NYA BMW 5 -SERIE SEDAN. GLÄDJE UTFORSKAR SKÖNHETEN. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW 5 -serien Sedan.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYA BMW 5 -SERIE SEDAN. GLÄDJE UTFORSKAR SKÖNHETEN. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW 5 -serien Sedan. www.bmw.se www.bmw."

Transkript

1 BMW 5 -serien Sedan När du älskar att köra NYA BMW 5 -SERIE SEDAN. GLÄDJE UTFORSKAR SKÖNHETEN. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

2 IDEALISK FORM BYGGER PÅ IDÉER. Skönhet, har det sagts, uppstår i betraktarens öga. Skönheten hos en BMW uppstår ur idéer. För nya BMW 5 -serie Sedan handlade idén för våra designer om att fi nna en ny form för dynamiken. Därför gestaltade de linjer, som gör ett lika elegant som markant intryck. De gav frontpartiet en aerodynamiskt utsträckt form, som låter ana enastående kraftresurser, samtidigt som den sänker bränsleförbrukningen. I interiören har de lyckats med konststycket att med spännande linjer skapa skön harmoni. Mer dynamik i dess vackraste form fi nner du på:

3 Varför kan man inte släppa nya BMW 5 -serie Sedan med blicken? Är det den uttrycksfulla fronten? Motorhuvens sportiga linjer? Det markanta bakpartiet? Den represen tativa elegans, som denna formgivning uttrycker? Den rörelsedynamik som man anar hos den, även när den står stilla? Eller är det helt enkelt bara upplevelsen, av att nya BMW 5 -serie Sedan är det tydliga svaret på frågan hur fulländad estetik ser ut? seriesedan/ design

4

5 EN FORMEL FÖR ALLA SINNEN. Nya BMW 5 -serie Sedan är summan av dynamik och effektivitet, sportighet och elegans, smidighet och komfort. Ur detta uppstår något mycket speciellt: GLÄ DJE.

6 BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. VÅRA INGENJÖRER INRIKTAR ALL SIN ENERGI PÅ ATT DU SKA KUNNA ANVÄNDA MINDRE. BMW Effi cientdynamics ett teknikpaket som innehåller ett stort antal innovationer, vilka sänker bränsleförbrukningen samtidigt som de ökar körglädjen. Hos BMW är allt det som höjer effektiviteten standard naturligtvis även hos nya BMW 5 -serie Sedan. Hit hör framtidsinriktade tekniska lösningar för motor och aerodynamik. Till exempel utnyttjas den energi som frigörs, när man släpper upp gaspedalen eller bromsar. Tack vare funktionen bromskraftåtervinning, omvandlas denna energi till elektrisk ström som lagras i batteriet vilket avlastar motorn och sparar bränsle. Detta är bara ett av många exempel på åtgärder, vilka alla leder till att körglädjen nu är mer effektiv än någonsin. BMW Effi cientdynamics sparar pengar och CO 2 räkna själv. cientdynamics

7 KÄNSLOR KAN MAN INTE KONSTRUERA. MEN MOTORER SOM VÄCKER DEM. Motorer driver bilar. Kort uttryckt. Men varje motor från BMW är mycket mer än bara en drivenhet. Motorerna för nya BMW 5 -serie Sedan är förvandlingskonstnärer. De omvandlar energi till känslor. Ur vridmoment uppstår hjärtklappning. Lugn gång leder till skön avspändhet. Varvtal matchas av pulsslag. Och genom den spontana och suveräna kraftutvecklingen hos motorerna för nya BMW 5 -serie Sedan ger en minimal mängd drivmedel upphov till en maximal körglädje.

8 BMW ConnectedDrive är summan av alla de tekniska komponenter från BMW, som på ett optimalt sätt bildar ett nätverk med förare, bil och omvärld. I varje situation har du, om du så önskar, tillgång till assistanssystem, vilka erbjuder en högre nivå av säkerhet, komfort och infotainment. Till exempel den innovativa Head-Up Display, vilken projicerar viktig information direkt på vindrutan. Detta system avlastar föraren påtagligt under körning. BMW ConnectedDrive gör allt, för att främja körglädjen. NYA BMW Ä -SERIE SEDAN HAR INTE BARA HK. DEN HAR VEN IQ.

9 BMW ConnectedDrive rymmer system som avlastar föraren i olika situationer. När du vill parkera, mäter parkeringsassistenten automatiskt den lediga luckans storlek och med ett tryck på en knapp övertar den rattrörelserna du behöver bara sköta gaspedalen och bromsen. Surround View erbjuder ytterligare assistans: systemet ger en bild av bilens närmaste omgivning, även när situationen verkar svår att överblicka från förarplatsen. Detta är bara några exempel på hur assistanssystemen från BMW samarbetar med föraren.

10 När man för första gången stiger in i nya BMW 5 -serie Sedan, stannar man upp ett ögonblick, för att ta in atmosfären i bilen. Redan vid det första ögonkastet får man sköna känslor av den harmoniska designen och det rymliga helhetsintrycket. Här samverkar rena linjer, eleganta ytor och översiktliga reglage i kombination med ädla material och utsökt detaljarbete för att ge en upplevelsen av att här hör du hemma. Snart märker man att denna design inte är något självändamål. Allt är inriktat på att framhålla den typiska körglädjen hos BMW. Varje reglage och varje instrument har en ergonomisk utformning och placering precis där man intuitivt förväntar sig att fi nna det. Hela instrumentpanelen är riktad mot föraren, för att denne ska kunna rikta hela sin uppmärksamhet mot vägen. Om blicken vandrar en aning mot höger, faller den automatiskt på den perfekt integrerade 1 0,2 tum stora Control Display för extrautrustningens navigation Professional. Till vänster, integrerad i den yttre backspegeln, varnar extrautrustningens Lane Change Warning genom en blinkande lampa om att en bil befi nner sig i den döda vinkeln. I ögonhöjd rakt fram har extrautrustningens Head- Up Display sin plats. Denna projicerar viktig information om körningen, till exempel navigationsanvisningar, direkt i förarens synfält. Förarens blick kan därigenom alltid följa det som sker i trafi ken en förarassistent som är unik för denna klass. Lika intelligent som tekniken är, lika perfekt ingår den i helheten för en förarmiljö som saknar motstycke. PERFEKTION. ALLA DETALJER I INTERIÖREN HOS NYA BMW 5 -SERIE SEDAN BILDAR EN HARMONISK ENHET. DET SER DU VID FÖRSTA ÖGONKASTET: ALLT ÄR PRECIS SOM DET SKA VARA.

11 I INTERIÖREN HOS NYA BMW 5 -SERIE SEDAN FÖLJER VARJE DETALJ ETT ÖVERORDNAT MÅL: PERFEKTION. För varje enskild sittplats i nya BMW -serie Sedan har våra designer och ingenjörer ett uttalat mål: maximal komfort. Rymligheten i baksätet är storslagen, utrymmet för benen och i huvudnivån är väl tilltaget även för storvuxna personer. Utsökta material, som extrautrustningens interiörlister i ädelträutförande och klädslar i nappaläder, har behandlats med en enastående tillverkningskvalitet. Resultatet är en atmosfär av lyx och komfort, som gör varje resa till en skön upplevelse. Förutom den höga kvaliteten och det generösa utrymmet, kan även passagerarna njuta av den utsökta inredningens alla detaljer. För högsta komfort, även vid långa resor. Från extrautrustningens klimatautomatik med 1 -zonsreglering, vilken gör det möjligt att få ett individuellt klimat för varje sittplats, till extrautrustningens infotainmentsystem Professional för baksätet: Två 6,5 tum stora färgbildskärmar, en separat DVD-spelare med enkel hantering ger underhållning under resan. Precis som ljudet från de totalt High End-högtalare, som ingår i extrautrustningens HiFi-system Professional hela kupéutrymmet i nya BMW -serie Sedan förvandlas med ett tryck på en knapp till en konsertsal med briljant akustik. Och i nya BMW -serie Sedan sitter alla på de bästa platserna. Det enda som känns svårt, är när det är dags att lämna bilen.

12 5 MINUTER I NYA BMW 5 -SERIE SEDAN. För att bli förälskad, behöver man bara 3 sekunder. För en djupare vänskap ger vi oss 4 minuter och 5 7 sekunders mer tid. Hur känns de första fem minuterna i nya BMW 5 -serie Sedan? En redaktör hos BMW Magasin har provat och dokumenterat sina första intryck. Den viktigaste noteringen först: Man stiger ogärna ur den. 5 :7 3 Det är så lugnt och tyst, att man kan tro att världen utanför är inpackad i bomull. Sinnena skärps. Allt är inriktat på föraren, inklusive mittkonsolen och växelväljaren. Man sträcker ut armen och berör lätt knappar och reglage med ngerspetsarna. Känslan när man rullar skuldrorna framåt verkar bekant: som när man provar en skräddarsydd kostym. 4 :4 Ett tryck på startknappen väcker bilens funktioner till liv. Nya BMW -serie Sedan talar till föraren, utan att använda några ord. Man vrider på kontrollreglaget för idrive, som reagerar mycket precist. Alla inställningar sker snabbt och lätt. Mobiltelefonen är direkt kopplad till bilen. 0 :0 7 Redan handtaget på dörrens utsida känns som ett välkommande. Dörren öppnas med ett diskret klick, som vittnar om högsta materialkvalitet och teknisk precision. Man tar plats i förarstolen och låter blicken glida över interiören. Sedan stänger man dörren, som nästan ljudlöst glider på plats. 1 :1 2 Den rena strukturen hos förarmiljön förmedlar en känsla av behaglig förtrogenhet. Ädla material gör att man även rent fysiskt kan känna den exklusiva atmosfären i kupéutrymmet. Handen smeker över de olika ytorna. Ratten känns sportigt kompakt. Så väl den ligger i händerna! Här möts ergonomi och fi nt läder. 7 : Det är verkligen roligt att lära känna denna bil. En smula kittlande, man känner sig vaken och inspirerad, ungefär som den första dagen på ett nytt jobb som man länge har sett fram mot. Och så det första trycket på gaspedalen. Man hör motorns kraft, anar dynamiken, gläder sig åt att få köra iväg. Och börjar förstå, att man aldrig kommer att vilja stanna.

13 INTELLIGENS. INTELLIGENT TEKNIK. FÖR ATT DU SKA SLIPPA TÄNKA SJÄLV. Från innovativa system för förarassistans via den revolutionerande aktiva integralstyrningen till de vridmomentstarka motorerna tekniken i nya BMW 5 -serie Sedan kan inte sätta fysikens lagar ur spel. Men vi har utnyttjat dem på ett nytt, fascinerande sätt. För att du ska kunna uppleva körglädjen på ett ännu mer avspänt sätt.

14 BMW EFFICIENT DYNAMICS DRAR LITE OCH GER MYCKET. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. Sparsamma bilar accelererar från 0 till km/h på 4,8 sekunder. Sparsamma bilar är extremt aerodynamiska. Sparsamma bilar är fascinerande redan när de står stilla. Sportvagnar förbrukar bara 3,8 liter diesel för 1 0 mils körning. Sportvagnar kan laddas från eluttaget. Sparsamma sportvagnar som Concept Car BMW Vision Effi cientdynamics gör det omöjliga möjligt. Och visar att högeffektiv bilkörning i kombination med starka känsloupplevelser snart inte längre bara behöver vara en vision. Med ett stort engagemang utvecklar BMW innovationer för en framtidsvisande och resurssparande bilkörning. Som varje BMW är därför även nya BMW -serie Sedan utrustad med det omfattande och mångfaldigt belönade teknikpaketet BMW EfficientDynamics. I ett perfekt samspel mellan olika komponenter minimerar BMW EfficientDynamics bränsleförbrukningen och CO -utsläppet och maximerar samtidigt motoreffekten och dynamiken. Mindre bränsle, mer körglädje ett motsatsförhållande som BMW en gång för alla har löst. Till glädje för både miljön och föraren. BMW EfficientDynamics sparar både pengar och CO räkna själv. High Precisiondirektinsprutning Hos den senaste generationens direktinsprutning av bensinen är piezomunstyckena placerade i omedelbar närhet av tändstiften. Där sprutas bränslet in under stort tryck och med exakt precision för synnerligen effektiv förbränning. BMW TwinPower Turbo-teknik Med denna innovativa turboladdning används två turboaggregat (5 5 0 i) respektive tvårörs inströmning för ett TwinScroll-aggregat (5 3 5 i) för att på ett ytterst effektivt sätt återvinna energin hos avgaserna. 8 -stegad automatisk växellåda med Steptronic Den enastående fi na stegningen hos extrautrustningens nya 8 -stegade automatiska växellåda (standard i) ger ännu bättre möjligheter att utnyttja det optimala varvtalsområdet. Detta sänker dessutom bränsleförbrukningen och ökar växlingskomforten. Luftventilskontroll Under körning överför en sensor information om det aktuella behovet av kylning för motorn. Det är inte längre nödvändigt med en konstant luftström genom kylaren. Beroende på hastigheten och yttertemperaturen öppnas och stängs luftventilerna. Detta förbättrar aerodynamiken och förkortar varmkörningsfasen, vilket sänker bränsleförbrukningen. Växelindikator Att växla vid rätt tidpunkt är ett av de mest effektiva och samtidigt enklaste sätten att spara bränsle. Detta hjälper växelindikatorn till med i kombination med den manuella -stegade växellådan, genom att visa vilken växel som föraren bör lägga in, för att kunna köra så effektivt som möjligt. Elektrisk servostyrning Till skillnad mot vanliga, hydrauliska styrsystem förbrukar den elektriska servostyrningen endast energi under själva rattvridningen. Vid en konstant rattposition, till exempel vid körning på raka motorvägar, är styrservons elektriska motor inte aktiv. Bromskraftåtervinning Bromskraftåtervinning innebär att generatorn huvudsakligen genererar elektricitet, när föraren släpper upp gaspedalen eller trycker ner bromsen kinetisk energi från motorbromsning, som hittills varit outnyttjad, omvandlas till elektricitet som lagras i batteriet. Vissa funktioner inom Ef cient Dynamics är beroende av bilens utrustning och nns inte för alla modeller. Vänd dig till din BMW återförsäljare för närmare information om alla utrustningsdetaljer.

15 Standard-/extrautrustning. Xenonstrålkastare för hel- och halvljuset, samt fyra ljusringar för varselljus/ parkeringsljus och bakljus med LED-ljusstavar. Ger bästa belysning i mörker och vid dåligt väder. Adaptiva strålkastare med variabel ljusfördelning, endast i kombination med xenonstrålkastare, har elektromekanisk styrning av de rörliga strålkastarna, som följer vägens sträckning. Helljusassistent hjälper föraren vid körning om natten genom att automatiskt reglera växlingen mellan hel- och halvljus vid mötande och passerande trafik samt vid tillräckligt god vägbelysning. Bakre belysning med bakljus, bromsljus och blinkers i LED-teknik. Belysningsenheten i typisk BMW design ger optimal uppmärksamhet. Adaptiva bromsljus gör det möjligt för bakomvarande trafi kanter att skilja mellan en lätt och en hård inbromsning. Glastaklucka, elektrisk, med skjut- och lyftfunktion med vipptangenter samt elektriskt skjutbart innertak, klämskydd och komfortöppning/-stängning. BMW Individual Shadow Line högglans omfattar fönsterschaktens inramning och fönsterlisterna i glänsande svart. BMW Individual Exteriörline Aluminium satinbehandlad, omfattar utvalda detaljer som sidorutornas lister och fönsterschaktens inramning i satinbehandlad aluminium. Ytterbackspeglar, elektriskt inställbara och uppvärmbara, asfäriska. Inner- och ytterbackspeglar automatiskt avbländande, inkl elektrisk infällningsfunktion. Comfort Access (endast i kombination med extrautrustning nattbelysning), för öppning och låsning av bilen utan att man behöver hålla fjärrkontrollen i handen. Dörrhandtagen har inbyggd markbelysning. Soft-Close-automatik drar mjukt in dörren vid stängning. Avgassystemets mynningsrör: Modellerna i, i, d 1, d och d har ett synligt dubbelrör till vänster. För i fi nns två rör, ett till vänster och ett till höger. Avgassystemets mynningsrör: BMW i har ett rör till vänster och ett till höger, vilka har en förkromad, trapetsformad infattning. Standardutrustning Extrautrustning

16 BMW lättmetallfälgar V-eker 2 3 6, 8 J x1 7 tum, däck /5 5 R (standard för i, i, i, 5 2 0, d d och d). BMW lättmetallfälgar Stjärneker med nödgångsegenskaper, 8 J x 1 7 tum, däck /5 5 R 1 7. BMW lättmetallfälgar Streamline med nödgångsegenskaper, 8 J x 1 7 tum, däck /5 5 R 1 7. BMW lättmetallfälgar Radialeker med nödgångsegenskaper, 8 J x 1 8 tum, däck /4 5 R 1 8. BMW lättmetallfälgar V-eker med nödgångsegenskaper, 8 J x 1 8 tum, däck /4 5 R 1 8 (standard för i). BMW lättmetallfälgar Turbinstyling med olika däckstorlek fram/ bak och nödgångsegenskaper, fram 8 J x 1 8 tum, däck /4 5 R 1 8, bak 9 J x 1 8 tum, däck /4 0 R 1 8. BMW lättmetallfälgar Stjärneker med olika däckstorlek fram/bak och nödgångsegenskaper, fram 8 J x 1 8 tum, däck /4 5 R 1 8, bak 9 J x 1 8 tum, däck /4 0 R 1 8. BMW lättmetallfälgar V-eker med olika däckstorlek fram/bak och nödgångsegenskaper, fram 8,5 J x 1 9 tum, däck /4 0 R 1 9, bak 9 J x 1 9 tum, däck /3 5 R 1 9. BMW lättmetallfälgar W-eker med olika däckstorlek fram/bak och nödgångsegenskaper, fram 8,5 J x 1 9 tum, däck /4 0 R 1 9, bak 9 J x 1 9 tum, däck /3 5 R Beräknad leverans från 3 e kvartalet Standardutrustning Extrautrustning

17 Standard-/extrautrustning. Läderklädd ratt med multifunktion gör det möjligt att bekvämt hantera ett antal olika funktioner utan släppa uppmärksamheten på trafiken händerna är kvar på ratten. Med den vänstra gruppen knappar styrs samtliga funktioner hos farthållaren, med den högra gruppen styrs radio och telefon. Start/Stopp-knapp för start respektive avstängning av motorn när bilen är upplåst. Bilens fjärrkontroll identifieras automatiskt, utan att den behöver stoppas in i något fack. Lädersportratten med multifunktion ligger väl i händerna; med knapparna kan man bekvämt och säkert hantera telefon, radio, CD-spelare och farthållare. Rattvärme: Med ett tryck på en knapp blir rattkransen snabbt uppvärmd särskilt skönt om vintern. Farthållare med bromsfunktion håller från ca 3 0 km/h den inställda hastigheten konstant. Funktionen för hastighetsvarning indikerar överskriden hastighetsgräns med en lampa på kombiinstrumentet och en ljudsignal. Aktiv farthållare med Stop & Go och påkörningsvarning. För ökad komfort vid körning i kö. Kombinerar farthållare med aktiv säkerhetsreglering av avståndet till framförvarande fordon ända ner till stillastående. När det är fritt framåt, återtas den inställda hastigheten automatiskt. 6 -stegad manuell växellåda möjliggör en mycket sportig körstil. Den är lättväxlad, med exakta, korta växlingsvägar. Genom den täta stegningen kan du ännu bättre utnyttja motorns karaktär, så att den passar din egen individuella körstil (ej för i). 8 -stegad automatisk växellåda med Steptronic med elektroniskt växelval och adaptiv växlingsstyrning möjliggör mycket snabb och bekväm växling (standard för i). 8 -stegad automatisk sportväxellåda med Steptronic är anpassad för sportig körning med sportkarakteristik och växelpaddlar på lädersportratten. Dynamic Driving Control gör det möjligt att välja mellan normal- eller sportläge. Komfortläge finns i kombination med Adaptive Drive eller elektronisk stötdämparkontroll. Kombiinstrument med fyra analoga instrument för hastighet, varvtal, bränslevolym och motoroljans temperatur och den därunder placerade högupplösta Info Display i bredformat (5,7 tum). Här kan till exempel den aktuella bränsleförbrukningen, färddatorns funktioner eller navigationsanvisningar visas (i kombination med extrautrustningens navigation Professional eller Business). Standardutrustning Extrautrustning

18 BMW EfficientDynamics-visning. När föraren bromsar eller tar foten från gaspedalen förvandlar bromskraftåtervinningen den frigjorda rörelseenergin hos bilen till elektrisk energi som lagras i batteriet. Denna laddning visas med en symbol i varvräknaren. Speed Limit-information läser av hastighetsbegränsningar och visar dessa för föraren på Info Display eller på extrautrustningens Head Up Display (endast i kombination med navigation Professional). Körfältsassistenten registrerar med hjälp av en kamera när bilen kommer för nära en körfältsmarkering och varnar föraren med en vibration i ratten. Lane Change Warning upptäcker, när blinkern aktiverats, en bil som ligger i den döda vinkeln eller närmar sig med hög fart bakifrån och varnar föraren med en vibration i ratten samt en optisk signal i ytterbackspegelns kåpa. Head-Up Display ger föraren viktig information för körningen direkt i synfältet, till exempel den aktuella hastigheten. Dessutom kan navigationssystemets vägvisningspilar, funktionerna hos den aktiva farthållaren med Stop & Go, körfältsassistenten, Lane Change Warning och Check Control samt informationen från BMW Night Vision med utökad funktion visas (ej i kombination med vindruta med gråtonad överdel). Parkeringsassistenten underlättar fickparkering parallellt med vägen. Vid förbifart i högst 3 5 km/h mäter systemet parkeringsluckans storlek. När en tillräckligt stor lucka hittas, kan systemet överta styrningen, föraren sköter bara gas och broms. Sensorn är harmoniskt integrerad i sidoblinkern. Backkameran ger en överskådlig bild av området bakom bilen på Control Display. Interaktiva spårlinjer visar samtidigt om till exempel den aktuella parkeringsplatsen är tillräckligt stor för bilen. Backkameran aktiveras automatiskt när backväxeln läggs in. Parkeringsdistanskontroll (PDC), fram och bak, underlättar parkering och manövrering på trånga utrymmen; avståndet mellan bilen och ett hinder anges med en ljudsignal och optiskt på Control Display. Surround View ger föraren en bild av området närmast bilen vid parkering. Samtidigt visas en projektion av bilen uppifrån som en bild i Control Display. Extrautrustningens backkamera ger dessutom bättre kontroll vid backning i samband vid parkering i hastigheter under 2 0 km/h. Funktionen Side View ger bättre sikt vid svåröverskådliga utfarter. Standardutrustning Extrautrustning

19 Standard-/extrautrustning. Kontrollreglaget för idrive hanteras centralt på mittkonsolen. Med detta vridoch tryckreglage kan man styra en lång rad funktioner via Control Display. Med direktvalsknapparna väljer man mellan fyra olika menyer: radio, CD, telefon och navigation. Dessutom står åtta fritt programmerbara knappar till förfogande. Control Display med högupplöst TFT-färgbildskärm (7 tum). Visar de funktioner som styrs av kontrollreglaget. I kombination med extrautrustningens navigation Professional är bildskärmen 1 0,2 tum (på bilden). BMW Night Vision med utökad funktion: En värmekamera som är integrerad i dubbelnjuren överför bilder av människor och djur på ett avstånd av upp till meter direkt på Control Display. Den utökade funktionen varnar optiskt (som extrautrustning på Head-Up Display), när personer uppehåller sig utanför strålkastarnas ljuskäglor på eller nära vägen. Därigenom blir föraren i god tid uppmärksammad på en möjlig fara och kan reagera för att undvika den. Navigation Professional med högupplöst 1 0,2 tums färgbildskärm med splitscreen-funktion, DVD-spelare (musik/video-dvd/mp3 -uppspelning), hårddiskutrymme för navigationsdata, kartor med 3 D-visning, satellitbilder, 1 2 GB hårddiskutrymme för musikfiler, databank för musiktitlar, blockindelat röststyrningssystem. Navigation Business med högupplöst 7 tums färgbildskärm, CD-spelare (ljud-cd/mp3 -uppspelning), integrerat lagringsutrymme för navigationsdata, Traffic Message Channel (TMC), 2 D-ruttkartor. TV-funktionen gör det möjligt, när bilen är parkerad, att använda Control Display för att se på TV. Den kan ta emot markbaserade analogt och digitalt utsända program (DVB-T). Kan även användas i kombination med infotainmentsystem för baksätet. Finns i kombination med navigation Professional. Fast hårddisk gör det möjligt att snabbt hämta musik ur en stor samling musikfiler, vilka överförts från CD, MP3 - spelare eller USB-minne till hårddisken (1 2 GB lagringsutrymme). (Ingår i navigation Professional.) Integrerad instruktionsbok för snabb och direkt information om alla funktioner i bilen. Instruktionsboken kan användas med kontrollreglaget för idrive och informationen visas på Control Display. För optimal tydlighet visas innehållet multimedialt med animationer och dynamisk grafik. Standardutrustning Extrautrustning

20 Radio Professional, 2 -tunermottagning, multiantenn, scan-funktion, CDspelare med MP3 -uppspelning, sex högtalare. HiFi-system Professional med DIRAC signalbehandling och surroundfunktion, digital förstärkare med Watt och 1 6 högtalare ger klangupplevelser av högsta intensitet. HiFi-högtalarsystem med digital förstärkare (2 0 5 Watt) och tolv högtalare ger ett briljant ljud. DAB-tuner för mottagning av digitalradio. Infotainmentsystem för baksätet (på bilden) har två i lutning inställbara 8 tums färgbildskärmar och en DVD-spelare för baksätet; styrning med fjärrkontroll, anslutning för MP3 -spelare, spelkonsoler och hörlurar (även sladdlösa lurar). Infotainmentsystem Professional för baksätet omfattar två 9,2 tums färgbildskärmar (inställbara i lutning) och en DVD-spelare för baksätet; möjlighet att under körning använda navigatorn; styrning med fjärrkontroll, anslutning för MP3 -spelare, spelkonsoler och hörlurar (även sladdlösa lurar). AUX-anslutning, inkl 1 2 volts eluttag, för anslutning av en extern ljudkälla. USB-anslutning möjliggör anslutning av en ipod, ett USB-minne eller en MP3 -spelare. Förberedelse för Bluetooth-telefon (inkl handsfree), med anslutning för laddare och takantenn. Klimatautomatik med -zonsreglering, inkl mikrofilter, imsensor, stationär ventilation, restvärmefunktion och automatisk temperaturreglering (individuellt för föraren och framsätespassageraren). Klimatautomatik med -zonsreglering, utrustning som klimatautomatik med -zonsreglering och utökad omfattning, utöver detta luftintag via B-stolparna samt komfortmunstycken på instrumentpanelens mitt för riktad eller dragfri lufttillförsel; dessutom kan utrymmet i baksätet tempereras individuellt via ett separat reglage med display (standard för i). Klimatautomatik med -zonsreglering och utökad omfattning, bl a automatisk kontroll av luftcirkulationen (AUC), individuell automatisk reglering med fem effektlägen och solsensor (standard för i). Standardutrustning Extrautrustning

21 Standard-/extrautrustning Sportstolar för förare och framsätespassagerare, högt utformade sidoputor ger ett optimalt stöd i alla körsituationer. Elektrisk inställning av stolens höjd och ryggstödets lutning. Inställning av stolens lutning, i längdled samt lårstödet sker manuellt. Komfortstolar för förare och framsätespassagerare, elektriskt inställbara, inkl komfortnackskydd (yttre stödytorna inställbara) med aktiv funktion. Inställning av ryggstödets övre del, ryggstödets bredd, lårstödet, nackskyddens höjd och svankstödet. Med minnesfunktion för båda framstolarna, ytterbackspeglarna och den elektriskt inställbara rattstången. Aktiva stolar för förare och framsätespassagerare sörjer för en avspänd sittposition vid körning på längre sträckor. Sittdynans hälfter höjs och sänks växelvis med cykliska intervaller, vilket stimulerar den nedre delen av ryggen. Standardstolar för förare och framsätespassagerare med elektrisk inställning av stolshöjden och ryggstödets lutning; manuell inställning i längdled, nackskydden, stolens lutning (endast förarstolen). Stolsinställning elektrisk, inkl minnesfunktion för förarstolen, ytterbackspeglarna och den elektriskt inställbara rattstången (standard för i). Stolsvärme för förare och framsätespassagerare, sittdynan och ryggstöden kan ställas in i tre steg. Svankstöd för förare och framsätespassagerare, elektriskt inställbara i höjd och djup, för en ergonomiskt anpassad sittposition och ett extra stöd för ryggmuskulaturen. Aktiv stolsventilation för förare och framsätespassagerare ser till att stolstemperaturen är behagligt sval under varma sommardagar, för optimal komfort. Genom ventilationsöppningar i stolens sittdyna och ryggstöd blåses luft in genom den perforerade stolsklädseln. Armstöd fram, inklusive förvaringsfack och dryckeshållare. Standardutrustning Extrautrustning

22 Solskyddsgardin för bakrutan, elektrisk, skyddar mot intensiv solstrålning och ger samtidigt ett effektivt insynsskydd. Solskyddsgardiner för de bakre sidorutorna, mekaniska. Genomlastsystem med asymmetriskt delbart bakre ryggstöd (6 0 :4 0 ), mittarmstöd med förvaringsfack, ytterligare ett fack ovanför mittarmstödet och ett 1 2 volts eluttag i bagagerummet. I kombination med extrautrustningens skidsäck för upp till fyra par skidor utgår det övre förvaringsfacket. Standardutrustningens belysning omfattar utstigningszonen och fotutrymmet fram, handskfacket, kupéutrymmet samt båda makeup-speglarna fram, läslampor i baksätet, inkl indirekt belysning och belysning i bagagerummet. Nattbelysningen omfattar förvaringsfacket på mittkonsolen fram, samtliga dörrfack och -inklädningar, de inre dörrhandtagen, belysta instegslister (endast i) och utstigningsbelysning i dörrarna bak samt belysning av marken utanför bilen i dörrhandtagen. Förvaringsfack under bagagerummets golv ger extra förvaringsutrymme (i kombination med utrustning däck med nödgångsegenskaper). Automatisk hantering av bagageluckan: Bagageluckan kan öppnas och stängas med fjärrkontroll. Personal Profile: Beroende på bilens utrustning lagras dina personliga inställningar, som t ex temperatur och luftfördelning hos klimatautomatiken, förarstolens och ytterbackspeglarnas position samt ljudstyrkan och klanginställningen hos radion. Denna information finns i din personliga fjärrkontroll och överförs till bilen när centrallåset öppnas. Standardutrustning Extrautrustning

23 BMW Lifestyle. Sportsolglasögon av titan Ingenting är lättare än att se bra ut. Med de moderna sportsolglasögonen av lätt titan syns du på precis rätt sätt. BMW emblemet är laserat på båda skalmarna och de olivgröna glasen av plastmaterial skyddar mot UV-strålningen. Sportkronograf för herrar Härliga tider: den sportiga kronografen med ett precist kvartsurverk och boett av ädelstål har en diameter på 4 4 mm och är vattentät till 1 0 atmosfärers tryck. BMW emblemet fi nns på den svart/vita urtavlan och på baksidan. BMW M fritidsblus dam Så här är man snygg överallt: Den antracitfärgade fritidsblusen betonar fi guren och passar perfekt, tack vare blixtlåsen i sidorna. Kragens undersida och ärmlinningarna är i rött, med stickat BMW emblem. Material: 9 7 % bomull och 3 % elastan. BMW M fritidsskjorta herr Sportig på väg: Den klassiska fritidsskjortan i antracit har krage med röd undersida och röda ärmlinningar, med stickat BMW M emblem. Tack vare det moderna materialet (9 7 % bomull, 3 % elastan) är den även skrynkelfri. Golf Cartbag För ett komfortabelt handicap: Denna praktiska cartbag är en multitalang även utanför banan bl a tack vare elva specialfack, regnskydd, teehållare, isolerade fack för drycker samt möjligheter att fästa klubbhandduk och paraply. Vikt 4,1 kg. Mått (L x B x H): 4 0 x 3 5 x 9 4 cm. Material: Konstläder, nylon.

24 BMW Originaltillbehör. Bakspoiler Carbon, fälgar Krysseker 3 1 2, ferritgrå, 2 0 tum, gjutna. Stereohörlurar med infraröd överföring, speciellt avstämda till extrautrustningens infotainmentsystem för baksätet. BMW Junior Seat I-II, med/utan ISOFIX, finns i olika färger. Det är alltid en speciell känsla att köra en BMW. Med BMW Originaltillbehör kan den upplevelsen bli ännu starkare. Tillbehörsprogrammet kombinerar nya idéer, fascinerande design och högsta funktionalitet. Upptäck alla de innovativa produkter som finns för din BMW inom områdena exteriör, interiör, kommunikation & information samt transport- & bagagerumslösningar. Din BMW återförsäljare berättar gärna mer om tillbehörsprogrammet från BMW. Där finns också en innehållsrik katalog med BMW Originaltillbehör. Ytterligare information finner du också på: Snap-in-adapter med USB-anslutning för telefonerande och musiklyssnande. wwww.bmw.se/tillbehor

25 Säkerhet i i i i d d d Adaptiva bromsljus Airbags: Förar- och passagerarairbag (avstängningsbar), sensorskena i passagerarstolen Huvudairbag fram och bak, genomgående Sidoairbag för förare och framsätespassagerare Aktiva nackskydd fram Barnstolsfästen ISOFIX på de yttre platserna i baksätet Bilbälten: Bältessystem med trepunktsbälten för baksätet Trepunktsbälten fram med bältesstramare och adaptiv bälteskraftbegränsare Bromsar: Skivbromsar fram och bak, ventilerade Däcktrycksindikator Dynamisk stabilitetskontroll (DSC), inkl ABS, väggreppskontroll (DTC), Cornering Brake Control (CBC) och dynamisk bromskontroll (DBC) Centrallås med elektronisk startspärr (EWS), krocksensor, tankluckan integrerad i centrallåset Säkerhetskaross: Deformationszoner fram och bak, stötfångare reversibla i upp till 6 km/h kollisionshastighet Sidokollisionsskydd, aktiv motorhuv (fotgängarskyddsystem) Exteriörutrustning i i i i d d d BMW Individual Exteriörline Aluminium, satinbehandlad BMW Individual Shadow Line högglans Dragkrok, elektriskt infällbar Frontens dekorgaller med förkromade vertikala stänger och förkromad inramning Frontens dekorgaller med svarta vertikala stänger med förkromad kant, förkromad inramning Metalliclackering Fälgar och däck i i i i d d d BMW Mobility-set Däck med nödgångsegenskaper Fälgar: Lättmetallfälgar V-eker 2 3 6, 1 7 tum, däck /5 5 R 1 7 Lättmetallfälgar Stjärneker 3 2 7, 1 7 tum, däck /5 5 R 1 7 Lättmetallfälgar Streamline 3 6 3, 1 7 tum, däck /5 5 R 1 7 Lättmetallfälgar Radialeker 2 3 7, 1 8 tum, däck /4 5 R 1 8 Lättmetallfälgar V-eker 3 2 8, 1 8 tum, däck /4 5 R 1 8 Lättmetallfälgar Turbinstyling med olika däckstorlek, fram 8 J x 1 8 tum, däck /4 5 R 1 8, bak 9 J x 1 8 tum, däck /4 0 R 1 8 Lättmetallfälgar Stjärneker med olika däckstorlek, fram 8 J x 1 8 tum, däck /4 5 R 1 8, bak 9 J x 1 8 tum, däck /4 0 R 1 8 Lättmetallfälgar V-eker med olika däckstorlek, fram 8 J x 1 9 tum, däck /4 0 R 1 9, bak 9 J x 1 9 tum, däck /3 5 R 1 9 Lättmetallfälgar W-eker med olika däckstorlek, fram 8 J x 1 9 tum, däck /4 0 R 1 9, bak 9 J x 1 9 tum, däck /3 5 R Beräknad leverans från 3 :e kvartalet Beräknad leverans från juni Standardutrustning Extrautrustning Finns ej för modellen

26 Interiördesign i i i i d d d BMW Individual innertak Antracit Instegslister, förkromade Interiörlister: Ädelträutförande Ask ådrad ljus högglans Ädelträutförande Ask ådrad mörk högglans Aluminium fi nslipad Svart högglans Ädelträutförande Fineline antracit Klädsel: Exklusivläder Nappa med utökad omfattning Läder Dakota Tyg Diagonal, Antracit eller Venetobeige 2 Tyg/läder Tudor 2 Motor och teknik i i i i d d d 6 -stegad manuell växellåda med växelindikator 8 -stegad automatisk sportväxellåda med Steptronic, växelpaddlar på ratten 8 -stegad automatisk växellåda med Steptronic, elektronisk växelväljare, adaptiv växlingsstyrning Adaptive Drive, Dynamic Drive och elektronisk stötdämparkontroll (EDC) Aktiv integralstyrning Auto start/stopp-funktion (i kombination med 6 -stegad manuell växellåda) BMW TwinPower Turbo rak sexcylindrig bensinmotor med Valvetronic BMW TwinPower Turbo åttacylindrig V-bensinmotor BMW fyrcylindrig dieselmotor med avgasturboladdning BMW rak sexcylindrig bensinmotor BMW rak sexcylindrig dieselmotor med avgasturboladdning Bensindirektinsprutning Bromskraftåtervinning Dieselpartikelfilter (underhållsfritt) Dubbel-VANOS Dubbellänkad framaxel Dynamic Driving Control (i kombination med 8 -stegad automatisk sportväxellåda, aktiv integralstyrning, Adaptive Drive eller elektronisk stötdämparkontroll) Elektronisk stötdämparkontroll (EDC) Integralbakaxel av aluminium M sportchassi Parkeringsbroms, elektromekanisk, med automatisk aktivering i kombination med automatisk växellåda BMW ConnectedDrive Förarassistenter i i i i d d d Aktiv farthållare med Stop & Go och påkörningsvarning BMW Night Vision med utökad funktion Backkamera (i kombination med PDC) Farthållare med bromsfunktion Head-Up Display Helljusassistent Körfältsassistent Lane Change Warning Standardutrustning Extrautrustning Finns ej för modellen

27 BMW ConnectedDrive Förarassistenter i i i i d d d Parkeringsassistent (i kombination med PDC) Parkeringsdistanskontroll (PDC) fram och bak, med optisk och akustisk varning Speed Limit-information (i kombination med navigation Professional) Surround View (i kombination med backkamera och PDC) Se och synas i i i i d d d Adaptiva strålkastare med variabel ljusfördelning, kurvbelysning och adaptiv ljusviddreglering Belysningspaket, med läslampor samt belysning i fotutrymmet och nattbelysning fram och bak, bagagerumsbelysning samt utstigningsbelysning fram BMW Individual läslampor för baksätet Dimstrålkastare Inner- och ytterbackspeglar, automatiskt avbländande, inkl elektrisk infällningsfunktion för ytterbackspeglarna Ljusringar i LED-teknik Nattbelysning för interiören, inkl markbelysning i yttre dörrhandtag Regnsensor Strålkastarrengöring Solskydd: BMW Individual solskyddsglas, med mörkare gröntoning för bakre sidorutor och bakruta Kombinerat värme-/solskyddsglas Solskyddsgardin, bakrutan, elektrisk Solskyddsgardiner, baksätets sidorutor, mekaniska Xenonstrålkastare för hel- och halvljuset, inkl automatisk ljusviddreglering Ytterbackspeglar, asfäriska, elektriskt inställbara och uppvärmbara (aktivt styrt av yttertemperaturen) Interiör i i i i d d d Färddator, inkl Check Control och visning av yttertemperaturen på Info Display (5,7 tum) Glastaklucka, elektrisk, med skjutbart innertak Kupévärmare med fjärrkontroll Rattar: Läderklädd ratt med multifunktion (hantering av bl a radio och telefon) Rattvärme Lädersportratt med multifunktion Servicebehovsvisning på Info Display Skidsäck (i kombination med genomlastsystem) Stolar/stolskomfort: Aktiv stolsventilation fram Aktiva stolar för förare och framsätespassagerare, elektrisk inställning Genomlastsystem med asymmetriskt delbart bakre ryggstöd (6 0 : 4 0 ) Komfortstolar för förare och framsätespassagerare, elektrisk inställning Sportstolar för förare och framsätespassagerare Standardstolar med delektrisk inställning (helelektrisk för i), fickor på ryggstöden Stolsinställning elektrisk med minne för förarstolen, elektrisk inställning av rattstången Stolsvärme för baksätet Stolsvärme för förare och framsätespassagerare Svankstöd för förare och framsätespassagerare, elektrisk inställning Standardutrustning Extrautrustning Finns ej för modellen

28 Komfort och invändig utrustning i i i i d d d Armstöd fram med förvaringsfack, låsbart Comfort Access (endast i kombination med extrautrustning nattbelysning) Dryckeshållare fram/bak Hantering av bakluckan, automatisk Imsensor Klimatautomatik med 2 -zonsreglering Klimatautomatik med 2 -zonsreglering och utökad omfattning Klimatautomatik med 4 -zonsreglering Personal Profile, möjlighet att spara personliga inställningar Rökarpaket Start/Stopp-knapp Stöldlarm med fjärrkontroll Soft Close-automatik för dörrarna Underhållning, kommunikation och information i i i i d d d Control Display: 7 tum 1 0,2 tum (endast i kombination med navigation Professional eller TV-funktion) Favoritknappar HiFi-högtalarsystem HiFi-system Professional Infotainmentsystem för baksätet, inkl två 8 tums färgbildskärmar, inställbara i lutning Infotainmentsystem Professional för baksätet, inkl två 9,2 tums färgbildskärmar, inställbara i lutning Integrerad instruktionsbok Kontrollreglage för idrive på mittkonsolen, inkl direktvalsknappar Navigation Business med 7 tums Control Display Navigation Professional med 1 0,2 tums Control Display, splitscreen-funktion; hårddiskbaserat system med 1 2 GB lagringsutrymme t ex för musik Radio/ljudanläggningar: AUX-ingång i mittkonsolen DAB-tuner för mottagning av digitala radioprogram DVD-växlare, 6 skivor Komfortanslutning för musikspelande mobiltelefon Radio Professional med 2 -tunermottagning, CD-spelare med MP3 -uppspelning, 6 högtalare USB-anslutning Röststyrningssystem Telefon: Förberedelse för Bluetooth-telefon TV-funktion med analog/digital mottagning (DVB-T) 1 Beräknad leverans från 3 :e kvartalet Standardutrustning Extrautrustning Finns ej för modellen

29 Vikt i i i i d d d Tjänstevikt 2 kg [172 5] 1710 [173 0 ] [ ] [172 0 ] [178 0 ] [179 5] Tillåten totalvikt kg [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] [ ] Tillåten last kg Tillåtet axeltryck fram/bak kg / [1070/1270] / [1070/1270] / / / / [1100/1285] Tillåten taklast kg Tillåten släpvagnsvikt, obromsad 3 kg Tillåten släpvagnsvikt, bromsad 3 kg [ ] Tillåtet kultryck kg / Motor 4, i i i i d d d Cylindrar/ventiler per cylinder /4 /4 /4 /4 /4 /4 /4 Cylindervolym cm Slaglängd/cylinderdiameter mm,0 /8,0,0 /8,0,6 /8,0,3 /8,0,0 /8,0,0 /8,0,0 /8,0 Motoreffekt/varvtal kw (hk) (2 ) (2 ) (3 ) (4 ) 13 (18 4) (2 ) (2 ) varv/min 10 6 [3 ] Max vridmoment/varvtal Nm 10 varv/min Kompression :1,0,0,2,0,5,5,5 Växellåda i i i i d d d Utväxling, standardväxellåda I/II/III :1,3 /2,4 /1,6,5 /1,9 /1,3 4,11/2,3 /1,5 4,71/3,14/2,1 4,11/2,25/1,4 4,11/2,25/1,4,0 /2,8 /1,7 IV/V/VI :1,2 /1,0 /0,8,0 /0,8 /0,7,1 /1,0 /0,8 1,6 7/1,2 /1,0,0 /0,8 /0,6,0 /0,8 /,6,2 /1,0 /0,8 VII/VIII/R :1 / /3,9 / /3,3 / /3,7,8 /0,6 /3,3 / /3,7 / /3,7 / /4,6 Bakaxelutväxling :1,2,1,2,8,3,1,5 Prestanda i i i i d d d Max hastighet km/h [2 3 4 ] [2 2 5 ] Acceleration km/h s 7,9 [8,2 ] 6,6 [6,7 ] 6,0 [6,1 ] 5,0 8,1 7,2 6,3 Elasticitet km/h på 4 :e växeln (med standardväxellåda) s 9,0 7,0 5,9 6,9 6,3 5,0 Bränsleförbrukning 4, i i i i d d d Stad liter/1 km,5,4 11,8 [11,9 ],4 ej tillgängligt,1 [7,8 ],0 [7,8 ] Landsväg liter/1 km,9,3 [6,0 ],6 [6,4 ],5 ej tillgängligt,1,3 Blandad körning liter/1 km,6,8 [7,6 ],5 [8,4 ],4,0 [5,2 ],2 [6,1 ],3 [6,2 ] CO -utsläpp g/km [1 ] 18 [178 ] [1 ] [1 ] 16 [16 1] [1 ] Tankvolym, ca. liter

30 Hjul i i i i d d d Däckdimension /5 5 R 1 7 W /5 5 R 1 7 W /5 5 R 1 7 W /4 5 R 1 8 Y /5 5 R 1 7 W /5 5 R 1 7 W /5 5 R 1 7 W Fälgdimension 8 J x J x J x J x J x J x J x 1 7 Material Lättmetall Lättmetall Lättmetall Lättmetall Lättmetall Lättmetall Lättmetall Elsystem i i i i d d d Batterikapacitet Ah 8 0 [9 0 ] 8 0 [9 0 ] 8 0 [9 0 ] [9 0 ] Generatoreffekt A W Alla mått på den tekniska ritningen i millimeter. Bagageutrymmets volym liter. 1 Beräknad leverans från 3 :e kvartalet I de angivna värdena är inräknat 9 0 % tankfyllning, 6 8 kg för föraren och 7 kg för bagaget. Tjänstevikten gäller för bilar i standardutförande. Extrautrustning kan höja detta värde. 3 Släpfordonets verkliga totalvikt får inte överskrida summan av den tillåtna dragvikten och det tillåtna kultrycket. 4 BMW rekommenderar användning av 9 5 -oktanig bensin för bensinmotorerna. Som lägst är 9 1 oktan med 1 0 % etanolinblandning tillåtet. De angivna värdena för prestanda och förbrukning gäller med 9 8 -oktanig bensin. 5 Motorerna uppfyller avgasnormen EU5. Den angivna bränsleförbrukningen är beräknad enligt ECE-körcykeln. Denna bygger på ca en tredjedel stadskörning och två tredjedelar på landsväg. Samtidigt med bränsleförbrukningen uppmäts CO 2 -värdet. Bränsleförbrukningen är uppmätt för bilar i standardutförandet. Extrautrustning kan påverka de angivna värdena. 6 Elektronisk begränsning av hastigheten. 7 Med takantenn uppgår höjden till mm. 8 Preliminärt, ej officiellt värde. Värden i [ ] gäller för bilar med 8 -stegad automatisk växellåda med Steptronic (standard för i).

31 Mer om BMW När du älskar att köra BMW miljöarbete. BMW Group står för femte gången i rad som branschledare i Dow Jones Sustainability Index. Det betyder bland annat att vi ligger mycket långt framme när det gäller miljöanpassad bilproduktion. Det är ett begrepp som är fast förankrat i våra värderingar: från utvecklingen av bränslesparande koncept för motorerna från BMW, via produktionsprocesser som skonar miljön till innovativa åtgärder för återvinningen. Med BMW EfficientDynamics fastlade vi redan år en utvecklingsfilosofi, som idag kan visa upp klara fördelar för våra kunder, klimatet och miljön. Detta kommer inte minst till uttryck genom CO 2 -utsläppet för våra nya bilar i Europa, vilket vi har sänkt med ca 2 7 % mellan och Men vi ställer kraven på oss själva högre än så: Under tiden är målet för vår tillverkning att minska förbrukningen av olika resurser, t ex vatten och energi, med 3 0 %. BMW recommends VB. Tryckt i Tysklandy 2010.

Säkerhet X6 xdrive35i X6 xdrive50i X6 xdrive30d X6 xdrive35d. Exteriörutrustning X6 xdrive35i X6 xdrive50i X6 xdrive30d X6 xdrive35d

Säkerhet X6 xdrive35i X6 xdrive50i X6 xdrive30d X6 xdrive35d. Exteriörutrustning X6 xdrive35i X6 xdrive50i X6 xdrive30d X6 xdrive35d Säkerhet X6 xdrive35i X6 xdrive50i X6 xdrive30d X6 xdrive35d Adaptiva bromsljus Airbags: Förar- och passagerarairbag (med belastningssensor för passagerarstolen) Passagerarairbag avstängningsbar med nyckel

Läs mer

BMW X5. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X5. GLÄDJE FÖRENAR VÄRLDEN. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X5. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X5. GLÄDJE FÖRENAR VÄRLDEN. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW X5 www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW X5. GLÄDJE FÖRENAR VÄRLDEN. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. GLÄDJE FÖRENAR MOTSATSER. BMW EfficientDynamics Mer kraft.

Läs mer

Den nya BMW Z4. Z4 Roadster 2.0i 2.5i 2.5si 3.0si Z4 Coupé 3.0si. När du älskar att köra

Den nya BMW Z4. Z4 Roadster 2.0i 2.5i 2.5si 3.0si Z4 Coupé 3.0si. När du älskar att köra Den nya BMW Z4 Z4 2.0i 2.5i 2.5si 3.0si Z4 3.0si När du älskar att köra Lyssna på dina ögon. Över dig solen. Och under dig en stormvind. Det viktigaste i cockpit: Vägen. Frisk luft med en fin doft av läder.

Läs mer

BMW -serie Sedan. När du älskar att köra. www.bmw.se www.bmw.com BMW -SERIE SEDAN. UTTALAD DRIVKRAFT.

BMW -serie Sedan. När du älskar att köra. www.bmw.se www.bmw.com BMW -SERIE SEDAN. UTTALAD DRIVKRAFT. BMW -serie Sedan www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE SEDAN. UTTALAD DRIVKRAFT. Både sportig och elegant på samma gång vem vill inte äga den kombinationen? Många har försökt sia om

Läs mer

BMW X5. När du älskar att köra

BMW X5. När du älskar att köra BMW X5 När du älskar att köra En ny generation tar över. Verklig karaktär känner man igen direkt. På en bas av fakta kör du särskilt säkert. Ett utrymme som är uppgiften vuxen. Framför dig finns horisonten.

Läs mer

Nya BMW -serie Touring. När du älskar att köra

Nya BMW -serie Touring. När du älskar att köra Nya BMW -serie Touring När du älskar att köra I fysiken finns det en formel för kraften. På vägen har vi gett den en form. Du har ansiktsmuskler. Och fyra instrument, som stimulerar dem: ratt, koppling,

Läs mer

NYA BMW -SERIE GRAN TURISMO. DEN FÖRSTA I SITT SLAG. BMW

NYA BMW -SERIE GRAN TURISMO. DEN FÖRSTA I SITT SLAG. BMW NYA BMW -SERIE GRAN TURISMO. DEN FÖRSTA I SITT SLAG. BMW När du älskar att köra Nya BMW 5-serie Gran Turismo. Den första i sitt slag. Elegans, rymd och variation här handlar det om och, inte om eller.

Läs mer

BMW 7-serie. Prislista Giltig från 1. oktober 2008. Antal cylindrar. Motor storlek (HK) Förbrukn., blandat (l/mil) Cylinder volym (cm³)

BMW 7-serie. Prislista Giltig från 1. oktober 2008. Antal cylindrar. Motor storlek (HK) Förbrukn., blandat (l/mil) Cylinder volym (cm³) BMW 7-serie Prislista Giltig från 1. oktober 2008 Modell Antal cylindrar Cylinder volym (cm³) Motor storlek (HK) CO 2 utsläpp (g/km) Förbrukn., blandat (l/mil) Cirkapris (exkl ) Cirkapris (inkl ) KA41

Läs mer

BMW 3-serie Compact. 316ti 318ti 325ti 320td. När du älskar att köra

BMW 3-serie Compact. 316ti 318ti 325ti 320td. När du älskar att köra BMW 3-serie Compact 316ti 318ti 325ti 320td När du älskar att köra Staden har många ansikten. Några märks bättre än andra. Låt den fånga din blick för ett ögonblick. Den kommer att stanna kvar där. BMW

Läs mer

CITY PLUS (2WD) MODELLER

CITY PLUS (2WD) MODELLER MODELLER CITY PLUS (2WD) Urval utrustning Aluminiumfälgar, 16 tum med 215/65R16 däck CD radio med 4 högtalare Klimatanläggning Läderklädd ratt och växelspaksknopp Takreling, svart (saknas på bild) Karbonfärgad

Läs mer

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015

PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 PRODUKTFAKTA FRÅN 1 MAJ 2015 TEKNISK SPECIFIKATION: BENSIN MOTOR PureTech 130 S&S THP 200 Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 4 Antal ventiler / cylinder 4 4 Cylindervolym (cm

Läs mer

BMW -SERIE COUPÉ OCH CABRIOLET. TILL FÖR ATT KÖRAS. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Coupé Cabriolet

BMW -SERIE COUPÉ OCH CABRIOLET. TILL FÖR ATT KÖRAS. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Coupé Cabriolet BMW -serien www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE COUPÉ OCH CABRIOLET. TILL FÖR ATT KÖRAS. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BERÖR DIG, REDAN NÄR DEN STÅR STILLA.

Läs mer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Lancia Voyager Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 3/2012 Gäller från 2012-04-16 Modellprogram Gäller fr. o. m. 2012-04-16 Versioner Bensin: Voyager 3.6 283hk Voyager 3.6 283hk Diesel: Voyager 163hk

Läs mer

CITROËN C4 PICASSO & GRAND C4 PICASSO

CITROËN C4 PICASSO & GRAND C4 PICASSO CITROËN C4 PICASSO & GRAND C4 PICASSO Produktfakta Från 28 januari 2014 Utrustning och specifikationer gäller för bilar producerade från publiceringsdatum för produktfaktabladet. För lagerbilar kontakta

Läs mer

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 25 januari 2016. Bilen på bilden är extra utrustad

CITROËN C4 CACTUS. Produktfakta. Från 25 januari 2016. Bilen på bilden är extra utrustad CITROËN C4 CACTUS Produktfakta Från 25 januari 2016 Bilen på bilden är extra utrustad TEKNISK SPECIFIKATION BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 82 ETG (1) PureTech 110 S&S Bränsletyp Bensin, blyfri 95 oktan

Läs mer

Antal cylindrar. Cylinder volym (cm³)

Antal cylindrar. Cylinder volym (cm³) BMW X1 Prislista Giltig från 1. januari 2010 Antal cylindrar Cylinder volym (cm³) Motor storlek (HK) CO2 utsläpp (g/km) Förbrukn., blandat (l/mil) (exkl moms) (inkl moms) Modell VM31 BMW SAV 6 2.996 258

Läs mer

NYA CITROËN C4 CACTUS

NYA CITROËN C4 CACTUS NYA CITROËN C4 CACTUS Produktfakta Från 12 december 2014 TEKNISK SPECIFIKATION BENSIN MOTOR PureTech 82 PureTech 110 S&S Bränsletyp Bensin, blyfri 95 oktan Bensin, blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 3 Antal

Läs mer

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI

7 ÅRS. Både säker och spännande NYBILS- GARANTI www.kia.se 2 3 pro_ cee d Vi vet av erfarenhet att våra bilar är så välbyggda att vi kan erbjuda hela 7 års nybilsgaranti. Garantin följer bilen och upphör 7 år efter första registreringsdatum eller efter

Läs mer

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5

Versioner. Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8. Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 Standardutrustning Tillval Tekniska specifikationer Modellprogram Versioner Bensin: Thema Executive 3.6 V6 AT8 Diesel: Thema Executive 3.0 V6 Multi-Jet AT5 20 TUMs aluminiumfälgar STD Excecutive Exteriör

Läs mer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer

Jeep Compass MY12 Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Standardutrustning/Tillval/Tekniska specifikationer Nr 1/2011 Gäller från Modellprogram Gäller fr. o. m. Versioner Compass 4x2 2.0 156hk Compass 4x4 2.4 170hk CVT2 Compass 4x4 2.2 CRD 163hk Modellprogram

Läs mer

Honda originaltillbehör FR-V

Honda originaltillbehör FR-V Honda originaltillbehör FR-V Förverkliga dina drömmar Med sin rymliga och sportiga design kombinerar Honda FR-V dynamiska köregenskaper med intelligent komfort och bekvämlighet. FR-V är verkligen en innovativ

Läs mer

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433

NYA NISSAN PULSAR. Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger 03.09.2014 SE-05C-0433 NYA NISSAN PULSAR Prislista, Utrustning, Specifikationer, Färger PRISLISTA MOTOR VÄXELLÅDA Drivning Utrustningsnivå CO2 g/km Bränsleförbrukning l/100km Rekommenderat cirkapris kr Bensin DIG-T 115 6-växlad

Läs mer

Antal cylindrar. Cylinder volym

Antal cylindrar. Cylinder volym Prislista Giltig från 1. Januari 2011 Antal cylindrar Cylinder volym Motor storlek CO2 utsläpp Förbrukn., blandat (exkl (inkl Modell (cm³) (HK) (g/km) (l/mil) moms) moms) VL31 BMW SAV 4 1 995 150 191 0,82

Läs mer

renault CAPTUR limited edition drive the change

renault CAPTUR limited edition drive the change renault CAPTUR limited edition drive the change FÅNGA DAGEN SNYGG. INTE BARA DET! CAPTUR, RENAULTS FÖRSTA CROSSOVER MED STORSTADSKÄNSLA, ÄR SMIDIG, DYNAMISK OCH ELEGANT. BÅDE UTVÄNDIGT OCH INVÄNDIGT. MED

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BLICKFÅNG. Nya står ut. Ensam, i mängden, överallt. Med sin extroverta design förenar den lifestyle

Läs mer

KOMBI-8. Produktfakta

KOMBI-8. Produktfakta KOMBI-8 Produktfakta MODELLPROGRAM MOTOR DRIVMEDEL VÄXELLÅDA UTRUSTNINGSNIVÅ LAGERFÖRD 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Select Ja 2.5 CRDi (136 hk) Diesel Manuell 6-vxl Comfort Ja 2.5 CRDi (170 hk)

Läs mer

April 2000. Passat. Fakta och utrustningspaket

April 2000. Passat. Fakta och utrustningspaket April 2000 Passat Fakta och utrustningspaket FÖRSÄLJNINGSPROGRAM Motor Växel- Tjänste- Lastför- Max släp- Fordons- Premie- Modeller Dörrar hk låda vikt kg måga kg vagnsvikt kg 1) skatt klass Passat 1.6

Läs mer

volvo C30 quick Guide

volvo C30 quick Guide volvo C30 quick Guide VÄLKOMMEN TILL DIN NYA VOLVO! Att lära känna din nya bil är en spännande upplevelse. Titta igenom denna Quick Guide så kommer du att tycka ännu bättre om din nya Volvo. Detaljerad

Läs mer

CR-V. Honda originaltillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö, Sweden Telefon: 040-38 07 00 www.honda.se CR-V/12/06/TH11066Sv

CR-V. Honda originaltillbehör. Honda Sverige Honda Nordic AB Box 50583, 202 15 Malmö, Sweden Telefon: 040-38 07 00 www.honda.se CR-V/12/06/TH11066Sv Honda originaltillbehör CR-V Honda Motor Co. Ltd. förbehåller sig rätten att förändra utrustning och specifi kationer utan tidigare förvarning. Detaljer, färger, beskrivningar och bilder är endast avsedda

Läs mer

KANGOO EXPRESS NYA RENAULT. Prislista & Produktfakta. Cirkapriser gäller from 2013-03-20 Ändrad 2013-04-15

KANGOO EXPRESS NYA RENAULT. Prislista & Produktfakta. Cirkapriser gäller from 2013-03-20 Ändrad 2013-04-15 NYA RENAULT KANGOO EXPRESS lista & Produktfakta Cirkapriser gäller from 2013-03-20 Ändrad 2013-04-15 Alla rekommenderade cirkapriser visas i exkl. moms. ALLTID STANDARD Luftkonditionering Bluetooth -radio

Läs mer

NYA BMW -SERIE GRAN TOURER.

NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. BMW -serien Gran Tourer www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. BMW EFFICIENTDYNAMICS. MER KRAFT. MINDRE FÖRBRUKNING. NYA BMW -SERIE GRAN TOURER. DELAD GLÄDJE ÄR DUBBEL

Läs mer

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden PRESSINFORMATION Marcus Thomasfolk Kontaktperson Informationschef 08 553 867 97 Telefon 070 35 896 57 Mobil marcus.thomasfolk@volkswagen.se E-post 2013-02-08 Datum Nya Volkswagen Golf på den svenska marknaden

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

TILLBEHÖR partner tepee

TILLBEHÖR partner tepee TILLBEHÖR partner tepee partner Tepee 1. parkeringssensor praktisk parkeringssensor, särskilt konstruerad för Peugeot (kan lackeras i bilens färg). Sensorerna monteras i främre och bakre stötfångaren.

Läs mer

Golf 1,4 FSI 1,6 FSI TDI 105 TDI 140

Golf 1,4 FSI 1,6 FSI TDI 105 TDI 140 Golf 1,4 FSI 1,6 FSI TDI 105 TDI 140 Motor 4 cylindrar 4 cylindrar 4 cylindrar 4 cylindrar, 16 ventiler 16 ventiler 16 ventiler Högtrycksinsprutning Högtrycksinsprutning Direktinsprutning Direktinsprutning

Läs mer

Price List Prislista BMW 7-Series

Price List Prislista BMW 7-Series Price List Prislista BMW 7-Series Giltig från 1. januari 2012 När du älskar att köra Modellpriser Rekommenderat ca pris Fordonsskatt Modell Motor Motorvolym (cm3) Motor effekt (Hk) CO2- emission g/km Bränsleförbrukning

Läs mer

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY

Din A-Klass: A 180 BlueEFFICIENCY Exemplarisk illustration Exemplarisk illustration Sammanställning Motor A 180 BlueEFFICIENCY Välj klädsel Jupiterröd Hjul AMG lättmetallfälgar 45,7 cm (18 tum) i multi-ekerdesign Klädsel Konstläderklädsel

Läs mer

volvo s40 quick Guide

volvo s40 quick Guide volvo s40 quick Guide VÄLKOMMEN TILL DIN NYA VOLVO! Att lära känna din nya bil är en spännande upplevelse. Titta igenom denna Quick Guide så kommer du att tycka ännu bättre om din nya Volvo. Detaljerad

Läs mer

BMW -SERIE COUPÉ. INSPIRERANDE ATLETISK. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Coupé. När du älskar att köra

BMW -SERIE COUPÉ. INSPIRERANDE ATLETISK. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW -serien Coupé. När du älskar att köra BMW -serien Coupé www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE COUPÉ. INSPIRERANDE ATLETISK. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. ALLTID PÅ JAKT EFTER DET PERFEKTA ÖGONBLICKET.

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

NYA DS 4 & DS 4 CROSSBACK PRODUKTFAKTA FRÅN 6 NOVEMBER 2015

NYA DS 4 & DS 4 CROSSBACK PRODUKTFAKTA FRÅN 6 NOVEMBER 2015 NYA DS 4 & DS 4 CROSSBACK PRODUKTFAKTA FRÅN 6 NOVEMBER 2015 TEKNISK SPECIFIKATION: BENSIN MOTOR PureTech 130 S&S THP 210 S&S Bränsletyp Blyfri 95 oktan Blyfri 95 oktan Antal cylindrar 3 4 Antal ventiler

Läs mer

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE

NYA MEGANE GT RENAULT DRIVE THE CHANGE NYA RENAULT MEGANE GT DRIVE THE CHANGE DESIGNA DITT LIV EN DESIGN SOM VISAR VÄGEN FRAMÅT. ETT TYDLIGT STÄLLNINGSTAGANDE: EN LOGOTYP SOM STÅR UT, IÖGONFALLANDE FORMER, LED-VARSELLJUS SOM MARKERAR FRONTEN

Läs mer

BMW M Performance. Prislista gäller fr o m mars 2013. När du älskar att köra

BMW M Performance. Prislista gäller fr o m mars 2013. När du älskar att köra BMW M Performance Prislista gäller fr o m mars 13 När du älskar att köra DYNAMISK SPORTIGHET I VARJE DETALJ. BMW M PERFORMANCE TILLBEHÖR. n. n. n. BMW 6serien. M Coupé. BMW M3. BMW X5 M. BMW X6 M. 02 Innehåll

Läs mer

A4 Avant. A4 Avant. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör

A4 Avant. A4 Avant. Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör Audi unite A4 Avant Produktnr. Beskrivning A4 Avant Motor 8K50RY\0 2.0 TDI clean diesel quattro S tronic Power: 140(190) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad körning: 5,2 l CO2-utsläpp: 137 g/km (EU6) Stadskörning:

Läs mer

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten.

Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. Elbilen som bjuder dig och miljön på glädje. ClubCar Precedent: En ny dimension inom golfsporten. För femtio år sedan gjorde ClubCars golfbilar entré på de amerikanska golfbanorna. Där är de idag en nästan

Läs mer

Profila RS: Den perfekta multihusbilen

Profila RS: Den perfekta multihusbilen 14 Eura Mobil 2013/2014 NYHET Profila RS: Den perfekta multihusbilen Du letar efter en husbil som har många goda egenskaper: den ska vara så låg som en halvintegrerad och samtidigt ha ett förvaringsutrymme

Läs mer

April 2000. Golf. Fakta och utrustningspaket

April 2000. Golf. Fakta och utrustningspaket April 2000 Golf Fakta och utrustningspaket FÖRSÄLJNINGSPROGRAM Motor Växel- Tjänste- Total- Max släp- Fordons- Premie- Modeller Dörrar hk låda vikt kg vikt vagnsvikt kg 1) skatt klass Golf 1,4 3/5 75 5

Läs mer

BMW M3 Coupé Cabriolet. När du älskar att köra BMW M3. COUPÉ OCH CABRIOLET. GÖR VARJE LANDSVÄG TILL EN MÅLRAKA.

BMW M3 Coupé Cabriolet. När du älskar att köra BMW M3. COUPÉ OCH CABRIOLET. GÖR VARJE LANDSVÄG TILL EN MÅLRAKA. BMW M3 Coupé Cabriolet När du älskar att köra BMW M3. COUPÉ OCH CABRIOLET. GÖR VARJE LANDSVÄG TILL EN MÅLRAKA. Innehåll BMW M3 Coupé BMW M3 Cabriolet 04 13 Exteriör BMW M3 Coupé 14 15 Interiör BMW M3 Coupé

Läs mer

Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet.

Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet. Cabby 2006 Design, funktion och känsla för frihet. Husbilen som passar alla väder Den är snygg. Den är lättkörd. Den är ombonad. Den är helt ny. Cabbys nyutvecklade husbil har skapats runt tre grunder

Läs mer

Oktober 2006. Elrullstolen som som förvandlas till till ett ett framsäte UPPFINNINGAR FÖR LIVSKVALITÉ

Oktober 2006. Elrullstolen som som förvandlas till till ett ett framsäte UPPFINNINGAR FÖR LIVSKVALITÉ Oktober 2006 Elrullstolen som som förvandlas till till ett ett framsäte i din i din bil bil UPPFINNINGAR FÖR LIVSKVALITÉ Elrullstolen som förvandlas till ett framsäte i din bil Nu kan Du som kör elrullstol

Läs mer

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta

JUKE. Inledning Personlig anpassning och Tillbehör Teknologi och Prestanda Färger och Klädsel Printa Att avsluta NISSAN JUKE MAXIMERAD SPÄNNING NYA NISSAN JUKE DEN BLIR BARA BÄTTRE OCH BÄTTRE MED NYDESIGNADE XENON-STRÅLKASTARE, öppningsbart glastak, bumerangformade LED-baklyktor, sportiga stötfångare, sidobackspeglar

Läs mer

Omslagbild under produktion

Omslagbild under produktion Omslagbild under produktion volvo C70 quick guide Web Edition välkommen till din nya volvo! Att lära känna sin nya bil är en spännande upplevelse. Titta igenom denna Quick-Guide så lär du dig snabbt och

Läs mer

Information. Nytt ljus bakom interiörens design. Interiör. London, juli 2006

Information. Nytt ljus bakom interiörens design. Interiör. London, juli 2006 Information London, juli 2006 Interiör Nytt ljus bakom interiörens design Utformningen av sittbrunnen i Saab Aero X relaterar direkt till den flygplansinspirerade karossformen. En blandning av klassisk

Läs mer

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com

Groundsmaster 4000-D/4100-D. Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET. www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Byggd för PRODUKTIVITET INNOVATION KOMFORT PÅLITLIGHET HÅLLBARHET www.toro.com Groundsmaster 4000-D/4100-D Innovativa tekniska lösningar och funktioner gör det här till den

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. ETT NYTT LEDARSKAP. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra NYA BMW X. ETT NYTT LEDARSKAP. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW X www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra NYA BMW X. ETT NYTT LEDARSKAP. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. Ledare BYGGD FÖR ATT ÖVERTRÄFFA SIG SJÄLV. EN GÅNG TILL. Redan vid

Läs mer

Prislista Ford Mondeo

Prislista Ford Mondeo Prislista Ford Mondeo Trend Hk Växellåda 5D Kombi 1.6 EcoBoost med start/stop, 160 6-vxl manuell 227.300:- 234.800:- 2.0 TDCi ECO 140 6-vxl manuell 237.300:- 244.800:- 2.0 TDCi 140 Powershift Automat 254.800:-

Läs mer

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige!

BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! BMW ökar mest bland tjänstebilar i Sverige! Eftersom BMW, enligt det oberoende tjänstebilsförlaget Ynnor, ökar mest bland tjänstebilar i Sverige, så vet vi att allt fler får sina tjänstebilsdrömmar uppfyllda.

Läs mer

PEUGEOT PARTNER BOXLINE

PEUGEOT PARTNER BOXLINE 2012-02-09 PEUGEOT PARTNER BOXLINE MOTOR 1,6 HDi MOTOR, VÄXELLÅDA & STYRNING Cylindervolym (cm³) 1 560 Maxeffekt kw EEC (hk DIN) 66 / (90) Vid varvtal (v/min) 4 000 Max vridmoment Nm CEE vid v/min 215

Läs mer

tillbehörspaket Din Peugeothandlare erbjuder flera tillbehörspaket för att passa dina behov. Se aktuella paket i prislistan.

tillbehörspaket Din Peugeothandlare erbjuder flera tillbehörspaket för att passa dina behov. Se aktuella paket i prislistan. TILLBEHÖR 107 107 1 2 3 4 5 7 6 12 8 9 10 14 13 13 15 14 11 11 1. Stylingkit Stylingkit i aluminium- eller kolfiberlook till bakre stötfångaren. Framhäver bilens sportiga attityd. 2. ändrör ändrör i krom

Läs mer

m Utgiven av Motormännens Riksförbund

m Utgiven av Motormännens Riksförbund m Utgiven av Motormännens Riksförbund N O ANDERSSON: NYA SIi=FROR PÄ VOLVO: 140 blir 24a 160 blir 26a 8208 blir 821A... D Den stora förändringen i karosslinjerna är alltså VESC-fronten eller rättare en

Läs mer

M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor

M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor R M M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor M40-SERIEN Traktorer i en klass för sig. Den nya M40N-serien är en kombination av effektiva och prisvärda traktorer som är extremt mångsidiga och som passar

Läs mer

XC70 Standardustyr BACKSPEGLAR (YTTRE) BAKSÄTE BELYSNING (INRE)

XC70 Standardustyr BACKSPEGLAR (YTTRE) BAKSÄTE BELYSNING (INRE) XC70 Standardustyr BACKSPEGLAR (YTTRE) Elmanövrerade med uppvärmning Vidvinkelspegel, vänster sida BAKSÄTE Fällbar rygg, delbar 40/20/40 Mittarmstöd bak med mugghållare BELYSNING (INRE) I lastutrymmet

Läs mer

Nya BMW X6. X6 xdrive35i X6 xdrive50i X6 xdrive30d X6 xdrive35d. När du älskar att köra

Nya BMW X6. X6 xdrive35i X6 xdrive50i X6 xdrive30d X6 xdrive35d. När du älskar att köra Nya BMW X6 X6 xdrive35i X6 xdrive50i X6 xdrive30d X6 xdrive35d När du älskar att köra En coupé som inte jämför sig med någon. För världens alla avenyer och boulevarder. Och för de vägar, där inga blickar

Läs mer

Nya BMW Z. När du älskar att köra

Nya BMW Z. När du älskar att köra Nya BMW När du älskar att köra Om ändå alla första intryck varade lika länge. Att asfalten är grå, behöver inte inverka på körningen. En roadster som är öppen för alla dina behov. Så mycket har vi

Läs mer

BMW 1-SERIEN. BMW ORIGINALTILLBEHÖR.

BMW 1-SERIEN. BMW ORIGINALTILLBEHÖR. BMW Originaltillbehör Prislista gäller fr o m sept. När du älskar att köra BMW 1-SERIEN. BMW ORIGINALTILLBEHÖR. GLÄDJE RYMMER OÄNDLIGT MÅNGA MÖJLIGHETER. 02 Innehåll Prislista 1. 2. 3. Innehållsförteckning

Läs mer

Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem, solcellspanel i taket

Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem, solcellspanel i taket Information Genève, den 4 mars 2008 - Design i detalj Saab 9-X BioHybrid: Utmanar konventionerna för kompaktbilar Uttrycksfull design för kompaktbilsegmentet Energieffektivitet: Saab BioPower, hybridsystem,

Läs mer

Honda Civic 5d tillbehör Originaltillbehör

Honda Civic 5d tillbehör Originaltillbehör Honda Civic 5d tillbehör Originaltillbehör Spoiler på bagageluckan 17-tums aluminiumfälgar Sidokjolar Kjol fram Dimljuspaket fram Grand Prix-paket Lackerade kjolar fram, bak och på sidorna Lackerad spoiler

Läs mer

Insynsskydd i bagageutrymmet. Svart takreling. Centrallås, fjärrstyrt. Sharan Trendline Utöver Comfortline. Eluttag, 12-volts, i bagageutrymmet

Insynsskydd i bagageutrymmet. Svart takreling. Centrallås, fjärrstyrt. Sharan Trendline Utöver Comfortline. Eluttag, 12-volts, i bagageutrymmet Sharan fakta Utrustning Sharan Bas Standard för 2,0, Turbo, samt TDI 140 PF. SÄKERHET/TRYGGHET ABS med EBF (låsningsfria bromsar med elektronisk bromskraftsfördelning) Bältessträckare fram Damm- och pollenfilter

Läs mer

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton 3 modeller. Harmoniskt samarbete. Säkra din verksamhet från beställning till leverans med Atlet Balance eldrivna motviktstruckar Atlet Balance

Läs mer

Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör

Audi unite. Motor. Exteriör. Interiör Audi unite Q5 Produktnr. Beskrivning Q5 Motor 8RB0RY\1 2.0 TDI clean diesel quattro S tronic Power: 140(190) kw(hk) Bränsleförbrukning: Blandad körning: 5,7 l CO2-utsläpp: 149 g/km (EU 6) Stadskörning:

Läs mer

BMW 5-serie Sedan. När du älskar att köra

BMW 5-serie Sedan. När du älskar att köra BMW 5-serie Sedan När du älskar att köra Vad kan ett suveränt vridmoment ge dig? Stunder av lycka. Vad finner du på ojämna vägar och i snäva kurvor? Inre balans. Hur imponerar den aktiva farthållaren?

Läs mer

VOLVO XC90 WWW.MYVOLVOLIBRARY.INFO

VOLVO XC90 WWW.MYVOLVOLIBRARY.INFO VOLVO XC90 F A K T A O C H S P E C I F I K A T I O N E R V O L V O TILLBEHÖR URBAN LUXURY Paketet på bilden har 21-tums Expressive - fälgar och utvändiga tillbehör i samma färg som bilens kaross, skidplates

Läs mer

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN

6 e generationen 24 PORSCHEMAG TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN 6 e generationen TEXT: KLAS BOMAN, FOTO: PER TRANÉ/THIN BOMAN Är det egentligen möjligt att bygga en prestandabil i sex generationer? Ursprunget är tidigt 60-tal. Det måste vara världsrekord! Bara tanken

Läs mer

Bruksanvisning Patientstol Lynea Översättning av bruksanvisning i orginal

Bruksanvisning Patientstol Lynea Översättning av bruksanvisning i orginal Bruksanvisning Patientstol Lynea Översättning av bruksanvisning i orginal VIKTIGT! Läs bruksanvisningen noga innan Du börjar använda patientstolen! Tillägg till bruksanvisning i orginal: Innan Ni börjar

Läs mer

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW X. ETT NYTT LEDARSKAP. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning.

BMW X. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW X. ETT NYTT LEDARSKAP. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. BMW X www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW X. ETT NYTT LEDARSKAP. BMW EfficientDynamics Mer kraft. Mindre förbrukning. Ledare BYGGD FÖR ATT ÖVERTRÄFFA SIG SJÄLV. EN GÅNG TILL. Redan vid den

Läs mer

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt

Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt Sollentuna 7 sep 2015 Nya Mitsubishi Outlander - Europas mest sålda Plug-In Hybrid gör entré i Frankfurt - Ny design och identitet - Förbättrad komfort och ljudisolering - Förfinad interiör - Utvecklad

Läs mer

TEKNISKA FAKTA PEUGEOT BOXER SKÅP BOXER

TEKNISKA FAKTA PEUGEOT BOXER SKÅP BOXER TEKNISKA FAKTA BOXER 2013-09-06 MOTORER 2,2 HDi 2,2 HDi 2,2 HDi 2,2 HDi 2,2 HDi L1H1 L1H1 L2H1 L2H1 L2H1 MOTOR, VÄXELLÅDA & STYRNING Cylindervolym (cm³) 2 198 2 198 2 198 2198 2198 Maxeffekt kw EEC (hk

Läs mer

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov

Aktiv sittställning för alla. Justera efter dina behov RH Mereo RH Mereo Nu lanserar RH en stol som också är ett arbetsredskap och ett affärsverktyg på samma gång. RH Mereo är konstruerad för att höja kapaciteten, både din egen och på hela arbetsplatsen. Den

Läs mer

80Nordic++ - marknadens kraftigaste solcellsdrivna åtelbelysning!

80Nordic++ - marknadens kraftigaste solcellsdrivna åtelbelysning! 80Nordic++ - marknadens kraftigaste solcellsdrivna åtelbelysning! Sedan februari 2009 är det lagligt att använda fast belysning på vildsvinsåtlar i Sverige. Därför har vi utvecklat en egen solcellsdriven

Läs mer

smart fortwo Coupé & smart forfour Sedan

smart fortwo Coupé & smart forfour Sedan smart Coupé & Sedan, C/W 453 Bilpriser PRISLISTA 2/2014 smart fortwo Coupé & smart Sedan Modell Försäljning spris exkl. moms Frakt - och hanteringsavgift Summa Moms Rek.försäljnings pris inkl.moms smart

Läs mer

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter

Bilmodell Motor Växellåda Standardutrustning Paket Nyheter VOLVO 740 1990-92 1/7 Är av många fortfarande ansedd som bilen som skapade det moderna Volvo. En äkta storbil med Volvos alla utmärkande egenskaper inbyggda, inte minst vad gäller säkerhet och kvalitet.

Läs mer

Opel Flextreme mångsidig konceptbil släpper ut mindre än 40 gram koldioxid per kilometer

Opel Flextreme mångsidig konceptbil släpper ut mindre än 40 gram koldioxid per kilometer Pressinformation Opel Flextreme mångsidig konceptbil släpper ut mindre än 40 gram koldioxid per kilometer Elbil med plug-in klarar 55 km helt utan avgasutsläpp E-Flex med diesel ökar räckvidden Dynamisk,

Läs mer

TEKNISKT REGLEMENTE. Detta Tekniska Reglemente gäller för NSHC klass 4 och 5. Reglementet gäller från och med 2015-02-01 tillsvidare.

TEKNISKT REGLEMENTE. Detta Tekniska Reglemente gäller för NSHC klass 4 och 5. Reglementet gäller från och med 2015-02-01 tillsvidare. TEKNISKT REGLEMENTE Klass HT1 & HT2 Detta Tekniska Reglemente gäller för NSHC klass 4 och 5. Reglementet gäller från och med 2015-02-01 tillsvidare. Reglerna gäller för samtliga klasser om det inte framgår

Läs mer

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET

att utveckla din sömnadsförmåga och låta inspirationen ta dig dit du vill. PERFEKT PÅLITLIGHET Släpp loss PFAFF passport symaskiner levereras med en hårdhuv som skyddar symaskinen. Den ergonomiska utformningen gör maskinerna praktiska att transportera och enkla att förvara. Nu börjar resan! Tänk

Läs mer

Europeiska säkerhetskrav

Europeiska säkerhetskrav Lexus RX Miljödeklaration RX 450h Lexus Hybrid Drive tillverkning Fabriken är certifierad enligt internationella miljöledningsstandarden ISO 14001. Bränsledeklaration Förbrukning, liter/100 km Blandad

Läs mer

Ett måste för golfbanan

Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D 16 kw (21,5 hk) Kubota - dieselmotor Det exklusiva klippsystemet Sidewinder 183 cm eller 216 cm klippbredd Series/Parallel -3-hjulsdrift När

Läs mer

1 Credo REISEMOBILE AUS LEIDENSCHAFT

1 Credo REISEMOBILE AUS LEIDENSCHAFT SE 1 Credo REISEMOBILE AUS LEIDENSCHAFT ETT PERFEKT INSTEG I PREMIUMKLASSEN. Att lyx inte är en fråga om storlek är något som Credo alltid bevisat. Credo har samma egenskaper som kännetecknar Concordes

Läs mer

Foh Överhäng fram Roh Överhäng bak 1 283 1 583 LT Totallängd (1) 4 183 4 983 R1 R2. Kant till kant 5 920 6 730 CW Hytt, bredd MW Totalbredd

Foh Överhäng fram Roh Överhäng bak 1 283 1 583 LT Totallängd (1) 4 183 4 983 R1 R2. Kant till kant 5 920 6 730 CW Hytt, bredd MW Totalbredd CABSTAR 35.14 Totalvikt: 3.500 Kg. 136 hk Specifikationer M C G. C. A B Underrun protection bar 140 Foh B 109 PÅBGGNAD SKISS DIMENSIONER (mm) 35.14 MB 2 900 3 400 Foh Överhäng fram 1 062 Överhäng bak 1

Läs mer

BMW 5-serie Touring. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW -SERIE TOURING. KÄNSLAN, NÄR ALLT ÄR PERFEKT.

BMW 5-serie Touring. www.bmw.se www.bmw.com. När du älskar att köra BMW -SERIE TOURING. KÄNSLAN, NÄR ALLT ÄR PERFEKT. BMW 5-serie Touring www.bmw.se www.bmw.com När du älskar att köra BMW -SERIE TOURING. KÄNSLAN, NÄR ALLT ÄR PERFEKT. Hur reagerar din puls på varvtalet 7 000/min? 130/min. Vad kan föraren i BMW 5-serie

Läs mer

PRISLISTA FÖR HUSBILAR 2015. Res smart, allt ingår!

PRISLISTA FÖR HUSBILAR 2015. Res smart, allt ingår! PRISLISTA FÖR HUSBILAR 2015 Res smart, allt ingår! TEKNISK INFORMATION MODELLÅR 2015 HALVINTEGRERADE MODELLER Modell T 132 T 135 Grundpris inkl. moms. 409.000 kr 429.000 kr Längd / bredd / höjd cm 598

Läs mer

4 90 0 lexus is 250C

4 90 0 lexus is 250C Lexus is 250C Miljödeklaration IS 250C - 2,5 V6 Bensin, Aut tillverkning Fabriken tillämpar den internationella miljöledningsstandarden ISO 14001. Bränsledeklaration Förbrukning, liter/100 km Blandad körning

Läs mer

Dekorpaneler* * Pristillägg. Tillval endast för R5 TDI och V6. Tillval endast för V8 och V10. 2-zon klimatanläggning

Dekorpaneler* * Pristillägg. Tillval endast för R5 TDI och V6. Tillval endast för V8 och V10. 2-zon klimatanläggning Tillval endast för R5 TDI och V6 2-zon klimatanläggning 4-zon klimatanläggning Memory-paket för förarstol, speglar, ratt och bälte Endast i kombination läderpaket Cricket med komfortstolar eller läderpaket

Läs mer

A-serien A 72 A 82 A 92

A-serien A 72 A 82 A 92 A-serien A 72 A 82 A 92 SE Innehåll Inbyggd styrka 3 Hytt 4-5 Transmission och kraftöverföring 6 Motor 7 Hydraulik 8-9 Tekniska specifikationer 10 Extrautrustning 11 Valtra service 11 2 Inbyggd styrka

Läs mer

Audi Allroad Fakta och cirkapriser oktober 2002

Audi Allroad Fakta och cirkapriser oktober 2002 Audi Allroad Fakta och cirkapriser oktober 2002 Modellprogram Dörrar Motor Växellåda Tjänste- Lastför- Max Max Fordons- Premiehk vikt kg* måga kg* totalvikt kg** dragvikt kg skatt* klass Avant Avant Avant

Läs mer

Nästa Toyota Prius är här. Följ med!

Nästa Toyota Prius är här. Följ med! Customersonly B - Porto Betalt Nästa Toyota Prius är här. Följ med! miljö innovation + ekonomi På Toyota har vi en nollvision om utsläpp. Vi arbetar för att våra bilar inte ska ha några farliga utsläpp

Läs mer

NISSAN e-nv200 SKÅP. Priser, utrustning, specifikationer, färger 03.03.15 SE-20C-0521

NISSAN e-nv200 SKÅP. Priser, utrustning, specifikationer, färger 03.03.15 SE-20C-0521 NISSAN e-nv200 SKÅP Priser, utrustning, specifikationer, färger PRISLISTA SKÅP Cirkapris exkl. 25% moms Rek. cirkapris Drivning Motor Växellåda Utrustningsnivå Moms SEK SEK SEK Framhjulsdrift 80kW synkron

Läs mer

CO2 per km Skattevikt (kg) Totalvikt (kg) Max släpvagnsvikt (kg) 153,0 1650,0 2130,0 2000,0

CO2 per km Skattevikt (kg) Totalvikt (kg) Max släpvagnsvikt (kg) 153,0 1650,0 2130,0 2000,0 FAKTA M BILEN Fabrikat / typ Chassinummer Fordonstyp Reg.nr. Bmw X1 WBAVP31040VK****** Personbil ****** Bränsle Motoreffekt Färg Mätarställning Ursprung Ibruktagardatum Växellåda Dragkrok Förbrukning (l/100km)

Läs mer

för raka trappor Användarmanual Modellnummer 420 Svenska

för raka trappor Användarmanual Modellnummer 420 Svenska för raka trappor Modellnummer 420 Användarmanual Svenska Servicebok Det är viktigt för oss att våra trapphissar alltid hjälper Er att komma upp och ner från Era trappor på ett säkert sätt. Med tanke på

Läs mer

Dyna Produktinformation

Dyna Produktinformation Dyna Produktinformation www.toyota.se DYNA SVARET PÅ DINA LOGISTISKA UTMANINGAR Toyota Dyna är den flexibla och kostnadseffektiva lösningen på dina transportbehov. Den förenar låga driftkostnader och hög

Läs mer