Gemensam rutin för Senior alert

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gemensam rutin för Senior alert"

Transkript

1 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

2 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

3 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

4 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

5 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

6 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

7 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

8 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

9 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

10 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

11 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

12 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

13 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

14 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

15 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

16 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

17 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

18 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

19 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

20 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

21 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

22 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

23 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

24 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

25 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

26 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

27 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

28 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

29 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

30 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

31 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

32 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

33 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

34 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

35 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

36 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

37 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

38 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

39 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

40 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

41 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

42 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

43 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

44 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

45 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

46 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

47 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

48 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

49 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

50 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

51 Socialtjänsten Kvalitetsregister Upprättad: Gemensam rutin för Senior alert Riskbedömning görs av kontaktpersonen när vårdtagaren/brukaren kommer ny till enheten. Detta gäller både permanent boende och korttid/växelvård. Ny Riskbedömning ska sedan göras 2ggr/år el vid behov. Innan registrering i registret ska det finnas ett skriftligt godkännande från den enskilde, av god man eller närstående. Riskbedömningen registreras sedan i Senior alert av enhetens utsedda administratör. Denna person utses av Enhetschef. Riskbedömningen lämnas därefter till ssk som öppnar vårdplan för aktuellt riskområde. Riskbedömningen förvaras sedan i patientens journalpärm på ssk exp. Kopia på Riskbedömningen kan förvaras på respektive enhet. När Riskbedömning gjorts på den enskilde ska denna tas upp på nästkommande team. Blanketten Pågående och planerade åtgärder fylls då i. Kontaktpersonen ansvarar för att den som går på teamet vet om detta. Dokument med datum och vilka patienter som ska tas upp läggs i samma mapp som team dokumentet Viktigt att ALLA läser detta för att alla ska vara väl förberedda inför teamet. Den personal som varit med på teamet tar med färdiga åtgärdsblanketter och lämnar till den person som registrerar i Senior alert. Tibro kommun, TIBRO, Socialtjänsten, Besöksadress: Centrumgatan 17 E-post: kommun@tibro.se, Växel:

52 Sida 2 (2) När uppgifterna är registrerade i Senior alert ska lappen med åtgärder till ssk, så att ssk kan sätta in denna i patientens journalpärm. Kopia kan tas och förvaras tillsammans med Riskbedömningen på respektive enhet. Uppföljning av åtgärderna sker kontinuerligt på teamet, men sker inte någon större förändring i patientens tillstånd, så registreras uppföljningen i Senior alert i samband med att ny riskbedömning görs dvs. 2ggr/år. Uppföljning av åtgärderna måste ske inom 6 mån. Rutinen är framtagen av enhetschefer inom särskilt boende och hemvård.

Manual Individuell genomförandeplan Social dokumentation Omsorgspersonal

Manual Individuell genomförandeplan Social dokumentation Omsorgspersonal Manual Individuell genomförandeplan Social dokumentation Omsorgspersonal 1 Ny Individuell genomförandeplan Använd Mall för Individuell genomförandeplan som är ifylld tillsammans med brukaren och eventuellt

Läs mer

Flik 1.3. BJURHOLMS KOMMUN Äldre- och handikappomsorg. Att lämna samtycke

Flik 1.3. BJURHOLMS KOMMUN Äldre- och handikappomsorg. Att lämna samtycke Att lämna samtycke Detta häfte innehåller upplysningar om vad det innebär att lämna samtycke för informationsöverföring inom äldre- och handikappomsorg Vad säger lagen? Informationshantering och journalföring

Läs mer

Socialstyrelsens föreskrifter om bedömning av egenvård SOSFS 2009:6. Uppdaterad januari 2013

Socialstyrelsens föreskrifter om bedömning av egenvård SOSFS 2009:6. Uppdaterad januari 2013 Socialstyrelsens föreskrifter om bedömning av egenvård SOSFS 2009:6 Uppdaterad januari 2013 Bakgrund Hälso- och sjukvård skall bedrivas så att den uppfyller kraven på god vård. Det har förekommit brister

Läs mer

Vårdgivare av boende SoL/LSS inom Nämnden för vuxna med funktionshinders ansvarsområde

Vårdgivare av boende SoL/LSS inom Nämnden för vuxna med funktionshinders ansvarsområde KONTORET FÖR VUXNA MED FUNKTIONSHINDER Handläggare Datum Diarienummer 2009-10-01 Vårdgivare av boende SoL/LSS inom Nämnden för vuxna med funktionshinders ansvarsområde Rekommendationer gällande överföring

Läs mer

Antagna av Kommunstyrelsen 2011-02-01 78. Kvalitetsgarantier Detta kan du som brukare förvänta dig av Hemtjänsten i Eksjö kommun

Antagna av Kommunstyrelsen 2011-02-01 78. Kvalitetsgarantier Detta kan du som brukare förvänta dig av Hemtjänsten i Eksjö kommun Antagna av Kommunstyrelsen 2011-02-01 78 Kvalitetsgarantier Detta kan du som brukare förvänta dig av Hemtjänsten i Eksjö kommun Kvalitetsgarantier i hemtjänst Sociala sektorns verksamhet bygger på människors

Läs mer

Rutin för hantering av privata medel inom vård och omsorg

Rutin för hantering av privata medel inom vård och omsorg Fastställd av Ks 2011-03-09 2011-02-10 Rutin för hantering av privata medel inom vård och omsorg Syfte Att skydda den enskildes privata medel samt att hanteringen ska ske på ett sådant sätt att inte oberättigade

Läs mer

Registrera och ordinera i ett flöde i Pascal

Registrera och ordinera i ett flöde i Pascal 1 (5) Landstingsgemensamma funktioner Anna-Lena Granholm Systemförvaltare NPÖ/Pascal Registrera och ordinera i ett flöde i Pascal Möjlighet att registrera och ordinera i ett flöde införs, vilket innebär

Läs mer

Axiell Arena. Samarbeta om bilder Regionbiblioteket i Kalmar län

Axiell Arena. Samarbeta om bilder Regionbiblioteket i Kalmar län Axiell Arena Samarbeta om bilder Regionbiblioteket i Kalmar län Introduktion Det finns möjlighet att samarbeta om bilder i Axiell Arena. Samarbetet kan läggas upp på olika sätt, men i denna lathund beskrivs

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Underlag till vård- och omsorgsförvaltningens kvalitets- och patientsäkerhetsberättelse Utförare: Ansvarig chef: Läs igenom anvisningarna nedan innan ni börjar er inrapportering,

Läs mer

Kultur och bildning 2014-05-27. Rutiner för specialkost i förskola och skola

Kultur och bildning 2014-05-27. Rutiner för specialkost i förskola och skola Kultur och bildning 2014-05-27 Rutiner för specialkost i förskola och skola Syfte Syftet med rutiner för specialkost i förskola och skola är att kvalitetssäkra att alla barn med behov av specialkost ska

Läs mer

Vård i samverkan kommuner och landsting i Uppsala län Vårdkedjan utvecklingsgrupp psykiatri

Vård i samverkan kommuner och landsting i Uppsala län Vårdkedjan utvecklingsgrupp psykiatri Vård i samverkan kommuner och landsting i Uppsala län Vårdkedjan utvecklingsgrupp psykiatri 1 Antagits av TKL 2010-09-24 Utvärderas senast 2011-12-31 RIKTLINJE för samordnad vårdplanering utifrån överenskommelse

Läs mer

Likabehandlingsplan 2015

Likabehandlingsplan 2015 Grunduppgifter Likabehandlingsplan 2015 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola Ansvariga för planen Förskolechefen Vår vision Till Pusselbitens förskola går alla utan rädsla för att bli utsatt

Läs mer

Socialstyrelsens författningssamling

Socialstyrelsens författningssamling SOSFS 2008:20 (M och S) Föreskrifter Ändring i föreskrifterna och allmänna råden (SOSFS 2007:10) om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens

Läs mer

Hemtjänst. Information från omsorgsförvaltningen, Alvesta kommun

Hemtjänst. Information från omsorgsförvaltningen, Alvesta kommun Hemtjänst Information från omsorgsförvaltningen, Alvesta kommun Uppdaterad 2016 1 Om hemtjänst Hemtjänst är ett samlat begrepp för olika former av omsorg, stöd och service i hemmet. Du som är äldre och/eller

Läs mer

Välkommen till Bruksgården. ett särskilt boende i Skurups kommun

Välkommen till Bruksgården. ett särskilt boende i Skurups kommun Välkommen till Bruksgården ett särskilt boende i Skurups kommun 2 Välkommen till Bruksgården i Rydsgård Bruksgården erbjuder en boendemiljö som ger möjlighet till trygghet, inflytande och social gemenskap.

Läs mer

Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler

Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler För handledare I den här lathunden finns detaljerade instruktioner om hur du gör för att ladda ner rapporter och ljudfiler från dina studenter. Först kommer

Läs mer

Rutin för lönegrundande medarbetarsamtal

Rutin för lönegrundande medarbetarsamtal Rutin för lönegrundande medarbetarsamtal Det lönegrundande medarbetarsamtalet syftar till att: vara ett instrument för planering, styrning och utvärdering, vara ett medel för att föra ut verksamhetens

Läs mer

Rutin för hantering av medicinska avvikelser

Rutin för hantering av medicinska avvikelser Ansvarig för rutin: Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS Upprättad (av vem och datum) Carina Andersson, MAS, 2013-04-03 Reviderad (av vem och datum) Beslutad (datum och av vem): Socialförvaltningens

Läs mer

Syftet med riskbedömning av munhälsa enligt ROAG är att:

Syftet med riskbedömning av munhälsa enligt ROAG är att: 2(7) Innehåll Innehåll... 2 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Mål... 3 Rutin för Riskbedömning av Munhälsa enligt ROAG på särskilda boendeenheter i Dalarna.... 4 Rutin för Riskbedömning av Munhälsa enligt ROAG

Läs mer

Lathund till Annonsportalen

Lathund till Annonsportalen Lathund till Annonsportalen * För uppdrags-/arbetsgivare * www.gu.se/samverkan/annonsportalen/ Snabbvägar: 1. Klicka på För arbetsgivare 2. Sök efter arbetsgivarens namn i sökrutan. a. Om namnet finns

Läs mer

Läs mer: Policy arbetsmiljö, tillämpning hälsa i arbetslivet flik 1.

Läs mer: Policy arbetsmiljö, tillämpning hälsa i arbetslivet flik 1. 1 (6) 2016-04-13 Arbetsmiljöpolicy Hudiksvalls kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare som kan rekrytera, utveckla och behålla kompetenta medarbetare. För att uppnå en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö

Läs mer

Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering:

Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering: Talesmannapolicy AcadeMedia Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering: Anställda på AcadeMedia som vill delta i

Läs mer

Anmälan om sjukhusens läkemedelsförsörjning

Anmälan om sjukhusens läkemedelsförsörjning Anmälan om sjukhusens läkemedelsförsörjning Vägledning till Läkemedelsverkets föreskrifter (LVFS 2008:9) om anmälan om sjukhusens läkemedelsförsörjning Version 1, september 2008 Postadress/Postal address:

Läs mer

Personnummer. Närmast anhörig Relation

Personnummer. Närmast anhörig Relation HEMVÅRDS- FÖRVALTNINGEN Ansökan om bistånd Sökandes personuppgifter Adress Postnummer och ort Mobiltelefon Medsökande Närmast anhörig Relation Mobiltelefon g vi ansöker om Tidigare kontakt med biståndsenheten

Läs mer

Examensarbete är det en kurs? Inst. för Samhällsbyggnad 2009

Examensarbete är det en kurs? Inst. för Samhällsbyggnad 2009 Examensarbete är det en kurs? Inst. för Samhällsbyggnad 2009 Examensarbete som kurs Examensarbete är en kurs om 30 hp för civilingenjörer, 15 hp för brandingenjörer och 7,5 hp för högskoleexamen Som alla

Läs mer

Hur du arbetar med VFU-portfölj i Mondo. en lathund för student

Hur du arbetar med VFU-portfölj i Mondo. en lathund för student Hur du arbetar med VFU-portfölj i Mondo en lathund för student Du skapar din VFU-portfölj På ingångssidan mondo.su.se ligger i högerspalten, innan du loggar in, en länk till en manual för hur du skapar

Läs mer

För dig som är valutaväxlare. Så här följer du reglerna om penningtvätt i din dagliga verksamhet INFORMATION FRÅN FINANSINSPEKTIONEN

För dig som är valutaväxlare. Så här följer du reglerna om penningtvätt i din dagliga verksamhet INFORMATION FRÅN FINANSINSPEKTIONEN För dig som är valutaväxlare Så här följer du reglerna om penningtvätt i din dagliga verksamhet INFORMATION FRÅN FINANSINSPEKTIONEN MARS 2016 DU MÅSTE FÖLJA LAGAR OCH REGLER Som valutaväxlare ska du följa

Läs mer

Detta kan du förvänta dig av kommunens service. Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre

Detta kan du förvänta dig av kommunens service. Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre Detta kan du förvänta dig av kommunens service Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre ANTAGEN AV SOCIALNÄMNDEN JANUARI 2014 NATIONELL VÄRDEGRUND Socialtjänstens omsorg om äldre

Läs mer

Rutin vid validering och tillgodoräknande av kurs YH Karlstad

Rutin vid validering och tillgodoräknande av kurs YH Karlstad Verksamhetsmanualen Distrikt Nord YH Karlstad Rutin vid validering och tillgodoräknande av kurs YH Karlstad Syfte En studerande som anser sig redan ha kunskaper motsvarande del av eller en hel kurs ska

Läs mer

Partnerskapsförord. giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2. Parter 3. Partnerskapsförordets innehåll: 4

Partnerskapsförord. giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2. Parter 3. Partnerskapsförordets innehåll: 4 Partnerskapsförord giftorättsgods görs till enskild egendom 1, 2 Parter 3 Namn Telefon Adress Namn Telefon Adress Partnerskapsförordets innehåll: 4 Vi skall ingå registrerat partnerskap har ingått registrerat

Läs mer

Samtycke är inhämtat från VT/anhöriga för medverkan i denna presentation

Samtycke är inhämtat från VT/anhöriga för medverkan i denna presentation Samtycke är inhämtat från VT/anhöriga för medverkan i denna presentation Åslidens resa med Senior Alert. Östra karup, Båstad MÅL: ALLA PÅ ÅSLIDEN SKA GES MÖJLIGHET TILL ETT MENINGSFULLT LIV, UPPLEVA TRYGGHET,

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Öppenvårdsmottagning Psykiatri. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg 2014-01-28 Version 2

KLARA SVPL Lathund för Öppenvårdsmottagning Psykiatri. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg 2014-01-28 Version 2 KLARA SVPL Lathund för Öppenvårdsmottagning Psykiatri Innehåll sid. Bakgrund och beskrivning 3 Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Avisera meddelanden till 7 deltagande

Läs mer

Information om trygghetslarm

Information om trygghetslarm Information om trygghetslarm - Till dig som har trygghetslarm i Tranås kommun Denna information gäller fr.o.m. 2014-12-01 TRANÅS KOMMUN SOCIALTJÄNSTEN Vad är ett trygghetslarm? Ett trygghetslarm består

Läs mer

avseende god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 7 (egen ansökan).

avseende god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 7 (egen ansökan). ANSÖKAN TILL TINGSRÄTTEN avseende god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 7 (egen ansökan). Ansökan om förordnande av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4

Läs mer

Instruktion för redogörelse för uppdrag som god man till ensamkommande barn Sida 1 (7)

Instruktion för redogörelse för uppdrag som god man till ensamkommande barn Sida 1 (7) Överförmyndarkansliet informerar Instruktion för redogörelse för uppdrag som god man till ensamkommande barn Sida 1 (7) Överförmyndaren ska enligt lag utöva tillsyn över gode männens verksamhet. En god

Läs mer

Lathund. Drift Teknisk Förvaltning Redigera driftåtgärder INFORMATION FRÅN VITEC

Lathund. Drift Teknisk Förvaltning Redigera driftåtgärder INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Lathund Drift Teknisk Förvaltning Redigera driftåtgärder VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V.

Läs mer

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016

Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Statsbidragsenheten 1 (5) Statsbidrag för läxhjälp till huvudmän 2016 Skolverket lämnar statsbidrag enligt förordning (2014:144) om statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete utanför ordinarie

Läs mer

Uppdrag att utreda förutsättningarna att följa väntetider på sjukhusbundna akutmottagningar

Uppdrag att utreda förutsättningarna att följa väntetider på sjukhusbundna akutmottagningar Regeringsbeslut I:4 2010-09-09 S2010/6418/HS (delvis) Socialdepartementet Sveriges Kommuner och Landsting 118 82 Stockholm Uppdrag att utreda förutsättningarna att följa väntetider på sjukhusbundna akutmottagningar

Läs mer

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01 Sök bidrag på webben www.solvesborg.se Gäller från 2015-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritids- och turismkontoret Sölvesborg kommun Inledning Följande bidrag går att söka på webben Logga in Dokumenthantering

Läs mer

En skola fri från mobbning och kränkningar

En skola fri från mobbning och kränkningar En skola fri från mobbning och kränkningar Elever har rätt till en trygg skola Det är nolltolerans mot kränkningar i förskolan och skolan. Du som jobbar i skolan har ett ansvar att se till att alla barn

Läs mer

Jourhemskonsultation

Jourhemskonsultation Jourhemskonsultation Global omsorg Med en bred erfarenhet inom omsorg, socialtjänst och skola är Global Omsorg med i arbete att stödja ensamkommande barn till Sverige. Med en kombination av hängivenhet

Läs mer

Riktlinje för hälso- och sjukvårdsdokumentation

Riktlinje för hälso- och sjukvårdsdokumentation Vård- och omsorgsförvaltningen Riktlinje för hälso- och sjukvårdsdokumentation Gäller för Vård- och omsorgsförvaltningen Dokumentansvarig Lena Jadefeldt Slattery MAS Godkänd av Monica Holmgren chef Vård-

Läs mer

Riktlinje för vårdpreventivt arbete med stöd av Senior alert

Riktlinje för vårdpreventivt arbete med stöd av Senior alert Socialtjänsten HSL Kvalitetsregister Upprättad: 2011-11-25 Reviderad: 2012-10-25 Reviderad: 2014-11-19 Riktlinje för vårdpreventivt arbete med stöd av Senior alert Socialtjänstens ledningsgrupp fattade

Läs mer

När du som vårdpersonal vill ta del av information som finns hos en annan vårdgivare krävs det att:

När du som vårdpersonal vill ta del av information som finns hos en annan vårdgivare krävs det att: 1 (6) Sammanhållen journalföring information till dig som möter patienter Detta är ett kunskapsunderlag om sammanhållen journalföring för dig som arbetar i vården. Underlaget innehåller en kort beskrivning

Läs mer

Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare. Utbildningsplattform: Fronter

Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare. Utbildningsplattform: Fronter Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare Utbildningsplattform: Fronter Innehållsförteckning Introduktion 3 Inloggning & Lösenordsbyte 4 Idagsidan 6 Kursens rum (startsida) 7 Webblektion 8 Inlämning

Läs mer

avseende god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 7 (ansökan från anhörig).

avseende god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 7 (ansökan från anhörig). ANSÖKAN TILL TINGSRÄTTEN avseende god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 7 (ansökan från anhörig). Ansökan om förordnande av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11

Läs mer

Rutin för missförhållande eller en påtaglig risk för missförhållande enligt 14 kap 3 SoL och 24 b LSS (Lex Sarah)

Rutin för missförhållande eller en påtaglig risk för missförhållande enligt 14 kap 3 SoL och 24 b LSS (Lex Sarah) Rutin för missförhållande eller en påtaglig risk för missförhållande enligt 14 kap 3 SoL och 24 b LSS (Lex Sarah) Uppdatering av lagstiftning har skett den 1 juli 2011. Reservation för att rutin kommer

Läs mer

Vårdbegäran i KLARA SVPL till närsjukvårdsteamet

Vårdbegäran i KLARA SVPL till närsjukvårdsteamet 1 (5) Vårdbegäran i KLARA SVPL till närsjukvårdsteamet Sammanfattning Klara används för kommunerna för att skicka vårdbegäran (hanteras som remiss) till närsjukvårdsteamet, Södra Älvsborgs Sjukhus. Vårdbegäran

Läs mer

Tillsynsbesök Särskilt boende Privata utförare, Aleris: Björkhaga, Hjortsberg, Furugården. Floragården November 2014

Tillsynsbesök Särskilt boende Privata utförare, Aleris: Björkhaga, Hjortsberg, Furugården. Floragården November 2014 sida 1 (7) Tillsynsbesök Särskilt boende Privata utförare, Aleris: Björkhaga, Hjortsberg, Furugården. Floragården November 2014 sida 2 (7) Innehåll BAKGRUND... 3 ALERIS OMSORG AB... 3 FLORAGÅRDENS EKONOMISKA

Läs mer

5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109

5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 13 (42) 2016-03-21 Kf 5. Motion om policy för besvarande av post yttrande Dnr 2015/465-109 Mariann Gustafsson (V) har 19 oktober 2015 väckt en motion om policy för

Läs mer

Dokumentation inom Socialtjänsten - vad gäller efter årsskiftet?

Dokumentation inom Socialtjänsten - vad gäller efter årsskiftet? Dokumentation inom Socialtjänsten - vad gäller efter årsskiftet? Föreskrifter och allmänna råd om dokumentation inom socialtjänsten Ylva Ehn Oktober 2014 Vem beslutar om vad? Lagar Riksdagen Förordningar

Läs mer

Datum 2015-02-09--10. Plats: Clarion Grand Hotel, Helsingborg

Datum 2015-02-09--10. Plats: Clarion Grand Hotel, Helsingborg Revisorskollegiet PROTOKOLL 13 24 Datum 1 (5) Protokoll från sammanträde Tid: Plats: Clarion Grand Hotel, Helsingborg ande Lars-Erik Lövdén - ordförande Jeanette Hillding - vice ordförande Jana Lund Anders

Läs mer

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten är ett verktyg för att årligen mäta den psykosociala arbetsmiljön bland medarbetarna i Kiruna kommun. Medarbetarenkäten är en

Läs mer

RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS - UPPFÖLJNING

RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS - UPPFÖLJNING Version 10.0 Används vid registrering av alla som insjuknar i akut stroke 2010-01-01 och därefter. RIKS-STROKE - 3 MÅNADERS - UPPFÖLJNING Dessa uppgifter fylls i av vårdpersonalen innan patienten går hem

Läs mer

ANSÖKAN OM ATT LÅTA ANNAN FÅ UTFÖRA RENGÖRNING AV ELDSTAD OCH RÖKKANALER PÅ EGEN FASTIGHET

ANSÖKAN OM ATT LÅTA ANNAN FÅ UTFÖRA RENGÖRNING AV ELDSTAD OCH RÖKKANALER PÅ EGEN FASTIGHET 1(2) Ansökan skickas till: Motala kommun Räddningstjänst Glimmervägen 2 591 53 Motala ANSÖKAN OM ATT LÅTA ANNAN FÅ UTFÖRA RENGÖRNING AV ELDSTAD OCH RÖKKANALER PÅ EGEN FASTIGHET Sökande/Fastighetsägare

Läs mer

Syftet med en personlig handlingsplan

Syftet med en personlig handlingsplan Syftet med en personlig handlingsplan Gör idéerna konkreta Ger dig något att hålla dig till mellan mötena Skapar tillförlitlighet i utvecklingen Hjälper dig att fokusera på några områden Påminnelse om

Läs mer

KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och förberedande utbildningar

KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och förberedande utbildningar KA Webb Arbetsmarknadsutbildningar och förberedande utbildningar Version 1.3 Uppdaterat 2016-03-31 Hantera handlingar: - Gemensam utbildningsplan - Periodisk rapport, närvarorapportering - Informativ rapport

Läs mer

A&O ANSVAR OCH OMSORG AB 1

A&O ANSVAR OCH OMSORG AB 1 1 Patientsäkerhetsberättelse 2016 02 05 Riggargatan A&O Ansvar och Omsorg AB Beskrivning av patientsäkerhetsarbetet under 2015 Avvikelser Samtliga avvikelser registrerades och dokumenterades. Avvikelserna

Läs mer

Manual IBIC Genomförandeplan Social dokumentation Omsorgspersonal

Manual IBIC Genomförandeplan Social dokumentation Omsorgspersonal Manual IBIC Genomförandeplan Social dokumentation Omsorgspersonal 1 IBIC Genomförandeplan Denna plan används för de personer som har fått en IBIC bedömning där biståndshandläggaren har bedömt vilka insatser

Läs mer

Q1 Hur många undervisningstillfällen har du haft under september månad?

Q1 Hur många undervisningstillfällen har du haft under september månad? Q1 Hur många undervisningstillfällen har du haft under september månad? Antal (Endast siffra) 0 3 6 9 12 15 Svarsval Medeltal Totalt Svar Antal (Endast siffra) Svar 14,43 101 7 Totalt antal svarande: 7

Läs mer

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) socialtjänstens behandling av personuppgifter om etniskt ursprung

Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) socialtjänstens behandling av personuppgifter om etniskt ursprung Datum Diarienr 2014-12-04 1229-2014 Angereds stadsdelsnämnd Box 34 424 21 Angered Tillsyn enligt personuppgiftslagen (1998:204) socialtjänstens behandling av personuppgifter om etniskt ursprung Datainspektionens

Läs mer

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 2 APRIL 2014

INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 2 APRIL 2014 1 INSTRUKTION FÖR AB VOLVOS ( BOLAGET ) VALBEREDNING FASTSTÄLLD VID ÅRSSTÄMMA DEN 2 APRIL 2014 Enligt Svensk kod för bolagsstyrning ( Koden ) skall bolag som omfattas av Koden ha en valberedning som representerar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet 13 juni 2012, klockan 09.00 11.

PROTOKOLL 1 (14) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet 13 juni 2012, klockan 09.00 11. PROTOKOLL 1 (14) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet 13 juni 2012, klockan 09.00 11.55 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande

Läs mer

Offentlighetsprincipen

Offentlighetsprincipen Offentlighetsprincipen Förhandlingsoffentlighet Sammanträde vid domstol och beslutande församling ska vara offentligt Yttrande- och informationsfrihet Medborgare har rätt att fritt uttrycka sig i tal och

Läs mer

MANUAL kvalitetsregister

MANUAL kvalitetsregister MANUAL kvalitetsregister Januari 0 Förord Senior alert är ett nationellt kvalitetsregister som stödjer ett systematiskt arbetssätt för att förebygga undernäring, fall och trycksår. Det ger möjlighet till

Läs mer

PROJEKT. Anmälningspliktiga fordonstvättar 2011-03-02

PROJEKT. Anmälningspliktiga fordonstvättar 2011-03-02 PROJEKT Anmälningspliktiga fordonstvättar 2011-03-02 BESÖKSADRESS Hertig Johans Torg 2 Skövde TELEFON 0500-49 36 30 FAX 0500-41 83 87 E-POST miljoskaraborg@skovde.se WEBBPLATS www.miljoskaraborg.se Här

Läs mer

Rehabkollen Ditt stöd i rehabiliteringsarbetet

Rehabkollen Ditt stöd i rehabiliteringsarbetet Rehabkollen Ditt stöd i rehabiliteringsarbetet Innehållsförteckning INTRODUKTION ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Observera att privatpersoner inte kan söka det förberedande stödet inom lokalt ledd utveckling.

Observera att privatpersoner inte kan söka det förberedande stödet inom lokalt ledd utveckling. Anvisning till blanketten Stöd för fortsatta arbetet i förberedande stödet inom lokalt ledd utveckling genom Leader 2014-2020 ansökan om stöd för fortsatta arbetet med att skriva utvecklingsstrategi Vem

Läs mer

Kalenderår. Personnummer

Kalenderår. Personnummer 1(4) ÅRSRÄKNING OMYNDIG Överförmyndarnämnden Skicka blanketten före den 1 mars till Kalenderår Omyndig Vistelseadress (utdelningsadress, postnummer och postort) Förmyndare (även riktnummer) adress Mobiltelefon

Läs mer

KORTTIDSTILLSYN 9:7 LSS

KORTTIDSTILLSYN 9:7 LSS Kvalitetsdokument KORTTIDSTILLSYN 9:7 LSS Socialförvaltningen Gotlands Kommun Antaget av SON 2005-09-14 74 Reviderat SON 2008-04-23 44 Reviderat SON 2010-12-08 146 Innehåll Korttidstillsyn 3 Beslut 3 Verkställighet

Läs mer

Arbetsgång och arbetsfördelning för uppsatser på termin 6 ht11. Framtaget av Sanna Tielman Lindberg. Ändringar sedan vt11 är understrukna

Arbetsgång och arbetsfördelning för uppsatser på termin 6 ht11. Framtaget av Sanna Tielman Lindberg. Ändringar sedan vt11 är understrukna Arbetsgång och arbetsfördelning för uppsatser på termin 6 ht11. Framtaget av Sanna Tielman Lindberg. Ändringar sedan vt11 är understrukna Student Handledare Kursansvarig Examinator Informerar kursansvarig

Läs mer

Likabehandlingsplan för läsåret 2010-2011

Likabehandlingsplan för läsåret 2010-2011 Likabehandlingsplan för läsåret 2010-2011 - Hagagymnasiets plan för att främja likabehandling och arbeta mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. 1. Inledning Bestämmelser i 14 a kap.

Läs mer

Kulturskoleanordnare i Järfälla

Kulturskoleanordnare i Järfälla Kulturskoleanordnare i Järfälla Vilkor för auktorisation Mer kulturskola till Järfällas barn och ungdomar 2015 kommer alla unga i Järfälla att få en digital check som de kan använda som betalning för valfria

Läs mer

Ludvigsborgs Elevhälso Team LET

Ludvigsborgs Elevhälso Team LET Ludvigsborgs Elevhälso Team LET LET Målsättningen med LETs arbete är att aktivt och kontinuerligt hjälpa, stödja och skapa de bästa förutsättningar att klara sitt skolarbete för de elever på Ludvigsborgs

Läs mer

AVLÖSARSERVICE I HEMMET 9:5 LSS

AVLÖSARSERVICE I HEMMET 9:5 LSS Kvalitetsdokument AVLÖSARSERVICE I HEMMET 9:5 LSS Antaget av SON 2005-09-14 74 Reviderat SON 2008-04-23 44 Reviderat SON 2010-12- 08 146 Socialförvaltningen Gotlands Kommun Innehåll Avlösarservice 3 Beslut

Läs mer

För dig som beviljar ärenden

För dig som beviljar ärenden Uppsala universitet Personalavdelningen Eric Ålund EGENRAPPORTERING i PRIMULA För dig som beviljar ärenden Innehåll Introduktion... 2 Meddelande om ärende... 2 Logga in... 2 Månadsomställningar... 2 Logga

Läs mer

Kontakt med läkare och övrig hälso- och sjukvårdspersonal

Kontakt med läkare och övrig hälso- och sjukvårdspersonal Sida 1 (5) 2016-05-02 - Kontakt med läkare och övrig hälso- och sjukvårdspersonal vid förändring av patients hälsotillstånd samt överföring till annan vårdinrättning MAS/MAR stadsdelsförvaltningarna Kungsholmen,

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse År 2015 2016-02-22 Fredrik Mogren och Ida Silvare Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande mål och strategier 4 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerhetsarbetet 4

Läs mer

Hjo kommun. Rutin för hantering och utredning av händelser inom hälso- och sjukvården som kan leda till en anmälan enligt Lex Maria.

Hjo kommun. Rutin för hantering och utredning av händelser inom hälso- och sjukvården som kan leda till en anmälan enligt Lex Maria. Hjo kommun Rutin Rutin för hantering och utredning av händelser inom hälso- och sjukvården som kan leda till en anmälan enligt Lex Maria. 1. Dokumenttyp Rutin 2. Fastställande/upprättad 2011 av MAS 3.

Läs mer

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 31 mars 2013

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 31 mars 2013 2013-04-16 AN-2013/240.739 1 (10) HANDLÄGGARE Malmsten, Susanne Äldreomsorgsnämnden Susanne.Malmsten@Huddinge.se Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som

Läs mer

Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (2011:9) om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete

Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (2011:9) om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (2011:9) om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete Ylva Ehn 2015-10-01 SOSFS 2011:9 trädde i kraft den 1 januari 2012 tillämpliga inom hälso- och

Läs mer

Anmälan / Underrättelse till Överförmyndarenheten

Anmälan / Underrättelse till Överförmyndarenheten Sidan 1 av 5 Kommunstyrelseförvaltning Information om Ansökan/anmälan, se sista sidan Datum... Anmälan / Underrättelse till Överförmyndarenheten Avseende behov av god man eller förvaltare enligt 11 kap

Läs mer

Information om trygghetslarm

Information om trygghetslarm Information om trygghetslarm Trygghetslarm är till för personer som på grund av nedsatt funktionsförmåga har svårt att påkalla hjälp i olika situationer, upplever otrygghet i livssituationen och/eller

Läs mer

Arbeta bäst där du är Dialect Unified Mi

Arbeta bäst där du är Dialect Unified Mi Arbeta bäst där du är Dialect Unified Mi [Skriv sammanfattningen av dokumentet här. Det är vanligtvis en kort sammanfattning av innehållet i dokumentet. Skriv sammanfattningen av dokumentet här. Det är

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till RÅDETS FÖRORDNING

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Förslag till RÅDETS FÖRORDNING EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 16.5.2007 KOM(2007) 257 slutlig 2007/0091 (CNB) Förslag till RÅDETS FÖRORDNING om ändring av förordning (EG) nr 974/98 vad beträffar införandet av euron

Läs mer

ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE. enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7. (ansökan från anhörig)

ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE. enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7. (ansökan från anhörig) ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (ansökan från anhörig) Syftet med blanketten är att utreda om förutsättningarna för godmanskap eller förvaltarskap är uppfyllda

Läs mer

Riktlinjer för social dokumentation för utförare inom omsorg om funktionsnedsatta och äldreomsorg

Riktlinjer för social dokumentation för utförare inom omsorg om funktionsnedsatta och äldreomsorg Styrdokument, riktlinjer Kundvalskontoret 2014-01-08 Katarina Blomstrand 08-590 973 93 Dnr katarina.blomstrand@upplandsvasby.se SÄN/2014:17 Riktlinjer för social dokumentation för utförare inom omsorg

Läs mer

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR TILLSÄTTARE/LAGLEDARE OCH DOMARE Cleverservice ett smart sätt att hantera matcher, domartillsättningar, samt utbetalningar av arvoden 2015 ANVÄNDARHANDLEDNING - CLEVERSERVICE Cleverservice

Läs mer

Trygghetslarmen installeras av personal från vård och äldreomsorgens larmgrupp. De ger dig råd om vilken lösning som fungerar hos dig.

Trygghetslarmen installeras av personal från vård och äldreomsorgens larmgrupp. De ger dig råd om vilken lösning som fungerar hos dig. Trygghetslarm Allmänt Efter beslut från biståndshandläggare kan du hyra ett trygghetslarm av Alingsås kommun. Larmet är personligt och ska användas av dig i din bostad. Du ska använda trygghetslarmet vid

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning KA90 Forskarutbildningsämne 2014-11-06 Beteckning: Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2007-04-13 Torgny Fridlund Första version 2011-03-18 2012-06-19 Lou Lagusson

Läs mer

Administration Excelimport

Administration Excelimport Administration Excelimport För att importera medlemmar till registret så laddar man först ner mallen för importfil, fyller i uppgifterna och laddar sedan upp filen genom att klicka på + Importera fil.

Läs mer

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 30 juni 2012

Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut om bistånd som inte har verkställts till och med 30 juni 2012 ÄLDREOMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Äldreomsorgsnämnden 30 augusti 2012 7 Paragraf Diarienummer AN-2012/553.739 Äldreomsorgnämndens rapport till kommunfullmäktige angående antal beslut

Läs mer

Information om fritids korttidstillsyn enligt LSS inom verksamheten Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS

Information om fritids korttidstillsyn enligt LSS inom verksamheten Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS Information om fritids korttidstillsyn enligt LSS inom verksamheten Funktionsnedsättning Stöd och Service FuSS Välkommen till fritids inom Fuss verksamheten Barn och ungdomar med funktionsnedsättning och

Läs mer

Handlingsplan vid hot och våld i arbetsmiljön Lerums vuxenutbildning. Läsåret 2016/2017

Handlingsplan vid hot och våld i arbetsmiljön Lerums vuxenutbildning. Läsåret 2016/2017 1 (5) Sektor Lärande Lerums vuxenutbildning Handlingsplan vid hot och våld i arbetsmiljön Lerums vuxenutbildning Läsåret 2016/2017 Fastställd på APT 16-08-09 Postadress Besöksadress Telefon/ fax Webb/

Läs mer

Information om nyheter inom Sevesolagstiftningen

Information om nyheter inom Sevesolagstiftningen 1(5) Miljöskyddsavdelningen Birgitta Alexandersson 010-224 46 86 Sevesoverksamheter i Västra Götalands län Information om nyheter inom Sevesolagstiftningen Den 1 juni 2015 trädde nya regler ikraft som

Läs mer

Din första arbetsdag

Din första arbetsdag feriejobb 2016 Din första arbetsdag Det första du behöver göra är att ringa din kontaktperson. Tänk på att ringa under kontorstid (8:00-15:30). Presentera dig och förklara att du blivit tilldelad feriearbete

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Elisabeth Österdahl. Internkontroll, 2015

Barn- och utbildningsförvaltningen Elisabeth Österdahl. Internkontroll, 2015 Barn- och utbildningsförvaltningen Elisabeth Österdahl Ärendenr BUN 2015/266 Handlingstyp Tjänsteskrivelse 1 (2) Datum 4 februari 2015 Barn- och utbildningsnämnden Internkontroll, 2015 Förslag till beslut

Läs mer

Rutin för att förebygga och behandla undernäring

Rutin för att förebygga och behandla undernäring Rutin Vård & Omsorg Fastställt datum 2012-03-07 Rutin för att förebygga och behandla undernäring Syftet med rutinen är att tydliggöra tillvägagångssättet för att identifiera, utreda, behandla och följa

Läs mer

Arbetsbeskrivning, att förbereda för studenternas registrering kommande termin. 1. Studenter antagna på fristående kurs 2

Arbetsbeskrivning, att förbereda för studenternas registrering kommande termin. 1. Studenter antagna på fristående kurs 2 Ladok Arbetsbeskrivning, att förbereda för studenternas registrering kommande termin 1. Studenter antagna på fristående kurs 2 2. Antagning till valfria kurser inom program 2 3. Valfria kurser inom program

Läs mer

Offentlighetsprincipen. Kortfattat om lagstiftningen

Offentlighetsprincipen. Kortfattat om lagstiftningen Offentlighetsprincipen Kortfattat om lagstiftningen Producerad av Justitiedepartementet Foto: Regeringskansliet Tryck: Elanders, 2015 Offentlighetsprincipen Offentlighetsprincipen är en grundläggande princip

Läs mer