Konstlotteriet 2015/16

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Konstlotteriet 2015/16"

Transkript

1 Konstlotteriet 2015/16 Konstverk för utlottning i Konstföreningen Ögonfröjds konstlotteri i februari 2016 Mått i centimeter. Eftersom måttet inklusive ram är viktigt när man funderar på hur man skulle hänga ett konstverk där hemma, anges det måttet. Inköpspriser anges inklusive eventuell inramning om inget annat sägs.

2 Joakim Allgulander Blinded Grafik. b 53 x h 41 Medlemsblad från Konst & Folk Joakim Allgulander, född 1965 i Stockholm, är konstnär och keramiker. Han studerade vid Ölands folkhögskola och Konstfack i Stockholm. Han arbetar mest med skulptur och grafik. Utopiska drömmar, natur och undergångsromantik är återkommande teman i hans skapande. Verken har ofta ett fotografiskt uttryck.

3 Bachtiarisk nomadmatta Persisk matta från bachtiarerna och lorerna Handknuten. b 165 x l 295 Inköpspris kronor efter specialrabatt; värde enligt garantibevis kronor Bachtiarerna är en nomadstam som delar traditioner med lorerna längre västerut. Deras mattor knyts på bomullsvarp med både den turkiska (ghiordes) och den persiska (senneh) knuten. Figurativa mönster förekommer ofta, i det här fallet Den persiska trädgården. Mattan har abracher, olikfärgningar i garnerna, vilket är normalt för en stor handknuten matta.

4 Astri Bergman Taube Café Fin de Siècles trogna gäster en vintermorgon i hettan Grafik. Med tavlan följer en bok om konstnären. b 59 x h 44 Inköpspris kronor exklusive boken Astri Bergman Taube, , var dotter till hovkonstgjutaren Herman Bergman och levde sålunda från barnsben i en konstnärlig miljö gifte hon sig med Evert Taube. Sin konstnärliga utbildning fick hon i Paris, Rom, Florens och Neapel. Hon var även elev hos Carl Milles. För många är hon främst känd som skulptör, men hon gjorde också ett stort antal grafiska blad, influerade av paret Taubes olika miljöer.

5 Karin Broos Flicka vid fönster Giclée b 56 x h 74 Inköpspris kronor plus inramning Karin Broos föddes i Uppsala men växte upp i Linköping och Malmö. Först inriktad på att bli modetecknare reste hon till Holland, där hon studerade vid konst- och designakademin i Breda och vid den kungliga nederländska konstakademin. Med sin holländske make flyttade hon sedan till Hagfors, där hon ännu bor. Hennes konstnärskap kännetecknas av fotorealistiska målningar med motiv från hemmet, ateljén och det värmländska landskapet. Personer avbildas ofta i tysta miljöer, vända från betraktaren. Vad hände före det avbildade ögonblicket och vad kommer att hända?

6 Lis Gram LG 3 Litografi b 40 x h 52 Medlemsblad från Våga se Lis Gram skriver: För uppgiften till Våga se har jag valt att låta omgivningen kring Ödegården i Simlångsdalen vara inspirationen för fyra litografiska tryck. Serien kallar jag Fabeldjur. Fabeldjuren uppstår när jag sitter i stugan och tittar ut över skogen. Jag ser dem i skymningen, djupt in mellan träden. De blir levande och uppstår i olika former och färger efter solens gång.

7 Lis Gram LG 4 Litografi b 40 x h 52 Medlemsblad från Våga se Lis Gram skriver: För uppgiften till Våga se har jag valt att låta omgivningen kring Ödegården i Simlångsdalen vara inspirationen för fyra litografiska tryck. Serien kallar jag Fabeldjur. Fabeldjuren uppstår när jag sitter i stugan och tittar ut över skogen. Jag ser dem i skymningen, djupt in mellan träden. De blir levande och uppstår i olika former och färger efter solens gång.

8 Robert Greenhalf Cranes Grafik b 45 x h 42 Inköpspris kronor Robert Greenhalf föddes 1950 i Sussex. Han studerade vid Eastbourne och Maidstone Colleges of Art. Hans motivkrets är vilda och tama djur och landskap, och teknikerna är ofta akvarell, olja eller träsnitt. Han tillbringar mycket tid ute i naturen och gör sina skisser där för att sedan fullborda verken i ateljén.

9 Lars Eje Larsson Diner Litografi b 51 x h 42 Medlemsblad från Våga se Lars Eje Larsson skriver: Sent på kvällarna, för trött för att arbeta men för rastlös för att lägga mig blev jag sittandes och tittade på långfilmer på TVn. Ibland tappade jag intresset för filmen, lät bara bilderna flöda förbi. Då dök det plötsligt upp en scen som intresserade mig. Inte för handlingens skull utan av rent estetiska skäl som komposition, ljussättning m.m. Det här skulle vara spännande att måla, sade jag till mig själv. Ja men gör det då! (---) Det är nu några av dessa scener som är underlag till de fyra bladen för Våga se. Tanken är att jag målar upp en scen, men det är betraktaren som gör storyn. Jag har fått höra många fantasifulla och roliga stories om mina Scener.

10 Lars Eje Larsson Yellow Skirt Grafik b 52 x h 42 Medlemsblad från Våga se Lars Eje Larsson skriver: Sent på kvällarna, för trött för att arbeta men för rastlös för att lägga mig blev jag sittandes och tittade på långfilmer på TVn. Ibland tappade jag intresset för filmen, lät bara bilderna flöda förbi. Då dök det plötsligt upp en scen som intresserade mig. Inte för handlingens skull utan av rent estetiska skäl som komposition, ljussättning m.m. Det här skulle vara spännande att måla, sade jag till mig själv. Ja men gör det då! (---) Det är nu några av dessa scener som är underlag till de fyra bladen för Våga se. Tanken är att jag målar upp en scen, men det är betraktaren som gör storyn. Jag har fått höra många fantasifulla och roliga stories om mina Scener.

11 Johan Petterson Häst Grafik b 22 x h 22 Medlemsblad Våga se Johan Petterson föddes 1957 i Stockholm där han ännu bor, fast han också har en ateljé på Österlen. Han utbildades på Konstfack (måleri) Jacques Werup har i boken "Terra Incognita" beskrivit bilderna på följande sätt: Det är som om han befinner sig ingenstans eller överallt på samma gång, i det ingenmansland som är syntesen av en direkt naturupplevelse och en indirekt. Han har haft ett stort antal separatutställningar och är representerad på flera museer.

12 Marie Wenngren Jerker s chair purple Giclée med handkolorering b 65 x h 65 Inköpspris kronor plus inramning Marie Wenngren är verksam i sin ateljé i Karlstad. Hennes främsta uttrycksmedel är akryl, men hon arbetar även med gouache och akvarell. Hon anser sitt skapande bygga på att vara mycket närvarande i processen. Själva bildbyggandet är det spännande, att hitta ett gensvar i bilden, att hitta balansen och färgspråket. Ofta handlar det om att försöka fånga upp en känsla.

13 Camilla West Landscape I Giclée b 61 x h 48 Inköpspris kronor plus inramning Camilla West skriver: Jag har valt att ge mina målningar titeln landskap med datum. Datumet är viktigt för mig och bilderna, menar jag, eftersom det jag målat har jag sett med de ögonen jag såg med just den dagen. Mina tankar är dagligen på många platser, och tankarna fyller och ögon ser och kroppen märker och dessemellan flyter jag bara utan tankar och tar öppet emot landskapet, jag tänker att jag ser det vackra i det enskilda och i helheten, natt, dag och dimma och får lust att måla och berätta om min begeistring. Mitt sinne är öppet och tar emot och fyller mina tankar Mitt liv har varit en resa, känner jag ibland reser jag i mörker ledd av ljus, ibland i helt mörker, och ibland känns allt ljust och gott, ibland i dimma och allt är oklart och du kan se en meter framför dig utan att veta vart du är på väg, att resa i dimma, och du fortsätter med lite mindre fart, därför skiftar bilder mellan natt och dag och grå nyanser och årstider. Jag är på väg på en resa, gudarna vete vart men det är landskapen som är min väg.

Konstlotteriet 2014/15

Konstlotteriet 2014/15 Konstlotteriet 2014/15 Konstverk för utlottning i Konstföreningen Ögonfröjds konstlotteri i februari 2015 Mått i centimeter. Eftersom måttet inklusive ram är viktigt när man funderar på hur man skulle

Läs mer

Konstlotteriet 2016/17

Konstlotteriet 2016/17 Konstlotteriet 2016/17 Konstverk för utlottning i Konstföreningen Ögonfröjds konstlotteri i februari 2017 Mått i centimeter. Eftersom måttet inklusive ram är viktigt när man funderar på hur man skulle

Läs mer

Konstlotteriet 2017/18

Konstlotteriet 2017/18 Konstlotteriet 2017/18 Konstverk för utlottning i Konstföreningen Ögonfröjds konstlotteri i februari 2018 Mått i centimeter. Eftersom måttet inklusive ram är viktigt när man funderar på hur man skulle

Läs mer

Konstnärer sommaren 2018

Konstnärer sommaren 2018 Nyhetsbrev juni Hej! Vi närmar oss sommaren, syrenerna har blommat ut och när jag i dagarna var i Danmark stod flädern i full blom. Med sommaren kommer också en hektisk, men rolig tid, för oss. 29 juni

Läs mer

Konst av Roger Sandberg

Konst av Roger Sandberg Konst av Roger Sandberg Måleri med färg och ljus Jag målar i olika tekniker: akvarell, olja, akryl eller oljepastell. Motiven skiftar från förhållandevis realistiska naturbilder till mera abstrakta bilder.

Läs mer

Hulda Claesson-Silfverstolpe

Hulda Claesson-Silfverstolpe Hulda Claesson-Silfverstolpe 1887 1954 1887 Hulda Wilhelmina föds i Karlstad den 26 maj. 1914-15 Vistades i Ryssland där hon studerade konst, främst med inriktning på kyrklig konst. 1917-18 Studier vid

Läs mer

Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk

Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk Carl Hommoud, född 1976 i Stockholm, utbildade sig vid Konsthögskolan Valand i Göteborg 1999-2004. Han arbetar främst med måleri och

Läs mer

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar.

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar. Språkrunda För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö Hej och välkommen till Moderna Museet Malmö! Här kommer du att ha möjlighet att titta på konst och uppleva den på ditt eget sätt samtidigt

Läs mer

STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009

STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009 STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009 Viveka Gardahl, Ann Helen Bengtsson, Martina Eriksson, Eva Fresk, Helga Gudding Östman, Hans Karlsson, Sara Karlsson, Gunilla Karlström, Lennart Melin, Anette

Läs mer

Konstnär Eva Wirén 2016 /2017

Konstnär Eva Wirén 2016 /2017 Konstnär Eva Wirén 2016 /2017 THE ARTIST IS PRESENT EVA WIRÉN. Eva gestaltar och förmedlar sina känslor och tankar via olja, akryl eller akvarell. Hon hämtar inspiration och kraft ur drömmar, kvinnan,

Läs mer

Konstpedagogiska Program 2012. Hogstadiet & Gymnasiet

Konstpedagogiska Program 2012. Hogstadiet & Gymnasiet Konstpedagogiska Program 2012 Hogstadiet & Gymnasiet Upplev, skapa och kommunicera Bror Hjorths Hus erbjuder visningar på olika teman utifrån konstnären Bror Hjorths konst eller med utgångspunkt i de tillfälliga

Läs mer

Tyresö Konstförenings medlemslotteri torsdagen den 25 januari 2018

Tyresö Konstförenings medlemslotteri torsdagen den 25 januari 2018 Tyresö Konstförenings medlemslotteri torsdagen den 25 januari 2018 1. Lina Löfström Baker Bosatt och verksam i Tyresö. Hon är fotograf utbildad vid Napier University i Skottland 2003 2007. Hon mottog Tyresö

Läs mer

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar.

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar. Språkrunda För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö Hej och välkommen till Moderna Museet Malmö! Här kommer du att ha möjlighet att titta på konst och uppleva den på ditt eget sätt samtidigt

Läs mer

Alma Buckard. Alma Buckard konstnärskap med förhinder. Sonen Ola Buckard i maj 2017:

Alma Buckard. Alma Buckard konstnärskap med förhinder. Sonen Ola Buckard i maj 2017: 1904-1988 Sonen Ola Buckard i maj 2017: konstnärskap med förhinder. Min mor, (f. Schönberg), föddes i Ravastbo/Huddunge 1904 och dog i Sala 1988. Alma växte upp på ett småbruk som näst yngst av sju barn

Läs mer

du vet att du har svaret nära nu ERIKA BENGTSDOTTER SILVIJA BOIJSEN SINKA MATS WALTRÉ PY WERNSTEDT

du vet att du har svaret nära nu ERIKA BENGTSDOTTER SILVIJA BOIJSEN SINKA MATS WALTRÉ PY WERNSTEDT du vet att du har svaret nära nu ERIKA BENGTSDOTTER SILVIJA BOIJSEN SINKA MATS WALTRÉ PY WERNSTEDT Konstnär som arbetar med måleri och flerdimensionella arbeten och installationer. Konstnär inspirerad

Läs mer

Carl Larsson vänner & ovänner

Carl Larsson vänner & ovänner Carl Larsson vänner & ovänner Nationalmuseums samlingar kan användas på många olika sätt i undervisningen, i bland annat svenska, historia, samhällskunskap och bild. Våra lärarhandledningar är ett hjälpmedel

Läs mer

Utställningstider 2011. Amatörvinnarna 2009. 5 mars 20 mars

Utställningstider 2011. Amatörvinnarna 2009. 5 mars 20 mars Utställningstider 2011 5 mars 20 mars Amatörvinnarna 2009, Höglandet 26 mars 10 april Matz Nordell, Kalmar 12 november 27 november Åsa Lindsjö och Kristina Karlsson, Nässjö 10 december 8 januari (2012)

Läs mer

18 ÅLANDSPOSTEN FRIMÄRKEN

18 ÅLANDSPOSTEN FRIMÄRKEN 18 ÅLANDSPOSTEN FRIMÄRKEN Förr var jag mer slaviskt bunden till hur djuren exakt såg ut men det är skönt att idag kunna frigöra sig och jobba mera enligt fantasin, även om jag lägger stor vikt vid att

Läs mer

EN STAD I EVIG FÖRÄNDRING TA DEL AV AKVARELLISTEN PETER CZERNIAK S SENTIMENTALA STOCKHOLMSSKILDRINGAR

EN STAD I EVIG FÖRÄNDRING TA DEL AV AKVARELLISTEN PETER CZERNIAK S SENTIMENTALA STOCKHOLMSSKILDRINGAR EN STAD I EVIG FÖRÄNDRING TA DEL AV AKVARELLISTEN PETER CZERNIAK S SENTIMENTALA STOCKHOLMSSKILDRINGAR 16 februari, 2018 Taggar: AkvarellKonstnärPeterCzerniakSlussenSödermalmStockholm Peter Czerniak föddes

Läs mer

TEMAVISNING MED VERKSTAD

TEMAVISNING MED VERKSTAD KONST/GENUS TJEJBILDER - KILLBILDER Efter en kort introduktion kring Bror Hjorths skulpterade Färg & Formskylt (där kvinnan står som symbol för naturen och det vilda) delas klassen in i mindre grupper.

Läs mer

UKIYO-E BILDER FRÅN DEN FÖRBIFLYTANDE VÄRLDEN

UKIYO-E BILDER FRÅN DEN FÖRBIFLYTANDE VÄRLDEN UKIYO-E BILDER FRÅN DEN FÖRBIFLYTANDE VÄRLDEN Värmlands Museum visar Japanska Träsnitt Under utställningen Bilder från den förbiflytande världen, där ett 50 tal träsnitt visas, vill vi berätta om konstnärerna,

Läs mer

Hej! Välkommen till höstens aktiviteter! Bild framsida: Red Chair, Alexander Lervik

Hej! Välkommen till höstens aktiviteter! Bild framsida: Red Chair, Alexander Lervik HÖST PROGRAM 2018 Hej! Konstklubben i Haninge kommun är en ideell förening vars syfte är att främja intresset för och kunskap om konst. Tillsammans besöker vi utställningar med guidade visningar, hälsar

Läs mer

Galleri Final ställer ut i

Galleri Final ställer ut i 5-ÅRS JUBILEUM Galleri Final ställer ut i Henrik Johansson, olja på duk BÄSTEKILLE 3/4-6/4, 11/4-12/4 2015 Välkommen till Galleri Finals påskutställning i FABRIKEN Bästekille Vi säger det varje år, vår

Läs mer

HS Konstförening Vinstlista konstutlottning 21 november 2018

HS Konstförening Vinstlista konstutlottning 21 november 2018 HS Konstförening Vinstlista konstutlottning 21 november 2018 1 (6) 1. Akryl "Pyssel" Konstnär: Birgitta Berggren Vinnare: 228 Åse Livefalk 2. Akryl "Solrosor" Konstnär: Sandra Larsson Vinnare: 926 Eva

Läs mer

2017 års konstlotteri i Jönköpings läns konstförening

2017 års konstlotteri i Jönköpings läns konstförening 2017 års konstlotteri i Jönköpings läns konstförening Lördagen den 25 november kl 15.00 samlas medlemmarna till lotteri och vinstutdelning på Länsmuseet i Jönköping. Den som betalat medlemsavgift för året

Läs mer

Bibeln för barn presenterar. Himlen, Guds vackra hem

Bibeln för barn presenterar. Himlen, Guds vackra hem Bibeln för barn presenterar Himlen, Guds vackra hem Skriven av: Edward Hughes Illustrerad av: Lazarus Bearbetad av: Sarah S. Översatt av: Christian Lingua Framställd av: Bible for Children www.m1914.org

Läs mer

BROR HJORTHS HUS på egen hand Torsdagar kl 12-16 ÅR 4-6

BROR HJORTHS HUS på egen hand Torsdagar kl 12-16 ÅR 4-6 Torsdagar kl 12-16 Konst föder samtal. Som lärare kan du förbereda och genomföra ditt och din grupps/klass besök på Bror Hjorths Hus med hjälp av vår handledning Bror Hjorths Hus på egen hand. Bror Hjorths

Läs mer

NYCKELN TILL DRÖMMARNA. Översättning: Göran Gademan. Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit,

NYCKELN TILL DRÖMMARNA. Översättning: Göran Gademan. Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit, NYCKELN TILL DRÖMMARNA Översättning: Göran Gademan Ah, du är här! Jag har sprungit och sprungit, rädd att komma för sent, och att aldrig hitta dig mer. Men nu är du här, i mina armar! Du är min fånge.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM Denna handledning är framtagen med förhoppning att ge pedagogiska ingångar till våra tillfälliga utställningar. Handledningen finns tillgänglig på eskilstuna.se/konstmuseet

Läs mer

Bertil Anderson. Bertil Anderson

Bertil Anderson. Bertil Anderson Vet du mera om den här konstnären eller känner du till konstverk av konstnären? Sänd mail till info@salakonst.se eller ring 076-106 82 20. 1909-1985 1909 Född i Järlåsa den 26 maj. 1936 Gifter sig i Sala

Läs mer

KONSTpedagOgiSKT program 2012 BROR HJORTHS HUS

KONSTpedagOgiSKT program 2012 BROR HJORTHS HUS KONStpedagogiskt program 2012 BROR HJORTHS HUS LÄR, UPPLEV OCH UTVECKLAS bror hjorths hus Konstpedagogiken i Bror Hjorths Hus vänder sig till grupper i olika åldrar och med olika förutsättningar. Vi arbetar

Läs mer

Maggie Fredriksson skulptör och målare

Maggie Fredriksson skulptör och målare Maggie Fredriksson skulptör och målare Syftet med min konst är att uppmuntra, roa och glädja människor. Inte få dem förbannade och upprörda! Konst ska ge inspiration, glädje och harmoni till varje människa.

Läs mer

Himlen, Guds vackra hem

Himlen, Guds vackra hem Bibeln för barn presenterar Himlen, Guds vackra hem Skriven av: Edward Hughes Illustrerad av: Lazarus Bearbetad av: Sarah S. Översatt av: Christian Lingua Framställd av: Bible for Children www.m1914.org

Läs mer

h ä x folk et magisk a kr after Jo Salmson Illustrationer av Natalia Batista

h ä x folk et magisk a kr after Jo Salmson Illustrationer av Natalia Batista h ä x folk et magisk a kr after Jo Salmson Illustrationer av Natalia Batista Kapitel 1 I full galopp Sol Hästarna galopperade så snabbt att Sol fick tårar i ögonen. Hon hann knappt ducka för ett par lågt

Läs mer

VEM ÄR RIITTA KALENIUS

VEM ÄR RIITTA KALENIUS VEM ÄR RIITTA KALENIUS Riitta Kalenius är en finsk målare, allround konstnär och designer av interiör och utemöbler. Hon bor i Sverige. I den här artikeln beskriver hon sin konst, sin motivation och sitt

Läs mer

Den vackra konsten. Gåvor

Den vackra konsten. Gåvor Den vackra konsten Grafisk konst (i alla former) är ett exklusivt jobb. Det har jag lärt mig genom åren. Det är ett riktigt hantverk; man kan inte ta hjälp av elektroniken, utan man måste sköta allt med

Läs mer

DOMKYRKAN S:T LARS KYRKA MISSIONSKYRKAN SLOTTS- OCH DOMKYRKOMUSEUM

DOMKYRKAN S:T LARS KYRKA MISSIONSKYRKAN SLOTTS- OCH DOMKYRKOMUSEUM 2017 DOMKYRKAN S:T LARS KYRKA MISSIONSKYRKAN SLOTTS- OCH DOMKYRKOMUSEUM Åsa Ingårda NUTIDA IKONER Sodom TEXTILIER S:T LARS KYRKA Utställningsperiod 4 juni 18 augusti 2017 Åsa Ingårda visar nutida ikoner

Läs mer

Tomas Byström. flätvärk. # augusti - 21 oktober

Tomas Byström. flätvärk. # augusti - 21 oktober Tomas Byström flätvärk #143 18 augusti - 21 oktober 2018 www.hishult.com 1 Tomas Byström flätvärk 18 augusti - 21 oktober 2018 omslag sidan 1 (uppe från vänster); BIJOUTERI. SÅ FLYGA FLADDERMÖSS. BÄCKARS

Läs mer

Galleri Final ställer ut i. Martin Bogren Bästekille 29/3-7/4 2013

Galleri Final ställer ut i. Martin Bogren Bästekille 29/3-7/4 2013 Galleri Final ställer ut i Martin Bogren Bästekille 29/3-7/4 2013 Välkommen till Galleri Finals påskutställning i Bästekille Totalt blir det 19 konstnärer varav 7 nya konstnärer som etablerar sig i Fabriken

Läs mer

Upptäck naturen! 3. Naturens konsert

Upptäck naturen! 3. Naturens konsert 3. Naturens konsert På våren och försommaren sjunger fågelhanarna. De lockar till sig honor och hävdar revir genom att sjunga. Honorna väljer kräset den som sjunger mest och bäst. Senare på sommaren tystnar

Läs mer

Moderna Museet på egen hand Lättläst vuxna

Moderna Museet på egen hand Lättläst vuxna Lättläst vuxna Välkommen till Moderna Museet! På Moderna Museet finns konst från sent 1800-tal fram till idag. I samlingen finns ca 130 000 konstverk. Det finns till exempel 5000 målningar och 100 000

Läs mer

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 5 12 maj, 2007 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING Carina Asplund, Siv Höglund, Thomas Lindqvist, Allan Lundkvist, Mary Lundkvist, Ingela Melin, Anna Kristina Norman,

Läs mer

Handledning för pedagoger

Handledning för pedagoger AV-nummer: 100723tv 1 8 Handledning för pedagoger Åtta program om språket á 10 minuter för skolår 0-3 Selma, 8 år, får en konstig semla av sin pappa. Semlan ger henne en magisk kraft som gör att hon kan

Läs mer

Fågel, fisk eller mittemellan

Fågel, fisk eller mittemellan Lärarhandledning till utställningen Fågel, fisk eller mittemellan en konstutställning för barn Johanna Björck, Örebro läns museum Om utställningen Utställningen är producerad av Örebro läns museum. Det

Läs mer

Konst sprungen ur livet

Konst sprungen ur livet Konst sprungen ur livet Wang Chuncheng Senior forskare på Capital Museum, Peking Expert på antik keramik Första gången som jag träffade Gustav Kraitz var i kaféet på Capital Museum i Peking. Vi förberedde

Läs mer

KONSTPEDAGOGISKA PROGRAM BROR HJORTHS HUS 2009

KONSTPEDAGOGISKA PROGRAM BROR HJORTHS HUS 2009 KONSTPEDAGOGISKA PROGRAM BROR HJORTHS HUS 2009 VÄLKOMMEN TILL BROR HJORTHS HUS Bror Hjorths (1894-1968) röda trähus i Kåbo är ett litet men innehållsrikt konstnärsmuseum. Här hade konstnären sitt hem och

Läs mer

Utblick av Aleksandra Stratimirovic. Förslag till konstnärlig gestaltning av Nipängens äldreboende, Bispgården

Utblick av Aleksandra Stratimirovic. Förslag till konstnärlig gestaltning av Nipängens äldreboende, Bispgården Utblick av Aleksandra Stratimirovic Förslag till konstnärlig gestaltning av Nipängens äldreboende, Bispgården Stockholm, 20 april, 2015 På uppdrag av Ragunda kommun, presenteras här att förslag till konstnärlig

Läs mer

1920 Föds den 17 februari i Smedsbo, i närheten av Sala sockenkyrka. Familjen flyttar till Gudmundstorp på 1920-talet.

1920 Föds den 17 februari i Smedsbo, i närheten av Sala sockenkyrka. Familjen flyttar till Gudmundstorp på 1920-talet. 1920 2012 1920 Föds den 17 februari i Smedsbo, i närheten av Sala sockenkyrka. Familjen flyttar till Gudmundstorp på 1920-talet. 1941 Sonen Hans föds. 1943 Gifter sig med Inga. 2012 Avlider den 22 augusti

Läs mer

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och Ön Teodor Kapitel 1 Jag sitter på planet och är väldigt trött. Sen 10 minuter senare så hör jag att planet skakar lite. Det luktar bränt och alla på planet är oroliga. Därefter tittar jag ut och jag tror

Läs mer

Se-på-påse: Förskolan kan själv! Ikaros fall

Se-på-påse: Förskolan kan själv! Ikaros fall Se-på-påse: Förskolan kan själv! Ikaros fall Nationalmuseums samlingar kan användas på många olika sätt i undervisningen i bland annat svenska, historia, samhällskunskap och bild. Möt konsten i en visning

Läs mer

Akvarellworkshop. med Anders Andersson. 14-16 Juli 2014, Örserum

Akvarellworkshop. med Anders Andersson. 14-16 Juli 2014, Örserum Akvarellworkshop med Anders Andersson 14-16 Juli 2014, Örserum Ibland måste man ge sig själv en injektion av ny inspiration. Det är precis tanken med den här workshopen. Under några dagar kommer vi att

Läs mer

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar.

När du går runt i utställningarna kommer du att se några personer som jobbar på museet, nämligen våra värdar. Språkrunda För dig som vill träna svenska på Moderna Museet Malmö Hej och välkommen till Moderna Museet Malmö! Här kommer du att ha möjlighet att titta på konst och uppleva den på ditt eget sätt samtidigt

Läs mer

Perspektiv på romantiken

Perspektiv på romantiken Perspektiv på romantiken Nationalmuseums samlingar kan användas på många olika sätt i undervisningen i bland annat svenska, historia, samhällskunskap och bild. Möt konsten i en visning tillsammans med

Läs mer

Elin Källman. jag väntar på dig. 4 maj - 20 juni 2013

Elin Källman. jag väntar på dig. 4 maj - 20 juni 2013 Elin Källman 1 Elin Källman jag väntar på dig Jüri väntar. Olja på duk 110x140 cm, 2012 Omslag I: Jag väntar på dig #1. Olja på duk 39x43 cm, 2013 4 maj - 20 juni 2013 2 3 förord Konsten att stiga ner

Läs mer

konstpedagogiska program 2013 Högstadiet - Gymnasiet

konstpedagogiska program 2013 Högstadiet - Gymnasiet konstpedagogiska program 2013 Högstadiet - Gymnasiet Bror Hjorth ÅRSKURS 7-GYMNASIET - Mitt liv i konsten Bror Hjorth räknas som en av 1900-talets största svenska konstnärer. I Bror Hjorths Hus lär du

Läs mer

Våren 2014. Guidad visning. Gunnar Falk 18 januari - 2 februari Konsthall Väst. Lennart Olausson 18 januari - 9 februari Konsthall Öst

Våren 2014. Guidad visning. Gunnar Falk 18 januari - 2 februari Konsthall Väst. Lennart Olausson 18 januari - 9 februari Konsthall Öst Tryck: Åtta.45, 2013 Våren 2014 Gunnar Falk 18 januari - 2 februari Konsthall Väst Lennart Olausson 18 januari - 9 februari Konsthall Öst Öppettider Tisdag - söndag kl 11.00-17.00 Entré 100:- Pensionärer/studenter

Läs mer

Ljuset är på G! Klockan är 7.30 och vi rullar in mot Jönköping.

Ljuset är på G! Klockan är 7.30 och vi rullar in mot Jönköping. Ljuset är på G! Klockan är 7.30 och vi rullar in mot Jönköping. Solen! Men sedan har det mest småsnöat. På jobbet har det gått i full fart idag. Kameran har inte hängt med i farten. Årsmöte med Snapphanarna

Läs mer

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi Ön Annie & Pernilla Made by: Hossai Jeddi Kapitel 1 Alla passagerare har kommit ombord nu. Jag är väldigt spänd över att åka flygplan med folk för första gången. Allting går som planerat, men det börjar

Läs mer

Mönster Estetisk kommunikation vt 2012

Mönster Estetisk kommunikation vt 2012 Mönster Estetisk kommunikation vt 2012 Mål och Syfte Eleven ska: ha erfarenhet av eget bildskapande och formexperimenterande i olika material och tekniker ha grundläggande kunskaper i skissteknik, komposition

Läs mer

LUYA LULLA HOUSE. Presentation av Arkitekturprojekt november 2012 Lunds Konst och Designskola. Josephine Roubert

LUYA LULLA HOUSE. Presentation av Arkitekturprojekt november 2012 Lunds Konst och Designskola. Josephine Roubert Presentation av Arkitekturprojekt november 2012 Lunds Konst och Designskola Projekt rumsgestaltning med arkitektur. LUNDS KONST & DESIGNSKOLA Arkitekturprojektet går ut på att studera och formge en mindre

Läs mer

Min kompis har en synnedsättning

Min kompis har en synnedsättning Min kompis har en synnedsättning Jag bara måste berätta om min bästis Lova som har en synnedsättning. Jag vet ingen som kan så många roliga historier som hon. Hon verkar komma ihåg allt hon hört. Det är

Läs mer

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp galleri eva blixman Eva fångar våren Våren är på gång och det är hög tid att putsa upp fotoprylar som kan ha samlat damm under vintern. Och vad kan passa bättre som nystart än att fotografera vårens blommor?

Läs mer

2. Ta ett bett av äpplet. 4. Fortsätt på samma sätt. X2 5. Avsluta med att du. 1. Rita av ett äpple. 3. Rita av den nya formen. Äpplet och bananen

2. Ta ett bett av äpplet. 4. Fortsätt på samma sätt. X2 5. Avsluta med att du. 1. Rita av ett äpple. 3. Rita av den nya formen. Äpplet och bananen Det här behöver du: ett äpple en banan eller annan frukt papper färgpennor eller kritor Äpplet och bananen Snabb skissövning! Hur förenklar du ett föremål och gör om det till ett mönster? Bli inspirerad

Läs mer

GALLERI TINNERTS AKVARELLKURSER 2019

GALLERI TINNERTS AKVARELLKURSER 2019 GALLERI TINNERTS AKVARELLKURSER 2019 26-27 januari Börja måla akvarell - Nybörjarkurs Galleri Tinnert Arontorp, Öland 23-24 februari Fortsätt måla akvarell - Måla staden Mössebergs kurort, Falköping 9-10

Läs mer

Konsten att fånga lärandet i stunden

Konsten att fånga lärandet i stunden Konsten att fånga lärandet i stunden Förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld - Språk och kommunikation, Äldre Syfte Varför? En eftermiddag under

Läs mer

Utställningstexter till Magistern och jag. Skolplanscher från Kvisthamraskolan. Mörka Gången, Norrtälje museum. 20 maj 30 sept 2015.

Utställningstexter till Magistern och jag. Skolplanscher från Kvisthamraskolan. Mörka Gången, Norrtälje museum. 20 maj 30 sept 2015. Utställningstexter till Magistern och jag. Skolplanscher från Kvisthamraskolan. Mörka Gången, Norrtälje museum. 20 maj 30 sept 2015. Skolplanscher väcker nostalgi hos många som känner igen dem från klassrummet

Läs mer

Konstdragningar, vinstutlämning, öppettider

Konstdragningar, vinstutlämning, öppettider 2018 Våren Program Årsmöte Välkommen på årsmöte till Linköpings slott fredag den 23 mars kl 18.00. Vi samlas högst upp i stora salen på slottet och får en introduktion av slottet och dess historia samt

Läs mer

kap 1. Fotografisk bildspråkspolicy inledning

kap 1. Fotografisk bildspråkspolicy inledning kap 1. Fotografisk bildspråkspolicy sid 1 inledning Svenska kyrkan är inte en geografiskt begränsad plats. Vår bildvärld måste därför omfatta mycket mer än verksamheten som pågår innanför kyrkobyggnadens

Läs mer

Karlavägen 20, 11431 Stockholm / Påarpsvägen 444, 26994 Båstad +46 8 660 68 02 / +46 431 36 00 10 / +46 709 36 00 70

Karlavägen 20, 11431 Stockholm / Påarpsvägen 444, 26994 Båstad +46 8 660 68 02 / +46 431 36 00 10 / +46 709 36 00 70 Karlavägen 20, 11431 Stockholm / Påarpsvägen 444, 26994 Båstad +46 8 660 68 02 / +46 431 36 00 10 / +46 709 36 00 70 LG Lundberg. Född 1938. Bor och verkar i Stockholm. Separatutställningar i urval 2011

Läs mer

Galleri Final ställer ut i

Galleri Final ställer ut i Galleri Final ställer ut i Lars Tunebo, mixed media BÄSTEKILLE 18-21/4, 26-27/4 2014 Välkommen till Galleri Finals påskutställning i FABRIKEN Bästekille Årets utställning blir den fjärde i ordningen och

Läs mer

FOTOKURS ONLINE. Bli en bättre fotograf medan du plåtar 1.3-26.4 2014 ANNA FRANCK

FOTOKURS ONLINE. Bli en bättre fotograf medan du plåtar 1.3-26.4 2014 ANNA FRANCK FOTOKURS ONLINE Bli en bättre fotograf medan du plåtar 1.3-26.4 2014 ANNA FRANCK Kursprogrammet: 1. Introduktion - 1.3 2. Bländaren - 8.3 3. Slutaren - 15.3 4. Människan i fokus - 22.3 5. Svart-vitt -

Läs mer

UTSTÄLLNINGAR. 5 Bildmakare. textilkonstnär katrin bawah

UTSTÄLLNINGAR. 5 Bildmakare. textilkonstnär katrin bawah UTSTÄLLNINGAR UTSTÄLLNINGAR De deltagande konstnärerna bildar gruppen 5 Bildmakars, och presenterar sig själva som följer: Vi är 5 bildmakars, som bor i Lerumsområdet och har känt varandra en längre tid.

Läs mer

Pierre Rådsten april

Pierre Rådsten april Pierre Rådsten 12-28 april 2018 Pierre Rådsten Vi välkomnar Pierre Rådsten, en berättande naivist med färgsprakande palett. Pierre Rådsten (f. 1982) började i tidig ålder intressera sig för färg, en målarlåda

Läs mer

Undervisningsmål Bild Årskurs 1-9

Undervisningsmål Bild Årskurs 1-9 Undervisningsmål Bild Årskurs 1-9 Årskurs 1 - grundfärgerna samt blanda och experimentera med färger - namn på grundfärgerna samt svart och vit - framställa bilder med hjälp av tekniker, redskap och material

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2015/2016

Verksamhetsberättelse för 2015/2016 Stockholmspostens konstförening Verksamhetsberättelse för 2015/2016 Styrelse PO Brandeker ordförande Lena Sandin vice ordförande LG Karlsson kassör Monika Patz-Strömstedt sekreterare Raili Kalliovaara

Läs mer

Höstprogram 2014. Torsdag 4 september. Tisdag 30 september. Helgen 4-5 oktober. Onsdag 5 november. Onsdag 12 november. Torsdag 20 november

Höstprogram 2014. Torsdag 4 september. Tisdag 30 september. Helgen 4-5 oktober. Onsdag 5 november. Onsdag 12 november. Torsdag 20 november Höstprogram 2014 Torsdag 4 september Tisdag 30 september Helgen 4-5 oktober Onsdag 5 november Onsdag 12 november Torsdag 20 november Dramat i Arles - om van Gogh, Gaugin och Bernhard Föredrag av intendent

Läs mer

Vikingastatyn Jarlabanke som är placerad utanför kommunalhuset i Roslags Näsby invigdes den 16 juni 1960.

Vikingastatyn Jarlabanke som är placerad utanför kommunalhuset i Roslags Näsby invigdes den 16 juni 1960. Jarlabanke Stig Blomberg Vikingastatyn Jarlabanke som är placerad utanför kommunalhuset i Roslags Näsby invigdes den 16 juni 1960. Konstnär: Stig Blomberg, Skulptör, tecknare. Född 1901 i Linköping, d.

Läs mer

Tomelilla genom konstnärens öga 1865-1965. med verk ur Tomelilla Konstsamling

Tomelilla genom konstnärens öga 1865-1965. med verk ur Tomelilla Konstsamling Tomelilla genom konstnärens öga 1865-1965 med verk ur Tomelilla Konstsamling Tomelilla genom konstnärens öga 1865 1965 Tomelilla konsthall har tillsammans med Tomelilla Konstsamling skapat en tillbakablickande

Läs mer

Galleri Final ställer ut i

Galleri Final ställer ut i Galleri Final ställer ut i BÄSTEKILLE 30/3-2/4, 7/4-8/4 2018 Kiviks marknad 1953 Lennart Nilsson/TT Nyhetsbyrån Välkommen till Galleri Finals påskutställning i FABRIKEN Bästekille Vi säger det igen, för

Läs mer

DE FYRA ELEMENTEN UPPGIFTSMATERIAL

DE FYRA ELEMENTEN UPPGIFTSMATERIAL DE FYRA ELEMENTEN UPPGIFTSMATERIAL Det här uppgiftsmaterialet är tänkt för lågstadiegrupper som stöd under självständiga besök. Man kan bekanta sig med materialet på förhand och uppgifterna kan göras antingen

Läs mer

MÖTET. Världens döttrar

MÖTET. Världens döttrar Världens döttrar Fotografen Lisen Stibeck har porträtterat unga flickor runt om i världen. De har alla olika uppväxt, bakgrund och möjligheter men ändå har de tre saker gemensamt. Oro, förvirring och framtidsdrömmar.

Läs mer

pär lagerkvist 1891-1974

pär lagerkvist 1891-1974 pär lagerkvist 1891-1974 BIOGRAFI Föddes i Domprostgården i Växjö 23 maj 1891 Pappa Anders Lagerkvist var bangårdsförman och bodde i en en-rumslägenhet i huset. 1876 gifte han sig med Hanna Magnusson från

Läs mer

FÖR LÄNGE SEN I SVERIGE

FÖR LÄNGE SEN I SVERIGE ARBETSFRÅGOR FÖR LÄNGE SEN I SVERIGE Sveriges medeltid 1100-1200-tal MEDELTIDEN s.6 1. Hur kan man sammanfatta medeltiden? a) Som en långtråkig tid då inget hände b) Som en mycket händelserik tid c) Som

Läs mer

- Små skrivuppgifter som kan bli något stort, sätt inga gränser för fantasin och låt pennan glöda!

- Små skrivuppgifter som kan bli något stort, sätt inga gränser för fantasin och låt pennan glöda! - Små skrivuppgifter som kan bli något stort, sätt inga gränser för fantasin och låt pennan glöda! PLANETEN GODISHUSET Uppfinn din egen planet, beskriv vad den heter och hur den ser ut, vilka djur och

Läs mer

Lars Lerin skildrar Syriens förödelse: Går inte att blunda för

Lars Lerin skildrar Syriens förödelse: Går inte att blunda för Kultur Lars Lerin skildrar Syriens förödelse: Går inte att blunda för Bild 1 av 2 Lars Lerin ställer ut på Liljevalchs Foto: Jonas Lindkvist Uppdaterad 10:21 Publicerad 06:59 Ett av Sveriges mest älskade

Läs mer

BENGT ORUP ( )

BENGT ORUP ( ) BENGT ORUP (1916-1996) Född i Lindesberg, bodde och verkade i Domsten, Helsingborg. Utbildad 1933-1938 på Otte Skölds målarskola i Stockholm, och akademierna Grande Chaumière och Colarossi, Paris. De många

Läs mer

a Äá X ]É{tÇááÉÇ 1966 Tillsammans med några kompisar startar vi dansbandet Amigos.

a Äá X ]É{tÇááÉÇ 1966 Tillsammans med några kompisar startar vi dansbandet Amigos. a Äá X ]É{tÇááÉÇ 1950 Föds i Karlskrona, en liten stad i Sveriges trädgård. 1958 Debuterar offentligt som bildskapare med en teckning publicerad i Hemmets veckotidning. Belönas med en Dinky-toybil. Stor

Läs mer

TEMAVISNING MED VERKSTAD

TEMAVISNING MED VERKSTAD KONST/FOLKTRO NÄCKENS POLSKA [1 besök. Visningar och skulpturverkstad] Ett av Bror Hjorths mest kända konstverk är Näckens Polska, som står framför tågstationen i Uppsala. Skulpturen kom på plats 1967,

Läs mer

F Ö R STA ETAP P E N I AKVA R E LL E N S VÄ R L D. edward kapusta

F Ö R STA ETAP P E N I AKVA R E LL E N S VÄ R L D. edward kapusta F Ö R STA ETAP P E N I AKVA R E LL E N S VÄ R L D edward kapusta Imitt första riktiga akvarellförsök efter många års illustrerande med blyerts, tusch, penslar, akvarellflaskor och akvarellpennor men med

Läs mer

Idunskolans lokala pedagogiska planering för gymnasiesärskolan. Läsåret 2015/2016 och 2016/2017

Idunskolans lokala pedagogiska planering för gymnasiesärskolan. Läsåret 2015/2016 och 2016/2017 Idunskolans lokala pedagogiska planering för gymnasiesärskolan Läsåret 2015/2016 och 2016/2017 Språk och kommunikation en i ämnesområdet språk och kommunikation ska syfta till att eleverna utvecklar förmåga

Läs mer

EN HYLLNING TILL UTVALDA VERK FRÅN NIO DECENNIER

EN HYLLNING TILL UTVALDA VERK FRÅN NIO DECENNIER EN HYLLNING TILL CO HULTÉN UTVALDA VERK FRÅN NIO DECENNIER STOCKHOLM 2006 Ur:Krigsbok, ca 1921, krita, sida: 32,5 x 21 Chock, 1938, gouache, 28 x 20 Fågel och diktskärvor, 1939, gouache/collage, 25 x 21

Läs mer

Estetisk verksamhet. Dans Foto Skulptur Bild Slöjd Musik Teater/Drama Utställning Film med mera...

Estetisk verksamhet. Dans Foto Skulptur Bild Slöjd Musik Teater/Drama Utställning Film med mera... Estetisk verksamhet Dans Foto Skulptur Bild Slöjd Musik Teater/Drama Utställning Film med mera... Ämnets syfte och karaktär Utbildningen i ämnet estetisk verksamhet syftar till att utveckla och stimulera

Läs mer

LaM. Utsmyckning. Konstnärscentrum-Mitt. kansli@kc-mitt.se www.kc-mitt.se 0152 10654. Dalarna-Värmland-Närke-Västmanland-Sörmland-Östergötland

LaM. Utsmyckning. Konstnärscentrum-Mitt. kansli@kc-mitt.se www.kc-mitt.se 0152 10654. Dalarna-Värmland-Närke-Västmanland-Sörmland-Östergötland LaM Utsmyckning Konstnärscentrum-Mitt kansli@kc-mitt.se www.kc-mitt.se 0152 10654 Dalarna-Värmland-Närke-Västmanland-Sörmland-Östergötland Jag bor i Bergslagen. Omgivningen består av skog, sjöar, korpen

Läs mer

Hantverkare i Falkenbergs kommun

Hantverkare i Falkenbergs kommun Hantverkare i Falkenbergs kommun Detta är förslag på besöksmål gällande hantverkare i Falkenbergs kommun. Nedan är hantverkarna beskrivna i kort text och även en karta är bifogad där alla är utsatta. Här

Läs mer

Kursplan för konstskolan 2 år

Kursplan för konstskolan 2 år Kursplan för konstskolan 2 år Konstskolan ger en allsidig grundutbildning och ger goda färdigheter inom det konstnärliga området, vad gäller två- och tredimensionell gestaltning. Är högskoleförberedande.

Läs mer

2016 års konstlotteri i Jönköpings läns konstförening.

2016 års konstlotteri i Jönköpings läns konstförening. 2016 års konstlotteri i Jönköpings läns konstförening. Lördagen den 26 november kl 15.00 samlas medlemmarna till lotteri och vinstutdelning för 2016 på Länsmuseet i Jönköping. Den som betalat medlemsavgift

Läs mer

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008 Farten med min vackra bräda Är obeskrivlig Men ändå så är det synen Som fångade mina ögon. Jag kollar på de andra. Så ser vilken fart de åker med. Men ändå

Läs mer

Läs bilden. Bildkonst och litteratur för högstadiet och gymnasiet. Arbetsblad

Läs bilden. Bildkonst och litteratur för högstadiet och gymnasiet. Arbetsblad Läs bilden Bildkonst och litteratur för högstadiet och gymnasiet Arbetsblad Lotta Antonsson, A very young woman under the influence IV, 2000 fotografi på aluminium, 91x266 cm Lotta Antonsson Kvinna Kvinnor

Läs mer

SPELANDE I KONSTHISTORIEN

SPELANDE I KONSTHISTORIEN ÖVNING: SPELANDE I KONSTHISTORIEN ÅRSKURS: 7-9 WWW.PRATAOMSPEL.SE SPELANDE I KONSTHISTORIEN I ÖVNINGEN INGÅR ATT: Kommunicera med bilder för att uttrycka budskap (BD) Skapa bilder med digitala och hantverksmässiga

Läs mer