BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Touring"

Transkript

1 BMW -serien Touring När du älskar att köra BMW -SERIE TOURING. KÖRKÄNSLAN TAR GÄRNA SINA EGNA VÄGAR. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

2 Innehåll BMW -serie Touring Exteriör Interiör Teknik BMW Effi cientdynamics BMW Effi cientdynamics BMW Effi cientdynamics Edition Motorer Säkerhet Aktiv styrning xdrive BMW ConnectedDrive Säkerhet Utrustning Färger Editioner Standard- extrautrustning Tekniska data BMW Originaltillbehör BMW Individual BMW Service Finansiering Hur fullkomlig en bil är, visar sig i samspelet mellan alla dess starka sidor. I BMW -serie Touring med Effi cient Dynamics är dessa sammanfogade till en elegant helhet, som väcker entusiasm och uppmärksamhet på alla områden. Njut av det sportigt suveräna utseendet. Låt dig inspireras av det eleganta linjespelet och av den frihet som fl exibiliteten och mångsidigheten hos denna bil erbjuder. Upplev varje dag på ett nytt sätt med en dynamik och en effektivitet som spränger gränser. BMW Touring Utrustning hos den visade modellen: Motor: Effekt: Fälgar: Lackering: Klädsel: Interiörlister: STYRKAN LIGGER I ALLA MÖJLIGHETER DEN ERBJUDER. BMW -cylindrig rak dieselmotor kw ( hk) " lättmetallfälgar Stjärneker med olika däckstorlek fram/bak Spacegrå metallic Läder Dakota Sadelbrun Aluminium finslipad BMW -SERIE TOURING MED EFFICIENT DYNAMICS. Information om bränsleförbrukning och CO -utsläpp fi nner du på sid.

3 Ett uttryck för full kraft. Den breda fronten med de två markanta profi llinjerna, den karakteristiska spoilern och de nyutformade dubbla runda strålkastarna och kylarens njurform visar direkt vad som ligger bakom utvecklingen av BMW -serie Touring: förmågan att vara vuxen alla utmaningar. Och eftersom den allra största utmaningen fi nns i vardagen, möter den även denna med sina speciella egenskaper: fängslande elegans, hög komfort och en outtömlig prestationsförmåga. Exteriör 04 05

4 Exteriör ACCELERATION SOM SNABBT BYGGER UPP LYCKOKÄNSLAN. MED EN EFFEKTIVITET SOM BEVARAR GLÄDJEN LÄNGE. För varje kilometer ger den högsta möjliga körglädje och ur varje droppe bränsle tar den ut all energi. Såväl de kraftfulla bensinmotorerna som de kultiverade dieselmotorerna arbetar enligt denna princip om maximal effektivitet. Tack vare en lång rad innovationer från det prisvinnande åtgärdspaket som vi kallar BMW Effi cientdynamics, kan BMW -serie Touring erbjuda höga prestanda med ett optimalt utnyttjande av drivmedlet. Därför kan till exempel BMW med en kombination av BMW TwinPower Turbo, direktinsprutning och den variabla ventilstyrningen Valvetronic visa upp ett enastående gott förhållande mellan motoreffekt och bränsleförbrukning något som inte minst på långa resor gör att du kan njuta helt och fullt av den fascinerande körglädjen.

5 Exteriör I FYSIKEN FINNS DET EN FORMEL FÖR KRAFTEN. PÅ VÄGEN HAR VI GETT DEN EN FORM. BMW -serie Touring förenar ett atletiskt yttre med köregenskaper som uppfyller alla tänkbara krav på dynamik, lättkördhet och väghållning. Grunden för detta är fördelningen av vikten på hjulaxlarna med i det närmaste :. BMW -serie Touring reagerar även spontant på alla rattrörelser och som förare får du direkt feedback från vägen. Den för BMW typiska bakhjulsdriften och det optimalt avstämda chassit möjliggör mycket precisa köregenskaper och hög körkomfort fördelar som inte minst visar sitt värde vid kurvkörning. BMW -serie Touring har alltid ett stadigt grepp på vägen. Den bredare spårvidden har också stor betydelse för körkomforten samtidigt som den ger BMW -serie Touring ett ännu kraftfullare utseende.

6 Exteriör En känsla av obesvärad trygghet är din ständiga följeslagare i BMW -serie Touring. Här sitter du i en extremt styv säkerhetskaross som är tillverkad av höghållfast stål. Om en kollision skulle inträffa skyddar defi nierade deformationszoner fram och bak, aktiva nackskydd för föraren och framsätespassageraren samt sex airbags mot skador. Visst behöver även en så dynamisk bil kunna erbjuda något lugnande.

7 Exteriör DU HAR ANSIKTSMUSKLER. OCH FYRA INSTRUMENT, SOM STIMULERAR DEM: RATT, KOPPLING, BROMSAR OCH GASPEDAL. Fler leenden per meter: I BMW -serie Touring upplever du den maximala körglädjen. Den möter vägen med en smidighet och balans som får dig att tappa andan och förvandlar motorns kraft till suverän drivning. Om situationen så kräver, får du stöd av den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC). Den registrerar en tendens till över- eller understyrning redan från början och griper in i styrningen av motorn och bromssystemet. Med extrautrustningens system för fyrhjulsdrift, xdrive kan du öka det redan suveräna väggreppet till en ännu högre nivå. Den steglösa fördelningen av drivmomentet mellan fram- och bakaxeln ger ett perfekt grepp på alla vägbanor. Som extrautrustning fi nns de adaptiva strålkastarna med variabel ljusfördelning, vilka optimalt anpassar ljuskäglan till bilens aktuella hastighet. Du har alltid full kontroll med en klar blick för körglädjen.

8 14 15 Exteriör FRAMÅTANDAN SER DU REDAN BAKIFRÅN. Den kraft som driver BMW -serie Touring uttrycks mycket tydligt i bilens breda, markant formgivna bakparti. De L-formade bakljusen med horisontala LED-ljusstavar och LED-blinkers ger ett tekniskt modernt intryck. Samtidigt fångar formspråket blicken och låter den sportigt eleganta karaktären få fritt spelrum. Ett formfulländat utseende som passar lika bra till vardags som när du lämnar vardagen bakom dig.

9 PERFEKT, NÄR DU VILL SAMLA NYA INTRYCK. OCH LÄMNA ETT GOTT EFTER DIG. Exteriör 16 17

10 Interiör DU KAN LUGNT KONCENTRERA DIG PÅ ANNAT. TACK VARE idrive. NÄR VI UTFORMADE DENNA FÖRARMILJÖ, KONCENTRERADE VI OSS PÅ DEN SOM SKA ANVÄNDA DEN. BMW -serie Touring är genomtänkt in i minsta detalj. För att du helt och fullt ska kunna koncentrera dig på vad som händer i trafi ken, fi nns alla reglage och instrument exakt där du förväntar dig att fi nna dem. För att göra hanteringen ännu enklare och kontrollen ännu säkrare, fi nns extrautrustningens hanteringssystem idrive. Med det centralt placerade kontrollreglaget för idrive och navigationssystemens Control Display sköter du bekvämt och intuitivt en lång rad funktioner. Nya generationens vidareutvecklade idrive kännetecknas av en mycket enkel menyhantering samt en klar och tydlig grafi k. Runt omkring kontrollreglaget fi nns knappar som är lätta att identifi era med handen, tack vare deras olika form. Du fi nner snabbt knappen för den sökta funktionen, utan att du behöver ta blicken från trafi ken. För ännu högre komfort har navigation Professional (bilden) en integrerad hårddisk för kartmaterial och ljuddata. Musik från en CD kan enkelt kopieras till denna hårddisk. Via extrautrustningens USB-anslutning på mittkonsolen kan du även ansluta till exempel din ipod till systemet. Med BMW ConnectedDrive står ytterligare möjligheter till förfogande, som uppkoppling till internet, så att du kan du vara i kontakt med omvärlden även när du är på väg. Om du önskar det i din BMW -serie Touring, vill säga.

11 20 21 Interiör KÄNSLAN AV ATT LÄMNA VARDAGEN BAKOM DIG, UPPLEVER DU HÄR VARJE DAG. BMW -serie Touring är en bil för människor med egna uppfattningar. Inte minst om den miljö, där de ska tillbringa sina resor. Och särskilt om hur deras välbefi nnande ska stiga, redan när de sätter sig i bilen. I kupéutrymmet i BMW -serie Touring väntar komfortabla stolar med ett optimalt sidostöd. Tack vare alla förvaringsfack och -ytor, fi nns det gott om plats i bilen. För att anpassa BMW -serie Touring exakt till dina önskemål, fi nns det ett omfattande program med klädslar och material som du kan välja ur. När det gäller färger för harmoniska kombinationer för lackeringen och interiören är valfriheten lika stor. Du bestämmer själv om du vill ha en sportig, klassisk eller modern utrustning. Det är bara en sak som du inte kan ändra på, när du utrustar din BMW: den höga kvaliteten. Invändig utrustning för den visade modellen: Klädsel: Läder Dakota Sadelbrun Interiörlister: Aluminium finslipad Övrig extrautrustning: Sportstolar för förare och framsätespassagerare, lädersportratt, klimatautomatik, navigation Professional, rökarpaket, fällbara nackskydd i baksätet, armstöd fram, individuellt justerbart, förvaringspaket, Harman Kardon Surround Sound System, ytterligare -voltsuttag

12 22 23 Interiör DU NJUTER AV RÖRELSEN FRAMÅT. DINA PASSAGERARE AV RÖRELSEFRIHETEN. Välbefi nnandets princip uttrycks på ett storslaget sätt i baksätet i BMW -serie Touring. Här har passagerarna gott om plats med god rörelsefrihet för ben, huvud och axlar. På detaljnivån fortsätter denna princip i den omsorgsfulla bearbetningen av alla material, den lätta tillgängligheten hos alla komfortfunktioner som ventilationsöppningarna i mittkonsolen fram och bak vilka även skapar ett lika angenämt klimat för baksätet (i kombination med extrautrustningens klimatautomatik). Allt har ett gemensamt syfte: att även de som inte sitter på den främre vänstra stolen ska kunna njuta av körglädjen.

13 Interiör MÖT DAGEN PÅ DITT EGET SÄTT. VAD DU ÄN FÖRVÄNTAR DIG AV DEN. Den generösa interiören i BMW -serie Touring ger en härlig upplevelse av rymlighet. Tack vare de stora möjligheterna att variera utrymmet kan det användas på många olika sätt och enkelt anpassas till dina aktuella önskemål. För större bagage kan du till exempel dela och fälla ner baksätets ryggstöd i förhållandet :. Vid helt nedfällt baksäte får du ett nästan helt slätt lastgolv. Med extrautrustningens bagagerumspaket får du tillgång till intelligenta förvaringslösningar, till exempel ett vändbart golv med utdragbart golvskydd, som kan vikas ut så att det skyddar stötfångaren vid lastning.

14 BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW EfficientDynamics BMW EFFICIENT DYNAMICS DRAR LITE OCH GER MYCKET. BMW EFFICIENT DYNAMICS FÖR BMW -SERIE TOURING MED EN BLICK. Som en konsekvens av den målinriktade strategin för hållbar utveckling, fokuserade BMW tidigt på effektiv bilkörning. BMW Effi cientdynamics är ett mångfaldigt prisbelönat paket av serietillverkade tekniska lösningar, som är inriktade på att sänka bränsleförbrukningen och minska avgasutsläppen med en samtidig ökning av kördynamiken. Sedan har BMW uppnått en sänkning av CO -utsläppen på % för våra nya bilar i Europa. Redan idag kan vi erbjuda modeller med ett utsläpp av CO på mindre än g/km. Till räknar BMW med att nå en ytterligare sänkning av CO -utsläppen med %. Olika koncept för drivningen, ett resultat: den typiska körglädjen hos BMW. Inom ramen för BMW Effi cientdynamics forskar vi vidare för att kunna erbjuda innovationer, som möjliggör en fri rörlighet utan utsläpp som skadar miljön. Den för BMW så centrala körglädjen vilar här på fyra grundpelare: Teknikpaket. Optimeringen av bilar med konventionell bensin- eller dieseldrift drivs konsekvent vidare. Ett omfattande paket med tekniska lösningar möjliggör minskning av bränsleförbrukning och utsläpp, med en samtidig ökning av dynamik och körglädje. Till dessa innovationer hör bl a BMW TwinPower Turbo-teknik, auto start/stopp-funktion och bromskraftåtervinning. BMW ActiveHybrid. Med de nya modellerna BMW ActiveHybrid ¹ och BMW ActiveHybrid samt den tidigare lanserade BMW ActiveHybrid har BMW ett brett urval av serietillverkade modeller med hybriddrivning på programmet. Alla modellerna förenar hög effektivitet med maximal dynamik. BMW ActiveE. Sedan fi nns en ny form av dynamik ute på vägar och gator: den helt elektriskt drivna BMW ActiveE har gjort sin debut tillverkad i en liten serie inom ramen för ett pilotprojekt. Därigenom banar BMW väg för morgondagens utsläppsfria bilkörning. BMW Hydrogen. BMW forskar vidare för att fi nna och utveckla alternativa koncept för framtiden, som till exempel drivning med vätgas. BMW i. Helt i linje med grundtankarna i BMW Effi cientdynamics utvecklar BMW nya visionära bilkoncept, som BMW i (Megacity Vehicle) och BMW i. Här används befi ntliga tekniska lösningar inom BMW Effi cientdynamics i kombination med nya lätta material som kolfi berkomposit och elektrisk drivning med kraftfull batteriteknik, som edrive-tekniken. Med fokus på hållbar utveckling genom hela tillverkningskedjan och en rad nya tjänster för ökad rörelsefrihet, defi nierar BMW i synen på den individuella mobiliteten på ett nytt sätt. Läs mer på Direktinsprutning. För den senaste generationens direktinsprutning av bensinen är injektorerna placerade i tändstiftens omedelbara närhet. Bränslet sprutas in under högt tryck och med extrem precision. Genom den centrala placeringen av injektorerna fylls förbränningsrummet endast delvis med bränsle-luftblandningen. Detta innebär att motorn kan arbeta mycket magert i det vanligaste dellastområdet, vilket ger ett effektivare utnyttjande av bränslet. BMW TwinPower Turbo. Med denna innovativa turboladdning används två olika stora turboaggregat (335d) resp två rörs inströmning för ett TwinScrollaggregat (335i), för att på ett ytterst effektivt sätt återvinna energin hos avgaserna. Tillsammans med den helt variabla ventilstyrningen Valve tronic och direktinsprutning sänks förbrukningen samtidigt som motorns effekt ökar över hela varvtals området. Auto start/stopp-funktion. De -cylindriga modellerna med -stegad manuell växellåda har en automatisk avstängning av motorn när föraren trycker ner kopplingen och lägger växelspaken i friläge för att stanna bilen något som ofta sker, till exempel vid ett trafi kljus eller i en kö. När kopplingen trycks ner igen, startar motorn direkt. Detta leder till en betydande sänkning av bränsleförbrukningen, särskilt i stadstrafi k. Växelindikator. Att växla vid rätt tidpunkt är ett av de mest effektiva och samtidigt enklaste sätten att spara bränsle. Detta hjälper växelindikatorn till med i kombination med den manuella 6-stegade växellådan, genom att visa vilken växel föraren bör lägga in, för att kunna köra så effektivt som möjligt. Elektrisk servostyrning. Jämfört med vanliga, hydrauliska styrsystem använder den elektriska styrservon bara energi när den verkligen används. Vid en konstant rattinställning t ex vid körning på motorvägen är styrservons elektriska motor inte aktiv. Däck med lågt rullmotstånd. Under körning förändras hela tiden däckets form. Detta kostar energi och därigenom bränsleförbrukning. Genom användning av däck med lägre rullmotstånd, minskar denna energiförlust. Detta uppnår BMW tack vare däckens speciella konstruktion och användningen av speciella material för däcksidorna och den yta som har kontakt med vägbanan. Bromskraftåtervinning. Bromskraftåtervinning innebär att generatorn huvudsakligen genererar elektricitet, när föraren släpper upp gaspedalen eller bromsar kinetisk energi från motorbromsning, som hittills varit outnyttjad, omvandlas till elektricitet som lagras i batteriet. Vissa funktioner inom BMW EfficientDynamics är beroende av bilens utrustning och finns inte för alla modeller. Vänd dig till din BMW återförsäljare för närmare information om alla utrustningsdetaljer. Beräknad leverans från september.

15 28 29 BMW EfficientDynamics Edition EN MÄSTARE I EFFEKTIVITET: g CO /km. BMW Effi cientdynamics Edition. BMW har sänkt bränsleförbrukningen hos sina bilar med %. Detta har varit möjligt tack vare teknikpaketet BMW Effi cientdynamics, som vunnit fl era utmärkelser. Detta rymmer inte bara ett antal enskilda åtgärder, utan är framför allt ett sammanhållet paket, med till varandra avstämda tekniska lösningar. Syftet med detta är att sänka bränsleförbrukningen och CO -utsläppet och samtidigt öka körglädjen. BMW Effi cientdynamics Edition är en ny milstolpe på denna väg. Tack vare en optimerad aerodynamik, med bl a innovativa fälgar med lägre luftmotstånd (bilden nedan) och en sänkning av chassit med mm uppnår denna vägvisande bil en genomsnittlig bränsleförbrukning på, liter för mils körning och ett CO -utsläpp på endast g/km. Dessa värden uppnås genom en ändring av motorns karakteristik, en anpassad bakaxelutväxling och däck med lågt rullmotstånd samt en optimerad växel indikator, utan att på minsta sätt göra avkall på körglädjen. Tvärtom: BMW Effi cientdynamics Edition utvecklar en effekt på kw ( hk) för verkligt sportig körning. Mer om BMW Effi cientdynamics Edition fi nner du på " lättmetallfälgar Streamline, J x, däck / R. 1 Finns nu även i kombination med Edition Exclusive och Edition Lifestyle. 2 BMW 320d Effi cientdynamics Edition är godkänd som miljöbil enligt Transportstyrelsens miljöbilsdefi nition. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW 320d Effi cientdynamics Edition 4,3l/100 km (114 g CO 2 /km) 120 kw (163 hk)

16 Motorer Vridmoment (Nm) Vridmoment (Nm) Motoreffekt (kw) Motoreffekt (kw) Varvtal (varv/min) Vridmomentstark: Den raka -cylindriga motorn i BMW ger redan från varv/min ett enastående kraftfullt vridmoment på Nm, vilket finns tillgängligt över ett varvtalsområde upp till varv/min. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. MARATONSPRINTERN. För våra bensinmotorer handlar det först och främst om hög motoreffekt med effektiv bränsleförbrukning. Detta blir möjligt genom standardutrustningens åtgärdspaket vilket ökar körglädjen, samtidigt som det sänker bränsleförbrukningen och utsläppet: BMW Effi cientdynamics. För BMW -serie Touring används till exempel den modernaste direktinsprutningen. Här är injektorerna centralt placerade i förbränningskammaren och uppfyller bara en del av förbränningsrummet med en blandning av bensin och luft. Detta möjliggör en speciellt mager förbränning i dellastområdet (ej ). Bromskraftåtervinningen, auto start/stopp-funktionen, växelindikatorn och den intelligenta lättviktstekniken sparar ytterligare bränsle. BMW är den första biltillverkaren som erbjuder denna miljö- och energisparande standardutrustning. BMW. Denna raka -cylindriga BMW TwinPower Turbo-motor har ett enastående förhållande mellan motoreffekt och bränsleförbrukning. Tack vare ett paket med innovationer som kombinerar ett TwinScroll-turboaggregat med Valvetronic och direktinsprutning, levererar den ett enormt vridmoment praktiskt taget direkt från start. Redan vid varv/min står Nm till förfogande. Motorn drar spontant och utan ansträngning upp till varv/min. Direktinsprutningen och Dubbel-VANOS bidrar till en maximal motoreffekt på kw ( hk) ur tre liters cylindervolym. Bränsleförbrukningen ligger på, liter för mils blandad körning. Accelerationen från till km/h visar rena sportvagnsvärden:, sekunder. Toppfarten är elektroniskt begränsad till km/h. BMW. Snabb uppbyggnad av motorns styrka och en varvvillighet, som inte upphör förrän vid sportiga varv/min kännetecknar den na raka -cylindriga motor med direktinsprutning. Ur tre liters cylindervolym utvecklar motorn imponerande kw ( hk), vilket ger bilen en acceleration från till km/h på, sekunder. Det maximala vrid momentet på Nm uppnår den vid varv/min och toppfarten är elektroniskt begränsad till km/h. Den genomsnittliga bränsleförbrukningen ligger på, liter för mils körning. BMW. Den lugna gången hos denna raka -cylindriga motor med direktinsprutning bygger på en effekt på kw ( hk). Den högeffektiva motorn, som är tillverkad av aluminium och magnesium, har Dubbel- VANOS vilket ger ett idealiskt vridmomentförlopp. Accelerationen går från stillastående till km/h på, sekunder, den maximala hastigheten är km/h och den genomsnittliga bränsleförbrukningen ligger på, liter för mils körning. BMW. Den -cylindriga motorn med direktinsprutning går till verket med imponerande effektivitet. Injektorerna sprutar in bränslet under högt tryck för optimal förbränning i de tekniskt optimalt utformade förbränningsrummen. Motorns effekt på kw ( hk) ger en acceleration på, sekunder från till km/h och en maximal hastighet på km/h. Bränsleförbrukningen är, liter för mils blandad körning. BMW. Denna varvvilliga -cylindriga motor med direktinsprutning övertygar med sina kw ( hk), vilket ger en acceleration på, sekunder från till km/h och en maximal hastighet på km/h. Något som imponerar minst lika mycket är bränsleförbrukningen, som ligger på, liter för mils blandad körning. BMW. Ekonomisk och effektiv är denna -cylindriga motor med direktinsprutning. kw ( hk) ger en acceleration från till km/h på, sekunder och en toppfart på km/h. Bränsleförbrukningen är, liter för mils blandad körning. Information om bränsleförbrukning och CO -värden fi nner du på sidorna. cientdynamics För -cylindriga modeller i kombination med -stegad manuell växellåda. Endast i kombination med -stegad manuell växellåda.

17 Motorer NM. ETT BRA MÅTT PÅ RENODLAD LYCKA. Dieselmotorerna från BMW räknas till de sportigaste och mest bränslesnåla i världen. Med tredje generationens Common Rail-teknik förenas lugn gång och effektivitet med hög dynamik och varvvillighet. Det revolutionerande och omfattande innovationspaketet BMW Effi cientdynamics ökar effektiviteten ytterligare och ökar samtidigt körglädjen. Auto start/ stopp-funktionen, växelindikatorn, bromskraftåtervinningen och fl era andra tekniska åtgärder sänker bränsleförbrukningen och minskar därigenom avgasutsläppen. Standardutrustningens dieselpartikelfi lter ger dessutom utsläpp som är nästan helt fritt från fasta partiklar över bilens hela livslängd. BMW. Dieselmotorer fi nns av olika slag. Men det är bara några få, som innebär en ny måttstock. Med BMW TwinPower Turbo förfogar BMW över en innovation, som gör denna raka -cylindriga motor unik: dynamisk, varvvillig, kraftfull. Vid låga varvtal reagerar den snabbt och spontant, vid högre ställer den hela sin kraft till förfogande. kw ( hk) och ett maximalt vridmoment på Nm vid varv/min gör BMW till en av världens sportigaste dieselmodeller. Hastigheten är elektroniskt maximerad till km/h och accelerationen till km/h går på, sekunder. Här möts maximal effekt och minimal bränsleförbrukning: i genomsnitt drar den bara, liter för mils körning. BMW. Denna motor visar på ett imponerande sätt hur hög motoreffekt man kan hämta ur en dieselmotor. Redan vid varv/min överför den raka -cylindriga motorn med kw ( hk) imponerande Nm till vevaxeln. Detta innebär en enastående segdragningsförmåga och suveräna köregenskaper: För accelerationen från till km/h behövs bara, sekunder och toppfarten ligger på km/h. Bränsleförbrukningen är, liter för mils blandad körning. BMW. Denna raka -cylindriga dieselmotor övertygar med sin elasticitet och lugna gång. Det maximala vridmomentet på Nm uppnås redan vid varv/min. Tillsammans med en motor effekt på kw ( hk) ger denna starka motor en acceleration från till km/h på, sekunder och en toppfart på km/h. I genomsnitt drar den bara, liter för mils körning. BMW. Med en motoreffekt på kw ( hk) utvecklar den -cylindriga dieselmotorn sin kraft elastiskt och effektivt, med en acceleration från till km/h på, sekunder. Det maximala vridmomentet är Nm vid varv/min. Den jämna gången är påtaglig ända upp till toppfarten km/h. Med ett lugn som även omfattar bränsleförbrukningen på endast, liter för mils blandad körning. BMW Effi cientdynamics Edition. Den, liter stora motorn med kw ( hk) är en milstolpe när det gäller låga värden för bränsleförbrukning och CO -utsläpp. Tack vare ett paket bestående av tekniska lösningar som är väl avstämda till varandra, t ex ändrad karakteristik för motorn och en optimerad växelindikator, förbrukar denna motor bara, liter för mils blandad körning. BMW. En -cylindrig dieselmotor som bevisar att lugn gång och goda prestanda inte behöver utesluta varandra. Accelerationen till km/h går på, sekunder. Med en motoreffekt på kw ( hk) når den en toppfart på km/h. Bränsleförbrukningen är endast, liter för mils blandad körning, tack vare den synnerligen effektiva insprutningstekniken. BMW. Denna motor med, liters cylindervolym utvecklar sin effekt på kw ( hk) kraftfullt och elastiskt. Accelerationen från till km/h går på, sekunder och den når lugnt och stabilt toppfarten på km/h. Det maximala vridmomentet på Nm uppnås redan vid varv/min. Den genomsnittliga bränsleförbrukningen för mils körning ligger på, liter. Information om bränsleförbrukning och CO -utsläpp fi nns på sid. För -cylindriga modeller med -stegad manuell växellåda. Endast i kombination med -stegad manuell växellåda. cientdynamics BMW, med -stegad manuell växellåda och BMW EfficientDynamics Edition är godkända som miljöbilar enligt Transportstyrelsens miljöbilsdefinition. Vridmoment (Nm) Vridmoment (Nm) Varvtal (varv/min) Motoreffekt (kw) Motoreffekt (kw) Brant stigning: Strax över tomgångsvarvet sätter BMW TwinPower Turbo i BMW in sin fulla kraft. Redan vid varv/min uppnås det maximala vridmomentet på Nm. Utan tvekan en dieselmotor med en enorm styrka. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

18 Säkerhet Aktiv styrning xdrive LJUSARE TIDER: BELYSNINGSTEKNIKEN HOS BMW -SERIE TOURING. MED xdrive FÖR FYRHJULSDRIFT TAR DU DIG FRAM, HELT OBEROENDE AV VAD SOM KORSAR DIN VÄG. Redan i dagsljus anar man fördelarna med belysningstekniken hos BMW -serie Touring. De dubbla runda strålkastarna har fått en form med en teknisk och kraftfull utstrålning. De markerade ljusringarna fungerar som parkeringsljus samt vid xenonstrålkastare även som varselljus på dagen. Men ännu viktigare än den fascinerande designen är den höga säkerhet, som är ett resultat av den moderna belysningstekniken. Extrautrustningens adaptiva strålkastare (i kombination med xenonstrålkastare) belyser vägbanan på ett optimalt sätt i alla körsituationer. Strålkastarna styrs av sensorer som anpassar dem till kurvans förlopp, så att ljuskäglan alltid följer vägen. Till detta kommer kurvbelysningen som vid tvära svängar belyser ett område som ligger upp till grader vid sidan om bilen. Därigenom kan man tidigare och tydligare uppfatta närvaron av fotgängare, cyklister och andra vägtrafi kanter. I samband med de adaptiva strålkastarna fi nns funktionen variabel ljusfördelning, vilken sörjer för en bredare eller längre belysning av vägbanan, på ett sätt som är anpassat till den aktuella hastigheten. Extrautrustningens helljus assistent växlar automatiskt mellan hel- och halvljuset vid möte och förändringar i den omgivande belysningen. Detta avlastar föraren så att det blir lättare att koncentrera sig på körningen. Dessutom stöder BMW -serie Touring inte bara föraren vid en häftig inbromsning lyser de adaptiva bromsljusen starkare, för att snabbt och tydligt varna bakomvarande trafi kanter. Designen hos de L-formade bakljusen med sina horisontella LED-ljusstavar och LED-blinkers har också en nästan magisk förmåga att dra blickarna till sig. Fördelning av kraften mellan bakaxeln och framaxeln En plötslig regnskur, leriga spår på vägen, våta löv eller kraftiga snöfall: Situationer som i normala fall kan göra körningen besvärlig, bemästrar BMW -serie Touring med extrautrustningens xdrive på ett suveränt sätt. Det intelligenta systemet för fyrhjulsdrift, xdrive, förenar fördelarna hos ett blixtsnabbt reagerande fyrhjulsdriftsystem med den vägvisande dynamiken hos BMW -serie Touring. Därigenom blir den redan så överlägsna väghållningen och riktningsstabiliteten lyft till en ännu högre nivå på besvärligt underlag och i dåligt väder. xdrive kontrollerar kontinuerligt data från bilens elektroniska system som hjulens rotationshastighet, styrvinkeln, girningsgraden eller motorns vridmoment och fördelar drivmomentet steglöst efter behov mellan fram- och bakaxeln. Dessa elektroniska data talar också om när bilen Under körning kontrollerar xdrive kontinuerligt data från bilens elektroniska system som hjulens rotationshastighet, styrvinkeln, girningsgraden eller motorns drivmoment. Ur detta avläser systemet om det måste ingripa och fördelar i så fall blixtsnabbt drivkraften på ett optimalt sätt mellan framoch bakaxeln beroende på den aktuella situationen. kan följa den väg som anges via styrningen eller när det uppstår tendenser till över- eller understyrning. När framhjulen vid snabb kurvkörning förskjuts mot kurvans utsida och det alltså fi nns risk för understyrning leder den elektroniskt styrda lamellkopplingen på några bråkdelar av en sekund drivmomentet från framaxeln till bakaxeln och förhindrar därigenom understyrningen redan från början. Det innebär också att du kan njuta helt och fullt av dynamiken hos BMW -serie Touring för en körglädje utan gräns. xdrive fi nns som extrautrustning för modellerna,,, och av -serie Touring. Adaptiva strålkastare: strålkastarens ljuskägla följer kurvans förlopp. Kurvbelysningen ger bättre belysning mot sidan vid tvära svängar. Landsvägs-/stadsbelysning: effektivare belysning av vägkanten. Motorvägsbelysning: ökar strålkastarnas räckvidd. STYRNING MED ANPASSNINGSFÖRMÅGA. BMW AKTIV STYRNING. Det perfekta samarbetet mellan styrning och chassi ger BMW -serie Touring en smidighet och lättkördhet som söker sin like. Men det allra bästa är att det kan bli ännu bättre: med extrautrustningens aktiva styrning för de -cylindriga modellerna (ej tillgänglig för modeller med xdrive). Denna anpassar styrkraften och servoeffekten till den aktuella hastig heten. Konkret uttryckt betyder detta att vid körning i det lägre eller mellersta hastighetsområdet reagerar styrningen mer direkt. Detta innebär inte bara ökad körglädje på vägar med många kurvor även parkering och manövrering på trånga ytor underlättas. Det räcker med två varv på ratten för att vrida hjulen från det yttersta vänsterläget till det yttersta högerläget. När du kör med högre hastighet till exempel på motorvägen överförs styrningen mer indirekt för en säkrare körkänsla och exakt spårhållning. Dessutom svarar den aktiva styrningen genom motverkande styrning, till exempel när bilen hotar att råka i sladd vid inbromsning på underlag med olika friktion för hjulen något som ytter ligare ökar säkerheten. Även den dynamiska stabilitetskontrollen (DSC) optimerar körstabiliteten och väggreppet hos BMW -serie Touring. Den reagerar när bilen hotar att förlora stabiliteten och hjälper till med att hålla bilen på rätt och säker kurs. Om systemets högkänsliga sensorer upplever att ett hjul börjar spinna loss, ingriper DSC i motorregleringen och bromssystemet och minskar drivmomentet respektive bromsar in det aktuella hjulet för att stabilisera bilen. I kombination med den intelligenta lättviktstekniken och fördelningen av axeltrycket med :, den perfekta avstämningen av chassit och den höga vridstyvheten uppstår köregenskaper, som håller dig på rätt spår i alla situationer.

19 BMW ConnectedDrive In touch with your world. BMW ConnectedDrive Komfort. Comfort Access. Med extrautrustningens Comfort Access kan du bekvämt öppna, starta och låsa bilen utan att hålla fjärrkont rollen i handen. När man rör vid dörrhandtagen på förar- eller passagerarsidan eller vid bakluckans grepplist, avläses fjärrkontrollens identitet via radiokommunikation. Så fort den identifi erats och godkänts, öppnar centrallåset dörrarna eller bakluckan. När fjärrkontrollen även identifi erats av någon av antennerna i kupéutrymmet kan du starta motorn med Start/Stopp-knappen. BMW CONNECTED DRIVE FÖR MER KOMFORT, INFOTAINMENT OCH SÄKERHET. För varje dag blir vi allt mer knutna till vår omvärld. För den som kör en BMW, är det helt normalt, att även i bilen kunna kommunicera med vänner och kolleger, och alltid följa med i det aktuella skeendet, med full kontroll över situationen. Inom ramen för vårt koncept BMW ConnectedDrive har vi samlat innovativa produkter och tjänster, vilka genom att göra bilen till en del av det stora nätverket, gör det möjligt för de åkande att hålla kontakt med omvärlden, inklusive det som sker i trafi ken. Infotainment. Bluetooth-förberedelse Professional. Använd den tid du tillbringar i bilen ännu mer effektivt. Med denna extrautrustning kan du i kombination med navigator och lämplig telefon¹ koppla upp dig med funktionen Offi ce till kontoret för information om möten, samtal och kontakter. Informationen visas på Control Display. Med Bluetooth Audio Streaming kan du trådlöst spela upp musik från Bluetooth-anpassad utrustning¹. Du kan även bekvämt hantera ditt personliga musikbibliotek med kontrollreglaget för idrive. BMW PlugIn. Med din iphone och extrautrustningen BMW Apps är du ständigt uppdaterad i din BMW. Genom BMW PlugIn kan du utan omställning direkt använda de bekanta ipod-menyerna på Control Display och utnyttja de utökade funktionerna för musikuppspelning, som t ex Genius-mixar och visning av albumomslag. Även när du i framtiden uppdaterar programvaran i din iphone med utökade ipod-funktioner, kan du genast använda dessa i bilen. Med denna gränssnittsteknik blir den integrerade användningen av mobil utrustning i bilen ännu bekvämare, säkrare och mer innovativ. BMW Connected app. Nu kan du använda appar i din BMW. Med extrautrustningen BMW Apps, en iphone och den kostnadsfria appen BMW Connected från Apple App Store är det slut med långtråkiga radioprogram, och du kan alltid hålla kontakten med dina vänner och kolleger. Via idrive kan du bekvämt välja bland webbradio stationer från hela världen eller visa de senaste meddelandena från ditt Facebook- eller Twitterkonto på Control Display. Och detta är bara början, det kommer snart fl er funktioner och appar. Mobil nätsamverkan på ett nytt sätt. BMW Vision ConnectedDrive är en visionär roadster, som väcker starka känslor redan första gången man ser den. De dynamiska, fl ytande linjerna leder blicken från den markanta fronten över den långsträckta motorhuven till en helt unik komposition: en syntes mellan exteriör och interiör. De tre områdena i interiören symboliserar var sitt temaområde inom BMW ConnectedDrive komfort, infotainment och säkerhet. De olika funktionerna för varje område markeras med ljuslister i olika färger, genom vilka information som omvandlats till ljus pulserar. Mer information om denna konceptbil och andra forskningsprojekt fi nns hos det nya Future Lab. Säkerhet. Helljusassistent. Ingen oavsiktlig bländning längre extrautrustningens helljusassistent avläser ljuskällor i omgivningen och växlar beroende på trafi ksituationen automatiskt mellan hel- och halvljuset. När systemet är aktivt, övervakar en kamera på innerbackspegelns baksida trafi ken och ljusförhållandena. Beroende på informationen från kameran, avgör assistenten om hel ljuset kan vara tänt. Vid mötande eller förbipasserande fordon samt vid tillräcklig allmänbelysning växlas automatiskt till halvljus. Information om lämplig utrustning fi nns på

20 Säkerhet SÄKERHET BETYDER FÖR OSS: ATT VARA FÖRBEREDD PÅ DET SOM INTE GÅR ATT FÖRUTSE. I trafi ken går det inte att förutse vad som ska hända. Men vi vet hur man bäst förbereder sig på det oväntade: med högeffektiva säkerhetssystem. I BMW -serie Touring är passagerarna omgivna av en stabil och mycket styv kaross i laminerat stål. Detta säkerhetsutrymme har defi nierade deformationszoner fram och bak, vilka fångar upp och leder bort deformationsenergin vid en kollision. Dessutom skyddas föraren och framsätespassageraren av aktiva nackskydd. Om ett annat fordon skulle köra på BMW -serie Touring bakifrån, trycks nackskydden framåt och minimerar därigenom risken för pisksnärtskada. Vid en sammanstötning fälls pedalerna i fotutrymmet bort för att skydda benen. Till den omfattande utrustning som minskar skaderisken för de åkande hör också sex airbags. Den genomgående huvudairbagen fälls vid behov upp ända från kupéutrymmets främre del och till baksätet och täcker därigenom helt dörrarnas fönsterytor. Dessutom skyddar den mot splitter och andra inträngande föremål vid en påkörning från sidan. Även om man inte kan veta vad som kan hända, är säkerheten i BMW -serie Touring den högsta möjliga, om det händer. Sex airbags skyddar de åkande vid en olycka. Den genomgående huvudairbagen täcker helt dörrarnas fönsterytor. Därigenom blir skyddet optimalt vid en sidokollision, samtidigt som splitter hindras från att tränga in i kupéutrymmet.

BMW M Coupé BMW M Sedan. När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN.

BMW M Coupé BMW M Sedan. När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN. BMW M Coupé BMW M Sedan När du älskar att köra NYA BMW M COUPÉ. NYA BMW M SEDAN. HÄR FINNS DET MER ATT HÄMTA. NYA BMW M4 COUPÉ. NYA BMW M3 SEDAN. MÄNNISKA. MASKIN. MAXEFFEKT. DE BESKRIVNA MODELLERNA. BMW

Läs mer

BMW i. När du älskar NYA. BMW i8

BMW i. När du älskar NYA. BMW i8 BMW i När du älskar Freude att am köra Fahren NYA BMW i8 THE MOST PROGRESSIVE SPORTS CAR. BMW i. FRAMTIDENS MOBILITET. Världen är i ständig rörelse. Vi är själva i rörelse. Och rörelsen för alltid med

Läs mer

BMW CONNECTED DRIVE. ENASTÅENDE SAMVERKAN MELLAN FÖRARE, BIL OCH OMVÄRLD. In touch with your world. BMW ConnectedDrive. www.bmw.se www.bmw.

BMW CONNECTED DRIVE. ENASTÅENDE SAMVERKAN MELLAN FÖRARE, BIL OCH OMVÄRLD. In touch with your world. BMW ConnectedDrive. www.bmw.se www.bmw. BMW ConnectedDrive www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW CONNECTED DRIVE. ENASTÅENDE SAMVERKAN MELLAN FÖRARE, BIL OCH OMVÄRLD. BMW ConnectedDrive In touch with your world. BMW Vision ConnectedDrive

Läs mer

Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik A6 Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik Dragningskraft 4 Audi A6 sedan och A6 Avant 22 Audi A6 allroad quattro 18 Audi A6 hybrid 30 Audi

Läs mer

Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik

Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi Q5 22 Audi SQ5 TDI Teknik 36 Audi ultra 48 Chassi, Offroad, ESC 38 TFSI 50 Audi drive select 40 TDI 52

Läs mer

C - Klass sedan - och kombimodell

C - Klass sedan - och kombimodell C - Klass sedan - och kombimodell När det gäller körkultur, design och säkerhet är C - Klass en äkta Mercedes. Upplev den själv! Dr Dieter Zetsche Innehåll C - Klass 3 Dynamik 12 Effektivitet 14 Dieselmotorer

Läs mer

Be MINI. MINI Countryman.

Be MINI. MINI Countryman. Be MINI. MINI Countryman. INNEHÅLL: INTRODUKTION MINI Countryman 04 Koncept och säkerhet 22 Exteriör och interiör 26 Kommunikation och teknik 30 Lackering och klädsel 32 Tillbehör 36 TEKNISK ÖVERBLICK

Läs mer

Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant. Vorsprung durch Technik

Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant. Vorsprung durch Technik A6 Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi A6 sedan och A6 Avant 18 Audi A6 allroad quattro 26 Audi S6 sedan och S6 Avant

Läs mer

Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj,

Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Det finns mer bakom hörnet. Det är vildmarkslivet, det är de dagliga rutinerna, det är regn, snö, slask, damm och lera, det är du själv, din familj, dina vänner och tusen skäl att

Läs mer

INNEHÅLL. www.volvocars.se

INNEHÅLL. www.volvocars.se GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Att leva är stort. Det är att komma dit du vill. Det är att anlända stilfullt och bekvämt. Det är kraften, spänsten och det obegränsade nöjet. Och det är en stark önskan. Önskan att

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011

volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 volvo www.volvocars.se Gäller från Nov 2011 Det här är en lyxbil i alla avseenden, fast en som bjuder på mer än belönande komfort och klassledande stil. Det här är en lyxbil som är smartare och starkare

Läs mer

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh-serien. produktguide för volvo fh och volvo fh16

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh-serien. produktguide för volvo fh och volvo fh16 Volvo Trucks. Driving Progress volvo fh-serien produktguide för volvo fh och volvo fh16 Nu är framtidens lastbil ännu mer futuristisk. Det sägs att man inte ska ändra på ett vinnande koncept. Ändå är det

Läs mer

4 Interiör Golf Variant

4 Interiör Golf Variant Golf Variant 4 Interiör Golf Variant 10 Exteriör 12 Interiör 14 Säkerhet 18 Utrustningsalternativ 24 Miljö 26 Motorer och växellådor 30 Tillvalsutrustning 42 Färger 44 Klädslar 46 Kombinationer 50 Garantier

Läs mer

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY

LEON TECHNOLOGY TO ENJOY LEON TECHNOLOGY TO ENJOY TEKNIK ATT NJUTA AV Med våra bilar slutar inte resan när man kommer fram till en destination. Det är bara början. Vi vill att våra bilar ska ge dig inspiration. Därför konstruerar

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2010

GÄLLER FRÅN APRIL 2010 GÄLLER FRÅN APRIL 2010 INNEHÅLL VOLVO V70 Förarstöd 4 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet & Miljö 24 DIN VOLVO V70 Motorer & Utrustningsnivåer

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2008

GÄLLER FRÅN APRIL 2008 GÄLLER FRÅN APRIL 2008 INNEHÅLL VOLVO V70 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet 24 Miljöomsorg 32 DIN VOLVO V70 Utrustningsnivåer

Läs mer

PRIUS TOYOTA. Fr o m 0308:1

PRIUS TOYOTA. Fr o m 0308:1 PRIUS TOYOTA PRIUS Fr o m 0308:1 Ögonblicket när en stor idé blir verklighet finns det något mäktigare? Innehåll Toyota Prius 04 Introduktion 06 Design Teknik och prestanda 08 Köregenskaper 10 Grunden

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Inledning 4 Exteriör design 6 Interiör design 16 Simply Clever 20 Teknologi 28 Säkerhet 34 Prestanda 40 Laurin & Klement 44 Individualisering 48 Tekniska data 74 EN BIL

Läs mer

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS.

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. OPEL astra-serien TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. INNEHÅLL Funderar du på en Astra? Då är du i gott sällskap. Över elva miljoner kunder har redan fattat sitt beslut, vilket gör modellen oerhört framgångsrik

Läs mer

VolVo C30 DIN VolVo C30 www.volvocars.se obs!

VolVo C30 DIN VolVo C30 www.volvocars.se obs! NYA VOLVO C30 gäller från SePTeMBer 2009 There s more to life than a Volvo. Därför har nya Volvo C30 lika många utseenden som du, därför finns det fler möjligheter än någonsin att göra din bil mer personlig,

Läs mer

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS.

TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. OPEL astra TEAMET MED ELVA MILJONER FANS. INNEHÅLL Funderar du på en Astra? Då är du i gott sällskap. Över elva miljoner kunder har redan fattat sitt beslut, vilket gör modellen oerhört framgångsrik och

Läs mer

December 2013. Nya Golf Sportscombi

December 2013. Nya Golf Sportscombi December 2013 Nya Golf Sportscombi Klädslar STANDARDSTOL MED TYGKLÄDSEL S SPORTSTOL MED TYG-/ALCANTARAKLÄDSEL MASTERS T SPORTSTOL MED TYG-/ALCANTARAKLÄDSEL GT S PEPPER TITAN BLACK MEL STRIPE TITAN BLACK

Läs mer

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Du kommer att tillbringa ca. 3 år av ditt liv i en bil. Nya ŠKODA Superb. Oslagbar komfort. I våra tider är det är svårt att tänka sig ett liv utan resor. Även om din bil

Läs mer

AVENSIS. www.toyota.fi 03/03/FIN/3000 110-109B

AVENSIS. www.toyota.fi 03/03/FIN/3000 110-109B AVENSIS www.toyota.fi 03/03/FIN/3000 110-109B 02 03 Innehåll Toyota Avensis 04 Inledning 06 Formgivning Prestanda 12 Köregenskaper 16 Bensinmotor 18 Dieselmotor Säkerhet 20 Aktiv säkerhet 22 Passiv säkerhet

Läs mer

MISSA INGET VIKTIGT. INNEHÅLL. OPEL INSIGNIA 04 Insignia

MISSA INGET VIKTIGT. INNEHÅLL. OPEL INSIGNIA 04 Insignia OPEL INSIGNIA MISSA INGET VIKTIGT. Att köra nya Opel Insignia är att veta vad som utmärker en enastående bil. Ett revolutionerande gränssnitt förändrar sättet du och din bil samverkar på. Anpassningsbara

Läs mer

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE HEJ DIN NYA BIL INUTI DIN BIL CHASSI SID 01 SID 04 SID 08 SID 10 SENSUS INTELLISAFE DRIVE-E INSCRIPTION SID 12 SID 14 SID 16 SID 18 UTTRYCK DIN PERSONLIGHET EN PERSONLIG INTERIÖR

Läs mer

RENAULT LAGUNA COUPÉ

RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ SEDAN 111 ÅR DELAR VI EN VISION : FÖR ATT PASSA SAMTIDEN MÅSTE BILEN ALLTID VIDAREUTVECKLAS, VARA ETT ANSVARSFULLT ÅTAGANDE, EN KÄLLA TILL HÅLLBAR RÖRLIGHET FÖR

Läs mer

Livet är fullt av utmaningar. Är du redo? Första utmaningen: Du vill komma i tid till jobbet. Ta en genväg över bäcken.

Livet är fullt av utmaningar. Är du redo? Första utmaningen: Du vill komma i tid till jobbet. Ta en genväg över bäcken. Utgåva 6 Amarok 2 Amarok Livet är fullt av utmaningar. Är du redo? Där andra når sin gräns, där rullar Amarok på utan kompromisser. erränggående, flexibel och effektiv utan motstycke. Bredaste lastytan

Läs mer

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE

N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE N 1 APRIL 2014 VOLVOCARS.SE HEJ DIN NYA BIL INUTI DIN BIL SENSUS SID 01 SID 04 SID 08 SID 12 INTELLISAFE DRIVE-E R-DESIGN VOLVO OCEAN RACE SID 14 SID 16 SID 18 SID 20 UTTRYCK DIN PERSONLIGHET EN PERSONLIG

Läs mer