BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring"

Transkript

1 BMW -serien Touring När du älskar att köra BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

2 Innehåll BMW -serie Touring Exteriör Interiör Teknik BMW Effi cientdynamics BMW Effi cientdynamics BMW Effi cientdynamics Edition Motorer Säkerhet Aktiv styrning xdrive BMW ConnectedDrive Säkerhet Utrustning Färger Editioner Standard- extrautrustning Tekniska data BMW Originaltillbehör BMW Individual BMW Service Finansiering Hur fullkomlig en bil är, visar sig i samspelet mellan alla dess starka sidor. I BMW -serie Touring med Effi cient Dynamics är dessa sammanfogade till en elegant helhet, som väcker entusiasm och uppmärksamhet på alla områden. Njut av det sportigt suveräna utseendet. Låt dig inspireras av det eleganta linjespelet och av den frihet som fl exibiliteten och mångsidigheten hos denna bil erbjuder. Upplev varje dag på ett nytt sätt med en dynamik och en effektivitet som spränger gränser. BMW Touring Utrustning hos den visade modellen: Motor: Effekt: Fälgar: Lackering: Klädsel: Interiörlister: STYRKAN LIGGER I ALLA MÖJLIGHETER DEN ERBJUDER. BMW -cylindrig rak dieselmotor kw ( hk) " lättmetallfälgar Stjärneker med olika däckstorlek fram/bak Spacegrå metallic Läder Dakota Sadelbrun Aluminium finslipad BMW -SERIE TOURING MED EFFICIENT DYNAMICS. Information om bränsleförbrukning och CO -utsläpp fi nner du på sid.

3 Ett uttryck för full kraft. Den breda fronten med de två markanta profi llinjerna, den karakteristiska spoilern och de nyutformade dubbla runda strålkastarna och kylarens njurform visar direkt vad som ligger bakom utvecklingen av BMW -serie Touring: förmågan att vara vuxen alla utmaningar. Och eftersom den allra största utmaningen fi nns i vardagen, möter den även denna med sina speciella egenskaper: fängslande elegans, hög komfort och en outtömlig prestationsförmåga. Exteriör 04 05

4 Exteriör ACCELERATION SOM SNABBT BYGGER UPP LYCKOKÄNSLAN. MED EN EFFEKTIVITET SOM BEVARAR GLÄDJEN LÄNGE. För varje kilometer ger den högsta möjliga körglädje och ur varje droppe bränsle tar den ut all energi. Såväl de kraftfulla bensinmotorerna som de kultiverade dieselmotorerna arbetar enligt denna princip om maximal effektivitet. Tack vare en lång rad innovationer från det prisvinnande åtgärdspaket som vi kallar BMW Effi cientdynamics, kan BMW -serie Touring erbjuda höga prestanda med ett optimalt utnyttjande av drivmedlet. Därför kan till exempel BMW med en kombination av BMW TwinPower Turbo, direktinsprutning och den variabla ventilstyrningen Valvetronic visa upp ett enastående gott förhållande mellan motoreffekt och bränsleförbrukning något som inte minst på långa resor gör att du kan njuta helt och fullt av den fascinerande körglädjen.

5 Exteriör I FYSIKEN FINNS DET EN FORMEL FÖR KRAFTEN. PÅ VÄGEN HAR VI GETT DEN EN FORM. BMW -serie Touring förenar ett atletiskt yttre med köregenskaper som uppfyller alla tänkbara krav på dynamik, lättkördhet och väghållning. Grunden för detta är fördelningen av vikten på hjulaxlarna med i det närmaste :. BMW -serie Touring reagerar även spontant på alla rattrörelser och som förare får du direkt feedback från vägen. Den för BMW typiska bakhjulsdriften och det optimalt avstämda chassit möjliggör mycket precisa köregenskaper och hög körkomfort fördelar som inte minst visar sitt värde vid kurvkörning. BMW -serie Touring har alltid ett stadigt grepp på vägen. Den bredare spårvidden har också stor betydelse för körkomforten samtidigt som den ger BMW -serie Touring ett ännu kraftfullare utseende.

6 Exteriör En känsla av obesvärad trygghet är din ständiga följeslagare i BMW -serie Touring. Här sitter du i en extremt styv säkerhetskaross som är tillverkad av höghållfast stål. Om en kollision skulle inträffa skyddar defi nierade deformationszoner fram och bak, aktiva nackskydd för föraren och framsätespassageraren samt sex airbags mot skador. Visst behöver även en så dynamisk bil kunna erbjuda något lugnande.

7 Exteriör DU HAR ANSIKTSMUSKLER. OCH FYRA INSTRUMENT, SOM STIMULERAR DEM: RATT, KOPPLING, BROMSAR OCH GASPEDAL. Fler leenden per meter: I BMW -serie Touring upplever du den maximala körglädjen. Den möter vägen med en smidighet och balans som får dig att tappa andan och förvandlar motorns kraft till suverän drivning. Om situationen så kräver, får du stöd av den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC). Den registrerar en tendens till över- eller understyrning redan från början och griper in i styrningen av motorn och bromssystemet. Med extrautrustningens system för fyrhjulsdrift, xdrive kan du öka det redan suveräna väggreppet till en ännu högre nivå. Den steglösa fördelningen av drivmomentet mellan fram- och bakaxeln ger ett perfekt grepp på alla vägbanor. Som extrautrustning fi nns de adaptiva strålkastarna med variabel ljusfördelning, vilka optimalt anpassar ljuskäglan till bilens aktuella hastighet. Du har alltid full kontroll med en klar blick för körglädjen.

8 14 15 Exteriör FRAMÅTANDAN SER DU REDAN BAKIFRÅN. Den kraft som driver BMW -serie Touring uttrycks mycket tydligt i bilens breda, markant formgivna bakparti. De L-formade bakljusen med horisontala LED-ljusstavar och LED-blinkers ger ett tekniskt modernt intryck. Samtidigt fångar formspråket blicken och låter den sportigt eleganta karaktären få fritt spelrum. Ett formfulländat utseende som passar lika bra till vardags som när du lämnar vardagen bakom dig.

9 PERFEKT, NÄR DU VILL SAMLA NYA INTRYCK. OCH LÄMNA ETT GOTT EFTER DIG. Exteriör 16 17

10 Interiör DU KAN LUGNT KONCENTRERA DIG PÅ ANNAT. TACK VARE idrive. NÄR VI UTFORMADE DENNA FÖRARMILJÖ, KONCENTRERADE VI OSS PÅ DEN SOM SKA ANVÄNDA DEN. BMW -serie Touring är genomtänkt in i minsta detalj. För att du helt och fullt ska kunna koncentrera dig på vad som händer i trafi ken, fi nns alla reglage och instrument exakt där du förväntar dig att fi nna dem. För att göra hanteringen ännu enklare och kontrollen ännu säkrare, fi nns extrautrustningens hanteringssystem idrive. Med det centralt placerade kontrollreglaget för idrive och navigationssystemens Control Display sköter du bekvämt och intuitivt en lång rad funktioner. Nya generationens vidareutvecklade idrive kännetecknas av en mycket enkel menyhantering samt en klar och tydlig grafi k. Runt omkring kontrollreglaget fi nns knappar som är lätta att identifi era med handen, tack vare deras olika form. Du fi nner snabbt knappen för den sökta funktionen, utan att du behöver ta blicken från trafi ken. För ännu högre komfort har navigation Professional (bilden) en integrerad hårddisk för kartmaterial och ljuddata. Musik från en CD kan enkelt kopieras till denna hårddisk. Via extrautrustningens USB-anslutning på mittkonsolen kan du även ansluta till exempel din ipod till systemet. Med BMW ConnectedDrive står ytterligare möjligheter till förfogande, som uppkoppling till internet, så att du kan du vara i kontakt med omvärlden även när du är på väg. Om du önskar det i din BMW -serie Touring, vill säga.

11 20 21 Interiör KÄNSLAN AV ATT LÄMNA VARDAGEN BAKOM DIG, UPPLEVER DU HÄR VARJE DAG. BMW -serie Touring är en bil för människor med egna uppfattningar. Inte minst om den miljö, där de ska tillbringa sina resor. Och särskilt om hur deras välbefi nnande ska stiga, redan när de sätter sig i bilen. I kupéutrymmet i BMW -serie Touring väntar komfortabla stolar med ett optimalt sidostöd. Tack vare alla förvaringsfack och -ytor, fi nns det gott om plats i bilen. För att anpassa BMW -serie Touring exakt till dina önskemål, fi nns det ett omfattande program med klädslar och material som du kan välja ur. När det gäller färger för harmoniska kombinationer för lackeringen och interiören är valfriheten lika stor. Du bestämmer själv om du vill ha en sportig, klassisk eller modern utrustning. Det är bara en sak som du inte kan ändra på, när du utrustar din BMW: den höga kvaliteten. Invändig utrustning för den visade modellen: Klädsel: Läder Dakota Sadelbrun Interiörlister: Aluminium finslipad Övrig extrautrustning: Sportstolar för förare och framsätespassagerare, lädersportratt, klimatautomatik, navigation Professional, rökarpaket, fällbara nackskydd i baksätet, armstöd fram, individuellt justerbart, förvaringspaket, Harman Kardon Surround Sound System, ytterligare -voltsuttag

12 22 23 Interiör DU NJUTER AV RÖRELSEN FRAMÅT. DINA PASSAGERARE AV RÖRELSEFRIHETEN. Välbefi nnandets princip uttrycks på ett storslaget sätt i baksätet i BMW -serie Touring. Här har passagerarna gott om plats med god rörelsefrihet för ben, huvud och axlar. På detaljnivån fortsätter denna princip i den omsorgsfulla bearbetningen av alla material, den lätta tillgängligheten hos alla komfortfunktioner som ventilationsöppningarna i mittkonsolen fram och bak vilka även skapar ett lika angenämt klimat för baksätet (i kombination med extrautrustningens klimatautomatik). Allt har ett gemensamt syfte: att även de som inte sitter på den främre vänstra stolen ska kunna njuta av körglädjen.

13 Interiör MÖT DAGEN PÅ DITT EGET SÄTT. VAD DU ÄN FÖRVÄNTAR DIG AV DEN. Den generösa interiören i BMW -serie Touring ger en härlig upplevelse av rymlighet. Tack vare de stora möjligheterna att variera utrymmet kan det användas på många olika sätt och enkelt anpassas till dina aktuella önskemål. För större bagage kan du till exempel dela och fälla ner baksätets ryggstöd i förhållandet :. Vid helt nedfällt baksäte får du ett nästan helt slätt lastgolv. Med extrautrustningens bagagerumspaket får du tillgång till intelligenta förvaringslösningar, till exempel ett vändbart golv med utdragbart golvskydd, som kan vikas ut så att det skyddar stötfångaren vid lastning.

14 BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW EfficientDynamics BMW EFFICIENT DYNAMICS DRAR LITE OCH GER MYCKET. BMW EFFICIENT DYNAMICS FÖR BMW -SERIE TOURING MED EN BLICK. Som en konsekvens av den målinriktade strategin för hållbar utveckling, fokuserade BMW tidigt på effektiv bilkörning. BMW Effi cientdynamics är ett mångfaldigt prisbelönat paket av serietillverkade tekniska lösningar, som är inriktade på att sänka bränsleförbrukningen och minska avgasutsläppen med en samtidig ökning av kördynamiken. Sedan har BMW uppnått en sänkning av CO -utsläppen på % för våra nya bilar i Europa. Redan idag kan vi erbjuda modeller med ett utsläpp av CO på mindre än g/km. Till räknar BMW med att nå en ytterligare sänkning av CO -utsläppen med %. Olika koncept för drivningen, ett resultat: den typiska körglädjen hos BMW. Inom ramen för BMW Effi cientdynamics forskar vi vidare för att kunna erbjuda innovationer, som möjliggör en fri rörlighet utan utsläpp som skadar miljön. Den för BMW så centrala körglädjen vilar här på fyra grundpelare: Teknikpaket. Optimeringen av bilar med konventionell bensin- eller dieseldrift drivs konsekvent vidare. Ett omfattande paket med tekniska lösningar möjliggör minskning av bränsleförbrukning och utsläpp, med en samtidig ökning av dynamik och körglädje. Till dessa innovationer hör bl a BMW TwinPower Turbo-teknik, auto start/stopp-funktion och bromskraftåtervinning. BMW ActiveHybrid. Med de nya modellerna BMW ActiveHybrid ¹ och BMW ActiveHybrid samt den tidigare lanserade BMW ActiveHybrid har BMW ett brett urval av serietillverkade modeller med hybriddrivning på programmet. Alla modellerna förenar hög effektivitet med maximal dynamik. BMW ActiveE. Sedan fi nns en ny form av dynamik ute på vägar och gator: den helt elektriskt drivna BMW ActiveE har gjort sin debut tillverkad i en liten serie inom ramen för ett pilotprojekt. Därigenom banar BMW väg för morgondagens utsläppsfria bilkörning. BMW Hydrogen. BMW forskar vidare för att fi nna och utveckla alternativa koncept för framtiden, som till exempel drivning med vätgas. BMW i. Helt i linje med grundtankarna i BMW Effi cientdynamics utvecklar BMW nya visionära bilkoncept, som BMW i (Megacity Vehicle) och BMW i. Här används befi ntliga tekniska lösningar inom BMW Effi cientdynamics i kombination med nya lätta material som kolfi berkomposit och elektrisk drivning med kraftfull batteriteknik, som edrive-tekniken. Med fokus på hållbar utveckling genom hela tillverkningskedjan och en rad nya tjänster för ökad rörelsefrihet, defi nierar BMW i synen på den individuella mobiliteten på ett nytt sätt. Läs mer på Direktinsprutning. För den senaste generationens direktinsprutning av bensinen är injektorerna placerade i tändstiftens omedelbara närhet. Bränslet sprutas in under högt tryck och med extrem precision. Genom den centrala placeringen av injektorerna fylls förbränningsrummet endast delvis med bränsle-luftblandningen. Detta innebär att motorn kan arbeta mycket magert i det vanligaste dellastområdet, vilket ger ett effektivare utnyttjande av bränslet. BMW TwinPower Turbo. Med denna innovativa turboladdning används två olika stora turboaggregat (335d) resp två rörs inströmning för ett TwinScrollaggregat (335i), för att på ett ytterst effektivt sätt återvinna energin hos avgaserna. Tillsammans med den helt variabla ventilstyrningen Valve tronic och direktinsprutning sänks förbrukningen samtidigt som motorns effekt ökar över hela varvtals området. Auto start/stopp-funktion. De -cylindriga modellerna med -stegad manuell växellåda har en automatisk avstängning av motorn när föraren trycker ner kopplingen och lägger växelspaken i friläge för att stanna bilen något som ofta sker, till exempel vid ett trafi kljus eller i en kö. När kopplingen trycks ner igen, startar motorn direkt. Detta leder till en betydande sänkning av bränsleförbrukningen, särskilt i stadstrafi k. Växelindikator. Att växla vid rätt tidpunkt är ett av de mest effektiva och samtidigt enklaste sätten att spara bränsle. Detta hjälper växelindikatorn till med i kombination med den manuella 6-stegade växellådan, genom att visa vilken växel föraren bör lägga in, för att kunna köra så effektivt som möjligt. Elektrisk servostyrning. Jämfört med vanliga, hydrauliska styrsystem använder den elektriska styrservon bara energi när den verkligen används. Vid en konstant rattinställning t ex vid körning på motorvägen är styrservons elektriska motor inte aktiv. Däck med lågt rullmotstånd. Under körning förändras hela tiden däckets form. Detta kostar energi och därigenom bränsleförbrukning. Genom användning av däck med lägre rullmotstånd, minskar denna energiförlust. Detta uppnår BMW tack vare däckens speciella konstruktion och användningen av speciella material för däcksidorna och den yta som har kontakt med vägbanan. Bromskraftåtervinning. Bromskraftåtervinning innebär att generatorn huvudsakligen genererar elektricitet, när föraren släpper upp gaspedalen eller bromsar kinetisk energi från motorbromsning, som hittills varit outnyttjad, omvandlas till elektricitet som lagras i batteriet. Vissa funktioner inom BMW EfficientDynamics är beroende av bilens utrustning och finns inte för alla modeller. Vänd dig till din BMW återförsäljare för närmare information om alla utrustningsdetaljer. Beräknad leverans från september.

15 28 29 BMW EfficientDynamics Edition EN MÄSTARE I EFFEKTIVITET: g CO /km. BMW Effi cientdynamics Edition. BMW har sänkt bränsleförbrukningen hos sina bilar med %. Detta har varit möjligt tack vare teknikpaketet BMW Effi cientdynamics, som vunnit fl era utmärkelser. Detta rymmer inte bara ett antal enskilda åtgärder, utan är framför allt ett sammanhållet paket, med till varandra avstämda tekniska lösningar. Syftet med detta är att sänka bränsleförbrukningen och CO -utsläppet och samtidigt öka körglädjen. BMW Effi cientdynamics Edition är en ny milstolpe på denna väg. Tack vare en optimerad aerodynamik, med bl a innovativa fälgar med lägre luftmotstånd (bilden nedan) och en sänkning av chassit med mm uppnår denna vägvisande bil en genomsnittlig bränsleförbrukning på, liter för mils körning och ett CO -utsläpp på endast g/km. Dessa värden uppnås genom en ändring av motorns karakteristik, en anpassad bakaxelutväxling och däck med lågt rullmotstånd samt en optimerad växel indikator, utan att på minsta sätt göra avkall på körglädjen. Tvärtom: BMW Effi cientdynamics Edition utvecklar en effekt på kw ( hk) för verkligt sportig körning. Mer om BMW Effi cientdynamics Edition fi nner du på " lättmetallfälgar Streamline, J x, däck / R. 1 Finns nu även i kombination med Edition Exclusive och Edition Lifestyle. 2 BMW 320d Effi cientdynamics Edition är godkänd som miljöbil enligt Transportstyrelsens miljöbilsdefi nition. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW 320d Effi cientdynamics Edition 4,3l/100 km (114 g CO 2 /km) 120 kw (163 hk)

16 Motorer Vridmoment (Nm) Vridmoment (Nm) Motoreffekt (kw) Motoreffekt (kw) Varvtal (varv/min) Vridmomentstark: Den raka -cylindriga motorn i BMW ger redan från varv/min ett enastående kraftfullt vridmoment på Nm, vilket finns tillgängligt över ett varvtalsområde upp till varv/min. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. MARATONSPRINTERN. För våra bensinmotorer handlar det först och främst om hög motoreffekt med effektiv bränsleförbrukning. Detta blir möjligt genom standardutrustningens åtgärdspaket vilket ökar körglädjen, samtidigt som det sänker bränsleförbrukningen och utsläppet: BMW Effi cientdynamics. För BMW -serie Touring används till exempel den modernaste direktinsprutningen. Här är injektorerna centralt placerade i förbränningskammaren och uppfyller bara en del av förbränningsrummet med en blandning av bensin och luft. Detta möjliggör en speciellt mager förbränning i dellastområdet (ej ). Bromskraftåtervinningen, auto start/stopp-funktionen, växelindikatorn och den intelligenta lättviktstekniken sparar ytterligare bränsle. BMW är den första biltillverkaren som erbjuder denna miljö- och energisparande standardutrustning. BMW. Denna raka -cylindriga BMW TwinPower Turbo-motor har ett enastående förhållande mellan motoreffekt och bränsleförbrukning. Tack vare ett paket med innovationer som kombinerar ett TwinScroll-turboaggregat med Valvetronic och direktinsprutning, levererar den ett enormt vridmoment praktiskt taget direkt från start. Redan vid varv/min står Nm till förfogande. Motorn drar spontant och utan ansträngning upp till varv/min. Direktinsprutningen och Dubbel-VANOS bidrar till en maximal motoreffekt på kw ( hk) ur tre liters cylindervolym. Bränsleförbrukningen ligger på, liter för mils blandad körning. Accelerationen från till km/h visar rena sportvagnsvärden:, sekunder. Toppfarten är elektroniskt begränsad till km/h. BMW. Snabb uppbyggnad av motorns styrka och en varvvillighet, som inte upphör förrän vid sportiga varv/min kännetecknar den na raka -cylindriga motor med direktinsprutning. Ur tre liters cylindervolym utvecklar motorn imponerande kw ( hk), vilket ger bilen en acceleration från till km/h på, sekunder. Det maximala vrid momentet på Nm uppnår den vid varv/min och toppfarten är elektroniskt begränsad till km/h. Den genomsnittliga bränsleförbrukningen ligger på, liter för mils körning. BMW. Den lugna gången hos denna raka -cylindriga motor med direktinsprutning bygger på en effekt på kw ( hk). Den högeffektiva motorn, som är tillverkad av aluminium och magnesium, har Dubbel- VANOS vilket ger ett idealiskt vridmomentförlopp. Accelerationen går från stillastående till km/h på, sekunder, den maximala hastigheten är km/h och den genomsnittliga bränsleförbrukningen ligger på, liter för mils körning. BMW. Den -cylindriga motorn med direktinsprutning går till verket med imponerande effektivitet. Injektorerna sprutar in bränslet under högt tryck för optimal förbränning i de tekniskt optimalt utformade förbränningsrummen. Motorns effekt på kw ( hk) ger en acceleration på, sekunder från till km/h och en maximal hastighet på km/h. Bränsleförbrukningen är, liter för mils blandad körning. BMW. Denna varvvilliga -cylindriga motor med direktinsprutning övertygar med sina kw ( hk), vilket ger en acceleration på, sekunder från till km/h och en maximal hastighet på km/h. Något som imponerar minst lika mycket är bränsleförbrukningen, som ligger på, liter för mils blandad körning. BMW. Ekonomisk och effektiv är denna -cylindriga motor med direktinsprutning. kw ( hk) ger en acceleration från till km/h på, sekunder och en toppfart på km/h. Bränsleförbrukningen är, liter för mils blandad körning. Information om bränsleförbrukning och CO -värden fi nner du på sidorna. cientdynamics För -cylindriga modeller i kombination med -stegad manuell växellåda. Endast i kombination med -stegad manuell växellåda.

17 Motorer NM. ETT BRA MÅTT PÅ RENODLAD LYCKA. Dieselmotorerna från BMW räknas till de sportigaste och mest bränslesnåla i världen. Med tredje generationens Common Rail-teknik förenas lugn gång och effektivitet med hög dynamik och varvvillighet. Det revolutionerande och omfattande innovationspaketet BMW Effi cientdynamics ökar effektiviteten ytterligare och ökar samtidigt körglädjen. Auto start/ stopp-funktionen, växelindikatorn, bromskraftåtervinningen och fl era andra tekniska åtgärder sänker bränsleförbrukningen och minskar därigenom avgasutsläppen. Standardutrustningens dieselpartikelfi lter ger dessutom utsläpp som är nästan helt fritt från fasta partiklar över bilens hela livslängd. BMW. Dieselmotorer fi nns av olika slag. Men det är bara några få, som innebär en ny måttstock. Med BMW TwinPower Turbo förfogar BMW över en innovation, som gör denna raka -cylindriga motor unik: dynamisk, varvvillig, kraftfull. Vid låga varvtal reagerar den snabbt och spontant, vid högre ställer den hela sin kraft till förfogande. kw ( hk) och ett maximalt vridmoment på Nm vid varv/min gör BMW till en av världens sportigaste dieselmodeller. Hastigheten är elektroniskt maximerad till km/h och accelerationen till km/h går på, sekunder. Här möts maximal effekt och minimal bränsleförbrukning: i genomsnitt drar den bara, liter för mils körning. BMW. Denna motor visar på ett imponerande sätt hur hög motoreffekt man kan hämta ur en dieselmotor. Redan vid varv/min överför den raka -cylindriga motorn med kw ( hk) imponerande Nm till vevaxeln. Detta innebär en enastående segdragningsförmåga och suveräna köregenskaper: För accelerationen från till km/h behövs bara, sekunder och toppfarten ligger på km/h. Bränsleförbrukningen är, liter för mils blandad körning. BMW. Denna raka -cylindriga dieselmotor övertygar med sin elasticitet och lugna gång. Det maximala vridmomentet på Nm uppnås redan vid varv/min. Tillsammans med en motor effekt på kw ( hk) ger denna starka motor en acceleration från till km/h på, sekunder och en toppfart på km/h. I genomsnitt drar den bara, liter för mils körning. BMW. Med en motoreffekt på kw ( hk) utvecklar den -cylindriga dieselmotorn sin kraft elastiskt och effektivt, med en acceleration från till km/h på, sekunder. Det maximala vridmomentet är Nm vid varv/min. Den jämna gången är påtaglig ända upp till toppfarten km/h. Med ett lugn som även omfattar bränsleförbrukningen på endast, liter för mils blandad körning. BMW Effi cientdynamics Edition. Den, liter stora motorn med kw ( hk) är en milstolpe när det gäller låga värden för bränsleförbrukning och CO -utsläpp. Tack vare ett paket bestående av tekniska lösningar som är väl avstämda till varandra, t ex ändrad karakteristik för motorn och en optimerad växelindikator, förbrukar denna motor bara, liter för mils blandad körning. BMW. En -cylindrig dieselmotor som bevisar att lugn gång och goda prestanda inte behöver utesluta varandra. Accelerationen till km/h går på, sekunder. Med en motoreffekt på kw ( hk) når den en toppfart på km/h. Bränsleförbrukningen är endast, liter för mils blandad körning, tack vare den synnerligen effektiva insprutningstekniken. BMW. Denna motor med, liters cylindervolym utvecklar sin effekt på kw ( hk) kraftfullt och elastiskt. Accelerationen från till km/h går på, sekunder och den når lugnt och stabilt toppfarten på km/h. Det maximala vridmomentet på Nm uppnås redan vid varv/min. Den genomsnittliga bränsleförbrukningen för mils körning ligger på, liter. Information om bränsleförbrukning och CO -utsläpp fi nns på sid. För -cylindriga modeller med -stegad manuell växellåda. Endast i kombination med -stegad manuell växellåda. cientdynamics BMW, med -stegad manuell växellåda och BMW EfficientDynamics Edition är godkända som miljöbilar enligt Transportstyrelsens miljöbilsdefinition. Vridmoment (Nm) Vridmoment (Nm) Varvtal (varv/min) Motoreffekt (kw) Motoreffekt (kw) Brant stigning: Strax över tomgångsvarvet sätter BMW TwinPower Turbo i BMW in sin fulla kraft. Redan vid varv/min uppnås det maximala vridmomentet på Nm. Utan tvekan en dieselmotor med en enorm styrka. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

18 Säkerhet Aktiv styrning xdrive LJUSARE TIDER: BELYSNINGSTEKNIKEN HOS BMW -SERIE TOURING. MED xdrive FÖR FYRHJULSDRIFT TAR DU DIG FRAM, HELT OBEROENDE AV VAD SOM KORSAR DIN VÄG. Redan i dagsljus anar man fördelarna med belysningstekniken hos BMW -serie Touring. De dubbla runda strålkastarna har fått en form med en teknisk och kraftfull utstrålning. De markerade ljusringarna fungerar som parkeringsljus samt vid xenonstrålkastare även som varselljus på dagen. Men ännu viktigare än den fascinerande designen är den höga säkerhet, som är ett resultat av den moderna belysningstekniken. Extrautrustningens adaptiva strålkastare (i kombination med xenonstrålkastare) belyser vägbanan på ett optimalt sätt i alla körsituationer. Strålkastarna styrs av sensorer som anpassar dem till kurvans förlopp, så att ljuskäglan alltid följer vägen. Till detta kommer kurvbelysningen som vid tvära svängar belyser ett område som ligger upp till grader vid sidan om bilen. Därigenom kan man tidigare och tydligare uppfatta närvaron av fotgängare, cyklister och andra vägtrafi kanter. I samband med de adaptiva strålkastarna fi nns funktionen variabel ljusfördelning, vilken sörjer för en bredare eller längre belysning av vägbanan, på ett sätt som är anpassat till den aktuella hastigheten. Extrautrustningens helljus assistent växlar automatiskt mellan hel- och halvljuset vid möte och förändringar i den omgivande belysningen. Detta avlastar föraren så att det blir lättare att koncentrera sig på körningen. Dessutom stöder BMW -serie Touring inte bara föraren vid en häftig inbromsning lyser de adaptiva bromsljusen starkare, för att snabbt och tydligt varna bakomvarande trafi kanter. Designen hos de L-formade bakljusen med sina horisontella LED-ljusstavar och LED-blinkers har också en nästan magisk förmåga att dra blickarna till sig. Fördelning av kraften mellan bakaxeln och framaxeln En plötslig regnskur, leriga spår på vägen, våta löv eller kraftiga snöfall: Situationer som i normala fall kan göra körningen besvärlig, bemästrar BMW -serie Touring med extrautrustningens xdrive på ett suveränt sätt. Det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift, xdrive, förenar fördelarna hos ett blixtsnabbt reagerande fyrhjulsdriftsystem med den vägvisande dynamiken hos BMW -serie Touring. Därigenom blir den redan så överlägsna väghållningen och riktningsstabiliteten lyft till en ännu högre nivå på besvärligt underlag och i dåligt väder. xdrive kontrollerar kontinuerligt data från bilens elektroniska system som hjulens rotationshastighet, styrvinkeln, girningsgraden eller motorns vridmoment och fördelar drivmomentet steglöst efter behov mellan fram- och bakaxeln. Dessa elektroniska data talar också om när bilen Under körning kontrollerar xdrive kontinuerligt data från bilens elektroniska system som hjulens rotationshastighet, styrvinkeln, girningsgraden eller motorns drivmoment. Ur detta avläser systemet om det måste ingripa och fördelar i så fall blixtsnabbt drivkraften på ett optimalt sätt mellan framoch bakaxeln beroende på den aktuella situationen. kan följa den väg som anges via styrningen eller när det uppstår tendenser till över- eller understyrning. När framhjulen vid snabb kurvkörning förskjuts mot kurvans utsida och det alltså fi nns risk för understyrning leder den elektroniskt styrda lamellkopplingen på några bråkdelar av en sekund drivmomentet från framaxeln till bakaxeln och förhindrar därigenom understyrningen redan från början. Det innebär också att du kan njuta helt och fullt av dynamiken hos BMW -serie Touring för en körglädje utan gräns. xdrive fi nns som extrautrustning för modellerna,,, och av -serie Touring. Adaptiva strålkastare: strålkastarens ljuskägla följer kurvans förlopp. Kurvbelysningen ger bättre belysning mot sidan vid tvära svängar. Landsvägs-/stadsbelysning: effektivare belysning av vägkanten. Motorvägsbelysning: ökar strålkastarnas räckvidd. STYRNING MED ANPASSNINGSFÖRMÅGA. BMW AKTIV STYRNING. Det perfekta samarbetet mellan styrning och chassi ger BMW -serie Touring en smidighet och lättkördhet som söker sin like. Men det allra bästa är att det kan bli ännu bättre: med extrautrustningens aktiva styrning för de -cylindriga modellerna (ej tillgänglig för modeller med xdrive). Denna anpassar styrkraften och servoeffekten till den aktuella hastig heten. Konkret uttryckt betyder detta att vid körning i det lägre eller mellersta hastighetsområdet reagerar styrningen mer direkt. Detta innebär inte bara ökad körglädje på vägar med många kurvor även parkering och manövrering på trånga ytor underlättas. Det räcker med två varv på ratten för att vrida hjulen från det yttersta vänsterläget till det yttersta högerläget. När du kör med högre hastighet till exempel på motorvägen överförs styrningen mer indirekt för en säkrare körkänsla och exakt spårhållning. Dessutom svarar den aktiva styrningen genom motverkande styrning, till exempel när bilen hotar att råka i sladd vid inbromsning på underlag med olika friktion för hjulen något som ytter ligare ökar säkerheten. Även den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) optimerar körstabiliteten och väggreppet hos BMW -serie Touring. Den reagerar när bilen hotar att förlora stabiliteten och hjälper till med att hålla bilen på rätt och säker kurs. Om systemets högkänsliga sensorer upplever att ett hjul börjar spinna loss, ingriper DSC i motorregleringen och bromssystemet och minskar drivmomentet respektive bromsar in det aktuella hjulet för att stabilisera bilen. I kombination med den intelligenta lättviktstekniken och fördelningen av axeltrycket med :, den perfekta avstämningen av chassit och den höga vridstyvheten uppstår köregenskaper, som håller dig på rätt spår i alla situationer.

19 BMW ConnectedDrive In touch with your world. BMW ConnectedDrive Komfort. Comfort Access. Med extrautrustningens Comfort Access kan du bekvämt öppna, starta och låsa bilen utan att hålla fjärrkont rollen i handen. När man rör vid dörrhandtagen på förar- eller passagerarsidan eller vid bakluckans grepplist, avläses fjärrkontrollens identitet via radiokommunikation. Så fort den identifi erats och godkänts, öppnar centrallåset dörrarna eller bakluckan. När fjärrkontrollen även identifi erats av någon av antennerna i kupéutrymmet kan du starta motorn med Start/Stopp-knappen. BMW CONNECTED DRIVE FÖR MER KOMFORT, INFOTAINMENT OCH SÄKERHET. För varje dag blir vi allt mer knutna till vår omvärld. För den som kör en BMW, är det helt normalt, att även i bilen kunna kommunicera med vänner och kolleger, och alltid följa med i det aktuella skeendet, med full kontroll över situationen. Inom ramen för vårt koncept BMW ConnectedDrive har vi samlat innovativa produkter och tjänster, vilka genom att göra bilen till en del av det stora nätverket, gör det möjligt för de åkande att hålla kontakt med omvärlden, inklusive det som sker i trafi ken. Infotainment. Bluetooth-förberedelse Professional. Använd den tid du tillbringar i bilen ännu mer effektivt. Med denna extrautrustning kan du i kombination med navigator och lämplig telefon¹ koppla upp dig med funktionen Offi ce till kontoret för information om möten, samtal och kontakter. Informationen visas på Control Display. Med Bluetooth Audio Streaming kan du trådlöst spela upp musik från Bluetooth-anpassad utrustning¹. Du kan även bekvämt hantera ditt personliga musikbibliotek med kontrollreglaget för idrive. BMW PlugIn. Med din iphone och extrautrustningen BMW Apps är du ständigt uppdaterad i din BMW. Genom BMW PlugIn kan du utan omställning direkt använda de bekanta ipod-menyerna på Control Display och utnyttja de utökade funktionerna för musikuppspelning, som t ex Genius-mixar och visning av albumomslag. Även när du i framtiden uppdaterar programvaran i din iphone med utökade ipod-funktioner, kan du genast använda dessa i bilen. Med denna gränssnittsteknik blir den integrerade användningen av mobil utrustning i bilen ännu bekvämare, säkrare och mer innovativ. BMW Connected app. Nu kan du använda appar i din BMW. Med extrautrustningen BMW Apps, en iphone och den kostnadsfria appen BMW Connected från Apple App Store är det slut med långtråkiga radioprogram, och du kan alltid hålla kontakten med dina vänner och kolleger. Via idrive kan du bekvämt välja bland webbradio stationer från hela världen eller visa de senaste meddelandena från ditt Facebook- eller Twitterkonto på Control Display. Och detta är bara början, det kommer snart fl er funktioner och appar. Mobil nätsamverkan på ett nytt sätt. BMW Vision ConnectedDrive är en visionär roadster, som väcker starka känslor redan första gången man ser den. De dynamiska, fl ytande linjerna leder blicken från den markanta fronten över den långsträckta motorhuven till en helt unik komposition: en syntes mellan exteriör och interiör. De tre områdena i interiören symboliserar var sitt temaområde inom BMW ConnectedDrive komfort, infotainment och säkerhet. De olika funktionerna för varje område markeras med ljuslister i olika färger, genom vilka information som omvandlats till ljus pulserar. Mer information om denna konceptbil och andra forskningsprojekt fi nns hos det nya Future Lab. Säkerhet. Helljusassistent. Ingen oavsiktlig bländning längre extrautrustningens helljusassistent avläser ljuskällor i omgivningen och växlar beroende på trafi ksituationen automatiskt mellan hel- och halvljuset. När systemet är aktivt, övervakar en kamera på innerbackspegelns baksida trafi ken och ljusförhållandena. Beroende på informationen från kameran, avgör assistenten om hel ljuset kan vara tänt. Vid mötande eller förbipasserande fordon samt vid tillräcklig allmänbelysning växlas automatiskt till halvljus. Information om lämplig utrustning fi nns på

20 Säkerhet SÄKERHET BETYDER FÖR OSS: ATT VARA FÖRBEREDD PÅ DET SOM INTE GÅR ATT FÖRUTSE. I trafi ken går det inte att förutse vad som ska hända. Men vi vet hur man bäst förbereder sig på det oväntade: med högeffektiva säkerhetssystem. I BMW -serie Touring är passagerarna omgivna av en stabil och mycket styv kaross i laminerat stål. Detta säkerhetsutrymme har defi nierade deformationszoner fram och bak, vilka fångar upp och leder bort deformationsenergin vid en kollision. Dessutom skyddas föraren och framsätespassageraren av aktiva nackskydd. Om ett annat fordon skulle köra på BMW -serie Touring bakifrån, trycks nackskydden framåt och minimerar därigenom risken för pisksnärtskada. Vid en sammanstötning fälls pedalerna i fotutrymmet bort för att skydda benen. Till den omfattande utrustning som minskar skaderisken för de åkande hör också sex airbags. Den genomgående huvudairbagen fälls vid behov upp ända från kupéutrymmets främre del och till baksätet och täcker därigenom helt dörrarnas fönsterytor. Dessutom skyddar den mot splitter och andra inträngande föremål vid en påkörning från sidan. Även om man inte kan veta vad som kan hända, är säkerheten i BMW -serie Touring den högsta möjliga, om det händer. Sex airbags skyddar de åkande vid en olycka. Den genomgående huvudairbagen täcker helt dörrarnas fönsterytor. Därigenom blir skyddet optimalt vid en sidokollision, samtidigt som splitter hindras från att tränga in i kupéutrymmet.

BMW 3 -SERIE SEDAN. GLÄDJE ÄR DEN DRIVANDE KRAFTEN. BMW Effi cientdynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW 3 -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.

BMW 3 -SERIE SEDAN. GLÄDJE ÄR DEN DRIVANDE KRAFTEN. BMW Effi cientdynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW 3 -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw. BMW 3 -serien Sedan www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW 3 -SERIE SEDAN. GLÄDJE ÄR DEN DRIVANDE KRAFTEN. BMW Effi cientdynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BÅDE SPORTIG OCH ELEGANT PÅ SAMMA

Läs mer

NYA BMW -SERIE GRAN TURISMO. DEN FÖRSTA I SITT SLAG. BMW

NYA BMW -SERIE GRAN TURISMO. DEN FÖRSTA I SITT SLAG. BMW NYA BMW -SERIE GRAN TURISMO. DEN FÖRSTA I SITT SLAG. BMW När du älskar att köra Nya BMW 5-serie Gran Turismo. Den första i sitt slag. Elegans, rymd och variation här handlar det om och, inte om eller.

Läs mer

BMW -SERIE SEDAN. SKÖNHETEN TAR SIG NYA UTTRYCK. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.

BMW -SERIE SEDAN. SKÖNHETEN TAR SIG NYA UTTRYCK. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw. BMW -serien Sedan www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. SKÖNHETEN TAR SIG NYA UTTRYCK. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. IDEALISK FORM BYGGER PÅ IDÉER. Skönhet,

Läs mer

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige!

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! Eftersom BMW, enligt det oberoende tjänstebilsförlaget Ynnor, ökar mest bland tjänstebilar i Sverige, så vet vi att allt fler får sina tjänstebilsdrömmar uppfyllda.

Läs mer

BMW -SERIE TOURING. ENASTÅENDE. MÅNGSIDIG. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring. www.bmw.se www.bmw.

BMW -SERIE TOURING. ENASTÅENDE. MÅNGSIDIG. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring. www.bmw.se www.bmw. BMW -serien Touring www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE TOURING. ENASTÅENDE. MÅNGSIDIG. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. DET ÄR BARA DU SJÄLV SOM SÄTTER GRÄNSERNA.

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. FÖR ETT LIV FULLT AV MÖJLIGHETER.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. FÖR ETT LIV FULLT AV MÖJLIGHETER. BMW X www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW X. FÖR ETT LIV FULLT AV MÖJLIGHETER. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. ÄLSKAR FRIHETEN LIKA MYCKET SOM DU. De bästa historierna

Läs mer

BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING.

BMW -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. BMW -serien Sedan www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. ENASTÅENDE. STILSÄKER. Ledare VARJE ÖGONBLICK ÄR HELT PERFEKT. Ledstjärnan

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW X. ENASTÅENDE ANNORLUNDA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW X. ENASTÅENDE ANNORLUNDA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW X www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW X. ENASTÅENDE ANNORLUNDA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. ANDRA FÖLJER STANDARD. EN SÄTTER DEN. Det fi nns knappast några vägar,

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning

Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Bygg din bil, Steg 5. Sammanfattning Skriv ut sida Modell: Saab 9-3 SportCombi 2.0t BioPower 200 hk SEK 291 800 Exteriör & Interiör: Jet Black SEK 6 900 Läder/textilklädsel "Sport", Black Lättmetallfälg

Läs mer

Price List Prislista BMW 7-Series BMW X1

Price List Prislista BMW 7-Series BMW X1 Price List Prislista BMW 7-Series Giltig från 1 mars 2012 När du älskar att köra Modellpriser Rekommenderat ca pris Fordonsskatt Modell Motor Motorvolym (cm3) Motor effekt (Hk) CO2- emission g/km Bränsleförbrukning

Läs mer

BMW EFFICIENT DYNAMICS.

BMW EFFICIENT DYNAMICS. BMW EfficientDynamics www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW EFFICIENT DYNAMICS. MORGONDAGENS TEKNIK SOM STANDARD REDAN IDAG. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW EfficientDynamics

Läs mer

PRISLISTA. BMW 1-serie 5dr. BMW 1-Serie 5dr. När du älskar att köra. Gilltig från 1 juli 2015

PRISLISTA. BMW 1-serie 5dr. BMW 1-Serie 5dr. När du älskar att köra. Gilltig från 1 juli 2015 PRISLISTA. Gilltig från 1 juli 2015 BMW 1-Serie 5dr När du älskar att köra MODELLPRISER. Modell Motor Motorvolym cm 3 Motor effekt Hk Vridmoment Nm CO 2 - utsläpp g/km * Bränsleförbrukning Blandad l/100km

Läs mer

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl

Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl VOLVO FH16 MER ÄN PRESTANDA Många lastbilar är till synes lika. Men inte Volvo FH16! Den har ett antal andra dimensioner som ingen annan lastbil har. Massivt vridmoment som fl yttar bil och last oavsett

Läs mer

NYA BMW -SERIE GRAN TOURER.

NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. BMW -serien Gran Tourer www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL

Läs mer

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten

Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten Kör ekonomiskt utan att ge avkall på effektiviteten De nya transportbilarsmodellerna håller priserna och kostnaderna i styr Volkswagen utvecklar sina transportbilar så att de i allt högre grad ska beakta

Läs mer

Två bröder testar BMW-familjens senaste tillskott: nya BMW 1-serien i Urban Line- och. Sport Line-utförande

Två bröder testar BMW-familjens senaste tillskott: nya BMW 1-serien i Urban Line- och. Sport Line-utförande vå ör n Två bröder testar BMW-familjens senaste tillskott: nya BMW 1-serien i Urban Line- och Sport Lineutförande. Freddie och Adam Lund: två bröder med sin bas i London. Den ene en urban kulturknutte,

Läs mer

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga*

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* Kia Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden en liten bil med stora utrymmen. Genom

Läs mer

Kompakta mått stor personlighet

Kompakta mått stor personlighet 02 Kompakta mått stor personlighet Liten bil som gör stort intryck Med nya Kia Picanto får du en bil med stil och personlighet. Trots det lilla formatet bjuder den på en elegans och komfort som man inte

Läs mer

Volvo Personvagnar AB

Volvo Personvagnar AB Volvo Personvagnar AB C30 Electric Annelie Gustavsson, Produkt chef Page 1 Drive towards zero Varför elektrifiering C30 Electric Utmaningar Page 2 Drive Towards Zero Vision : Att konstruera bilar som inte

Läs mer

En liten bil med stora utrymmen

En liten bil med stora utrymmen Nya Kia 1 design En liten bil med stora utrymmen Kia Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden en liten bil med stora utrymmen. Genom att Venga är

Läs mer

PRISLISTA. BMW i8. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i8. BMW i - Born Electric.

PRISLISTA. BMW i8. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i8. BMW i - Born Electric. PRISLISTA.. Gilltig från 1 juli 2014. BMW i - Born Electric. Modellpriser Grundpris Model kod Rek. pris Pure Impulse 2Z21 1 359 000 Teknisk data Model kod NM CO2- utsläpp g/km Räckvidd (el) km Räckvidd

Läs mer

PRISLISTA. BMW i3. Gilltig från 1 september 2013. BMW i3. BMW i - Born Electric.

PRISLISTA. BMW i3. Gilltig från 1 september 2013. BMW i3. BMW i - Born Electric. PRISLISTA.. Gilltig från 1 september 2013. BMW i - Born Electric. Modellpriser Grundpris Model kod Rek. pris IZ21 IZ41 339 900 375 900 Teknisk data Model kod Motor Effekt kw Vridmoment NM Svängradie m

Läs mer

TILLBEHÖR transportbilar

TILLBEHÖR transportbilar TILLBEHÖR transportbilar BIPPER PARTNER EXPERT BOXER Bipper 1 2 12 13 14 1. farthållare Hjälper dig att hålla konstant och rätt hastighet. Förbättrar komfort och bränsleekonomi särskilt vid längre bilfärder.

Läs mer

Prius Plug-in Hybrid

Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid Prius Plug-in Hybrid. Bilen som är det bästa av två världar både en elbil och en hybrid i ett med mycket låg bränsleförbrukning och lågt koldioxidutsläpp. Tack vare de tekniskt framstående

Läs mer

Nya Opel Corsa Enjoy Modellår 2016 - Utgåva 2015-10-16 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms

Nya Opel Corsa Enjoy Modellår 2016 - Utgåva 2015-10-16 Alla rekommenderade cirkapriser visas i kr inkl. moms Nya Opel Corsa Enjoy år 216 Utgåva 215116 l/1 km CO2 g/km Vägskatt (215) Kamrem eller Enjoy Corsa Enjoy 3dörrars/5dörrars Ord. Kampanjpris 1.4 ECOTEC 9 hk MT5 5,2/5,2 121/122 58/62 8/8 Kedja 14 129 9 1.4

Läs mer

BMW M5. När du älskar att köra NYA BMW M. ÖVERLÄGSEN PÅ ALLA SÄTT.

BMW M5. När du älskar att köra NYA BMW M. ÖVERLÄGSEN PÅ ALLA SÄTT. BMW M5 När du älskar att köra NYA BMW M. ÖVERLÄGSEN PÅ ALLA SÄTT. Ledare LEDARSKAP. Vridmoment, segdragningsförmåga och dynamik: nya BMW M uttrycker fysisk styrka rakt igenom. Kompromisslös auktoritet

Läs mer

Mercedes-Benz Vans. V-Klass. Mercedes-Benz Transportbilar hösten 2015. Familjens nya tjänstebil. Paket Executive. Paket Business.

Mercedes-Benz Vans. V-Klass. Mercedes-Benz Transportbilar hösten 2015. Familjens nya tjänstebil. Paket Executive. Paket Business. Pris inkl. moms från: Billån+1 från: Leasing+1 från: Förmånsvärde2 från: Alltid med Edition: V220 SE Edition lång (163 hk) V220 Avantgarde Edition lång (163 hk) 463.900 kr 4.505 kr/mån 3.595 kr/mån 3.100

Läs mer

BMW M5. När du älskar att köra BMW M. ÖVERLÄGSEN PÅ ALLA SÄTT.

BMW M5. När du älskar att köra BMW M. ÖVERLÄGSEN PÅ ALLA SÄTT. BMW M5 När du älskar att köra BMW M. ÖVERLÄGSEN PÅ ALLA SÄTT. Ledare LEDARSKAP. Vridmoment, segdragningsförmåga och dynamik: BMW M uttrycker fysisk styrka rakt igenom. Kompromisslös auktoritet ger den

Läs mer

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se Auris Touring Sports Premiär i augusti 2013 www.toyota.se Auris Touring Sports Det är många som har längtat efter en ny C-klasskombi från Toyota och efter sommaren är den här, nya Auris Touring Sports.

Läs mer

BMW M Coupé BMW M Sedan. När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN.

BMW M Coupé BMW M Sedan. När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN. BMW M Coupé BMW M Sedan När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN. HÄR FINNS DET MER ATT HÄMTA. NYA BMW M4 COUPÉ. NYA BMW M3 SEDAN. MÄNNISKA. MASKIN. MAXEFFEKT. DE BESKRIVNA MODELLERNA. BMW

Läs mer

Originaltillbehör. Civic. Hybrid

Originaltillbehör. Civic. Hybrid Originaltillbehör Civic Hybrid 02 03 Gör ett unikt val Med Civic Hybrid kan du fatta ett grönt beslut, utan att behöva kompromissa med stil, komfort och prestanda. Det är det som gör Civic Hybrid speciell.

Läs mer

BMW M5. När du älskar att köra BMW M. ÖVERLÄGSEN.

BMW M5. När du älskar att köra BMW M. ÖVERLÄGSEN. BMW M5 När du älskar att köra BMW M. ÖVERLÄGSEN. Ledare LEDARSKAP. Vridmoment, segdragningsförmåga och dynamik: BMW M uttrycker fysisk styrka rakt igenom. Kompromisslös auktoritet ger den en unik position

Läs mer

Be MINI. MINI Countryman.

Be MINI. MINI Countryman. Be MINI. MINI Countryman. INNEHÅLL: INTRODUKTION MINI Countryman 04 Koncept och säkerhet 22 Exteriör och interiör 26 Kommunikation och teknik 30 Lackering och klädsel 32 Tillbehör 36 TEKNISK ÖVERBLICK

Läs mer

Provkör och njut vårt sparprogram.

Provkör och njut vårt sparprogram. Vårt sparprogram, innehåll: Modell Effekt Br. förbr. CO 2 /km Pris från Audi A3 1.6 TDIe 105 hk/250 Nm 4,1 l/100 km 109 g 206.800 kr Audi A3 1.6e 102 hk/148 Nm 6,8 l/100 km* 162 g* 187.500 kr Audi A4 2.0

Läs mer

VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST?

VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST? VILKEN PEUGEOT PASSAR DIG BÄST? MÖT EN NY GENERATION PEUGEOT. De senaste åren har vi målmedvetet arbetat med att ta Peugeot till en högre nivå i alla led. Kvalitet, komfort och design har givetvis varit

Läs mer

Pressen hyllar nya Passat GTE

Pressen hyllar nya Passat GTE Pressen hyllar nya Passat GTE En laddhybrid har nog aldrig varit så attraktiv som nu. Bytbil.com, 28 augusti Grönare mil med bil är svårt att finna i den här populära klassen. TT (Nyhetsbyrå), november

Läs mer

Eco driving, på svenska sparsam körning, är en körteknik som kan ge 10-20% lägre bränsleförbrukning.

Eco driving, på svenska sparsam körning, är en körteknik som kan ge 10-20% lägre bränsleförbrukning. Sparsam körning Eco driving, på svenska sparsam körning, är en körteknik som kan ge 10-20% lägre bränsleförbrukning. men det finns flera sätt att spara bränsle och miljö! Bilens egenskaper Bilen har en

Läs mer

Kampanj-prislista Renault Trafic

Kampanj-prislista Renault Trafic Kampanj-prislista Renault Trafic Kampanjmodeller HK Växellåda L1H1 T27 L1H1 T29 L2H1 T29 Trafic Base Line 1.6 dci Single Turbo Inkl. manuell luftkonditionering, bränslevärmare, tidur samt genomlastninglucka

Läs mer

harmoni elegans utseende

harmoni elegans utseende Crossover Stor Frihet 28 29 harmoni elegans utseende En helt unik modell som med sina atletiska drag och sin rymliga elegans alltid är beredd. Med stora glasytor runt bilen är det lätt för föraren att

Läs mer

HÅLLBARHET PÅ VÄG. ANLEDNINGARNA TILL ATT VI UTSETTS TILL DEN LEDANDE BILTILLVERKAREN PÅ HÅLLBARHET I DOW JONES SUSTAINABILITY INDEX 9 ÅR AV 10.

HÅLLBARHET PÅ VÄG. ANLEDNINGARNA TILL ATT VI UTSETTS TILL DEN LEDANDE BILTILLVERKAREN PÅ HÅLLBARHET I DOW JONES SUSTAINABILITY INDEX 9 ÅR AV 10. Hållbarhet på väg. www.bmw.se När du älskar att köra HÅLLBARHET PÅ VÄG. ANLEDNINGARNA TILL ATT VI UTSETTS TILL DEN LEDANDE BILTILLVERKAREN PÅ HÅLLBARHET I DOW JONES SUSTAINABILITY INDEX 9 ÅR AV 10. LEDANDE

Läs mer

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN BILIA GROUP MOTORSHOW

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN BILIA GROUP MOTORSHOW HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN BILIA GROUP Bilia Group MOTORSHOW BMW X4. ETT ELEGANT KRAFTUTTRYCK. VÄRLDENS FÖRSTA BMW X4. PREMIÄR 12 JULI BMW X4 sticker ut i alla lägen. Dess extroverta design som

Läs mer

Varje deltagare får fem liter bensin. Michael Caspers från BMW Förarutbildning häller sin ranson i den tomma tanken på en BMW 530i.

Varje deltagare får fem liter bensin. Michael Caspers från BMW Förarutbildning häller sin ranson i den tomma tanken på en BMW 530i. Varje deltagare får fem liter bensin. Michael Caspers från BMW Förarutbildning häller sin ranson i den tomma tanken på en BMW 530i. EfficientDynamics Special 5 liter, 272 hk, 6 cylindrar Hur långt kan

Läs mer

Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris

Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris Audi unite Q5 Totalpris 368 100 SEK Produktnr. Beskrivning Pris Q5 Motor 8RB0Q9\1 2.0 TDI clean diesel quattro 6-växlad Power: 110(150) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad körning: 5,6 l CO2-utsläpp: 147

Läs mer

Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation

Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation Saab 9-3 Aero Sedan 2014 Bilspecifikation 2014-02-14 Sida 1 av 5 Standardutrustning Kupé och Interiör Läderklädd sportratt, ställbar i höjd- och längdled Sportstolar i läderklädsel Elmanövrerade och eluppvärmda

Läs mer

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga*

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* Kia Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden en liten bil med stora utrymmen. Genom

Läs mer

A4 Avant. A4 Avant. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris

A4 Avant. A4 Avant. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris Audi unite A4 Avant Totalpris 323 600 SEK Produktnr. Beskrivning Pris A4 Avant Motor 8K50QC\0 2.0 TDI clean diesel 6-växlad Power: 110(150) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad körning: 4,6 l CO2-utsläpp:

Läs mer

SCANIA TOURING. Välkommen ombord

SCANIA TOURING. Välkommen ombord Välkommen ombord Berätta om din verksamhet Möt Scania Touring. Med sin kraftfullt formade exteriör är den här allsidiga turistbussen skapad för att motsvara kraven för charter trafik och reguljärtrafik

Läs mer

FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81.

FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81. FÖRHANDSINFORMATION TILL VOLVO-ÄGARE OM NYA VOLVO '81. VOL-V-O får snart premiär hos landets alla Volvohandlare. Se efter i din lokala tidning för exakt tid och dag. Då är du hjärtligt välkommen in för

Läs mer

Nissan e NV200 Skåp. Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407

Nissan e NV200 Skåp. Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407 Nissan e NV200 Priser, utrustning, specifikationer, färger 23.05.14 SE 20C 0407 Prislista Drivning Motor Växellåda Utrustningsnivå Cirkapris exkl. Moms SEK 25% moms SEK Rek. cirkapris SEK Framhjulsdrift

Läs mer

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Ideen bewegen mehr > PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Våra rehabprodukter AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 72458 Albstadt Tel: 0 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35 www.aat-online.de

Läs mer

BMW -serien -dörrars. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW -SERIEN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING.

BMW -serien -dörrars. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW -SERIEN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. BMW -serien -dörrars www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW -SERIEN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. /:"#.8 4&3*&/ #&3Ö340.-*7&54+Ä-75 #BMWstories BMW står för körglädje.

Läs mer

BMW 3-serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW 3-SERIE SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING.

BMW 3-serien Sedan. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW 3-SERIE SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. BMW 3-serien Sedan www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW 3-SERIE SEDAN. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. HELT ENKELT ENASTÅENDE. BMW 3-serie Sedan är en vinnartyp på alla

Läs mer

BMW i. När du älskar NYA. BMW i8

BMW i. När du älskar NYA. BMW i8 BMW i När du älskar Freude att am köra Fahren NYA BMW i8 THE MOST PROGRESSIVE SPORTS CAR. BMW i. FRAMTIDENS MOBILITET. Världen är i ständig rörelse. Vi är själva i rörelse. Och rörelsen för alltid med

Läs mer

Nya Honda Jazz. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 www.honda.se

Nya Honda Jazz. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö Telefon 040-38 07 00 www.honda.se Nya Honda Jazz Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifikationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda som översiktlig

Läs mer

10 punkter för grönare bilkörning

10 punkter för grönare bilkörning Kampanjen Gör Bilen Grönare syftar till att reducera bilarnas negativa effekt på miljön och hjälpa förarna att tänka och köra grönt. 10 punkter för grönare bilkörning Köp grönt en bil med låga koldioxidutsläpp

Läs mer

Nya Suzuki Swift 4X4, unik i klassen

Nya Suzuki Swift 4X4, unik i klassen Nya Suzuki Swift 4X4, unik i klassen Suzukis bästsäljares efterträdare nya Swift nu i ny version med fyrhjulsdrift. Fjärde generationen Suzuki Swift, som introducerades i Sverige i september i fjol, kommer

Läs mer

Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki

Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki Nya Swift den nya, sportiga kompaktmodellen från Suzuki Suzuki presenterar efterföljaren till sin bästsäljare den helt nya Swift. Med Swift lanserade Suzuki 1983 en modell som kommit att bli synonym med

Läs mer

BMW X5. BMW ORIGINALTILLBEHÖR.

BMW X5. BMW ORIGINALTILLBEHÖR. BMW X5 Prislista gäller fr o m mars 20 När du älskar att köra BMW X5. BMW ORIGINALTILLBEHÖR. GLÄDJE RYMMER OÄNDLIGA MÖJLIGHETER. 02 Innehåll Prislista 1. 2. 3. Index Lättmetallfälgar översikt Produktbeskrivningar

Läs mer

Scania Active Prediction ny farthållare sparar bränsle med hjälp av GPS

Scania Active Prediction ny farthållare sparar bränsle med hjälp av GPS PRESS info P11Z01SE / Per-Erik Nordström 2 december 2011 Scania Active Prediction ny farthållare sparar bränsle med hjälp av GPS Scania blir först med en ny avancerad farthållare som använder GPS för att

Läs mer

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen

Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Varje droppe räknas! Vi kan inte göra något åt dieselpriset, men vi kan minska förbrukningen Teknikerna har lyckats med det som länge verkade vara omöjligt: att minska bränsleförbrukningen men ändå uppfylla

Läs mer

Utgåva 2. Cross Caddy

Utgåva 2. Cross Caddy Utgåva 2 Cross Caddy Cross Caddy Life 03 Cross Caddy Life lockar till äventyr med sitt tuffa ut seende. Designat underredsskydd i silver och svarta skärm breddare ger distinkt off-road-prägel. Första intrycket

Läs mer

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4 51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Nyhet: Mover TE R4 Manöversystem Enkel och bekväm resa Med Truma blir varje utflykt en semester De bästa platserna är ofta de mest svårtillgängliga.

Läs mer

PRISLISTA. BMW 6-serie. BMW 6-serie Coupé Cabriolet Gran Coupé. När du älskar att köra. Gilltig från 1 mars 2015

PRISLISTA. BMW 6-serie. BMW 6-serie Coupé Cabriolet Gran Coupé. När du älskar att köra. Gilltig från 1 mars 2015 PRISLISTA. Gilltig från 1 mars 2015 BMW 6-serie Coupé Cabriolet Gran Coupé När du älskar att köra MODELLPRISER. Modell Motor Motorvolym cm 3 Motor effekt Hk Vridmoment Nm CO 2 - utsläpp g/km * Bränsleförbrukning

Läs mer

BMW CONNECTED DRIVE. ENASTÅENDE SAMVERKAN MELLAN FÖRARE, BIL OCH OMVÄRLD. In touch with your world. BMW ConnectedDrive. www.bmw.se www.bmw.

BMW CONNECTED DRIVE. ENASTÅENDE SAMVERKAN MELLAN FÖRARE, BIL OCH OMVÄRLD. In touch with your world. BMW ConnectedDrive. www.bmw.se www.bmw. BMW ConnectedDrive www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW CONNECTED DRIVE. ENASTÅENDE SAMVERKAN MELLAN FÖRARE, BIL OCH OMVÄRLD. BMW ConnectedDrive In touch with your world. BMW Vision ConnectedDrive

Läs mer

Premiär för Mazda2 och Mazda6 på Stockholm Lifestyle Motor Show

Premiär för Mazda2 och Mazda6 på Stockholm Lifestyle Motor Show Premiär för Mazda2 och Mazda6 på Stockholm Lifestyle Motor Show 03.15/15.01.20/PL Mazda lanserar inte mindre än fem nya bilmodeller under 2015. Två av dem, Mazda2 och Mazda6, finns med på Stockholm Lifestyle

Läs mer

NY RENAULT TRAFIC DUBBELHYTT. Prislista och Tillval

NY RENAULT TRAFIC DUBBELHYTT. Prislista och Tillval NY RENAULT TRAFIC DUBBELHYTT lista och Tillval PRISER Kod Engine Norm Växellåda Storlek HK exkl moms DC1E2 212SB6 1,6 R9M FAP Twin Turbo S/S EURO5 6-vxl manuell (PF6) L2 H1 120 hp 282 000 kr DC1E2 212SA6

Läs mer

BMW M Coupé Cabriolet. När du älskar att köra BMW M. COUPÉ OCH CABRIOLET. FORMFULLÄNDAD KRAFT.

BMW M Coupé Cabriolet. När du älskar att köra BMW M. COUPÉ OCH CABRIOLET. FORMFULLÄNDAD KRAFT. BMW M Coupé Cabriolet När du älskar att köra BMW M. COUPÉ OCH CABRIOLET. FORMFULLÄNDAD KRAFT. HK RENODLAD EXTRAVAGANS. När fulländad estetik och kompromisslösa motorsportgener strålar samman, är en sak

Läs mer

quick Guide VÄLKOMMEN TILL DIN NYA VOLVO!

quick Guide VÄLKOMMEN TILL DIN NYA VOLVO! volvo S80 quick Guide VÄLKOMMEN TILL DIN NYA VOLVO! Att lära känna din nya bil är en spännande upplevelse. Titta igenom denna Quick Guide så kommer du att tycka ännu bättre om din nya Volvo. Detaljerad

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW X. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW X. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. BMW X www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW X. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. #.89 &55&-&("/5,3"'56553:$, #BMWstories BMW står för körglädje. Och det bästa är att alla

Läs mer

New Thinking. New Possibilities.

New Thinking. New Possibilities. Modellbroschyr 10 New Thinking. New Possibilities. Vi på Hyundai har en passion: vi vill vi skapa bilar som överträffar dina förväntningar. Vi tittar inte på hur saker är, utan på hur de borde vara. Vi

Läs mer

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet.

BMW X5. När Sheer du älskar. www.bmw.com. allt annat än statisk elektricitet. Annons Hela denna bilaga är en annons från BMW Annons BMW The all-new i BMW X5 www.bmw.com När Sheer du älskar Driving att köra Pleasure allt annat än statisk elektricitet. BILEN SOM ÄR BYGGD AV KOL ISTÄLLET

Läs mer

reflexer Visa dig med

reflexer Visa dig med Reflexer måste bytas ut Reflexer håller inte hur länge som helst. Den normala livslängden är ungefär tre år. Förmågan att reflektera påverkas negativt av smuts, repor och andra skador. Därför måste reflexerna

Läs mer

quick Guide Web Edition VÄLKOMMEN TILL DIN NYA VOLVO!

quick Guide Web Edition VÄLKOMMEN TILL DIN NYA VOLVO! volvo S80 quick Guide Web Edition VÄLKOMMEN TILL DIN NYA VOLVO! Att lära känna din nya bil är en spännande upplevelse. Titta igenom denna Quick Guide så kommer du att tycka ännu bättre om din nya Volvo.

Läs mer

reflexer Visa dig med

reflexer Visa dig med Reflexer måste bytas ut Reflexer håller inte hur länge som helst. Den normala livslängden är ungefär tre år. Förmågan att reflektera påverkas negativt av smuts, repor och andra skador. Därför måste reflexerna

Läs mer

Alto. Vill du ha mer information? Specifikationer Utrustning. April 2009

Alto. Vill du ha mer information? Specifikationer Utrustning. April 2009 Vill du ha mer information? Titta på www.suzuki.se om du vill ha mer information om Alto och om din närmaste Suzukiåterförsäljare. Modellerna som visas i den här utgåvan kan avvika från det verkliga utförandet.

Läs mer

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd

4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd S 4-travel Delintegrerad med längsgående uppfällbar bädd Nya Dethleffs 4-travel Innovation möter design Det här hör också till 4-travel: elegant köksdel med gashäll med tre plattor och stora lådor. Särskild

Läs mer

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid

Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid Tillbehör Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid EXTERIÖR Sätt lite extra lyx på bilen du älskar Samtliga tillbehör exteriört är lackade i bilens färg. Främre nedre sidospoiler Sidokjol Bakre nedre sidospoiler

Läs mer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Wrangler MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2012 Gäller från 2012-03-09 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-03-09 Versioner Wrangler 2-dörrars 3.6 V6 AT5 284hk Wrangler Unlimited 4-dörrars

Läs mer

ryckigt Kör 28 PORSCHEMAG

ryckigt Kör 28 PORSCHEMAG PorscheMag17_28-33_Jarlmark.qxp:Layout1 11-03-03 Kör 12.59 Sida 28 ryckigt Vad går all bensin egentligen åt till när vi kör? Dagligen tar ingenjörerna hos Porsche väldigt avancerade beräkningar till hjälp

Läs mer

Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. FÖR MINI 3- OCH 5-DÖRRAR.

Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. FÖR MINI 3- OCH 5-DÖRRAR. Keep it MINI. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. FÖR MINI 3- OCH 5-DÖRRAR. BEHÅLL KÖRUPPLEVELSEN året runt. MINI Original-hjul är resultatet av de bästa kombinationerna av däck och fälgar. De är omsorgsfullt designade

Läs mer

72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET.

72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET. 72 HELINTEGRERADE Integra INSPIRATIONEN TILL NYA IDÉER ÄR ETT AV DE FINASTE SEMESTER- MÅLEN. INTEGRA GÖR REDAN VÄGEN DIT TILL MÅLET. Ljus, mycket plats, trygghet. Integra återspeglar samtidigt lusten till

Läs mer

Nissan e-nv200 Combi, Evalia

Nissan e-nv200 Combi, Evalia Nissan e-nv200 Combi, Evalia Priser, utrustning, specifikationer, färger Prislista Cirkapris exkl. 25% moms Rek. cirkapris Drivning Motor Växellåda Utrustningsnivå Moms SEK SEK SEK Combi-5 Efter 40.000

Läs mer

volvo V40 Lite som du Helt nya volvocars.se För att bygga din V40, hitta mer information eller närmaste återförsäljare, volvocars.

volvo V40 Lite som du Helt nya volvocars.se För att bygga din V40, hitta mer information eller närmaste återförsäljare, volvocars. För att bygga din V40, hitta mer information eller närmaste återförsäljare, gå in på: volvocars.se Helt nya volvo V40 Lite som du OBS! De bilar som visas i denna broschyr är i vissa fall extrautrustade.

Läs mer

Liten bil i stor stad

Liten bil i stor stad BIL / PROVKÖRNING Liten bil i stor stad Lilla up! klarar stresstestet i småbilarnas huvudstad alldeles galant. Aldrig har Roms gränder och gator med kullerstenar och branta backar känts så enkla att erövra.

Läs mer

LED LENSER * LED LENSER * P2 BM. Minilampan med snabb fokusering. Creating New Worlds of Light

LED LENSER * LED LENSER * P2 BM. Minilampan med snabb fokusering. Creating New Worlds of Light LENSER * Creating New Worlds of Light LENSER * P2 BM Minilampan med snabb fokusering High End Längd 103 mm Vikt 36 g Ljusflöde 16 lm* Batteri 1 x AAA 1,5 V Effekt 1,8 Wh*** Brinntid 7 h** Räckvidd 25 m*

Läs mer

Keep it MINI. MINI COUNTRYMAN och MINI Paceman. MINI ORIGINALTILLBEHÖR.

Keep it MINI. MINI COUNTRYMAN och MINI Paceman. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. Keep it MINI. MINI COUNTRYMAN och MINI Paceman. MINI ORIGINALTILLBEHÖR. EXTERIÖRDESIGN. VÄCKA UPPMÄRKSAMHET. På mörka smågator eller ute på de stora boulevarderna: redan anblicken av MINI Countryman eller

Läs mer

En god start på sommaren. Kör säkert med däck och fälg anpassade för din Mercedes-Benz.

En god start på sommaren. Kör säkert med däck och fälg anpassade för din Mercedes-Benz. En god start på sommaren. Kör säkert med däck och fälg anpassade för din Mercedes-Benz. Säsongsstart. Äntligen vår Dax att montera sommarhjulen på din Mercedes! Färdas säkert i alla väder under den varma

Läs mer

A4 Sedan. A4 Sedan. Audi Konfigurator. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris

A4 Sedan. A4 Sedan. Audi Konfigurator. Motor. Exteriör. Interiör. Produktnr. Beskrivning Pris Audi Konfigurator A4 Sedan Totalpris Per månad (Bilförmån) 463 100 SEK Per månad 3 165 SEK Produktnr. Beskrivning Pris A4 Sedan Motor 8K2069\0 2.0 TFSI quattro 6-växlad Power: 155(211) kw(hk) Bränsleförbrukning:

Läs mer

Microcar. News. innovation. DCI Révolution. www.microcar.se. Fabriqué en France

Microcar. News. innovation. DCI Révolution. www.microcar.se. Fabriqué en France Microcar NYHET Ny collection AV Microcar M8 Coffee & Chocolate innovation Ny MOTORTEKNIK DCI Révolution News wwwmicrocarse MICROCAR M8 FINNS NU MED AIRCONDITION Fabriqué en France excellence M 8 C&C fr

Läs mer

Vill du ha det riktigt bekvämt går du All-in.

Vill du ha det riktigt bekvämt går du All-in. Volkswagen Financial Services Finansiering. Försäkring. Mobilitet. Vill du ha det riktigt bekvämt går du All-in. All-in har utformats för att göra det så enkelt som möjligt för företag med en eller att

Läs mer

Stil och elegans. En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar.

Stil och elegans. En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar. Tillbehör 2 Stil och elegans En prisbelönt modell med en dynamisk och strömlinjeformad profil som förmedlar elegans och sportighet ur alla vinklar. Optima har den design och de egenskaper du förväntar

Läs mer

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut?

Varje stad kräver sin egen uträkning. Hur ser din kalkyl ut? SCANIA CITYWIDE Scania bedriver en aktiv produktutveckling och produktförbättring. Scania förbehåller sig därför rätten att utan föregående meddelande genomföra ändringar av konstruktioner, specifikationer,

Läs mer

Tillbehör Splash. Maj 2009

Tillbehör Splash. Maj 2009 Tillbehör Splash Maj 2009 Sportig och dynamisk GT-paket GT-paketet för Suzuki Splash består av: 00A5B-GTPAK-000 - Spoiler för bakluckan, lackerad i svart som standard - Del till främre stötfångaren som

Läs mer

stil bistro solid Vit ask

stil bistro solid Vit ask news Nyheter V vi människor är så olika. En del vill ha det allra senaste. Andra föredrar det mer traditionella. Därför har våra formgivare tagit fram ett stort och varierat sortiment. Oavsett om man bor

Läs mer

Prislista. Ford Transit Connect. Connect L1 Ambiente 1 Motor Växellåda Exkl moms. Connect L1 Trend 2 Motor Växellåda Exkl moms

Prislista. Ford Transit Connect. Connect L1 Ambiente 1 Motor Växellåda Exkl moms. Connect L1 Trend 2 Motor Växellåda Exkl moms Prislista Ford Transit Connect Connect L1 Ambiente 1 Motor Växellåda Exkl moms Ambiente 1.6TD075 M5 137.756:- Ambiente 1.0T 100 M6 137.756:- Ambiente 1.6TD095 M5 159.356:- Ambiente 1.5TD120 MPS 182.556:-

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE

ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE ANVÄNDARMANUAL E-GREEN MEDIO: P SERIE 1. Introduktion Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Produktbeskrivning 2.1 Ramnummer 3. Funktioner/innställningar 3.1 Batteri -/felindikator 3.2 Assistans funktion

Läs mer

NOVA PRO utdragssystem

NOVA PRO utdragssystem NOVA PRO utdragssystem Det kompletta programmet för lådor med precision och individualitet. www.grass.eu NOVA PRO utdragssystem Nova Pro Originalet Klassikern som inspirerar även morgondagens design. Hur

Läs mer

NISSAN NV400 SKÅP Working Star PRISLISTA 2014-11-12

NISSAN NV400 SKÅP Working Star PRISLISTA 2014-11-12 SE-18C-0489 NISSAN NV400 SKÅP PRISLISTA 2014-11-12 Ca-pris Moms Rekommenderat Lastvolym Växel- ex. Moms 25 % cirkapris Motor Effekt Version Model Chassis m³ låda SEK SEK SEK 2.3 dci DPF EURO5 125hp (92kW)

Läs mer

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden PRESSINFORMATION 2014-03- 05 Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för varierande nordiska förhållanden Hakka- skydd ger trygghet och garanterar att resan kan fortsätta vid en däckskada Nokian Hakka sommardäck

Läs mer