Art nr Kombiapparat MF 5.1 Behandlingsapparat med fyra funktioner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Art nr. 125019 Kombiapparat MF 5.1 Behandlingsapparat med fyra funktioner"

Transkript

1 Art nr Kombiapparat MF 5.1 Behandlingsapparat med fyra funktioner Detta är en multifunktionsapparat som kombinerar funktionerna; Galvan (GV), Brusher (BR), Vacuum spray och D arsonval (Högfrekvens (HF)). Apparaten kan användas för följande: A) Galvan (GV) Med galvaniska strömmar har positiva effekter setts på kroniska nervsmärtor, åderbrock, frostskador, acne, försvagningar i muskler och hud, ärr, allergier och andra sjukdomar. B) Brusher (BR) aktiverar och återupplivar huden genom massage. Den avlägsnar smuts och peelar huden på ansiktet och kroppen. C) Vacuum Spray (VS) lymfmassage, aktiverar hudytan, mekanisk rengöring av porerna och bortagning av D) Darsonval (HF) Masserar och behandlar med så kallad d Arsonval ström. Gnistorna som skapas har en aktiverande verkan på huden, underhuden, musklerna och indirekt på de inre organen. Ozonet som skapas under behandlingen har en bakteriedödande effekt. Den elektriska effekten har en vidgande effekt på blodkärlen i huden, vilket hjälper huden att absorbera de terapeutiska och kosmetiska substanserna. Teknisk specifikation: - Strömförsörjning 230V, 50 Hz - Effekt 40W - Dimensioner 386 x 200 x 77 mm - Vikt 5 kg

2 Användarmanual Kombiapparaten är indelad i fyra delar; Galvan (GV), Brusher (BR), Vacuum spray (VS) och D arsonval (Högfrekvens (HF)). Var och en av den har sitt individuella vred markerade med GV, BR och HF. Förberedelse innan behandling: 1) Sätt i kontakten i ett jordat uttag 2) Sätt på apparaten med On/Off knappen Informationen om varje behandlingssätt finner du i beskrivningen nedan. Galvan (GV) Med galvaniska strömmar har positiva effekter setts på kroniska nervsmärtor, åderbrock, frostskador, acne, försvagningar i muskler och hud, ärr, allergier och andra sjukdomar. Snurrad kabel, kopplad till kablar med metallplatta och två hållare i ena änden. Band Ett sett med åtta utbytbara elektroder: o Två stora plattor o Två små plattor o Två rullar o En boll formad o En kon formad Efter att elektroderna har kopplats ihop med apparaten är de passiva elektroderna fixerade med bandet. De aktiva elektroderna är de utbytbara elektroderna i de röda hållarna. Elektrodernas polarisation + eller visas. Förberedelse inför en behandling: 1. Var säker på att apparaten är kopplad till ett jordat uttag. 2. Koppla in den snurrade kabeln i uttaget output. 3. Fukta försiktigt bandet med vanligt vatten eller fysiologiskt saltvatten. Använd inte destillerat vatten, eftersom att det inte är strömförande. 4. Lägg in metallplattorna i fickan på bandet. 5. Plocka ut elektroderna som du ska använda i behandlingen. 6. Lossa på hållaren. 7. Sätt i elektroderna. 8. Skruva fästet i hållaren medurs. 9. Omslut änden på elektroderna med fuktade gasbindor. 10. I relation med behandlingen så måste polariseringen justeras med knappen +/- plus (positiv) eller minus (negativ) position. 11. Knappen vrids till 0.

3 Påbörja behandlingen: Lägg på rekommenderad kosmetiskt preparat på grundligt rengjord hud. Placera bandet på kundens arm. Var säker på att polarisationen är justerad på rätt sätt och att displayen visar 0,0. Vidrör huden med vald elektrod och justera intensiteten med vredet. Intensiteten visas på displayen. Intensiteten ska justeras i relation till kundens behandling och individuella förmåga. Justera intensiteten efter kundens individuella förmåga. Håll inte elektrodernas metalldel direkt mot kundens kropp (eftersom att elektroderna är belagt med viscos lager). Håll aldrig elektroderna mot varandra när apparaten är igång. Behandlingen bör inte vara i mer än minuter. Genomför inte behandlingen på inflammerade eller allergi områden. Innan behandlingen måste kunden ta av sig alla metalldelar, så som ringar, halsband, etc.. Det är förbjudet att göra behandlingar på kunder som har metall i tänderna (detta gäller dock inte om kunden har guld eller amalgam lagningar), metallimplantat eller pacemaker. Om kunden har spiral, kan behandlingen genomföras. Håll dock avstånd från området och behandla till exempel endast ansiktet, nacken och decollage. Underhåll Efter varje behandling ska gasbindan tas av och elektroderna tvättas. Ta bort bandet från metallplattorna och tvätta dem under rinnande vatten. Brusher (BR) hållare till borstar fyra borstar (gjorda av naturligt hår) 2 stora o 1 mellan o 1 liten pimpsten Borstarna är gjorda av naturligt hår. De mjuka borstarna bör användas för försiktig avlägsning av smink. De kan inte användas för massage eller peeling. De hårda borstarna är gjorda för massage och peeling. Pimpstenen är gjord för att avlägsna hård hud.

4 Förberedelse inför en behandling: 1) Sätt i kontakten i ett jordat uttag. 2) Sätt i kontakten till handtaget i output. 3) Välj en borste och sätt i öppningen i handtaget. 4) Sätt på motorn med knappen. Denna knapp används i följande sekvens; Start höger rotation stop vänster rotation.; med ett tryck på knappen kan du stoppa rotationen och sen välja den rotationen som är lämplig för behandlingen. Vänster lampa visar räknaren medurs rotation av borsten och högra lampan medurs riktning. 5) Med knappen väljer du hastigheten på rotationen. Borstarna är inte rekommenderade att användas då huden har acne, rosaces, telangiectasis, eksem, furunculosis, adenitis, åderbrock eller sår. Behandlingen bör göras försiktigt och varsamt, eftersom att hårt tryck med borstarna kan ge skador på friska hudceller. Underhåll Efter en behandling måste borstarna rengöras varsamt. Använd kokande vatten för desinficering. Vacuum Spray (VS) 2 flaskor med munstycke Plastpipa med kork Plastpipa 3 glas sugkoppar: o Utan sidoöppning för lymfamassage o Smal sugkopp för borttagning av pormaskar o Rund sugkopp för acne och eksem Förberedelser av mekanisk rengöring av huden: 1. Försäkra att apparaten är kopplad i huvuduttagen. 2. Sätt pipan med (kork) i uttaget under texten VACUUM. 3. Sätt vadd i korkens öppning. Det är väldigt viktigt, eftersom vadd fungerar som filter och skyddar mot penetrering av element som tas sugs upp i pumpen. Utan vadd kan pumpen skadas. 4. Slut den valda sugkoppen med kork. 5. Sätt på apparaten.

5 Påbörja behandlingen: Huden skall förberedas på samma sätt som inför andra reningsbehandlingar. Det rätta sättet att hålla sugkoppen är som om den var en penna håll pekfingret över sidoöppningen. Innan behandlingen bör sugkoppen provas på armen och sugkraften justeras med INTENSITY så att den hela tiden är mjuk. För korrekt användning av sugkoppen bör den hållas rakt uppifrån mot behandlingsområdet, sidoöppningen bör täckas när sugkoppen rör huden och öppnas när sugkoppen lämnar den. Sugtiden bör inte överstiga 2-3 sekunder och behandlingen bör vara cirka 4 minuter. Efter några sugningar kan det behandlade området rodna och rynkorna kan svälla något, detta försvinner efter några minuter. Undvik kraftfulla och långa behandlingar. Sugkoppen bör inte flyttas horisontellt eftersom det kan ge en kontraproduktiv stretching av vävnaderna. Behandlingen bör inte göras på hudområden med telaugiectasis. För att underlätta utdragen behandling rekommenderas mjukgörande av huden genom förebyggande användning av spray. Underhåll efter behandling: 1. Ta av kroken från sugkoppen. 2. Ta bort den använda vadden. 3. Tvätta och sterilisera sugkopparna. För sterilisation bör du använda thermic sterilisering eller särskilda vätskor. Förberedelse innan spraying: 1. Försäkra dig om att apparaten är kopplad till ett jordat uttag. 2. Anslut pipan (utan kork) i uttaget över texten SPRAY. 3. Kontrollera att det är rätt vätska i flaskan. Om du behöver fylla på med vätska kan du göra det genom den färgade korken. 4. Sätt den andra ändan av pipan på uttaget av sprayen. 5. Sätt på apparaten med knappen. Påbörja behandlingen: Håll munstycket ca 30 cm från huden som ska behandlas. Sprayen aktiveras efter täckning av sidoöppningen med pekfingret. Avtäckning av sidohålet stänger av sprayflödet. Avslutning av behandlingen: Efter behandlingen stänger du av apparaten med brytaren.

6 D arsonval (Högfrekvens (HF)) Handtag till glaselektroder 4 glaselektroder o Svampformad o Bågformad o Spetsig o Lång Sist i manualen finner du de glaselektroder som finns som tillbehör till denna apparat. Förberedelser inför en behandling: 1) Försäkra dig om att apparaten är kopplad till ett jordat uttag. 2) Sätt i handtaget i uttaget. 3) Välj rätt glaselektrod och sätt försiktigt i den i öppningen på handtaget. När glaselektroden är korrekt isatt i handtaget, kan knappen tryckas in på handtaget för att aktivera glaselektroden. Det kan ta lite tid att aktivera glaselektroden om den inte använts på ett tag. För att snabba på aktiveringen kan du föra glaselektroden mot din arm. När den är aktiverad syns ett ljus inne i glaselektroden. Påbörja behandlingen Behandlingen ska utföras på en rengjord, ordentligt förberedd hud. Justera vredet till position 0. För elektroden närmare huden mot behandlingsområdet. Tryck in knappen på handtaget. Justering av styrkan görs med vredet. Intensiteten justeras efter kundens individuella förmåga. Högfrekvensström skall aldrig användas på områden där huden är fuktad med lättantändliga preparat (ex alkohol, eter, etc.) eftersom att gnistorna från glaselektroderna då kan orsaka brännskador. Tänk på följande för säker användning av apparaten: Kontakten ska vara kopplad till ett jordat uttag. Om du tappar apparaten eller den får ett hårt slag, ska den sändas till en auktoriserad verkstad för genomgång. Varje försök till egenmäktig reparation av apparaten eller dess interna system är förbjudet. Om höljet öppnas gör detta att garantin automatiskt slutar gälla och tillverkaren eller den auktoriserade återförsäljaren kan inte längre garantera säkra behandlingar med apparaten.

7 Nedan visas de glaselektroder som finns att köpa som tillbehör. Nedan visas de sugkoppar som finns till Vacusug Eslöv Webbsida:

FRYS. Modell: F175V MANUAL

FRYS. Modell: F175V MANUAL FRYS Modell: F175V MANUAL Presentation av din Frys Före användning Läs instruktionerna noga innan du använder din frys. Frysen är för inomhusbruk.. CONTROL PANEL Crystal flips Crystal drawers Installation

Läs mer

INSTRUKTIONSBOK FÖR: GAGGIA CLASSIC

INSTRUKTIONSBOK FÖR: GAGGIA CLASSIC INSTRUKTIONSBOK FÖR: GAGGIA CLASSIC F unktionsöversikt (fig. 1) 1. Huvudströmbrytare med indikatorlampa Strömbrytare för bryggning och hett vatten (pump) Termostatlampa Strömbrytare för ånga (temperatur)

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning BRUKSANVISNING FÖR Kaffebryggare för termosmugg Innehållsförteckning SÄKERHETSFÖRESKRIFTER för Kaffebryggare för termosmugg Viktiga säkerhetsföreskrifter... 6 Krav på elektrisk utrustning... 8 Avfallshantering

Läs mer

Nilfisk E 130.2 Nilfisk E 140.2 Nilfisk E 145.2

Nilfisk E 130.2 Nilfisk E 140.2 Nilfisk E 145.2 Nilfisk E 130.2 Nilfisk E 140.2 Nilfisk E 145.2 Instruktionsbok Copyright 2011 Nilfisk, Division of Nilfisk-Advance A/S Index 1 Säkerhetsföreskrifter och varningar...3 2 Beskrivning...4 3 Innan du börjar

Läs mer

BRUKSANVISNING FOR ANVÄNDING

BRUKSANVISNING FOR ANVÄNDING BRUKSANVISNING FOR ANVÄNDING GUIDE FÖR ANVÄNDNING AV DISKMASKIN OCH DISKPROGRAM Innehåll 1. Beskrivning av kontrollknapparna 2 2. Operatörsinstruktioner 13 3. Rengöring och Underhåll 26 4. Problemlösning

Läs mer

LUFTAVFUKTARE INSTRUKTIONSBOK. Svenska. Innan du börjar använda enheten. Användning. Felsökning MODELL MJ-E14CG-S1-SWE. Innehållsförteckning

LUFTAVFUKTARE INSTRUKTIONSBOK. Svenska. Innan du börjar använda enheten. Användning. Felsökning MODELL MJ-E14CG-S1-SWE. Innehållsförteckning LUFTAVFUKTARE MODELL MJ-E14CG-S1-SWE INSTRUKTIONSBOK Svenska SV Funktioner Invändig torkning Luftfilter och sterilisering med silverjoner samt deodoriserande filter Enkel avfuktning Intelligent tvätt-torkning

Läs mer

BRUKSANVISNING FÖR MODELL AAC DESIGN 11000/14000A-PCT

BRUKSANVISNING FÖR MODELL AAC DESIGN 11000/14000A-PCT Manual.sv.dok.qxd 07-01-2007 13:47 Side A Läs noga igenom denna bruksanvisning innan du börjar använda luftkonditioneringsapparaten. Spara bruksanvisningen för senare bruk. DELAD TYP LUFTKONDITIONERINGSAPPARAT

Läs mer

ELEKTRISK FÖRBRÄNNINGSTOALETT. Bruksanvisning

ELEKTRISK FÖRBRÄNNINGSTOALETT. Bruksanvisning ELEKTRISK FÖRBRÄNNINGSTOALETT Bruksanvisning Innehåll KARTONGENS INNEHÅLL...3 KONSTRUKTION...3 SÄKERHET...3 TRANSPORTSÄKRING...4 MONTERING...4 ANVÄNDNING...6 TÖMNING...7 UNDERHÅLL...7 FELSÖKNING...8 TEKNISKA

Läs mer

Användarmanual Compact, Digital

Användarmanual Compact, Digital Användarmanual Compact, Digital Compact Digital 2 grupp Digital 3-4 grupp Din återförsäljare...... U / SE Rev 090210 1. Innehållsförteckning Compact och Digital 1. Innehållsförteckning sida 2 2. Orientering:

Läs mer

Handbok för maskinvara

Handbok för maskinvara Handbok för maskinvara Modell: TSP143IIU Varumärken TSP100II: Star Micronics Co., Ltd. Meddelande Med ensamrätt. Reproduktion av någon del av den här handboken, oavsett form, utan STAR:s uttryckliga medgivande,

Läs mer

BÄRBAR CD/MP3 BOOMBOX MED ANALOG RADIO OCH KASSETTBANDSPELARE

BÄRBAR CD/MP3 BOOMBOX MED ANALOG RADIO OCH KASSETTBANDSPELARE BÄRBAR CD/MP3 BOOMBOX MED ANALOG RADIO OCH KASSETTBANDSPELARE CKR01 SVENSK MANUAL SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs igenom hela denna manual innan användning. Spara manualen för framtida bruk. VARNINGAR För att

Läs mer

Innehåll kvalificerade teknikern

Innehåll kvalificerade teknikern Innehåll 1. Säkerhets och användningsinstruktioner 2 2. Installation och fastsättning 5 3. Beskrivning av kontrollknapparna 9 4. Operatörsinstruktioner 17 5. Rengöring och Underhåll 27 6. Problemlösning

Läs mer

DD603- och DS603-seriens modeller. Diskmaskin Användarmanual SE

DD603- och DS603-seriens modeller. Diskmaskin Användarmanual SE DD603- och DS603-seriens modeller Diskmaskin Användarmanual SE Checklista för installation Din installatör MÅSTE utföra och kontrollera följande: DishDrawer står jämnt och stabilt. DishDrawer är säkert

Läs mer

Värmepumpstorktumlare

Värmepumpstorktumlare DV90F5E6HGW-03297D-02_SV_130826.indd 1 2013-08-26 5:17:32 DV9-serien DV8-serien DV7-serien Värmepumpstorktumlare bruksanvisning Den här bruksanvisningen är tillverkad av 100% återvinningsbart papper. imagine

Läs mer

1. För er säkerhet SV 1 ÖVERSÄTTNING AV BRUKSANVISNING I ORIGINAL (ISTRUZIONI ORIGINALI)

1. För er säkerhet SV 1 ÖVERSÄTTNING AV BRUKSANVISNING I ORIGINAL (ISTRUZIONI ORIGINALI) 1. För er säkerhet SV 1 ÖVERSÄTTNING AV BRUKSANVISNING I ORIGINAL (ISTRUZIONI ORIGINALI) Innehållsförteckning 1. För Er säkerhet... 1 2. Förklaring av symboler på apparaten... 6 3. Installation av svärd

Läs mer

Manual för ägare MSH-09/12/18HRN1

Manual för ägare MSH-09/12/18HRN1 Manual för ägare MSH-09/12/18HRN1 Tvådelad luftvärmepump/luftkonditionering bestående av inomhusenhet och utomhusenhet av Midea s tillverkning Var vänlig läs bruksanvisningen och säkerhetsföreskrifterna

Läs mer

Bruks- och monteringsanvisning

Bruks- och monteringsanvisning Bruks- och monteringsanvisning Spisfläkt DA 3160 DA 3190 DA 3160 EXT DA 3190 EXT Bruksanvisningen ska ovillkorligen sv-se läsas innan fläkten installeras och tas i bruk. Därmed undviker man olyckor och

Läs mer

massagebadkar monterings- och användarmanual samt produktbevis Produktinformation från westerbergs Box 525, 301 80 Halmstad, Sverige

massagebadkar monterings- och användarmanual samt produktbevis Produktinformation från westerbergs Box 525, 301 80 Halmstad, Sverige massagebadkar monterings- och användarmanual samt produktbevis 2012-06-29 Du har gjort ett klokt val genom att välja ett massagebadkar från Westerbergs. Denna användarmanual är framtagen för att du ska

Läs mer

Coffee Queen Espressomaskiner Crema Mini Barista

Coffee Queen Espressomaskiner Crema Mini Barista Användarmanual Coffee Queen Espressomaskiner Crema Mini Barista Din återförsäljare Rev.080417 23456789012123456789 23456789012123456789 23456789012123456789 23456789012123456789 23456789012123456789 23456789012123456789

Läs mer

Innehåll. 1. Välkommen 4

Innehåll. 1. Välkommen 4 1.1 Bruksanvisning Innehåll 1. Välkommen 4 2. Lär känna Roger Pen 6 2.1 I förpackningen 6 2.2 Så fungerar Roger Pen 7 2.3 Beskrivning av enheten 8 2.4 Indikatorlampor (LED-status) 9 3. Komma igång 10 3.1

Läs mer

Modell Inomhusdel / Utomhusdel RAS-18SX8N/RAC-18SX8N RAS-25SX8N/RAC-25SX8N RAS-35SX8N/RAC-35SX8N

Modell Inomhusdel / Utomhusdel RAS-18SX8N/RAC-18SX8N RAS-25SX8N/RAC-25SX8N RAS-35SX8N/RAC-35SX8N Modell Inomhusdel / Utomhusdel RAS-18SX8N/RAC-18SX8N RAS-25SX8N/RAC-25SX8N RAS-35SX8N/RAC-35SX8N N N N N N N Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning helt för att uppnå bästa prestanda och säkerställa år

Läs mer

Denna bruksanvisning är avsedd att hjälpa dig i användningen av denna ugn.

Denna bruksanvisning är avsedd att hjälpa dig i användningen av denna ugn. Bäste kund, Denna bruksanvisning är avsedd att hjälpa dig i användningen av denna ugn. Innan du använder ugnen, läs noggrant igenom denna guide som innehåller grundläggande information för riktig och säker

Läs mer

Bruksanvisning FT 262 / FT 264

Bruksanvisning FT 262 / FT 264 Bruksanvisning FT 262 / FT 264 1 Viktiga säkerhetsanvisningar I det här avsnittet finns säkerhetsanvisningar som hjälper dig att skydda dig från risk för personskada eller skada på egendom. Om du underlåter

Läs mer

Modell MSZ För väggmontage Klorfritt köldmedium: R410a

Modell MSZ För väggmontage Klorfritt köldmedium: R410a REVERSIBLA SPLITAGGREGAT INVERTERSTYRDA KOMFORTVÄRMEPUMPAR 000 Utgåva DRIFT & SKÖTSELANVISNINGAR MSZ-A09RV MSZ-ARV Modell MSZ För väggmontage Klorfritt köldmedium: R40a SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Eftersom denna

Läs mer

INLEDNING...179 1.1 FARLIGA OMRÅDEN... 179 INSTALLATION...180

INLEDNING...179 1.1 FARLIGA OMRÅDEN... 179 INSTALLATION...180 GLB0047 SV Side. 177 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAP.1 INLEDNING...179 1.1 FARLIGA OMRÅDEN... 179 KAP.2 INSTALLATION...180 2.1 FLYTT OCH UPPACKNING... 180 2.2 ELEKTRISKA ANSLUTNINGAR FÖR MASKINER UTAN KABEL...

Läs mer

2010 Innovative Neurotronics. Med ensamrätt. Alla varumärken och registrerade varumärken tillhör respektive

2010 Innovative Neurotronics. Med ensamrätt. Alla varumärken och registrerade varumärken tillhör respektive 2010 Innovative Neurotronics. Med ensamrätt. Alla varumärken och registrerade varumärken tillhör respektive ägare. -systemet Bruksanvisning Varning: Enligt federal lagstiftning (USA) får denna anordningen

Läs mer

Laser Avståndsmätare. Användarhandbok och användningsguide

Laser Avståndsmätare. Användarhandbok och användningsguide Laser Avståndsmätare Användarhandbok och användningsguide Inledning: Length Master LM 1000 cx mäter avståndet genom att sända ut infraröda strålar mot målet, som omedelbart beräknar avståndet genom att

Läs mer

Användare och Installations manual för Exklusiv / Komfort / Basic / Family serien

Användare och Installations manual för Exklusiv / Komfort / Basic / Family serien Användare och Installations manual för Exklusiv / Komfort / Basic / Family serien 2014:1 Var snäll och fyll i uppgifterna nedan och bevara dem för framtida kontakter Köpare: Adress: Postnr: Postadress:

Läs mer

För att bevara produkten i detta skick och för säker användning måste du som användare följa bruksanvisningen!

För att bevara produkten i detta skick och för säker användning måste du som användare följa bruksanvisningen! Översatt från engelska av Elisabeth Gustavsson Universaltermostat UT 100 Bruksanvisning Artikelnummer 615910 Denna bruksanvisning hör till produkten. Den innehåller viktig information om driftsättning

Läs mer

Zebra R110Xi/R170Xi Snabbanvändarguide

Zebra R110Xi/R170Xi Snabbanvändarguide Zebra R110Xi/R170Xi Snabbanvändarguide Denna Snabbreferens och handbok i produktsäkerhet för Zebra R110Xi/R170Xi-skrivare innehåller grundläggande upplysningar för installation och användning av skrivaren

Läs mer