Academicum Kompetenslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Academicum Kompetenslista"

Transkript

1 Drottninggatan Uppsala T info@academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala universitet samt företag, organisationer och myndigheter i Uppland. Programmets längd: 6 månader Kostnadsfritt för arbetsplatsen Akademikertrainee är ett 26 veckor långt traineeprogram med praktik på en arbetsplats som kan erbjuda uppgifter som matchar akademikerns kompetens samt handledning. Praktiken är kostnadsfri för arbetsplatsen och innebär en prova-på anställning. I programmet ingår en introduktionskurs (CV, intervjuträning, arbetsmarknadskunskaper) samt en utbildning på Uppsala universitet (ledarskap, organisation, retorik, entreprenörskap, arbetsrätt, miljö och jämställdhet). Både introduktionskursen och utbildningen är 2 veckor långa, vilket innebär att traineen ska praktisera 22 veckor på arbetsplatsen. Resultaten är goda: ca 70 procent av de som följer programmet anställs och för samtliga är det en rejäl nystart. Vilka kompetenser behövs på Din arbetsplats? Läs vår kompetenslista för att ta reda på vilka profiler som är tillgängliga just nu. Kompetenslistan uppdateras varje månad. Om du är intresserad av att veta mer eller titta på ett eller flera CV, så kontakta mig! Med vänlig hälsning Cécile Thuillier Projektledare Akademikertrainee cecile.thuillier@academicum.se Klicka här för att läs mer om programmet i Platsjournalen

2 Kompetenser Maj 2013 Bygg/Arkitektur 1. Civilingenjör inom bygg och anläggning flerspråkig civilingenjör söker en traineeplats inom väg- och vatten; särskilt intresserad av byggande av broar och vägar. 2. Byggnadsingenjör flerspråkig ingenjör med inriktning på byggnad. Specialområde: gasoch olje-pipeline, betongprojekt. Söker en tjänst inom byggnation eller anläggning. 3. Civilingenjör, vattenförsörjning och avloppshantering kompetens inom ritningar, beräkningar, kalkylering, utformning. Söker nu traineeplats som Cad-ritare. 4. Arkitekt Personen har 20 års erfarenhet. Kompetenser i bl a Autocad, Revit, Photoshop, Freehand. Skulle helst jobba som medverkande arkitekt med bostads-, sjukhus-, kontorsprojekt i den privata sektorn. Juridik/Ekonomi 5. Jurist magisterexamen inom juridik med inriktning mot fastighetsjuridik samt 3 års arbetslivserfarenhet från Skatteverket i Polen. Skulle gärna praktisera på någon myndighet, inom samma område. 6. Jurist magisterexamen inom juridik med inriktning på folkrätt. Har fördjupad erfarenhet från forskning om Ryssland och post-sovjet. Söker en tjänst på myndighet eller organisation. 7. Jurist personen har arbetat over 20 år i transportbranschen och är både motiverad och redo för att återuppta juridiken. Är intresserad av skatterätt och kommersiell avtalsrätt. Söker en traineeplats på skatteverket, fastighetsbolag, byggbolag, bank eller försäkringsbolag. 8. Ekonom inriktning nationalekonomi, företagsekonomi, ekonometri och examen i logistik samt statistik som påbyggnad. God analytisk förmåga samt även erfaren pedagog med goda kunskaper i bokföring och bokslutsarbete. Arbetar gärna med statistik kalkylering, analysering och planering. 9. Ekonom inriktning management med fokusering på ledarskap och kommunikation. Avancerad matematisk kompetens. Söker arbete inom administration, HR och liknande, gärna med personalansvar. 10. Ekonom inriktning bank och finansiering. Söker en traineeplats som ekonomiassistent, gärna på större företag. 11. Ekonom erfarenhet från bank- och finansverksamhet, bl a penningmarknad. Söker en traineeplats på 50 % inom ekonomi/administration, helst inom offentlig sektor eller ideell verksamhet. 12. Ekonom har bl a arbetat som ekonomiassistent och lärare (data och matematik). Mycket goda kunskaper i VISMA, SPC och Access.

3 13. Ekonom mångårig erfarenhet av kvalificerade arbetsuppgifter, i första hand inom redovisning, uppföljning och skatterelaterade frågor. Internationell erfarenhet av implementering av koncernredovisningssystem, styrning och etablering av legala bolagsstrukturer i stora svenska koncerner. 14. Redovisningsekonom master i finansiell ekonomi. Skulle vilja praktisera som redovisningsekonom, business controller, finansiell analytiker, (business och finansiell rapportering), löneadministratör. Mycket goda kunskaper i Visma Affärsplan, Minitab, Eviews, SPSS. 15. Nationalekonom inriktning på ekonometri med internationell bakgrund. Kunskaper i dataanalys, regressionsanalys, ekonometrisk analys, rapportering, datainsamling och riskanalys. Söker arbete på ekonomiavdelningar hos myndigheter, banker, spel- och finansbolag. 16. Industriell ekonom kandidatexamen i civilingenjörsprogrammet "System i teknik och samhälle", samt masterexamen i "Industriell ledning och innovation". Arbetar gärna med kundfeedback, marknadsföring, marknadsundersökning/marknadsanalys, produktportfolier mm. 17. Företagsekonom trespråkig företagsekonom med kunskaper inom management, ekonomi och marknadsföring. Intresserad av att arbeta i ett internationellt företag med HR och/eller management. 18. Företagsekonom inriktning på forskning inom tjänstesektorn. Även kunskaper i internationell ekonomi och handel, bokslutsarbete av börsnoterade bolag. Söker arbete som ekonom på internationellt företag eller organisation som sysslar med internationell handel. Pratar flytande kinesiska och engelska. 19. Företagsekonom har läst kurser i ekonomisk förvaltning, kapitalbudgetering, internredovisning, chefs- och utvecklingsekonomi samt ledning. Söker nu tjänst inom sitt utbildningsområde. 20. Företagsekonom personen har erfarenhet som bankkundtjänsteman och Assistant Account Manager, Sales. Pratar flytande engelska, och arbetar gärna i kundtjänst där engelska behövs. 21. Företagsekonom magisterexamen i företagsekonomi med inriktning allmän finans. Erfarenhet som rådgivare på bank (4 år), söker en tjänst inom banksektorn. 22. Affärsutvecklare, företagsekonom har dessutom en högskoleexamen i kemi. Har varit försäljare på Guinness. Bra kunskaper i SPSS. Intresserad av att arbeta med affärsutveckling på nationell och internationell nivå. 23. Marknadsförare nyexaminerad exportmarknadsförare med inriktning mot export management. Har också en kandidatexamen i franska. Bred arbetslivserfarenhet från olika branscher och yrken, bl.a. från svensk-irakiska handelskammaren, men även som översättare, journalist, säljare och lärare.

4 24. Marknadsförare flera års bred arbetslivserfarenhet inom servicebranschen, med bland annat försäljning, marknadsföring och administration. Vill arbeta som handledare för affärsförbindelser mellan Kina och Sverige, eller som administrativ assistent i stora företag eller organisationer. Söker tjänst på 50 %. 25. Marknadsförare/affärsutvecklare 5 års erfarenhet som affärsutvecklingskonsult. Vill gärna arbeta med organisationer som funderar på att etablera sig i tillväxtmarknader och med miljö-och hållbarhetsfrågor. Tycker om jobb som kräver resor och kontakt med människor med olika bakgrund. 26. Marknadsförare personen har bl a erfarenhet som samordnare på en internationell avdelning (23 länder) och som marknadsföringsansvarig för 5 länder. Intresserad av flerkulturella miljöer. 27. Marknadsanalytiker erfaren marknadsanalytiker samt projektkoordinator. Breda kunskaper inom marknad, CRM, affärsutveckling och inköp. Avancerad kunskap i Excel, Word, Powerpoint, interaktiva undersökningsverktyg. Administration/HR 28. Administratör 15-års erfarenhet på Ericsson i Kina. Jobbade med ansvar för administration, försäljning, marknadsföring och projektledning. Söker tjänst som administrativ assistent. 29. Administratör personen har arbetat som arbetsledare, personlig assistent och lärare. Duktig på att organisera och strukturera. Söker en traineeplats i Uppsala på 50 %. 30. Personalvetare Mångspråkig arbetsvetare med kunskaper inom beteendevetenskap och företagsekonomi. Arbetar gärna som personalvetare/hr-konsult; operativt eller konsultativt, särskilt med rekrytering, rehabilitering, arbetsmiljöfrågor, jämställdhet och integration, kompetensutveckling, organisationsutveckling, arbetsplatslärande. Information/Kommunikation 31. Bibliotekarie har ett speciellt intresse för arbete med handskrifter och äldre tryck. Goda kunskaper i latin (latin D/E) samt kunskaper i grekiska (grekiska A/B) och har erfarenhet av katalogisering av äldre tryck. Söker nu tjänst inom bibliotek eller liknande med arbetsuppgifter som t.ex. katalogisering. 32. Journalist Kreativ person med en utpräglad känsla för att kombinera text, bild och form. Söker tjänst som informator eller redaktör/webbredaktör på förlag, tidskrift eller organisation. Skriver gärna själv, men är också intresserad av att hantera andras texter och bilder. 33. Journalist över tio års erfarenhet av arbete som TV-reporter: dokumentärer, nyhetsprogram, studio redigering och kamerateknik. Söker tjänst som filmare, fotograf, bildredaktör.

5 34. Journalist erfarenhet främst inom kulturområdet, har arbetat mycket med kommunikation och varumärken. Utbildad inom webbdesign och IT. Intresserad av projektledning samt verksamhetsutveckling. 35. Kommunikatör har bl a arbetat som informationsansvarig, informatör, webbredaktör och projektledare. Stort intresse för strategisk inriktning. Söker tjänst som kommunikatör/informatör, gärna på teknikföretag. 36. Formgivare Erfaren grafisk formgivare och förpackningsdesigner. Behärskar bland annat Photoshop, Illustrator, InDesign och Flash samt har kunskaper i interaktionsdesign med inriktning mot webbdesign med fokus på interaktion och användbarhet. Har också grundläggande kunskaper i webbprogrammeringsspråk. Söker arbete i både webb- och designbranschen. Utbildning/Kultur 37. Lärare lärare i historia och samhällsvetenskap. Särskilt intresserad av kulturhistoria, med inriktning på Chile och Latinamerika. 38. Lärare examen i engelska, språk och litteratur Har arbetat utomlands med tonåringar som lärare i 16 år, och som pedagog mot yngre barn. Söker tjänst som fritidsledare eller pedagog. 39. Lärare/agronomekonom inriktning mot utbildningsområdet. Utbildare med god organisationsförmåga som trivs med att processa, leda och samarbeta. Erfarenhet av pedagogisk utveckling. Söker arbete inom utbildningsområdet vid myndighet eller organisation. 40. Kulturgeograf/journalist inriktning på Östeuropastudie. Har mångårig erfarenhet av arbete inom universitet samt i egen verksamhet med bland annat konferenser, föredrag och publikationer. Söker tjänst på 50 %, gärna med administration, webb och sociala media skrivuppdrag. 41. Historiker som forskare har personen jobbat med ekonomisk utvecklingsproblematik, marknadsbedömning och affärsutveckling i Afrika. Även erfarenhet som utvärderare (kursprestationer, biståndsinsatser, servicekvalitet och organisationers kapacitet). Lång erfarenhet av metodutveckling, datainsamling, resultatrapportering och etablering av kontakter med forskare och utvärderare. 42. Kulturhistoriker erfaren forskare och föreläsare med stort intresse för språk söker en tjänst inom kommunikation, presentation, analys eller utredning. 43. Fil.dr. i praktisk filosofi utöver filosofin har personen studerat datavetenskap, svenska och litteraturvetenskap. God erfarenhet av Microsoft Office/Open Office och Latex. Även grundkunskaper i HTML-kodning, Javaprogrammering, MySQL och R. Vill gärna fortsätta med forskning/undervisning inom filosofiområdet, också intresserad av arkiv- eller biblioteksverksamhet, programmering eller statistisk utredning.

6 IT/Teknik 44. Testare/utvecklare specialiserad inom SQL, PL/SQL och Oracle Reports. Stor erfarenhet av bl a utveckling av nya funktioner, anpassningar, utredningar, analyser och felsökningar i olika moduler i E-Business Suite Datavetare magister i datavetenskap, med inriktning på HMI (Human-Machine- Interface) MDI. Skulle vilja arbeta inom användbarhetsdesign/mdi då det innebär mycket kundkontakt och arbete i grupp. 46. Datavetare kunskaper i programmering (C, C++, Visual Basic) och tidigare erfarenhet av arbete med databaser. Intresserad av en tjänst inom IT, till exempel som nätverkstekniker. 47. Civilingenjör, datateknik med internationell erfarenhet från flera länder. Specialiserad på styr- och automationssystem och har arbetat som lärare i elektroteknik, instruktör för gymnasielärare och som ansvarig på ett dataförsäljningsföretag. 48. Civilingenjör, automatisering lång erfarenhet av arbete inom mjukvaruföretag, flygindustri, stålindustri, bilelektronik, halvledarindustri och telekommunikation. Har arbetat med systemutveckling, forskning, test och verifiering av mjukvara, support för inbyggda system. 49. Civilingenjör, elektroteknik bred erfarenhet från olika branscher, bl a industri och tillverkning, Lean Produktion, service. Kunskaper inom elektronik, teknik, Cad. Söker tjänst inom teknik, service, underhåll. 50. Elektronikingenjör kunskaper inom datorproblemlösning, hårdvara och mjukvara installation, OPNET Simulator, IP-Routing, trådlöst nätverk. Har erfarenhet som datatekniker, nätverksadministratör samt lärare. 51. Maskiningenjör inriktning mekatronik och robotik. Kompetenser i bl a Matlab, Simulink, C-programmering, MPLAB, Rapid/Robotstudio, 3D-CAD. 52. Civilingenjör, maskinteknik kunskap i olika CAD-verktyg bl a Autocad och Solid Edge. Har praktiserat som CAD-ritare Personen är flerspråkig och söker tjänst inom mekanisk konstruktion eller CAD-konstruktion i den svenska industrin eller på ett företag med internationell verksamhet. Life Science 53. Medicinsk vetenskap doktorsexamen, inriktning biomedicin och infektionsbiologi. Utöver kompetenser inom molekylärbiologiska metoder, epidemiologi och statistik har personen erfarenhet av projektledning inom akademi, läkemedelsföretag och statlig myndighet. Vill arbeta tvärsektoriellt och söker efter projektlednings- och/eller utredningsuppdrag inom hälso- och sjukvården. 54. Cellmolekylärbiolog läkare och forskare inom biomedicin. Skulle vilja fortsätta arbeta inom forskning eller inom privata sektorn, mot kunder som expert/säljare eller liknande.

7 55. Molekylärbiolog personen är disputerad och vill helst jobba som senior labbmanager, vilket innebär egna projekt att ansvara för men samtidigt ta hand om det administrativa i ett labb (beställa materiel, förbereda experiment osv) och se till att allt rullar på smidigt. 56. Industriell mikrobiolog har bl a arbetat som kvalitetsansvarig, och laboratorieingenjör, samt produktionsmedarbetare i aseptisk tillverkning av sterila produkter utifrån GMP. Har bred kunskap inom kvalitetssäkring/kvalitetskontroll och dokumentation. Söker tjänst inom läkemedelsindustrin. 57. Senior Executive Management Professional över 32 års erfarenhet inom läkemedelsindustrin som bl a regulatory expert, forskare och Strategic Business Development Manager. Stor erfarenhet av svenska, amerikanska, europeiska och japanska marknaderna. Söker arbete inom läkemedelssektorn: CMC-regulatory, myndigheter, CMC, CMO köp/försäljning, affärsutveckling i små/unga biotechbolag, kliniska prövningar. 58. Miljöingenjör/biokemist praktisk kunskap och erfarenhet av att utveckla och genomföra kvalitets-och miljöledningssystem och processer samt kontrollstrukturer i tillverkningsmiljö. 59. Civilingenjör, kemiteknik inriktning molekylär bioteknik. Skulle gärna vilja arbeta med forskning inom bioteknik eller läkemedelsindustrin. Har erfarenhet av data/it från Smittskyddsinstitutets IT-avdelning och jobbat med bioinformatik, och kan även tänka sig att jobba med IT. 60. Civilingenjör, kemiteknik/bioteknik och medicinsk vetenskap disputerad civilingenjör med erfarenhet av experimentellt kvalitetsarbete och labbmanagement. Intresserad av projektledning och metodeffektisering, samt av kvalitetsorienterande, organisatoriska, strukturerande, experimentella och administrativa arbetsuppgifter. 61. Farmakolog farmacie doktor med 10 års erfarenhet som forskare vid universitet samt mer än 15 års erfarenhet som biomedicinsk ingenjör/analytiker/kvalitetskontroller inom läkemedelsindustrin och sjukhus. Söker tjänst som forskare, laboratorieingenjör eller kvalitetskontrollare. 62. Apotekare legitimerad apotekare som arbetat flera år med kliniska prövningar samt kvalitetsarbete. Goda datakunskaper. Söker arbete inom läkemedel/life science, helst inom kliniska prövningar, t.ex. medical writing eller biostatistik, alternativt inom läkemedelsformulering/läkemedelsutveckling. 63. Biolog disputerad i genetik och växtförädling. Stor erfarenhet från flera olika forskningsfält. Brett kunnande som spänner från molekylär genetik till populationsgenetik, ekologi, miljörätt och miljökemi. Söker tjänst inom bevarandebiologi, naturvårdsarbete och biotoprekonstruktion samt som kommunikatör inom naturvetenskap. 64. Biolog/agronom inriktning mot frukt- och vinodling samt magisterexamen i biologi. Erfarenhet som miljöadministratör och forskningsassistent. Kunskaper i ArcGIS och MapInfo. Söker tjänst som biolog, gärna inom miljöområdet, alternativt ekolog eller miljöadministratör. 65. Geolog nyexaminerad i geovetenskap med inriktning på maringeologi och geofysik. Kunskaper i bl a Meridata Sview 5.2 & MDPS 5.2, Kongsberg SBP 120 (Sub Bottom Profiler), Arc GIS, Globle Mapper & Quantum GIS, Fledermaus-v7, Coral draw.

8 Samhälle/Social omsorg 66. Projektledare personen är jurist i botten, och har stor erfarenhet av förvaltning av projektarbeten inom klassifikation av sjukdomar. Har god förmåga att skapa struktur och att ta beslut. Ansvar för bl. a. ekonomi, avtal, genomgång och granskning av konsultrapporter, konferenser, och möten. Söker tjänst på 50 %. 67. Jurist inriktning rättsvetenskap. Erfarenhet av administrativt arbete från humanitära organisationer. Söker en traineeplats som handläggare eller samordnare inom offentlig sektor eller organisation. 68. Statsvetare inriktning mot utvecklingsarbete. Lång och bred erfarenhet från biståndsarbete från katastrof och krigsområden. Vill nu arbeta mer i Sverige, till exempel som utredare eller handläggare. Pratar flytande svenska, engelska, franska och spanska. 69. Statsvetare magisterexamen i statsvetenskap med inriktning på vetenskapliga metoder och kritisk analys. Är intresserad av arbete inom offentlig förvaltning, företag eller organisation. Personen har också undervisat inom sitt utbildningsområde och ser gärna ett arbete som lärare/handledare. 70. Statsvetare har utbildning inom internationell politik och socialt arbete med fokus på internationell konflikthantering samt utsatta grupper. Skulle vilja arbeta som handläggare, projektledarassistent, eller inom administration. 71. Statsvetare personen är disputerad i statskunskap med inriktning på internationella relationer. Har även kunskaper i internationell ekonomi och ekonomisk historia. Söker arbete på internationella företag och institutioner. 72. Samhällsvetare erfarenhet som handläggare och utredare. Innehar en kompetens av omvärlden som kan förenas med betydande service och likabehandling. Därutöver har personen mycket bra samhällsorientering med en bred samhällsvetenskaplig utbildning. 73. Samhällsvetare samhällsvetenskaplig akademisk utbildning: statskunskap (inklusive internationellt inriktade uppsatser), nationalekonomi, franska, pedagogik, journalistik samt Sida-SANDÖs biståndsutbildning. Önskar att få arbeta inom en biståndsorganisation med handläggning av projekt, projektledning och/eller administration eller på informationssidan. 74. Masterexamen i social omsorg inriktning mot funktionshinder och äldre. Har arbetat som anhörigkonsulent med en rådgivande och stödjande funktion för människor som vårdar och/eller hjälper någon närstående med sjukdom eller funktionsnedsättning. Har också erfarenhet som ansvarig värd för en träffpunktsverksamhet för personer med funktionsnedsättning. Intresserad av att arbeta med tillgänglighetsfrågor, information och rådgivning samt verksamhetsutveckling inom vård och omsorg. 75. Psykolog personen vill avsluta sin psykologutbildning genom PTP-tjänstgöring för att kunna arbeta som Leg. Psykolog i framtiden. Skulle vilja arbeta kliniskt med KBTbehandlingsarbete med vuxna, helst med ångestproblematik. 76. Psykolog mångårig arbetserfarenhet inom minskning av narkotikaefterfrågan både i prevention, rehabilitering och social återanpassning. Söker tjänst som assistent eller cirkelledare i ANT-frågor.

9 77. Beteendevetare lång erfarenhet av att arbeta som pedagog, socialsekreterare och biståndshandläggare. Skulle gärna arbeta med utredningar. 78. Beteendevetare magisterexamen i pedagogik. Stort intresse för mänskliga rättigheter. Söker en tjänst som utredare, arbetsförmedlare, biståndsbedömare, karriärvägledare eller handläggare. 79. Filosof utbildad filosof med lång erfarenhet av arbete inom vården. Vill gärna arbeta med frivilligorganisationer och/eller barn och ungdomar. 80. Tandläkare har haft egen klinik utomlands i 8 år. Måste ta några tentor för att få sin svenska legitimation, och skulle under den tiden vilja praktisera som tandsköterska/tandhygienist eller liknande.

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen och Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen, KTH samt

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen, KTH samt

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen, KTH samt

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen, KTH samt

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Högskola/universitet

Högskola/universitet Högskola/universitet Vem kan läsa på högskolan? Måste jag vara smart? Måste jag ha gott om pengar? Måste jag börja läsa direkt efter gymnasiet? Hur fungerar det om jag har ett funktionshinder? februari

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen, KTH samt

Läs mer

Jurister Civilekonomer Systemvetare Personalvetare Samhällsvetare ARBETSMARKNADEN FÖR SAMHÄLLSVETARE

Jurister Civilekonomer Systemvetare Personalvetare Samhällsvetare ARBETSMARKNADEN FÖR SAMHÄLLSVETARE Jurister Civilekonomer Systemvetare Personalvetare Samhällsvetare ARBETSMARKNADEN FÖR SAMHÄLLSVETARE Innehållsförteckning Om arbetsmarknaden för samhällsvetare... 2 Statlig förvaltning... 4 Kommunal förvaltning...

Läs mer

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18 Prislista för Hermods Distansgymnasium Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2017/18 Pris i SEK för program Läsåret 2017/2018 Program Totalpris per Varav Elevavgift/läsår Inriktning läsår statsbidrag

Läs mer

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16

Prislista. för. Hermods Distansgymnasium. Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16 Prislista för Hermods Distansgymnasium Prislista för program och enstaka kurser, läsåret 2015/16 Pris i SEK för program Läsåret 2015/2016 Program Totalpris per Varav Elevavgift/läsår Inriktning läsår statsbidrag

Läs mer

TÄNK OM DU SKULLE BLI FARMACEUT

TÄNK OM DU SKULLE BLI FARMACEUT TÄNK OM DU SKULLE BLI FARMACEUT EN DEL TROR ATT FARMACEUTER BARA FINNS PÅ APOTEK. DET ÄR FEL. VAD ÄR EN FARMACEUT? Läkemedel hjälper många till ett bättre, friskare och mer funktionellt liv. Många använder

Läs mer

Högskolekvalitet 2012

Högskolekvalitet 2012 Andel som har ett kvalificerat jobb ett år efter examen (vid samma procent sorteras placeringarna utifrån andel som fått jobb snabbt samt ingångslön) Plats Lärosäte Huvudämne Inriktning Examensbenämning

Läs mer

Utfärdade examina vid Mitthögskolan

Utfärdade examina vid Mitthögskolan Utfärdade examina vid Mitthögskolan 1994-2004 Redovisningen visar det totala antalet examina vid Mitthögskolan per år samt uppdelat på linje-, högskole-, kandidat-, magister-, yrkes-, ingenjörs- och yrkestekniska

Läs mer

Smal specialist eller bred generalist

Smal specialist eller bred generalist Smal specialist eller bred generalist Vad ska du bli när du blir stor? Vad ska du bli när du blir stor? Vad ska du bli själv? VET VAD VILL LÄSA VILL INTE LÄSA VET INTE VAD VET VAD VILL LÄSA VILL INTE LÄSA

Läs mer

Högskolekvalitet 2012

Högskolekvalitet 2012 Andel som skulle välja om samma utbildning igen (vid samma procent sorteras placeringarna utifrån andel som är i kvalificerat jobb) Plats Lärosäte Huvudämne Inriktning Examensbenämning Andel 1 Försvarshögskolan

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 24 april 18 mars 6 april 29 maj 22 april 11 maj 3 juli 22 april 11 maj 21 augusti 29 april 3 augusti 25 september

Läs mer

Ekonomie kandidatprogrammet Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Ekonomie kandidatprogrammet Ekonomihögskolan vid Lunds universitet Ekonomihögskolan vid Lunds universitet Programöversikt Uppdaterad: 2010-10-25 Tre års studier på heltid, 180 högskolepoäng (hp) Start både höst- och vårtermin Om du startar programmet på hösten börjar

Läs mer

Trygghetsstiftelsens rekryteringsservice hjälper er att rekrytera!

Trygghetsstiftelsens rekryteringsservice hjälper er att rekrytera! Trygghetsstiftelsens rekryteringsservice hjälper er att rekrytera! Trygghetsstiftelsens rekryteringsservice är en kostnadsfri service som låter dig som arbetsgivare snabbt hitta kandidater med rätt kompetens.

Läs mer

Tänk om du skulle bli farmaceut

Tänk om du skulle bli farmaceut Tänk om du skulle bli farmaceut Receptarie + apotekare Är du intresserad av hälsa och tycker att kemi och biologi är kul? Vill du veta mer om hur människokroppen fungerar och hur olika sjukdomar kan botas?

Läs mer

KANDIDATEXAMEN DEGREE OF BACHELOR

KANDIDATEXAMEN DEGREE OF BACHELOR Sida 1 av 8 KANDIDATEXAMEN DEGREE OF BACHELOR Fastställande Denna bilaga till den lokala examensordningen är beslutad av Rektor 2008-12-15 och uppdateras fortlöpande, efter nya rektors- eller nämndbeslut,

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 8 januari 18 november - 14 december 12 februari 6 januari 25 januari 19 mars 10 februari 1 mars 23 april 17 mars

Läs mer

Nuvarande lön för nyexade studenter. Nuvarande månadslön (meddellön) från bästa till sämsta placeringen.

Nuvarande lön för nyexade studenter. Nuvarande månadslön (meddellön) från bästa till sämsta placeringen. Nuvarande lön för nyexade studenter. Nuvarande månadslön (meddellön) från bästa till sämsta placeringen. Område Ämne Lärosäte Nivå Lön Juridik och samhällsvetenskap Data- och systemvetenskap Uppsala universitet

Läs mer

Ekonomer. Rekryteringsläge 1995 2004. God. Brist

Ekonomer. Rekryteringsläge 1995 2004. God. Brist SAMHÄLLSVETENSKAP Ekonomer Rekryteringsläge 4 Rekryteringsläge 1995 4 6 4 Samtliga Intresset för ekonomisk utbildning har under lång tid varit mycket stort och ekonomer behövs inom flera olika arbetsområden.

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 9 januari 28 november 15 december (21 december NTI) 13 februari 7 januari 26 januari 20 mars 11 februari 2 mars

Läs mer

Bemanningsföretagen - omsättning

Bemanningsföretagen - omsättning IVA 20 maj 2013 Bemanningsföretagen - omsättning 5/30/2013 Bemanningsföretagen - omsättningsutveckling 5/30/2013 Ung bransch med gamla rötter 40-talet USA Kelly Girl 50-talet Stockholms Kontoristservice

Läs mer

SA > Beteendevetenskap. EK > Juridik. ES > Film & skådespeleri. ( nyhet!)

SA > Beteendevetenskap. EK > Juridik. ES > Film & skådespeleri. ( nyhet!) SA > Beteendevetenskap SA > Samhällsvetenskap EK > Ekonomi EK > Juridik ES > Design ES > Film & skådespeleri ( nyhet!) FIGIT.SE ÖPPET HUS > lördag 17/11, 10.00-12.30 Välkommen till oss i Folkets Hus,

Läs mer

Hej! Min uppdaterade portfolio finns online på www.lindebrand.com. alindebrand@gmail.com +46 70 54 70 052 www.lindebrand.com

Hej! Min uppdaterade portfolio finns online på www.lindebrand.com. alindebrand@gmail.com +46 70 54 70 052 www.lindebrand.com Curriculum Vitae Hej! Jag heter Alexander Lindebrand och jag kallar mig ett kreativt allt-i-allo. Jag jobbar främst med grafisk design, webbdesign och fotografering men jag har erfarenhet i de flesta digitalt

Läs mer

Kursutbud distans Gymnasiekurser

Kursutbud distans Gymnasiekurser Kursstarter Kursutbud distans Gymnasiekurser Sökperioder Ansökan görs via www.falun.se/vux 20 augusti 12 maj 7 augusti 24 september 11 augusti 4 september 29 oktober 15 september 9 oktober 3 december 20

Läs mer

Studentcentrum. Antagning Examina Ladok International Office Studenthälsan Studievägledning och studentstöd

Studentcentrum. Antagning Examina Ladok International Office Studenthälsan Studievägledning och studentstöd Studentcentrum Antagning Examina Ladok International Office Studenthälsan Studievägledning och studentstöd Studievägledning och studentstöd studie- och karriärplanering Vägledning Drop in, bokade samtal,

Läs mer

(-07) (-93) Högskole- Arkeologi Archaeology Filosofie Arts X X X X Biblioteks- och

(-07) (-93) Högskole- Arkeologi Archaeology Filosofie Arts X X X X Biblioteks- och Sammanställning av huvudområden på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet Huvudområde Engelsk översättning Förled Engelskt efterled Examensrätt Kandidat Arkeologi Archaeology Filosofie Arts

Läs mer

Linnéuniversitetets fakultetsorganisation

Linnéuniversitetets fakultetsorganisation Beslut Universitetsstyrelsen Dnr. LNU 2011/451 2012-04-19 Linnéuniversitetets fakultetsorganisation Följande organisation gäller från 1 januari 2013 vid Linnéuniversitetet. - Fem fakulteter: 1. Hälso-

Läs mer

(-07) (-93) Högskoleexamen. Science X X X X. /Filosofie. Science * X. /Filosofie

(-07) (-93) Högskoleexamen. Science X X X X. /Filosofie. Science * X. /Filosofie Sammanställning av huvudområden på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet Biblioteks- och Library and Information Science Filosofie Arts informationsvetenskap Bild Art Education --- --- Bildpedagogik

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadsprognos för Skåne med sikte på 2020

Utbildnings- och arbetsmarknadsprognos för Skåne med sikte på 2020 Utbildnings- och arbetsmarknadsprognos för Skåne med sikte på 22 Utbildningsprognoser Anders Axelsson, anders.axelsson@skane.se Christian Lindell, christian.lindell@skane.se Utbildningsprognos 21-22 Prognosen

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen, KTH samt

Läs mer

Civilekonomprogrammet

Civilekonomprogrammet Dnr HS 2018/64 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Civilekonomprogrammet Programkod: SACEK Programmets benämning: Högskolepoäng/ECTS: 240 Beslut om fastställande: Civilekonomprogrammet

Läs mer

Tudelad arbetsmarknad

Tudelad arbetsmarknad Thomas Ljunglöf 2018-01-30 Tudelad arbetsmarknad I genomsnitt var 4,7 procent av landets akademiker arbetslösa eller verksamma i något arbetsmarknadsprogram med aktivitetsstöd under 2017. Andelen är därmed

Läs mer

Ämneskrav för KPU Kompletterande pedagogisk utbildning ordinarie studiegång

Ämneskrav för KPU Kompletterande pedagogisk utbildning ordinarie studiegång LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN Ämneskrav för KPU Kompletterande pedagogisk utbildning ordinarie studiegång Göteborgs universitet har tre ingångar till KPU Ett ämne i gymnasieskolan - som ska omfatta, Ett ämne

Läs mer

Utbildningsutvärderingar Tidsplan Uppsala universitet

Utbildningsutvärderingar Tidsplan Uppsala universitet ar 2017-2022 Tidsplan Uppsala universitet Uppdaterad maj 2018 2017 UU utbildningsutvärderingar Historisk-filosofiska fakulteten Samhällsvetenskapliga fakulteten Språkvetenskapliga fakulteten Teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Dnr: LiU Rektor Benämningar och lokala tillämpningsregler avseende generella examina

LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Dnr: LiU Rektor Benämningar och lokala tillämpningsregler avseende generella examina Sid 1 (13) LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Dnr: LiU-2012-00968 Rektor 2012-06-07 Benämningar och lokala tillämpningsregler avseende generella examina Detta beslut avser benämningar och lokala tillämpningsregler

Läs mer

(-07) (-93) Högskoleexamen. Biblioteks- och informationsvetenskap. Library and Information Science Filosofie Arts X X X X

(-07) (-93) Högskoleexamen. Biblioteks- och informationsvetenskap. Library and Information Science Filosofie Arts X X X X Huvudområden på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet (Konstnärliga examina med huvudområde och examensrätt redovisas längst ner i egen tabell) Biblioteks- och informationsvetenskap Library

Läs mer

Antal behöriga sökande 1a hand

Antal behöriga sökande 1a hand Behöriga sökande och antagna till samtliga programutbildningar HT2008, urval 2 Sorterat efter lärosäte Till många utbildningar används andra urvalsgrupper än de nationella. Här har dock alla dessa fått

Läs mer

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan. Magisterprogram i Nationalekonomi SANEK

Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT. Utbildningsplan. Magisterprogram i Nationalekonomi SANEK Dnr FAK1 2010/157 Fakulteten för ekonomi, kommunikation och IT Utbildningsplan Magisterprogram i Nationalekonomi Programkod: SANEK Programmets benämning: Högskolepoäng/ECTS: 60 Beslut om inrättande: Magisterprogram

Läs mer

NATURVETARE 19 april 2013

NATURVETARE 19 april 2013 Arbetsmarknad & karriär NATURVETARE 19 april 2013 Naturvetarna www.naturvetarna.se 08 466 24 80, info@naturvetarna.se Naturvetarnas nätverk på LinkedIn Vi arbetar för naturvetare, så att de kan rädda världen.

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Registrerade studenter per ämnesgrupp, läsåret HT02/VT03 Lunds Universitet Ämnesgrupp VT03 HT02 Totalt* Juridik 3 518 3 452 6 970 Matematik 2 603 2

Registrerade studenter per ämnesgrupp, läsåret HT02/VT03 Lunds Universitet Ämnesgrupp VT03 HT02 Totalt* Juridik 3 518 3 452 6 970 Matematik 2 603 2 Registrerade studenter per ämnesgrupp, läsåret HT02/VT03 Lunds Universitet Ämnesgrupp VT03 HT02 Totalt* Juridik 3 518 3 452 6 970 Matematik 2 603 2 955 5 558 Företagsekonomi 2 739 2 480 5 219 Teknisk informationsbehandling

Läs mer

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation

Programstruktur Samhällsprogrammet Media, information & kommunikation Media, information & kommunikation är en bred utbildning som ger dig många valmöjligheter i framtiden. Du som söker till SAMHÄLL väljer en studieförberedande utbildning, som ger goda kunskaper inom många

Läs mer

Filosofiska fakulteten

Filosofiska fakulteten fakulteten 50017 Affärsjuridiska programmet, kandidatprogram 180.0 fakultetsnämnden Linköping 50 90 621 50018 50019 Affärsjuridiska programmet med Europainriktning, kandidatprogram Franska 180.0 Affärsjuridiska

Läs mer

Utfärdade examina - grund-/avancerad utbildning vid Mittuniversitetet

Utfärdade examina - grund-/avancerad utbildning vid Mittuniversitetet Utfärdade examina - grund-/avancerad utbildning vid Mittuniversitetet Redovisningen visar det totala antalet examina vid Mittuniversitetet per kalenderår. Första tabellen ger en sammanfattande bild av

Läs mer

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/171. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing

Utbildningsplan. Masterprogram i marknadsföring. Dnr HS 2015/171. SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master programme in Marketing Dnr HS 2015/171 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Masterprogram i marknadsföring Programkod: Programmets benämning: Inriktningar: SASMF Masterprogram i Marknadsföring Master

Läs mer

Jobbmöjligheter i Jämtlands län. Christina Storm-Wiklander Marknadsområde Södra Norrland Maria Salomonsson Analysavdelningen

Jobbmöjligheter i Jämtlands län. Christina Storm-Wiklander Marknadsområde Södra Norrland Maria Salomonsson Analysavdelningen Jobbmöjligheter i Jämtlands län Christina Storm-Wiklander Marknadsområde Södra Norrland Maria Salomonsson Analysavdelningen http://www.arbetsformedlingen.se/om- oss/pressrum/pressmeddelanden/pressmeddelandeartiklar/jamtland/12-12-

Läs mer

Ekonomer. Rekryteringsläge God tillgång. Brist

Ekonomer. Rekryteringsläge God tillgång. Brist SAMHÄLLSVETENSKAP Ekonomer Rekryteringsläge 23 Rekryteringsläge 1994 23 1 8 6 4 Samtliga 2 94 95 96 97 98 99 1 2 3 Intresset för ekonomisk utbildning har en längre tid varit mycket stort och ekonomer behövs

Läs mer

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl

GÄRDET. Öppet hus. 27 jan kl GÄRDET Öppet hus 27 jan kl. 12.00-14.00 Välkommen till Hermods Gymnasium Vi vill få dig att utvecklas, växa och få de bästa förutsättningarna för framtiden och för vidare studier. När du tar studenten

Läs mer

TIDER FÖR REGISTRERING PÅ PROGRAM HÖSTTERMINEN 2018 VID ÖREBRO UNIVERSITET

TIDER FÖR REGISTRERING PÅ PROGRAM HÖSTTERMINEN 2018 VID ÖREBRO UNIVERSITET TIDER FÖR REGISTRERING PÅ PROGRAM HÖSTTERMINEN 2018 VID ÖREBRO UNIVERSITET Program Första kurs/er inom programmet Startvecka Registrering på webb öppnar Registrering på webb stänger Analysvetenskapligt

Läs mer

Mathias Ericsson. Curriculum Vitae. Mathias Ericsson

Mathias Ericsson. Curriculum Vitae. Mathias Ericsson Curriculum Vitae Namn Födelseår E-post Adress Telefonnummer Kompetensinriktning Jag är en driven och social kille som tar mycket ansvar i mina arbetsgrupper. Jag strävar efter förbättring i mina och företagets

Läs mer

Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän!

Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän! Personlig hjälp till nytt arbete - för tjänstemän! Vi har bara ett mål - att hjälpa dig fram till ett nytt arbete! Vi vet att för de allra flesta är det är oerhört tungt att bli uppsagd - därför är det

Läs mer

Grundutbildningsprogram HT2011

Grundutbildningsprogram HT2011 fakulteten 50017 Affärsjuridiska programmet 180.0 Affärsjuridiska programmet med Europainriktning, 50018 franska 180.0 Affärsjuridiska programmet med Europainriktning, 50019 tyska 180.0 50009 Civilekonom

Läs mer

Antal behöriga sökande 1a hand. Antal behöriga sökande urvalsgrupp. Antal behöriga sökande 1a hand. Antal platser inkl. överintag

Antal behöriga sökande 1a hand. Antal behöriga sökande urvalsgrupp. Antal behöriga sökande 1a hand. Antal platser inkl. överintag Behöriga sökande och antagna till samtliga programutbildningar HT2008, urval 1 Sorterat efter lärosäte Till många utbildningar används andra urvalsgrupper än de nationella. Här har dock alla dessa fått

Läs mer

Kurser som kan höja meritvärdet för dig som har utländska gymnasiebetyg

Kurser som kan höja meritvärdet för dig som har utländska gymnasiebetyg 1 (4) Ur Högskoleverkets författningssamling 2012:6, bilaga 2 Här ser du vilka kurser från komvux som kan höja meritvärdet. Tänk på att den kurs som du måste ha för att bli behörig till en utbildning alltid

Läs mer

Agneta Colliander. Leg. Biomedicinsk analytiker, klinisk kemi Bitr. verksamhetschef, Laboratoriemedicin Universitetssjukhuset Örebro, ordf.

Agneta Colliander. Leg. Biomedicinsk analytiker, klinisk kemi Bitr. verksamhetschef, Laboratoriemedicin Universitetssjukhuset Örebro, ordf. Agneta Colliander Leg. Biomedicinsk analytiker, klinisk kemi Bitr. verksamhetschef, Laboratoriemedicin Universitetssjukhuset Örebro, ordf. IBL 2017-04-21 Biomedicinsk analytiker Nu och i framtiden Laboratoriemedicins

Läs mer

Kurser på Hermods. Kursutbud

Kurser på Hermods. Kursutbud Kurser på Hermods Hermods erbjuder individuellt lärande med flexibilitet i tid, tempo och rum. Du kan välja enstaka kurser eller kombinera flera till ett kurspaket. Kombinera dina studier med arbete, föräldraledighet

Läs mer

Ämneskrav för KPU Kompletterande pedagogisk utbildning ordinarie studiegång

Ämneskrav för KPU Kompletterande pedagogisk utbildning ordinarie studiegång 2017-09-18 UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Ämneskrav för KPU Kompletterande pedagogisk utbildning ordinarie studiegång Göteborgs universitet har tre ingångar till KPU Ett ämne i gymnasieskolan - som

Läs mer

KARTLÄGGNING AV KOMMUNALA YRKESUTBILDNINGAR FÖR VUXNA OCH YRKESHÖGSKOLAN

KARTLÄGGNING AV KOMMUNALA YRKESUTBILDNINGAR FÖR VUXNA OCH YRKESHÖGSKOLAN KARTLÄGGNING AV KOMMUNALA YRKESUTBILDNINGAR FÖR VUXNA OCH YRKESHÖGSKOLAN ÖREBRO LÄN 2009-2014 Yrkesutbildningar inom yrkesvux och yrkeshögskolan i Örebro län År 2009 startades Yrkeshögskolan och kommunerna

Läs mer

Antagningsstatistik Linköpingsuniversitet hösten 2014

Antagningsstatistik Linköpingsuniversitet hösten 2014 Utbildningens namn Anm.kod UrvalsgruppAntagningspoäng Antagna Reserver Psykolog LIU-50000 BF 4.0 1 31 Psykolog LIU-50000 BI 21.70 25 677 Psykolog LIU-50000 BIEX 20.91 7 163 Psykolog LIU-50000 BII 22.10

Läs mer

Vad hände sedan? En uppföljning av 2009 års examensstudenter

Vad hände sedan? En uppföljning av 2009 års examensstudenter Vad hände sedan? En uppföljning av 2009 års examensstudenter text På Handelshögskolan utbildas morgondagens ekonomer och jurister Layout och grafisk form: Johanna Flemström Text och produktion: Hannah

Läs mer

CV1. Johanna Edenblad. Arbetsförmedlingen Motala. Telefon: Fax: Växel:

CV1. Johanna Edenblad. Arbetsförmedlingen Motala. Telefon: Fax: Växel: Johanna Edenblad Arbetsförmedlingen Motala Telefon: 0104861542 Fax: 0104860100 Växel: 0771-60 00 00 E-post: johanna.edenblad@arbetsformedlingen.se CV1 CV 3 CV4 Curriculum Vitae Profil -- Kort om mig,

Läs mer

Benämningar och lokala tillämpningsregler ayseende generella examina HISTORISKT

Benämningar och lokala tillämpningsregler ayseende generella examina HISTORISKT IIO.. LINKÖPINGS WUNIVERSITET 20 DNR BESLUT 1(16) Benämningar och lokala tillämpningsregler ayseende generella examina Detta beslut ayser benämningar och lokala tillämpningsregler vid Linköpings universitet

Läs mer

Examensrätt. Library and Information Science Filosofie Arts X X X X

Examensrätt. Library and Information Science Filosofie Arts X X X X Huvudområden på grundnivå och avancerad nivå vid Linnéuniversitetet (Konstnärliga examina med huvudområde och examensrätt redovisas längst ner i egen tabell) Huvudområde Engelsk översättning Förled Engelskt

Läs mer

Forskarinriktning mot biomedicin

Forskarinriktning mot biomedicin Forskarinriktning mot biomedicin Naturvetenskapsprogrammet S:t Petri skola Naturvetenskap för framtidens forskare Du är nyfiken och kreativ och tänker självständigt. Du drömmer om en karriär som forskare

Läs mer

Ditt resultat från Karriärpaketet

Ditt resultat från Karriärpaketet Page 1 of 5 Ditt resultat från Karriärpaketet Licensnamn: Ditt namn: Inspiration Karriärförlaget Test Testsson Vård, hälsa och socialt arbete Inom Vård, hälsa och socialt arbete arbete ingår såväl undersökning,

Läs mer

ARBETSMARKNADEN FÖR OLIKA SAMHÄLLSVETARE. Jurister Civilekonomer Systemvetare Personalvetare Samhällsvetare. Administratörer och förvaltare

ARBETSMARKNADEN FÖR OLIKA SAMHÄLLSVETARE. Jurister Civilekonomer Systemvetare Personalvetare Samhällsvetare. Administratörer och förvaltare Jurister Civilekonomer Systemvetare Personalvetare Samhällsvetare Administratörer och förvaltare Allmäna beteendevetare Allmänna samhällsvetare Beteendevetare Kulturgeografer Medie- och svetare Nationalekonomer

Läs mer

Urval nr: 2 Antagningsomgång: HT2018 Utbildningstyp: Program Urvalsgrupp: Alla värden (30)

Urval nr: 2 Antagningsomgång: HT2018 Utbildningstyp: Program Urvalsgrupp: Alla värden (30) LU-19000 Kandidatprogram i journalistik 148 40 25 APGR 165,0 13 24 BF * 1 BI 19,80 12 25 BII 18,15 1 2 HP 0,85 13 8 LU-80008 Högskoleingenjörsutbildning i datateknik 401 61 60 BF - BI 17,60 29 47 BII 18,24

Läs mer

MAGISTEREXAMEN DEGREE OF MASTER OF ARTS/SCIENCE (60 CREDITS)

MAGISTEREXAMEN DEGREE OF MASTER OF ARTS/SCIENCE (60 CREDITS) Sida 1 av 9 MAGISTEREXAMEN DEGREE OF MASTER OF ARTS/SCIENCE (60 CREDITS) Fastställande Denna bilaga till den lokala examensordningen är beslutad av Rektor 2008-12-15 och uppdateras fortlöpande, efter nya

Läs mer

Att bygga en generell examen

Att bygga en generell examen Att bygga en generell examen - TANKAR OM HUR EN GENERELL EXAMEN FÅR RÄTT INNEHÅLL Anna Selfvén Allmän studievägledare, Lunds universitet Allmän studievägledning LU -Vad kan jag välja utifrån mina intressen?

Läs mer

Datavetenskap/IT. vid Uppsala universitet

Datavetenskap/IT. vid Uppsala universitet Datavetenskap/IT vid Uppsala universitet "Misstag gör vi alla, men för att verkligen ställa till det krävs en dator! (och det blir ännu roligare om den är uppkopplad) Olle Gällmo Institutionen för informationsteknologi

Läs mer

Program Öppet hus 15 MARS 2014 KL 10-15

Program Öppet hus 15 MARS 2014 KL 10-15 Program Öppet hus 15 MARS 2014 KL 10-15 2 PROGRAM ÖPPET HUS 2014 Utbildningsmässa STORA SALEN, 1 trappa upp 10:00-15:00 Träffa studenter och studievägledare som berättar om våra cirka 290 program och 2

Läs mer

Nationalekonomi 120 hp

Nationalekonomi 120 hp Nationalekonomi 120 hp LiU EXPANDING REALITY Linköpings universitet Masterprogram i Nationalekonomi Masterprogrammet i nationalekonomi är en spetsutbildning på avancerad nivå som ger dig verktyg och perspektiv

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Härjedalens Gymnasium presenterar

Härjedalens Gymnasium presenterar Härjedalens Gymnasium presenterar Högskoleförberedande program 2015-04-29 Härjedalens gymnasium... ligger i Sveg och vi ger från hösten 2016 sju nationella program. Vi har närmare 200 elever och vi erbjuder

Läs mer

Yrkesspridning och utbytbarhet på arbetsmarknaden. Karin Zetterberg Prognosinstitutet Statistiska centralbyrån

Yrkesspridning och utbytbarhet på arbetsmarknaden. Karin Zetterberg Prognosinstitutet Statistiska centralbyrån Yrkesspridning och utbytbarhet på arbetsmarknaden Karin Zetterberg Prognosinstitutet Statistiska centralbyrån Rapportens syfte Beskriva hur individer med en viss utbildning är spridda på arbetsmarknaden

Läs mer

Ekonomutbildningar vid Högskolan i Borås

Ekonomutbildningar vid Högskolan i Borås Ekonomutbildningar vid Högskolan i Borås TINA CARLSON INGDAHL UNIVERSITETSLEKTOR OCH STUDIEREKTOR Ekonomutbildningar vid Högskolan i Borås Civilekonomprogrammet, 240 hp Ekonomprogrammet, 180 hp Event management,

Läs mer

Visa ämne per ämnesgrupp

Visa ämne per ämnesgrupp Visa ämne per ämnesgrupp Huvudämnesgrupp Dans, teater, scenkonst Dans 212p 212q 212r 212s 212t Modern konstdans Balett, klassisk dans Folklig dans Övriga danser Koreografi Dans- och teaterhistoria 212c

Läs mer

Benämningar och lokala tillämpningsregler avseende generella examina

Benämningar och lokala tillämpningsregler avseende generella examina Il e U UNIVERSITET LINKÖPINGS DNR LIU-2018-01515 BESLUT 1(20) Benämningar och lokala tillämpningsregler avseende generella examina Detta beslut avser benämningar och lokala tillämpningsregler vid Linköpings

Läs mer

Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap. Utbildningsplan. Magisterprogram i Nationalekonomi Master Programme in Economics SANEC

Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap. Utbildningsplan. Magisterprogram i Nationalekonomi Master Programme in Economics SANEC Dnr FAK1 2012/24 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Magisterprogram i Nationalekonomi Master Programme in Economics Programkod: Programmets benämning: Inriktningar: SANEC Magisterprogram

Läs mer

Kompletterande lärarutbildning 2016/2017

Kompletterande lärarutbildning 2016/2017 Kompletterande lärarutbildning 2016/2017 90 HP UPPSALA DISTANS 100%, CAMPUS 100% Komplettera och byt jobb! Funderar du på att bli lärare? Om du redan har kunskaper i ämnen som skolan undervisar i kan du

Läs mer

CIVILINGENJÖRSEXAMEN DEGREE OF MASTER OF SCIENCE IN ENGINEERING

CIVILINGENJÖRSEXAMEN DEGREE OF MASTER OF SCIENCE IN ENGINEERING Lokal examensbeskrivning Dnr: 541-823-13 Sid 1 (5) CIVILINGENJÖRSEXAMEN DEGREE OF MASTER OF SCIENCE IN ENGINEERING INRIKTNING: BIOTEKNIK SPECIALISATION: ENGINEERING BIOTECHNOLOGY 1 Fastställande Denna

Läs mer

vad är det? Att forma, utveckla och leda moderna företag och organisationer med IT

vad är det? Att forma, utveckla och leda moderna företag och organisationer med IT Kandidatprogram i vad är det? Det här hittar du på webben Finns det något mer du vill veta? Läs vidare En bra start i arbetslivet Programmet är ett samarbete mellan Företagsekonomi (FEK) och Data- och

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i gymnasieförordningen (1992:394); SFS 2006:38 Utkom från trycket den 21 februari 2006 utfärdad den 2 februari 2006. Regeringen föreskriver att 2 kap. 1

Läs mer

SGSKO, Kandidatprogram i strategisk kommunikation, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Strategic Communication, 180 credits

SGSKO, Kandidatprogram i strategisk kommunikation, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Strategic Communication, 180 credits Samhällsvetenskapliga fakulteten SGSKO, Kandidatprogram i strategisk kommunikation, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Strategic Communication, 180 credits Program utan akademiska förkunskapskrav

Läs mer

FoU-medarbetare En kartläggning av yrkestitlar, utbildningar och arbetsuppgifter

FoU-medarbetare En kartläggning av yrkestitlar, utbildningar och arbetsuppgifter FoU-medarbetare En kartläggning av yrkestitlar, utbildningar och arbetsuppgifter Camilla Nilsson 7 Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Bakgrund 1. Syfte 1.3 Metod 1. En översikt av FoU välfärd 1..1 Inledning

Läs mer

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl

GÖTEBORG. Öppet hus. 20 jan kl GÖTEBORG Öppet hus 20 jan kl. 12.00-14.00 VI FLYTTAR TILL VALLGATAN! Bästa förberedelsen för vidare studier Jag välkomnar dig till en familjär, kamratlig och centralt belägen skola där kvaliteten på din

Läs mer

Det är också viktigt att du anger både fakturaadress och leveransadress. Observera att adressen ovan endast är en fakturaadress.

Det är också viktigt att du anger både fakturaadress och leveransadress. Observera att adressen ovan endast är en fakturaadress. Rutiner för inköp Som ett led i vår strävan att effektivisera vår fakturahantering vill vi uppmärksamma dig på vikten av att använda rätt uppgifter vid inköp. Därför uppmanar vi dig att alltid uppge referenskod

Läs mer

lokala tillämpningsregler ayseende generella examina HISTORISKT

lokala tillämpningsregler ayseende generella examina HISTORISKT 64:4 1 LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Rektor 2004-06-11 Dnr: LiU 186/04-40 Benämningar och lokala tillämpningsregler ayseende generella examina Detta beslut ayser benämningar och lokala tillämpningsregler

Läs mer

LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Dnr: LiU-2008/02614 Rektor Benämningar och lokala tillämpningsregler avseende generella examina

LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Dnr: LiU-2008/02614 Rektor Benämningar och lokala tillämpningsregler avseende generella examina I Sid 1 (13) LINKÖPINGS UNIVERSITET BESLUT Dnr: LiU-2008/02614 Rektor 2008-06-10 Benämningar och lokala tillämpningsregler avseende generella examina Detta beslut avser benämningar och lokala tillämpningsregler

Läs mer

Beslutsuppgifter. Programbeskrivning. Samhällsvetenskapliga fakulteten

Beslutsuppgifter. Programbeskrivning. Samhällsvetenskapliga fakulteten Samhällsvetenskapliga fakulteten SGMFU, Kandidatprogram i Equality and Diversity Management, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Equality and Diversity Management, 180 credits Program utan

Läs mer

CIVILINGENJÖRSEXAMEN DEGREE OF MASTER OF SCIENCE IN ENGINEERING

CIVILINGENJÖRSEXAMEN DEGREE OF MASTER OF SCIENCE IN ENGINEERING Sida 1 av 5 CIVILINGENJÖRSEXAMEN DEGREE OF MASTER OF SCIENCE IN ENGINEERING Fastställande Denna bilaga till den lokala examensordningen är beslutad av Rektor 2008-12-15 och uppdateras fortlöpande, efter

Läs mer