Academicum Kompetenslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Academicum Kompetenslista"

Transkript

1 Drottninggatan Uppsala T Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala universitet samt företag, organisationer och myndigheter i Uppland. Programmets längd: 6 månader Kostnadsfritt för arbetsplatsen Akademikertrainee är ett 26 veckor långt traineeprogram med praktik på en arbetsplats som kan erbjuda uppgifter som matchar akademikerns kompetens samt handledning. Praktiken är kostnadsfri för arbetsplatsen och inne - I programmet ingår en introduktionskurs (CV, intervjuträning, arbetsmarknadskunskaper) samt en utbildning på Uppsala universitet (ledarskap, organisation, retorik, entreprenörskap, arbetsrätt, miljö och jämställdhet). Både introduktionskursen och utbildningen är 2 veckor långa, vilket innebär att traineen ska praktisera 22 veckor på arbetsplatsen. Resultaten är goda: ca 70 procent av de som följer programmet anställs och för samtliga är det en rejäl nystart. Vilka kompetenser behövs på Din arbetsplats? Läs vår kompetenslista för att ta reda på vilka profiler som är tillgängliga just nu. Kompetenslistan uppdateras varje månad. Om du är intresserad av att veta mer eller titta på ett eller flera CV, så kontakta mig! Med vänlig hälsning Cécile Thuillier Projektledare Akademikertrainee Klicka här för att läs mer om programmet i Platsjournalen

2 Kompetenser september 2013 Klicka på ett specifikt kompetensområde nedan för att gå direkt till denna kategori Bygg/Arkitektur Juridik Ekonomi Administration/HR Information/Kommunikation Utbildning/Kultur IT/Teknik Life Science Samhälle/Social omsorg Hälsa Bygg/Arkitektur 1. Ingenjör, byggnadsteknik arbetar gärna med beräkningsmässiga arbetsuppgifter så som konstruktör eller mättekniker, men även i en roll som arbetsledare. 2. Planeringsarkitekt examen som arkitekt och stadsplanerare med 5 års relevant arbetslivserfarenhet. Inriktat sig i utbildningen främst mot stadsplanering, arkitektonisk design och arkitekturhistoria. Juridik 3. Jurist, mänskliga rättigheter magisterexamen i internationell lagstiftning om mänskliga rättigheter. Har gedigen erfarenhet inom detta område med professionella utbildningar utöver universitetsstudier. Har arbetat för bland annat Röda korset, FN och som forskningsassistent på Uppsala universitet. Målsättningen är att arbeta i en roll som Senior manager, expertkonsult eller som projektchef. 4. Jurist juristutbildad med inriktning mot brottsoffer. Arbetat i stödjande funktioner så som administration, helpdesk och informatör. Erfarenhet av att arbeta i olika administrativa system (t.ex. Ladok, Agresso, TuroRetur). 5. Jurist erfarenhet från internationellt arbete både inom privat- och offentlig sektor. Administrativt lagd och van att arbeta serviceinriktat samt i stödjande funktioner. 6. Jurist erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter samt avtalshantering. Kompetent inom åldersdiskriminering, mänskliga rättigheter samt EU- rätt/lagstiftning.

3 Ekonomi 7. Nationalekonom tidigare arbetat inom logistikbranschen i en chefsposition. Arbetar gärna tillsammans med andra ekonomer i team på en ekonomiavdelning. Nyfiken och öppen för nya arbetsroller inom ekonomi. 8. Ekonomiassistent har i grunden en fil.kand. inom teknologi, företagande och ekonomi. Efter detta skaffat sig olika arbetslivserafenheter gällande t.ex. bokföring, redovisning, egen företagare, bokningsassistent och försäljning. Har nyligen avslutat en påbyggnadsutbildning specifikt mot rollen som ekonomiassistent. Förtroendeingivande och lösningsfokuserad. 9. Ekonomiassistent utbildad pedagog och pianolärare som vidareutbildad sig inom ekonomi. Har drivit eget företag och ser sig gärna nu i en roll som ekonomiassistent. Som person självgående, målmedveten och lättlärd. 10. Ekonom specialiserad på löneadministration. Har tidigare haft både budget- och projektansvar. Kompetent gällande system som Agresso, Heroma och och Visma. Har även en bred datorkompetens, t.ex. gällande SQL- databaser. 11. Ekonom inriktad mot redovisning och revision. Arbetat en del administrativt och med löpande bokföring samt leverantörsfakturering. Jobbat som såväl avdelningschef, redovisningsekonom och ekonomiassistent. Har haft ett större personalansvar i en tidigare roll. 12. Ekonom företagsekonom med inriktning mot management. Intresserad även av statistik och matematik. Har tidigare arbetat bl.a. som säljare, ekonomiassistent och administratör. 13. Ekonom välutbildad ekonom med dubbla magisterexamina. Har ett stort engagemang för finans och investeringar. Arbetar gärna för en stor organisation där dessa två kompetenser och engagemang kommer väl till användning. Har tidigare även arbetat inom försäkringsbranschen. 14. Ekonom kompetent inom marknadsföring, statistik och företagsekonomi. Har yrkeslivserfarenhet inom bla. som ekonomiassistent, marknadsassistent, controller och som företagssäljare. Personlighetsmässigt har hon en drivande- och positiv inställning. 15. Ekonom erfarenhet från försäkrings- och bankbranschen. I sin utbildning inriktat sig mot redovisning och finansiering. Har tidigare arbetat för en av de stora bankerna i Sverige. Är strukturerad och bra på att planera vilket gör att han levererar rätt sak i rätt tid. 16. Ekonom specialiserad inom marknadsföring, försäljning och kostnadsredovisning. Ser sig gärna i en roll som ägnar sig åt företagsförvärv och företagsöverlåtelse. 17. Ekonom aktiv, positiv, ansvarsfull och lättlärd ekonom som söker en roll som ekonomiassistent. Har erfarenhet från tillverkande företag och då specifikt inom marknadsföring. 18. Ekonom specialiserad inom logistik och lager. Lång erfarenhet inom just detta specifika område. Kompetent även inom revision och redovisning. 19. Ekonom besitter, förutom kompetens inom ekonomi, goda administrativa egenskaper.

4 Ser gärna sig själv i en roll där de språkliga kunskaperna (Kazakiska, Kirgiziska, Uzbekiska och Ryska och Svenska) kan tas tillvara. Engagerad i samhällsfrågor och har erfarenheter från arbete inom olika myndigheter. 20. Ekonom, offentlig förvaltning har lång erfarenhet från bankverksamhet gällande bytesbalanstransaktioner, låneamorteringar, balansräkningar, överföringar, överföringar och check- kontroller. Arbetar gärna inom banksektorn även framöver. 21. Redovisningsekonom även kompetent inom beskattning- och handelsrätt. Har arbetslivserfarenhet inom främst bokföring och internredovisning. Vid sidan av sina kunskaper gällande ekonomi har deltagaren även goda datorkunskaper. T.ex. SharePoint, Visma mm. 22. Redovisningsekonom magisterexamen i ekonomi. Erfaren och kompetent gällande redovisning, ekonomiadministration, bokföring samt uppföljning av projekt- och arbetsledning. Har sin spetskompetens inom redovisning och söker praktikplats där han kan få omsätta denna erfarenhet samt utveckla sina kunskaper inom området. 23. Redovisningsekonom nyexaminerad ambitiös ekonom som redan skaffat sig praktisk erfarenhet gällande bokslut, löpande bokföring, fakturering, kund- och leverantörskontra samt systemen VISMA och Jeeves. Ser sig i en roll som ekonomi- eller redovisningsassistent. 24. Redovisningsekonom erfaren redovisningsekonom med internationell erfarenhet. Kompetent inom löpande bokföring, beskattning, kundreskontra, periodisering, nyckeltal, leverantörsreskontra, bokslut, budgetarbete mm. Har tidigare arbetat i systemen SAP och VISMA. Vill gärna arbeta på ett internationellt företag med redovisning alternativt på en redovisningsbyrå. 25. Företagsekonom tio års erfarenhet av bokföring, redovisning, deklarationer, kundreskontra, lönelistor, inköp och inventeringar. Nyfiken, social och trivs med ett högt arbetstempo. Erfarenhet av att arbeta i Vismas system. 26. Företagsekonom har arbetat med import- och export gällande den asiatiska marknaden. Talar både koreanska och japanska flytande. Har även arbetat med försäljning och marknadsföring. 27. Företagsekonom företagsekonom men en master som påbyggnad i strategisk marknadsföringsledning. Har tidigare arbetat med inköp, leveransplanering, försäljning, distribution samt i chefsposition. 28. Företagsekonom specialiserad på redovisning. Har erfarenhet av att arbeta som ekonomiassistent, revisor och databashanterare. Arbetar gärna som revisor i ett företag med stark företagskultur, detta för att både utvecklas professionellt och som person. 29. Företagsekonom mångårig erfarenhet från redovisning, bokföring, marknadsföring, administration, registerhantering och försäljning. Önskar gärna arbeta med import- och exportfrågor samt redovisning. 30. Företagsekonom inriktad mot företagsvärderingar. Har även kunskaper inom bokföring, bokslutsarbete och administration. Har arbetat som ekonomilärare och ekonomichef samt som ekonomiassistent på en redovisningsbyrå.

5 31. Ingenjör, produktionsteknik och industriell ekonomi mångårig erfarenhet av orderhantering, leveransplanering och transportkoordination. Arbetar gärna analytiskt, stödjande och operativt. Föredrar täta kontakter med kollegor, kunder och leverantörer. 32. Civilingenjör, ekonomi och transport erfaren inom redovisning och bokföring. Har också arbetat med trafikplanering (utrett behov av biltransport, typ av biltransport, linjenät, bränsleförbrukning, reparationer samt hanterat frakt- och tulldokumentation). Söker praktikplats relaterade till dessa nämnda områden inom ekonomi- och transport. Administration/HR 33. Personaladministratör utbildad personaladministratör med civilekonomexamen. Analytisk och lösningsorienterad. Erfaren gällande rehabiliterande insatser. 34. Personalvetare specialiserad gällande kompetensutveckling. Kunnig gällande organisering, projektledning och utveckling av kompetens- och ledarskapsutveckling. 35. Administratör, fd. universitetslektor tidigare forskare som vill få användning av sin analytiska och strukturella kompetens i en administrativ roll. Arbetat i roller som assistent, studieledare, projektledare och studierektor. Dessa roller har givit henne kompetenser inom administrativa arbetsuppgifter som t.ex. verksamhetsplanering, kursplanering och utarbetande av diverse forskningsprojekt. I tjänsterna som forskarassistent och universitetslektor ingick minst 20% administrativt arbete. 36. Administratör administrativ utbildning vid universitet i England. Lång och gedigen arbetslivserfarenhet gällande administrativa uppgifter. Drivit egna företag och haft nyckelfunktioner gällande bla. verksamhetsplanering, ekonomi, personalfrågor och kontakter med myndigheter. Information/Kommunikation 37. Kommunikatör examinerad inom Management & Marketing med inriktning på internationellt företagande. Läst i både USA och i Spanien. Önskar praktisera hos ett internationellt företag. Tidigare arbetat i roller som samordnare, nordisk marknadsföringsansvarig, sponsringschef, varumärkesansvarig mm. 38. Arkivarie, researcher och administratör erfaren arkivarie som söker sig vidare till yrkesrollerna researcher och administratör. Har genom sina arkivariekunskaper ett väldigt strukturerat och administrativt arbetssätt. Bra på att söka upp och sortera information. Har arbetat mycket i offentlig sektor. Detta, tillsammans med arkivariebakgrunden, gör att han har god juridisk kompetens gällande hantering av offentliga handlingar. Har en väldigt god datorvana vilket gör att han lätt kan sätta sig in i nya system. 39. Bibliotekarie även erfaren informationsresearcher. Gällande rollen som bibliotekarie är hon väldigt kompetent med en lång utbildningsbakgrund. Även arbetat med en del administrativa arbetsuppgifter samt haft personalansvar.

6 40. Media- och kommunikationsvetare har även läst journalistik och juridik. Har en god social anpassningsförmåga då han bott och arbetat i flera olika länder/kulturer. Besitter goda språkkunskaper. Har arbetat som pressansvarig och journalist i olika medier. Ser sig gärna i en roll där han arbetar med integration och kommunikation. 41. Designer i grunden en textilingenjörsexamen. Arbetat med webbdesign och grafisk formgivning. Behärskar en rad programvaror inom design, främst Adobes olika verktyg. Ägnar sig gärna åt reklam (tryck/webb), presentationsmaterial, webbplatser samt företags- och varumärkesidentiteter. Utbildning/Kultur 42. Kulturvetare har även kompletterat med utbildningar inom visuell kommunikation, filmvetenskap, fotografering, reklam och design. Vill gärna arbeta i någon roll inom mediabranschen eller med information, marknadsföring och PR. Har tidigare arbetat som Originalare, Officemanager, projektadministratör, produktionsledare och projektledare. 43. Förskole- och grundskolelärare magisterexamen i pedagogik med påbyggnadskurser i svenska och samhällskunskap. Har tidigare som förskolelärare planerat och genomfört arbete med barnen som syftar till att utveckla dem i områdena musik och kultur. Som grundskolelärare har hon arbetat i ämnesområdet språk (engelska). Har även organiserat olika skolprojekt, t.ex. en teaterproduktion. 44. Studie- och yrkesvägledare har kompletterat sin universitetsutbildning med bla. fördjupning inom arbetsmarknadskunskap med personaladministration samt även fördjupat sig inom NPF (neuropsykiatriska funktionshinder) och nyanlända ungdomar. Ägnar sig gärna åt arbetsuppgifter som involverar samtalsmetodik, gruppvägledning, administration, föräldrasamtal, krishantering och kartläggning. 45. Pedagog doktorsexamen i pedagogik, Pennsylvania USA. Erfarenhet av att undervisa i ämnen som språk, kultur och pedagogik. Har arbetat med språkgranskning tidigare och vill gärna ägna sig åt korrekturläsning, språkgranskning eller arbetsuppgifter som främjar mänskliga rättigheter. Behärskar språken svenska, engelska, franska, italienska, portugisiska och har även grundläggande kunskaper gällande spanska och arabiska. IT/Teknik 46. Tekniker, elektronik och telekommunikation bred erfarenhet som tekniker. Tidigare arbetsuppgifter har inkluderat roller som nätverksadministratör, helpdesk, IT- konsult, projektledare etc. Har en passion för sitt arbete då området även är ett stort fritidsintresse. Tycker att spelindustrin är ett spännande område och önskar gärna praktisera hos ett företag inom denna bransch. 47. Systemvetare certifierad i bla. Microsoft Server infrastructure och Microsoft Windows Server Studerar även för tillfället VMware vsphare v5.1, ICM. VMware är också något han gärna vill arbeta specifikt med. Kompetent även gällande TCP/IP, DHCP, VPN, AD, backup och print. 48. Systemvetare arbetat med installation och konfiguration av olika Microsoftutvecklade

7 system. Har även arbetat som användarstöd gällande olika IT- system. Arbetat praktiskt med nätverksinstallationer. 49. Systemadministratör erfaren inom support och underhåll. Kompetent inom AD, CompTIA Network, Eductus, Cisco mm. Självgående och organiserad person. 50. Managementkonsult, IT van att driva stora och komplexa IT- projekt. Goda ledaregenskaper och är bra på att skapa entusiasm bland medarbetare. Lång erfarenhet av att integrera nya system och skapa infrastrukturer involverande stora databaser. Erfarenhet av att arbeta med projekt i större team. 51. Datavetare programmerar både objektorienterat och funktionellt. Kunnig inom MDI (människa dator interaktion), kognitiv psykologi. Behärskar programmering inom bl.a. C, C#, Erlang, Haskell och Java. 52. Datavetare erfaren med bred kompetens. Behärskar PHP, MySQL, HTML, CSS, JavaScript, VB Script, C, C++, JQuery mm mm. Arbetat i flertalet större projekt med kravhantering, flödesscheman, systemdiagram, dokumentationshantering, skriva bruksanvisningar etc. Vill gärna jobba med webb- och javautveckling. 53. Datavetare masterexamen (KTH) inom teknik och ledning för informationssystem. Arbetar gärna i en roll som IT- administratör, projektledare, systemanalytiker eller i helpdesk. 54. Data- och systemingenjör erfarenhet från projektledning inom datanät. Arbetat brett som dataingenjör, bland annat i form av supporterande roller gällande nätverksutrustning, centraliserade antivirussystem, backuplösningar mm. 55. Kontroll- och systemingenjör kandidatexamen som datavetare. Arbetar gärna som programmerare, dataingenjör eller systemoperatör. Är kunnig gällande databashantering. 56. Civilingenjör elektroteknik lång arbetslivserfarenhet i rollerna servicetekniker och installatör. Besitter även kompetens gällande Ciscos produkter. 57. Elektronikingenjör lång erfarenhet av att arbeta med teknik inriktad mot elektronik. T.ex. planering och distribution av elnät. Har arbetat i CAD och olika fjärrstyrningssystem så som Remote Terminal Unit. Har tidigare haft en roll som chefsingenjör. 58. Dataingenjör och eltekniker tidigare arbetat som elektriker och med programmering. Ägnar sig gärna åt praktisk problemlösning. Behärskar programmeringsspråken C, C++ och Java samt databashantering i SQL. Van att arbeta i de flesta operativsystem men främst Windows- Linux- och mobila operativsystemsmiljöer. 59. Data- och eltekniker utbildad med inriktning mot telekom och elektronik. Behärskar javaprogrammering. Arbetar gärna med hemelektronik och datorteknik. Arbetar gärna i en självständig roll som ger utrymme till utmanande problemlösningar. 60. El- och kyltekniker utbildad inom el-, kyl och ventilationssystem. Erfarenhet av service och installation gällande dessa system men även inom telekommunikation.

8 61. Civilingenjör inriktad mot VA. Förutom ingenjörsrollen besitter hon även kompetenser inom ekonomi, t.ex. bokföring och redovisning (arbetat i programvaror som Fortnox och BL administration). Arbetar gärna med anläggningssystem på avlopps- och vattenreningsverk. 62. Maskiningenjör specialiserad på hydraulik. Erfaren vad gäller reparations- och underhållsarbeten. Van att arbeta i påfrestande miljöer. 63. Maskin- och energitekniker fil. kand. examen som maskintekniker med vidareutbildning till en Teknologie kandidatexamen inom energisystem. Vill gärna arbeta med fjärrvärme, biomassa eller kärnkraft. Har tidigare arbetat med service och underhåll av maskiner inom oljeproduktion. Life Science 64. Mikrobiolog lång erfarenhet av proteinkemi. Tidigare arbetat främst som laboratorieassistent. Arbetar gärna med mikrobiologiska- eller kemiska analyser, alternativt på ett histopatologiskt labb. 65. Kemiingenjör utbildad med inriktning mot läkemedel. Har tidigare arbetat främst på olika Lab samt haft olika chefspositioner. Söker nu nya utmaningar utanför laboratorieverksamhet. Ser sig gärna i en roll där hon får arbeta med produktutveckling eller marknadsföring av friskvård- och hälsovårdsprodukter. 66. Kemist disputerad med inriktning mot geokemi. Specialområden är lösningsmedelsextraktion, kromatografiska separationstekniker samt identifiering och kvantifiering av olika kemiska strukturer via gaskromatografi- masspektrometri. Har en väldigt lång och gedigen akademisk bakgrund. Har bla. fått stipendium via Svenska institutet för forskning vid KTH. 67. Biokemist disputerad med en bred kompetens inom molekylärbiologi. Specialicerad mot produktion av subenhetvaccin och antiviral resistens. Även kompetent gällande analyser av DNA, RNA, proteiner, bakterier, virus, cellkulturer, samt växter. Söker främst en roll inom forskning. Har tidigare arbetat som forskare, forskningsassistent, forskningsingenjör samt i labb. 68. Ingenjör, bioteknik fördjupat sig inom bio- och molekylärbiologiska tekniker. Arbetar gärna med som omfattar molekylärbiologiska tekniker gällande DNA. 69. Biokemist kunnig inom olika kromatografiska metoder, extragering samt blodanalyser. Arbetar gärna med kvalitetskontroller, laboratorie-, utvecklings- och försöksverksamhet inom sina specialområden biologi och biokemi. Analytisk, systematisk och bra på att skapa och bibehålla goda relationer. Van att administrera databaser. 70. Geograf inriktad mot natur- och resursfrågor. Har ett stort engagemang för natur, ekologi och omställning mot ett mer uthålligt samhälle. Har erfarenheter från den ideella miljörörelsen. 71. Agronom lång erfarenhet gällande diagnostisering av sjukdomar och skadegörelse som drabbar vete-, korn- samt bomullsskördar (svampsjukdomar, skadeinsekter mm.). Kompetent inom gödselberäkningar och bekämpningsmedel.

9 72. Jordbruksingenjör gedigen utbildning inom teknik och jordbruk. Främst gentemot utvärdering av jordbruksmaskiner och växtodling. Detta med hänsyn till miljö och produktion. Tidigare arbetat som forskare och är vad vid att undervisa. Genom sin forskarbakgrund har han god vana från datainsamling och statistiska analyser. 73. Husdjursvetare inriktad mot djurskydd, husdjursrådgivning, djurhälsa samt natur- och miljövård. Arbetar gärna med djur- och naturvård. Har arbetslivserfarenhet från försäljning av djurmedicin/näringstillskott (chefsposition) samt läkemedelsindustrin gällande hjälpmedel/rådgivning (tekniker). Samhälle/Social omsorg 74. Sociolog har främst tidigare haft roller som samtalsledare för ungdomar, äldre och handikappade. Har flera års yrkeserfarenhet gällande socialt arbete. Har under universitetsstudierna bl.a. läst kurser i ungdomsproblematik, statskunskap, psykologi och samtalsmetodik. 75. Statsvetare innehar en masterexamen i statsvetenskap. Språkbegåvad och behärskar fem språk samt har erfarenhet av att arbeta som tolk. Bra på att hantera kvalitativa- som kvantitativa datainsamlingar. Har en enorm inlärningskapacitet med tanke på de väldigt goda studieresultaten och språkbegåvningen. 76. Samhällsvetare inriktad mot kommunikation, sociologi, antropologi samt hälsa och samhälle. Erfarenhet av forskning samt sociala projekt inom området hälsa och sexualitet. Varit verksam på arbetsmarknadsdepartementet som omvärldsbevakare. Har som mål att jobba som utredare, gärna gällande hälsofrågor. 77. Socionom specialiserad inom mellanmänskliga möten, dialog, kommunikation, kultur, och existentiella frågor. Generellt intresserad av att arbeta med arbetsmiljöfrågor, organisationsfrågor och verksamhetsutveckling. Hälsa 78. Läkare erhållit läkarexamen från Kabuls medicinska universitet. Söker nu praktik för att läkarkompetensen ska kunna bidra till samhället och komma en organisation till nytta. Ser praktik som en möjlighet att utvecklas professionellt. Strävar aktivt efter att erhålla en svensk läkarlegitimation. Har tidigare arbetat med akutsjukvård, medicinsk konsultation och med marknadsföring inom läkemedelsbranschen. 79. Expert näringslära gedigna och aktuella kunskaper inom fältet nutrition och hälsa. God förmåga att möta nya arbetsuppgifter inom fältet. Tidigare arbetat som lärare i näringslära, undersköterska och projektledare.

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen och Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen och Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018 15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Akademikertrainee Ett samarbete mellan Academicum, Arbetsförmedlingen, Handelskammaren, Uppsala

Läs mer

Academicum Kompetenslista

Academicum Kompetenslista Drottninggatan 4 753 10 Uppsala T 018-15 72 09 info@academicum.se www.academicum.se Academicum Kompetenslista Korta vägen Ett samarbete mellan Academicum, Uppsala universitet, Arbetsförmedlingen, KTH samt

Läs mer

Hösten 2011. Gymnasiala yrkesutbildningar Gymnasiala kurser SFI Svenska för invandrare Grundläggande vuxenutbildning. www.jensenvuxenutbildning.

Hösten 2011. Gymnasiala yrkesutbildningar Gymnasiala kurser SFI Svenska för invandrare Grundläggande vuxenutbildning. www.jensenvuxenutbildning. Hösten 2011 Gymnasiala yrkesutbildningar Gymnasiala kurser SFI Svenska för invandrare Grundläggande vuxenutbildning www.jensenvuxenutbildning.se 08-450 22 30 1 Välkommen till JENSEN vuxenutbildning JENSEN

Läs mer

TILLGÄNGLIGA FÖR NYA UPPDRAG!

TILLGÄNGLIGA FÖR NYA UPPDRAG! KONSULT u G Nr 3-2014 n e id 21 ERFARNA KONSULTER TILLGÄNGLIGA FÖR NYA UPPDRAG! Hos oss hittar du redovisningsekonomer, inköpare, VD assistenter, Controllers, löneadministratörer, projektassistenter, ekonomiassistenter,

Läs mer

TILLGÄNGLIGA FÖR NYA UPPDRAG!

TILLGÄNGLIGA FÖR NYA UPPDRAG! KONSULT u G Nr 4-2014 n e id 21 ERFARNA KONSULTER TILLGÄNGLIGA FÖR NYA UPPDRAG! Hos oss hittar du redovisningsekonomer, inköpare, VD assistenter, Controllers, löneadministratörer,! ida s projektassistenter,

Läs mer

Öka dina chanser att få jobbet. Råd och tips när du ska söka jobb

Öka dina chanser att få jobbet. Råd och tips när du ska söka jobb Öka dina chanser att få jobbet Råd och tips när du ska söka jobb Innehåll Att söka jobb Ta reda på vad du vill 3 Kompetenskartläggning 3 Omvärldsbevaka 3 Personlig marknadsföring 3 Vägar till lediga jobb

Läs mer

Utbildning som leder till arbete

Utbildning som leder till arbete Hösten 2011 / Våren 2012 Utbildning som leder till arbete 1 Välkommen till JENSEN yrkeshögskola JENSEN yrkeshögskola är en del av JENSEN education, ett av Sveriges största privata utbildningsföretag. Vårt

Läs mer

Välj bland JENSENs breda och flexibla utbud. Då kan du kombinera dina studier med livets övriga utmaningar.

Välj bland JENSENs breda och flexibla utbud. Då kan du kombinera dina studier med livets övriga utmaningar. HÖSTEN 2013 Gymnasiala yrkesutbildningar Gymnasiala kurser Grundläggande vuxenutbildning Din utbildning, dina villkor. Välj bland JENSENs breda och flexibla utbud. Då kan du kombinera dina studier med

Läs mer

Ta reda på vad du vill 3 Kompetenskartläggning 3 Omvärldsbevaka 4 Personlig marknadsföring 4 Vägar till lediga jobb 4

Ta reda på vad du vill 3 Kompetenskartläggning 3 Omvärldsbevaka 4 Personlig marknadsföring 4 Vägar till lediga jobb 4 Att söka jobb Innehåll Att söka jobb Ta reda på vad du vill 3 Kompetenskartläggning 3 Omvärldsbevaka 4 Personlig marknadsföring 4 Vägar till lediga jobb 4 Kontakta företaget Ta eget initiativ 4 Vid utannonserad

Läs mer

våra 2014/2015 utbildningar

våra 2014/2015 utbildningar våra 2014/2015 utbildningar Teknikcollege En kvalitetsstämpel och ett nära samarbete med det lokala näringslivet gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Industritekniska programmet s. 15 Teknikprogrammet

Läs mer

Öka dina chanser att få jobbet. Råd och tips när du ska söka jobb

Öka dina chanser att få jobbet. Råd och tips när du ska söka jobb Öka dina chanser att få jobbet Råd och tips när du ska söka jobb 1 Innehåll Att söka jobb Ta reda på vad du vill 3 Kompetenskartläggning 3 Omvärldsbevaka 3 Personlig marknadsföring 3 Vägar till lediga

Läs mer

Utbildningar. A ö PEFC/02-31-162

Utbildningar. A ö PEFC/02-31-162 AR VID KARLSTADS UNIVERSITET 2014-2015 PEFC/02-31-162 Utbildningar A ö Arbetsvetenskap... 19 Biologi med inriktning mot rinnande vatten... 73 Biologiprogrammet... 60 Biovetenskapligt program: Bred ingång...

Läs mer

Karriär & utveckling. Sida 1/2

Karriär & utveckling. Sida 1/2 Sida 1/2 Ditt kan se ut på olika sätt. Detta är våra rekommendationer. Det handlar helt enkelt om hur du vill förpacka din kompetens! Nedan följer fyra olika exempel på hur kan se ut. Det är tre kronologiska

Läs mer

Systemvetare. utbildning, arbete och lön. Akademikerförbundet. jurister, ekono mer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare

Systemvetare. utbildning, arbete och lön. Akademikerförbundet. jurister, ekono mer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare Systemvetare utbildning, arbete och lön Akademikerförbundet för jurister, ekono mer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare Om siffrorna i rapporten Underlaget till rapporten är SCB:s sysselsättningsregister

Läs mer

SAKNAR DU BEHÖRIGHET?

SAKNAR DU BEHÖRIGHET? VÅREN 2014 Gymnasiala kurser Gymnasiala yrkesutbildningar Lärlingsutbildningar SAKNAR DU BEHÖRIGHET? VI LÖSER DET! På JENSEN kan du komplettera och läsa upp dina betyg, så att du kan studera vidare till

Läs mer

Informatik, Medieteknik 12. Elektroteknik, Fysik, Matematik 17. Fristående kurser 22. Förberedande utbildningar 22.

Informatik, Medieteknik 12. Elektroteknik, Fysik, Matematik 17. Fristående kurser 22. Förberedande utbildningar 22. Data/IT XXXprogrammet 2 Innehåll Datavetenskap 4 Informatik, Medieteknik 12 Elektroteknik, Fysik, Matematik 17 Distansstudier 21 Fristående kurser 22 Förberedande utbildningar 22 Studera vidare 22 Var

Läs mer

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner

JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Jönköping Läsåret 2012/2013 JENSEN gymnasium för dig med ambitioner Välkommen till JENSEN gymnasium! Vi slog upp portarna till vår första gymnasieskola i Stockholm hösten 2003. Idag har vi sammanlagt fjorton

Läs mer

Dags att välja gymnasium

Dags att välja gymnasium Dags att välja gymnasium Gymnasievalet 2015 Välkommen till Botkyrkas gymnasium Botkyrka har fantastiska gymnasieskolor: S:t Botvids gymnasium, Tullinge gymnasium, Tumba gymnasium och S:t Botvids gymnasiesärskola.

Läs mer

Var med och forma framtiden

Var med och forma framtiden Data/IT Var med och forma framtiden Vill du vara med och skapa framtidens tjänster, produkter och underhållning? I den här broschyren möter du studenter som gått våra utbildningar inom IT, matematik och

Läs mer

NJE N S E N V U XEN UTBILD NI. Hösten 2014. 130 gymnasiala kurser 14 gymnasiala yrkesutbildningar 2 lärlingsutbildningar

NJE N S E N V U XEN UTBILD NI. Hösten 2014. 130 gymnasiala kurser 14 gymnasiala yrkesutbildningar 2 lärlingsutbildningar NJE N S E N V U XEN UTBILD NI Hösten 2014 130 gymnasiala kurser 14 gymnasiala yrkesutbildningar 2 lärlingsutbildningar G JENSEN drivs av passion för kunskap och människors utveckling - inte riskkapital.

Läs mer

Medicinsk fotterapeut. Redovisningsekonom.Net utvecklare Kvalificerad Inköpare. www.nyhs.se

Medicinsk fotterapeut. Redovisningsekonom.Net utvecklare Kvalificerad Inköpare. www.nyhs.se Medicinsk fotterapeut Redovisningsekonom.Net utvecklare Kvalificerad Inköpare www.nyhs.se FRAMTIDENS KUNSKAPER - MORGONDAGENS JOBB! Välkommen till Norrlands Yrkeshögskola Norrlands Yrkeshögskola har sedan

Läs mer

XXXprogrammet. Innehåll

XXXprogrammet. Innehåll Ekonomi XXXprogrammet Innehåll Ekonomer växer här 3 Framtidens ekonomutbildning 4 Civilekonomprogrammet 6 Detaljhandel och Service Management 8 Ekonomprogrammet 10 Enterprising & Business Development 12

Läs mer