Biblioteken i Södertälje Program hösten 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Biblioteken i Södertälje Program hösten 2015"

Transkript

1 Biblioteken i Södertälje Program hösten 2015 FÖRFATTARBESÖK BARNPROGRAM MINGEL ARKEOLOGI HÖGLÄSNING KULTURLOV TV-OCH DATASPEL FÖREDRAG SVAMPAR & ÄPPLEN

2 Fasta program på Stadsbiblioteket Foto: Josh Liba (CC BY NC ND 2.0) Foto: KR Harsha (CC BY SA 2.0) Barnprogram I bibliotekets Sagohörna har vi program för barn varje vecka. De är anpassade för barn under 6 år. 31 augusti 11 december. MÅNDAGAR KL. 10. Sång- och rytmiklek Vi sjunger sånger och leker rytmiklekar tillsammans. För barn 0 6 år. TISDAGAR KL. 10. Boklek med baby Bebisar välkomnas till en utflykt i pekböckernas värld med rim, ramsor och rytmer. För barn 4 18 månader. ONSDAGAR KL. 10. Svenska med baby Med samtal, joller och skratt tränar vi svenska och skapar nya möten mellan vuxna och barn i Södertälje. För barn 0 3 år. TORSDAGAR KL. 10. Sagostund Upplev sagornas värld genom bilderböcker och sagor. För barn 3 6 år. FREDAGAR KL. 10. Sång och ramsor Vi sjunger sånger och berättar ramsor tillsammans. För barn 0 6 år. Träna svenska för nybörjare Vill du öva dig i att prata svenska? Kom och träna svenska i Röda Korsets samtalsgrupper. Vi träffas två gånger i veckan på Stadsbiblioteket. Samling vid grupprum Gamma. I samarbete med Röda Korset. 31 augusti 9 december. MÅNDAGAR KL ONSDAGAR KL Bokcirkel Gillar du att läsa och prata böcker? Gå med i bibliotekets bokcirkel som träffas var femte torsdag. Vi samlas i Stadsbibliotekets entré kl och går sedan vidare till MultiNovas bekväma fåtöljer. Aktuell bok ser du alltid på webbplatsen: Gå till: Vi erbjuder/bokcirkel. TORSDAGAR KL /9, 8/10, 12/11 och 10/12. Med qr-koden kommer du direkt till bokcirkeln:

3 Foto: Magnus Bergström Augusti I kyrkans dolda vrår Arkeolog Åsa Berger berättar om de många upptäckter som gjordes under den arkeologiska undersökningen i Sankta Ragnhilds kyrka Bland annat hittades delar av den äldsta kyrkan som tidigare har varit okända. Flera gravar fanns också under golvet och några av dessa undersöktes och analyserades. I samarbete med Kulturhistoriska föreningen i Södertälje. TID: Onsdag 26 aug. kl September Martin Schibbye Martin Schibbye 438 dagar Den här boken skulle inte ha funnits om inte allt gått åt helvete. Journalisten Martin Schibbye berättar om när han tillsammans med fotografen Johan Persson satte allt på spel och i skydd av nattmörkret korsade gränsen mellan Somalia och Etopien Fem dygn senare låg vi skjutna och blodiga i ökensanden. Biljetter: 100 kr, Luna biljettcentrum och Turistbyrån. TID: Onsdag 2 sep. kl. 19. Spellördag Massive Retro Gaming Karategamers bjuder in till spel på konsoler från 1970-talet och framåt - konsoler du inte visste finns. Prova att spela de karaktärer som finns i Konsthallens utställning Hjärta spel. En upplevelse för dig som gillar spel - gammal som ung. Nostalgi eller nytt, det finns något för alla. I samarbete med Karategamers. TID: Lördag 5 sep. kl Minecraftpyssel Gillar du att spela och pyssla? Då kan du bland annat klippa och klistra dina egna cubeecraftfigurer med oss på biblioteket. Efteråt visar vi film för Bibblans filmklubb. Gå med i klubben du också. För barn 7 13 år. TID: Måndag 7 sep. kl Barnavdelningen.

4 Foto: Susanne Tillbom Foto: Mikael Grönberg Angelica Norgren Angelica Norgren - om indiespel, genus och fördomar Angelica Norgren är programledare för P3 Spel och har under sina år som spelare stött på både fördomar och vänner för livet. Hon berättar om kärleken till spel, hur spelandet gör oss till bättre människor och varför indieutvecklare är vårt framtidshopp. I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan-Södertälje. TID: Onsdag 9 sep. kl Svamp- och äppellördag på biblioteket Ta med dina egna svampfynd till expert Klas Jaederfeldt och få dem identifierade. Pomolog Mats Brokvist sortbestämmer dina äpplen. Du behöver ta med minst fem äpplen av samma sort för bedömning. Klas och Mats svarar också på frågor och ger tips och goda råd. Några av de vanligaste äpplena och svamparna presenteras under dagen. I samarbete med Naturskyddsföreningen i Södertälje-Nykvarn och Studieförbundet Vuxenskolan-Södertälje. TID: Lördag 12 sep. kl Vad hittade arkeologerna bakom Rådhuset? Arkeolog Annica Ramström berättar om utgrävningarna som gjordes under våren av kvarteret Venus, bakom gamla Rådhuset. Arkeologerna hittade flera husgrunder och andra fynd som berättar om de människor som bodde i dåtidens Södertälje - vad de åt, vad de odlade och vilka föremål de använde. I samarbete med Kulturhistoriska föreningen i Södertälje. TID: Onsdag 16 sep. kl Foto: Steebergs (CC BY 2.0)

5 Språkinlärning och flerspråkighet Hur kan vi uppmuntra till att ge barn tillgång till den rikedom som flera språk innebär? Hur går det till att lära sig flera språk i olika åldrar? Möt Gunilla Ladberg, fil.dr. i pedagogik och författare som bland annat skrivit böckerna Barn med flera språk och Den mänskliga hjärnan. TID: Tisdag 22 sep. kl Café Blå. Oktober Folkmordet som berör och upprör Författaren Svante Lundgren talar om sin bok Hundra år av tveksamhet, om det osmanska folkmordet på kristna och Sveriges reaktion på det. Boken beskriver folkmordet Seyfo i osmanska Turkiet men också den politiska process som ledde fram till att Sveriges riksdag erkände folkmordet 2010 och den turbulens som erkännandet skapade. TID: Onsdag 30 sep. kl Födelsedagskalas för Lilla spöket Laban Var med och fira Lilla spöket Laban som fyller 50 år. Det blir fiskdamm, ljudlek och högläsning ur Labanböcker. Vi mumsar på kokosbollar och dricker saft tillsammans. För barn 3 7 år. TID: Lördag 3 okt. kl Barnavdelningen. Nobelprismingla på Stadsbiblioteket Välkommen till mingel med förfriskningar i Luna kulturhus foajé. Vi ser tillkännagivandet av årets nobelpristagare i litteratur i direktsändning, den torsdag i början av oktober som meddelas av Svenska Akademien. TID: Kl

6 Foto: Kjell Carlsson Digidelvecka Kom igång med att låna e-böcker och e-tidningar Vi visar hur du kan ladda ner e-böcker och e-tidningar i din läsplatta eller telefon. TID: Måndag 5 okt. kl När bitarna föll på plats Möt Josefi Dahlberg som är författare till självbiografin När bitarna föll på plats - en berättelse om dyslexi. Josefi inspirerar till att allt är möjligt och att ingen med dyslexi ska behöva skämmas. TID: Torsdag 8 okt. kl Café Blå. Europeiska Dyslexiveckan 2015 Maria och Matilda visar och berättar om allt som biblioteket erbjuder dig med läs- och skrivsvårigheter. Vi ger också tips på hur du som vuxen kan stödja ditt barns läsutveckling. TID: Tisdag 6 okt. kl och torsdag 8 okt. kl. 17. Mingel Mingla med oss och träffa bland andra Ewa Davidsson från läsoch skrivakademien i Södertälje. Ställ frågor om dyslexi och andra läs- och skrivsvårigheter. Vi bjuder på dryck och lite tilltugg innan föredraget med Josefi Dahlberg. TID: Torsdag 8 okt. kl. 17. Foto: Stefan Bohlin Sofia Nordin Margareta Lithén Biblioteken är med på Medborgardagen Skrivsugen? Delta i bibliotekens skrivarverkstäder för barn och för vuxna, i Stadshuset. Skrivarverkstad för barn Sofia Nordin, författare, inspirerar barnen med övningar för att komma igång med sitt skrivande. Mer information i Medborgardagens programblad och på bibliotekens webbplats. För barn 9 15 år. TID: Lördag 10 okt. kl PLATS: Stadshuset. Skrivarverkstad för vuxna Margareta Lithén, skribent, inspirerar och vägleder dig som är vuxen i ditt skrivande.

7 Inga förkunskaper behövs. Mer information i Medborgardagens programblad och på bibliotekens webbplats. TID: Lördag 10 okt. kl PLATS: Stadshuset. Foto: Jessica Segerberg Kom igång med e-böcker och e-tidningar Vi visar hur du lånar och laddar ner e-böcker och e-tidningar, i Stadshuset på Medborgardagen. Ta gärna med din egen surfplatta eller mobil så hjälper vi dig att komma igång. TID: Lördag 10 okt. kl PLATS: Stadshuset. Författarbesök: Martina Montelius Martina Montelius Författaren Martina Montelius talar om sin senaste bok Oscar Levertins vänner - en högst osedlig erotisk thriller. Det är en berättelse om skuld, nåd och längtan efter närhet. Martina Montelius är också en av Sveriges mest egensinniga dramatiker och regissörer. Biljetter: 75 kr i Luna biljettcentrum och Turistbyrån. TID: Torsdag 15 okt. kl Ana fyller 14 Södertälje FN-förening visar i samband med sitt 70-årsjubileum filmen om Ana. Hon bor med sin familj i en förort utanför Guatemala City. När hon fyller 14 år förstår Ana skillnaden mellan det hon skulle vilja göra och det liv hon förväntas leva. En film av Shari Sabel Strandmark. I samarbete med Södertälje FNförening. TID: Torsdag 22 okt. kl. 18. Kulturlov oktober Bild är temat på årets kulturlov på Stadsbiblioteket. Du kan bland annat både göra och se på film. Göra pins av dina egna foton och rita barnavdelningens framtida flagga. Du kan också träffa Josefin Sundqvist som arbetar med att rita bilder i barnböcker. Hon har bland annat skrivit och ritat boken Pappersväxten. Det detaljerade programmet finns på biblioteken i Södertälje och på webbplatsen veckan före lovet. För barn 7 12 år. TID: Från kl. 13 varje dag.

8 Foto: Henrik Lindal November Nordisk biblioteksvecka Kura skymning Stig Thörn från Föreningen Norden läser en text ur boken Islänningasagorna under årets största högläsningsevenemang. Då läser biblioteken högt ur samma nordiska litteratur, på samma tidpunkt i hela Norden och Baltikum. Årets tema är Vänskap i norden. Islänningasagorna handlar om människor och händelser på Island och i Norden vid vikingatidens höjdpunkt. I samarbete med Föreningen Norden. TID: Måndag 9 nov. kl Café Blå. Beate Grimsrud Författarbesök: Beate Grimsrud Beate Grimsrud talar om sin bok Evighetsbarnen. Hon inleder med en film som är baserad på boken. Foto: Caroline Andesson Den handlar om fyra vilsna människor i yngre medelåldern. De pendlar mellan stark samhörighet och stark ensamhet en vinter och vår på Södermalm i Stockholm. Biljetter: 75 kr i Luna biljettcentrum och Turistbyrån. TID: Onsdag 11 nov. kl Författarbesök: Sara Stridsberg Sara Stridsberg Författaren Sara Stridsberg samtalar med journalisten Ami Lönnroth om sin senaste bok Beckomberga - ode till min familj. För den fick hon EUs litteraturpris i april 2015 och hon har tilldelats flera andra priser genom åren. Biljetter: 75 kr i Luna biljettcentrum och Turistbyrån. TID: Onsdag 18 nov. kl Café Blå.

9 December After dagis Herr Blå och den Rosa Klänningen En clownföreställning med ett normkritiskt fokus inbakat i komiken, skriven och framförd av Ronja Skonare. Clownen Herr Blå är en riktig sjusovare. En dag får han en inbjudan till ett kalas men frågan är vad han ska ta på sig? Allt känns trist och gammalt i garderoben. Men så finns ju den där rosa klänningen Ronja är skådespelare och auktoriserad dramapedagog med inriktning på normkritik. Föreställningen är 20 minuter. TID: Fredag 20 nov. kl och kl Foto: Robin Laurén (CC-NC-SA-2.0) Missbruk och beroende i spelvärlden Patrik Wincent, auktoriserad terapeut, coach och författare pratar om missbruks- och beroendeproblem inom datavärlden. Han tar upp många relevanta synpunkter och en hel del praktiska tips för både ungdomar och deras föräldrar. Patrik Wincent är grundare till Internetakuten och Dataspelsakuten. I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan-Södertälje. TID: Onsdag 2 dec. kl Café Blå. Boktipsarkväll för vuxna om barn- och ungdomsböcker Vi presenterar ett urval av de senaste årens barn- och ungdomsböcker, lämpliga för tre olika åldersgrupper: 7 9 år, år och år. Vi samlas vid Sagohörnan på barnavdelningen kl TID: Tisdag 24 nov. kl Luciamingel Upplev ett stämningsfullt luciatåg med elever från Södertälje musikklasser, Rosenborgskolan, i Luna kulturhus foajé. Vi bjuder på glögg och pepparkakor. TID: Fredag 11 dec. kl. 13.

10 Program på Hölö bibliotek Babybus Foto: Susanne Tillbom Du och din baby är välkomna till rim och ramsor och att bara vara i en språkstimulerande miljö. För barn 0 1 år. 17 september 10 december. TID: Varannan torsdag kl. 9 10, jämna veckor. Politikerhörna Kom och träffa dina lokala politiker i Hölö. Ställ frågor och prata om det som du tycker är viktigt. Första onsdagen varje månad ses vi på Hölö bibliotek. TID: Onsdagarna 2/9, 7/10, 4/11 och 2/12 kl Schysst uppväxt En föreläsningsserie för föräldrar till barn och ungdomar. I samarbete med Hölö-Mörkö församling och Hölöskolan. Alf B Svensson Våga vara förälder och håll kärleken levande Hur ska vi få tid för våra barn och ge dem bra självkänsla? Hur håller vi kärleken levande? En kväll med praktiska råd, ny inspiration och många glada skratt. Med Alf B Svensson som är trebarnspappa, psykolog och författare. Foto: Mattias Bardå (CC BY 3.0) Olle Waller Sex och samlevnad Föreläsning med Olle Waller Olle Waller jobbar till vardags som sexualupplysare och föreläser flitigt om sex och samlevnadsfrågor. För svenska folket blev han känd genom tv-programmet Fråga Olle som blev en stor succé. TID: Tisdag 8 sep. kl. 19. TID: Onsdag 14 okt. kl. 19.

11 Foto: USAG - Humphreys (CC BY 2.0) Sportlördag Kom till en dag med hälsa och rörelse i centrum! Vi bjuder på föreläsningar, prova-på-aktiviteter och tävlingar, för alla åldrar. Vi inviger vår nya sportavdelning på biblioteket. I samarbete med HMIF, Hölöskolan och lokala föreningar. Vill du släktforska? Lär dig släktforskningens grunder och kom igång med experthjälp från Södertälje Släktforskarförening. I samarbete med Södertälje Släktforskarförening. TID: Onsdag 21 okt. kl TID: Lördag 19 sep. kl Jörgen Stigberg Vägen till ett hälsosamt liv - hur svårt kan det vara? En inspirerande föreläsning med Jörgen Stigberg om hur du hittar din egen väg till det som får dig att må bra. TID: Lördag 19 sep. kl Föreläsningen är en del av serien Schysst uppväxt. Julpyssel Skapa ditt eget julpynt och annat pyssel. Vi bjuder på adventsfika med pepparkakor medan vi pysslar. TID: Onsdag 9 dec. kl Vi reserverar oss för eventuella förändringar i programmet och öppettiderna.

12 Biblioteken i Södertälje Enhörna bibliotek Måndag , torsdag Tel: E-post: enhorna.bibliotek@sodertalje.se Besöksadress: Sandviksvägen 60, Vallaskolan. Hölö bibliotek Tisdag och torsdag 12 16, onsdag Tel: E-post: holo.bibliotek@sodertalje.se Besöksadress: Eriksbergsvägen 9, Hölöskolan. Järna bibliotek Måndag 13 19, tisdag och torsdag 13 17, onsdag Tel: E-post: jarna.bibliotek@sodertalje.se Besöksadress: Storgatan 4, Järna. Mölnbo bibliotek Måndag 9 14, tisdag och torsdag 15 18, onsdag och fredag Tel: E-post: molnbo.bibliotek@sodertalje.se Besöksadress: Skolvägen 13, Mölnboskolan. Södertälje stadsbibliotek Måndag torsdag 9 19, fredag 9 18, lördag 11 15, söndag (okt mars). Tel: E-post: stadsbiblioteket@sodertalje.se Besöksadress: Luna kulturhus, Lunagallerians mellanplan. Luna biljettcentrum Luna biljettcentrum är Ticnet-ombud. Måndag fredag 9 18, lördag Tel: Besöksadress: Luna kulturhus, Lunagallerians mellanplan. På vår webbplats kan du se allt som Biblioteken i Södertälje erbjuder. Där ser du också eventuella förändringar i våra öppettider, vid till exempel storhelger.

OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013

OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013 OXIEBIBLIOTEKET Höst och vinter 2013 föreläsningar för vuxna Tisdagen den 24 september kl 18.30 Kärlek, svek och längtan tre unga kvinnoliv kring förra sekelskiftet Marianne Söderberg Marianne Söderberg

Läs mer

Program. Bellevuegårdsbiblioteket

Program. Bellevuegårdsbiblioteket Program Bellevuegårds Hösten 2014 Vi gör mer än lånar ut böcker! Biblioteken är viktiga för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. Det slår

Läs mer

PROGRAM. Hösten 2013. Martina Haag. Lyckans galoscher. Jan Guillou. Prinsessans rockband. Bokklubb. och mycket mera

PROGRAM. Hösten 2013. Martina Haag. Lyckans galoscher. Jan Guillou. Prinsessans rockband. Bokklubb. och mycket mera PROGRAM Hösten 2013 Martina Haag Lyckans galoscher Jan Guillou Prinsessans rockband Bokklubb och mycket mera Välkommen till Upplands Väsby bibliotek! Vårt program för hösten innehåller fler programpunkter

Läs mer

Höstprogram BIBLIOTEKETS INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK

Höstprogram BIBLIOTEKETS INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK Höstprogram BIBLIOTEKETS 2015 INTERIÖR FRÅN BARAS NYA BIBLIOTEK Foton och illustrationer: Anna Sallenman, Tina Löwenborg, Inger och Lasse Sandberg, Christina Sundien, Justem Johnson, Eva Thorgilsson, SVT,

Läs mer

Program våren 2014. Sjöbo bibliotek

Program våren 2014. Sjöbo bibliotek Program våren 2014 Sjöbo bibliotek 1 Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED

BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN &UNGA HÖSTEN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs SAGOSKOJ PÅ BIBLIOTEKEN! LOMMA BIBLIOTEK Följ med Tant Saga och Vilda Hilda in i sagornas förtrollade

Läs mer

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET

GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET Gävle bibliotek www.gavle.se/bibliotek GÖR DET PÅ BIBLIOTEKET EVENEMANG JANUARI-FEBRUARI 2016 Fri entré! Begränsat antal platser, kom i tid! För mer info se www.gavle.se eller ring 026-17 96 00 Välkommen!

Läs mer

Askim-Frölunda-Högsbo ASKIMS BIBLIOTEK VÅRPROGRAM 2016. www.goteborg.se

Askim-Frölunda-Högsbo ASKIMS BIBLIOTEK VÅRPROGRAM 2016. www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo ASKIMS BIBLIOTEK VÅRPROGRAM 2016 www.goteborg.se Foto: Peter Svenson Välkommen till Askims bibliotek! Adress Askims torg 5 436 43 Askim Telefonnummer 031-366 31 90 031-366 31 92 E-post

Läs mer

Hälsoteket i Angered

Hälsoteket i Angered A K T I V I T E T S P R O G R A M V I N T ER Hälsoteket i Angered VÅR 206 25 januari 23 juni VÅ R H Ö ST S O M M A R Lina Helena Ulrika Jennifer Mageda INNEHÅLL SID Drop-in hälsa och FaR Fysisk aktivitet

Läs mer

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16.

Blå Stället SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015. Hej alla leksugna barn! För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. s SOMMARKUL I ANGEREDS STADSPARK 2015 För dig mellan 6-13 år. Allt är gratis! Vecka 26-32. Kl 13-16. Hej alla leksugna barn! Nu är det ÄNTLIGEN SOMMAR snart! Skolan är slut för denna gång och vi på kommer

Läs mer

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS Kulturprogram Våren 2016

VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS Kulturprogram Våren 2016 VÅRGÅRDA BIBLIOTEKS Kulturprogram Våren 2016 Omslagsfoto: (CC0 1.0) Sångstunder Tisdagar Pelle Plutt kl. 10.00 & Imse vimse kl. 11.00 Sångstunder med Sofia Löwenmark. Varje tisdag 19/1-15/3. Ej 16/2. Pelle

Läs mer

Kul för dej å mej Kulturfestival 2011 Tema MINNEN

Kul för dej å mej Kulturfestival 2011 Tema MINNEN Kul för dej å mej Kulturfestival 2011 Tema MINNEN 11 20 mars 2011 Fredag 11 mars Invigning! Plats: Stadshuset Tid: 12-14 Årets kulturfestival inleds av clownen Fiffi, särskolekören och zumbadans! Vernissage

Läs mer

YSTADS BIBLIOTEK. Program vår

YSTADS BIBLIOTEK. Program vår YSTADS BIBLIOTEK Program vår 2016 Stadsbiblioteket Onsdagar kl. 13.00 14.30 fr.o.m. 27 januari Café Språka/Language Café Välkommen till vårt språkcafé. Här kan du träffa människor med olika språk och erfarenheter.

Läs mer

Kul för dej å mej Kulturfestival 2015 Tema Rörelse

Kul för dej å mej Kulturfestival 2015 Tema Rörelse Kul för dej å mej Kulturfestival 2015 Tema Rörelse 7 14 mars 2015 Lördag 7 mars Invigning: Luna Kulturhus 13.00 börjar programmet. Uppträdande av en musikgrupp från Haganäs. Fart & fläkt med Kom i formgruppen,

Läs mer

Kul för dej å mej Kulturfestival 2012 Tema KROPPEN

Kul för dej å mej Kulturfestival 2012 Tema KROPPEN Kul för dej å mej Kulturfestival 2012 Tema KROPPEN 12-18 mars 2012 Måndag 12 mars Tisdag 13 mars Invigning! En SuePer show full med rörelse, dans, teater och musik. Härliga sånger med Särskolekören. Vernissage

Läs mer

Verksamhetsplan för småbarnsfostran. Garantiföreningen för Kallbäck Barnträdgård r.f

Verksamhetsplan för småbarnsfostran. Garantiföreningen för Kallbäck Barnträdgård r.f Verksamhetsplan för småbarnsfostran. Garantiföreningen för Kallbäck Barnträdgård r.f Kallbäck Lekis grundades 1.9.1968. Lekiset startade vid Eriksnäsvägen. Sedan 1.9.1994 finns lekiset vid Kuusvägen 19

Läs mer

BIBLIOTEKET CAFÉET. TRÄFFPUNKTEN Drop in/telefontid: VI FINNS I RYDEBÄCKS CENTRUM - Frösögatan 3, 257 30 RYDEBÄCK

BIBLIOTEKET CAFÉET. TRÄFFPUNKTEN Drop in/telefontid: VI FINNS I RYDEBÄCKS CENTRUM - Frösögatan 3, 257 30 RYDEBÄCK BIBLIOTEKET måndagar och onsdagar kl 13-19 tisdagar kl 10-12, 13-19 torsdagar och fredagar kl 10-12, 13-17 tel 042-10 41 95 CAFÉET måndagar kl 13-15.30 tisdagar* och torsdagar** kl 9.30-12, 13-15.30 beställningar

Läs mer

Hösten 2015 på biblioteken

Hösten 2015 på biblioteken Hösten 2015 på biblioteken Onsdag 25 november 2015 kl. 19.00 FRI ENTRé David Ericsson Författarbesök på GIMO bibliotek Onsdag 25 november 2015 kl. 19.00 David Ericsson är författare och långtradarchaufför.

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2016 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2016 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2016 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

VÅREN 2015 BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA

VÅREN 2015 BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA BIBLIOTEKEN I LOMMA & BJÄRRED PROGRAM BARN/UNGA VÅREN 2015 Sagostunder från 3 år Ingen föranmälan behövs! Lomma Bibliotek Följ med Vilda Hilda och Gurra Aktersnurra in i sagornas förtrollade värld! SAGOSKOJ

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet Inbjudan till Föreningsmöte Presentation av Fyrklöverns Arbetsgrupp JUL HOS PATRIK Freja Musikteater Adventssamkväm

Läs mer

På gång. kultur och fritid. November 2013

På gång. kultur och fritid. November 2013 På gång kultur och fritid November 2013 Fredag 1 november: Höstlovsaktiviteter på Fabriken Film. Disco (fritidsledarutb). Röda tvättstugan Paintball. Måndag 4 november: Målarverkstad... med Yvonne Tid:

Läs mer

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014

Barnen. i Härlanda och Örgryte församlingar. Våren 2014 Barnen i Härlanda och Örgryte församlingar Våren 2014 Härlanda församling Härlanda församling Härlanda församling Öppen förskola Onsdagar och fredagar kl 10.00-12.00. Terminsstart 15 januari. Lek, sångstund

Läs mer

Vårens program på Simrishamns bibliotek 2011

Vårens program på Simrishamns bibliotek 2011 Vårens program på Simrishamns bibliotek 2011 Vårens program 2011 Simrishamns bibliotek informerar Vinterboken för vuxna Pågår till 5 mars Läs åtta böcker före den 5 mars och du får en bok! Bokutdelning

Läs mer

Program för barn & unga Hösten 2014 Helsingborgs stadsbibliotek!

Program för barn & unga Hösten 2014 Helsingborgs stadsbibliotek! Program för barn & unga Hösten 2014 Helsingborgs stadsbibliotek! Vi har något för både liten och stor! EN HÄLSNING TILL FAMILJEN Alla barnarrangemang är, där inget annat nämns, gjorda i samarbete med ABF.

Läs mer

Program våren 2016 Sävja kulturcentrum

Program våren 2016 Sävja kulturcentrum Program våren 2016 Sävja kulturcentrum FÖR SMÅ BARN Ako småsånger Anna-Karin Nytell Oldeberg sjunger för och med de allra minsta. Syskon är välkomna! Fredagar 12 februari och 1 april Klockan: 14.00 Sagostund

Läs mer

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN

FOTO: ALEX & MARTIN /IKON. Konfirmand KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON Konfirmand 2015 2016 KÅLLERED FÄSSBERG STENSJÖN FOTO: ALEX & MARTIN /IKON VÄLKOMMEN TILL ETT ÅR MED MINNEN FÖR LIVET! Konfirmationstiden är ett erbjudande om att fundera kring

Läs mer

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun

Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun Aktiviteter för barn, ungdom och vuxna i Nybro kommun I Love Music Camp ett camp för ungdomar med funktionsnedsättning Prova på, upptäck och lär dig vad det handlar om att arbeta inom upplevelseindustrin!

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar

Studiecirklar. Våren 2016. Kulturarrangemang och föreläsningar Studiecirklar Våren 2016 Kulturarrangemang och föreläsningar För personer med egen erfarenhet av funktionsvariationer. För personal och anhöriga som har kontakt med personer inom LSS målgrupp. Studieförbundet

Läs mer

Boksnack Smedbybiblioteket Tisdag 2 september kl. 15:00-16:00 Plats: Smedbybiblioteket Ålder 9-12 år Fika och snacka om böcker!

Boksnack Smedbybiblioteket Tisdag 2 september kl. 15:00-16:00 Plats: Smedbybiblioteket Ålder 9-12 år Fika och snacka om böcker! Barn- och ungdomsprogram på Kalmar stadsbibliotek hösten 2014 Alla evenemang anordnas av Kalmar stadsbibliotek om inget annat anges. September Utställning- Tove Jansson 100 år Mumins skapare Tove Jansson

Läs mer

VÅREN 2016 Bokcirklar Bokfika Datakurser Datorhjälp, drop-in Internetcafé för seniorer Filmcirkel Novelltävling 2016 Öppet hus i Bildarkivet

VÅREN 2016 Bokcirklar Bokfika Datakurser Datorhjälp, drop-in Internetcafé för seniorer Filmcirkel Novelltävling 2016 Öppet hus i Bildarkivet VÅREN 2016 Bokcirklar för vuxna Här på biblioteket har vi tre mycket trevliga bokcirklar där vi fikar och pratar böcker. Sticka och läs samt Salongens bokcirkel träffas tisdagskvällar en gång per månad.

Läs mer

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida

KONFIRMAND 2011/2012. Startsida KONFIRMAND 2011/2012 Startsida Nyfiken på livet? Konfirmand 2011-2012 i Björkekärrs, Härlanda, S:t Pauli och Örgryte församlingar Jag? Världen? Gud? Livet är fullt av frågor! Kyrkan? Jesus? Döden? Meningen

Läs mer

I det här brevet lanseras också våra nya skolcirkelpåsar som är fritt fram för skolklasser att låna se mer information nedan.

I det här brevet lanseras också våra nya skolcirkelpåsar som är fritt fram för skolklasser att låna se mer information nedan. Brevet från Bibblan! Nyhetsbrev från biblioteken i Solna. Februari 2016 Tema Sportlov Hej Pedagog! Nu är vi i full gång igen med massa roliga aktiviteter på biblioteken i Solna och i slutet av februari/början

Läs mer

OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET

OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET OXIEBIBLIOTEKET PROGRAM Våren 2012 FÖR VUXNA Torsdagen den 16 februari kl 18.30 Sir Jay Swing trio Oxies egen Sir Jay spelar swing och blues. AnnaKarin Pettersson trummor och Micke Elofsson

Läs mer

KULTUR FÖR BARN & UNGA

KULTUR FÖR BARN & UNGA KULTUR FÖR BARN & UNGA VÅREN 2016 Kultur för barn och unga på biblioteken våren 2016 Märsta bibliotek Sagostunder Vi har en magisk sagoskog på biblioteket! Välkommen hit för att lyssna på sagor. Onsdagar

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

Program Anhörigcenter

Program Anhörigcenter Har du frågor, förslag eller funderingar - ta gärna kontakt. Du når oss säkrast måndag - torsdag 08.30-11.30 046-35 82 40 eller via e-post anhorigcenter@lund.se Anhörigkonsulent Maria Boberg Anhörigstödjare

Läs mer

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016

Seniorträffar i Partille. Program våren 2016 Seniorträffar i Partille Program våren 2016 Du behövs! Är du som enskild eller som medlem i en förening intresserad av att engagera dig i seniorträffarnas verksamhet? Vill du bli volontär eller veta mer

Läs mer

Bibliotekets höstprogram 2013

Bibliotekets höstprogram 2013 Bibliotekets höstprogram 2013 www.karlskoga.se Barn och unga Foto: Caroline Andersson Författaren Lin Hallberg kommer på besök den 28 september. Bokklubb Jonna och Astrids bokklubb Anmälan senast den 30

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Vuxenprogram. Våren 2016. Foto: Mattias Pettersson

Vuxenprogram. Våren 2016. Foto: Mattias Pettersson Vuxenprogram Våren 2016 Foto: Mattias Pettersson JANUARI Onsdag 27 januari. Poesiafton & musik med poeterna Gunnel Arvidsson och Vladimir Dikanski samt Aprin Kulturförening Vi läser egna och andras dikter.

Läs mer

V 49. Hej! APT 9 dec. Glöm inte varma kläder denna vecka. APT tis 9/12 förskolan stänger kl 16.00

V 49. Hej! APT 9 dec. Glöm inte varma kläder denna vecka. APT tis 9/12 förskolan stänger kl 16.00 Hej! Först måste jag tacka för all uppmärksamhet kring vernissagen förra fredagen. Det var verkligen roligt att se så många familjer på plats. Jag kan även hälsa från Jens kocken från Sherwood som ska

Läs mer

TEMADAGAR Våren 2016

TEMADAGAR Våren 2016 Medborgarkontoret Frölunda torg Musik som bygger broar! Var med och påverka! Du behövs! Spännande möten! MEDBORGARKONTORETS TEMADAGAR Våren 2016 www.goteborg.se/medborgarkontoretfrolundatorg FEBRUARI:

Läs mer

Barnarrangemang. från vårens kulturprogram

Barnarrangemang. från vårens kulturprogram Barnarrangemang från vårens kulturprogram 2013 2 Måndag 11 februari Barnteater med Sagofén Isadora Ballong på gång Sagofén Isadora, en fågel och en drake bor i varsitt hus, men egentligen vill de ut och

Läs mer

4-5 år Vt 2013. Illustration: Linda Bondestam. Upplevelseförvaltningen presenterar förskolans kulturprogram

4-5 år Vt 2013. Illustration: Linda Bondestam. Upplevelseförvaltningen presenterar förskolans kulturprogram 4-5 år Vt 2013 Illustration: Linda Bondestam Upplevelseförvaltningen presenterar förskolans kulturprogram Hej! Här kommer förskolans kulturprogram för vårterminen 2013! Programmet vänder sig till alla

Läs mer

SeniorNet Roslagen 802430-7160

SeniorNet Roslagen 802430-7160 Årsredovisning SeniorNet Roslagen 802430-7160 20090101-20091231 Innehåll Förvaltningsberättelse... 2 Resultaträkning... 5 Balansräkning... 6 Bilagor Statistik... 1 Börja använda datorn... 2 Revisionsberättelse...

Läs mer

Täby kommuns anhörigstöd Program våren 2014

Täby kommuns anhörigstöd Program våren 2014 Täby kommuns anhörigstöd Program våren 2014 taby.se/anhorigstod Täby kommuns anhörigstöd riktar sig till dig som vårdar eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Du ska bo i Täby

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass OpalensFörskoleklass Veckobrevförvecka45 EfterenveckamedHöstlovvardetverkligenroligtattfåträffas allaigen! Dettaharvaritenriktigtspännandevecka,förnuharÄggis börjatsprickaiskalet!viharnuettlitethåliäggetochviharsett

Läs mer

Årgång 15 nr 5 2013-12-16

Årgång 15 nr 5 2013-12-16 Segeltorp PRO-Nytt Årgång 15 nr 5 2013-12-16 Medlemsmöten Alla medlemsmöten hålls i Segeltorpsskolans gamla matsal. Beräknad mötestid ca 2 timmar. Vårens möten: 11/1. 8/2, 8/3, 12/4 och 10/5 11 januari

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 januari 30 april 2016

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 januari 30 april 2016 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 januari 30 april 2016 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Lövestad bibliotek Stängt under renovering Meröppetfilial öppnar i början av 2016 Vid frågor kontakta Sjöbo bibliotek

Lövestad bibliotek Stängt under renovering Meröppetfilial öppnar i början av 2016 Vid frågor kontakta Sjöbo bibliotek Sjöbo bibliotek Höstprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

Välkommen till konfirmation!

Välkommen till konfirmation! Sommar 2013 Välkommen till konfirmation! Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som fyller 14 år till konfirmation, därför får er familj denna inbjudan. Denna gång handlar det om sommarkonfirmation.

Läs mer

BARNKULTUR vår 2016 1

BARNKULTUR vår 2016 1 BARNKULTUR vår 2016 1 lördag 23 januari 10.00-16.00 Mulle Meck i Käppuddsg. 3a 10-årsjubileum och nyinvigning med Mulle Meck Mulle Meck firar att vi har funnits i de nuvarande lokalerna i 10 år. Vi har

Läs mer

Information från. Anhörigstödet. våren 2016

Information från. Anhörigstödet. våren 2016 Information från Anhörigstödet våren 2016 Hej! År 2015 går mot sitt slut, och det är dags att summera och planera inför nästa år. Året som gått har bjudit på många trevliga möten med er som är anhöriga

Läs mer

T E C K E N P O S T E N N Y H E T S B L A D

T E C K E N P O S T E N N Y H E T S B L A D 1 J A N U A R I 2 0 1 4, N R 1 T E C K E N P O S T E N N Y H E T S B L A D 2014-01- 30 Fotograf Anders Alm R I K S T E A T E R N I D E T H Ä R N U M R E : G E R T E A T E R P Å T E C K E N - S P R Å K

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt.

Nu hade vi tänkt att vi skulle ha en må bra kväll, men tyvärr så var intresset för dåligt så det blev inställt. Kvarnberget/Viken är ett Plusboende där det finns ca 650 lägenheter. Vi har ansvar för att det är rent och snyggt i 54 trapphus. Vi anordnar även aktiviteter och vi kan ge stöd och hjälp om du tillfälligt

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011 Öppna förskolan Familjecentralen Noltorps enhet ALINGSÅS Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se 1. Förutsättningar Beskrivning

Läs mer

Sportlovsprogrammet i Simrishamns kommun 2011. Barn och ungdomar - missa inte "Talang 2011"! Simrishamnskväll 26 februari i Korsavadshallen

Sportlovsprogrammet i Simrishamns kommun 2011. Barn och ungdomar - missa inte Talang 2011! Simrishamnskväll 26 februari i Korsavadshallen Sportlovsprogrammet i Simrishamns kommun 2011 I Simrishamns kommun finns det mycket kul att göra för sportlovslediga barn och ungdomar. Vi tackar alla sportlovsarrangörer och ledare! Samtliga sportlovsaktiviteter

Läs mer

Vad ska du göra på sommarlovet? Har du inga

Vad ska du göra på sommarlovet? Har du inga 13 juni 14 augusti 2016 Vad ska du göra på sommarlovet? Har du inga speciella planer? Häng med på några av sommarlovsaktiviteterna som genomförs av kommunen, Svenska Kyrkan, föreningar, studieförbund och

Läs mer

Gud välsigne er mina kära. Gud jul. Pastor Ivani

Gud välsigne er mina kära. Gud jul. Pastor Ivani Björksäterkyrkan december 2015 - februari 2016 Människor med djup är vår tids brist. Det finns ett överflöd av intelligenta och begåvade människor i vår tid. Men djupa människor kan vi kanske räkna på

Läs mer

Sportlov! Fagersta kommun 2012

Sportlov! Fagersta kommun 2012 Sportlov! Läsa böcker, gå på bio, spela spel, bowla, åka till Bodaborg, modellflyg, trolleriskola, frågesport, rida, åka skridskor, rita, pyssla, lyssna på saga, pimpla, lyssna på musik, spela pingis,

Läs mer

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka

V 47. Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! APT 9 dec. Trevlig helg! Glöm inte varma kläder denna vecka Hej! Välkomna till vår vernissage på fredag 28 november kl. 14.30-16.30! Trevlig helg! V 47 APT 9 dec Glöm inte varma kläder denna vecka Vernissage 28 november Kl. 14.30-16.30 STJÄRNAN Veckans höjdpunkt

Läs mer

naturums Program September december 2013 På vingar över Vattenriket Foto: Åsa Pearce Vi spanar på Vattenrikets höstfåglar

naturums Program September december 2013 På vingar över Vattenriket Foto: Åsa Pearce Vi spanar på Vattenrikets höstfåglar naturums Program September december 2013 På vingar över Vattenriket Vi spanar på Vattenrikets höstfåglar Foto: Åsa Pearce Fågelolympiad på höstlovet Bokfestival och filmbional Biosfärbuss med fokus på

Läs mer

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan.

Veckobrev v. 47. Information om vad som hänt i skolan den här veckan. Veckobrev v. 47 Information om vad som hänt i skolan den här veckan. I matematik har vi arbetat med begreppen fler, färre, lika många och med likhetstecknet betydelse. Vi har jobbat med klockan främst

Läs mer

Skjortan 12-21 Invigningsvecka

Skjortan 12-21 Invigningsvecka Aktivitetshuset Skjortan 12-21 Invigningsvecka februari Aktivitetshuset Skjortan är en social och global mötesplats samt en arena för kultur- och föreningsverksamhet. Nu invigs huset med en rad olika aktiviteter

Läs mer

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll.

Språket Vi använder oss av språklekar, sagoberättande, rim och ramsor m.m. Dessa har vi anpassat till det aktuella temats innehåll. Vårt tema När vi planerar det aktuella temat följer vi Läroplanen för förskolan 2010. De mål som vi på förskolan ska sträva mot kan sammanfattas i följande punkter: Värdegrundsfrågor Under en dag på förskolan

Läs mer

Möte med Asien, Nils Sjöström, tisdag 23 september kl. 18.30. Kumla kultur

Möte med Asien, Nils Sjöström, tisdag 23 september kl. 18.30. Kumla kultur Möte med Asien, Nils Sjöström, tisdag 23 september kl. 18.30 Kumla kultur Hösten 2014 September Tisdag 9 september kl. 18.30 En klimatsmart vardag Östen Tylebrink, miljöinspektör, Kumla kommun Fredag 12

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

www.hallsberg.se/hostlov

www.hallsberg.se/hostlov Hä n d h e ö r 2 s 4 p ih t o l å all kt o sb - 1 ve er gs nov t k 2 om 01 mu 5 n Äntligen höstlov! Ingen skola, inga läxor. Vad ska du hitta på då? Under lovet erbjuder vi dig massor av olika aktiviteter

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Arbetsplan Snäckans förskola 2008

Arbetsplan Snäckans förskola 2008 Arbetsplan Snäckans förskola 2008 Normer och värden Förskolan skall aktivt och medvetet påverka och stimulera barnen att utveckla förståelse för vårt samhälles gemensamma demokratiska värderingar och efterhand

Läs mer

Protokoll möte 9 - Juniorkommittén

Protokoll möte 9 - Juniorkommittén Protokoll möte 9 - Juniorkommittén Datum: 19 oktober 2011 Tid: Kl 17:00-19:00 Plats: Klubbrummet, Gumbalde Närvarande: Adam Munkhammar, Agnes Olofsson, Johan Larsson, Filip Andersson, Josefine Eliasson,

Läs mer

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3

Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 Viktiga datum 11/9 Trivselledaraktivitet för alla trivselledare i År 3 ARBETSLAG F-3B Telefon 0302-52 19 26, 073-684 44 39 www.lerum.se/roselid Vecka 35-2013 Bloggen: http://roselidf3b.wordpress.com Hej!

Läs mer

Kvarnstensbladet Nr.12 11 juni 2012 Årgång 6, ansvarig utgivare: Kenneth Modin

Kvarnstensbladet Nr.12 11 juni 2012 Årgång 6, ansvarig utgivare: Kenneth Modin Kvarnstensbladet Nr.12 11 juni 2012 Årgång 6, ansvarig utgivare: Kenneth Modin Hej på er! Så var det då dags igen! Avslutningsvecka för Kvarnstensbarnen efter ett intensivt och spännande läsår Ett stort

Läs mer

Biblioteken i Svedala VÅRENS PROGRAM

Biblioteken i Svedala VÅRENS PROGRAM Biblioteken i Svedala VÅRENS PROGRAM 2016 SAGOSTUNDER Svedala bibliotek: Måndagar kl 10.00 samt 15.00. Ingen föranmälan. Bara bibliotek: Onsdagar kl 9.30. För barn 3-6 år. Ingen föranmälan. Klågerups

Läs mer

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27

Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Fördelarna med att driva eget företagarna berättar 2015-04-27 Senast uppdaterad 2015-04-27 Att driva företag är som ett virus, det går inte att sluta. Du har friheten att styra över din egen tid. Det arbete

Läs mer

Avdelningen Blåbäret

Avdelningen Blåbäret Avdelningen Blåbäret På avdelningen blåbär så har vi 25 barn 1 5 åringar och fyra pedagoger. Vi har 11 flickor och 12 pojkar. En dag på avdelningen Blåbär Kommer man innan 8.00 på morgonen så går man till

Läs mer

GRUPPFAMILJEDAGHEMMET BYSTUGAN LÄROPLAN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN

GRUPPFAMILJEDAGHEMMET BYSTUGAN LÄROPLAN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN GRUPPFAMILJEDAGHEMMET BYSTUGAN LÄROPLAN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN Innehållsförteckning Verksamhetsmiljö 3 sida Bystugans mål och värderingar: Grundtrygghet 4 Glädje och gemenskap 5 Språket 5 Naturen och miljöfostran

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten tredje kvartalet 2006 1 Ordförande har ordet Jag har varit ute och rest med vår lokalförening till Skagen den 25-28 maj. Vi var 32 medlemmar som fick uppleva några

Läs mer

SOLÅKER PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN

SOLÅKER PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN SOLÅKER PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN 1 DAGHEMMET SOLÅKER TUSENFOTINGARNA 10.12.2013 PLANEN FÖR SMÅBARNSFOSTRAN Innehållsförteckning 1 Enhetens verksamhetsidé... sid 3 2 Beskrivning av enhetens inlärningsmiljö...

Läs mer

Församlingsblad. Våren 2011

Församlingsblad. Våren 2011 Församlingsblad Våren 2011 Lille Oskar skulle fylla fem år. I den åldern är födelsedagar viktiga. I tanken förbereder man sig veckor i förväg. Förväntningar och drömmar blir som levande bilder. Man talar

Läs mer

PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN

PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PINGSTKYRKAN I SANDVIKEN PROGRAMBLAD SEPTEMBER - NOVEMBER 2015 Ropa ll mig på nödens dag, så skall jag rädda dig, och du skall ära mig Ps 50:15 Vecka 36 2 september 17.00 STYRELSEMÖTE Fredag 4 september

Läs mer

Program för barn- och föräldragrupper på Habiliteringscenter Nacka

Program för barn- och föräldragrupper på Habiliteringscenter Nacka Hösten 2014 Program för barn- och föräldragrupper på Programmet presenterar vårt utbud för olika åldersgrupper. Vi planerar att regelbundet återkomma med ungefär samma utbud. Vissa grupper eller föräldrautbildningar

Läs mer

WWW.LITTERALUND.SE FOTO: KRISTINE WREYFORD. Clara Henry. FREDAG 22/4 2016 FRI ENTRÉ. Med stöd av: och De Lekande Barnens Fond

WWW.LITTERALUND.SE FOTO: KRISTINE WREYFORD. Clara Henry. FREDAG 22/4 2016 FRI ENTRÉ. Med stöd av: och De Lekande Barnens Fond AaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZzÅåÄäÖöAaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZzÅåÄäÖö AaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZzÅåÄäÖöAaBbCcDdEeFfGgHhIiJjKkLlMmNnOoPpQqRrSsTtUuVvWwXxYyZzÅåÄäÖö

Läs mer

Skriv upp i kalendern...

Skriv upp i kalendern... En INBJUDAN till Missionskyrkorna i Vesene, Ljung & Jällby Programblad 23 juni 14 september 2014 Skriv upp i kalendern... Möteshelger i Ljungs missionskyrka 7-9 november talare oscar marklund 14-16 november

Läs mer

Grästorps kommun. Höstlov 2012. Aktiviteter under v 44

Grästorps kommun. Höstlov 2012. Aktiviteter under v 44 Grästorps kommun Höstlov 2012 Aktiviteter under v 44 LÖRDAG 27 OKTOBER Kl 10.00-12.00. Skridsko- och hockeyskola. Badet öppet kl 10.30-16.30. Ridklubben i Grästorp Halloweenfirande kl 18.00 i klubbhuset.

Läs mer

Kom, fira med oss! Under 10 dagar sjuder Råda kyrkby av liv och nöje för stora och små! 21-30 september. www.rada.nu

Kom, fira med oss! Under 10 dagar sjuder Råda kyrkby av liv och nöje för stora och små! 21-30 september. www.rada.nu Kom, fira med oss! Under 10 dagar sjuder Råda kyrkby av liv och nöje för stora och små! 21-30 september www.rada.nu VARJE DAG! Tid för dig Tid för Gud Be en bön, tänd ett ljus i kyrkorummet. Kyrkan är

Läs mer

Övning: Dilemmafrågor

Övning: Dilemmafrågor Övning: Dilemmafrågor Placera föräldrarna i grupper med ca 6-7 st/grupp. Läs upp ett dilemma i taget och låt föräldrarna resonera kring tänkbara lösningar. Varje fråga kan även visas på OH/ppt samtidigt,

Läs mer

Mette Agborg & Lisa Berger

Mette Agborg & Lisa Berger IDA från projekt till levande verksamhet Mette Agborg & Lisa Berger Paper presenterat vid konferensen 14-15 oktober 2009 i Borås IDA från projekt till levande verksamhet Vuxenstuderande är en viktig målgrupp

Läs mer

Möte i Trollhättan augusti 2015

Möte i Trollhättan augusti 2015 1 Föreningen Försvarsdirektörer Emeriti Möte i Trollhättan augusti 2015 Den 29 juni fick vi från mötesarrangören Lennart Olofsson följande hälsning: Jag har fått ihop ett program som ser ut så här: 19

Läs mer

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson

Nr 3: 2013 Y R K N Y T T. Foto: Yngve Ivarsson K Nr 3: 2013 Y R K N Y T T Foto: Yngve Ivarsson Kan Gud älska en medioker medelmåtta? Vissa människor och möten sätter spår i oss och avtryck i våra hjärtan. Det hade varit en intensiv period med massor

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2016

SOMMARLOVSPROGRAM 2016 SOMMARLOVSPROGRAM 2016 Woodlands klubb är platsen om du vill spela golf i sommar, oavsett om du spelat tidigare eller om du är nybörjare. Passen som heter träning är drop-in, medan passen som heter spel

Läs mer

På Gång i Skälvums missionshus

På Gång i Skälvums missionshus På Gång i Skälvums missionshus Nr 4. dec 2014 - feb 2015 I detta nummer kan du läsa om... Pastorns sida... 2 Ordförarens sida... 3 Vinterns samlingar... 4 Källan... 6 Ekumenisk bönevecka... 7 equmenia/sku...

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Hej! Vad roligt att Du ska komma till Västanvind. Vår förskola startade 1987 av lärare på skolan för att möjliggöra folkhögskolestudier även för döva som har barn. Teckenspråket

Läs mer

>>HANDLEDNINGSMATERIAL >>SYSTRAR FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA. Affischbild: Pia Nilsson Grotherus

>>HANDLEDNINGSMATERIAL >>SYSTRAR FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA. Affischbild: Pia Nilsson Grotherus >>HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA >>SYSTRAR Affischbild: Pia Nilsson Grotherus >>VÄLKOMNA Vad kul att du har valt att se Systrar på Uppsala stadsteater med din klass. Vi är stolta över

Läs mer

Kvalitetesutvärdering Droppen gul 2014-2015

Kvalitetesutvärdering Droppen gul 2014-2015 Kvalitetesutvärdering Droppen gul 2014-2015 Bakgrund Fjolårets åtgärder för förbättring: Vi måste bli bättre på att reflektera med barnen. Använda oss mer av Ipaden i verksamheten och som dokumentation.

Läs mer

Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december!

Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december! Skarpnäcks Kulturhus 30 år 4-6 december! CLEO EN AV SVERIGES FRÄMSTA RAPPARE UPPTRÄDER NÄKTERGALNINGARNA MARKNAD KULTURKVÄLL CHORUS STOCKHOLMIA SCREENTRYCK MUSIKWORKSHOPS UTSTÄLLNING FRAMTIDENS SKARPNÄCKS

Läs mer