Hitta rätt i E-tjänst förskola & skola!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hitta rätt i E-tjänst förskola & skola!"

Transkript

1 Hitta rätt i E-tjänst förskola & skola! Webbplatsadress : 1 Här har vi samlat information om hur man går tillväga för att ändra och lägga in ny information i e-tjänst förskola & skola, samt lite svar på vanliga frågor. OBS! Under en del av rubrikerna har vi lagt in text som kommer från våra tillämpningsföreskrifter. Men undrar du över något som rör regelverket kring placering av barn i förskola och fritidshem så är det viktigt att du läser foldern Regler och taxa för förskola och fritidshem då vi i den här manualen endast har hämtat valda delar.

2 2 Ansöka om föräldrakonto För att kunna titta på och administrera dina uppgifter gällande din barnomsorgsplats behöver du ett föräldrakonto. Alla föräldrar i Åtvidabergs kommun får automatiskt ett konto skickat till sig då de ställer sig i barnomsorgskö, men du kan även själv ansöka om ett föräldrakonto. 1. Starta Internet 2. Skriv i webbadressfältet: 3. I rutan som heter Det här kan du göra utan att logga in klickar du på Ansök om konto. ::Det här kan du göra utan att logga in Här kan du välja att gå till någon annan verksamhet inom skola och barnomsorg Verksamhet: Barnomsorg Vårt utbud Ansökan om plats Ansök om konto Glömt lösenord Beräkna barnomsorgsavgift Startsida Kontohantering ::Min profil * = obligatoriskt Vill du ha ett medborgarkonto i Dexter eller har du förlorat dina inloggningsuppgifter? Fyll i ditt personnummer i nedanstående fält så skickar vi uppgifterna till dig. Personnummer (ÅÅMMDD-NNNN):* Fortsätt Avbryt 4. Knappa in ditt personnummer och klicka på Fortsätt.

3 3 ::Min profil * = obligatoriskt Personuppgifter Personnummer: Förnamn:* Efternamn:* Kontaktuppgifter För att kunna skicka användarnamn och lösenord behöver vi få in följande uppgifter: E-post: Utdelningsadress:* Postnummer:* Ort:* Fortsätt Avbryt 5. Knappa gärna in en e-post, har du ingen är det bara att klicka på Fortsätt. 6. Läs igenom texten och klicka på OK. 7. Inom kort skickar din handläggare användarnamn och lösenord till dig med posten. 8. Tänk på att dina inloggningsuppgifter är en värdehandling som skall förvaras säkert och inte delas ut till obehöriga. Ändrade kontaktuppgifter 1. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. 2. Gå till Min Dexter på menyraden. 3. Klicka på Ändra kontaktuppgifter 4. Fyll i uppgifterna och bekräfta.

4 4 Glömt mitt lösenord 1. Starta Internet 2. Skriv i webbadressfältet: 3. I rutan som heter Det här kan du göra utan att logga in klickar du på Glömt lösenord. 4. Knappa in ditt personnummer och klicka på Fortsätt. 5. Eftersom vi anser att det är säkrare att skicka ditt lösenord per post vilket kan ta en dag eller två så sätter du en bock i rutan Skickat med brev. Klicka sedan på Fortsätt. Startsida Kontohantering ::Min profil Hur vill du att användarnamn och lösenord skickas till dig? Skickat med brev Fortsätt Avbryt 6. Läs igenom texten och klicka OK. 7. Tänk på att dina inloggningsuppgifter är en värdehandling som skall förvaras säkert och inte delas ut till obehöriga.

5 5 Ansöka om barnomsorgsplats I Åtvidabergs kommun är du garanterad barnomsorg. Vi behöver dock tid att planera din placering. Därför rekommenderar vi dig att anmäla ditt behov av barnomsorg senast fyra månader i förväg. Om familjen vid anmälningstillfället inte är bosatt och folkbokförd i kommunen kan en anmälan ändå göras om den nya adressen kan uppges. Den dag som registreras som ködatum är dagen 4 månader före den dag som är anmäld som behovsdag. Om behovsanmälan inkommit senare, d v s mindre än 4 månader före behovsdagen, är ködatum = ankomstdatum. Ditt barn måste ha fyllt 1 år när det skrivs in i barnomsorgen. 1. Starta Internet 2. Skriv i webbadressfältet: 3. I rutan som heter Det här kan du göra utan att logga in klickar du på Ansökan om plats. :: Ansökan om plats * = obligatoriskt Personuppgifter Steg 1 av 5 Ange barnets och sökandes personnummer (ÅÅMMDD-NNNN). Barn:* Sökande:* Medsökande: Medsökande är den person som bor i samma hushåll som sökande. De uppgifter som lämnas i samband med ansökan kommer att förtecknas i ett databaserat register hos Barn- och utbildningsförvaltningen i Åtvidabergs kommun. Uppgifterna som dataregistreras inom verksamheten behövs för administration, beslut och tillhandahållande av plats och debitering av avgift. Enligt PuL har varje registrerad rätt att, efter skriftlig ansökan, en gång per år, få besked om hur personuppgifterna behandlas ( 26). Begäran skall vara egenhändigt undertecknad och ställd till: Åtvidabergs kommun Barn- och utbildningsförvaltningen Box ÅTVIDABERG Fortsätt Avbryt 4. Nu får du upp ett ansökningsformulär i fem steg.

6 5. Alla rubriker med en * efterfrågar information som är obligatorisk. Här börjar du med att fylla i barnets personnummer och ditt eget personnummer (sökande). Finns det en medsökande så skall även hans/hennes personnummer fyllas i. 6. Läs igenom texten i formuläret. 7. Klicka på Fortsätt. 8. För att enkelt kunna ta kontakt med dig som sökande behöver vi uppgifter om var vi kan nå dig. Här fyller du i kontaktuppgifter för såväl platssökande som medsökande. Har du och eventuell medsökande en e-postadress är det bra om du fyller i den. 6 Startsida Ansökan :: Ansökan om plats * = obligatoriskt Personuppgifter Steg 2 av 5 Barn: Sökande: Medsökande: Kontaktuppgifter För att enkelt kunna ta kontakt med dig/er som sökande behöver vi uppgifter om var vi kan nå dig/er. Tel. hem: Sökandes tel. mobil: Sökandes arbetsgivare: Sökandes tel. arbete: Sökandes E-postadress: Medsökandes tel. mobil: Medsökandes arbetsgivare: Medsökandes tel. arbete: Medsökandes e-postadress: Fortsätt Avbryt

7 7 9. När du har fyllt i alla uppgifter klickar du på Fortsätt. 10. Här fyller du i de generella uppgifter som gäller för barnets samtliga ansökningsalternativ. :: Ansökan om plats * = obligatoriskt Personuppgifter Steg 3 av 5 Barn: Sökande: Medsökande: Vårdnadshavare: Generella ansökningsuppgifter Generella uppgifter som gäller för barnets samtliga ansökningsalternativ. Modersmål:* Välj Grund för placering:* Välj Önskat placeringsdatum (tidigast om 4 månader) :* Vistelsetid per vecka:* 0. timmar (ÅÅÅÅ-MM-DD) Barnet lämnas tidigast: (TTMM) Barnet hämtas senast: (TTMM) Gemensam vårdnad med växelvis boende? Om JA kryssa i rutan.: Vid gemensam vårdnad, och ej sammanboende, ange person- och adressuppgifter på vårdnadshavaren där barnet ej bor. (256 tecken kvar) Allergi/överkänslighet. Vilken typ? (256 tecken kvar) Övrig information Fortsätt Avbryt

8 8 Modersmål: Välj svenska som modersmål.talar ni dagligen ett annat språk hemma än svenska så klicka på pilen och välj där vilket det språket är. Grund för placering: Klicka på pilen och välj av vilken anledning som du önskar plats i barnomsorgen. Har du arbete eller studerar väljer du arbete eller studier. Vill du ansöka om plats i allmän förskola endast 15 timmar som är avgiftsfria, så väljer du 3-5 år allmän förskola, avgiftsfri. Läs gärna i Regler och taxa om grunden för placering. Önskat placeringsdatum: Klicka i fältet och en kalender visas där du kan välja månad och dag. Den dag du önskar som placeringsdatum skall även innefatta 14 dagars inskolning som du alltid betalar avgift för. Vistelsetid per vecka: Här fyller du det antal timmar som du tror du kommer att behöva. När du sedan har fått ditt placeringserbjudande kommer vi att be dig om ett schema. Barnet lämnas tidigast: Vet du redan nu när du tidigast kommer att lämna ditt barn får du gärna fylla i det. Barnet hämtas senast: Vet du redan nu när du senast kommer att hämta ditt barn får du gärna fylla i det. Växelvist boende vid gemensam vårdnad: Om barnet bor växelvist och båda föräldrarna har barnomsorgsbehov ska båda föräldrarna, var för sig, ansöka om barnomsorg. Markera i rutan för växelvist boende. Har ni gemensam vårdnad men inte bor på samma adress?: Om ni har gemensam vårdnad men ej bor på samma adress, uppge personuppgifter om den andra föräldern såsom personid, namn och adress i rutan. Övrig information som är viktig: I de följande rutor kan du fylla i annan information gällande din placering som du tycker är viktigt att vi får veta. 11. När du fyllt i alla uppgifter så klicka på Fortsätt. 12. Nu kommer alla dina uppgifter som du matat in, sammanställt i ett formulär. För att göra ansökningsalternativ går du längs ned på sidan och klickar på Välj ansökningsalternativ 1. Du kan max välja 3 alternativ. Du bör välja 2-3 alternativ i tätorten. 13. Här fyller du i information gällande ditt önskemål. Startsida Ansökan Nytt ansökningsalternativ :: Ansökan om plats * = obligatoriskt Välj ansökningsalternativ 1 Område:* Välj Typ av barnomsorg: Välj Familjedaghem/Fritidshem/Förskola:* Välj Avdelning: Välj Behovsdatum (tidigast om 4 månader) :* (ÅÅÅÅ-MM-DD)

9 9 Vistelsetid per vecka:* 0. timmar Särskild information gällande detta önskemål: OK Avbryt Område: Här väljer du i vilket område du önskar placering. Typ av barnomsorg: Välj vilken typ av barnomsorg du önskar. Förskola/Fritidshem: Här får du ett urval på just de enheter som finns i det område som du har valt. Välj den enhet där du önskar en placering. Behovsdatum: Fältet är redan ifyllt med det placeringsdatum som du tidigare valt. Snittid per vecka: Fältet är ifyllt med den snittid som du tidigare har angett. Särskild information gällande detta önskemål: Skulle det vara något som du vill att vi ska veta gällande just dina önskemål, så kan du skriva det i fältet. 14. När du har fyllt i alla uppgifter så klicka på OK. 15. Om du går längst ner på sidan, så ser du ditt önskemål om placering. Vill du göra ytterligare ett alternativ, så klickar du på Välj ansökningsalternativ 2. Vill du sedan göra ytterligare ett ansökningsalternativ, så klickar du på Välj ansökningsalternativ 3 efter det att du fyllt i ditt andra val om placering. Önskemål om plats Välj ansökningsalternativ 2 (Max 3 ansökningsalternativ) (Minst 1 ansökningsalternativ) Alt. 1 Behovsdatum: Vistelsetid per vecka: Område: Typ av barnomsorg: Familjedaghem/Fritidshem/Förskola: Avdelning: Anteckningar: Ändra Ta bort Bekräfta Avbryt 16. När du är färdig med dina val, klicka på Bekräfta.

10 17. Längst ner på sidan kan du läsa Din ansökan är nu registrerad Läs igenom texten. Vill du anmäla fler barn i kö så klickar du på Registrera fler barn. Om inte, så klickar du på Avsluta. 10 :: Ansökan om plats Din ansökan är nu registrerad! Du kommer att få en bekräftelse hemskickad som visar att vi mottagit och godkänt din ansökan. Vi skickar även med användaruppgifter som du använder för att få tillgång till mer information via webben. Här har du möjlighet att skriva ut ansökan eller registera fler barn. Väljer du att registrera fler barn kan du inte skriva ut ansökan senare. Skriv ut ansökan Steg 5 av 5 Registrera flera barn Avsluta Bevaka erbjudande om plats 1. Starta Internet. 2. Skriv i webbadressfältet: 3. I rutan som heter Logga in skriver du in ditt användarnamn och lösenord och klickar på Logga in. 4. I rutan Aktuellt kommer det att synas när du blivit erbjuden en plats. ::Aktuellt Platserbjudande 5. Klicka på barnets namn under rubriken Platserbjudande i rutan Aktuellt. 6. Du besvarar erbjudande genom att klicka på följande alternativ. ::Platserbjudande Till vårdnadshavare för Skriv ut platserbjudandet Område: Enhet: Avdelning:

11 11 Plats ledig fr o m: Svar önskas senast: Status: ERBJUDEN OBS! Avgift uttages även under inskolningstiden. Ni kan Godkänna eller Avböja erbjudandet genom att använda knapparna GODKÄNNA eller AVBÖJA. Om ni avböjer ert förstahandsval kommer er ansökan att tas bort ur kön. Vid önskemål om annan plats ska ny ansökan göras där ni i "Grund för placering" väljer "Byte av plats". För att kunna tacka ja till platsen ska inkomstuppgift registreras via menypunkter ovan i denna applikation. Datum för gällande inkomst = placeringsdatum. Om möjligt bör vistelseschema registreras. Åtvidabergs kommun Barn- och utbildningsförvaltningen Box ÅTVIDABERG Orsak: (100 tecken kvar) Godkänn Avböj Avbryt Godkänner du placeringen avslutas din plats i barnomsorgskön och dina övriga val raderas. Accepterar du platsen men önskar överflyttning till annan förskola skall denna kommentar skrivas in i fältet Orsak. Avböjer du plats som ej är enligt önskemål står man kvar i kön med samma ködatum i väntan på plats enligt önskemål. 7. När handläggaren har placerat ditt barn kommer det att synas i rutan som heter Aktuellt ::Välkommen Välkommen till Dexter! För att se din egen personliga information, välj ett barn och använd länkarna under. Här ser du köstatus, placeringar och annat ::Aktuellt Placeringar Ditt barn har fått en placering Namn: Enhet: Telefon enhet: Avdelning: Placeringsstart:

12 12 8. Innan du godkänner placeringen registreras din/era inkomst/inkomster med placeringsdatumet som start. 9. När du ska registrera din inkomst klickar du på Min barnomsorg och lägger in en aktuell inkomstuppgift. Avgiftsgrundande inkomst är hushållets totala bruttoinkomst per månad. 10. Klicka på Min barnomsorg i menyraden och välj Inkomstanmälan. 11. För att registrera inkomst klickar du på Ändra inkomstuppgift. Startsida ::Inkomst Inkomst Inkomstuppgifter Namn Inkomst Giltig fr o m Giltig t o m 0 kr Ändra inkomstuppgift 0 kr Ändra inkomstuppgift 12. Fyll i uppgifterna i formuläret och klicka på Bekräfta. När ändringen är godkänd kommer det att visas i rutan Aktuellt. ::Ändra inkomst Fyll i den nya månadsinkomsten och från vilket datum den börjar gälla. Tänk på att ändrade familjeförhållanden påverkar hushållets totala inkomst och ska snarast ändras. Tryck sedan på knappen bekräfta. Sammanlagd bruttoinkomst före skatt 0 Traktamente, bilersättning m m 0 Föräldrapenning 0 Sjukpenning, sjukersättning 0 Aktivitetsersättning 0 Pensionförmåner (brutto,ej barnpension) 0 Livränta (den skattepliktiga delen) 0 Vårdbidrag för handikappade barn (60% av beloppet) 0 Arbetslöshetsersättning 0 Kontant arbetsmarknadsstöd 0 Utbildningsbidrag (brutto) avseende arbetsmarknadsutbildning 0 Utbildningsbidrag för doktorander 0 Familjehemsersättning (arvodesdelen) 0 Arvoden 0

13 13 Avgångsvederlag 0 Familjebidrag i form av familjepenning vid värnpliktstjänstgöring (brutto) 0 Överskott i inkomstslaget näringsverksamhet 0 Sammanlagd inkomst 0 kr Datum fr o m den nya inkomsten ska gälla (ÅÅÅÅ-MM-DD): Arbetsgivare: Telefon arbete: Bekräfta Avbryt Lägga in nytt schema Vid placering inom förskola och fritidshem skall schema omfatta förälderns arbetstid, studietid samt restid. Vid ledighet som semester eller lediga dagar skall även barnet vara ledigt från sin förskola och fritidshem. Schematid på fritidshem gäller den tid som är utöver skoltiden. Under sommarlovet är schematiden den totala vistelsetiden. Så här lägger jag in ett nytt schema (eller ändrar schema efter placering) 1. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. 2. Gå till Min barnomsorg på menyraden. 3. Klicka på Schema. 4. Klicka på Nytt schema på högersidan på bilden. 5. Fyll i formuläret: Startsida Välj placering Schema Nytt schema ::Nytt schema Personuppgifter Barn: Personnummer:

14 14 Placeringsuppgifter Enhet: Avdelning: Vistelsetid per vecka: Schemauppgifter (Grundschema, dvs. ordinarie schema) Antal schemaveckor: 1 Schemastart (ÅÅÅÅ-MM-DD): Kopiera schema från: Välj barn Antal start- och stopptider per dag: En start- och stopptid per dag Två start- och stopptider per dag Tre start- och stopptider per dag Grund för placering: Välj placeringsorsak Fortsätt Avbryt Antal schemaveckor: Här fyller du i så många schemaveckor som du behöver. Har du samma schema varje vecka sätter du en 1:a här. Har du exempelvis ett rullande 5 veckors schema så skriver du en 5:a här. Schemastart: Här fyller du i vilket datum barnets schema börjar gälla. Kopiera schema från: Har du redan ansökt om ett schema på ett syskon så kan du kopiera det schemat här. Antal start- och stopptider per dag: För barn på förskolan och pedagogisk omsorg gäller en start och stopptid per dag. För skolbarn som är på fritidshemmet innan skolan startar för dagen och efter skolans slut, har barnet två start och stopptider per dag. När du är klar med formuläret klickar du på Fortsätt! 8. Nu får du upp det antal schemaveckor som du angett. 9. Fyll i placeringstid och tryck på Bekräfta. 10. Din ändring av schema har nu gått iväg till den avdelning där ditt barn finns placerad. När de har godkänt din schemaändring kommer du att se det på första sidan i rutan Aktuellt. Startsida Välj placering Schema Anmäld ändring av schema ::Anmäld ändring av schema Personuppgifter Barn: Personnummer:

15 15 Placeringsuppgifter Enhet: Avdelning: Vistelsetid per vecka: Ändrade schemauppgifter EXEMPEL: Gäller fr o m Vistelsetid per vecka: Schemaveckor: 1 Grund för placering: Vecka 1 Placeringstid Timmar Mån 13:00-16: Tis 13:00-16: Ons 13:00-17: Tor 13:00-15: Fre 13:00-17: Veckans timmar: Anmärkning: Din ändring är registrerad! Innan ändringen är godkänd kan du följa statusen på ändringen under Min barnomsorg/schema. När ändringen är godkänd kommer det att visas på förstasidan under Aktuellt. Skriv ut schema Grundschema Ett grundschema är ett ordinarie schema som löper rullande utan stoppdatum. Tillfälligt schema Vid tillfällig ändring i grundschemat registreras start- och stoppdatum. Efter stoppdatum återgår det till gällande grundschema. Ändring av befintligt grundschema Man gör på samma sätt som när man lägger in ett nytt schema. Välj samma antal veckor som i det befintliga schemat. Nytt startdatum (dagens). I rutan Kopiera schema från väljs det schema som ska ändras. Fyll i de nya tiderna. Bekräfta. Detta schema är nu det rullande grundschemat. Semesterschema = Tillfälligt schema Lägg in ett nytt tillfälligt schema men istället för att fylla i tid lämnar du tomma veckor. Starttid för schemat är då lika med det datum du och ditt barn börjar semestern. Kom ihåg stoppdatum. Efter stoppdatum återgår det till gällande grundschema.

16 16 1. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. 2. Klicka på det barnets namn som du skall lägga semesterschema för. 3. Klicka på länken Schema. 4. Klicka på Nytt tillfälligt schema på högersidan på bilden. 5. Fyll i formuläret: (som tidigare visats på sidan 15): Antal schemaveckor: Här fyller du i så många schemaveckor som du ska ha semester. Exempelvis 3 veckors semester då fyller i 3:a här. Schemastart: Här fyller du i vilket datum er semester börjar. När du är klar med formuläret klickar du på Fortsätt! 8. Nu får du upp det antal schemaveckor som du angett. 9. Här fyller du inte i någon tid utan du lämnar veckorna tomma och trycker sedan på Bekräfta. Schema vid växelvist boende: Varje platsinnehavare registrerar sitt schema med två veckor varav en vecka ska vara tom. Ex. vid flerveckorsschema på 6 veckor är 1:a veckan ifylld, 2:a veckan tom, 3:e veckan ifylld osv. Startdatum styr jämna och ojämna veckor. Ändra inkomstuppgifter En gång om året begärs inkomstuppgifter in. Lämnas inte inkomstuppgift inom föreskriven tid debiteras högsta avgift till dess uppgift inkommit. Vid förändring av familjens inkomst är platsinnehavaren skyldig att lämna ny inkomstuppgift inom en månad. 1. Logga in med ditt användarnamn och lösenord. 2. Klicka på Min barnomsorg på menyn och välj Inkomstanmälan 3. Här ser du vilken inkomst som ligger och vilket datum den blev registrerad från. För att ändra inkomst så klickar du på Ändra inkomstuppgift. Se bild på sidan Fyll i uppgifterna i formuläret och klicka på Bekräfta. 5. När inkomständringen är godkänd kommer det att synas i rutan Aktuellt.

17 17 Byte av taxekategori Vid läsårets början registreras det med automatik in taxekategorin, 3-5 år reducering, för de nya 3- åringarna. Vill man ha en 3-5 år allmän förskola, avgiftsfri måste man enligt våra regler säga upp platsen 2 månader innan bytet ska ske. Skillnaden är den att med taxekategori 3-5 åring, avgiftsfri, får man bara vara på förskolan under terminstider (inga lov). Om behov av barnomsorg uppstår måste man ansöka om plats på nytt. Säga upp platsen Uppsägningstiden är två månader för vilka avgift alltid skall betalas. Du kan säga upp platsen tidigare än två månader men med sista placeringsdag angiven. Tänk på att. - säga upp fritidshemsplacering 2 månader innan ni blir arbetslösa, föräldralediga eller har behov av en skolskjutsplacering. - i samband med uppsägningen kan ni göra en ny anmälan till barnomsorgskön om behov fortfarande kvarstår. - vid byte till 3-5 år allmän förskola, avgiftsfri eller skolskjutsplacering lämnas information i rutan Anmärkning under Uppsägning av placering. 1. Logga in med ditt användarnamn och lösenord 2. Klicka på det barnets namn som du skall säga upp platsen för. 3. Klicka på länken Uppsägning av plats. ::Välkommen Välkommen till Dexter! För att se din egen personliga information, välj ett barn och använd länkarna under. Avdelningsinfo Schema Uppsägning av plats Placeringslista 4. Skriv datumet för sista dagen placeringen skall gälla, klicka sedan på Bekräfta.

18 18 ::Uppsägning av placering Personuppgifter Barn: Personnummer: Placeringsuppgifter Enhet: Avdelning: Placeringsstart: Uppsägning av placering OBS! Uppsägningstiden är 2 månader Skriv i datumet för sista dagen placeringen skall gälla. Tryck sedan på Bekräftaknappen. Sista placeringsdag(åååå-mm-dd): Anmärkning: (1024 tecken kvar) 5. Din uppsägning är nu registrerad 6. När uppsägningen är godkänd kommer det att synas i rutan Aktuellt.

19 Vanliga frågor 19 Vad är tillämpningsföreskrifter för något? Tillämpningsföreskrifterna är det regelverk som alla placeringar i förskola och fritidshem styrs av. Jag vill ändra min adress! Adressen går inte att ändra i e-tjänst förskola & skola. Vi får automatiska uppdateringar gällande adressändringar ifrån Skatteverket. Ändringarna kan ibland ta lite tid, du får räkna med minst 14 dagar, ibland upp till en månad. Ser du ingen förändring av din adress, så får du själv vända dig till Skatteverket. Jag stavar inte mitt efternamn på det sättet! Är inte stavningen av ditt efternamn korrekt går det inte att ändra i e-tjänst förskola & skola. Du får vända dig till Skatteverket så korrigerar de dina uppgifter. Vilket utbud finns det i Åtvidabergs kommun? På första sidan Välkommen finner du under Det här kan du göra utan att logga in rubriken Vårt utbud. Genom att klicka på det område som du är intresserad av, får du upp en bild med samtliga förskolor och fritidshem som finns i området. Du kan genom att klicka på de olika enheterna få information om förskolan eller fritidshemmet. Vad är taxekategori? En taxekategori är den avgift som kommunfullmäktige beslutat om för olika verksamhetsformer. Vad är skillnaden på de olika taxekategorierna gällande 3-5 åringar. Allmän förskola 3-5 år avgiftsfri Grunden är 3 timmar per dag 5 dagar i veckan kl under terminstider. Ingen avgift för någon i denna åldersgrupp för dessa 3 timmar. Om ett tillsynsbehov uppstår får vårdnadshavare ställa sig i kö, vilket kan innebära att det kan ta upp till 4 månader att få plats. Riktmärket skall vara att barnet behåller sin placering. Allmän förskola 3-5 år reducerad avgift Barn med tillsynsbehov utöver grundtiden för allmän förskola 3-5 år har reducerad avgift med 3/8 under terminstid. Normaltaxa övrig tid. Om förälder är arbetslös kan man välja mellan reducerad eller avgiftsfri placering. Skillnaden är att vid reducering har man platsen kvar och kan utöka tiden med ett nytt schema och vid avgiftsfri måste man ansöka om ny plats när behov uppstår. Samma sak gäller vid föräldraledighet. Jag ska vara ledig två dagar nästa vecka, ska jag lägga in ett nytt schema? Nej, det ska du inte! Men schemat är mycket viktigt för personalen eftersom det är deras planeringsverktyg. Därför skall det alltid finnas ett aktuellt grundschema. Behöver man vara ledig en dag eller två kommuniceras det med personalen.

20 20 Jag har inte tillgång till Internet? Du kan alltid vända dig till förskolan eller fritidshemmet. På biblioteket finns också en dator med anslutning till Internet. Om jag behöver hjälp? Du kan alltid fråga oss på förskolan, fritidshemmet om hjälp. Om vi inte kan svara på dina frågor försöker vi alltid leda dig i rätt riktning. Du kan också vända dig till våra handläggare: Inger Dahl Barn-och utbildningsförvaltningen Emma Sandström Landsbygden Grebo, Björsäter Tel: Tel: dexterbo@atvidaberg.se dexterbo@atvidaberg.se

Så här gör du i Skolportalen

Så här gör du i Skolportalen Så här gör du i Skolportalen Webbplatsadress: https://skolportal.tyreso.se/ Här har vi samlat information om hur du gör för att ändra och lägga in ny information i Skolportalen. Ansök om konto sid 1 Glömt

Läs mer

Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg!

Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg! Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg! Önskemål om ändring av barnomsorg Är ditt barn placerat och du vill ändra eller byta placering inom kommunen Använd blanketten önskemål om ändring av barnomsorg som

Läs mer

Fritidshem. Information till dig som ska söka in ditt barn till fritidshem

Fritidshem. Information till dig som ska söka in ditt barn till fritidshem Fritidshem Information till dig som ska söka in ditt barn till fritidshem Placering i fritidshem I den här broschyren får du information om hur du ansöker om plats för ditt barn i Piteå kommuns förskolor

Läs mer

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen

ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen ELEV- HANDLEDNING (Ansökan via webben) www.orebro.se/gymnasieantagningen Gymnasieantagningen i Örebro län På Gymnasieantagningens hemsida www.orebro.se/gymnasieantagningen hittar du information om vad

Läs mer

REGLER. Regler för placering i förskola och annan pedagogisk omsorg

REGLER. Regler för placering i förskola och annan pedagogisk omsorg REGLER Regler för placering i förskola och annan pedagogisk omsorg REGLER Sida 2 av 6 Regler för placering i förskola och pedagogisk omsorg Barn erbjuds förskoleplats från och med ett års ålder i den omfattning

Läs mer

Regler och placeringsföreskrifter för förskola, fritidshem och pedagogisk

Regler och placeringsföreskrifter för förskola, fritidshem och pedagogisk 2015-10-19 Diarienummer UN 2015:170 Regler och placeringsföreskrifter för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Tillämpas från och med 1 november 2015 Postadress: Partille kommun, 433 82 Partille

Läs mer

SKOLA TAXA. Maxtaxa inom förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Taxor från och med 1 juli 2016

SKOLA TAXA. Maxtaxa inom förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg. Taxor från och med 1 juli 2016 TAXA Maxtaxa inom förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg Taxor från och med 1 juli 2016 Antagen av kommunfullmäktige (KF 45/2010) Reviderad: (KF 210/2010) Reviderad: (KF 257/2012) Reviderad: (KF 224/2015)

Läs mer

Hitta rätt i E-tjänsten för förskola & skola! Webbplatsadress: dexter.karlsborg.se

Hitta rätt i E-tjänsten för förskola & skola! Webbplatsadress: dexter.karlsborg.se 1 Karlsborgs kommun Barn- och Utbildningsförvaltningen Hitta rätt i E-tjänsten för förskola & skola! Webbplatsadress: dexter.karlsborg.se Här har vi samlat information om hur man går tillväga för att ändra

Läs mer

Villkor och regler för förskola och pedagogisk omsorg

Villkor och regler för förskola och pedagogisk omsorg Villkor och regler för förskola och pedagogisk omsorg Reviderad 2016-03-22 Ansökan förskoleverksamhet och annan pedagogisk verksamhet Vårdnadshavare och barn som är folkbokförda, på väg att bosätta sig

Läs mer

FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH PEDAGOGISK VERKSAMHET I MORA KOMMUN

FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH PEDAGOGISK VERKSAMHET I MORA KOMMUN FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH PEDAGOGISK VERKSAMHET I MORA KOMMUN Information till förälder/vårdnadhavare Mora kommun / 2013-07-01-1 - Definitioner Förskola 1-5 år - pedagogisk verksamhet som riktar sig till

Läs mer

Hitta rätt i E-tjänst förskola & skola! Webbplatsadress: barnomsorg.kavlinge.se

Hitta rätt i E-tjänst förskola & skola! Webbplatsadress: barnomsorg.kavlinge.se E-tjänst förskola & skola 1 Hitta rätt i E-tjänst förskola & skola! Webbplatsadress: barnomsorg.kavlinge.se Här har vi samlat information om hur man går tillväga för att ändra och lägga in ny information

Läs mer

Välj förskola, familjedaghem och fritidshem i Höörs kommun, en presentation och manual till Barnomsorg på nätet i Höörs kommun

Välj förskola, familjedaghem och fritidshem i Höörs kommun, en presentation och manual till Barnomsorg på nätet i Höörs kommun Välj förskola, familjedaghem och fritidshem i Höörs kommun, en presentation och manual till Barnomsorg på nätet i Höörs kommun Välkommen att använda tjänsten barnomsorg på nätet i Höörs kommun! Från och

Läs mer

RIKTLINJER OCH REGLER FÖR AVGIFTER I FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH PEDAGOGISK- OMSORG BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

RIKTLINJER OCH REGLER FÖR AVGIFTER I FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH PEDAGOGISK- OMSORG BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN RIKTLINJER OCH REGLER FÖR AVGIFTER I FÖRSKOLA, FRITIDSHEM OCH PEDAGOGISK- OMSORG BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Beslutsdatum: 2013-11-19, Beslutande: Barn- och utbildningsnämnden Giltighetstid: Tillsvidare

Läs mer

Riktlinjer för fritidshem och pedagogisk omsorg i Haninge kommun - revidering 2016-04-06

Riktlinjer för fritidshem och pedagogisk omsorg i Haninge kommun - revidering 2016-04-06 2016-03-04 Dnr GFN 2015/228 Riktlinjer för fritidshem och pedagogisk omsorg i Haninge kommun - revidering 2016-04-06 Skollagen (2010:800) 8 kapitlet innehåller bestämmelse om förskolan: 3 Varje kommun

Läs mer

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR

ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR ANVÄNDARHANDLEDNING FÖR TILLSÄTTARE/LAGLEDARE OCH DOMARE Cleverservice ett smart sätt att hantera matcher, domartillsättningar, samt utbetalningar av arvoden 2015 ANVÄNDARHANDLEDNING - CLEVERSERVICE Cleverservice

Läs mer

Ändra föreningsuppgifter i föreningsregistret i Interbook

Ändra föreningsuppgifter i föreningsregistret i Interbook Ändra föreningsuppgifter i föreningsregistret i Interbook Välkommen till föreningsregistret i Interbook! När föreningen fått användarnamn och lösenord kan du gå in och ändra uppgifterna. Kom ihåg att gå

Läs mer

Manual för BPSD registret. Version 6 / 2013 06 17

Manual för BPSD registret. Version 6 / 2013 06 17 Manual för BPSD registret Version 6 / 2013 06 17 Logga in Logga in till registret överst till höger på hemsidan. (Observera att du hittar testdatabasen längre ner på hemsidan) Fyll i ditt personliga användarnamn

Läs mer

Regler Förskola och Fritidshem Haparanda kommun

Regler Förskola och Fritidshem Haparanda kommun Barn- och ungdomsnämnden Regler Förskola och Fritidshem Haparanda kommun 2016-05-01 Den här skriften innehåller information om regler, rutiner mm och ska ses som en hjälp för såväl föräldrar som personal

Läs mer

Barnomsorg i Tomelilla kommun

Barnomsorg i Tomelilla kommun Barnomsorg i Tomelilla kommun AVGIFTER OCH REGLER för förskoleverksamhet, pedagogisk omsorg och skolbarnsomsorg Taxor fastställda av Kommunfullmäktige 2015 Reviderad 2016-01-01 Innehåll 1 för förskoleverksamhet,

Läs mer

Manual BizPart Semesterplan

Manual BizPart Semesterplan Manual BizPart Semesterplan Innehåll 1 Om manualen... 2 2 Komma igång... 2 2.1 För användare... 2 2.1.1 Logga in... 2 2.1.2 Ansök om semester... 3 2.1.3 Visa semestertabell... 3 2.1.4 Ta bort semesteransökan...

Läs mer

EWEBB. Ersätter pappersblanketter, såsom T2, T3, ledighetsansökan, reseräkning.

EWEBB.  Ersätter pappersblanketter, såsom T2, T3, ledighetsansökan, reseräkning. EWEBB http://ecompwebb Ersätter pappersblanketter, såsom T2, T3, ledighetsansökan, reseräkning. Inloggning Användarnamn: 1:a bokstaven i för- och efternamn samt 6 första siffrorna i personnr, ex HL630731

Läs mer

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01 Sök bidrag på webben www.solvesborg.se Gäller från 2015-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritids- och turismkontoret Sölvesborg kommun Inledning Följande bidrag går att söka på webben Logga in Dokumenthantering

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL NYBRO KOMMUNS FÖRSKOLE- OCH FRITIDSHEMSVERKSAMHET. Tillämpningsföreskrifter

VÄLKOMMEN TILL NYBRO KOMMUNS FÖRSKOLE- OCH FRITIDSHEMSVERKSAMHET. Tillämpningsföreskrifter VÄLKOMMEN TILL NYBRO KOMMUNS FÖRSKOLE- OCH FRITIDSHEMSVERKSAMHET Tillämpningsföreskrifter Februari 2016 Allmänt Förskole- och fritidshemsverksamhet anordnas för barn 1-12 år som är bosatta i och/eller

Läs mer

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 skolhuvudmän

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 skolhuvudmän Statsbidragsenheten 1 (9) Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 skolhuvudmän Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor vi ställer i ansökan. Du ansöker

Läs mer

Tillämpningsföreskrifter för förskola i Malmö

Tillämpningsföreskrifter för förskola i Malmö Stadskontoret Tillämpningsföreskrifter för förskola i Malmö Beslutade i barn- och ungdomsberedningen 13 juni 2012, Att gälla från och med 2012-07-01. Förskoleverksamhetens uppgift är att genom pedagogisk

Läs mer

Tillägg till Regler och tillämpningsföreskrifter för barnomsorg - Information till föräldrar

Tillägg till Regler och tillämpningsföreskrifter för barnomsorg - Information till föräldrar Styrdokument, regler 2014-05-16 Dnr UBN/2014:26 Tillägg till Regler och tillämpningsföreskrifter för barnomsorg - Information till föräldrar Nivå: Utbildningsnämnden Antagen: Av utbildningsnämnden 2014-05-22

Läs mer

Föräldrar i Skola24. Schema

Föräldrar i Skola24. Schema Föräldrar i Skola24 Schema Ett textschema kan ses på startsidan om skolan har valt att aktivera funktionen. Passerade lektioner visas i grått, nuvarande eller nästkommande lektion är blåmarkerad och kommande

Läs mer

HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG

HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG HANDLEDNING FÖR E-SERVICE BARNOMSORG Jag vill ansöka om plats i förskolan Du behöver inte vara inloggad för att ansöka om plats till barnomsorgen. Du kan också ta del av vilket utbud Falköpings kommun

Läs mer

Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare. Utbildningsplattform: Fronter

Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare. Utbildningsplattform: Fronter Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare Utbildningsplattform: Fronter Innehållsförteckning Introduktion 3 Inloggning & Lösenordsbyte 4 Idagsidan 6 Kursens rum (startsida) 7 Webblektion 8 Inlämning

Läs mer

Starta internet och sök fram kommunens hemsida: www.oxelosund.se och E- tjänst. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta:

Starta internet och sök fram kommunens hemsida: www.oxelosund.se och E- tjänst. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta: Innehållsförteckning Inledning 2 Vem är medborgare? 2 Hur får jag mitt konto? 2 Hur loggar jag in? 2 Jag vill byta mitt lösenord 3 Jag har glömt mina inloggningsuppgifter 3 Jag vill logga ut 4 Översikt

Läs mer

En kommun får även i andra fall ta emot barn från en annan kommun. (Samverkansavtal, Kommunerna i Skåne och Kommunförbundet Skåne 2013-09-20)

En kommun får även i andra fall ta emot barn från en annan kommun. (Samverkansavtal, Kommunerna i Skåne och Kommunförbundet Skåne 2013-09-20) 2 (6) En kommun får även i andra fall ta emot barn från en annan kommun. (Samverkansavtal, Kommunerna i Skåne och Kommunförbundet Skåne 2013-09-20) 2.2 Omfattning: Verksamhet erbjuds i den omfattning som

Läs mer

Förskoleregler Gäller från och med 2016-01-01

Förskoleregler Gäller från och med 2016-01-01 Förskoleregler Gäller från och med 2016-01-01 Vem har rätt att erhålla plats? Hemkommunen svarar för att barn som är bosatta i Sverige, vars vårdnadshavare förvärvsarbetar eller studerar, erbjuds plats

Läs mer

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer.

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Heroma Självservice för anställda

Heroma Självservice för anställda Heroma Självservice för anställda 2015-06-01 1 Innehållsförteckning 3. Heroma web självservice 4. Information i självservice 5. Registrera ansökan om frånvaro, t ex semester, sjuk, komp 7. Registrera ansökan

Läs mer

Beställ borgerlig vigsel

Beställ borgerlig vigsel Beställ borgerlig vigsel E-tjänsten avslutas automatiskt efter 60 minuters inaktivitet, det vill säga om du inte klickat eller fyllt i något i e- tjänsten på en timme. Du kan inte spara ett påbörjat ärende.

Läs mer

Riktlinjer för barnomsorg på obekväm arbetstid

Riktlinjer för barnomsorg på obekväm arbetstid LULEÅ KOMMUN 160801 Tillägg till taxa- och tillämpningsregler Riktlinjer för barnomsorg på obekväm arbetstid Enligt Skollagen 2010:800, 25, ska kommunen sträva efter att erbjuda omsorg för barn under tid

Läs mer

Lathund till Annonsportalen

Lathund till Annonsportalen Lathund till Annonsportalen * För uppdrags-/arbetsgivare * www.gu.se/samverkan/annonsportalen/ Snabbvägar: 1. Klicka på För arbetsgivare 2. Sök efter arbetsgivarens namn i sökrutan. a. Om namnet finns

Läs mer

Manual Individuell genomförandeplan Social dokumentation Omsorgspersonal

Manual Individuell genomförandeplan Social dokumentation Omsorgspersonal Manual Individuell genomförandeplan Social dokumentation Omsorgspersonal 1 Ny Individuell genomförandeplan Använd Mall för Individuell genomförandeplan som är ifylld tillsammans med brukaren och eventuellt

Läs mer

Regler för förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg i Simrishamns kommun

Regler för förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg i Simrishamns kommun Barn- och utbildningsförvaltningen Regler för förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg i Simrishamns kommun Kommunen ska erbjuda förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg i olika former för barn i åldern 1-12

Läs mer

Instruktion när NE-bilagan har lämnats via e-tjänsten Filöverföring

Instruktion när NE-bilagan har lämnats via e-tjänsten Filöverföring Instruktion när NE-bilagan har lämnats via e-tjänsten Filöverföring Här hittar du en instruktion för hur du kan ta bort NE-bilagan i e-tjänsten Inkomstdeklaration 1 om bilagan har överförts via e-tjänsten

Läs mer

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna.

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. 1 Första gången du loggar in ska du ange dina uppgifter i

Läs mer

Personnummer. Närmast anhörig Relation

Personnummer. Närmast anhörig Relation HEMVÅRDS- FÖRVALTNINGEN Ansökan om bistånd Sökandes personuppgifter Adress Postnummer och ort Mobiltelefon Medsökande Närmast anhörig Relation Mobiltelefon g vi ansöker om Tidigare kontakt med biståndsenheten

Läs mer

Handbok för Dexter barnomsorg på webben KINDA KOMMUN

Handbok för Dexter barnomsorg på webben KINDA KOMMUN Handbok för Dexter barnomsorg på webben KINDA KOMMUN Håll Ctrl-tangenten nere och peka på det du söker så kommer du till den sidan informationen finns på. Innehållsförteckning Nu hanterar du/ni all barnomsorg

Läs mer

Administration Excelimport

Administration Excelimport Administration Excelimport För att importera medlemmar till registret så laddar man först ner mallen för importfil, fyller i uppgifterna och laddar sedan upp filen genom att klicka på + Importera fil.

Läs mer

Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com

Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com Policy - Evenemangen får inte vara för små och lokala, utan ska vända sig till internationella besökare i första hand, men även

Läs mer

Riktlinjer för plats i förskola och pedagogisk omsorg i Värmdö kommun

Riktlinjer för plats i förskola och pedagogisk omsorg i Värmdö kommun Riktlinjer för plats i förskola och pedagogisk omsorg i Värmdö kommun 1 Inledning Förskola och pedagogisk omsorg anordnas för barn som är bosatta i Sverige och som är folkbokförda i Värmdö kommun. Begreppet

Läs mer

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för lärare

Medioteket. Introduktion till sli.se/medioteket för lärare Medioteket Introduktion till sli.se/medioteket för lärare Innehåll 4 Konto Redan medlem Bli medlem 5 Söka Produktsök Filter (Nyhet!) Boxar (Nyhet!) Samsök (Nyhet!) 6 Strömma media 7 Boka media och förlänga

Läs mer

Manual Ledningskollen i mobilen

Manual Ledningskollen i mobilen Manual Ledningskollen i mobilen 1. Innehåll 1. Innehåll 2. Introduktion 3. Inkluderade funktioner 4. Manualens upplägg 5. Kortversion av manualen 5.1. Registrera (skapa) konto 5.2. Skapa ärende 5.3. Hantera,

Läs mer

Riktlinje för förskola och annan pedagogisk verksamhet. Antagen av Utbildningsnämnden 2016-01-27 Revidering av text 2016-02-27.

Riktlinje för förskola och annan pedagogisk verksamhet. Antagen av Utbildningsnämnden 2016-01-27 Revidering av text 2016-02-27. Riktlinje Antagen 2016-01-27 Riktlinje för förskola och annan pedagogisk verksamhet UN 2016/0175 Antagen av Utbildningsnämnden 2016-01-27 Revidering av text 2016-02-27. Dokumentet ersätter tidigare tillämpningsföreskrifter

Läs mer

Regler för kommunal förskola, fritidshem och annan pedagogisk omsorg.

Regler för kommunal förskola, fritidshem och annan pedagogisk omsorg. Styrdokument Utbildningsförvaltningen Dokumenttyp: Rutin/Regel/Instruktion Handläggare: Johanna Helsing, Lisbeth Brink Fastställare: Förvaltningschef utbildningsförvaltningen Dokumentnummer [STYR00475]

Läs mer

Tillämpningsregler. förskola, fritidshem, annan pedagogisk omsorg och betalning

Tillämpningsregler. förskola, fritidshem, annan pedagogisk omsorg och betalning Tillämpningsregler för förskola, fritidshem, annan pedagogisk omsorg och betalning Sida 2 av Regler för placering i förskola och pedagogisk omsorg Dessa tillämpningsregler används för vägledning i att

Läs mer

Manual för Min sida 1/9. 2011-05-26 rev 2011-09-02

Manual för Min sida 1/9. 2011-05-26 rev 2011-09-02 1/9 2011-05-26 rev 2011-09-02 Manual för Min sida Introduktion... 2 Hur länge finns Min sida kvar?... 2 Vad kan jag publicera på Min sida?... 2 Inloggning... 2 Redigera personliga uppgifter... 3 Redigera

Läs mer

Välkommen till ikanobank.se

Välkommen till ikanobank.se Välkommen till ikanobank.se Hej, här kan du läsa om hur du loggar in och använder vår internetbank. Vi går igenom överföringar, transaktioner, månadssparande m.m. Internetbanken har öppet varje dag, året

Läs mer

Vad är WordPress? Medlemmar

Vad är WordPress? Medlemmar Vad är WordPress? WordPress är ett publiceringsverktyg som används för att kunna ändra och uppdatera innehåll på en webbplats. Varje gång ni är inloggad på er nya webbplats så använder ni er av detta verktyg,

Läs mer

Avgift per månad och barn, 2004-01-01

Avgift per månad och barn, 2004-01-01 AVGIFTSREGLER FÖR FÖRSKOLEVERKSAMHET OCH SKOLBARNSOMSORG Antagen av kommunfullmäktige 2001-11-26. Ändrad 2002-06-19, 2003-11-24 och 2015-03-02 119. Gäller från och med höstterminen 2015 i delen lovfritids.

Läs mer

INTAGNINGS- OCH KVARGÅENDEREGLER FÖR PLATS I STADENS FÖR- SKOLEVERKSAMHET OCH SKOLBARNSOMSORG

INTAGNINGS- OCH KVARGÅENDEREGLER FÖR PLATS I STADENS FÖR- SKOLEVERKSAMHET OCH SKOLBARNSOMSORG INTAGNINGS- OCH KVARGÅENDEREGLER FÖR PLATS I STADENS FÖR- SKOLEVERKSAMHET OCH SKOLBARNSOMSORG 1 Förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg, definitioner 1.1 Förskoleverksamheten i Stockholm bedrivs för barn

Läs mer

Efter att du har installerat ExyPlus Office med tillhörande kartpaket börjar du med att göra följande inställningar:

Efter att du har installerat ExyPlus Office med tillhörande kartpaket börjar du med att göra följande inställningar: EXYPLUS OFFICE manual Välkommen till ExyPlus Office! Efter att du har installerat ExyPlus Office med tillhörande kartpaket börjar du med att göra följande inställningar: Hämta fordon Hämta alla fordonsenheter

Läs mer

Gäller från 2016-01-26 RIKTLINJER - KÖREGLER - AVGIFTER

Gäller från 2016-01-26 RIKTLINJER - KÖREGLER - AVGIFTER Gäller från 2016-01-26 RIKTLINJER - KÖREGLER - AVGIFTER Innehållsförteckning Riktlinjer Vem kan få plats i förskoleverksamhet och fritidshem? 2 Olika former av verksamhet 2 Öppettider 2-3 Köregler Ansökan

Läs mer

MULTI COMAI WEBBKALENDER

MULTI COMAI WEBBKALENDER 1 MULTI COMAI WEBBKALENDER 1.1 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 1.4

Läs mer

Administratör Rollbeskrivning och stödjande instruktion. e-tjänst för ansökan om statsbidrag Senast uppdaterad: 2016-06-03

Administratör Rollbeskrivning och stödjande instruktion. e-tjänst för ansökan om statsbidrag Senast uppdaterad: 2016-06-03 Administratör Rollbeskrivning och stödjande instruktion. e-tjänst för ansökan om statsbidrag Senast uppdaterad: 2016-06-03 2 Innehåll 1. Inledande information... 3 2. Rollen som administratör... 3 2.1

Läs mer

Uppgifterna om barnets personnummer och namn fyller du under Person Barn i funktionsträdet.

Uppgifterna om barnets personnummer och namn fyller du under Person Barn i funktionsträdet. Föräldraledighet 1 Föräldraledighet (Villkorsavtal 8 kap samt 6 kap) Lokalt Kollektivavtal: http://medarbetarportalen.gu.se/personalfragor/ledigheter/foraldraledighet/ Se även Regler i Egenrapporterings

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utredningen skulle utreda och lämna förslag i vissa frågor som handlar om svenskt medborgarskap. Svenskt medborgarskap i dag Vissa personer blir svenska medborgare när

Läs mer

Välkommen till Barn- och skolbarnomsorg i Norsjö kommun

Välkommen till Barn- och skolbarnomsorg i Norsjö kommun Välkommen till Barn- och skolbarnomsorg i Norsjö kommun Riktlinjer och taxor Denna broschyr ger viktig information om regler och avgifter för kommunens barn- och skolbarnomsorg samt allmän förskola För

Läs mer

TIMREDOVISNINGSSYSTEM

TIMREDOVISNINGSSYSTEM TIMREDOVISNINGSSYSTEM Företagsekonomiska Institutionen Inledning med begreppsförklaring Huvudmeny Budgethantering Planering Rapportering Signering Utskrifter/Rapporter Byt lösenord Logga ut 1 Inledning

Läs mer

Manual fö r kursspecifika ansö kningsförmula r Fölkhö gsköla.nu

Manual fö r kursspecifika ansö kningsförmula r Fölkhö gsköla.nu Manual fö r kursspecifika ansö kningsförmula r Fölkhö gsköla.nu 2014-01-23 Bakgrund Folkhögskola.nu har utvecklat en funktion som gör det möjligt för skoladministratörer att skapa kursspecifika digitala

Läs mer

Reviderad 2013-11-11. Villkor och regler för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem

Reviderad 2013-11-11. Villkor och regler för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem Reviderad 2013-11-11 Villkor och regler för plats i förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem 2 3 Ansökan förskoleverksamhet och annan pedagogisk verksamhet Förälder och barn som är folkbokförda, på väg

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg

Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg Handbok för medborgare i Dexter (14) 2 Innehåll Inledning...4 Vem är medborgare?...4 Hur får jag mitt konto?...4 Hur loggar jag in?...4 Jag är inte bara mamma...4

Läs mer

Ändringsanmälan 911. Handelsbolag 1 (6) 1. Organisationsnummer Företagsnamn

Ändringsanmälan 911. Handelsbolag 1 (6) 1. Organisationsnummer Företagsnamn 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Ändringsanmälan 911 Handelsbolag 1 (6) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i original. Skicka

Läs mer

Handbok Ämnesprov 2016 Lärarinmatning I Dexter Åk 3. Uppdaterad: 2016-02-15/HL Version: 2016.1. IST AB

Handbok Ämnesprov 2016 Lärarinmatning I Dexter Åk 3. Uppdaterad: 2016-02-15/HL Version: 2016.1. IST AB Handbok Ämnesprov 2016 Lärarinmatning I Dexter Åk 3 Uppdaterad: 2016-02-15/HL Version: 2016.1 1 Innehåll REGISTRERING AV ÄMNESPROV... 3 Ämnesprovsgrupper... 3 MATEMATIK... 4 Fälten i resultatsinmatningen...

Läs mer

Välkommen till Söderköpings förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg Riktlinjer, köregler och avgifter

Välkommen till Söderköpings förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg Riktlinjer, köregler och avgifter 2016-04-29 Välkommen till Söderköpings förskolor, fritidshem och pedagogisk omsorg Riktlinjer, köregler och avgifter Vem kan fa fö rsköla, fritidshem öch pedagögisk ömsörg? 1. Förskola, fritidshem och

Läs mer

VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019)

VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019) VÄGLEDNING FÖRETAGSCERTIFIERING Ansökan, recertifiering och uppgradering Version: 2016-06-03 (SBSC dok 020681019) Vägledning för ansökan Certifiering av företag info@sbsc.se www.sbsc.se Svensk Brand- och

Läs mer

Lathund beställningsportal

Lathund beställningsportal 1 nov 2012 Lathund beställningsportal Stockholms Läns Landsting Nedan beskrivs funktionalitet och tillvägagångssätt för brukande av Stockholms Läns Landstins webbportal för beställning av mobiltelefoner

Läs mer

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 160212

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 160212 Visma Proceedo Att attestera - Manual Version 1.4 1 Innehåll Version 1.4... 1 INNEHÅLL... 2 1) ALLMÄNT OM ATTESTERING/GODKÄNNANDE... 3 2) ATTESTNIVÅER OCH DELEGERING... 4 3) ESKALERING... 5 3.1 Egna beställningar...

Läs mer

Hur du arbetar med VFU-portfölj i Mondo. en lathund för student

Hur du arbetar med VFU-portfölj i Mondo. en lathund för student Hur du arbetar med VFU-portfölj i Mondo en lathund för student Du skapar din VFU-portfölj På ingångssidan mondo.su.se ligger i högerspalten, innan du loggar in, en länk till en manual för hur du skapar

Läs mer

BRUK. bedömning reflektion utveckling kvalitet

BRUK. bedömning reflektion utveckling kvalitet BRUK bedömning reflektion utveckling kvalitet Vad är BRUK? BRUK är ett verktyg för självskattning av kvaliteten i samtliga läroplansstyrda verksamhetsformer. BRUK är en del av det systematiska kvalitetsarbetet.

Läs mer

Regler för kommunal förskola, fritidshem och annan pedagogisk omsorg.

Regler för kommunal förskola, fritidshem och annan pedagogisk omsorg. Styrdokument Utbildningsförvaltningen Dokumenttyp: Rutin/Regel/Instruktion Handläggare: Johanna Helsing, Lisbeth Brink Fastställare: Förvaltningschef utbildningsförvaltningen Dokumentnummer [STYR00475]

Läs mer

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel

Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Sidan 1 av 9 Instruktioner för beställning och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Version 2.0 Sidan 2 av 9 Innehåll Hur man beställer inlästa läromedel för abonnemangskunder... 3 Logga

Läs mer

Regler för att erhålla och nyttja plats inom. förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg

Regler för att erhålla och nyttja plats inom. förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg Regler för att erhålla och nyttja plats inom förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg i KINDA KOMMUN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Fastställd av Kommunfullmäktige 2015-10-26, 87 Gäller fr o m 2015-11-01 Reviderad

Läs mer

Riktlinjer för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Kramfors kommun

Riktlinjer för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Kramfors kommun STYRDOKUMENT Dnr BKU 2015/99 Sida Riktlinjer för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Kramfors kommun Förskolor för barn i åldern 1-5 år I Kramfors finns förskolor för barn i åldern 1-5 år. Vid

Läs mer

Hel tjänstledighet för att prova annan anställning inom Göteborgs universitet.

Hel tjänstledighet för att prova annan anställning inom Göteborgs universitet. Ledighet annan anställning 1 Ledighet annan anställning (Alfa 1 kap.9-14) samt Personalhandbok A-Ö (Tjänstledighet) http://www.pa.adm.gu.se/ Se även Regler i Egenrapporterings hemsida i Medarbetarportalen.

Läs mer

Regler för placering i omsorg på obekväm arbetstid

Regler för placering i omsorg på obekväm arbetstid Regler för placering i omsorg på obekväm arbetstid REGLER Sida 2 av 4 Regler för placering i omsorg på obekväm arbetstid Omsorg på obekväm arbetstid i Håbo kommun Kommuner ska enligt skollagen (2010:800)

Läs mer

Information sid 2 4. Beställning sid 5. Ändring/Nytt SIM sid 6. Avsluta abonnemang sid 7. Fakturafråga sid 8. Felanmälan/fråga sid 9.

Information sid 2 4. Beställning sid 5. Ändring/Nytt SIM sid 6. Avsluta abonnemang sid 7. Fakturafråga sid 8. Felanmälan/fråga sid 9. AcadeMedia Telefoni Innehåll Information sid 2 4 Beställning sid 5 Ändring/Nytt SIM sid 6 Avsluta abonnemang sid 7 Fakturafråga sid 8 Felanmälan/fråga sid 9 Kontkat sid 10 Information För att göra en beställning,

Läs mer

Svedala Kommuns 7:3 Författningssamling 2(12)

Svedala Kommuns 7:3 Författningssamling 2(12) Författningssamling 1(12) Regler för förskola, familjedaghem och fritidshem antagna av kommunfullmäktige 2004-06-09, 72 Gäller från med ändring 2005-01-12, 4, 2005-09-14, 97 2004-09-01 Barnet i centrum

Läs mer

Kommunfullmäktige. Ärendenr: KS 2015/350 Fastställd: 2015-12-14 Reviderad: FÖRFATTNINGSSAMLING. Taxa för barnomsorg

Kommunfullmäktige. Ärendenr: KS 2015/350 Fastställd: 2015-12-14 Reviderad: FÖRFATTNINGSSAMLING. Taxa för barnomsorg Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2015/350 Fastställd: 2015-12-14 Reviderad: FÖRFATTNINGSSAMLING Taxa för barnomsorg 2/10 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Anvisningar för taxa och barnomsorg...

Läs mer

Visma Proceedo. Beställa IT-produkter - beställare. Version 2.0 / 160202

Visma Proceedo. Beställa IT-produkter - beställare. Version 2.0 / 160202 Visma Proceedo Beställa IT-produkter - beställare 1 Innehållsförteckning FÖRORD... 3 VANLIG BESTÄLLARE LÄGGER EN BESTÄLLNING FRÅN IT OCH TELE-AVTALET... 4 Syfte och leveransadress... 7 Kontering... 7 Flödet...

Läs mer

Observera att privatpersoner inte kan söka det förberedande stödet inom lokalt ledd utveckling.

Observera att privatpersoner inte kan söka det förberedande stödet inom lokalt ledd utveckling. Anvisning till blanketten Stöd för fortsatta arbetet i förberedande stödet inom lokalt ledd utveckling genom Leader 2014-2020 ansökan om stöd för fortsatta arbetet med att skriva utvecklingsstrategi Vem

Läs mer

Att fylla i schema på barnomsorg på webben

Att fylla i schema på barnomsorg på webben Att fylla i schema på barnomsorg på webben Det schema som ska fyllas i på barnomsorg på webben är grundschema för barnet. Vid små enstaka förändringar meddelas endast personalen. Semester ska inte skrivas

Läs mer

Riktlinjer för barnomsorg i Hylte kommun

Riktlinjer för barnomsorg i Hylte kommun Riktlinjer för barnomsorg i Hylte kommun Antagna av barn- och ungdomsnämnden 2014-05-21 Hylte kommun Odengatan 1 Tfn 0345-180 00 vx kommunen@hylte.se Postgiro 10 53 60-2 Barn- och ungdomsk. 314 80 Hyltebruk

Läs mer

Generell användarmanual E-CO2

Generell användarmanual E-CO2 Generell användarmanual Instruktioner till det elektroniska systemet för rapportering av växthusgaser, allmänt om hur man får åtkomst till systemet, administration av användarkonton och organisationsuppgifter

Läs mer

Felanmälan eller Arbetsorder

Felanmälan eller Arbetsorder Felanmälan eller Arbetsorder Vi har valt att separera föreningens utrymmen och utrustning och det som finns i er lägenhet. Av det skälet att föreningen står för eventuella kostnader runt gemensamma utrymmen

Läs mer

omvårdnad GÄVLE Maxtaxa 2016 Vård- och omsorgsboende

omvårdnad GÄVLE Maxtaxa 2016 Vård- och omsorgsboende omvårdnad GÄVLE Maxtaxa 2016 Vård- och omsorgsboende Maxtaxa 2016 Vård- och omsorgsboende Gävle kommun har en övre gräns för hur mycket omvårdnaden får kosta varje person per månad. Det kallas maxtaxa

Läs mer

REGLER FÖR PLACERING I FÖRSKOLA, PEDAGOGISK OMSORG OCH FRITIDSHEM I NORRTÄLJE KOMMUN Reviderade 2016-03-22

REGLER FÖR PLACERING I FÖRSKOLA, PEDAGOGISK OMSORG OCH FRITIDSHEM I NORRTÄLJE KOMMUN Reviderade 2016-03-22 Beslut 2014-04-07 Gäller från och med 2014-08-01 REGLER FÖR PLACERING I FÖRSKOLA, PEDAGOGISK OMSORG OCH FRITIDSHEM I NORRTÄLJE KOMMUN Reviderade 2016-03-22 P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T

Läs mer

Taxa- och tillämpningsregler för Jokkmokks kommuns förskola och fritidshem

Taxa- och tillämpningsregler för Jokkmokks kommuns förskola och fritidshem JOKKMOKKS KOMMUN Barn och utbildningsnämnden www.jokkmokk.se/barn och utbildning Taxa- och tillämpningsregler för Jokkmokks kommuns förskola och fritidshem Gäller fr.o.m. 2014-09-01 Antagen av kommunfullmäktige

Läs mer

ROVBASE. Logga in och anpassa Rovbase. Version 1.0 2012-12-04

ROVBASE. Logga in och anpassa Rovbase. Version 1.0 2012-12-04 ROVBASE Manual Logga in och anpassa Rovbase Version 1.0 2012-12-04 Innehåll Förord 3 Inloggning 4 Översikt meny och startflik 9 Ändra lösenord, kontaktuppgifter och 11 personliga inställningar Support

Läs mer

Riktlinjer gällande förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem

Riktlinjer gällande förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem Riktlinjer gällande förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem Antagna 151117 Antagen av Kommunstyrelsen 2013-05-08, Ks 133 Reviderad av Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-17 2 3Innehållsförteckning

Läs mer

2. Ekonomiska konsekvenser av utökad rätt till omsorgstid från 20 tim till 25

2. Ekonomiska konsekvenser av utökad rätt till omsorgstid från 20 tim till 25 BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2012-10-31 PIA KRON SID 1/2 EKONOM 08-58785218 PIA.KRON@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Ekonomiska konsekvenser av utökad rätt till omsorgstid från

Läs mer

Föräldrar och barn kortfattat om lagstiftningen

Föräldrar och barn kortfattat om lagstiftningen Föräldrar och barn kortfattat om lagstiftningen I denna serie har även utkommit: y Arv y Enklare redovisning y Sambor och deras gemensamma hem y Ägarlägenheter Gratis exemplar av broschyrerna kan beställas

Läs mer

Frågeformulär för etablerade förhållanden och medföljande barn

Frågeformulär för etablerade förhållanden och medföljande barn Inkom Migrationsverket Frågeformulär för etablerade förhållanden och medföljande barn Din partner (och barn) har ansökt om tillstånd för att bosätta sig i Sverige. Vi börjar handläggningen av ansökan genom

Läs mer