Type HD8743 / HD8745 / HD8747 BRUKSANVISNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Type HD8743 / HD8745 / HD8747 BRUKSANVISNING"

Transkript

1 Registrera din produkt och få support på 08 Svenska Type HD8743 / HD8745 / HD8747 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN.

2 2 SVENSKA Grattis till ditt inköp av den superautomatiska kaffemaskinen Saeco Xsmall! För att dra full nytta av Philips Saeco, registrera din produkt på Följande anvisningar gäller för modellerna HD8743, HD8745 och HD8747. Maskinen är avsedd för beredning av espressokaffe gjort på hela kaffebönor. Dessutom har maskinen en funktion för utflöde av ånga och varmvatten. Denna manual innehåller all information som behövs för att installera, använda, rengöra och kalka av din maskin.

3 SVENSKA 3 INNEHÅLL VIKTIGT... 4 Säkerhetsanvisningar... 4 Varning... 4 Varningstexter... 5 Överensstämmelse med standarder...5 INSTALLATION... 6 Produktöversikt... 6 Generell beskrivning... 7 FÖRBEREDELSER... 8 Maskinens förpackning... 8 Förberedelser... 8 FÖRSTA PÅSLAGNING...10 Laddning av kretsen Sköljnings-/självrengöringscykel Manuell sköljningscykel INSTALLATION AV VATTENFILTRET INTENZA+ (VALFRITT)...14 JUSTERINGAR...15 Saeco Adapting System Reglering av kaffekvarn i keramik Reglering av kaffets utspäddhet i kopp...17 BRYGGNING AV ESPRESSO OCH KAFFE...18 UTFLÖDE AV ÅNGA OCH BEREDNING AV CAPPUCCINO...19 Utflöde av ånga Att skumma mjölk vid beredning av cappuccino Övergång från ånga till kaffe TILLFLÖDE AV VARMVATTEN...22 RENGÖRING OCH UNDERHÅLL...23 Rengöring Daglig rengöring av maskinen Daglig rengöring av vattenbehållaren...24 Daglig rengöring av ång-/varmvattenröret (Pannarellon, ifall sådan finns) Rengöring av ång-/varmvattenröret (Pannarellon, ifall sådan finns) varje vecka RENGÖRING AV BRYGGRUPPEN...26 Rengöring av bryggruppen varje vecka Smörjning av bryggruppen AVKALKNING...29 LJUSSIGNALERNAS INNEBÖRD...34 Skärm kontrollpanel FELSÖKNING...36 MILJÖ...37 Energibesparing Bortskaffande TEKNISKA DATA...38 GARANTI OCH SERVICE...38 Garanti Service BESTÄLLNING AV UNDERHÅLLSPRODUKTER...39

4 4 SVENSKA VIKTIGT Säkerhetsanvisningar Maskinen är utrustad med en säkerhetsanordning. Det är hur som helst nödvändigt att läsa de säkerhetsanvisningar som återges i denna bruksanvisning noggrant för att undvika oavsiktliga skador på personer eller saker. Spara manualen för eventuellt framtida bruk. Ordet VARNING och denna symbol varnar användaren för risksituationer som kan ge upphov till allvarlig personskada, livsfara och/eller skador på maskinen. Ordet VARNING och denna symbol varnar användaren för risksituationer som kan ge upphov till lättare personskada och/eller skador på maskinen. Varning Koppla maskinen till ett lämpligt eluttag, vars huvudspänning överensstämmer med apparatens tekniska data. Låt inte elkabeln hänga fritt från bordet eller arbetsbordet, och låt den inte komma i kontakt med varma ytor. Ställ inte maskinen, eluttaget eller elkabeln under vatten. Risk för elchock! Rikta aldrig varmvattenstrålen mot någon kroppsdel. Risk för brännskador! Vidrör inte varma ytor. Använd handtagen och vridknapparna. Dra ut kontakten från uttaget: - ifall det uppstår problem; - ifall maskinen kommer att vara inaktiv under en längre tid; - innan rengöring av maskinen. Dra ut kontakten utan att dra i elkabeln. Vidrör inte kontakten med blöta händer. Använd inte maskinen ifall kontakten, elkabeln, eller själva maskinen är skadade. Ändra inte på något sätt på maskinen eller elkabeln. Alla reparationer måste utföras hos ett auktoriserat Philips servicecenter för att undvika eventuella faror. Maskinen har inte förutsetts för användning av personer (inklusive barn) med fysiska, mentala eller sensoriella funktionshinder eller med otillräcklig erfarenhet och/eller kompetens, förutom om de övervakas av en person som ansvarar för deras säkerhet, eller om de har fått instruktioner om hur apparaten används. Barn måste hållas under uppsyn för att vara säkra på att de inte leker med apparaten.

5 SVENSKA 5 För aldrig in fingrar eller andra förmål i kaffekvarnen i keramik. Varningstexter Maskinen är endast avsedd för hemmabruk och den är inte lämplig för användning i miljöer såsom matsalar eller köksområden i affärer, kontor, bondgårdar eller andra arbetsmiljöer. Placera alltid maskinen på en plan och stabil yta. Placera inte maskinen på varma ytor, i närheten av varma ugnar, uppvärmningsanordningar, eller liknande värmekällor. Häll aldrig något annat än bönkaffe i behållaren. Om pulverkaffe, snabbkaffe, samt andra föremål läggs inuti bönkaffebehållaren kan de skada maskinen. Låt maskinen svalna innan du sätter dit eller tar bort någon komponent och innan rengöring. Häll aldrig i varmvatten eller kokande vatten i behållaren. Använd endast kallt vatten. Använd inte slipmedel eller aggressiva rengöringsmedel vid rengöring. Det räcker med en mjuk trasa som har fuktats med vatten. Utför regelbundet avkalkning av maskinen. Det kommer att vara maskinen som anger när det är nödvändigt att utföra avkalkningen. Om detta moment inte utförs kommer din apparat sluta att fungera korrekt. I detta fall täcks inte reparationen av garantin! Förvara inte maskinen vid temperaturer som understiger 0 C eller 32 F. Det kvarvarande vattnet inuti uppvärmningssystemet kan förfrysas och skada maskinen. Lämna inte vatten i behållaren om maskinen inte kommer att användas under en längre period. Vattnet kan utsättas för föroreningar. Varje gång som du använder maskinen, använd friskt dricksvatten. Överensstämmelse med standarder Maskinen överensstämmer med artikel 13 i det italienska lagdekretet, från den 25 juli 2005, nr. 151 "Implementering av direktiven 2005/95/EG, 2002/96/EG och 2003/108/EG gällande en minskad användning av farliga ämnen i elektriska och elektroniska apparater, samt bortskaffande av avfall". Denna produkt överensstämmer med det europeiska direktivet 2002/96/EG.

6 6 INSTALLATION Produktöversikt

7 Generell beskrivning SVENSKA 7 1. Lock till bönkaffebehållare 2. Bönkaffebehållare 3. Kaffemunstycke 4. Indikator droppuppsamlare full 5. Sumplåda 6. Bryggrupp 7. Servicelucka 8. Kontrollpanel 9. Skyddsgrepp 10. Ång-/varmvattenrör 11. Bricka 12. Droppuppsamlare 13. Vattenbehållare 14. Elkabel 15. Smörjmedel till bryggruppen 16. Nyckel för reglering av kaffemalningen 17. Pannarello (valfri - finns bara på vissa modeller - HD HD8747) 18. Lysdiod dubbel espresso och konfiguration av kaffets utspäddhet i kopp 19. Espressoknapp 20. Lysdiod temperatur 21. Lysdiod vattennivå i vattenbehållaren 22. Kaffeknapp 23. Kontrollratt 24. Lysdiod alarm 25. ON/OFF-knapp 26. Vridknapp för reglering av kaffemalningen 27. Kaffekvarn i keramik

8 8 SVENSKA FÖRBEREDELSER Maskinens förpackning Originalförpackningen har skapats och tillverkats för att skydda maskinen under transport. Det är tillrådligt att spara förpackningen för eventuella framtida transporter. Förberedelser 1 Ta ut locket till bönkaffebehållaren och droppuppsamlaren med bricka ur förpackningen. 2 Ta ut maskinen från förpackningen. 3 För en korrekt användning rekommenderar vi att du: ställer kaffemaskinen på en säker och jämn yta där ingen kan slå omkull maskinen eller skadas av den; förvarar kaffemaskinen i en miljö som är tillräckligt ljus och hygienisk, samt som är försedd med ett lättillgängligt eluttag; placerar kaffemaskinen så att minimiavståndet från maskinens kanter är som på bilden. 4 För in droppuppsamlaren med bricka i maskinen. Försäkra dig om att den är korrekt isatt. Obs: droppuppsamlaren har i uppgift att samla upp vattnet som kommer ut från munstycket under sköljnings-/självrengöringscykeln, samt det kaffe som kan hamna utanför vid beredning av dryck. Töm och rengör droppuppsamlaren varje dag och varje gång som indikatorn droppuppsamlare full lyfter sig. Varning: dra ALDRIG ut droppuppsamlaren när maskinen precis har satts på. Vänta ett par minuter tills maskinen har utfört en sköljnings-/självrengöringscykel.

9 SVENSKA 9 5 Ta ut vattenbehållaren. 6 Skölj vattenbehållaren med friskt dricksvatten. MAX 7 Fyll på vattenbehållaren upp till MAX-nivån med friskt dricksvatten och sätt tillbaka den i maskinen. Förvissa dig om att den är väl isatt. MIN Varning: häll aldrig i varmt, kokande, kolsyrat vatten, eller andra typer av vätska som kan skada vattenbehållaren men även maskinen. 8 Häll sakta i bönkaffet i bönkaffebehållaren. Varning: häll aldrig något annat än bönkaffe i behållaren. Pulverkaffe, snabbkaffe, karamelliserat kaffe, samt andra förmål kan skada maskinen. 9 Sätt locket på bönkaffebehållaren. 10 Sätt in kontakten i uttaget som finns på maskinens baksida.

10 10 SVENSKA 11 Sätt in kontakten som sitter i andra änden av elkabeln i ett vägguttag med lämplig spänning. 12 Förvissa dig om att kontrollratten är placerad på " ". 13 För att sätta igång maskinen räcker det att trycka på knappen ON/ OFF. Lysdioden börjar då att blinka snabbt för att meddela att man måste utföra en laddning av kretsen. FÖRSTA PÅSLAGNING Innan den första användningen måste du kontrollera att följande förhållanden råder: 1) kretsen måste vara laddad; 2) maskinen måste ha utfört en automatiskt sköljnings-/självrengöringscykel; 3) en manuell sköljningscykel måste ha påbörjats. Laddning av kretsen Under denna process rinner friskt dricksvatten igenom maskinens interna krets och värmer upp den. Detta moment tar några minuter. 1 Ställ en behållare under ång-/varmvattenröret, eller under Pannarellon (ifall sådan finns).

11 SVENSKA 11 2 Vrid kontrollratten medsols och placera den på " ". Vänta några sekunder. 3 När vattnet kommer ut som det ska och lysdioden " " blinkar långsamt, vrid kontrollratten motsols och sätt tillbaka den på " ". Maskinen håller på att värmas upp (lysdioden " " blinkar långsamt). Sköljnings-/självrengöringscykel När uppvärmningen har avslutats utför maskinen en automatisk sköljnings-/självrengöringscykel av de interna kretsarna med friskt dricksvatten. Detta moment tar mindre än en minut. 1 Placera en behållare under munstycket för att samla upp den lilla mängd vatten som kommer att utflöda. 2 Kontrollamporna blinkar i riktning motsols. + Blinkar 3 Vänta tills cykeln avslutas automatiskt. Obs: det är möjligt att stoppa bryggningen genom att trycka på knappen eller " ". 4 När ovanstående moment har avslutats, kontrollera att lysdioden lyser stadigt. Lyser stadigt

12 12 SVENSKA Manuell sköljningscykel Under denna process bryggs en kopp kaffe och det kommer ut friskt dricksvatten genom ång-/varmvattenkretsen. Detta moment tar några minuter. 1 Placera en kaffekopp under munstycket. 2 Kontrollera att lysdioden lyser stadigt. Lyser stadigt 3 Tryck på knappen. Maskinen påbörjar nu bryggning av kaffe. 4 Vänta tills kaffet har bryggts klart och töm koppen. 5 Ställ en rymlig behållare (1,2 l) under ång-/varmvattenröret (Pannarellon, ifall sådan finns). 6 Vrid kontrollratten medsols och placera den på " ". 7 Låt vatten tillflöda tills indikatorn för att det saknas vatten visas. Lysdioden lyser stadigt.

13 SVENSKA 13 8 Vrid nu kontrollratten motsols och sätt tillbaka den på " ". 9 Fyll sedan på vattenbehållaren igen. Maskinen är nu redo för bryggning av drycker. Obs: om maskinen inte har använts under två veckor eller mer kommer den automatiskt att utföra en sköljnings-/självrengöringscykel vid påslagning av maskinen. Efter detta moment måste man påbörja en manuell sköljningscykel, som innefattar bryggning av kaffe, enligt beskrivningen ovan. Den automatiska sköljnings-/självrengöringscykeln kommer att påbörjas automatiskt även vid påslagning av maskinen (med kall kokare), eller när maskinen förbereder sig för att gå in i stand-by efter att ha tryckt på knappen ON/OFF (efter bryggning av kaffe).

14 14 SVENSKA INSTALLATION AV VATTENFILTRET INTENZA+ (VALFRITT) Vattenfiltret "Intenza +" kan köpas separat. För ytterligare information se sidan tillbehör i denna bruksanvisning. Vattnet är en viktig del av beredningen av espresso och det är därför extremt viktigt att alltid kunna filtrera vattnet på ett professionellt sätt. Vattenfiltret "INTENZA+" kan förebygga uppkomsten av mineralavlagringar och på så sätt förbättra vattnets kvalitet. 1 Avlägsna den vita filterkoppen som finns i vattenbehållaren. Förvara filterkoppen på en torr plats. 2 Ta ut vattenfiltret INTENZA+ ur förpackningen och doppa det lodrätt (med öppningen vänd uppåt) i kallt vatten. Tryck lätt på sidorna för att ta bort luftbubblor när du gör detta. 3 Ställ in inställningarna för filtret utifrån de mätningar som har utförts vid inställning av vattenhårdheten. Använd det test av vattenhårdheten som levereras med filtret. Ställ in inställningarna för "Intenza Aroma System" såsom det anges på filtrets förpackning. A = Mjukt vatten B = Hårt vatten (förinställt värde) C = Mycket hårt vatten 4 Sätt in filtret i den tomma vattenbehållaren. Tryck tills den har kommit så långt ned som möjligt. 5 Fyll på vattenbehållaren med friskt dricksvatten och sätt tillbaka den i maskinen. Skriv ned datumet för nästa byte av vattenfilter (+2 månader).

15 SVENSKA 15 6 För att aktivera filtret, låt vattnet i vattenbehållaren tillflöda genom att använda funktionen varmvatten (se avsnittet Tillflöde av varmvatten ). 7 Fyll på vattenbehållaren med vatten igen. Nu är maskinen redo att användas. JUSTERINGAR Det är möjligt att utföra vissa justeringar på maskinen för att brygga det optimala kaffet. Saeco Adapting System Kaffe är en naturprodukt och dess egenskaper kan variera beroende på ursprung, kaffeblandning och rostning. Maskinen är försedd med ett självjusterande system som möjliggör användning av samtliga existerande bönkaffesorter som marknaden erbjuder (ej karamelliserade kaffesorter). Maskinen justerar sig själv efter bryggning av några koppar kaffe för att optimera kaffeextraktionen beroende på hur kompakt det malda kaffet är. Reglering av kaffekvarn i keramik De keramiska kvarnstenarna ger en mer noggrann kaffemalning för varje typ av kaffeblandning och motverkar överhettning av kaffebönorna. Denna teknologi ger en total arombevaring och garanterar den sanna italienska smaken i varje kopp. Varning: kaffekvarnen i keramik innehåller rörliga delar som kan vara farliga, för därför inte in fingrar och/eller andra föremål inuti den. Reglera endast kaffekvarnen i keramik med hjälp av nyckeln för reglering av kaffemalningen. Innan du, av vilken orsak som helst, utför åtgärder inuti kaffebehållaren, stäng av maskinen genom att trycka på knappen ON/OFF och dra ut kontakten ur eluttaget. Kaffekvarnarna i keramik kan regleras för att anpassa kaffemalningen utifrån din personliga smak.

16 16 SVENSKA Varning: vridknappen för reglering av kaffemalning som är belägen inuti bönkaffebehållaren får endast vridas när kaffekvarnen i keramik är i funktion. Det går att utföra denna reglering genom att trycka ned och vrida på vridknappen för reglering av kaffemalningen som är placerad inuti bönkaffebehållaren med hjälp av nyckeln för reglering av kaffemalning som medföljer. 1 Tryck ned och vrid på vridknappen för reglering av kaffemalningen ett steg i taget. Skillnaden i smak kommer att märkas efter att ha bryggt 2-3 koppar espresso Referenspunkterna som finns inuti bönkaffebehållaren anger den inställda malningsgraden. Man kan ställa in 5 olika malningsgrader, från: 1 - grovmald: mildare smak, för blandningar med mörk rostning. till 2 - finmald: starkare smak, för blandningar med ljus rostning. Genom att ställa in kaffekvarnen i keramik på en finare malning kommer kaffets smak att vara starkare. För ett kaffe med mildare smak, ställ in kaffekvarnen i keramik på en grövre malning.

17 Reglering av kaffets utspäddhet i kopp SVENSKA 17 Det går att reglera mängden bryggt espressokaffe utifrån din personliga smak och storleken på de stora/små kopparna. Varje gång man trycker ned och släpper espressoknappen eller kaffeknappen brygger maskinen en förinställd mängd kaffe. Till varje knapp hör en enskild bryggning av kaffe som sker separat. Proceduren som beskrivs nedan visar hur man kan konfigurera espressoknappen " ". 1 Placera en kaffekopp under munstycket. 2 Tryck ned och håll knappen " " nedtryckt. I detta skede blinkar lysdioden " ". Blinkar 3 När önskad kaffemängd har hällts i koppen: släpp knappen " ". Nu har knappen konfigurerats. Varje gång man trycker ned och släpper knappen kommer maskinen att brygga den mängd espressokaffe som just har konfigurerats. För kaffeknappen " " måste man följa samma procedur.

18 18 SVENSKA BRYGGNING AV ESPRESSO OCH KAFFE Innan bryggning av kaffe, förvissa dig om att den gröna lysdioden för temperaturen lyser stadigt och att både vattenbehållaren och bönkaffebehållaren är fulla. Lyser stadigt Låt kontrollratten stå kvar i bryggningsläge " " under bryggningen. 1 Placera 1 eller 2 kaffekoppar under munstycket. 2 För att brygga en espresso, tryck ned och släpp espressoknappen " ". Gör detsamma med kaffeknappen " " för att brygga en kaffe. 3 För att brygga 1 espresso, tryck ned knappen en gång. För att brygga 2 espresso, tryck ned knappen två gånger efter varandra. I det här funktionsläget sköter maskinen automatiskt kaffemalningen och doseringen av rätt mängd kaffe. Beredning av två koppar espresso kräver två malnings- och bryggningscykler som maskinen utför automatiskt. Under dessa moment lyser lysdioden " " hela tiden stadigt. 4 Efter att ha utfört pre-infusionscykeln börjar kaffet flöda från munstycket. 5 Bryggningen stoppas automatiskt när förinställd mängd har uppnåtts. Det går även att avbryta bryggningen genom att trycka på knappen som har använts tidigare (espressoknapp " " eller kaffeknapp " ").

19 UTFLÖDE AV ÅNGA OCH BEREDNING AV CAPPUCCINO SVENSKA 19 Ångan kan användas för att skumma mjölken som används vid beredning av cappuccino. Varning: risk för brännskador! I början av utflödet kan det uppstå små stänk av varmvatten. Ång-/varmvattenröret kan uppnå höga temperaturer: undvik att vidröra röret direkt med händerna. Använd endast det särskilda skyddsgreppet. Utflöde av ånga 1 Ställ en behållare under ång-/varmvattenröret (Pannarellon, ifall sådan finns). 2 Vrid kontrollratten motsols och placera den på " ". 3 Maskinen kräver en viss förvärmningstid. I detta skede blinkar lysdioden " ". Blinkar 4 Utflödet av ånga påbörjas när den gröna lysdioden " " tänds och lyser stadigt. Lyser stadigt

20 20 SVENSKA 5 Vrid kontrollratten medsols och placera den på " " för att stoppa utflödet av ånga. Att skumma mjölk vid beredning av cappuccino 1 Fyll en kanna till 1/3 med kall mjölk. Obs: använd kall mjölk (~5 C / 41 F) med ett proteininnehåll som motsvarar åtminstone 3% för att bereda en cappuccino av hög kvalitet. Man kan använda både helmjölk och lättmjölk, utifrån din personliga smak. 2 Doppa ned ång-/varmvattenröret (Pannarellon, ifall sådan finns) i mjölken som ska värmas upp och vrid kontrollratten motsols tills den står på " ". Skumma mjölken genom att utföra försiktiga cirkulära rörelser med behållaren, i riktning uppåt och nedåt. 3 När mjölkskummet har uppnått den önskade konsistensen, vrid kontrollratten medsols och placera den på " " för att stoppa utflödet av ånga. 4 Samma tillvägagångssätt kan användas vid uppvärmning av övriga drycker.

21 SVENSKA 21 Varning: rengör ång-/varmvattenröret (eller Pannarellon, ifall sådan finns), efter att ha skummat mjölken, genom att låta en liten mängd varmvatten rinna ned i behållaren. För ytterligare information angående rengöring, se avsnittet "Rengöring och underhåll". Om du vill brygga en espresso efter att ha använt ångfunktionen måste du först av allt låta maskinen återgå till temperaturen för bryggning av kaffe. Följ anvisningarna nedan för att åstadkomma detta: Övergång från ånga till kaffe 1 Efter att ha använt ångfunktionen kommer lysdioden " "att blinka snabbt, när knappen " " eller " " har tryckts ned, för att meddela att maskinens temperatur är för hög för att maskinen ska kunna brygga kaffe. Blinkar snabbt 2 För att kaffe ska kunna bryggas måste maskinen tömmas på vatten. 3 Ställ en behållare under ång-/varmvattenröret (Pannarellon, ifall sådan finns) och vrid kontrollratten medurs till positionen " ". 4 Varmvatten kommer att utflöda i behållaren. 5 Vänta tills lysdioden tänds och lyser stadigt. 6 Vrid kontrollratten motsols och sätt tillbaka den på " " för att stoppa utflödet. 7 Brygg nu kaffe såsom avsnittet Bryggning av espresso visar.

22 22 SVENSKA TILLFLÖDE AV VARMVATTEN Varning: risk för brännskador! I början av utflödet kan det uppstå små stänk av varmvatten. Ång-/varmvattenröret kan uppnå höga temperaturer: undvik att vidröra röret direkt med händerna. Använd endast det särskilda skyddsgreppet. 1 Innan du påbörjar tillflödet av varmvatten, kontrollera att den gröna lysdioden för temperatur klar är tänd och lyser stadigt. Om lysdioden blinkar långsamt, vänta tills maskinen har värmts upp. Lyser stadigt 2 Placera en kopp under ång-/varmvattenröret (Pannarellon, ifall sådan finns). 3 Vrid kontrollratten medsols och placera den på " ". Varmvatten kommer att utflöda i koppen. 4 Vrid kontrollratten motsols och sätt tillbaka den på " " för att stoppa tillflödet.

23 SVENSKA 23 RENGÖRING OCH UNDERHÅLL Rengöring Varning: regelbunden rengöring och underhåll av maskinen är av yttersta vikt för att förlänga dess livslängd. Din maskin är hel tiden utsatt för fuktighet, kaffe och kalk! Detta kapitel beskriver analytiskt vilka moment som ska utföras och med vilka intervaller. Om dessa moment inte utförs kommer din maskin sluta att fungera korrekt. Denna typ av reparation täcks INTE av garantin. Obs: Använd en trasa som har fuktats med vatten för att rengöra apparaten. Rengör inte någon av maskinens komponenter i diskmaskin. Använd inte alkohol, lösningsmedel och/eller föremål med slipande verkan för att rengöra maskinen. Torka inte maskinen och/eller dess komponenter i mikrovågsugn och/ eller i vanlig ugn. Daglig rengöring av maskinen Dagligen och med påslagen maskin: tömning och rengöring av sumplådan. Övriga moment för underhåll kan endast utföras när maskinen är avstängd och har urkopplats från elnätet. Töm och rengör droppuppsamlaren. Utför detta moment även när indikatorn droppuppsamlare full har lyft sig.

24 24 SVENSKA Daglig rengöring av vattenbehållaren 1 Ta ut den vita filterkoppen eller vattenfiltret Intenza+ (ifall sådant finns) från vattenbehållaren och rengör det med friskt dricksvatten. 2 Sätt tillbaka den vita filterkoppen eller vattenfiltret Intenza+ (ifall sådant finns) på sin plats. Tryck lätt på filterkoppen och vrid lite på den när du gör detta. 3 Fyll på vattenbehållaren med friskt dricksvatten. Daglig rengöring av ång-/varmvattenröret (Pannarellon, ifall sådan finns). Ång-/varmvattenröret (Pannarellon, ifall sådan finns) måste rengöras efter skumning av mjölk. Obs: vissa maskinmodeller har utrustats med en Pannarello, medan detta tillbehör inte finns på andra modeller. Vi ber er att följa instruktionerna angående rengöring som berör just er maskinmodell. För maskiner utan Pannarello: 1 rengör ång-/varmvattenröret med en fuktig trasa för att avlägsna mjölkrester. För maskiner utrustade med Pannarello: 1 ta bort Pannarellons ytterdel och rengör den med friskt dricksvatten.

25 SVENSKA 25 Rengöring av ång-/varmvattenröret (Pannarellon, ifall sådan finns) varje vecka. Dessa moment måste utföras en gång i veckan. För maskiner utan Pannarello: 1 rengör ång-/varmvattenröret med en fuktig trasa för att avlägsna mjölkrester; 2 ta bort skyddsgreppet från ång-/varmvattenröret; 3 rengör skyddsgreppet med friskt dricksvatten och torka det med en tygtrasa; 4 rengör ång-/varmvattenröret noggrant med en fuktig trasa och torka det med en tygtrasa; 5 sätt tillbaka skyddsgreppet på ång-/varmvattenröret. För maskiner utrustade med Pannarello: 1 ta bort Pannarellons (ifall sådan finns) ytterdel; 2 dra av Pannarellons överdel från ång-/varmvattenröret; 3 rengör Pannarellons överdel med friskt dricksvatten; 4 rengör ång-/varmvattenröret med en fuktig trasa för att avlägsna mjölkrester; 5 sätt tillbaka ång-/varmvattenrörets överdel (förvissa dig om att den är ordentligt isatt); 6 sätt tillbaka Pannarellons ytterdel.

26 26 SVENSKA RENGÖRING AV BRYGGRUPPEN Rengöring av bryggruppen varje vecka Bryggruppen ska rengöras varje gång som bönkaffebehållaren fylls på, eller åtminstone en gång i veckan. 1 Stäng av maskinen genom att trycka på knappen ON/OFF och dra ut kontakten från eluttaget. Varning: vänta på att sköljnings-/självrengöringscykeln har slutförts innan du drar ut kontakten. 2 Ta bort sumplådan. Öppna serviceluckan. 3 För att dra ut bryggruppen, tryck på knappen "PUSH" och dra i handtaget. 4 Rengör bryggruppen noggrant med friskt, ljummet dricksvatten. Rengör det övre filtret med omsorg. Varning: använd inte rengöringsmedel eller tvål för att rengöra bryggruppen. 5 Låt bryggruppen lufttorka helt. 6 Rengör noggrant maskinen invändigt med hjälp av en trasa som har fuktats med vatten.

27 SVENSKA 27 7 Kontrollera att bryggruppen befinner sig i viloläge. De två referenspunkterna måste sammanfalla. Utför annars momentet som tas upp i punkt (8). 8 Tryck spaken lätt nedåt tills den rör bryggruppens botten och tills de två referenspunkterna på sidan om gruppen sammanfaller. 9 Kontrollera att haken för låsning av bryggruppen befinner sig i rätt läge. För att kontrollera dess position, tryck med kraft på knappen "PUSH" tills du hör att den låser sig. Kontrollera att haken har skjutits upp till stoppläget. I annat fall, prova igen. 10 Sätt tillbaka bryggruppen i dess utrymme tills den hakas fast UTAN att trycka på knappen PUSH. 11 Sätt in sumplådan. Stäng serviceluckan.

28 28 SVENSKA Smörjning av bryggruppen Smörj bryggruppen efter ca 500 koppar kaffe eller en gång i månaden. Smörjfettet för smörjning av bryggruppen (HD5061) går att köpa hos er återförsäljare, i Philips webbshop på adressen service, eller hos auktoriserade servicecenter. Varning: innan smörjning av bryggruppen, rengör den med friskt dricksvatten och låt den torka såsom avsnittet Rengöring av bryggruppen varje vecka visar. 1 Lägg smörjfettet enhetligt på båda skårorna och på stommen. 2 Smörj även stommen. 3 För in bryggruppen på dess plats till stoppläge. (se avsnittet "Rengöring av bryggruppen varje vecka"). 4 För in sumplådan och stäng serviceluckan.

29 SVENSKA 29 AVKALKNING Avkalkningsprocessen tar ungefär 30 minuter. Blinkar väldigt snabbt Under användning bildas kalk inuti maskinen. Denna måste tas bort regelbundet eftersom den kan täppa till vatten- och bryggkretsen på din maskin. Det kommer att vara maskinen som anger när det är nödvändigt att utföra avkalkningen. Om lysdioden blinkar väldigt snabbt innebär det att man behöver utföra avkalkning. Varning: om detta moment inte utförs kommer din maskin sluta att fungera korrekt. I detta fall täcks INTE reparationen av garantin. Använd enbart Saeco avkalkningsmedel. Det är speciellt utformat för att hålla maskinen prestanda på en optimal nivå. Saeco avkalkningsmedel (CA6700) går att köpa hos er återförsäljare, i Philips webbshop på adressen eller hos auktoriserade servicecenter. Varning: drick inte av avkalkningsmedlet eller bryggda drycker förrän cykeln har avslutats. Använd absolut inte vinäger som avkalkningsmedel. Obs: under avkalkningscykeln behöver man varken stänga av maskinen eller sätta den i stand-by. När den väl har påbörjats kan avkalkningscykeln inte stoppas eller raderas förrän den har avslutats. För att utföra avkalkningscykeln, följ instruktionerna som återges nedan: 1 innan avkalkning: - töm droppuppsamlaren; ta bort Pannarellon (ifall sådan finns) från ång-/varmvattenröret; - dra ut vattenfiltret "Intenza+" (ifall det har installerats) från vattenbehållaren; 2 dra ut vattenbehållaren och häll i hela innehållet i flaskan med Saeco avkalkningsmedel. Fyll på vattenbehållaren med friskt dricksvatten upp till MAX-nivån; MAX 3 placera tillbaka vattenbehållaren i maskinen; MIN

30 30 SVENSKA 4 stäng av maskinen genom att trycka på knappen ON/OFF; 5 kontrollera att kontrollratten är placerad på " "; 6 placera en behållare på 1,2 l under ång-/varmvattenröret; 7 Tryck på knapparna " " och " " samtidigt under 3 sekunder. Lysdioden " " börjar blinka väldigt snabbt. Maskinen påbörjar utflöde direkt i droppuppsamlaren. Därefter tänds lysdioden " ". Lyser stadigt Obs: Om lysdioden är tänd och lyser stadigt samtidigt som lysdioden blinkar snabbt vid start av cykeln innebär det att kretsen måste laddas. Vrid kontrollratten till. Maskinen kommer att låta en liten mängd vatten utflöda från ång-/varmvattenröret. Ställ tillbaka kontrollratten på. Lysdioden blinkar långsamt. Nu kan man fortsätta med avkalkningscykeln.

31 SVENSKA 31 8 När lysdioden tänds, vrid kontrollratten medsols och placera den på Maskinen kommer att påbörja utflöde av ånga/varmvatten tills vattenbehållaren är tom. 9 Därefter kommer lysdioden " " börja blinka långsamt. Vrid kontrollratten till " ". 10 När lysdioden " " tänds meddelar den att vattenbehållaren är tom. 11 Töm behållaren och sätt tillbaka den under ång-/varmvattenröret. Töm droppuppsamlaren och sätt tillbaka den på dess plats. 12 Dra ut vattenbehållaren, skölj den och fyll på med friskt dricksvatten upp till MAX-nivån. Sätt tillbaka den i maskinen. MAX MIN 13 Lysdioden tänds. Vrid kontrollratten medsols och placera den på " " för att ladda de interna kretsarna.

32 32 SVENSKA 14 Vid slutet av laddningen kommer lysdioden " " börja blinka långsamt. Vrid kontrollratten till " ". Maskinen utför utflöde direkt i droppuppsamlaren. 15 När utflödet har avslutats kommer lysdioden " " att tändas. Vrid kontrollratten medsols och placera den på " ". Maskinen påbörjar sköljning av ång-/varmvattenröret tills vattenbehållaren har tömts. 16 Därefter kommer lysdioden " " börja blinka långsamt. Vrid kontrollratten till " ". 17 När lysdioden " " tänds meddelar den att vattenbehållaren är tom. Skölj vattenbehållaren och fyll på med friskt dricksvatten upp till MAXnivån. MAX MIN 18 Töm behållaren och sätt tillbaka den under ång-/varmvattenröret. Töm droppuppsamlaren och sätt tillbaka den på dess plats.

33 SVENSKA När vattenbehållaren väl har satts in i maskinen tänds lysdioden " ". Vrid kontrollratten medsols och placera den på " ". Maskinen påbörjar sköljning tills vattenbehållaren har tömts. 20 När sköljning av maskinen har slutförts stängs maskinen av och proceduren för avkalkning har därmed avslutats. Sätt tillbaka kontrollratten på " ". 21 Skölj droppuppsamlaren och montera tillbaka Pannarellon (ifall sådan finns). MAX MIN 22 Dra ut vattenbehållaren, skölj den och fyll på med friskt dricksvatten upp till MAX-nivån. Sätt tillbaka den i maskinen. Sätt på maskinen för att kunna brygga drycker. Obs: Om maskinen stängs av under avkalkningscykeln måste hela cykeln upprepas när maskinen sätts på nästa gång.

34 34 SVENSKA LJUSSIGNALERNAS INNEBÖRD Skärm kontrollpanel Ljussignaler Orsaker Åtgärder Lyser stadigt Maskinen i läget temperatur klar: - för bryggning av kaffe; - för tillflöde av varmvatten; - för utflöde av ånga Blinkar långsamt Blinkar snabbt Maskinen håller på att värmas upp inför bryggning/ tillflöde av espresso, varmvatten eller ånga. Maskinen är överhettad. Det är inte möjligt att brygga kaffe. Vattnet måste hällas ut i en behållare genom att vrida kontrollratten medsols till punkten " " tills den gröna lysdioden för temperatur klar " " tänds och lyser stadigt. Stoppa sedan tillflödet av vatten. Blinkar väldigt snabbt Blinkar långsamt Lyser stadigt Lyser stadigt Lyser stadigt Blinkar snabbt Maskinen måste avkalkas. Maskinen befinner sig mitt i en avkalkning. meddelar att maskinen håller på att konfigurera mängden kaffe som ska bryggas. Under avkalkningen är kontrollratten inte rätt placerad. Maskinen håller på att brygga en dubbel espresso. Lysdioden lyser stadigt i början på avkalkningscykeln. Vattennivån är låg. Bönkaffebehållaren är tom. Sumplådan är full. Vattenkretsen är inte laddad. Påbörja avkalkningscykeln. Om avkalkning inte utförs regelbundet kommer maskinen sluta att fungera. Förhållande som inte täcks av garantin. Sätt tillbaka kontrollratten på. Ladda kretsen och fortsätt med avkalkningscykeln. Fyll på vattenbehållaren med friskt dricksvatten. Efter att vattennivån i vattenbehållaren har återupprättats släcks kontrollampan. Fyll på behållaren med bönkaffe och utför momentet på nytt. Töm sumplådan med maskinen påslagen. Sumplådan måste tömmas efter ungefär 8 bryggningscykler. Om man tömmer sumplådan när maskinen är avstängd eller när kontrollampan inte är tänd kommer räknandet av bryggningscyklerna inte att nollställas. Av denna anledning skulle kontrollampan som anger att sumplådan måste tömmas kunna tändas även fast lådan är full. Fyll på vattenbehållaren med friskt dricksvatten och ladda vattenkretsen såsom avsnittet Första påslagningen visar.

35 SVENSKA 35 Ljussignaler Orsaker Åtgärder Blinkar långsamt + Bryggruppen har inte satts in. Sumplådan har inte satts in. Serviceluckan är öppen. Kontrollratten har inte placerats korrekt. Maskinen befinner sig mitt i en sköljning/ självrengöring. Kontrollera att alla komponenter har installerats korrekt och är stängda. Nu kommer den röda, blinkande lysdioden att släckas. Maskinen avslutar automatiskt sköljnings-/självrengöringscykeln. Man kan avsluta sköljnings/självrengöringscykeln genom att trycka på knappen " " eller " ". Blinkar motsols (cykliskt) Blinkar växelvis Bryggruppen har utfört en felaktig åtgärd. Prova igen att brygga en espresso. + Maskinen befinner sig i ett onormalt tillstånd och tillåter varken bryggning av kaffe eller tillflöde av vatten och ånga. Stäng av maskinen. Sätt på den igen efter 30 sekunder. Prova 2 eller 3 gånger. Om maskinen INTE startar, kontakta Philips Saeco hotline. Blinkar samtidigt

36 36 SVENSKA FELSÖKNING Detta avsnitt sammanfattar de vanligaste problem som skulle kunna uppstå på din maskin. Om informationen som återges nedan inte hjälper dig att lösa ditt problem, se FAQ-sidan på webbsidan support eller kontakta Philips Saeco hotline i ditt land. Kontaktuppgifterna anges antingen i garantihäftet som har levererats separat eller på webbsidan Skada Möjlig orsak Åtgärd Maskinen sätts inte igång. Maskinen är inte kopplad till elnätet. Koppla maskinen till elnätet. Kaffet är inte tillräckligt varmt. Kopparna är kalla. Värm kopparna med varmvatten. Inget utflöde av varmvatten eller ånga. Kaffet är inte tillräckligt krämigt. Maskinen tar för lång tid på sig att värmas upp eller vattenmängden som kommer ut från ång-/varmvattenröret är begränsad. Ång-/varmvattenrörets öppning är tilltäppt. Pannarellon (ifall sådan finns) är smutsig. Kaffeblandningen är inte lämplig, eller så är kaffet inte färskrostat eller för grovmalet. Maskinens vattenkrets har kalkat igen. Rengör ång-/varmvattenrörets öppning med en nål. Förvissa dig om att maskinen är avstängd och har kallnat innan du utför detta moment. Rengör Pannarellon. Byt kaffeblandning eller reglera kaffekvarnen i keramik såsom avsnittet "Reglering av kaffekvarn i keramik" visar. Utför en avkalkning av maskinen. Bryggruppen kan inte dras ut. Bryggruppen är i fel läge. Sätt på maskinen. Stäng serviceluckan. Bryggruppen sätts automatiskt tillbaka i det ursprungliga läget. Sumplådan har satts in. Dra först ut sumplådan och därefter bryggruppen. Maskinen utför en malning av kaffebönorna men inget kaffe Bryggruppen är smutsig. Rengör bryggruppen (se avsnittet "Rengöring av bryggruppen"). kommer ut. Vattenkretsen är inte laddad. Ladda vattenkretsen (se avsnittet Första påslagningen ). Ett undantagsfall som inträffar när maskinen justerar dosen automatiskt. Brygg några koppar espresso såsom visas i avsnittet Saeco Adapting System. Munstycket är smutsigt. Rengör munstycket. Kaffet är för vattnigt. Ett undantagsfall som inträffar när maskinen justerar dosen automatiskt. Brygg några koppar espresso såsom visas i avsnittet Saeco Adapting System. Kaffekvarnen i keramik är inställd på grovmalning. Reglera kaffekvarnen i keramik och ställ in en finare malning (se avsnittet "Reglering av kaffekvarn i keramik"). Kaffet kommer ut för sakta. Kaffet är för finmalt. Byt kaffeblandning eller reglera kaffemalningen såsom avsnittet "Reglering av kaffekvarn i keramik" visar. Vattenkretsen är inte laddad. Bryggruppen är smutsig. Ladda vattenkretsen (se avsnittet Första påslagningen ). Rengör bryggruppen (se avsnittet "Rengöring av bryggruppen"). Obs: dessa problem uppstår i vanliga fall om kaffeblandningen har ändrats eller om en första installation har utförts. Om så är fallet bör du vänta tills maskinen utför en självjustering såsom avsnittet Saeco Adapting System visar.

37 SVENSKA 37 MILJÖ Energibesparing Stand-by Maskinen har utformats för att vara energisparande, vilket bevisas av dess energimärkning i Klass A. Efter 60 minuters inaktivitet stängs maskinen av automatiskt. Bortskaffande I slutet på maskinens livslängd får den inte hanteras som normalt hushållsavfall, utan måste lämnas över till en återvinningscentral så att den kan återvinnas. Detta beteende bidrar till att måna om miljön. Förpackningsmaterialen kan återvinnas. - Maskin: dra ut kontakten ur uttaget och klipp av elkabeln. Lämna över apparaten och elkabeln till ett servicecenter eller till en offentlig struktur för avfallshantering. Denna produkt överensstämmer med det europeiska direktivet 2002/96/EG. Symbolen på produkten eller på dess förpackning anger att produkten inte får behandlas som hushållsavfall, utan måste lämnas över till en behörig återvinningscentral för att kunna återvinna de elektriska och elektroniska komponenterna. Genom att se till att produkten bortskaffas på ett korrekt sätt bidrar du till att skydda miljö och människor från de eventuella negativa konsekvenser som skulle kunna uppstå pga en felaktig hantering av produkten i dess slutliga skede. För ytterligare information om tillvägagångssätt för återvinning av produkten ber vi dig kontakta den lokala behöriga myndigheten, ditt lokala sophämtningsföretag, eller affären där du har köpt produkten.

38 38 SVENSKA TEKNISKA DATA Tillverkaren förbehåller sig rätten att ändra produktens tekniska egenskaper. Nominell spänning - Nominell effekt - Strömförsörjning Material maskinkropp Se märkskylten på serviceluckans insida ABS - Termoplast Storlek (l x h x d) 295 x 325 x 420 mm x 13 x 16.5 Vikt 6,9 kg - 15 lb Längd elkabel 1,2 m - 47 Kontrollpanel På framsida Pannarello (finns bara på vissa Specialdel för cappuccino modeller) Koppens storlek 95 mm Vattenbehållare 1,0 l 33 oz. / utdragbar Kapacitet bönkaffebehållare 170 g - 6,5 oz. Kapacitet sumplåda 8 Pumptryck 15 bar Kokare Rostfritt stål Säkerhetsanordningar Termosäkring GARANTI OCH SERVICE Garanti För mer detaljerad information angående garantin och garantivillkoren ber vi dig se garantihäftet som levereras separat. Service Vi vill se till att du är nöjd med din maskin. Om du inte redan har gjort det, registrera din produkt på webbsidan På detta sätt kan vi hålla kontakten med dig och skicka påminnelser om rengöring och avkalkning. Om du behöver support eller service, besök Philips webbsida com/support eller kontakta Philips Saeco hotline i ditt land. Kontaktuppgifterna anges antingen i garantihäftet som levereras separat eller på webbsidan

39 SVENSKA 39 BESTÄLLNING AV UNDERHÅLLSPRODUKTER Använd endast Saeco underhållsprodukter för rengöring och avkalkning. Tillbehör till maskinen går att köpa i Philips webbshop på adressen www. Shop.Philips.Com/service, hos er återförsäljare eller hos auktoriserade servicecenter. Om du stöter på problem vid leverans av tillbehören till din maskin ber vi dig kontakta Philips Saeco hotline i ditt land. Kontaktuppgifterna anges antingen i garantihäftet som levereras separat eller på webbsidan Översikt över underhållsprodukter - VATTENFILTRET INTENZA+ (CA6702) - SMÖRJMEDEL (HD5061) - AVKALKNINGSMEDEL (CA6700) - MAINTENANCE KIT (CA 6706)

40 08 08 Rev.00 del SV Tillverkaren förbehåller sig rätten att utföra vilka ändringar som helst utan förvarning.

Type HD8751 BRUKSANVISNING

Type HD8751 BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8751 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. 2 SVENSKA Grattis till ditt

Läs mer

BRUKSANVISNING Type HD8760

BRUKSANVISNING Type HD8760 08 Svenska BRUKSANVISNING Type HD8760 Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 2 SVENSKA Grattis till ditt inköp av den superautomatiska

Läs mer

Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8743 / HD8745 / HD8747 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. 2 SVENSKA

Läs mer

Type HD8750 BRUKSANVISNING

Type HD8750 BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8750 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN 2 SVENSKA Grattis till ditt

Läs mer

Registrera din produkt och få support på www.saeco.com/welcome 08 Svenska Type HD8642 / HD8643 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. 2 SVENSKA Grattis

Läs mer

Registrera din produkt och få support på www.saeco.com/welcome 08 Svenska Type HD8644 / HD8645 / HD8646 / HD8647 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN.

Läs mer

Type HD8750 BRUKSANVISNING

Type HD8750 BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8750 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. 2 SVENSKA Grattis till ditt

Läs mer

Din manual PHILIPS RI 9747 http://sv.yourpdfguides.com/dref/4127495

Din manual PHILIPS RI 9747 http://sv.yourpdfguides.com/dref/4127495 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för PHILIPS RI 9747. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Type HD8751 BRUKSANVISNING

Type HD8751 BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8751 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. 2 SVENSKA Grattis till ditt

Läs mer

Type HD8753 BRUKSANVISNING

Type HD8753 BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8753 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. 2 SVENSKA Grattis till ditt

Läs mer

BRUKSANVISNING Type HD8762

BRUKSANVISNING Type HD8762 08 Svenska BRUKSANVISNING Type HD8762 Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 2 SVENSKA Grattis till ditt inköp av den superautomatiska

Läs mer

BRUKSANVISNING Type HD HD8764

BRUKSANVISNING Type HD HD8764 08 Svenska BRUKSANVISNING Type HD8761 - HD8764 Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 2 SVENSKA Grattis till ditt inköp av den

Läs mer

Type HD8752 BRUKSANVISNING

Type HD8752 BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8752 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. 2 SVENSKA Grattis till ditt

Läs mer

BRUKSANVISNING Type HD8965

BRUKSANVISNING Type HD8965 08 Svenska BRUKSANVISNING Type HD8965 Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 2 SVENSKA Grattis till ditt inköp av den superautomatiska

Läs mer

Type HD8752 / HD8881 BRUKSANVISNING

Type HD8752 / HD8881 BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8752 / HD8881 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. 2 SVENSKA Grattis

Läs mer

BRUKSANVISNING Type HD8763

BRUKSANVISNING Type HD8763 08 Svenska BRUKSANVISNING Type HD8763 Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 2 SVENSKA Grattis till ditt inköp av den superautomatiska

Läs mer

HD8821 HD8822 BRUKSANVISNING. Helautomatisk espressomaskin 3000 series. Läs noga innan du börjar använda maskinen.

HD8821 HD8822 BRUKSANVISNING.  Helautomatisk espressomaskin 3000 series. Läs noga innan du börjar använda maskinen. Helautomatisk espressomaskin 3000 series 08 BRUKSANVISNING HD8821 HD8822 Svenska Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome 2 SVENSKA

Läs mer

BRUKSANVISNING Type HD HD8767

BRUKSANVISNING Type HD HD8767 08 Svenska BRUKSANVISNING Type HD8766 - HD8767 Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 2 SVENSKA Grattis till ditt inköp av den

Läs mer

BRUKSANVISNING Type HD8769

BRUKSANVISNING Type HD8769 08 Svenska BRUKSANVISNING Type HD8769 Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 2 SVENSKA Grattis till ditt inköp av den superautomatiska

Läs mer

HD8824 HD8825 BRUKSANVISNING. Helautomatisk espressomaskin 3000 series. Läs noga innan du börjar använda maskinen.

HD8824 HD8825 BRUKSANVISNING.  Helautomatisk espressomaskin 3000 series. Läs noga innan du börjar använda maskinen. Helautomatisk espressomaskin 3000 series 08 BRUKSANVISNING Läs noga innan du börjar använda maskinen. HD8824 HD8825 Svenska 08 SV Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome 2 SVENSKA

Läs mer

EG-FÖRSÄKRAN OM ÖVERENSSTÄMMELSE ÅR 2009 2006/95/EG, 2004/108/EG. SAECO INTERNATIONAL GROUP S.P.A Via Torretta 240-40041 Gaggio Montano (Bo) - Italy vi försäkrar under eget ansvar att produkten: AUTOMATISK

Läs mer

Type HD8833 SUP 037R BRUKSANVISNING

Type HD8833 SUP 037R BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8833 SUP 037R BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. ALLMÄN INFORMATION

Läs mer

Type HD8836 / HD8837 SUP 037DR BRUKSANVISNING

Type HD8836 / HD8837 SUP 037DR BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8836 / HD8837 SUP 037DR BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. ALLMÄN

Läs mer

HD8841 HD8842 BRUKSANVISNING. Superautomatisk espressomaskin 4000 series. Läs noga innan du börjar använda maskinen.

HD8841 HD8842 BRUKSANVISNING.  Superautomatisk espressomaskin 4000 series. Läs noga innan du börjar använda maskinen. Superautomatisk espressomaskin 4000 series 08 BRUKSANVISNING Läs noga innan du börjar använda maskinen. HD8841 HD8842 08 Svenska SV Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome 2 SVENSKA

Läs mer

BRUKSANVISNING Type HD8761, HD8764, HD8861

BRUKSANVISNING Type HD8761, HD8764, HD8861 08 Svenska BRUKSANVISNING Type HD8761, HD8764, HD8861 Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få support på www.saeco.com/welcome 2 SVENSKA Grattis till ditt inköp av

Läs mer

Type HD8855 / HD8857 BRUKSANVISNING

Type HD8855 / HD8857 BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8855 / HD8857 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. 2 SVENSKA Grattis

Läs mer

HD8826 HD8831 BRUKSANVISNING. Superautomatisk espressomaskin 3100 series. Läs noga innan du börjar använda maskinen.

HD8826 HD8831 BRUKSANVISNING.  Superautomatisk espressomaskin 3100 series. Läs noga innan du börjar använda maskinen. Superautomatisk espressomaskin 3100 series 08 BRUKSANVISNING Läs noga innan du börjar använda maskinen. HD8826 HD8831 Svenska 08 SV Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome 2 SVENSKA

Läs mer

HD8832 BRUKSANVISNING. Superautomatisk espressomaskin 3100 series. Läs noga innan du börjar använda maskinen.

HD8832 BRUKSANVISNING.   Superautomatisk espressomaskin 3100 series. Läs noga innan du börjar använda maskinen. Superautomatisk espressomaskin 3100 series 08 BRUKSANVISNING HD8832 Svenska Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome 2 SVENSKA Grattis

Läs mer

Type HD8953 / HD8954 BRUKSANVISNING

Type HD8953 / HD8954 BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8953 / HD8954 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. 2 SVENSKA Grattis

Läs mer

Din manual PHILIPS HD 8836

Din manual PHILIPS HD 8836 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för PHILIPS HD 8836. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Type HD8854 / HD8856 BRUKSANVISNING

Type HD8854 / HD8856 BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8854 / HD8856 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. 2 SVENSKA Grattis

Läs mer

Bruks- och skötselanvisning ENDAST FÖR HUSHÅLLSBRUK

Bruks- och skötselanvisning ENDAST FÖR HUSHÅLLSBRUK Bruks- och skötselanvisning ENDAST FÖR HUSHÅLLSBRUK 2 INNEHÅLL BESKRIVNING... 4 TILLBEHÖR... 4 INSTALLATION... 5 STARTA MAKINEN... 5 STÄLLA IN SPRÅK... 6 AQUA PRIMA - VATTENFILTER... 7 KONTROLLPANELEN...

Läs mer

HD8847 HD8848 BRUKSANVISNING. Superautomatisk espressomaskin 4000 series. Läs noga innan du börjar använda maskinen.

HD8847 HD8848 BRUKSANVISNING.   Superautomatisk espressomaskin 4000 series. Läs noga innan du börjar använda maskinen. Superautomatisk espressomaskin 4000 series 08 BRUKSANVISNING Läs noga innan du börjar använda maskinen. HD8847 HD8848 08 Svenska SV Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome 2 SVENSKA

Läs mer

HD8828 HD8834 BRUKSANVISNING. Superautomatisk espressomaskin 3100 series. Läs noga innan du börjar använda maskinen.

HD8828 HD8834 BRUKSANVISNING.   Superautomatisk espressomaskin 3100 series. Läs noga innan du börjar använda maskinen. Superautomatisk espressomaskin 3100 series 08 BRUKSANVISNING Läs noga innan du börjar använda maskinen. HD8828 HD8834 08 Svenska SV Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome 2 SVENSKA

Läs mer

Type HD8833 SUP 037R BRUKSANVISNING

Type HD8833 SUP 037R BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome Svenska Type HD8833 SUP 037R BRUKSANVISNING SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. ALLMÄN INFORMATION Kaffemaskinen

Läs mer

BRUKSANVISNING Type HD8769, HD8777, HD8778, HD8869, HD8886

BRUKSANVISNING Type HD8769, HD8777, HD8778, HD8869, HD8886 08 Svenska BRUKSANVISNING Type HD8769, HD8777, HD8778, HD8869, HD8886 Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få support på www.saeco.com/welcome 2 SVENSKA Grattis till

Läs mer

Type HD8852 BRUKSANVISNING

Type HD8852 BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8852 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. 2 SVENSKA Grattis till ditt

Läs mer

HD8844 BRUKSANVISNING. Superautomatisk espressomaskin 4000 series. Läs noga innan du börjar använda maskinen.

HD8844 BRUKSANVISNING.   Superautomatisk espressomaskin 4000 series. Läs noga innan du börjar använda maskinen. Superautomatisk espressomaskin 4000 series 08 BRUKSANVISNING HD8844 Svenska Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome 2 SVENSKA Grattis

Läs mer

BRUKSANVISNING Type HD8762, HD8780, HD8862, HD8865

BRUKSANVISNING Type HD8762, HD8780, HD8862, HD8865 08 Svenska BRUKSANVISNING Type HD8762, HD8780, HD8862, HD8865 Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få support på www.saeco.com/welcome 2 SVENSKA Grattis till ditt

Läs mer

Type HD8851 BRUKSANVISNING

Type HD8851 BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8851 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. 2 SVENSKA Grattis till ditt

Läs mer

SV Type HD8836 / HD8837 - Cod.15002487 Rev.00 del 15-03-10 Tillverkaren förbehåller sig rätten att utföra vilka som helst ändringar utan förvarning. www.philips.com/saeco Registrera din produkt och få

Läs mer

Bruksanvisning. Senast ändrad: 2009-12-22. Endast för hushållsbruk

Bruksanvisning. Senast ändrad: 2009-12-22. Endast för hushållsbruk Bruksanvisning Senast ändrad: 2009-12-22 Endast för hushållsbruk Kvarnjustering Bönbehållare Koppvärmare Kontrollpanel Lock till bönbehållare Påfyllningshål för färdigmalet kaffe Kaffeutlopp Droppskål

Läs mer

BRUKSANVISNING Type HD8967 / HD8968 / HD8969

BRUKSANVISNING Type HD8967 / HD8968 / HD8969 08 Svenska BRUKSANVISNING Type HD8967 / HD8968 / HD8969 Läs noga innan du börjar använda maskinen. App available on Google Play starting from October 2014 Surfplatta ingår ej 08 SV 0051 Registrera din

Läs mer

Type HD8920 BRUKSANVISNING

Type HD8920 BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få service på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8920 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. 2 SVENSKA Grattis till ditt

Läs mer

BORTSKAFFANDE.

BORTSKAFFANDE. 08 BORTSKAFFANDE Sätt oanvända apparater ur funktion Dra ur kontakten från eluttaget och frånkoppla elkabeln. Ta apparaten till en lämplig avfallssortering när dess livslängd löpt ut. Produkten är förenlig

Läs mer

Saromica Perkolator, kaffemaskin

Saromica Perkolator, kaffemaskin Saromica Perkolator, kaffemaskin Modell Saromica 6005 / Saromica 6010 / Saromica 6015 Bruksanvisning 1 1. Allmän information Läs noga igenom bruksanvisningen med viktig information för säker och korrekt

Läs mer

VATTENKOKARE WK-2015SC

VATTENKOKARE WK-2015SC VATTENKOKARE WK-2015SC ANVÄNDARMANUAL 1 Läs denna användarmanual noggrant innan vattenkokaren tas i bruk. Manualen innehåller viktig information för vattenkokarens användning och underhåll. SYMBOLER I

Läs mer

VATTENKOKARE BRUKSANVISNING

VATTENKOKARE BRUKSANVISNING VATTENKOKARE BRUKSANVISNING MODELL: BKE1700 Läs bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda kokaren och spara den för framtida behov. SÄKERHET! 1. Läs anvisningarna före användning. 2. Kontrollera

Läs mer

SVENSK BRUKSANVISNING ENDAST FÖR HUSHÅLLSBRUK

SVENSK BRUKSANVISNING ENDAST FÖR HUSHÅLLSBRUK SVENSK BRUKSANVISNING ENDAST FÖR HUSHÅLLSBRUK Vers 20090215 Komponenter Koppställ Kontrollpanel Vattentank Låshandtag Vred för ånga och hett vatten Kapselhållare Ångrör Slasklåda med galler Nätsladd Kontrollpanelen

Läs mer

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens.

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. Bruksanvisning Vattenkokare Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. 1. Viktiga instruktioner Vänligen läs dessa instruktioner noggrant innan du använder apparaten första

Läs mer

BRUKSANVISNING Type HD HD8885

BRUKSANVISNING Type HD HD8885 08 Svenska BRUKSANVISNING Type HD8768 - HD8885 Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få support på www.saeco.com/welcome 2 SVENSKA Grattis till ditt köp av Saeco Moltio,

Läs mer

Type HD8752 BRUKSANVISNING

Type HD8752 BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome 08 Svenska Type HD8752 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. 2 1 1 2 3 4 5 6 13 7 8 9

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Kära kund, tack för att du valde UMA digitala vågen från Casa Bugatti. Som alla andra produkter ska denna produkt användas med omsorg och försiktighet för att vågen inte skadas. VAR

Läs mer

Säkerhetsföreskrifter

Säkerhetsföreskrifter Symboler som används i denna bruksanvisning Alla viktiga föreskrifter åtföljs av nedan angivna symboler. Sådana föreskrifter ska obligatoriskt följas. Fara! Försummelse av dessa föreskrifter kan leda till

Läs mer

BRUKSANVISNING Type HD9712

BRUKSANVISNING Type HD9712 08 Svenska BRUKSANVISNING Type HD9712 Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få support på www.saeco.com/welcome 2 SVENSKA Grattis till ditt inköp av den helautomatiska

Läs mer

ESPRESSO ENDAST FÖR HUSHÅLLSBRUK ESPRESSO COLOR ESPRESSO PURE. Bruks- och skötselanvisning

ESPRESSO ENDAST FÖR HUSHÅLLSBRUK ESPRESSO COLOR ESPRESSO PURE. Bruks- och skötselanvisning ESPRESSO ESPRESSO COLOR ESPRESSO PURE Bruks- och skötselanvisning ENDAST FÖR HUSHÅLLSBRUK 2 INNEHÅLL BESKRIVNING... 4 INSTALLATION... 5 FÖRBEREDELSE... 5 STARTA MASKINEN... 5 LUFTNING... 6 VIKTIGT ATT

Läs mer

Type HD8858 / HD8859 BRUKSANVISNING

Type HD8858 / HD8859 BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få support på www.saeco.com/welcome 08 Svenska Type HD8858 / HD8859 BRUKSANVISNING 08 SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. 2 SVENSKA Grattis

Läs mer

Type HD8854 / HD8856 BRUKSANVISNING

Type HD8854 / HD8856 BRUKSANVISNING Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome Svenska Type HD8854 / HD8856 BRUKSANVISNING SV LÄS NOGA IGENOM BRUKSANVISNINGEN INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA MASKINEN. VI SCHEMA FÖR MONTERING

Läs mer

ESPRESSOBRYGGARE. Bonviva. Distribueras av: Bruksanvisning och säkerhetsanvisningar

ESPRESSOBRYGGARE. Bonviva. Distribueras av: Bruksanvisning och säkerhetsanvisningar ESPRESSOBRYGGARE Bruksanvisning och säkerhetsanvisningar Distribueras av: Bonviva Läs igenom den här bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda din espressobryggare VIKTIGT: du måste spara din kaffebryggarens

Läs mer

BRUKSANVISNING Type HD8964

BRUKSANVISNING Type HD8964 08 Svenska BRUKSANVISNING Type HD8964 Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få support på www.saeco.com/welcome 2 SVENSKA Grattis till ditt inköp av den helautomatiska

Läs mer

Svenska BESKRIVNING SÄKERHETSANVISNINGAR

Svenska BESKRIVNING SÄKERHETSANVISNINGAR IFU Krups XP2240-EO_8000828361-02 29/11/11 09:20 Page121 BESKRIVNING ESPRESSO a - Lock vattenbehållare espresso och kaffebryggare b - Löstagbar vattenbehållare espresso c - Mätskopa d - Koppbricka e -

Läs mer

Svensk bruksanvisning

Svensk bruksanvisning Svensk bruksanvisning Användningsområde Denna maskin är konstruerad för att brygga kaffe och är endast avsedd för hemmabruk och bör ej användas i professionella sammanhang. Använd endast Caffitaly-kapslar.

Läs mer

BRUKSANVISNING Type HD8966

BRUKSANVISNING Type HD8966 08 Svenska BRUKSANVISNING Type HD8966 Läs noga innan du börjar använda maskinen. 08 SV Registrera din produkt och få support på www.saeco.com/welcome 2 SVENSKA Grattis till ditt inköp av den superautomatiska

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA

INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA Struktur Kära kund, Vänligen läs noga igenom hela denna användarmanual innan du

Läs mer

Din manual DELONGHI ESAM 3200 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3949938

Din manual DELONGHI ESAM 3200 http://sv.yourpdfguides.com/dref/3949938 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för DELONGHI ESAM 3200. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 1 Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga

Läs mer

Bruksanvisning. Mjölkskummare

Bruksanvisning. Mjölkskummare Bruksanvisning Mjölkskummare 423008 SV Bruksanvisning och säkerhetsföreskrifter. Läs igenom den här bruksanvisningen noggrant. Endast för hushållsbruk. g SVENSKA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs den här handboken

Läs mer

KETTLE WK 7280 WK 7280 W

KETTLE WK 7280 WK 7280 W KETTLE WK 7280 WK 7280 W SV B C A D E F G L H K J I 3 SÄKERHET OCH INSTÄLLNINGAR Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador

Läs mer

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK Tack för att du har valt denna luftkonditionering av högsta kvalitet. Läs denna användarhandbok noga innan du använder apparaten. Vid eventuella

Läs mer

Användarmanual KVARN ORIGINAL U / SE. Rev Din lokala återförsäljare

Användarmanual KVARN ORIGINAL U / SE. Rev Din lokala återförsäljare Användarmanual KVARN ORIGINAL Din lokala återförsäljare... U / SE Rev. 120312... 1. innehållsförteckning. Kvarn Original 1 Innehållsförteckning 2. 2 Inledning 3. 3. Varningar och föreskrifter 3-4 4. Grundregler

Läs mer

Always here to help you

Always here to help you Always here to help you Register your product and get support at www.philips.com/welcome HD7699 HD7697 HD7695 HD7685 3 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 1 HD7697, HD7695, HD7685 SVENSKA

Läs mer

UNDERHÅLL OCH RENGÖRING AV APPARATEN

UNDERHÅLL OCH RENGÖRING AV APPARATEN VID FÖRSTA ANVÄNDNING Anslut stickkontakten till eluttaget. På vissa modeller kan en ljudsignal höras, detta betyder att temperaturlarmet har aktiverats: Tryck på knappen som tystar ljudlarmet. Anmärkning:

Läs mer

COFFEE MILL CM 3260 SVENSKA

COFFEE MILL CM 3260 SVENSKA COFFEE MILL CM 3260 SVENSKA A B C D E 3 SÄKERHET OCH INSTÄLLNINGAR Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund av olämplig

Läs mer

Modell DCF01 Kaffebryggare

Modell DCF01 Kaffebryggare Bäste kund, Vi vill tacka dig för att du köpt en kaffebryggare ur vår 50-talsserie. Genom att välja en av våra produkter har du valt en apparat som är resultatet av en unik stil, en innovativ teknisk design

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR KAFFEPRESSEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING

ANVISNINGAR FÖR KAFFEPRESSEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING ANVISNINGAR FÖR KAFFEPRESSEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING SVENSK DELAR OCH FUNKTIONER...2 Delar och tillbehör...2 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER FÖR KAFFEPRESSEN...3 Viktiga säkerhetsföreskrifter...3 ANVÄNDA KAFFEPRESSEN...5

Läs mer

IMPRESSA C50 Det viktigaste i korthet

IMPRESSA C50 Det viktigaste i korthet IMPRESSA C50 Det viktigaste i korthet J Den här snabbinstruktionen ersätter inte Bruksanvisning Impressa C50. Läs igenom och följ säkerhetsföreskrifterna och varningstexterna så att du kan undvika alla

Läs mer

MILK FROTHER MF 5260 SVENSKA

MILK FROTHER MF 5260 SVENSKA MILK FROTHER MF 5260 SVENSKA SV A B C D E F G H 3 SÄKERHET OCH INSTALLATION Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 1 Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga eller

Läs mer

BEVARA DETTA HÄFTE FÖR FRAMTIDA BRUK

BEVARA DETTA HÄFTE FÖR FRAMTIDA BRUK S LÄS DENNA BRUKSANVISNING NOGGRANT INNAN DU ANVÄNDER AP- PARATEN. DET ÄR ENDA SÄTTET ATT UPPNÅ OPTIMALA RESULTAT OCH MAXIMAL DRIFTSSÄKERHET. SÄKERHETSANVISNINGAR - Ta ut apparaten ur förpackningen och

Läs mer

Endast för hushållsbruk

Endast för hushållsbruk SVENSK BRUKSANVISNING Endast för hushållsbruk MASKINDELAR OCH TILLBEHÖR - KONTROLLPANELEN 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Vattentank + lock Koppvärmare Intag färdigmalet Servicedörr Styrkevred Utlopp

Läs mer

Användarmanual KVARN ORIGINAL. U / SE Rev. 090111. Din lokala återförsäljare ... ...

Användarmanual KVARN ORIGINAL. U / SE Rev. 090111. Din lokala återförsäljare ... ... Användarmanual KVARN ORIGINAL Din lokala återförsäljare... U / SE Rev. 090111... 1. innehållsförteckning. Kvarn Original 1 Innehållsförteckning 2. 2 Inledning 3. 3. Varningar och föreskrifter 3-4 4. Grundregler

Läs mer

MontAna Slow Juicer Model PR-179 Bruksanvisning Endast för hushållsbruk

MontAna Slow Juicer Model PR-179 Bruksanvisning Endast för hushållsbruk MontAna Slow Juicer Model PR-179 Bruksanvisning Endast för hushållsbruk Innehållförteckning 02 03 03 04 05 06 06 07 08 09 09 Säkerhetsföreskrifter Komponenter Installation och användning Montering Användarinstruktioner

Läs mer

Din manual DELONGHI EAM 2600 CAFFE CORSO http://sv.yourpdfguides.com/dref/3388729

Din manual DELONGHI EAM 2600 CAFFE CORSO http://sv.yourpdfguides.com/dref/3388729 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för DELONGHI EAM 2600 CAFFE CORSO. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok

Läs mer

Register your product and get support at Straightener HP8339. Användarhandbok

Register your product and get support at   Straightener HP8339. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Straightener HP8339 SV Användarhandbok l a b c d e f g h i j k Svenska 1 Introduktion Gratulerar till din nya produkt och välkommen till

Läs mer

1 Beskrivning av maskinen 209. 2 Säkerhetsanvisningar 210. 3 Installation 210. 4 Förberedelser 211. 4.1 Påfyllning av vattenbehållaren 211

1 Beskrivning av maskinen 209. 2 Säkerhetsanvisningar 210. 3 Installation 210. 4 Förberedelser 211. 4.1 Påfyllning av vattenbehållaren 211 208 1 Beskrivning av maskinen 209 2 Säkerhetsanvisningar 210 3 Installation 210 4 Förberedelser 211 4.1 Påfyllning av vattenbehållaren 211 4.2 Påfyllning av behållaren för kaffebönor 211 4.3 Första igångsättningen

Läs mer

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning AVFUKTARE DH10M Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning Innehåll Lägg vänligen tid på läsa denna manual noggrant och spara den för senare användning. Sida Specifikationer

Läs mer

ORIGINAL LINE A ANVÄNDARMANUAL

ORIGINAL LINE A ANVÄNDARMANUAL ANVÄNDARMANUAL Maskiner med automatisk vattenpåfyllning UM_SV Part No.: 1764079_01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 ALLMÄN INFORMATION... 4 Inledning...4 Varningar...4 Försiktighetsåtgärder...4

Läs mer

Innehållsförteckning. Bruksanvisning till kaffebryggare. Svensk

Innehållsförteckning. Bruksanvisning till kaffebryggare. Svensk Bruksanvisning till kaffebryggare Innehållsförteckning Säkerhetsföreskrifter för kaffebryggaren Viktiga säkerhetsföreskrifter 6 Krav på elektrisk utrustning 8 Avfallshantering av elektrisk utrustning 8

Läs mer

Svensk bruksanvisning för Gaggia K111-d

Svensk bruksanvisning för Gaggia K111-d Svensk bruksanvisning för Gaggia K111-d Denna maskin är konstruerad och tillverkad för hemmabruk och är därför inte lämpad för mer intensiv användning som t.ex. en kontorsmaskin. Montera maskinen efter

Läs mer

Caffè innovazione I E D B Y I F C E R T I T A L I A N T A S T E R S

Caffè innovazione I E D B Y I F C E R T I T A L I A N T A S T E R S SV Caffè innovazione C E R T I F I E D B Y I T A L I A N T A S T E R S Välkommen till Saeco! Grattis till din nya Saecomaskin, en maskin av högsta klass. Kaffestunden tillhör en av livets goda kryddor

Läs mer

HP8180

HP8180 Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8180 SV Användarhandbok Svenska Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips! Genom att registrera din produkt på www.philips.com/welcome

Läs mer

A B D C E F G H I J K L 3

A B D C E F G H I J K L 3 KETTLE WK 5040 SV A B C D E F G H I J K L 3 SVENSKA 20-24 4 SÄKERHET OCH INSTALATION Snälla läst denna instruktionsmanual noggrant innan använda denna produkt! Följ alla säkerhets instruktioner för att

Läs mer

ESPRESSOBRYGGARE. Mivita. Distribueras av: Bruksanvisning och säkerhetsanvisningar

ESPRESSOBRYGGARE. Mivita. Distribueras av: Bruksanvisning och säkerhetsanvisningar ESPRESSOBRYGGARE Bruksanvisning och säkerhetsanvisningar Distribueras av: Mivita Läs igenom den här bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda din espressobryggare VIKTIGT: Du måste spara kaffebryggarens

Läs mer

Din manual PHILIPS ROYAL HD 8930

Din manual PHILIPS ROYAL HD 8930 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för PHILIPS ROYAL HD 8930. Du hittar svar på alla dina frågor i PHILIPS ROYAL HD 8930 instruktionsbok

Läs mer

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE HN 12362 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla

Läs mer

Hairdryer. Register your product and get support at. HP4935/00. Användarhandbok

Hairdryer. Register your product and get support at.   HP4935/00. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4935/00 Användarhandbok Svenska Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips! Genom att registrera din produkt

Läs mer

Register your product and get support at Hairdryer HP8260. SV Användarhandbok

Register your product and get support at   Hairdryer HP8260. SV Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8260 SV Användarhandbok Svenska 1 Introduktion Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips! Genom att registrera

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031

B R U K S A N V I S N I N G. Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 B R U K S A N V I S N I N G Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 1 Värmemadrass Artikelnummer 7580-1031 Värmemadrassen har 4 olika värmenivåer och har timer där automatisk avstänging kan väljas mellan

Läs mer

BESKRIVNING AV MASKINEN

BESKRIVNING AV MASKINEN S Läs denna bruksanvisning noggrant innan du installerar och använder maskinen. Det är enda sättet att uppnå optimala resultat och maximal driftssäkerhet. BESKRIVNING AV MASKINEN (se figur på sid. 3) Följande

Läs mer

CITRUS JUICER CJ 7280

CITRUS JUICER CJ 7280 SV CITRUS JUICER CJ 7280 H A G B F E C D 3 SÄKERHET OCH INSTÄLLNINGAR Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund av

Läs mer