Men en riktigt bra mässa

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Men en riktigt bra mässa"

Transkript

1 10 Automässan 2014 arrangeras av FVU (Fordonsverkstadsutrustarna) och SBF (Sveriges Bildelsgrossisters Förening) i samarbete med MRF (Motorbranschens Riksförbund), MAF (Motorbranschens Arbetsgivarförbund) och DRF (Däckspecialisternas Riksförbund). Operativ arrangör: Svenska Mässan. Automässan 2014 blev en riktig branschfest Årets Automässa lockade besökare till Svenska Mässan i Göteborg och det får arrangörerna vara nöjda med. Ett riktigt busväder under mässdagarna skrämde bort en del besökare. Mässreportrar Olle Holm, Klas Skarin och Staffan Johnsson Men en riktigt bra mässa blev det och det fanns många positiva utställare. Även arrangörerna var nöjda och i samband med årets Automässa blev det klart att Svenska Mässan kommer att stå som operativ arrangör av Nordens största mötesplats för motorbranschens servicemarknad till och med Vi är mycket stolta för det förtroende som Automässans ägare, Sveriges Bildelsgrossisters Förening och Fordonsverkstadsutrustarna, ger till oss att fortsatt få arrangera mässan, säger Carmen Brüning, mässansvarig för Automässan. Antalet utställare till årets mässa var rekordstort, inte mindre än 275 stycken från 13 nationer, representerande totalt olika varumärken. Utställningsytan var totalt kvadratmeter, även detta var rekord, aldrig tidigare har mässan i Göteborg varit så stor. Jämfört med den föregående Automässan, 2011, hade två utställningsområden vidareutvecklats, dels reservdelar och utrustning för tunga fordon, dels billackering och bilskador. Den officiella öppningsceremonin utfördes av Lars Holmqvist, tidigare vd för den europeiska samarbetsorganisationen för leverantörer av biloch reservdelar, CLEPA. Inför årets mässa hade arrangörerna tagit flera nya grepp, bland annat genom att finnas med i de sociala medierna, #automassan2014. Å Nästa Automässa arrangeras januari Thomas Gustafsson och Micael Ljungström på Ferrita bygger avgassystemen för den nya racingklassen Legends Cup. Micael Ljungström driver inte bara Ferrita, utan är också racerförare och kläddesigner. På Automässan premiärvisade han en del av sina nya kollektion med eleganta racinginspirerade skjortor. Stefan Semajinev med kollegan Jesper på Wynnsbutiken hade premiär i Huzells monter på en helt ny typ av handbok för både verkstäder och konsumenter med förklaringar, fakta och användarmanualer för olika Wynns-produkter.

2 11 # 4 29 januari 2014 Motor-Magasinet Din kompletta A/C-leverantör verkstadsutrustning AirCon Service Servicestation för R134a eller R1234yf Automatisk tömning/fyllning av olja, spårmedel och köldmedium Inbyggd skrivare och vakuummeter Menysystem på svenska Boier är duktiga på att demonstrera sina produkter och det var välfyllt med besökare i montern under mässdagarna. A/C-stationer från :exklusive moms Valeryd är ett specialistföretag inom släpvagnar och tillbehör som lockade många intresserade monterbesökare. WAECOs ordinarie pris hela 2014 En rejäl satsning hade Swedol gjort och Peo Körbergs styrkor i montern hade fullt upp med att visa produkter. En nyhet var egendesignade kläder som kan förses med tryck tex företagslogo direkt i Swedol-butikerna. Köldmedium R134a 79:-/kg exklusive moms Ny katalog CRC används mer eller mindre av de flesta i branschen. Nu fyller företaget 50 år och det firas med 50 procent större förpackningar (till samma pris) dessutom med en smart prduktguide för verkstäder. Dometic Scandinavia AB Gustaf Melins gata Västra Frölunda Tel Fax E-post Medlem i

3 12 Ulf Tobiasson är välkänd i branschen genom sin agenturfirma. På Automässan var det bolaget Aspöck Norden som gällde med ett stort program av belysning. Axkid är ett ledande företag inom bilbarnstolar och i Pebe:s monter kunde Tony Qvist visa upp en ny bilbarnstol, bakåtvänd naturligtvis. Ferdfelt Trading hade en riktig höjdare i sin monter. Representanter från tyska Quixx visade hur man på ett ganska enkelt sätt kan rengöra lampglas i plast som blivit gula av ålder. Ett enkelt system som gör att bilägare kan spara många tusenlappar jämfört med att köpa nya strålkastare. Pelle Karlsson på PeBe kunde visa ett program av krocktestade hundburar från Mim Construction AB. En riktig Norden-premiär var det hos Eurocable som nu tagit upp Bougicord tändkablar och utrustning. Ett varumärke man tidigare haft i programmet men som nu är tillbaka. En nöjd Alf Grankvist från Eurocable demonstrerade. Kontroll på oljevolymen Digital handmätare med totalräkneverk och två stycken nollställbara mätverk. Det handlar om en utrustning för mindre och medelstora verkstäder där man enkelt får kontroll på hur mycket olja som är förbrukat och kvar i det mobila oljefatet. Allt enligt Johan Frendling på Alentec & Orion. Orio, före detta Saab Parts, gjorde en jättesatsning på Automässan. Företaget ska ju börja utmana den etablerade reservdelsbranschen, inte bara på Saab originaldelar. Claes Kalderén är kommersiell direktör och presenterade Orios nya koncept på mässan. Samarbete ger merväde Herrarna Kristoffer Boysen CIFAB och Göran Jidell CWS Group glänste på mässan. Det gör man utifrån ett samarbete där CWS står för projektering, biltvättmaskiner, service samt underhåll. CIFAB levererar Sonax kem- och polerprodukter till biltvättarna. Sonax visade också produkter från Rislone ett året runt-additiv som tar bort vatten i bränslesystemet. Bör ta betalt för småplock Würth lyfte fram konceptet ORSI, Ordning och reda satt i system, vilket innebär att verkstadskillarna skannar in muttrar, kabelskarvar och annat för att slutligen ta betalt och debitera kunden. Det istället för att utifrån slentrian bjuda kunden på småplocket. På bild Würths Lars Velin. Tack till alla er som besökte oss i vår monter på Automässan! Tills vi ses igen, håll er uppdaterade på motormagasinet.se PLAY Kolla in branschens senaste nyhetskanal på motormagasinet.se!

4 13 Tool Trade i Sundsvall har numera tyska Performtec hjultvättmaskiner på sitt program och Perfredrik Boman kunde visa en smart maskin som effektivt tvättar fyra hjul i taget. Missa inte det nya VK-bladet! Batteriladdare 10 A CTEK MXS 10 EU Hmmm...?* Verkstadskampanj ProMeister Glykol standard 19 21/ liter Nr Paint Brushing väcker alltid uppseende på branschmässor och här är en konstnär i färd med att föreviga ett motiv. 999:- Batteritestare med integrerad printer, 1-12 V Batteriladdare 10 A CTEK MXS 10 EU 3.995:- 999:- Batteritestare Midtronics MDX-335P 3.995:- Sonic verktygsvagn S10 8 lådor, 390 verktyg :- Ord. pris: :- I samband med Automässan hade konceptet KGK Verkstad premiär. Ansvariga är produktchef Calle Kroon och försäljningsansvarige Maria Steiner. Koncept för märkesverkstäder Under Automässan lanserade KG Knutsson sitt nya koncept för märkesverkstäder under namnet KGK Verkstad. Vår målgrupp är de märkesbundna verkstäderna där vi vill etablera oss som en leverantör av förbrukningsmaterial och verkstadsutrustning, säger Calle Kroon. Hela konceptet är byggt utifrån kundens krav och önskemål och ska förenkla kundens vardag. Konceptet ska ge kunden möjlighet att ta kontroll över hela sin verkstadsaffär. Kunden ska själv kunna bestämma vad han köper, hur mycket han köper och när han köper det. Inom ramen för koncept har vi tagit fram olika tekniska lösningar för orderläggning, bland annat har vi utvecklat en ny app som innebär att kunden lätt kan skanna och skicka sina ordrar direkt från telefonen, säger Maria Steiner som är försäljningsansvarig på KGK Verkstad. I och med att KG Knutsson numera kan erbjuda ett fullvärdigt sortiment inom förbrukning och verkstadsutrustning kan kunden samla merparten av sin affär till KGK och därmed förenkla sitt varuflöde och administration. Ett nytt scanningverktyg till mobiltelefoner ska förenkla märkesverkstädernas hantering av förbrukningsmaterial från KGK Verkstad. Se mer på: mekonomen.se Vikt: 91 kg Höjd: 1050 mm Bredd: 887 mm Djup: 575 mm Kampanjen gäller t.o.m Alla kampanjpriser är exkl. moms. Kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Vi reserverar oss för slutförsäljning och eventuella tryckfel.

5 16 Hansen Racing visade upp sina tre nya reservdelslinjer som ska göra det lättare för återförsäljare att hitta rätt del. Reservdelarna är nu indelade i; standard, premium och performance där standard rekommenderas till privatkund som monterar delen själv. Uno Bench erbjuder nu hela Telwins sortiment av svetsar, induktionsvärmare och batterladdare. I montern visades det nya sortimentet upp av de nyanställda kollegorna Linda Öberg, administration/logistik samt Johan Elfwing, utesäljare. Saknas på bilden gör nyanställda Elin Färnstrand som arbetar med administration/webb. Huzells i Karlstad visade upp lite gott och blandat i sin välbesökta monter. Vi är väldigt nöjda med Defa som vi blev återförsäljare för i höstas, det blev väldigt lyckat, säger Malin Stam, försäljare med ansvar för Norrland. Här tillsammans med kollegan Jimmie Fyhr ansvarig för inköp och försäljning på personbilssidan. Det gamla varumärket Dupont Refinsih är borta och ersatt med nya namnet Cromax. Det är samma produkter i burkarna som tidigare, men logotype och etiketter är utbytta. Spies Hecker och Standox samt Cromax ingår alla nu i gruppen Axalta. Autoglas visade ett nytt webbverktyg som förenklar sökningen av bilrutor. På en modern bil kan du fort komma upp i över 20 rutor och verktyget, med förbättrad sökfunktion på registreringsnummer, förenklar situationen betydligt för våra kunder, säger Autoglas vd Raymond Wåhlstam. Finska bilvårdsserien Car Evi söker distributör för lansering i Sverige. Vi har funnits sedan 1966 och är särskilt kända för vår glasrengöring, men har även fler produkter som invändig rengöring, rekond och även rostlösande sprayer, hälsar exportansvarige Matti Kytölä. Fredrik Ekblom polerar. Torben Vittrup, Rupes, Peter Eriksson, WER och Fredrik Ekblom hade gott om besökare att ta hand om i montern. Inga fler onda ryggar Hos ViktoBult hittade vi denna patenterade ställning som hade premiär på mässan. Tänkt för rekondare och billackerare men även för knepiga arbeten i bakkant motor, till exempel byte av EGR-ventil. Tillverkad i USA. Nytt polersystem från WER Ett nytt polersystem lanserades av WER på Automässan. Big Foot från Rupes är ett system med oscillerande maskiner, tre nya maskiner och en ny microfiberpad. Oscillerande polering har många fördelar, operatören blir inte så trött eftersom poleringen är lättare än med konventionell maskin och resultatet blir snabbt mycket bra, oscilleringen gör att man slipper besvärande kanter på den polerade ytan. Big Foot har slagit igenom ordentligt bland polerare i USA och nu är det dags för den svenska marknaden. På plats i montern hos WER fanns bland annat flerfaldige STCC-vinnaren Fredrik Ekblom som polerade för intresserad publik. Michael Cederqvist på Vikto Bult premiärvisade en ställning för känsliga ryggar. Volvo D5, slangtrubbel? Vi har starkare alternativ! Vår nylanserade serie förstärkta högtemperatursslangar för flertalet Volvo diesel modeller som omfattar turbo/intercooler slang till bl.a. V70, XC70, S60 - D5, 2.4d, D3, D4! Kika in på vår hemsida do88.se eller ring oss för mer information!

6 17 ACtronics fortsätter att bredda sitt produktutbud. Vi har ett tiotal nya delar i senaste katalogen, bland annat komplett centralelektronik till fler Volvomodeller, säger Pernilla Hallberg, kundadministratör för Sverige och placerad på huvudkontoret i Nederländerna. FINSK SISU SEDAN 1927 Onlinebaserad felsökning Den välkände entreprenören och mp3-kungen Jens Nylander har nu gett sig in på fordonsmarknaden. Med sin produkt Automile erbjuder han en plattform för företag som vill leverera onlinetjänster och appar. Nytt hos Mekonomen är MekoHaynes Pro som kompletterar de tidigare verkstadsprogrammen MekoAutodata och MekoTolerance. Programmet erbjuder jättebra instruktioner och fina illustrationer, säger Peter Persson på Mekonomens tekniska support. Hårdvaran är en liten svart dosa som sticks in i UBD-uttaget och loggar därefter fordonets hälsa med fjärrdiagnostik, positioner och rörelser. Med en lösning som denna, där du alltid är uppkopplad, kan du leverera en mängd olika tjänster och applikationer, säger Jens Nylander. Exempel på användningsområden är onlinebaserad felsökning där verkstadskunden slipper åka in till verkstaden för att koppla upp sig mot ett diagnosverktyg. Även körjournaler, larm, fordonsförsäkringar, bränsleeffektivitet, bilpooler och biluthyrning. Efter konkursen med Jens of Sweden har Jens Nylander sålt hörlurar sedan 2005 under namnet Jays. Men nu är andelarna sålda och han ger sig in i bilbranschen där han ser en enorm marknad. I dag finns det knappt några uppkopplade bilar och lämnar vi allt till originaltillverkarna så blir vi helt inlåsta. Automile är ett verktyg för att koppla upp sig mot bilen och även en plattform för utvecklare och företag som vill leverera tjänster till fordonsmarknaden. Hårdvaran är integrerad med en molntjänst och ger en färdig plattform att använda, säger han. Hårdvaran, som är abonnemangsfri kräver ingen installation och använder lokala mobiltelefonnät i 53 utan krav på sim-kort. Cirkapris kronor. Kiitos för att du BESÖKTE OSS PÅ Automässan. Vi ser fram emot ett fantastiskt år tillsammans! Stort tack för att du besökte Koivunens monter på Automässan i Göteborg! Tack vare dig (och alla andra som tittade förbi) blev det många intressanta möten och samtal en härlig start inför årets kommande utmaningar! Missade du mässan? Ring oss så får du veta mer om sisu, service och ett av Skandinaviens största lager Gesällvägen Norsborg telefon koivunen.se Automiles hårdvara kopplar utan avgift eller abonnemang upp alla bilar med ett UBD-II uttag. Jens Nylander tycker det är konstigt att ingen på serviceeftermarknaden erbjuder online-diagnostik.

7 18 Prova en Formel 1-simulator är aldrig fel. Verktygsnyheter visades av Anders Kristensson på Torparen Tools. Nu lanserar vi vår senaste utveckling! Bröder som expanderar Under Automässan i Göteborg passade LBM Auto Parts på att premiärvisa en helt ny produktkategori för reparation och renovering av manuella växellådor. LBM, som har en lång historia som leverantör av reservdelar till automatlådor, breddar nu sitt sortiment till att även omfatta delar till manuella lådor. Först in på hyllan är kopplingssatser och växellådsoljor. Vi märker att intresset för servicedelar även till manuella lådor ökar stadigt från våra kunder. Som leverantör till växellådsverkstäder måste vi vara lyhörda och leverera vad våra kunder efterfrågar. Detta ligger i linje med vår strategi att vara en one stop shop för våra kunder, säger Erik Stålebo vd för LBM Autoparts som ingår i samma bolagsgrupp som Svensk Transmission & Motor AB samt Scandinavian Transmission Service AB. Kopplingssatserna är från japanska kvalitetstillverkaren Exedy och ska täcka behovet för asiatiska och europeiska bilar. Att globala spelare som Exedy väljer att arbeta med oss är ett kvitto på att vi är rätt ute. Nu kommer vi att komplettera sortimentet och även erbjuda de delar som behövs för att göra kvalitetsjobb inne i själva växellådorna. Vi vet att det finns en stor potential för våra kunder att arbeta med både manuella lådor och automatlådor i framtiden och då blir det ett naturligt steg för oss att hjälpa till med förutsättningarna, avslutar Ola Stålebo, vd för STS-gruppen. Bröderna Stålebo kompletterar sitt sortiment inom LBM Autoparts. Till höger Ola Stålebo, vd STS-gruppen och Erik Stålebo, vd LBM Autoparts.

8 19 Mikra visade Optimized Surface Preparation System. Det handlar om en serie nätbaserade slip-papper för att slipa dammfritt. Därtill visar man maskiner och helhetslösningar. Representanten heter Fredrik Gidlund. Senaste teknologin alltid tillgänglig i LuK kopplingssatser! En välkänd profil i branschen är Frank Schubert på Dekra som på mässan kunde visa företagets kompetens på olika områden. Sven Möller, Safety Seal visade senaste generationen testinstrument från Atex avsett för TPMSundersökning för att matcha in nya ventiler. Nytt smart sätt för att beställa begagnad motor En av mässans bättre nyheter som kan utveckla branschen är den nya Autoexperten-katalogen som från i vår kommer att innehålla möjligheter att även beställa begagnade motorer. En tjänst som underlättar för verkstaden som från ett och samma ställe även kan beställa begagnade delar. Systemet med begagnade delar är ett samarbete med Recopart Systems och kommer att byggas ut succesivt, berättade Thomas Hansson, it-ansvarig på Autoexperten. Det har blivit allt vanligare att fordonsägare vill ha möjlighet att välja alternativa delar, till exempel en begagnad motor eller växellåda. Genom den nya tjänsten hos Autoexperten slipper verkstaden ge sig ut och leta på nätet eller ringa runt för att få tag på en begagnad motor, utan kan nu få det direkt i Autoexperten katalog. Spar tid och dessutom är alla begagande produkter kontrollerade och dokumenterade. Premiumlinje hos Opus Equipment Här på mässan visar vi premiumprodukter som däckomläggare, balanserare, komplett hjulinställning med lyft samt utrustning för snabbcheck av hjulvinklar från amerikanska Hunter, säger Hans Lihv, Opus Equipment. Dubbelmassasvänghjul med pendulumdämpning, självjusterande tryckplattor med matchade lameller, lameller med förskjutningskompenserande nav och dubbelkopplingar med torrlameller. Alla dessa begrepp används idag på standardmonterade kopplingar i serie från LuK. Förbered dig för dagens och framtidens kopplingsteknologi genom utbildning och certifiering. Kontakta din LuK distributör för mer information. Schaeffler Automotive Aftermarket GmbH & Co. ohg c/o Schaeffler Sverige AB Box 941, , Arlandastad Tele: +46 (0) Fax: +46 (0) Besök gärna vår hemsida för nyheter och vår dagligen uppdaterade on-line katalog. Information om produkter och monteringstips finns tillgängligt via: LuK_Campaign_2CT_Product_Ad_149x355_SE.indd :14:11

9 20 K Automässa I Hazets egen monter hittade vi denna snabbväska som hänger på sidan av verktygsvagnen. Modellen heter Hazet Cockpit och är tänkt för flygmekaniker som behöver kunna ta med sig det nödvändigaste in i cockpit. För att inte glömma hylsor och nycklar är platserna målade i botten. Argument som borde uppskattas även i en bilverkstad. Alexander Colbin visade i vanlig ordning hur man använder en däckmaskin. Här monteras ett 22-tums däck med dimensionen 295/25 med hjälp av en HPA/ Faip M928 Royal. Att tanka bensin i en dieselbil har blivit ett problem som kan bli dyrbart. Dag Omar Kvalvaag från norska Keis fanns på plats på mässsan och visade en smart lösning, Solo, som förhindrar feltankning. Canadian Oil Co Sweden ställde ut oljor framtagna enligt biltillverkarnas specifikationer. Lennart Hultgren demonstrerade. I KGKs monter visades denna bekväma sadelstol som passar för arbeten i ståhöjd när ben eller rygg känns trötta. Lyfter koksade dieselspridare Peter Eriksson, ägare till Boier Bilverktyg, visade ett nytt verktyg för att demontera spridare i dieselmotorer som har bränt fast och börjat läcka. Problemet dyker upp redan när motorerna gått 3-4 år, enligt Eriksson. Läckaget innebär bland annat större bränsleförbrukning och spridarna bör bytas. Spridarna demonteras med hydraulpump och spridarverkyget uppges klara 90 procent av förekommande dieselmotorer. Elof Lindälvs Gymnasium från Kungsbacka vann Automotive Workshop Challenge och kronor. Elof Lindälvs Gymnasium segrade Förstaplatsen i teamtävlingen Automotive Workshop Challenge gick denna gång till Elof Lindälvs Gymnasium i Kungsbacka. Totalt deltog 13 skolor i mekanikertävlingen, som arrangerades av Bilproffs.se. Tävlingsmomenten gick ut på att en kundmottagare tog emot ett fordon och gjorde en arbetsorder. Mekaniker reparerade sedan felet och skickade tillbaka bilen till kundmottagaren, som lämnade tillbaka bilen till kunden. Allt på 45 minuter. Det var roligt att se den energi som flödade under tävlingen och Elof Lindälvs Gymnasium arbetade på ett väldigt effektivt och strukturerat sätt inom laget, konstaterar tävlingsansvarig inom Bilproffs.se Patrik Svensson. Årets tävling var bra, med ett bra och väl fungerande upplägg. Hela laget höll en hög nivå, och vi brukar ha bra elever på Elof Lindälvs Gymnasium, säger lagets För den tävlingssugne är det nu hög tid att anmäla sig till Yrkes-SM. Anmälan ska göras senast den 14 februari 2014 och som deltagare ska du fylla högst 21 år under året och ha gått ut gymnasieskolan. Yrkes-SM går den maj på Noliamässan i Umeå. lagledare Tommy Isaksson. På andra plats kom Herrgårdsgymnasiet i Säffle och trea Torekällgymnasiet i Södertälje. Rytande Drake hos Verktygsboden Il Drago Ruggente, den Rytande Draken, är ett hemmabygge med en 12-cylindrig 27-liters motor som suttit i ett Catalina bombplan som störtade i början av andra världskriget. Motorn är hämtad från numera nedlagda Autoseum i Simrishamn. Transmissionen är från en lastbil från 1940-talet och Verktygsboden har supportat med plåtmaskiner för att bygga karossen.

10 21 K Automässa De flesta förväntar sig en kraftig ökning av antalet elbilar de närmaste åren, men det avspeglades inte på mässan. En av få utställare som visade något med anknytning till elbilar var Volvo Personvagnar som visade ett komplett elbilschassi. Sista chansen! Vi har mässpriser fram till , så skynda att beställ till våra jubileumspriser. En mängd intressanta specialverktyg och maskiner visades i Auto-Tools monter av bland annat Håkan Albinsson. Felsökning i lugn och ro I AD Bildelars monter stod en Peugeot som tål att kikas närmare på. Den ombyggda bilen, från Grup Eina Digital, kommer med 14 förprogrammerade fel på motorstyrningen och lika många på komfortsidan. Ett sätt för AD Bildelar att hålla sina verkstäder uppdaterade. Bilen är preparerad med äkta fel som man kan slå av och på efter önskemål, vilket gör att våra kursdeltagare kan felsöka i lugn och ro och bli bekväma med arbetsmomentet, säger Charlie Ekenheim som är utbildningsansvarig i Sverige. Intresset för utbildningarna är stort och AD Bildelar har haft deltagare från hela branschen; fria sidan och original, även fordonslärare. Vårens utbildningar arrangeras från Helsingborg upp till Falun och alla som vill gå kursen är välkomna, hälsar Charlie Ekenheim. Galvwin ökar sitt sortiment Galwin Bildelar lagerhåller och säljer alternativdelar genom kanalerna bildemonterare och reservdelsbutiker. Företagets vd Mikael With meddelade på mässan att man har utökat och kompletterat antalet detaljer inom varugrupper som karosseri och belysning. I produktmixen finns även fläktar, oljetråg, backspeglar, chassidelar med mera. Mässprodukter AC Sun ECK 2900 UP/ HF0 AC Sun ECK 3900 (2010) 1 ex AC Sun ECK 4000 (PSA) AC Sun ECK 890 AC Sun ECK Bus Pro AC SUN ECK TWIN PRO AC Sun Gasanalysator Balanseringsmaskin LV B9200 Balanseringsmaskin PV b9655s Balanseringsmaskin PV b9855p Monteringsmaskin PV Centaur Monteringsmaskin PV T Bromsprovare MBT 2100 PV Bromsprovare MBT 4200 LON CLASSIC Bromsprovare MBT 7250 Eurosystem Bromsvätsketest BFT 3000 inkl blåtand Glappdetektor/kraftplattor LMS 20 4-pelarlyft Carlift II 4 ton Gropdomkrafter Saxlyft Duo CM 4.2 ton Dubbelsaxlyft Twin F IV 2-pelarlyft SOL ,0t Ackrediterad kalibrering Vi är ackrediterade att utföra kalibreringar av: Avgasmätare (bensin & diesel) Ljusinställare och ljusinställarplats Bromsprovare med tillhörande tryckgivare Tryckmanometer Retardationsmätare Lovartsgatan 8 / Karlstad / Tel: / Generalagent för: MAHA, John Bean, SUN Diagnostics och TEXA Medlem av 2-pelarlyft Mapower II 3 ton 2-pelarlyft Mapower II 3.5 ton 2-pelarlyft Econ III 4 ton 2-pelarlyft Econ III 5 ton Ingroundlyft ZS Square II 3,5 med lyftplattform Ingroundlyft ZS Square II 3,5 med armar Hjulinställare Arago 3D Hjulinställare Prism Pro 42 Hjulinställare Ultra 3D Ljusinställare VAS 5209B /LITE 3 Ljusinställare Lite 1 D Ljusinställare/ljusdiagnos MLT 3000 Ljusinställare Tecnolux 2066 Avgasmätare MGA 2010 Rökgasmätare Maha MDO 2E Instrumentvagn MDO 2 Avgasmätare MET 6.x Diagnos Texa Diagnos SUN PDL 3000

11 22 Magneti Marelli, en av världens största producenter av produkter för bilindustrin fanns på plats med sin eftermarknadssektion. Mario Acciardi kunde bland annat visa belysning med mera. Inac är Sveriges mest kompletta batterileverantör och Martin Alerstam hade laddat för mässan för att bland annat kunna visa ny batteriprodukter från Banner. Bosch har sett till att ha en publikdragande färg på sina produkter. Det var också många som vill titta på testinstrument och annan utrustning i den stora montern där man även berättade om Bosch Car Service. UB Direkt har sin bas i Svedala men fanns på mässan för att marknadsföra sin tjänst med direkta leveranser av reservdelar till verkstäder runt om i landet. Marknadschefen Sanny Runesson var på plats. Uppvärmning av vattnet för vindrutespolaren kunde vara bra för den som var ute och körde under mässdagarna. Per Hagstedt, demonstrerade. Mattias Lundell på Spiken Service visade Ravagliolis utbud av lyftar. lyftbockar, hjulinställning i 3D utförande och däckmaskiner. Spiken Service är en av flera återförsäljare som representerar Ravagliolis sortiment. Ny kompakt fjäderpress Klann, tysk tillverkare av specialverktyg visade en ny fjäderpress för McPherson-ben med justerbara gafflar som trycker på tallriken. På undersidan finns möjlighet att justera in rätt vinkel på kolven. Inga extra lösa delar behövs. Allt är integrerat i pressen, enlig representanten Jouni Vesterinen. Jonas Tauberman, vd Koivunen. Global verkstadsprodukter. Global liggbräda är en bekväm hjälpreda utan störande infästningar, uppbyggd på en stålstomme överdragen med oljeresistent gummi. De sex svängbara hjulen gör den lättmanövrerad. Brädan kan kompletteras med ett extra brett nackstöd i konstläder. Global åkstol originalet är en ergonomisk och bekväm lågstol som skonar och avlastar rygg, knän och vrister. En mjukt fjädrande sits i integralskum, stabilt underrede med fem svängbara hjul, varav två är låsbara, gör det lätt att förflytta sig. En praktisk verktygshylla under sitsen, åkstolen kan även förses med ryggstöd för ytterligare bekvämlighet. Kontakta oss för snabb leverans! Kvalitetsprodukter för industri och verkstad. I. Olsson Försäljning AB, Kristinehamn Telefon 0550/ Fax 0550/ Koivunen satsar tungt Finskägda Koivunen har länge varit stora på tunga sidan i Finland. Ett sortiment som man nu satsar på även i Sverige. I Finland står vi på tre ben, personbilsdelar, verktyg och delar till tunga sidan. Nu gör vi en copypaste på Finland och lägger till det sista benet även i Sverige, säger vd Jonas Tauberman som hoppas att tunga sidan kommer att stå för tjugo procent av omsättningen framöver. På mässan valde Koivunen att lyfta fram koncernnamnet Koivunen i stället för Fixus som är varumärket på ett trettiotal butiker i landet. Vi spelar andrafiolen och är en stark stödleverantör till många vilket gör det bättre för oss att fronta med Koivunen framöver. Vår försäljning går bättre och bättre och fler upptäcker vårt program. Vi är en stabil distributionskanal med fyra leveranser i veckan från Finland och artiklar på lagret i Norsborg, avslutar Jonas Tauberman som även kan glädjas åt ett nytt avtal med finska A-Katsastus Group. Bilvård, förbrukning, småverktyg och glykolprovare ska levereras till alla Carspect-stationer i Finland och Sverige.

12 M349_850x2150_Ad_Suspension_GB_01.indd 1 5/12/13 15:29 23 Särö Svagström firade sitt 25-årsjubileum och det var många som tog vägen om montern för att gratta Daniel Krook och hans medarbetare. Kaeser kompressorer visade två olika skruvkompressorer samt en kolvkompressor. Målgrupp bland annat plåt- och lackverkstäder och däckverkstäder. Generellt väljs skruvkompressorer för kontinuerligt uttag av luft, kolvkompressorer för korta uttag. EXPERIENCE THE MONROE FULL PACK Stor intresse för batteriladdare Det har varit ett fantastiskt intresse på Automässan för den här batteriladdaren. Jag tror att det som drar är enkelheten i kombination med smarta funktioner, säger Peter Fredriksson på Defa när han summerade årets Automässa. Den har kallats världens enklaste batteriladdare och har redan vunnit en rad priser runt om i världen till och med för designen. När man utvecklade SmartCharge ville man göra det enkelt och tryggt att ladda ett batteri. SmartCharge känner av batteriet du kopplar den till och anpassar sig automatiskt till batteriet, endast med hjälp av en knapp, av eller på. Den läser av batteriet och anpassar laddningen efter batteriets laddningsnivå, storlek på batteriet och omgivningens temperatur utan risk för överladdning, säger Fredriksson. SmartCharge är enkel, liten och lätt med en smart lösning som integrerar kablarna i laddaren och kan kopplas ihop med ett flertal tillbehör som även ger nyttiga funktioner. Autobutler Verkstadsportalen Autobutler har vuxit så det knakar och på mässsan togs ännu fler kontakter.

Vi finns i monter B04:22 VÄLKOMNA TILL WER PÅ AUTOMÄSSAN 2014 I GÖTEBORG! VINN EN RIKTIG RACINGUPPLEVELSE MED FREDRIK EKBLOM!

Vi finns i monter B04:22 VÄLKOMNA TILL WER PÅ AUTOMÄSSAN 2014 I GÖTEBORG! VINN EN RIKTIG RACINGUPPLEVELSE MED FREDRIK EKBLOM! Vi finns i monter B04:22 VÄLKOMNA TILL WER PÅ AUTOMÄSSAN 2014 I GÖTEBORG! VINN EN RIKTIG RACINGUPPLEVELSE MED FREDRIK EKBLOM! FOTO Ulla-Carin Ekblom WERS SNABBA RESA FORTSÄTTER Peter Eriksson och Fredrik

Läs mer

Välkommen till Framtiden! Auktoriserad verkstad

Välkommen till Framtiden! Auktoriserad verkstad Välkommen till Framtiden! Auktoriserad verkstad Mechanum + ditt märke = Framtiden Nu har du nu en ny modern verkstad som är auktoriserad av din biltillverkare att vända dig till. Mechanum är ett bilserviceföretag

Läs mer

HÖR & SE & S R E V R I V C I E

HÖR & SE & S R E V R I V C I E TILLBEHÖR & SERVICE DEC-FEB 2015 NYHET! 2380:- Art 5E0 071 498 ZG6 198-/mån Lättmetallfälg 18" Turini Fälgdim: 7,5Jx18" ET51 Rek. däckdim: 225/40 R18 Passar: Octavia III Kulör: Svart NYHET! 1720:- Art

Läs mer

Välkomna till AUTOIMPROVE AB. - din kompletta bilpartner

Välkomna till AUTOIMPROVE AB. - din kompletta bilpartner Välkomna till AUTOIMPROVE AB - din kompletta bilpartner Välkomna till AUTOIMPROVE AB - en komplett bilpartner med en yta av närmre 2 000 m2. AUTOIMPROVE startades i mitten av 90-talet av passion och kärlek

Läs mer

Varför ska du köpa bil av oss?

Varför ska du köpa bil av oss? Varför ska du köpa bil av oss? Ett tryggt bilköp. De flesta vill köpa sin bil av någon man har stort förtroende för. Det gäller både nya och begagnade bilar. För oss handlar förtroende framförallt om två

Läs mer

Always moving forward

Always moving forward NEWS Always moving forward BÄST I TEST! KEOLIS VÄLJER LUKOIL Lukoil bäst i Keolis test LUKOIL IN I AD BILDELARS SORTIMENT En glädjande nyhet för 2 500 bilverkstäder i Sverige Foto: Keolis RAMONA VS RALLYVÄRLDEN

Läs mer

klassning av delarna s. 6

klassning av delarna s. 6 Begagnatnytt nr 1 2014 Miljö och kvalitet i fokus på Borås Bildemontering s. 4 Ny, tydligare klassning av delarna s. 6 Bilverkstaden: Begagnat går fortare s. 7 MISSA INTE! Laga-konferensen 24 25 april

Läs mer

Bokningsportalen för både bilägare och verkstäder ALLT SAMLAT PÅ EN PLATS

Bokningsportalen för både bilägare och verkstäder ALLT SAMLAT PÅ EN PLATS Bokningsportalen för både bilägare och verkstäder ALLT SAMLAT PÅ EN PLATS Det är vi som står bakom Lasingoo. Tillsammans har vi skapat en unik bil- och verkstadsportal som förenklar och förbättrar din

Läs mer

teamarver Låt oss göra kontrollen av din digitala färdskrivare Sid 6 TÄVLING! Spara tusenlappar...

teamarver Låt oss göra kontrollen av din digitala färdskrivare Sid 6 TÄVLING! Spara tusenlappar... teamarver Höst 2009 Spara tusenlappar... Låt oss göra kontrollen av din digitala färdskrivare Sid 6 TÄVLING! Var med och vinn en exklusiv skinnjacka från Arver Lastbilar! Läs mer på sid 4 Höst 2009 Ansvarig

Läs mer

Canon Svenskas DOA och Servicerutiner för konsumentprodukter.

Canon Svenskas DOA och Servicerutiner för konsumentprodukter. Canon Svenskas DOA och Servicerutiner för konsumentprodukter. Konsumentprodukter (Consumer Imaging Group, CIG): Digitala kompaktkameror Digitala Systemkameror Videokameror Scanners low-volume (CanoScan

Läs mer

744:- 370:- spara. Sommardäcks-dax för din Saab! Kom in till Svenska Bil. Märkesdäck från GoodYear, Sava och Pirelli från

744:- 370:- spara. Sommardäcks-dax för din Saab! Kom in till Svenska Bil. Märkesdäck från GoodYear, Sava och Pirelli från Sommardäcks-dax för din Saab! Kom in till Svenska Bil. Märkesdäck från GoodYear, Sava och Pirelli från spara Utnyttja kupongen på sidan 7 och 370:- 744:- Vi har extraöppet när du behöver oss som bäst den

Läs mer

643:- 370:- Sommardäcks- dax för din Opel! spara 1. Kom in till Svenska Bil! Märkesdäck från GoodYear, Sava och Pirelli från

643:- 370:- Sommardäcks- dax för din Opel! spara 1. Kom in till Svenska Bil! Märkesdäck från GoodYear, Sava och Pirelli från Sommardäcks- dax för din Opel! 643:- Kom in till Svenska Bil! Märkesdäck från GoodYear, Sava och Pirelli från Vi har extraöppet när du behöver oss som bäst den 25 mars och 1 april. Öppet hela året på våra

Läs mer

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE Nu kan alla ladda batteriet själv är den enklaste vägen till ett fulladdat batteri. Fäst klämmorna på batteriet, sätt i kontakten i väggen och tryck på knappen. Resten

Läs mer

Mässan med allt fokus på lätta arbetsfordon!

Mässan med allt fokus på lätta arbetsfordon! UTSTÄLLARINBJUDAN Mässan med allt fokus på lätta arbetsfordon! 16 17 oktober 2013 UTSTÄLLARINBJUDAN Bilar som Jobbar rullar nu in på Stockholmsmässan Efter en succéartad premiär 2011 på Infra City tar

Läs mer

TOYOTA YARIS EN LITEN BIL MED STORA NYHETER.

TOYOTA YARIS EN LITEN BIL MED STORA NYHETER. ÖPPETHELG LÖR 30 AUG 10.00-14.00 (JÖNKÖPING 10.00-15.00), SÖN 31 AUG 11.00-15.00. 30-31 AUG PREMIÄR FÖR NYA TOYOTA YARIS EN LITEN BIL MED STORA NYHETER. SE VÅR VIDEOPRESENTATION AV NYA YARIS (LÄS MER PÅ

Läs mer

DAHL KYLA VÄLKOMMEN TILL

DAHL KYLA VÄLKOMMEN TILL Dahl Kyla VÄLKOMMEN TILL DAHL KYLA Dahl Kyla ingår i Dahl Sverige AB, Sveriges ledande handelsbolag inom VVS. Vi har lång erfarenhet och vill hjälpa dig som arbetar med kyla. Det gäller allt från projekt,

Läs mer

Polestars effektoptimeringar:

Polestars effektoptimeringar: Polestars effektoptimeringar utvecklas tillsammans med Volvo och ger ökad motoreffekt med bibehållna Volvo Originalgarantier. Med Volvos intyg ska kunden registreringsbesiktiga sin bil och därmed höja

Läs mer

ÄR DIN BIL REDO FÖR KYLAN?

ÄR DIN BIL REDO FÖR KYLAN? ÄR DIN BIL REDO FÖR KYLAN? ERBJUDANDEN TIL L D IG SO M KÖ R VO LVO 15 N OVEMBER 15 D E C E MBE R ERBJUDANDEN 15 N OV EM BER 1 5 DEC EMBER LASTRUMSMATTOR Skyddsmatta i plast med upphöjda kanter Nu kommer

Läs mer

WORKSHOP DESIGN GROUP

WORKSHOP DESIGN GROUP WORKSHOP DESIGN GROUP WORKSHOP DESIGN GROUP VI PRATAR INTE OM EN LÖSNING VI PRATAR OM DIN LÖSNING OCH DEN GÄLLER I MORGON OCKSÅ. Vi är tre företag inom Motorbranchen som har upplevt att det finns ett problem

Läs mer

ÄNTLIGEN SEMESTER! ERBJUDANDEN. Just nu! Torkarbla * TILL D IG SO M KÖ R VO LVO 15 J U L I 15 AU G U ST I. av vindruta

ÄNTLIGEN SEMESTER! ERBJUDANDEN. Just nu! Torkarbla * TILL D IG SO M KÖ R VO LVO 15 J U L I 15 AU G U ST I. av vindruta ÄNTLIGEN SEMESTER! Just nu! d Torkarbla * t. e p ö k på av vindruta te Gäller vid by g 2015. t o m 15 au ERBJUDANDEN TILL D IG SO M KÖ R VO LVO 15 J U L I 15 AU G U ST I ERBJUDANDEN 15 JULI 15 AUGUSTI

Läs mer

Bultcirkel Navhål Inpr.

Bultcirkel Navhål Inpr. LASTVAGNSFÄLGAR FÖR TUNGA FORDON Slanglösa fälgar för lastbilar och bussar....... 166 Slanglösa fälgar för släpvagnar............. 167 Alcoa fälgar........................... 168 Alcoa tillbehör.........................

Läs mer

Audi Tillbehör. Tillbehör & Service

Audi Tillbehör. Tillbehör & Service Audi Tillbehör Tillbehör & Service Sep nov 2014 Bra val! till Q3 17" Fälg dim: 6.5 J x 17" ET33 Rek däckdim: 215/60 R17 96H Passar: Q3 196:-/ 2350:- Art 8U0 071 497 8Z8 Audi Originaldelar. Det bästa av

Läs mer

SANITETSKAMPANJ. 15 september - 3 oktober 2014 VI ÖPPNAR DÖRREN FÖR BRA AFFÄRER!

SANITETSKAMPANJ. 15 september - 3 oktober 2014 VI ÖPPNAR DÖRREN FÖR BRA AFFÄRER! SANITETSKAMPANJ 15 september - 3 oktober 2014 VI ÖPPNAR DÖRREN FÖR BRA AFFÄRER! Tillgänglighet utgör tillsammans med tillförlitlighet och kompetens ledorden för Dahl. Tillgänglighet är också temat för

Läs mer

PREMIÄR I HELGEN. BråvikenBil. Provkörningar och tävlingar! Oslagbara premiärerbjudanden! PREMIÄRPAKET! Din nya Peugeothandlare i Norrköping

PREMIÄR I HELGEN. BråvikenBil. Provkörningar och tävlingar! Oslagbara premiärerbjudanden! PREMIÄRPAKET! Din nya Peugeothandlare i Norrköping Totalt vä rde u 64.900 k pp till r ingår! PREMIÄR I HELGEN 7.000 kr, cykelhållare ingår värde 400 kr, ränterabatt värde 5.000 kr, förmånlig försäkring 1 år värde ca 2.500 kr, extra för din inbytesbil 10.000

Läs mer

Hur allting började. 1957 Albert Berner Sitter vid sitt arbetsbord i sin lilla skruvbutik i Künzelsau, Tyskland.

Hur allting började. 1957 Albert Berner Sitter vid sitt arbetsbord i sin lilla skruvbutik i Künzelsau, Tyskland. Berner Gruppen Hur allting började 1957 Albert Berner Sitter vid sitt arbetsbord i sin lilla skruvbutik i Künzelsau, Tyskland. hur det ser ut idag 9.000 Anställda 3 Separata koncerner 60 Företag > 25 Länder

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

UHPOI samarbete med. Möt din inköpscoach. Inköp på dina villkor. Allt fler av Privattandläkarnas medlemmar ansluter sig

UHPOI samarbete med. Möt din inköpscoach. Inköp på dina villkor. Allt fler av Privattandläkarnas medlemmar ansluter sig UHPOI samarbete med Privattandläkarna Inköp på dina villkor Möt din inköpscoach Tomas hjälper dig att handla rätt Allt fler av Privattandläkarnas medlemmar ansluter sig Magnus Isberg på Privattandläkarna

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

Gäller under perioden 16/1 15/2 2013. Opus Bima AB Bäckstensgatan 11 B 431 19 Mölndal Order/Support 031 788 42 00 Fax 031 288 655 www.opusbima.

Gäller under perioden 16/1 15/2 2013. Opus Bima AB Bäckstensgatan 11 B 431 19 Mölndal Order/Support 031 788 42 00 Fax 031 288 655 www.opusbima. Gäller under perioden 16/1 15/2 2013 Opus Bima AB Bäckstensgatan 11 B 431 19 Mölndal Order/Support 031 788 42 00 Fax 031 288 655 www.opusbima.se SAXLYFT modellstenhöj MS 30HXS Stenhöj MS 30 HXS är en smidig

Läs mer

nyhet! Prisvärt för de mindre badrummen Lätt att planera och kombinera Allt du behöver för ett komplett badrum

nyhet! Prisvärt för de mindre badrummen Lätt att planera och kombinera Allt du behöver för ett komplett badrum nyhet! En baskollektion för hela badrummet, Prisvärd, Funktionell och Enkel. Prisvärt för de mindre badrummen Lätt att planera och kombinera Allt du behöver för ett komplett badrum Byggd på Svedbergs erfarenhet

Läs mer

service & after sales The sideloader specialist

service & after sales The sideloader specialist service & after sales The sideloader specialist 2 Världsledande och alltid nära våra kunder HAMMAR Maskin AB utvecklar, tillverkar och marknadsför en mobil självlastande containerutrustning, sidlastare,

Läs mer

PÅ VÄG MOT NYA RESMÅL

PÅ VÄG MOT NYA RESMÅL PÅ VÄG MOT NYA RESMÅL Just nu! Torkarblad på köpet.* Gäller vid byte av vindruta 15 maj 15 aug 2015. ERBJUDANDEN TILL DIG SOM KÖR VOLVO 15 JUNI 15 JULI ERBJUDANDEN 15 JUNI 15 JULI Smarta lösningar och

Läs mer

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé

Vi på SmartLens UF erbjuder. Sverige tre olika kameralinser via web och direktförsäljning. Innehållsförteckning. 2 Affärsidé Affärsplan 12/13 Innehållsförteckning 2 Affärsidé 3 Vara och Produktion Ledstjärnor 4 Kunder Marknadsföring 5 Marknad konkurrenter 6 Mission & Vision 7 Framtid 8 SWOT Vi på SmartLens UF erbjuder Smartphoneanvändaren

Läs mer

Mekonomen Analytikerpresentation Augusti 2007. Håkan Lundstedt, VD och koncernchef Gunilla Spongh, CFO

Mekonomen Analytikerpresentation Augusti 2007. Håkan Lundstedt, VD och koncernchef Gunilla Spongh, CFO Mekonomen Analytikerpresentation Augusti 2007 Håkan Lundstedt, VD och koncernchef Gunilla Spongh, CFO 1 Bakgrund 2 Verksamhet Ledande på den skandinaviska marknaden för kvalitetsreservdelar och tillbehör

Läs mer

Götalandscupen i Rallycross Förlandabanan 28/5 2006 Arrangör: Fjärås MK/Kungsbacka MA Officiell Resultatlista Klass 1: Super Nationell Tot

Götalandscupen i Rallycross Förlandabanan 28/5 2006 Arrangör: Fjärås MK/Kungsbacka MA Officiell Resultatlista Klass 1: Super Nationell Tot Götalandscupen i Rallycross Förlandabanan / 00 Arrangör: /Kungsbacka MA Officiell Resultatlista Klass : Super Nationell 0 Frank Sigeskog ().0,.,.,., A., Volvo S0 B - 0 0 Roy Olsson Karlskrona AK., ().,.,.,

Läs mer

Tempen på motorbranschen

Tempen på motorbranschen Tempen på motorbranschen Kompetens- och rekryteringsbehov 2011 Stort rekryteringsbehov i motorbranschen 3 200 nyanställningar under tre år Kompetenskrav i dag och 2015 Kompetens- Tempen på motorbranschen

Läs mer

Rekonditionering. Vi hjälper dig med din bil. Hotell

Rekonditionering. Vi hjälper dig med din bil. Hotell Vi hjälper dig med din bil På 47 kan du hyra personbilar, bussar och transporters. Släpvagnar kan både hyras och köpas. Vi utför rekonditionering och småreparationer som byte av lampor, torkarblad, bilglasrutor

Läs mer

Vår bilresa. Ett hemma-hos-reportage.

Vår bilresa. Ett hemma-hos-reportage. Vår bilresa. Ett hemma-hos-reportage. Hemma hos Bildeve på Berga, 2011 Välkommen hem till Bildeves historia! Välkommen hem till oss på Bildeve. Med den här broschyren vill vi visa vad vi står för och vilka

Läs mer

Att driva en Önskabutik!

Att driva en Önskabutik! Att driva en Önskabutik! Önskakedjan FAKTA OCH SIFFROR Önskakedjan består av 35 butiker med ett 100-tal anställda och omsatte 2014 ca 167 mkr, exklusive moms. Butikerna finns idag i huvudsak i mindre städer

Läs mer

geoliner 550 prism Noggrann Lätt att använda Professionell hjulinställning med två-kamerateknik

geoliner 550 prism Noggrann Lätt att använda Professionell hjulinställning med två-kamerateknik Noggrann Flexibel Lätt att använda Professionell hjulinställning med två-kamerateknik Ny teknik med många fördelar Snap-on Equipment har lång och gedigen erfarenhet av att utveckla hjulinställningsutrustning,

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR VIDA-PRENUMERATION INNEHÅLL

INSTRUKTIONER FÖR VIDA-PRENUMERATION INNEHÅLL INSTRUKTIONER FÖR VIDA- PRENUMERATION INSTRUKTIONER FÖR OBEROENDE VERKSTÄDER INNEHÅLL 1 INLEDNING... 3 2 VIDA... 4 2.1 Reservdelsinformation... 4 2.2 Serviceinformation... 5 2.3 Diagnostisk felsökning...

Läs mer

Beachflaggor. 1. Beach Original

Beachflaggor. 1. Beach Original Beachflaggor abab Beachflaggor En beachflagga är en smidig reklambärare året om som gör att du direkt syns med ditt budskap. Det är ett utmärkt alternativ för kortare kampanjer och events på mässor, i

Läs mer

ÄR DU REDO FÖR HÖSTENS ÄVENTYR?

ÄR DU REDO FÖR HÖSTENS ÄVENTYR? ÄR DU REDO FÖR HÖSTENS ÄVENTYR? Nyhet! Varningspuck Komplement till varningstriangeln ERBJUDANDEN TILL DIG SOM KÖR VOLVO 15 OKT 15 NOV ERBJUDANDEN 15 OKT 15 NOV Håll regnet på mattan och njut av hösten.

Läs mer

Spara tusenlappar. Vi jämförde servicepriserna

Spara tusenlappar. Vi jämförde servicepriserna Den stora Saab-verkstaden tar 7 700 kr för en service på en Saab 9-5. Samma service kostar 5 800 kr på den lilla privata bilverkstaden. Vilken verkstad väljer du? AV MIKAEL OCH JOHANNA STJERNA/TEKNIKENS

Läs mer

att köpa ny bil med LRF Samköps avtal Vi ger dig tipsen för en bättre bilaffär! Använd rätt avtal och få rabatt och bonus när du köper ny bil!

att köpa ny bil med LRF Samköps avtal Vi ger dig tipsen för en bättre bilaffär! Använd rätt avtal och få rabatt och bonus när du köper ny bil! att köpa ny bil med LRF Samköps avtal Använd rätt avtal och få rabatt och bonus när du köper ny bil! Vi ger dig tipsen för en bättre bilaffär! Sänk dina kostnader med ditt medlemsskap Som medlem i LRF,

Läs mer

Tillbehör & Service. Njut av sommaren med rätt tillbehör.

Tillbehör & Service. Njut av sommaren med rätt tillbehör. Tillbehör & Service Njut av sommaren med rätt tillbehör. Vilka aktiviteter du än har planerat för utesäsongen, har vi tillbehören som gör dom möjliga. Välj och vraka bland mängder av erbjudanden i den

Läs mer

att köpa ny bil med LRF Samköps avtal Vi ger dig tipsen för en bättre bilaffär! Använd rätt avtal och få rabatt och bonus när du köper ny bil!

att köpa ny bil med LRF Samköps avtal Vi ger dig tipsen för en bättre bilaffär! Använd rätt avtal och få rabatt och bonus när du köper ny bil! att köpa ny bil med LRF Samköps avtal Använd rätt avtal och få rabatt och bonus när du köper ny bil! Vi ger dig tipsen för en bättre bilaffär! Sänk dina kostnader med ditt medlemsskap Som medlem i LRF,

Läs mer

Beck - stolt generalagent för Kobelco i hela Sverige och centrala delar av Norge

Beck - stolt generalagent för Kobelco i hela Sverige och centrala delar av Norge Beck - stolt generalagent för Kobelco i hela Sverige och centrala delar av Norge Direktimport ger bästa pris! - För en bättre miljö! Huvudkontor Stockholm Beck Maskin Sverige AB Rudanvägen 2 136 50 Jordbro

Läs mer

Höstkampanj. 16 augusti-30 september. Hösten är bästa tid att bygga pool!

Höstkampanj. 16 augusti-30 september. Hösten är bästa tid att bygga pool! Höstkampanj 16 augusti-30 september Hösten är bästa tid att bygga pool! Frakt till tomtgräns ingår! Välkommen till Folkpools värld! Härligt med egen pool hemma, ett underbart badparadis och en naturlig

Läs mer

Medicin- och labkylskåp Lågtemperaturfrysar

Medicin- och labkylskåp Lågtemperaturfrysar Medicin- och labkylskåp Lågtemperaturfrysar Medicinkylskåp Medi Line Modell M: Modell M/M: Modell M/M: Modell MC 0 och MC : Medicinskåp med belysning och låsbart fack för narkotiska preparat. Medicinskåp

Läs mer

Kör längre spara. Alla verkstäderna vi har

Kör längre spara. Alla verkstäderna vi har BILEKONOMI AV MIKAEL STJERNA/TEKNIKENS VÄRLD Kör längre spara Samma service, samma bil. Men du sparar över 2 000 kr på att välja rätt verkstad. Privata Affärer har jämfört priserna på Volvooch Saab-verkstäder.

Läs mer

motorbranschen Kunskaper du behöver för att jobba inom motorbranschen

motorbranschen Kunskaper du behöver för att jobba inom motorbranschen motorbranschen Kunskaper du behöver för att jobba inom motorbranschen Motorbranschen Motorbranschen är modern och högteknologisk. Den erbjuder gott om arbetstillfällen och företag som är beredda att satsa

Läs mer

SPILLVAC modell PressOut

SPILLVAC modell PressOut modell PressOut Ersätter eller som ett komplement till absorbenter Underhållsfri våtsug med smart tömningsfunktion Standard: 20W054R ATEX: 20ATEXW054R Suger upp golvspill eller tömmer maskinsumpen. PressOut

Läs mer

Quality 2 035:- 895:- BEHOV FÖR NYA DÄCK FÅ SAKER SLÅR DOFTEN AV EN NY BIL... ELLER AV NYTT SÄTESÖVERDRAG PLUS 5 TILL DIN DAILY

Quality 2 035:- 895:- BEHOV FÖR NYA DÄCK FÅ SAKER SLÅR DOFTEN AV EN NY BIL... ELLER AV NYTT SÄTESÖVERDRAG PLUS 5 TILL DIN DAILY FRÅN 1. FEBRUARI TILL 30 APRIL 2015 BEHOV FÖR NYA DÄCK FRÅN PRIS KR: PÅ KOMPLETT HJUL 2 035:- FÅ SAKER SLÅR DOFTEN AV EN NY BIL... ELLER AV NYTT SÄTESÖVERDRAG PRISEXEMPEL KR: 895:- PLUS 5 TILL DIN DAILY

Läs mer

FÖRBERED BILEN FÖR VINTRIGA RESOR

FÖRBERED BILEN FÖR VINTRIGA RESOR Nyhet! ARTIC-IS Vante och isskrapa i ett FÖRBERED BILEN FÖR VINTRIGA RESOR Vinterdäck från ca 1 295 kr styck, monterade & klara. Prisexempel avser: 195/65R15 av premiumkvalitet. ERBJUDANDEN TILL DIG SOM

Läs mer

ERBJUDANDE. YP Skomaterial. 20 % rabatt på Indiana Se mer på s. 2-3. Din leverantör av sko & nyckeltillbehör

ERBJUDANDE. YP Skomaterial. 20 % rabatt på Indiana Se mer på s. 2-3. Din leverantör av sko & nyckeltillbehör YP Skomaterial Din leverantör av sko & nyckeltillbehör ERBJUDANDE 20 % rabatt på Indiana Se mer på s. 2-3 YP Skomaterial Lundavägen 6 241 38 Eslöv 0413-55 70 00 info@yp-skomaterial.se www. yp-skomaterial.se

Läs mer

Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell

Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell Götalandscupen i Rallycross Förlandabanan / 00 Arrangör: /Kungsbacka MA Officiell Resultatlista alt Klass : Super Nationell Plac Nr Förare/Anmälare Klubb/Bil Omg Omg Omg Platssiffra Bästa tid Mattias Olsson

Läs mer

LYFTA MED FLEXICRANE. Klicka på Play för att se video på youtube.com/liftsall!

LYFTA MED FLEXICRANE. Klicka på Play för att se video på youtube.com/liftsall! Klicka på Play för att se video på youtube.com/liftsall! LYFTA MED FLEXICRANE Lifts All AB är en av de världsledande tillverkarna av lyftverktyg. Vårt omfattande produktsortiment förser industrier världen

Läs mer

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se

Auris Touring Sports. Premiär i augusti 2013. www.toyota.se Auris Touring Sports Premiär i augusti 2013 www.toyota.se Auris Touring Sports Det är många som har längtat efter en ny C-klasskombi från Toyota och efter sommaren är den här, nya Auris Touring Sports.

Läs mer

Finansiell utveckling

Finansiell utveckling Finansiell utveckling Intäkter och rörelseresultat 4 500 MSEK MSEK 600 4 000 3 500 500 3 000 400 2 500 2 000 300 1 500 200 1 000 500 100 0 2007 2008 2009 2010 2011 0 Intäkter Rörelseresultat Helhetslösningar

Läs mer

Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen!

Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen! Vi hjälper dig att hoppa över lågkonjunkturen! Hur gör dem som lyckas stärka sina positioner under lågkonjunkturen? Vad och hur gör de för att ta marknadsandelar, stärka varumärket, öka försäljningen?

Läs mer

Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell

Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell Götalandscupen i Rallycross Svampabanan 7/ 00 Arrangör: Officiell Resultatlista alt Klass : Super Nationell Omg 0 Kristoffer Andersson Dalby MK.0,7.0, ().09,66.0, A., Maskinutbildning i Skåne BMW M Robin

Läs mer

SmartCharge VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE

SmartCharge VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE 4A och 8A enkel - trygg - användarvänlig är en intelligent laddare som gör det enkelt och tryggt att ladda batterierna - antingen det är båten, bilen, gräsklipparen eller

Läs mer

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida

NORAB. De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida De mjuka värdena måste du testa. Välkommen att upptäcka ett komplett sprängämnesföretag! Introduktion från Norabs hemsida NORAB Från berg till småsten Under drygt 20 år har vi på Norab samlat kunskap och

Läs mer

Parallella arrangemang. Norra Europas största fackmässa för hotell, restaurang och storkök

Parallella arrangemang. Norra Europas största fackmässa för hotell, restaurang och storkök Parallella arrangemang Norra Europas största fackmässa för hotell, restaurang och storkök erbjudande! Mässan du inte vill missa Boka plats på GastroNord eller Vinordic senast 31 maj 2013 så får du Affärspaketet

Läs mer

Det finns en Nilfisk för alla rengöringsuppgifter

Det finns en Nilfisk för alla rengöringsuppgifter Det finns en Nilfisk för alla rengöringsuppgifter TEKNISKA SPECIFIKATIONER SINGELSKURMASKINER Beskrivning Enhet PS 333A SD 43-165 SDM 43-180 421AC 510B/510B3 Kabellängd m 10 12,5 12,5 12 12/25 Kapslingsklass/

Läs mer

Alla bilkostnader på en faktura.

Alla bilkostnader på en faktura. Alla bilkostnader på en faktura. Audi Business Inclusive är ett erbjudande till näringsidkare (ej taxi, hyrbil, budbil eller annan yrkesmässig trafik) och gäller alla Audimodeller. Erbjudandet gäller 1

Läs mer

Kärnvärden Volvo Group Headquarters

Kärnvärden Volvo Group Headquarters Volvokoncernen 2013 2 2013 3 2013 4 2013 Kärnvärden 5 2013 6 2013 Volvokoncernens organisation Group Trucks Sales & Marketing EMEA Group Trucks Sales & Marketing Americas Group Trucks Sales & Marketing

Läs mer

EN RIKTIGT GOD JUL MED GÅVOKORT 15% RABATT. på din julklappsorder t.o.m. 30/11

EN RIKTIGT GOD JUL MED GÅVOKORT 15% RABATT. på din julklappsorder t.o.m. 30/11 EN RIKTIGT GOD JUL MED GÅVOKORT 15% RABATT på din julklappsorder t.o.m. 30/11 VAD ÄR OLSSON&CO GÅVOKORT? En genialt enkel lösning där mottagaren själv väljer sin gåva. MED STARKA VARUMÄRKEN & NÅGOT FÖR

Läs mer

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI MÖLLER BIL Case MÖLLER BIL Bakgrund Möller Bil ägs av norska familjeföretaget Möller Gruppen som är ett av nordens största bilföretag med ca 3 140 medarbetare i Norge, Sverige och Baltikum. Företaget är

Läs mer

BEGAGNAT ÄR INGET NYTT...

BEGAGNAT ÄR INGET NYTT... BEGAGNAT ÄR INGET NYTT...... och idag är marknadsplatsen nätet Bara på Blocket omsattes 254 mdr 2011 vilket motsvarar 7,3% av Sveriges BNP och 7 av 10 svenskar köpte eller sålde något där. Under samma

Läs mer

Det här är Porsche i Sverige

Det här är Porsche i Sverige Det här är Porsche i Sverige Om konsten att bygga bilar som inte finns Företaget Porsche AG kom till därför att Ferry Porsche inte kunde hitta sina drömmars bil; en lätt, snabb och bränsleeffektiv sportbil.

Läs mer

Vi gräver fram de bästa maskinerna. Rikstäckande service 2012-1. 1 år på AktieTorget. Fira med oss! Missa inte våra unika kalaserbjudande

Vi gräver fram de bästa maskinerna. Rikstäckande service 2012-1. 1 år på AktieTorget. Fira med oss! Missa inte våra unika kalaserbjudande Vi gräver fram de bästa maskinerna Rikstäckande service 2012-1 1 år på AktieTorget Fira med oss! Missa inte våra unika kalaserbjudande Passa på att uppgradera - Vi byter in din gamla maskin! XC15 med skoppaket

Läs mer

Götalandscupen i Rallycross 24/4 2004 Arrangör: Fjärås MK/Kungsbacka MA Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell

Götalandscupen i Rallycross 24/4 2004 Arrangör: Fjärås MK/Kungsbacka MA Officiell Resultatlista Totalt Klass 1: Super Nationell Götalandscupen i Rallycross / 0 Arrangör: Fjärås MK/Kungsbacka MA Officiell Resultatlista alt Klass : Super Nationell Omg Omg Platssiffra Bästa tid Lars Sakariassen.0,0.,.,., A., A., 0 Ola Carlsson.,0.,.,.,0

Läs mer

LASTVAGNSFÄLGAR. Ordertel 011-19 77 00 Orderfax 011-19 77 01 321

LASTVAGNSFÄLGAR. Ordertel 011-19 77 00 Orderfax 011-19 77 01 321 Slanglösa stålfälgar för lastbilar/bussar..... 322 Slanglösa stålfälgar för släpvagnar........ 323 Alcoa lättmetallfälgar för lastbilar......... 324 Alcoa tillbehör...................... 326 Viktjämförelse

Läs mer

2IILFLHOO5HVXOWDWOLVWD7RWDOW .ODVV6XSHU1DWLRQHOO. A 1 4.05,45 Volvo S40. 2 2.37,18 Utesl. svart 1 2.30,71 3 2.30,71. 20 C - 119 Per Erik Israels

2IILFLHOO5HVXOWDWOLVWD7RWDOW .ODVV6XSHU1DWLRQHOO. A 1 4.05,45 Volvo S40. 2 2.37,18 Utesl. svart 1 2.30,71 3 2.30,71. 20 C - 119 Per Erik Israels * WDODQGVFXSHQLDOO\FURVV $UUDQJ U0.HDP:HVWRP IILFLHOOHVXOWDWOLVWDRWDOW.ODVVXSHUDWLRQHOO 0 Jonas Andersson., Utesl. svart.0,.0, A.0, Volvo S0 0 Per Erik Israels., ().,.,0.,0 A.0, Lars Sakariassen Brutit.,.,0.,

Läs mer

Kunna utföra arbetsuppgifterna enligt tillverkarens anvisningar i avseende på kvalitet, funktion och säkerhet.

Kunna utföra arbetsuppgifterna enligt tillverkarens anvisningar i avseende på kvalitet, funktion och säkerhet. PERSONBILSMEKANIKER MYN 2011-12-06 Övergripande mål Kunna skapa goda relationer med kunder (interna och externa), arbetskamrater och företagsledning. Kunna anpassa sitt sociala beteende och förstå vikten

Läs mer

för många ytor. Borttagning utan problem. Snabb indragning. Ett väggbearbetningssystem

för många ytor. Borttagning utan problem. Snabb indragning. Ett väggbearbetningssystem Borttagning utan problem. Snabb indragning. Ett väggbearbetningssystem för många ytor. Väggbearbetningssystemet PWR 180 CE med sina många tillsatser tar bort puts, kakellim eller tapetrester och jämnar

Läs mer

ABSOLUT PASSION FÖR DEM SAMMAN

ABSOLUT PASSION FÖR DEM SAMMAN Stockholm, 3 juli 2013 ABSOLUT PASSION FÖR DEM SAMMAN Hängivna fans från hela världen träffades i Stockholm för att hylla ett uppskattat varumärke. Skulle du vara beredd att resa över 1 300 mil fem gånger

Läs mer

Norra Europas största fackmässor för hotell, restaurang, storkök, fast food, vin, öl, sprit och cider.

Norra Europas största fackmässor för hotell, restaurang, storkök, fast food, vin, öl, sprit och cider. Norra Europas största fackmässor för hotell, restaurang, storkök, fast food, vin, öl, sprit och cider. 26 29 april 2016 Erbjudande! Boka plats på Vinordic eller GastroNord senast 31 mars 2015 så får du

Läs mer

Manöverkontakter sortiment för Abilia Sverige

Manöverkontakter sortiment för Abilia Sverige Manöverkontakter sortiment för Abilia Sverige Pikobutton 30 mm Picobutton 50 mm Pikobutton 30 Röd ISOkod 240918 / Art.nr 451000 PikoButton 30 är den rejäla manöverkontakten med en snygg design. Den är

Läs mer

badstudıose 18-15 Vårkampanj Minst 20% rabatt på hela Ifös sortiment! *)

badstudıose 18-15 Vårkampanj Minst 20% rabatt på hela Ifös sortiment! *) badstudıose 18-15 Vårkampanj Minst 20% rabatt på hela Ifös sortiment! *) Ifö Sense Formad av Skandinavien Ifö Sense Badrumsserien du skapar själv. Ifö Sense är vår mest flexibla möbelserie någonsin. Oavsett

Läs mer

Lansering av www.matvarden.se!

Lansering av www.matvarden.se! Livsmedelsstrategi för Sverige var med och påverka! För mat & dryck i Gävleborg NYHETSBREV NR 1 2015 MatVärdenvad gör vi 2015? Bra mat till fleroffentlig upphandling! Lansering av www.matvarden.se! Livsmedelsfrågan

Läs mer

www.icd.se ELEKTRONIK FÖR HEM, KONTOR OCH INDUSTRI UTVECKLING - DISTRIBUTION - ÅTERFÖRSÄLJNING

www.icd.se ELEKTRONIK FÖR HEM, KONTOR OCH INDUSTRI UTVECKLING - DISTRIBUTION - ÅTERFÖRSÄLJNING www.icd.se ELEKTRONIK FÖR HEM, KONTOR OCH INDUSTRI UTVECKLING - DISTRIBUTION - ÅTERFÖRSÄLJNING 2013 REGISTER Sidan 1 - RegiSteR FöRetagSpReSentation Sidan 2 - FoRdonSteknik Sidan 3 - industrielektronik

Läs mer

TEMPEN PÅ MOTORBRANSCHEN

TEMPEN PÅ MOTORBRANSCHEN TEMPEN PÅ MOTORBRANSCHEN Kompetens- och rekryteringsbehov 2015 Stort rekryteringsbehov i motorbranschen 5 000 nyanställningar under tre år Kompetenskrav nu och i framtiden TEMPEN PÅ MOTORBRANSCHEN Om rapporten

Läs mer

Roll-up och väggar. Classic Light Roll Up. Tillval: Spotlight (se sidan 3). Art nr 7604881. Art nr 7604074. Art nr 7603981.

Roll-up och väggar. Classic Light Roll Up. Tillval: Spotlight (se sidan 3). Art nr 7604881. Art nr 7604074. Art nr 7603981. Roll up och Väggar abab Roll-up och väggar Roll-up och väggar är suveräna budskapsbärare när du vill synas och nå ut med ditt budskap på ett bra sätt. De är enkla att transportera, sätta upp, ta ned och

Läs mer

Götalandscupen i Rallycross Strängnäs Motorstadion 2/9 2007 Arrangör: Strängnäs AMS Officell Resultatlista Klass 1: Super Nationell Tot

Götalandscupen i Rallycross Strängnäs Motorstadion 2/9 2007 Arrangör: Strängnäs AMS Officell Resultatlista Klass 1: Super Nationell Tot Götalandscupen i Rallycross Strängnäs Motorstadion / 00 Officell Resultatlista Klass : Super Nationell Omg Omg Plac SMK Trollhättan., ().,.,., A., Martin Nilsson Stålcenter i Väst AB Volvo S0 B - 0 Tomelilla

Läs mer

Affärsidé... 2. Historik... 2. Nuläge... 2. Stark marknadspotential... 3. Ekonomi, lönsamhet... 3. Organisation... 4. Våra produkter...

Affärsidé... 2. Historik... 2. Nuläge... 2. Stark marknadspotential... 3. Ekonomi, lönsamhet... 3. Organisation... 4. Våra produkter... Affärsidé... 2 Historik... 2 Nuläge... 2 Stark marknadspotential... 3 Ekonomi, lönsamhet... 3 Organisation... 4 Våra produkter... 5 Våra speciella fackkunskaper... 5 Arbetsmetodik Orderhantering på verkstad...

Läs mer

Fiffig finsk bilbarnstol från Klippan täcker alla åldrar

Fiffig finsk bilbarnstol från Klippan täcker alla åldrar Pressmeddelande 18.11.2011 Fiffig finsk bilbarnstol från Klippan täcker alla åldrar Klippans nya bilbarnstol Triofix är marknadens mångsidigaste, för den kan med små justeringar anpassas för barn i åldern

Läs mer

TRÄDGÅRDSMÄSSAN 26-29 MARS 2015 I SAMARBETE MED FOR, FRITIDSODLINGENS RIKSORGANISATION

TRÄDGÅRDSMÄSSAN 26-29 MARS 2015 I SAMARBETE MED FOR, FRITIDSODLINGENS RIKSORGANISATION TRÄDGÅRDSMÄSSAN 26-29 MARS 2015 I SAMARBETE MED FOR, FRITIDSODLINGENS RIKSORGANISATION BYGG EFTERFRÅGAT RÄTT SAMMANHANG AKTUELLT Nordiska Trädgårdar 2015 nu med nytt område Bygg! HUS, STUGOR OCH BODAR

Läs mer

Varumärket Doro. Uppgift 2: Varumärkesstrategi och design av Johan Dahlin

Varumärket Doro. Uppgift 2: Varumärkesstrategi och design av Johan Dahlin Varumärket Doro Uppgift 2: Varumärkesstrategi och design av Johan Dahlin Doros identitet och position Vision? Doros vision är att bli varumärket Varifrån? Doro är en svensk världsmedborgare med 35 års

Läs mer

Tekniskt regelverk STCC 2013

Tekniskt regelverk STCC 2013 Det är underförstått att allt som inte uttryckligen är tillåtet enligt detta dokument, är förbjudet. Tekniskt regelverk STCC 2013 1. Tillåtna bilar. Bilar enligt Solution F homologering TC12 samt med TCTA

Läs mer

VÅRERBJUDANDE 1/5-30/6. Opus Bima AB Bäckstensgatan 11 B 431 19 Mölndal Order/Support 031-788 42 00 Fax 031-288 655 www.opusbima.

VÅRERBJUDANDE 1/5-30/6. Opus Bima AB Bäckstensgatan 11 B 431 19 Mölndal Order/Support 031-788 42 00 Fax 031-288 655 www.opusbima. VÅRERBJUDANDE 1/5-30/6 2012 Opus Bima AB Bäckstensgatan 11 B 431 19 Mölndal Order/Support 031-788 42 00 Fax 031-288 655 www.opusbima.se BALANSERINGSMASKIN modell Hunter GSP 9200 med SmartWeight En balanseringsmaskin

Läs mer

Fiskenytt Januari 2015 Nyhetsbrev från SMAB Sälj & Marknadsutveckling AB

Fiskenytt Januari 2015 Nyhetsbrev från SMAB Sälj & Marknadsutveckling AB www.smab.se Fiskenytt Januari 2015 Nyhetsbrev från SMAB Sälj & Marknadsutveckling AB Innehåll: Tankar från bryggan Affärsskolorna helt rätt i tidens kundförväntningar Reflektioner från Automotive World

Läs mer

mjölby Trygga bilaffärer i 30 år

mjölby Trygga bilaffärer i 30 år mjölby Trygga bilaffärer i 30 år 2 Bilplåt Billackering Plastreparationer Bilrutor Tel Linköping 013-10 23 85 www.belami.nu 3 Välkommen till Bilhallen i Mjölby! Bilhallen i Mjölby är ett familjeföretag

Läs mer

Bruksanvisning. Elektronisktförstoringsglas. Snow 7 HD. Artikelnummer: I-0045

Bruksanvisning. Elektronisktförstoringsglas. Snow 7 HD. Artikelnummer: I-0045 Bruksanvisning Elektronisktförstoringsglas Snow 7 HD Artikelnummer: I-0045 Produkten tillverkas av: ZOOMAX Technology, Inc. Qianyun Road Qingpu Area 200120 Shanghai China E-post: sales@zoomax.com Produkten

Läs mer

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se

Mobiltjänster. Vi kan smartphones. den nya mobiltelefonin. www.dustin.se. Telefon: 08-553 44 000 E-mail: info@dustin.se Mobiltjänster Vi kan smartphones Skaffa kontroll över den nya mobiltelefonin UTMANINGARNA Smartphone-revolutionen skapar nya utmaningar för IT-avdelningen De traditionella mobiltelefonerna är snart ett

Läs mer

Varje produkt är noga utformad för att understryka och bli en del av budskapet.

Varje produkt är noga utformad för att understryka och bli en del av budskapet. SPENNARE GUIDEN 1 jodå, spennare fortsätter att skapa en ny standard för portabla displaysystem. I den här broschyren hittar du nya tekniska lösningar som går hand i hand med prisbelönt design. Varje produkt

Läs mer

INBJUDAN TILL MITTIA SKOGS TRANSPORT LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM SKOGSTRANSPORT

INBJUDAN TILL MITTIA SKOGS TRANSPORT LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM SKOGSTRANSPORT INBJUDAN TILL MITTIA LJUSDAL 14-15 AUGUSTI 2015 NORDENS STÖRSTA FACKMÄSSA INOM 1 9 9 9-2 0 1 1 9 9 9-2 0 1 5 Möten mellan människor På mässan är den tunga frågan högaktuell Per-Arne Weglin p r o j e k

Läs mer