SUNDSVALL FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SUNDSVALL FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE."

Transkript

1 SUNDSVALL FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE.

2 Våra skolor: Falun Göteborg Karlskrona Sollentuna Stockholm Sundsvall Örnsköldsvik LUST ATT LÄRA, MOD ATT FÖRÄNDRA Det är vad vår utbildning handlar om. Under dina tre år hos oss får du en utbildning som utvecklar, engagerar och förbereder dig för vidare studier. Våra program är högskoleförberedande och våra duktiga lärare stöttar dig att nå dina mål. En utbildning på Mikael Elias gymnasium ska skapa möjligheter och öppna flera dörrar. Vårt mål är att erbjuda personliga skolor där lärarna ser dig och dina behov. Med ett inkluderande arbetssätt och variation i utbildningen blir du som elev motiverad och väl förberedd för att nå dit du vill. Våra lärare utgår från elevens förutsättningar och arbetar för att stärka varje elevs självförtroende och förmåga att lära. Därför vet vi att våra elever är väl förberedda för vidare studier efter gymnasiet. Att visa omtanke för varandra, både i och utanför skolan, är något vi värdesätter högt. Vi anser nämligen att det är lika viktigt med stora hjärtan som med skarpa hjärnor för att skapa de bästa förutsättningarna för lärande och utveckling. Inom Mikael Elias jobbar vi strategiskt för att förbättra och utveckla våra verksamheter. Tillsammans jobbar skolledning och lärare kontinuerligt för att våra skolor ska utveckla arbetssätt som höjer kvaliteten på vår verksamhet och förbättrar under- visningen. På alla våra skolor har vi elevhälsoteam som tillsammans med skolledning och lärare arbetar för att främja elevernas utveckling för att nå utbildningens mål. I elevhälsans uppdrag ingår också frågor som rör elevernas arbetsmiljö, värdegrund och arbetet mot kränkande behandling. Våra elevhälsoteam består av: skolläkare, skolsköterska, psykolog, kurator och specialpedagogisk kompetens. Förutom elevhälsoteam har vi också studie- och yrkesvägledare som förbereder och vägleder elever till studier och framtida arbete. Våra skolor passar dig som vill vidare. Drivkraft och entreprenörskap är därför viktigt för oss. Tillsammans ser vi till att just dina mål uppnås oavsett hur de ser ut. Idag studerar ca 2000 elever på någon av Mikael Elias sju gymnasium i Falun, Göteborg, Karlskrona, Sollentuna, Stockholm, Sundsvall och Örnsköldsvik. Välkommen du också att växa med oss under tre roliga och meningsfulla år! OM MIKAEL ELIAS Du kan bli precis vad du vill, bara du vill det tillräckligt mycket! Mikael Elias var helt övertygad om att det var absolut sant. Men vem var han? Mikael Elias föddes 1923 i Kretshnif, i nuvarande Rumänien. Efter att ha flytt sitt hemland påbörjade han i Wien studier inom psykologi, medicin och kemi. Han kom sedan till Sverige år startade han en vuxenutbildning som gav alla vuxna en andra chans till utbildning. Med två tomma händer lyckades Mikael Elias bygga upp ett av Sveriges största och mest respekterade utbildningsföretag, Nordens Tekniker Institut, NTI. Som en hyllning till Mikaels drivkrafter startade hans son teoretiska gymnasieskolor på flera orter i Sverige Mikael Elias teoretiska gymnasium.

3 Våra program: Ekonomi Naturvetenskap Samhällsvetenskap 100% Av våra elever som studerat vidare menar att tiden på Mikael Elias förberett dem för högre studier DET HÄR ÄR MIKAEL ELIAS GYMNASIUM Mikael Elias Gymnasium är en skola för dig som har siktet inställt på en högre universitetsutbildning och redan nu vill satsa. Inte mindre än 75 procent av våra studenter har valt att läsa vidare på högskola eller universitet redan första året efter studenten. rocent av de som studerat vidare menar att tiden på skolan förberedde dem väl inför högre studier. rocent av studenterna uppgav också att de skulle rekommendera vår skola till någon som ska börja gymnasiet. Vi ser detta som ett kvitto på att vi håller hög kvalitet på vår undervisning. Alla våra utbildningar är högskoleintroducerande. Om du har siktet inställt på högre utbildning så kommer du att trivas hos oss och vår lärarledda och varierande undervisning tillsammans med våra engagerade, kunniga och nyfikna lärare som verkligen brinner för sitt uppdrag och din utbildning. Vårt koncept är ganska enkelt; kvalitet. Förutom hög kvalitet på undervisningen så tror vi att vägen till kunskap är glädje och gemenskap. På vår skola arbetar vi för ett öppet klimat med god sammanhållning. Vi är inte Sundsvalls största skola. Snarare tvärtom, och det ser vi som en stor fördel. Vi lägger mycket vikt vid roliga aktiviteter under året för att skapa trygghet och gemenskap. Vår personliga skola har lagt grunden för en god stämning där du har lätt att skaffa kompisar och där alla blir sedda och respekterade. All personal på skolan arbetar nära eleverna vilket gör att du som elev kan vara med och påverka din utbildning så att du får ut så mycket som möjligt av dina tre år hos oss. De fantastiska resultaten på elevernas utvärderingar av vår skola visar också på det att vi har mycket att vara stolta över. Vårt mål är att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i framtiden med tre lärorika och fantastiska gymnasieår. Om du tycker det här låter som en skola för dig, välkommen på öppet hus eller ring så bokar vi in ett möte. Vår skola hittar du i nya fina lokaler mitt i centrala Sundsvall.

4 EKEKO EKONOMIPROGRAMMET Programmet passar dig som är intresserad av samhälls- och företagsekonomi samt juridik. Fokus är bland annat ekonomisk hållbarhet och långsiktighet. På skolan har vi ambitionen att arbeta tillsammans med det lokala näringslivet för att ge dig en realistisk bild av verkligheten. Om du vill bli ekonom, advokat, företagsledare eller marknadsförare så är detta programmet för dig. Inriktningen Ekonomi ger dig fördjupade kunskaper inom entreprenörskap och ekonomi för företag. Du får färdigheter inom områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Ekonomiprogrammet hos oss passar dig som är intresserad av: Företags- och samhällsekonomi, handel och juridik Marknadsföring, psykologi och mänskligt beteende Pröva på att under ett år starta och driva ditt eget företag genom konceptet Ung Företagsamhet (UF). Studier och forskning inom ekonomi, marknadsföring och juridik m.m. Yrken som t.ex. civilekonom, jurist eller mäklare POÄNGPLAN Gymnasiegemensamma ämnen Engelska 5 Engelska 6 Historia 1b Idrott och hälsa 1 Matematik 1b Matematik 2b Naturkunskap 1b Religionskunskap 1 Samhällskunskap 1b Samhällskunskap 2 Svenska 1 / svenska som 2:a språk Svenska 2 / svenska som 2:a språk Svenska 3 / svenska som 2:a språk Gymnasiearbete Programgemensamma ämnen Företagsekonomi 1 Privatjuridik Moderna språk 1 Psykologi 1 Individuella val* 200 p * se för mer information Inriktning Ekonomi (EKEKO) Entreprenörskap och företagande Företagsekonomi 2 Matematik 3b Programfördjupning Ekonomi Affärsjuridik Företagsekonomisk specialisering Marknadsföring Programfördjupning Juridik Affärsjuridik Rätten och samhället Psykologi 2 Filosofi 1 Summa 2500 p ENAR Varför valde du Ekonomiprogrammet? Jag valde ekonomi av många olika anledningar. Bland annat tycker jag att ekonomi och juridik är viktig kunskap för att få en förståelse för hur samhället fungerar. Det är också ämnen som jag kommer ha nytta av hela livet, oavsett vad jag väljer att göra sedan. Vad var viktigt för dig när du valde skola? För mig handlade det väldigt mycket om att välja en skola som var personlig och med en tydlig och seriös inriktning på studierna. På Mikael Elias Gymnasium fanns det jag letade efter: en inte allt för stor skola som skulle motivera mig att få bra resultat i mina studier. Vad är dina framtidsplaner? Mina planer efter studenten är att läsa vidare. Mina drömjobb ändras periodvis och växlar mellan allt från pilot till civilingenjör till mäklare. Vad jag än bestämmer mig för så behöver jag läsa vidare. Om jag väljer ett jobb som civilingenjör måste jag gå ett tekniskt basår. Ett tekniskt basår efter gymnasiet är något jag känner att jag klarar utan problem efter att ha läst på Mikael Elias Gymnasium.

5 NANAT NAS NATURVETENSKAPSPROGRAMMET Programmet passar dig som är intresserad av vetenskap och matematik och vill ha en bred gymnasieutbildning med oändliga möjligheter. Laborationer, fältstudier och matematik med fokus på problemlösning ingår i programmet som kan vara ditt första steg mot en karriär som läkare, ingenjör, biolog eller tandläkare. Inriktningen Naturvetenskap ska du välja om du vill ha fördjupade kunskaper i matematik, biologi, fysik och kemi. Du blir väl förberedd och får full behörighet inför kommande studier på högskolan inom medicin, naturvetenskap och teknik. Inriktningen Naturvetenskap och samhälle ger dig det bästa av två världar. Den passar dig som är intresserad av samhällsfrågor, resursanvändning och global miljöpåverkan. Du får ta del av många olika perspektiv som hjälper dig förstå hur världen hänger ihop och hur vi kan angripa större problem, både lokalt och globalt. Naturvetenskapsprogrammet hos oss passar dig som är intresserad av: Vetenskap och matematik Experiment och innovation En utbildning med bred behörighet och många möjligheter Specialisering inom kriminalteknik Studier och forskning inom medicin, fysik, teknik, biologi, kemi m.m. Yrken som t.ex. läkare, ingenjör eller veterinär POÄNGPLAN Gymnasiegemensamma ämnen Engelska 5 Engelska 6 Historia 1b Idrott och hälsa 1 Matematik 1c Matematik 2c Matematik 3c Religionskunskap 1 Samhällskunskap 1b Svenska 1 / svenska som 2:a språk Svenska 2 / svenska som 2:a språk Svenska 3 / svenska som 2:a språk Gymnasiearbete Programgemensamma ämnen Biologi 1 Fysik 1a Kemi 1 Moderna språk 1 Individuella val* 200 p *se för mer information Inriktning Naturvetenskap (NANAT) Biologi 2 Fysik 2 Kemi 2 Matematik 4 Programfördjupning Naturvetenskap Naturvetenskaplig specialisering Matematik 5 Programfördjupning Global hållbarhet Naturvetenskaplig specialisering Internationella relationer Inriktning Naturvetenskap och samhälle (NANAS) Geografi Samhällskunskap 2 Biologi 2/Fysik 2/Kemi 2* * Ett av alternativen Programfördjupning Natur Naturvetenskaplig specialisering Matematik 5 Biologi 2/Fysik 2/Kemi 2* * Ett annat av alternativen Programfördjupning Global hållbarhet Naturvetenskaplig specialisering Internationella relationer Engelska 7 Summa 2500 p JULIAN Varför valde du Naturvetenskapsprogrammet? Jag valde programmet för att jag ville ha en bred utbildning och en utmaning. Natur öppnar flest dörrar och ger dig mest att välja på när du ska plugga vidare. Från början var jag inte särskilt intresserad av naturämnena, men idag gillar jag alla ämnen vi läser. På natur får man lära sig mer om verkligheten, det tycker jag är intressant. Vad var viktigt för dig när du valde skola? Jag ville gå på en mogen skola som inte kändes som min grundskola. Jag fick tips från min brors kompis om Mikel Elias som var mitt första och enda val. Nu går jag tredje året och har inte ångrat mig en dag. Det är också viktigt med bra lärare som bryr sig. Jag var ganska orolig för kemin innan jag började. Här får du den tid och den hjälp som du behöver för att lyckas. Tack vare det har jag aldrig känt mig stressad av mitt skolarbete. Vad är dina framtidsplaner? Jag vill plugga vidare direkt efter gymnasiet, gärna i Uppsala. Tidigare till arkitekt men nu lutar det mer åt civilingenjör inom elektroteknik. Det är civilingenjören som får idéer att fungera i verkligheten, det tycker jag är coolt.

6 SASAM BET SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET Detta breda program passar dig som är intresserad av vad som styr samhället och hur det är uppbyggt. Du lär dig förstå och analysera orsaker och konsekvenser av viktiga samhällsproblem. Du tränar på att reflektera, tänka kritiskt och se på saker från olika perspektiv. Inriktningen Samhällsvetenskap handlar om strukturer och människors livsvillkor. Denna inriktning passar dig som vill göra skillnad i samhället. Du får kunskap om bland annat samhällsstrukturer, politik och livsvillkor för människor i olika delar av världen. Inriktningen Beteendevetenskap ger dig kunskaper i hur det kommer sig att vi agerar som vi gör. Här flyttar vi fokus från stater och internationell politik till tankesättet hos individer, grupper, organisationer och kulturer. Inriktningen passar dig som är intresserad av ledarskap, kommunikation och människor. Samhällsvetenskapsprogrammet hos oss passar dig som är intresserad av: Samhällsförhållanden i Sverige och resten av världen Demokrati, politik, etik, genus och miljö Möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle Studier och forskning inom statsvetenskap, juridik, psykologi, historia m.m. Yrken som t.ex. journalist, psykolog, arkitekt eller socionom POÄNGPLAN Gymnasiegemensamma ämnen Engelska 5 Engelska 6 Historia 1b Idrott och hälsa 1 Matematik 1b Matematik 2b Naturkunskap 1b Religionskunskap 1 Samhällskunskap 1b Svenska 1 / svenska som 2:a språk Svenska 2 / svenska som 2:a språk Svenska 3 / svenska som 2:a språk Gymnasiearbete Programgemensamma ämnen Filosofi 1 Psykologi 1 Moderna språk 200 p Individuella val* 200 p * se för mer information Inriktning Samhällsvetenskap (SASAM) Geografi 1 Historia 2a Religionskunskap 2 Samhällskunskap 2 Samhällskunskap 3 Programfördjupning Samhällsvetenskap Internationella relationer Hum/Sam spcecialisering Rätten och samhället Programfördjupning Global hållbarhet Engelska 7 Internationella relationer Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering Inriktning Beteendevetenskap (SABET) Ledarskap och organisation Kommunikation Psykologi 2a Samhällskunskap 2 Sociologi 100p Programfördjupning Beteendevetenskap Filosofi 2 Psykologi 2b Hum/Sam spcecialisering Rätten och samhället Programfördjupning Global hållbarhet Internationella relationer Hum/Sam spcecialisering Engelska 7 ELIN Varför valde du Samhällsvetenskapsprogrammet? Jag är intresserad av och vill jobba med människor. Samhällsprogrammet är brett och erbjuder intressanta ämnen. Jag gillar bland annat psykologi vill lära mig varför människor gör som de gör. Jag lär mig också om hur samhället fungerar, blir allmänbildad och får kunskap som jag kan använda mig av i verkliga livet. Vad var viktigt för dig när du valde skola? Jag gick på en väldigt stor grundskola. Mikael Elias var motsatsen till min gamla skola - välkomnande, lagom stor och med mysiga lokaler. Här är sammanhållningen bra, jag har vänner i alla årskurser. Vad är dina framtidsplaner? Jag kommer först vilja resa och jobba ett par år efter studenten, sedan vill jag plugga vidare. Jag är intresserad av globala frågor, miljö och mänskliga rättigheter. Det vill jag både studera och förhoppningsvis få jobba med i framtiden. Summa 2500 p

7 VI TAR DIG VIDARE. MYCKET VIDARE. På Mikael Elias Gymnasium i Sundsvall är omvärlden aldrig långt borta. Vi har en stark internationell prägel som gör att elever kommer i kontakt med kulturer och samhällen från världens alla hörn. Nu satsar vi på att skapa fler internationella projekt. Vi vill att våra elever ska förstå den värld de lever i och den är inte begränsad till Sundsvall eller Sverige. Därför satsar vi mycket på utbyten och samarbeten med exempelvis skolor i andra länder. Det ger eleverna nya perspektiv och det får dem att utvecklas och växa även som människor. Internationella utbyten De senaste åren har elever från skolan bland annat rest till Tanzania, Frankrike, Spanien och Japan. Resorna har alltid ett tydligt syfte och eleverna vet vad som förväntas av dem. På Mikael Elias pratar vi om skarpa hjärnor och stora hjärtan. De internationella projekten är ett sätt att förvandla ord till handling. För oss är det viktigt att våra elever skapar sig egna första hands upplevelser och får upptäcka hur de kan bidra till att skapa en bättre värld. På vår vänskola i Tanzania höll de bland annat lektioner för barn och gav dem en bild av omvärlden som de annars inte nås av. Nu satsar vi på att stärka den internationella prägeln ytterligare. Från och med i höst kommer en förstelärare att jobba med att identifiera internationella projekt som kan kopplas till skolans program. Tanken är också att koppla den här typen av internationella projekt till elevernas gymnasiearbeten i årskurs 3. Den som läser på ekonomiprogrammet kanske kan besöka Wall Street, den som läser på det naturvetenskapliga programmet kanske kan besöka Kenya för att studera vattenresurser, eller Japan för att lära sig mer om landets elförbrukning. Den som läser på samhällsvetenskapliga programmet kanske besöker Sydafrika i sina studier om mänskliga rättigheter. Det viktiga är att de internationella utbyten som genomförs bidrar till att utveckla eleverna i de ämnen de läser. Stå på egna ben De som åker iväg har ett eget uppdrag som de ska berätta om när de kommer hem. Genom att eleverna föreläser om sina projekt på skolan kopplar vi äventyret med undervisningen och tar världen rakt in i klassrummet. I alla de fall det går så bor eleverna hos värdfamiljer, det gör att de får stå på egna ben samtidigt som de testar sina språkkunskaper och lär känna kulturen på nära håll. På Mikael Elias i Sundsvall har vi jobbat så här i flera år och vi ser vad det ger eleverna. De är ofta helt andra människor när de kommer tillbaka efter en studieresa och det händer att vissa plötsligt bestämt sig för vad de vill jobba med i framtiden. Nu tar vi nästa steg i vårt arbete med att internationalisera våra utbildningar. Jag ser fram emot att utveckla skolans program ytterligare med ett starkt globalt fokus! Linda Fisher, rektor på Mikael Elias Gymnasium i Sundsvall. Studieresa till Japan En vecka som gymnasieelever i Tokyo. Det var vad sex elever från Mikael Elias Gymnasium i Sundsvall fick uppleva. Studieberesan blev starten på ett långsiktigt utbyte och samarbete med det japanska gymnasiet Hosei High School. Eleverna läste sitt tredje år på skolan och fick chansen att testa sina språkkunskaper i skarpt läge. Dels genom att de deltog i den ordinarie undervisningen på Hosei High School och dels efter skoltid då eleverna var inneboende hos familjer till elever på skolan.

8 Teoretiska spelen: Elever från Mikael Elias Gymnasium runt om i Sverige tävlar under tre dagar i olympiska spelens anda. Spelen går av stapeln på Stockholms Stadion varje år och består av 16 moment där både hjärta och hjärna ställs på prov! TRADITION OCH GEMENSKAP En fin gemenskap på och mellan våra skolor är viktigt för oss på Mikael Elias gymnasium. Det är värden vi grundlägger och tar med oss vidare i projekt på skolan, men även vidare efter gymnasietiden. Förutom att det är grunden för god kunskapsinhämtning borgar det för en kultur vi vill värna både i och utanför skolan. Teoretiska spelen är vår egen nationella tävling för elever som går i årskurs två på Mikael Elias skolor runt om i landet. Under tre dagar träffas vi i olympiska spelens anda i Stockholm för att lära känna varandra, ha roligt och tävla inom olika grenar. Själva tävlingarna äger rum på anrika Stockholm Stadion, 1912 års olympiska stadion. Tävlingarna avslutas med stor gemensam fest med prisutdelning, god mat, musik och dans. Under dessa dagar lär du känna nya vänner från hela Sverige och får oförglömliga minnen med dig hem. Nobeljakten är en annan viktig tradition där vi tillsammans hyllar stora vetenskapsmän, vetenskapskvinnor, författare, forskare och andra som på ett positivt sätt bidragit till att göra vår värld lite bättre. Att hylla dessa människor är ett sätt för oss att också visa vilken stor skillnad den lilla människan kan göra. Du som är elev på våra skolor ska känna att allt är möjligt och att vi alla kan göra skillnad. Precis som Nobelpriset uppmärksammar framstående forskares arbete så vill vi också uppmärksamma våra duktiga elever och deras kunskaper och engagemang i olika frågor. Nobeljakten äger rum runt Nobeldagen i december och firas med pompa och ståt på alla våra skolor. Dagen avslutas med en stor bankett där vi är nobelfina och med spänning inväntar resultatet av tävlingarna via livesändning från någon av våra skolor. Priser i de olika Nobelkategorierna delas ut. En klass kommer vinna den totala tävlingen och därmed den prestigefyllda vandringspokalen. Festligheterna fortsätter på kvällen på respektive skola. Förutom våra nationella traditioner så bidrar naturligtvis också våra lokala traditioner till våra skolors fina gemenskap, trivsel och trygghet. Här har du som elev också chans att påverka aktiviteter på din skola genom egna idéer och initiativ. Allt som förgyller vår vardag och bidrar till trygghet, gemenskap och lusten att utvecklas är grunden för vårt pedagogiska upplägg. Vi är övertygade om att vi med en god värdegrund och trygghet i botten ger dig som elev bästa möjliga förutsättning för att ta tillvara nya kunskaper.

9 MIKAEL ELIAS GYMNASIUM SUNDSVALL Bankgatan Sundsvall ÖPPET HUS tis 18 okt kl ons 23 nov kl torsd 19 jan kl Se hemsidan för fler datum för öppet hus! Mikael Elias ingår i AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas i hela utbildningskedjan. Våra medarbetare har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla barn, elever och deltagare som går i våra verksamheter ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål. Alla som valt oss ska få de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential och vi ger garantier när det gäller utbildning, kvalitet, öppenhet och trygghet.

SUNDSVALL FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE.

SUNDSVALL FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE. SUNDSVALL FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE. Våra skolor: Göteborg Sollentuna Stockholm Sundsvall FÖR DIG SOM VILL FÖRÄNDRA VÄRLDEN Hos oss på Mikael Elias Gymnasium får du en utbildning som utvecklar,

Läs mer

FALUN FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE.

FALUN FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE. FALUN FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE. Våra skolor: Falun Göteborg Karlskrona Sollentuna Stockholm Sundsvall Örnsköldsvik LUST ATT LÄRA, MOD ATT FÖRÄNDRA Det är vad vår utbildning handlar om. Under

Läs mer

ÖRNSKÖLDSVIK FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE.

ÖRNSKÖLDSVIK FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE. ÖRNSKÖLDSVIK FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE. Våra skolor: Falun Göteborg Karlskrona Sollentuna Stockholm Sundsvall Örnsköldsvik LUST ATT LÄRA, MOD ATT FÖRÄNDRA Det är vad vår utbildning handlar

Läs mer

GÖTEBORG FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE.

GÖTEBORG FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE. GÖTEBORG FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE. Våra skolor: Falun Göteborg Karlskrona Sollentuna Stockholm Sundsvall Örnsköldsvik LUST ATT LÄRA, MOD ATT FÖRÄNDRA Det är vad vår utbildning handlar om.

Läs mer

KARLSKRONA FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE.

KARLSKRONA FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE. KARLSKRONA FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE. Våra skolor: Falun Göteborg Karlskrona Sollentuna Stockholm Sundsvall Örnsköldsvik LUST ATT LÄRA, MOD ATT FÖRÄNDRA Det är vad vår utbildning handlar om.

Läs mer

SOLLENTUNA / STOCKHOLM FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE.

SOLLENTUNA / STOCKHOLM FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE. SOLLENTUNA / FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE. Våra skolor: Falun Göteborg Karlskrona Sollentuna Stockholm Sundsvall Örnsköldsvik LUST ATT LÄRA, MOD ATT FÖRÄNDRA Det är vad vår utbildning handlar

Läs mer

SOLLENTUNA / STOCKHOLM FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE.

SOLLENTUNA / STOCKHOLM FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE. SOLLENTUNA / STOCKHOLM FÖR DIG SOM VILL VIDARE. MYCKET VIDARE. Våra skolor: Göteborg Sollentuna Stockholm Sundsvall FÖR DIG SOM VILL FÖRÄNDRA VÄRLDEN Hos oss på Mikael Elias Gymnasium får du en utbildning

Läs mer

MIKAEL ELIAS GYMNASIUM FÖR DIG SOM VILL VIDARE

MIKAEL ELIAS GYMNASIUM FÖR DIG SOM VILL VIDARE MIKAEL ELIAS GYMNASIUM FÖR DIG SOM VILL VIDARE LUST ATT LÄRA MOD ATT FÖRÄNDRA Lust att lära, mod att förändra. Det är vad vår utbildning handlar om. Under dina tre år hos oss får du en utbildning som utvecklar,

Läs mer

Härjedalens Gymnasium presenterar

Härjedalens Gymnasium presenterar Härjedalens Gymnasium presenterar Högskoleförberedande program 2015-04-29 Härjedalens gymnasium... ligger i Sveg och vi ger från hösten 2016 sju nationella program. Vi har närmare 200 elever och vi erbjuder

Läs mer

MALMÖ. Öppet hus. 30 jan kl

MALMÖ. Öppet hus. 30 jan kl MALMÖ Öppet hus 30 jan kl. 18.00-20.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vår vision lyder: Skolan där varje elev kan lyckas! Vad betyder det då att lyckas? Ja, det varierar självklart utifrån vilka förutsättningar,

Läs mer

För dig som vill vidare. Mycket vidare.

För dig som vill vidare. Mycket vidare. För dig som vill vidare. Mycket vidare. 2013 Jag ska bli jurist och jobba med jämställdhetsfrågor För att veta vad man ska bli, så måste man förstå hur man ska bli det Jag vill jobba med finansiella lösningar

Läs mer

Programstruktur Ekonomiprogrammet Ekonomi

Programstruktur Ekonomiprogrammet Ekonomi Ekonomi På görs flera studiebesök på lokala företag och domstolar och du får möjlighet att lyssna till intressanta föreläsare! Du som söker EKONOMIPROGRAMMET väljer en studieförberedande utbildning inom

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig

Läs mer

KALMAR 2018/19 STYLIST (HVSTY) EKONOMI (EK) BETEENDEVETENSKAP (SABET) SAMHÄLLSVETENSKAP (SASAM)

KALMAR 2018/19 STYLIST (HVSTY) EKONOMI (EK) BETEENDEVETENSKAP (SABET) SAMHÄLLSVETENSKAP (SASAM) KALMAR 2018/19 STYLIST (HVSTY) EKONOMI (EK) BETEENDEVETENSKAP (SABET) SAMHÄLLSVETENSKAP (SASAM) 1 OM PLUSGYMNASIET INNEHÅLL PLUSGYMNASIET FINNS PÅ 12 ORTER I LANDET. VI ÄR EN DEL AV ACADEMEDIA SOM ÄR NORDENS

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap

Programstruktur Samhällsprogrammet Beteendevetenskap Programstruktur Beteendevetenskap är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

Högskoleförberedande. Ekonomiprogrammet. Inriktningar. Ekonomi Juridik

Högskoleförberedande. Ekonomiprogrammet. Inriktningar. Ekonomi Juridik Högskoleförberedande Ekonomiprogrammet Inriktningar Ekonomi Juridik Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig skola där alla är trevliga mot varandra och det är en positiv

Läs mer

GÄVLE 2018/19 STYLIST (HVSTY) BETEENDEVETENSKAP (SABET) EKONOMI (EKEKO) SPA (HVHUD)

GÄVLE 2018/19 STYLIST (HVSTY) BETEENDEVETENSKAP (SABET) EKONOMI (EKEKO) SPA (HVHUD) GÄVLE 2018/19 STYLIST (HVSTY) BETEENDEVETENSKAP (SABET) EKONOMI (EKEKO) SPA (HVHUD) 1 OM PLUSGYMNASIET INNEHÅLL PLUSGYMNASIET FINNS PÅ 12 ORTER I LANDET. VI ÄR EN DEL AV ACADEMEDIA SOM ÄR NORDENS STÖRSTA

Läs mer

Högskoleförberedande. Ekonomiprogrammet. Inriktningar. Ekonomi Juridik

Högskoleförberedande. Ekonomiprogrammet. Inriktningar. Ekonomi Juridik Högskoleförberedande Ekonomiprogrammet Inriktningar Ekonomi Juridik Jag skulle säga att det bästa med PB är undervisningen och lärarna. En annan sak som är bra är att det är en avslappnad miljö. Alla får

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet sa Har du ett samhällsvetenskapligt intresse och vill gå en gymnasieutbildning som ger dig många möjligheter till vidare studier eller arbete? Då är detta programmet för dig!

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Roligare att lära. - lättare att lyckas!

Roligare att lära. - lättare att lyckas! Roligare att lära - lättare att lyckas! På Johannes Hedberggymnasiet kommer vi att förbereda dig inför framtiden, med fokus på fortsatta studier, men även ett framtida yrkesliv. Du får arbeta ämnesövergripande

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation Media, information & kommunikation är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

På Barn- och fritidsprogrammet får du som. För dig som vill arbeta med människor. och. Mjölby Gymnasium

På Barn- och fritidsprogrammet får du som. För dig som vill arbeta med människor. och. Mjölby Gymnasium För dig som vill arbeta med människor På Barn- och fritidsprogrammet får du som elev vara ute på APL (arbetsplatsförlagt lärande) under minst 15 veckor, fördelat på tre år. Din första APL börjar redan

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made SÖDERMALM Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium på Södermalm i Stockholm, en gymnasieskola där det händer mycket. Det kan vara seminarier, öppna redovisningar

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet NA Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter

Läs mer

Välkommen till SjölinsKungsholmen!

Välkommen till SjölinsKungsholmen! KUNGSHOLMEN Välkommen till SjölinsKungsholmen! VAR MED OSS FRÅN BÖRJAN! Från höstterminen 2017 finns Sjölins Ekonomiska på Kungsholmen i Stockholm. Adressen blir Sysslomansgatan 18, ett stenkast från kommunikationerna

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b och 2b 200 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

Program på Aspero Idrottsgymnasium

Program på Aspero Idrottsgymnasium ASPERO Program på Aspero Idrottsgymnasium Idrotten Alla elever på Aspero har idrott som individuellt val. Idrotten genomför vi som grenspecifik teknisk/taktisk träning, fysträning och idrottsteori. Vi

Läs mer

RIG RIKSIDROTTSGYMNASIET SNOWBOARD SNOWBOARD EK. EKONOMIPROGRAMMET Inriktning: ekonomi ANTAL PLATSER/ÅR SNOWBOARD: 5 BEHÖRIGHETSKRAV

RIG RIKSIDROTTSGYMNASIET SNOWBOARD SNOWBOARD EK. EKONOMIPROGRAMMET Inriktning: ekonomi ANTAL PLATSER/ÅR SNOWBOARD: 5 BEHÖRIGHETSKRAV RIKSIDROTTSGYMNASIET EK EKONOMIPROGRAMMET Inriktning: ekonomi ANTAL PLATSER/ÅR : 5 FÖR DIG SOM satsar på en internationell karriär på elitnivå inom snowboard. Du får möjlighet att kombinera din elitsatsning

Läs mer

Utveckla dina FÖRMÅGOR

Utveckla dina FÖRMÅGOR Utveckla dina FÖRMÅGOR Utveckla dina FÖRMÅGOR I framtiden semestrar vi på månen, bor i hus som producerar energi och åker i förarlösa bilar. Kanske har vi flera yrken samtidigt och lever dubbelt så länge?

Läs mer

Poängplaner Spånga Gymnasium. Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet

Poängplaner Spånga Gymnasium. Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet Poängplaner Spånga Gymnasium Ekonomiprogrammet Naturveteskapsprogrammet 2013-2016 Inriktningsprofil Djurkunskap Preliminär poängplan 2013-2016 Åk 1 Åk 2 Åk 3 SUMMA KURS Ht Vt Ht Vt Ht Vt poäng timmar GYMNASIEGEMENSAMMA

Läs mer

Roligare att lära lättare att lyckas!

Roligare att lära lättare att lyckas! Roligare att lära lättare att lyckas! Samhällsvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet Under vår tid här har vi ofrivilligt, och många gånger omedvetet, ständigt ställts inför nya utmaningar, och

Läs mer

Individuell och stöttande gymnasietid

Individuell och stöttande gymnasietid Individuell och stöttande gymnasietid AST-programmen är för dig som har en neuropsykiatrisk diagnos inom autismspektrat och vill studera vidare på högskola eller universitet. Här läser du antingen naturvetenskapsprogrammet

Läs mer

Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors namn:... Tel:...

Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors namn:... Tel:... NUVARANDE SKOLA OCH KURSER Uppgifter angående nuvarande skola: Elevens namn:... Nuvarande skola:... kommun:... Tel:... Ansvarig studie- och yrkesvägledare:... Tel:... E-mail:.. Rektor eller bitr. rektors

Läs mer

Välkomna! Informationskväll 24 september 2014

Välkomna! Informationskväll 24 september 2014 Välkomna Informationskväll 24 september 2014 Ingrid Crabo, biträdande rektor Jan Liljegren, rektor En månad sedan... Upprop - album ...18 augusti 2014 Upprop - album Uppropet 9.00 Upprop - album Resan

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Information 2015-2016. Skolan med stort hjärta och många möjligheter

Information 2015-2016. Skolan med stort hjärta och många möjligheter Information 2015-2016 Skolan med stort hjärta och många möjligheter REKTORN HAR ORDET: Wasaskolan är ett klokt val! Nu vill jag berätta varför Wasaskolan är ett klokt val. 14 Antal heltidstjänster per

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande sprogrammet Inriktningar och samhälle Skolan har en härlig stämning och sköna elever. NA valde jag för att man kan göra vad man vill efter utbildningen. Man får mycket kunskap om allt

Läs mer

Vi lär i samarbete med det omgivande samhället. Världen är vårt klassrum.

Vi lär i samarbete med det omgivande samhället. Världen är vårt klassrum. Samhällsvetenskap Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskole för beredande program vilket innebär att du blir behörig att söka till universitet och högskola. Du får en bred utbildning där fokus ligger

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet för Löpare Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1c, 2c och 3c 300 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap 1b

Läs mer

Välkommen till Sjölins Nacka!

Välkommen till Sjölins Nacka! NACKA Välkommen till Sjölins Nacka! REKTORN HAR ORDET Sjölins gymnasium i Nacka är en unik skola med unika elever. Hos oss står den verklighetsbaserade pedagogiken i centrum och vi utgår från dina styrkor.

Läs mer

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan VÄRMDÖ GYMNASIUM vid Gullmarsplan PROGRAMKATALOG 2016-2017 2500:- EK NA SA TE ES Ekonomiprogrammet Marknadsföring och Juridik s. 7 Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskap och Forskning-Journalistik s.

Läs mer

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18 Prislista för Hermods Distansgymnasium Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18 Pris i SEK för program Läsåret 2017/2018 Program Totalpris per Varav Elevavgift/läsår Inriktning läsår statsbidrag

Läs mer

Timplaner - Bergska skolan LÅ 14-17

Timplaner - Bergska skolan LÅ 14-17 Bygg- och anläggningsprogrammet Gymnasiegemensamma ämnen Historia 1a1 HISHIS01a1 50 Matematik 1a MATMAT01a 100 Naturkunskap 1a1 NAKNAK01a1 50 Samhällskunskap 1a1 SAMSAM01a1 50 Totalt Gymnasiegemensamma

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och musik och samhälle Nyhet! PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också

Läs mer

Vasa skolan grundades 1557 av Gustav Vasa. Då var det ingen gymnasieskola utan en skola, där präster utbildades som skulle sprida den lutherska läran

Vasa skolan grundades 1557 av Gustav Vasa. Då var det ingen gymnasieskola utan en skola, där präster utbildades som skulle sprida den lutherska läran Vasa skolan grundades 1557 av Gustav Vasa. Då var det ingen gymnasieskola utan en skola, där präster utbildades som skulle sprida den lutherska läran i Sverige. I Stockholm, 1640, grundades en gymnasieskola,

Läs mer

hos oss når du bättre resultat Beteendevetenskap ekonomi hår- och makeupstylist

hos oss når du bättre resultat Beteendevetenskap ekonomi hår- och makeupstylist MNASIE GY sed 1996 an TNING OT OLA DR SK ANKAS BL hos oss når du bättre resultat Beteendevetenskap ekonomi hår- och makeupstylist juridik samhällsvetenskap Läsår 2016/2017 trollhättan PERSONLIGT ENGAGEMANG

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och samhälle PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också en kompis som skulle

Läs mer

Välkommen till Sjölins Göteborg!

Välkommen till Sjölins Göteborg! GÖTEBORG Sara Karlsson Rektor Välkommen till Sjölins Göteborg! REKTORN HAR ORDET Sjölins Göteborg är en skola som bubblar av kreativitet och lärande. Hos oss är förväntningarna höga. Det är ett synsätt

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN!

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! På Birgittaskolan händer allt och lite till! Birgittaskolan är en skola där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas. Under din tid på skolan kommer du att lära känna

Läs mer

Humanistiska programmet

Humanistiska programmet Humanistiska programmet Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b och 2b - kultur 200 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b 100 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap

Läs mer

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16 Prislista för Hermods Distansgymnasium Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16 Pris i SEK för program Läsåret 2015/2016 Program Totalpris per Varav Elevavgift/läsår Inriktning läsår statsbidrag

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Widénska gymnasie Poängplan för: BF11 Poängplan: P12 Utskriftsdatum: 12-10-19 Barn- och fritidsprogrammet, år 1

Widénska gymnasie Poängplan för: BF11 Poängplan: P12 Utskriftsdatum: 12-10-19 Barn- och fritidsprogrammet, år 1 Widénska gymnasie Poängplan för: BF11 Poängplan: P12 Utskriftsdatum: 12-10-19 Barn- och fritidsprogrammet, år 1 Schablonkurser ISPEC/PRO Inriktning och programfördjupning ( Individuellt val IDRIDO01 IDRIDO02

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

HOS OSS NÅR DU BÄTTRE RESULTAT BETEENDEVETENSKAP EKONOMI HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST JURIDIK SAMHÄLLSVETENSKAP

HOS OSS NÅR DU BÄTTRE RESULTAT BETEENDEVETENSKAP EKONOMI HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST JURIDIK SAMHÄLLSVETENSKAP HOS OSS NÅR DU BÄTTRE RESULTAT BETEENDEVETENSKAP EKONOMI HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST JURIDIK SAMHÄLLSVETENSKAP 1 PERSONLIGT ENGAGEMANG FÖR BÄTTRE RESULTAT Hos oss på Drottning Blankas Gymnasieskola följer vi

Läs mer

Välkomna. till Nacka gymnasium. Samhällsvetenskapsprogrammet

Välkomna. till Nacka gymnasium. Samhällsvetenskapsprogrammet Välkomna till Nacka gymnasium Samhällsvetenskapsprogrammet Ekonomi & Samhälle Rektor Helen Bejmar Agenda Nacka gymnasium Mål för SA-programmet Uppläggning Inriktningar - Beteendevetenskap - Medier, information

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made GÖTEBORG Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium i Göteborg, en gymnasieskola där det händer mycket. Det kan vara rollspel, öppna redovisningar och

Läs mer

Information 2016-2017. Skolan med stort hjärta och många möjligheter

Information 2016-2017. Skolan med stort hjärta och många möjligheter Information 2016-2017 Skolan med stort hjärta och många möjligheter REKTORN HAR ORDET: Wasaskolan är ett klokt val! Nu vill jag berätta varför Wasaskolan är ett klokt val. Wasaskolan är en kommunal gymnasieskola

Läs mer

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Vilket program och inriktning du väljer har betydelse för vad du kan göra efter gymnasieskolan Behörighetsvisaren hjälper dig med: vilket

Läs mer

Barn och fritidsprogrammet BF

Barn och fritidsprogrammet BF KUNGSHÖGASKOLAN Barn och fritidsprogrammet BF Programmet för dig som vill arbeta med människor i alla åldrar Vårt fokus ligger på ledarskap, hälsa och utveckling. På Barn- och fritidsprogrammet får du

Läs mer

INNEHÅLL Din gymnasietid! Cybergymnasiet Göteborg Programutbud Ekonomi programmet Estetiska programmet Naturvetenskapsprogrammet

INNEHÅLL Din gymnasietid! Cybergymnasiet Göteborg Programutbud Ekonomi programmet Estetiska programmet Naturvetenskapsprogrammet INNEHÅLL Din gymnasietid! 2 Cybergymnasiet Göteborg 3 Programutbud 5 Ekonomiprogrammet 6 Estetiska programmet 6 Naturvetenskapsprogrammet 7 Samhällsvetenskapsprogrammet 7 Teknikprogrammet 8 Preparandutbildning

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2014/15

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2014/15 Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2014/15 Spyken Läsåret 2013/2014 Estetiska programmet Humanistiska programmet Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Totalt 176 elever 82 elever 360

Läs mer

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra

Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Barn- och fritidsprogrammet Guteskolan Södra Det vi har gemensamt elever och lärare på BF-programmet på Guteskolan Södra är att vi alla gillar fart och fläkt. Vi ärkreativa i vårt arbete och gillar utmaningar.

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet för Löpare Gymnasiegemensamma ämnen 1150 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1b 100 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1b och 2b 200 Naturkunskap 1b 100 Religionskunskap 1 50

Läs mer

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan VÄRMDÖ GYMNASIUM vid Gullmarsplan PROGRAMKATALOG 2015-2016 2500:- EK NA SA TE ES Ekonomiprogrammet Marknadsföring och Juridik s. 7 Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskap och Samhälle-Global s. 8 Forskning-Journalistik

Läs mer

Ekonomiprogrammet (EK)

Ekonomiprogrammet (EK) Ekonomiprogrammet (EK) Ekonomiprogrammet (EK) ska utveckla elevernas kunskaper om ekonomiska samhällsförhållanden, om företagens roll och ansvar, om att starta och driva företag samt om det svenska rättssamhället.

Läs mer

Välkommen till Sjölins Södermalm!

Välkommen till Sjölins Södermalm! SÖDERMALM Välkommen till Sjölins Södermalm! OM SKOLAN/REKTORN HAR ORDET Sjölins Södermalm är vackert belägen på Söders höjder, inte långt från Mosebacke och Katarina kyrka, med Stockholms bästa utsikt

Läs mer

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR

MÖJLIGHET Läs grundläggande behörighet för högskolestudier! [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR Milnergymnasiet [VO] VÅRD- OCH OMSORGSPROGRAMMET [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FRISÖR [HV] HANTVERKSPROGRAMMET FLORIST Gör verklighet av dina framtidsdrömmar! Gymnasietiden är en spännande och viktig del i

Läs mer

Hermods Gymnasium Malmö hermodsgymnasium.se Läsår 2015

Hermods Gymnasium Malmö hermodsgymnasium.se Läsår 2015 Hermods Gymnasium Malmö hermodsgymnasium.se Läsår 2015 En modern kvalitetsskola i centralt läge Hermods Gymnasium driver kvalitetsskolor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Skolorna förenar tradition och

Läs mer

Hantverksprogrammet Frisör

Hantverksprogrammet Frisör Hantverksprogrammet Frisör Drömmer du om att bli frisör? Är du intresserad av mode och trender? Gillar du att arbeta med färg och form? Tycker du om att möta människor? Utbildningen ger dig grundläggande

Läs mer

Vad tycker du om skolan?

Vad tycker du om skolan? Vad tycker du om Fråga 1 Vilket år är Du född? År 19... Fråga 2 Går Du i grundskolan, gymnasieskolan eller går Du i Grundskolan Gymnasieskolan Går i skolan. Du behöver svara på fler frågor. Viktigt, skicka

Läs mer

En skola som öppnar dörrar

En skola som öppnar dörrar Malmö 2016 En skola som öppnar dörrar Välkommen till Hermods Gymnasium! Här förenas ambition och höga krav med gemenskap och arbetsglädje. Våra skolor ligger centralt belägna i Stockholm, Göteborg och

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2013/14

Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2013/14 Samhällsvetenskapsprogrammet SPYKEN 2013/14 Spyken 2011 Vår vision SPYKEN ger dig kunskap, kompetens och positiva erfarenheter för framtiden! ÄR SAMHÄLLSVETENSKAPSPROGRAMMET PÅ SPYKEN NÅGOT FÖR DIG? Är

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet riksintag och internat Hvilan har ett nära samarbete med Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i skånska Alnarp. Läs NA-programmet I SAMARBETE MED UNIVERSITETET Hvilans Naturvetenskapsprogram

Läs mer

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18

VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18 VALINFORMATION NATURVETENSKAPS- PROGRAMMET 17 / 18 VAL TILL ÅR 2 OCH 3 Naturvetenskapsprogrammet Inför år 2 och år 3 har du möjlighet att forma din studieväg genom tre olika val. Du skall välja: Inriktning

Läs mer

Läsåret 2016/2017. steråkers gymnasium. Raka vägen till universitet och högskola

Läsåret 2016/2017. steråkers gymnasium. Raka vägen till universitet och högskola Läsåret 2016/2017 steråkers gymnasium Raka vägen till universitet och högskola Vill du ha en häftig skolmiljö? Lära globalt, med världen i klassrummet? Plugga med den senaste tekniken? Välkommen till Österåkers

Läs mer

UDDEVALLA 2018/19 EKONOMI (EK) TRÄNING & LEDARSKAP (BF) FÖRSÄLJNING & MARKNADSFÖRING (HAHAN) STYLIST (HVSTY) BETEENDEVETENSKAP (SABET)

UDDEVALLA 2018/19 EKONOMI (EK) TRÄNING & LEDARSKAP (BF) FÖRSÄLJNING & MARKNADSFÖRING (HAHAN) STYLIST (HVSTY) BETEENDEVETENSKAP (SABET) UDDEVALLA 2018/19 EKONOMI (EK) TRÄNING & LEDARSKAP (BF) FÖRSÄLJNING & MARKNADSFÖRING (HAHAN) STYLIST (HVSTY) BETEENDEVETENSKAP (SABET) SOS SJUKVÅRD, OMSORG & SÄKERHET (VO) 1 OM PLUSGYMNASIET INNEHÅLL PLUSGYMNASIET

Läs mer

Programplaner och annan viktig information

Programplaner och annan viktig information Programplaner och annan viktig information Fridegårdsgymnasiet presenterar i den här broschyren våra programplaner och annan viktig information som förklarar hur programmen är uppbyggda. Hösten 2011 görs

Läs mer

Igelstavikens idrottsgymnasium

Igelstavikens idrottsgymnasium Igelstavikens idrottsgymnasium Igelstavikens gymnasium är Södertäljes kommunala Idrotts- och Hälsogymnasium. Här går elever som elitidrottar samtidigt som de vill ha en riktigt bra utbildning. Många av

Läs mer

Poängplaner Vadsbogymnasiet

Poängplaner Vadsbogymnasiet Poängplaner Vadsbogymnasiet 2013-2016 Elever som börjar ht -13 Reviderad 2013 05 02 Bygg- och anläggningsprogrammetåk 1 Åk 2 Åk 3 Historia 1a1 50 50 Naturkunskap 1a1 50 50 Samhällskunskap 1a1 50 25 25

Läs mer

IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET

IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET BYGG FRAMTIDEN. På IT-Gymnasiet utvecklas du från att konsumera IT till att ha kunskapen att producera den nya teknologin. Bygg och programmera dina innovationer i vårt

Läs mer

INFORMATION FÖR DIG SOM ÄR STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE

INFORMATION FÖR DIG SOM ÄR STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE INFORMATION FÖR DIG SOM ÄR STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE DROTTNING BLANKAS GYMNASIESKOLA STOCKHOLM 2016/2017 DROTTNING BLANKAS GYMNASIESKOLA STOCKHOLM EKONOMI JURIDIK KRIMINOLOGI RÄDDNINGSMEDICIN OCH AKUTSJUKVÅRD

Läs mer

Din utveckling I FOKUS

Din utveckling I FOKUS Din utveckling I FOKUS Utveckla dina FÖRMÅGOR I framtiden semestrar vi på månen, bor i hus som producerar energi och åker i förarlösa bilar. Kanske har vi flera yrken samtidigt och lever dubbelt så länge?

Läs mer

En skola i Täby anpassad efter din funktionsprofil

En skola i Täby anpassad efter din funktionsprofil En skola i Täby anpassad efter din funktionsprofil www.mimersgymnasium.se Mimers gymnasium Mimers gymnasium är en vanlig skola med högskoleförberedande program anpassad för dig som har en diagnos inom

Läs mer

Välkommen till Spyken 2015-2016!

Välkommen till Spyken 2015-2016! Välkommen till Spyken 2015-2016! Några värdeord kunskap Så tycker eleverna om skolan 2014: Jag trivs i skolan 89% Det är positiv stämning på skolan 91% Förhållandet mellan personal och elev präglas av

Läs mer

Inriktningsval och profilval för årskurs 1

Inriktningsval och profilval för årskurs 1 Inriktningsval och profilval för årskurs 1 Obs! Om du går i årskurs 2 kan du hoppa till sida 3 i detta häfte. Du kommer av lärare och studie- och yrkesvägledare bli informerad om de inriktningsval och

Läs mer

Handbollsgymnasium. Svenska Handbollförbundet i samarbete med

Handbollsgymnasium. Svenska Handbollförbundet i samarbete med Handbollsgymnasium Svenska Handbollförbundet i samarbete med NATIONELL IDROTTSUTBILDNING NIU Vill du satsa på handboll utan att skolan blir lidande? Vill du ha möjlighet att studera vidare efter gymnasiet

Läs mer

Utveckla dina FÖRMÅGOR

Utveckla dina FÖRMÅGOR Utveckla dina FÖRMÅGOR Utveckla dina FÖRMÅGOR I framtiden semestrar vi på månen, bor i hus som producerar energi och åker i förarlösa bilar. Kanske har vi flera yrken samtidigt och lever dubbelt så länge?

Läs mer

Humanistiska programmet

Humanistiska programmet Högskoleförberedande Humanistiska programmet Inriktning Språk PB ligger väldigt centralt, buss max 5 min. Det är också en vacker skola med ett bra bibliotek. Jag är väldigt språkintresserad, därför var

Läs mer

Din utveckling I FOKUS

Din utveckling I FOKUS Din utveckling I FOKUS Utveckla dina FÖRMÅGOR I framtiden semestrar vi på månen, bor i hus som producerar energi och åker i förarlösa bilar. Kanske har vi flera yrken samtidigt och lever dubbelt så länge?

Läs mer

Ta med dina mål och dina drömmar. - vi tar dig ut i världen!

Ta med dina mål och dina drömmar. - vi tar dig ut i världen! Ta med dina mål och dina drömmar. - vi tar dig ut i världen! Välkommen till Örkelljunga Gymnasieskola Välkommen till Elevkåren! Hos oss har vi en familjär stämning där det är viktigt att alla trivs. Dina

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet SPYKEN 2017/18

Naturvetenskapsprogrammet SPYKEN 2017/18 Naturvetenskapsprogrammet SPYKEN 2017/18 SPYKEN 2017/2018 Estetiska programmet 280 elever Humanistiska programmet 90 elever Naturvetenskapsprogrammet 370 elever Samhällsvetenskapsprogrammet 370 elever

Läs mer

10 tips. Små förändringar ger högre betyg.

10 tips. Små förändringar ger högre betyg. 10 tips Små förändringar ger högre betyg. Ekonomiprogrammet inriktningarna ekonomi och juridik Samhällsvetenskapsprogrammet inriktningarna beteendevetenskap och samhällsvetenskap Är du intresserad av företagande

Läs mer

Teknikprogrammet. för Löpare. Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng. Programgemensamma ämnen 400 poäng. Inriktningar 300 poäng

Teknikprogrammet. för Löpare. Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng. Programgemensamma ämnen 400 poäng. Inriktningar 300 poäng Teknikprogrammet för Löpare Gymnasiegemensamma ämnen 1100 poäng Engelska 5 och 6 200 Historia 1a1 50 Idrott och hälsa 1 100 Matematik 1c, 2c och 3c 300 Religionskunskap 1 50 Samhällskunskap 1b 100 Svenska

Läs mer

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan

VÄRMDÖ GYMNASIUM. vid Gullmarsplan VÄRMDÖ GYMNASIUM vid Gullmarsplan PROGRAMKATALOG 2018-2019 EK ES NA SA TE Ekonomiprogrammet Marknadsföring och Juridik s. 7 Estetiska programmet Musik s. 8 Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskap och

Läs mer