FULLVIKTIG: EN HANDGJORD KOLLEKTION I LÅNGSIKTIGT SAMARBETE MED SOCIALA ENTREPRENÖRER I NORRA THAILAND

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FULLVIKTIG: EN HANDGJORD KOLLEKTION I LÅNGSIKTIGT SAMARBETE MED SOCIALA ENTREPRENÖRER I NORRA THAILAND"

Transkript

1 FULLVIKTIG: EN HANDGJORD KOLLEKTION I LÅNGSIKTIGT SAMARBETE MED SOCIALA ENTREPRENÖRER I NORRA THAILAND SÄLJSTART: 21 oktober 2016 Tillfällig kollektion. Så länge lagret räcker. Kontakt: press.sto@ikea.com

2 HANDMADE FOR A SOCIAL CHANGE In the mountains of northern Thailand, the social enterprise Doi Tung Development Project is working to provide livelihoods for hundreds of rural artisans and to protect the local environment. The FULLVIKTIG collection was co-created by IKEA and artisans at the Doi Tung Development Project using traditional handicraft techniques and local raw materials. The collection includes hand woven textiles, hand-formed and finished pottery and handmade paper products. For nine years, IKEA and Doi Tung have worked together co-creating handmade products. FULLVIKTIG is our fifth collection and is available at IKEA stores in Switzerland, Austria Sweden, Singapore and Malaysia starting on October HANDGJORDA PRODUKTER FÖR SOCIAL FÖRÄNDRING I bergen i norra Thailand arbetar det sociala företaget Doi Tung Development Project för att skapa försörjningsmöjligheter för tusentals hantverkare på landsbygden och för att skydda den lokala miljön. Kollektionen FULLVIKTIG skapades genom ett samarbete mellan IKEA och hantverkare i Doi Tung Development Project med hjälp av traditionella hantverkstekniker och lokala råvaror. I kollektionen ingår handvävda textilier, handformad och glaserad keramik och handgjorda pappersprodukter. Under nio år har IKEA och Doi Tung samarbetat för att tillsammans skapa handgjorda produkter. FULLVIKTIG är vår femte kollektion och kan köpas på IKEA varuhus i Sverige, Schweiz, Österrike, Singapore och Malaysia från oktober 2016.

3 SENASTE NYTT FRÅN VÅR PARTNER DOI TUNG Doi Tung Development-projektet är stiftelsen Mae Fah Luang Foundations (MFLF) flaggskeppsprojekt. Utöver Doi Tung har MFLF ytterligare tre Sustainable Alternative Livelihood Developmentprojekt i Thailand, och två i Myanmar. Enligt MFLF deltar totalt 166 byar i arbetet, med hushåll och personer. Enbart Doi Tung arbetar med 29 byar, hushåll och personer. Under 2015 valdes makadamianötter odlade av Doi Tung som gåva till ledare i medlemsländerna vid Förenta Nationernas 70:e session.

4 FULLVIKTIG EN ENKEL VARDAGSLYX Inspirationen till kollektionen FULLVIKTIG kommer från den enkla vardagslyxen att dricka te, en ritual som delas av människor i olika kulturer över hela världen. I kollektionen ingår handformade tekannor, tekoppar, burkar, skålar, fat och skedar i en varm färgskala i grått och korall. Kollektionen omfattar även handvävda kuddfodral och kökshanddukar, lådor, anteckningsböcker, servetter och affischer i handgjort papper. Hantverkare från regionen skapar alla produkter för hand med hjälp av traditionella hantverkstekniker.

5 Jag tycker att de små stunderna i hemmet, som när vi avnjuter en kopp te, är dagens bästa stunder. Karin Gustavsson, kreativ ledare, IKEA of Sweden

6 Den färdighet som den lokala befolkningen bidrar med i kollektionen är handformningstekniken Med hjälp av handformningstekniken får vi texturer och en och annan ojämn kant. Jim Jakrayu Kongrai, keramikdesigner, Doi Tung Development Project

7 MATERIAL I FULLVIKTIG: HANDGJORT PAPPER Den uråldriga konsten med handgjord papperstillverkning har funnits i Chiang Rai-regionen i flera hundra år enligt vissa i flera tusen. När den industriella papperstillverkningen tog fart under 1900-talet började papperstillverkningen som hantverk att försvinna återinförde Doi Tung Development Project hantverket som ett sätt att skapa nya försörjningsmöjligheter för lokalbefolkningen. I dag sysselsätter Doi Tung 42 hantverkare som har skapat pappersprodukterna i kollektionen FULLVIKTIG.

8 Bark från det inhemska mullbärsträdet samlas in av byborna i regionen och säljs till Doi Tung. Mullbärsträdet är vanligt i området, och antalet träd har ökat under åren efter att Doi Tung Development Project har genomfört återplanteringsinsatser. Träden skadas inte av skörden, eftersom man aldrig skär i själva stammen, bara stjälkar och grenar används. Ett träd är produktivt i upp till 20 år innan det behöver omplanteras. Barken blötläggs i upp till åtta timmar för att få bort orenheter, och kokas sedan så att fibrerna mjuknar. Fibrerna mals ned till en massa, som sedan passeras genom en spänd duk och sedan lämnas att torka. Film om tillverkningsprocessen för handgjort papper hos Doi Tung: www.

9 Jag tycker att det handgjorda pappret från Doi Tung är poetiskt. För kollektion FULLVIKTIG inspirerades vi att skapa allt från små anteckningsböcker till lådor och papper för att dekorera eller slå in. Karin Gustavsson, kreativ ledare, IKEA of Sweden

10 MATERIAL I FULLVIKTIG: HANDFORMAD KERAMIK Doi Tung Development Project introducerade keramiskt hantverk i regionen under tiden för områdets avskogning. Den lokala rödleran blandades från början med vetivergräs en tålig grässort som planterades för att stabilisera eroderad mark för att skapa enkla krukor till projektets plantskola. Receptet för den här leran har sedan dess utvecklats för att klara höga bränningstemperaturer. Det gör att skickliga Doi Tung-hantverkare nu kan skapa vackra produkter i hög kvalitet.

11 Varje del formas och glaseras för hand vilket bidrar till en vacker oregelbunden form som en del av designen.

12 FULLVIKTIG MATERIAL: TRADITIONELLA HANDVÄVDA TEXTILIER Hill Tribe-folket i norra Thailand har en lång tradition av att tillverka handvävda textilier som används i deras rikt mönstrade traditionella kläder. Textilierna i kollektionen FULLVIKTIG görs med hjälp av flera traditionella tekniker.

13 Naturliga, ärliga och avspända. Färgtonerna i FULLVIKTIG är moderna men med traditionell kvalitet och hantverkskänsla. Karin Gustavsson, kreativ ledare, IKEA of Sweden

14 NYTT LIV I NORRA THAILAND Doi Tung-regionen omfattar ett område på cirka hektar och bebos av cirka invånare från 29 byar. Doi Tung-regionen omfattar ett område på cirka hektar och bebos av cirka invånare från 29 byar. Doi Tung har 293 anställda inom hantverksverksamheten, varav 241 arbetar med IKEA produktionen. Utöver hantverksproduktionen odlar Doi Tung även grödor som kaffe och makadamianötter. Även skalen från makadamianötterna används som biobränsle i produktionen av papper, keramik och textilier, vilket minskar kostnaderna och mängden avfall till soptippen.

15 ÅTERPLANTERING AV SKOG: EN DRAMATISK FÖRÄNDRING PÅ 26 ÅR Chiang Rai-regionen i norra Thailand ingick i det ökända området Gyllene Triangeln, där odlingsmetoden svedjebruk användes för självhushåll, men också för att producera opium till den illegala droghandeln. Doi Tung Development Project etablerades 1988 med målsättningen att hjälpa den lokala befolkningen att ta ansvar för miljön och bli ekonomiskt självförsörjande med hållbara metoder. IKEA inledde sitt samarbete med Doi Tung För att hantera problemen med fattigdom och bristen på lagliga försörjningsmöjligheter startade Doi Tung Development Project ett återplanteringsprogram för skog. Över 60% av området var steril mark när återplanteringen påbörjades. På låglandet planterades teak, och i högre terräng planterades tallträd. Med tiden övergick Doi Tung från monogrödor till en plan för att ersätta skogen, som ett försök att återplantera skogen baserat på de växt- och djurarter som fanns där för 50 år sedan. I dag är hela Doi Tung-området åter bevuxet av skog. Doi Tung Development Project har lyckats förvandla regionen och givit invånarna nya och positiva försörjningsmöjligheter. Titta på filmen om Doi Tung: Jag tror att mängden insamlad nederbörd har förändrats drastiskt under åren. Regnvatten är källan till hushållens vattenförbrukning och till konstbevattning. Ökad nederbörd gynnar de som bor inom projektområdet, och framför allt de som bor på låglandet. Klimatet är också betydligt svalare jämfört med andra områden på samma höjd. Thavorn Samart, chef för keramikavdelningen.

16 Doi Tung Development Project har gjort livet så mycket bättre för oss. Innan projektet startade så hade vi det svårt; vägarna var väldigt dåliga, vi hade ingen nationalitet så vi kunde inte jobba eller åka någonstans. En del sålde till och med sina döttrar för pengar. Vi är övertygade om att samhället kommer att skydda skogen om den ger fördelar för samhället. Khunying Puangroi Diskul na Ayudhaya VD, Mae Fah Luang Foundation Come Takcomesing Hantverkare, Doi Tung Development Project Titta på filmen: Titta på filmen:

17 STÖD TILL MÄNNISKOR OCH SAMHÄLLEN Partnerskap med sociala entreprenörer är en av många insatser IKEA gör för att hjälpa till med de sociala och miljömässiga utmaningar som drabbar människor och samhällen runt om i världen. IKEA samarbetar för närvarande med sociala entreprenörer i Thailand, Indien, Sverige, Danmark, Indonesien och USA. Läs mer om hur vi ger stöd till människor och samhällen här: All vinst från försäljningen av kollektioner som skapats i samarbete mellan IKEA + sociala entreprenörer går till att utveckla och upprätthålla sociala entreprenörer världen över. Den bästa vägen ur fattigdom är att ge människor möjligheten att ha ett riktigt jobb. Vi på IKEA ser det som ett privilegium att samarbeta med sociala entreprenörer som bidrar till att göra samhället lite rättvisare. Steve Howard, Hållbarhetschef, IKEA.

18 FULLVIKTIG burk med lock 99:- 0.7L. Stengods, färgad glasyr. Ljusgrå FULLVIKTIG burk med lock 79:- 0.3L. Stengods, färgad glasyr. Mörkgrå FULLVIKTIG tekanna 129:- 0.9L. Stengods, färgad glasyr. Mörkgrå FULLVIKTIG skål 49:-/st 15cm. Stengods, färgad glasyr. Ljusgrå FULLVIKTIG skål 29:-/st 9cm. Stengods, färgad glasyr. Blandade färger FULLVIKTIG tekopp 39:-/st 23cl. Stengods, färgad glasyr. Blandade färger FULLVIKTIG tallrik 59:-/st 21cm. Stengods, färgad glasyr. Blandade färger FULLVIKTIG sked 59:-/3st 20cm. Stengods, färgad glasyr. Blandade färger

19 FULLVIKTIG presentask 99:-/set om 2 Handgjort papper FULLVIKTIG bild 69:-/st 90x65cm. Handgjort papper FULLVIKTIG anteckningsbok 59:-/st 18x26cm Innehåller: 160 olinjerade sidor. Handgjort papper FULLVIKTIG anteckningsbok 29:-/2st 13x18cm. Innehåller: 64 olinjerade sidor. Handgjort papper FULLVIKTIG tablett 149:-/2st 45x35cm. 100% lin. Grå FULLVIKTIG kuddfodral 149:- 40x65cm. 100% bomull. Grå FULLVIKTIG kuddfodral 199:- 65x65cm. 100% bomull. Grå FULLVIKTIG kuddfodral 129:-/st 50x50cm. 100% bomull. Blandade mönster

20 FULLVIKTIG servett 129:-/2st 45x45cm. 100% lin. Ljusröd FULLVIKTIG kökshandduk 199:-/2st 50x65cm. 100% lin. Ljusröd

21

INVERKAN, en tillfällig kollektion med ett socialt uppdrag

INVERKAN, en tillfällig kollektion med ett socialt uppdrag Inter IKEA Systems B.V. 2014 INVERKAN, en tillfällig kollektion med ett socialt uppdrag SÄLJSTART I SVERIGE 17/10. Säljs på följande IKEA varuhus: Barkarby, Kungens Kurva, Kållered och Svågertorp KOLLEKTION

Läs mer

TILLFÄLLIG KOLLEKTION EFTERTANKE. Handgjord av sociala entreprenörer i Thailand SÄLJSTART: 27 OKTOBER 2017 KONTAKT:

TILLFÄLLIG KOLLEKTION EFTERTANKE. Handgjord av sociala entreprenörer i Thailand SÄLJSTART: 27 OKTOBER 2017 KONTAKT: PH146564 PH146588 TILLFÄLLIG KOLLEKTION EFTERTANKE Handgjord av sociala entreprenörer i Thailand SÄLJSTART: 27 OKTOBER 2017 KONTAKT: PRESS.STO@IKEA.COM PH146563 INNEHÅLL Att förändra tillsammans 03 Ett

Läs mer

INNEHÅLLSRIK IKEA + SOCIALA ENTREPRENÖRER

INNEHÅLLSRIK IKEA + SOCIALA ENTREPRENÖRER Sakshi Hantverkare, Rangsutra Pressmaterial: INNEHÅLLSRIK IKEA + SOCIALA ENTREPRENÖRER Tillfällig kollektion. Säljstart: 16 mars 2018. Kontakt: press.sto@ikea.com PRESSMATERIAL SOCIALA ENTREPRENÖRER STÄRKER

Läs mer

HEMTRAKT, TILLFÄLLIG KOLLEKTION / s.2 - s.8. OM SOCIALA ENTREPRENÖRER / s.9 - s.12. STÖDJER MÄNNISKOR OCH SAMHÄLLEN / s.17 - s.18

HEMTRAKT, TILLFÄLLIG KOLLEKTION / s.2 - s.8. OM SOCIALA ENTREPRENÖRER / s.9 - s.12. STÖDJER MÄNNISKOR OCH SAMHÄLLEN / s.17 - s.18 HEMTRAKT HANDGJORD KOLLEKTION FRÅN IKEA I SAMARBETE MED SOCIALA ENTREPRENÖRER I INDIEN SÄLJSTART: 19 FEBRUARI 2016 HEMTRAKT, TILLFÄLLIG KOLLEKTION / s.2 - s.8 OM SOCIALA ENTREPRENÖRER / s.9 - s.12 HUR

Läs mer

STADIGT kollektion. ett samarbete mellan IKEA. och sociala entreprenörer i Indien

STADIGT kollektion. ett samarbete mellan IKEA. och sociala entreprenörer i Indien STADIGT kollektion ett samarbete mellan IKEA och sociala entreprenörer i Indien STADIGT stödjer social utveckling STADIGT är den tredje i raden av handgjorda kollektioner som är resultatet av ett unikt

Läs mer

MÅNGSIDIG textilkollektion ger människor möjligheter

MÅNGSIDIG textilkollektion ger människor möjligheter MÅNGSIDIG textilkollektion ger människor möjligheter Samarbete mellan IKEA och sociala etreprenörer i Indien Säljstart 27:e juni 2014 MÅNGSIDIG textilkollektion: samarbete mellan IKEA och sociala entreprenörer

Läs mer

SÄLLSKAP Tillfällig kollektion (så länge lagret räcker) Säljstart: 7 OKT0BER 2016

SÄLLSKAP Tillfällig kollektion (så länge lagret räcker) Säljstart: 7 OKT0BER 2016 PH137616 SÄLLSKAP Tillfällig kollektion (så länge lagret räcker) Säljstart: 7 OKT0BER 2016 PRESSMATERIAL press.sto@ikea.com SÄLLSKAP / IKEA PRESSMATERIAL / OKT 2016 / 1 PH137449 SÄLLSKAP serie. Ryggdyna

Läs mer

KRYDDAD EN NY HANDGJORD KOLLEKTION FRÅN IKEA OCH SOCIALA ENTREPRENÖRER I INDIEN. Tillfällig! Säljstart: 24 mars 2017 Pressmaterial.

KRYDDAD EN NY HANDGJORD KOLLEKTION FRÅN IKEA OCH SOCIALA ENTREPRENÖRER I INDIEN. Tillfällig! Säljstart: 24 mars 2017 Pressmaterial. KRYDDAD EN NY HANDGJORD KOLLEKTION FRÅN IKEA OCH SOCIALA ENTREPRENÖRER I INDIEN. Tillfällig! Säljstart: 24 mars 2017 Pressmaterial. press.sto@ikea.com / INTRODUKTION / VI ÄR STOLTA ÖVER ATT SAMARBETA MED

Läs mer

SVÄRTAN TILLFÄLLIG KOLLEKTION I BEGRÄNSAD UPPLAGA 9 SEPTEMBER På alla IKEA varuhus i Sverige samt online.

SVÄRTAN TILLFÄLLIG KOLLEKTION I BEGRÄNSAD UPPLAGA 9 SEPTEMBER På alla IKEA varuhus i Sverige samt online. IKEA IKEA PRESSMATERIAL / 9 / SEPTEMBER 2016 / 1 SVÄRTAN TILLFÄLLIG KOLLEKTION I BEGRÄNSAD UPPLAGA 9 SEPTEMBER 2016 På alla IKEA varuhus i Sverige samt online. Inter IKEA Systems B.V. 2016 IKEA PRESSMATERIAL

Läs mer

VARDAGEN SERIE HÖSTEN 2016 / 1 Inter IKEA Systems B.V PH VARDAGEN serie SOMMAR/HÖST KONTAKT: IKEA PRESSMATERIAL

VARDAGEN SERIE HÖSTEN 2016 / 1 Inter IKEA Systems B.V PH VARDAGEN serie SOMMAR/HÖST KONTAKT: IKEA PRESSMATERIAL PH133013 VARDAGEN SERIE HÖSTEN 2016 / 1 Inter IKEA Systems B.V. 2016 VARDAGEN serie SOMMAR/HÖST 2016 KONTAKT: press.sto@ikea.com VARDAGEN SERIE HÖSTEN 2016 / 2 PH132920 VÄLKOMMEN TILL VARDAGEN VARDAGEN

Läs mer

BRÅKIG. i slutet av december. Kontakta oss gärna vid frågor och beställning av högupplösta bilder:

BRÅKIG. i slutet av december. Kontakta oss gärna vid frågor och beställning av högupplösta bilder: BRÅKIG Tillfällig designkollektion 2014 priser kommer i slutet av december Kontakta oss gärna vid frågor och beställning av högupplösta bilder: press.sto@ikea.com Den 7 februari 2014 släpper IKEA BRÅKIG

Läs mer

ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015

ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015 ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016 Inter IKEA Systems B.V. 2015 KONTAKT: press.sto@ikea.com PH132885 En grönare livsstil är en vänligare livsstil ANVÄNDBAR är en kollektion som vill uppmuntra

Läs mer

PH131295. Inter IKEA Systems B.V. 2015. TILLFÄLLE kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION 12 FEBRUARI 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com

PH131295. Inter IKEA Systems B.V. 2015. TILLFÄLLE kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION 12 FEBRUARI 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com PH131295 Inter IKEA Systems B.V. 2015 TILLFÄLLE kollektion TILLFÄLLIG KOLLEKTION 12 FEBRUARI 2016 KONTAKT: press.sto@ikea.com IKEA PRESSMATERIAL / FEBRUARI 2016 / 2 PH131484 EN FLIRT MED BRASILIEN Djärva

Läs mer

TRENDIG Tillfällig designkollektion

TRENDIG Tillfällig designkollektion PE381220 TRENDIG 2013 Tillfällig designkollektion Nyfikenhet är vår drivkraft. Den tar oss ut i världen och till fabriker där vi samarbetar med lokala hantverkare för att hitta lösningar på olika vardagsproblem.

Läs mer

VINTAGE- MATTOR FÅR NYTT LIV

VINTAGE- MATTOR FÅR NYTT LIV VINTAGE- MATTOR FÅR NYTT LIV Inter IKEA Systems B.V. 2014 TILLFÄLLIG KOLLEKTION! Säljstart fredag den 16 maj. Pressmaterial för IKEA Sverige. Kontakt: press.sto@ikea.com JUVELER FRÅN TURKIET PÅ TILLFÄLLIGT

Läs mer

gavokort ETT VÄRDE SOM VARAR 360 kr Välj din gåva Från Sverige. Med kärlek.

gavokort ETT VÄRDE SOM VARAR 360 kr Välj din gåva Från Sverige. Med kärlek. gavokort ETT VÄRDE SOM VARAR Välj din gåva Från Sverige. Med kärlek. EN GÅVA ATT LEVA MED! Tina Nordström är Sveriges första kvinnliga kockstjärna, tv-kock och kokboksförfattare. Ekelund är Sveriges äldsta

Läs mer

Vårt älskade hem. Inspiration och glädje till hemmets alla rum. Vår 2014

Vårt älskade hem. Inspiration och glädje till hemmets alla rum. Vår 2014 Vårt älskade hem Inspiration och glädje till hemmets alla rum Vår 2014 En ny kollektion är äntligen här. Och vi har låtit många sköna färger - såväl starka som mer neutrala - ligga som grund för vårens

Läs mer

ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015

ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016. KONTAKT: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015 ANVÄNDBAR KOLLEKTION SÄLJSTART 8 APRIL 2016 Inter IKEA Systems B.V. 2015 KONTAKT: press.sto@ikea.com PH132885 För en vänligare livsstil ANVÄNDBAR är en kollektion som vill uppmuntra till ett mer hållbart

Läs mer

FJÄLLTÅG En ny textilkollektion i begränsad upplaga. Lanseras 1 december 2012

FJÄLLTÅG En ny textilkollektion i begränsad upplaga. Lanseras 1 december 2012 FJÄLLTÅG En ny textilkollektion i begränsad upplaga Lanseras 1 december 2012 Med historien invävd i sömmarna Det finns inte en berättelse om textilkollektionen FJÄLLTÅG det finns flera. Alla delar bär

Läs mer

IKEA NYHETER DEL 1. TRADITIONELL STIL OKTOBER 2014

IKEA NYHETER DEL 1. TRADITIONELL STIL OKTOBER 2014 DEL 1. TRADITIONELL STIL 2014 PRESSMATERIAL / 2014 / 2 OMBONAT & NATURLIGT i traditionell stil I oktober är vi glada att presentera nya kollektioner som hjälper till att skapa en bättre vardag hemma. Gemensamt

Läs mer

I begränsad upplaga: Kollektion. Blå. Inter IKEA Systems B.V. 2012

I begränsad upplaga: Kollektion. Blå. Inter IKEA Systems B.V. 2012 I begränsad upplaga: Kollektion Blå Inter IKEA Systems B.V. 2012 Längtan efter blått Vi reste till Indien för att skapa en designkollektion direkt på fabriksgolven. Kollektionen bygger på den efterlängtade

Läs mer

BJÖRKSNÄS KOLLEKTION SÄLJSTART I FLERA STEG FRÅN OKTOBER 2015. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015.

BJÖRKSNÄS KOLLEKTION SÄLJSTART I FLERA STEG FRÅN OKTOBER 2015. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. 2015. BJÖRKSNÄS KOLLEKTION SÄLJSTART I FLERA STEG FRÅN OKTOBER 2015 PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com Inter IKEA Systems B.V. 2015. NORDISK ENKELHET I NY VERSION BJÖRKSNÄS är en kollektion med ett nyfiket förhållningssätt

Läs mer

PH124520 NIPPRIG KOLLEKTION TILLFÄLLIG KOLLEKTION SÄLJSTART 27 MARS 2015. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V.

PH124520 NIPPRIG KOLLEKTION TILLFÄLLIG KOLLEKTION SÄLJSTART 27 MARS 2015. PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com. Inter IKEA Systems B.V. PH124520 TILLFÄLLIG SÄLJSTART 27 MARS 2015 PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com Inter IKEA Systems B.V. 2015 PH124475 Skapad av naturen, tillverkad för hand Fredagen 27 mars kommer kollektion till IKEA. Den

Läs mer

IKEA PRESSMATERIAL / APRIL 2016 / 1 FURNISHWITHFASHION: LIVE LOUDER GILTIG TILLFÄLLIG KOLLEKTION

IKEA PRESSMATERIAL / APRIL 2016 / 1 FURNISHWITHFASHION: LIVE LOUDER GILTIG TILLFÄLLIG KOLLEKTION IKEA PRESSMATERIAL / APRIL 2016 / 1 FURNISHWITHFASHION: LIVE LOUDER IKEA PRESSMATERIAL / APRIL 2016 / 2 IKEA i samarbete med Katie Eary Låt oss presentera GILTIG, en högljudd kollektion som ställer till

Läs mer

PH IKEA PRESSMATERIAL / SEPTEMBER 2015 / 1 SITTNING TILLFÄLLIG KOLLEKTION 11 SEPTEMBER Inter IKEA Systems B.V. 2015

PH IKEA PRESSMATERIAL / SEPTEMBER 2015 / 1 SITTNING TILLFÄLLIG KOLLEKTION 11 SEPTEMBER Inter IKEA Systems B.V. 2015 PH128141 IKEA PRESSMATERIAL / SEPTEMBER 2015 / 1 SITTNING TILLFÄLLIG KOLLEKTION 11 SEPTEMBER 2015 Inter IKEA Systems B.V. 2015 IKEA PRESSMATERIAL / SEPTEMBER 2015 / 2 PH128085 PH128086 PH128087 PH128088

Läs mer

Därför ska du leta efter grodan på kaffe

Därför ska du leta efter grodan på kaffe Därför ska du leta efter grodan på kaffe Skogsskövling, klimat och fattigdom Varje år försvinner 13 miljoner hektar regnskog. Jordbruk är den starkaste drivkraften bakom avskogningen och står för 20 25

Läs mer

TERRA BRANCA. En värld av nya inredningsmöjligheter... Handmålat - Handgjort - Unikt

TERRA BRANCA. En värld av nya inredningsmöjligheter... Handmålat - Handgjort - Unikt En värld av nya inredningsmöjligheter... Handmålat - Handgjort - Unikt TERRABRANCA är resultatet av en symbios av svenskt och portugisiskt hantverk, baserat på traditionella mönster och motiv. Allmogestilen

Läs mer

2000 kvm Inredning Trädgård Café

2000 kvm Inredning Trädgård Café 00 000 kvm Inredning Trädgård Café Tel 08-8 www.fullero.nu 89 Spara denna tidning Gäller hela våren och sommaren Gamla Uppsala KUDDFODRAL Signalkuddar 0*0 cm olika motiv 9kr/st STOL FODRAL * cm Enfärgad

Läs mer

Vårt älskade hem. julstök 2012. Inspiration och glädje till hemmets alla rum. mogihome.se. christmas. eat, drink, relax and share your happiness

Vårt älskade hem. julstök 2012. Inspiration och glädje till hemmets alla rum. mogihome.se. christmas. eat, drink, relax and share your happiness julstök 2012 Vårt älskade hem Inspiration och glädje till hemmets alla rum mogihome.se have a superfun christmas eat, drink, relax and share your happiness massor av juliga öljettlängder och kappor kuddar,

Läs mer

ÖNSKEDRÖM KOLLEKTION MED OLLE EKSELL 10 APRIL 2015. Inter IKEA Systems B.V. 2015

ÖNSKEDRÖM KOLLEKTION MED OLLE EKSELL 10 APRIL 2015. Inter IKEA Systems B.V. 2015 MED OLLE EKSELL 10 APRIL 2015 Inter IKEA Systems B.V. 2015 PH124641 Gör din vardag lite gladare! På IKEA tycker vi att vardagen är veckans viktigaste dag, och vi skapar produkter för att göra den bättre.

Läs mer

HANDGJORDA KORT, VÄNSKAPSARMBAND SKÅLAR, LÄDERARBETE M.M. NORTH & SOUTH FAIR TRADE

HANDGJORDA KORT, VÄNSKAPSARMBAND SKÅLAR, LÄDERARBETE M.M. NORTH & SOUTH FAIR TRADE en värld med fair trade HANDGJORDA KORT, VÄNSKAPSARMBAND SKÅLAR, LÄDERARBETE M.M. NORTH & SOUTH FAIR TRADE vänskapsarmband vänskapsarmband vänskapsarmband 1 Vänskapsarmband från indien Dessa flätade armband

Läs mer

OMTÄNKSAM. PRESSMATERIAL: OMTÄNKSAM sortiment SÄLJSTART: 17 november 2017 PRESSKONTAKT: Tina Björeman. Tel.

OMTÄNKSAM. PRESSMATERIAL: OMTÄNKSAM sortiment SÄLJSTART: 17 november 2017 PRESSKONTAKT: Tina Björeman. Tel. Inter IKEA Systems B.V. 2015 OMTÄNKSAM PRESSMATERIAL: OMTÄNKSAM sortiment SÄLJSTART: 17 november 2017 PRESSKONTAKT: press.sto@ikea.com Tina Björeman. Tel. 0733-47 11 70 OMTÄNKSAM / IKEA PRESSMATERIAL /

Läs mer

Hållbara trender höst och jul 2013

Hållbara trender höst och jul 2013 Hållbara trender höst och jul 2013 NU LÄNGTAR VI IN I VÄRMEN IGEN I takt med att löven på träden så smått skiftar färg och temperaturen utomhus faller börjar vi längta in i värmen igen. På Stora Holm är

Läs mer

Per Eklund. Stenarbetsmuseum Yxhult

Per Eklund. Stenarbetsmuseum Yxhult Per Eklund Stenarbetsmuseum Yxhult Per Eklund Per Eklund Per Eklund var verksam som keramiker under nästan sju decennier. I början av 2000-talet skänkte han delar av sin samling till Kumla kommun. Samlingen

Läs mer

PRODUKTKATALOG MOT NYA TIDER VÅR 2014 PRODUCTS NEW TIMES SPRING 2014

PRODUKTKATALOG MOT NYA TIDER VÅR 2014 PRODUCTS NEW TIMES SPRING 2014 PRODUKTKATALOG MOT NYA TIDER VÅR 2014 PRODUCTS NEW TIMES SPRING 2014 Hej! Det är en ära att få bidra till en skönare värld. Med tradition och kunskap tar vi oss fram säsong efter säsong tillsammans med

Läs mer

JASSA TILLFÄLLIG KOLLEKTION

JASSA TILLFÄLLIG KOLLEKTION PH140254 JASSA TILLFÄLLIG KOLLEKTION PRESSMATERIAL PRESS.STO@IKEA.COM SÄLJSTART 10 MARS 2017 SÅ LÅNGT LAGRET RÄCKER PH140284 NU KOMMER VÄRMEN MED JASSA vill IKEA sprida en efterlängtad värme. Det blir

Läs mer

IKEA nyheter. FEBRUARI 2016 KONTAKT: press.sto@ikea.com IKEA FEBRUARINYHETER PH131817 IKEA PRESSMATERIAL / FEBRUARI 2016 / 1

IKEA nyheter. FEBRUARI 2016 KONTAKT: press.sto@ikea.com IKEA FEBRUARINYHETER PH131817 IKEA PRESSMATERIAL / FEBRUARI 2016 / 1 PH131817 IKEA PRESSMATERIAL / FEBRUARI 2016 / 1 Inter IKEA Systems B.V. 2016 IKEA nyheter FEBRUARI 2016 KONTAKT: press.sto@ikea.com IKEA PRESSMATERIAL / FEBRUARI 2016 / 2 PH131637 FEBRUARI PÅ IKEA I februari

Läs mer

Resa till en av emberafolkets byar i Chagres National Park, Panama Hanna Rönnbäck, Kostymattributör, Konsthantverkare

Resa till en av emberafolkets byar i Chagres National Park, Panama Hanna Rönnbäck, Kostymattributör, Konsthantverkare REDOVISNING AV BIDRAG INOM TEATER Resa till en av emberafolkets byar i Chagres National Park, Panama Hanna Rönnbäck, Kostymattributör, Konsthantverkare Tack för bidraget till min resa! Jag genomförde min

Läs mer

Active. Kontaktuppgifter till våra lokala säljkontor över hela Sverige hittar du på martinservera.se/kontakt. Välkommen!

Active. Kontaktuppgifter till våra lokala säljkontor över hela Sverige hittar du på martinservera.se/kontakt. Välkommen! Active. Kontaktuppgifter till våra lokala säljkontor över hela Sverige hittar du på martinservera.se/kontakt. Välkommen! Framtidens grossist är specialist Active. Bred botten, brant stigande sidor, konkav

Läs mer

TREND REPORT SPRING SUMMER

TREND REPORT SPRING SUMMER TREND REPORT SPRING SUMMER 2016 Add beauty to your home I en otrygg omvärld, ser vi hur intresset för hemmet växer sig allt starkare. Inredning har blivit både viktigare och mer komplicerat. Med ett seriöst

Läs mer

Inter IKEA Systems B.V. 2008 FRÅN EN LITEN STAD I SVERIGE TILL EN HEL VÄRLD AV BREVLÅDOR. ikea katalogen. IKEA.se

Inter IKEA Systems B.V. 2008 FRÅN EN LITEN STAD I SVERIGE TILL EN HEL VÄRLD AV BREVLÅDOR. ikea katalogen. IKEA.se Inter IKEA Systems B.V. 2008 FRÅN EN LITEN STAD I SVERIGE TILL EN HEL VÄRLD AV BREVLÅDOR. ikea katalogen IKEA.se Den 58:e IKEA katalogen trycks i 198 miljoner exemplar, på 27 språk och i 52 utgåvor. Den

Läs mer

Inter IKEA Systems B.V. 2015 NYA IKEA 365+ En vardagshjälte i nytt utförande APRIL 2015 KOLLEKTION IKEA 365+ PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.

Inter IKEA Systems B.V. 2015 NYA IKEA 365+ En vardagshjälte i nytt utförande APRIL 2015 KOLLEKTION IKEA 365+ PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea. Inter IKEA Systems B.V. 2015 NYA En vardagshjälte i nytt utförande APRIL 2015 PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com För en vardag i ständig förändring PH124555 På IKEA tycker vi att vardagen är veckans viktigaste

Läs mer

Yalla Trappan. - ett arbetsintegrerande socialt företag för ett socialt hållbart samhälle

Yalla Trappan. - ett arbetsintegrerande socialt företag för ett socialt hållbart samhälle Yalla Trappan - ett arbetsintegrerande socialt företag för ett socialt hållbart samhälle Yalla Trappan von Rosens väg 1 213 66 Malmö 040-21 86 30 kontor@yallatrappan.se www.yallatrappan.se Ett kvinnokooperativ

Läs mer

Monier presenterar ETT STYCKE SVENSK BYGGNADSHISTORIA

Monier presenterar ETT STYCKE SVENSK BYGGNADSHISTORIA Monier presenterar ETT STYCKE SVENSK BYGGNADSHISTORIA En naturlig produkt som bara blir vackrare med åren Från bränd lera till svensk klassiker På latin betyder tegel bränd lera. Och det är precis vad

Läs mer

vår 2013 inspirerande innehåll för kök, sovrum badrum och vardagsrum Vårt älskade hem Inspiration och glädje till hemmets alla rum mogihome.

vår 2013 inspirerande innehåll för kök, sovrum badrum och vardagsrum Vårt älskade hem Inspiration och glädje till hemmets alla rum mogihome. inspirerande innehåll för kök, sovrum badrum och vardagsrum vår 01 Vårt älskade hem Inspiration och glädje till hemmets alla rum mogihome.se vi vill gärna inspirera till en skönare tillvaro. här presenterar

Läs mer

MARIAM & LAILA. en kopp med minnen

MARIAM & LAILA. en kopp med minnen MARIAM & LAILA en kopp med minnen MARIAM OCH LAILA Laila reste sig upp Jag vet att det är kallt ute, men tycker du inte att vi två syndare ska ta oss en kopp chai ute på gården? (Khaled Hosseini, Tusen

Läs mer

ANNA PERSSON. en kopp med minnen

ANNA PERSSON. en kopp med minnen ANNA PERSSON en kopp med minnen ANNA PERSSON Min mormor har skrivit om sin barndom och där kan jag läsa om hur min mormors mor Anna levde. Min mormor skriver När pappa var ute på olika uppdrag fick mamma

Läs mer

Styvmorsviol. av Linda Svensson Edevint

Styvmorsviol. av Linda Svensson Edevint Höst & Vinter 2010/2011 Styvmorsviol av Linda Svensson Edevint Kudde 48x48cm 50% Linne, 50% Bomull med kant i sammet Kudde 45x70cm 50% Linne, 50% Bomull Linda Svensson Edevint Ett kraftfullt, dynamiskt

Läs mer

Från Tina Nordström. Med kärlek.

Från Tina Nordström. Med kärlek. gavor Ett värde som varar 100 195 kr Från Tina Nordström. Med kärlek. gåvor 100 195 kr Mottagaren får en present förpackning med vald gåva samt Tinas nya receptbok, Tillsammans till bords. Perfekt att

Läs mer

IKEA PRESSMATERIAL SOMMAR / FEBRUARI/MARS 2016 / 1 Inter IKEA Systems B.V. 2015. SOMMAR 2016 FEBRUARI/MARS 2016 Kontakt: press.sto@ikea.

IKEA PRESSMATERIAL SOMMAR / FEBRUARI/MARS 2016 / 1 Inter IKEA Systems B.V. 2015. SOMMAR 2016 FEBRUARI/MARS 2016 Kontakt: press.sto@ikea. IKEA PRESSMATERIAL SOMMAR / FEBRUARI/MARS 2016 / 1 Inter IKEA Systems B.V. 2015 SOMMAR 2016 FEBRUARI/MARS 2016 Kontakt: press.sto@ikea.com IKEA PRESSMATERIAL SOMMAR / FEBRUARI/MARS 2016 / 2 Sommaren på

Läs mer

gavor gavokort kr Välj din gåva Från Sverige. Med kärlek.

gavor gavokort kr Välj din gåva Från Sverige. Med kärlek. gavor gavokort EEtttt vväärrddee ssoomm vvaarraarr 100-195 kr Välj din gåva Från Sverige. Med kärlek. gåvor 100-195 kr Mottagaren får en presentförpackning med vald gåva samt Tinas nya receptbok för frukost,

Läs mer

våren 2012 Vårt älskade hem Inspiration och glädje till hemmets alla rum mogihome.se

våren 2012 Vårt älskade hem Inspiration och glädje till hemmets alla rum mogihome.se våren 2012 Vårt älskade hem Inspiration och glädje till hemmets alla rum mogihome.se hjärtligt välkommen till vår värld. Mogihome är ett inredningskoncept för kök, badrum, vardagsrum och sovrum. Vi erbjuder

Läs mer

GLÖDANDE TILLFÄLLIG KOLLEKTION IKEA I SAMARBETE MED: WALTER VAN BEIRENDONCK. SÄLJSTART: 3 Juni 2016 på alla IKEA varuhus i Sverige, ej Gävle.

GLÖDANDE TILLFÄLLIG KOLLEKTION IKEA I SAMARBETE MED: WALTER VAN BEIRENDONCK. SÄLJSTART: 3 Juni 2016 på alla IKEA varuhus i Sverige, ej Gävle. GLÖDANDE TILLFÄLLIG KOLLEKTION Inter IKEA Systems B.V. 2016 IKEA I SAMARBETE MED: WALTER VAN BEIRENDONCK SÄLJSTART: 3 Juni 2016 på alla IKEA varuhus i Sverige, ej Gävle. #FURNISHWITHFASHION #IKEACOLLECTIONS

Läs mer

Säljstart februari 2018 INREDNINGSDETALJER

Säljstart februari 2018 INREDNINGSDETALJER Säljstart februari 2018 INREDNINGSDETALJER ------------- Kuddfodral Laguna i 100% bomull med tryckt mönster, 50x50 cm 49 Kuddfodral Buta i 100% bomull med paisleymönster, 50x50 cm 79 Kuddfodral Donsö i

Läs mer

hansk.se Y5. Design Sami Kallio

hansk.se Y5. Design Sami Kallio hansk.se Y5. Design Sami Kallio Y5 Sami Kallio Kanske detta är stolen som får dig att känna både lust och välbehag. Formgivaren Sami Kallio har testat sig fram i sin verkstad för att skapa en bekväm stol

Läs mer

OM KONSTEN ATT TILLVERKA PAPPER

OM KONSTEN ATT TILLVERKA PAPPER OM KONSTEN ATT TILLVERKA PAPPER Det unika med skogsindustrin är att den kombinerar en storskalig och tekniskt avancerad produktion med en fullständigt naturlig och förnyelsebar råvara. Det är därför som

Läs mer

FRÅN SKÖRDEFEST TILL JULOTTA PÅ 60 SIDOR

FRÅN SKÖRDEFEST TILL JULOTTA PÅ 60 SIDOR Hållbara trender höst och vinter 2011 FRÅN SKÖRDEFEST TILL JULOTTA PÅ 60 SIDOR På Stora Holms Säteri har vi alltid levt nära naturen. Nu för tiden består jordbruket mest av nypotatis, morötter, krusbär

Läs mer

Scandinavian beauty. H ö g a n ä s. S y d n e y.

Scandinavian beauty. H ö g a n ä s. S y d n e y. Scandinavian beauty. H ö g a n ä s. S y d n e y. Design by Överst och mitten: Sydney ljusgrå. Nederst: Höganäs grågrön och ljusgrå. Stora bilden: Ljusgrå elegans, Sydney på väggen, Höganäs på golvet. Skandinavisk

Läs mer

HJÄRTELIG. Pressmaterial

HJÄRTELIG. Pressmaterial PH149898 Pressmaterial HJÄRTELIG Tillfällig kollektion Säljstart: 13 april 2018 Design: Maja Ganszyniec och Andreas Fredriksson Kontakt: press.sto@ikea.com, 073-347 11 70 PH149911 PRESSMATERIAL PAUSA!

Läs mer

SINNERLIG kollektion i samarbete med Ilse Crawford

SINNERLIG kollektion i samarbete med Ilse Crawford PH128172 Inter IKEA Systems B.V. 2015 SINNERLIG kollektion i samarbete med Ilse Crawford AUGUSTI 2015 IKEA PRESSMATERIAL / AUGUSTI 2015 / 2 PH128145 DESIGN FÖR DINA SINNEN Den 14 augusti 2015 kommer SINNERLIG

Läs mer

D E S I G N S W E D E N

D E S I G N S W E D E N Hösten 201 nyheter vardagslyx i höst Hösten går i metalliska toner mässing, silver och koppar. När mörkret omsluter oss får vi lyxa till det lite. Fylla hemmets alla vrår med reflekterande ytor så höstljuset

Läs mer

KOLLEKTION SPRUTT 2015

KOLLEKTION SPRUTT 2015 PH123578 IKEA PRESSMATERIAL /FEBRUARI 2015 / 1 SÄLJSTART FEBRUARI 2015. KONTAKT PRESSFRÅGOR: press.sto@ikea.com Inter IKEA Systems B.V. 2014 IKEA PRESSMATERIAL /FEBRUARI 2015 / 2 FÖR FART- FYLLDA MORNAR

Läs mer

hösten 2013 Vårt älskade hem Inspiration och glädje till hemmets alla rum mogihome.se

hösten 2013 Vårt älskade hem Inspiration och glädje till hemmets alla rum mogihome.se hösten 20 Vårt älskade hem Inspiration och glädje till hemmets alla rum mogihome.se HÖSTENS HÄRLIGA FÄRGER HAR INSPIRIRERAT OSS TILL VÅR NYA HÖSTKOLLEKTION SOM VI STOLT PRESENTERAR. ATT FÖRNYA I VÅRA HEM

Läs mer

Quod lanserar handgjorda svensktillverkade doftljus med hållbart helhetstänk.

Quod lanserar handgjorda svensktillverkade doftljus med hållbart helhetstänk. PRESSMEDDELANDE JAN 2019 Quod lanserar handgjorda svensktillverkade doftljus med hållbart helhetstänk. Vi går äntligen mot ljusare tider; våren är snart här och Quod lanserar sina härliga doftljus. Med

Läs mer

och till min stora glädje hittat ovanligt många katter i tyg, plåt, viscos, garn, plast, papper, trä, återvunna oljetunnor.

och till min stora glädje hittat ovanligt många katter i tyg, plåt, viscos, garn, plast, papper, trä, återvunna oljetunnor. Nu har jag varit på 2014:s första -mässa och till min stora glädje hittat ovanligt många katter i tyg, plåt, viscos, garn, plast, papper, trä, återvunna oljetunnor. Denna plåtkatt från ee-i-ee-i-o är tillverkad

Läs mer

hösten 2012 Vårt älskade hem Inspiration och glädje till hemmets alla rum mogihome.se

hösten 2012 Vårt älskade hem Inspiration och glädje till hemmets alla rum mogihome.se hösten 2012 Vårt älskade hem Inspiration och glädje till hemmets alla rum mogihome.se gardiner av alla olika slag Löpare, dukar, tabletter och annat för kök och vardagsrum design, inspiration och glädje

Läs mer

STUNSIG. tillfällig kollektion 2 JUNI. KONTAKT: Inter IKEA Systems B.V. 2017

STUNSIG. tillfällig kollektion 2 JUNI. KONTAKT: Inter IKEA Systems B.V. 2017 KONTAKT: press.sto@ikea.com STUNSIG tillfällig kollektion 2 JUNI Inter IKEA Systems B.V. 2017 STUNSIG ÄR EXTRAORDINARY ORDINARY STUNSIG tillfällig kollektion är för alla som älskar mode och design. Alla

Läs mer

PERSONLIGA BRODYRPRODUKTER

PERSONLIGA BRODYRPRODUKTER PERSONLIGA BRODYRPRODUKTER 1 INNEHÅLL HISTORIEN OM MORMOR LIISA HANTVERK OCH TRADITION PRODUKTER Kuddar Servetter Tavlor LINNETYG BRODYRFÄRGER TYPOGRAFI PRISLISTA 2 3 HISTORIEN OM MORMOR LIISA HANTVERK

Läs mer

Svenska GENIE. Kitchen Garden. Effortless Indoor Gardening

Svenska GENIE. Kitchen Garden. Effortless Indoor Gardening Svenska GENIE Kitchen Garden Effortless Indoor Gardening Enkel inomhusodling Tregren erbjuder enkel och frodig inomhusodling. GENIE Kitchen Garden design by sebastian jansson Genie köksträdgård har utvecklats

Läs mer

Handmade patterns FROM Sweden

Handmade patterns FROM Sweden Handmade patterns FROM Sweden Naturen är min största inspirationskälla och jag tycker om tanken att det vackra finns i det lilla. Med kameran på axeln går jag ut precis utanför dörren och fångar, för mig,

Läs mer

Det levande väveriet

Det levande väveriet Det levande väveriet Kärleken till hantverket Ett besök på Björke Vävstuga är något mer än bara en shoppingtur. Här får du en helhetsupplevelse där kärleken till hantverket står i fokus. Vi väver med kärlek.

Läs mer

Kök. KÖKSRUTAN en köksklassiker Storlek 50x70 Färg; blå/vit, röd/vit och svart/vit

Kök. KÖKSRUTAN en köksklassiker Storlek 50x70 Färg; blå/vit, röd/vit och svart/vit Whitecloud design 2009/2010 Kök Proffs i köket. För det dagliga arbetet i köket behövs hjälpredor som inte ger upp. Kockar uppskattar det förstklassiga hellinnet dels för dess oslagbara förmåga att suga

Läs mer

FÖREMÅLSANALYS i KLS 201 Material och tekniker 1, textil. Bildknyppling. "Fontän Pragbarock" 1998.11.0791

FÖREMÅLSANALYS i KLS 201 Material och tekniker 1, textil. Bildknyppling. Fontän Pragbarock 1998.11.0791 FÖREMÅLSANALYS i KLS 201 Material och tekniker 1, textil Bildknyppling "Fontän Pragbarock" 1998.11.0791 Catarina Appelgren Göteborg Universitet LSK År 1 Mars 2015 1 Innehåll Varför valde jag bildknyppling?...

Läs mer

hållbar affärsmodell för framtiden

hållbar affärsmodell för framtiden hållbar affärsmodell för framtiden Vår affärsmodell bygger på det vi tror är rätt i ett långsiktigt perspektiv. Långsiktigheten följer den tradition som Södras medlemmar i generationer har arbetat efter

Läs mer

DET BLIR EN LJUS HÖST I ÅR!

DET BLIR EN LJUS HÖST I ÅR! VÅR 2011 DET BLIR EN LJUS HÖST I ÅR! Ja, jag har valt en lite annan väg med årets höstkollektion. Istället för det säsongsförväntade sedvanligt varma, murriga och färgstarka kulörer - har jag låtit hjärtat

Läs mer

KERAMIK DAG- OCH KVÄLLSKURSER SOMMARKURSER 1-ÅRIG KERAMIKSKOLA VÅREN 2014 GÖTEBORG DAG- OCH KVÄLLSKURSER 1-ÅRIG KERAMIKSKOLA

KERAMIK DAG- OCH KVÄLLSKURSER SOMMARKURSER 1-ÅRIG KERAMIKSKOLA VÅREN 2014 GÖTEBORG DAG- OCH KVÄLLSKURSER 1-ÅRIG KERAMIKSKOLA KERAMIK DAG- OCH KVÄLLSKURSER SOMMARKURSER 1-ÅRIG KERAMIKSKOLA VÅREN 2014 GÖTEBORG DAG- OCH KVÄLLSKURSER 1-ÅRIG KERAMIKSKOLA skapa i lera ett spännande material I vår ljusa och trivsamma keramikverkstad

Läs mer

Skandinaviens största sågverk

Skandinaviens största sågverk Bravikens sågverk Rapport Nr:01 Juni 2008 Om byggandet av Skandinaviens största sågverk i Norrköping Skandinaviens största sågverk Holmen investerar drygt en miljard kronor i det som kommer att bli Skandinaviens

Läs mer

IKEA nyheter för barn

IKEA nyheter för barn PH138656 IKEA PRESSMATERIAL/OKTOBER 2016/1 Inter IKEA Systems B.V. 2016 IKEA nyheter för barn OKTOBER 2016. PRESSMATERIAL. Press.sto@ikea.com IKEA PRESSMATERIAL/OKTOBER 2016/2 PH138568 FLYTTBAR FÖRVARINGSSERIE

Läs mer

POSTORDERKATALOG FRÅN BISTÅNDSORGANISATIONEN IM, INDIVIDUELL MÄNNISKOHJÄLP. nummer ett, vårkänslor! FRAKTFRITT VID KÖP I WEBBUTIKEN

POSTORDERKATALOG FRÅN BISTÅNDSORGANISATIONEN IM, INDIVIDUELL MÄNNISKOHJÄLP. nummer ett, vårkänslor! FRAKTFRITT VID KÖP I WEBBUTIKEN POSTORDERKATALOG FRÅN BISTÅNDSORGANISATIONEN IM, INDIVIDUELL MÄNNISKOHJÄLP nummer ett, 2017 vårkänslor! FRAKTFRITT VID KÖP I WEBBUTIKEN Fair trade = rättvisa löner, inget barnarbete, goda arbetsförhållanden,

Läs mer

SOS Barnbyar Togo. Landinfo 2017

SOS Barnbyar Togo. Landinfo 2017 SOS Barnbyar Togo Landinfo 2017 Om Togo Togo ligger i västra Afrika och har tidigare varit både tysk och senare fransk koloni. 1960 blev landet självständigt men fick inte demokratiskt styre förrän år

Läs mer

Från råvara till produkt!

Från råvara till produkt! Från råvara till produkt Billerud Korsnäs, Kalix Papper använder vi till mycket olika saker. Inte bara olika sorters papper, utan påsar, förpackningar, säckar av olika slag, toalettpapper, pappersnäsdukar

Läs mer

HÅG SoFi mesh. Vårt senaste tillskott till HÅG familjen

HÅG SoFi mesh. Vårt senaste tillskott till HÅG familjen HÅG SoFi mesh Vårt senaste tillskott till HÅG familjen Sida 1 Gör din arbetsdag mindre vanlig HÅG varumärket är resultatet av strävan efter att upptäcka och förvandla. I hjärtat av varumärket finns en

Läs mer

Allglas 28 cl 31:-/dussin. Champagneglas, lågt, svängare 16 cl 34:-/dussin. Champagneglas, högt 17 cl 31:-/dussin. Champagneglas XL 19 cl 39:-/dussin

Allglas 28 cl 31:-/dussin. Champagneglas, lågt, svängare 16 cl 34:-/dussin. Champagneglas, högt 17 cl 31:-/dussin. Champagneglas XL 19 cl 39:-/dussin GLAS Allglas 28 cl Champagneglas, lågt, svängare 16 cl Champagneglas, högt 17 cl Champagneglas XL 19 cl Cocktailglas 14 cl Cocktailglas XL 20 cl Cognacskupa 15 cl Cognacskupa 25 cl Coupeglas 28 cl Dessertvinsglas

Läs mer

For fabulous homes and personal tables

For fabulous homes and personal tables For fabulous homes and personal tables Augusti 2012 Index Narumi Benporslin... 1 Forte... 2-3 Gold Platinum Lotus... 4-5 Platinum Rosy Lane Leaf... 6-7 Remembrance Simply Platinum Cool Coup... 8-11 Glowing

Läs mer

4-dels bädd-set i stilren design. Tillverkade av mjuk, skön vävtryckt bomull. Påslakanen är bredrandiga på ena sidan och smalrandiga på den andra

4-dels bädd-set i stilren design. Tillverkade av mjuk, skön vävtryckt bomull. Påslakanen är bredrandiga på ena sidan och smalrandiga på den andra 4-dels bädd-set i stilren design. Tillverkade av mjuk, skön vävtryckt bomull. Påslakanen är bredrandiga på ena sidan och smalrandiga på den andra sidan. Bäddsetet innehåller 2st påslakan, 150x210cm, samt

Läs mer

Cadabra RenässansTM -Kollektion Smidesmöbler. Handgjorda smidesmöbler för orangerimiljö tillverkade i Florens, Italien.

Cadabra RenässansTM -Kollektion Smidesmöbler. Handgjorda smidesmöbler för orangerimiljö tillverkade i Florens, Italien. Cadabra RenässansTM -Kollektion Smidesmöbler Handgjorda smidesmöbler för orangerimiljö tillverkade i Florens, Italien. Cadabra RenässansTM Kollektion Smidesmöbler Handgjorda smidesmöbler för orangerimiljö

Läs mer

Sandra Österling. Examensarberte Keramikkonst Kandidatnivå 2014 Högskolan för Design och konsthantverk

Sandra Österling. Examensarberte Keramikkonst Kandidatnivå 2014 Högskolan för Design och konsthantverk 2 3 Sandra Österling Examensarberte Keramikkonst Kandidatnivå 2014 Högskolan för Design och konsthantverk Handledare: Mårten Medbo Opponent. Marie Beckman Examinator: Mia E Göranssom 4 Innehållsförteckning

Läs mer

2018 Höst / Vinter 1

2018 Höst / Vinter 1 2018 Höst / Vinter 1 2 Hösten och Vintern Som vuxen ser jag denna årstid som ett reningsbad, tystnaden och stillheten uppstår med vintertid. Inomhus blir alla blommor och krukväxter viktiga, jag bär hem

Läs mer

Win AB i konkurs

Win AB i konkurs Stålkorg ca 38x38x38cm 2187-001 Avslut: 11:45 6st papperskrukor 2187-002 Avslut: 11:46 1 3st kubhyllor i ek, största ca 31x31x20cm 2187-003 Avslut: 11:47 3st kubhyllor i ek, största ca 31x31x20cm 2187-004

Läs mer

PRESSRELEASER VÅR 2013!

PRESSRELEASER VÅR 2013! PRESSRELEASER VÅR 2013!... Blafre Nytt för i år är en hjärtformad plåtask, den kommer i två olika utföranden. Perfekt till Alla hjärtans dag eller något annat romantiskt tillfälle! Cirkus kollektionen

Läs mer

Hållbara trender vår o sommar 2014

Hållbara trender vår o sommar 2014 Hållbara trender vår o sommar 2014 VÅREN HOS NYBLOM KOLLÉN KANTAS AV DRIVVED, STRANDRÅG OCH BLOMMANDE KRASSE Solen är på väg tillbaka och med den kommer hopp om livet, både i själen och i tjälen i marken.

Läs mer

ZigZag. Design Markus Johansson. hansk.se

ZigZag. Design Markus Johansson. hansk.se ZigZag. Design Markus Johansson hansk.se Balans och känsla med skön sittkomfort. Konsten att göra en kollektion handlar om balans och känsla. Formgivare Markus Johansson har skapat detta utifrån en karakteristisk

Läs mer

Photo: HansPeter Bloom, Styling Anki Johansson & Carina Adamsberg Layout : Sandra Lööv & Anki Johansson

Photo: HansPeter Bloom, Styling Anki Johansson & Carina Adamsberg Layout : Sandra Lööv & Anki Johansson Photo: HansPeter Bloom, Styling Anki Johansson & Carina Adamsberg Layout : Sandra Lööv & Anki Johansson Nyheter Vår & Sommar 2011 Variation och inspiration är nyckelorden för Mairo. Med många mönster,

Läs mer

OMEDELBAR IKEA + BEA ÅKERLUND 9 MARS 2018 TILLFÄLLIG KOLLEKTION

OMEDELBAR IKEA + BEA ÅKERLUND 9 MARS 2018 TILLFÄLLIG KOLLEKTION OMEDELBAR IKEA + BEA ÅKERLUND 9 MARS 2018 TILLFÄLLIG KOLLEKTION B WHO YOU ARE PH148561 Äntligen lanseras en helt ny typ av energi hos IKEA, en kollektion skapad i samarbete med modeaktivisten Bea Åkerlund.

Läs mer

Prisad färg 2014. Tävlingsbidrag av: Lotta Johansson Plöjarevägen 3 393 53 KALMAR tel 070-2461967 e-post: lotta.kalmar@comhem.se

Prisad färg 2014. Tävlingsbidrag av: Lotta Johansson Plöjarevägen 3 393 53 KALMAR tel 070-2461967 e-post: lotta.kalmar@comhem.se Prisad färg 2014 Tävlingsbidrag av: Lotta Johansson Plöjarevägen 3 393 53 KALMAR tel 070-2461967 e-post: lotta.kalmar@comhem.se Om jag går vidare och skall visa upp mitt bidrag på seminariet, så gör jag

Läs mer

JORDENS RESURSER Geografiska hösten 2015

JORDENS RESURSER Geografiska hösten 2015 JORDENS RESURSER Geografiska hösten 2015 JORDENS SKOGAR Nästan en tredjedel av hela jordens landyta är täckt av skog. Jordens skogsområden kan delas in i tre olika grupper: Regnskogar Skogar som är gröna

Läs mer

2009-008-F-Schweden. Glöggbägare. Fruehaufstraße 21 84069 Schierling www.koessinger.de

2009-008-F-Schweden. Glöggbägare. Fruehaufstraße 21 84069 Schierling www.koessinger.de 2009-008-F-Schweden Glöggbägare Fruehaufstraße 21 84069 Schierling www.koessinger.de 2 KONTAKTA OSS: Lars Nauheimer - Fon: +49 9451 499-129 e-mail: nauheimer@koessinger.de Walter Roth - Fon: +49 9451 499-120

Läs mer

NORNÄS KOLLEKTION APRIL 2014. Inter IKEA Systems B.V. 2014

NORNÄS KOLLEKTION APRIL 2014. Inter IKEA Systems B.V. 2014 NORNÄS KOLLEKTION APRIL 2014 Inter IKEA Systems B.V. 2014 PH028807 Made in Lappland by IKEA Den 1 april presenterar IKEA kollektionen NORNÄS, en möbelserie tillverkad i Sverige av virke från svenska skogar

Läs mer

Småfisk skyddar mot febersjukdom i Kambodja

Småfisk skyddar mot febersjukdom i Kambodja Under regnperioden samlar Ses Saruns familj vatten i stora kärl. I kärlen lägger man fiskar så att vattnet ska hållas rent. Småfisk skyddar mot febersjukdom i Kambodja I de stora grå kärlen av lera finns

Läs mer