnets syfte

Ämne - Engelska. Ämnets syfte Ämne - Engelska Det engelska språket omger oss i vardagen och används inom skilda områden som kultur, politik, utbildning och ekonomi. Kunskaper i engelska ökar individens möjligheter att ingå i olika

Läs mer

VALKATALOG. Yrkesförberedande program. Nacka gymnasium läsåret 1819

VALKATALOG. Yrkesförberedande program. Nacka gymnasium läsåret 1819 VALKATALOG Yrkesförberedande program Nacka gymnasium läsåret 1819 Allmän information Alla elever skall göra ett eller flera val inom ramen för individuellt val. På en del program ska eleverna också göra

Läs mer

VALKATALOG. Högskoleförberedande program. Nacka gymnasium 14/15

VALKATALOG. Högskoleförberedande program. Nacka gymnasium 14/15 VALKATALOG Högskoleförberedande program Nacka gymnasium 14/15 Allmän information Alla elever skall göra ett eller flera val inom ramen för individuellt val. På en del program ska eleverna också göra val

Läs mer

Individuella val Årskurs 3. Läsåret 2017/2018

Individuella val Årskurs 3. Läsåret 2017/2018 Individuella val Årskurs 3 Läsåret 2017/2018 1 Innehållsförteckning Anvisningar... 2 Bild och form 1b: 100 poäng... 4 Engelska 6: 100 poäng... 4 Engelska 7: 100 poäng... 4 Fotografisk bild 1: 100 poäng...

Läs mer

Individuellt val till år 3 (åk 17) lå 2019/2020

Individuellt val till år 3 (åk 17) lå 2019/2020 2018-11-05 Individuellt val till år 3 (åk 17) lå 2019/2020 Nu är det dags att välja individuellt val till år 3. Valen görs på Dexter, och systemet är öppet mellan onsdag 21 november kl. 08.00 till fredag

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet för Löpare Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1c, 2c och 3c 300 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap 1b

Läs mer

Poängplaner

Poängplaner Poängplaner 2014-2017 Spånga Gymnasium Ekonomiprogrammet Naturvetenskapsprogrammet Inriktningsprofil Djurkunskap, Preliminär poängplan 2014-2017 INRIKTNINGSKURSER NATUR 400 poäng PROGRAMFÖRDJUPNINGAR poäng

Läs mer

Kurskatalog - individuellt val

Kurskatalog - individuellt val Leksands gymnasium Kurskatalog - individuellt val Inför läsåret 2013/2014 Innehåll Kursförteckning 3 Allmän information 4-5 Kursbeskrivning 6-9 2 Kursförteckning i alfabetisk ordning Kursnamn Poäng Kurslängd

Läs mer

INDIVIDUELLT VAL ÅR 2 Läsåret 2016/2017

INDIVIDUELLT VAL ÅR 2 Läsåret 2016/2017 INDIVIDUELLT VAL ÅR 2 Läsåret 2016/2017 Alla elever i gymnasieskolan ska välja individuellt val, totalt omfattar valet 200 poäng, fördelat på två år. Valen görs inför år 2 och år 3. På Finnvedens Gymnasium

Läs mer

Om du önskar ytterligare information om kurserna gå in på www.skolverket.se 2013-2016

Om du önskar ytterligare information om kurserna gå in på www.skolverket.se 2013-2016 Om du önskar ytterligare information om kurserna gå in på www.skolverket.se 2013-2016 Kursnamn Kurskod Poäng Beskrivning av kurs Bild och form 1a1 Kan inte ingå i elevens examen tillsammans med Bild och

Läs mer

På Barn- och fritidsprogrammet får du som. För dig som vill arbeta med människor. och. Mjölby Gymnasium

På Barn- och fritidsprogrammet får du som. För dig som vill arbeta med människor. och. Mjölby Gymnasium För dig som vill arbeta med människor På Barn- och fritidsprogrammet får du som elev vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) under minst 15 veckor, fördelat på tre år. Din första APL börjar redan

Läs mer

Poängplaner Spånga Gymnasium. Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet

Poängplaner Spånga Gymnasium. Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet Poängplaner Spånga Gymnasium Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet 2013-2016 Inriktningsprofil Djurkunskap Preliminär poängplan 2013-2016 Åk 1 Åk 2 Åk 3 SUMMA KURS Ht Vt Ht Vt Ht Vt poäng timmar GYMNASIEGEMENSAMMA

Läs mer

Bilaga 6 1 (6) Anbudsgivare: ERBJUDS UTÖVER

Bilaga 6 1 (6) Anbudsgivare: ERBJUDS UTÖVER 1 (6) Bilaga 6 Anbudsområde 5, grundläggande kurser, sfi studieväg 2 och 3 samt högskoleförberedande gymnasiala kurser på distans *Minst ett modernt språk ska erbjudas, kurs 1-4 Anbudsgivare: KURSKOD KURSNAMN

Läs mer

Teknikprogrammet. för Löpare. Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng. Programgemensamma ämnen 400 poäng. Inriktningar 300 poäng

Teknikprogrammet. för Löpare. Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng. Programgemensamma ämnen 400 poäng. Inriktningar 300 poäng Teknikprogrammet för Löpare Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1a1 50 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1c, 2c och 3c 300 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap 1b 100 Svenska

Läs mer

Individuellt val Tullängsskolan läsåret 2014/2015

Individuellt val Tullängsskolan läsåret 2014/2015 Individuellt val Tullängsskolan läsåret 2014/2015 Bygg- och anläggningsprogrammet, El- och energiprogrammet, Fordons- och transportprogrammet, Teknikprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet Kan väljas

Läs mer

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET

NATURVETENSKAPSPROGRAMMET NATURVETENSKAPSPROGRAMMET Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter har

Läs mer

Kursbeskrivning individuellt val

Kursbeskrivning individuellt val Kursbeskrivning individuellt val KURS KURSKOD POÄNG KURSBESKRIVNING KOMMENTARER KONTAKT PERSON ENGELSKA 7 ENGENG07 100 I Engelska 7 får du möjligheten att utveckla din engelska på en nivå som ligger nära

Läs mer

SVENSKA. Ämnets syfte

SVENSKA. Ämnets syfte SVENSKA Kärnan i ämnet svenska är språk och litteratur. Språket är människans främsta redskap för reflektion, kommunikation och kunskapsutveckling. Genom språket kan människan uttrycka sin personlighet,

Läs mer

KURSSTART Måndag varje vecka. Från att ansökan är komplett erbjuds du start måndag 3 veckor senare eller enligt ditt önskemål.

KURSSTART Måndag varje vecka. Från att ansökan är komplett erbjuds du start måndag 3 veckor senare eller enligt ditt önskemål. Gymnasiala kurser Allmänna ämnen Distans Studier på distans är för många ett bra sätt att studera och kombinera med arbete. Kurserna är internetbaserade och du håller kontakten med din lärare via webben.

Läs mer