XTZ 99 W8.16. Aktiv subwoofer. Bruksanvisning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "XTZ 99 W8.16. Aktiv subwoofer. Bruksanvisning"

Transkript

1 XTZ 99 W8.16 Aktiv subwoofer Bruksanvisning

2 XTZ 99 W8.16 har ovanligt många möjligheter, så för att bäst kunna utnyttja Din nya högtalare bör Du läsa igenom denna bruksanvisning innan Du tar systemet i bruk. Det kan krävas mycket tålamod och kunskap för att få systemet att låta optimalt. Saknar Du erfarenheter av liknande installationer eller har några frågor kan Du kontakta vår kostnadsfria support så hjälper vi Dig. (Se vidare under rubriken Support på sista sidan i denna bruksanvisning.) Innehåll Om XTZ Teknisk presentation Förberedelser Ljudpraktik / Tips för installation och placering Montering och anslutningstips Anslutning Ljudinställningar Funktionsreferens Tekniska specifikationer Service & Support

3 Om XTZ Filosofi Vår referens och utgångspunkt är att återskapa verklighetstroget ljud men vi tar hänsyn till att ljud är alltid en smaksak. XTZ Mål Att ge de marknadens bästa förhållande mellan pris, prestanda och kvalitet. Vårt koncept: Att producera den perfekta kompromissen Kostnadseffektiv tillverkning i stor volym. Produktkvalité före marknadsföring. Ärlig och riktig info om och runt produkterna och inget "hokuspokus" och "hysch hysch". Minska antalet mellanhänder. Det är viktigt med en absolut ljudreferens men samtidigt är ljud alltid en smaksak. Kontakt Websida: E-post: info@xtz.se

4 Teknisk presentation Utformning av kabinett XTZ 99 W8.16 är mycket påkostad och byggd i 25 mm MDF. Den är utrustsad med en speciellt utformad basreflexport för att undika blåsljud och minska luftmotståndet i basreflexporten, Vi har valt 25 mm MDF som ger en mycket låg egenresonans samt stagat lådan för än mer stabilitet. Baselement XTZ 99 W8.16 är utrustad med ett kraftigt och väljudande 8 " element. Det har en specialkoatad kona för maximal styvhet och samtidigt låg vikt vilket bidrar till hög verkningsgrad. En kraftig magnet bidrar ytterligare till hög verkningsgrad. Vi har valt en stor diameter på talspole för hög effekttålighet. Elementet har bred gummiupphängning för hög styrka, flexibilitet och längre slaglängd. Membran är av typen "non pressed paper" som ger ett mycket styvt och samtidigt lätt element. Korgen är gjuten i solid aluminium. Kombinationen av och en mycket kraftfull magnet, lätt element och stabil upphängning ger både extrem kraft och precision i ljudet. Förstärkare Vi har valt en kraftfull förstärkare med stor kylfläns för effektiv kylning. Terminalanslutningarna är guldpläterade och rejäla. För att uppnå hög effekt och bästa ljudkvalité, innehåller förstärkaren en kraftig ringkärnetransformator samt stora elektrolytkondensatorer och MosFet-transistorer. Den aktiva förstärkaren ger också flera inställnings-möjligheter, som är omöjligt med ett passivt filter, som fas, gränsfrekvens och volym. Detta medför att huvudförstärkaren avlastas och enbart driver mellanregister och diskant vilket gör att denna fungerar bättre och risken för skador på denna minskar.

5 Förberedelser Uppackning Packa försiktigt upp högtalaren och var extra varsam så att du inte skadar något. Om du har möjlighet bör förpackningen sparas för eventuella framtida transporter. Kontakta omedelbart din återförsäljare om den mot förmodan skulle vara skadad. Medföljande tillbehör 2 st Baspluggar (sitter i de befintliga basrören ) Bruksanvisning

6 Ljudpraktik / Tips för installation och placering Detta avsnittet innehåller allmän information om hur högtalare kan placeras och installeras. I vilket rum får man bäst ljud? En aldrig så bra anläggning kommer att låta mediokert i fel lyssningsmiljö. Det finns några grundregler: Reflektioner Mattor, gardiner och mjuka möbler absorberar mellanregister och högfrekvent ljud vilket är att föredra. Stora tomma ytor reflekterar det istället och ger ett hårt ljud som tex kan medföra otydlig dialog. Förutom att ljudet färgas så kommer även ljudperspektivet att försämras. Reflektioner i rummet kan ungefär jämföras med de reflexer som ger spökbilder på vår TV-bild. Basförstärkning En högtalare som är placerad nära en vägg, tak eller golv får en förstärkning i basfrekvenserna som inte alltid är önskvärd eftersom det kan ge en otydligare ljudåtergivning. Ännu tydligare blir denna om högtalaren placeras nära ett hörn. För klarast möjliga ljud bör alltså högtalarna placeras en bit ut från väggen (c:a 30 cm). Dock finns undantag, i somliga rum och med vissa typer av väggar kan högtalaren mycket väl placeras närmare väggen (läs mer om detta under "Placering av subwoofer" nedan). Möbler Tänk på att möbler kan vibrera och framkalla oljud vid starka basljud. Rumsdimensioner Rum med kvadratiska dimensioner eller rum med längden precis 2 gånger bredden, bör undvikas eftersom detta kan skapa oönskad resonans. Placering av subwoofer Eftersom vi har svårt att riktningsbestämma basfrekvenser så är inte placeringen lika kritisk som tex fronthögtalarna men olika placeringar påverkar dock ljudet påtagligt. En grundregel är att placera subwoofern vid eller i närheten av frontsystemet (särskilt viktigt om fronthögtalarna själva återger basfrekvenser) då detta minimerar risken för fasutsläckningar i rummet. Att placera subwoofern nära en vägg kan i vissa kombinationer av rumskonstruktion / väggtyp vara en fördel, men i många fall så leder detta till oönskade reflexer vilket ger ett orent ljud. Hur nära väggen man placerar subwoofern är en avvägning. Bygg aldrig in subwoofern i ett skåp, den inbyggda förstärkaren behöver kylning av cirkulerande luft. Kablar Försök hålla dem så korta som möjligt. En lång ledare har genom sina elektriska parametrar större inverkan på ljudet. Den kan även börja fungera som antenn och plocka upp diverse signaler som tex kan bli ett konstant brum i en aktiv subwoofer.

7 Se till att alla anslutningar är rena och inte oxiderade. Alla anslutningar ska vara mekaniskt stabila, både nät-, signaloch högtalarkablar. Signalledningar bör separeras från övriga kablar. Till sist: Glöm inte att ljud är en smaksak så prova er fram till bästa ljudet. Lycka till!

8 Montering och Anslutningstips Monteringsalternativ XTZ 99 W8.16 placeras lämpligast stående på golvet. Dock kan högtalaren även läggas ner utan att påverka ljudet negativt. Element och basportar skall ej vändas mot golv eller vägg utan skall "andas" helt fritt. Högtalaren skall så stabilt, vid höga volymer kan både högtalare och omgivning vibrera så mycket att högtalarens läge kan förändras om den ej står stadigt. Överbelastning Vid hög belastning under lång tid så finns risk för överbelastning av högtalarelementen och förstärkare. Högtalare har alltid begränsad effekttålighet, så var alltid försiktig med att spela extremt högt och var försiktig med att öka bas och diskantreglage alltför mycket. Att öka bas eller diskantreglaget från 0 till max ökar effekten med ca 16 gånger. Inspelningstid Högtalarelementen kräver inspelningstid på ca tim för att låta optimalt. Under inspelningstiden kan högtalaren dock användas normalt.

9 Anslutning Förstärkare med lågnivåutgång (sub-out) Från lågnivåutgången (sub-out) på förstärkaren ansluts en RCA-kabel till SUB IN på XTZ 99 W8.16. Om en till aktiv subwoofer ska anslutas, kan en lågnivåkabel anslutas till denna från SUB OUT. OBS! Anslut strömmen först när all annan inkoppling är slutförd.

10 Ljudinställningar Med hjälp av reglagen och den medföljande basreflexpluggarna och basröret så kan man påverka ljudets karaktär på en mängd olika sätt, vilket ger dig stora möjligheter att få ett perfekt ljud. Ljud är en smaksak så ta tid på er att justera ljudet till ni har hittat "ert" ljud. För ytterligare information om reglage och anslutningar som beskrivs här, se avsnittet Funktionsreferens. VOLUME Subwooferns ljudnivå regleras med detta reglage. Använd volymkontrollen försiktigt, tänk på att vissa programmaterial kan innehålla massor av energi i basen så var alltid försiktig med att skruva upp detta reglage för högt. CROSSOVER Med detta reglage kan du steglöst variera brytningsfrekvensen för lågpassfiltret mellan 50 och 250 Hz. Tack vare detta kan Du ändra basens ljudkaraktär till att upplevas som mer eller mindre djup och matchas med övriga högtalares återgivningsområde. På moderna förstärkare kan man ofta välja storlek på högtalare, liten eller stor (small, big). Har Du små fronthögtalare, ställ då in dessa som små (small), så kommer de att avlastas och återge mellanbas, mellanregister och diskant mycket bättre - och subwoofern ensam att ta hand om djupbasen. PHASE Med detta reglage kan du steglöst variera fas mellan 0 och 180 grader. I en normal installation skall denna stå på 0. Men även denna påverkar ljudkaraktären och framförallt samarbetet mellan fronthögtalare och bas.

11 Room Tuning - Mekanisk gränsfrekvensjustering Med det medföljande basreflexpluggarna kan man skifta undre gränsfrekvens på XTZ 99 W8.16 genom att sätta dessa i basreflexportarna. Detta gör att man kan skifta ljudkaraktär på basen. Figuren nedan illustrerar 3 grundkaraktärer. Genom att justera volym, brytfrekvens och fas kan man påverka karaktären ytterligare. Läge 1-2st basreflexpluggar i basreflexrören / Sluten 2 st baspluggar i basreflexrören gör att baslådan fungerar som en sluten konstruktion. Detta ger en "fast" baskaraktär som är särskilt lämplig för stora rum där de låga frekvenserna ofta förstärks av rummet. Läge 2 - Ingen basreflexplugg i basreflexrören I detta läge så är baskaraktären "snabb". Läge 3-1 st basreflexplugg i vänstra basreflexröret 1 st basplugg i basreflexröret ger en "djup" baskaraktär som är särskilt lämplig för mindre rum. Läge 4-1 st basreflexplugg i högra basreflexröret 1 st basplugg i basreflexröret ger en neutral baskaraktär. Room Tuning påverkar ochså verkningsgraden så justera även volym och frekvensjustering i varje läge för att hitta den bäst inställningen. Förklaring, "snabb" bas: Tekniskt så avser vi en bas med mindre djupbasinformation. Kan även benämnas "hård", "attackbas", "tight", "punchig" etc. Denna bild visar inte uppmätta kurvor utan är endast en schematisk bild för att tydliggöra ljudkaraktärsskillnaderna i basfrekvenserna.

12 Ljudinställningar Grundinställning för neutral basåtergivning Eftersom karaktären på ljudet bestäms av flera yttre faktorer så finns det ingen alltid fungerande inställning som ger en neutral återgivning. Yttre faktorer som påverkad ljudkaraktären är rummet, placering, utnivåer etc. För att underlätta inställningsarbetet så kan ni välja denna grundinställning som i ett genomsnittligt rum på ca 20m 2 ger en neutral baskaraktär: Fasjustering på 0 Frekvensjustering i mittenläge 1st basplugg i höger basport Detta sammantaget ger väldigt många inställningskombinationer vilket ger dig stora möjligheter att få ett perfekt ljud.

13 Funktionsreferens Detta avsnitt innehåller beskrivningar av alla reglage och anslutningar. XTZ 99 W8.16 bakpanel

14 Strömbrytare (ON, OFF) Med detta reglage slår du på (ON) respektive av (OFF) förstärkardelen i subwoofern. Se till att den står i läge OFF vid in- och urkoppling av kablar. Subwoofern känner själv av om den har signal in ("autoläge"). När den inte har signal, går det efter en tid över till standbyläge (den röda lysdioden skiftar färg till grön). Därför kan man låta den stå på (ON) hela tiden. Volymkontroll (VOLUME) Subwooferns ljudnivå regleras med detta reglage. Använd volymkontrollen försiktigt, tänk på att vissa ljudsignaler kan innehålla massor av energi i basen så var alltid försiktig med att skruva upp detta reglage för högt. Frekvensjustering (CROSSOVER) Variabel frekvensjustering Hz för optimal anpassning av subwoofern till övriga högtalare i anläggningen. Fasomkopplare (PHASE) Steglös fasjustering grader. Lågnivåingång (SUB IN) För anslutning till förstärkarens subwooferutgång. Dina övriga högtalare kopplas till din förstärkare som vanligt. Vissa enklare lågnivåkablar kan skapa brum i basen och därför rekomenderas typen dubbelskärmad lågnivåkabel Lågnivåutgång (SUB OUT) För att koppla vidare sub-kanalen till ytterliggare en aktiv subwoofer. Nätanslutning (AC INPUT) Anslut till ett 230 V vägguttag. OBS: Koppla alltid ur strömsladden innan du kopplar i eller ur andra kablar.

15 Tekniska specifikationer Konstruktionstyp Aktiv subwoofer, Basreflex omställningsbart till sluten. Mått 270 x 360 x 380 mm (BxDxH) Fot + 15mm Förstärkare + 20 mm Vikt 16 kg Terminaler Guldpläterad RCA Förstärkareffekt 100 W RMS i 4 ohm 200 W DIN Anslutningar och inställningsmöjligheter Lågnivå-ingång och -utgång Auto påslag (känner av insignal och slår av och på automatiskt). Steglös fasvändare 0 till 180 grader. Steglöst ställbar gränsfrekvens. Steglös volymkontroll. Room tuning

16 Service & support "Gör det själv"-service Vi tillämpar gör det själv -service på alla våra högtalare. Det gäller ej produkter som förstärkare, CD-spelare, DSP-produkter eller andra aktiva produkter som kan orsaka elektrisk chock. Om ni själva kan konstatera vilken del av högtalare som är felaktig så har ni full tillåtelse att själva lossa den trasiga delen (normalt högtalarelement, filter eller förstärkare) och skicka tillbaka den till oss för utbyte. Är ni det minsta osäker på hur ni gör så kontakta alltid service innan ni börjar skruva isär högtalaren. Ni kan även få hjälp med hur ni konstaterar fel. Ni kan dock alltid välja att skicka tillbaka hela högtalaren till service, spar därför orginalkartongen. För att underlätta vid service så konstrueras och byggs XTZ med standardteknik vilket gör att de flesta kan skruva isär högtalaren med normala verktyg. Om något går sönder Om ni orsakar fler fel på den felaktiga delen när ni skall lossa den så gäller garantin ändå om man trots den extra skadan kan konstatera att den hade ett fabrikationsfel. I övriga fall gäller ej garantin om ni råkar orsakar andra fel på högtalaren. Var skickas produkten vid garantireparation? För service hänvisas tillåterförsäljaren. Ni kan även kontakta oss: Websida: E-post: info@xtz.se Förpacka ALLTID produkten / delen mycket noggrant, det är tyvärr mycket vanligt med transportskador på gods. Om förpackningen är dålig så betalar ej transportbolaget ut någon ersättning för skadan. Bifoga alltid kvittokopia och felbeskrivning. Support Kontakta vår kostnadsfria support om Du behöver råd för installation av högtalarna eller råkar ut för problem under densamma. Kontakta oss via e-post support@xtz.se och skicka med Ditt telefonnummer om Du önskar att få muntlig hjälp, så ringer vi upp er.

XTZ 99 W12S. Aktiv subwoofer. Bruksanvisning

XTZ 99 W12S. Aktiv subwoofer. Bruksanvisning XTZ 99 W12S Aktiv subwoofer Bruksanvisning XTZ 99 W12S har ovanligt många möjligheter, så för att bäst kunna utnyttja Din nya högtalare bör Du läsa igenom denna bruksanvisning innan Du tar systemet i bruk.

Läs mer

XTZ 80 CENTER. Centerhögtalare. Bruksanvisning

XTZ 80 CENTER. Centerhögtalare. Bruksanvisning XTZ 80 CENTER Centerhögtalare Bruksanvisning För för att bäst kunna utnyttja Din nya högtalare bör Du läsa igenom denna bruksanvisning innan Du tar systemet i bruk. Det kan krävas mycket tålamod och kunskap

Läs mer

XTZ 93.21 Hi-Fi / Hembio Monitorhögtalare

XTZ 93.21 Hi-Fi / Hembio Monitorhögtalare XTZ 93.21 Hi-Fi / Hembio Monitorhögtalare Bruksanvisning 2009 XTZ AB, www.xtz.se Sida: 1 Innehållsförteckning Sida: Inledning 3 Om 93.21 / Om XTZ 3 Teknisk presentation 4 Förberedelser 5 Ljudpraktik /

Läs mer

XTZ 80.1 FRONT Fullregisterhögtalare

XTZ 80.1 FRONT Fullregisterhögtalare XTZ 80.1 FRONT Fullregisterhögtalare Bruksanvisning 2008 XTZ AB, www.xtz.se Innehållsförteckning Sida: Inledning 3 Om XTZ 3 Teknisk presentation 4 Förberedelser 5 Ljudpraktik/Tips för installation och

Läs mer

XTZ 93 WMT Shielded Monitorhögtalare/Centerhögtalare

XTZ 93 WMT Shielded Monitorhögtalare/Centerhögtalare XTZ 93 WMT Shielded Monitorhögtalare/Centerhögtalare Bruksanvisning 2008 XTZ AB, www.xtz.se Sida: 1 Innehållsförteckning Sida: Inledning 3 Om 93 WMT Shielded/ Om XTZ 3 Teknisk presentation 4 Förberedelser

Läs mer

Aktiv subwoofer Bruksanvisning

Aktiv subwoofer Bruksanvisning XTZ 99 W10.16 Aktiv subwoofer Bruksanvisning Copyright 2009 Innehållförteckning Sida: Innehåll 2 Om XTZ 3 Teknisk presentation 4 Förberedelser 4 Ljudpraktik / Tips för installation och placering 5 Montering

Läs mer

XTZ SUB AMP1 Subwoofer förstärkare

XTZ SUB AMP1 Subwoofer förstärkare XTZ SUB AMP1 Subwoofer förstärkare Bruksanvisning 2008 XTZ AB, www.xtz.se Innehållsförteckning Sida: Inledning 3 Om XTZ 4 Teknisk presentation 5 Förberedelser 5 Ljudpraktik/Tips för installation och placering

Läs mer

XTZ 99.26 MKII Piano

XTZ 99.26 MKII Piano XTZ 99.26 MKII Piano HighEnd Monitorhögtalare Bruksanvisning 2011 XTZ AB, www.xtz.se Sida: 1 Innehållsförteckning 99.26 MKII Sida: Inledning 3 Om XTZ 3 Teknisk presentation 4 Förberedelser 6 Ljudpraktik

Läs mer

XTZ 99 W12.18 ICE High End subwoofer

XTZ 99 W12.18 ICE High End subwoofer XTZ 99 W12.18 ICE High End subwoofer Bruksanvisning 2009 XTZ AB, www.xtz.se 1 / 12 Innehållsförteckning Sida: Inledning 3 Om XTZ 3 Teknisk presentation 4 Förberedelser 5 Ljudpraktik/Tips för installation

Läs mer

CD-100/11 CD-SPELARE Bruksanvisning

CD-100/11 CD-SPELARE Bruksanvisning CD-100/11 CD-SPELARE Bruksanvisning 2011 XTZ AB, www.xtz.se Innehållsförteckning Sida: Inledning 3 Om XTZ 4 Teknisk presentation 5 Förberedelser 6 Ljudpraktik/Tips för installation och placering 7 Funktionsreferens

Läs mer

95.44 (Front) (Center) (Sat) (On-Wall) Bruksanvisning

95.44 (Front) (Center) (Sat) (On-Wall) Bruksanvisning 95.44 (Front) 95.33 (Center) 95.24 (Sat) 95.22 (On-Wall) Bruksanvisning Innehållsförteckning Sida: Inledning 3 Om XTZ 3 Teknisk presentation 4 Förberedelser 5 Ljudpraktik/Tips för installation och placering

Läs mer

XTZ 99 W12 DSP Aktiv subwoofer med integrerad DSP

XTZ 99 W12 DSP Aktiv subwoofer med integrerad DSP XTZ 99 W12 DSP Aktiv subwoofer med integrerad DSP Bruksanvisning 2009 XTZ AB, www.xtz.se Sida: 1 / 27 Innehållsförteckning Sida: Inledning 3 Om XTZ 4 Teknisk presentation 5 Förberedelser 7 Ljudpraktik/Tips

Läs mer

XTZ CLASS-A100D3 KLASS A INTEGRERAD HIGH-END FÖRSTÄRKARE

XTZ CLASS-A100D3 KLASS A INTEGRERAD HIGH-END FÖRSTÄRKARE XTZ CLASS-A100D3 KLASS A INTEGRERAD HIGH-END FÖRSTÄRKARE Bruksanvisning 2009 XTZ AB, www.xtz.se Sida: 1 / 15 Innehållsförteckning Sida: Inledning 3 Om XTZ 4 Teknisk presentation 5 Förberedelser 7 Ljudpraktik/Tips

Läs mer

aurelia aniara Användarmanual

aurelia aniara Användarmanual aurelia aniara Användarmanual Installation på ett stativ och väggfästen På baksidan av Aniara finns en 1/4 "tums gänga för tak eller väggfäste. Högtalaren måste monteras på väggfästet enligt tillverkarens

Läs mer

SUB10 02 ANVÄNDARMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 FELSÖKNING. www.argonaudio.com 1

SUB10 02 ANVÄNDARMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 FELSÖKNING. www.argonaudio.com 1 02 ANVÄNDARMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 FELSÖKNING www.argonaudio.com 1 Användarmanual Bästa kund Kvalitet har alltid varit vår största drivkraft och grundandet av Argon Audio är en naturlig

Läs mer

Din manual BOSE ACOUSTIMASS 5

Din manual BOSE ACOUSTIMASS 5 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för BOSE ACOUSTIMASS 5. Du hittar svar på alla dina frågor i BOSE ACOUSTIMASS 5 instruktionsbok

Läs mer

VIKTIGA SÄKERHETSINSTRUKTIONER

VIKTIGA SÄKERHETSINSTRUKTIONER Sub8 ANVÄNDARMANUAL VIKTIGA SÄKERHETSINSTRUKTIONER Innan du använder subbasen, läs noggrant igenom följande instruktioner och samtliga säkerhetstips. Spara manualen på ett säkert ställe för framtida behov.

Läs mer

Cinema 300. Högtalarsystem för hemmabio. Snabbstartguide. Tack för att du valt denna JBL produkt. Inkluderade artiklar

Cinema 300. Högtalarsystem för hemmabio. Snabbstartguide. Tack för att du valt denna JBL produkt. Inkluderade artiklar Cinema 300 Högtalarsystem för hemmabio Snabbstartguide Tack för att du valt denna JBL produkt Cinema 300 är ett komplett hemmabio i sex delar som omfattar fyra identiska, tvåvägs, video avskärmade satellit,

Läs mer

CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare

CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare CINEMA SB100 strömförsörjd soundbar-högtalare snabbstartsguide Tack för att du har valt den här JBL -produkten! Den strömförsörjda soundbar-högtalaren JBL Cinema SB100 är ett komplett, integrerat ljudsystem

Läs mer

DM-44TE 45sek. Anti Shock bärbar CD-spelare

DM-44TE 45sek. Anti Shock bärbar CD-spelare Swedish DM-44TE 45sek. Anti Shock bärbar CD-spelare Svensk bruksanvisning www.denver-electronics.com SÂKERHETSÅTGÄRDER För att undvika att anläggningen skadas bör den inte förvaras på ställen som är extremt

Läs mer

Swedish DM-18. Bärbar CD-spelare. Svensk bruksanvisning ALL RIGHTS RESERVED COPY RIGHT DENVER ELECTRONICS A/S. www.denver-electronics.

Swedish DM-18. Bärbar CD-spelare. Svensk bruksanvisning ALL RIGHTS RESERVED COPY RIGHT DENVER ELECTRONICS A/S. www.denver-electronics. DM-18 Bärbar CD-spelare Svensk bruksanvisning ALL RIGHTS RESERVED COPY RIGHT DENVER ELECTRONICS A/S www.denver-electronics.com SÂKERHETSÅTGÄRDER För att undvika att anläggningen skadas bör den inte förvaras

Läs mer

RÅD OCH TIPS FÖR DIG SOM VILL BYGGA BILLJUD

RÅD OCH TIPS FÖR DIG SOM VILL BYGGA BILLJUD RÅD OCH TIPS FÖR DIG SOM VILL BYGGA BILLJUD På följande 10 sidor finns en del grundläggande tips om montering av billjud. Vill du mer omfattande kunskaper föreslår vi att du laddar hem vår kompletta ljudhandbok

Läs mer

Så här installerar och använder du NRS PA250, PA450, PA2250, SWA1000.

Så här installerar och använder du NRS PA250, PA450, PA2250, SWA1000. Så här installerar och använder du NRS PA250, PA450, PA2250, SWA1000. Välkommen! Tack för att du köpt en NRS förstärkare. Vi är övertygad om att du kommer att mycket glädje av denna produkt i många år

Läs mer

Golden Night. Effekt förstärkare. Bruksanvisning. Gäller modeller. 300B 10 Watt Mk1 & 2. Golden Night Audion International

Golden Night. Effekt förstärkare. Bruksanvisning. Gäller modeller. 300B 10 Watt Mk1 & 2. Golden Night Audion International Golden Night Effekt förstärkare Bruksanvisning Gäller modeller 300B 10 Watt Mk1 & 2 Golden Night - 1 - Audion International Introduktion Vi gratulerar till ert köp av den från Audion världs renommerade

Läs mer

SKIVSPELARE STEREO MED LINE-OUT TT-8532

SKIVSPELARE STEREO MED LINE-OUT TT-8532 SKIVSPELARE STEREO MED LINE-OUT TT-8532 Svensk Instruktions Manual Din enhet har tillverkats och monterats under Roadstars strikta kvalitetskontroll. Innan du använder enheten, läs igenom denna instruktions

Läs mer

Godkännandeetiketterna finns under BeoLab 3:s övre lock. OBS! Att lyssna länge på hög volym kan orsaka hörselskador

Godkännandeetiketterna finns under BeoLab 3:s övre lock. OBS! Att lyssna länge på hög volym kan orsaka hörselskador BeoLab 3 Handbok Godkännandeetiketterna finns under BeoLab 3:s övre lock. OBS! Att lyssna länge på hög volym kan orsaka hörselskador Acoustic Lens Technology tillverkas under licens från Sausalito Audio

Läs mer

BRUKSANVISNING SVENSKA

BRUKSANVISNING SVENSKA INNEHÅLL Generellt... 2 BRUKSANVISNING SVENSKA I kartongen skall det finnas 3 Batterivård. 3 Installation. 4 Översikt. 5 Funktioner. 6 Övriga funktioner.. 8 Snabbguide för att komma igång.. 9 Skötsel och

Läs mer

Bruksanvisning VARNING! UTSÄ TT EJ APPARATEN FÖ R REGN ELLER FUKT DÅ RISKEN FÖ R BRAND ELLER KORTSLUTNING Ä R STOR. CAUTION RISK OF ELECTRIC

Bruksanvisning VARNING! UTSÄ TT EJ APPARATEN FÖ R REGN ELLER FUKT DÅ RISKEN FÖ R BRAND ELLER KORTSLUTNING Ä R STOR. CAUTION RISK OF ELECTRIC WR-1 Bruksanvisning VARNING! UTSÄ TT EJ APPARATEN FÖ R REGN ELLER FUKT DÅ RISKEN FÖ R BRAND ELLER KORTSLUTNING Ä R STOR. CAUTION RISK OF ELECTRIC! SHOCK DO NOT OPEN DENNA BLIXTSYMBOL Ä R EN VARNINGS- SYMBOL

Läs mer

SUB ANVÄNDARMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 FELSÖKNING. 1

SUB ANVÄNDARMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 FELSÖKNING.  1 02 ANVÄNDARMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 FELSÖKNING www.argonaudio.com 1 Användarmanual Bästa kund Kvalitet har alltid varit vår största drivkraft och grundandet av Argon Audio är en naturlig

Läs mer

Jamo 360. Stilsäkra högtalare med hög prestanda & finish

Jamo 360. Stilsäkra högtalare med hög prestanda & finish PRISLISTA 2013-12 Jamo 360 360 S 35 HCS 5.0-System, HG Vit, HG Svart Nytt 7 000/set 360 S 25 HCS 5.0-System, HG Vit, HG Svart Nytt 5 000/set 360 C 35 Centerhögtalare, HG Vit, HG Svart 2 500/st 360 S 35

Läs mer

Model T50. Voltage/Continuity Tester. Bruksanvisning. PN 2438510 May 2005 2005 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in China.

Model T50. Voltage/Continuity Tester. Bruksanvisning. PN 2438510 May 2005 2005 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in China. Model T50 Voltage/Continuity Tester Bruksanvisning PN 2438510 May 2005 2005 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in China. Symbolbeskrivning: Varningstext Utförs med stor försiktighet. Varning

Läs mer

BRUKSANVISNING MDS HD-400.1 MONTERINGSMANUAL. Olika inkopplingsmetoder och tips för en snygg montering.

BRUKSANVISNING MDS HD-400.1 MONTERINGSMANUAL. Olika inkopplingsmetoder och tips för en snygg montering. BRUKSANVISNING MDS HD-400.1 MONTERINGSMANUAL Olika inkopplingsmetoder och tips för en snygg montering. 1 2 1. Kontrollera att allt är med i förpackningen. Skulle man råka ut för en olycka eller slarva

Läs mer

Sterling. Special Thanks to Jan Eric Sträng for his translation. Effekt förstärkare. Bruksansvisning. Gäller modeller

Sterling. Special Thanks to Jan Eric Sträng for his translation. Effekt förstärkare. Bruksansvisning. Gäller modeller Sterling Special Thanks to Jan Eric Sträng for his translation Effekt förstärkare Bruksansvisning Gäller modeller Stereo 12 Watt Mk 1 & 2 Stereo Plus 18 Watt Mk 1 & 2 Stereo Integrated 12 & 18 Watt Mk

Läs mer

Få ditt skrivbord att vibrera med musik

Få ditt skrivbord att vibrera med musik Användarmanual Paddy Vibe Få ditt skrivbord att vibrera med musik 1. Produkt information Paddy Vibe är en innovativ 360 högtalare som skapar ljud enli gt principen för resonans. Den får hårda ytor av bl

Läs mer

Din manual BOSE 201 REFLECTING

Din manual BOSE 201 REFLECTING Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för BOSE 201 REFLECTING. Du hittar svar på alla dina frågor i BOSE 201 REFLECTING instruktionsbok

Läs mer

VARNING: 10. 11. FUNKTIONER:

VARNING: 10. 11. FUNKTIONER: Svensk Manual VARNING: 1. Detta system kan använda sig av 2 olika strömförsörjningar: AC230V/50Hz och uppladdningsbart batteri DC: 12V 2.6AH. Påminnelse: För portabel användning, vänligen ladda batteriet

Läs mer

NOVIPro TELESKOPSTEGE

NOVIPro TELESKOPSTEGE NOVIPro TELESKOPSTEGE TELESKOPSTEGE AV ALUMINIUM, 3,20 M SP typkontrollsnr SC2299-12 Godkänd enligt: SS 2091 Tillverkad enligt: EN 131-1:2007 Tack för att du bestämde dig för att köpa vår produkt! Vi gör

Läs mer

SUB ANVÄNDARMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 FELSÖKNING. 1

SUB ANVÄNDARMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 FELSÖKNING.  1 02 ANVÄNDARMANUAL 05 ILLUSTRATIONER 07 SPECIFIKATIONER 07 FELSÖKNING www.argonaudio.com 1 Användarmanual Bästa kund Kvalitet har alltid varit vår största drivkraft och grundandet av Argon Audio är en naturlig

Läs mer

ALC ( Automatisk Ljudnivåkontroll ). Sändaren justerar automatiskt volymen till ljudsignalen. Detta ger en jämn signal och därmed pålitlig sändning.

ALC ( Automatisk Ljudnivåkontroll ). Sändaren justerar automatiskt volymen till ljudsignalen. Detta ger en jämn signal och därmed pålitlig sändning. ANVÄNDARMANUAL Användarinstruktioner TACK FÖR ATT DU VALT SENNHEISER! EGENSKAPER IS 380 infrarött stereosystem, bestående av TI 380 infraröd sändare och HDI 380 infraröd hörlursmottagare är utvecklad för

Läs mer

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Med förbehåll för ändringar av tekniska specifikationer, funktioner och deras användning. 3511045 Version 1.0 1201 Daglig användning 3 När du är färdig med installationen

Läs mer

BeoLab 4. Handledning

BeoLab 4. Handledning BeoLab 4 Handledning Dagligt bruk 3 När du är färdig med installationen av högtalarna enligt beskrivningen på de följande sidorna, ansluter du hela systemet till vägguttaget. Indikatorlamporna lyser rött

Läs mer

Aktiv Perfektion Genelec aktiva högtalare

Aktiv Perfektion Genelec aktiva högtalare Aktiv Perfektion Genelec aktiva högtalare Genelecs fabrik i Iisalmi Finland Våra rötter I mer än 30 år har Genelec bedrivit en verksamhet som på ett revolutionerande sätt har fokuserat på neutral ljudåtergivning

Läs mer

CUSTOM INSTALLATION & INTEGRATION LINE

CUSTOM INSTALLATION & INTEGRATION LINE & INTEGRATION LINE Sida 1 av 5 CUSTOM 100 En serie fuktresistanta infällnadshögtalare som installeras enkelt utan verktyg. Bas och mellanregister består av Polyglaselement. Diskanten är en inverterad Aluminium

Läs mer

Soundforce Soundforce Användarhandbok. Version 1.0

Soundforce Soundforce Användarhandbok. Version 1.0 Soundforce 1200 Användarhandbok Version 1.0 Tom sida Copyright Inga delar av denna handbok får reproduceras, överföras via några som helst medium vare sig elektroniska eller mekaniska, inbegripet kopiering,

Läs mer

Brus Generator. Instruktionsmanual S-100

Brus Generator. Instruktionsmanual S-100 S-100 Brus Generator Instruktionsmanual Vänligen läs före användning Sound Oasis är världsledande när det gäller ljudterapisystem. Vårt engagemang ligger i att göra din vardag hälsosammare och lite lättare

Läs mer

Trådlös enkelhet, musikalisk känsla. ADDON T-Series

Trådlös enkelhet, musikalisk känsla. ADDON T-Series Trådlös enkelhet, musikalisk känsla ADDON T-Series Spela all din musik trådlöst Spela vad du vill från var du vill. Det spelar ingen roll om du använder ios, Android, Windows Phone eller Mac/PC. Addon

Läs mer

Solo/ Duo Grammofonförstärkare SVENSKA

Solo/ Duo Grammofonförstärkare SVENSKA Solo/ Duo Grammofonförstärkare SVENSKA Innehåll AUTOMATISK AVSTÄNGNING (APD)...43 KONTROLLER PÅ FRONTPANELEN... 44 ANSLUTNINGAR PÅ BAKPANELEN... 46 FELSÖKNING... 48 TEKNISKA SPECIFIKATIONER... 49 Glöm

Läs mer

Import: www.ghevent.se 0176-20 61 50

Import: www.ghevent.se 0176-20 61 50 Import: www.ghevent.se 0176-20 61 50 TECHNI STAGE den lätta, robusta och flexibla scenen. Begreppet att utföra snabba och säkra montage, är TECHNI STAGE den perfekta lösningen där du skapar alla dina teatrala

Läs mer

CLA40. Telefonlurförstärkare med volym- och tonkontroll. Bruksanvisning. CLA40 Art nr 273050

CLA40. Telefonlurförstärkare med volym- och tonkontroll. Bruksanvisning. CLA40 Art nr 273050 CLA40 Telefonlurförstärkare med volym- och tonkontroll Bruksanvisning CLA40 Art nr 273050 1 Innehåll Inledning...3 Instruktion för montering på vägg...4 Bildöversikt...5 Bildöversikt...6 Sätta i batterier...7

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Skivspelare TT01 Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR Läs dessa anvisningar.

Läs mer

Få ditt skrivbord att vibrera med musik

Få ditt skrivbord att vibrera med musik Användarmanual Paddy Vibe BT Edition Få ditt skrivbord att vibrera med musik 1. Produkt information Paddy Vibe BT Edition är en innovativ 360 högtalare som skapar ljud enli gt principen för resonans. Den

Läs mer

Elite. Special Thanks to Jan Eric Sträng for his translation. Effekt förstärkare. Bruksanvisning. Gäller modeller. Single Ended Mk 1 (3 Box)

Elite. Special Thanks to Jan Eric Sträng for his translation. Effekt förstärkare. Bruksanvisning. Gäller modeller. Single Ended Mk 1 (3 Box) Elite Special Thanks to Jan Eric Sträng for his translation Effekt förstärkare Bruksanvisning Gäller modeller Single Ended Mk 1 (3 Box) Revision 1.01 Elite - 1 - Audion International Introduktion Vi gratulerar

Läs mer

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Handledning

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Handledning BeoLab 7-1 BeoLab 7-2 Handledning Varningar! Se till att högtalaren placeras och ansluts i enlighet med anvisningarna i denna handledning. Försök inte öppna högtalaren. Överlåt sådana åtgärder åt kvalificerad

Läs mer

GYLT/GYLS. Manual. Sid 1(6) Smidig och enkel anslutning med M12-kontakten. Mekanisk specifikation

GYLT/GYLS. Manual. Sid 1(6) Smidig och enkel anslutning med M12-kontakten. Mekanisk specifikation Sid 1(6) GY-serien från Regal Components erbjuder givare som möter de absolut högsta kraven på marknaden, producerade av ledande givartillverkare i Japan. Årtionden av erfarenhet borgar för högsta kvalitet.

Läs mer

Steglöst reglerbar ljudkänslighet i ett stort område. Digitalt ljudfilter med 4 förprogrammerade nivåer för att undvika felutlösning

Steglöst reglerbar ljudkänslighet i ett stort område. Digitalt ljudfilter med 4 förprogrammerade nivåer för att undvika felutlösning BRUKSANVISNING FÖR RÖSTLARMET VOICE Variofon2 Röstlarmet Variofon2 (från Mediswitch Signal Technik) är en apparat i bordsutförande för övervakning av ljudet i ett rum. När ljudnivån överstiger ett förinställt

Läs mer

4. Hur får jag bättre bas i bilen?

4. Hur får jag bättre bas i bilen? DLS Svenska AB 2007-08-15 Följande texter är hämtade från Nårdik:s hemsida, www.nardik.se. Då vi tycker att dessa råd är mycket bra så har vi med tillstånd från Nårdik fått lov att publicera dessa. Här

Läs mer

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A. Bruksanvisning RCR-5

FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A. Bruksanvisning RCR-5 FM/MW 2 bands Digital Klockradio 381R812-A Bruksanvisning S RCR-5 Viktiga säkerhetsinstruktioner 1. Läs denna bruksanvisning. 2. Spara bruksanvisningen för framtida bruk. 3. Följ alla varningsföreskrifter.

Läs mer

Swing-Gate. ECO B/S Installation av Swing Gate

Swing-Gate. ECO B/S Installation av Swing Gate Swing-Gate ECO B/S Installation av Swing Gate Generellt Nedanstående manual berör installation av motorer som omfattas av SKANDIMATIK`S produktprogram. Kontrollpanelen innehåller följande EU standarder:

Läs mer

GTO-804EZ/GTO-504EZ Bilslutsteg

GTO-804EZ/GTO-504EZ Bilslutsteg GTO-804EZ/GTO-504EZ Bilslutsteg Svenska Bruksanvisning Varför du ska du bry dig om den här bruksanvisningen Hur bra det spelar från bilens ljudsystem beror lika mycket på installationen och inställningen

Läs mer

QUBE HÖGTALARE GOLVHÖGTALARE SOM FYLLER HELA DITT RUM MED REFLEKTERAT LJUD

QUBE HÖGTALARE GOLVHÖGTALARE SOM FYLLER HELA DITT RUM MED REFLEKTERAT LJUD QUBE HÖGTALARE GOLVHÖGTALARE SOM FYLLER HELA DITT RUM MED REFLEKTERAT LJUD 2 Traditionella högtalare med högtalarmembranen riktade rakt framåt ger en koncentration av riktat ljud rakt framåt. Speciellt

Läs mer

BRUKSANVISNING Calypso Trend

BRUKSANVISNING Calypso Trend Calypso Trend BRUKSANVISNING Calypso Trend 2 I. Generella upplysningar Designkupa Calypso Trend ska leda bort ånga och os från köket. För det krävs en installation av ett utblåsrör som leder ut den använda

Läs mer

FOSTER F130, F200 och F300

FOSTER F130, F200 och F300 ISMASKINER FOSTER F130, F200 och F300 INSTALLATION ANVÄNDNING Vi reserverar oss rättigheten att ändra specifikationerna. man_f130_300.indd / april 06 Hobart Foster Scandinavia ApS Box 2101-196 02 Kungsängen

Läs mer

full HD vapen kamera Bruksanvisning

full HD vapen kamera Bruksanvisning full HD vapen kamera Bruksanvisning Varning! 1. Använd inte kameran i extremt varm, kallt eller dammiga förhållanden. 2. Kameran är byggd för att tåla rekyl. Men undvik hårda smällar eller att tappa den

Läs mer

HKTS30SAT-2. Två Satellit högtalare. Designed to Entertain. Bruksanvisning Svenska

HKTS30SAT-2. Två Satellit högtalare. Designed to Entertain. Bruksanvisning Svenska HKTS30SAT-2 Två Satellit högtalare Bruksanvisning Svenska Designed to Entertain. Harman Kardon HKTS30SAT-2 Inledning Tack för att du köpt Harman Kardon HKTS30SAT-2 högtalarpar, med vilket du kan uppleva

Läs mer

S-100. Ljudterapihögtalare med White Noise 10 toner. Bruksanvisning. Art nr 110103

S-100. Ljudterapihögtalare med White Noise 10 toner. Bruksanvisning. Art nr 110103 S-100 Ljudterapihögtalare med White Noise 10 toner Bruksanvisning Art nr 110103 1 Innehåll Introduktion...3 Översikt...3 Knappar och funktioner...3 Strömkälla...4 Från vägguttaget...5 Användning...6 Vitt

Läs mer

BeoLab 1. Användarhandbok

BeoLab 1. Användarhandbok BeoLab 1 Användarhandbok Guidens innehåll Högtalaren BeoLab 1 levereras i två lådor: den ena lådan innehåller högtalaren och den andra innehåller högtalarstödet. Den här användarhandboken innehåller en

Läs mer

Installationsanvisning för ELKO SOUND

Installationsanvisning för ELKO SOUND Installationsanvisning för ELKO SOUND ELKO Sound ljudsystem installationsanvisning gäller för både ELKO Sound Streamer och ELKO Sound Player 2. ELKO SOUND PLAYER 2 ELKO SOUND STREAMER 1 Rev. 1.0 2014-12-05

Läs mer

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE HN 12362 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. VIKTIGT! Vänligen läs denna manual noggrant före användning. Behåll för framtida bruk.

ANVÄNDARMANUAL. VIKTIGT! Vänligen läs denna manual noggrant före användning. Behåll för framtida bruk. ANVÄNDARMANUAL VIKTIGT! Vänligen läs denna manual noggrant före användning. Behåll för framtida bruk. Vaggaro bekväm för både vuxna och barn Vaggaro är en hopfällbar kombinationsmöbel som snabbt blir oumbärlig

Läs mer

Univox CLS-1 Effektiv hörslingeförstärkare för TV/musik/mikrofon

Univox CLS-1 Effektiv hörslingeförstärkare för TV/musik/mikrofon Univox CLS-1 Effektiv hörslingeförstärkare för TV/musik/mikrofon Bruksanvisning Art.nr. 202050 Innehåll Inledning 3 Installationsanvisning 3 Placera förstärkaren och anslut vald slinglösning 3 Anslut CLS-1

Läs mer

E=mc^3 Audio. Presenterar lite stolt: RKDD1. RumsKompenserande Dämpad Dipol no. 1

E=mc^3 Audio. Presenterar lite stolt: RKDD1. RumsKompenserande Dämpad Dipol no. 1 E=mc^3 Audio Presenterar lite stolt: RKDD1 RumsKompenserande Dämpad Dipol no. 1 Bakgrund: Denna högtalare är konstruerad som ett bidrag till internetforumet faktiskt.se's högtalartävling 2006. Idé: Min

Läs mer

CEC-FUNKTION ANSLUTNING ANSLUTNINGSMETOD

CEC-FUNKTION ANSLUTNING ANSLUTNINGSMETOD HT-SL50 Soundbar-hemmabiosystem bestående av Soundbar och Subwoofer. Inledning Tack för valet av denna produkt från SHARP. Läs denna bruksanvisning noggrant för att få bästa nytta av apparaten. Den visar

Läs mer

Aktive DVB-T Utomhus- Antenn SRT ANT 15

Aktive DVB-T Utomhus- Antenn SRT ANT 15 Aktive DVB-T Utomhus- Antenn SRT ANT 15 Användarmanual 1.0 Introduktion Tack för att du väljer Strong SRT ANT 15 DVB-T antenn. Denna antenn har speciellt designats till användning för att mottaga jordiska

Läs mer

Proson RV 2010 Stereo reciever

Proson RV 2010 Stereo reciever Proson RV 2010 Stereo reciever Svensk bruksanvisning SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs före produkten tas i bruk: Placera enheten på stabila underlag. Undvik att placera den i direkt solljus eller nära en värmekälla.

Läs mer

BRUKSANVISNING OND-303

BRUKSANVISNING OND-303 PICTUREPHONE BRUKSANVISNING OND-303 OND-303 Sid 2 Picturephone är en rejäl telefon med stora direktuppringnings-knappar där bilder kan placeras. Anpassad telefonlur gör den praktisk, samt innehåller hörslinga

Läs mer

CX82 Digital Klockradio med Dubbla alarmtider

CX82 Digital Klockradio med Dubbla alarmtider CX82 Digital Klockradio med Dubbla alarmtider Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

Läs mer

Aktivt stereo delningsfilter för hifi och High End

Aktivt stereo delningsfilter för hifi och High End Aktivt stereo delningsfilter för hifi och High End Engelholm Audio Delo Engelholm Audio Sidan 1 Engelholm Audio Delo Delo är ett aktivt delningsfilter som är designat att användas för hifi och high end.

Läs mer

Bruksanvisning. Bestic software version 1.0-2.0. Äthjälpmedel. Internet: www.bestic.se

Bruksanvisning. Bestic software version 1.0-2.0. Äthjälpmedel. Internet: www.bestic.se Bruksanvisning Bestic software version 1.0-2.0 Äthjälpmedel Sida 1 (20) Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Säkerhet 3. Produktöversikt 4. Handhavande 5. Äta med Bestic 6. Skötselråd 7. Transport och

Läs mer

BRUKSANVISNING. Bästa kund, Du har köpt ett kraftfullt och kompakt djupurladdningsskydd. Tack för att du visat förtroende för våra produkter.

BRUKSANVISNING. Bästa kund, Du har köpt ett kraftfullt och kompakt djupurladdningsskydd. Tack för att du visat förtroende för våra produkter. BRUKSANVISNING Djupurladdningsskydd 6 A med laddningstillståndsindikering b/n 11113 och ytterligare användbara funktioner så som: Överskottshantering Prioriterad frånkoppling Bästa kund, Du har köpt ett

Läs mer

Signalkedjan i små PA-system. Illustrationen till vänster. Grundläggande signalflöde i ett PA-system. Delar i de gråmarkerade

Signalkedjan i små PA-system. Illustrationen till vänster. Grundläggande signalflöde i ett PA-system. Delar i de gråmarkerade Processorer och masterequalizrar Mikrofoner Musiker och instrument Stagebox och multikabel Mixerbord Lineboxar Multikabel och stagebox Signalkedjan i små PA-system I förra numret gick jag igenom hur du

Läs mer

POWERED WOOFER BLUETOOTH SYSTEM. Svensk Instruktions Manual AVIN R2

POWERED WOOFER BLUETOOTH SYSTEM. Svensk Instruktions Manual AVIN R2 POWERED WOOFER BLUETOOTH SYSTEM Svensk Instruktions Manual AVIN R2 Läs igenom hela denna manual innan du påbörjar användning. Spara manualen för framtida bruk. När du läst igenom detta material, önskar

Läs mer

Så fungerar en högtalare

Så fungerar en högtalare Så fungerar en högtalare Här går vi igenom lite av teorierna bakom en högtalare. Det är skrivit på ett enkelt sätt och inte alltför teoretiskt. Frekvensgång Målsättningen för bygget med en högtalare är

Läs mer

Akva Sound musikanläggning till vattensängar

Akva Sound musikanläggning till vattensängar Akva Sound musikanläggning till vattensängar Leveransomfattning Bottenplatta med ett (uno) eller två (dual) vibratorhuvud(en) En sockel som är förberedd för integration av en förstärkare 1 aktiv förstärkarmodul

Läs mer

Fö 6 20080207 Inspelningsrummet. [Everest kapitel 20 och 22-24]

Fö 6 20080207 Inspelningsrummet. [Everest kapitel 20 och 22-24] ETE319 VT08 Fö 6 20080207 Inspelningsrummet [Everest kapitel 20 och 22-24] Det krävs en rad olika övervägande för att bygga ett lyckat inspelningsrum. Hur rummet skall konstrueras och se ut beror till

Läs mer

1. PRESENTATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 3. 2.1 Säkerhetsföreskrifter...3. 2.2 Användningsvillkor...3 3. BESKRIVNING AV INSTRUMENTET...

1. PRESENTATION... 3 2. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER... 3. 2.1 Säkerhetsföreskrifter...3. 2.2 Användningsvillkor...3 3. BESKRIVNING AV INSTRUMENTET... Användarmanual Tack för att Du har införskaffat en CA 834 Ljudnivåmätare. För att få ut mesta möjliga av ditt instrument så ber vi Dig att: Läsa användarmanualen noggrant Följa säkerhetsföreskrifterna

Läs mer

Instruktion för användare av COMFORTABEL. Sängryggstöd

Instruktion för användare av COMFORTABEL. Sängryggstöd Instruktion för användare av COMFORTABEL Sängryggstöd COMFORTABEL Sängryggstöd är ett enkelt och lättmonterat hjälpmedel för privatsängar i hemsjukvård eller liknande. Sängryggstödet skall placeras på

Läs mer

Silver Night. Special Thanks to Jan Eric Sträng for his translation. Effekt förstärkare. Bruksanvisning. Gäller modeller

Silver Night. Special Thanks to Jan Eric Sträng for his translation. Effekt förstärkare. Bruksanvisning. Gäller modeller Silver Night Special Thanks to Jan Eric Sträng for his translation Effekt förstärkare Bruksanvisning Gäller modeller Stereo 300B - 7 Watt Mk1 & 2 Stereo Integrated 300B - 7 Watt Mk1 & 2 Stereo PX25 Mk2

Läs mer

ISDISPENSER FOSTER FID-40 INSTALLATION ANVÄNDNING

ISDISPENSER FOSTER FID-40 INSTALLATION ANVÄNDNING ISDISPENSER FOSTER FID-40 INSTALLATION ANVÄNDNING Vi reserverar oss rättigheten att ändra specifikationerna. man_fid-40_85.indd / april 06 Hobart Foster Scandinavia ApS Box 2101-196 02 Kungsängen - Tel.

Läs mer

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll. Bordsvärmeri/ Chafings dish 5-007,5-008. Bruksanvisningen i orginal

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll. Bordsvärmeri/ Chafings dish 5-007,5-008. Bruksanvisningen i orginal 5-007,5-008 Bordsvärmeri/ Chafings dish HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Bruksanvisningen i orginal Doc. nr. 521 35 12-00 Edition0 2015/02 Om handboken I den här handboken hittar

Läs mer

L-RAY EN INNOVATION I DSP-BASERADE LÖSNINGAR INTELLIGENT SOLUTIONS FOR LIGHT & SOUND

L-RAY EN INNOVATION I DSP-BASERADE LÖSNINGAR INTELLIGENT SOLUTIONS FOR LIGHT & SOUND L-RAY EN INNOVATION I DSP-BASERADE LÖSNINGAR L-RAY/2000 PA LINE ARRAY PROFESSIONELL UTRUSTNING MED HÖGKVALITETSKOM- PONENTER PERFEKT LÄMPADE FÖR FASTA INSTALLATIONER ATIONER I STÖRRE MÖTESRUM, KLUBBAR

Läs mer

Produktblad QSC S8T Svart. Produktblad QSC S8T Vit

Produktblad QSC S8T Svart. Produktblad QSC S8T Vit QSC S8T Svart Nya AcousticDesign S8T, S10T och S12 är professionella två-vägs, full-range högtalare. Euroblock-kontakter och det inkluderade "X-Mount"-fästet förenklar installationen och gör att man kan

Läs mer

Bruksanvisning för gasolkamin 430-045

Bruksanvisning för gasolkamin 430-045 Bruksanvisning för gasolkamin 430-045 Värna om miljön! Får ej slängas bland hushållssopor! Denna produkt innehåller elektriska eller elektroniska komponenter som skall återvinnas. Lämna produkten för återvinning

Läs mer

HeartSine samaritan PAD Trainer Användarmanual

HeartSine samaritan PAD Trainer Användarmanual HeartSine samaritan PAD Trainer Användarmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING HeartSine samaritan PAD Konfiguration HeartSine samaritan PAD Trainer 3 HeartSine samaritan PAD Trainer Tillbehör 3 Inställning och programmering

Läs mer

Instruktioner för hantering. av ljudanläggningen på. Limhamnsvägen 111. Reviderad

Instruktioner för hantering. av ljudanläggningen på. Limhamnsvägen 111. Reviderad Instruktioner för hantering av ljudanläggningen på Limhamnsvägen 111 Reviderad 2018-11-23 Läs denna noggrant innan du börjar ÖDF mixer sid 1 ÖDF mixer sid 2 Slå på ljudanläggningen För att undvika att

Läs mer

Ljudnivåmätare C.A 832

Ljudnivåmätare C.A 832 Ljudnivåmätare C.A 832 SVENSKA Användarmanual 1 Symbolens betydelse Varning! Läs igenom användarmanualen innan instrumentet används. Instruktioner som i manualen är märkta med symbolen ovan måste följas

Läs mer

ELEKTRONISK TERMOSTAT

ELEKTRONISK TERMOSTAT ELEKTRONISK TERMOSTAT BRUKSANVISNING OND-900 ALLMÄNT OND-900 är en intelligent termostat främst avsedd för elradiatorer och att ersätta bimetalltermostat OND-900 ger en jämn och behaglig värme, utan knäppningar,

Läs mer

CMX 118 Digital klockradio

CMX 118 Digital klockradio CMX 118 Digital klockradio Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR Läs dessa

Läs mer

IL 50. Infraröd-värmestrålapparat Bruksanvisning...2-11

IL 50. Infraröd-värmestrålapparat Bruksanvisning...2-11 IL 50 S Infraröd-värmestrålapparat Bruksanvisning...2-11 Beurer GmbH Söflinger Str. 218 D-89077 Ulm (Germany) Tfn: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de E-post: kd@beurer.de

Läs mer

F8 Rumsakustik, ljudabsorption. Hur stoppar vi ljudet? Rumsakustik 3 förklaringsmodeller. Statistisk rumsakustik.

F8 Rumsakustik, ljudabsorption. Hur stoppar vi ljudet? Rumsakustik 3 förklaringsmodeller. Statistisk rumsakustik. Hur stoppar vi ljudet? Isolering Blockera ljudvägen ingen energiförlust Absorption F8 Rumsakustik, ljudabsorption Omvandla ljud till värme energiförlust Rumsakustik 3 förklaringsmodeller Statistisk rumsakustik

Läs mer

BRUKSANVISNING ICOPAL FIRESMART DETAIL WELDER

BRUKSANVISNING ICOPAL FIRESMART DETAIL WELDER BRUKSANVISNING ICOPAL DETAIL WELDER 4550 ! SÄKERHET! VIKTIGT: LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN ANVÄNDNING. SPARA BRUKSANISNINGEN FÖR FRAMTIDA BRUK. VARNING! ENDAST FÖR UTOMHUSBRUK. FÅR ENDAST ANVÄNDAS

Läs mer