Academicum Kompetenslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Academicum Kompetenslista"

Transkript

1 Drottninggatan Uppsala T Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala universitet samt företag, organisationer och myndigheter i Uppland. Programmets längd: 6 månader Kostnadsfritt för arbetsplatsen Akademikertrainee är ett 26 veckor långt traineeprogram med praktik på en arbetsplats som kan erbjuda uppgifter som matchar akademikerns kompetens samt handledning. Praktiken är kostnadsfri för arbetsplatsen och innebär en prova-på anställning. I programmet ingår en introduktionskurs (CV, intervjuträning, arbetsmarknadskunskaper) samt en utbildning på Uppsala universitet (ledarskap, organisation, retorik, entreprenörskap, arbetsrätt, miljö och jämställdhet). Både introduktionskursen och utbildningen är 2 veckor långa, vilket innebär att traineen ska praktisera 22 veckor på arbetsplatsen. Resultaten är goda: ca 70 procent av de som följer programmet anställs och för samtliga är det en rejäl nystart. Vilka kompetenser behövs på Din arbetsplats? Läs vår kompetenslista för att ta reda på vilka profiler som är tillgängliga just nu. Kompetenslistan uppdateras varje månad. Om du är intresserad av att veta mer eller titta på ett eller flera CV, så kontakta mig! Med vänlig hälsning Cécile Thuillier Projektledare Akademikertrainee Klicka här för att läs mer om programmet i Platsjournalen

2 Kompetenser Maj 2013 Bygg/Arkitektur 1. Civilingenjör inom bygg och anläggning flerspråkig civilingenjör söker en traineeplats inom väg- och vatten; särskilt intresserad av byggande av broar och vägar. 2. Byggnadsingenjör flerspråkig ingenjör med inriktning på byggnad. Specialområde: gasoch olje-pipeline, betongprojekt. Söker en tjänst inom byggnation eller anläggning. 3. Civilingenjör, vattenförsörjning och avloppshantering kompetens inom ritningar, beräkningar, kalkylering, utformning. Söker nu traineeplats som Cad-ritare. 4. Arkitekt Personen har 20 års erfarenhet. Kompetenser i bl a Autocad, Revit, Photoshop, Freehand. Skulle helst jobba som medverkande arkitekt med bostads-, sjukhus-, kontorsprojekt i den privata sektorn. Juridik/Ekonomi 5. Jurist magisterexamen inom juridik med inriktning mot fastighetsjuridik samt 3 års arbetslivserfarenhet från Skatteverket i Polen. Skulle gärna praktisera på någon myndighet, inom samma område. 6. Jurist magisterexamen inom juridik med inriktning på folkrätt. Har fördjupad erfarenhet från forskning om Ryssland och post-sovjet. Söker en tjänst på myndighet eller organisation. 7. Jurist personen har arbetat over 20 år i transportbranschen och är både motiverad och redo för att återuppta juridiken. Är intresserad av skatterätt och kommersiell avtalsrätt. Söker en traineeplats på skatteverket, fastighetsbolag, byggbolag, bank eller försäkringsbolag. 8. Ekonom inriktning nationalekonomi, företagsekonomi, ekonometri och examen i logistik samt statistik som påbyggnad. God analytisk förmåga samt även erfaren pedagog med goda kunskaper i bokföring och bokslutsarbete. Arbetar gärna med statistik kalkylering, analysering och planering. 9. Ekonom inriktning management med fokusering på ledarskap och kommunikation. Avancerad matematisk kompetens. Söker arbete inom administration, HR och liknande, gärna med personalansvar. 10. Ekonom inriktning bank och finansiering. Söker en traineeplats som ekonomiassistent, gärna på större företag. 11. Ekonom erfarenhet från bank- och finansverksamhet, bl a penningmarknad. Söker en traineeplats på 50 % inom ekonomi/administration, helst inom offentlig sektor eller ideell verksamhet. 12. Ekonom har bl a arbetat som ekonomiassistent och lärare (data och matematik). Mycket goda kunskaper i VISMA, SPC och Access.

3 13. Ekonom mångårig erfarenhet av kvalificerade arbetsuppgifter, i första hand inom redovisning, uppföljning och skatterelaterade frågor. Internationell erfarenhet av implementering av koncernredovisningssystem, styrning och etablering av legala bolagsstrukturer i stora svenska koncerner. 14. Redovisningsekonom master i finansiell ekonomi. Skulle vilja praktisera som redovisningsekonom, business controller, finansiell analytiker, (business och finansiell rapportering), löneadministratör. Mycket goda kunskaper i Visma Affärsplan, Minitab, Eviews, SPSS. 15. Nationalekonom inriktning på ekonometri med internationell bakgrund. Kunskaper i dataanalys, regressionsanalys, ekonometrisk analys, rapportering, datainsamling och riskanalys. Söker arbete på ekonomiavdelningar hos myndigheter, banker, spel- och finansbolag. 16. Industriell ekonom kandidatexamen i civilingenjörsprogrammet "System i teknik och samhälle", samt masterexamen i "Industriell ledning och innovation". Arbetar gärna med kundfeedback, marknadsföring, marknadsundersökning/marknadsanalys, produktportfolier mm. 17. Företagsekonom trespråkig företagsekonom med kunskaper inom management, ekonomi och marknadsföring. Intresserad av att arbeta i ett internationellt företag med HR och/eller management. 18. Företagsekonom inriktning på forskning inom tjänstesektorn. Även kunskaper i internationell ekonomi och handel, bokslutsarbete av börsnoterade bolag. Söker arbete som ekonom på internationellt företag eller organisation som sysslar med internationell handel. Pratar flytande kinesiska och engelska. 19. Företagsekonom har läst kurser i ekonomisk förvaltning, kapitalbudgetering, internredovisning, chefs- och utvecklingsekonomi samt ledning. Söker nu tjänst inom sitt utbildningsområde. 20. Företagsekonom personen har erfarenhet som bankkundtjänsteman och Assistant Account Manager, Sales. Pratar flytande engelska, och arbetar gärna i kundtjänst där engelska behövs. 21. Företagsekonom magisterexamen i företagsekonomi med inriktning allmän finans. Erfarenhet som rådgivare på bank (4 år), söker en tjänst inom banksektorn. 22. Affärsutvecklare, företagsekonom har dessutom en högskoleexamen i kemi. Har varit försäljare på Guinness. Bra kunskaper i SPSS. Intresserad av att arbeta med affärsutveckling på nationell och internationell nivå. 23. Marknadsförare nyexaminerad exportmarknadsförare med inriktning mot export management. Har också en kandidatexamen i franska. Bred arbetslivserfarenhet från olika branscher och yrken, bl.a. från svensk-irakiska handelskammaren, men även som översättare, journalist, säljare och lärare.

4 24. Marknadsförare flera års bred arbetslivserfarenhet inom servicebranschen, med bland annat försäljning, marknadsföring och administration. Vill arbeta som handledare för affärsförbindelser mellan Kina och Sverige, eller som administrativ assistent i stora företag eller organisationer. Söker tjänst på 50 %. 25. Marknadsförare/affärsutvecklare 5 års erfarenhet som affärsutvecklingskonsult. Vill gärna arbeta med organisationer som funderar på att etablera sig i tillväxtmarknader och med miljö-och hållbarhetsfrågor. Tycker om jobb som kräver resor och kontakt med människor med olika bakgrund. 26. Marknadsförare personen har bl a erfarenhet som samordnare på en internationell avdelning (23 länder) och som marknadsföringsansvarig för 5 länder. Intresserad av flerkulturella miljöer. 27. Marknadsanalytiker erfaren marknadsanalytiker samt projektkoordinator. Breda kunskaper inom marknad, CRM, affärsutveckling och inköp. Avancerad kunskap i Excel, Word, Powerpoint, interaktiva undersökningsverktyg. Administration/HR 28. Administratör 15-års erfarenhet på Ericsson i Kina. Jobbade med ansvar för administration, försäljning, marknadsföring och projektledning. Söker tjänst som administrativ assistent. 29. Administratör personen har arbetat som arbetsledare, personlig assistent och lärare. Duktig på att organisera och strukturera. Söker en traineeplats i Uppsala på 50 %. 30. Personalvetare Mångspråkig arbetsvetare med kunskaper inom beteendevetenskap och företagsekonomi. Arbetar gärna som personalvetare/hr-konsult; operativt eller konsultativt, särskilt med rekrytering, rehabilitering, arbetsmiljöfrågor, jämställdhet och integration, kompetensutveckling, organisationsutveckling, arbetsplatslärande. Information/Kommunikation 31. Bibliotekarie har ett speciellt intresse för arbete med handskrifter och äldre tryck. Goda kunskaper i latin (latin D/E) samt kunskaper i grekiska (grekiska A/B) och har erfarenhet av katalogisering av äldre tryck. Söker nu tjänst inom bibliotek eller liknande med arbetsuppgifter som t.ex. katalogisering. 32. Journalist Kreativ person med en utpräglad känsla för att kombinera text, bild och form. Söker tjänst som informator eller redaktör/webbredaktör på förlag, tidskrift eller organisation. Skriver gärna själv, men är också intresserad av att hantera andras texter och bilder. 33. Journalist över tio års erfarenhet av arbete som TV-reporter: dokumentärer, nyhetsprogram, studio redigering och kamerateknik. Söker tjänst som filmare, fotograf, bildredaktör.

5 34. Journalist erfarenhet främst inom kulturområdet, har arbetat mycket med kommunikation och varumärken. Utbildad inom webbdesign och IT. Intresserad av projektledning samt verksamhetsutveckling. 35. Kommunikatör har bl a arbetat som informationsansvarig, informatör, webbredaktör och projektledare. Stort intresse för strategisk inriktning. Söker tjänst som kommunikatör/informatör, gärna på teknikföretag. 36. Formgivare Erfaren grafisk formgivare och förpackningsdesigner. Behärskar bland annat Photoshop, Illustrator, InDesign och Flash samt har kunskaper i interaktionsdesign med inriktning mot webbdesign med fokus på interaktion och användbarhet. Har också grundläggande kunskaper i webbprogrammeringsspråk. Söker arbete i både webb- och designbranschen. Utbildning/Kultur 37. Lärare lärare i historia och samhällsvetenskap. Särskilt intresserad av kulturhistoria, med inriktning på Chile och Latinamerika. 38. Lärare examen i engelska, språk och litteratur Har arbetat utomlands med tonåringar som lärare i 16 år, och som pedagog mot yngre barn. Söker tjänst som fritidsledare eller pedagog. 39. Lärare/agronomekonom inriktning mot utbildningsområdet. Utbildare med god organisationsförmåga som trivs med att processa, leda och samarbeta. Erfarenhet av pedagogisk utveckling. Söker arbete inom utbildningsområdet vid myndighet eller organisation. 40. Kulturgeograf/journalist inriktning på Östeuropastudie. Har mångårig erfarenhet av arbete inom universitet samt i egen verksamhet med bland annat konferenser, föredrag och publikationer. Söker tjänst på 50 %, gärna med administration, webb och sociala media skrivuppdrag. 41. Historiker som forskare har personen jobbat med ekonomisk utvecklingsproblematik, marknadsbedömning och affärsutveckling i Afrika. Även erfarenhet som utvärderare (kursprestationer, biståndsinsatser, servicekvalitet och organisationers kapacitet). Lång erfarenhet av metodutveckling, datainsamling, resultatrapportering och etablering av kontakter med forskare och utvärderare. 42. Kulturhistoriker erfaren forskare och föreläsare med stort intresse för språk söker en tjänst inom kommunikation, presentation, analys eller utredning. 43. Fil.dr. i praktisk filosofi utöver filosofin har personen studerat datavetenskap, svenska och litteraturvetenskap. God erfarenhet av Microsoft Office/Open Office och Latex. Även grundkunskaper i HTML-kodning, Javaprogrammering, MySQL och R. Vill gärna fortsätta med forskning/undervisning inom filosofiområdet, också intresserad av arkiv- eller biblioteksverksamhet, programmering eller statistisk utredning.

6 IT/Teknik 44. Testare/utvecklare specialiserad inom SQL, PL/SQL och Oracle Reports. Stor erfarenhet av bl a utveckling av nya funktioner, anpassningar, utredningar, analyser och felsökningar i olika moduler i E-Business Suite Datavetare magister i datavetenskap, med inriktning på HMI (Human-Machine- Interface) MDI. Skulle vilja arbeta inom användbarhetsdesign/mdi då det innebär mycket kundkontakt och arbete i grupp. 46. Datavetare kunskaper i programmering (C, C++, Visual Basic) och tidigare erfarenhet av arbete med databaser. Intresserad av en tjänst inom IT, till exempel som nätverkstekniker. 47. Civilingenjör, datateknik med internationell erfarenhet från flera länder. Specialiserad på styr- och automationssystem och har arbetat som lärare i elektroteknik, instruktör för gymnasielärare och som ansvarig på ett dataförsäljningsföretag. 48. Civilingenjör, automatisering lång erfarenhet av arbete inom mjukvaruföretag, flygindustri, stålindustri, bilelektronik, halvledarindustri och telekommunikation. Har arbetat med systemutveckling, forskning, test och verifiering av mjukvara, support för inbyggda system. 49. Civilingenjör, elektroteknik bred erfarenhet från olika branscher, bl a industri och tillverkning, Lean Produktion, service. Kunskaper inom elektronik, teknik, Cad. Söker tjänst inom teknik, service, underhåll. 50. Elektronikingenjör kunskaper inom datorproblemlösning, hårdvara och mjukvara installation, OPNET Simulator, IP-Routing, trådlöst nätverk. Har erfarenhet som datatekniker, nätverksadministratör samt lärare. 51. Maskiningenjör inriktning mekatronik och robotik. Kompetenser i bl a Matlab, Simulink, C-programmering, MPLAB, Rapid/Robotstudio, 3D-CAD. 52. Civilingenjör, maskinteknik kunskap i olika CAD-verktyg bl a Autocad och Solid Edge. Har praktiserat som CAD-ritare Personen är flerspråkig och söker tjänst inom mekanisk konstruktion eller CAD-konstruktion i den svenska industrin eller på ett företag med internationell verksamhet. Life Science 53. Medicinsk vetenskap doktorsexamen, inriktning biomedicin och infektionsbiologi. Utöver kompetenser inom molekylärbiologiska metoder, epidemiologi och statistik har personen erfarenhet av projektledning inom akademi, läkemedelsföretag och statlig myndighet. Vill arbeta tvärsektoriellt och söker efter projektlednings- och/eller utredningsuppdrag inom hälso- och sjukvården. 54. Cellmolekylärbiolog läkare och forskare inom biomedicin. Skulle vilja fortsätta arbeta inom forskning eller inom privata sektorn, mot kunder som expert/säljare eller liknande.

7 55. Molekylärbiolog personen är disputerad och vill helst jobba som senior labbmanager, vilket innebär egna projekt att ansvara för men samtidigt ta hand om det administrativa i ett labb (beställa materiel, förbereda experiment osv) och se till att allt rullar på smidigt. 56. Industriell mikrobiolog har bl a arbetat som kvalitetsansvarig, och laboratorieingenjör, samt produktionsmedarbetare i aseptisk tillverkning av sterila produkter utifrån GMP. Har bred kunskap inom kvalitetssäkring/kvalitetskontroll och dokumentation. Söker tjänst inom läkemedelsindustrin. 57. Senior Executive Management Professional över 32 års erfarenhet inom läkemedelsindustrin som bl a regulatory expert, forskare och Strategic Business Development Manager. Stor erfarenhet av svenska, amerikanska, europeiska och japanska marknaderna. Söker arbete inom läkemedelssektorn: CMC-regulatory, myndigheter, CMC, CMO köp/försäljning, affärsutveckling i små/unga biotechbolag, kliniska prövningar. 58. Miljöingenjör/biokemist praktisk kunskap och erfarenhet av att utveckla och genomföra kvalitets-och miljöledningssystem och processer samt kontrollstrukturer i tillverkningsmiljö. 59. Civilingenjör, kemiteknik inriktning molekylär bioteknik. Skulle gärna vilja arbeta med forskning inom bioteknik eller läkemedelsindustrin. Har erfarenhet av data/it från Smittskyddsinstitutets IT-avdelning och jobbat med bioinformatik, och kan även tänka sig att jobba med IT. 60. Civilingenjör, kemiteknik/bioteknik och medicinsk vetenskap disputerad civilingenjör med erfarenhet av experimentellt kvalitetsarbete och labbmanagement. Intresserad av projektledning och metodeffektisering, samt av kvalitetsorienterande, organisatoriska, strukturerande, experimentella och administrativa arbetsuppgifter. 61. Farmakolog farmacie doktor med 10 års erfarenhet som forskare vid universitet samt mer än 15 års erfarenhet som biomedicinsk ingenjör/analytiker/kvalitetskontroller inom läkemedelsindustrin och sjukhus. Söker tjänst som forskare, laboratorieingenjör eller kvalitetskontrollare. 62. Apotekare legitimerad apotekare som arbetat flera år med kliniska prövningar samt kvalitetsarbete. Goda datakunskaper. Söker arbete inom läkemedel/life science, helst inom kliniska prövningar, t.ex. medical writing eller biostatistik, alternativt inom läkemedelsformulering/läkemedelsutveckling. 63. Biolog disputerad i genetik och växtförädling. Stor erfarenhet från flera olika forskningsfält. Brett kunnande som spänner från molekylär genetik till populationsgenetik, ekologi, miljörätt och miljökemi. Söker tjänst inom bevarandebiologi, naturvårdsarbete och biotoprekonstruktion samt som kommunikatör inom naturvetenskap. 64. Biolog/agronom inriktning mot frukt- och vinodling samt magisterexamen i biologi. Erfarenhet som miljöadministratör och forskningsassistent. Kunskaper i ArcGIS och MapInfo. Söker tjänst som biolog, gärna inom miljöområdet, alternativt ekolog eller miljöadministratör. 65. Geolog nyexaminerad i geovetenskap med inriktning på maringeologi och geofysik. Kunskaper i bl a Meridata Sview 5.2 & MDPS 5.2, Kongsberg SBP 120 (Sub Bottom Profiler), Arc GIS, Globle Mapper & Quantum GIS, Fledermaus-v7, Coral draw.

8 Samhälle/Social omsorg 66. Projektledare personen är jurist i botten, och har stor erfarenhet av förvaltning av projektarbeten inom klassifikation av sjukdomar. Har god förmåga att skapa struktur och att ta beslut. Ansvar för bl. a. ekonomi, avtal, genomgång och granskning av konsultrapporter, konferenser, och möten. Söker tjänst på 50 %. 67. Jurist inriktning rättsvetenskap. Erfarenhet av administrativt arbete från humanitära organisationer. Söker en traineeplats som handläggare eller samordnare inom offentlig sektor eller organisation. 68. Statsvetare inriktning mot utvecklingsarbete. Lång och bred erfarenhet från biståndsarbete från katastrof och krigsområden. Vill nu arbeta mer i Sverige, till exempel som utredare eller handläggare. Pratar flytande svenska, engelska, franska och spanska. 69. Statsvetare magisterexamen i statsvetenskap med inriktning på vetenskapliga metoder och kritisk analys. Är intresserad av arbete inom offentlig förvaltning, företag eller organisation. Personen har också undervisat inom sitt utbildningsområde och ser gärna ett arbete som lärare/handledare. 70. Statsvetare har utbildning inom internationell politik och socialt arbete med fokus på internationell konflikthantering samt utsatta grupper. Skulle vilja arbeta som handläggare, projektledarassistent, eller inom administration. 71. Statsvetare personen är disputerad i statskunskap med inriktning på internationella relationer. Har även kunskaper i internationell ekonomi och ekonomisk historia. Söker arbete på internationella företag och institutioner. 72. Samhällsvetare erfarenhet som handläggare och utredare. Innehar en kompetens av omvärlden som kan förenas med betydande service och likabehandling. Därutöver har personen mycket bra samhällsorientering med en bred samhällsvetenskaplig utbildning. 73. Samhällsvetare samhällsvetenskaplig akademisk utbildning: statskunskap (inklusive internationellt inriktade uppsatser), nationalekonomi, franska, pedagogik, journalistik samt Sida-SANDÖs biståndsutbildning. Önskar att få arbeta inom en biståndsorganisation med handläggning av projekt, projektledning och/eller administration eller på informationssidan. 74. Masterexamen i social omsorg inriktning mot funktionshinder och äldre. Har arbetat som anhörigkonsulent med en rådgivande och stödjande funktion för människor som vårdar och/eller hjälper någon närstående med sjukdom eller funktionsnedsättning. Har också erfarenhet som ansvarig värd för en träffpunktsverksamhet för personer med funktionsnedsättning. Intresserad av att arbeta med tillgänglighetsfrågor, information och rådgivning samt verksamhetsutveckling inom vård och omsorg. 75. Psykolog personen vill avsluta sin psykologutbildning genom PTP-tjänstgöring för att kunna arbeta som Leg. Psykolog i framtiden. Skulle vilja arbeta kliniskt med KBTbehandlingsarbete med vuxna, helst med ångestproblematik. 76. Psykolog mångårig arbetserfarenhet inom minskning av narkotikaefterfrågan både i prevention, rehabilitering och social återanpassning. Söker tjänst som assistent eller cirkelledare i ANT-frågor.

9 77. Beteendevetare lång erfarenhet av att arbeta som pedagog, socialsekreterare och biståndshandläggare. Skulle gärna arbeta med utredningar. 78. Beteendevetare magisterexamen i pedagogik. Stort intresse för mänskliga rättigheter. Söker en tjänst som utredare, arbetsförmedlare, biståndsbedömare, karriärvägledare eller handläggare. 79. Filosof utbildad filosof med lång erfarenhet av arbete inom vården. Vill gärna arbeta med frivilligorganisationer och/eller barn och ungdomar. 80. Tandläkare har haft egen klinik utomlands i 8 år. Måste ta några tentor för att få sin svenska legitimation, och skulle under den tiden vilja praktisera som tandsköterska/tandhygienist eller liknande.

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen och Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen, KTH samt

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen och Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Utbildningar. A ö PEFC/02-31-162

Utbildningar. A ö PEFC/02-31-162 AR VID KARLSTADS UNIVERSITET 2014-2015 PEFC/02-31-162 Utbildningar A ö Arbetsvetenskap... 19 Biologi med inriktning mot rinnande vatten... 73 Biologiprogrammet... 60 Biovetenskapligt program: Bred ingång...

Läs mer

Systemvetare. utbildning, arbete och lön. Akademikerförbundet. jurister, ekono mer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare

Systemvetare. utbildning, arbete och lön. Akademikerförbundet. jurister, ekono mer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare Systemvetare utbildning, arbete och lön Akademikerförbundet för jurister, ekono mer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare Om siffrorna i rapporten Underlaget till rapporten är SCB:s sysselsättningsregister

Läs mer

Ekonomer. utbildning, arbete och lön. Akademikerförbundet. jurister, ekono mer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare

Ekonomer. utbildning, arbete och lön. Akademikerförbundet. jurister, ekono mer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare Ekonomer utbildning, arbete och lön Akademikerförbundet för jurister, ekono mer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare Om rapporten Underlaget till rapporten är främst utdrag från SCB:s register

Läs mer

Program höstterminen 2015 och vårterminen 2016. Välj ett universitet där allt är möjligt.

Program höstterminen 2015 och vårterminen 2016. Välj ett universitet där allt är möjligt. Program höstterminen 2015 och vårterminen 2016 Välj ett universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet Ett universitet där allt är möjligt Ta dig till framtiden på ditt eget sätt På omslaget: Parkour

Läs mer

DÄR KUNSKAP MÖTER FRAMTID

DÄR KUNSKAP MÖTER FRAMTID DÄR KUNSKAP MÖTER FRAMTID VÄLKOMMEN TILL NÖSNÄSGYMNASIET! Välkommen till en gymnasieskola med stort utbildningsutbud och många möjligheter. INNEHÅLL: Här möter du en trygg atmosfär med god stämning och

Läs mer

Personalvetare. utbildning, arbete och lön. Akademikerförbundet. jurister, ekono mer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare

Personalvetare. utbildning, arbete och lön. Akademikerförbundet. jurister, ekono mer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare Personalvetare utbildning, arbete och lön Akademikerförbundet för jurister, ekono mer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare Om siffrorna i rapporten Underlaget till rapporten är SCB:s sysselsättningsregister

Läs mer

Dags att välja gymnasium

Dags att välja gymnasium Dags att välja gymnasium Gymnasievalet 2015 Välkommen till Botkyrkas gymnasium Botkyrka har fantastiska gymnasieskolor: S:t Botvids gymnasium, Tullinge gymnasium, Tumba gymnasium och S:t Botvids gymnasiesärskola.

Läs mer

Utbildningskatalog. Sista ansökningsdag för hösten 2014 15 april

Utbildningskatalog. Sista ansökningsdag för hösten 2014 15 april Utbildningskatalog Sista ansökningsdag för hösten 204 5 april Anmäl dig på www.antagning.se Ta en klunk av kunskapens källa Från världens äldsta aktiebolag till Sveriges första akutsjukhus. I Dalarna har

Läs mer

TILLGÄNGLIGA FÖR NYA UPPDRAG!

TILLGÄNGLIGA FÖR NYA UPPDRAG! KONSULT u G Nr 3-2014 n e id 21 ERFARNA KONSULTER TILLGÄNGLIGA FÖR NYA UPPDRAG! Hos oss hittar du redovisningsekonomer, inköpare, VD assistenter, Controllers, löneadministratörer, projektassistenter, ekonomiassistenter,

Läs mer

Rätt. för. kompetens. verkligheten! hösten 2013

Rätt. för. kompetens. verkligheten! hösten 2013 hösten 2013 Rätt kompetens för verkligheten! Innehåll 3 Om Affärshögskolan 4 Affärsinriktad redovisningsekonom 6 Marknadsinriktad företagssäljare 8 Medicinteknisk säljare 10 Strategisk säljare 12 Teknisk

Läs mer

Svenska Akademiska. Ekonomutbildningar. www.civilekonomerna.se/plugga-ekonomi

Svenska Akademiska. Ekonomutbildningar. www.civilekonomerna.se/plugga-ekonomi Svenska Akademiska Ekonomutbildningar www.civilekonomerna.se/plugga-ekonomi 2015 studera.nu Förord Vad roligt att du är intresserad av att läsa ekonomi! Civilekonomerna och Sveriges Ekonomföreningars Riksorganisation

Läs mer

XXXprogrammet. Innehåll

XXXprogrammet. Innehåll Ekonomi XXXprogrammet Innehåll Ekonomer växer här 3 Framtidens ekonomutbildning 4 Civilekonomprogrammet 6 Detaljhandel och Service Management 8 Ekonomprogrammet 10 Enterprising & Business Development 12

Läs mer

November 2013. Framtidsutsikter. Arbetsmarknaden för akademiker år 2018. Redaktör Eva Oscarsson

November 2013. Framtidsutsikter. Arbetsmarknaden för akademiker år 2018. Redaktör Eva Oscarsson Framtidsutsikter Arbetsmarknaden för akademiker år 2018 November 2013 Redaktör Eva Oscarsson Social ingenjör med solsken i blick Malin Hanssons stora fritidsysselsättning är att arbeta med det ideella

Läs mer

Framtidsutsikter November 2012. Arbetsmarknaden för akademiker år 2017. Redaktör Eva Oscarsson

Framtidsutsikter November 2012. Arbetsmarknaden för akademiker år 2017. Redaktör Eva Oscarsson Framtidsutsikter November 2012 Arbetsmarknaden för akademiker år 2017 Redaktör Eva Oscarsson Att välja utbildning är inte att välja yrke Hanna Hallins lista på förtroendeuppdrag är lång. Hon har talat

Läs mer

SISTA ANMÄLNINGSDAG Hösten 2015 15 APRIL Våren 2016 15 OKTOBER FÖLJ OSS PÅ NÄTET

SISTA ANMÄLNINGSDAG Hösten 2015 15 APRIL Våren 2016 15 OKTOBER FÖLJ OSS PÅ NÄTET PROGRAM 2015 2016 SISTA ANMÄLNINGSDAG Hösten 2015 15 APRIL Våren 2016 15 OKTOBER FÖLJ OSS PÅ NÄTET WWW.ORU.SE Den senast uppdaterade programinformationen finns på www.oru.se/blivande_student. Facebook

Läs mer

Hösten 2011. Gymnasiala yrkesutbildningar Gymnasiala kurser SFI Svenska för invandrare Grundläggande vuxenutbildning. www.jensenvuxenutbildning.

Hösten 2011. Gymnasiala yrkesutbildningar Gymnasiala kurser SFI Svenska för invandrare Grundläggande vuxenutbildning. www.jensenvuxenutbildning. Hösten 2011 Gymnasiala yrkesutbildningar Gymnasiala kurser SFI Svenska för invandrare Grundläggande vuxenutbildning www.jensenvuxenutbildning.se 08-450 22 30 1 Välkommen till JENSEN vuxenutbildning JENSEN

Läs mer

inspiration information Internationella möjligheter Vid ekonomihögskolan Lunds universitet 2012 13

inspiration information Internationella möjligheter Vid ekonomihögskolan Lunds universitet 2012 13 ko oi og ko an inspiration information Internationella möjligheter Vid ekonomihögskolan Lunds universitet 2012 13 2 Innehåll: världen väntar...5 Mer än en handelshögskola...6 stora, lilla lund... 8 Tänk

Läs mer

TILLGÄNGLIGA FÖR NYA UPPDRAG!

TILLGÄNGLIGA FÖR NYA UPPDRAG! KONSULT u G Nr 4-2014 n e id 21 ERFARNA KONSULTER TILLGÄNGLIGA FÖR NYA UPPDRAG! Hos oss hittar du redovisningsekonomer, inköpare, VD assistenter, Controllers, löneadministratörer,! ida s projektassistenter,

Läs mer

Högskolan i Gävle Program 2015/2016

Högskolan i Gävle Program 2015/2016 Högskolan i Gävle Program 2015/2016 Viktiga datum 2015 15 februari Sista anmälningsdag till vårens högskoleprov. 11 mars Ingenjörskväll på Högskolan i Gävle, www.hig.se/ingenjorskvall 28 mars Vårens högskoleprov.

Läs mer

Alumnstudie: Civilingenjörsutbildningen i molekylär bioteknik och bioinformatik (X)

Alumnstudie: Civilingenjörsutbildningen i molekylär bioteknik och bioinformatik (X) Alumnstudie: Civilingenjörsutbildningen i molekylär bioteknik och bioinformatik (X) Enkätundersökning riktad till de med godkänt examensarbete i Molekylär bioteknik eller Bioinformatik under åren 11 Institutionen

Läs mer

Ekonomi och företagande på Södertörns högskola

Ekonomi och företagande på Södertörns högskola Ekonomi och företagande på Södertörns högskola Bredare utbud av ekonomiprogram än någon annan högskola Ekonomi, teknik och design Ekonomie kandidatprogrammet Entreprenörskap, innovation och marknad Internationella

Läs mer

JOBBMÖJLIGHETER. i Uppsala län 2015

JOBBMÖJLIGHETER. i Uppsala län 2015 JOBBMÖJLIGHETER i Uppsala län 2015 1 Goda jobbmöjligheter i Uppsala I den här broschyren kan du läsa om jobbmöjligheterna för olika yrken i Uppsala län under 2015. Arbetsmarknaden i länet väntas fortsätta

Läs mer