Bio Kontrast, Arvika Våren 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bio Kontrast, Arvika Våren 2013"

Transkript

1 Bio Kontrast, Arvika Våren februari (månd-tisd) Searching for Sugar Man Regi: Malik Bendjelloul Sverige, Storbritannien, 2012 Längd: 1 tim. 29 min. Barntillåten. Dokumentär Svenska Malik Bendjellouls dokumentär är en otrolig berättelse om en musiker som upptäcktes i Detroit på 60-talet, och väntades bli sin generations absolut största. Istället gick han under jorden, det ryktades till och med om självmord, men ett demoex av hans album dök upp i Apartheidregimens Sydafrika där han blev ett enormt fenomen. En dag bestämde sig två sydafrikanska fans att försöka ta reda på sanningen om vad som hänt med deras hjälte. Vinnare av publikpriset för bästa dokumentär och juryns specialpris för bästa dokumentär vid Sundance Filmfestival. Filmen fick en Guldbagge för 2012 års bästa dokumentär. Den är också nominerad till en Oscar för bästa dokumentär februari (månd-tisd) Äta sova dö Regi: Gabriela Pichler Längd: 1 tim. 40 min. Barntillåten "21-åriga Raša bor med sin pappa i ett litet samhälle i Skåne. Eftersom fadern har svårt att få anställning försörjer Raša dem båda genom sitt fabriksarbete. Det är ett monotont jobb, men Raša trivs bra och arbetet skänker henne gemenskap och trygghet - ända tills den dag då Raša får beskedet att hon är en av dem som varslats på företaget och måste gå. Äta sova dö är en stark och angelägen film som lätt för tankarna till filmskapare som Ken Loach, bröderna Dardenne, Bo Widerberg och Roy Andersson. Humorn, värmen och den exakta tonträffheten bär ett otvivelaktigt personligt avtryck." (ur Svensk Filmdatabas) "Pichlers förmåga att låta människor, amatörer, gestalta sin egen verklighet och förhöja den till underhållande filmbilder är rena rama trolleriet. Framåtrörelsen är obetvinglig, underhållningsfaktorn ständigt närvarande. Här skrattar vi med människorna, inte åt." (Gunnar Bergdahl i Helsingborgs Dagblad) Filmen fick i år Guldbaggar för bästa kvinnliga huvudroll, bästa manus, bästa film och regi. Den har också vunnit publikpriset vid Venedigfestivalen.

2 18-19 februari (månd-tisd) Moonrise Kingdom Regi: Wes Anderson USA, 2012 Längd: 1 tim. 34 min. Den amerikanska filmens mest aparta regissör, som tidigare gjort bland annat The Royal Tenenbaums och Darjeeling Limited har gjort ännu ett underbart skruvat drama. Sommaren 1965 rymmer den knappt tonårige utstötte Sam från sitt scoutläger på en ö i New England skärgård. Han ska träffa den jämnåriga Suzy, som själv rymt hemifrån. De är kära, udda och missförstådda och ger sig iväg tillsammans på ett stilsäkert äventyr. En rad vuxna, mer eller mindre melankoliska människor tar upp jakten. I horisonten närmar sig stormen. Som vanligt i Andersons filmer är Moonrise Kingdom en visuell perfektion där barnen lever och känner mer än de desillusionerade och deprimerade vuxna de omges av. I rollerna ser vi bland annat Bruce Willis som mild polis, Edward Norton som allvarlig scoutledare och som vanligt Andersonfavoriterna Jason Schwartzman och Bill Murray. Denna nostalgi växa-upp-saga är Wes Andersons gulligaste och kanske mest empatiska film hittills, framför allt hans mest ambitiösa och helgjutna. En välgjord och vacker pärla februari (månd-tisd) En oväntade vänskap Regi: Olivier Nakacha, Eric Toledano Frankrike, 2011 Längd: 1 tim. 52 min. Tillåten från 7 år Driss, en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset, anställs genom en händelse som personlig assistent till den oförskämt rike, men också mycket ensamme aristokraten Philippe som blivit förlamad efter en drakflygningsolycka. Driss är till en början väldigt tveksam till jobbet och Philippes vänner har starka invändningar mot hans val av assistent. Philippe är trött av allt sökande och chansar på Driss, som motvilligt tar jobbet. En lika oväntad som varm och uppriktig vänskap börjar och kulturkrockarna blir många. Filmen har lockat miljoner besökare. Omar Sy i har fått en César (en fransk Oscar) för rollen som Driss. 4-5 mars (månd-tisd) Alla är äldre än jag Regi: Martin Widerberg Längd: 1 tim. 15 min. Dokumentär Bo Widerberg, regissör till svenska klassiker som Kvarteret Korpen och Elvira Madigan, hade en gång som ambition att göra en dokumentär om sin pappa, konstnären Arvid Widerberg. Bo Widerbergs son Martin var med under inspelningen. Dokumentären blev aldrig färdig. Nu är Martin själv vuxen, och filmare och fotograf, och har färdigställt dokumentären. Alla är äldre än jag handlar om fyra generationer Widerberg - farfar Arvid, pappa Bo, sonen Martin och hans söner Joel och Morris. Det är mer en berättelse om faderskap än om Widerbergs filmer. I filmen saknar den unge Martin sin pappa.

3 Bo Widerberg gjorde filmer i ett rasande tempo och tid till familj fanns inte alltid där. Den vuxne Martin grubblar över hur mycket, eller lite, man får offra för konsten, och om den molande skräcken för att aldrig vara tillräcklig för sina egna söner. En allmängiltig och finstämd skildring av balansgången mellan frihet och ansvar, men också, trots frånvaron och saknaden, kärleken till pappan mars (månd-tisd) Weekend Regi: Andrew Haigh Storbritannien, 2011 Längd: 1 tim. 37 min. "Det är fredag. Efter en uppsluppen middag med sina straighta vänner går Russel ut på gayklubb där han träffar Glen en utåtriktad kille med konstnärliga ambitioner. De närmaste 48 timmarna utbyter de idéer och bekännelser, har sex, brajar, äter, och utvecklar mellan sig ett oupplösligt band. Ett band som kommer att påverka framtiden. Det är ett väldigt svårgestaltat och komplicerat möte. Skådespelarna Tom Cullen och Chris New (Russel & Glen) spelar sig ut ur problemen på ett fantastiskt sätt. De förmedlar den där ömtåligheten och otåligheten! vi alla kan känna i det första mötet." (Johan Croneman, DN) "Den mest klockrena kärleksskildringen mellan två killar sedan Brokeback Mountain." (Folkets Bio) mars (månd-tisd) Call Girl Regi: Mikael Marcimain Längd: 2 tim. 20 min. Det är valår Kvinnlig frigörelse och sexuell revolution går hand i hand med neutralitet, kärnkraft och trygghet för alla. I Stockholm ligger dagisen vägg i vägg med poseringsateljéer, och sexklubbarna får kunder från det närliggande regeringskansliet. Unga Iris rekryteras som Call Girl från en ungdomsvårdsskola, och sugs blixtsnabbt upp från samhällets botten, förbi diskoteken och elitens kristallkronor, upp emot landets högsta politiker. Filmen är en politisk thriller inspirerad av bordellhärvan som ledde fram till Geijeraffären på 1970-talet. Pernilla August är bländande i rollen som Dagmar Glans, en samvetslös bordellmamma som förmedlade kontakten mellan män på höga positioner och unga, i vissa fall minderåriga, flickor. Call Girl fick 4 utmärkelser vid årets Guldbaggegala för bästa foto, bästa scenografi, bästa kostym och bästa ljud/ljuddesign.

4 25-26 mars (månd-tisd) Bröllop i Italien Regi: Susanne Bier Danmark, 2012 Längd: 1 tim. 56 min. Tillåten från 7 år Susanne Biers komedi har i original den alldeles utmärkta titeln Den skalliga frisören. Den sticker ut och väcker nyfikenhet eftersom det finns något vagt motsägelsefullt i titeln.susanne Bier långfilmsdebuterade för 20 år sedan med Freud flyttar hemifrån och har sedan gjort över tio långfilmer bland annat Pensionat Oscar, Efter bröllopet, och Hämnden från 2010 som belönades med en oscarsstatyett för bästa utländska film. Med Bröllop i Italien är hon tillbaka igen med en romantisk komedi. Det är en berättelse om en rad olika livsöden där alla söker kärleken. En film om passion och lycka, om svartsjuka och ensamhet. Men först och främst om att ha modet att göra livet stora val även om man tror att det är försent. I Sorrento i södra Italien, är två danska familjer på väg till ett bröllop. I centrum står bruden och brudgummen, Astrid och Patrick, båda unga och vackra. Runt dessa två finns deras respektive familjer. En handfull personer med olika liv som inte alltid passar ihop. I detta kaotiska läge rustas det för bröllop i Italien. I väntan på den lyckliga tilldragelsen blir det både skratt och tårar då de känslomässigt trasiga föräldrarna möts för första gången. Det här är en varm film som inte väjer för att berätta om livet som det är, med sina motgångar, svårigheter och glädjekast. 1-2 april (månd-tisd) Laurence Anyways Regi: Xavier Dolan Kanada, Frankrike, 2012 Längd: 2 tim. 49 min. Laurence undervisar i franska och karriären pekar uppåt när han får sin första diktsamling publicerad. Han lever med sin fästmö i ett kärleksfullt förhållande som verkar bekymmersfritt, tills Laurence plötsligt på sin 30-års dag låter meddela att han vill byta kön. Laurence Anyways är varken berättelsen om könsbytets sociala svårigheter, eller vinster för den delen. Nej, Laurence är varken offer eller segrare. Istället fokuserar filmen på kärlekshistorien mellan honom och flickvännen Frédérique och hur de gradvis förlorar varandra. Fred som hon kallas är egentligen en intressantare person än Laurence. Temperamentsfull, en fighter, och det är hon som får kämpa för dem båda. Under loppet av tio år möts och skiljs de båda i oväntade turer. En Dolan-film konsumerar man inte, man ser den, man gläds åt den, man minns den för sin exakthet, sitt stora allvar mitt bland alla drastiska infallen, (Carl-Johan Malmberg, SvD) Suzanne Clément vann pris för Bästa skådespelerska i kategorin Un Certain regard i Cannes Filmen belönades även med Queerpalmen, ett pris för bästa HBTQ-film.

5 8-9 april (månd-tisd) En bohem i Paris Regi: Anne Fontaine Frankrike, 2011 Längd: 1 tim. 43 min. Tillåten från 11 år Anne Fontaine har ett cv av varierande kvalitet och har här bidragit till både manus och regi med ett framgångsrikt resultat. Stilistiskt är den långt ifrån snygga Coco - Livet före Chanel men känslan för karaktärerna är densamma. Agathe är en iskall gallerist med stenkoll på allt - inklusive sina hårt tyglade känslor, sin vänlige sambo och sin välartade son. Hon är vass, dominerande och charmig och passar perfekt in i familjens oklanderliga Paris-våning. Ensamstående, bostadslöse allkonstnären Patrick är Agathes motsats - han är full av otyglade känslor och han drar sig inte för att yppa både dem och allehanda funderingar som passerar revy- inte sällan med fokus på sex, bröst och sprit. Men olikheterna som båda till en början ser på med avsmak övergår så småningom till en långsamt ökad tolerans. Det är smärtsamt och kul på samma gång, omöjligt och hoppfullt, osannolikt men trots allt begripligt. Filmen är visserligen en bagatell utan vare sig spännande miljöer, livsomvälvande story eller bombastiska specialeffekter, men en godbit smyckad med svärta och klanderfritt skådespeleri och kul om man gillar lätt förutsägbar, fransk humor. Senaste årets stora komedisuccé i Frankrike! april (månd-tisd) Amour Regi: Michael Haneke Österrike, Frankrike, Tyskland, 2012 Längd: 2 tim. 7 min. Georges och Anne är ett par i åttioårsåldern. Båda har undervisat i klassisk musik och även dottern, som är bosatt utomlands, är utbildad musiker. En dag drabbas Anne av en stroke. Hela tillvaron vänds upp och ner och det starka kärleksbandet mellan Georges och Anne sätts på sitt yttersta prov. Osentimental och osminkad kärleksskildring i dödsskuggans dal som går rakt in i hjärtat. Med hjälp av veteranerna Emmanuelle Riva och Jean-Louise Trintignant har den tyskfödde provokatörer gjort sin hittills varmaste och film. Kärleksförklaringarna har haglat över Amour som bland annat har fått Guldpalmen i Cannes och 2012 års Guldbagge för bästa utländska film. Filmerna visas på Filmhuset Palladium Hamngatan 17, Arvika, Tid: Biljettpris: 60:- Bio Kontrast i Arvika info@biokontrast.nu

ANTI RASIST ANTIRASISTISKA FILMDAGAR 9 11 DEC 2013

ANTI RASIST ANTIRASISTISKA FILMDAGAR 9 11 DEC 2013 ANTI RASIST ANTIRASISTISKA 9 11 FILMDAGAR 2013 DEC Ett varmt tack till alla som gjort filmdagarna 2013 möjliga! i samarbete med Antidiskrimineringsbyrån Helsingborg ARF Malmö Sensus Studieförbund Uppdrag

Läs mer

EDDIE MARSAN JOANNE FROGGATT STILL LIFE EN FILM AV UBERTO PASOLINI John May är en mycket speciell man VINNARE BÄSTA REGI BETA CINEMA PRESENTERAR EN RED WAVE/EMBARGO FILMS PRODUKTION I SAMARBETE MED CINECITTÀ

Läs mer

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist Nytt år och nya boktips från Martina och Petra! Skriv gärna till oss och lämna förslag eller kommentarer genom att skicka ett mail till petra.ljungberg@laholm.se Kalle med klänning och Kalle som Lucia

Läs mer

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra

HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014. Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett nytt imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra Ett imprint för crossover och romaner som har det där lilla extra HÖSTEN 2014 HÖSTEN 2014 KANSKE ÄR DET ALLT DU BEHÖVER VETA E. LOCKHART

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING FÖR. fotograf Markus Gårder

LÄRARHANDLEDNING FÖR. fotograf Markus Gårder LÄRARHANDLEDNING FÖR Lärarhandledningen är tänkt att användas tillsammans med programmet som ni får under föreställningen. Det finns flera olika typer av övningar och uppgifter och vår förhoppning är att

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

EN KORTFILM AV JESPER KLEVENÅS

EN KORTFILM AV JESPER KLEVENÅS EN KORTFILM AV JESPER KLEVENÅS»Ett tyst barn«är en film om ett barn som inte gråter eller skriker när det slår sig, och om de fruktansvärda konsekvenser det får. Barnets unga föräldrar spelas av Sverrir

Läs mer

Mötesplats Inkludering

Mötesplats Inkludering PROGRAM SE SIDAN 4 Mötesplats Inkludering 15 MARS tema INKLUDERING. Vi lyfter frågor som bränner till. Tillsammans har vi erfarenheten och kunskapen som bygger ett bra samhälle. Succéregissören Gabriela

Läs mer

FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING

FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING >>Fångad av nätet

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips

Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips en lektion från Lärarrummet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips Ämne: Svenska, SVA, SFI Årskurs: 7-9, Gym, Vux Lektionstyp: reflektion och diskussion

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

Den rätte för min syster

Den rätte för min syster Läsnyckel Den rätte för min syster Av: Rosmary Hayes Illustrationer: Giuliano Aloisi Lailas föräldrar gör allt för att hitta en bra partner till storasystern Amina, men hon hittar bara fel. De börjar bli

Läs mer

Jag är jävligt nöjd nu

Jag är jävligt nöjd nu Jag är jävligt nöjd nu Alexandra Dahlström om att vara kaxig, jättekär och vuxen: Jag har längtat Alexandra Dahlström har blivit 25 år gammal. Och bestämt sig. Nu satsar hon allt på skådespelandet och

Läs mer

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Björns föräldrar separerade när han var ett år. Efter det bodde han mest med sin mamma, men varannan helg hos sin pappa, med pappans fru och sin låtsassyster.

Läs mer

Agneta Livijn. J Jag älskar de internationella kontakterna. Gästinredare. Gästinredaren

Agneta Livijn. J Jag älskar de internationella kontakterna. Gästinredare. Gästinredaren J Jag älskar de internationella kontakterna i mitt jobb. De är oerhört berikande och den ena kontakten leder ofta till nästa. Ett möte i New York ledde till fabriken i Italien där jag tillverkar en del

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera 24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera Paret föll handlöst för det vackra huset som vid visningen var väldigt nedgånget. Renoveringen utfördes varsamt med målet att bevara husets charm. Text Micaela Nordberg

Läs mer

Han som älskade vinden

Han som älskade vinden Draken är färdig hos smeden Torbjörn Nilsson i Råby. Jörgens lilla blå MG Midget får också vara med på bild. Han som älskade vinden Det var en gång en man som tyckte om det som rörde sig. Han älskade vinden

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Alexandra vill ha utrymme att tänka

Alexandra vill ha utrymme att tänka Alexandra vill ha utrymme att tänka 06:00 09-11-24 Från ung lovande skådespelerska till nytt regissörshopp. Alexandra Dahlström, 25, har inga planer på att sätta begränsningar på sitt konstnärskap. Nu

Läs mer

VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING

VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING VIOLETTA - KARAKTÄRSBESKRIVNING Premiär måndagen den 14 oktober klockan 16.00 - Höstens nya must- see serie VIOLETTA Violetta är en smart och levnadsglad tjej. Hon har en fantastisk sångröst som hon ärvt

Läs mer

! I Upploppet följer vi kompisgänget infria drömmen.! ! men till vilket pris?

! I Upploppet följer vi kompisgänget infria drömmen.! ! men till vilket pris? I en förort där utanförskapet skapat egna regler, föds drömmen om ett samhälle där varken polis eller politiker vågar sig in.!! I Upploppet följer vi kompisgänget infria drömmen.!! men till vilket pris?

Läs mer

Samtal med Hussein en lärare berättar:

Samtal med Hussein en lärare berättar: Samtal med Hussein en lärare berättar: Under en håltimme ser jag Hussein sitta och läsa Stjärnlösa nätter. Jag hälsar som vanligt och frågar om han tycker att boken är bra. Han ler och svarar ja. Jag frågar

Läs mer

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL. Skellefteå skriver. 13 Jul. En berättelse från Skellefteå

BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL. Skellefteå skriver. 13 Jul. En berättelse från Skellefteå BERÄTTARFESTIVALEN SKELLEFTEÅ 2013 22-28 APRIL Skellefteå skriver # 13 Jul En berättelse från Skellefteå Författaren & Skellefteå berättarförening 2013 Tryck: Skellefteå Tryckeri, april 2013 # 13 Jul Snöflingorna

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Författare: Can. Kapitel1

Författare: Can. Kapitel1 Ön Författare: Can Kapitel1 Jag heter Johnny Depp och är 37 år. Jag. bor i Madagaskar. Min mamma är svårt sjuk och jag måste försöka se min mamma innan hon dör.hon bor i Australien och jag har lånat en

Läs mer

Filmhandledning Filmen passar för år 8- gymnasiet Tema: Idrott och hälsa, Könsroller, Jämställdhet, Tonår och Vänskap

Filmhandledning Filmen passar för år 8- gymnasiet Tema: Idrott och hälsa, Könsroller, Jämställdhet, Tonår och Vänskap ! Balettpojkarna Filmhandledning Filmen passar för år 8- gymnasiet Tema: Idrott och hälsa, Könsroller, Jämställdhet, Tonår och Vänskap Fakta om filmen Originaltitel: Balleyttguttene Regi: Kenneth Elvebakk

Läs mer

Statistikrapport 2013-01 Januari 2013

Statistikrapport 2013-01 Januari 2013 Statistikrapport 2013-01 Januari 2013 Framtagen av: Johan Fröberg Enhetschef Omvärldsanalys & statistik 2013-03-08 1 (6) Nya perioder för att få bättre jämförelser Tidigare har vi redovisat biografstatistiken

Läs mer

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget.

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget. Boksammanfattning Ditt professionella rykte - Upptäck DIN främsta tillgång. av Per Frykman & Karin Sandin Företag över hela världen lägger ner enorma summor på att vårda och stärka sitt varumärke, rykte

Läs mer

diskussionsunderlag VAR É BRUDARNA? men framför allt var é kärleken?

diskussionsunderlag VAR É BRUDARNA? men framför allt var é kärleken? diskussionsunderlag VAR É BRUDARNA? men framför allt var é kärleken? Kärlek Shahriyar saknar och längtar efter det som han tycker är det viktigaste i livet nämligen kärleken. Han tillägnar filmen Var é

Läs mer

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12

Söndagsskolan och LoveNepal. sid12 Söndagsskolan och LoveNepal sid12 1 2 Den Helige Ande - Vår Hjälpare Nu går jag till honom som har sänt mig, och ingen av er frågar mig: Vart går du? Men eftersom jag har sagt er detta, är era hjärtan

Läs mer

Kulturprogram för förskolan och grundskolan våren 2013

Kulturprogram för förskolan och grundskolan våren 2013 Kulturprogram för förskolan och grundskolan våren 2013 Teater Teater Fenix: Historien om en flicka Om en flicka och hennes familj som tvingas att fly från sitt hemland. Efter en lång resa kommer de fram

Läs mer

Inledning. ömsesidig respekt Inledning

Inledning. ömsesidig respekt Inledning Inledning läkaren och min man springer ut ur förlossningsrummet med vår son. Jag ligger kvar omtumlad efter vad jag upplevde som en tuff förlossning. Barnmorskan och ett par sköterskor tar hand om mig.

Läs mer

LYCKAD FÖRENINGSDAG ***************************************************************************

LYCKAD FÖRENINGSDAG *************************************************************************** LYCKAD FÖRENINGSDAG Juli 2011 Många medlemmar tog chansen att vinna priser i tipsrundan, grilla korv, lyssna på Limpans rock-trio och sist men inte minst låta barnen rida ponny Familjen Peterson som vann

Läs mer

Illustration: Hilma Nordén

Illustration: Hilma Nordén Illustration: Hilma Nordén 13 15 APRIL i Arvika Program Värmlands Filmfestival 2018 AMATÖRER VÄLKOMMEN TILL VÄRMLANDS FILMFESTIVAL 2018 Temat för årets festival är sökande efter identitet. Vi lever i en

Läs mer

Gammal kärlek rostar aldrig

Gammal kärlek rostar aldrig Gammal kärlek rostar aldrig SammanTräffanden s. 4 YY Beskriv förhållandet mellan kvinnan och hennes man. Hur är deras förhållande? Hitta delar i texten som beskriver hur de lever med varandra. YY Vad tror

Läs mer

7. Filmen berättar på olika sätt om ett sexualiserat samhälle där olika typer av gränser hela tiden överskrids. Hur berättar filmen om detta?

7. Filmen berättar på olika sätt om ett sexualiserat samhälle där olika typer av gränser hela tiden överskrids. Hur berättar filmen om detta? TRUST Annie är 14 år och har träffat Charlie online. De är lika gamla, båda spelar volleyboll och han är den första kille som förstår henne. Hon berättar inget om honom för sina föräldrar, inte heller

Läs mer

Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult.

Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult. Ja, vi är annorlunda! Om Altran och ett annat sätt att vara IT-konsult. Hade du inte tänkt bli IT-konsult? I så fall vill vi gärna ha ditt CV. Hur får man folk att trivas på jobbet? På Altran bygger vi

Läs mer

MÖTET. Världens döttrar

MÖTET. Världens döttrar Världens döttrar Fotografen Lisen Stibeck har porträtterat unga flickor runt om i världen. De har alla olika uppväxt, bakgrund och möjligheter men ändå har de tre saker gemensamt. Oro, förvirring och framtidsdrömmar.

Läs mer

1.1. Numeriskt ordnade listor Numerically ordered lists 1.1.1. Enheter med F3= 10 efter fallande F Units with 10 by descending F

1.1. Numeriskt ordnade listor Numerically ordered lists 1.1.1. Enheter med F3= 10 efter fallande F Units with 10 by descending F 1.1. Numeriskt ordnade listor Numerically ordered lists 1.1.1. Enheter med F3= 10 efter fallande F Units with 10 by descending F 1 DET ÄR 2652 282 71 HAR EN 350 140 141 KAN INTE 228 59 2 FÖR ATT 2276 369

Läs mer

och hur familjen hanterar den nya situationen. Slutet blir en seger för Auggi när han lyckas resa sig och få upprättelse.

och hur familjen hanterar den nya situationen. Slutet blir en seger för Auggi när han lyckas resa sig och få upprättelse. Under Auggis första skoldag ber läraren en elev att läsa veckans rättesnöre högt för klassen. Ta reda på vad rättesnöre betyder. Kan eleverna komma på något rättesnöre som är viktiga för dem? Kan klassen

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 6 maj - tisdag 17 maj

barnhemmet i muang mai fredag 6 maj - tisdag 17 maj barnhemmet i muang mai fredag 6 maj - tisdag 17 maj Nu händer det så mycket hos oss på barnhemmet att vi knappt själva hänger med. Det har kommit många nya barn. Det har varit skolstart och sjukdomsfall.

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL TILL HIMMEL OCH PANNKAKA

INSPIRATIONSMATERIAL TILL HIMMEL OCH PANNKAKA PREMIÄR PÅ TEATER SAGOHUSET 6 MARS 2011 INSPIRATIONSMATERIAL TILL HIMMEL OCH PANNKAKA AV ISA SCHÖIER Regi och kostym Scenografi Ljusdesign Stalle Ahrreman Marta Cicionesi Ilkka Häikiö I rollerna Ulf Katten

Läs mer

Jona. Jona bok är en profetbok, men en väldigt annorlunda sådan, och också en väldigt kort, du läser ut den snabbt hemma i em.

Jona. Jona bok är en profetbok, men en väldigt annorlunda sådan, och också en väldigt kort, du läser ut den snabbt hemma i em. Jona Det är gött att Jona bok finns med i Bibeln. Det berättas om många män och kvinnor i Bibeln som upplever att Gud kallar dem och vill dra dem in i sitt uppdrag, men som inte tror på sig själva, Jeremia

Läs mer

INNEHÅLL. Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA. Sid 3. Intervju med Ms Ekholm. Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst?

INNEHÅLL. Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA. Sid 3. Intervju med Ms Ekholm. Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst? Nr 1 INNEHÅLL Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA Sid 3. Intervju med Ms Ekholm Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst? Sid 6-7 Vad tyckte eleverna om teatern Tant Meier? Sid

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

TOGETHER WE CAN MAKE A DIFFERENCE!

TOGETHER WE CAN MAKE A DIFFERENCE! VÄRLDENS STÖRSTA KONST PROJEKT FÖR VÄLGÖRENHET LANSERADES I KAPSTADEN Press release 14-April-2012 Peace Love & Photography TOGETHER WE CAN MAKE A DIFFERENCE! ABCharity projektet lanserades framgångsrikt

Läs mer

Tina Yildirim Yrke: Entreprenör, har startat och drivit två företag, artistförmedling inom musik och InvivoPlay, sajt och app för ökat välbefinnande genom att koppla ihop användare med coacher Utbildning:

Läs mer

Här är reklamfilmregissörerna du inte vill missa hösten 2014.

Här är reklamfilmregissörerna du inte vill missa hösten 2014. Här är reklamfilmregissörerna du inte vill missa hösten 2014. Hanna Maria Heidrich Palladium Film Den flerfaldigt prisbelönta regissören Hanna Maria Heidrich leker gärna med okonventionella bildspråk.

Läs mer

Johan Arneng har haft en lång. Uppfödarprofilen. Uppfödarprofilen: Johan Arneng kombinerar fotboll med trav

Johan Arneng har haft en lång. Uppfödarprofilen. Uppfödarprofilen: Johan Arneng kombinerar fotboll med trav TEXT OCH FOTO: Anne Adre-Isaksson 22 Det var fascinationen för stammar och avel som lockade Johan Arneng in i travet. Idag är han avelsansvarig på Stall Zet och har egen uppfödning tillsammans med hustrun

Läs mer

Fria idag! Det blir underbart

Fria idag! Det blir underbart Fria idag! Det blir underbart FRIA IDAG DET BLIR UNDERBART När en annan man stjäl din fru finns det ingen bättre hämnd än att låta honom behålla henne. - Sacha Guitry Det är fantastiskt att gifta sig när

Läs mer

HANDLEDNING PERFECT GIRL

HANDLEDNING PERFECT GIRL HANDLEDNING PERFECT GIRL TILL PEDAGOGEN Perfect Girl är en kortfilm på fyra minuter utan dialog eller dramatisk handling. Detta gör att den är lämplig att använda som diskussionsunderlag eller introduktion

Läs mer

Någon fortsätter att skjuta. Tom tänker sig in i framtiden. Början Mitten Slut

Någon fortsätter att skjuta. Tom tänker sig in i framtiden. Början Mitten Slut ovellens uppbyggnad I Svenska Direkt 7 fick du lära dig hur en berättelse är uppbyggd med handling, karaktärer och miljöer: Något händer, ett problem uppstår som måste lösas och på vägen mot lösningen

Läs mer

Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler

Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler En lättläst bok med tilltalande layout. Författarna skriver om barnets utveckling och omvårdnad, med tips om t.ex. amning, sömn, tandborstning

Läs mer

Los Bando. Filmhandledning. 93 min Rekommenderas från åk 6-9. Los Bando, 2018

Los Bando. Filmhandledning. 93 min Rekommenderas från åk 6-9. Los Bando, 2018 Filmhandledning Los Bando 93 min Rekommenderas från åk 6-9 Los Bando, 2018 Regi: Christian Lo Norskt tal, svensk text Om Filmhandledningen Denna filmhandledning är tänkt att användas som inspiration och

Läs mer

En fjärils flykt Gunnel G Bergquist

En fjärils flykt Gunnel G Bergquist En fjärils flykt Gunnel G Bergquist Livet för en del människor, Är kantat av sorg och vemod. Framtiden för dem Saknar oftast ljus och glädje. För andra människor Flyter livet på som en dans. Tillvaron

Läs mer

VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN

VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN VERKTYGSLÅDA TILL FÖRESTÄLLNINGEN HEJ LÄRARE! Vi på ung scen/öst är mycket glada över att få komma till ert klassrum med vår föreställning Hamlet - en monolog där alla dör. I föreställningen träffar vi

Läs mer

S i ärmen och karnevalisk magnetism Poesi fyllde det 30:e mellanrummet

S i ärmen och karnevalisk magnetism Poesi fyllde det 30:e mellanrummet S i ärmen och karnevalisk magnetism Poesi fyllde det 30:e mellanrummet Mellanrumshösten 2011 avslutades med ett jubileum och två poeter; Johannes Anyuru och Olivia Bergdahl. Anyuru läste dokumentärpoesi

Läs mer

1 timme utan mig. Monolog. Utspelas under en panikångestattack.

1 timme utan mig. Monolog. Utspelas under en panikångestattack. 1 timme utan mig. Monolog. Utspelas under en panikångestattack. Utskick 1.0 Inleda med introduction. Endast handla om stunden under panikångesten. Skrika på hjälp. Måla. 1-5 Skådespelare. Visa smsa talen

Läs mer

Med balett från Björkö till Tallinn

Med balett från Björkö till Tallinn Med balett från Björkö till Tallinn Samspel. Bröderna Davidsson från en orgel- och danskonsert i Örgryte nya kyrka. Musik och dans har varit självklara ingredienser i livet för Jonathan och Gabriel Davidsson

Läs mer

Lär känna dig själv samtidigt som du börjar älska dig själv och ditt liv.

Lär känna dig själv samtidigt som du börjar älska dig själv och ditt liv. Lär känna dig själv samtidigt som du börjar älska dig själv och ditt liv. Lär dig älska dig själv. Börja stormtrivas i ditt eget skin. Spräng bort dina osäkerheter Gå emot dina rädslor Stå för din sak

Läs mer

Vad handlar boken om? Mål ur Lgr 11. Bort från dig Lärarmaterial. Författare: Tomas Dömstedt

Vad handlar boken om? Mål ur Lgr 11. Bort från dig Lärarmaterial. Författare: Tomas Dömstedt sidan 1 Författare: Tomas Dömstedt Vad handlar boken om? Lukas är orolig för att Jonna är på fest utan honom. Han skickar ett antal sms till henne men får bara ett enda svar. Lukas kan inte slappna av

Läs mer

Epictures Studio PROJEKTINFORMATION HAN HETTE HARALD.

Epictures Studio PROJEKTINFORMATION HAN HETTE HARALD. Epictures Studio www.epstudio.se/harald PROJEKTINFORMATION HAN HETTE HARALD Hej! Jag vill börja med att tacka för att du tar dig tid att läsa detta. Jag heter Julian Jukas och har ett stort intresse för

Läs mer

Pernilla August, regissören bakom Svinalängorna: Det är som om historien har velat bli berättad

Pernilla August, regissören bakom Svinalängorna: Det är som om historien har velat bli berättad Pernilla August, regissören bakom Svinalängorna: Det är som om historien har velat bli berättad PERNILLA AUGUST. Filmen Svinalängorna väcker känslor och minnen. Vi känner igen oss på alla möjliga olika

Läs mer

Att leva med schizofreni - möt Marcus

Att leva med schizofreni - möt Marcus Artikel publicerad på Doktorn.com 2011-01-13 Att leva med schizofreni - möt Marcus Att ha en psykisk sjukdom kan vara mycket påfrestande för individen liksom för hela familjen. Ofta behöver man få medicinsk

Läs mer

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om?

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om? sidan 1 Böckerna om Sara och Anna Författare: Catrin Ankh Vilka handlar böckerna om? Böckerna handlar om två tjejer i 15-årsåldern som heter Sara och Anna. De är bästa vänner och går i samma klass. Tjejerna

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

Min dag med Ove Karlsson den jagande snickaren som älskar Skellefteå AIK

Min dag med Ove Karlsson den jagande snickaren som älskar Skellefteå AIK Min dag med Ove Karlsson den jagande snickaren som älskar Skellefteå AIK Ove är född 1946 och kommer ursprungligen från Lubboträsk utanför Burträsk. Nu bor han med familj i ett hus i Norsjö. Han är utbildad

Läs mer

!"#$%"&$'"()$*+,&$#-./!"#$%"&$#0$'"()$*+,&/ $ 1&,)2$3,2)-+"4),'"$5&$6"()7 89.:)$2:'$("8$;))&"$2-.$34,&"$3:&',&<$=$>&:.&"'',)2

!#$%&$'()$*+,&$#-./!#$%&$#0$'()$*+,&/ $ 1&,)2$3,2)-+4),'$5&$6()7 89.:)$2:'$(8$;))&$2-.$34,&$3:&',&<$=$>&:.&'',)2 ! !"#$%"&$'"()$*+,&$#-./!"#$%"&$#0$'"()$*+,&/ $ 1&,)2$3,2)-+"4),'"$5&$6"()7 89.:)$2:'$("8$;))&"$2-.$34,&"$3:&',&&:.&"'',)2 3-4',&$3-882$:4-("$,?,'>,4 >9$+"#$'"()$("8$+"&"

Läs mer

Fackbok (barn & ungdom)

Fackbok (barn & ungdom) Äntligen är vi åter med nya boktips lagom till sportlovet. Hoppas alla lässugna får möjlighet att läsa lite nya böcker nu när ni är lediga. Denna gång tipsar vi om lite nytt lättläst och annat smått och

Läs mer

"Fucking Åmål" fyller 15 år!

Fucking Åmål fyller 15 år! "Fucking Åmål" fyller 15 år! Av Alexander Dunerfors Lukas Moodysson delar med sig av 15 saker du kanske inte visste om Sveriges bästa ungdomsfilm. Den 23 oktober 1998 hölls premiär för tonårsdramat som

Läs mer

- Det är inte så lätt att hitta någon som kan få till en övertygande skotsk dialekt, säger Ava. Det är vårt största problem just nu.

- Det är inte så lätt att hitta någon som kan få till en övertygande skotsk dialekt, säger Ava. Det är vårt största problem just nu. 2 - Har du blivit sminkad också? undrar min fästman Jack när jag sätter mig i bilen. Hur mycket har du gått back på att göra dig i ordning för den här middagen? - Jag ville bli riktigt vacker för din skull,

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0 Utvärdering 13 deltagare Filmkollo 2. 66 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 6 4 98 2 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - För att kollot är så galet roligt! :D - För

Läs mer

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10.

KAPITEL 2. Publicerat med tillstånd Bankrånet Text Anna Jansson Bild Mimmi Tollerup Rabén & Sjögren 2010. Bankrånet inl.indd 18 2010-08-24 10. KAPITEL 2 De hade knappt kommit ut på gatan förrän Emil fick syn på Söndagsförstöraren. Tant Hulda brukade komma och hälsa på varje söndag, fast Vega som bott i huset före familjen Wern hade flyttat för

Läs mer

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt 1000 varma tack för den informativa, kunskapsfyllda, lättillgängliga boken Glutenfritt gott och enkelt! Alla lättbakade, goda och säkra recept kommer

Läs mer

Med många järn i elden

Med många järn i elden Med många järn i elden - Therese Albrechtson är en framgångssaga Trots att superentreprenören Therese Albrechtson bara är 24 år gammal har hon hunnit med en lång och framgångsrik entreprenörskapskarriär.

Läs mer

Releaser Kvartal 3. Kontakt HYR och KÖP Henrik Johansson (order@njutafilms.com) Mer info om samtliga titlar http://www.njutafilms.

Releaser Kvartal 3. Kontakt HYR och KÖP Henrik Johansson (order@njutafilms.com) Mer info om samtliga titlar http://www.njutafilms. Releaser Kvartal 3 2016 Releasedatum: Hyrtitlar Njutafilms Q3 2016: 1 augusti Pojken och världen (Biovisad) 8 augusti Två nätter till morgon (Biovisad) 15 augusti Det helt nya testamentet (Biovisad) 12

Läs mer

Familj och arbetsliv på 2000-talet - Deskriptiv rapport

Familj och arbetsliv på 2000-talet - Deskriptiv rapport Familj och arbetsliv på 2-talet - Deskriptiv rapport Denna rapport redovisar utvalda resultat från undersökningen Familj och arbetsliv på 2- talet som genomfördes under 29. Undersökningen har tidigare

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL

INSPIRATIONSMATERIAL L I N D G R E N / S J O V A L L INSPIRATIONSMATERIAL Det här är ett inspirationsmaterial som bygger på teman ur pjäsen Loranga, Masarin och Dartanjang av Barbro Lindgren. Här hittar du också diskussionsfrågor

Läs mer

Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium. 3Ge oss var dag vårt bröd för dagen som kommer.

Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium. 3Ge oss var dag vårt bröd för dagen som kommer. Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium Lukas, mer än någon annan evangelist, visar betydelsen av bön i Jesu liv och verksamhet (3:21, 5:16, 6:12, 9:18, 9:28, 10: 21-22, 11: 1, 22: 41-4, 23:46). Lukas 11 börjar med

Läs mer

Motorcykeln övervann avstånden och ledde till långväga turism

Motorcykeln övervann avstånden och ledde till långväga turism Motorcykeln övervann avstånden och ledde till långväga turism 17 januari 2013 Bilen övervann avstånden och öppnade möjligheter till vidsträckta resor runtom i vårt land och omvärlden, men för många män

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk

När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk Folderserie TA BARN PÅ ALLVAR Vad du kan behöva veta När din mamma eller pappa är psykiskt sjuk Svenska Föreningen för Psykisk Hälsa in mamma eller pappa är psykisksjh07.indd 1 2007-09-10 16:44:51 MAMMA

Läs mer

Pojke + vän = pojkvän

Pojke + vän = pojkvän Pojke + vän = pojkvän Min supercoola kusin Ella är två år äldre än jag. Det är svårt att tro att det bara är ett par år mellan oss. Hon är så himla mycket smartare och vuxnare än jag. Man skulle kunna

Läs mer

God morgon Z, Hoppas du kunnat sova. Det blev ju litet jobbigt igår, och jag tänkte att jag kanske kan försöka förklara hur jag ser på det som hände och på hur vi har det i ett brev. Jag gissar att du

Läs mer

Sagan om Sara-Vide 18

Sagan om Sara-Vide 18 Sagan om Sara-Vide 18 av Johanna Uddén Att prata med Sara-Vide Ericson är befriande. Hon är rättfram och enkel. Kanske kan man säga att hon har ett skönt lantligt sätt. Vi träffas i stan för en fika och

Läs mer

Erik på fest Lärarmaterial

Erik på fest Lärarmaterial sidan 1 Författare: Torsten Bengtsson Vad handlar boken om? Erik ska på fest hos Lea. Erik längtar för han är lite kär i henne. Erik ger en vampyrmask till Lea i present. De äter tårta, glass och godis.

Läs mer

Göran Rosenberg PLIKTEN, PROFITEN OCH KONSTEN ATT VARA MÄNNISKA

Göran Rosenberg PLIKTEN, PROFITEN OCH KONSTEN ATT VARA MÄNNISKA Göran Rosenberg PLIKTEN, PROFITEN OCH KONSTEN ATT VARA MÄNNISKA Kapitel 1. Lotten Min lott var väl synlig. I varje fall stack den ut. I varje fall tyckte jag det. Ingen annan hade golfbyxor i skolan (inte

Läs mer

En samordnare tillsattes på MCC. Under åren har det varit fyra (4) olika samordnare.

En samordnare tillsattes på MCC. Under åren har det varit fyra (4) olika samordnare. 1 Rapport MCC:s fadderprogram hösten 2012 Bakgrund Rapporten gjordes av Linda Hårsta-Löfgren under hennes praktik vid MCC under hösten 2012. Innan Linda for till Sri Lanka fick hon ett underlag med frågeställningar

Läs mer

P i j a L i n d e n b a u m

P i j a L i n d e n b a u m Pija Lindenbaum Ett litterärt geni som satt färg på bilderboken under 20 år Med dessa ord presenterades Pija Lindenbaum i Babel i våras. Pija Lindenbaum är en av vår tids största svenska bilderboksskapare

Läs mer

Det handlar om ljus. Hur ser man erfarenhet?

Det handlar om ljus. Hur ser man erfarenhet? 10 11 Det handlar om ljus T. v. Ett ansikte, torrnålsgravyr T. h. Alltså avgjort?, torrnålsgravyr Torrnål. Tonerna och övergångarna längs graderna som färgen ger när plåten pressas mot pappret. Bilderna

Läs mer

IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt

IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt ÖVNINGSTEXT FÖR KODNING Kan du berätta lite om vad du har jobbat med? IP: Oj (skratt) svåra frågor du ställer (skratt).. Oj, nu måste jag tänka efter vad det är allt som jag har sysslat med ja, först då

Läs mer

Tallbohovskolan besökte Frankrike

Tallbohovskolan besökte Frankrike Tallbohovskolan besökte Frankrike En grupp elever från Tallbohovskolan och Kulturskola i Järfälla har besökt Frankrike i slutet av november 2012. Syftet är att ungdomar med olika bakgrund möts i en skapande

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och till dina närmaste.

Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och till dina närmaste. 1 Ditt liv din historia Ditt liv är viktigt och har stor betydelse för alla omkring dig! Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och

Läs mer