Grafisk profil för Fackförbundet ST. Regler och riktlinjer för en enhetlig grafisk identitet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Grafisk profil för Fackförbundet ST. Regler och riktlinjer för en enhetlig grafisk identitet"

Transkript

1 Grafisk profil för Fackförbundet ST Regler och riktlinjer för en enhetlig grafisk identitet

2 ST ska uppfattas som tydlig, kompetent, aktiv och synlig. Vi ska behålla upplevelsen av värdestyrd, solidarisk, kompetent, trygg och pålitlig. Vi ska tillföra attraktiv/öppen, dynamisk/flexibel, visionär och tydlig. Vi ska ta bort traditionell, sluten och oflexibel. ST, Produktion: STs kommunikationsenheten.

3 STs grafiska profil STs grafiska regler och riktlinjer finns till som en hjälp för att vi alla ska kommunicera ST på ett konsekvent och enhetligt sätt. STs grafiska profil är en del i STs totala profil. Den ska ge ST en grafisk identitet och ange hur de kommunikativa verktygen ska användas för att allt material från ST lätt ska kännas igen. Den ska även bidra till bilden av ett ST och medverka till att ST uppfattas som en modern, attraktiv och drivande organisation. Vem som än producerar ett dokument, en trycksak eller en webbplats för STs räkning, ska göra det så att det syns att avsändaren är ST. I den grafiska profilen finns regler och riktlinjer för hur vår logotyp ser ut och ska hanteras, vilka färger, typsnitt och vilken design som ska användas i tryckt material och i datormallar samt hur avdelningsnamnen ska skrivas och hur de ska placeras i förhållande till logotypen. Här visas exempel på trycksaker, kontorstryck med mera som har producerats i enlighet med den grafiska profilen. Förslag till pappersval och några enkla skrivregler beskrivs också. I slutet av broschyren finns tips på hur det går till att beställa olika typer av material och vart man kan vända sig med frågor.

4 Logotyp Grundlogotyp och varianter STs logotyp är en bild som består av den vita texten och den blåa kvadraten. Texten och kvadraten bildar en helhet och de ska aldrig separeras ifrån varandra. Logotypen ska i möjligaste mån användas i färg. Den blå färgen i logotypen är 100% Cyan alternativt 100% Pantone Process Cyan. Grundlogotyp: vit text och blå kvadrat. Vid tryck i gråskala trycks logotypen i 55% svart. Det finns även en variant av logotypen med vit ram. Den ska enbart användas när logotypen ligger mot en bakgrund som har samma färg som logotypen (100% Cyan) eller andra närliggande blå färger. Hör av dig till kommunikationsenheten på STs kansli om du behöver en sådan logotyp. Tips! På STs webbshop kan du ladda hem STs logotyp i olika format.

5 Logotyp i färg respektive gråskala Logotyp, variant med vit ram Exempel på hur logotypen inte får modifieras

6 Logotyp Friyta För att skydda logotypens visuella integritet, ska den alltid omges av en yta som är fri från text och objekt; en så kallad friyta. Ingenting får placeras inom friytan. Ju större friyta desto starkare visuellt intryck. Var alltid mer generös med friyta där det är möjligt. Området som visas här, anger minsta tillåtna friyta. Placering av logotypen Logotypen kan placeras både mot färger och bilder. Mot blå färg: se till att logotypen kontrasterar ordentligt mot bakgrunden eller använd varianten med vit ram. Undvik att placera logotypen mot röriga bilder. OBS! Det är inte tillåtet för avdelningar/sektioner/klubbar att använda egna logotyper. STs förbundslogotyp ska användas i alla sammanhang.

7

8 Färger Grundfärg Pantone Blå: 100% Pantone Process Cyan Grundfärg CMYK Blå: 100%, M: 0%, Y: 0%, K: 0% Grundfärg RGB Blå R: 0, G: 158, B: 224 Komplementfärg Pantone Rosa: Process Magenta C Komplementfärg CMY K Rosa: C: 0%, M: 100%, Y: 0%, K: 0% Komplementfärg RGB Rosa: R: 255, G: 0, B: 153

9 Grundfärg Komplementfärg

10 Typsnitt Grundtypsnitten för ST är Helvetica Neue och Sabon. Helvetica Neue används i skärningarna Light, Roman, Bold. Helvetica Neue används i första hand till rubriker, men kan även fungera som brödtext i kortare texter, exempelvis på affischer, i ingresser och i bildtexter. Sabon LT Std, främst i skärningen Roman, används för längre brödtexter. Sabon LT Stds andra skärningar; Italic, Italic bold och bold, används också för förtydliganden i text. Den som inte har typsnitten Helvetica Neue och Sabon LT Std installerade i sin dator kan använda de alternativa typsnitten Arial och Times New Roman i till exempel datormallar. I tryckta produkter ska dock alltid Helvetica Neue och Sabon användas. På webbplatser används typsnittet Verdana.

11 Grundtypsnitt Helvetica Neue LT Std Light 45 Helvetica Neue LT Std Roman 55 Helvetica Neue LT Std Medium 65 Helvetica Neue LT Std Bold 75 Helvetica Neue LT Std Medium Condensed 65 Sabon LT Std Roman Sabon LT Std Italic Sabon LT Std Bold Sabon LT Std Bold Italic Alternativa typsnitt Arial Times New Roman

12 Designsystem och exempel Grundprincipen är att logotypen placeras till höger. I de allra flesta fallen placeras den som en avsändare i det nedre högra hörnet. I en del fall, till exempel på brevpapper, placeras den i övre högra hörnet. Vissa applikationer kan kräva en placering av logotypen till vänster; till exempel på webbplatsen. Detta går bra, men försök att i möjligaste mån vara konsekvent med placeringen till höger. Horisontella linjer kan användas för att förstärka designen och bryta av en färg eller en bild. De horisontella linjerna, placeringen av logotypen, typsnitten, färgerna samt användningen av bilder utgör tillsammans STs designsystem. Använd designsystemet konsekvent för att behålla igenkänningen. Illustrationer eller fotografier används i de viktigaste trycksakerna. Undvik att använda så kallade clipart-bilder. På nästa sida visas exempel på trycksaker som har producerats i enlighet med den grafiska profilen.

13 Fackförbundet ST Följ ST på Facebook Håll dig uppdaterad om vad som händer inom förbundet centralt, regionalt och lokalt. Här får du en mängd aktuell och matnyttig information att gilla, dela och kommentera. allt från avtalsinformation, utbildningar, event samt vad som händer ute på arbetsplatserna. Följ oss, tillsammans gör vi arbetslivet bättre! Annons_publikt_220x148_STblogg.indd 10 10/14/2013 1:07:54 PM Välkommen som ny medlem! Tillsammans gör vi arbetslivet bättre. Valkommen_som_medlem.indd 1 5/8/2013 1:38:21 PM Trygg med ST försäkringsskydd för medlemmar 1

14 Kontorstryck och datormallar Till kontorstryck räknas brevpapper, kuvert, visitkort, korrespondenskort och liknande material. På STs kontorstryck placeras logotypen i övre högra hörnet, förutom på kuvert där logotypen placeras i övre vänstra hörnet på grund av Postens föreskrifter. I STs datormallar placeras logotypen i övre högra hörnet, förutom i PPT-mallen där logotypen är placerad i nedre högra hörnet. I datormallarna används de alternativa typsnitten Arial och Times New Roman. Tips! Du kan beställa kontorstryck och ladda hem datormallar från förtroendevaldasidan på STs webbplats.

15 PPT-Mall

16 Texten ST inom är alltid 80% av logotypens storlek ST inom Polisväsendet Avdelningsnamn Avdelningsnamnen benämns och utformas på ett informativt och enhetligt sätt för att skapa konsekvens i informationen från ST och för att tydliggöra att ST är ett förbund. Avdelningsnamnen skrivs ST inom X. Exempel: ST inom Skatteverket, ST inom Försäkringskassan, ST inom Arbetsmarknadsverket. Bredden på avdelningsnamnet följer logotypens storlek. Texten: ST inom ska alltid vara 80% av logotypens bredd. Avdelningsnamnet placeras på motsatta sidan av logotypen, i övre vänstra hörnet. Till tryckta produkter används typsnittet Helvetica Neue Roman för avdelningsnamnet som då trycks i samma färg som logotypen. I datormallar används typsnittet Arial för avdelningsnamnet som görs i grå färg. Tips! En lista över samtliga avdelningsnamn finns på STs webbplats.

17 Papper Det papper som används ska vara helt vitt och obestruket eller mattbestruket. Papperskvaliteter ändras relativt ofta. Nedan beskrivs exempel på lämpliga papper som fanns när den här broschyren trycktes. Brevpapper trycks på 90 grams papper som är anpassat för skrivare och kopiator, till exempel Stora Fine Preprint, MaxiOffset, Scandia 2000 eller PrintSpeed. Visitkort och korrespondenskort trycks på 240 g Elfenbenskartong Opal eller liknande. Kuvert trycks på till exempel Stora Fine vit, Opus eller Scandia Affischer som ska kunna användas i skrivare och kopiator trycks på papper som är anpassat för detta, till exempel HighTech 100 g eller Mellotex 100 g. Broschyrer trycks på MaxiOffset eller liknande. Skrivregler ST skrivs alltid med stora bokstäver. I mer formella sammanhang skrivs hela förbundsnamnet, Fackförbundet ST, ut. Genitivformen av ST skrivs utan kolon. Exempel: STs avdelningar, STs kansli, STs a-kassa. ST Direkt, ST Student, ST Karriär & Utveckling etcetera skrivs utan bindestreck och med stor bokstav i början av orden. När man räknar upp flera ST-avdelningar i löpande text fungerar det bra att skriva på följande sätt: STs avdelningar inom Skatteverket, Försäkringskassan och Arbetsmarknadsverket. I platsannonser skrivs endast ST ut. Exempel: Facklig företrädare är Anna Andersson, ST, telefon Skriv inte avdelningsnamn, TCO-ST, OFR-ST eller liknande. Undvik att använda avdelningsnummer. Numren ger ingen information till den oinvigde och utesluter mer än de kommunicerar.

18 Format Vi arbetar med standardformaten A3, A4 och A5. Det är för att underlätta och säkerställa att formatet inte förändras vid utskrift. Det färgade fältet längst ner på våra trycksaker används för att skapa en tydlig färgkodning och kontrast på vårt material. Fältet kan vara i färgerna magenta, cyan eller vit. Fältet är alltid vitt om trycksaken är i cyan eller magenta. ST Chef ST Chef använder sig att mycket luft och ger ett slitrent intryck. Typsnitt: helvetica light 45. Sabon i brödtexter. Bilder: STs bildbank. Medlemmar och för Förtroendevalda Till medlemmarna används ett behagligt formspråk. Inte för påtvingande, inte heller för försiktigt. Typsnitt: Helvetica och Sabon i skärningarna roman och bold. Bilder: STs bildbank. ST Student ST Student använder sig av close-up. En tydlig kontakt med personerna på bilderna och ett lite mer leksamtsätt. De magenta stripsen har flyttat in i bilden. Typsnitt: Helvetica 77 Bold Condensed i rubrik. Sabon i brödtexter. Bilder: STs bildbank.

19 Medlemmar ST Student Välkommen som ny medlem! Tillsammans gör vi arbetslivet bättre. ST Chef Får du fjärilar i magen när du tänker på jobb inom staten? Välkommen som ny medlem! Tillsammans gör vi

20 STs bildbank ST har en bildbank som används för att ytterligare stärka STs varumärke. Bilderna illustrerar händelser i våra medlemmars vardag. Tonen i bilderna är ljus och behaglig och ger en känsla av framåtanda och positivitet.

21

22 Beställ och ladda hem Kontorstryck STs webbshop når du via st.org. Här kan du på ett enkelt sätt beställa visitkort, korrespondenskort och kuvert till din avdelning, sektion eller klubb. Du fyller i uppgifter och tekniken ordnar så att allt trycks i enlighet med den grafiska profilen. Informationsmaterial I STs webbshop hittar du STs informationsmaterial. Beställ till dig själv, din styrelse eller till medlemmarna i din avdelning, sektion eller klubb. Det mesta av materialet är kostnadsfritt. Produkter Här finns ett stort utbud av produkter med STs logotyp. Genom att använda STs sortiment bidrar du till att göra ST synligt på din arbetsplats. Här hittar du bland annat brevpapper, affischer, namnskyltar, pennor, kassar, dekaler samt profilprodukter. En del är kostnadsfritt och en del finns till självkostnadspris. Du kan också ladda ner STs logotyp på STs webbshop.

23 Frågor? Om du har frågor kring den grafiska profilen är du välkommen att kontakta kommunikationsenheten på STs kansli. Kontaktuppgifter STs webbplats Välj rubriken För förtroendevalda för att komma till förtroendevaldasidan. STs webbshop st.rich-port.se STs kommunikationsenhet Postadress: Fackförbundet ST, Box 5308, Stockholm Besök: Sturegatan 15 Telefon: Fax: E-post:

24 Artikelnr 1005 Fackförbundet ST Box 5308, Stockholm Besök: Sturegatan 15 Telefon: Fax: E-post: Webbplats:

Grafisk profil för Fackförbundet ST. Regler och riktlinjer för en enhetlig grafisk identitet

Grafisk profil för Fackförbundet ST. Regler och riktlinjer för en enhetlig grafisk identitet Grafisk profil för Fackförbundet ST Regler och riktlinjer för en enhetlig grafisk identitet ST ska uppfattas som attraktivt, kompetent, tydligt och kraftfullt, visionärt och nyskapande, solidariskt och

Läs mer

VERSION 2.0 SEPTEMBER 2010. grafısk manual

VERSION 2.0 SEPTEMBER 2010. grafısk manual VERSION 2.0 SEPTEMBER 2010 grafısk manual Om grafıska manualen Ett viktigt led i vårt informationsarbete är att ha ett gemensamt utseende. Att vara konsekvent med logotype, typsnitt och färger ger tydlighet

Läs mer

Western Riders Association of Sweden

Western Riders Association of Sweden sid 1 av 5 GRAFISK PROFIL - MANUAL. Vi behöver en gemensam grafisk profil! Vi vill uppfattas som en trovärdig organisation, igenkänd och uppskattad av många. Det är därför viktigt att vi profilerar oss

Läs mer

En grafisk guide till vår identitet

En grafisk guide till vår identitet En grafisk guide till vår identitet Välkommen till vår grafiska manual Ett grafiskt profilprogram har ingenting att göra med vad du eller jag tycker är snyggt. Ett tydligt grafiskt program är en konkurrensfaktor.

Läs mer

Grafisk profilmanual FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN

Grafisk profilmanual FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN Grafisk profilmanual FÖR REGION JÖNKÖPINGS LÄN INLEDNING En region, ett varumärke, många möjligheter Den grafiska manualen beskriver Region Jönköpings läns visuella identitet, det vill säga hur vi presenterar

Läs mer

GRAFISK PROFIL FÖR MUNKFORS-RANSÄTER

GRAFISK PROFIL FÖR MUNKFORS-RANSÄTER GRAFISK PROFIL FÖR MUNKFORS-RANSÄTER 1. Värdet med grafisk profil 3 2. Vår logotyp 4 2.1 Användningsområden 4 2.2 Avsändare 5 2.3 Tryckfärger 6 2.4 Placering 6 3. Heraldik: Historien om Munkfors kommuns

Läs mer

Grafiska riktlinjer Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV 2011-08-31

Grafiska riktlinjer Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV 2011-08-31 Grafiska riktlinjer Göteborgs miljövetenskapliga centrum, GMV 2011-08-31 Göteborgs miljövetenskapliga Centrum, GMV 2 Om GMV:s grafiska riktlinjer Om GMV:s grafiska riktlinjer GMV:s grafiska riktlinjer

Läs mer

Grafiska element och rekommendationer

Grafiska element och rekommendationer Grafiska element och rekommendationer 2011 Introduktion Vårt samhälle står inför en enorm utmaning där gamla energikällor måste ersättas med nya. SEKAB vill bidra till en framtid där behovet av fossila

Läs mer

Grafi sk profi l 1 Eslövs kommun 2011

Grafi sk profi l 1 Eslövs kommun 2011 Grafisk profil Eslövs kommun 2011 1 Innehåll Syftet med en grafisk profil... 3 Vårt stadsvapen... 4 Vår logotyp... 5 Designelement... 6 Våra profilfärger... 7 Logotypen i färg, i svart och i vitt... 8

Läs mer

Grafisk profil 2014 Uppdaterad senast 2014-07-07

Grafisk profil 2014 Uppdaterad senast 2014-07-07 Grafisk profil 2014 Uppdaterad senast 2014-07-07 Innehåll Vad är en grafisk profil?...3 Färger...4 Profilfärg... 4 Komplementfärger... 4 Gråtoner... 4 Tilläggsfärger... 4 Färgkoder... 5 SciLifeLabs logotyp...6

Läs mer

Visuell Identitet Logotype 02.01 Logotype

Visuell Identitet Logotype 02.01 Logotype Visuell Identitet Logotype 02.01 Logotype Logotypen representerar ECA, och är det mest synliga och grundläggande elementet i ECAs identitet. Ett konsekvent och korrekt användande av logotypen ger en väl

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

Till dig som vill bli medlem i SEKO

Till dig som vill bli medlem i SEKO Till dig som vill bli medlem i SEKO Med dig blir vi ännu starkare Tack vare att vi är många kan vi sätta tryck på arbetsgivaren. Men du kan hjälpa oss att bli ännu starkare. Vi kämpar för dig Utan oss

Läs mer

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad

Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad Kommunikationspolicy i korthet för Lidingö stad En policy ger stöd Att kommunicera är en del av vardagen för oss som arbetar i Lidingö stad. Att kommunikationen fungerar är viktigt för att vi ska kunna

Läs mer

Designmanual. Lunds Kommuns Fastighets AB

Designmanual. Lunds Kommuns Fastighets AB Designmanual Lunds Kommuns Fastighets AB 2010 Lunds Kommuns Fastighets AB (publ) Grafisk designmanual Version 1.0 2010 Innehållsförteckning En enhetlig grafisk profil stärker vår identitet Logotypen Färgerna

Läs mer

FOLKUNIVERSITETET 1 (11) Bildmanér för Webb3. Vår referens: Fredrik Suter Version 1. Stockholm 2010.04.08

FOLKUNIVERSITETET 1 (11) Bildmanér för Webb3. Vår referens: Fredrik Suter Version 1. Stockholm 2010.04.08 FOLKUNIVERSITETET Bildmanér för Webb3 Vår referens: Fredrik Suter Version 1. Stockholm 2010.04.08 Ringvägen 100 SE-118 60 Stockholm Tel +46 (0)8 501 103 00 www.ottoboni.se 1 (11) I korthet Ett viktigt

Läs mer

Grafiska riktlinjer för

Grafiska riktlinjer för Grafiska riktlinjer för INNEHÅLL Detta är FR2000 3 De grafiska elementen 4 Färgerna 5 Att använda logotypen 6 Användarföretagen och FR2000 7 Typografin 8 Frågor? 9 2 Detta är FR2000 är ett integrerat,

Läs mer

STOCKHOLMS FÄLTRITTKLUBB Grafisk Profil

STOCKHOLMS FÄLTRITTKLUBB Grafisk Profil STOCKHOLMS FÄLTRITTKLUBB Grafisk Profil Handbok Styrelsen/Jan Pallinder Grafisk Profil 2009-12-09 Sida 1 av 12 Innehållsförteckning 1. GRAFISK PROFIL... 3 1.1 Inledning... 3 1.2 Skölden... 3 1.2.1 Allmänt...

Läs mer

Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com

Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com Användarmanual och policy för Göteborgs Evenemangskalender på goteborg.com Policy - Evenemangen får inte vara för små och lokala, utan ska vända sig till internationella besökare i första hand, men även

Läs mer

Lathund till Annonsportalen

Lathund till Annonsportalen Lathund till Annonsportalen * För uppdrags-/arbetsgivare * www.gu.se/samverkan/annonsportalen/ Snabbvägar: 1. Klicka på För arbetsgivare 2. Sök efter arbetsgivarens namn i sökrutan. a. Om namnet finns

Läs mer

KOMMUNICERA. och nå dina mål. Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi

KOMMUNICERA. och nå dina mål. Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi KOMMUNICERA och nå dina mål Lärandeförvaltningens kommunikationsstrategi The two words information and communication are often used interchangeably, but they signify quite different things. Information

Läs mer

IDENTITETSMANUAL VOLVOKORTET Version 1.1 28 maj 2012

IDENTITETSMANUAL VOLVOKORTET Version 1.1 28 maj 2012 IDENTITETSMANUAL VOLVOKORTET Version 1.1 28 maj 2012 02 Innehåll INNEHÅLL Identitet...03 Logotyp...04 Stödgrafik...09 Specialgrafik...10 Typografi...13 Implementering...15 Kontaktuppgifter...19 03 Identitet

Läs mer

Pampas Marina Profilmanual version 0.0 17 Juni 2009

Pampas Marina Profilmanual version 0.0 17 Juni 2009 Pampas Marina Profilmanual version 0.0 17 Juni 2009 Innehåll Förord 02 Grundelement Logotype Färger Typsnitt Kontorstryck Brevpapper Kuvert Visitkort Skyltar Flaggor Skyltar 03 05 06 07 08 09 10 11 2 Förord

Läs mer

Grafisk manual, Bessemerskolan. Version 2, augusti 2016

Grafisk manual, Bessemerskolan. Version 2, augusti 2016 Grafisk manual, Bessemerskolan Version 2, augusti 2016 1 Grafisk manual för Bessemerskolan Vår grafiska manual är ett hjälpmedel för att förstärka effekten av vår kommunikation och för att ge vår skola

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Sida 3. Övergripande regler. Sida 4. Logotyp. Logotyp alternativ. Sida 5. Sida 6. Färger. Sida 7. Typsnitt.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. Sida 3. Övergripande regler. Sida 4. Logotyp. Logotyp alternativ. Sida 5. Sida 6. Färger. Sida 7. Typsnitt. GRAFISK MANUAL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Övergripande regler Logotyp Logotyp alternativ Färger Typsnitt Dekor och papper Visitkort Brevpapper Brevpapper internt Korrespondenskort Kuvert Sida 3 Sida 4 Sida 5

Läs mer

VARUMÄRKES- & DESIGNGUIDE

VARUMÄRKES- & DESIGNGUIDE VARUMÄRKES- & DESIGNGUIDE Vikten av ett starkt varumärke Om du har två likartade produkter eller tjänster att välja mellan, vilken väljer du då? I stort sett varje gång väljer du den du känner igen och

Läs mer

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan

Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan DEL 1: Utveckla arbetsmiljö och verksamhet genom samverkan Modulen inleds med det övergripande målet för modul 6 och en innehållsförteckning över utbildningens olika delar. Börja med att sätta ramarna

Läs mer

Max Hamburgerrestauranger AB Grafisk Manual Version 1.0. Grafisk manual

Max Hamburgerrestauranger AB Grafisk Manual Version 1.0. Grafisk manual Grafisk manual Innehåll Logotyp Färg Frizon Hantering Typografi Flama Semicondensed Exempel Eudald News Exempel 3 8 Logotyp Logotyp 4 Grunden i vår logotyp har i princip varit intakt sedan starten 1968.

Läs mer

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande

Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande 1 2 Det här är Arbetsförmedlingen Söker du jobb? Vill du veta mer om arbetsmarknaden? Behöver du tips och råd om hur du hittar

Läs mer

CONSENSUS VARUMÄRKE CONSENSUS GRAFISKA PROFIL

CONSENSUS VARUMÄRKE CONSENSUS GRAFISKA PROFIL CONSENSUS VARUMÄRKE Genom att ha en tydlig och igenkännbar visuell identitet stärks Consensus varumärke. Detta ger således ett professionellt intryck och ökar förtroendet. Det är därmed viktigt att den

Läs mer

Att arbeta utifrån gemensamma riktlinjer ger en enhetlig bild av Våra Gårdar, både internt och externt.

Att arbeta utifrån gemensamma riktlinjer ger en enhetlig bild av Våra Gårdar, både internt och externt. GRAFISK MANUAL RIKTLINJER Att arbeta utifrån gemensamma riktlinjer ger en enhetlig bild av Våra Gårdar, både internt och externt. För att Våra Gårdar ska kunna bli välkänt varumärke måste vi lyckas förmedla

Läs mer

PROFILMANUAL. Sametinget 2008

PROFILMANUAL. Sametinget 2008 PROFILMANUAL Sametinget 2008 INLEDNING En enhetlig grafisk profil för Sametinget är mycket viktig. Myndigheten måste uppfattas som en enhet, även om vi är geografiskt utspridda och inrymmer många olika

Läs mer

FALUN BORLÄNGE GAGNEF LUDVIKA SMEDJEBACKEN SÄTER

FALUN BORLÄNGE GAGNEF LUDVIKA SMEDJEBACKEN SÄTER Grafisk manual Falun Borlänge-regionen INNEHÅLLSFÖRTECKNING Logotyp 4 Färger 6 Typsnitt 7 Bilder och budskap 8 Ordval 9 Profilmaterial 10 Avslutningsvis 11 2 Falun Borlänge-regionen Falun Borlänge-regionen

Läs mer

Profilmanual. RFHL - Riksförbundet för Rättigheter, Frigörelse, Hälsa och Likabehandling

Profilmanual. RFHL - Riksförbundet för Rättigheter, Frigörelse, Hälsa och Likabehandling Profilmanual Innehållsförteckning Sidan Innehållsförteckning 1 Förord 2 Bakgrund, nuläge, mål 3 Kommunikationsstrategi 4 Logotyp och färg 5 Så används logotypen 6 Teckensnitt 7 Korrespondensmaterial -

Läs mer

Inledning. Innehåll. Inledning

Inledning. Innehåll. Inledning GRAFISK MANUAL 2019 Inledning 2 Inledning Det här är en uppdaterad manual som ska tydliggöra Moderaternas grafiska profil och göra det enkelt att göra rätt. Att den grafiska profilen följs på nationell,

Läs mer

INNOVATIONSKLUSTER GRAFISK MANUAL

INNOVATIONSKLUSTER GRAFISK MANUAL GRAFISK MANUAL Den här manualen ger riktlinjer för hur du använder Green Factorys grafiska uttryck i kommunikativa sammanhang. Vi går igenom de delar som tillsammans ger det visuella intrycket och skapar

Läs mer

Kampanj kommer från det franska ordet campagne och innebär att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet.

Kampanj kommer från det franska ordet campagne och innebär att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet. EN LITEN KAMPANJSKOLA Kampanj kommer från det franska ordet campagne och innebär att man under en tidsbegränsad period bedriver en viss verksamhet. Finns det något man kan tänka på när man ska sprida ett

Läs mer

Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare. Utbildningsplattform: Fronter

Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare. Utbildningsplattform: Fronter Menys webbaserade kurser manual för kursdeltagare Utbildningsplattform: Fronter Innehållsförteckning Introduktion 3 Inloggning & Lösenordsbyte 4 Idagsidan 6 Kursens rum (startsida) 7 Webblektion 8 Inlämning

Läs mer

Historisk tillbakablick

Historisk tillbakablick Historisk tillbakablick Typsnittens betydelse Det finns gott om typsnitt i dagens Officepaket som medför att dokument kan modifieras i det oändliga utan att innehållet därför ändras. Rätt kul tycker även

Läs mer

Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering:

Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering: Talesmannapolicy AcadeMedia Denna talesmannapolicy gäller tillsammans med AcadeMedias kommunikationspolicy. I kommuniaktionspolicyn finns följande formulering: Anställda på AcadeMedia som vill delta i

Läs mer

Vad är WordPress? Medlemmar

Vad är WordPress? Medlemmar Vad är WordPress? WordPress är ett publiceringsverktyg som används för att kunna ändra och uppdatera innehåll på en webbplats. Varje gång ni är inloggad på er nya webbplats så använder ni er av detta verktyg,

Läs mer

Brandskyddsföreningen är en allmännyttig ideell förening som arbetar för ett brandsäkrare Sverige. Brandskydds föreningen är ett ledande

Brandskyddsföreningen är en allmännyttig ideell förening som arbetar för ett brandsäkrare Sverige. Brandskydds föreningen är ett ledande Vår grafiska manual Brandskyddsföreningen är en allmännyttig ideell förening som arbetar för ett brandsäkrare Sverige. Brandskydds föreningen är ett ledande kunskapscentrum som ökar fram tidens brandsäkerhet

Läs mer

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart.

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden! 164 000 äldre är beroende av hemtjänsten i sin vardag. Och det är du

Läs mer

Välkommen till ikanobank.se

Välkommen till ikanobank.se Välkommen till ikanobank.se Hej, här kan du läsa om hur du loggar in och använder vår internetbank. Vi går igenom överföringar, transaktioner, månadssparande m.m. Internetbanken har öppet varje dag, året

Läs mer

Innehåll. En profil ett förbund...4. Historien bakom vårt emblem...5. Vår logotyp...7. Typografi...12. Färger...14

Innehåll. En profil ett förbund...4. Historien bakom vårt emblem...5. Vår logotyp...7. Typografi...12. Färger...14 Grafisk Manual Innehåll En profil ett förbund...4 Historien bakom vårt emblem...5 Vår logotyp...7 Typografi...12 Färger...14 2 Inledning Foto Ingrid Niklasson En profil ett förbund Att ha en tydlig grafisk

Läs mer

ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD

ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD ANVÄND NAVIGATIONEN I CAPITEX SÄLJSTÖD I Navigationen hittar du genvägar till funktioner i programmet. För att utnyttja detta på bästa sätt kan du anpassa Navigationen så att det passar ditt sätt att arbeta.

Läs mer

Boll-lek om normer. Nyckelord: likabehandling, hbt, normer/stereotyper, skolmiljö. Innehåll

Boll-lek om normer. Nyckelord: likabehandling, hbt, normer/stereotyper, skolmiljö. Innehåll 1 Boll-lek om normer Nyckelord: likabehandling, hbt, normer/stereotyper, skolmiljö Innehåll Materialet bygger på en övning där eleverna, genom en lek med bollar, får utmana sin förmåga att kommunicera

Läs mer

PLÅT & VENTFÖRETAGEN Grafisk manual

PLÅT & VENTFÖRETAGEN Grafisk manual 08-762 75 85 info@pvforetagen.se www.pvforetagen.se Grafisk manual Manual Den här manualen är främst framtagen för alla som är anställda eller arbetar som leverantör till Plåt & Ventföretagen. Målet är

Läs mer

1.1 Inledning 2. 1.2 Skölden 2 1.2.1 Allmänt 2 1.2.2 Broschyrer och liknande 3 1.2.3 Trycksaker producerade av regionala förbund och specialförbund 4

1.1 Inledning 2. 1.2 Skölden 2 1.2.1 Allmänt 2 1.2.2 Broschyrer och liknande 3 1.2.3 Trycksaker producerade av regionala förbund och specialförbund 4 Sid 1 (10) 1 GRAFISK PROFIL 1.1 Inledning 2 1.2 Skölden 2 1.2.1 Allmänt 2 1.2.2 Broschyrer och liknande 3 1.2.3 Trycksaker producerade av regionala förbund och specialförbund 4 1.3 Försvarsutbildarna som

Läs mer

De grafiska riktlinjerna genomsyras av våra kärnvärden. Vi är varma, välkomnande och öppna. Flexibilitet och hjälpsamhet kombineras med korrekthet.

De grafiska riktlinjerna genomsyras av våra kärnvärden. Vi är varma, välkomnande och öppna. Flexibilitet och hjälpsamhet kombineras med korrekthet. Grafiska riktlinjer VÅR GRAFISKA PROFIL ÄR VÅRT ANSIKTE UTÅT En grafisk profil är i korta ordalag ett slags grafiskt regelverk. På ett enkelt sätt ska den ge den vägledning som hjälper samtliga medarbetare

Läs mer

Väga paket och jämföra priser

Väga paket och jämföra priser strävorna 2AC 3AC Väga paket och jämföra priser begrepp rutinuppgifter tal geometri Avsikt och matematikinnehåll Den huvudsakliga avsikten med denna aktivitet är att ge elever möjlighet att utveckla grundläggande

Läs mer

magtarmförbundet GRAFISK MANUAL Mag- och tarmförbundet

magtarmförbundet GRAFISK MANUAL Mag- och tarmförbundet GRAFISK MANUAL Mag- och tarmförbundet Version 1 oktober 2015 INNEHÅLL INLEDNING 3 1.0 Logotyp 4 1.1 Vår logotyp 5 1.2 Storlekar och varianter 6 1.3 Färgsättning 7 1.4 Frizon 8 1.5 Placering 9 2.0 Typografi

Läs mer

Fack. Phaser 4400 laserskrivare. Detta avsnitt handlar om:

Fack. Phaser 4400 laserskrivare. Detta avsnitt handlar om: Phaser 4400 laserskrivare Fack Detta avsnitt handlar om: Ladda papper i fack 1, 2 eller 3 se sidan 3. Ladda papper i flerfunktionsfacket se sidan 7. Lägga i kuvert i kuvertmataren se sidan 10. Ladda papper

Läs mer

Design by. Manual Jossan.exe. Manual. till programmet. Jossan.exe. E-post: petter@sarkijarvi.se

Design by. Manual Jossan.exe. Manual. till programmet. Jossan.exe. E-post: petter@sarkijarvi.se Manual till programmet 1 Inledning Programmet är döpt efter Josefine Mattsson och har utvecklats av Josefines pappa Petter Särkijärvi i Pajala. Man kan köra/styra programmet med antingen mus, tangentbord,

Läs mer

Lathund, procent med bråk, åk 8

Lathund, procent med bråk, åk 8 Lathund, procent med bråk, åk 8 Procent betyder hundradel, men man kan också säga en av hundra. Ni ska kunna omvandla mellan bråkform, decimalform och procentform. Nedan kan ni se några omvandlingar. Bråkform

Läs mer

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete

Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten 2016 handledning för förbättringsarbete Medarbetarenkäten är ett verktyg för att årligen mäta den psykosociala arbetsmiljön bland medarbetarna i Kiruna kommun. Medarbetarenkäten är en

Läs mer

FRÅN A TILL Ö LäraMera Ab / www.laramera.se och Allemansdata Ab / www.allemansdata.se FRÅN A TILL Ö

FRÅN A TILL Ö LäraMera Ab / www.laramera.se och Allemansdata Ab / www.allemansdata.se FRÅN A TILL Ö I programmet finns 11 olika aktiviteter för att träna varje bokstav och på att känna igen ord. För varje bokstav kan olika övningsblad skrivas ut: Inledningsvis väljer du vilken bokstav du vill öva på.

Läs mer

Grafisk Manual. Version 1.0 2011-06-01

Grafisk Manual. Version 1.0 2011-06-01 Grafisk Manual Version 1.0 2011-06-01 Inledning Identitet är viktigt. Omvärlden måste få klart för sig vilka vi är, vad vi gör och hur vi kan hjälpa våra kunder. Lika viktigt som det är för omvärlden,

Läs mer

PM: Grafisk Profil & Kommunikationsguide Sektionen för Energi och miljö

PM: Grafisk Profil & Kommunikationsguide Sektionen för Energi och miljö PM: Grafisk Profil & Kommunikationsguide Sektionen för Energi och miljö Innehåll Formalia... 3 Sammanfattning... 3 Syfte... 3 Omfattning... 3 Bakgrund... 3 Del 1: Grafik... 4 Emblem... 4 Logotyp... 4 Logotypens

Läs mer

Värmdö IFs grafiska profil 4. Logotyp 5-9. Färg 10. Typografi 11-12. Brevpapper 13. Visitkort 14. Korrespondenskort 15.

Värmdö IFs grafiska profil 4. Logotyp 5-9. Färg 10. Typografi 11-12. Brevpapper 13. Visitkort 14. Korrespondenskort 15. 1Grafisk manual 2 Innehåll Sida Värmdö IFs grafiska profil 4 Logotyp 5-9 Färg 10 Typografi 11-12 Brevpapper 13 Visitkort 14 Korrespondenskort 15 Kuvert 16-17 3 Värmdö IFs grafiska profil En enhetlig grafisk

Läs mer

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01

Webb-bidrag. Sök bidrag på webben www.solvesborg.se. Gäller från 2015-01-01 Sök bidrag på webben www.solvesborg.se Gäller från 2015-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritids- och turismkontoret Sölvesborg kommun Inledning Följande bidrag går att söka på webben Logga in Dokumenthantering

Läs mer

Syftet är att fördjupa diskussionen om vem som ansvarar för vad.

Syftet är att fördjupa diskussionen om vem som ansvarar för vad. ÖVNING: Roller och ansvar Syftet är att fördjupa diskussionen om vem som ansvarar för vad. Deltagarna får med utgångspunkt från olika arbetsmiljöutmaningar diskutera vilket ansvar rollen som chef och skyddsombud

Läs mer

Inledning. Kontaktperson. Nils Holmberg, 0709-68 44 68 nils.holmberg@sanocon.se

Inledning. Kontaktperson. Nils Holmberg, 0709-68 44 68 nils.holmberg@sanocon.se Grafisk guide Inledning SANOCON AB är sprunget ur Rodhe Miljö AB. Avsikten med namnbytet är att ge utrymme för att modernisera och bredda företagets erbjudanden och det ska även synas i den grafiska profilen.

Läs mer

Regler och rutiner för Högskolan Dalarnas grafiska profil

Regler och rutiner för Högskolan Dalarnas grafiska profil Regler och rutiner för Högskolan Dalarnas grafiska profil Beslut: Rektor 2012-11-19 Revidering: - Dnr: DUC 2012/1645/10 Gäller fr. o m: 2012-11-19 Ersätter: - Relaterade dokument: - Ansvarig för uppdatering:

Läs mer

Din Guide till Second Life

Din Guide till Second Life Din Guide till Second Life Bild: By HVX Silverstar http://flickr.com/photos/p hotolibraries/231875957 1/ Webbgruppen, BLR, Högskolan i Borås OBS! Det KAN se lite annorlunda ut på era skärmar när ni gör

Läs mer

1.2 Logotypens färgsättning

1.2 Logotypens färgsättning GRAFISK MANUAL Vår grafiska profil Den grafiska profilen utgörs av logotypen, våra färger och vår typografi. Dessa bildar tillsammans bilden och uppfattningen av varumärket Ridentity. Denna manual beskriver

Läs mer

Grafisk manual. version 1.2

Grafisk manual. version 1.2 Grafisk manual version 1.2 Innehåll 1.0 Varför en grafisk manual? 1.1 När ska manualen användas? 1.2. Använda profilmaterial 1.3 Lämna synpunkter 2.0 Namnet och organisationen 2.1 Namnet 2.2 Presentationstext

Läs mer

Vår nya profil. Stefan Käll, kanslichef

Vår nya profil. Stefan Käll, kanslichef Grafisk manual 3 Vår nya profil Neurologiskt Handikappades Riksförbund har fått en ny, tydlig grafisk profil. Logotypen med organisationens hela namn,den välkända nyckelpigan och den varma röda färgen

Läs mer

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra.

Det är bra om även distriktsstyrelsen gör en presentation av sig själva på samma sätt som de andra. Modul: Föreningspresentation Ett stort blädderblocksblad delas upp i fyra rutor. Deltagarna, som under detta pass är indelade föreningsvis, får i uppgift att rita följande saker i de fyra rutorna: Föreningsstyrelsen

Läs mer

Grafisk manual. För Falu Tank

Grafisk manual. För Falu Tank Grafisk manual För Falu Tank Grafisk profil Vad är en grafisk profil? En grafisk profil är en samling riktlinjer för hur tryckt och elektronisk information ska se ut. Den grafiska profilen består av tre

Läs mer

Manual för BPSD registret. Version 6 / 2013 06 17

Manual för BPSD registret. Version 6 / 2013 06 17 Manual för BPSD registret Version 6 / 2013 06 17 Logga in Logga in till registret överst till höger på hemsidan. (Observera att du hittar testdatabasen längre ner på hemsidan) Fyll i ditt personliga användarnamn

Läs mer

Kängurun Matematikens hopp Benjamin 2006 A: B: C: D: E:

Kängurun Matematikens hopp Benjamin 2006 A: B: C: D: E: 3-poängsproblem : = + + Vilket tal ska frågetecknet ersättas med A: B: C: D: E: : Sex tal står skrivna på korten här intill. Vilket är det minsta tal man kan bilda genom att lägga korten efter varandra

Läs mer

KULTURRÅDET - EN INSPIRERANDE MYNDIGHET

KULTURRÅDET - EN INSPIRERANDE MYNDIGHET 2008-01-28 09.32 KULTURRÅDET - EN INSPIRERANDE MYNDIGHET Kulturrådet har i uppdrag att förverkliga de kulturpolitiska beslut som riksdag och regering fattat. Det är ett viktigt uppdrag och ett inspirerande

Läs mer

Kap 17 Sid 1 (10) 17 GRAFISK PROFIL 2

Kap 17 Sid 1 (10) 17 GRAFISK PROFIL 2 Sid 1 (10) 17 GRAFISK PROFIL 2 17.1 Inledning 2 17.2 Skölden 2 17.2.1 Allmänt 2 17.2.2 Broschyrer och liknande 3 17.2.3 Trycksaker producerade av regionala förbund och specialförbund 4 17.3 Försvarsutbildarna

Läs mer

Högskolan på Åland Grafisk identitet

Högskolan på Åland Grafisk identitet Högskolan på Åland Grafisk identitet 1 Högskolan på Åland Grafisk identitet version: 3.3 24.11.2015 Högskolan på Åland, kommunikationsenheten kommunikation@ha.ax VÅR GRAFISKA IDENTITET Den här manualen

Läs mer

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare

Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare Erfarenheter från ett pilotprojekt med barn i åldrarna 1 5 år och deras lärare I boken får vi följa hur barn tillsammans med sina lärare gör spännande matematikupptäckter - i rutinsituationer - i leken

Läs mer

Struktanalys. Analys av strukturerade produkter. grafisk manual v1.0

Struktanalys. Analys av strukturerade produkter. grafisk manual v1.0 grafisk manual v1.0 Innehåll: Inledning Varumärket... 3 Logotyp Grundregler & utföranden... 4 Tillämpning... 5 Luft & storlek... 6 Färgpalett Primära färger & komplementfärger... 7 Färgpalett... 8 Typsnitt

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Logga in. Gå in på: www.t-d.se. Klicka på Logga in. Klicka på den region, kommun eller organisation där din verksamhet finns

Logga in. Gå in på: www.t-d.se. Klicka på Logga in. Klicka på den region, kommun eller organisation där din verksamhet finns Registrera I TD Logga in Gå in på: www.t-d.se Klicka på Logga in. Klicka på den region, kommun eller organisation där din verksamhet finns inventerad och registrerad. Skriv in ditt användarnamn och lösenord.

Läs mer

GRAFISK MANUAL GNESTA GNESTA

GRAFISK MANUAL GNESTA GNESTA GRAFISK MANUAL Med en grafiskprofil menas att man sammanställer regler för hur varumärket ska och får användas. Det är viktigt att följa de anvisade regler som ställs upp i denna manual samt att endast

Läs mer

Skriva B gammalt nationellt prov

Skriva B gammalt nationellt prov Skriva B gammalt nationellt prov Skriva B.wma Då fortsätter vi skrivträningen. Detta avsnitt handlar om att anpassa sin text till en särskild situation, en speciell texttyp och särskilda läsare. Nu ska

Läs mer

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt?

VÄRDERINGSÖVNINGAR. Vad är Svenskt? VÄRDERINGSÖVNINGAR Vad är Svenskt? Typ av övning: Avstamp till diskussion. Övningen belyser hur svårt det är att säga vad som är svenskt och att normen vad som anses vara svenskt ändras med tiden och utifrån

Läs mer

Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler

Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler Lathund för överföring av rapporter och ljudfiler För handledare I den här lathunden finns detaljerade instruktioner om hur du gör för att ladda ner rapporter och ljudfiler från dina studenter. Först kommer

Läs mer

Guide för att hitta markavvattningssamfälligheter och täckdikningsplaner

Guide för att hitta markavvattningssamfälligheter och täckdikningsplaner 1(8) Guide för att hitta markavvattningssamfälligheter och täckdikningsplaner Framtagen av Magdalena Nyberg, Jordbruksverket, 2016 Markavvattningssamfälligheter Inför en Grepparådgivning är det bra om

Läs mer

CITY I SAMVERKAN PRESENTATION

CITY I SAMVERKAN PRESENTATION PRESENTATION LOGOTYP / PAYOFF LOGOTYPEN Logotypen består av City i Samverkan och payoffen Utvecklar Stockholm City. Typsnittet/formen som används till texten City i Samverkan är detsamma som tidigare.

Läs mer

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet.

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet. Guide till arbetsblad för utvecklingsarbete Arbetsbladet är ett verktyg för dig och dina medarbetare/kollegor när ni analyserar resultatet från medarbetarundersökningen. Längst bak finns en bilaga med

Läs mer

Vägledning inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2013

Vägledning inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2013 Vägledning inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2013 Den här informationen är tänkt att vara en vägledning för organisationer som företräder nationella minoriteter och som vill ansöka om statsbidrag.

Läs mer

svenska EventAkademin

svenska EventAkademin grafisk manual Svenska bakgrund Bakgrund Svenska har till uppgift att belysa och lyfta fram förtjänstfulla personer och initiativ inom den event- och upplevelseindustrin. Akademin arbetar aktivt för att

Läs mer

Din första arbetsdag

Din första arbetsdag feriejobb 2016 Din första arbetsdag Det första du behöver göra är att ringa din kontaktperson. Tänk på att ringa under kontorstid (8:00-15:30). Presentera dig och förklara att du blivit tilldelad feriearbete

Läs mer

Du är erbjuden feriearbete i Höörs kommun under sommaren 2016!

Du är erbjuden feriearbete i Höörs kommun under sommaren 2016! Du är erbjuden feriearbete i Höörs kommun under sommaren 2016! 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING: Första kontakten med din arbetsplats Sid 3 Närvaro Sid 3 Utdrag ur belastningsregistret Sid 3 Lönerapportering Sid

Läs mer

Grafisk manual. för ökad tydlighet. Användning av logotyp. Om den reviderade upplagan. En enda gemensam logotyp

Grafisk manual. för ökad tydlighet. Användning av logotyp. Om den reviderade upplagan. En enda gemensam logotyp Grafisk manual för ökad tydlighet Om den reviderade upplagan Kommunikationspolicyn och den grafiska manualen antogs 2003. Användningen av logotyper reviderades något i oktober 2010. Det ekumeniska arbetet

Läs mer

Skillnaden före och efter Black & White

Skillnaden före och efter Black & White Färg och ljusjusteringar i Premiere Video effects eller bild kontroll mappen innehåller en mängd olika färg specialeffekter. Vi ska i detta avsnitt titta lite närmare på undermapparna Adjust och Image

Läs mer

GHI-12:123 Rev B 2012-04-27. Cockpit Communicator. Release 7.3 Enklare och tydligare

GHI-12:123 Rev B 2012-04-27. Cockpit Communicator. Release 7.3 Enklare och tydligare GHI-12:123 Rev B 2012-04-27 Cockpit Communicator Release 7.3 Enklare och tydligare Cockpit Communicator release 7.3 Från den 15 maj finns en uppdatering till Cockpit Communicator 7.3 tillgänglig. Den innehåller

Läs mer

2009-10-07. Grafisk profil

2009-10-07. Grafisk profil 2009-10-07 Grafisk profil Välkommen Den grafiska profilen är en samling riktlinjer som beskriver hur Bjuvs Kommun ska kommunicera i text och bild. Här beskrivs bland annat hur vi ska använda vår logotype

Läs mer

Vår grafiska profil. Tanken bakom manualen

Vår grafiska profil. Tanken bakom manualen Tanken bakom manualen En språngbräda för Norsjö... Vi har tagit fram den grafiska manualen för att stärka vår identitet och ge Norsjö Kommun en tydlig profil gentemot våra medarbetare, kommunmedborgare,

Läs mer

Skapa en rapport med snygg formatering, rubriker, sidnummer och innehållsförteckning

Skapa en rapport med snygg formatering, rubriker, sidnummer och innehållsförteckning Skapa en rapport med snygg formatering, rubriker, sidnummer och sförteckning MS Office Word 2010 Precis som med målning och tapetsering blir jobbet med rapportskrivning både bra och roligt om man gjort

Läs mer

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej!

Kärnan. Halmstad 29 augusti 2014. Hej! Kärnan Halmstad 29 augusti 2014 Hej! Här kommer information ifrån oss på Kärnan (F-2). Varannan vecka berättar vi lite om hur vi har det på skolan, vad vi har arbetat med och vad som händer de kommande

Läs mer

A R K E S FI NJ A LI R T G IKR

A R K E S FI NJ A LI R T G IKR GRAFISKA RIKTLINJER INNEHÅLL 1 PROFILERING 2 LOGOTYPE 3 TYPOGRAFI 4 KORRESPONDENSMATERIAL 1PROFILERING PROFILERING ANVÄNDNING. Denna manual ska fungera som riktlinje för hur vi löpande arbetar med vår

Läs mer

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5)

Intervjumall. Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervjumall Datum: Intervjuare: Kandidatens namn: Kandidatens uppgifter: www.roirekrytering.se info@roirekrytering.se Växel: 0770 110 177 1 (5) Intervju Att hålla i en anställningsintervju kan vara svårt.

Läs mer