STORA TEATERN SKOLFÖRESTÄLLNINGAR VÅREN 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STORA TEATERN SKOLFÖRESTÄLLNINGAR VÅREN 2014"

Transkript

1 STORA TEATERN SKOLFÖRESTÄLLNINGAR VÅREN 2014

2

3 Teater // Stora scenen Fredag 28 februari kl. 19 ca. 1 tim 30 min Från årskurs 7 och uppåt MANNEN UTAN RIKTNING // MOOMSTEATERN Föreställningen baseras på Dante Alighieris Den gudomliga komedin, där vi följer med Dante på en vandring genom helvetet, skärselden och paradiset. Dante har gått vilse i livet efter att hans älskade Beatrice har gått bort. Beatrice befinner sig i paradiset och ber Gud tilllåta Dante en resa i dödsriket för att få honom att förstå livets mening. Moomsteatern från Malmö har gjort sig kända genom en rad starkt visuella föreställningar där ensemblens närvaro i scenrummet övertrumfat orden. De har under våren 2013 spelat Gökboet efter Ken Keseys roman. Föreställningen kallades en kollektiv triumf av Kvällsposten. Moomsteatern, Nina Jemth och Pelle Öhlund samarbetade 2010 med publiksuccén Compagnie of Strangers och fick lysande recensioner. Moomsteatern gör mästerverk Sydsvenskan Magiskt, groteskt, vackert, blodigt, tragiskt,våldsamt, och hjärtevarmt i en enda förförisk röra Skånska Dagbladet

4 Teater // Stora scenen Onsdag 5 mars kl. 19 Torsdag 6 mars kl. 19 ca. 1 tim 30 min Gymnasiet GRUPPEN OCH HERRARNA! Gruppen skrattar fram ett sorgespel som tar mannen på allvar. Låt oss sätta mannen på kartan, komma upp till ytan, belysa honom. Det är dags att begråta mannen och allt han aldrig får. En grupp i samhället som sällan betraktas som grupp utan alltid får stå som symbol för det allmänmänskliga. Gruppen vill tala för mannen och det är bråttom, för manlighet är dödligt som inget annat känt gift eller rusmedel. En 90 minuter lång fantastisk, musikalisk, humoristisk sorgesång med tre skådespelerskor som undersöker mannen och manlighet. Gruppen är en fantastisk feministisk teatergrupp som gör föreställningar utifrån teman som berör och utmanar. De använder sig av performance, genus, humor och genrebrott som vapen.

5 Konsert // Stora scenen Måndag 10 mars kl. 19 ca. 1 tim 30 min Från årskurs 7 och uppåt ANGELIQUE KIDJO [Frankrike/Benin] Angélique Kidjo kallas drottningen av afrikansk musik, med en röst som kan försätta berg. En riktig världsartist som gått sina egna vägar, med en stor portion mod och en stark tro på musikens förmåga att förändra.

6 Nycirkus // Stora scenen Torsdag 13 mars kl. 19 Fredag 14 mars kl 19 ca. 1 tim 30 min Från årskurs 3 och uppåt TRACES // 7 FINGERS 7 Fingers räknas som ett av världens främsta nycirkuskompanier. De har under flera år turnerat jorden runt med sin hyllade föreställning Traces. Nu har turen äntligen kommit till Göteborg och Stora Teatern! It will surely make an entire generation run away and join the circus. Guardian Mad, pulse-raising magic The New York Times Simply stunning! Rolling Stone

7 Dansteater // Stora scenen Måndag 24 mars kl Tisdag 25 mars kl. 10 Workshops: måndag 17 mars kl 9.30, och ca. 50 min VITT RUM MED RÖDA FLÄTOR OCH SOL // DORTE OLESEN Med fragment av dans, text och bild skapar koreografen Dorte Olesen och Lucas Svensson en föreställning med utgångspunkt i historien om Ingrid Vang Nyman, den danska konstnär som tecknade bland annat Pippi Långstrump. Vitt rum med röda flätor och sol är en saga om livet, skapandet, fantasin, om hur man möter världen och håller ihop den. Obligatorisk förberedande workshop Stora Teatern satsar på teater och dans för mellanstadie elever under våren 2014, och Vitt rum med röda flätor och sol är en dansteater-föreställning. Om du som lärare bestämmer dig för att erbjuda eleverna föreställningen, så ingår det i hela upplevelsen att delta i en särskild workshop med dansarna veckan före, måndag 17 mars kl 9.30, och Mellanstadiet Lärarmaterial finns. Workshopen kommer inspirera till drömmar och fantasi och ger också en introduktion till föreställningen. Det här borgar för en riktigt stor scenkonstupplevelse!

8 PRAKTISK INFO Teater // Stora scenen Måndag 31 mars kl samtal efter föreställningen om det politiska läget i Sverige just nu. ca. 1 tim 15 min DJÄVLA NULÄGE! // COUNTERFORCE PRODUCTION Hej, Vi har startat ett band som heter Djävla Nuläge!. Det här är vår debutshow. Den handlar helt enkelt om det djävla nuläget. Om hela systemet, hela känslan, hela nuläget. Det kan hända att det blir som en slags tolkning av Hamlet, fast mer som en cabaret med musiknummer och extremt många dödskallar. Men vi lovar: det kommer även att bli gravallvarligt. För nuläget är, som alla vet, allvarligt. Hälsningar, Djävla Nuläge! Gymnasiet Under en dryg timme avhandlas surrogatmödraskap, åldersfascism, snälla poliser, död, kärlek och den eländiga TEATERN. Det är högst personligt och motsägelsefull plakat-teater på samma gång. Texten i föreställningen är skriven av serietecknaren och satirikern Sara Hansson, tillsammans med regissör Erik Holmström.

9 Nycirkus // Stora scenen Onsdag 2 april kl. 19 Torsdag 3 april kl. 19 Fredag 4 april kl. 19 ca. 2 tim KNITTING PEACE // CIRKUS CIRKÖR Cirkusen kommer tillbaka till stan! Cirkus Cirkör sticker ännu en gång ut hakan och försöker räta ut existentiella garnhärvor i en musikalisk föreställning i cirkusform. Med fullständig hängivelse åt svårlösta knutar och evighetsmaskor i ett scenrum fyllt av garn, trassel, linor och trådar strävar cirkusartisterna efter att uppnå det omöjliga. De bjuder på hisnande balanskonster och akrobatiska loopar. Varför väljer någon att ägna sitt liv åt att gå på en centimetertunn lina? Träna dag ut och dag in? Chansen att bli rik eller berömd är minimal. Risken att skada sig eller dö är större. Vad är det som driver oss? Vad är det vi strävar efter? Vad är det som får oss att stå ut? Från årskurs 3 och uppåt I föreställningen Knitting Peace kombineras artisternas utforskande om sina egna gränser med de existensiella frågorna Går det att uppnå fred? Kan strävan i sig förändra världen? Det är lätt att ge upp inför sin litenhet, världens storhet och sakers komplexitet. Den här föreställningen undersöker meningen med vår strävan.

10 Musikal // Stora scenen Fredag 25 april kl. 19 ca. 3 tim inkl paus Gymnasiet årskurs 3 CABARET // MALMÖ STADSTEATER & MALMÖ OPERA Life is a cabaret I det pulserande nattlivet på undergroundstället Kit Kat Klub står den unga stjärnan Sally Bowles på scenen. I myllret av konstnärer, artister och prostituerade finns också Cliff, en ung homosexuell författare. Endast här på klubben kan de vara sig själva. Här känns det som att framtidsdrömmarna, framgången och berömmelsen kan bli verklighet, trots att världen runt omkring består av våld, nazism, trakasserier och fattigdom. Cabaret år 2014 är en kaxig och nyskapande musikal om hur en grupp människor i samhällets utkant hittar en frizon med sex, droger och dans. En livsstil som till slut blir deras fall.

11 Teater // Stora scenen Måndag 28 aprilkl Tisdag 29 april kl ca. 55 min 95% ÄR ETT TOTALT J***A MÖRKER // TEATER 23 Evis kommer inte att följa med sina klasskamrater på skolutflykten till tivolit. Inte för att hon inte vill, utan helt enkelt för att hon inte har råd. Men vem bryr sig om en enda fattig skitunge i det oändligt stora universumet? Fria-valet-dagen närmar sig på 12-åriga Evis skola och hon har, trots att det kostar mycket pengar, valt utflykten till tivolit. Hon ska dessutom få åka med Viktor, klasskompisen som får hennes hjärta att lysa lite extra. Men när Evis morsa förlorar jobbet och köper sprit för de utlovade tivolipengarna tvingas Evis att inse att hon inte har råd att följa med. Dessutom börjar Viktor istället att hänga med EmmaSlemma, den nya tjejen i klassen som har en rik farsa och absolut inte behöver oroa sig för pengar år Lärarmaterial finns. Teater 23 presenterar en nyskriven föreställning om hur barn redan i skolåldern formas av klassamhället och hur olika familjers ekonomiska förutsättningar gör det svårt att mötas på lika villkor. Pjäsen belyser barnfattigdom och den utsatthet som medföljer, men även den där pirrande känslan av den första kärleken i skolkorridoren.

12 Teater // Stora scenen Fredag 9 maj kl. 13 ca. 1 tim Årskurs 4 6 INTO THE WOODS // HÖGSKOLAN FÖR SCEN OCH MUSIK Så levde de lyckliga i alla sina dagar Är det början eller slutet på sagan? Kan någon leva lycklig i alla sina dagar? Och om så är fallet varför springer Askungen och Rödluvan omkring i en skog mitt i natten och letar efter något? Vad händer egentligen där sagan slutar och resten av livet börjar? Är våra älskade sagofigurer verkligen rustade för att hantera vardagens tristess? Svaren verkar finnas djupt inne i skogen där allas vägar möts och skiljs, där det är lika lätt att gå vilse som att hitta hem. Det var en gång Musikalstudenterna i årskurs 3 på Högskolan för scen och musik spelar Into the woods av Stephen Sondheim och James Lapine som examensföreställning. I föreställningen medverkar även förstaårsstudenterna på musikalutbildningen samt 15 musiker, också de studenter vid Högskolan för scen och musik.

13 Musikal // Stora scenen Måndag 26 maj kl Tisdag 27 maj kl Tisdag 27 maj kl ca. 1 tim 30 min ANNIE // KULTURSKOLAN I GÖTEBORG Kulturskolan i Göteborg presenterar familjemusikalen ANNIE. Annie är en barnhemsflicka som längtar efter att hitta sina försvunna föräldrar. En dag får hon möjligheten att besöka den rike mister Warbucks och livet tar en nyvändning. En föreställning om att våga drömma och aldrig förlora hoppet! Libretto: Thomas Meehan Sångtexter: Martin Charnin Musik: Charles Stroush Svensk översättning: Beppe Wolgers Årskurs 4 6

14 Teater // Stora scenen Onsdag 28 maj kl. 10 och ca. 1 tim 25 min Årskurs 6 7 JANNE, MIN VÄN // STOCKHOLM STADSTEATER SKÄRHOLMEN En känslofylld deckargåta med stråk av fasa Krille, 12 år, kraschar sin cykel in i Jannes cykel, de blir genast vänner och sugs tillsammans in i egendomliga händelser. Så småningom får Krille reda på att Janne i själva verket är flicka, och frågan som uppstår blir således; varför uppträdde hon som pojke? Janne, min vän är en uttrycksfull deckargåta i gränslandet mellan att vara barn och att vara på väg att bli något annat. Föreställningen visas exklusivt för ungdomar 12 och 13 år gamla - samma ålder som Krille, då Janne förändrade hans liv. Janne, min vän är en berättelse om identitet och tillit, om att dölja vem du är och samtidigt längta efter att få visa dig. Att äntligen synas som den du är. En del av WEST PRIDE på Stora Teatern.

15

16 Reservation av av skolbiljetter våren hösten på Stora Teatern Teatern Lämna denn lapp på Stora Teatern eller maila din bokning till Lämna denna lapp här på Stora Teatern eller maila din bokning till Föreställning/Titel: /Tid: Antal elevbiljetter: Antal fri lärarbiljetter: Skola: sgrupp/stadium: Kontaktperson: E-post: Mobilnummer: _ Fakturaadress: Organisationsnummer: Ev. SDN: Kontaktperson: Mottagarkod/ref.nr: Biljetterna mailas till er som en pdf-fil som ni själva skriver ut. Biljettkontoret är öppen vardagar kl 12-18, lördagar kl samt 2 tim före föreställning. Frågor om biljetter, fakta om föreställningen, faktura etc, kontakta:, tel Stora Teaterns lärarkontakt för övriga frågor: Monica Misson, producent monica.misson

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR VÅREN 2019

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR VÅREN 2019 FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR VÅREN 2019 PRAKTISK INFO Teater Gradängscen / Stora scenen Foto: Martin Skoog (ord pris 110 kr) Torsdag 28 februari kl. 9.00 Torsdag 28 februari kl. 11.00 SANT ENLIGT VEM? TEATER

Läs mer

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖST 2018

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖST 2018 FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖST 2018 Bild: Lina Ekstrand BIET I HUVUDET RIKSTEATERN En fantasifull berättelse för barn om att fly verkligheten. Ur barnets perspektiv gestaltas Roland Schimmelpfennigs gripande,

Läs mer

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR VÅREN 2018 PRAKTISK INFO Teater Gradängscen / Stora scenen INFERNO STRINDBERGS INTIMA TEATER August Strindbergs Inferno är en klassiker som utspelar sig i Frankrike där han

Läs mer

KULTURGARANTIN Program vt 2014

KULTURGARANTIN Program vt 2014 KULTURGARANTIN Program vt 2014 Kulturgarantin för barn och unga i Ystad garanterar att alla barn som fyllt fyra 4 år till och med årskurs 9 inom förskola och grundskola, skall få vara med om minst en kulturupplevelse

Läs mer

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖSTEN 2017 Foto: Mats Åsman AND THEN... OCH SEN CLAIRE PARSONS CO Dans och mjuk cirkus i en abstrakt och polyfon sagovärld. Här möts fyra figurer för att berätta och presentera

Läs mer

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖSTEN 2016 PRAKTISK INFO Nycirkus Stora scenen Pris 30 kr / elev inom Gbg Lärare går gratis med elevgrupp Datum Torsdag 15 september kl. 13 LIMITS CIRKUS CIRKÖR IDÉ OCH REGI:

Läs mer

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR VÅREN 2017 Foto: Markus Gårder HELA FAMILJEN KULTURHUSET STADSTEATERN SKÄRHOLMEN En hejdlöst rolig och fin föreställning om livet, av och med Anna Vnuk. På scen bl a Maria Nohra.

Läs mer

Lidingö stads kulturprogram för skolan vårterminen 2010

Lidingö stads kulturprogram för skolan vårterminen 2010 Lidingö stads kulturprogram för skolan vårterminen 2010 Förskoleklasser Magiska rummet ett teaterpedagogiskt projekt på Sagateatern, pågår 26/1-10/3. Obs! startar snart. År 1 och 2 Längre än längst, en

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA VÅREN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs! Lomma Bibliotek Följ med Vilda Hilda och Gurra Aktersnurra in i sagornas förtrollade värld! SAGOSKOJ

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Eleverna tränar på att: Författare: Beth Bracken & Kay Fraser

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Eleverna tränar på att: Författare: Beth Bracken & Kay Fraser sidan 1 Författare: Beth Bracken & Kay Fraser Vad handlar boken om? Boken handlar om Lucy och Soli som är bästa vänner. De har känt varandra sedan de var små, och de gör allt tillsammans. Där de bor finns

Läs mer

VÅREN 2015 BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA

VÅREN 2015 BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA VÅREN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs! Lomma Bibliotek Följ med Vilda Hilda och Gurra Aktersnurra in i sagornas förtrollade värld! SAGOSKOJ

Läs mer

Rapport från Charleville-Mèziéres. FESTIVAL MONDIAL DES THEATRES DE MARIONETTES Sept 2017

Rapport från Charleville-Mèziéres. FESTIVAL MONDIAL DES THEATRES DE MARIONETTES Sept 2017 Rapport från Charleville-Mèziéres FESTIVAL MONDIAL DES THEATRES DE MARIONETTES 16-24 Sept 2017 Som representant för UNIMA Sverige fick jag möjlghteten att åka till Charleville-Mèziéres och den internationella

Läs mer

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater Scengymnasiet S:t Erik Musik Musikal Musikproduktion Teater Estetiska programmet Med inriktning: Teater Musik Musikal Musikproduktion Högskolebehörighet och möjlighet att ta meritpoäng Vad innebär samarbetet

Läs mer

21 MAJ 1 JUNI 2019 NYPREMIÄR PÅ MALMÖ LIVE I MAJ!

21 MAJ 1 JUNI 2019 NYPREMIÄR PÅ MALMÖ LIVE I MAJ! 21 MAJ 1 JUNI 2019 NYPREMIÄR PÅ MALMÖ LIVE I MAJ! Publiksuccén tillbaka! Våren 2019 erbjuds en ny chans att uppleva 2018 års stora publiksuccé har du sett världen en musikföreställning om Malmös historia

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

Grymma. moves. & ljuvliga piruetter. Föreställningar & workshops!

Grymma. moves. & ljuvliga piruetter. Föreställningar & workshops! Grymma moves & ljuvliga piruetter Föreställningar & workshops! Dans för åldrarna 2-19 år, våren 2008 Förskola 2-5 år Förskola 2-5 år foto Lasse Liljegren Bygget (3-5år) Koreograf: Ingrid Olterman Tisdag

Läs mer

På gång. kultur och fritid. November 2013

På gång. kultur och fritid. November 2013 På gång kultur och fritid November 2013 Fredag 1 november: Höstlovsaktiviteter på Fabriken Film. Disco (fritidsledarutb). Röda tvättstugan Paintball. Måndag 4 november: Målarverkstad... med Yvonne Tid:

Läs mer

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Live på bio: Semiramis BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Program Barn & Unga HÖSTEN 2018 Bio på bibblan LOMMA BIBLIOTEK Lördag 15/9 kl. 13.00 Lördag 29/9 kl. 13.00 Lördag 13/10 kl. 13.00 Måndag 29/10 kl. 13.00

Läs mer

MÉNDEZ KLAR FÖR DJUNGELBOKEN - THE MUSICAL

MÉNDEZ KLAR FÖR DJUNGELBOKEN - THE MUSICAL Pressmeddelande 200418 MÉNDEZ KLAR FÖR DJUNGELBOKEN - THE MUSICAL Méndez gör musikaldebut när produktionsbolaget Dröse & Norberg nytolkar den legendariska sagan Djungelboken. Den elfte november har storsatsningen

Läs mer

Förskoleklass - årskurs 6 Kulturgaranti våren 2016

Förskoleklass - årskurs 6 Kulturgaranti våren 2016 Förskoleklass - årskurs 6 Kulturgaranti våren 2016 Enköpings kommun Välkommen till en ny spännande vår med kulturupplevelser! Upplevelsenämnden i Enköpings kommun prioriterar barn och unga. Vårens Kulturgaranti

Läs mer

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖSTEN 2015 // STORA TEATERN

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖSTEN 2015 // STORA TEATERN FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖSTEN 2015 // STORA TEATERN SKÅDESPELARPROGRAMMET FRÅN HÖGSKOLAN FÖR SCEN OCH MUSIK PRESENTERAR: PÅ VÄG En resa in i fantasin, där ensamhet, gemenskap, ilska och glädje möts

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

KULTURFESTIVALEN 2013

KULTURFESTIVALEN 2013 VARMT VÄLKOMNA TILL 22 25/10 2013 MEDBORGARHUSET, VÄNNÄS Kulturfestivalen 2013 har som mål att visa på mångfalden och att lyfta fram de intellektuellt funktionshindrade och övriga funktionshindrade i ett

Läs mer

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16.

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. s SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015 För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. Hej alla leksugna barn! Nu är det ÄNTLIGEN SOMMAR snart! Skolan är slut för denna gång och vi på kommer

Läs mer

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 dansfunk [dansfunk ] s. -en -er förk. av dans & funktionsnedsättningar KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 Skånes Dansteater har sedan

Läs mer

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad

Februari - mars 2015. Skarpnäcks Kulturhus. Programblad Februari - mars 2015 Skarpnäcks Kulturhus Programblad Sportlov vecka 9 21 februari Konsert - Trumma kl. 13.00 (c:a 30 min) Mikael och Niclas förvandlar vattenkannor, krukor och rör till ett trumset och

Läs mer

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR VÅREN 2016 PRAKTISK INFO Dans Gradäng / Stora scenen Pris 30 kr / elev inom Gbg Lärare går gratis med elevgrupp Datum Onsdag 10 februari kl. 10 Onsdag 10 februari kl. 12.30

Läs mer

Höstlovet. Burlövs kommun 2012

Höstlovet. Burlövs kommun 2012 Höstlovet Burlövs kommun 2012 2 MÅNDAG 29 OKTOBER Fotbollsturnering Lillevångshallen kl 10 Anmäl er till fältgruppen senast 23/10 Kontakt: 0708-40 11 05 Funballz i stora bassängen (Simkunnighet krävs).

Läs mer

INSPIRATION FÖR LÄRARE

INSPIRATION FÖR LÄRARE INSPIRATION FÖR LÄRARE 1 Välkommen till cirkusens magiska värld! Du kommer snart att få vara med om något du kanske aldrig har upplevt förut. Eller så är du en av dem som ofta besöker denna plats. På scenen

Läs mer

Bibelläsningsplan 3 december januari Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära

Bibelläsningsplan 3 december januari Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära Bibelläsningsplan 3 december 2017 7 januari 2018 Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära VÄLKOMMEN TILL BIBELLÄSNING OCH BÖN Den här bibelläsningsplanen sträcker

Läs mer

Världslabbet på entréplan T-shirt verkstad, gör din egen unika Express Yourself-tisha! Drop in. Deltagaravgift 25 kr, T-shirt 25 kr = 50 kr

Världslabbet på entréplan T-shirt verkstad, gör din egen unika Express Yourself-tisha! Drop in. Deltagaravgift 25 kr, T-shirt 25 kr = 50 kr MÅNDAG 11/2 12.00 15.00 T-shirt verkstad 12.30 13.00 Dans med Nia Explosion! Kom och utforska din kropp och ditt sinne genom rörelse. Nia, en möjlighet att röra dig på många olika sätt till härlig musik.

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN HÖSTEN 2014 SAGOSKOJ PÅ LOMMA BIBLIOTEK BIBLIOTEKEN! Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs Följ med Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade värld!

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

>>VERKLIGHETENS FOLK HEJ! >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN. En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det«

>>VERKLIGHETENS FOLK HEJ! >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN. En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det« >>VERKLIGHETENS FOLK >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det«på en teater har man på uppdrag av regeringen dragit igång ett

Läs mer

2015 - det tjugonde året!

2015 - det tjugonde året! Malmö AmatörteaterForums Nyhetsbrev 10 november 2015 2015 - det tjugonde året! Hösten är i full gång och vintern knackar på dörren! Utställningen om MAFs Tjugonde år på Teatermuséet kommer att fortsätta

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 14 (31 MARS 4 APRIL 2014)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 14 (31 MARS 4 APRIL 2014) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 14 (31 MARS 4 APRIL 2014) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Personal Operatrion Divine Handelsprogrammets

Läs mer

DET RÖDA TRÄDET. Samtalshandledning

DET RÖDA TRÄDET. Samtalshandledning DET RÖDA TRÄDET Samtalshandledning Samtalshandledning till Dalateaterns uppsättning av DET RÖDA TRÄDET Dramatisering och regi Pelle Öhlund Samtalshandledningen: Malin Byman, Dramapedagog Dalateatern Föreställningsbilder:

Läs mer

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 1 ÄLVKULLEN TISDAG 17/2 kl. 19.00 åk.7-9 Kom och spela FIFA 09 på storbild i stora salen! ONSDAG 18/2 kl. 15.00 åk.4-6 Kom och testa WII Fit på storbild i stora

Läs mer

Kulturskolans. Inspirationsvecka

Kulturskolans. Inspirationsvecka Kulturskolans Inspirationsvecka 19-26 mars 2017 Söndag 19/3 Improvisation Kom och prova på improvisation med lärarkomp! Vi kommer att spela två välkända jazzstandards: Cantaloupe Island och Autumn Leaves.

Läs mer

BILJARDTÄVLING på Älvkullen

BILJARDTÄVLING på Älvkullen HALLOWEENDISCO FREDAG 5/11 stora salen, Älvkullen Lågstadiet kl. 18.00-19.30 entré 30:- DJ: Jim, Dennis & Kastriot Mellanstadiet kl. 20.00-22.30 entré 40:- Kom gärna utklädda! Pris till de 3 bästa. GODISREGN

Läs mer

Månads möten Text: Håkan Hansson Bild T Zeberg

Månads möten Text: Håkan Hansson Bild T Zeberg Månads möten 2017 Text: Håkan Hansson Bild T Zeberg 20170110 Lokalen på Baltzarsgatan var fullsatt när Kalle Lind kom till årets första månadsmöte. En trevlig skåning som gärna berättade om sitt sedan

Läs mer

Vad vill du göra på din fritid?

Vad vill du göra på din fritid? Vad vill du göra på din fritid? Aktiviteter som kan anpassas efter dina behov hösten 2019 WWW.SUNDBYBERG.SE/FUNK Sidan 2 av 17 Vad vill du göra när du är ledig? Vad är du intresserad av? Vill du träffa

Läs mer

LANDSTINGETS KULTURSTIPENDIER FÖR UNGA 2016

LANDSTINGETS KULTURSTIPENDIER FÖR UNGA 2016 LANDSTINGETS KULTURSTIPENDIER FÖR UNGA 2016 DANS Felix Luttinger Namn: Felix Luttinger, Uppsala Född: 1998 Felix har dansat i sex år inom framförallt break- och streetdance. För Felix har dansen en stor

Läs mer

VÅREN Utställningar våren RETOY Lilla Läs. Carmen. Sportlov = Bygglov Då händer det massor av skoj på biblioteken

VÅREN Utställningar våren RETOY Lilla Läs. Carmen. Sportlov = Bygglov Då händer det massor av skoj på biblioteken VÅREN 2019 Utställningar våren 2019 på biblioteken i Lomma & Bjärred SAGOSKOJ! Bygg din egen magiska trädkoja Lennart Hellsing 100 år! Bokklubbar RETOY Lilla Läs Carmen Pyssla till påsk! Sommarboken Filmtajm!

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

NALLEABONNEMANG 2015/2016

NALLEABONNEMANG 2015/2016 NALLEABONNEMANG 2015/2016 NALLEKONSERTER Våra älskade Nallekonserter flyttade givetvis med oss från Konserthuset till Malmö Live. Ett enkelt och trevligt sätt för generationer att umgås och en möjlighet

Läs mer

Selma Lagerlöf. Astrid Lindgren. HC:Andersen

Selma Lagerlöf. Astrid Lindgren. HC:Andersen S A G O Tales for everybody! R K O N S T S A G O R HC:Andersen HC Andersen föddes år 1805,när han var 17 år gick han i en skola för barn,han blev mobbad för att han var så lång och klumpig. Därför skrev

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

Alla Företagare i Bräcke kommun inbjuds till. Lördag 3 oktober kl på Hotell Jämtkrogen Bräcke

Alla Företagare i Bräcke kommun inbjuds till. Lördag 3 oktober kl på Hotell Jämtkrogen Bräcke Alla Företagare i Bräcke kommun inbjuds till Lördag 3 oktober kl.18.00 på Hotell Jämtkrogen Bräcke Inspirationsföreläsning av stig WIKLUND Stig har mentalt tränat många kända idrottare och företagare till

Läs mer

Lauras läppar. Av Malin Axelsson

Lauras läppar. Av Malin Axelsson Av Malin Axelsson Det här är en föreställning som utmanar den unga publiken. Det är meningen. Publiken ska komma därifrån med en stark scenkonstupplevelse, en känsla som lycka, förundran och igenkänning.

Läs mer

komma och bo hos dig. I denna juletid vill Jesus komma till dig och fylla ditt liv med frid och glädje. Han ber dig: Släpp in mig! Låt mig inte bli st

komma och bo hos dig. I denna juletid vill Jesus komma till dig och fylla ditt liv med frid och glädje. Han ber dig: Släpp in mig! Låt mig inte bli st SÖNDAG Advent Jesus, den eviga kärleken går från dörr till dörr och väntar på att få komma in i våra hjärtan. Jesus känner dig och älskar dig. Han knackar på hos dig. Kan du höra hans stämma bland alla

Läs mer

Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren

Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren Guds olydiga revben av Gunilla Thorgren Om uppsättningen Urpremiär: 21 mars 2019, Stora scenen Inga levande djur förekommer i föreställningen En förbannad feminist läser Bibeln. Det blir en jävla cirkus.

Läs mer

Hej och välkommen till årets kulturlov!

Hej och välkommen till årets kulturlov! 23/10-1/11 2015 Hej och välkommen till årets kulturlov! Här har vi sammanställt lite av vad som erbjuds under vecka 44 Ha ett härligt och aktivt lov! /kultur-och fritidsförvaltningen Bokfika Torsdag 29/10

Läs mer

Burlövs kommun. Bild: Jimmy Wallin. Februarilovet. Burlövs kommun

Burlövs kommun. Bild: Jimmy Wallin. Februarilovet. Burlövs kommun Burlövs kommun Bild: Jimmy Wallin Februarilovet Burlövs kommun 2014 MÅNDAG 17 FEBRUARI Snusk och annat förbjudet med Dan Höjer Det är nog svårt att tänka sig en mer passande än författaren Dan Höjer när

Läs mer

Kultur i förskolan, 4-5 år

Kultur i förskolan, 4-5 år Foto:Christer Folkesson Kultur i förskolan, 4-5 år Hösten 2015 Välkommen till höstens kulturprogram! I höst får vi en blandning av musik från olika delar av världen. Vi gör ett besök i Beatrix Potters

Läs mer

LÖRDAGSKUL! LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015

LÖRDAGSKUL! LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015 LÖRDAGSKUL! PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015 LÖRDAGSKUL - FÖR BARN PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK! I vår blir det författarbesök, musikprogram, barnboksfest, teaterföreställningar och sagostund med polisen. För platser

Läs mer

#sumpanlov I Sundbyberg finns det gratis påsklovsaktiviteter för barn och unga!

#sumpanlov I Sundbyberg finns det gratis påsklovsaktiviteter för barn och unga! #sumpanlov I Sundbyberg finns det gratis påsklovsaktiviteter för barn och unga! LÄS MER PÅ SUNDBYBERG.SE/SUMPANLOV Här hittar du allt kul som händer i Sundbyberg på påsklovet. Alla barn och unga är välkomna

Läs mer

Hej på er igen! Vi är inne i mars månad och det är dags för ett nytt veckobrev.

Hej på er igen! Vi är inne i mars månad och det är dags för ett nytt veckobrev. Hej på er igen! Vi är inne i mars månad och det är dags för ett nytt veckobrev. Veckan har varit en enda stor aktivitet av rymd, skriva, läsa upp våra deckare och en hel del skridskoåkning. När vi planerade

Läs mer

SOMMAR I ESLÖV! FÖR BARN! ALLT GRATIS!

SOMMAR I ESLÖV! FÖR BARN! ALLT GRATIS! SOMMAR I ESLÖV! FÖR BARN! ALLT GRATIS! Djungelbandet Onsdag 1/6 16.15 Parken i Harlösa Musikkul för barn! Gratis och ingen föranmälan. Betongcupen Lördag 4/6 Stehag start 13.00 (Vid regn 5/6) Skateboardåkare

Läs mer

SKOLFÖRESTÄLLNINGAR VÅREN 2013 STORA TEATERN WWW.STORATEATERN.SE. Dans // Stora scenen SUSANNA LEINONEN COMPANY // BLINDED MIND [Finland]

SKOLFÖRESTÄLLNINGAR VÅREN 2013 STORA TEATERN WWW.STORATEATERN.SE. Dans // Stora scenen SUSANNA LEINONEN COMPANY // BLINDED MIND [Finland] Dans // Stora scenen SUSANNA LEINONEN COMPANY // BLINDED MIND [Finland] Foto: Sakari Viika Foto: Peter Westrup Teater // Stora scenen MALMÖ STADSTEATER // JAG RINGER MINA BRÖDER av Jonas Hassen Khemiri

Läs mer

Kulturprogram hösten 2015

Kulturprogram hösten 2015 Kulturprogram hösten 2015 Qulturum Sländan FÖRFATTARE FÖRELÄSARE ÖVRIGT BARN OCH LUNCHMUSIK FAMILJ FILM BARN OCH FAMILJ LÖRDAG 12/9 KL. 12.30 Pygméteatern ger Håll i handen En lekfull föreställning med

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN &UNGA HÖSTEN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs SAGOSKOJ PÅ BIBLIOTEKEN! LOMMA BIBLIOTEK Följ med Tant Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade

Läs mer

Norsjö kommunblad april 2013

Norsjö kommunblad april 2013 Norsjö kommunblad april 2013 Norsjödagen på Berättarfestivalen Onsdag den 24 april är Norsjö med på Berättarfestivalen i Skellefteå. Norsjö har ett eget program hela dagen på Nordanås caféscen. För att

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Flicka försvunnen - funderingsfrågor, diskussionsfrågor, och skrivövning Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9, gymn, vux Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Introduktion Flicka

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund

program våren 2019 VI ARBETAR PÅ MARKAN Chatarina Wilgotsson andreas svensson jen wesséus andré sjölund 1 program våren 2019 TISDAG 29 JANUARI KL. 18.30 LÅTSKRIVARWORKSHOP MED SABINA CHANTOURIA Fri entré Workshopen ger dig grundläggande kunskaper om låtskrivande, du får prova övningar och tekniker för att

Läs mer

Mittnordiska. scenkonstdagar. Program

Mittnordiska. scenkonstdagar. Program Mittnordiska scenkonstdagar Sundsvall 16-18 OKTOBER 2008 Program TORSDAG 16/10 Sundsvalls Teater kl. 18:30 NorrDans Could you take some of my weight...? Förvandlingar Duetten Could you take some of my

Läs mer

projektkatalog KULTURSKOLAN

projektkatalog KULTURSKOLAN KULTURSKOLAN projektkatalog 2015 Korta och långa projekt eller enstaka tillfällen Samtliga projekt är kopplade till ett eller flera mål i Lgr 11 Erfarna pedagoger inom respektive konstart Skräddarsydd

Läs mer

Filmen slutar med att solot på julkonserten ställs i - alla i kören sjunger istället verserna tillsammans.

Filmen slutar med att solot på julkonserten ställs i - alla i kören sjunger istället verserna tillsammans. Filmen fungerar utmärkt för att diskutera och problematisera värdegrundsfrågor såsom normer, konkurrens/rivalitet och relationer m.m. Face to face berör tematiskt frågor om mobbning, vänskap, förståelse

Läs mer

Musik Grundkurs. Hej!

Musik Grundkurs. Hej! 1 Musik Grundkurs Tänk att få glänta på dörren till musikens underbara värld. Här får du prova på att spela olika instrument. Undervisningen sker i grupp på olika skolor i kommunen. Se vår hemsida. I förskoleklass

Läs mer

DÖDLIG törst Lärarmaterial

DÖDLIG törst Lärarmaterial sidan 1 Författare: Peter Gotthardt Vad handlar boken om? I staden där Anna, Siri och Lina bor finns ett gammalt hus som alla kallar Slottet. Det är ett mystiskt hus där helt otroliga saker kan hända.

Läs mer

Säsongsplanering 2015 - Kvara Kvarono Kulturkompaniet Kronor & Nycklar

Säsongsplanering 2015 - Kvara Kvarono Kulturkompaniet Kronor & Nycklar Säsongsplanering 2015 - Kvara Kvarono Kulturkompaniet Kronor & Nycklar VECKA 40 - - 28 september 4 oktober Måndag 28/9 18.00 21.00 Repetition Mord På Wapnö Tisdag 29/9 18.00 21.00 Repetition Mord På Wapnö

Läs mer

Vårens programtips följer här under

Vårens programtips följer här under Hej! Hoppas det finns möjlighet att sprida info kring dessa många spännande, roliga och intressanta programtips för våren 2014 med bland annat Skådespelarna Albin Flinkas och Fredrik Meyer från Soppteatern

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

PROGRAM HAPPENINGS & POP-UP SHOWS

PROGRAM HAPPENINGS & POP-UP SHOWS PROGRAM & POP-UP SHOWS OCH POP-UP SHOWS OLIKA PLATSER 11-18 MAJ Malmö dressar om inför Eurovision Song Contest och tar med dig på en spännande och myllrande färd i staden. Det blir happenings, skräddarsydda

Läs mer

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist Nytt år och nya boktips från Martina och Petra! Skriv gärna till oss och lämna förslag eller kommentarer genom att skicka ett mail till petra.ljungberg@laholm.se Kalle med klänning och Kalle som Lucia

Läs mer

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3 Läskort 1 Simon är 12 år. Han tycker mycket om att resa. Han har varit i många länder. Han tyckte mest om Italien, Spanien och USA för att maten är godast där. Nästa gång vill han resa till Sydafrika.

Läs mer

Välkommen till Angereds Teater! angeredsteater.se. angeredsteater.se

Välkommen till Angereds Teater! angeredsteater.se. angeredsteater.se LÄRARHANDLEDNING Av Nicolas Kolovos, fritt efter Italo Calvinos roman Klätterbaronen. Jag ska aldrig mer komma ner! skriker Cosimo 12 år efter ett bråk vid middagen och flyr upp i ett högt träd. Föräldrarna

Läs mer

Berättande som Pedagogisk Metod

Berättande som Pedagogisk Metod Berättande som Pedagogisk Metod Johan Theodorsson Muntlig Berättare och Dramapedagog Soraya och Jonatan Konstsaga Vad kan ni ha för nytta av muntligt berättande? Lek och Allvar Fantasi och Verklighet Våga

Läs mer

Välkommen till årets Sommarkul(tur)! I sommar kommer det hållas en mängd roliga aktiviteter i Oskarshamns kommun för barn mellan 6-15år OCH ALLT ÄR

Välkommen till årets Sommarkul(tur)! I sommar kommer det hållas en mängd roliga aktiviteter i Oskarshamns kommun för barn mellan 6-15år OCH ALLT ÄR Välkommen till årets Sommarkul(tur)! I sommar kommer det hållas en mängd roliga aktiviteter i Oskarshamns kommun för barn mellan 6-15år OCH ALLT ÄR GRATIS! Alltså, skicka väldigt gärna in en intresseanmälan

Läs mer

Sportlovsprogram. 18-24 feb 2013. Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar.

Sportlovsprogram. 18-24 feb 2013. Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar. Sportlovsprogram 18-24 feb 2013 Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar. Nominera till Ask & Embla Priset Sista dag för nominering är 31 mars Som ung i Sölvesborg

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Anna på Brännö - funderingsfrågor, underlag för samtal Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9, Särvux, Gymnasiesär Lektionstyp: reflektion och diskussion, Lektionsåtgång: - Funderingsfrågor Frågorna kan användas

Läs mer

8:ANS SPEL PROGRAMBLAD OCH REFERAT HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET FÖRÄLDRAFÖRENINGEN KALENDARIET

8:ANS SPEL PROGRAMBLAD OCH REFERAT HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET FÖRÄLDRAFÖRENINGEN KALENDARIET 23 mars 2019 - Nr 3 8:ANS SPEL PROGRAMBLAD OCH REFERAT HÄLSNING FRÅN SKOLBIBLIOTEKET FÖRÄLDRAFÖRENINGEN KALENDARIET Redaktion: Cecilia Ferrari, Maria Wolff Gripfelt & Marcel Solcà Web: www.eks.se - E-post:

Läs mer

Enkel dramatisering Helige Martin de Porres Festdag 3 nov

Enkel dramatisering Helige Martin de Porres Festdag 3 nov 1 Enkel dramatisering Helige Martin de Porres Festdag 3 nov Bakgrund S:t Martin de Porres föddes i Lima, Peru, 1579. Hans far var spanjor och hans mor en frigiven slavinna från Panama, föräldrarna gifte

Läs mer

Arbetsplan för. förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2011/2012

Arbetsplan för. förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2011/2012 Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan läsåret 2011/2012 Organisation Personal Rektor: Gunilla Falk. Klassföreståndare: Kristina Jonsson Rosell 100% och Helena Fridsson 70%. Övrig personal: Thomas

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

SKAPANDE SKOLA 2015-16

SKAPANDE SKOLA 2015-16 2015-16 Nu finns möjlighet att under läsåret 15-16 göra Skapande skola-projekt på Din skola. Falkenbergs kommun har av Kulturrådet beviljats medel för att genomföra konstnärliga projekt för årskurs F-9

Läs mer

Hitta information (kurs C)

Hitta information (kurs C) Hitta information (kurs C) I dagstidningar finns det ofta annonser för olika typer av nöjen och aktiviteter. Svara på frågorna med hjälp av annonserna på nästa sida. A. Var kan man lyssna på musik gratis?

Läs mer

PÅSKLOVSAKTIVITETER I ÅTVIDABERGS KOMMUN

PÅSKLOVSAKTIVITETER I ÅTVIDABERGS KOMMUN PÅSKLOVSAKTIVITETER I ÅTVIDABERGS KOMMUN Måndag 15 april torsdag 18 april HELA PÅSKLOVET Hela veckan på biblioteket: Ägg-jakt för de yngre barnen. Kan du hitta alla sagofigurer? Du som deltar får välja

Läs mer

Kultur i förskolan, 4-5 år

Kultur i förskolan, 4-5 år Fotograf: Martin Skoog Kultur i förskolan, 4-5 år Våren 2015 Välkommen till vårens kulturprogram! Varmt välkommen till en vår med teater, sång och mycket musikglädje! I vår får vi uppleva spännande föreställningar

Läs mer

A Jag brukar träffa vänner. Vi går ofta på rearer. eller konsert. På tisdagar gär jagalltid på

A Jag brukar träffa vänner. Vi går ofta på rearer. eller konsert. På tisdagar gär jagalltid på 5 Fem på stan En journalist frågar fem personer på stan: "vad brukar du göra på fritiden?,, A Jag brukar träffa vänner. Vi går ofta på rearer eller konsert. På tisdagar gär jagalltid på vattengymp a. Jag

Läs mer

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga

MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR. En föreläsning av Robert Lillhonga MIN VÄN JOHAN HATAR KULTUR En föreläsning av Robert Lillhonga 1 BAKGRUND Johan är en av mina bästa vänner. Hans två största intressen i livet är fotbollsklubben Arsenal och Formel 1. Johan gillar inte

Läs mer

Välkomna till Teater Eksem! Kontaktuppgifter. Om det här materialet

Välkomna till Teater Eksem! Kontaktuppgifter. Om det här materialet Lärarhandledning Teater Eksem 2012-2013 Välkomna till Teater Eksem! Teater Eksem är en fri teatergrupp som verkar i Göteborg, Sverige och världen. Vi strävar efter att undersöka, skildra, aktualisera,

Läs mer

Läsnyckel. Mingla och Errol av Åsa Storck. Copyright Bokförlaget Hegas

Läsnyckel. Mingla och Errol av Åsa Storck. Copyright Bokförlaget Hegas Läsnyckel Mingla och Errol av Åsa Storck Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras på olika

Läs mer

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK. Alla bibliotekens program är kostnadsfria!

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK. Alla bibliotekens program är kostnadsfria! BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK Familjelördag med tema snö Sagostund och pyssel med tema snö. När: Lördag 2 februari. Sagostund kl 13 och pyssel kl. 11-15. Fika till

Läs mer