Verksamhetsberättelse för CISV Umeå år 2009

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för CISV Umeå år 2009"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för CISV Umeå år Verksamhetens inriktning 2. Utveckling 3. Förtroendevalda 4. Lokalförening och medlemmar 5. Programverksamhet 6. Forum 7. Utbildningar 8. Nätverk 9. Finansiering 1. Verksamhetens inriktning CISV är en global, demokratisk, ideell, partipolitiskt och religiöst obunden ungdomsorganisation. Vi är världsmedborgare för en öppen och rättvis värld, en gräsrotsorganisation på 200 platser världen över. Vi skapar läger och projekt, lokal som globala, av och för unga. Vi är CISV. Sedan starten 1951 har vi genomfört mer än 5100 internationella läger och projekt med ca deltagare. CISV är en operativ samarbetspartner till UNESCO. Att vara världsmedborgare innebär att ta ställning och engagera sig för en fredligare värld. Tillsammans skapar vi projekt för en ökad kulturell förståelse, för de mänskliga rättigheterna, för bra utbildning till alla, för en fredlig lösning av alla konflikter, för jämlikhet och jämställdhet och mot rasism, fattigdom och miljöförstöring. CISV finns på 200 platser i världen, i Borås, Buenos Aires, Bombay, osv. Vi är en demokratisk organisation som bygger på samarbete och ideellt engagemang. Överallt och ständigt skapar vi nya läger och projekt. Tillsammans har vi bestämt oss för att det går skapa en bättre värld, ett litet steg i taget. Varje år genomför CISV massor av läger och projekt. Gemensamt för våra läger och projekt är att barn och unga ges möjlighet att lära sig mer om olika kulturer, samarbeta och ha roligt tillsammans med andra, träffa nya vänner och utveckla sig själva som världsmedborgare. Vissa projekt handlar om att träffas ett par kvällar och exempelvis skapa en teater tillsammans, andra läger är flera veckor och med deltagare från många olika länder. CISVs mål är att de barn och ungdomar som deltar i våra läger och projekt ska få ökat självförtroende, ökad självkänsla och många nya vänner, samtidigt som de utvecklar en interkulturell kompetens av attityder, kunskap och färdigheter för ett aktivt medborgarskap i ett mångkulturellt samhälle. 2. Utveckling 2009 satsade CISV Umeå på att utveckla en juniorgrupp och öka kommunikationen inom denna. Detta har fungerat bra och det finns nu ett tiotal aktiva och några fler knutna till juniorgruppen i Umeå. Detta är väldigt roligt.

2 3. Förtroendevalda CISV Umeås styrelse: Annika Callesen Ordförande Annika Wallin Sekreterare Maj-Lis Jakobsson Kassör Erik Andersson Ledamot Sofia Hedendahl Ledamot Vakant Adjungerade Charlotte Lundkvist, Interchangeansvarig Tomas Jakobsson, Design, hemside- och fondansvarig Revisorer Viktoria Eklund Sara Johansson 4. Lokalförening och medlemmar CISV Umeå bildades 1979 och har sedan dess haft upp och nedgångar i medlemsantal. CISV Umeå är den nordligaste lokalföreningen i Sverige bland 16 lokalföreningar totalt i Sverige. CISV Umeå hade per 31 december 2009 sammanlagt 78 enskilda medlemmar varav 55 i åldern 7-25 år (70%). 5. Verksamhet Varje år genomför CISV massor av läger och projekt. Gemensamt för våra läger och projekt är att barn och unga ges möjlighet att lära sig mer om olika kulturer, samarbeta och ha roligt tillsammans med andra, träffa nya vänner och utveckla sig själva som världsmedborgare. Vissa projekt handlar om att träffas ett par kvällar och exempelvis skapa en teater tillsammans, andra läger är flera veckor och med deltagare från många olika länder. Vi jobbar med allvarliga och viktiga frågor, men vi gör det på ett positivt och lustfyllt sätt med vardagliga, roliga och konkreta metoder. Vi toppar aldrig laget, vi använder ett ledarskap som är motsatsen till elitistiskt och hierarkiskt. Vi strävar ständigt efter att alla ska känna sig välkomna och delaktiga, oavsett vilken gud man tror på, var man bor eller i vilket land ens föräldrar är födda, vem man blir kär i, om man snart ska fylla 100 år eller om man till exempel kommunicerar med teckenspråk. Vi ser heller ingen poäng i att hålla på och tävla en massa, samarbete är mycket roligare. Alla CISVs läger och projekt är skräddarsydda för att passa deltagarnas ålder och intresse. CISV arbetar med sju olika program inom vilka alla läger och projekt skapas. De sju programmen gör det möjligt för oss att garantera kvalitén i alla våra läger och projekt. Village-programmet (Barnby) Det största programmet, barnby har vi arrangerat vart 3e år i Umeå under de sista 10 åren. Vi skickade en barnbydelegation till Göteborg och fick lämna tillbaka en barnbydelegation pga att vi inte fick tillräckligt många sökande till två delegationer.

3 Village-programmet är ett stort äventyr och en unik lägerbaserad upplevelse. Dagarna fylls av olika lekar och aktiviteter där alla deltar tillsammans. Syftet är samarbete samt interkulturell förståelse, kommunikation och vänskap. Delegationerna till lägret kommer från olika länder (2 tjejer, 2 killar (ålder 11) och 1 ledare (ålder 21+) per delegation), 6 juniorledare (ålder 16 17) samt 5 hemmastab (ålder 21+). Umeås delegation 2010 bestod av: Erik Andersson (Ledare från Umeå) Elsa Risholt (Umeå) Victor Welander (Båstad-Bjäre) Mårten Petersson (Båstad-Bjäre) Stina Uden (Båstad-Bjäre) På grund av brist på sökande var vi tvungna till ett samarbete med Båstad-Bjäre lokalförening som gick väldigt bra, det var tre barn därifrån i vår delegation. Umeå fick ingen JC plats. Youthmeeting CISV Umeå genomförde ett International Youth Meeting för åringar från Spanien, Frankrike, Italien, Canada, Storbritannien, Tyskland och Sverige med en stab bestående av Erik Andersson (Camp Director), Simon Hellberg och Oskar Wall. Matstab var Amanda Norberg och Ellinor Eriksson. CISV Umeå fick en Youth Meeting plats för år, Maria-Cristina Karling Wallin fick platsen men var tvungen att lämna återbud. Lokala projekt CISV Umeå genomförde under projekt. Våren 2009 genomfördes en utbildningsserie på 5 träffar som avslutades med att deltagarna planerade och genomförde ett helgläger för barn på mellanstadiet. Lägret kallades Se på mig! Och var mycket lyckad. September 2009 startades med en inspirationshelg då CISV Umeå bjöd in Mosaikkommitten och Inkluderingsgruppen. Helgens mål var att starta upp projekt som drivs av juniorerna. Hösten 2009 genomfördes ett läger för mellanstadiet, temat var Våga Vara och det var lyckat trots få deltagare. Hösten 2009 genomförde juniorerna ett projekt med 4 filmvisningar på CISVs grund teman, Mångfald, Mänskliga rättigheter, Hållbar utveckling och Konflikthantering. Film sågs på temat och därefter höll juniorerna i en diskussion.

4 6. Forum Under 2010 deltog CISV Umeå i 4 nationella forum (Förbundsmöten). CISV Sweden s årsmöte hölls 6-8 mars i centrala Stockholm. Höstmötet och extra årsmötet hölls 9-11 oktober i Göteborg. Höstmötet är CISV Sweden s årliga stora helg som fokuserar på organisationsutveckling och utbildning av förtroendevalda. Höstmötet 2009 arrangerades av CISV Mölndal och CISV Göteborg. SO-höst den 28 okt 1 nov i Helsingborg. SO-höst är CISV Sweden s juniorverksamhets stora årliga helg. SO-höst är ett sessionsbaserat möte med fokus på organisationsutveckling. Umeå deltog med 3 juniorer på SO-höst. Leila Swartling valdes till regional juniorrepresentant för Nord/Öst. Under 2009 anordnades K*Ä*B läger nationellt för juniorerna. Arvid From, My Starbrink och Gabriella Sandström deltog. 7. Utbildningar CISV arbetar med erfarenhetsbaserat lärande ( learning by doing ), det betyder att vi lär oss tillsammans genom interaktiva övningar, exempelvis lekar, teater, rollspel, diskussioner och samarbetsövningar. CISV Sweden genomför årligen ett stort antal utbildningar. Utbildningarna fokuserar bland annat på ledarskap, pedagogik, konflikthantering, risk management, administration, kulturell förståelse, kommunikation och organisation deltog Erik Andersson i egenskap av Barnbyledare på två helger, en pre och en post helg. Erik Andersson, Simon Hellberg och Oskar Wall deltog i prehelg för att vara stab på Youth meeting och Maria-Cristina Karling deltog i deltagar utbildning för Youth meeting deltagare. 8. Nätverk CISV Umeå är genom CISV Sweden medlem i: CISV International, CISV Nordic, LSU Sveriges ungdomsorganisationer, Centrum för Internationellt Ungdomsutbyte (CIU) och Svenska FN-förbundet samt aktiv inom CISV på europeisk regional nivå och mot Svenska Unescorådet. 9. Finansiering Allt arbete sker ideellt. Verksamheten har finansierats genom lokalföreningarnas medlemsavgifter samt erhållna fondbidrag. Resultatet för 2009 och föreningens ekonomi framgår av resultaträkningen för tiden , samt balansräkningen per Ing balans ,89 Årets resultat ,39 Utg balans ,28 Anslag/bidrag 2009 erhöll CISV Umeå kr i medlemsavgifter. Fondbidrag har kommit från Kronprinsessan Margaretas Minnesfond och Stiftelsen idéer för livet kr. Övriga

5 bidrag kr. Ansvarig för ansökningar till fonder har varit Tomas Jakobsson. I budget för 2009 hade vi uppskattat att vi skulle få fondbidrag på Kostnader under året och årets resultat Under 2009 så har vi satsat på att stötta ungdomsarbetet och att värva fler ungdomar till att arbeta aktivit i föreningen. Vi har sponsrat resor till nationella läger/utbildningar och lokala aktiviteter för ungdommar. CISV Umeå har inte tagit ut en medlemsavgift av nya ungdomar som blivit medlemmar under 2009 utan gett ett gratis prova på år. Det har gett oss fler medlemmar men lägre intäkter från medlemsavgifter än Umeå har haft svårt att värva 11-åringar till delegationer och i år så hade CISV Umeå ett samarbete med Båstad-Bjärre för att kunna fylla en delegation med barn som gjorde att CISV Umeå fick en ökad kostnad kring arbetet med delegationen till Göteborg genom ökade resekostnader mellan Umeå och Båstad-Bjärre. Resultatet för 2009 blev plus kr. CISV Umeå har genomfört ett YM under december/januari, det ekonomiska resultatet för YM är inte färdigt vid bokslutet för Revision Föreningens räkenskaper och förvaltning har granskats av våra föreningsrevisorer Viktoria Eklund och Sara Johansson

Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31

Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31 Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31 Inledning I CISV möts individer och perspektiv. I mötet skapar vi fredsutbildning.med konkreta metoder och utifrån samhällets utmaningar uppmanar vi till

Läs mer

CISV. Fred. Vänskap. Kunskap. Läger. Mångfald. Lek. Gemenskap. Lokalt. Uppleva. Ledarskap. Världsmedborgare. Mänskliga rättigheter.

CISV. Fred. Vänskap. Kunskap. Läger. Mångfald. Lek. Gemenskap. Lokalt. Uppleva. Ledarskap. Världsmedborgare. Mänskliga rättigheter. Ledarskap Läger Utbildning Globalt Världsmedborgare Lokalt Tillsammans Hållbar utveckling Projekt Världen Internationellt Konflikthantering Kunskap Engagemang Lek Kulturutbyte Vänskap Kärlek Entusiasm

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 2009-01-20, Stockholm Sida 1/6 Verksamhetsberättelse 2015 CISV Sweden Address: CISV Sweden, Högalidsgatan 36A, 117 30 Stockholm, Sweden E-mail: secretary@se.cisv.org, Phone +46 8 7515544, Webb: www.cisv.se

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09:

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09: Strängnäs VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012-01-01 till 2012-12-31. Styrelsens sammansättning sedan föregående årsmöte 2012-03-09: Mandattid Ordförande: 1 år till årsmötet 2013 Viceordförande: Saga Svalelid

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014. Sida 1/6

Verksamhetsberättelse 2014. Sida 1/6 Verksamhetsberättelse 2014 Sida 1/6 CISV Strängnäs Verksamhetsberättelse 2014 Inledning I CISV möts individer och perspektiv. I mötet skapar vi fredsutbildning. Med konkreta metoder och utifrån samhällets

Läs mer

HÖSTBLADET ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

HÖSTBLADET ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Då var ännu en sommar över och vi i styrelsen ser fram emot allt roligt som sker under hösten under betydligt lugnare former. Under sommaren arrangerade CISV Linköping ett Step Up i Mjölby

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

HÖSTBLADET. Styrelsen inleder. Informationsträff. Tack! Juniorhelg. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

HÖSTBLADET. Styrelsen inleder. Informationsträff. Tack! Juniorhelg. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder De senaste månaderna har det hänt många roliga saker i CISV Linköping. Vi har skickat iväg fyra delegationer på olika läger, arrangerat ett eget Youth Meeting och haft en medlemsträff

Läs mer

IPP med CISV Sweden 2012 - kul att du visat intresse!

IPP med CISV Sweden 2012 - kul att du visat intresse! 2011-12-05, Stockholm Sida 1/9 Vi är världsmedborgare för en öppen och rättvis värld, en gräsrotsorganisation på 200 platser världen över. Vi skapar läger och projekt, lokal som globala, av och för unga.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Att vara en fredsutbildande, aktiv organisation med stor gemenskap är det som genomsyrar vår ambition som organisation. Dessa värderingsområden har varit i fokus för CISV Swedens

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Under 2013 har styrelsen arbetat med de tre olika temaområdena som tagits fram och format den nya versionen av CISV Swedens verksamhetsplan. Vi såg för ett år sedan en möjlighet

Läs mer

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000.

Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Nedanstående förslag på hur man kan rekrytera nya medlemmar kommer från en utbildning som hölls i Jönköping år 2000. Rekrytering av nya medlemmar till lokalföreningen Inledning Att marknadsföra CISV är

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN CISV SWEDEN 2015

VERKSAMHETSPLAN CISV SWEDEN 2015 VERKSAMHETSPLAN CISV SWEDEN 2015 CISV Sweden har förändrats under de senaste åren. De tre övergripande målen om en aktiv, fredsutbildande organisation med stor gemenskap togs fram 2013 med tanken att de

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Sida 1/14 Verksamhetsberättelse 2012 Möjligheternas år 1. Lokalföreningar och medlemmar 2. Utbildning 3. Verksamhet och projekt 4. Forum 5. Nätverk 6. Kommunikation, IT och varumärke 7. Ledning och samordning

Läs mer

CISV info. stab ledare juniorer An deltagare dig. Vi söker: CISV Båstad-Bjäre nummer 3 oktober 2012. Båstad-Bjäre

CISV info. stab ledare juniorer An deltagare dig. Vi söker: CISV Båstad-Bjäre nummer 3 oktober 2012. Båstad-Bjäre ED EN Båstad-Bjäre CI P Redaktion...Carina Nordström Layout & foto...fredrik Strandberg Tryckansvarig...Kent Larsson Fotografier: Deltagare på seminarieläger i Magnarp, sommaren 2012 (på sidan 3 är det

Läs mer

CISV-nytt Helsingborg Nr 1 2013

CISV-nytt Helsingborg Nr 1 2013 CISV-nytt Helsingborg Nr 1 2013 I detta nummer av CISV-nytt som inleds med sommarhälsning från vår ordförande Sara Willman, bjuds ni på smått och gott kring vår verksamhet, röster från barn och ungdomar

Läs mer

CISV Mölndal ska fortsätta att ha den bredd och fördelning på lokala, nationella och internationella åtagande som nu finns i föreningen.

CISV Mölndal ska fortsätta att ha den bredd och fördelning på lokala, nationella och internationella åtagande som nu finns i föreningen. VERKSAMHETSPLAN CISV Mölndal 2015-09-01 2016-08-31 Inledning I CISV möts individer och perspektiv. I mötet skapar vi fredsutbildning. Vi är världsmedborgare för en öppen och rättvis värld, en gräsrotsorganisation

Läs mer

Dagordning Närvarande: Malin, Sigrid, Jacob M, Åke, Hedda, Kerstin och Stina

Dagordning Närvarande: Malin, Sigrid, Jacob M, Åke, Hedda, Kerstin och Stina ! Dagordning 2017-02-23 Närvarande: Malin, Sigrid, Jacob M, Åke, Hedda, Kerstin och Stina 1 Mötesformalia Mötet öppnas Dagordningen godkänds 2 justeringspersoner väljs - Åke och Malin 2 Återkoppling från

Läs mer

En guide i vad, hur och varför

En guide i vad, hur och varför MOSAICHANDBOKEN 1 En guide i vad, hur och varför CISV är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation med målsättningen att skapa en fredligare värld. Vi arbetar med fredsutbildande aktiviteter

Läs mer

CISV-nytt Helsingborg Nr 2 2013

CISV-nytt Helsingborg Nr 2 2013 CISV-nytt Helsingborg Nr 2 2013 Hösten är här och naturen byter om till andra färger. Inom vår lokalförening händer mycket! I skrivande stund förbereder sig många barn och ungdomar för helgens Halloweenläger.

Läs mer

Verksamhetsplan 2008. 1. Inledning

Verksamhetsplan 2008. 1. Inledning Sidan 1 av 12 Verksamhetsplan 2008 1. Inledning 2. Prioriterade utvecklingsområden 3. Forum 4. Utbildningar 5. Övrig verksamhet 6. Projekt 7. Nätverk 8. Kommunikation och varumärke 9. Ledning och samordning

Läs mer

Rekommenderade stadgar för lokalförening i CISV Sweden

Rekommenderade stadgar för lokalförening i CISV Sweden Sida 1/5 Rekommenderade stadgar för lokalförening i CISV Sweden CISV Sweden har tidigare presenterat normalstadgar eller rekommenderade stadgar för lokalföreningar. Dessa är framtagna som ett verktyg för

Läs mer

CISV. CISV är en demokratisk, ideell, partipolitiskt och religiöst obunden ungdomsorganisation. Sedan starten 1951 har vi genomfört ungefär 6 700

CISV. CISV är en demokratisk, ideell, partipolitiskt och religiöst obunden ungdomsorganisation. Sedan starten 1951 har vi genomfört ungefär 6 700 CISV CISV är en demokratisk, ideell, partipolitiskt och religiöst obunden ungdomsorganisation. Sedan starten 1951 har vi genomfört ungefär 6 700 internationella läger och projekt med 260 000 deltagare.

Läs mer

Höstmötet Allt du behöver veta inför helgen!

Höstmötet Allt du behöver veta inför helgen! Höstmötet 2019 Allt du behöver veta inför helgen! Kära CISVare, Varmt välkomna till årets Höstmöte 2019! 4-6 oktober, Munkaskogsgården i Habo utanför Jönköping. Helgen är till för att du ska få en inspirerande

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009

Verksamhetsberättelse 2009 Verksamhetsberättelse 2009 1. Inledning CISV är en partipolitiskt och religiöst obunden ungdomsorganisation som utbildar unga människor runt om i världen i hopp om en fredligare värld. Organisationen finns

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019 t t Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019 1 VERKSAMHETSPLANEN OCH BUDGET Verksamhetsplanen utgör basen för den operativa verksamheten för Friluftsfrämjandet i Genarp, och beskriver våra övergripande syften

Läs mer

CISV-nytt Helsingborg

CISV-nytt Helsingborg CISV-nytt Helsingborg Nr 1 2011 Ordförande har ordet! Äntligen kommer årets första CISV-nytt! Ja, för visst har vi längtat?! Året hittills har varit väldigt fullspäckat då vi har hunnit byta ut halva (!!!)

Läs mer

VÅRBLADET ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Våren är kommen. Motionärerna joggar med shorts och mössorna och vantarna är bortplockade i förmån av solglasögonen. Och i och med det närmar sig sommaren och allt vad den för med sig

Läs mer

Årsmöte 12-13 mars 2016 Möteshandlingar

Årsmöte 12-13 mars 2016 Möteshandlingar 1 Årsmöte 12-13 mars 2016 Möteshandlingar Innehåll Välkommen 3 Kallelse och praktisk information 4 Dagordning 8 Föregående år Verksamhetsberättelse 2015 10 Ekonomisk redovisning 2015 32 Revisionsrapport

Läs mer

Stadgar GRUNDLÄGGANDE BESTÄMMELSER

Stadgar GRUNDLÄGGANDE BESTÄMMELSER Sida 1/5 Stadgar GRUNDLÄGGANDE BESTÄMMELSER 1 Namn och uppdrag I CISV möts individer och perspektiv. I mötet skapar vi fredsutbildning. Med konkreta metoder och utifrån samhällets utmaningar uppmanar vi

Läs mer

Språkcafé, CISV Jönköping, 2017

Språkcafé, CISV Jönköping, 2017 Språkcafé, CISV Jönköping, 2017 Under sommaren när många andra ideella organisationer tar sommaruppehåll arrangerade CISV Jönköping ett språkcafé där nyanlända fick tillfälle att öva på sin svenska. Varje

Läs mer

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 1(5) Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 2(5) 1 Organisationens namn Organisationens namn är FINNSAM - Finnbygder i samverkan. FINNSAM har sitt säte i den kommun

Läs mer

Nyhetsbrev CISV Malmö-Lund, Augusti 2015

Nyhetsbrev CISV Malmö-Lund, Augusti 2015 Månadens nyhetsbrev från CISV Sweden Läs nyhetsbrevet i din webbläsare Nyhetsbrev CISV Malmö-Lund, Augusti 2015 Här kommer höstens första nyhetsbrev! Såhär när en höst full av aktivitet sakta närmar sig

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010

Verksamhetsberättelse 2010 CISV Sweden s verksamhetsberättelse 2010 Sid 1/16 Verksamhetsberättelse 2010 1. Verksamhetens inriktning 2. Utveckling 3. Förtroendevalda 4. Lokalföreningar och medlemmar 5. Programverksamhet 6. Forum

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Dagordning årsmöte 23 mars 2015

Dagordning årsmöte 23 mars 2015 Dagordning årsmöte 23 mars 2015 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd (Bil 1) 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika

Läs mer

STADGAR. Unesco LUCS. Lokalt Unescocenter för samverkan

STADGAR. Unesco LUCS. Lokalt Unescocenter för samverkan STADGAR Unesco LUCS Lokalt Unescocenter för samverkan Stadgar antagna vid årsmötet 9 maj 2014 STADGAR FÖR UNESCOCENTER LUCS Fastställda av konstituerande årsmöte 2014-05-09 1 Ändamål Lokalt Unescocenter

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Följebrev till Proposition 6: Medlemskapsansökan i LSU - Sveriges ungdomsorganisationer

Följebrev till Proposition 6: Medlemskapsansökan i LSU - Sveriges ungdomsorganisationer P6 Handläggare: Styrelsen Datum: 2016-03-02 Dnr: O412-6/1516 Följebrev till Proposition 6: Medlemskapsansökan i LSU - Sveriges ungdomsorganisationer Innehåll 1. Inledning... 2 2. Om LSU... 2 2.1 Medlemsvillkor...

Läs mer

Infopack. Juniorernas feb. årsmöte

Infopack. Juniorernas feb. årsmöte Infopack Juniorernas 24-26 feb årsmöte Vad är Juniorernas årsmöte? På Juniorernas årsmöte samlas juniorer från hela Sverige för att höja sina röster om hur CISV Sweden ska utvecklas. Vi enas om hur de

Läs mer

Maktsalongens stadga

Maktsalongens stadga Maktsalongens stadga Grundläggande bestämmelser 1 Namn och syfte Maktsalongen är en organisation som arbetar med jämställdhet i det unga civilsamhället. Maktsalongens mål är att skapa ett jämställt ungt

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2014-11-22 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Ekonomiska riktlinjer

Ekonomiska riktlinjer I CISV möts individer och perspektiv. I mötet skapar vi fredsutbildning. Vi är världsmedborgare för en öppen och rättvis värld, en gräsrotsorganisation på 200 platser världen över. Vi skapar läger och

Läs mer

Stadgar. Förening alfa-1-antitrypsinbrist

Stadgar. Förening alfa-1-antitrypsinbrist Stadgar Förening alfa-1-antitrypsinbrist 13 november 2004 1 Föreningens namn Föreningens namn är Alfa 1 Sverige Förening alfa-1- antitrypsinbrist (AAT-brist). 2 Föreningens ändamål / uppgift Föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR DORCAS AID ORGANIZATION (DAO) Social-, humanitär- och utvecklingsarbete

STADGAR FÖR DORCAS AID ORGANIZATION (DAO) Social-, humanitär- och utvecklingsarbete (DAO) Social-, humanitär- och utvecklingsarbete Revideras och antagna den 05 maj 2012 2 1 Organisation (namn och identitet), förkortat DAO är en ideell förening som bedriver internationellt bistånds- och

Läs mer

CISV-nytt Helsingborg

CISV-nytt Helsingborg CISV-nytt Helsingborg Nr 1 2014 Ordförande har ordet! Först vill jag tacka för förtroendet som ordförande för en fantastisk organisation och lokalförening med medlemmar som brinner för CISV lika mycket

Läs mer

Verksamhetsplan Askerödgården

Verksamhetsplan Askerödgården 2015-07-05, Intagan - Hålleröd Verksamhetsplan Askerödgården Verksamhetsplan 2015-2017 Innehåll 1. Inledning 2. Ledning och samordning 3. Prioriterade åtgärdsområden 4. Prioriterade utvecklingsområden

Läs mer

Detta innehåller strategin. Det här ska strategin användas till. Så här är strategin uppbyggd

Detta innehåller strategin. Det här ska strategin användas till. Så här är strategin uppbyggd Detta innehåller strategin I din hand håller du Vi Ungas strategi. Vår strategi utgår ifrån våra grundidéer som vi tillsammans tagit fram och som beskriver vad Vi Unga är och gör. I det här dokumentet

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2006 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens tolfte verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2006. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH STADGAR FÖR FÖRENINGEN SVALORNA INDIEN BANGLADESH Antagna 2008-04- 19 1 FÖRENINGEN 1.1 Namn och Säte Föreningens namn är Svalorna Indien Bangladesh. Föreningen har sitt säte i Lund, Lunds kommun. 1.2 Symbol

Läs mer

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening

Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Förslag till nya Stadgar för Göteborgs Ornitologiska Förening Styrelse i Göteborgs Ornitologiska Förening (GOF) föreslår årsmötet att anta nya stadgar vid ordinarie årsmöte 2017-04-02. För att dessa ska

Läs mer

STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE

STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE STADGAR FÖR ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE 1. FÖRBUNDETS NAMN Förbundets namn är ERITREANSKA KVINNOFÖRBUNDET I SVERIGE och förkortas EKRFS. EKRFS är ett ideellt förbund av lokala föreningar. 2.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland, ideell förening. 1 FÖRENINGENS NAMN Byrån mot diskriminering

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Arbetsplan för IOGT-NTOs Juniorförbund

Arbetsplan för IOGT-NTOs Juniorförbund Arbetsplan för IOGT-NTOs Juniorförbund 2018 2019 d a n l l i k a s g r n å ö m G bbelt så u d r fö Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Junis finns till för alla barn! Grunden är

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

sweden 2014 Protokoll fört vid styrelsernöte CISV Mölndal den 22 januari buildini globil friendship mölndal

sweden 2014 Protokoll fört vid styrelsernöte CISV Mölndal den 22 januari buildini globil friendship mölndal Manas Protokoll fört vid styrelsernöte CISV Mölndal den 22 januari 2014 buildini globil friendship Närva ra n de: Kenth Åkerman, ordförande Linnea Andersson Maud Gellerstedt Mattias Holmberg Axel lhrfelt

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action 1 Föreningens namn och säte Fair Action är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Ändamål och metoder Fair

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 CISV Helsingborg

Verksamhetsberättelse 2015 CISV Helsingborg Verksamhetsberättelse 2015 CISV Helsingborg Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Ledning och samordning... 2 2.1. Styrelse... 2 2.2. Utskott och kommittéer... 3 2.3. Firmatecknare... 3 2.4. Revisorer...

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen

Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Stadgar för Föreningen för särskild begåvning Stockholm Mälardalen Första versionen, antagna vid föreningens bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning

Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Stadgar för Riksförbundet för särskild begåvning Första versionen, antagna vid riksförbundets bildande 2018-02-09. Organisationsnummer: ansökan skickas snarast till Skatteverket. Säte: Stockholm 1. Förbundets

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN CISV SWEDEN 2018

VERKSAMHETSPLAN CISV SWEDEN 2018 VERKSAMHETSPLAN CISV SWEDEN 2018 Med ett händelserikt 2017 i bagaget, färgat av såväl ifrågasatta världsledare och som starkt växande rörelser, så slås man av hur viktigt det är för världen att individer

Läs mer

IKFC. (Iranska Kulturforskningens Center) i Göteborgs

IKFC. (Iranska Kulturforskningens Center) i Göteborgs Förkortad översättning av IKFC () i Göteborgs stadgar sep. 1989/feb. 94/feb. 2001/31 maj 2002/ 5 feb 2011/ 26 jan 2013 9 sidor Sidan 2 av 9 Förkortad översättning av IKFC:s stadgar 1 Benämning: Föreningens

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

Stadgar för RFSL Sundsvall

Stadgar för RFSL Sundsvall Sidan 1 av 6 Stadgar för RFSL Sundsvall Dessa avdelningsstadgar antogs av RFSL:s kongress 140502-0504. Avdelningsstadgarna gäller för alla avdelningar samt dess verksamheter och ska gälla för alla föreningar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN CISV SWEDEN 2016

VERKSAMHETSPLAN CISV SWEDEN 2016 VERKSAMHETSPLAN CISV SWEDEN 2016 Våra tre övergripande mål om en aktiv, fredsutbildande organisation med stor gemenskap utgör även i år ramen för CISV Sweden. Verksamhetsplanen för 2016 håller samma struktur

Läs mer

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicyn syftar till att skapa trygghet och tydlighet för alla som bidrar till IMs arbete i Sverige. Volontärpolicyn fungerar som ett stöd för dig som

Läs mer

Stadgar RFSL Stockholm

Stadgar RFSL Stockholm Stadgar RFSL Stockholm 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Stockholm 2 Tillhörighet Reviderade vid årsmöte 2015-03-24 2.1 RFSL Stockholm är en ideell förening och en avdelning inom RFSL - Riksförbundet

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204. Senaste revidering 160528 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan

Läs mer

STADGAR FÖR Somaliska Paraplyorganisation i Skåne (SPS)

STADGAR FÖR Somaliska Paraplyorganisation i Skåne (SPS) STADGAR FÖR Somaliska Paraplyorganisation i Skåne (SPS) 1 NAMN Somaliska Paraplyorganisation i Skåne 2 ÄNDAMÅL SPS är en humanitär, kulturell, demokratisk, transparant och ideell Paraply organisation.

Läs mer

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar

STADGAR FORUM SYD. Antagna av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet efter revidering av stadgar STADGAR FORUM SYD Antagna 080517 av Forum Syds årsmöte och bekräftat av Medlemsmötet 081122 efter revidering av stadgar 950204 Stadgar för Forum Syd Organisationer i samverkan för global rättvisa 1 Organisation

Läs mer

PM utifrån protokoll nr 5 IOGT-NTO Stockholms distrikt

PM utifrån protokoll nr 5 IOGT-NTO Stockholms distrikt PM utifrån protokoll nr 5 IOGT-NTO Stockholms distrikt Tid: 2013-05-05 13.00-16.00 Plats: IOGT-NTO Distriktsexpeditionen, Klara Södra Närvarande: Oskar Jalkevik Ordförande Linda Tjälldén Vice ordförande

Läs mer

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.

UPPSTARTSPROTOKOLL FÖR BAKOM KRÖNET. Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09. Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok. 1. Mötesdata Datum 2014-01-09 Tid från 19:00 Tid till 23:09 Plats Mötets Ordförande Mötets Sekreterare ESKILSTUNA Andreas Saxin Ingen sekreterare valdes då protokollet skapas i starta.sverok.se 2. Förberedelser

Läs mer

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans

Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Ungas sätt att göra skillnad Utvärdering inspirationsträff #2 Fokus: Göra skillnad tillsammans Den 18-19 maj 2013 anordnade Nytänk den andra av de 4 inspirationsträffar som projektet kommer att hålla under

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse STREET MENTALITY PARKOURKLUBB Street Mentality arbetar för... att främja spontanidrotten Vi skapar miljön, ungdomarna utformar aktiviteten. Vi vill att dagens ungdomar födda

Läs mer

Stadgar för föreningen Barnombudet i Uppsala Län (BOiU)

Stadgar för föreningen Barnombudet i Uppsala Län (BOiU) Stadgar för föreningen Barnombudet i Uppsala Län (BOiU) Antagna vid ordinarie årsmöte den 14 mars 2019 och extra årsmöte den 4 april 2019. 1 Föreningens namn och ändamål är en ideell förening som ska verka

Läs mer

Förbundet Vi Unga, Box 30083, Stockholm Besök: Franzéngatan 6

Förbundet Vi Unga, Box 30083, Stockholm Besök: Franzéngatan 6 Detta innehåller strategin I din hand håller du Vi Ungas strategi. Vår strategi utgår ifrån de hjärtefrågor vi tillsammans tagit fram och som beskriver vad Vi Unga är och gör. I det här dokumentet kan

Läs mer

Prövning av nya regionala ungdomsorganisationer 2015

Prövning av nya regionala ungdomsorganisationer 2015 Enheten för kultur- och föreningsstöd Handläggare: Fredrik Schlott Karin Sundequist Prövning av nya regionala ungdomsorganisationer 2015 1 Förslag till beslut Kulturförvaltningen föreslår kulturnämnden

Läs mer

Dansklubben Quick & Quick

Dansklubben Quick & Quick Dansklubben Quick & Quick Medlem av Svenska Danssportförbundet Verksamhetsberättelse 2016 Dansklubben Quick & Quicks styrelse avger härmed följande redogörelse över klubbens verksamhet under 2016. Årsmöte

Läs mer

CISV-nytt Helsingborg Nr 1 2015

CISV-nytt Helsingborg Nr 1 2015 CISV-nytt Helsingborg Nr 1 2015 Ordförande har ordet! För 21 år sedan stod jag där på Knutpunkten i min blå keps med Sverigeflagga, med min delegation, på väg till en månads barnby i Frankrike. En månad

Läs mer

Vad är Verdandi? utbildningsmaterial MEDLEMS- UTBILDNING FÖR BARN OCH UNGDOMAR

Vad är Verdandi? utbildningsmaterial MEDLEMS- UTBILDNING FÖR BARN OCH UNGDOMAR Vad är Verdandi? utbildningsmaterial MEDLEMS- UTBILDNING FÖR BARN OCH UNGDOMAR 2 VAD ÄR VERDANDI? VAD ÄR VERDANDI? 3 TRÄFF 1 Medlemsutbildning för barn och ungdomar Detta är en version av förbundets medlemsutbildning

Läs mer

Centrum för Konflikthantering Verksamhetsberättelse 2013

Centrum för Konflikthantering Verksamhetsberättelse 2013 Centrum för Konflikthantering Verksamhetsberättelse 2013 fotoakuten.se 1 Innehållsförteckning Vision och mål för Centrum för Konflikthantering... 3 Ledning och samordning... 3 Styrelsens mål för 2013...

Läs mer

Medlemmar Jonathan Berg Amelie Carlsson Simona S Pettersson Marcus Mattsson Alexandra Lund Anton Göransson Alma Söderström Sandra Lord Claudia Bartos

Medlemmar Jonathan Berg Amelie Carlsson Simona S Pettersson Marcus Mattsson Alexandra Lund Anton Göransson Alma Söderström Sandra Lord Claudia Bartos Årsmöte SEKE 2019 Styrelsen: Julia Olsson Ordförande Sandra Hellgren Vice Ordförande Martin Similä Kassör Moa Björklund Sekreterare Anton Bergenudd Webmaster Andreas Rogne Ordf: Utbildnings-utskottet Hanna

Läs mer

- The Missing Peace, sid. 34

- The Missing Peace, sid. 34 VERKSAMHETSPLAN CISV SWEDEN 2019 We are left with a question in need of an answer: why are most youth peaceful?... Youth can explain this wonderful mystery. But first they have to be asked. - The Missing

Läs mer

2.1 RFSL Västmanland är en ideell förening och en avdelning inom RFSL - Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter.

2.1 RFSL Västmanland är en ideell förening och en avdelning inom RFSL - Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter. STADGAR FÖR RFSL VÄSTMANLAND Antagna 2008-10-22 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Västmanland 2 Tillhörighet 2.1 RFSL Västmanland är en ideell förening och en avdelning inom RFSL - Riksförbundet

Läs mer

Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län

Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län 1 (7) Bidragsregler för Ungdomsorganisationer LTV091060 Landstingsstyrelsen 2010-01-01 Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län Fastställd av Landstingsstyrelsen 16 december 2009 312

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Verksamhetsberättelse CISV Malmö-Lund år 2011

Verksamhetsberättelse CISV Malmö-Lund år 2011 Verksamhetsberättelse CISV Malmö-Lund år 2011 Styrelsen och ansvarsfördelning Styrelsen har under året bestått av Post Namn Ansvarsområde Ordförande Peter Hjörneby Fonder Vice ordförande Jenny Åkesson

Läs mer

BARNverkets stadgar. (antagna i Göteborg , befästa I Stockholm 2011, ändrade i Stockholm 2013 och befästa 2014)

BARNverkets stadgar. (antagna i Göteborg , befästa I Stockholm 2011, ändrade i Stockholm 2013 och befästa 2014) BARNverkets stadgar (antagna i Göteborg 2010-10-02, befästa I Stockholm 2011, ändrade i Stockholm 2013 och befästa 2014) 1. BARNverkets syfte BARNverket är en rikstäckande partipolitiskt och religiöst

Läs mer

5 MEDLEMSAVGIFT Föreningens årsmöte ger förslag till förbundsstyrelsen om kommande års medlemsavgift.

5 MEDLEMSAVGIFT Föreningens årsmöte ger förslag till förbundsstyrelsen om kommande års medlemsavgift. Stadgar för Länsföreningen Parkinson Jönköping En förening inom ParkinsonFörbundet 1. FÖRENINGEN Föreningens namn är: Parkinson Jönköping och är en förening inom ParkinsonFörbundet, som är en ideell och

Läs mer