Halvklass: A: 1-20 på klasslistan, B: på klasslistan. Tiogrupper (för genomgångar): 1-10, 11-20, 21-30, 31 40, på klasslistan.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Halvklass: A: 1-20 på klasslistan, B: på klasslistan. Tiogrupper (för genomgångar): 1-10, 11-20, 21-30, 31 40, på klasslistan."

Transkript

1 Grupper: Grupper: OBS: om du kommit in i klassen senare, fyll den plats som den student som lämnat klassen, innehaft. Detta tills ny klasslista kommer och du fått din alfabetiska plats. Vi håller oss till den klasslista som hänger ovanför facken. Trött på att möta samma gruppmedlemmar? Tyvärr, vi kommer att behålla samma grupper under kursen, eftersom det blir för rörigt annars, så här i starten där nya klassmedlemmar kan komma in. Halvklass: A: 1-20 på klasslistan, B: på klasslistan. Tiogrupper (för genomgångar): 1-10, 11-20, 21-30, 31 40, på klasslistan. Instruktioner: Artiklarnas längd: RUG, intervjuerna, samt Pol art: tecken Minigräv: 5000 tecken Artikel om Reportrar utan gränser (RUG). Se det som en artikel som bygger på en presskonferens. Du beskriver vad föreningen berättar om sitt arbete och om siutationen för journalister ute i världen, men du behöver bara nämna något kort om det. Du gör först och främst en artikel med en vinkel. Råd: Oftast är det bäst att starta med det konkreta och sedan göra det allmänt. Tänk på att (minst) en berättelse, ett konkret exempel ska finnas med. Har du mer än sju pratminus, eller mindre än tre? Tänk efter. Intervju med journalist om etik och yrkesroll. Boka intervjuperson så snart som möjligt! Du ska intervjua en journalist om etik, utifrån personens egna erfarenheter och egna analys av dessa. Du väljer en journalist du är nyfiken på och tar reda på vad du kan innan, (försök hitta intressanta exempel från IP att utgå från) Du måste ha minst en berättelse i din text. Vi diskuterar tillsammans ditt ämne, så att du har en klar vinkel. Vill du diskutera en idé i förväg, kan du maila, jag ska försöka hinna svara. Råd: artikeln handlar inte om dig, utan om IP. Din roll är att hjälpa IP berätta. Det är intressantast att höra IP beskriva egna upplevelser. Placera alltså inte IP I rollen av expert om etik i allmänhet, utan be om hennes/hans erfarenheter och avgörande ögonblick. Fokus i ditt intervjuande ligger på dessa områden: - Att hitta fokus i intervjun, en vinkel - Att planera intervjun och frågorna - Att arbeta med berättelsefrågor (IP:s egna upplevelser) citatfrågor (dvs åsikter, känslor osv) och researchfrågor (faktauppgifter som normalt vävs in i din text) - Att ställa följdfrågor tills du förstår. Du redovisar intervjun så här:

2 Utskrift: Du skriver din intervju som fråga svar och väljer en bit som du vill diskutera, som var problematisk eller som du behöver hjälp att tolka. Skriv som intervjun fortskred. Max en A 4:a. Till dessa kommer att du ska fundera över din intervju. Du skriver vad du ville veta vad du själv lärde dig och vad du efteråt inser att du inte fick reda på samt en analys av varför. Max en halv A4. Skriv också en artikel som bygger på intervjun, eller snarare en start på en artikel för en dagstidning (Max 1 A:4a med ingress) Sammanlagt lämnar du alltså in max 3st A4, med utskrift, analys och artikel(start), 1,5 radavstånd. Inför redovisningen: du läser alla intervjuer, analyser och artiklar från din grupp. Du har särskilt ansvar för att läsa arbetet som gjorts av klasskamraten som står efter dig på gruppindelningen Intervjua klasskamrat (parvis, närmast dig på klasslistan): 1 och 2, intervjuar varandra, 3 och 4, 5 och 6 gör likadant, osv. Skriv porträtt Artikeln ska ha rubrik, ingress och brödtext, lagom med citat och egen text och den ska berätta om IP så att övriga i klassen, samt lärare, får en bild av personen. Vi vill veta berättelserna som formar personen och särskilt personens val att bli journalist. Max 3000 tecken 2 A4. Lägg i Pias fack, upptryckt, ej dubbelsidigt, ej sammanfäst, Instruktioner för kommunartikeln delas ut av Britt Marie Citron. Instruktioner för politisk artikel delas ut av Nils Funcke Minigräv: Du har nu kunskaper om beslutsfattande på kommunal och statlig nivå och du har läst: Nyheter, makt, integration, som visar hur lätt bilden av verkligheten snedvrids, vad gäller klass, kön och mångfald. Du ska använda dessa kunskaper och göra ett eget kort reportage. - Du får gärna fortsätta med den fråga du skrev din politiska artikel eller din kommunartikel om och skriva om den med andra IP eller andra fakta eller perspektiv som berör kön, klass eller mångfald. Detta om ditt omarbetande ger en annan bild av verkligheten. - Du kan på samma sätt ta en artikel från en tidning (eller ett inslag eller program) som du tycker är snedvridet, eller ofullständigt och göra om det, med ny research, intervjua nya IP och ge nytt perspektiv. - Du kan välja att istället för att göra om en beskrivning, berätta något nytt om verkligheten, som du menar inte beskrivits (i alla fall inte nog). Vad är det som inte berättas i pressen om verkligheten. Litteraturseminarium. Du har nu läst texter som alla krävt skicklighet av reportern. I övrigt är de alla olika. Du ska skriva en journalistisk text, om dessa, som skulle kunna publiceras av t ex Scoop eller i Journalisten. (Om du känner dig osäker på formen, läs tidningen / tidskriften så du får en bild.) Du ska skriva så att en läsare som inte läst texterna, ska förstå vad du talar om. Det fnns två möjligheter.

3 Det ena är en diskussion kring dessa texter, som handlar om hur de är skrivna. Alla bygger ju på reporterns egna omfattande research. Men hur behandlar reportrarna researchen, för att de inte ska bli en faktaredovisning. Beskriv, jämför för - och nackdelar till de olika valen, ge förklaringar till reporterns val av skrivsätt. Du får gärna diskutera vilken lösning du finner bäst och ur vilket perspektiv. Men inte förrän du beskrivit hur de ser ut. Och tala gärna om hur ett alternativ skulle kunna se ut. Den andra möjligheten är att skriva om researchen i sig. Hur har de olika reportrarna gått till väga för att hitta information, varför gjorde de så, vilket blev resultatet (fördelar och nackdelar). Hur bedömer man research omfattning, smart metod, fara vid inhämtandet, hur mycket någon annan vill hålla informationen hemlig,osv. Inför kortpraktiken Under två veckor ska ni ut på den så kallade kortpraktiken. Det är meningen att ni ska åka ut till lokal- och regiontidningar utanför storstadsregionerna. Det har visat sig att storstadstidningarna inte går att sätta sig in i på så begränsad tid som står till förfogande, därför vill vi begränsa besöken till lokal- och regiontidningar. Det har även visat sig att lagom antal studenter på en lite större tidning är två. På de minsta tidningarna kan man med fördel vara ensam. Det är meningen att ni ska delta i tidningens dagliga arbete efter bästa förmåga, göra så mycket jobb det går. Ni ska även fundera över tidningen och dess arbete. JMK betalar inte någonting för resan, och även bostad får ni stå för själva. Förberedelserna för veckorna får ni sköta själva. Ring tidningarna för att få plats. Skriv upp på listan över facken om ni får napp, så att inte alla ringer alla tidningar. Och skriv även upp om ni får negativt besked! OBS de som av speciell anledning måste stanna i Stockholm, får en dryg vecka på sig att boka någon av de platser som finns här. Speciell anledning är tex småbarn som annars saknar omhändertagande eller medicinsk behandling som ej kan avbrytas. Anmäl till Pia: pact@jmk.su.se Fråga om ni kan få tidningen hemsänd till er en tid innan besöket, för att ni ska kunna bekanta er med tidningen i förväg.

4 Skriv upp ditt namn, vilken tidning du fått napp på, samt namn och adress (OBS postadress) på kontaktpersonen på tidningen. Maila till mig. Jag kommer senare att skriva ett brev till dessa för att tala om vad JMK förväntar sig av kortpraktiken Seminarium Redaktionsstudien avslutas med ett seminarium. I fyra grupper ska ni diskutera varandras erfarenheter. (Separat schema kommer till efterkomande kurs). Under besöket på tidningarna ska du förutom att deltaga i det dagliga arbetet ta reda på hur redaktionen fungerar. T ex: - tidningens historia och traditioner. Vilka är ägarförhållandena och vilken politisk inriktning har tidningen? Hur ser mediesituationen ut på orten, vilka konkurrenter finns det? Vilka andra tidningar och medier samarbetar man eventuellt med? Hur ser tidningen på sina läsare, vet man vilka som läser tidningen (socialgrupp, geografisk förankring etc)? Finns det några läsarundersökningar? - hur är redaktionen uppbyggd? Beskriv de olika funktionerna på redaktionen, vem gör vad och hur? Följ en dag från morgonmöte till pressläggning av sista upplagan. - hur sker nyhetsvärderingen? Vem/vilka/vad avgör vad som ska bli en nyhet? Kommer de flesta nyheter till genom initiativ från redaktionen eller genom initiativ utifrån i form av till exempel pressmeddelanden och tips? Hur tas idéer från medarbetare emot? - etisk diskussion på redaktionen? Vilka regler har tidningen för t ex namnpublicering i kriminaljournalistiken? Förekommer det textreklam i tidningen? - arbetar redaktionen med jämställdhets- och mångfaldsfrågor? Och i så fall hur? Hur ser redaktionen ut? - vad upplever redaktionen som de främsta hindren för att göra en bättre journalistik? Hur är det t ex med arbetsbelastningen på reportrar, redigerare och arbetsledare?finns det specialreportrar? Hur självständigt arbetar de? Hur fungerar fotot? Tar reportrarna bilder själva? Vad skiljer arbetet på en lokalredaktion från arbetet på centralredaktionen? - hur använder man sig av nätet? Till vad? Egna webb-sidor? Hur ser nätversionen ut? Hur mycket läggs ut? - i hur stor utsträckning köper man in material som produceras av någon annan som t ex TT och TT-Spectra? För vilken typ av material? Arbetar man med flerkanalspublicering? (dvs gemensam produktion för olika medier som press, webb, radio och TV) Om så hur fungerar det? Hur går diskussionen på redaktionen kring detta? - hur ser ägarförhållandena ut? Är ägarna aktiva eller passiva? Är det bra eller dåligt? Hur är tidningens ekonomi? Vilka är de största inkomstkällorna - annonser, prenumerationer, presstöd etc? Vilka är de största utgifterna? Hur används vinsten eller hur klarar man av förlusten?hur arbetar annonsavdelningen? Hur viktiga är annonserna för tidningen? Finns det något samspel mellan annonsavdelning och redaktion? Satsar

5 tidningen på andra medier, t ex på tidningar på andra orter, reklamradio eller TV på egna orten? Har tidningsföretaget intressen i andra branscher? Dessa frågor är bara en utgångspunkt för ert arbete. Ni behöver inte svara på alla frågor, och alla kanske inte går att finna uttömmande svar på. Dessutom finns det säkert andra frågor som är viktiga att ta med. Det bedömer ni själva när ni är ute på tidningarna. Ni tar själva upp en discussion om det som ni tycker är intressant på redaktionen. Skicka också ett exempel på ett jobb ni gjort själva under de två veckorna. Ta inte i första hand det bästa, utan ett exempel som det finns något att diskutera runt. Där ni stött på något värt att diskutera. Här är några av de tidningar som tagit emot praktikanter de senaste åren (obs betyder inte att de gör så igen, men kan vara värt testa): Södra sidan, Nynäshamnsposten, Enköpingsposten, Gotlands Tidningar, Skånska Dagbladet i Ystad, UNT (2 st) (Länstidningen (2 st), Piteå-Tidningen, Bärgslagsbladet, Dagens Samhälle, Gävle Nyhetsbyrå, Arbetarbladet, Lysekilsposten, Smålandsposten, Alingsås Tidning, Jönköpings posten, Landskronaposten, Skånska Dagbladet i Eslöv, Nerikes Allehanda, Västerbottens kuriren, Falukuriren, Trelleborgs Allehanda, Skånska Dagbladet, Stockholms Fria tidning, Södermanlands Nyheter, Sigtuna Bygden, GP Angeredsredaktionen, Vestmanlands Läns Tidning, Nya Wermlandstidningen, Oskarshamnstidningen, Sesam, Östra Småland, Mariestadstidningen, Västerbottens kuriren, Norköpings tidningar, Öviks allehanda, UNT, Ögö korren, Södermanlands Nyheter, Skånska dagbladet, Lidingö tidning, Norrköpings tidningar, Folket eskilstuna, Linköpings tidning, Nya Wermlandstidningen, Nynäshamnsposten, Borlänge tidning, Norrbottenskuriren, City, Hallands nyheter, Gefle Dagblad, Gotlands tidningar, Kristianstadsbladet, Nerikes allehanda, / Pia Moorhead Törnberg

Medieexponering per källa

Medieexponering per källa Medieexponering per källa Bevakningsprofiler Vårdförbundet 01.03.2012-31.03.2012 Källa Vårdförbundet Totalt Vårdfokus 62 62 Vårdförbundet 22 22 Dagens Medicin 14 14 Landskrona Posten 13 13 Helsingborgs

Läs mer

Media Monitor Report April 2012

Media Monitor Report April 2012 Utskriftsdatum: 2012-05-01 Arkivet för Ufo-Forskning Media Monitor Report April 2012 Innehållsförteckning Rubrik Sida Media Monitor Report 2 Statistik per medietyp - Table 3 Statistik per medietyp - Grafisk

Läs mer

Media Monitor Report Maj 2012

Media Monitor Report Maj 2012 Utskriftsdatum: 2012-06-01 Arkivet för Ufo-Forskning Media Monitor Report Maj 2012 Innehållsförteckning Rubrik Sida Media Monitor Report 2 Statistik per medietyp - Table 3 Statistik per medietyp - Grafisk

Läs mer

Bilaga 4. Taltidningen 2.0 Införandeplan

Bilaga 4. Taltidningen 2.0 Införandeplan Bilaga 4 Taltidningen 2.0 Införandeplan GENOMFÖRANDE I tidplanen för teknikskifte finns information om tidningarnas prenumerantantal och information om antalet utgåvor. VECKA DÅ NYTT PRODUKTIONSSÄTT BÖRJAR

Läs mer

Medieexponering per källa

Medieexponering per källa Medieexponering per källa Bevakningsprofiler Vårdförbundet 01.03.2013-31.03.2013 Källa 03/13 Totalt Vårdfokus 46 46 Vårdförbundet 18 18 Tidningarnas Telegrambyrå 16 16 Skånska Dagbladet 16 16 Skånska Dagbladet

Läs mer

Medieexponering per källa

Medieexponering per källa Medieexponering per källa Bevakningsprofiler Vårdförbundet 01.02.2013-28.02.2013 Källa 02/13 Totalt Vårdfokus 36 36 Vårdförbundet 18 18 Dagens Medicin 14 14 Dagens Medicin 13 13 Landskrona Posten 12 12

Läs mer

Newsline Link och Newsline Arkiv. Landsorts- och storstadspress. Sida 1 av 5. Källista per region 2012. Avesta tidning Dalabygden

Newsline Link och Newsline Arkiv. Landsorts- och storstadspress. Sida 1 av 5. Källista per region 2012. Avesta tidning Dalabygden Newsline Link och Newsline Arkiv Landsorts- och storstadspress Källista per region 2012 Tidning Blekinge Läns Tidning Blekinge Posten Sydöstran Region Avesta tidning Dalabygden Dala-Demokraten Daladirekt.com

Läs mer

http://issuu.com/brunmediaproduktionab/docs/buss_pa 03_2014?e=4227670/7146568

http://issuu.com/brunmediaproduktionab/docs/buss_pa 03_2014?e=4227670/7146568 Landsbygdsriksdagen länkar Inför Landsbygdsriksdagen http://issuu.com/brunmediaproduktionab/docs/buss_pa 03_2014?e=4227670/7146568 http://gastriklandstidning.se/2014/03/det-ar-nu-vi-ska-fa-ihop-allt-vi-arbetat-for/

Läs mer

Media Monitor Report Mars 2012

Media Monitor Report Mars 2012 Utskriftsdatum: 2012-04-01 Arkivet för Ufo-Forskning Media Monitor Report Mars 2012 Innehållsförteckning Rubrik Sida Media Monitor Report 2 Statistik per medietyp - Table 3 Statistik per medietyp - Grafisk

Läs mer

Medieexponering per källa

Medieexponering per källa Medieexponering per källa Bevakningsprofiler Vårdförbundet 01.06.2013-31.08.2013 Källa Vårdförbundet Totalt Vårdfokus 70 70 Vårdförbundet 34 34 Tidningarnas Telegrambyrå 31 31 TV4 29 29 Upsala Nya Tidning

Läs mer

Lyssna på din dagstidning!

Lyssna på din dagstidning! Lyssna på din dagstidning! Taltidningsnämnden informerar om taltidningar för dig med läshinder. vad ÄR en taltidning? Med en taltidning kan du lyssna på din dagstidning i stället för att läsa den precis

Läs mer

Dramaten& Women in Science 2013. Sammanställning av Dramaten& Women in Sciences medieexponering

Dramaten& Women in Science 2013. Sammanställning av Dramaten& Women in Sciences medieexponering Dramaten& Women in Science 2013 Sammanställning av Dramaten& Women in Sciences medieexponering Medieexponering annonsvärde Q1/13 Q2/13 Q3/13 Q4/13 Q1/14 Totalt Utvalda artiklar 0 1639414 278943 1200 0

Läs mer

Media Monitor Report Februari 2012

Media Monitor Report Februari 2012 Utskriftsdatum: 2012-03-01 Arkivet för Ufo-Forskning Media Monitor Report Februari 2012 Innehållsförteckning Rubrik Sida Media Monitor Report 2 Statistik per medietyp - Table 3 Statistik per medietyp -

Läs mer

HANDBOK OM KONTAKTER MED MASSMEDIA

HANDBOK OM KONTAKTER MED MASSMEDIA HANDBOK OM KONTAKTER MED MASSMEDIA Augusti 2008 INNEHÅLL Innehåll sid 2 Förord sid 3 Massmedia sid 4 Arbetssätt sid 5 Nyhetsval sid 5 Kontakter, när, hur och vem sid 6 Några praktiska tips sid 7 2 Förord

Läs mer

NyföretagarCentrum Hur syns vi i medierna?

NyföretagarCentrum Hur syns vi i medierna? NyföretagarCentrum Hur syns vi i medierna? Uppdaterad i maj 2011 Massmedier och NyföretagarCentrum Mångfald av medier Ingångar till medier Kontaktvägar till medier Personlig kontakt viktigast Pressmeddelande

Läs mer

Medieexponering per källa

Medieexponering per källa Medieexponering per källa Bevakningsprofiler Vårdförbundet 01.05.2013-31.05.2013 Källa 05/13 Totalt Vårdfokus 23 23 Dagens Medicin 17 17 Dagens Medicin 15 15 Sundsvalls Tidning 11 11 Dagens sjuksköterska

Läs mer

Medieexponering per källa

Medieexponering per källa Medieexponering per källa Bevakningsprofiler Vårdförbundet 01.01.2014-31.03.2014 Källa 01/14 02/14 03/14 Totalt Vårdfokus 31 32 31 94 Vårdförbundet 12 15 17 44 Dagens Medicin 6 12 9 27 Falu Kuriren 12

Läs mer

Medieriktlinjer. Luleå kommun

Medieriktlinjer. Luleå kommun Medieriktlinjer Luleå kommun 1 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd Giltighetstid Riktlinje Medieriktlinjer 2012-09-24 Löpande Dokumentansvarig Senast reviderad Beslutsinstans Dokument gäller för Kommunikationschef

Läs mer

TS 2011 Dagspress Förändring

TS 2011 Dagspress Förändring TS 2011 Dagspress 2011 2010 Förändring Aktuellt i Politiken 8300 8900-6,7% Arbetaren 2700 3200-15,6% Broderskap 1600 1600 0,0% Dagen 16600 17400-4,6% Dagens ETC 1700 2300-26,1% Dagens Industri 103100 101700

Läs mer

Handledning för presskommunikation

Handledning för presskommunikation Handledning för presskommunikation INLEDNING Du har säkert hört den gamla klyschan syns du inte så finns du inte. Det är givetvis ett lite tillspetsat budskap, men faktum är att det ligger ganska mycket

Läs mer

Media Monitor Report December 2011

Media Monitor Report December 2011 Utskriftsdatum: 2012-01-01 Arkivet för Ufo-Forskning Media Monitor Report December 2011 Innehållsförteckning Rubrik Sida Media Monitor Report 2 Statistik per medietyp - Table 3 Statistik per medietyp -

Läs mer

Media Monitor Report Januari 2012

Media Monitor Report Januari 2012 Utskriftsdatum: 2012-02-01 Arkivet för Ufo-Forskning Media Monitor Report Januari 2012 Innehållsförteckning Rubrik Sida Media Monitor Report 2 Statistik per medietyp - Table 3 Statistik per medietyp -

Läs mer

Utvärdering. PR-värde Uddevalla Solid Sound 2014/2015

Utvärdering. PR-värde Uddevalla Solid Sound 2014/2015 Utvärdering PR-värde Uddevalla Solid Sound 04/05 PR-värde: Från oktober 04 till och med juni 05 har Welcom arbetat aktivt med PR och kommunikation för Uddevalla Solid Sound. Under denna period har det

Läs mer

Värvningskampanj november 2008

Värvningskampanj november 2008 Värvningskampanj november 2008 Värvningskampanj: Ett lugnande besked från oss på Unionen. Just nu bjuder omvärlden på minst sagt stor dramatik. Dagstidningarna pryds av svarta rubriker och pilar i nedåtgående

Läs mer

SM-veckan Umeå 2014. Medierapport 2013.12.16-2014.02.16. Sid 1 Statistikrapport

SM-veckan Umeå 2014. Medierapport 2013.12.16-2014.02.16. Sid 1 Statistikrapport SM-veckan Umeå 2014 Medierapport 2013.12.16-2014.02.16 Sid 1 Statistikrapport Index Denna statistikrapport återger mediegenomslaget för SM-veckan i Umeå under perioden vecka 51 t.o.m. vecka 7 2014. (16

Läs mer

LÄN/OMRÅDE TIDNING LÄNK/EMAIL

LÄN/OMRÅDE TIDNING LÄNK/EMAIL LÄN/OMRÅDE TIDNING LÄNK/EMAIL Blekinge Blekinge Blekinge Blekinge Blekinge länstidning Blekingeposten BLT Sydöstran http://www.bltsydostran.se/opinion/insandare-tillblt(2868199).gm http://www.blekingeposten.se/cutenote/register.p

Läs mer

Tidningen NSD och papperstidningens framtid

Tidningen NSD och papperstidningens framtid Stephanie Marklund, Maja Kuoppala och Graça Barata 13 januari 2016 Tidningen NSD och papperstidningens framtid Tidningen NSD håller till i Mediahuset tillsammans med bland annat Kuriren och 24 Norrbotten.

Läs mer

INFÖR NATIONELLA PROVEN I SVENSKA. Olika typer av texter

INFÖR NATIONELLA PROVEN I SVENSKA. Olika typer av texter INFÖR NATIONELLA PROVEN I SVENSKA Olika typer av texter Brev Brev är en personligt skriven text till en bestämd mottagare; privat eller mer formell. Brev innehåller alltid datum, inledande hälsningsfras

Läs mer

Pressguide - mötet med pressen

Pressguide - mötet med pressen Pressguide - mötet med pressen Varför PR? Att arbeta med PR är både kostnads- och tidseffektivt. När PR fungerar som bäst inspirerar den människor att börja prata med varandra på ett positivt sätt om oss.

Läs mer

SM-veckan Sundsvall 2015

SM-veckan Sundsvall 2015 SM-veckan Sundsvall 2015 Medierapport 2015.06.01-2015.08.02 Sid 1 Statistikrapport Index Denna statistikrapport återger mediegenomslaget för SM-veckan i Sundsvall under perioden 2015.06.01-2015.08.02.

Läs mer

Agenda. Del 2 Jämförelse mellan festivalerna Nyckeltal Mediekanal Tendens

Agenda. Del 2 Jämförelse mellan festivalerna Nyckeltal Mediekanal Tendens Lunds kommun 2010 Agenda Del 1 Fem festivaler har granskats kvalitativt under år 2010 Lunds humorfestival LitteraLund Lund International Choral Festival Bibu Fantastisk Filmfestival Vad har vi tittat på?

Läs mer

tidningsveckan 2011 Samlade kopieringsunderlag

tidningsveckan 2011 Samlade kopieringsunderlag Samlade kopieringsunderlag tidningsveckan 2011 Här finner du de samlade kopieringsunderlagen till Lärarmaterial Tidningsveckan 2011 Tema nyheter. Alla kopieringsunderlag är fria att kopiera och sprida

Läs mer

LOKALAMBASSADÖRER OSPRIDD SANNING

LOKALAMBASSADÖRER OSPRIDD SANNING WEBBINAR LOKALAMBASSADÖRER OSPRIDD SANNING 24 JANUARI 2019 ospriddsanning.se ospriddsanning.se Syftet är att uppmärksamma beslutsfattare på vilka behov kvinnor med spridd bröstcancer har och säkerställa

Läs mer

Kursplan för Journalistik! - radio, webb och reportage

Kursplan för Journalistik! - radio, webb och reportage 2018-2019 Kursplan för Journalistik! - radio, webb och reportage Därför finns vi! Några av folkbildningens mål är att skapa möjligheter för människor att påverka sin livssituation, skapa engagemang för

Läs mer

Räckvidder print digitalt & dubbelläsning Mittmedia

Räckvidder print digitalt & dubbelläsning Mittmedia DAGSPRESSEN IDAG DAGSPRESSENS NU Det syns som om svenska nyhetsmedier befinner sig i vad som skulle kunna anses vara en perfekt storm. Det är som om det blåser samtidigt från åtminstone tre håll. Å ena

Läs mer

Tentamen Journalistikens grunder

Tentamen Journalistikens grunder Avdelningen för medie- och kommunikationsvetenskap Kurs: Journalistikens grunder, Kurskod: JO007G Skriftlig examination: Tentamen 141002, Omtentamen 141029 Kursansvarig: Lottie Jangdal Hjälpmedel: Inga

Läs mer

Ne N wsmachine Medieanalys Nacka kommun Februari April 2011

Ne N wsmachine Medieanalys Nacka kommun Februari April 2011 NewsMachine Medieanalys Nacka kommun Februari April 2011 Rapport av Mediestatistik Period: 2011-02-01 till 2011-04-30 Vi kan se tydliga toppar i rapporteringen vecka 6 och vecka 10 och en mindre topp vid

Läs mer

Stoppa pressarna. - Om tidningen och nyhetsartikeln. I detta arbetsområde ska du utveckla din förmåga att: Dagstidningen

Stoppa pressarna. - Om tidningen och nyhetsartikeln. I detta arbetsområde ska du utveckla din förmåga att: Dagstidningen Stoppa pressarna - Om tidningen och nyhetsartikeln I detta arbetsområde ska du utveckla din förmåga att: - läsa och analysera texter för olika syften Du läser en typisk nyhetsartikel som är uppbyggd med

Läs mer

MTM, Myndigheten för tillgängliga medier

MTM, Myndigheten för tillgängliga medier MTM, Myndigheten för tillgängliga medier Rapport: Uppsagda prenumeranter November 2017, Markör Marknad och Kommunikation AB Uppdrag: Beställare: Kontaktperson uppdragsgivare: Projektledare Markör: Undersökning

Läs mer

Dagspress. 01. Stockholm/Södertälje. 02. Norrtälje. TS-upplaga Förändring Abonnerade exemplar. Medietitel. Utg /v Sålda

Dagspress. 01. Stockholm/Södertälje. 02. Norrtälje. TS-upplaga Förändring Abonnerade exemplar. Medietitel. Utg /v Sålda helåret 2018 (obligatorisk period) och 2018 grad 2017 Ex % Fullt bet Rabatt 01. Stockholm/Södertälje Aktuellt i Politiken 1 8 000 88% 8100-100 -1,2 6 300 900 800 Arbetaren 2 2 200 91% 2200 0 0,0 2 000

Läs mer

Justerat den 18 juni 2019

Justerat den 18 juni 2019 Dnr 19/00608 PROTOKOLL vid sammanträde onsdagen den 12 juni 2019 klockan 10.00 13.30 Myndigheten för press, radio och tv:s lokaler, Arenavägen 55, 121 25 Stockholm-Globen Justerat den 18 juni 2019 1 Närvarande

Läs mer

Svenska 9a v 38 49, hösten 2012 (Jane) Olika texttyper

Svenska 9a v 38 49, hösten 2012 (Jane) Olika texttyper Svenska 9a v 38 49, hösten 2012 (Jane) Olika texttyper I detta arbetsområde fokuserar vi på media och dess makt i samhället. Eleven ska lära sig ett kritiskt förhållningssätt till det som skrivs samt förstå

Läs mer

UPPLAGE- OCH RÄCKVIDDSUTVECKLING 2005-2014. Källa: TS Mediefakta och ORVESTO Konsument Helår

UPPLAGE- OCH RÄCKVIDDSUTVECKLING 2005-2014. Källa: TS Mediefakta och ORVESTO Konsument Helår UPPLAGE- OCH RÄCKVIDDSUTVECKLING 2005-2014 Källa: TS Mediefakta och ORVESTO Konsument Helår 100% Östersund 4 Wheel Drive Aktiespararen Aktiv Träning Alingsås Tidning/ Elfsborgs Läns Tidning AlingsåsKuriren

Läs mer

Nothing but the truth

Nothing but the truth Nothing but the truth I avsnittet Nothing but the truth visas hur nyheter väljs ut och vinklas. Många vill föra fram sina budskap, paketerade som nyheter. Hur mycket av det media återger är färgat av journalisternas

Läs mer

Tentamen Introduktion till journalistik

Tentamen Introduktion till journalistik Avdelningen för medie- och kommunikationsvetenskap Kurs: Introduktion till journalistik. Kurskod: JO065G Hjälpmedel: Inga Skrivtid: 3 timmar Antal frågor: 24 Max antal poäng: 50p Betygsmall: A: 45 50 B:

Läs mer

Kursplan Journalistik! - radio, webb och reportage

Kursplan Journalistik! - radio, webb och reportage 2019-2020 Kursplan Journalistik! - radio, webb och reportage Därför finns vi Några av folkbildningens mål är att skapa möjligheter för människor att påverka sin livssituation, skapa engagemang för samhällsutveckling

Läs mer

Hur skriver jag ett pressmeddelande? Vad bör jag tänka på för att få media att intresseras sig för vad jag har att säga?

Hur skriver jag ett pressmeddelande? Vad bör jag tänka på för att få media att intresseras sig för vad jag har att säga? Hur skriver jag ett pressmeddelande? Vad bör jag tänka på för att få media att intresseras sig för vad jag har att säga? 1. Vem, vad, när, hur, var och varför? Besvara de vanliga journalistiska frågorna

Läs mer

BESLUT Presstödsnämnden beslutar att distributionsstöd under 2018 får förmedlas av de distributionsföretag som anges under punkt 1.

BESLUT Presstödsnämnden beslutar att distributionsstöd under 2018 får förmedlas av de distributionsföretag som anges under punkt 1. Sida 1/6 BESLUT 2017-12-06 Dnr: 17/03138 SÖKANDE Enligt sändlista, bilaga 1 SAKEN Distributionsstöd enligt presstödsförordningen BESLUT Presstödsnämnden beslutar att distributionsstöd under 2018 får förmedlas

Läs mer

SWEDEN Distribution Points

SWEDEN Distribution Points SWEDEN Distribution Points Distribution to major consumer, business and trade press, news agencies, magazines, newspapers, television and radio stations, and websites in Sweden. Includes Swedish translation.

Läs mer

Dagstidningsförteckning 2015 ORTSPRESSENS SPRIDNING OCH ANNONSPRIS, PER LÄN OCH KOMMUN

Dagstidningsförteckning 2015 ORTSPRESSENS SPRIDNING OCH ANNONSPRIS, PER LÄN OCH KOMMUN Dagstidningsförteckning 2015 ORTSPRESSENS SPRIDNING OCH ANNONSPRIS, PER LÄN OCH KOMMUN Inledning 3 Ortstidningarna och deras spridning 3 Om annonsering 3 Redovisningsprinciper 3 Bestämmelser om kungörelse

Läs mer

Lärarhandledning. Tidningsskaparna. åk 3 5

Lärarhandledning. Tidningsskaparna. åk 3 5 Lärarhandledning Tidningsskaparna åk 3 5 Tidningsskaparna I Berättarministeriets program Tidningsskaparna får eleverna inblick i hur en journalistisk process kan se ut och blir medskapare till en tidskrift.

Läs mer

Tidning/Tidskrift Artikelformat Startdatum Slutdatum

Tidning/Tidskrift Artikelformat Startdatum Slutdatum Medielista aug 2009 Med reservation för ev. fel och ändringar. * Källan ej tillgänglig för utbildningsektorn. > Källan fortfarande tillgänglig i nytt leveransformat A-Ö Tidning/Tidskrift Artikelformat

Läs mer

Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 14 september Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen.

Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 14 september Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. 2016-09-14 Dnr 16/00097 Protokoll 4/2016 Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 14 september 2016. Plats: Myndigheten för press, radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande

Läs mer

Vårdförbundets mediehandbok Konsten att påverka

Vårdförbundets mediehandbok Konsten att påverka Vårdförbundets mediehandbok Konsten att påverka Varför ska vi ha kontakt med medier? Genom att medverka i medier kan Vårdförbundet sprida kunskap och påverka opinionen. Press, radio, tv och sociala medier

Läs mer

Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015. www.ljk.se

Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015. www.ljk.se Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015 www.ljk.se Logga in Uppgift till denna gång Läs kapitel 11 och kapitel 12 om strategier, marknadsplan och varumärken Skicka en skiss på ert projekt till

Läs mer

Genom journalistiken och reportagekursen vill vi på Jakobsbergs folkhögskola vara med och arbeta mot dessa mål.

Genom journalistiken och reportagekursen vill vi på Jakobsbergs folkhögskola vara med och arbeta mot dessa mål. 2015-2016 Kursplan - Reportage Bakgrund i samhället Några av folkbildningens mål är att skapa möjligheter för människor att påverka sin livssituation, skapa engagemang för samhällsutveckling samt att bredda

Läs mer

Lektionsförslag för låg och mellanstadiet Tidningsveckan 2015 Missa inte veckans nyheter! Nyheter engagerar! Nyheter berör!

Lektionsförslag för låg och mellanstadiet Tidningsveckan 2015 Missa inte veckans nyheter! Nyheter engagerar! Nyheter berör! Lektionsförslag för låg och mellanstadiet Tidningsveckan 2015 Missa inte veckans nyheter! Nyheter engagerar! Nyheter berör! Lektionsförslagen för de yngre till årets Tidningsveckan består av två delar,

Läs mer

Att skriva... Artikel. En tidningsartikel består av många olika delar. Alla artiklar behöver inte nödvändigtvis innehålla alla delar.

Att skriva... Artikel. En tidningsartikel består av många olika delar. Alla artiklar behöver inte nödvändigtvis innehålla alla delar. Göra tidning Att skriva... Artikel En tidningsartikel består av många olika delar. Alla artiklar behöver inte nödvändigtvis innehålla alla delar. Rubrik Rubriken skall berätta åt läsaren vad artikeln handlar

Läs mer

Attitydundersökning invånare Dubbelspår Göteborg-Borås 2014. Projektnummer: TRV 2013/45076

Attitydundersökning invånare Dubbelspår Göteborg-Borås 2014. Projektnummer: TRV 2013/45076 Attitydundersökning invånare Dubbelspår Göteborg-Borås Projektnummer: TRV / Bakgrund Trafikverket planerar att bygga dubbelspårig järnväg mellan Göteborg och Borås. Sträckan Göteborg-Borås är ett av Sveriges

Läs mer

Bra medierelationer gör skillnad!

Bra medierelationer gör skillnad! Bra medierelationer gör skillnad! 5 maj 2010 Fredrik Larsson Program GULLERS GRUPP Lite grunder om kommunikation Aktuella medietrender Sociala medier Vad är en nyhet? Budskap och konsten att leverera budskap

Läs mer

Hässleholms kommuns riktlinjer för kontakter med massmedia

Hässleholms kommuns riktlinjer för kontakter med massmedia G 16 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR HÄSSLEHOLMS KOMMUN Hässleholms kommuns riktlinjer för kontakter med massmedia Fastställda av kommunstyrelsen 2003-01-08, 1 Dnr 2002.568 105 Innehåll Sida 1. Inledning

Läs mer

Protokoll fört vid Presstödsnämndens sammanträde den 16 september 2015. Plats: Myndigheten för radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen.

Protokoll fört vid Presstödsnämndens sammanträde den 16 september 2015. Plats: Myndigheten för radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. 2015-09-16 Protokoll 5/2015 Protokoll fört vid Presstödsnämndens sammanträde den 16 september 2015. Plats: Myndigheten för radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande Ordförande Thomas Norling

Läs mer

Media- arbetsordning. Vilken är medias uppgift? Tidningens texter. faktatexter:

Media- arbetsordning. Vilken är medias uppgift? Tidningens texter. faktatexter: Media- arbetsordning Hur mycket media konsumerar du? Medias syfte? Medias roll historiskt och i nutid? Medias villkor i ett internationellt perspektiv- censur, farligt!!! Vilken är medias uppgift? Sprida

Läs mer

läraren Till ETT STUDIEPAKET FÖR TIDNINGSKONTAKT, EN MEDIAUPPLEVELSE OCH KRITISKT LÄSANDE. Innehållsförteckning:

läraren Till ETT STUDIEPAKET FÖR TIDNINGSKONTAKT, EN MEDIAUPPLEVELSE OCH KRITISKT LÄSANDE. Innehållsförteckning: 1. Till läraren ETT STUDIEPAKET FÖR TIDNINGSKONTAKT, EN MEDIAUPPLEVELSE OCH KRITISKT LÄSANDE. Innehållsförteckning: Aftonbladets Mediecenter från Lars Johan Hierta till våra dagar Målet: Eleverna skall

Läs mer

www.mediataitokoulu.fi

www.mediataitokoulu.fi Detta material innehåller information om och uppgifter relaterade till klicknyheter som publiceras på nätet, hur digital journalistik genererar pengar samt den omvälvning som nyhetsmedia genomgår, något

Läs mer

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 Hjälp andra att PRATA OM ER En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 VAD VILL DU UPPNÅ MED DIN KOMMUNIKATION? PÅVERKANSTRAPPAN: Kunskap Intresse Beslut Handling ( Komma tillbaka) Vad vill du ska hända? Människor

Läs mer

Massmedier. Inledning

Massmedier. Inledning Massmedier Inledning Ordet medium kommer från latin och betyder mitten, centrum eller förmedlare. I plural (när det är flera) säger man media eller medier. Medier är egentligen bara olika kanaler eller

Läs mer

Reumatikerförbundet Publicitetsanalys. 1 januari 11 december 2012

Reumatikerförbundet Publicitetsanalys. 1 januari 11 december 2012 Reumatikerförbundet Publicitetsanalys 1 januari 11 december 2012 Reumatikerförbundet i medierna 2012 Den mediala rapporteringen om Reumatikerförbundet ligger kvar på i stort sett samma nivå som för 2011

Läs mer

Dagstidningsförteckning 2014 ORTSPRESSENS SPRIDNING OCH ANNONSPRIS, PER LÄN OCH KOMMUN

Dagstidningsförteckning 2014 ORTSPRESSENS SPRIDNING OCH ANNONSPRIS, PER LÄN OCH KOMMUN Dagstidningsförteckning 2014 ORTSPRESSENS SPRIDNING OCH ANNONSPRIS, PER LÄN OCH KOMMUN Inledning 3 Ortstidningarna och deras spridning 3 Om annonsering 3 Redovisningsprinciper 3 Bestämmelser om kungörelse

Läs mer

SAKEN Distributionsstöd enligt presstödsförordningen

SAKEN Distributionsstöd enligt presstödsförordningen Sida 1/7 BESLUT 2018-12-05 Dnr 18/04153 SÖKANDE Enligt sändlista, bilaga 1 SAKEN Distributionsstöd enligt presstödsförordningen BESLUT Presstödsnämnden beslutar att distributionsstöd under 2019 får förmedlas

Läs mer

Media Monitor Report Juli 2009

Media Monitor Report Juli 2009 Order nr: 5887 Utskriftsdatum: 2009-08-0 Lunds Tekniska Högskola lisbeth.wester@kansli.lth.se, caroli Media Monitor Report Juli 2009 Rapportens innehåll: Statistik per medietyp I tabell presenteras antal

Läs mer

Räckvidds- och upplageutveckling ORVESTO Konsument och TS 2004 2013 TNS

Räckvidds- och upplageutveckling ORVESTO Konsument och TS 2004 2013 TNS Räckvidds- och upplageutveckling ORVESTO Konsument och TS 2004 2013 TNS 100% Blekinge 100% Helsingborg 100% Malmö 100% Skåne 100% Ängelholm 100% Österlen 4 Wheel Drive Affärsvärlden Aktiespararen Aktiv

Läs mer

TIPS OCH IDÉER FÖR DIG SOM VILL INTERVJUA

TIPS OCH IDÉER FÖR DIG SOM VILL INTERVJUA TIPS OCH IDÉER FÖR DIG SOM VILL INTERVJUA Här kommer några intervjutips till dig som gör skoltidning eller vill pröva på att arbeta som reporter. Bra ord att känna till: Journalisten kan ha olika uppgifter:

Läs mer

Familjematte. Ann Aktius

Familjematte. Ann Aktius Familjematte Ann Aktius Med utgångspunkt i händelser från dagstidningar arbetade klassen, parallellt med övrigt stoff, genomgående med huvudräkning och överslagsräkning i hela åk 4. Syftet var att få eleverna

Läs mer

Räckvidd- och upplageutveckling 2000-2010. Källa: TS och ORVESTO Konsument: Helår

Räckvidd- och upplageutveckling 2000-2010. Källa: TS och ORVESTO Konsument: Helår Räckvidd- och upplageutveckling 2000-2010 Källa: TS och ORVESTO Konsument: Helår 3 4 Wheel Drive Affärsvärlden Aftonbladet söndag Aftonbladet vardag Aktiespararen Allas Allers Allers Trädgård Allt i Hemmet

Läs mer

" # $ % & ' ( ) * ( # +, -. s. 1 (28)

 # $ % & ' ( ) * ( # +, -. s. 1 (28) ! " # $ % & ' ( ) * ( # +, -. s. 1 (28) &!/ % & ) & & # & 0 # #+ # ' & - ) (! 1 & %! 2 & & - & # & & & &! 3 4 )% - 355 % 6 &! " # & 7!8 & % # % ) - & # & % -! 6, - & # & & && &!, % 0 # ) && & & )! " &

Läs mer

Alfabetisk förteckning över tidningslägg i stort format som är i så dåligt skick att de inte kan plockas fram

Alfabetisk förteckning över tidningslägg i stort format som är i så dåligt skick att de inte kan plockas fram Alfabetisk förteckning över tidningslägg i stort format som är i så dåligt skick att de inte kan plockas fram Rödmarkerade tidningar finns dock på mikrofilm Aftonbladet 1866-1868, 1870-1877, 1879-1880,

Läs mer

Dagstidningsförteckning ortspressens spridning och annonspris, per län och kommun

Dagstidningsförteckning ortspressens spridning och annonspris, per län och kommun Dagstidningsförteckning 2011 ortspressens spridning och annonspris, per län och kommun Inledning 3 Ortstidningarna och deras spridning 3 Annonspriser 3 Annonsinlämningstider 3 Redovisningsprinciper 3 Bestämmelser

Läs mer

Information inför praktikperioden

Information inför praktikperioden Stockholms universitet Institutionen för mediestudier, IMS enheten för journalistik, medier och kommunikation, JMK 2012-08-28 Information inför praktikperioden Praktikperioder. Journalistisk produktion

Läs mer

Detta material innehåller information om och uppgifter relaterade till klicknyheter som publiceras på nätet, hur digital journalistik genererar pengar samt den omvälvning som nyhetsmedia genomgår, något

Läs mer

Mediearbetets grunder Välkomna!

Mediearbetets grunder Välkomna! Mediearbetets grunder Välkomna! Klara Ahlqvist-Gustafsson Obstinator AB Tel: 070-740 72 09 Mail: Lördag 4 juni Hålltider: 10.00-11.30 Medias grundläggande funktionssätt Så funkar media! Vad som utgör en

Läs mer

Framgångsfaktorer vid kontakt med media* * Bra att ha i alla lägen. Skriv ut och spara!

Framgångsfaktorer vid kontakt med media* * Bra att ha i alla lägen. Skriv ut och spara! Framgångsfaktorer vid kontakt med media* * Bra att ha i alla lägen. Skriv ut och spara! 9 Framgångsfaktorer vid kontakt med media Det finns många faktorer som avgör om du lyckas i en intervjusituation.

Läs mer

Några tips om du man kan jobba med media och PR

Några tips om du man kan jobba med media och PR Några tips om du man kan jobba med media och PR 1. Höras och synas i media Idag är konkurrensen om medias utrymme stenhård. Den som vill synas och höras måste själv vara aktiv. Hur man lyckas beror mindre

Läs mer

Tollare folkhögskola. Kursplan för Journalistkurs reportage/multimedia - Yrkesförberedande

Tollare folkhögskola. Kursplan för Journalistkurs reportage/multimedia - Yrkesförberedande Tollare folkhögskola Kursplan för Journalistkurs reportage/multimedia - Yrkesförberedande 2 Läsåret 2016-2017 Bakgrund Medierna i samhället har fått en allt större betydelse. Den tekniska utvecklingen

Läs mer

Lathund olika typer av texter

Lathund olika typer av texter Lathund olika typer av texter - Repetition inför Nationella Proven i svenska - Brev Alla brev innehåller vissa formella detaljer. Datum och ort är en sådan detalj, i handskrivna brev brukar datum och ort

Läs mer

Debattartiklar rutiner och tips. 1. Inför debattproduktion. 2. Ramar att komma ihåg. 3. Källor

Debattartiklar rutiner och tips. 1. Inför debattproduktion. 2. Ramar att komma ihåg. 3. Källor Debattartiklar rutiner och tips Januari 2015 Debattartiklar är ett av de verktyg vi använder för att nå ut med våra frågor och opinionsbilda i de frågor vi arbetar med. Många inom organisationen anställda,

Läs mer

Journalistik. Mediernas mekanismer Ht 2010

Journalistik. Mediernas mekanismer Ht 2010 Journalistik Mediernas mekanismer Ht 2010 Journalistik? Vad är det för dig? Vad skiljer journalistik från andra skrivna och berättade former? Def. enl. NE: journalistik, benämning på såväl insamling, urval,

Läs mer

Snabb, effektiv och säker marknadskommunikation

Snabb, effektiv och säker marknadskommunikation Snabb, effektiv och säker marknadskommunikation Marknadskommunikation Både stora och små företag vinner på att informera professionellt Om oss NG News är en av Sveriges största distributörer av finansiell

Läs mer

Att marknadsföra bibliotekens tjänster

Att marknadsföra bibliotekens tjänster Att marknadsföra bibliotekens tjänster Innan ni påbörjar planeringen av olika marknadsföringsaktiviteter så bör ni fundera igenom några grundläggande saker: resurser som ni har att tillgå, era viktigaste

Läs mer

ORTSPRESSENS SPRIDNING OCH ANNONSPRIS, PER LÄN OCH KOMMUN

ORTSPRESSENS SPRIDNING OCH ANNONSPRIS, PER LÄN OCH KOMMUN 2018 ORTSPRESSENS SPRIDNING OCH ANNONSPRIS, PER LÄN OCH KOMMUN INNEHÅLL Inledning 3 Bestämmelser om kungörelse 4 Ortpressens spridning och annonspris per län 5 STOCKHOLMS LÄN 5 UPPSALA LÄN 11 SÖDERMANLANDS

Läs mer

Inga-Lill Pettersson Utredningstjänsten Tel E-post

Inga-Lill Pettersson Utredningstjänsten Tel E-post 2017-04-28 Dnr 2017:382 Rapport från utredningstjänsten PRESSTÖD OCH UPPLAGEUTVECKLING Gefle Dagblad, Arbetarbladet, Söderhamnskuriren, Ljusnan, Ljusdals-Posten och Hudiksvalls tidning ingår alla i Mittmedia

Läs mer

Västerbottens-Kurirens Media AB, Förrådsvägen 9, Umeå

Västerbottens-Kurirens Media AB, Förrådsvägen 9, Umeå Sida 1/4 BESLUT 2017-10-18 Dnr: 17/02077, 17/02085-- 17/02096 SÖKANDE Sörmlands Media AB, Box 120, 631 02 Eskilstuna Västerbottens-Kurirens Media AB, Förrådsvägen 9, 901 32 Umeå MittMedia AB, Box 367,

Läs mer

Får jag använda Wikipedia?

Får jag använda Wikipedia? Får jag använda Wikipedia? Wikipedia är ett unikt uppslagsverk som skapas av sina läsare. Det innebär att vem som helst kan skriva och redigera artiklar. Informationen på Wikipedia kan vara vinklad eller

Läs mer

Annonsering tidningar vecka 21

Annonsering tidningar vecka 21 Annonsering tidningar vecka 21 MSB annonserar om att broschyren Om krisen eller kriget kommer delas ut i varje hushålls brevlåda, vecka 21. Listan visar vilka tidnignar som har annonsen och vilken dag

Läs mer

Protokoll 5/2016

Protokoll 5/2016 2015-10-19 Protokoll 5/2016 Protokoll fört vid presstödsnämndens sammanträde den 19 oktober 2016. Plats: Myndigheten för radio och tv, Arenavägen 55, Stockholm-Globen. Närvarande Ordförande Thomas Norling

Läs mer

i N S P I R A T I O N e N

i N S P I R A T I O N e N i N S P I R A T I O N e N Nytt projekt stimulerar unga blivande journalister att vilja lära sig mer. HJÄRUP Eleverna på Hjärupslundsskolan har startat ett nytt projekt. Under ett par veckor kommer de att

Läs mer

Att skapa en källförteckning

Att skapa en källförteckning Att skapa en källförteckning Det finns lite olika regler för hur en källförteckning ska se ut. I kursen på GUC har lärarna enats om en modell. I detta dokument finns reglerna och exempel som du kan följa.

Läs mer

Lust att snacka LUST ATT SNACKA TIDNINGARNAS FÖRBUND. Bästa lärare

Lust att snacka LUST ATT SNACKA TIDNINGARNAS FÖRBUND. Bästa lärare LUST ATT SNACKA Bästa lärare Uppgifterna till finns nu i förnyad form för läraren! Materialet som ursprungligen planerades för FN:s familjeår, lämpar sig främst för undervisningen i årskurserna 7 9, men

Läs mer

Komplettering av Bilden av svenskt bistånd till Afrika 2011-2012 2013-10-28

Komplettering av Bilden av svenskt bistånd till Afrika 2011-2012 2013-10-28 Komplettering av Bilden av svenskt bistånd till Afrika 2011-2012 2013-10-28 Syfte och avgränsningar Syfte Syftet med den här analysen är att se hur ofta namn anges på lokalbefolkningen utifrån de bilder

Läs mer