Svenska Welshponny & Cobföreningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svenska Welshponny & Cobföreningen"

Transkript

1 Svenska Welshponny & Cobföreningen Salstas Splendid RWM 54 representerar i år welshen i Friends arena. Splendid är en Elit-premierad hingst som är arton år gammal. Han var med förra året i cirkusshowen och ska i år göra ett eget nummer tillsammans med frieserhingsten Wobke där de båda visas på töm i stora arenan. Splendid är Elitpremierad tack vare sina fantastiska avkommor och han är den enda just nu levande welsh mountainhingsten som innehar ELIT. Han är en väldigt snäll liten hingst som till vardags rids av barn och han har tävlat i både hoppning och fälltävlan. Splendid är dessutom högt bedömd på utställning själv med som mest 44 poäng och han har vunnit flera BIS-titlar Han har med sig sina två döttrar Salstas Lucy och Salstas Sun Gold som kommer att delta i stora arenan i julavslutningen, stå i monterboxen samt göra uppvisningar i raspaddocken. Vi har också med en welsh sektion B som heter Kulltorps Illuster som även han kommer att visas i julavslutning och i raspaddocken. Welsharna kommer tillsammans med connemarorna göra uppvisningar i raspaddocken där ni får se prov på deras utmärkta temperament och ridbarhet.

2 Sveriges Shetlandssällskap My Father s Eyes föddes en sommardag, närmare bestämt 23 juni Han fick snabbt arbetsnamnet Terror. Det beror på att han älskar människor, han kom direkt fram och hälsade och ville bli kliad och klappad var det dags att visas på hingstpremiering för första gången. Han visades i Surahammar på hösten, det var både spännande och nervöst. Han gjorde sin grundvisning så pass bra så han fick besöka veterinären som gav honom högsta betyg för uppförande och temperament. Senare på dagen kunde han även godkännas med =42 poäng, han fick alltså full pott för sina rörelser i trav! Fantastiskt! Senare samma år så visades han på sin alla första utställning, där fick han hela 43 poäng (98899) och blev även Champion Minihingst. Under hösten 2015 och våren 2016 så kördes Terror in, han skulle avlägga ett körprov på hingstpremieringen i april var startade året med utställning, det gick så pass bra så han blev både Champion Minihingst och Best In Show! Sedan var det då dags för bruksprovet som vi tränat inför hemma. Terror var fokuserad på sin uppgift och avlade ett nästan exemplariskt körprov, han fick poängen =38 poäng. Det räckte till att få pris för bästa bruksprov! Sommaren 2016 så blev han Reserv Best In Show på Shetlandssällskapets RIKS utställning, vilket gav biljett till att få tävla om Årets Ponny Där tävlar alla ponnyraser och Terror placerade sig som topp tre, helt fantastisk av vår lilla Minishetlandshingst, han mäter nämligen endast 85 cm i manken. På årets ponny tilldelades han även det ärofyllda priset Strömkannan. Det priset delas ut till den hingst som fått högst exteriör och brukspoäng av alla ponnyraser i Sverige.

3 Svenska Lusitanosällskapet Lusitano stoet Arrogant Y.H rids av Gunilla Wedin, de två tränar dressyr tillsammans i verksamheten på Fors Gård. De har bli sammansvetsade under 7 år och Arrogant är en 11 årig het dam som gillar show, hon är svenskfödd och utbildad upp till medelsvår där hon även tävlat med goda resultat. Arrogant o Gunilla deltar i julavslutning samt i paddockprogram tillsammans med Kerstin Dahlberg på hingsten Vulcao. Kerstin Dahlberg är dressyrtränare och tävlingsryttare på elit nivå. Kerstin och Gunilla kommer att visa upp sig i ett litet program tillsammans i paddocken. Kerstin och Vulcao kommer även att deltaga i show inslag på stora Arenan. Vulcao är en 13 årig avelsvärderad hingst som gör rörelser upp i Grand Prix nivå. Vulcao är mycket modig och gillar att visa upp sig i alla sammanhang. Fotona kommer från Fors Gård som är hemvist för Ylva Hagander, ansvarig för dessa fina ekipage.

4 Svenska American Curlyföreningen American Curly har även i år fina Princesse född 2007 som monterhäst. Ägaren Elisa Thorell beskriver här sin häst: Hon har varit hos mig sedan hon var 4år och då ohanterad! Idag är hon showhäst på somrarna i Boden på nöjesparken Western Farm! Hon är även ridlägerhäst och används till turidning och ridlektioner! Hon tycker det är kul att hoppa och få ridas med bara en halsrem runt halsen! Elisa har också med sig fina morganhästen Näsuddens Jolene, som tidigare också varit med på SIHS både 2014 och Dem kommer ni se showa loss i paddockprogrammet, och hela familjen Thorell är även med i vårt funktionärsteam i år.

5 Svenska Shirehästföreningen Shirehästen är en stor kallblodshäst, faktiskt den största rasen i världen-mankhöjden kan uppgå till närmare 2 meter, men vanligast är drygt 175 cm och vikten ligger runt 1000 kg. Karakteristiskt är det rikliga hovskägget på denna gigantiska häst och ett snällt lynne. Även om den är stor, är den en perfekt familjehäst, även till barn. Herkules Karelia är ett sto på 9 år, 178cm, hon köptes som 2-åring och är både rid och körhäst. Hon är lugnet själv, stressar sällan upp sej och har aldrig haft bråttom. Hon är av den smäckra typen shirehäst. Hon har kört lite bröllop och varit med på diverse tillställningar men aldrig tävlats. Under årets Sweden International Horse Show är hon monterhäst och med i julavslutningen i stora arenan. Ägare är Hariett Nilsson och ryttare under eventet kommer att vara Jasmin.

6 Svenska Frieserhästföreningen Även i år kommer Wobke 403 att visas upp under SIHS! Wobke 403 den enda godkända frieserhingsten i Sverige, enligt den Holländska moderstamboken. Wobke 403 är född 1999 i Holland där han verkade som avelshingst fram till 2013 då han såldes till Stall Vibbleboda Frieser. Han har många fina avkommor runtom i hela världen. Wobke 403 är sportförklarad vilket betyder att han har ett antal godkända dressyrresultat motsvarande medelsvår B:3. Wobke 403 kommer att visas på långa tömmar av sina ägare Lotta & Janne Johansson. I stora arenan visas han liksom föregående år av superproffset Jerry Hamming.

7 Svenska Frieserhästföreningen Frieserhingsten Nylsk ster. 11 år gammal o en numera rutinerad showhäst. Åker runt i Sverige och uppträder tillsammans med ägaren Caroline och tre ekipage till. Hingsten som till vardags kallas Nisse och är mattes ögonsten. Detta ekipage har jobbat på samspel i 10 år nu. Nisse är en allroundhäst. Tävlad i både hopp och fälttävlan. Sedan förra året har det gjorts en satsning i dressyr. Från lb till att träna piaff passage och piruetter. Nu satsas det på en högre dressyr. Men det som är absolut roligast är att springa fort sida vid sida med "lillebror " utmed Göta kanal. Ekipaget roar sig med att köra lite bröllop när det finns tid över. På friends har de setts tidigare. I Owes show 2015.

8 Svenska New Forestföreningen Tilda Ekengren/ Dimmans Easy Action. Tilda och "Svante" som Easy Action kallas till vardags är ett rutinerat ekipage som hoppat på nationell nivå i två års tid. I somras deltog de i Svenska Mästerskapen tillsammans. Tyvärr drog Svante på sig en lättare skada i samband med det men är nu åter i full gång. Svante älskar att tävla och är en riktig tiger på banan. Men lika taggad som Svante är inför en oxer på 120 cm, lika mild och ansvarsfull är han mot lilla Signe, 5 år gammal. Precis så är det vi vill ha New Forestponnyn. Den är klok och vet sin uppgift. Och kommer hela familjen till glädjen.

9 Svenska New Forestföreningen Lisa Tovatt / Esse Golden Brother. Golden Brother har Lisa haft sen hon var var 8 år och han var 2 år. Hon har ridit in honom själv men med hjälp av sina instruktörer. Han är en riktig drömponny som alltid är glad och positiv, älskar att arbeta och lätt i all hantering. Tillsammans satsar de i både dressyr, hoppning och fälttävlan. Golden Brother är mycket social och älskar sitt uppdrag i SH:s rasmonter. Monternr 28. Även med i julshowen och raspaddocken.

10 Svenska New Forestföreningen Miclas Magnifica Corona / Elsa Wiwallius och Tilda Ekengren. "Maggan" som Magnifica Corona kallas hemma är en 5-årig ungponny som vi hoppas mycket på inför framtiden! Hon är helsyster till Miclas Aristocrat som tog silver i lag på EM i hoppning. Maggan är med i julshowen tillsammans med Elsa, i raspaddocken med Tilda och bär sedan runt en av de tidigare stjärnorna som jubilerar i Stjärnparaden. Trots sin ringa ålder har en ett fantastiskt temperament och en underbar inställning.

11 Svenska New Forestföreningen Cecilia Bergåkra/ Ängsgårdens Izzy. Cecilia har haft Izzy sedan januari De har haft stora framgångar upp till nationell dressyr, bla kom de 11:a på SM 2015, kvalade till kürfinalen här på Friends 2015 och hade ett strålande meeting på Lag-SM finalen för några veckor sedan. Izzy är inte bara en bra tävlingsindivid han är också godkänd för avel. När Izzy gjorde sitt bruksprov fick han lovord för sin utmärkta samarbetsförmåga och fina attityd, sina välbalanserade, taktmässiga och rörliga gångarter, poäng För ridbarhetsprovet belönades Izzy med I hoppning fick han 8-8, med beröm för spänst, framåtbjudning, teknik och sammarbetsförmåga. En riktigt fin hingst! Även han deltar i julshowen.

12 Svenska New Forestföreningen Molly Andersson / Esse Goldfire Goldfire född 1998, e Willoway Golddigger- Esse Paulin. Uppf Ingemar och Gunvor Andersson, äg Gunilla Tovatt. Meriter upp till SM i dressyr, flerfaldig BIS vinnare. Veteran i Friends, tredje året, avlastar lillebror i montern, luciatåget, handlerklass, barnridning.

13 Svenska Dartmoorsällskapet Dartmoorponnyn kommer i år att representeras av bland annat Näsuddens Hector, som även fanns på plats förra året, och hans halvbror och parkompis Rana's Orkan. Dartmoorponnyn är en allsidig och vänlig ponny. Hector och Orkan kommer att visas i Agility, med vagn!, Lite fart och spänning i ett tandemspann, kluriga moment ur brukskörningsgrenen och så tänkte vi även se hur mycket styrka de finns i dessa små ponnyer i ett traditionellt draglagsprov och kanske får vi också en utmanare! Dom kommer även att finnas med under julavslutningen inne på stora arenan. Till vardags jobbar dessa grabbar ofta i par men även enskilt, de går med rockard, flakvagn, promenadvagn, timmerkälke, harv, plog, vält, skogsvagn (8-hjuling), släde och är körda i både par, tandem och diverse 3-spann. Till jul spänner vi för släden och assisterar tomten för att leverera paket till barnen i samhället. Hector älskar att stå i centrum, när vi förra året körde in på arenan framför drygt i publiken så var han nog övertygad om att varenda en var där för att se på honom, det enda jag behövde göra var att hålla i tömmen och le medans Hector skötte resten. Något mer som Hector verkligen trivs bra med är besök på marknader där han ofta agerar barnponny eller drar vagnen. Men bäst av allt är att få klättra på pallar, balar, ja det mesta helt enkelt. Och ni som såg oss förra året vet ju att han älskar sin trapp!

14 Svenska Dartmoorsällskapet Orkan Är som sagt halvbror till Hector och har ett något lugnare tempo än sin bror. Han har gått som hingst fram tills för knappt ett år sedan och han har några avkommor, men då han flyttade till mig blev hans uppgifter mer än att föra sina fina egenskaper vidare. Orkan är mer av en myskille, han älskar att stå och kramas. Han är en bekväm kille men gör ändå det man ber honom om än inte alltid med det största engagemanget. Orkans lugna temperament passar bra in i gårds- och arbetskörningen och det här är en ponny jag ser fram emot att lära känna mer och utvecklas med. Utöver all nytta jag har av mina fina ponnyer så förgyller dom min vardag och upphör aldrig att förvåna mig. Dartmoorponnyn är för mig en snygg ponny med ett stort hjärta och stor potential för vad än jag vill ta mig för.

15 Silver & Guld i paddockprogrammet Medverkar gör Lipizzanern Pluto Bartok, 14 år med sin ägare och ryttare Myy Hävergren Lilja och Haflingerhingsten Amorone, 7 år som ägs av Ida Wöllecke på Ekbackens Haflinger och rids här av Ellen Rönn. Pluto Bartok är född 2002och ryttare och ägare är Myy Hävergren Lilja. Bartoks farfar är hingsten Pluto Alda som arbetade på spanska Ridskolan i Wien tills han blev 23 år. Därefter kom han till Sverige som avelshingst. Bartok har fått ärva sin farfars fina arbetsvilja och tycker att allt som han och Myy gör är kul. Fram till 2011 tävlade de i distansritt med en 4:e placering i lag-sm och flera bra individuella placeringar. Pluto Bartok gillar även att hoppa terränghinder och i dressyren visar han att han är sin farfars son. Han är visad på utställning ett flertal gånger, alltid med 42 poäng och vinst som resultat. Bartok är 158 cm i mankhöjd och alltså stor för att vara en lipizzaner. Fotograf är Magnus Larsson. Amorone P är född 2009, mankhöjd 149cm e.amo-b ue.blitze ee. Avalon u.iris ue. Amsterdam uu. Zilma Amorone P är en hög kvalitativ hingst som härstammar från några av de bästa stolinjerna i Italien. Under Landesfohlenchampionat gick han som segrande hingst föl. Hingstpremieringen 2011 blev han placerad som 5:e bästa hingst av 52 st. Amorone-P är en riktigt guldskimrande modern hingst med ett mycket gott lynne. Han nedärver elegans och goda gångarter. Det är debut för honom i Friends Arena men hans ryttare Ellen Rönn har både 2014 och 2015 ridit snygga haflingerhingstar leasade till Sverige av Ida Wöllecke på Ekbackens Haflinger.

16 Föreningen Nordsvenska Hästen Mitt namn är Anna-Carin Månsson och min häst och kompis heter Gull-Glimt, till vardags kallad Glimt. Jag får ofta frågan vad jag kallar det gör med hästarna och om jag måste hitta ett namn, kallar jag det kort och gott "sund hästhantering". Jag tänker att först när jag släpper hästen fri vet jag hur mycket han verkligen förstår av det han har lärt sig och även hur mycket han faktiskt vill vara med mig. Glimt är utbildad utifrån kroppskommunikation och mjukt ledarskap. Till vardags sysslar vi med både ridning och körning. I allt vi gör ligger kroppskommunikation och en god förståelse som grund med stort fokus på hästen ska ha lika roligt som jag! Under årens lopp har det fallit sig så att vi även gjort lastning till en lek. Glimt har absolut inte alltid varit lättlastad utan tvärtom! Det var så allt började, med en "svårlastad" häst. Med tiden har det blivit en kul grej att utveckla och förfina lastningen och lite av det kommer vi att visa i vår uppvisning! Det blir spännande och lite av ett kommunikationstest att se hur väl vi förstår varandra i en sådan miljö som Friends och SIHS kommer vara, med allt vad det innebär. Det skiljer sig lite från vår vardagsmiljö hemma i Hallands skogar:) Väl mött /Anna-Carin Månsson och Glimt

17 Svenska Fjordhästföreningen Utsedd till att vara monterhäst från SV fjordhästföreningen är fina Timotej 3548 född 2011 e. Chalander 259 u. Tussilago ue. Trohj 18 ägare Linda Åhlén. Timotej har varit i Lindas ägo sen vintern När hon kom var hon dräktig med Efin 293. Det blev ett stoföl på midsommar morgonen, som fick namnet Bönan. Timotej kördes in den sommaren och gjorde under hösten ett godkänt körprov och belönades med ett AB. Hon har under våren ridits och startade under sensommaren sin första tävling, bruksridning. Linda har även med sig godkända vitblacka fjordhingsten Cirkus f 2003 för att dra skidåkare i julavslutningen. Cirkus är e Julius 211 u. Cindy 3032 och är en riktig allround häst Han tävlar dressyr, hoppning sportkörning, bruks och fälttävlan. Bästa resultatet i år är allround 3:a på Fjord SM samt SM 2:a i precisionkörning. I Aachen i somras var han med i den mycket uppskattade invigningen regisserad av Owe Sandström, målad som dalahäst.

18 Svenska Angloarabföreningen Möt Sveriges i särklass mesta Tävlingschampionatsvinnare för Angloaraber. Strong Shakiro AA är en valack, brun, född 2002, e Strong Statement xx, u Belle Shafai AA, e Shaftesbury xx. Shakiro och Emelie har vunnit SAAF Tävlingschampionat i hoppning under de senaste fem åren i rad. Strong Shakiro är en typisk angloarab, cool, bussig och med en stor personlighet. Han ställer upp till 100% för sin ryttare. Shakiros mor tävlade i distans i svår klass och hans far var en framgångsrik galoppör. Emelie och Shakiro bor i Sundsvall där de båda också är födda och uppväxta. Shakiro är en egen uppfödning och föddes hemma på gården år 2002 då Emelie själv bara var 11 år gammal. De tävlar i hoppning till och med 120cm runt om i Norrland. Shakiro utsågs år 2012 till den fina utmärkelsen Årets Anglo och 2014 var de med på Sweden Horse Show. Så det är andra året de deltar. I paddocken skall de i år visa tema hoppning under ryttare!

19 Svenska Haflingerföreningen Väbjörns Anér är en svenskfödd 17 årig valack född hos Birgitta Kabinger, som tidigare verkat inom svensk avel som godkänd hingstdå bedömd med 40 p. Han kastrerades år 2014 för att bli tävlingsponny och har medverkat år 2015 i Europachampionatet för haflingerhästar i Italien i både hoppning och dressyr och har efter det tävlat aktivt här i Sverige. Anér mäter 140 cm i manken. Ryttarinnan heter Wilma Lindqvist, som är 14 år gammal och bor i Stockholm.

20 Svenska Dartmoorsällskapet Knyttes Fiffi RD 133 är född 2005 och hon är efter Taras Thunder RD 8 undan Smedstorps Free RD 108. Hon är en Dartmoor ponny. Fiffi kan vara lite busig, men är en väldigt snäll och trogen kompis. Hon gillar fart och fläkt, trivs som fisken i vattnet när vi varit på ridläger och det händer mycket hela tiden. Vi har haft henne i snart 5 år. Först var det storasyster Alexandra som red henne och nu lillasyster Sofia. Alexandra började hoppträna Fiffi och red någon clear round innan Sofia tog över henne. Sofia har ridit både hoppning och dressyr bla ridit lagdressyr för Väderstads hästsportklubb i våras och många pay and jump som resulterat i flera rosetter. I somras visade vi Fiffi på riksutställningen, där fick hon 38 poäng. I ridklasserna visade sig Fiffi från sin bästa sida och med Sofia segrade de i Working Hunter Pony, blev Ridden champion bland de yngre ryttarna och till sist även Brukschampion!

21 Föreningen Nordsvenska Hästen Som nummer 2 av Föreningen Nordsvenska Hästens triss i damer presenterar vi idag Karin Söderqvist och nordsvensken Lukas! Lukas är född 2004 hos Tomas Eriksson i Storfors e: Magaluffe u:odartösen - Odar ägare är Urban Söderqvist. Han mäter ca 160 cm och väger knappt 700 kg. Lukas tränas och används i alla typer av ridning och körning och har vinster och placeringar såväl nationellt som internationellt i den högsta klassen sportkörning, bl.a. SM-guld 2016 och plats nummer 36 på VM i år med en tolfte plats i dressyrmomentet! De bidrog även i allra högsta grad till Sveriges fina 6:e plats i lagtävlingen. Karin Söderqvist är förutom att hon är landslagskusk även C-tränare i körning och ridlärare level III och fick sin grundutbildning av Alf Olofsson på Wången, där hon jobbade sex år under nordsvenskarnas tid. Hon driver Stall Weja som ägnar sig åt utbildning av häst, kusk och ryttare. Med i teamet är också Urban Söderqvist make, hästägare och groom samt även banbyggare i sportkörning! Vi ser fram emot att se dem visa upp sig under årets Sweden International Horse Show!

22 Svenska Shagya-arabföreningen Under Sweden International Horse Show representeras föreningen av Josefin Hedstrand och Legolas Zäta S-Sh-13 Legolas Zäta föddes hos mig 2011 och han är min första shagya-arab. Han gjorde under 2016 sin första riktiga tävlingssäsong i western där han har presterat oerhört bra, han är redan bland dom bästa tävlingshästarna i våra tävlingsgrenar med bla ett brons från SM Han är en oerhört lättlärd och känslig häst som har visat ett enormt lugn och tävlingssug när vi är ute. Till vardags får han fostra min treåriga lipizzanerhingst Favory Zeven och där har han att göra! Han är otroligt snäll, lätthanterad, okomplicerad och tycker om mycket mys. Jag jobbar tvåskift på Vida Tranemo där jag kör lastmaskin på timmergården. På fritiden ägnar jag mig åt bla jakt, pappas jordbruk och hästarna. Tävlar idag på nationell nivå i western i 6 olika grenar. Spenderar mycket tid på hästryggen på både mina egna hästar och hästar som kommer för träning och får ofta sällskap av pojkvännen Sebastian på ridturerna.

23 Svenska Dartmoorsällskapet Stjärnsunds Milou är en 10-årig dartmoorhingst e. Taras Thunder RD 8 u. Dianna af Stegstedgaard. Milou har en terriers humör och ett hjärta av guld. Till vardags går han tillsammans på lösdrift med två andra hingstar. De är jättegoda vänner och är som de tre musketörerna. Ann-Louise Ryrvik är utbildad klickerinstruktör och har jobbat med djurträning i många år och har förutom vanliga djur som hundar och hästar också tränat mer udda djur som fiskar och ekorrar. Ann-Louise driver idag Häst- och Hundskolan. Under paddockprogrammen kommer Ann-Louise och Milou att visa hur man kan miljöträna och hanteringsträna med bara belöning. De kommer att visa hur man kan få hästen att inte bara stå ut med skrammel, smällar och prasslande påsar utan att också uppskatta det.

24 Svenska Dartmoorsällskapet Fionas Mr Darcy alias Hampus är en Dartmoorponny med underbar karisma och med en stor option humor. Till vardags rids han både på banan och i fult ös i skogen med sin ryttare Wiggo. Men i bland får han även ställa upp som nybörjarponny och då tar han det mycket lugnare. Wiggo har visat Hampus två gånger i år först på Skaraborgs jubileumsutställning där blev Hampus reserv BIS samt på Dartmoor riks där de utsågs till bästa valack. Hampus är till salu.

25 Föreningen Nordsvenska Hästen Storsatsande FNH med duktiga PR ansvariga Janita Svensson i spetsen kan verkligen presentera ett dream team till årets Sweden International Horse Show. Vad sägs om att publikens favorit (2014 och 2015) Jessica Jakobsson återigen är på plats i montern, i år med påläggskalven Nitro (f 2011 e Ynar 1819, u. Ånita uppfödare Maria Olsson, Strömstad). Nitro är en nordsvensk bruksvalack som bor tillsammans med sin ägare Jessica och kompisen Nordsvenska Oden på en hästgård i Grimslöv, Småland. Jessica har ägt Nitro i snart tre år och har under den tiden kört och ridit in honom. Som treåring gjorde de FKP (frivilligt körprov) med 25 poäng av 25 möjliga. Året därpå gjorde de ett KBI (körbarhetsintyg) med 48 av 50 poäng. När det gäller körningen har Nitro dessutom tävlat i Horsepulling i Målilla i somras. Där drog de en bromsad släde på samma bana som traktorerna körde sin traktorpulling på. Strax efter horsepullingen tävlades Nitro i brukskörning för första gången och till vardags drar Nitro lite stockar hemma på gården, harvar ridbanan och körs med olika slags vagnar. Nitro är inte bara körhäst utan han rids och tävlas i dressyr på lokal nivå. Hittills har Jessica och Nitro startat upp till Lätt B:2 men de tränar för att så småningom kunna komma lite högre upp i klasserna. Som ett komplement till körningen och ridningen tränar Jessica trick och frihetsdressyr med Nitro. Än så länge kan Nitro trick som: ligg, apport, vinka, bergsgeten, puss och buga. Foto: Louise Woouw Painter

26 Svenska Haflingerföreningen Haflingerföreningen har flera duktiga tjejer och fina hästar på plats under årets Sweden International Horse Show. En av deltagarna är Linda Berggren med valacken Starlight Norlund född 2010 som under oktober stöttade "Rosa Bandet" på sitt eget sätt! Såhär beskriver Linda sin Starlight: Guldklimpen, Sagohästen, Prinsen kär häst har många namn. Starlight är hästarnas Nicke Nyfiken. Eller en verklig Mulle kanske? Han är busig och kan reta gallfeber på vem som helst, men han är också en mycket ambitiös och en glad kille som är lättlärd och tränas i dressyr, hoppning, körning och WE. Han är orädd, trygg och älskar nya upptåg!

27 Svenska Russavelsföreningen Det Svenska Gotlandsrusset är en av Europas äldsta hästraser, och Sveriges enda inhemska ponnyras, som använts av människan i mer än 6000 år. I år tar Russavelsföreningen med er in i sagans värld i sitt paddockprogram och ni kommer att få möta såväl tomtar och troll som skogsarbetare med häst. De kommer att utföra tömkörning, tandemridning samt arbete med s.k långstock. Dessutom kommer ni att få se dem i en av årets nyheter julavslutningen! Deltagarna i detta duktiga gäng är Gustav Nyman 22, Petronella Hecht 21, Alva Tjärnström 15, Paulina Hecht 14, Pontus Hecht 13, Tyra Tjärnström 12, Patrik Hecht 11, Patricia Hecht 9 och Pyra Hecht 3. Och hästarna som kommer att vara med är Tiann 5527, Jonerta Viking 4774, Lill-Elvira 4980, Liten Scilla 4576 och Kajak 672.

28 Svenska Angloarabföreningen Toulouce AA, sto, fux, född 2007 e Business AA u Tantieme AA e Espoir de l Alaric AA. Toulouce har startat upp till CNC* i fälttävlan som 6 åring med placeringar i H100 med sin ryttare Camilla Björklund.. Dessutom har hon dubbeldiplom på SWBs 3 årstest, hon är guldbelönad som 1, 3 och 9 åring hos Svenska Angloarabföreningen och blev dessutom Best In Show som 3 åring. Hon är tävlad tävlat 110 cm hoppning och LA dressyr. Avkomman Terriffic Aqua f 2015, blev klass 1 föl och vidare till RIKS föl final, och är även guldbelönad som 1 åring. Toulouce ska nu matchas igen för att komma ut på tävlingsbanorna i fälttävlan med sikte på CNC**. De kommer att under paddockprogrammet visa upp de olika fälttävlansgrenarna samt säker utrustning. Toulouce är en typisk angloarab, cool, bussig och ställer upp till 100% för sin ryttare.

29 Föreningen Nordsvenska Hästen - Romarspann Manegen är krattad, gången är breddad och framridningen är utrymd nu blir det romarspann i Friends Arena! Peter Gerborn med sitt team har med sig avelsgodkända nordsvenska hingstarna Albertino 1969, Heirums Nils 1958, Rolex 1937 och Djärv 2059 för att visa upp sitt romarspann under Sweden International Horse Show I en spektatkulär show regisserad av Owe Sandström kommer de att visa upp sig i stora arenan flera gånger under helgen. Hingstarna som körs i romarspannet är alla verksamma avelshingstar, att köra dem tillsammans kräver stora mått disciplin och god lydnad från varje individ där förtroende för kusken och varandra är av stor vikt. De har ett starkt team med och omkring sig som förutom Peter och Josefin Gerborn under SIHS består av: Tobias Sandahl (som även är ägare till Rolex) Lars-Åke Johansson från Ryasjö Hästgård (hästkarl med mångårig kunskap och ovärderlig kompetens) samt Linnea Söderqvist och Sarah Johansson som har tillbringat många timmar med familjen och hästarna. Efter att ha gjort succé under Hästivalen i Skara ser vi nu framemot att se dem under Sveriges största hästfest som ett av Föreningen Nordsvenska Hästens ekipage.

30 Avelsföreningen för Svenska Ardennerhästen Mitt namn är Cecilia Birgersson och jag kommer att delta i årets paddockprogram med mitt ardennersto Peggy född 2004 e: Barry ue: Pantern Peggy kommer också att vara monterhäst Verksamheten som jag bedriver med mina hästar började så smått med lite bröllopskörningar och att vi deltog vid olika evenemang som marknader runt omkring i Uppland och vi har skjutsat Luciatåget i Tierp och varit med när handlarna haft nattöppet inför jul, ja vi nappade på det mesta och tack vare lugna och trygga hästar så har vi varit väldigt uppskattade och blivit ett återkommande inslag i framförallt Tierp, där vi känner oss som hemma. Men verksamheten är inte bara körning utan även avel, något som jag verkligen brinner för, vilket har bidragit till att jag är aktiv i Upplands Ardennerklubb och de sista åren till och med fått förtroendet att vara ordförande i denna klubb. Föreningsarbetet har gett mig många nya vänner och otroligt mycket kunskap och helt nyligen blev jag invald som suppleant i Avelsföreningen för Svenska Ardennerhästens styrelse, detta ser jag som ytterligare ett tillfälle att lära mig mera och att utvecklas till en bättre hästmänniska. Men det senaste projektet är ändå det som är mest spännande, gräsklippning åt Tierps kommun. Under hösten 2015 tog jag kontakt med kommunen och erbjöd dem mina tjänster, att klippa gräsmattorna i Tierp med hästdriven gräsklippare, och förhandlingarna var igång. Så i år har jag haft i uppdrag av Tierps kommun att under ca 200 timmar klippa kommunens gräsmattor tillsammans med Peggy. Och vi har tillsammans gjort ett bra jobb och fått fantastiskt fin respons från samhället och media som bidragit till att vi även nästa år kommer att klippa gräset i Tierps kommun med riktiga hästkrafter.

31 Avelsföreningen för Svenska Ardennerhästen - Linda Nilsson och Torsten Torsten är 7 år gammal, e Kuno te Zande ue Mareng Blanco. Jag och min sambo skulle flytta till egen gård. Pappa tyckte då att: Linda kan du inte köpa dig en riktig häst nu! Jo tänkte jag; Varför inte! Då kom TORSTEN in i bilden! Och det ångrar jag inte en sekund! Torsten var meningen att han skulle bli min körhäst och arbeta lite skogen och så. Men det visade sig ganska så snabbt att Torsten ville något helt annat. Jag red in honom på senhösten när han var 3 år. I början red jag enbart i skogen och varierade det med lite körning. Jag började allt eftersom att introducera dressyren för Torsten och han visade direkt att han älskar sitt jobb som dressyrhäst! Torsten älskar att arbeta, han är MYCKET arbetsvillig, MYCKET lättriden trots sin storlek och vill alltid vara till lags. Torsten är alltid villig och ambitiös till att lära sig nya saker. Så det tog inte lång tid innan vi satsade helhjärtat på dressyren och har körningen numera lite för att variera träningen. För att kunna ta honom vidare och för bästa hjälp så började jag ta med honom på träningar för min tränare Marika Martinsson, och hon liksom jag bara älskar honom! Hon ser Torsten som vilken sporthäst som helst! Vi började sedan så småningom ta oss ut på tävlingsbanorna och vi fick så mycket fina lovord dit vi kom. Många tycker att det är så kul att se en så annorlunda häst på dressyrbanorona och som gör det med en sådan glädje som Torsten gör! Och nu ca 4 år senare så tävlar vi alltså på regional MSV B nivå inom dressyren! Det är så roligt att kunna visa att det GÅR att plocka upp även kallbloden till de högre nivåerna inom dressyren och att det går bra att tävla även på denna höga nivå! Och vad roligt är, det är att Torsten har absolut inte nått sin maxgräns utan det finns mycket mer kapacitet i honom att plocka fram. Vi håller i dagsläget på att träna passage och introducera seriebyten på Torsten och han älskar det! Ju mer han får lära sig desto gladare är han! Vi kommer nu att träna på för att komma upp till toppen så får vi se hur långt det räcker! Och jag hoppas att vår resa kan inspirera andra till att ta ut sina kallblod på tävlingsbanorna! För jag tror att det finns många fina kallblod där ute som kan göra sig mycket väl inne på dressyrbanorna!

32 Svenska Basjkirhästföreningen - Karelin av Basta Karelin av Basta, född 2010 e Elizar u Tamara av Basta, är en rutinerad häst trots sin unga ålder. Han tävlar i westerngrenar som trail och ranch trail, distansritt, hoppning och bruksridning. Det är tredje året i rad som han medverkar på SIHS och tillsammans med sin ryttare Rani Nambiar ska han visa western trail i paddocken och vara med i julavslutningen. Rani och Karelin har under året bland annat jobbat tillsammans som Track Pony på galopptävlingar med uppgift att bland annat lugna överhettade galopphästar.

33 Svenska Basjkirhästföreningen - Nadja av Basta Nadja av Basta, född 98 e Yuri 58 u Malinka, har de för basjkirhästen karaktäristiska vilttecknen. Hon är ledarsto i avelsflocken på Bumblebee Hill. De föl som hon fått har alla ärvt hennes vilttecken och nästa sommar väntas ett nytt föl. Nadja är en härlig ridhäst som tränas i westernridning. Säker på foten och total orädd. Hon är barnkär, klok, lojal och en stark ledare.

34 Clydesdale - Ferrywell & Kosels Sleipnir Emelia Kosel och Ferrywell, till vardags kallad Fairy, har varit med i julavslutningen på Sweden International Horse Show både 2014 och I paddockprogrammet i mässpaddocken reds Fairy bland annat av Sofia Wistam i en miniclinic med stjärnornas tränare Anna Wallberg 2014Hon kommer också i år liksom tidigare år att vara rasens representant i Årets Kallblod. Fairy är 11 år gammal och används mest till körning och dressyr! Men hon kan även ta ett skutt över ett hinder ibland. Hon är väldigt snäll och lättriden trots sin storlek och är känslig i dressyren och gör alltid sitt bästa. I år kommer även Kosels Sleipnir att finnas på plats. Han är 2,5 år med Fairy som mamma. Han är påbörjad inkörning och inridning. En mycket lugn och snäll kille, har varit med inne i staden ett flertal gånger för att träna på miljön, tanken är att han ska dra en remmalagsvagn för olika uppdrag framöver. Ägare är Emelia Kosel, Hult som även är uppfödare. Clydesdale är en hästras från som ursprungligen kommer från Skottland. Mankhöjden är mellan 163 och 183 cm. De tillåtna färgerna är svartbrun, brun, svart, fux och i sällsynta fall brunskimmel. Den har ofta stora vita tecken på benen och i ansiktet. Rasen är en tung kallblodshäst som lämpar sig som drag- och gårdshäst. Under 1800-talet var den mycket lik shirehästen men har sedan 1870-talet fått en egen stambok. Den används fortfarande på vissa enskilda platser som bryggarhästar och för timmertransporter. Clydesdalehästen är känd bland annat på grund av sina fina rörelser och avelsföreningarna menar att rasen är en "praktfull häst med en pompös, kraftfull hållning och en hög rörelseaktion som ger den en enastående elegans bland draghästar". Även hovarna och benen är en av rasens bästa egenskap. De är sunda, tåliga och starka och på utställningar är det oftast hovarna som domarna kollar först.

35 Svenska Morganhästföreningen - Escanias Commencement Jag vill framhäva morganhästen som en utomordentlig ungdomshäst som är lugn och trygg och ställer upp på det mesta. Tuva, 12 år, kommer att visa hur man kan rida dressyr utan hjälpmedel. Bara med kroppsspråk, tanke och intention. Barn är otroligt duktiga på att lära sig och det blir ett naturligt samspel. Genom att använda sin sits, kropp och energi så utvecklas kommunikationen och samarbetet emellan ryttare och häst till en nivå där bett eller hjälptyglar inte behövs. Resultatet blir ett ekipage i harmoni.

16,30 Alla raser presenteras och visar upp sig i en fartfylld invigning. 17,30 Svenska Russavelsföreningen Ewa Nowen Körning mot VM 2017

16,30 Alla raser presenteras och visar upp sig i en fartfylld invigning. 17,30 Svenska Russavelsföreningen Ewa Nowen Körning mot VM 2017 Paddockprogram 2015 Torsdag 26 november 16,00 Shire och Shetland hälsar välkommen 16,30 Alla raser presenteras och visar upp sig i en fartfylld invigning 17,30 Svenska Russavelsföreningen Ewa Nowen Körning

Läs mer

tema avelsstoet Kulltorps stuteri har en tanke bakom varje nytt föl 52 hästfocus #

tema avelsstoet Kulltorps stuteri har en tanke bakom varje nytt föl 52 hästfocus # 52 hästfocus #1 2012 www.hastfocus.se Kulltorps stuteri har en tanke bakom varje nytt föl R På Kulltorps stuteri har det i många år fötts upp vackra och framgångsrika welshponnyer sektion B, som har hävdat

Läs mer

Sofia Bengtsson Mitt namn år Sofia Bengtsson, jag är 18år gammal. Jag går sista året på Plönningegymnasiet, med inriktning NIU.

Sofia Bengtsson Mitt namn år Sofia Bengtsson, jag är 18år gammal. Jag går sista året på Plönningegymnasiet, med inriktning NIU. Sofia Bengtsson Mitt namn år Sofia Bengtsson, jag är 18år gammal. Jag går sista året på Plönningegymnasiet, med inriktning NIU. Där bor jag tillsammans med min häst Pilot. När vi inte går i skolan bor

Läs mer

Presentation av föreslagna personer till val vid SAAF Årsmöte 21/3 2015

Presentation av föreslagna personer till val vid SAAF Årsmöte 21/3 2015 Presentation av föreslagna personer till val vid SAAF Årsmöte 21/3 2015 Ordförande: Väljs på 1 år Maud Delling Ledamöter: väljs på mandatperiod 2 år Catherine Löfström, Alnö Foto: privat Foto: Emelie Löfström

Läs mer

Är man dressyrryttare så ska det väl framgå eller hur?

Är man dressyrryttare så ska det väl framgå eller hur? LFK har ju inte bara hoppryttare som tävlar för klubben utan även några duktiga dressyrryttare så vi har besökt Sofia Möller för att få veta lite mer om hennes liv. Om vi börjar från allra första början

Läs mer

Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes

Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes har ridit och sen Jonas som är hoppryttare och systern

Läs mer

Presentation av föreslagna personer till val vid SAAF Årsmöte 8/3 2014

Presentation av föreslagna personer till val vid SAAF Årsmöte 8/3 2014 Presentation av föreslagna personer till val vid SAAF Årsmöte 8/3 2014 Ordförande: Väljs på 1 år Ledamöter: väljs på mandatperiod 2 år Maud Delling Maria Molin, Kristinehamn Foto: privat Maud Delling är

Läs mer

Skara Hästivalen

Skara Hästivalen Skara Hästivalen 2018-09-29 2018 Skara Hästivalen Årets upplaga av Skara Hästivalen skedde på Skaraortens Ryttarförenings nya anläggning på Skålltorp strax utanför Skara. Det var tre olika teman: Hästens

Läs mer

Färs & Frosta Ryttartalanger 2011/2012

Färs & Frosta Ryttartalanger 2011/2012 Färs & Frosta Ryttartalanger 2011/2012 Anna Sandquist Hg3 Xuri d'ansa eller "Dansa" som hon kallas är ett sto född -06 efter Cortez - Jirlow. Ägare är KID lantbruk AB. Jag har haft Dansa sedan vintern

Läs mer

Verksamhetsberättelse TS 2018

Verksamhetsberättelse TS 2018 Bilaga 1 Verksamhetsberättelse TS 2018 Tävlingssektionen har under 2016 anordnat 16 stycken tävlingar och fyra Pay and Jump. Vi har haft 3 547 starter fördelat på 2 444 starter i hoppning och 1 103 starter

Läs mer

SDS:s bruksklassregler

SDS:s bruksklassregler SDS:s bruksklassregler Allmänt: Syftet med ridklasserna är att visa upp ponnyn under ryttare. Bedömningen i klasserna är fokuserad på ponnyn. Endast en liten del av bedömningen avser ryttarens insats.

Läs mer

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013.

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Sandra Nilsson Född 95 Meriter : Lag-SM medaljer på ponny Startat

Läs mer

MittVal PRINS CARL PHILIPS PRIS 2010 KVALSEGRARE

MittVal PRINS CARL PHILIPS PRIS 2010 KVALSEGRARE PRINS CARL PHILIPS PRIS 2010 KVALSEGRARE MittVal Prins Carl Philips Pris I år är det 23 år sedan kungafamiljen donerade Prins Carl Philips Pris till Stockholmsdistriktet. Nu ska det avgöras vem som blir

Läs mer

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Johanna Stjärnqvist: Tävlingsdag på Ribersborg 16/5-2015 Jag tänkte berätta om en tävlingsdag på Ribban. Först vaknar jag av att min väckarklocka

Läs mer

SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET

SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET SVENSKA RIDSPORTFÖRBUNDET Den nya grenen under SvRF Working Equitation WE - kommittéen Helena Wiklund och Jan Gustafsson Här är en gren som gör att alla kan mötas över gränserna oavsett hästeller ponnyras,

Läs mer

livsstil Systrarna som satsar allt i dressyren 6 hästfocus #

livsstil Systrarna som satsar allt i dressyren 6 hästfocus # 6 hästfocus #1 2012 www.hastfocus.se livsstil Systrarna som satsar allt i dressyren R Systrarna Thilda och Ebba Rimsäter tillhör Sveriges elit bland dressyrryttarna och de har mängder med framgångar bakom

Läs mer

HIDRA VI. Sto f. 2005. e. Abad III u. Alhaja VI ue. Odre. Fux, bläs, vvb, 170 cm. Uppfödare: Valdevita

HIDRA VI. Sto f. 2005. e. Abad III u. Alhaja VI ue. Odre. Fux, bläs, vvb, 170 cm. Uppfödare: Valdevita HIDRA VI Sto f. 2005 e. Abad III u. Alhaja VI ue. Odre Fux, bläs, vvb, 170 cm Uppfödare: Valdevita Hidra är ett unikt PRE-sto ur flera aspekter. Först och främst är hennes härstamning intressant, hon har

Läs mer

Strategi 2024 WE. Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare.

Strategi 2024 WE. Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare. Strategi 2024 WE Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare. Grupp1 : Anna N, Ulrika P, Gabriella P, Malin B, Åsa T, Ingela H Delmål för 2016/2017

Läs mer

En grå och mulen novemberdag åkte Karin och jag till Siri Swärd för en intervju.

En grå och mulen novemberdag åkte Karin och jag till Siri Swärd för en intervju. En grå och mulen novemberdag åkte Karin och jag till Siri Swärd för en intervju. Siri har i princip ridit i hela sitt liv. Hon började på ett gotlandsruss, fortsatte med en shetlandsponny och sen en B-ponny.

Läs mer

Svenska landslaget i Working. Equitation tar sikte mot. VM i Wien 5-8 juni 2014!

Svenska landslaget i Working. Equitation tar sikte mot. VM i Wien 5-8 juni 2014! Svenska landslaget i Working Equitation tar sikte mot VM i Wien 5-8 juni 2014! År 2014 är det VM i Wien 5-8 juni och fyra ekipage har kvalat dit och blivit uttagna att ingå i det svenska landslaget i Working

Läs mer

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Foto: Mattias Löfgren Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Camilla Kjellström och Nisses Sly Sly Min största merit är 5:a på lydnads-sm 2015 med Slys pappa Jax. Det året blev vi även inbjudna

Läs mer

Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan

Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan 13.00 så började de första gästerna droppa in vid kvart

Läs mer

TEMADAGAR. KOSTNAD alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för anhöriga)

TEMADAGAR. KOSTNAD alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för anhöriga) TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR - teori På Jutagårdens Ridskola vill vi inte bara prioritera och värdesätta ridning utan även teorin som vi anser är minst lika viktig för att få en värdefull utbildning.

Läs mer

TÄVLINGSREGLEMENTE FÖR UNGHÄSTCHAMPIONAT OCH FJORD-SM FÖR JUNIORER

TÄVLINGSREGLEMENTE FÖR UNGHÄSTCHAMPIONAT OCH FJORD-SM FÖR JUNIORER TÄVLINGSREGLEMENTE FÖR UNGHÄSTCHAMPIONAT OCH FJORD-SM FÖR JUNIORER SVENSKA SVENSKA FJORDHÄSTFÖRENINGEN Detta tävlingsreglemente ägs av Svenska Fjordhästföreningen (SFF). Det är SFF:s styrelse som äger

Läs mer

Johanssons satsar på cutting

Johanssons satsar på cutting Johanssons satsar på cutting Från hästrädd till fullkomligt cuttingfrälst Torbjörn Johansson fick möjlighet att prova på cutting och föll pladask för sporten. Två veckor efter beställde han en toppstammad

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län År/tidsperiod 2015 Gemensamma

Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län År/tidsperiod 2015 Gemensamma Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län Gemensamma Deltagare i DM måste tävla för klubb som är ansluten till Stockholms bestämmelser Läns Ridsportförbund StRF. DM och -DM arrangeras

Läs mer

Saluhästar den 28 juli i Båstad Hopphästar

Saluhästar den 28 juli i Båstad Hopphästar Saluhästar den 28 juli i Båstad Hopphästar OBS! Listan kommer att uppdateras kontinuerligt då vissa foton/uppgifter väntas in. 1. Flip s Ninja FLIPPAN sista avkomma!!! 5- årigt sto 172 cm e Nabab du Reve

Läs mer

PRINS CARL PHILIPS PRIS 2011 KVALSEGRARE

PRINS CARL PHILIPS PRIS 2011 KVALSEGRARE PRINS CARL PHILIPS PRIS 2011 KVALSEGRARE Prins Carl Philips Pris I år är det 24 år sedan kungafamiljen donerade Prins Carl Philips Pris till Stockholmsdistriktet. Nu ska det avgöras vem som blir årets

Läs mer

Katalog UPPDATERAD KULLTORPS STUTERI

Katalog UPPDATERAD KULLTORPS STUTERI Katalog UPPDATERAD 2015-10-15 KULLTORPS STUTERI säljer 17 välstammade renrasiga Welshponnyer på AUKTION Lördagen den 17 oktober 2015 kl. 12.00 Visning från kl. 10.00 Mats & Cecilia Olsson Holmsbergs gård,

Läs mer

Domarutbildning 13/2

Domarutbildning 13/2 Domarutbildning 13/2 Våra avelsmål & rasstandard Avelsmål Vad ska vi göra: Föda upp Dartmoorponnyer För vem ska vi göra det: För hela familjen, Dartmoorn är en allround ponny att trivas med. Vi ska inte

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

Storeglemente Svenskt halvblod 2004 Fastställda av SH Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen

Storeglemente Svenskt halvblod 2004 Fastställda av SH Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen Storeglemente Svenskt halvblod 2004 Fastställda av SH 2003-12-11 Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen Svenskt halvblod (fastställda 031211) ALLMÄNT För att en häst skall få tillgodoräkna sig

Läs mer

Valberedningens förslag till val vid SAAF Årsmöte den 17 mars 2012 Fet stil = föreslagna val

Valberedningens förslag till val vid SAAF Årsmöte den 17 mars 2012 Fet stil = föreslagna val Svenska Angloarabföreningen Valberedningens förslag till val vid SAAF Årsmöte den 17 mars 2012 Fet stil = föreslagna val Styrelse Mandatperiod Notering, förslag Ordförande: Anders Wickman, Ulricehamn 1

Läs mer

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012

Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Månadens Tävlingsekipage Oktober 2012 Förare: Johan Haglund Hund/hundar: Cahppes Zissa och Bigwams Cesko Klubb: Veberöds Brukshundklubb När började du tävla och med vilken hund startade din tävlingskarriär?

Läs mer

Preliminär katalog KULLTORPS STUTERI

Preliminär katalog KULLTORPS STUTERI Preliminär katalog KULLTORPS STUTERI säljer 19 välstammade renrasiga Welshponnyer på AUKTION Lördagen den 17 oktober 2015 kl. 12.00 Visning från kl. 10.00 Mats & Cecilia Olsson Holmsbergs gård, 388 92

Läs mer

Jag heter Emilie och fyller 25 år i sommar. Jag har ridit sedan jag var 9 år gammal och när jag var 11 år började jag på UPK. Det kändes på en gång

Jag heter Emilie och fyller 25 år i sommar. Jag har ridit sedan jag var 9 år gammal och när jag var 11 år började jag på UPK. Det kändes på en gång Emilie Wass Jag heter Emilie och fyller 25 år i sommar. Jag har ridit sedan jag var 9 år gammal och när jag var 11 år började jag på UPK. Det kändes på en gång att det var en extremt bra ridskola på alla

Läs mer

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie är 21 år och sitter som ordförande i DUS Värmland för året 2012. Hon har varit aktiv i DUS sedan 2007 där hon tidigare suttit

Läs mer

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Informationsblad och inbjudan till Körmöte i Vartofta den 20/10 2012 Efter bollracet. Här med inbjuds alla kuskar och groomar till en höst träff där vi tackar för året som

Läs mer

Dressyrtävlingar för ryttare med funktionshinder

Dressyrtävlingar för ryttare med funktionshinder Dressyrtävlingar för ryttare med funktionshinder Förord Dressyrtävlingar för ryttare med funktionshinder anordnas i enlighet med Svenska Ridsportförbundets tävlingsreglementen (TR) I - Gemensamma bestämmelser

Läs mer

Svenska Angloarabföreningen

Svenska Angloarabföreningen Svenska Angloarabföreningen Valberedningens förslag till val vid SAAF Årsmöte den 2 mars 2013 Röd text = föreslagna val Styrelse Mandatperiod Notering, förslag Ordförande: Maud Delling, Laholm 1 år föreslås

Läs mer

Blommor. Salong Heidenstam. Gullvivans

Blommor. Salong Heidenstam. Gullvivans Igår, söndagen den 20 december, bjöd Uppsala Ponnyklubb på Julshow för tjugotredje året i rad. Ungdomssektionen med Carolina och Lisa i spetsen hade satt ihop årets fartfyllda och roliga program. Dagens

Läs mer

BOLLERUP. -avel i världsklass. www.bollerup.se

BOLLERUP. -avel i världsklass. www.bollerup.se BOLLERUP -avel i världsklass www.bollerup.se Bakgrund Bollerup köpte sina första halvblodsston 1972. De som köptes in var Lankella 8714 f. 1969 e. Lansiär 377 u. Onkella 5661 e. Onkel 182 u. Andora 2284

Läs mer

Tösen bor i första boxen i magasinet. Hon är en kallblodstravare, cirka 147 cm i mankhöjd. Hon ägs av Anna och Astrid.

Tösen bor i första boxen i magasinet. Hon är en kallblodstravare, cirka 147 cm i mankhöjd. Hon ägs av Anna och Astrid. Stallets hästar Den 4 september 2011 Ann-Tösen Tösen bor i första boxen i magasinet. Hon är en kallblodstravare, mörkbrun och cirka 147 cm i mankhöjd. Hon ägs av Anna och Astrid. Alice Alice bor i lösdriften,

Läs mer

Morgan Riks 2016 Proposition

Morgan Riks 2016 Proposition Morgan Riks 2016 Proposition Svenska Morganhästföreningen inbjuder till Morgan Riks den 11-14 augusti 2016. Årets riks är ett samarrangemang mellan de raser som ingår i ASHR (Avelsföreningen för SpecialHästRaser)

Läs mer

Trav vid H längs spåret, trava diagonalt från M till K, skritt vid A.

Trav vid H längs spåret, trava diagonalt från M till K, skritt vid A. Engelsk Ridklass I Engelska ridklasser bedöms exteriör & ridbarhet. Ponny med ett gott temperament och en harmonisk ridning eftersöks. Ridning sker i grupp, därefter uppvisning och visning av häst vid

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Hur fort kan vi gå fram? Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Hur fort kan vi gå fram? Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Hur fort kan vi gå fram? Av Henrik Johansen Att utbilda en häst är som en lång spännande resa, med inslag av lärorika upplevelser. För att komma från en punkt till en annan måste

Läs mer

3-årstest 5 april 2012 Kungsgården i Flyinge

3-årstest 5 april 2012 Kungsgården i Flyinge 3-årstest 5 april 2012 Kungsgården i Flyinge Deltagarinformation Arrangör: Flyinge Hästsportklubb & Varmblodsklubben Malmöhus Samarbetspartner Välkommen till årets 1:a treårstest 5 april 2012 kl 09:00

Läs mer

Styrelsen informerar.

Styrelsen informerar. Nr 2 November 2013 Styrelsen informerar. Lovveckan är över och halva höstterminen har gått. En höst som fått en positiv start och vi hoppas att det håller i sig. Vi har från höststarten ökat med ca 25

Läs mer

Deltagande föreningar i rasparaden

Deltagande föreningar i rasparaden Deltagande föreningar i rasparaden under Falsterbo Horse Show, den 7 juli 2019 Amerikansk miniatyrhäst Svenska Miniatyrhästföreningen Den amerikanska miniatyrhästen är en liten, vacker och välbalanserad

Läs mer

Utdrag ur Sto & Unghästreglemente

Utdrag ur Sto & Unghästreglemente Utdrag ur Sto & Unghästreglemente Beräkningsuppgifter för avelsvärdebokstav l 2012 Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen ASVH Service AB 1 7. Avelsvärdeklasser för ston Efter individuell avelsvärdering

Läs mer

3-årstest 12 april 2013 Kungsgården i Flyinge. Arrangör: Flyinge Hästsportklubb & Varmblodsklubben Malmöhus

3-årstest 12 april 2013 Kungsgården i Flyinge. Arrangör: Flyinge Hästsportklubb & Varmblodsklubben Malmöhus 3-årstest 12 april 2013 Kungsgården i Flyinge Arrangör: Flyinge Hästsportklubb & Varmblodsklubben Malmöhus Välkommen till årets 1:a treårstest 12 april 2013 på Kungsgården i Flyinge Ändringar/avanmälan

Läs mer

Stora ögonblick att minnas

Stora ögonblick att minnas Stora ögonblick att minnas VI SES PÅ SVERIGES STÖRSTA HÄSTFEST! FRIENDS ARENA, STOCKHOLM 26 29 NOVEMBER 2015 WWW.SWEDENHORSESHOW.SE NYHET Spännande hoppklass Sweden Masters På söndagskvällen gör fem ryttare

Läs mer

Johan Arneng har haft en lång. Uppfödarprofilen. Uppfödarprofilen: Johan Arneng kombinerar fotboll med trav

Johan Arneng har haft en lång. Uppfödarprofilen. Uppfödarprofilen: Johan Arneng kombinerar fotboll med trav TEXT OCH FOTO: Anne Adre-Isaksson 22 Det var fascinationen för stammar och avel som lockade Johan Arneng in i travet. Idag är han avelsansvarig på Stall Zet och har egen uppfödning tillsammans med hustrun

Läs mer

Handbok för A, B & C tränare! Samt anvisningar för tränarutbildning

Handbok för A, B & C tränare! Samt anvisningar för tränarutbildning Handbok för A, B & C tränare! Samt anvisningar för tränarutbildning Utgåva 7 Handbok för tränare! Tränarutbildningens bakgrund Tränarutbildningen startade 1991, bakgrunden till bildandet var då att de

Läs mer

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info Ditt fö retag Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN TITTA IN I STYRELSEARBETET Vi har styrelsemöte i slutet av varje månad och vill gärna ha synpunkter och idéer från er alla som vi kan ta med i

Läs mer

Saluhästar den 28 juli i Båstad Hopphästar

Saluhästar den 28 juli i Båstad Hopphästar Saluhästar den 28 juli i Båstad Hopphästar OBS! Listan kommer att uppdateras kontinuerligt då vissa foton/uppgifter väntas in. 1. Flip s Ninja FLIPPAN sista avkomma!!! 5-årigt sto 172 cm e Nabab du Reve

Läs mer

SVERIGES STORA HÄSTFEST!

SVERIGES STORA HÄSTFEST! SVERIGES STORA HÄSTFEST! TÄVLING, SHOW & MÄSSA FRIENDS ARENA, STOCKHOLM 27 30 NOV 2014 Premiär inomhusfälttävlan KÖP BILJETT PÅ: WWW.SWEDENHORSESHOW.SE MISSA INTE SVERIGES STORA HÄSTFEST! Utökad ridsportmässa!

Läs mer

Jag såg dig och kände så starkt i hjärtat det här är min häst, nästa dag var annonsen borta... Jag tänkte att äh jag hade ändå inte möjlighet att köpa en unghäst nu, för jag hade inte stallplats för en

Läs mer

Hur man använder ordböcker och andra hjälpmedel för stavning och ordförståelse. (SV åk 4 6)

Hur man använder ordböcker och andra hjälpmedel för stavning och ordförståelse. (SV åk 4 6) PIA HAGMAR SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Klara drömmer om att rida. Varje gång hon ser en häst växer längtan inuti henne. Men hennes mamma har inte råd att betala för ridlektioner. En dag

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Textbladet får skrivas ut och kopieras Talgoxen Hallå, hallå, hallå vad är det som står på? Nu kommer våren snart, helt underbart så klart! En talgoxe

Läs mer

Kom och testa på fenomenet SHOWING. Direktimporterat från England. (med medföljande domare)

Kom och testa på fenomenet SHOWING. Direktimporterat från England. (med medföljande domare) Kom och testa på fenomenet SHOWING Direktimporterat från England (med medföljande domare) Tycker du att det är tråkigt att man bara kan tävla i hoppning eller dressyr? Vill du ha en gren till? Eller gillar

Läs mer

Slättåkra Alla-Kan 2016 Resultat.

Slättåkra Alla-Kan 2016 Resultat. Slättåkra Alla-Kan 2016 Resultat. Hanna Blomberg, 6år och sin Snowy Flight blev utsedd till All Around Champion Det är ingen förening med många personer som ordnar denna tävling utan det är jag, Miranda

Läs mer

Lättläst. Gula Pressen. Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Lättläst / GULA PRESSEN

Lättläst. Gula Pressen. Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Lättläst / GULA PRESSEN gp FDUV Lättläst Gula Pressen Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Nummer 1 FEBRUARI 2012 Lättläst / GULA PRESSEN 1 Islandshästar på Ankis stall Det är en fin dag på Ankis ridstall. Det är kallt i

Läs mer

Tävlingen. Marie Helleday Ekwurtzel. Illustrerad av Lena Furberg

Tävlingen. Marie Helleday Ekwurtzel. Illustrerad av Lena Furberg Tävlingen Marie Helleday Ekwurtzel Illustrerad av Lena Furberg 1 EN HÄRLIG KÄNSLA Måste hästar bajsa så mycket? suckade Lilly. Hon skakade bort det långa, bruna håret ur ansiktet. Köp en guldfisk i stället,

Läs mer

Svenska Knabstrupperföreningens RIKSUTSTÄLLNING Med Årets Unghästtalang Hanaskede, Axvall 11-12 augusti 2012

Svenska Knabstrupperföreningens RIKSUTSTÄLLNING Med Årets Unghästtalang Hanaskede, Axvall 11-12 augusti 2012 Svenska Knabstrupperföreningens RIKSUTSTÄLLNING Med Årets Unghästtalang Hanaskede, Axvall 11-12 augusti 2012 Gemensamma bestämmelser: 1. Anmälningstiden utgår måndagen den 23 juli 2012. 2. Anmälan på särskild

Läs mer

Är jag i rätt klass? B tränarkurs Strömsholm. Namn: Emma Emanuelsson. Handledare: Elisabeth Lundholm, Pether Markne

Är jag i rätt klass? B tränarkurs Strömsholm. Namn: Emma Emanuelsson. Handledare: Elisabeth Lundholm, Pether Markne Är jag i rätt klass? B tränarkurs Strömsholm Namn: Emma Emanuelsson Handledare: Elisabeth Lundholm, Pether Markne 2016-2017 1 Innehållsförteckning Inledning Syfte/Frågeställning Metoder/Material Slutsats/Analys

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SVENSKT MÄSTERSKAP FÖR FJORDHÄSTAR

REGLEMENTE FÖR SVENSKT MÄSTERSKAP FÖR FJORDHÄSTAR REGLEMENTE FÖR SVENSKT MÄSTERSKAP FÖR FJORDHÄSTAR Svenska Fjordhästföreningen REGLERNA FASTSTÄLLDA 2015 av styrelsen Innehållsförteckning Mom 1 Arrangemang... 3 Mom 2 Reglementen... 4 2.1 Svenska Ridsportförbundets

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren har föreningen

Läs mer

Gripens RF dressyr meeting för ponny 29/6-1/7

Gripens RF dressyr meeting för ponny 29/6-1/7 Gripens RF dressyr meeting för ponny 29/6-1/7 I helgen var det ett dressyr meeting för ponnyekipage i Strängnäs. Ett meeting är när en tävling håller på i två eller flera dagar och man stannar kvar på

Läs mer

Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar.

Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar. Vindelns Ridklubb söker nu sponsorer och samarbetspartners som vill synas i verksamheten och stödja en av Västerbottens populäraste ridklubbar. Vi hoppas att ni och ert företag vill vara med och sponsra

Läs mer

Jan Brink: Hur blir man bäst? - Göteborg Horse Show 2008 - Häst - Agria Djurförsäkr...

Jan Brink: Hur blir man bäst? - Göteborg Horse Show 2008 - Häst - Agria Djurförsäkr... Sida 1 av 7 Jan Brink: Hur blir man bäst? På ovanstående tema höll Jan Brink sin uppskattade clinic i Scandinavium. Han ställde sig frågan vad som krävs för att nå toppen? Och om det räcker med talang

Läs mer

SPONSORBLAD FÖR VKRK

SPONSORBLAD FÖR VKRK SPONSORBLAD FÖR VKRK Hur vill ni stötta och synas i en av Landskronas största idrottsföreningar och Sveriges bästa ridskola? Viarps kör- och ridklubb är en ideell förening som grundades 1972. Under åren

Läs mer

ÄNGHAGA ISLANDSHÄSTAR

ÄNGHAGA ISLANDSHÄSTAR ÄNGHAGA ISLANDSHÄSTAR Amanda frá Ingólfsholti f.1998,fux med ljus man och svans, sto, femgångare, blup 110 bedömd till 7,87 e. Gustur frá Hóli 8,57 ee. Gáski frá Hofsstöðum 8,32 - eee. Hrímnir frá Vilmundarstöðum

Läs mer

hästfolk 6 hästfocus #2 2011 www.hastfocus.se De helande hästarna Samspel Anna och hennes halvblod Benetton samspelar i terapisessionerna.

hästfolk 6 hästfocus #2 2011 www.hastfocus.se De helande hästarna Samspel Anna och hennes halvblod Benetton samspelar i terapisessionerna. hästfolk De helande hästarna Samspel Anna och hennes halvblod Benetton samspelar i terapisessionerna. 6 hästfocus #2 2011 www.hastfocus.se De helande hästarna hästfolk De helande hästarna The Joy of being

Läs mer

December Jul-Kul. Allbreed-Tävling. Pinto Horse Association of Sweden. 9 december, Vartofta Kör och Ridsällskap

December Jul-Kul. Allbreed-Tävling. Pinto Horse Association of Sweden. 9 december, Vartofta Kör och Ridsällskap December Jul-Kul Pinto Horse Association of Sweden Allbreed-Tävling 9 december, 2017 Vartofta Kör och Ridsällskap PtHA Mission Statement Att förbättra, marknadsföra och utveckla Pinto hästar, ponnyer,

Läs mer

Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb.

Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb. Rallylydnad på Helsingborg Brukshundsklubb. Rallylydnad. I rallylydnad står samarbete, kontakt och glädje i fokus. Det är en allmän hundsport där alla hundar kan delta. Om Rallylydnad. Genom glädje, kommunikation

Läs mer

Teorivecka. V 44 Tema: Hästsportens mångfald Mer för fler enligt Idrottslyftet

Teorivecka. V 44 Tema: Hästsportens mångfald Mer för fler enligt Idrottslyftet Teorivecka V 44 Tema: Hästsportens mångfald Mer för fler enligt Idrottslyftet Här nedan ser ni utbudet på höstens teorivecka. Alla ridande elever är varmt välkomna att delta på hur många aktiviteter ni

Läs mer

NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE

NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE Terminsavslutning med miniatyrhästar Juni 2013 En alv vann årets maskeradtävling! Ordförande har ordet. Nu är det sommar och våra hästar ska också få semester

Läs mer

GRUNDPROPOSITION SHETLAND NORDS BRUKSTÄVLING

GRUNDPROPOSITION SHETLAND NORDS BRUKSTÄVLING GRUNDPROPOSITION SHETLAND NORDS BRUKSTÄVLING Tävlingarna är endast öppen för renrasiga shetlandsponnyer (raskod 38 med pass utfärdat av Sveriges Shetlandssällskap eller motsvarande utländsk stambok). Tävlingarna

Läs mer

Rönninge-ritten 7/6-08.

Rönninge-ritten 7/6-08. Rönninge-ritten 7/6-08. Varsågoda och rid! Sa en glad funktionär när vi i min grupp ivrigt skrittade iväg på den första CR slingan på 30 km. Det var en varm och solig dag så vi fick det goda rådet att

Läs mer

Han bor tillsammans med 20 andra hästar i Polisens stall här i Malmö stad. Mat får de två gånger om dagen.

Han bor tillsammans med 20 andra hästar i Polisens stall här i Malmö stad. Mat får de två gånger om dagen. PROJEKT POLISEN: Polishästar, del 1 Det här är Sierra. Han är 12 år och jobbar som polishäst här i Malmö. Han bor tillsammans med 20 andra hästar i Polisens stall här i Malmö stad. Där har de alla varsin

Läs mer

TRK-NYTT. Våren är här och nya utmaningar väntar på klubben!

TRK-NYTT. Våren är här och nya utmaningar väntar på klubben! TRK-NYTT Nr 2 Mars 2014 Våren är här och nya utmaningar väntar på klubben! Nu har vi kommit en bit in på den nya terminen och allting rullar på som det brukar göra. Vi står ändå inför några förändringar

Läs mer

R I D S P O R T S AT S N I N G

R I D S P O R T S AT S N I N G Young Riders Academy RIDSPORTS AT SNI NG 2013 Young Riders Academy Young Riders Academy ger unga ryttartalanger en unik chans till utvecklingsmöjligheter inom hoppning eller dressyr på ett såväl sportsligt

Läs mer

REMISS. Dnr: / Enligt sändlista 1(5) Avdelningen för djurskydd och hälsa

REMISS. Dnr: / Enligt sändlista 1(5) Avdelningen för djurskydd och hälsa 1(5) REMISS Dnr: 6.2.16-6828/13 2013-06-18 Avdelningen för djurskydd och hälsa Enligt sändlista Enheten för häst, fjäderfä och vilt Enheten för sällskapsdjur Remiss angående förslag till beslut: Ändring

Läs mer

SVERIGES STORA HÄSTFEST!

SVERIGES STORA HÄSTFEST! SVERIGES STORA HÄSTFEST! TÄVLING, SHOW & MÄSSA FRIENDS ARENA, STOCKHOLM 27 30 NOV 2014 Premiär inomhusfälttävlan KÖP BILJETT PÅ: WWW.SWEDENHORSESHOW.SE MISSA INTE SVERIGES STORA HÄSTFEST! Utökad ridsportmässa!

Läs mer

Måndag. Tisdag. Gör hästen klar för lektion 16.00-16.45 Instruktör: Elin H

Måndag. Tisdag. Gör hästen klar för lektion 16.00-16.45 Instruktör: Elin H Måndag Gör hästen klar för lektion 16.00-16.45 För dig som behöver träna på att göra iordning hästen inför lektion. Vi kommer att träna på att sadla, tränsa och sätta på resten av hästens utrustning, och

Läs mer

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017

Presentation av SBKs talangtrupp i lydnad 2017 Ann Svensson Fia-Friends Vilja-Visa - Vilja Ålder: Född december 2014 Tävlar i: Klass 3 Tävlar för: Bro Håbo brukshundklubb Nämn några av din hunds styrkor då det gäller träning eller tävling: Vilja älskar

Läs mer

Tävlingsinstruktioner Alleby Ridklubb

Tävlingsinstruktioner Alleby Ridklubb Tävlingsinstruktioner Alleby Ridklubb Gemensamma instruktioner Tävlingsledare Roller: (representant styrelsen) 1st Ansvarig från styrelsen (om ingen annan anvisas) Funktionskläder Alleby Tillsätt arbetsgrupp:

Läs mer

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet.

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet. --Medlemsblad 1, Januari 2019-- Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Medlemsbladet har gått ut var tredje månad under ett års tid och jag hoppas det är något ni uppskattat. För mig blir

Läs mer

Den första moderna distansritten i Sverige hölls 1977.

Den första moderna distansritten i Sverige hölls 1977. Kort om distansritt Den första moderna distansritten i Sverige hölls 1977. Sporten blev en erkänd FEI-gren 1982. Distansritt är numera den tredje största ridsportsgrenen ansluten till FEI, näst efter hoppning

Läs mer

Sommarutställning. På Örsta Kulle i Kumla Lördagen den 10 augusti Pris: 20 kr. ÖPAF år

Sommarutställning. På Örsta Kulle i Kumla Lördagen den 10 augusti Pris: 20 kr. ÖPAF år Sommarutställning ÖPAF 1975-2013 38 år På Örsta Kulle i Kumla Lördagen den 10 augusti 2013 Pris: 20 kr Anläggningsskiss Vägbeskrivning Från Stockholm: Från motorväg tag av vid avfart Kumla. Kör rakt igenom

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SVENSKT MÄSTERSKAP FÖR FJORDHÄSTAR

REGLEMENTE FÖR SVENSKT MÄSTERSKAP FÖR FJORDHÄSTAR REGLEMENTE FÖR SVENSKT MÄSTERSKAP FÖR FJORDHÄSTAR Innehållsförteckning Mom 1 Arrangemang... 2 Mom 2 Reglementen... 2 2.1 Svenska Ridsportförbundets Tävlingsreglemente... 2 2.2 Jordbrukare Ungdomens Förbund,

Läs mer

Jag ringde upp Lars Östrell som har hand om polishästarna här i Malmö och ställde några frågor om polishästar och hur de jobbar.

Jag ringde upp Lars Östrell som har hand om polishästarna här i Malmö och ställde några frågor om polishästar och hur de jobbar. PROJEKT POLISEN: Polisrytteriet, del 1 Jag ringde upp Lars Östrell som har hand om polishästarna här i Malmö och ställde några frågor om polishästar och hur de jobbar. Hur gamla är hästarna? De är mellan

Läs mer

Svenska Welshponny & Cobföreningen & Svenska New Forestföreningen

Svenska Welshponny & Cobföreningen & Svenska New Forestföreningen Svenska Welshponny & Cobföreningen & Svenska New Forestföreningen Proposition för Svenska Welshponny och Cobföreningens & Svenska New Forest föreningens Lokalutställning med Ridklasser i Björka, By Kyrkby

Läs mer

Propositioner för Svenska Welshponny och Cobföreningens Lokalutställning med Ridklasser i Björka, By Kyrkby den 19 september 2015

Propositioner för Svenska Welshponny och Cobföreningens Lokalutställning med Ridklasser i Björka, By Kyrkby den 19 september 2015 Propositioner för Svenska Welshponny och Cobföreningens Lokalutställning med Ridklasser i Björka, By Kyrkby den 19 september 2015 Allmänna bestämmelser. 1. Utställningen är öppen för alla Welshponnyer/cobbar,

Läs mer

Stress hos hästar i träning

Stress hos hästar i träning Stress hos hästar i träning Stress är något som ofta hör till vardagen hos en galoppör. De tränas tidigt att bli explosiva, reagera snabbt och springa fort. De vi använder oss av är deras naturliga flyktinstinkter.

Läs mer