Tvättutrustning för Hotell & Spa, Restaurang

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tvättutrustning för Hotell & Spa, Restaurang"

Transkript

1 Tvättutrustning för Hotell & Spa, Restaurang

2 Electrolux Professional Hotell & Spa 2

3 Electrolux Professional Hotell & Spa 3 Vi tänker på dig När vi säger att vi tänker på dig menar vi exakt vad vi säger. Vi gör allt vi kan för att förstå marknadstrender och försöka förutse dina behov och den typ av problem du kan behöva få hjälp med. Vi designar inte för designens skull, utan för din skull. Vi lägger vår tid, kunskap och insikt på att utveckla utrustning som får dig att säga Det här är ju precis vad jag ville ha! Hur kunde de veta det? Svaret är enkelt: vi tänkte på dig under hela processen. Människor idag oroar sig för miljöförändringar och vi vill precis som du ta vårt ansvar. Electrolux arbetar brett i miljöfrågor, vilket bland annat omfattar att sätta standarder för låg förbrukning av el och vatten utan att för den skull kompromissa med funktion och prestanda. På Electrolux ställer vi höga krav när det gäller miljö och etik, både på våra anläggningar och på våra leverantörer oavsett var i världen de befinner sig. Vi har sedan länge ett gott rykte för vårt miljöarbete och vårt företagsansvar. Vi ses som ett företag som ligger i framkant i arbetet med att utveckla energi- och vattensnåla produkter. Du hittar mer information om vårt sätt att tänka på: Electrolux. Thinking of you. För oss är det naturligt att beakta både miljö- och säkerhetsmässiga hänsynstaganden. Samtliga våra produktionsenheter är certifierade i enlighet med ISO 9001 (kvalitet) och ISO (miljömässig styrning) och våra produkter är både CE- och S-märkta.

4 Electrolux Professional Hotell & Spa 4 Det enklaste och snabbaste sättet att sänka tvättkostnaderna inom Hotell & Spa är att börja med frottén Vad blir er tvättkostnad per år och kilo? Börja tvätta själva och ni kommer att bli glatt överraskade över att se hur det sparar tusentals kronor åt verksamheten! Samtidigt minskar CO 2 -utsläppen genom bl a färre transporter. Att i Hotell- och Spa-verksamhet själv kunna se till att det finns tillräckligt med ren och fräsch frotté till hands, sparar mycket åt verksamheten! Ett eget textilvårdsutrymme med energisnåla maskiner kan inte bara väsentligt reducera tvättkostnaderna. Man får även andra positiva spin-off -effekter: Effektivare och enklare hantering alla kan fylla och starta en maskin som bisyssla. Flexibilitet tvätta när ni har behov och möjlighet. Genom att tvätta frottén själv kan alla dygnets timmar utnyttjas till tvätt. Färre transporter ni blir oberoende av hämtnings-/lämningstider och sparar miljön. Förbättrad kontroll enkel överblick och kontroll över tvättresultatet och lagersituationen. Att tvätta inom hotellets väggar är alltså ekonomiskt, effektivt och tryggt. Tvätta vad ni vill, när ni vill utan stora investeringar Frotté är mycket enkelt att hantera och utrymmeskraven är små. 1) Fyll tvättmaskinen 2) Lyft över i torktumlaren 3) Vik ihop och lägg in i förrådet klart! Utrustningen växer med era behov Man kan även tvätta sänglinne, gardiner, personalkläder, dukar, sängöverkast etc. Vill ni utveckla tvätten ytterligare, står vi givetvis till förfogande. Tillsammans går vi igenom ert specifika tvättbehov och lämnar en detaljerad kalkyl baserad på just er verksamhet. Våra beräkningar visar klart och tydligt att tvätt av frotté i egen regi sparar minst 30 % av verksamhetens tvättkostnader! Dessutom skonas miljön från transporter. Wash-&-Dry är kombinerad tvätt och tork i samma maskin. Den ger 6,5 kg ren och torr tvätt på 79 minuter utan någon omlastning! Med vår kombinerade tvätt- och torkmaskin Wash-&-Dry är det bara att lägga in den smutsiga tvätten, trycka på knappen och sedan ta ur tvätten ren, fräsch och torr inga tunga omlastningar av vattenbemängd tvätt. Enklare kan det inte bli. Så sparar det ryggar, tid och arbete också! Kombinerar man sedan Wash-&-Dry med t ex en varmmangel, har ett högeffektivt Textilvårdsrum skapats på en minimal golvyta! Vi kan erbjuda er en Funktionslösning! Det innebär att vi hjälper er med val av rätt utrustning, leverans, installation och finansiering. Dessutom ingår Fullservice under hela avtalstiden. Och allt detta får ni till en fast månadshyra!

5 Electrolux Professional Hotell & Spa 5

6 Electrolux Professional Hotell & Spa 6 Vill ni sedan utveckla hotelltvätten, är det inga problem! Det är viktigt att jämföra olika alternativ innan man bestämmer sig. De hotell som väljer att satsa på eget tvätteri gör det bl a för att minska kostnaderna. Ett reducerat textillager påverkar givetvis också den ekonomiska bilden positivt. Tillsammans tar vi fram en optimal kombination för just era tvättbehov! Exempel på kombination för hotell med upp till ca 30 bäddar: En tvättmaskin W465H, en torktumlare T4190 och ett torkskåp TS460. Med de här maskinerna tvättar och torkar man ca 6,5 kg frotté på 90 minuter. Som alternativ till dessa tre produkter kan man välja vår Wash-&-Dry WD4130 som tvättar och torkar 6,5 kg textilier på 79 minuter utan omlastning! Exempel på kombination för hotell med upp till ca 50 bäddar: En tvättmaskin W4130H och en torktumlare T4350. Med den här utrustningen tvättar och torkar man ca 13 kg frotté på 90 minuter. Som alternativ till dessa två produkter kan man välja vår Wash-&-Dry WD4240 som tvättar och torkar 12 kg textilier på 79 minuter utan omlastning! Exempel på kombination för det mindre hotellet som även tvättar sänglinne: En tvättmaskin W4130H och en torktumlare T4350. De här maskinerna tvättar och torkar upp till 13 kg tvätt på 90 minuter. Vid behov av mangling kan man komplettera med en varmmangel IC Exempel på kombination för det större hotellet som även tvättar sänglinne: En tvättmaskin W4400H och en torktumlare T4900. Med dessa tvättar och torkar man upp till 40 kg tvätt på 90 minuter. Vid behov kan man komplettera med en varmmangel IC4 4819FFS med automatisk matning, vikning och stapling.

7 Electrolux Professional Hotell & Spa 7

8 Electrolux Professional Restaurang 8 Hur halverar man restaurangens tvättkostnader? Tvätta själv och spara många sköna tusenlappar! Genom att komplettera verksamheten med professionell tvättutrustning får man bättre tvättekonomi och full kontroll över textilvården i verksamheten. Dessutom bidrar man till en bättre miljö genom färre transporter. Höj standarden Idag finns det stora möjligheter att ta hand om alla textilier inom den egna verksamheten, men valet av utrustning är avgörande. Det kan handla om allt från kockslängar, handdukar och arbetskläder till linnedukar och servetter. Vi hjälper er att hitta den bästa kombinationen för just er! Alltid fläckfria, skinande vita linnedukar och servetter kan vara den detalj som sätter just er verksamhet på kartan! Våra professionella maskiner är utformade och byggda för att göra er textilvård så enkel, effektiv och miljövänlig som möjligt under många år. Se textilvården som en del av verksamheten Vår professionella tvättutrustning tvättar mycket mer, renare och på kortare tid jämfört med all annan typ av tvättutrustning. Fett-, sås- och rödvinsfläckar försvinner tack vare unika tvättprocesser för hårt smutsade kökstextilier. Men samtidigt har maskinerna kvar sina vanliga tvättprogram, vilket ger stor flexibilitet vid all annan tvätthantering i verksamheten. 5,5 kg tvätt blir ren och torr på 90 minuter Vår minsta maskin W455H Restaurang, tvättar snabbt upp till 5,5 kg tvätt. Torktumlaren T4130 torkar sedan tvätten på en dryg halvtimme. Kräver er verksamhet större kapacitet, har vi ett stort sortiment av professionella maskiner att välja bland. Vi hjälper er att sätta ihop den maskinkombination som bäst matchar era behov! Energisnål och snabb diskning med Green&Clean underbänksmaskin Det krävs inte bara en professionell maskinpark för textilvård. Inom Restaurang- och Storköksverksamheter behövs även professionell diskutrustning. Därför har vi kompletterat vårt produktutbud med en av marknadens absolut bästa diskmaskiner för professionellt bruk: Electrolux Green&Clean underbänksmaskin. Den fungerar klanderfritt, diskar snabbt och uppfyller gällande hygienkrav. Green&Clean sänker även er driftskostnad med upp till 20 % i jämförelse med tidigare modeller samtidigt som ni bidrar till en bättre miljö! Vi kan erbjuda er en Funktionslösning! Det innebär att vi hjälper er med val av rätt utrustning, leverans, installation och finansiering. Dessutom ingår Fullservice under hela avtalstiden. Och allt detta får ni till en fast månadshyra!

9 Electrolux Professional Restaurang 9

10 Electrolux Professional Restaurang 10 Med en väl avvägd maskinkombination kommer de efterlängtade besparingarna för både verksamheten och miljön! Oavsett om ni har en stor eller liten restaurangverksamhet är tvätta själv - konceptet, ur både ekonomisk och miljömässig synpunkt, en mycket bra affär. Men ingen verksamhet är den andra lik. Därför hjälper vi er med att ta fram en perfekt maskinkombination för just era behov! Exempel på ett litet Restaurangpaket En tvättmaskin W455H Restaurang och en torktumlare T4130. Restaurangmaskiner för mindre tvättmängder i tuff köksmiljö. 5,5 kg Normal 60 o C -tvätt blir ren och torr på 90 minuter! Har ni trånga utrymmen är ett pelarmontage (0,5 m 2 ) den absolut bästa lösningen! Exempel på ett stort Restaurangpaket En tvättmaskin W465H Restaurang, en torktumlare T4190 och ett torkskåp TS460. Med detta maskinpaket får ni större tvätt och torkkapacitet. 6,5 kg Normal 60 o C - tvätt blir ren och torr på 90 minuter! Nu finns det utrymme för alla typer av köks- och restaurangtvätt dygnet runt! Som alternativ till dessa tre produkter kan man välja vår Wash-&-Dry - maskin WD4130 som tvättar och torkar 6,5 kg textilier på 79 minuter utan omlastning! WD4130 Green&Clean underbänksmaskin Ett av marknadens bästa diskresultat! Mindre förbrukning av vatten, el, disk- och sköljmedel. Låg ljudnivå (ljud-& värmeisolerad). Automatisk självrengöringsfunktion. Diskar 40 korgar/tim. (3 program sek). Energisnål: Mindre förbrukning av vatten, el, disk- & sköljmedel. Detta betyder lägre driftskostnader. Mycket bra diskresultat: Ren disk och inga diskmedelsrester kvar. Ett av marknadens bästa diskresultat. Wash Safe Control : En unik funktion som garanterar en konstant sköljtemperatur av 84 o C. Lägsta ljudnivå: Tack vare kraftig isolering har man uppmätt mindre än 63 dba på ett avstånd av 1meter. WT30 Green&Clean

11 Electrolux Professional Restaurang 11

12 Electrolux Laundry Systems Sweden AB Box 325, Ljungby Telefon: Fax: V38. Tryckt på miljövänligt papper.

Electrolux Professional Vård & Omsorg 2

Electrolux Professional Vård & Omsorg 2 Electrolux Professional Vård & Omsorg 2 Electrolux Professional Vård & Omsorg 3 Vi tänker på dig När vi säger att vi tänker på dig menar vi exakt vad vi säger. Vi gör allt vi kan för att förstå marknadstrender

Läs mer

Tvättutrustning för. Professionell. Städ

Tvättutrustning för. Professionell. Städ Tvättutrustning för Professionell Städ Electrolux Professional Städ 2 Electrolux Professional Städ 3 Vi tänker på dig När vi säger att vi tänker på dig menar vi exakt vad vi säger. Vi gör allt vi kan för

Läs mer

Bekymmersfri Textilvård

Bekymmersfri Textilvård Electrolux Professional BRF Bekymmersfri Textilvård Tvättutrustning med hållbarhet och lägsta livscykelkostnad i fokus 1 Inköpskostnader vs driftskostnader Electrolux ligger i framkant i arbetet med att

Läs mer

Vårt Textilvårdskoncept

Vårt Textilvårdskoncept Electrolux Professional Vårt Textilvårdskoncept fungerar Tvättutrustning med hållbarhet och lägsta livscykelkostnad i fokus Tvätt i ett Textilvårdsrum är snabbt ekonomiskt miljövänligt I ett Textilvårdsrum

Läs mer

Proffsig mopptvätt gör stor skillnad

Proffsig mopptvätt gör stor skillnad Electrolux Professional Facility Management/Städ Proffsig mopptvätt gör stor skillnad En lönsam investering som innebär renare ytor och en bättre arbetsmiljö Electrolux Professional Facility Management/Städ

Läs mer

Mieles tvättutrustning för Hotell och Restauranger

Mieles tvättutrustning för Hotell och Restauranger Mieles tvättutrustning för Hotell och Restauranger Om Miele Mieles företagsfilosofi är Miele Immer besser ( Alltid bättre ) och den långsiktiga strategin är att aldrig, aldrig tumma på kvalitén eller flytta

Läs mer

HSB Båten 2015. Välkommen!

HSB Båten 2015. Välkommen! HSB Båten 2015 Välkommen! Innehåll Produkt- och installationskostnaden är en minimal del av den totala livscykelkostnaden Utveckling över tid Från tidigare decennier fram till idag Vattenbesparande tvättutrustning

Läs mer

Professionell tvättutrustning för kommersiella tvätterier. Miele Professional. Immer Besser.

Professionell tvättutrustning för kommersiella tvätterier. Miele Professional. Immer Besser. Professionell tvättutrustning för kommersiella tvätterier Miele Professional. Immer Besser. Om Miele Mieles företagsfilosofi Företaget Miele & Cie. KG startades 1899 av Carl Miele och Reinhard Zinkann

Läs mer

Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning. I samarbete med. PODAB - Professionell tvättstugeutrustning

Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning. I samarbete med. PODAB - Professionell tvättstugeutrustning Räddningstjänsten Professionell tvätt- och torkutrustning I samarbete med PODAB - Professionell tvättstugeutrustning 1 Tvättutrustning för räddningstjänsten PODAB presenterar ett komplett tvätt- och torksortiment

Läs mer

Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad

Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad Innehåll Produkt- och installationskostnaden är en minimal del av den totala livscykelkostnaden Några ord om oss Utveckling över tid Från tidigare decennier

Läs mer

mypro / mypro Zip Tvättutrustning med hållbarhet och lägsta livscykelkostnad i fokus

mypro / mypro Zip Tvättutrustning med hållbarhet och lägsta livscykelkostnad i fokus Electrolux Professional Mindre verksamheter mypro / mypro Zip Tvättutrustning med hållbarhet och lägsta livscykelkostnad i fokus 1 mypro för smarta verksamheter mypro hjälper dig att öka din lönsamhet

Läs mer

Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning

Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning Tvätteri skapar delaktighet och sysselsättning En affärsmöjlighet som innebär stora besparingar Electrolux Professional Kommunal verksamhet Electrolux Professional Kommunal verksamhet Egen tvättenhet ökar

Läs mer

Hållbar framtid redan idag

Hållbar framtid redan idag Hållbar framtid redan idag Electrolux Professional Fastighetstvätt Innovationer i framkant ger lägre driftskostnad Hög miljömedvetenhet Tankar och tillverkning, allt sker i Sverige Att omvärlden är i ständig

Läs mer

Underbänksdiskmaskiner

Underbänksdiskmaskiner Underbänksdiskmaskiner green&clean diskmaskiner MILJÖ Mindre förbrukning av vatten, energi, diskmedel och torkmedel. Ger lägre driftskostnader och miljöpåverkan. REN Disk- och sköljresultat är bäst i sin

Läs mer

Electrolux Professional. Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad

Electrolux Professional. Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad Electrolux Professional Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad Produkt- och installationskostnaden Vi har alltid varit före vår tid är en minimal del av den totala livscykelkostnaden För oss

Läs mer

Hotell & restaurang. Utrustning för professionell tvätt av textilier

Hotell & restaurang. Utrustning för professionell tvätt av textilier Hotell & restaurang Utrustning för professionell tvätt av textilier Utrustning för professionell tvätt av textilier Oavsett om ni bara tvättar frotté eller tar hand om hela tvättprocessen med lakan, arbetskläder,

Läs mer

Professionell tvättutrustning för idrottsverksamhet Miele Professional. Immer Besser.

Professionell tvättutrustning för idrottsverksamhet Miele Professional. Immer Besser. Professionell tvättutrustning för idrottsverksamhet 2018 Miele Professional. Immer Besser. Om Miele Mieles företagsfilosofi Företaget Miele & Cie. KG startades 1899 av Carl Miele och Reinhard Zinkann i

Läs mer

Mieles tvättutrustning för Idrottsverksamhet

Mieles tvättutrustning för Idrottsverksamhet Mieles tvättutrustning för Idrottsverksamhet Om Miele Mieles företagsfilosofi Företaget Miele & Cie. KG startades 1899 av Carl Miele och Reinhard Zinkann i Gütersloh/Tyskland och är, än idag, ett tyskt

Läs mer

lagoon Advanced Care Snabbt, enkelt och miljövänligt Electrolux Professional Professionell Textilvård

lagoon Advanced Care Snabbt, enkelt och miljövänligt Electrolux Professional Professionell Textilvård lagoon Advanced Care Snabbt, enkelt och miljövänligt Electrolux Professional Professionell Textilvård När du söker......ett miljövänligt alternativ till kemtvätt för en mer hälsosam arbetsplats...en tillförlitlig

Läs mer

Vi har satt en ny standard i den svenska tvättstugan!

Vi har satt en ny standard i den svenska tvättstugan! Vi har satt en ny standard i den svenska tvättstugan! Tvättutrustningen anpassad efter det moderna hushållets behov Det mesta förändras här i världen. Det har även behovet av tvättutrustning i tvättstugan

Läs mer

Mieles tvättutrustning för professionella tvättare

Mieles tvättutrustning för professionella tvättare Mieles tvättutrustning för professionella tvättare Om Miele Mieles företagsfilosofi Företaget Miele & Cie startades 1899 av Carl Miele och Reinhard Zinkann i Gütersloh/Tyskland och är, än idag, ett tyskt

Läs mer

KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET

KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET KRAFTFULLARE. DRIFTSÄKRARE. SKONSAMMARE. TORKTUMLARE AV HÖGSTA KVALITET 1 Nya torktumlare av kompromisslös kvalitet PODAB erbjuder torktumlare av toppkvalitet. Varje detalj är genomtänkt och den unika

Läs mer

Mieles tvättutrustning för Idrottsverksamhet

Mieles tvättutrustning för Idrottsverksamhet Mieles tvättutrustning för Idrottsverksamhet Om Miele Mieles företagsfilosofi Företaget Miele & Cie startades 1899 av Carl Miele och Reinhard Zinkann i Gütersloh/Tyskland och är, än idag, ett tyskt familjeföretag.

Läs mer

Produktsortiment. Hotell & Restaurang

Produktsortiment. Hotell & Restaurang Produktsortiment Hotell & Restaurang INNEHÅLL PERSONALPLAGG FÖR KÖK Kockbyxa, herr...4 Kockbyxa...4 Kockrock, unisex...5 Kockrock 3/4-ärm, herr...5 Kockrock 3/4-ärm, dam...6 Midjeförkläde...6 Bröstförkläde...7

Läs mer

www.cws-boco.se Smakfullt för alla bord. Dukar- & Servetter. www.serving-nature.com CWS-boco Sweden AB Telefon: 0200-21 00 66 info@cws-boco.

www.cws-boco.se Smakfullt för alla bord. Dukar- & Servetter. www.serving-nature.com CWS-boco Sweden AB Telefon: 0200-21 00 66 info@cws-boco. Idéfolket 201209-326 www.cws-boco.se www.serving-nature.com Hämtning Färger Storlekar Leverans Sortering Kvalitetskontroll Tvätt Tork Reparation utbyte ar- & er. Smakfullt för alla bord. CWS-boco Sweden

Läs mer

»We know your business«

»We know your business« Wheel Washers »We know your businessvi byggde världens första hjultvätt 1989. Sedan dess har vi utvecklat fyra generationer hjultvättar och levererat tusentals maskiner. Det har gett oss en kunskap om

Läs mer

Miele tvättutrustning för arbetskläder

Miele tvättutrustning för arbetskläder Miele tvättutrustning för arbetskläder Om Miele Mieles företagsfilosofi Företaget Miele & Cie. KG startades 1899 av Carl Miele och Reinhard Zinkann i Gütersloh/Tyskland och är än idag ett tyskt familjeföretag.

Läs mer

Specialister. på professionell tvättstugeutrustning

Specialister. på professionell tvättstugeutrustning Specialister på professionell tvättstugeutrustning 6 starka skäl till att välja PODAB Välkommen till oss på PODAB. Vår vision är att skapa bekymmersfria tvättstugor. En utopi för många men en verklig målsättning

Läs mer

Vi håller utrustningen igång!

Vi håller utrustningen igång! Vi håller utrustningen igång! Electrolux Professional Service 3 Vi är Textilvårdsrummets husläkare! Det är självklart för oss att hjälpa till med allt från planering och underhåll till service och finansiering.

Läs mer

Mieles utrustning för vård och omsorg. Diskmaskiner, Diskdesinfektorer, Tvättmaskiner och Torktumlare

Mieles utrustning för vård och omsorg. Diskmaskiner, Diskdesinfektorer, Tvättmaskiner och Torktumlare Mieles utrustning för vård och omsorg Diskmaskiner, Diskdesinfektorer, Tvättmaskiner och Torktumlare Om Miele Mieles företagsfilosofi Företaget Miele & Cie startades 1899 av Carl Miele och Reinhard Zinkann

Läs mer

www.cws-boco.se Trivsamt för alla rum. Bädd- & Badtextilier. www.serving-nature.com CWS-boco Sweden AB Telefon: 0200-21 00 66 info@cws-boco.

www.cws-boco.se Trivsamt för alla rum. Bädd- & Badtextilier. www.serving-nature.com CWS-boco Sweden AB Telefon: 0200-21 00 66 info@cws-boco. Idéfolket 201209-327 www.cws-boco.se www.serving-nature.com Hämtning Leverans Sortering Kvalitetskontroll Tvätt Tork Reparation utbyte Bädd- & Badtextilier. Trivsamt för alla rum. CWS-boco Sweden AB Telefon:

Läs mer

Tillsammans kan vi forma en bättre framtida miljö

Tillsammans kan vi forma en bättre framtida miljö Tillsammans kan vi forma en bättre framtida miljö Visa omtanke om miljön agera! Alla kan dra sitt strå till stacken. Även du. När du till exempel investerar i Mieles professionella tvättutrustning så sänks

Läs mer

Electrolux Control System

Electrolux Control System Electrolux Professional Fastighetssystem Electrolux Control System Fastighetskommunikation med trygghet för de boende Information/ namnregister Inget spring för att få ut informationen Med Electrolux Vision

Läs mer

green&clean Underbänks- och huvdiskmaskin

green&clean Underbänks- och huvdiskmaskin green&clean Underbänks- och huvdiskmaskin green&clean diskmaskiner MILJÖ Mindre förbrukning av vatten, energi, diskmedel och torkmedel. Ger lägre driftskostnader och miljöpåverkan. REN Disk- och sköljresultat

Läs mer

Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad

Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad Innovationer i framkant ger lägre livscykelkostnad Electrolux Professional Produkt- och installationskostnaden är en minimal del av den totala livscykelkostnaden Produkt- och installationskostnad Fullservice

Läs mer

Miele Tvättutrustning för lantbruk

Miele Tvättutrustning för lantbruk Miele Tvättutrustning för lantbruk Om Miele Mieles företagsfilosofi Företaget Miele & Cie startades 1899 av Carl Miele och Reinhard Zinkann i Gütersloh/Tyskland och är, än idag, ett tyskt familjeföretag.

Läs mer

Service född ur havet. Miljömattan by CWS. Renare golv. Renare miljö.

Service född ur havet. Miljömattan by CWS. Renare golv. Renare miljö. Service född ur havet Miljömattan by CWS Renare golv. Renare miljö. Vi på CWS gör mer 2018 startade vi ett projekt med målet att sänka utsläppen från transporter och tvätt med minst 25 procent jämfört

Läs mer

Mieles tvätt- och diskutrustning för Räddningstjänsten. Miele Professional. Immer Besser.

Mieles tvätt- och diskutrustning för Räddningstjänsten. Miele Professional. Immer Besser. Mieles tvätt- och diskutrustning för Räddningstjänsten Miele Professional. Immer Besser. 1 Om Miele Mieles företagsfilosofi Företaget Miele & Cie. KG startades 1899 av Carl Miele och Reinhard Zinkann i

Läs mer

Sortiment. Kök & restaurang. Livsmedelsindustri

Sortiment. Kök & restaurang. Livsmedelsindustri Sortiment Kök & restaurang Hotell Livsmedelsindustri 1 KÖK & RESTAURANG KOCKBYXA, UNISEX Kockbyxa, unisex, i klassisk modell med reglerbar linning, hällor och pincettögla. En benficka med påsydd telefonficka,

Läs mer

Det miljövänliga konceptet för huvdiskmaskiner

Det miljövänliga konceptet för huvdiskmaskiner Det miljövänliga konceptet för huvdiskmaskiner BECAUSE WE DO CARE Det nya gröna konceptet för huvdiskmaskiner sparar mer än bara vatten... Wexiödisk introducerar en verklig innovation på marknaden med

Läs mer

Den nya serien huvdiskmaskiner garanterar hög prestanda, till lägre driftskostnader.

Den nya serien huvdiskmaskiner garanterar hög prestanda, till lägre driftskostnader. HUVDISKMASKIN DEN DU KAN LITA PÅ ACTIVE Den nya serien huvdiskmaskiner garanterar hög prestanda, till lägre driftskostnader. Innovationerna gör användandet smidigare, enklare, snabbare. Resultatet är oklanderlig

Läs mer

Information om bekväma arbetskläder i sjukvården

Information om bekväma arbetskläder i sjukvården Information om bekväma arbetskläder i sjukvården Textilkläder som är bra för dig, för miljön och för ekonomin Bra arbetskläder i sjukvården ska helst vara sådana att man knappt känner att man har dem på

Läs mer

Tillbehör och torkutrustning för fastighetstvättstugor

Tillbehör och torkutrustning för fastighetstvättstugor Tillbehör och torkutrustning för fastighetstvättstugor TILLBEHÖR Torkutrustning Kallmangel Tvättvagnar Socklar med mera Miele AB har sedan början av 1980-talet varit en av Sveriges ledande leverantörer

Läs mer

Textilservice med kvalité för just erat behov.

Textilservice med kvalité för just erat behov. Tvättgruppen i Sverige AB Svarvargatan 1, 632 29 Eskilstuna Textilservice med kvalité för just erat behov. Tvättgruppen erbjuder en komplett lösning av tvätt och textilier för just er restaurang. Textilservice

Läs mer

eco PLUS. Våra bästa och mest energieffektiva hushållsapparater.

eco PLUS. Våra bästa och mest energieffektiva hushållsapparater. eco PLUS. Våra bästa och mest energieffektiva hushållsapparater. Framtiden flyttar in. 2 Med innovativ teknik kan du energispara dig in i framtiden. Inom EU är A-klass högsta nivå när det gäller energieffektivitet.

Läs mer

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet

Enkel hantering även för en ovan användare. maximal produktivitet spar tid och kostnader. professionell, utför försändelser av högsta kvalitet Enkel hantering även för en ovan användare maximal produktivitet spar tid och kostnader professionell, utför försändelser av högsta kvalitet kostnadsbesparande i dag och i framtiden God åtkomlighet - ergonomisk

Läs mer

Spara el. Enkla och konkreta tips på hur du kan banta din elräkning!

Spara el. Enkla och konkreta tips på hur du kan banta din elräkning! Spara el Enkla och konkreta tips på hur du kan banta din elräkning! 1 Det går åt mindre energi om du kokar upp en liter vatten i vattenkokaren än på spisen. Ha lock på kastrullen så ofta du kan och se

Läs mer

Alla våra kunder är lika viktiga, stora som små.

Alla våra kunder är lika viktiga, stora som små. Alla våra kunder är lika viktiga, stora som små. Möbler och inredning för slott, herrgård, hotell, rederi, konferensanläggning, restaurang, spa, eller vandrarhem Innehåll: Receptionen sid 4 Hotellrummet

Läs mer

Spara upp till 90 % el-energi

Spara upp till 90 % el-energi - HWC - diskmaskiner, tvättmaskiner och torktumlare Spara upp till 90 % el-energi Våra unika HWC*-anslutna diskmaskiner, tvättmaskiner och torktumlare har utvecklats för att värmas upp av en ekonomisk

Läs mer

Hotell/Restaurang. arbetet samtidigt minimerar risken för överdosering.

Hotell/Restaurang. arbetet samtidigt minimerar risken för överdosering. Hotell/Restaurang Vi ställer höga krav på våra tvättmaskiner och diskmaskiner, precis som kraven är höga på ett hotell eller i ett professionellt kök. Det måste hållas rent och fräscht även när det är

Läs mer

Tradition och kontinuitet har alltid varit viktigt för Göteborgs Tvätt. Numera drivs företaget av två generationer Jaldin sida vid sida, Kristofer

Tradition och kontinuitet har alltid varit viktigt för Göteborgs Tvätt. Numera drivs företaget av två generationer Jaldin sida vid sida, Kristofer MER ÄN BARA TVÄTT Tradition och kontinuitet har alltid varit viktigt för Göteborgs Tvätt. Numera drivs företaget av två generationer Jaldin sida vid sida, Kristofer och Lennart. Det bästa av två världar

Läs mer

Utrustning för professionell tvätt av textilier

Utrustning för professionell tvätt av textilier Utrustning för professionell tvätt av textilier Kompetens, närhet och engagemang När du köper professionell tvättutrustning vad tänker du på i första hand? Priset, naturligtvis. Kvalitén, självklart! Och

Läs mer

FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR

FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR AT M O S P H E R ATM FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR TÄCKER ALLA BEHOV Med 42EM erbjuder Carrier ett brett urval av lösningar inom luftkonditionering, anpassade

Läs mer

Automatiska slagdörröppnare

Automatiska slagdörröppnare Automatiska slagdörröppnare Kvalitet är vår drivkraft Tillsammans med pålitliga partners över hela världen erbjuder TORMAX slagdörrslösningar för många olika behov. Själva hjärnan i systemet består av

Läs mer

Diskar där det passar dig bäst.

Diskar där det passar dig bäst. Diskar där det passar dig bäst. De nya speedmatic Modular-diskmaskinerna från Siemens. Framtiden flyttar in. Den första inbyggda diskmaskinen som hänger med på alla köksidéer. För det egna drömköket finns

Läs mer

Nu kommer den nya energimärkningen

Nu kommer den nya energimärkningen Nu kommer den nya energimärkningen Information för dig som arbetar i butik om ny märkning av tv och ändrad för vitvaror Nu införs obligatorisk energimärkning för tv-apparater samtidigt som märkningen för

Läs mer

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar Störst på teleskopiska arbetsredskap Världens smartaste stegar 2007 En dum stege är bara lång. Alla kan göra en lång stege. Vi tror du har större nytta av en liten. Alla kan göra en lång stege. Vi tror

Läs mer

LÖSNINGAR FÖR DINA TVÄTTBEHOV

LÖSNINGAR FÖR DINA TVÄTTBEHOV LÖSNINGAR FÖR DINA TVÄTTBEHOV Ren tvätt varje gång! Nilfisk marknadsför tvättmedel för professionell tvätt inom olika områden. Våra tvättmedel har utvecklats för att möta behoven hos professionella tvättinrättningar.

Läs mer

CWS bomullshanddukar på rulle. Hygieniskt och miljövänligt för hygienutrymmet.

CWS bomullshanddukar på rulle. Hygieniskt och miljövänligt för hygienutrymmet. CWS bomullshanddukar på rulle. Hygieniskt och miljövänligt för hygienutrymmet. [ 2 ] Vi vill att dina medarbetare och gäster ska trivas. Dessutom vill vi värna om miljön. Bomull torkar bättre än papper.*

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

Frisör/Sport/Fritid. start-/ stoppknapp. Diskmaskinens användargränssnitt har endast två knappar: en programknapp och en startknapp.

Frisör/Sport/Fritid. start-/ stoppknapp. Diskmaskinens användargränssnitt har endast två knappar: en programknapp och en startknapp. Frisör/Sport/Fritid Frisörer, skönhetssalonger och spa- och idrottsanläggningar tvättar mycket varje dag. Därför måste deras tvättmaskiner, torktumlare och tvättutrusning vara byggda för att användas många

Läs mer

Miele Torktumlare PT 8000-serien

Miele Torktumlare PT 8000-serien Miele Torktumlare PT 8000-serien Miele kvalitet och mervärde i över 110 år Torktumlarna i PT 8000-serienbygger vidare på Miele-traditionen med många produktfördelar, DryPlus helt enkelt Fem olika storlekar

Läs mer

Tunneldisken Modul - växer med uppgiften!

Tunneldisken Modul - växer med uppgiften! Tunneldisken Modul 2 electrolux wtm Tunneldisken Modul - växer med uppgiften! Moduluppbyggd konstruktion kombineras och anpassas efter kundens behov. electrolux wtm 3 Det nya sortimentet av tunneldiskmaskiner

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Allmänna energispartips för hushåll

Allmänna energispartips för hushåll Allmänna energispartips för hushåll I ett hushåll fördelas energiförbrukningen ungefär enligt bilden nedan. Nedan följer ett antal tips på hur man kan spara på den energin. I de flesta fall har det att

Läs mer

Bekymmersfri Textilvård

Bekymmersfri Textilvård Bekymmersfri Textilvård Driftskostnad ca 38.580:-/år *) Driftskostnad ca 5.090:-/år *) Electrolux Professional 3 Öka trivseln och sänk kostnaderna genom att uppgradera till ett Textilvårdsrum Ny professionell

Läs mer

CMIS 5. Certus Management Information System TM PROFESSIONAL LAUNDRY. Egenskaper och fördelar. Processorkrav

CMIS 5. Certus Management Information System TM PROFESSIONAL LAUNDRY. Egenskaper och fördelar. Processorkrav PROFESSIONAL LAUNDRY CMIS 5 Certus Management Information System TM Egenskaper och fördelar CMIS är en programvara som ger dig som yrkestvättare viktig information om tvättmaskinerna, torktumlarna och

Läs mer

Miele tvättmaskin PW 413 Tvättmaskin med kapacitet 14 kg

Miele tvättmaskin PW 413 Tvättmaskin med kapacitet 14 kg Miele tvättmaskin PW 413 Tvättmaskin med kapacitet 14 kg Tvättmaskiner PW 413 Miele kvalité, Made in Germany Superb teknologi för fastighetens grovtvättstuga Med THE BENCHMARK MACHINES menar vi att vi

Läs mer

Fördelar. Produktegenskaper. Tvättmaskiner EWF1486ODW

Fördelar. Produktegenskaper. Tvättmaskiner EWF1486ODW Tvättmaskiner Green Range A+++-10% med varmvattenanslutning för mindre energiförbrukning och Time Manager som anpassar programmen efter dina behov. Maskinen har hög kapacitet 8 kg och tvättar även mindre

Läs mer

Poolvärmepumpar för utomhus- och inomhuspooler. 6,5 135 kw

Poolvärmepumpar för utomhus- och inomhuspooler. 6,5 135 kw Poolvärmepumpar för utomhus- och inomhuspooler GULLBERG & JANSSON AB Smältaregatan 6 S-263 39 HÖGANÄS Tel +46 (0)42 34 05 90 +46 (0)42 34 02 10 www.gullbergjansson.se info@gullbergjansson.se yh e t 20

Läs mer

Framtiden för effektiv desinfektion

Framtiden för effektiv desinfektion Framtiden för effektiv desinfektion Intelligent kvalitet framtiden för effektiv desinfektion Avancerad hygienteknik Uppdraget för den nya KEN IQ-serien är att presentera den ultimata intelligenta hygienlösningen

Läs mer

Grovdiskmaskin WD-90 DUO. med

Grovdiskmaskin WD-90 DUO. med Grovdiskmaskin t a l u n a gr med - EN LÖNSAM OCH PROFESSIONELL UTMANARE Ökar flödet av diskgods i köket GROVDISKMASKIN med plastgranulat rengör diskgodset effektivt och säkerställer god hygien till mycket

Läs mer

Energieffektivitet med Siemens. Schutzvermerk / Copyright-Vermerk

Energieffektivitet med Siemens. Schutzvermerk / Copyright-Vermerk Energieffektivitet med Siemens Schutzvermerk / Copyright-Vermerk 90 % av hushållsapparaternas resursförbrukning kommer från användningen. 8% Produktion 1% Råmaterial Transport Skrotning 1% 90% Användning

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image

Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image Välkommen in! Entrésystem som förstärker din image Welcome W Velkommen Välko Accueil illkommen Tervetuloa mmen Första intrycket består Du får aldrig en andra chans att göra ett första intryck. Det första

Läs mer

Sweepmaster 900 / 980 R/RH

Sweepmaster 900 / 980 R/RH Sweepmaster 900 / 980 R/RH För effektiv sopsugning av medelstora ytor Åkbara sopsugmaskiner med ytkapacitet på upp till 7,200 m 2 /tim Effektiv sopning snabbt och rent Sweepmaster 900/980 R effektiv helt

Läs mer

Effektivisera din elkonsumtion

Effektivisera din elkonsumtion Effektivisera din elkonsumtion L nsamma tips Ett projektarbete Av Tim Vesterberg & Martin Persson Introduktion av folder I denna folder presenteras ekonomiskt lönsamma energieffektiviseringstips. Syftet

Läs mer

1

1 www.lindbytvatten.se 1 Miljö, kvalitet och arbetsmiljö www.lindbytvatten.se 2 I samklang med naturen Miljö och kvalitet Vi vidtar aktivt åtgärder för att förebygga och minimera miljöpåverkan. Samtliga

Läs mer

Grundfos PrOdukTguIde SOLOLIFT2 VÄLKoMMEn TILL En ny GEnErATIon

Grundfos PrOdukTguIde SOLOLIFT2 VÄLKoMMEn TILL En ny GEnErATIon Grundfos Produktguide VÄLKOMMEN TILL EN NY GENERATION 2 Innehåll, PRODUKTGUIDE Inspirerad av proffs, konstruerad för proffs. uppfyller såväl dina som kundernas krav. Det här är ett snabbt och enkelt verktyg,

Läs mer

2. Produktkrav. Produkter. Förfrågningsunderlag Upphandlande organisation. Upphandling. Symbolförklaring

2. Produktkrav. Produkter. Förfrågningsunderlag Upphandlande organisation. Upphandling. Symbolförklaring Förfrågningsunderlag 2017-01-10 Upphandlande organisation HUSBYGGNADSVAROR HBV FÖRENING UPA Sandra Sedig sandra.sedig@hbv.se Upphandling Tvättstugeutrustning Anbudsområde A 17-102 Sista anbudsdag: 2016-12-19

Läs mer

Huvdiskmaskin Green and Clean

Huvdiskmaskin Green and Clean Electrolux Diskmaskiner uppfyller alla krav på effektivitet, ekonomi och ergonomi i diskrummet. Electrolux diskmaskinsprogram består av alla typer och storlekar av diskmaskiner såsom glasdiskmaskiner,

Läs mer

Grundfos Produktguide SOLOLIFT2

Grundfos Produktguide SOLOLIFT2 Grundfos Produktguide VÄLKOMMEN TILL EN NY GENERATIONEN Innehåll 2, PRODUKTGUIDE Inspirerad av proffs, konstruerad för proffs. uppfyller såväl dina som kundernas krav. Det här är ett snabbt och enkelt

Läs mer

Extra programpaket: Baby Barn & hygien Eco Home XL Medic. sv-se. M.-Nr. 09 579 600

Extra programpaket: Baby Barn & hygien Eco Home XL Medic. sv-se. M.-Nr. 09 579 600 Extra programpaket: Baby Barn & hygien Eco Home XL Medic sv-se M.-Nr. 09 579 600 Innehållsförteckning Välja program...3 Programpaket....4 Centrifugering...5 Programöversikt...6 Programförlopp...10 Tvättmedel...12

Läs mer

Produktkatalog RG-400i

Produktkatalog RG-400i Produktkatalog RG-400i Food Preparation Machines - Made in Sweden 2015 RG-400i i rostfritt stål! hallde.com HÄLLDE tillverkar fyra olika kategorityper av matberedningsmaskiner för professionellt bruk:

Läs mer

NYHET! Gyptone Quattro 70

NYHET! Gyptone Quattro 70 NYHET! Akustikundertak och -väggar med fina perforeringar NYHET! Rena, lätta ytor med behagligt ljud Skapa estetiska omgivningar med en behaglig ljudmiljö. Med den nya serien kan du designa rum med lätta,

Läs mer

Gipsskivor. det naturliga valet för bra boendemiljö

Gipsskivor. det naturliga valet för bra boendemiljö Gipsskivor det naturliga valet för bra boendemiljö Gips ett naturmaterial Naturen är rik på gips som är en kristallisk förbindelse av kalciumsulfat och kemiskt bundet vatten. Gips har varit i bruk till

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2015-03-04 Fastighetsbeteckning: Lycke-Ryr 2:31 Adress/ort: Stora Ryr 110, Lycke Besiktigad av (certnr): Matias Stårbeck (5443) Företag:

Läs mer

Avfallshanteringssystem

Avfallshanteringssystem Avfallshanteringssystem Går det att omvandla avfall till pengar? electrolux WTS 3 Ja, med Electrolux nya avfallshanteringssystem - omvandlar du avfall till pengar! Visste du att en enda restaurang genererar

Läs mer

Plaggdistribution vilket system passar bäst för oss?

Plaggdistribution vilket system passar bäst för oss? Plaggdistribution vilket system passar bäst för oss? När det kommer till textillogistik så finns det, utöver valet av textilier och tvättpartner, en rad olika plaggdistributionssystem att välja bland.

Läs mer

Speciella egenskaper för fulländad vinlagring

Speciella egenskaper för fulländad vinlagring Speciella egenskaper för fulländad vinlagring 2 Vinskåp SommelierSet för en perfekt vinupplevelse Mieles SommelierSet: en personlig uppgradering av ditt vinskåp Se till att ditt vinskåp blir en zon för

Läs mer

Den bästa entrémattan för miljön!

Den bästa entrémattan för miljön! Den bästa entrémattan för miljön! Maximattan Renare golv. Renare miljö. Renare golv. Renare miljö. Maximattan har fått sitt namn för att den är vida överlägsen vad gäller både funktion och miljö. Prestandan

Läs mer

Städsektorn. Professionell tvättstugeutrustning. PODAB - Professionell tvättstugeutrustning

Städsektorn. Professionell tvättstugeutrustning. PODAB - Professionell tvättstugeutrustning Städsektorn Professionell tvättstugeutrustning PODAB - Professionell tvättstugeutrustning 1 Professionell mopptvätt PODAB har mer än 20 års erfarenhet av mopptvättmaskiner och har levererat tusentals maskiner

Läs mer

Bästa/Värsta. Visste du att

Bästa/Värsta. Visste du att Låt maten tina i kylen. Mikrovågsugnen är 3-4 gånger så effektiv som spisen när det gäller uppvärmning av mindre portioner mat. Det går åt mindre energi om du kokar upp en liter vatten i vattenkokaren

Läs mer

Hako-Jonas 900 / 980. För effektiv sopsugning av medelstora ytor

Hako-Jonas 900 / 980. För effektiv sopsugning av medelstora ytor Hako-Jonas 900 / 980 För effektiv sopsugning av medelstora ytor Åkbara sopsugmaskiner med ytkapacitet på upp till 7,200 m 2 /tim Effektiv sopning snabbt och rent Hako-Jonas 900/980 effektiv helt enkelt...

Läs mer

Välj rätt tvättmaskin

Välj rätt tvättmaskin Välj rätt tvättmaskin 1 Tvättmaskiner finns i olika prisklasser. Priset beror bland annat av maskinens konstruktion, antalet specialfunktioner och hur pass energisnål den är. Det lönar sig både för miljön

Läs mer

Fritidshus toaletter N-2014:1

Fritidshus toaletter N-2014:1 Fritidshus toaletter N-2014:1 Förbränningstoaett Toamoa Förbränning Svensktillverkad Hygienisk Avloppsfri Energisnål Två program Säker Lätt installerad Miljövänlig Toamoa är en elektrisk förbränningstoalett

Läs mer

En ny generation plastgolv utan PVC. iq One

En ny generation plastgolv utan PVC. iq One En ny generation plastgolv utan PVC iq One iq One Det nya iq-golvet utan PVC Nu är en ny generation iq-golv här! iq One är liksom Tarketts övriga iq-golv starkt, flexibelt och självklart fritt från både

Läs mer

SX 75M032EU. speedmatic Diskmaskin, 60 cm, extra hög Helintegrerad med variohinge. Produktegenskaper

SX 75M032EU. speedmatic Diskmaskin, 60 cm, extra hög Helintegrerad med variohinge. Produktegenskaper SX 75M032EU Produktegenskaper Förbrukning och prestanda k Energieffektivitetsklass: A+++, Torkeffektivitetsklass: A k Årlig konsumtion i standardprogram Eco 50 C: 2660 l vatten / 237 kwh (baserat på 280

Läs mer

Tillval kök. 4 265:- kontant (ägande) Elektrolux ESF64020X Diskmaskin

Tillval kök. 4 265:- kontant (ägande) Elektrolux ESF64020X Diskmaskin Elektrolux ESF64020X Diskmaskin Intuition ESF64020X en diskmaskin med rostfri front med nti Finger Print. Maskinen är helt elektronisk och utrustad med Fuzzy logic mängdautomatik. Den har 5 olika program

Läs mer

Mieles tvätt- och diskutrustning för Räddningstjänsten

Mieles tvätt- och diskutrustning för Räddningstjänsten Mieles tvätt- och diskutrustning för Räddningstjänsten Om Miele Mieles företagsfilosofi Företaget Miele & Cie startades 1899 av Carl Miele och Reinhard Zinkann i Gütersloh/Tyskland och är, än idag, ett

Läs mer