CISV-nytt Helsingborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "CISV-nytt Helsingborg"

Transkript

1 CISV-nytt Helsingborg Nr Ordförande har ordet! Nu är sommaren över och med det kommer äntligen hösten! Ja, jag vågar mig på att säga äntligen då höst betyder en massa lokala, regionala och nationella aktiviteter inom CISV. Så i det här numret av CISV-nytt har vi försökt samla allt så att just du vet vad som erbjuds till alla medlemmar! Och då CISV ofta beskrivs som en ungdomsförening vill jag tipsa alla äldre om att CISV erbjuder kostnadsfria utbildningar i höst i bland annat konflikthantering och hållbar utveckling. Läs mer om det nedanför och tveka inte, utan ta chansen att få ny kunskap och träffa en massa CISV:are! Trots allt kul som händer i höst så ska vi ju inte glömma att det har varit full rulle under sommaren också. I somras var två barnby-delegationer iväg, en JC (juniorledare) och Helsingborg anordnade en mycket lyckad minibarnby! Så läs reseberättelserna och om allt det roliga som barnen har haft. Själv laddar jag för regionalt läger för åldern och CISV Swedens höstmöte i oktober. Men redan på söndag den femte september anordnar vi Kickoff på Filbornaskolan mellan (separat inbjudan har skickats ut) och då hoppas jag få se både gamla och nya ansikten! Med det sagt så uppmanar jag dig att burra upp dig i soffan med nya numret av CISV-nytt och låt höstglädjen infinna sig! Anna Jönsson Ordförande CISV Helsingborg Kalendarium för hösten: 5/9 Kickoff på Filbornaskolan mellan 14 och /9 Övernattning för Region Syd juniorer i Båstad 17-19/9 Läger för åldern ute i Aggarp 21/9 Peace One Day 24-26/9 Impact: Hållbar utveckling (nationell utbildningshelg) 15-17/10 CISV Swedens nationella höstmöte 24/10 FN-dagen 29-31/10 Impact: Hållbar utveckling (nationell utbildningshelg) 4-7/11 SO-höst (nationellt höstmöte för alla intresserade juniorer) 26-28/11 Impact: Konflikthantering (nationell utbildningshelg)

2 Impact - CISV Swedens fredsutbildningar! CISV arbetar med upplevelsebaserat lärande och fredsutbildning för aktivt världsmedborgarskap. Impact är CISV Sweden's utbildning i ledarskap, projekt och fred. Metoderna är interaktiva och varierande och utvecklar deltagarnas attityder, kunskaper och färdigheter samtidigt som man har roligt tillsammans. En viktig del i utbildningen är mötet och utbytet mellan deltagarna och det nätverk av vänner som uppstår genom detta. Platser lediga till barnby i Indien!!! Den 28 december till den 24 januari 2011 pågår en barnby i Lucknow, Indien. Vi kommer att sända en delegation dit, men saknar i skrivande stund en pojke och en flicka. Barnen ska vara födda någon gång under perioden 2/ / Intresserad?? Känner någon som kan vara intresserad?? Kontakta snarast Mona, I höst kommer det att finnas 5 olika tillfällen att delta i en sådan utbildning. Gå in på för att hitta just den utbildning som passar och intresserar dig! Last but not least, helgerna är kostnadsfria! Hola amigos! It s tajm for läger! Helgen den september kommer det hållas ett grymt läger utanför Munka Ljungby för 13-15åringar! Temat är Think outside the box och vi kan lova dig att hela din världsbild kommer vändas upp och ner under helgen Eller ja, utan att lova för mycket så kan vi väl i alla fall säga att det kommer bli ett awesome sydläger! Anmälan (och frågor) lämnas till senast den 10:e september. Fast vänta inte för länge, risken är att platserna tar slut! Så när? 17-19/9, en fredag till söndag! Och var? På Aggarpsgården (ligger utanför Munka Ljungby) Men hur mycket? 300 riksdaler Mer info får du naturligtvis vid anmälan! Sov gott (för vem har bestämt att det är Mvh man ska avsluta med?) från Anna, Tess, Sara, Emil och Gustaf från CISV Helsingborg!

3 Övernattning i Båstad! Sommarlovet har några dagar kvar och hösten närmar sig. En del fruktar fenomenet som kan innehålla mörker och blask, andra längtar till fenomenet som kan innehålla stora koftor och te. CISV s kalender är fullbokad nästintill varje helg i höst, allt från lokala läger till höstmöte. Frågan är om man lyckats spara tillräckligt med solenergi under sommaren som räcker året ut. Tror du dig ha lyckats? Om ditt svar är JA - good for you! Om ditt svar är NEJ RJR Syd has got something for you! Lördagen den 11 september erbjuds batteri laddning i Båstad på Musteriet, en spelkväll med inspirerande inslag som mynnar ut i övernattning och ett fett möte dagen efter. En helg som kommer vara sjukt ball och nödvänlig inför hösten. Så är du år och sugen, kom bara kom! Vi börjar runt på lördagen, "drop in" efter kollektivtrafikens tider, och avslutar någon gång under söndagen, beroende på om man vill delta i det feta mötet. Det feta mötet är en sammankomst mellan regionens styrelser och är inte obligatorisk men förhoppningsvis jäkligt kul. Intresserad av att köpa vår produkt och/eller få vidare information? Martina Peace out! Höstmöte den oktober Peace one day! 13+ Den 21 september är det Peace One Day! Detta tänkte vi fira genom att samla alla juniorer för att fika och hänga lite på något fint ställe i Helsingborg. Tanken är att vi ska prata lite om juniorverksamheten, prata lite om annat och eventuellt leka något roligt, ja vi ska helt enkelt ha en trevlig stund! Vi ses utanför Helsingborgs bibliotek klockan 16.30! Hör av dig till Malin Eliasson ifall du tänker komma; eller CISV Sweden anordnar varje år ett Vårmöte med årsmöte samt ett Höstmöte med ett extra årsmöte. Till mötena bjuds bl.a. företrädare från de 17 olika lokalföreningarna in. I år kommer Höstmötet att hållas på Lingvallen, i Skälderviken och lokalföreningarna i södra Sverige, dvs Malmö-Lund, Båstad-Bjäre, Halmstad, Kalmar-Öland och Helsingborg står som värdar. Höstmötet kommer att handla om CISV Swedens visioner, mål och planer för att utföra våra idéer och utbilda i fred. Höstmötets målsättning är att ge möjlighet till personliga möten och vara ett socialt forum, vara en plats där nationellt, regionalt och lokalt aktiva möts, vara en inspirationskälla för CISVare, ge möjlighet till kunskap, kunskapsutbyte och att få svar på frågor och få (eller beställa) material, ge möjlighet till att diskutera och påverka CISV Sweden s verksamhet och ekonomi vara CISV Sweden s filosofiska och visionära motor Några personer i vår lokala styrelse kommer att delta på mötet. Är du intresserad att delta, kontakta Anna, mera information finns att hämta på hemsidan,

4 Kan man jobba med CISV? Det låter ju för bra för att vara sant, att jobba med att leka. Men det fick jag göra förra veckan. CISV Helsingborg blev i våras kontaktade av en lärare på Helsingborgs Praktiska Gymnasium, en friskola med knappt 180 elever och runt 25 lärare. Hon berättade att de hade problem med sammanhållning på skolan, svag gruppkänsla, elever som kränker varandra, fördomar med mera, och undrade om någon i CISV kunde hjälpa dem komma tillrätta med dessa problem. Det är ju precis sånt som vi är bra på! Efter några möten med läraren och rektorn bestämdes det att jag skulle komma på lärarnas kick off inför den nya terminen och hålla en heldag med dem. Vi valde att lägga halva dagen på lekar och team building för lärarna, och den andra halvan på att sätta mål och göra en handlingsplan för hur man ska skapa en bättre atmosfär på skolan. Självklart var det nervöst att som 22-åring leda en hel grupp lärare som alla var äldre än jag, och som dessutom har universitetsutbildningar i pedagogik. Men efter 11 år i CISV har jag också en fantastiskt bra, om än inte formell, utbildning i upplevelsebaserat lärande, och jag är trygg i min roll som ledare. Att jag fick enbart positiv respons på dagen med Helsingborgs Praktiska Gymnasium ser jag som en enorm eloge till CISV, och ett intyg på att vi bedriver högkvalitativ ledarutbildning. Tove Casén Nylander Pirater Alla ombord! Ja där har ni temat som vi hade på vår minibarnby i somras! Under fem dagar i juli var vi 25 barn mellan 8-12 och fem ledare som lekte sjörövare mitt ute i djupa skogen. Piraterna kom från hela Sverige och bland annat genomförde vi en mycket lyckad skattjakt Dagarna var fyllda med skratt och CISV-lekar och allt däremellan. Sista dagen var det många ledsna miner när alla skulle ta farväl av sina nyfunna vänner. Men när ledarna frågade barnen om de haft kul så fick vi ett rungande JA! Nästa år hoppas vi återkomma med ytterligare en lyckad minibarnby! Vi vill även tacka alla som hjälpte till med lägret! //Anna, Hanna och André Reseberättelse från vår delegation som åkte till Kanada på barnby! Fyra härliga barn och en galen ledare beger sig till Montreal för Kiitos, Lullabies, galna lekar och att träffa människor från världens många hörn. Utmärkande för lägret var skadefrekvensen, stjärnkocksmaten samt barn med så mycket energi att de kunde fått en heliumatom att reagera. Ledarna var inte sämre och resultatet blev en månad med lite sömn, men många nya vänner. Värmeböljan hindrade inte oss från att galoppera fram i pony song, men var antagligen ett stort stöd för solkrämsindustrin. 5 ljusa svenskar blev emellanåt 5 röda svenskar. Sista dagen kom alltför snart, men på facebook lever alla minnen kvar!

5 Hur är det att vara juniorledare (JC) på en barnby? Det berättar Andreas nedanför! Godnatt! Bonne Nuit! Leka Nosht! Selamat Malam! Buenas Noches! (Godnatt på JC'arnas olika språk) Från den 2 juli till den 29 juli var jag JC på en barnby i Håbo utanför Stockholm. Där var sammanlagt 69 personer. 48 delegater, 12 ledare, 6 JC's (juniorledare) och 3 i staben. Delegationerna kom från väldigt olika ställen. De kom från Sverige, Kanada, USA, Mexico, Brasilien, Thailand, Filippinerna, Danmark, Tyskland, Italien, Jordanien och Storbritannien. Sen var där ju JC'ar också och de kom från Sverige (2 st), Frankrike, Bulgarien, Indonesien och Honduras (I samma ordning som godnatthälsningarna). Vårt tema var "Forever Friends" och målet med vårt tema var att få alla att förstå att vänskap inte har några gränser och att vi skulle lämna lägret och känna att vi hade massvis med nya vänner. Lägret var fantastiskt och redan de första dagarna med ledargruppen innan barnen kom kände jag att det skulle bli ett superkul läger! Och när barnen kom och jag fick lära känna dem blev jag ännu mer optimistisk! Vi hann med att ha extremt kul. Vi lekte massa Lekar, spelade fotboll, var på stranden, kollade på national nights, åkte på utflykter, hittade på pranks och såklart fick en MASSA nya kompisar! En av sakerna jag inte kommer att glömma är när vi kollade fotbolls-vm finalen. Alla satt i ett litet rum och kollade på en liten tv, och trots att vi inte hade någon av länderna i finalen hade alla sin personliga favorit och det blev väldigt högljutt och massor av glädje under matchen. Under Leaders weekend åkte alla ledarna ut till idyllen på landet och hade några väldigt uppfriskande dagar medan barnen var i värdfamiljer och hade superkul! Annars var allt under månaden fantastiskt och nu när jag kommit hem och fått in alla nya intryck så skulle jag definitivt göra om det igen och jag rekommenderar starkt alla som får chansen att vara JC att ta den! Nu har jag jättemånga nya vänner och massor av resor runt om i världen väntar de närmaste åren. Till slut säger jag det igen; Ta chansen att åka på Barnby! Min barnby var "Beyond awesome"! Rock on! /Andreas

CISV-nytt Helsingborg

CISV-nytt Helsingborg CISV-nytt Helsingborg Nr 3 2011 Ordförande har ordet! Så var det dan före dopparedan och dags att summera ännu ett år. Tiden går fort! Men vilket år vi har haft. Vi har skickat iväg 20 barn och ungdomar

Läs mer

CISV-nytt Helsingborg Nr 1 2015

CISV-nytt Helsingborg Nr 1 2015 CISV-nytt Helsingborg Nr 1 2015 Ordförande har ordet! För 21 år sedan stod jag där på Knutpunkten i min blå keps med Sverigeflagga, med min delegation, på väg till en månads barnby i Frankrike. En månad

Läs mer

CISV-nytt Helsingborg Nr 1 2012

CISV-nytt Helsingborg Nr 1 2012 CISV-nytt Helsingborg Nr 1 2012 Som inledning på vårt första CISV-nytt i år har vi bett Camp Director Sara Willman skriva några rader om barnbyn som vi just nu anordnar ute i Rydebäck. En barnby i äventyrens

Läs mer

Vad är CISV? Information för föräldrar

Vad är CISV? Information för föräldrar Vad är CISV? Information för föräldrar Vi är världsmedborgare för en öppen och rättvis värld, en gräsrotsorganisation på 200 platser världen över. Vi skapar läger och projekt, lokala som globala, av och

Läs mer

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000.

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Rekrytering av nya medlemmar till lokalföreningen Inledning Att marknadsföra CISV är

Läs mer

Ledarhandbok för Summer Camp. Information, tips och idéer

Ledarhandbok för Summer Camp. Information, tips och idéer Ledarhandbok för Summer Camp Information, tips och idéer 1 Innehåll Basfakta om Summer Camp... 4 1. Förberedelser... 4 Delegations träffar... 4 Precamp... 5 Biljetter och visum... 5 Fonder... 5 Praktiska

Läs mer

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson

Guide för nätdejting. AV: Dennis Danielsson Guide för nätdejting AV: Dennis Danielsson I den här guiden kommer jag att beröra de viktigaste delarna av nätdejting för att ge dig så bra hjälp som möjligt i ditt nätdejtande. I mina exempel kommer jag

Läs mer

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus

Styrelsen har ordet. Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2. Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus Göteborgsaktivisten Nr.8 201 2 Innehåll: styrelsen har ordet Distriktet Ungdomsverksamhet Utbildningar Månadens grupp i fokus Nu får vi väl börja säga att det är vinter ändå. Tiden går lika snabbt som

Läs mer

Att engagera vuxna. Från idé till verklighet

Att engagera vuxna. Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Att engagera vuxna Från idé till verklighet Inledning Välkommen till Att engagera vuxna från idé till verklighet.

Läs mer

RABALDER TIDNINGEN FÖR UNGA MED HÖRSELSKADA

RABALDER TIDNINGEN FÖR UNGA MED HÖRSELSKADA RABALDER TIDNINGEN FÖR UNGA MED HÖRSELSKADA #2 2012 1 Unga Hörselskadade laddar för Ungdomskonferens! Hej alla UH-medlemmar och ni andra som läser Unga Hörselskadades medlemstidning! Hoppas ni känner er

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser 14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser Ett stort TACK till alla er som varit med och delat med er av era erfarenheter från Ellen,

Läs mer

Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping

Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping Verksamhetsberättelse år 2014 Röda Korsets Ungdomsförbund Norrköping (2) Norrköping den 18 januari 2015 Inledning 2014 har varit ett år med både med och motgångar. I början av året kunde vi med hjälp av

Läs mer

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej!

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Augusti Hej! Välkomna tillbaka! En ny scouttermin är precis på väg att dra igång, kanske har den redan det för vissa av er. Detta innebär nya möjligheter, nya

Läs mer

UpDate. För oss som rest med Up With People I DETTA NUMMER

UpDate. För oss som rest med Up With People I DETTA NUMMER DECEMBER 2013 UpDate För oss som rest med Up With People I DETTA NUMMER KALENDER... sid. MEDLEM 2014... sid. SPÅR I HJÄRTAT OCH MINNEN FÖR LIVET... sid. VERKA FÖR SUWPAA... sid. STIPENDIEFONDEN... sid.

Läs mer

alt Sociala forum i fokus European Social Forum kommer till Malmö Rädda Stockholm Vatten På besök i Världsförbättrarbyn #1 2007 30kr ISSN 1654-6067

alt Sociala forum i fokus European Social Forum kommer till Malmö Rädda Stockholm Vatten På besök i Världsförbättrarbyn #1 2007 30kr ISSN 1654-6067 alt En annan värld är möjlig! Röster från en global rättviserörelse. #1 2007 30kr ISSN 1654-6067 Sociala forum i fokus European Social Forum kommer till Malmö Rädda Stockholm Vatten På besök i Världsförbättrarbyn

Läs mer

OPUS URUGUAY. Land i fokus. Novemberhelg med YFU. Alltid redo! - för världen. december 2014

OPUS URUGUAY. Land i fokus. Novemberhelg med YFU. Alltid redo! - för världen. december 2014 OPUS december 2014 Novemberhelg med YFU Land i fokus Alltid redo! - för världen URUGUAY innehåll redaktionen 3. 4. 4. 5. 6. 8. 10. 12. 12. 13. 14. 16. 17. 18. 20. 21. 22. 24. 25. 26. 26. 27. 28. 30. 30.

Läs mer

STARTA FÖRENING. Ett studiematerial om att starta UNF-förening

STARTA FÖRENING. Ett studiematerial om att starta UNF-förening STARTA FÖRENING Ett studiematerial om att starta UNF-förening STARTA FÖRENING ETT STUDIEMATERIAL OM ATT STARTA UNF-FÖRENING Ungdomens Nykterhetsförbund 2011 Text och utformning: Jim Gustafsson STARTA FÖRENING

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan.

Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan. Om du kikar ut genom fönstret så kommer du att lägga märke till en sak. Världen har blivit lite bättre än den var förra veckan. 10 stärkande dagar Tiodagarsutmaningen Universe Imagine Publishing www.universeimagine.com

Läs mer

Nyhetsbrev. En Stärkt Röst. Ljusglimtar i vår tillvaro. Planeringen av våren i full gång! Kom ihåg datumet!

Nyhetsbrev. En Stärkt Röst. Ljusglimtar i vår tillvaro. Planeringen av våren i full gång! Kom ihåg datumet! N O V E M B E R 2 0 1 2 Nyhetsbrev En Stärkt Röst Planeringen av våren i full gång! När första snön har kommit och vi gått över till vintertid börjar projektet blicka mot ljusare tider. Vi har mycket att

Läs mer

Maj 2005 Nr 3 Årgång 8 LEDARSKAP. Ledarskap i scouterna Scouting gav jobb Treklöver-Gilwell Swedish Mekteb Volontärer hemma

Maj 2005 Nr 3 Årgång 8 LEDARSKAP. Ledarskap i scouterna Scouting gav jobb Treklöver-Gilwell Swedish Mekteb Volontärer hemma Maj 2005 Nr 3 Årgång 8 LEDARSKAP Ledarskap i scouterna Scouting gav jobb Treklöver-Gilwell Swedish Mekteb Volontärer hemma REDAKTÖREN HAR ORDET Vi lär ledarskap av varandra Jag fick en fråga om hur jag

Läs mer

TE-idning. Studiebesök på LIU. Tipsen för den bästa studentendagen. Högskoleprovet. Innehåll: Svårt att komma på ett projektarbete?

TE-idning. Studiebesök på LIU. Tipsen för den bästa studentendagen. Högskoleprovet. Innehåll: Svårt att komma på ett projektarbete? 1 Mars 2013 Erik Dahlbergsgymnasiet Studiebesök på LIU Följ med oss till Linköpings Universitet sida 21-23 Tipsen för den bästa studentendagen Högskoleprovet Hur fungerar det? sida 5-6 Svårt att komma

Läs mer

VÅRA ERFARENHETER AV UTVECKLINGSSTÖRNING OCH OMSORG. Rapport från en konferens i Stockholm, 21 september 1992

VÅRA ERFARENHETER AV UTVECKLINGSSTÖRNING OCH OMSORG. Rapport från en konferens i Stockholm, 21 september 1992 VÅRA ERFARENHETER AV UTVECKLINGSSTÖRNING OCH OMSORG Rapport från en konferens i Stockholm, 21 september 1992 Mikael Ahlbin, Conny Bergqvist, Elisabeth Broberg, Anders Harnfeldt, Åke Johansson, Anna Strand

Läs mer

En skrift om hur och varför vi börjar engagera oss ideellt. Ungt Engagemang. Att göra skillnad

En skrift om hur och varför vi börjar engagera oss ideellt. Ungt Engagemang. Att göra skillnad En skrift om hur och varför vi börjar engagera oss ideellt Ungt Engagemang 2 Inledning Unga är engagerade. Det visar statistiska undersökningar gång på gång. Unga brinner för att förändra världen, unga

Läs mer

Idén om att vi behöver förändring i miljonprogrammen är inte ny.

Idén om att vi behöver förändring i miljonprogrammen är inte ny. Idén om att vi behöver förändring i miljonprogrammen är inte ny. Det nya är idén om att vi kan förändra själva. Utan att vänta på att någon annan ska vilja det. Miljardprogrammet är den här idén: Idén

Läs mer

Bli värdfamilj åt en utbytesstudent

Bli värdfamilj åt en utbytesstudent Connecting Lives, Sharing Cultures Ta hem världen till dig Bli värdfamilj åt en utbytesstudent Att vara värdfamilj är att växa som individer, lära nytt & få uppleva ett fantastiskt år tillsammans. Att

Läs mer

Välkommen till Vi Ungas rixläger på ÅH! 28 juli - 1 augusti

Välkommen till Vi Ungas rixläger på ÅH! 28 juli - 1 augusti Välkommen till Vi Ungas rixläger på ÅH! 28 juli - 1 augusti Hälsningar från arrangörsgruppen Att få ha privilegiet att arrangera ett sådant stort arrangemang som Rix13 på den allra bästa platsen i Sverige

Läs mer

distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP

distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP distriktsmaterial DEMOKRATI & EKONOMI STÖD TILL KLUBBAR & KOMMUNER AKTIVA & FÖRTROENDEVALDA ARBETSGIVARSKAP innehåll 4 Stöd till klubbar och kommuner DEL 1 5 Organisera ert stöd 7 Nyckelpersoner DEL 2

Läs mer