Förslag till sponsorstrategi IFK Täby Hockey 2007/2008

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förslag till sponsorstrategi IFK Täby Hockey 2007/2008"

Transkript

1 Förslag till sponsorstrategi IFK Täby Hockey 2007/2008 Undertecknad är ny medlem i styrelsen med uppgift att ta tag i sponsring, dvs att få in pengar till verksamheten, framför allt från företag. Alla vi vet att hockey kostar mycket pengar men om Ni föräldrar engagerar Er kan vi både reducera sektionsavgifterna för alla våra barn men även få mera pengar till cuper, kanske få mer istid osv. Sektionsavgifterna för 2007/2008 är beräknade till: 450:- (hockeyskola) 1.200:- (U8) 2.600:- (U9/U10) 3.700:- (U11) 4.100:- (U12) 4.700:- (U13) 4.900:- (U14) 5.300:- (U15) 5.500:- (U16/BJ/AJ) 60% skall betalas senast 30/9 och resterande 30/11 Alla kan bidra på något sätt! Nedan kommer olika alternativ och jag ber Er att titta igenom och återkomma till mig med frågor, tips, idéer osv. Mina uppgångspunkter är: Jag tror inte att skyltar/annonser har ett speciellt stort kommersiellt värde på en öppen reklammarknad. Detta innebär att vi måste förlita oss på emotionellt värde, dvs företag/företagare som står nära aktiva spelare. Ökat eget incitament för den som säljer in sponsorpaket. Valfritt barn kan få hela sin sektionsavgift betald. Av skattetekniska skäl kan vi kanske inte låta eget barn officiellt få del av pengarna men inget hindrar ju att man sponsrar varandra. Kontakta mig så löser vi det. Mellanskillnaden mellan hel eller del av sektionsavgift och sponsorbeloppet tillfaller i huvudsak eget lag. Sponsorstrategin skall leda till betydligt lägre sektionsavgift för lag som är aktiva Det skall vara lätt att bli sponsor. Företagets arbete med att lämna nödvändiga uppgifter/material skall underlättas. Inom IFK Täby Hockey finns många föräldrar eller närstående som har företag eller sitter i besluts-/påverkanspositioner i företag. IFK Täby Hockey skall bidra till möjlighet till ökad affärsverksamhet mellan dessa företag samtidigt som föreningen skall kunna få betydande intäkter.

2 Erbjudande till företagare Med företagare räknar vi både egna företagare och personer som sitter i beslutsfattande position i företag. Skyltpaket Fyrfärgsskylt i Skanskahallen under säsongen 2007/2008. Storlek 120 x 200 cm. Länk från IFK Täbys hemsida till sida Sponsorer IFK Täby Hockey. På denna sida får företaget 3-5 rader som kort presenterar företaget/produkt/verksamhet samt länk vidare till egen hemsida Investering 5.000:- Kostnad för framtagning av skylt betalas av sponsor. IFK Täby kommer att kunna ombesörja produktion, kostnaden ligger på knappt 1.000:- (+ moms) om fullgått original levereras. Uppsättning av skylt i hallen sköter IFK Täby om. Annonspaket Annonspaketet vänder sig främst till de som inte bryr sig om att synas i Skanskahallen och inte vill ha kostnad/besvär att ta fram original för skylt. Annons i något Informationsblad, en enkel broschyr om IFK Täby Hockey. Innehåll, förutom annonser, får vi återkomma med men det blir väl en del fakta/telefonnummer mm. Storlek på annonsen blir preliminärt A-6 (148 x 105 mm). Länk från IFK Täbys hemsida till sida Sponsorer IFK Täby Hockey. På denna sida får företaget 3-5 rader som kort presenterar företag/produkt/ verksamhet samt länk vidare till egen hemsida Investering 4.000:- Kostnad för framtagning av original för annons betalas av sponsor. Det räcker med ett enkelt Word-dokument för den som vill göra det lätt för sig.

3 För skyltpaket och annonspaket gäller följande: Intäkterna går helt till laget upp till att sponsorpengar täcker hela sektionsavgift 2 (40% av hela avgiften) för hela laget. Skulle laget dra in mera pengar på skyltpaket och annonspaket går 60% till laget och 40% till IFK Täby Hockey centralt. Sponsor och lag bestämmer fördelning mellan individ/spelare och laget. Naturligtvis kan man välja att betala sektionsavgift privat och låta hela sponsorbeloppet gå till laget Maximalt får 60% går till individ/spelare. Detta innebär att vid sponsring på 5.000:- får maximalt 3.000:- gå till individ/spelare för att täcka medlems- ochsektionsavgift Endast en individ/spelare får sponsras per paket. Den som önskar att hela sektionsavgiften för individuell spelare skall betalas via sponsring måste meddela detta senast 15/9 samt betala senast 30/9. Den som önskar att 40% av sektionsavgiften skall betalas via sponsring måste meddela detta senast 30/10 och betala 30/11.

4 Sponsoravtal Detta är ett sätt för företag att både sponsra IFK Täby Hockey men samtidigt kunna göra egna affärer. Sponsor sluter ett avtal med IFK TÄBY Hockey som innebär att: Sponsor marknadsför sina tjänster/produkter mot alla medlemmar i IFK Täby Hockey. Medlem i IFK Täby Hockey som antingen själv köper tjänst/produkt eller tipsar om uppdrag/affär, erhåller ett sponsorbelopp till IFK Täby Hockey. 60% av detta tillfaller egna laget, 40% IFK Täby Hockey centralt Sponsor får helsida i Informationsbladet (se under Annonspaket ovan) Länk från IFK Täbys hemsida till sida Sponsorer IFK Täby Hockey. På denna sida får företaget ca 10 rader som kort presenterar företag/produkt/verksamhet samt länk/länkar vidare till egen hemsida Eventuellt ställ med erbjudandet i hallen Företaget garantera att kunder som kommer via IFK Täby Hockey skall få hög prioritet/kvalitet och bra pris. Det är kostnadsfritt att sluta detta avtal. IFK Täby Hockey kan tacka nej om vi uppfattar att IFK s andel är för dålig. Idén har prövats med stor framgång inom Stocksund Hockey så varför skulle inte vi Längst bak presenteras ett avtal som redan är klart. Mässingsskylt Vid kiosken finns idag en tavla Vi stödjer IFK Täby Hockey. Skylt på denna kostar 1.200:- (för företag). Hela beloppet går till laget (dock inte individuell spelare) Sponsring av overaller/jackor Detta sköts helt inom laget så länge föräldrar och sponsorer står för hela kostnaden. Sargreklam mm Om intresse finns kontakta mig!

5 Erbjudande till privatpersoner Även om Du inte är företagare eller sitter i beslutsfattande position kan Du göra mycket! Mässingsskylt Vid kiosken finns idag en tavla Vi stödjer IFK Täby Hockey. Skylt på denna kostar 500:- (för privatpersoner). Hela beloppet går till laget (dock inte individuell spelare) Själv göra affärer med företag med sponsoravtal Vi vet idag inte vilka företag som kommer att sluta avtal men om vi gissar att någon mäklare ansluter sig kan Du vända Dig till denne när Du skall sälja huset och både få bra pris/kvalitet i tjänsterna och skaffa ett bidrag till laget. Tipsa om affärer med företag med sponsoravtal Även om Du inte sitter i beslutsfattande position kanske Du ser behov, t ex av utbildning eller nytt datasystem på företaget du arbetar på. Vidarebefordra tips till företag med sponsoravtal så kanske Ditt lag får åtskilliga tusenlappar och Din enda insats var ett mail eller telefonsamtal! Eller Du kanske har företagare i släkten/bekantskapskretsen?!? IFK Täby Hockey behöver Ditt engagemang! Jag som ansvarig i styrelsen har ingen som helst möjlighet att jaga sponsorer utan det är Du som måste ta initiativ! Med vänliga sommarhälsningar Thord Nossborn (pappa till Victor 98) hem jobb mob thord.nossborn@affarskraft.se

6 Exempel Sponsoravtal IFK Täby Hockey/Affärskraft Affärskraft är ett välrenommerat konsultföretag, grundat 1991, som främst arbetar med kompetensutveckling inom ledarskap, sälj, kundservice, teamutveckling, kommunikation och framställningsteknik Affärskrafts målgrupp är huvudsakligen medelstora och stora organisationer, främst inom privat men även offentlig sektor Kunden/kontaktpersonen är ofta personalchef, försäljningschef, verksamhetschef (eller VD på något mindre företag) På uppdrag som kommer via tips eller förfrågningar från IFK Täby Hockey s medlemskrets, betalar Affärskraft 20% av totala arvodet till IFK Täby Hockey. Hur kan det gå till, exempel 1 1. Thomas, som är VD på en medelstor resebyrå med ca 25 anställda, ser att Affärskraft har ett framgångsrikt koncept för kundserviceutveckling; Service by Heart. Han kontaktar Affärskraft. 2. Affärskrafts konsult besöker Thomas, tar reda på behov samt genomför en heldag med personalen och en halv dag med chefer/ledning 3. Av totalt arvode på :- går 6.400:- till IFK Täby Hockey, 3.840:- till laget och 2.560:- till IFK Täby Hockey Hur kan det gå till, exempel 2 1. Calle är säljare på en stor leverantör till dagligvaruhandeln. Han vet att försäljningschefen länge talat om behovet av säljträning eftersom villkoren för säljare mot dagligvaruhandel hela tiden förändras. Han följer länkarna från hemsidan och läser att Affärskraft arbetar med säljträning för flera ledande leverantörer. Han berätta detta för sin försäljningschef, förklarar avtalet med IFK Täby Hockey (men detta är inte nödvändigt) och ber att han skall ta ett förutsättningslöst möte med Affärskrafts konsult. 2. Affärskrafts konsult besöker företaget, tar reda på behov och lämnar förslag på ett utvecklingsprogram som företaget accepterar. 3. På allt som beställs inom 6 månader från första kontakt lämnar Affärskraft 20% till IFK Täby. Inklusive förstudier, samresor, analyser, träning i flera steg, handlingsplaner, uppföljning mm är arvode :-. Av :- går :- till laget och 8.000:- i IFK Täby Hockey.

BAKGRUND INFORMATION. Alla kan bidra

BAKGRUND INFORMATION. Alla kan bidra BAKGRUND Undertecknad är ny medlem i styrelsen med uppgift att ta tag i sponsring, dvs att få in pengar till verksamheten, framför allt från företag. Alla vi vet att hockey kostar mycket pengar men om

Läs mer

Kampanj kommer från det franska ordet campagne och innebär att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet.

Kampanj kommer från det franska ordet campagne och innebär att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet. EN LITEN KAMPANJSKOLA Kampanj kommer från det franska ordet campagne och innebär att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet. Finns det något man kan tänka på när man ska sprida ett

Läs mer

Rapport uppdrag. Advisory board

Rapport uppdrag. Advisory board 1 Rapport uppdrag Advisory board 2 Advisory board AB är en dialogmodell som på ett stukturerat sätt ger möjlighet till samråd och dialog med unga i utvecklingsarbeten/verksamhetsutveckling inom kommunen,

Läs mer

Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering:

Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering: Talesmannapolicy AcadeMedia Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering: Anställda på AcadeMedia som vill delta i

Läs mer

Vet du vilka rättigheter du har?

Vet du vilka rättigheter du har? Vet du vilka rättigheter du har? Särskilda ungdomshem (SiS) Till dig som är inskriven på ett särskilt ungdomshem De särskilda ungdomshemmen drivs av Statens institutionsstyrelse (SiS). När du kommer till

Läs mer

Väga paket och jämföra priser

Väga paket och jämföra priser strävorna 2AC 3AC Väga paket och jämföra priser begrepp rutinuppgifter tal geometri Avsikt och matematikinnehåll Den huvudsakliga avsikten med denna aktivitet är att ge elever möjlighet att utveckla grundläggande

Läs mer

Bortom fagert tal om bristande tillgänglighet som diskriminering

Bortom fagert tal om bristande tillgänglighet som diskriminering Ds 2010:20 Bortom fagert tal om bristande tillgänglighet som diskriminering Lättläst sammanfattning Integrationsoch jämställdhetsdepartementet SOU och Ds kan köpas från Fritzes kundtjänst. För remissutsändningar

Läs mer

Det är ni som läser detta.

Det är ni som läser detta. Vem är Folkspel? Det är ni som läser detta. Folkspel ägs av 69 olika riksorganisationer Bl.a Riksidrottsförbundet (RF), där vi syns mest Hjärtebarnsföreningen, Friluftsfrämjandet, De synskadades riksförbund,

Läs mer

Små- och medelstora företag ser potential med slopade handelshinder. Stockholm, december 2014

Små- och medelstora företag ser potential med slopade handelshinder. Stockholm, december 2014 Små- och medelstora företag ser potential med slopade handelshinder Stockholm, december 2014 Metodbeskrivning Bakgrund och syfte Ipsos har på uppdrag av Svenskt Näringsliv genomfört en undersökning bland

Läs mer

Smakstart. Effektmätning. Rapport 2013

Smakstart. Effektmätning. Rapport 2013 Rapport 1 3. Hur viktigt är följande saker när du handlar mat? Svara på en 5-gradig skala där 5 betyder mycket viktigt och 1 är helt oviktigt? Bas samtliga 351 st 2012 Bas samtliga 434 st 2 3B. När anser

Läs mer

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra.

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra. Modul: Föreningspresentation Ett stort blädderblocksblad delas upp i fyra rutor. Deltagarna, som under detta pass är indelade föreningsvis, får i uppgift att rita följande saker i de fyra rutorna: Föreningsstyrelsen

Läs mer

Två konstiga klockor

Två konstiga klockor strävorna C Två konstiga klockor resonemang geometri Avsikt och matematikinnehåll Det som kan göra det svårt för barn att avläsa en analog klocka är att förstå att den består av två skalor som är beroende

Läs mer

När du som vårdpersonal vill ta del av information som finns hos en annan vårdgivare krävs det att:

När du som vårdpersonal vill ta del av information som finns hos en annan vårdgivare krävs det att: 1 (6) Sammanhållen journalföring information till dig som möter patienter Detta är ett kunskapsunderlag om sammanhållen journalföring för dig som arbetar i vården. Underlaget innehåller en kort beskrivning

Läs mer

Utbildningsplan för arrangörer

Utbildningsplan för arrangörer Utbildningsplan för arrangörer Tävlingsorganisation Ett lyckat arrangemang kräver en god organisation och mycket planering. Att veta vem som gör vad och när är inte bara lugnande utan förhindrar även att

Läs mer

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Statsbidragsenheten 1 (5) Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Skolverket lämnar statsbidrag enligt förordning (2014:144) om statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete utanför ordinarie

Läs mer

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningen i Örebro län På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information om vad

Läs mer

IFkGötebORG SPONSORSKAP

IFkGötebORG SPONSORSKAP IFkGötebORG SPONSORSKAP HISTORIA I Sverige är IFK Göteborg, även kallade Kamraterna, Änglarna och Blåvitt, känt som Folkets Lag och Mesta Mästarna. Idrottsföreningen har en historia från tidigt 1900-tal.

Läs mer

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad En policy ger stöd Att kommunicera är en del av vardagen för oss som arbetar i Lidingö stad. Att kommunikationen fungerar är viktigt för att vi ska kunna

Läs mer

Partnerskapsförord. giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2. Parter 3. Partnerskapsförordets innehåll: 4

Partnerskapsförord. giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2. Parter 3. Partnerskapsförordets innehåll: 4 Partnerskapsförord giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2 Parter 3 Namn Telefon Adress Namn Telefon Adress Partnerskapsförordets innehåll: 4 Vi skall ingå registrerat partnerskap har ingått registrerat

Läs mer

P-02/03 säsongen 2016

P-02/03 säsongen 2016 P-02/03 säsongen 2016 AGENDA DU ÄR VÄRDEFULL IDROTTENS VÄRDEGRUND LAGANDA = VI TILLSAMMANS VINNARE I LÄNGDEN DU ÄR VÄRDEFULL 1. VARFÖR ÄR VI TRÄNARE & VARFÖR SPELAR NI FOTBOLL? (grupperna skriver varsin

Läs mer

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01 Sök bidrag på webben www.solvesborg.se Gäller från 2015-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritids- och turismkontoret Sölvesborg kommun Inledning Följande bidrag går att söka på webben Logga in Dokumenthantering

Läs mer

Vägledning. De nordiska konsumentombudsmännens ståndpunkt om dold marknadsföring

Vägledning. De nordiska konsumentombudsmännens ståndpunkt om dold marknadsföring Vägledning De nordiska konsumentombudsmännens ståndpunkt om dold marknadsföring De nordiska konsumentombudsmännens ståndpunkt om dold marknadsföring 10 maj 2016. Översättning till svenska. Innehållsförteckning

Läs mer

Manpower Work Life: 2014:1. Manpower Work Life. Rapport 2014. Mångfald på jobbet

Manpower Work Life: 2014:1. Manpower Work Life. Rapport 2014. Mångfald på jobbet Manpower Work Life: 2014:1 Manpower Work Life Rapport 2014 Mångfald på jobbet MÅNGFALD PÅ JOBBET Mångfald diskuteras ständigt i media, men hur ser det egentligen ut på Sveriges arbetsplatser? Hur ser svenska

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utredningen skulle utreda och lämna förslag i vissa frågor som handlar om svenskt medborgarskap. Svenskt medborgarskap i dag Vissa personer blir svenska medborgare när

Läs mer

Hur du presenterar och marknadsför dig under själva intervjun är avgörande för att du ska bli en intressant kandidat.

Hur du presenterar och marknadsför dig under själva intervjun är avgörande för att du ska bli en intressant kandidat. I N T E R V J U G U I D E Hur du presenterar och marknadsför dig under själva intervjun är avgörande för att du ska bli en intressant kandidat. Syftet med den här guiden är att ge dig de bästa råden så

Läs mer

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR TILLSÄTTARE/LAGLEDARE OCH DOMARE Cleverservice ett smart sätt att hantera matcher, domartillsättningar, samt utbetalningar av arvoden 2015 ANVÄNDARHANDLEDNING - CLEVERSERVICE Cleverservice

Läs mer

Personlig assistans med Kiruna Kommun som assistansanordnare

Personlig assistans med Kiruna Kommun som assistansanordnare Personlig assistans med Kiruna Kommun som assistansanordnare Kiruna kommuns vision Vår övertygelse om människors lika värde är lika djup och värdefull som vår malm Våra ambitioner är högre än våra fjäll

Läs mer

För dig som är valutaväxlare. Så här följer du reglerna om penningtvätt i din dagliga verksamhet INFORMATION FRÅN FINANSINSPEKTIONEN

För dig som är valutaväxlare. Så här följer du reglerna om penningtvätt i din dagliga verksamhet INFORMATION FRÅN FINANSINSPEKTIONEN För dig som är valutaväxlare Så här följer du reglerna om penningtvätt i din dagliga verksamhet INFORMATION FRÅN FINANSINSPEKTIONEN MARS 2016 DU MÅSTE FÖLJA LAGAR OCH REGLER Som valutaväxlare ska du följa

Läs mer

Avgifter i skolan. Informationsblad

Avgifter i skolan. Informationsblad Informationsblad 1 (8) Avgifter i skolan Här kan du läsa om hur Skolinspektionen bedömer avgifter i skolan i samband med tillsynen. Informationsbladet redogör för Skolinspektionens praxis. Här kan du även

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

SAMLA LAGLEDNINGEN INFÖR SÄSONGEN

SAMLA LAGLEDNINGEN INFÖR SÄSONGEN 1 SAMLA LAGLEDNINGEN INFÖR SÄSONGEN Träffas - trivas utvecklas i gemenskap! Träff 1: Träff 2: Träff 3: Träff 4: Träff 5: Analys (ledare) Analys (spelare) Planering Inför upptakten med föräldrar/spelare

Läs mer

En grafisk guide till vår identitet

En grafisk guide till vår identitet En grafisk guide till vår identitet Välkommen till vår grafiska manual Ett grafiskt profilprogram har ingenting att göra med vad du eller jag tycker är snyggt. Ett tydligt grafiskt program är en konkurrensfaktor.

Läs mer

BÅDE DU OCH ALFRED NOBEL HAR VARIT NYFIKNA TONÅRINGAR

BÅDE DU OCH ALFRED NOBEL HAR VARIT NYFIKNA TONÅRINGAR #industrinäger BÅDE DU OCH ALFRED NOBEL HAR VARIT NYFIKNA TONÅRINGAR www.iuc-sjuharad.se/industrinatten HÄNG MED PÅ INDUSTRINATTEN I SJUHÄRAD 2016 INDUSTRINATTEN KOPPLAR IHOP INDUSTRIN MED UNGDOMAR SOM

Läs mer

Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén

Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén Central Barnhälsovård Bamse må bra tidning Handledning hälsosamtal vid 4 år Handledning hälsosamtal vid 4 år Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén Central Barnhälsovård

Läs mer

Avsikt På ett lekfullt sätt färdighetsträna, utveckla elevers känsla för hur vårt talsystem är uppbyggt samt hitta mönster som uppkommer.

Avsikt På ett lekfullt sätt färdighetsträna, utveckla elevers känsla för hur vårt talsystem är uppbyggt samt hitta mönster som uppkommer. Strävorna 4A 100-rutan... förmåga att förstå, föra och använda logiska resonemang, dra slutsatser och generalisera samt muntligt och skriftligt förklara och argumentera för sitt tänkande.... grundläggande

Läs mer

Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling

Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling Karolinska Universitetssjukhuset Solna Smärtcentrum Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling tar emot patienter med långvarig och svårbehandlad smärta

Läs mer

Felanmälan eller Arbetsorder

Felanmälan eller Arbetsorder Felanmälan eller Arbetsorder Vi har valt att separera föreningens utrymmen och utrustning och det som finns i er lägenhet. Av det skälet att föreningen står för eventuella kostnader runt gemensamma utrymmen

Läs mer

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism.

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism. REKRYTERINGSPOLICY Upprättad 2016-06-27 Bakgrund och Syfte Föreningen Ekonomernas verksamhet bygger på ideellt engagemang och innehar flertalet projekt där såväl projektledare som projektgrupp tillsätts

Läs mer

FINANSIERING FÖR PRIVATPERSONER

FINANSIERING FÖR PRIVATPERSONER FINANSIERING FÖR PRIVATPERSONER Finansieringen anpassas efter din bilmodell och din ekonomi. Toyota Financial Services FINANSIERING Tryggt Din finansiering kan kompletteras med vårt trygghetspaket. Vi

Läs mer

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt?

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt? VÄRDERINGSÖVNINGAR Vad är Svenskt? Typ av övning: Avstamp till diskussion. Övningen belyser hur svårt det är att säga vad som är svenskt och att normen vad som anses vara svenskt ändras med tiden och utifrån

Läs mer

Examensarbete är det en kurs? Inst. för Samhällsbyggnad 2009

Examensarbete är det en kurs? Inst. för Samhällsbyggnad 2009 Examensarbete är det en kurs? Inst. för Samhällsbyggnad 2009 Examensarbete som kurs Examensarbete är en kurs om 30 hp för civilingenjörer, 15 hp för brandingenjörer och 7,5 hp för högskoleexamen Som alla

Läs mer

skuldkollens ordlista

skuldkollens ordlista skuldkollens ordlista en ordlista om skulder och krediter Vår vardagsekonomi är full av ord som kan kännas svåra och främmande. Det är lätt att känna sig osäker och maktlös inför till exempel avtalens

Läs mer

Det flippade klassrummet hur uppfattas det av eleverna?

Det flippade klassrummet hur uppfattas det av eleverna? Det flippade klassrummet hur uppfattas det av eleverna? Vi och vår skola Undervisningslyftet Samarbete Karlskrona kommun och Högskolan i Jönköping Föreläsningar, seminarier, handledning Möjlighet att ta

Läs mer

THE EUROPEAN GREENBUILDING PROGRAMME. Riktlinjer för GreenBuilding Stödjande Företag

THE EUROPEAN GREENBUILDING PROGRAMME. Riktlinjer för GreenBuilding Stödjande Företag THE EUROPEAN GREENBUILDING PROGRAMME Riktlinjer för GreenBuilding Stödjande Företag Innehållsförteckning GreenBuilding bakgrund och sammanfattning... 3 Åtaganden för att delta i GreenBuilding som Stödjande

Läs mer

Detta kan du förvänta dig av kommunens service. Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre

Detta kan du förvänta dig av kommunens service. Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre Detta kan du förvänta dig av kommunens service Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre ANTAGEN AV SOCIALNÄMNDEN JANUARI 2014 NATIONELL VÄRDEGRUND Socialtjänstens omsorg om äldre

Läs mer

Telefonbetalning vid parkering

Telefonbetalning vid parkering 2016-03-07 Telefonbetalning vid parkering En växande trend vid betalning för parkeringsplats är att p-automater erbjuder telefonbetalning. Vid en del p-automater är telefonbetalning enda alternativet.

Läs mer

Höjd arbetsgivaravgift för unga. Konsekvenser för detaljhandeln

Höjd arbetsgivaravgift för unga. Konsekvenser för detaljhandeln Höjd arbetsgivaravgift för unga Konsekvenser för detaljhandeln Om undersökningen 1 Den kvantitativa undersökningen har genomförts i form av digitala enkäter, distribuerade via e-post. Mottagare var butikschefer

Läs mer

DOP-matematik Copyright Tord Persson. Bråktal -3-2 -1 0 1 2 3. Läs av vilka tal på tallinjen, som pilarna pekar på. Uppgift nr 10 -3-2 -1 0 1 2 3

DOP-matematik Copyright Tord Persson. Bråktal -3-2 -1 0 1 2 3. Läs av vilka tal på tallinjen, som pilarna pekar på. Uppgift nr 10 -3-2 -1 0 1 2 3 Bråktal Uppgift nr En limpa delas i 4 lika stora delar. Hur stor del av limpan blir varje del? Uppgift nr 2 Hur många tiondelar behövs för att det skall räcka till en hel? Uppgift nr Hur läser man ut bråket

Läs mer

Satsa på en bra utbildning så satsar vi på dig! Välkommen! Ove Lindberg, Rektor

Satsa på en bra utbildning så satsar vi på dig! Välkommen! Ove Lindberg, Rektor Välkommen till Lichron Teknikgymnasium Har du tänkt på att tekniken finns överallt och att du med säkerhet använder den varje dag? Vi på Lichron gillar teknik! Därför arbetar vi med den senaste tekniken

Läs mer

30 % av kommunens budget är upphandlade varor och tjänster. Är det en marknad för Dig? 12 september 2016

30 % av kommunens budget är upphandlade varor och tjänster. Är det en marknad för Dig? 12 september 2016 30 % av kommunens budget är upphandlade varor och tjänster. Är det en marknad för Dig? 1 12 september 2016 Fakta om offentlig upphandling Cirka 700 miljarder kronor per år (eller är det 800?) Kommunerna

Läs mer

Sveriges Trafikskolors Riksförbund Film om körkort för nysvenskar Speakertext - Svensk

Sveriges Trafikskolors Riksförbund Film om körkort för nysvenskar Speakertext - Svensk Sveriges Trafikskolors Riksförbund Film om körkort för nysvenskar Speakertext - Svensk Vägen till svenskt körkort Funderar du på att skaffa svenskt körkort för personbil? I den här filmen får du reda på

Läs mer

METODBOK INNOVATIONSUPPHANDLING

METODBOK INNOVATIONSUPPHANDLING Start Syfte METODBOK INNOVATIONSUPPHANDLING Behov uppstår Behovs- och marknadsanalys Innovationsvänlig Val av förfarande Genomförande av Upphandling Förstudie Om oss Forum Kontakt Behov Marknadsanalys

Läs mer

VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019)

VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019) VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019) Vägledning för ansökan Certifiering av företag info@sbsc.se www.sbsc.se Svensk Brand- och

Läs mer

85 % produkterna som annonseras. har köpt något de läst om i tidningen. ANNONSFAKTA & PRISLISTA 2016

85 % produkterna som annonseras. har köpt något de läst om i tidningen. ANNONSFAKTA & PRISLISTA 2016 ANNONSFAKTA & PRISLISTA 2016 Nordens största hälsomagasin och en av Sveriges 10 största tidningar alla kategorier. NU ÄNNU STÖRRE UPPLAGA: +50 000 EX! TOPPBETYG FÖR LIVE LIFE I SENASTE SKOP-UNDERSÖKNINGEN:

Läs mer

Sid. 87-99 i boken Rekrytering. Författare Annica Galfvensjö, Jure Förlag

Sid. 87-99 i boken Rekrytering. Författare Annica Galfvensjö, Jure Förlag Sid. 87-99 i boken Rekrytering Författare Annica Galfvensjö, Jure Förlag Nedan finner du en intervjuguide med förslag på frågor som du kan använda under intervjun. Det är många frågor så välj de du tycker

Läs mer

Så här påverkar villkorsändringen. Avtalspension SAF-LO. Möjlighet till återbetalningsskydd

Så här påverkar villkorsändringen. Avtalspension SAF-LO. Möjlighet till återbetalningsskydd Avtalspension SAF-LO Så här påverkar villkorsändringen dig Möjlighet till återbetalningsskydd Möjlighet till återbetalningsskydd Ditt sparande idag Du som har ett sparande med pensionskapital intjänat

Läs mer

Boken om Teknik. Boken om Teknik är en grundbok i Teknik för åk 4 6.

Boken om Teknik. Boken om Teknik är en grundbok i Teknik för åk 4 6. Boken om Teknik Boken om Teknik är en grundbok i Teknik för åk 4 6. PROVLEKTION: Teknikens arbetssätt att göra på riktigt Följande provlektion är ett utdrag ur Boken om Teknik. Uppslaget som är hämtat

Läs mer

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet.

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet. Guide till arbetsblad för utvecklingsarbete Arbetsbladet är ett verktyg för dig och dina medarbetare/kollegor när ni analyserar resultatet från medarbetarundersökningen. Längst bak finns en bilaga med

Läs mer

Och hur föreslår ni att man lyfter frågan om KA - ta upp det själv eller låta facket sköta snacket?

Och hur föreslår ni att man lyfter frågan om KA - ta upp det själv eller låta facket sköta snacket? Företag utan kollektivavtal Postad av Rikard Ågren - 03 feb 2011 15:43 Någon som har erfarenhet av att vara anställd av företag som inte tecknat kollektivavtal? Funkar det att vara med i facket och jobba

Läs mer

ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR

ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR ÄT RÄTT NÄR DU TRÄNAR Lärgruppsplan Lärgruppsplan Hur mycket, och vad, du äter spelar en stor roll för förmågan att prestera, såväl fysiskt som psykiskt. Vill du optimera din prestation kan det till och

Läs mer

Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017

Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017 Frågor och svar för föreningar om nya ansökningsregler för aktivitetsbidrag från och med 1 januari 2017 Innehåll Generella frågor... 2 Vad är det som ändras 1 januari 2017?... 2 Vad behöver min förening

Läs mer

Koncept Katalog 2009

Koncept Katalog 2009 Koncept Katalog 2009 Pro-Safe Security Pro-Safe Security System Sweden AB är företaget som ger dig som kund möjlighet att exponera stöldbegärliga varor på ett öppet och säljfrämjande sätt, samtidigt som

Läs mer

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan DEL 1: Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan Modulen inleds med det övergripande målet för modul 6 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna

Läs mer

Brevutskick till väntande patienter

Brevutskick till väntande patienter Brevutskick till väntande patienter Rapport från Vårdgarantiarbetet i Region Skåne, juni 2006 Bakgrund Genom en överenskommelse har staten och Sveriges Kommuner och Landsting enats om en långsiktig satsning

Läs mer

Viking Marknadskonsult (VMK) är en marknads- och kommunikationspartner.

Viking Marknadskonsult (VMK) är en marknads- och kommunikationspartner. Viking Marknadskonsult (VMK) är en marknads- och kommunikationspartner. Våra konsulter och medarbetare Bertil Stivén, Stockholm/Kalmar Torbjörn Stivén, Kalmar Kurt Hofverberg, Stockholm Alexander Paulsson,

Läs mer

Sannolikhet och Odds

Sannolikhet och Odds Sannolikhet och Odds Sannolikhet Tärning (Orange) och (Blå) 0 0 0 Om man satsat sina pengar på rätt summa multipliceras oddset med insatsen (pengarna man satsar) Odds Utfall (summan av två tärningar) Sannolikhet

Läs mer

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande 1 2 Det här är Arbetsförmedlingen Söker du jobb? Vill du veta mer om arbetsmarknaden? Behöver du tips och råd om hur du hittar

Läs mer

Fler feriejobb för ungdomar i kommuner och landsting sommaren 2015

Fler feriejobb för ungdomar i kommuner och landsting sommaren 2015 2015-10-14 1 (6) Utbildning och Arbetsmarknad Tor Hatlevoll Fler feriejobb för ungdomar i kommuner och landsting sommaren 2015 Sommaren 2015 erbjöd landets kommuner och landsting/regioner 84 000 unga en

Läs mer

Presentationsövningar

Presentationsövningar Varje möte då temadialog används bör inledas med en presentationsövning. har flera syften. Både föräldrar och ledare har nytta av att gå igenom samtliga deltagares namn och dessutom få en tydlig bild av

Läs mer

ADVISER HÖSTEN 2014. Småföretagare. Inspiration för hösten 2014

ADVISER HÖSTEN 2014. Småföretagare. Inspiration för hösten 2014 ADVISER HÖSTEN 2014 Småföretagare Inspiration för hösten 2014 ADVISER HÖSTEN 2014 SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Hösten drar igång Flera utgivningar och det är ofta kampanjintensivt. Många vill ut

Läs mer

Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19

Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19 Invisible Friend 2013-02-18 Senast uppdaterad 2013-02-19 Jenny Axene och Christina Pihl driver företaget Invisible Friend som skänker dockor till barn som sitter fängslade för att dom är födda där, barn

Läs mer

Tentamensdeltagare från Dataekonomutbildningen, Textilekonomutbildningen och Affärsinformatikutbildningen.

Tentamensdeltagare från Dataekonomutbildningen, Textilekonomutbildningen och Affärsinformatikutbildningen. Högskolan i Borås Institutionen Handels- och IT-högskolan Daniel Hjelmgren TENTAMEN I MARKNADSFÖRING 2013-12-20 Kl 09:00 13:00 Tentamensdeltagare från Dataekonomutbildningen, Textilekonomutbildningen och

Läs mer

SKOLMATEN OCH ELEVINFLYTANDE

SKOLMATEN OCH ELEVINFLYTANDE Ämne: Samhällskunskap, Svenska, Hem- och konsumentkunskap Årskurs: 4-6 SYFTE Elevdemokrati innebär en möjlighet att vara med och påverka och det innebär också ett ansvar. GENOMFÖRANDE Övningen inleds med

Läs mer

Skövde kommun Medarbetarundersökning 2015 Totalresultat

Skövde kommun Medarbetarundersökning 2015 Totalresultat Medarbetarundersökning Totalresultat Innehåll Om undersökningen Genomförande Resultat NöjdMedarbetarIndex (NMI) Per frågeområde Per fråga Statistisk prioriteringsanalys (Tabell) Slutsats Hållbart MedarbetarEngagemang

Läs mer

MÖJLIGHETERNAS TÄBY Barnomsorg

MÖJLIGHETERNAS TÄBY Barnomsorg MÖJLIGHETERNAS TÄBY Barnomsorg Socialdemokraterna i Täby HUR SER DET UT I TÄBY? Barnomsorgspeng är ett kommunalt bidrag till enskilda utförare av förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg som följer med barnet

Läs mer

Affärsplan? Ett dokument där viktig information om ert företag samlas. Den ska förtydliga och visa era tankar kring hur ert företag ska drivas.

Affärsplan? Ett dokument där viktig information om ert företag samlas. Den ska förtydliga och visa era tankar kring hur ert företag ska drivas. Affärsplan Affärsplan? Ett dokument där viktig information om ert företag samlas. Den ska förtydliga och visa era tankar kring hur ert företag ska drivas. Berätta om den verksamhet ni tänker bygga upp.

Läs mer

Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015

Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 1 Enkät om heltid i kommuner och landsting 2015 2 Innehåll Heltidsarbetet ökar... 5 Varför ska fler jobba heltid?...

Läs mer

VÄLKOMSTPAKET. För dig som ny medlem. I samarbete med:

VÄLKOMSTPAKET. För dig som ny medlem. I samarbete med: If, 106 80 Stockholm. Telefon: 0771-655 655 www.if.se Säte: Stockholm. Huvudkontor: Barks väg 15, Solna. Org.nr: 516401-8102 If Skadeförsäkring AB (publ) If-36330:0 VÄLKOMSTPAKET För dig som ny medlem.

Läs mer

Till dig som vill bli medlem i SEKO

Till dig som vill bli medlem i SEKO Till dig som vill bli medlem i SEKO Med dig blir vi ännu starkare Tack vare att vi är många kan vi sätta tryck på arbetsgivaren. Men du kan hjälpa oss att bli ännu starkare. Vi kämpar för dig Utan oss

Läs mer

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten är ett verktyg för att årligen mäta den psykosociala arbetsmiljön bland medarbetarna i Kiruna kommun. Medarbetarenkäten är en

Läs mer

Lathund till Annonsportalen

Lathund till Annonsportalen Lathund till Annonsportalen * För uppdrags-/arbetsgivare * www.gu.se/samverkan/annonsportalen/ Snabbvägar: 1. Klicka på För arbetsgivare 2. Sök efter arbetsgivarens namn i sökrutan. a. Om namnet finns

Läs mer

ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR

ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR ETT TUNGT MEDIEPAKET 2016 VIN & BAR VIN & BAR SÅ MYCKET MER ÄN BARA ETT MAGASIN FÖR DEM SOM ÄR INTRESSERADE AV VIN OCH DRYCK Umgänget med våra nära, kära och vänner är en viktig kanske den viktigaste delen

Läs mer

Fagersta kommuns policy för sponsring

Fagersta kommuns policy för sponsring 1 (3) Fagersta kommuns policy för sponsring Antagen av kommunfullmäktige 2015-04-27, 60, att gälla från och med år 2016. Inledning För att stärka varumärket Fagersta kommun kan kommunen sponsra olika aktiviteter

Läs mer

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5)

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervjumall Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervju Att hålla i en anställningsintervju kan vara svårt.

Läs mer

KORTFATTADE REGLER MED VETT OCH ETIKETT I MATCHSPEL FÖR MOGEN UNGDOM

KORTFATTADE REGLER MED VETT OCH ETIKETT I MATCHSPEL FÖR MOGEN UNGDOM KORTFATTADE REGLER MED VETT OCH ETIKETT I MATCHSPEL FÖR MOGEN UNGDOM FÖR ETT ROLIGARE, SNABBARE OCH PROFFSIGARE SPEL Egen framgång är guld värd men andras misstag är icke att förakta! SPELETS GRUNDPRINCIP

Läs mer

EXECUTIVE SUMMARY. Hållbarhet i svenska företag. Demoskop. En sammanfattning av resultat från undersökning om svenska bolag och hållbarhet 2015-10-27

EXECUTIVE SUMMARY. Hållbarhet i svenska företag. Demoskop. En sammanfattning av resultat från undersökning om svenska bolag och hållbarhet 2015-10-27 EXECUTIVE SUMMARY Hållbarhet i svenska företag Demoskop En sammanfattning av resultat från undersökning om svenska bolag och hållbarhet 2015-10-27 Demoskop AB, Floragatan 13, 114 75 Stockholm, Sweden Tel

Läs mer

Hemtjänst. Information från omsorgsförvaltningen, Alvesta kommun

Hemtjänst. Information från omsorgsförvaltningen, Alvesta kommun Hemtjänst Information från omsorgsförvaltningen, Alvesta kommun Uppdaterad 2016 1 Om hemtjänst Hemtjänst är ett samlat begrepp för olika former av omsorg, stöd och service i hemmet. Du som är äldre och/eller

Läs mer

Beslut om ersättning för utlämnande av allmän handling vid Östersunds tingsrätt.

Beslut om ersättning för utlämnande av allmän handling vid Östersunds tingsrätt. Lena Gråberg, lena.graberg@dom.se, 063-15 06 26 Beslut om ersättning för utlämnande av allmän handling vid Östersunds tingsrätt. Beslutet gäller from 2015-02-16. Beslut om prenumerationsavgifter gäller

Läs mer

Detta dokument beskriver vilka regler som gäller för lagspecifika hemsidor använda av Ackers lag.

Detta dokument beskriver vilka regler som gäller för lagspecifika hemsidor använda av Ackers lag. Ackers WWW-Policy I samband med Åkersberga IBF:s (Ackers ) öppnande av sin hemsida på Internet uppstår behovet av regler och riktlinjer för publicering av hemsidor för de olika lagen på Internet. Detta

Läs mer

Solida hantverkaren. Solid försäkringar. solidab.se 10% i medlems rabatt. Från. 75kr. i månaden. i samarbete med

Solida hantverkaren. Solid försäkringar. solidab.se 10% i medlems rabatt. Från. 75kr. i månaden. i samarbete med Solida hantverkaren Solid försäkringar solidab.se 10% i medlems rabatt Från 75kr i månaden i samarbete med Försäkringen Solida Hantverkaren, en förmånlig företagsförsäkring! Solida Hantverkaren är vår

Läs mer

Affärsplan/Projektplan

Affärsplan/Projektplan Affärsplan/Projektplan Datorconfig UF http://www.datorconfig.se Bankgiro: 456-5354 info@datorconfig.se VD/Ekonomiansvarig/Säljare Thomas Palmqvist thomas@datorconfig.se 073-041 62 03 Marknadsansvarig/Säljare

Läs mer

e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över.

e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över. e-cm Elektronisk Cash Management dygnet runt, världen över. Välkommen till gränslösa affärsmöjligheter. Goda affärer kräver rätt förutsättningar. Rätt information när du behöver det och möjligheten att

Läs mer

KOMMUNICERA. och nå dina mål. Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi

KOMMUNICERA. och nå dina mål. Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi KOMMUNICERA och nå dina mål Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi The two words information and communication are often used interchangeably, but they signify quite different things. Information

Läs mer

REGLER. Regler för placering i förskola och annan pedagogisk omsorg

REGLER. Regler för placering i förskola och annan pedagogisk omsorg REGLER Regler för placering i förskola och annan pedagogisk omsorg REGLER Sida 2 av 6 Regler för placering i förskola och pedagogisk omsorg Barn erbjuds förskoleplats från och med ett års ålder i den omfattning

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 11-mannafotoll

Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 11-mannafotoll (Uppdaterat den 25 april 2016) Barn- och ungdomsfotboll i Hälsingland Så spelar vi 11-mannafotoll Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll När man blir 14-15 år

Läs mer

UPPGIFT: SKRIV EN DEBATTARTIKEL

UPPGIFT: SKRIV EN DEBATTARTIKEL Åk 9 Historia & Svenska Namn: UPPGIFT: SKRIV EN DEBATTARTIKEL Du ska skriva en debattartikel på 1-2 sidor (Times new roman 12). Den ska ta upp exempel på hur mänskliga rättigheter försvagas i dagsläget.

Läs mer

Boll-lek om normer. Nyckelord: likabehandling, hbt, normer/stereotyper, skolmiljö. Innehåll

Boll-lek om normer. Nyckelord: likabehandling, hbt, normer/stereotyper, skolmiljö. Innehåll 1 Boll-lek om normer Nyckelord: likabehandling, hbt, normer/stereotyper, skolmiljö Innehåll Materialet bygger på en övning där eleverna, genom en lek med bollar, får utmana sin förmåga att kommunicera

Läs mer

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 160212

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 160212 Visma Proceedo Att attestera - Manual Version 1.4 1 Innehåll Version 1.4... 1 INNEHÅLL... 2 1) ALLMÄNT OM ATTESTERING/GODKÄNNANDE... 3 2) ATTESTNIVÅER OCH DELEGERING... 4 3) ESKALERING... 5 3.1 Egna beställningar...

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 AVDELNINGAR Det finns flera olika typer av avdelningar. Standard, Nod HSB, Nod Förening, Nod Brf, Nod Styrelsewebb, Struktur och Område/projekt. Standard är den mall som används för att presentera artiklar.

Läs mer