Rapport från ridskolan Fälttävlanssektionen har ordet Träningshelg med box-lyftet! Baccus Bokcitat

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport från ridskolan Fälttävlanssektionen har ordet Träningshelg med box-lyftet! Baccus Bokcitat"

Transkript

1 INNEHÅLL Sidan Rapport från ridskolan Pelle Anmälan till höstterminen Prislista för ht Box-lyftet Ridlägren i sommar Hoppträning för Tord Westergren Det händer mer i sommar Fälttävlanssektionen har ordet Träningshelg med box-lyftet! Baccus Bokcitat Medlemsprofilen Telefonlista Manusstopp nästa stallnytt Medlemsavgift BRK Anläggningsavgift för Avgift för terrängbanan

2 RAPPORT FRÅN RIDSKOLAN Sommaren är äntligen här med allt vad det innebär bad, sol, myggor, sommarhäst eller kanske ett ridläger m.m. Vi på ridskolan tar uppehåll efter ridlägren, och i år ska ridskolehästarna för första gången hyras ut... passa på, än så länge är inte alla uppbokade. Passar inte perioderna? Prata med mig kanske kan vi skräddarsy en period som passar just dig? PELLE Som ni kanske alla vet så har vi i år haft en häst för mycket, så att vi har fått hyra in oss i privatstallet. Nu skall en ponny säljas, och det är Pelle! Jag har redan en familj utanför Motala som är intresserad, och i skrivande stund väntar vi bara på att han ska klara veterinärbesiktningen. Vi får alla hålla tummarna att det går bra, så att Pelle får flytta till sin nya familj. Där skall han ridas mest ut i naturen, och inte så mycket på bana (som han tycker är lite trist).

3 ANMÄLAN TILL HÖSTTERMINEN Du är ej automatiskt anmäld till höstterminen, utan du måste ringa i augusti och meddela om du vill ha kvar din plats. Har du dessutom önskemål på ändringar, så ska du helst framföra dem innan denna termin är slut. Prislista för ht-08 Junior min...6 st/gr :- 18 ggr :- Senior min...6 st/gr :- 18 ggr :- hoppgr...jun...60 min...6 st/gr :- 18 ggr :- hoppgr...sen...60 min...6 st/gr :- 18 ggr :- box-lyft....jun...60 min...5 st/gr :- 18 ggr :- ridlekis...25 min rid/25 min teori... 90: ggr :- forts.grupp...35 min : ggr :- prova på 5 ggr ggr :- Följande tider får du ringa och anmäla dig: 4-7/8...månd-tors.....kl /8...månd-torsd...kl Ring Susanne Höstterminen börjar måndagen den 18/8 och slutar lördagen den 20/12. BOX-LYFTET Vi har under april och maj månad haft igång privatsatsningen boxlyftet för ungdomar. Konceptet i sig verkar vara lyckat (det går att läsa mer i förra numret av Stallnytt). En ändring kommer att ske till hösten, och det är att man i varje grupp skall vara max 5 st (idag 6 st). Vi kommer att söka fortsatt stöd genom idrottslyftet, och dessutom för några flera deltagare. Förhoppningarna är att vi får större delarna av satsningen betald igen och om vi inte får det, kommer vi ändå att ha kvar den här typen av grupper. Är du intresserad av att vara med i en box-lyftet -grupp till hösten ska du nämna det till Susanne.

4 RIDLÄGREN I SOMMAR Än är det inte försent att anmäla sig till samtliga ridläger och andra kurser som hålls i sommar det finns fortfarande platser över.. Passa på och ge dig själv eller ditt barn en rolig och inte minst nyttig present!!! HOPPTRÄNING FÖR TORD WESTERGREN Måndagen den 26/5 är det sista gången för Tord- träningarna denna termin. Som vanligt är man inte automatiskt anmäld efter sommaruppehållet, utan det går bra att boka en plats till hösten fr.o.m. månd. 7/7 kl Ring Susanne Som vanligt hålls träningarna måndagar jämna veckor kl och framåt. Ridtiden är ca 1 timme och 15 min, och man är 5 st/grupp. Pris: 190:-/gång. I och med din anmälan, förbinder du dig att ha platsen ht-08 och vt-09, såvida du inte själv ordnar en lämplig ersättare som tar över platsen. Troligtvis blir det som denna termin med tre grupper varav den första är en ponnygrupp och de andra två ridhästgrupper. DET HÄNDER MER I SOMMAR... Tord kommer under semestern att hålla 2 stycken terrängträningar. Plats och pris är i skrivande stund inte fastslaget. Endast preliminära datum: 23/6 och 14/7. Även en clear round-hoppning på gräs kommer att arrangeras under semestern hemma hos familjen Westergren. Mer information om detta kan fås av Susanne framöver. DET VAR ALLT FÖR DEN HÄR GÅNGEN HA NU EN JÄTTEHÄRLIG OCH HÄSTIG SOMMAR ÖNSKAR SUSANNE!!!

5 FÄLTTÄVLANSEKTIONEN HAR ORDET... Sommarens fälttävlan närmar sig med stormsteg... och ännu har vi mycket kvar att göra innan det är dags! Fredagen den 6:e juni kl har vi arbetsdag på terrängbanan igen och du behövs!! Vi kommer denna gång att kratta ris efter de stora rishögarna som fanns på banan, måla och olja hinder, klippa gräs framför och bakom hinder och även bygga några nya hinder. Som du kan läsa ovan, så finns det något som du också kan klara av. Alla som hjälper till bjuds på grillad korv, saft och fika. Dessutom får alla en lott och denna dag är det dessutom lottdragning. Det är återigen fin-fina priser i potten, såsom t.ex.: en Tord-träning (värde 190:-), en sommar-bonus 300:- (antingen bidrag till ett läger/kurs alt. hästhyra) och lite till.. Anmäler dig gör du på en lista i stallet vi ses!! Vi kommer att under tävlingshelgen den 2-3/8 behöva många funktionärer av alla de slag, och för er som ställer upp som hinderfunktionärer i terrängmomentet, kommer vi att anordna en informationskväll med Pernilla Bjuhr. Detta för att det ska gå lättare att göra bedömningarna. Tid till detta återkommer vi med. FÄLTTÄVLANSSEKTIONEN GENOM SUSANNE WESTERGREN

6 TRÄNINGSHELG MED BOX-LYFTET! Här kommer en liten rapport från träningshelgen med BOX-lyftet. Vi var 20 tjejer som deltog och vi var indelade i 4 olika grupper som såg ut så här: Grupp 1 Grupp 2 Grupp 3 Grupp 4 Amanda L Katja A Othilia B Ida S Julia S Andrea D Lovisa B Ida J Emelie F Matilda E Karin A Hanna S Nathalie H Ellinor C Felicia H Nicole J Anna L Johanna W Olivia A Malin L På lördagen hade vi markarbete med Tord i en timme. Vi gjorde förberedande övningar till söndagens hoppträning. När grupp 1 och grupp 2 hade ridit så åt vi mat, det blev potatissallad med kassler. Efter maten hade vi teori med Susanne och vi tittade på en film som handlade om ryttarens sits med Kyra Kyrklund. Efter teorin så hade grupp 1 och grupp 2 utvärderingssamtal med Susanne. Vi fick gå in en och en och prata om våra starka och svaga sidor och så fick vi även kolla på en film på oss själva när vi red. Efter utvärderingssamtalen så red grupp 3 och grupp 4. På söndagen så hade vi hoppning i 1.5 timme med Tord. Vi hoppade fram på alla hinder som vi sedan skulle sätta ihop till en bana. När grupp 1 och grupp 2 hade ridit så åt vi mat, det blev ärtsoppa med prinskorv. Efter maten hade vi teori med Tords syster Eva. Vi pratade om mål med ridningen. Alla fick berätta vad de tyckte var roligast och så fick vi ett häfte om hur man ska lägga upp sina mål. Efter teorin så hade grupp 3 och grupp 4 utvärderingssamtal med Susanne. Efter det så red grupp 3 och grupp 4. Det var en jätterolig helg och alla verkade ha kul!!

7 BACCUS Hej alla glada barn! Nu är det snart sommarlov och vi skall ha en rykttävling i stallet den 26 maj. På Valborg hade vi kiosken öppen och ponnyridningen funkade bra. Det kom många godis- och ridsugna barn. Ha en bra sommar! / BACCUS.

8 SKOGSBETE PÅ SOMRARNA Förr, i Norrland, hade man ingen användning för hästarna på somrarna. Myrar fanns överallt men knappt några vägar. Det var aldrig lönt att tänka sig köra med vagn och frakta saker. Mesta höet slogs med lie på myrarna, och där var det absolut omöjligt att använda häst till någonting. De blöta mjuka markerna i norra Skandinavien har också gjort att man inte använt hästar som riddjur. Ridit har man gjort där landet varit hårt och trädlöst, som på Island. Då hästarna inte kunde användas på somrarna släpptes de i skogen, där fick de gå fritt och beta. Man hade inget besvär med dem när de var i skogen. De födde sig själva och man behövde inte bekymra sig om att höet också skulle räcka till hästen, förutom till kor och får och getter. I början av juni var det dags att släppa hästarna. För att kunna höra skocken i skogen och hitta igen den satte man skälla på några hästar. Endast några erfarna hästar fick äran att bära skälla i skogen. En av skällhästarna blev ledare och kring han kretsade allt. Det är samma med kor och renar, de följer den som bär skällan. I stora hästskockar hade kanske en häst på fyra skälla. Om skocken bara var fem hästar brukade alla få skälla. Gamla gubbar var skarpt emot att alla hästar skulle ha skälla om skocken var stor. Skocken höll bättre samman om få hästar hade skälla. Det var en dag utöver det vanliga när hästarna släpptes, nästan en liten högtidsdag. Karlarna i byn samlades med hästarna en morgon när det var solsken och fint väder. Hästar visste vad som gällde när skällorna kom fram. Nu blev det ledigt hela sommaren. Hästarna var ystra, eller kåt 1 som man sade, och trampade kvickt omkring. För att de inte skulle bli för uppspelta stoppade man alltid hö i skällorna så att de var tysta. Gamla hästar som hade gått många år på bete förstod ändå att de skulle släppas.

9 Hästarna leddes iväg efter någon stig, men man behövde inte gå långt. De gamla hästarna sökte sig själva till sina invanda betesland och de yngre följde bakom. Man ryckte hösuddarna ur skällorna och tog lös betslen så hästarna blev fria. De sprang och fyrade 2, hoppade och braksket och försvann utom synhåll. Snart hördes det på skällorna att hästarna lugnade ner sig och slutade fyra. Det dröjde några minuter så hördes skällorna inte alls. Hästarna hade bråttom till skogen. Vildbete och frihet hela sommaren hägrade för de gamla hästarna. Det var en oskriven lag att bakhovarna inte fick vara skodda när hästarna släpptes. De slogs och avgjorde vem som skulle vara ledaren, och skor kunde ha rivit upp hemska sår. Om en häst hade dåliga hovar kunde han få behålla skorna fram, därför att hästar inte gärna slår med framfötterna. Men det var en nödåtgärd för någon enstaka häst, och även om bakhovarna var dåliga fick han inte ha skor där. Detta var en viktig regel som alla hästägare brukade följa. Efter en månad hade hästarna avgjort vilka som var ledare och slogs inte mer. Då kunde man fara och sko dåliga hovar. De allra flesta lätta hästar tålde att gå oskodda hela somrarna, och nötte hovarna på ett naturligt sätt. Många hästar fick bättre och starkare hovar av att springa oskodda på sommaren. Nageln nöts inte lika överallt om hoven är oskodd. Nagelns yttersta kant är hårdare och nöts långsammare. Hoven får en kant runt om som ger fäste, renklövar nöts på ett liknande sätt. Man kan säga att hoven nöts så den blir en naturlig sko. Enda problemet för oskodda hästar var skogsbilvägar, som började brytas de sista åren man ännu hade en och annan häst i skogen. Häs tarna gick gärna efter grusvägarna och blev ömfotade och halta. När de fick ont slutade de att gå på grus, men då hade hovarna redan nötts så mycket att det var svårt att få fast skor under dem. 1 Kåt = I samband med hästar har ordet behållit sin gamla betydelse: levnadsglad. En kåt häst är yster - inget annat. 2 Fyra = galoppera. Citat ur Timmerhästens bok av Yngve Ryd

10 Britt-Marie Nyqvist Var bor du? Stora Målen (ridskolan) Hur gammal är du? 41 år MEDLEMSPROFILEN Varför är du medlem i klubben? För det är den bästa klubben Hur länge har du varit med? 7 år Vilken är din favorithäst? Bagira. Han är en så snäll unghäst, som gör allt för en. Berätta om ett kul hästminne. Min första hopptävling på Faross 5 år. Vi var i Boxholm. Felfri i första klassen. I andra klassen kom vi bara över första hindret, sen bockade han av mig.

11 TELEFONLISTA Namn och telefonnummer som kan vara bra att veta: Ordförande BRK: Stefan Helge / Kassör BRK/dressyr/tävlingsverksamhet: Carina Tengvall / Fälttävlansansvarig: Susanne Westergren / Hoppning: Berit Lagervall Ordförande Baccus: Elsa Andersson Kassör Baccus: Katrin Löke Lindsjö Klubbens hemsida: Lena Stark Mail: Ridskolan: Susanne Westergren / Mobil Stallnytt: Barbro Adolfsson / Stallet / mobil dagtid / Hemsida Internet: Den här sidan är ett stående inslag i Stallnytt. Om det är några fel i den eller om du saknar något namn, så ring Barbro Adolfsson. Annars kommer felet att hänga med i fortsätt ningen också.

12 MANUSSTOPP NÄSTA STALLNYTT Nummer 3-08 kommer v manusstopp 20 augusti. Nummer 4-08 kommer v manusstopp 26 november. Medlemsavgift BRK 2008 Avgiften är:... Junior : Senior : Familjekort :- Avgiften ska sättas in på bankgiro nr , Boxholms Ridklubb Ange namn, adress, födelse-nr. och tel-nr. Anläggningsavgift för 2008 Fr.o.m har ridhusavgiften ändrat namn till anläggningsavgift. Anläggningsavgiften gäller för ridning på hela anläggningen, ridhuset och uteridbanorna. Man måste alltså betala anläggningsavgift även för att rida på utebanorna. Avgiften är personlig. Terrängbanan har en egen avgift. Årsavgift för anläggningskort:.....junior...250: senior...300: familj...600:- Man kan även betala per gång. Då är avgiften 50:-/gång för medlemmar. Avgiften sätts in på bankgiro nr , Boxholms Ridklubb. Ange namn och skriv t.ex. ridning i ridhuset. Avgift för terrängbanan Pris per gång: 100:- eller 300:- för ett årskort.

Stallnytt Information m.m. för dig som är medlem i BRK

Stallnytt Information m.m. för dig som är medlem i BRK Stallnytt Information m.m. för dig som är medlem i BRK Nummer 4 2008 INNEHÅLL.................. Sidan Rapport från ridskolan............ 2 Vikarie i vår.................. 2 Hyra häst i jul..................

Läs mer

Rapport från ridskolan 2 Wilda 2 Våra vikarier 2 Clear round-hoppning 2 Kurser & läger i sommar 2 Hyra ridskolehäst i sommar 3 Tord-träningarna 4

Rapport från ridskolan 2 Wilda 2 Våra vikarier 2 Clear round-hoppning 2 Kurser & läger i sommar 2 Hyra ridskolehäst i sommar 3 Tord-träningarna 4 INNEHÅLL Sidan Rapport från ridskolan 2 Wilda 2 Våra vikarier 2 Clear round-hoppning 2 Kurser & läger i sommar 2 Hyra ridskolehäst i sommar 3 Tord-träningarna 4 Fälttävlansektionen har ordet 4 Baccus 5

Läs mer

INNEHÅLL... Sidan Rapport från ridskolan... 2 Anmälan till höstterminen... 2 Prislista för ht-09 oförändrat!... 2 Box-lyftet...

INNEHÅLL... Sidan Rapport från ridskolan... 2 Anmälan till höstterminen... 2 Prislista för ht-09 oförändrat!... 2 Box-lyftet... INNEHÅLL............... Sidan Rapport från ridskolan.......... 2 Anmälan till höstterminen......... 2 Prislista för ht-09 oförändrat!......... 2 Box-lyftet............... 3 Ridlägrena i sommar............

Läs mer

INNEHÅLL... Sidan Telefonlista... 7 Manusstopp nästa stallnytt... 8 Medlems och anläggningsavgift BRK

INNEHÅLL... Sidan Telefonlista... 7 Manusstopp nästa stallnytt... 8 Medlems och anläggningsavgift BRK INNEHÅLL... Sidan Från Elli 2 Från styrelsen 3-4 Från BACCUS 5 Ridpriser 2012 6 Telefonlista... 7 Manusstopp nästa stallnytt... 8 Medlems och anläggningsavgift BRK 2012... 8 HEJ ALLA GLADA MEDLEMMAR I

Läs mer

Från Elli Hej alla hästkompisar! Några ord från styrelsen... 4 BACCUS Medlemsprofilen Telefonlista... 7

Från Elli Hej alla hästkompisar! Några ord från styrelsen... 4 BACCUS Medlemsprofilen Telefonlista... 7 INNEHÅLL... Sidan Från Elli... 2 Hej alla hästkompisar!... 3 Några ord från styrelsen.... 4 BACCUS... 5 Medlemsprofilen... 6 Telefonlista... 7 Manusstopp nästa stallnytt... 8 Medlems och anläggningsavgift

Läs mer

Rapport från ridskolan 2 Ridskolehästarna 2 Julklappstips 2 Extra hoppträning för Tord 3 Hoppträning i vår för Tord 3 Information till de ridande på

Rapport från ridskolan 2 Ridskolehästarna 2 Julklappstips 2 Extra hoppträning för Tord 3 Hoppträning i vår för Tord 3 Information till de ridande på INNEHÅLL Sidan Rapport från ridskolan 2 Ridskolehästarna 2 Julklappstips 2 Extra hoppträning för Tord 3 Hoppträning i vår för Tord 3 Information till de ridande på ridskolan 3 Medlemsprofilen 4 BACCUS

Läs mer

Från Elli 2 BACCUS 4. Några ord från styrelsen. 4. Medlemsprofilen 6. Telefonlista 7. Manusstopp nästa stallnytt 8

Från Elli 2 BACCUS 4. Några ord från styrelsen. 4. Medlemsprofilen 6. Telefonlista 7. Manusstopp nästa stallnytt 8 INNEHÅLL Sidan Från Elli 2 BACCUS 4 Några ord från styrelsen. 4 Medlemsprofilen 6 Telefonlista 7 Manusstopp nästa stallnytt 8 Medlems och anläggningsavgift BRK 2010 8 FRÅN ELLI Hej alla läsare av stallnytt!

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Sommaraktiviteter 2010

Sommaraktiviteter 2010 Sommaraktiviteter 2010 Bodens Ridklubb Bodens Ridkubb anordnar följande aktiviteter under sommaren 2010 1.) Träningsläger dagtid 21-24 juni 2.) Extralektion häst och ponny (kvällstid) 21-24 juni 3.) Helpensionsläger

Läs mer

Höstlovsaktiviteter vecka 44

Höstlovsaktiviteter vecka 44 Höstlovsaktiviteter vecka 44 Vi har höstlovet fullt med roliga kurser och aktiviteter för alla 31/10 MÅNDAG: Tvådagars ponnyhoppkurs 8st kl 08.00-11.30 Pris: 750kr 2 dagar Galoppera-mera-kurs kl 09.30-11.30

Läs mer

ridläger Sveriges trevligaste ridklubb

ridläger Sveriges trevligaste ridklubb ridläger 2019 Sveriges trevligaste ridklubb Välkommen på ridläger hos oss! Vår vision är att vara Sveriges trevligaste ridklubb. Vi ordnar ridläger för alla intresserade ryttare på alla nivåer på vår anläggning

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Hej alla i Boxholms ridklubb 2 Några ord från styrelsen. 5 BRK:s styrelse Hej alla hästar 7 Baccus kluriga korsord! 8 Baccus 9 Westernridning

Hej alla i Boxholms ridklubb 2 Några ord från styrelsen. 5 BRK:s styrelse Hej alla hästar 7 Baccus kluriga korsord! 8 Baccus 9 Westernridning INNEHÅLL Sidan Hej alla i Boxholms ridklubb 2 Några ord från styrelsen. 5 BRK:s styrelse 2011 6 Hej alla hästar 7 Baccus kluriga korsord! 8 Baccus 9 Westernridning i texas 10 Till alla medlemmar i BRK!

Läs mer

SOMMAR I VIARP Allsvenskläger, EG ponny juli 300 kr kr Ponnyakuten läger, EG ponny juli 300 kr kr

SOMMAR I VIARP Allsvenskläger, EG ponny juli 300 kr kr Ponnyakuten läger, EG ponny juli 300 kr kr SOMMAR I VIARP 2013 Hej alla hästvänner! Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Viarps Kör och Ridklubb Sommaren 2019

Viarps Kör och Ridklubb Sommaren 2019 Viarps Kör och Ridklubb Sommaren 2019 Välkommen på sommaraktivitet 2019 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. Vi har en massa roliga saker att erbjuda så läs vidare och se

Läs mer

SUNDBYS JULLOVSPROGRAM

SUNDBYS JULLOVSPROGRAM SUNDBYS JULLOVSPROGRAM ANMÄLAN TILL JULLOVSKURSERNA För att göra det så rättvist som möjligt: Sön 11.12 kl 14.30 delar vi ut KÖLAPPAR (= lottad ordning) och 14.45 16.00 tar vi emot anmälningar. Därefter

Läs mer

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info Ditt fö retag Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN TITTA IN I STYRELSEARBETET Vi har styrelsemöte i slutet av varje månad och vill gärna ha synpunkter och idéer från er alla som vi kan ta med i

Läs mer

2017 på Karlstads Ridklubb 1

2017 på Karlstads Ridklubb 1 2017 på Karlstads Ridklubb 1 Dagridläger På ponny Lördag 17/6 kl. 09.00-16.00 Här är en aktivitet för den unga ryttaren som vill lära sig mer om hästar och ridning. Kursen vänder sig till ponnyryttare

Läs mer

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner!

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner! Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2017 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. Vi har en massa roliga saker att erbjuda så läs vidare och se vilket läger som passar dig bäst.

Läs mer

Sommarlovsaktiviteter 2017

Sommarlovsaktiviteter 2017 Sommarlovsaktiviteter 2017 Här hittar du våra sommarlovs aktiviteter. Följande allmänna regler gäller för alla kurser: Anmälan sker till kontoret, 0765-55 92 72 eller på mail: kungsors.ridklubb@live.se

Läs mer

Översikt kurser och läger 2016

Översikt kurser och läger 2016 Översikt kurser och läger 2016 I anslutning till vårterminen: 18/6-21/6 1. Ponnyläger med övernattning, 4 dagar, nivå från Märke 3. 18-19/6 2. Dressyrkurs på häst för både lektions- och privatryttare.

Läs mer

Sista dagen kommer lägret att avslutas med en kombinationstävling i både hoppning och dressyr.

Sista dagen kommer lägret att avslutas med en kombinationstävling i både hoppning och dressyr. VÄLKOMMEN TILL SOMMARLOVET OCH RIDLÄGER - BOLLNÄS RIDSÄLLSKAP! LÄGER 1 TRÄNINGSLÄGER MED TÄVLINGSINRIKTNING VECKA 25, 17-20/6 2019, 09.00-16.00, KARIN FREDRIKSSON/MICHAELA HELLSTRÖM Ett träningsläger i

Läs mer

Klubben. Månadsbrev Mars. Kommande aktiviteter. Extra allmänt möte 10 april. Insamling till en ponny

Klubben. Månadsbrev Mars. Kommande aktiviteter. Extra allmänt möte 10 april. Insamling till en ponny Månadsbrev Mars Anläggningen öppnar åter idag 29 mars. Nu får vi hålla tummarna för att våra hästar håller sig friska och krya framöver. Tack på förhand för att du fortfarande kommer ihåg våra extra smittskyddsrutiner.

Läs mer

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner!

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner! Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2018 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. Vi har en massa roliga saker att erbjuda så läs vidare och se vilket läger som passar dig bäst.

Läs mer

RIDLÄGER Anmäl dig idag! Tämta Ridklubb inbjuder till

RIDLÄGER Anmäl dig idag! Tämta Ridklubb inbjuder till Tämta Ridklubb inbjuder till RIDLÄGER 2016 Anmäl dig idag! Fantastisk upplevelse! Ridning i underbar natur! Träna hoppning och dressyr! Träffa nya hästar och kompisar! Rid och bada i sjön! Ridlägerveckor

Läs mer

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner!

SOMMAR I VIARP Hej alla hästvänner! Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2016 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. Vi har en massa roliga saker att erbjuda så läs vidare och se vilket läger som passar dig bäst.

Läs mer

TEMADAGAR. KOSTNAD alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för anhöriga)

TEMADAGAR. KOSTNAD alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för anhöriga) TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR - teori På Jutagårdens Ridskola vill vi inte bara prioritera och värdesätta ridning utan även teorin som vi anser är minst lika viktig för att få en värdefull utbildning.

Läs mer

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge!

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Cicki bjuder in till PROGRAMKURS Lördag 23 november med start 13.00 Söndag 24 november med start 08.00 Lördag: Kursen börjar kl 13.00 på lördagen

Läs mer

Anmälan sker till kontoret eller via kundinloggningen på hemsidan. Kurserna kommer att faktureras, ingen kontant

Anmälan sker till kontoret eller via kundinloggningen på hemsidan. Kurserna kommer att faktureras, ingen kontant Översikt (mer info om varje kurs hittar ni nedanför): 27-29 dec: 13.00-15.15 Träningsläger J4+tävlingsgrupp +halvfodervärdar 6 st 950:- 14.30-16.30 Ridläger för de minsta barnen 11 st 600:- 16.00-17.15

Läs mer

VIKTIG INFORMATION till alla som vill vara med och tävla på Djursholms ridklubbs interntävlingar

VIKTIG INFORMATION till alla som vill vara med och tävla på Djursholms ridklubbs interntävlingar Reviderad 171121 VIKTIG INFORMATION till alla som vill vara med och tävla på Djursholms ridklubbs interntävlingar Medlem För att tävla på klubbens interntävlingar måste du vara medlem i DRK och om du inte

Läs mer

från 4 år och med ridvana minst 1 termin

från 4 år och med ridvana minst 1 termin från 4 år och med ridvana minst 1 termin TID Onsdag-fredag 3-6 december, kl. 17.00 18.15 Lördag unik riddaruppvisning i Uppsala, tid anslås senare. UPPLÄGG På onsdagen kommer ni att rida tillsammans med

Läs mer

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE VÅREN 15 Sundby Ridklubbs ridskola för barn och ungdom med Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning Du är alltid välkommen till vår ridskola o hästarna alla

Läs mer

Hemmalag Bortalag Datum/tid Domare. Ekbackens RF Hufvudsta Ridklubb Söndag 24/1, kl Eva Rydström

Hemmalag Bortalag Datum/tid Domare. Ekbackens RF Hufvudsta Ridklubb Söndag 24/1, kl Eva Rydström DAGS IGEN FÖR.. PONNYCUPEN I DRESSYR I ponnycupen åker Ekbackens elever till en annan ridskola för att tävla på deras ponnyer. Det är samma ponnyer som går för båda lagen. Alla lag i gruppserien möts två

Läs mer

Botkyrka Ridsällskap Höstterminen 2016

Botkyrka Ridsällskap Höstterminen 2016 Botkyrka Ridsällskap Höstterminen 2016 Botkyrka Ridsällskap vill med denna information hälsa alla elever tillbaka till en ny och spännande termin. Gruppridningen för vårterminen startar Måndag den 15 augusti

Läs mer

Botkyrka Ridsällskap Höstterminen 2015

Botkyrka Ridsällskap Höstterminen 2015 Botkyrka Ridsällskap Höstterminen 2015 Botkyrka Ridsällskap vill med denna information hälsa alla elever tillbaka till en ny och spännande termin. Gruppridningen för vårterminen startar måndag den 10 augusti

Läs mer

Gruppindelning JUNIOR

Gruppindelning JUNIOR GRUNDKURS JUNIOR Grundkursen vänder sig till barn från 6 år och uppåt. Inga förkunskaper krävs. Lektionen är 45 min och består av en hälft ridning med vuxen som ledare och en hälft teori. GRUND2KURS Här

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

Vi har även många interntävlingar och kurser under terminen, håll ögonen öppna på hemsida, FB och anslagstavlan i stallet.

Vi har även många interntävlingar och kurser under terminen, håll ögonen öppna på hemsida, FB och anslagstavlan i stallet. Botkyrka Ridsällskap Höstterminen 2018 Botkyrka Ridsällskap vill med denna information hälsa alla elever tillbaka till en ny och spännande termin. Gruppridningen för vårterminen startar måndag den 13 augusti

Läs mer

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb Välkommen att stödja Väsby Ridklubb RIDKLUBBEN SOM SÄTTER HÄSTEN OCH ELEVEN I CENTRUM Väsby Ridklubb erbjuder ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till alla åldrar på olika nivåer.

Läs mer

1) Mötet öppnas Mötet öppnades av ordförande

1) Mötet öppnas Mötet öppnades av ordförande Protokoll - Södra Sallerups Ryttarförening Mötesdatum: 2017-02-26 Fridentorp kl.16,00 Närvarande (markerade med X efter namn Carola Granström X Martina Nilsson X Jan Hultgren X Maria Asklund X Marianne

Läs mer

Sportlovsaktiviteter vecka 9

Sportlovsaktiviteter vecka 9 Sportlovsaktiviteter vecka 9 Vi har sportlovet fullt med roliga kurser och aktiviteter för alla. 25/2 MÅNDAG: Galoppera mera... kl 08.00-11.30 Pris: 420kr Hoppkurs med fälttävlansinriktning ponny och häst

Läs mer

Höstlovsaktiviteter vecka 44

Höstlovsaktiviteter vecka 44 Höstlovsaktiviteter vecka 44 Vi har höstlovet fullt med roliga kurser och aktiviteter för alla 29/10 MÅNDAG: Galoppkurs galoppera mera. Kl. 08.00-11.30 Pris: 350 kr Igenridning, sth + några ponny kl 09.00

Läs mer

JULENS AKTIVITETER PÅ STERK 2016

JULENS AKTIVITETER PÅ STERK 2016 JULENS AKTIVITETER PÅ STERK 2016 JULENS AKTIVITETER 2016 BLANDAT PONNY HÄST Välkommen till stallet VARJE DAG!! PRIVATLEKTION Cicki 072 5664849 Carro 073 0592281 Hanna 070 8477467 Evelina 070 8806300 Kati

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 011-660 95 www.aby-ridskola.se VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 1 (6) Välkommen till Stallgängsutbildningen Stallgänget För att underlätta för er som

Läs mer

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Mars 2013 Hej alla BäRFare! Känner Ni hur solens strålar värmer lite mer? Märker ni att det inte är så mörkt på kvällen eller morgonen längre? Visst känns fötterna lite

Läs mer

(Om barnet rider lektion två gånger i veckan ger vi 15 % rabatt på avgiften)

(Om barnet rider lektion två gånger i veckan ger vi 15 % rabatt på avgiften) HÖSTTERMINEN 2016 När börjar vi? Vi startar vecka 33 och slutar vecka 50. På höstlovet utgår de ordinarie ridlektionerna? Sammanlagt er på terminen.är det 21 stycken lektion Vad kostar det? Vi har två

Läs mer

Lyckåbrevet Nr En informationsbroschyr från KLRK

Lyckåbrevet Nr En informationsbroschyr från KLRK Lyckåbrevet Nr 3.2017 En informationsbroschyr från KLRK Foto: Annika Svensson När du har detta Lyckåbrev, som är det sista för året, i din hand har hösten gått in i vinter och vi närmar oss jul. Vi vill

Läs mer

Instruktioner för tävlingsledare på DRK s Interntävlingar

Instruktioner för tävlingsledare på DRK s Interntävlingar Instruktioner för tävlingsledare på DRK s Interntävlingar 2009 1. Ca 3-4 veckor innan tävlingen ska anmälningslistor sättas upp på anslagstavlan i lådrummet. Det ska framgå vilken sorts tävling det är,

Läs mer

Sommarlov i Ale 2013

Sommarlov i Ale 2013 Sommarlov i Ale 2013 Utomhusbad i Ale Vi finns på plats för märkestagning >>Hultasjön v 28,32 och 33 >>Vimmersjön v. 33 Personalen i Skepplanda simhall hälsar alla barn välkomna till årets märkestagning.

Läs mer

Botkyrka Ridsällskap. Vårterminen Minneslista vårterminen 2016

Botkyrka Ridsällskap. Vårterminen Minneslista vårterminen 2016 Botkyrka Ridsällskap Vårterminen 2016 Botkyrka Ridsällskap vill med denna information hälsa alla elever tillbaka till en ny och spännande termin. Gruppridningen för vårterminen startar Torsdag den 7 januari

Läs mer

Anmälningsdokument För Höstterminen 2014

Anmälningsdokument För Höstterminen 2014 Anmälningsdokument För Höstterminen 2014 Bälinge Ryttarförening ridskolan@hotmail.com Bemersberg 3 www.balingerf.se 743 82 Bälinge pg. 469 81 46-0 orgnr 817603-1568 DAGS ATT ANMÄLA TILL RIDKURSERNA HÖSTEN

Läs mer

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 VATNALILJAbladet För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 Redaktionsspalten Vatnaliljabladet kommer ut med fyra nummer per år. Manusstopp är för nr 4-2013 1 december Om du vill ha material infört

Läs mer

SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009

SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009 SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009 UPPSALA PONNYKLUBB Lunda Jälla 755 94 Uppsala Kontor 018-31 71 03 Mejl upk@telia.com Hemsida www.uppsalaponnyklubb.se SOMMARAKTIVITETER UPPSALA PONNYKLUBB 2009

Läs mer

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför

INFORMATIONSBLAD! LERK. Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför LERK Lilla Edets Ridklubb är en klubb som håller till i Göta strax utanför Lilla Edet. Vi har funnits sedan 1981 och har ridskoleverksamhet samt anordnar tävlingar från klubb nivå upp till nationell nivå.

Läs mer

JULLOVSAKTIVITETER. 23/12 Julklappshoppning. 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul

JULLOVSAKTIVITETER. 23/12 Julklappshoppning. 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul JULLOVSAKTIVITETER 23/12 Julklappshoppning 24/12 Julafton med Julaftonsmorgon i stallet 25/12 Juldagen 26/12 Annandag jul 27/12 Hyr din favorithäst 28/12 Hoppkurs 29/12 Hoppkurs 30/12 Söndag Uteritt 31/12

Läs mer

Här hittar du våra sommarkurser. Följande allmänna regler gäller för alla kurser: Anmälan är bindande. Vid uppvisande av läkar eller veterinärintyg

Här hittar du våra sommarkurser. Följande allmänna regler gäller för alla kurser: Anmälan är bindande. Vid uppvisande av läkar eller veterinärintyg Här hittar du våra sommarkurser. Följande allmänna regler gäller för alla kurser: Anmälan är bindande. Vid uppvisande av läkar eller veterinärintyg betalas halva avgiften åter. Du måste vara medlem i Hark

Läs mer

Leksands Ridklubb. Att vara medlem i LRK

Leksands Ridklubb. Att vara medlem i LRK Leksands Ridklubb Att vara medlem i LRK Innehållsförteckning 1 Inledning 1 2 Förmåner 1 2.1 Medlemstidningen Häst & Ryttare 1 2.2 Olycksfallsförsäkring 1 2.3 Delta i aktiviteter 1 2.4 Nyttja anläggningen

Läs mer

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE HÖSTEN 15 - VÅREN 16 Sundby Ridklubbs ridskola för barn och ungdom med Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning Du är alltid välkommen till vår ridskola

Läs mer

Påsklovsaktiviteter vecka 14

Påsklovsaktiviteter vecka 14 Påsklovsaktiviteter vecka 14 29/3 Långfredag WE träning för UA kl 12.30 o 13.30 Pris: 80 kr Cickis extra träning kl 11.00 Miniknattar o Knattar kl 9.15 o 13.00 Pris: 350 kr Pris: 240 kr 30/3 Påskafton

Läs mer

Samuel Bergs debutant tävling i Hällefors.

Samuel Bergs debutant tävling i Hällefors. Samuel Bergs debutant tävling i Hällefors. Ett stort Grattis till Anita Kronberg Kopparberg, Göran Linnman Kopparberg, Jan Putte Frisk Kopparberg, Lennart Persson Glanshammar, Tommy Hagstedt Fliseryd och

Läs mer

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november Täby Ryttarsällskap Välkomna till lag-sm i ponnydressyr 2017! Varmt välkommen till Täby Ryttarsällskap och årets lag-sm i dressyr för ponny den 2-5 november. Vi ser

Läs mer

Ridpriser för höstterminen 2015 med arbetsrabatt (900 kr) avdragen: 100% 90% 75%

Ridpriser för höstterminen 2015 med arbetsrabatt (900 kr) avdragen: 100% 90% 75% ! FAKTURA Välkommen till höstterminen. Lektionerna börjar måndag 10 augusti och sista lektionsdagen för terminen blir söndag 20 december. Inga lektioner under höstlov då är det andra aktiviteter istället.

Läs mer

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, Hässelby, Grundad

VRCSK Månadsbrev. Utgivare: Västerorts RC Sportklubb, Kyrkhamnsvägen 1, Hässelby, Grundad Medlemsavgift! Nu är det dags att förnya Ditt medlemskap. Se sista sidan. Det går bra att betala på plats på årsmötet också. Årsmöte söndagen 29 jan kl 15,Gamla Skolan På söndag kan du göra din röst hörd

Läs mer

Mamma Mu gungar. Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen.

Mamma Mu gungar. Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen. 1 Mamma Mu gungar Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen. Utom Mamma Mu. Mamma Mu smög iväg och hoppade över staketet.

Läs mer

Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K

Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K Kick-off för alla tävlingsintresserade på So.R.K 2019-02-09 Kick-off för alla tävlingsintresserade på Sork Dagens upplägg: Presentation av TSEK, tävlingsåret 2018 och kommande tävlingar 2019 Föreläsning

Läs mer

Årsmöte. Hej alla medlemmar! Söndagen den 6 mars kl i cafeterian. Vi bjuder på smörgåstårta!

Årsmöte. Hej alla medlemmar! Söndagen den 6 mars kl i cafeterian. Vi bjuder på smörgåstårta! Hej alla medlemmar! Nytt år och nya friska tag, vi håller för tillfället på att renovera lite i privatstallet, det har försvunnit 2 boxar där, men i gengäld får vi en duschspilta och en större sadelkammare,

Läs mer

Botkyrka Ridsällskap. Vårterminen Minneslista vårterminen 2015

Botkyrka Ridsällskap. Vårterminen Minneslista vårterminen 2015 Botkyrka Ridsällskap Vårterminen 2015 Botkyrka Ridsällskap vill med denna information hälsa alla elever tillbaka till en ny och spännande termin. Gruppridningen för vårterminen startar onsdag den 7 januari

Läs mer

Lyckåbrevet Nr

Lyckåbrevet Nr Lyckåbrevet Nr 1.2016 En informationsbroschyr från KLRK Ordförande har ordet Hjärtligt välkomna till en ny termin på KLRK hösten 2016! Alla är välkomna till oss på KLRK; nya och gamla medlemmar, nybörjare

Läs mer

Kongahälla Ridsällskap

Kongahälla Ridsällskap Kongahälla Ridsällskap Nyhetsbrev juni 2015 Terminen närmar sig med stormsteg sitt slut. Vi vill först av allt tacka alla våra fantastiska, lojala medlemmar för denna termin som inte riktigt blev som vi

Läs mer

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 2-2013

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 2-2013 VATNALILJAbladet För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 2-2013 Redaktionsspalten Vatnaliljabladet kommer ut med fyra nummer per år. Manusstopp är för nr 3-2013 nr 4-2013 8 september 1 december Om

Läs mer

Hej och välkomna till Vetlandaortens Ryttarförening och Vetlanda Ridsportcenter hösten 2018

Hej och välkomna till Vetlandaortens Ryttarförening och Vetlanda Ridsportcenter hösten 2018 US - Ungdomssektionen De hittar på massa roliga aktiviteter under hela året för alla barn och ungdomar. Kolla in deras del på anslagstavlan för att inte missa nåt! Redan nu har vi planerat in terminens

Läs mer

TEORIVECKA V.11 MÅNDAG 12 MARS

TEORIVECKA V.11 MÅNDAG 12 MARS TEORIVECKA V.11 Den 12-18 mars ersätts all ridundervisning med teori, det är alltså ingen ridning på din ordinarie tid mellan dessa datum. Under dessa dagar finns olika pass för olika nivåer och intressen.

Läs mer

Sommarläger och sommaraktiviteter 2017 Harplinge Ridklubb

Sommarläger och sommaraktiviteter 2017 Harplinge Ridklubb Sommarläger och sommaraktiviteter 2017 Harplinge Ridklubb På alla läger och aktiviteter gäller ett minimiantal för att det ska kunna genomföras. Trevlig sommar! 1-dagars Knatteläger 1 Torsdag 13/7. Knatteläger

Läs mer

Info för dig som vill tävla klubbtävling på Lomma Ridklubb

Info för dig som vill tävla klubbtävling på Lomma Ridklubb Tävlingskompendium Info för dig som vill tävla klubbtävling på Lomma Ridklubb 1. Anmälan Inför varje klubbtävling kommer det ut en så kallad proposition på hemsidan, den brukar också sättas upp på anslagstavlan

Läs mer

Botkyrka Ridsällskap. Vårterminen Minneslista Ridskoleaktiviteter vårterminen 2019

Botkyrka Ridsällskap. Vårterminen Minneslista Ridskoleaktiviteter vårterminen 2019 Botkyrka Ridsällskap Vårterminen 2019 Botkyrka Ridsällskap vill med denna information hälsa alla elever tillbaka till en ny och spännande termin. Gruppridningen för vårterminen startar Måndag den 7 januari

Läs mer

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening December 2013 Hej! Nu börjar höstterminen att närma sig sitt slut och förberedelser för jullovets aktiviteter och vårterminens ridning pågår för fullt. Dessutom lanseras

Läs mer

Pakethoppning. Anmälan via hemsidan Gå in på fliken Anslagstavlan - jullovsaktiviteter. Du kan även maila

Pakethoppning. Anmälan via hemsidan   Gå in på fliken Anslagstavlan - jullovsaktiviteter. Du kan även maila Pakethoppning Lördag den 23 december med samling kl 10.00 klasser/höjder: o 40 cm, bed. A (endast rättuppstående hinder) o 50 cm, bed. A o 60 cm, bed. A o 70 cm, bed A häst, bed A:0+A:0 ponny o 80 cm,

Läs mer

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE

SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE SUNDBY RIDSKOLA SUNDBY GÅRD 141 91 HUDDINGE VÅREN 14 Sundby Ridklubbs ridskola för barn och ungdom med Svenska Ridsportförbundets kvalitetsmärkning Du är alltid välkommen till vår ridskola o hästarna alla

Läs mer

Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-05-09

Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-05-09 Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-05-09 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare - Kaj väljs till justerare. 3. Mötesprotokollet godkändes 4. Senaste mötesprotokollet Häst och husesyn Ansvar

Läs mer

Theleborgs. Ordningsregler för. Theleborgs Ryttarsällskap

Theleborgs. Ordningsregler för. Theleborgs Ryttarsällskap Theleborgs Ryttarsällskap Ordningsregler för Theleborgs Ryttarsällskap För att underlätta samarbetet, förebygga olyckshändelser och bevara anläggningen i ett gott skick, har Theleborgs Ryttarsällskap tagit

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

Theleborgs. Ordningsregler för. För att underlätta samarbetet, förebygga. olyckshändelser och bevara anläggningen i ett gott

Theleborgs. Ordningsregler för. För att underlätta samarbetet, förebygga. olyckshändelser och bevara anläggningen i ett gott Theleborgs Ryttarsällskap Ordningsregler för Theleborgs Ryttarsällskap För att underlätta samarbetet, förebygga olyckshändelser och bevara anläggningen i ett gott skick, har Theleborgs Ryttarsällskap tagit

Läs mer

Hoppfunktionärer! Funktionär vid framhoppningen

Hoppfunktionärer! Funktionär vid framhoppningen Funktionär vid framhoppningen Hoppfunktionärer! Vi är väldigt glada för all hjälp! Vi är en ideell förening och är i stort behov av stöd. Den här lilla instruktionen är till hjälp för dig som är tävlingsfunktionär

Läs mer

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Nyhetsbrev Ryttarförening Februari 2013 Hej alla BäRFare! Nu har vårterminen dragit igång för fullt med den vanliga verksamheten men även med en hel del nya inslag! Ett säkert sätt att hålla sig uppdaterad

Läs mer

Gå fler läger och få 15% rabatt.

Gå fler läger och få 15% rabatt. Gå fler läger och få 15% rabatt. Yngre Ponnyryttare med mindre ridvana Nr 1. To 13/6 Fr 14/6 2 dag läger Ponny läger Nivå: Ponnyryttare med lite mindre ridvana! Nr 2. Må 17/6 Ti 18/6 2 dag läger Ponny

Läs mer

Till styrelsen för Lurbo Ridklubb och styrelsen för Uppsala Ridcenter

Till styrelsen för Lurbo Ridklubb och styrelsen för Uppsala Ridcenter Till styrelsen för Lurbo Ridklubb och styrelsen för Uppsala Ridcenter Inför klubbens årsmöte 2014 så motionerade jag om tillgänglighet till RC:s ridhus och avgifter för anläggningskortet. Hur blev det

Läs mer

NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE

NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE Terminsavslutning med miniatyrhästar Juni 2013 En alv vann årets maskeradtävling! Ordförande har ordet. Nu är det sommar och våra hästar ska också få semester

Läs mer

Tävlingen. Marie Helleday Ekwurtzel. Illustrerad av Lena Furberg

Tävlingen. Marie Helleday Ekwurtzel. Illustrerad av Lena Furberg Tävlingen Marie Helleday Ekwurtzel Illustrerad av Lena Furberg 1 EN HÄRLIG KÄNSLA Måste hästar bajsa så mycket? suckade Lilly. Hon skakade bort det långa, bruna håret ur ansiktet. Köp en guldfisk i stället,

Läs mer

Personspår. Enkla grunder av Mikael Wilmarsgård

Personspår. Enkla grunder av Mikael Wilmarsgård Personspår Enkla grunder av Mikael Wilmarsgård Vad är personspåret för hunden? Innan vi tränat hunden till något så kan vi konstatera att hunden har ett välutvecklat luktsinne. Om hunden inte hittar ett

Läs mer

Hej alla medlemmar! Här kommer del 2 av höstens föreningsbrev, vi han tyvärr inte få med allt i förra brevet.

Hej alla medlemmar! Här kommer del 2 av höstens föreningsbrev, vi han tyvärr inte få med allt i förra brevet. Hej alla medlemmar! Här kommer del 2 av höstens föreningsbrev, vi han tyvärr inte få med allt i förra brevet. Tack alla medlemmar för hjälpen med att sälja Lindvalls korvlåda, vi sålde totalt 169 lådor

Läs mer

FAKTURA. Ridpriser för vårterminen 2016 med arbetsrabatt (900 kr) avdragen: 100% 90% 75%

FAKTURA. Ridpriser för vårterminen 2016 med arbetsrabatt (900 kr) avdragen: 100% 90% 75% FAKTURA Ridpriser för vårterminen 2016 med arbetsrabatt (900 kr) avdragen: 100% 90% 75% Hästis 2.400 kr Junior 3.360 kr 3.024 kr 2.520 kr Senior 4.200 kr 3.780 kr 3.150 kr Special grupp 4.800 kr = måndag

Läs mer

Mynta och de mystiska stölderna

Mynta och de mystiska stölderna SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Mynta ska på läger med sitt fotbollslag över helgen. Under lägret börjar det hända mystiska saker. Siris surfplatta försvinner, nästa dag är Eriks dator borta

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Johanna Stjärnqvist: Tävlingsdag på Ribersborg 16/5-2015 Jag tänkte berätta om en tävlingsdag på Ribban. Först vaknar jag av att min väckarklocka

Läs mer

Talangsatsingen. Det kommer även anordnas två teoritillfällen under terminens gång. Ett med fokus på kost och träning samt ett om mentalträning.

Talangsatsingen. Det kommer även anordnas två teoritillfällen under terminens gång. Ett med fokus på kost och träning samt ett om mentalträning. Talangsatsingen Nu är det dags för talangsatsningen att dra igång igen! Tack vare Idrottslyftet kommer LFK kunna fortsätta med talangsatsningen även i år. Detta innebär att vi kan ge våra medlemmar under

Läs mer

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. Ridskolestart:

VÅRTERMINEN 2016 VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH TROGNA ELEVER. Ridskolestart: VÄLKOMMEN TILL EN NY RIDTERMIN PÅ JUTAGÅRDENS RIDSKOLA HÄLSAS BÅDE NYA OCH "TROGNA" ELEVER. VÅRTERMINEN 2016 Ridskolestart: Måndagsgrupper v.2 11 januari Tisdagsgrupper v.2 12 januari Onsdagsgrupper v.2

Läs mer

Funktionärsinformation för lokal och regional hopptävling 8-9 september 2012

Funktionärsinformation för lokal och regional hopptävling 8-9 september 2012 Funktionärsinformation för lokal och regional hopptävling 8-9 september 2012 Hej alla funktionärer! På följande sidor hittar ni info om vad som gäller under tävlingshelgen. För att tävlingen ska flyta

Läs mer

Informationsträff 30 augusti 2018

Informationsträff 30 augusti 2018 Välkomna till TRS! Informationsträff 30 augusti 2018 LITE KORT OM FÖRENINGEN Information från TUSS Ordningsregler Den ideella insatsen Vår vision TRS är en välkomnande förening med hög kvalitet på personal,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2018 STYRELSENS SAMMANSÄTTNING Ordförande Rebecca Olofsson Vice ordförande Martina Björkman Kassör Cecilia Rosenqvist Sekreterare Carolina Suomenniemi Ordinarie ledamöter Sofia Lindqvist-Lacinai

Läs mer