1 (11) SAMVERKAN BARN OCH UNGDOM Protokoll Tid och plats Onsdagen den 3 maj kl Tjädern, Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 (11) SAMVERKAN BARN OCH UNGDOM Protokoll 2011-05-03. Tid och plats Onsdagen den 3 maj kl. 13.15-16.00 Tjädern, Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning"

Transkript

1 1 (11) Tid och plats Onsdagen den 3 maj kl Tjädern, Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning Ledamöter Övriga närvarande Ordförande, Niklas Wikström (FP), barn- och ungdomsnämnden Anna Dahlén Gauffin (S) barn- och ungdomsnämnden Lennart Jansson (S) kommunstyrelsen Göran Nilsson (M), Karlstads-Hammarö gymnasienämnd Per-Inge Lidén (FP), kultur- och fritidsnämnden Linda Larsson (S) kultur och fritidsnämnden Christian Norlin (S), arbetsmarknads- och socialnämnden Daniel Berghel (M), arbetsmarknads- och socialnämnden Per Uppman, barn- och ungdomsförvaltningen Mats Ahrén, kultur- och fritidsförvaltningen Staffan Sjölund, Karlstad-Hammarö gymnasieförvaltning Monica Persson, arbetsmarknads- och socialförvaltningen Fanny Fernlöf, ungdomsfullmäktige Johan Ekstam, polisen Karin Karlsson, arbetsmarknads- och socialförvaltningen Lina Helgerud, kommunledningskontoret Magnus Wallgren, arbetsmarknads- och socialförvaltningen Sanna Andersson, kommunledningskontoret Bo Svensson, kultur- och fritidsförvaltningen Ola Johansson, Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning Kathrin Mörtel, Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning Bengt Berglind, kultur- och fritidsförvaltningen Jens Östergren, politisk sekreterare Lisbeth Engh Kraft, barn- och ungdomsförvaltningen Gabriella Alström, barn- och ungdomsförvaltningen Evelina Karlsson, barn- och ungdomsförvaltningen Justerare Daniel Berghel Tid och plats för justering Arbetsmarknads- och socialförvaltningen den 20 maj 2011

2 2 (11) Underskrifter Sekreterare Evelina Karlsson Ordförande Niklas Wikström (FP) Justerare Daniel Berghel (M)

3 3 (11) 1 Skolavslutningen Bo Svensson, kultur- och fritidsförvaltningen, berättade om aktiviteterna under årets skolavslutning som äger rum den 10 juni. Det blir uppträdanden på Stora torget av lokala band, men också eldshow, tävlingar, allsång och en TV-spels avdelning. Bevakningen kommer liksom tidigare år vara förstärkt med vakter och poliser. Ungdomar för trygghet finns också i centrum under skolavslutningen. Ledamöterna i Samverkan barn och ungdom hade önskemål om information till föräldrar inför skolavslutningen ska skickas till hemmet liksom tidigare år. Samverkan barn och ungdoms beslut Bo Svensson och Magnus Wallgren som tidigare ansvarat för framtagande av flyers påtar sig uppdraget även i år med hjälp av grundskolans och gymnasieskolans kommunikatörer. Det är elever i årskurs 7-9 på grundskolan samt gymnasieeleverna som får flyers hemskickade. Kostnaden för porto står Samverkan barn och ungdom för. En kostnad som uppskattas till cirka kronor.

4 4 (11) 2 Drop in-idrott/ Idrottsskolan Claes Havimäki berättade om Idrottsskolans verksamhet som nu har funnits i 9 år. Verksamheten startade upp på Kronoparken i liten skala och engagerar numer 300 unga ledare på sex skolor. Idag får Idrottsskolan medel från Idrottslyftet, men också ett kommunalt stöd. Drop in-idrottens mål är att skapa positiva mötesplatser. Verksamheten finns på Rud och Kronoparken och tar emot ungefär personer varje tillfälle. En tanke är att låta de båda verksamheterna gå från projektform till fast verksamhet i Karlstads kommun. Claes ställde frågan till gruppen om hur verksamheten ska fortsätta att bedrivas. Samverkan barn och ungdoms beslut Förvaltningsdirektörerna ska träffas för att diskutera Idrottsskolan och Drop in-idrottens framtid och fortsatta finansiering. Per Uppman, skoldirektör, barn- och ungdomsförvaltningen får uppdraget att sammankalla gruppen (Bilaga 1).

5 5 (11) 3 Barn och ungas hälsa Lisbet Engh Kraft, barn- och ungdomsförvaltningen, presenterade det nystartade arbetet kring elevhälsadatabasen ELSA. Det är Karlstads kommun i samverkan med Landstinget i Värmland som har initierat elevhälsodatabasen. Den hittills genomförda pilotstudien visar att de flesta elever trivs, mår bra, har goda relationer och upplever att de har arbetsro i skolan. Det finns också områden som behöver ses över omgående. Exempelvis så har en grupp elever uppgivit att de är trötta och har huvudvärk. Genom elevhälsodatabasen blir det mycket enklare att upptäcka brister och tidigt sätta in åtgärder (Bilaga 2).

6 6 (11) 4 Ungdomsfullmäktige informerar Fanny Fernlöf, ordförande i ungdomsfullmäktige, berättade om de projekt som ledamöterna arbetar med just nu. Bland annat kommer ungdomsfullmäktigt att arrangera Lots of love som är en mångfaldsdag för unga. Just nu pågår också valet till ungdomsfullmäktige. Elever i årskurs 8 i grundskolan och upp till gymnasiet har nu chansen att rösta fram nya kandidater till ungdomsfullmäktige. Sanna Andersson, student- och ungdomssamordnare, berättade om att ungdomsenkäten LUPP kommer att genomföras pånytt. Det är årskurs 8 på grundskolan och årskurs 2 på gymnasiet som ska svara på frågor om bland annat inflytande, demokrati och hälsa. Mer information om enkäten kommer i höst.

7 7 (11) 5 Vardagshjältar Magnus Wallgren, arbetsmarknads- och socialförvaltningen och Lina Helgerud, kommunledningskontoret, berättade om kampanjen Vardagshjältar. Det är nu dags att utse årets hjältar. Syftet är att lyfta fram allt bra som görs för barn och ungdomar i Karlstad. Kampanjen genomfördes för första gången 2010 och ska pågå under tre år. Nytt för i år är att Karlstadsborna själva kan nominera årets vardagshjältar. För att nå ut till en bredare målgrupp behöver man nu använda fler kanaler. Magnus och Lina har önskemål om att utöka budgeten med kronor per år. Samverkan barn och ungdoms beslut Samverkan barn och ungdom finansierar redan kampanjen under tre år och föreslår därför att frågan om ytterligare anslag lyfts i styrgruppen som jobbar med Vardagshjältar (Bilaga 3).

8 8 (11) 6 Nya Perspektiv Göran Nilsson, Karlstad-Hammarö gymnasienämnd, berättade för Samverkan barn och ungdom om arbetet med Nya perspektiv. Projektet startade upp för drygt tre år sedan och har fokus på barns hälsa. Monica Persson, arbetsmarknads- och socialförvaltningen, berättade att vi i Karlstad har bra underlag inför framtida forskning tack vare kommunens goda arbete med elevhälsoenkäter och SOFIA-studien. Ett underlag som kan fasas in i arbetet med Nya perspektiv. I framtiden kommer man förslagsvis att lägga in allt material som indikatorer i folkhälsostrategin. Genom samverkan med skolan kan man tidigt förebygga barns och ungas hälsa.

9 9 (11) 7 Ungdomstjänst Karin Karlsson, arbetsmarknads- och socialförvaltningen, jobbar med ungdomar som är dömda till ungdomstjänst. Det innebär att ungdomarna jobbar oavlönat istället för att få böter. Svårigheten är att hitta bra arbetsplatser och handledare. Tanken är att ungdomar ska komma ut i vuxenlivet och hitta goda förebilder. Tjänsterna utförs på kvällar och helger. Oftast rör det sig om arbetstimmar i månaden. Samverkan barn och ungdoms beslut Samverkan barn och ungdom föreslår en kontakt med teknik- och fastighetsförvaltningen som eventuellt har passande arbetsplatser. Det är en prioriterad fråga som behöver lyftas även politiskt. Niklas Wikström och Per- Inge Lidén kommer att jobba vidare med frågan.

10 10 (11) 8 Kommunala/regionala sommarjobb Marianne Eriksson, Region Värmland, berättade om Drömsommarjobbet en regional praktik för unga. Projektet har pågått sedan 1999 i samarbete med Dans i Värmland. I år kommer ungdomarna att bjuda på dans under fyra dagar på Stora torget i Karlstad. I framtiden hoppas man kunna lyfta drömsommarjobbet på europeisk mark. Staffan Sjölund, Karlstad-Hammarö gymnasieförvaltning, berättade om gymnasiets strategi för att ge så många som möjligt chansen till feriearbetet under sommaren. Alla elever som går i nian och första året på gymnasiet, samt ett antal andraårselever på gymnasiet får idag feriearbete. Antalet sökande i år är personer och man kan erbjuda cirka platser. Bengt Berglind, kultur- och fritidsförvaltningen, informerade samverkan barn och ungdom om hur man jobbat med feriearbete. Bland annat har ungdomarna kunna prova på olika feriejobb inom kultur. Dansuppsättningar, barnteater, poesiverkstad är några av de jobb som funnits att välja mellan. I sommar kommer 30 feriearbetare till Soltorget för att spela. Men man bjuder också på fotoutställning och barnbildsverksamhet (Bilaga 4).

11 11 (11) 9 Övriga frågor Nya mötestider 2011 Samverkansgruppen barn och ungdoms nya mötestider: Tisdagen den 27 september kl , Gamla Bankpalatset, Styrelserummet. Tisdagen den 8 november kl , Karlstad-Hammarö gymnasieförvaltning, Tjädern.

1 (12) SAMVERKAN BARN OCH UNGDOM Protokoll 2011-03-30

1 (12) SAMVERKAN BARN OCH UNGDOM Protokoll 2011-03-30 1 (12) Tid och plats Onsdagen den 30 mars kl. 13.15-16.00 Tjädern, Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning Ledamöter Övriga närvarande Justerare Tid och plats för justering Ordförande, Niklas Wikström (FP),

Läs mer

Tid och plats Torsdag den 18 december 2014 kl 13.15-14.45 Sammanträdesrummet i Folksamhuset, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Tid och plats Torsdag den 18 december 2014 kl 13.15-14.45 Sammanträdesrummet i Folksamhuset, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen sid 1 (8) Tid och plats Torsdag den 18 december 2014 kl 13.15-14.45 Sammanträdesrummet i Folksamhuset, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen Ledamöter Niklas Wikström (FP), ordförande Anna Dahlén Gauffin

Läs mer

Tid och plats Tisdagen den 8 november Karlstad-Hammarö Gymnasieförvaltning, Tjädern. Lennart Jansson

Tid och plats Tisdagen den 8 november Karlstad-Hammarö Gymnasieförvaltning, Tjädern. Lennart Jansson 1 (10) Tid och plats Tisdagen den 8 november 13.00-16.00 Karlstad-Hammarö Gymnasieförvaltning, Tjädern Ledamöter Övriga närvarande Justerare Ordförande Niklas Wikström (FP) barn- och ungdomsnämnden Anna

Läs mer

1 (9) SAMVERKAN BARN OCH UNGDOM Protokoll 2012-11-16. Tid och plats Fredag den 16 november 2012, kl. 13.15-16.00 Biblioteket, Sundstagymnasiet

1 (9) SAMVERKAN BARN OCH UNGDOM Protokoll 2012-11-16. Tid och plats Fredag den 16 november 2012, kl. 13.15-16.00 Biblioteket, Sundstagymnasiet 1 (9) Tid och plats Fredag den 16 november 2012, kl. 13.15-16.00 Biblioteket, Sundstagymnasiet Ledamöter Övriga närvarande Justerare Ordförande Niklas Wikström (FP) kommunstyrelsen Otto Keyser (S), Karlstads-Hammarö

Läs mer

Tid och plats kl Karlstad-Hammarö gymnasieförvaltning. Maria Ohlsson (M)

Tid och plats kl Karlstad-Hammarö gymnasieförvaltning. Maria Ohlsson (M) 1 (10) Tid och plats kl. 13.15-16.00 Karlstad-Hammarö gymnasieförvaltning Ledamöter Övriga närvarande Justerare Ordförande Niklas Wikström (FP) kommunstyrelsen Maria Ohlsson (M) kommunstyrelsen Göran Nilsson

Läs mer

Tid och plats Torsdag 20 februari 2014, kl. 09:00-12:00 Fröding Arena, Kronoparken.

Tid och plats Torsdag 20 februari 2014, kl. 09:00-12:00 Fröding Arena, Kronoparken. sid 1 (10) Tid och plats Torsdag 20 februari 2014, kl. 09:00-12:00 Fröding Arena, Kronoparken. Ledamöter Övriga närvarande Justerare Ordförande Niklas Wikström (FP) barn- och ungdomsnämnden Per-Inge Lidén

Läs mer

1 (10) SAMVERKAN BARN OCH UNGDOM Protokoll

1 (10) SAMVERKAN BARN OCH UNGDOM Protokoll 1 (10) Tid och plats Onsdag 8 maj 2013, kl. 09.00-12.00 Sammanträdesrummet Tjädern, Gymnasieförvaltningen. Ledamöter Övriga närvarande Niklas Wikström (FP), ordförande Göran Nilsson (M), Karlstad- Hammarö

Läs mer

Majblommans undersökning om barns villkor i Sveriges kommuner 2015

Majblommans undersökning om barns villkor i Sveriges kommuner 2015 Majblommans undersökning om barns villkor i Sveriges kommuner 2015 Här kan du ta del av alla frågor innan du besvarar enkäten. När du fyller i den hjälper du oss att hitta årets bästa barnkommun och lyfta

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 2 Val av justerare Presentation av Härjedalens ungdomsråd 3 Val av ordförande, vice ordförande och sekreterare 4 Val av arbetsutskott 5 Genomgång

Läs mer

Investera i förskolan

Investera i förskolan Örebro 2010-09-07 Investera i förskolan 163 fler i förskolan med socialdemokratisk satsning på personal, lokaler och kvalitet 2010-09-06 Färre barn per anställd, 300 miljoner investeras för att rusta upp

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 27 augusti 2009, kl. 15:00-16:00

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 27 augusti 2009, kl. 15:00-16:00 Plats och tid Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 27 augusti 2009, kl. 15:00-16:00 Beslutande Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson (V) v ordf. Bente Ekström (C) Arnold

Läs mer

Sverige. Från. Till de Olympiska spelen TESTA DINA GRÄNSER.RESAN BÖRJAR HÄR. heroesoftomorrow.nu

Sverige. Från. Till de Olympiska spelen TESTA DINA GRÄNSER.RESAN BÖRJAR HÄR. heroesoftomorrow.nu Ett projekt av Sveriges Olympiska Kommitté med stöd från Från Sverige Till de Olympiska spelen TESTA DINA GRÄNSER.RESAN BÖRJAR HÄR. heroesoftomorrow.nu Heroes of Tomorrow 2015 Den olympiska lågan representerar

Läs mer

Enkät i förskoleklass

Enkät i förskoleklass Enkät i förskoleklass Undersökning genomförd våren 2013 i förskoleklass Stockholm Sjuling 6 Södermalmsskolan Rapporten innehåller resultaten för din klass/skola. Resultaten är uppdelade efter de olika

Läs mer

Uppsala. UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

Uppsala. UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Uppsala. UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Holström Ingrid 2016-06-08 UBN-2016-2488 Håkansson Katarina Utbildningsnämnden Ansvarsfördelning avseende Ungdomsteamets drogförebyggande

Läs mer

Skolinspektionen Nyanlända 2016

Skolinspektionen Nyanlända 2016 Skolinspektionen Nyanlända 2016 Skolinspektionen genomför en kvalitetsgranskning av samtliga skolhuvudmäns mottagande av nyanlända elever. Målet med granskningen är att identifiera vanligt förekommande

Läs mer

VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Elevenkäten ht 2015 KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER

VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Elevenkäten ht 2015 KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Elevenkäten ht 2015 KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER Dubbelklicka på aktuell ruta och välj Markerad KUNSKAPER NORMER OCH VÄRDEN ELEVENS ANSVAR

Läs mer

Detta kan du förvänta dig av kommunens service. Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre

Detta kan du förvänta dig av kommunens service. Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre Detta kan du förvänta dig av kommunens service Lokala värdighetsgarantier inom socialtjänstens omsorg om äldre ANTAGEN AV SOCIALNÄMNDEN JANUARI 2014 NATIONELL VÄRDEGRUND Socialtjänstens omsorg om äldre

Läs mer

Specialpedagogisk kompetensutveckling för all pedagogisk personal inom Barn- och Utbildningsförvaltningen i Östersunds kommun.

Specialpedagogisk kompetensutveckling för all pedagogisk personal inom Barn- och Utbildningsförvaltningen i Östersunds kommun. Resurscentrum 2006-04-05 Barn- och utbildningsförvaltningen Östersunds kommun Specialpedagogisk kompetensutveckling för all pedagogisk personal inom Barn- och Utbildningsförvaltningen i Östersunds kommun.

Läs mer

Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling

Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling Karolinska Universitetssjukhuset Solna Smärtcentrum Sektionen för Beteendemedicinsk smärtbehandling tar emot patienter med långvarig och svårbehandlad smärta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2011-01-20 Organ Finnvedens Samordningsförbund, Styrelsen Plats och tid Socialförvaltningens konferensrum, Gnosjö, kl 15.00 17.00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jonasson, Gnosjö kommun, ordförande Bengt

Läs mer

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra.

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra. Modul: Föreningspresentation Ett stort blädderblocksblad delas upp i fyra rutor. Deltagarna, som under detta pass är indelade föreningsvis, får i uppgift att rita följande saker i de fyra rutorna: Föreningsstyrelsen

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdagen den 9 februari kl 9:30-11:30

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdagen den 9 februari kl 9:30-11:30 2016-02-09 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdagen den 9 februari kl 9:30-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren, ordförande Ylva Ivarsson, ks, Linnea Adler (Hjärt- o lungföreningen)

Läs mer

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5)

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervjumall Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervju Att hålla i en anställningsintervju kan vara svårt.

Läs mer

1 (10) SAMVERKAN BARN OCH UNGDOM Protokoll 2013-02-21

1 (10) SAMVERKAN BARN OCH UNGDOM Protokoll 2013-02-21 1 (10) Tid och plats Torsdag 21 februari 2013, kl. 13.15-16.00 Sammanträdesrummet Tjädern, Gymnasieförvaltningen. Ledamöter Övriga närvarande Justerare Ordförande Per-Inge Lidén (MP) kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad En policy ger stöd Att kommunicera är en del av vardagen för oss som arbetar i Lidingö stad. Att kommunikationen fungerar är viktigt för att vi ska kunna

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-03-29 111 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans.

Läs mer

1 (8) SAMVERKAN BARN OCH UNGDOM Protokoll

1 (8) SAMVERKAN BARN OCH UNGDOM Protokoll 1 (8) Tid och plats Torsdag 8 maj 2014, kl. 8:30-11:00. Sammanträdesrummet Kronoparkssalen, Bibliotekshuset. Ledamöter Övriga närvarande Ordförande Niklas Wikström (FP) barn- och ungdomsnämnden Björn Samuelsson

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Se sid.2. Per-Åke Moberg

Se sid.2. Per-Åke Moberg 2014-02-13 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 13.00-16.00 Beslutande Se sid.2 Övriga närvarande Susanne Ivarsson, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Per-Åke Moberg

Läs mer

Fler feriejobb för ungdomar i kommuner och landsting sommaren 2015

Fler feriejobb för ungdomar i kommuner och landsting sommaren 2015 2015-10-14 1 (6) Utbildning och Arbetsmarknad Tor Hatlevoll Fler feriejobb för ungdomar i kommuner och landsting sommaren 2015 Sommaren 2015 erbjöd landets kommuner och landsting/regioner 84 000 unga en

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens utskott II

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens utskott II SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens utskott II 2015-03-18 1(11) Plats och tid Stadshuset, Nässjö Klockan 15.40-16.55 Beslutande Övr. deltagare Anders Karlsson (C) ordf. Sylve Jergefeldt (S) tjg.ers.

Läs mer

Fjugesta IF - Styrelsemöte

Fjugesta IF - Styrelsemöte Fjugesta IF - Styrelsemöte Söndag 15/9-2015 Kl. 19:00 21:00 Klubbstugan, Bergavallen Närvarande: Ted,Kent,Niklas,Mats,Christian. Val av Sekreterare och Justerare Sekreterare: Christian Justerare: Niklas

Läs mer

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 skolhuvudmän

Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 skolhuvudmän Statsbidragsenheten 1 (9) Frågor i ansökan om statsbidrag för läxhjälp år 2016 skolhuvudmän Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick över vilka frågor vi ställer i ansökan. Du ansöker

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Farsta Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Farsta Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Farsta Hemtjänst Resultaten för er stadsdel Det här är en sammanställning av resultaten för er stadsdel från undersökningen Vad tycker

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) 2016-05-10

PROTOKOLL 1 (8) 2016-05-10 PROTOKOLL 1 (8) 2016-05-10 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.40 Beslutande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Tjänstgörande

Läs mer

Frågor relaterade till åtgärdsförslagen för 2009 i centralt ungdomsforum 2009-04-23 Finns det regler om hur mycket elever får pressas i skolan?

Frågor relaterade till åtgärdsförslagen för 2009 i centralt ungdomsforum 2009-04-23 Finns det regler om hur mycket elever får pressas i skolan? Sammanställning och uppföljning av frågor/synpunkter från möte 2009-10-19 med socialnämnden (IFO-utskott) och elever i åk 7-9 från Rosenlundsskolan och från Bäckadalsgymnasiets bygg- och industriprogram

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Karlstad Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Karlstad Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Karlstad Hemtjänst Deltagare Totalt svarade 91 690 personer på årets enkät för äldre med hemtjänst, vilket är 66,7% av de tillfrågade. I Karlstad

Läs mer

Sammanfattning Rapport 2015:04. Gymnasieskolors arbete med att förebygga studieavbrott

Sammanfattning Rapport 2015:04. Gymnasieskolors arbete med att förebygga studieavbrott Sammanfattning Rapport 2015:04 Gymnasieskolors arbete med att förebygga studieavbrott Sammanfattning Bland de elever som började gymnasieskolans yrkesprogram 2011, erhöll endast 67 procent en examen vårterminen

Läs mer

Onsdag den 4 mars 2015 kl. 16.00 norssalen

Onsdag den 4 mars 2015 kl. 16.00 norssalen sid 1 (8) Tid och plats Onsdag den 4 mars 2015 kl. 16.00 norssalen Ledamöter Lukas Nyström Isak Olsson Agnes Gustavsson Gabrielle Byberg Erik Ejerfeldt Alicia Olsson Victor Käck Elias Hedman Maja Ritzman

Läs mer

Får nyanlända samma chans i den svenska skolan?

Får nyanlända samma chans i den svenska skolan? Får nyanlända samma chans i den svenska skolan? Sammanställning oktober 2015 De nyanlända eleverna (varit här högst fyra år) klarar den svenska skolan sämre än andra elever. Ett tydligt tecken är att för

Läs mer

Sandeplanskolan. Kunskap, arbetsro och trivsel. Likabehandlingsplan 2011-06-01

Sandeplanskolan. Kunskap, arbetsro och trivsel. Likabehandlingsplan 2011-06-01 Sandeplanskolan Kunskap, arbetsro och trivsel Likabehandlingsplan 2011-06-01 På Sandeplanskolan vill vi ge våra elever bästa möjliga utbildning och omsorg. Ingen på skolan ska utsättas för mobbning, diskriminering,

Läs mer

Arbetsplan Jämjö skolområde

Arbetsplan Jämjö skolområde Arbetsplan Jämjö skolområde 2015 för Torhamns skola Jämjö skolområde: Jämjö skolområde består av ett antal skolor inklusive fritidshem där vår gemensamma målsättning är att ge alla elever bästa förutsättningar

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Ansvariga för planen Ansvarig förskollärare Sandra M Karlsson

Läs mer

Förutsättningar för kultur, idrott och friluftsliv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning

Förutsättningar för kultur, idrott och friluftsliv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2014-08-28 Utvecklingsförvaltningen 1 (6) Dnr 2014/KFN 0078 70 Kultur- och fritidsnämnden Förutsättningar för kultur, idrott och friluftsliv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2007-06-13 1

Kommundelsråd Tenhult 2007-06-13 1 Kommundelsråd Tenhult 2007-06-13 1 Ödestugu bibliotek 18.30-20.30 Beslutande Mats Siljehult (kd), ordförande Carl-Johan Hammarlund (s), skr. Bengt Fischer (c) Leif-Arne Andersson (c) Tommy Lindqvist (c)

Läs mer

Onsdag den 6 maj 2015 kl. 16.00 norssalen

Onsdag den 6 maj 2015 kl. 16.00 norssalen sid 1 (7) Tid och plats Onsdag den 6 maj 2015 kl. 16.00 norssalen Ledamöter Justerare Alexandra Henry Schotte Lukas Nyström Isak Olsson Agnes Gustavsson Erik Ejerfeldt Alicia Olsson Lucas Persson Judit

Läs mer

Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt

Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt Energi & Miljötema Inrikting So - Kravmärkt 21/5 2010 Sofie Roxå 9b Handledare Torgny Roxå Mentor Fredrik Alven 1 Innehållsförteckning Inledning s. 3 Bakgrund s. 3 Syfte s. 3 Hypotes s. 3 Metod s. 4 Resultat

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 18 februari 2015 Plats: Skype Tid: Onsdag 18 februari 2015, kl. 18.00. Närvarande: Herbert, Gabriella Sandström, Mea Näsman, Malin Bornhöft,

Läs mer

En förskola med barnen i centrum

En förskola med barnen i centrum Örebro Örebro 2011-05-04 En förskola med barnen i centrum Fler platser, mindre grupper och ökad flexibilitet 2 (8) Innehållsförteckning 1000 nya förskoleplatser.... 3 Flexibla tider på förskolan... 4 Investera

Läs mer

Stockholm stad Familjedaghem 2014

Stockholm stad Familjedaghem 2014 Stockholm stad Familjedaghem 24 Myhrberg, Ann-Cathrine Skarpnäck stadsdel Presentation Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat övergripande resultat per år

Läs mer

Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén

Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén Central Barnhälsovård Bamse må bra tidning Handledning hälsosamtal vid 4 år Handledning hälsosamtal vid 4 år Central Barnhälsovård Västra Götalandsregionen i samarbete med Folkhälsokommittén Central Barnhälsovård

Läs mer

Två konstiga klockor

Två konstiga klockor strävorna C Två konstiga klockor resonemang geometri Avsikt och matematikinnehåll Det som kan göra det svårt för barn att avläsa en analog klocka är att förstå att den består av två skalor som är beroende

Läs mer

Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan 15.00 17.30

Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan 15.00 17.30 1 (7) Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan 15.00 17.30 Beslutande: Christer Bäckman (fp), ordförande Matz Johansson (c) Roland Ahlstrand (kd) Harriet Åström (c) Tomas Johansson (s) Anneli

Läs mer

Kommunikationsplan Aktiviteter under FN:s dag mot våld 25 nov 2015

Kommunikationsplan Aktiviteter under FN:s dag mot våld 25 nov 2015 Kommunikationsplan Aktiviteter under FN:s dag mot våld 25 nov 2015 Huvudansvariga: Rebecca Berlin, Malin Jonsson Konsulterade: Karin Hassler, Helena Törnqvist Informerade: Beredningen för medborgardialog

Läs mer

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2014/15 Förskolan Björnen Lilla Björn

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2014/15 Förskolan Björnen Lilla Björn Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2014/15 Förskolan Björnen Lilla Björn 1 Innehållsförteckning Förskoleverksamhetens vision sidan 3 Inledning sidan 4 Förutsättningar sidan 4 Normer

Läs mer

Sofi Stockhaus, SKAF Inger Multanen, t.f. förvaltningschef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Sofi Stockhaus, SKAF Inger Multanen, t.f. förvaltningschef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-05-18 37 Plats och tid Hjernet, 2010-05-18 kl 13.00-13.15 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Annelie Lundberg (S), ersättare för Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), ersättare

Läs mer

Stockholm stad Förskoleundersökning 2014. 023387 Förskolan Pärlan

Stockholm stad Förskoleundersökning 2014. 023387 Förskolan Pärlan Stockholm stad Förskoleundersökning 2 27 Förskolan Pärlan Presentation Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat Övergripande resultat Förskola per år Förskola

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Lund Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Lund Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Lund Hemtjänst Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?

Läs mer

Rapport uppdrag. Advisory board

Rapport uppdrag. Advisory board 1 Rapport uppdrag Advisory board 2 Advisory board AB är en dialogmodell som på ett stukturerat sätt ger möjlighet till samråd och dialog med unga i utvecklingsarbeten/verksamhetsutveckling inom kommunen,

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Hallsberg Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Hallsberg Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Hallsberg Hemtjänst Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-03-04 1 (10)

Kommunala pensionärsrådet 2013-03-04 1 (10) Kommunala pensionärsrådet 2013-03-04 1 (10) Plats och tid Paragrafer 1-7 Villan, samlingssalen kl.14-16 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Curt B Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO) Sonja

Läs mer

Styrelsemöte 2009-05-04

Styrelsemöte 2009-05-04 A 2009-05-09 Camilla Öberg 1 (5) Mötesdatum: 2009-05-04 Tid: 18.00-21.00 Plats: Tannefors Närvarande: Mikael Seidl, Camilla Öberg, Linda Wahlman, Rolf Törnström, Monica Helmfrid, Mikaela Gidlund, Anders

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Mark Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Mark Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Mark Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2012-06-11 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2012-06-11 1 (6) Barn- och ungdomsutskottet 2012-06-11 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-12.25 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Sven Stenson (M), ordförande Anna-Kajsa Arnesson

Läs mer

Personliga ombud i Hudiksvalls och Nordanstigs Kommun

Personliga ombud i Hudiksvalls och Nordanstigs Kommun Personliga ombud i Hudiksvalls och Nordanstigs Kommun Kort historik I mitten av 1990.talet startade en försöksverksamhet med Personliga ombud i tio kommuner. Eftersom försöket föll väl ut kunde intresserade

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-04-05. Gunnel Orselius-Dahl (FP), Maj Birgersson (KD), Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott 2011-04-05. Gunnel Orselius-Dahl (FP), Maj Birgersson (KD), Ing-Marie Elfström (S) 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, kl 16:00 17:00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), Maj Birgersson (KD), Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande Inga-Lill Björklund, socialchef,

Läs mer

Information till elever och föräldrar i skolår 5

Information till elever och föräldrar i skolår 5 Information till elever och föräldrar i skolår 5 Att börja skolår 6 innebär en del förändringar jämfört med tidigare skolgång. När det gäller vilka olika ämnen ni skall läsa och hur mycket tid per vecka

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Nolia City, styrelserum, kl. 10.00-14.00 Beslutande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Regis Cabral Justeringens tid och plats Vägledningscentrum 2012-06-26, kl.

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-10-12 52-63

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-10-12 52-63 Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-10-12 52-63 Plats och tid Stadshuset Tidaholm kl 09.00-11.00 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Ullrica Ramsin Arbetsförmedlingen Louise

Läs mer

Samtals- och dokumentationsunderlag Språk och erfarenheter

Samtals- och dokumentationsunderlag Språk och erfarenheter Kartläggningsmaterial för nyanlända elever Samtals- och dokumentationsunderlag Språk och erfarenheter Steg 1 2 3 Samtals- och dokumentationsunderlag Steg 1 Information till elev och vårdnadshavare före

Läs mer

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9

KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 101001 KUPOL en studie om skolmiljöns betydelse för ungdomars hälsa ENKÄT TILL ELEVER I ÅRSKURS 9 Inbjudan att delta i en studie om skolan, lärande och miljö 001 Vad är Kupol? Kupol (Kunskap om ungas

Läs mer

Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl!

Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl! Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl! Fyra olika aspekter! Rättvisa! Reflektion och utvärdering av vår egen undervisning! Motivation för lärande! Metalärande (kunskapssyn)! 1. Rättvisa!

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska

Sammanfattning på lättläst svenska Sammanfattning på lättläst svenska Utredningen skulle utreda och lämna förslag i vissa frågor som handlar om svenskt medborgarskap. Svenskt medborgarskap i dag Vissa personer blir svenska medborgare när

Läs mer

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar KALMAR KOMMUN Omsorgsförvaltningen PROTOKOLL LSS-rådet 2009-02-10 Tid kl. 18.00 19.30 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 1-9 Närvarande Steve Sjögren (s) Ordförande (Omsorgsnämnden) Jean

Läs mer

Likabehandlingsplan för läsåret 2010-2011

Likabehandlingsplan för läsåret 2010-2011 Likabehandlingsplan för läsåret 2010-2011 - Hagagymnasiets plan för att främja likabehandling och arbeta mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. 1. Inledning Bestämmelser i 14 a kap.

Läs mer

Tid och plats kl Karlstad-Hammarö gymnasieförvaltning, Tjädern. Maria Ohlsson (M)

Tid och plats kl Karlstad-Hammarö gymnasieförvaltning, Tjädern. Maria Ohlsson (M) 1 (9) Tid och plats kl. 13.15-16.00 Karlstad-Hammarö gymnasieförvaltning, Tjädern Ledamöter Övriga närvarande Ordförande Niklas Wikström (FP) kommunstyrelsen Maria Ohlsson (M) kommunstyrelsen Göran Nilsson

Läs mer

Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag.

Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag. Dina tänder är viktiga. Du behöver dem varje dag. Dina tänder är viktiga Du behöver dina tänder varje dag när du äter, skrattar och pratar. Hela tänder och en frisk mun är viktigt för ett bra liv. Gå på

Läs mer

Syftet är att fördjupa diskussionen om vem som ansvarar för vad.

Syftet är att fördjupa diskussionen om vem som ansvarar för vad. ÖVNING: Roller och ansvar Syftet är att fördjupa diskussionen om vem som ansvarar för vad. Deltagarna får med utgångspunkt från olika arbetsmiljöutmaningar diskutera vilket ansvar rollen som chef och skyddsombud

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Herrhagen (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Herrhagen (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Herrhagen (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Trygg på arbetsmarknaden?

Trygg på arbetsmarknaden? Trygg på arbetsmarknaden? En jämförelse av svenska och danska ungdomars syn på arbetsmarknaden och framtiden Stefan Persson September 2009 Rapport framtagen av: RHETIKFABRIKEN Stefan Persson Verksamhetsansvarig

Läs mer

Policy för bedömning i skolan

Policy för bedömning i skolan UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-10-04 Handläggare: Anna-Carin Dalborg Telefon: 08-508 33 572 Elisabeth Forsberg Uvemo Telefon: 08-508 33 010 Till Utbildningsnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Centralskolan, klockan 16.00 19.45 ande Övriga närvarande Majja Neverland (V), ordförande Thommy Ukkonen (S) Frida Jansson (S) Ulf Olofsson (C) Åsa Eriksson (S),

Läs mer

ÅR KOMMUN! TERNA I HAGFORS 2014 HAGFORS V MODERA

ÅR KOMMUN! TERNA I HAGFORS 2014 HAGFORS V MODERA HAGFORS VÅR KOMMUN! MODERATERNA I HAGFORS 2014 Hagfors ska vara en kommun som erbjuder alla innevånare trygghet och god service. En kommun som det är en glädje att leva i. Ekonomin Kommunens ekonomi är

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-12-07 27

Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-12-07 27 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-12-07 27 Plats och tid Villan samlingssalen 2009-12-07 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, social- och omvårdnadsnämnden Curt Gustavsson, kommunstyrelsen Bengt

Läs mer

Schlagerhjältar funderingsfrågor och presentationsövning

Schlagerhjältar funderingsfrågor och presentationsövning en lektion från Lärarrummet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Schlagerhjältar funderingsfrågor och presentationsövning Ämne: Svenska, SVA, SFI Årskurs: 4-6, 7-9, Särgymn, Särvux, Gym, Vux Lektionstyp:

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Kommunstyrelsens personalutskott 2004-05-10

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Kommunstyrelsens personalutskott 2004-05-10 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Kommunstyrelsens personalutskott 2004-05-10 Plats och tid Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby kl 13.30 15.45 Beslutande JanAnders Palmqvist, ordförande 1 o 2,

Läs mer

Bra att veta om sexuella övergrepp. För barn

Bra att veta om sexuella övergrepp. För barn Bra att veta om sexuella övergrepp För barn Om sexuella övergrepp Sexuella övergrepp är fel och behöver stoppas. Vad ett övergrepp är och var man kan få hjälp borde alla få veta. Det kan göra det lättare

Läs mer

Vill ni på ett enkelt, konkret och roligt sätt arbeta med etik, rättvisa och hållbar utveckling på er skola/förskola?

Vill ni på ett enkelt, konkret och roligt sätt arbeta med etik, rättvisa och hållbar utveckling på er skola/förskola? Inbjudan 2012-01-09 Bli en Skola/förskola för Fairtrade Vill ni på ett enkelt, konkret och roligt sätt arbeta med etik, rättvisa och hållbar utveckling på er skola/förskola? Då ska ni bli diplomerad till

Läs mer

Utskottet lärande och stöd

Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Smedbergsskolans likabehandlingsplan 2013/2014

Smedbergsskolans likabehandlingsplan 2013/2014 Smedbergsskolans likabehandlingsplan 2013/2014 Likabehandlingsplan 2013/2014 Främja Smedbergsskolans värdegrund ska ligga till grund för all verksamhet i skolan. Smedbergsskolans värdegrund Alla på skolan

Läs mer

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet.

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet. Guide till arbetsblad för utvecklingsarbete Arbetsbladet är ett verktyg för dig och dina medarbetare/kollegor när ni analyserar resultatet från medarbetarundersökningen. Längst bak finns en bilaga med

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen

Barn- och ungdomsförvaltningen - VÄNERSBORGS KOMMUN Sida Kulturnämnden 2003-09-01 1(11 ) Plats och tid Vänersborgs huvudbibliotek, kl 13.00 15.30 Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) v ordf Tage Severinson (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2006-01-25 1 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Inga-Lill Gustavsson (c) tj ers Annelie Nyberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-10-23 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1

Sammanträdesprotokoll 2014-10-23 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Västervik Bostads AB styrelsesammanträde Sida 1 Plats och tid Bostadsbolagets sammanträdesrum 23 oktober 2014 kl. 09.00 10.40 Sammanträde nr 5 ande Bo Andersson, ordf. Ingegerd Karlsson Kajsa Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-05 1

Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-05 1 Vuxenutbildningsnämnden 2010-05-05 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 16:45 ande Sven Öberg (kd) ordf. Jan Hansson (m) Göran Sjönneby (fp) Maria Berdén Evertsson (-) Bengt Björnemalm (s),

Läs mer

Höjd arbetsgivaravgift för unga. Konsekvenser för detaljhandeln

Höjd arbetsgivaravgift för unga. Konsekvenser för detaljhandeln Höjd arbetsgivaravgift för unga Konsekvenser för detaljhandeln Om undersökningen 1 Den kvantitativa undersökningen har genomförts i form av digitala enkäter, distribuerade via e-post. Mottagare var butikschefer

Läs mer

Om mig 2015 Snabbrapport år 8 Enebyskolan

Om mig 2015 Snabbrapport år 8 Enebyskolan Om mig 2015 Snabbrapport år 8 Enebyskolan Viktig information om rapporten: Syftet med snabbrapporterna är att ge dig som arbetar i kommunen eller skolan snabb återkoppling av resultaten. Det är en automatiserad

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2013-04-09, kl. 09.00 12.30, Lilla salen, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2013-04-09, kl. 09.00 12.30, Lilla salen, Kommunhuset i Simrishamn 2013-04-09 1 (6) Plats och tid 2013-04-09, kl. 09.00 12.30, Lilla salen, Kommunhuset i Simrishamn Deltagare Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Alf-Göran Andersson Ann-Mari Louison

Läs mer

Styrgruppens uppföljning av Partnerskapsmötet den 10 november 2015. Närvarande: Lilian Eriksson, Andreas Jarud, Benth Jensen och Håkan Eriksson

Styrgruppens uppföljning av Partnerskapsmötet den 10 november 2015. Närvarande: Lilian Eriksson, Andreas Jarud, Benth Jensen och Håkan Eriksson Protokoll Styrgruppens uppföljning av Partnerskapsmötet den 10 november 2015. Närvarande: Lilian Eriksson, Andreas Jarud, Benth Jensen och Håkan Eriksson Sekreterare: Caroline Wiking 1. Reflektioner kring

Läs mer

Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16

Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16 Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16 Planen gäller från november 2015-oktober 2016 Ansvariga för planen är avdelningens förskollärare Hela arbetslaget

Läs mer