The Southern Cross VICTORIA FALLS JOHANNESBURG. 16 dagar/15 nätter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "The Southern Cross VICTORIA FALLS JOHANNESBURG. 16 dagar/15 nätter"

Transkript

1 The Southern Cross VICTORIA FALLS JOHANNESBURG 16 dagar/15 nätter Under 16 dagar tar er denna resa genom sex olika länder Sydafrika, Swaziland, Moçambique, Zimbabwe, Zambia och Botswana och under hela resans gång bjuds ni på fantastiska upplevelser. Ni kommer att få en sällsynt inblick i den kulturella och geografiska cocktail som gör södra Afrika så fantastiskt spännande!

2 - 2 - The Southern Cross - Southbound - VICTORIA FALLS JOHANNESBURG 16 dagar/15 nätter 2 17 april september 3 oktober december 2013

3 - 3 - Dagen före avresa - Victoriafallen: Genom att välja att ha en dag i Victoriafallen innan tåget avgår, får ni chansen att acklimatisera er och komma i ordning innan äventyret börjar. Från flygplatsen i Johannesburg får ni transfer till tåget och tillbringar en extra natt där. Ni har också möjlighet att välja bland några utflykter att roa er med under dagen. Alternativ 1: Flight of Angels En riktig höjdpunkt under ett besök till Victoriafallen är en flygtur i ett lätt flygplan eller helikopter över vattenfallen. Ni får skåda ett av världens 7 underverk från ovan! Alternativ 2: Forsränning I Botoka Gorge erbjuds en av de mest intensiva upplevelser man kan tänka sig. Med 23 forsar och fantastisk natur bland de svarta klipporna kan den som är ute efter en adrenalinkick verkligen få sitt lystmäte. I stora gummibåtar beger ni er iväg med utgångspunkt strax under fallen. Aktiviteten är beroende på säsong. Alternativ 3: Elefantridning Sitt upp på en av dessa magnifika djur och få en upplevelse som ni sent kommer att glömma! Alternativ 4: Bungyjump från Livingstone Bridge Livingstone Bridge går mellan Zambia och Zimbabwe och härifrån kan ni uppleva ett av världens högsta bungyjump på hela 111 meter. Finns modet att hoppa ut från bron med Victoriafallen bakom och mäktiga Zambezifloden under? Tåget står stilla på Victoria Falls Station över natten.

4 - 4 - Dag 1 Victoriafallen: Victoriafallen, som är över 100 meter högt och över 1,7 km brett, skapar ett upp till 500 meter högt vattenmoln som kan ses på flera mils avstånd. Ljudet av vattenfallet hörs som ett muller på flera kilometers avstånd och när man kommer närmare övergår mullret till ett dunder. Det finns en mängd olika säkra utkikspunkter som ger er tillfälle att beskåda vattenmassorna som störtar ned. Den närliggande regnskogen, som hålls konstant fuktig av vattenfallen, är också en sevärdhet med de många olika trädarter som finns här, såsom till exempel fikonträd, mahogny, dadelpalm, Milkwood och ebenholts. Här finns också ett fantastiskt fågelliv! Det råder ingen brist på souvenirbutiken med ett brett utbud, så här kan ni hitta presenter att ta med hem. Morgontur. Eftermiddagen tillbringar ni på egen hand och kan då prova på de äventyr ni inte hann med under gårdagen. Alternativ 1: Flight of Angels Alternativ 2: Forsränning Alternativ 3: Elefantridning Alternativ 4: Bungyjump från Livingstone Bridge Tåget står stilla på Victoria Falls Station över natten. Dag 2 Chobe National Park (Botswana): En bilresa på 70 km tar er till Botswanas gräns, där ni tar er in till berömda Chobe National Park som Botswanas tredje största park med den största viltkoncentrationen i Afrika. Chobe är framförallt känt för de stora mängder elefanter som finns i parken, på en safaritur kan ni få se flera hundra elefanter på en och samma gång. Här finns också stora grupper med flodhäst och buffel.

5 - 5 - Ni beger er ut på en safaritur i fyrhjulsdrivna fordon och får också följa med på en båttur längs Chobefloden. Efter lunch på en lodge kan ni passa på att svalka er i poolen. Tåget står stilla på Victoria Falls Station över natten. Dag 3 Livingstone (Zambia): Ni tar er över den mäktiga Zambezifloden via den historiska järnvägsbron som byggdes just där för att tågen skulle få sig en dusch av vattenfallet. Ert första stopp är på den zambiska sidan av Victoriafallen innan ni fortsätter till staden Livingstone, som fått sitt namn efter David Livingstone den skotske visionären som hade en omättlig aptit för äventyr och som "upptäckte" Victoriafallen. Vattenfallen hade så klart funnits där långt tidigare, men när Livingstone hörde talas om "Mosi-oa-Tunya" (den dundrande röken) såg han till att bli transporterad dit i en utgrävd kanot och den 16 november 1855 anlända Livingstone i den norra delen av det som idag är Livingstone Island. Ni besöker Livingstone Museum innan ni beger er till Waterfront Lodge där ni äter lunch. Det sista besöket på eftermiddagen är The Fifth Gorge där ni har en spektakulär utsikt över Zambezifloden. Lunchkryssning på Zambezifloden Denna spektakulära lunchkryssning på Zambezifloden inkluderar en lunchbuffé och dryck. Kvällsaktivitet Middag äts idag inte på tåget utan på restaurang. Tåget avgår efter middagen mot Dete.

6 - 6 - Dag 4 Hwange National Park: I det nordöstra hornet av Zimbabwe ligger Hwange National Park, landets största viltreservat. Med sina knappa 1,5 miljoner hektar är Hwange National Park är ungefär lika stort som Belgien. Här finns det en stor mängd olika fåglar och djur, men reservatet är mest känt för dess rika lejonpopulation. Ni följer med på en safaritur tidigt på morgonen som följs av frukost på Sable Valley Lodge och ännu mer safari. Lunch intar ni på Sikumi Tree Lodge och här får ni också chansen att koppla av vid poolen innan ni fortsätter jakten på de vilda djuren på eftermiddagen. Avgångstider beror på när parken öppnar. Tåget avgår mot Bulawayo på kvällen. Dag 5 Bulawayo och Matobo National Park: Alternativ 1: Matobo Hills och konstgalleri Matobo betyder "de skalliga" och beskriver mycket bra de dramatiska kullar och granitblock som finns i detta område. Ni besöker bland annat Cecil John Rhodes gravplats, han som gav landet dess förra namn Rhodesia. Efter detta besöker ni en av de mer åtkomliga grottorna, det finns många av dem bland kullarna. Det blir sedan lunch innan ni får en tur på det naturhistoriska museet som är ett av de bästa på södra halvklotet. Slutligen tar ni en tur genom staden och besöker ett konstgalleri. Alternativ 2: Matobo Hills och järnvägsmuseet Matobo betyder "de skalliga" och beskriver mycket bra de dramatiska kullar och granitblock som finns i detta område. Ni besöker bland annat Cecil John Rhodes gravplats, han som gav landet dess förra namn Rhodesia.

7 - 7 - Efter detta besöker ni en av de mer åtkomliga grottorna, det finns många av dem bland kullarna. Det blir sedan lunch innan ni får en tur på det naturhistoriska museet som är ett av de bästa på södra halvklotet. För järnvägsentusiasten kan konstgalleriet bytas ut mot järnvägsmuseet. Alternativ 1: Chipangali Wildlife Orphanage Ett besök till det berömda centret ger er insikt i dessa övergivna djurs svåra situation. Alternativ 2: Spåra noshörning i Matobo National Park Efter morgondelen av turen inne i parken äter ni lunch tillsammans med en ranger och sedan beger ni er iväg till fots för att spåra noshörning. Med lite tur kan ni se dessa fascinerande och utrotningshotade djur och till och med komma dem riktigt nära. Observera att denna aktivitet krockar med alternativet att övernatta på Antelope Park. Alternativ 3: Övernatta på Antelope Park Efter morgondelen av turen inne i parken beger ni er mot Gweru. En biltur på ca 90 minuter tar er till ert slutmål Antelope Park, där ni ska tillbringa natten. Ni checkar in och får tid till att koppla av eller utforska området lite innan det är dags för middag i solnedgången. Efter middagen beger ni er ut på öppna safarifordon för att få chansen att observera lejonens beteende nattetid då de ger sig ut på jakt. Tänk på att detta är vilda djur och det finns ingen garanti för vad ni kommer att se. Det kan ta lång tid innan lejonen har turen att få till en jakt, om de får det överhuvudtaget, och det hela kan vara över på några ögonblick. Följande morgon vaknar ni till ljuden i bushen och efter frukost möter ni upp resten av gruppen för diverse aktiviteter i parken. Tåget reser till Somabhula under natten.

8 - 8 - Dag 6 Antelope Park, Gweru: Antelope Park vandra med lejon Målet med långtidsprojektet vid Antelope Park är att återinföra lejonungar, som föds av lejon i fångenskap, till det vilda. Idag är dock höjdpunkten att få vandra med fria lejon i åldrarna 3-15 månader. Under ca 1½ timme vandrar ni genom bushen med lejonen fritt runt omkring er. Här har ni verkligen bra fotomöjligheter! Om ni verkligen har tur kanske ni får se ett lejon smyga efter ett byte, en riktig upplevelse! Tillbaka i lägret efter er vandring får ni chansen att umgås lite närmare med yngre lejonungar i ungefär 20 minuter. Gweru militärmuseum och flygplansutställning För de som är intresserade kan ni, efter lunch på Antelope Park, få en eftermiddagstur till militärmuseet i Gweru. Här finns också en utställning med en del äldre flygplan. Somabhula Primary School Sent på eftermiddagen, efter Antelope Park och militärmuseum, åker ni tillbaka till Somabhula för att besöka den lokala grundskolan. Efter en show som framförs av barnen och deras lärare får ni tillfälle att umgås med barnen. Donationer i form av skolmaterial, kläder eller pengar tas alltid tacksamt emot! Alternativ 1: Hyra kanot Hyr en kanot och paddla på egen hand längs floden och njut av fågellivet. Alternativ 2: Safariturer Följ med ut på en safaritur i öppet safarifordon. Turen varar i ca 1 timme. Alternativ 3: Safari från hästryggen Erfarna ryttare kan få följa med på en 1½ timme lång guidad ridtur i parken. Alternativ 4: Elefantsafari Sitt up på Afrikas största däggdjur och följ med på en 30 minuter lång ridtur i parken.

9 Alternativ 5: Lejonuppfödning Projektet kallas "Alert" och syftet är att de nya lejongenerationerna ska släppas fria i det vilda Alternativ 6: Båtkryssning med fågelskådning Njut av det fantastiska fågellivet under en 45 minuter lång båtkryssning på floden. Ni återvänder till tåget och fortsätter tidigt på kvällen till Bannockburn. Dag 7 Great Zimbabwe: Great Zimbabwe är det största monumentet i Afrika söder om Pyramiderna. Här bland ruinerna av den stad som byggdes av Rozwi-folket har många magiska fabler och sagor sitt ursprung, såsom till exempel Kung Salomos Skatt. Upptäck hur detta folk levde och bröt guld och silver, som sedan togs ut ur Afrika av arabiska och portugisiska handlare. Turen följs av lunch på Great Zimbabwe Hotel innan ni återvänder till tåget. Ni återvänder till tåget i Rutenga och reser till Beit Bridge där tåget åker in i Sydafrika Dag 8 Dag på tåget: Dagen tillbringar ni på tåget då ni reser genom provinserna Limpopo, Gauteng och Mpumalanga. Tåget stannar i Nelspruit, huvudstaden i Mpumalanga, där ni tillbringar natten. Dag 9 Panorama Route: 1873 upptäcktes guld i området runt den lilla charmiga staden Pilgrim's Rest, som idag är ett levande museum och ett nationalmonument. Guldfyndet drog till sig omkring 1500 guldgrävare vars hus nu har renoverats och idag används många av dem som butikslokaler.

10 Blyde River Canyon är en 26 km lång och 800 meter djup kanjon, där ni bland annat hittar The Three Rondavels, tre enorma klippor som alla har formen av afrikanska hyddor (rondavels). Ni kommer också besöka Bourke's Luck Potholes, märkliga håligheter som formats av flodens erosion under många många år, och God's Window, en underbar utkikspunkt där ni kan se långt ut över landskapet. Sunrise Balloon Experience Ni hämtas tidigt vid tåget och får transfer till ballongen som väntar på er. Ni bjuds på morgonfika och sedan är det dags för en timme lång naturskön ballongfärd. När ni landat får ni lite mousserande vin med påföljande frukost. Ni möter upp resten av gruppen i Sabie och följer med på den sista delen av turen runt Panorama Route. Aktiviteten är väderberoende. Tåget står stilla i Nelspruit Dag 10 Krugerparken: Idag blir det safari i minibuss då ni besöker världsberömda Krugerparken. Parken erbjuder en fantastisk vildmarksupplevelse och med sina 2 miljoner hektar finns här en otrolig mångfald både vad gäller flora och fauna. Här finns till exempel 336 olika sorters träd, 49 arter av fisk, 34 arter av amfibier, 114 arter av reptiler, 507 arter av fåglar och 147 arter av däggdjur. Avgångstider varierar beroende på säsong då parken öppnar och stänger vid soluppgång och solnedgång. Alternativ 1: Safari i öppet fordon Ni får vara med om safari i öppna safarifordon, som är speciellt utformade för både säkerhet och optimal upplevelse. Er guide har ingående kunskaper om parkens flor och fauna. Efter lunch i ett av lägren i parken fortsätter safarin under hela eftermiddagen.

11 Alternativ 2: Protea Kruger Gate Lodge Ni lämnar tåget 06:00 och reser genom Krugerparken i öppna safarifordon och ni anländer ungefär mitt på dagen vid Kruger Gate Protea Lodge, som ligger invid Sabifloden vid Paul Kruger Gate. Ni checkar in i era rum och efter lunch och lite avkoppling beger ni er ut på en safaritur på eftermiddagen. När ni återvänder, efter solens nedgång, blir det härlig middag. Tidigt nästa morgon hämtas ni för ytterligare en safaritur inne i Krugerparken och ni återvänder till lodgen lagom till brunch. Ni blir upphämtade och körda tillbaka till tåget. Detta alternativ gäller i mån av plats. Alternativ 3: Privat reservat Ni följer med på safari i minibuss, men omkring 11:00 blir ni körda till en lyxlodge som ligger i ett privat reservat intill Sabifloden och här serveras lunch. Efter lite avkoppling blir det kaffe och kaka, och sedan beger ni er ut på en safaritur i solnedgången på jakt efter The Big Five. Er guide kommer göra sitt yttersta för att visa er både stort och smått i reservatet. Efter en drink i solnedgången beger ni er tillbaka till lodgen där det nu är dags för en härlig middag. Innan solen går upp nästa morgon är det dags för ytterligare en safaritur då ni ger er ut i bushen för att se vad djuren har haft för sig under natten. När ni återvänder till lodgen väntar en stor frukost på er och därefter återförenas ni med den övriga gruppen inne i Krugerparken och ni fortsätter att spana efter djur på väg tillbaka till tåget. Detta alternativ gäller i mån av plats. Under dagen tar sig tåget till Komatipoort där det står stilla under natten.

12 Dag 11 Mpumalanga: Mpumalanga, som betyder "land of the rising sun" är en provins med otroligt vacker natur. Alternativ 1: Krugerparken Idag blir det safari i minibuss då ni besöker världsberömda Krugerparken. Parken erbjuder en fantastisk vildmarksupplevelse och med sina 2 miljoner hektar finns här en otrolig mångfald både vad gäller flora och fauna. Här finns till exempel 336 olika sorters träd, 49 arter av fisk, 34 arter av amfibier, 114 arter av reptiler, 507 arter av fåglar och 147 arter av däggdjur. Avgångstider varierar beroende på säsong då parken öppnar och stänger vid soluppgång och solnedgång. Alternativ 2: Nelspruit Staden Nelspruit anses vara inkörsporten till provinsen Mpumalanga. Stadens subtropiska klimat, solsken i överflöd och bördiga jord ger perfekta förhållanden för att odla citrusfrukter och andra tropiska frukter såsom mango, banan, avokado, macadamia- och pekannötter. The Lowveld Botanical Gardens ligger precis utanför staden och här finns sällsynt samling växter och också den första planterade regnskogen. Lunch äter ni på Riverside Mall och på eftermiddagen besöker ni Sudwalagrottorna och närliggande PR Owen Dinosaur Park. Tåget tar sig under natten från Nelspruit till Maputo i Moçambique. Dag 12 Maputo (Moçambique): Maputo, huvudstaden i Moçambique, är en stad med kontraster och erbjuder en spännande mix av olika kulturer. Arkitekturen är en blandning av afrikansk, portugisisk och tidig kolonial stil med gamla katolska kyrkor sida vid sida med moskéer, fort, viktorianska herrgårdar och andra byggnader från en svunnen tid.

13 Alternativ 1: På stranden Ni blir körda till hamnen för en båttur till en resort där ni kan koppla av i solen och njuta av en simtur i Indiska Oceanen. Lunch kan ni intaga på en restaurang som specialiserat sig på fisk- och skaldjursrätter i traditionell afrikansk/portugisisk stil. Ta en promenad på stranden under eftermiddagen och se de lokala fiskarna komma i land med dagens fångst. Alternativ 2: På stranden vid Avenida da Marginal Ni får transfer till det kända hotellet Costa Do Sol och på vägen dit kommer er guide att förklara vilka olika aktiviteter ni har att välja på under dagen. Längs Avenida da Marginal, den palmkantade gatan längs stranden, finner ni mängder av kaféer och restauranger som specialiserat sig på fisk- och skaldjursrätter i traditionell afrikansk/portugisisk stil och passa också på att avnjuta en iskall öl av de lokala märkena 2M eller Laurentina på någon av de charmiga barerna. Medan ni strosar längs stranden kan ni se de lokala fiskarna kasta sina nät och manövrera sina dhows, titta på, eller kanske till och med deltaga i, strandvolleyboll eller fotboll och bara insupa den livliga atmosfären i denna härliga stad. Inhaca & Potuguese Islands En timmes båttur iväg väntar en underbar idyllisk ö med vita stränder. Här kan ni snorkla, dyka eller prova på djuphavsfiske. I priset ingår lunch och viss dryck. Detta alternativ gäller i mån av plats. Kvällsaktivitet På kvällen avnjuter ni en härlig middag på en lokal fiskrestaurang. Tåget står stilla på Maputo Station över natten.

14 Dag 13 Maputo (Moçambique): Idag får ni följa med på en stadstur i Maputo. Ni besöker den lokala marknaden och stannar sedan till vid det gamla fortet Fortaleza från Andra intressanta platser inkluderar den katolska katedralen, kommunalhuset, Lous Trichardt Trek Memorial, statyn av före detta presidenten Samora Machel, botaniska trädgården Jardim Tunduru och Eiffel s Iron House (Casa do Ferro). The Polana Hotel, som byggdes på 1920-talet är, med dess spektakulära vita fasad och enastående dekor, är det mest kända landmärket i staden och från hotellets trädgård kan man se Xefina Island. Nästa besök är på ett konstgalleri där möbler och skulpturer har gjorts av gamla AK47:or. En körtur längs Avenida da Marginal tar er till hotellet Costa do Sol, där ni kan koppla av och avnjuta en kall drink. Efter lunch beger ni er tillbaka till tåget och medan tåget rullar vidare är det dags för eftermiddagsfika. Halvdagstur. Tåget avgår från Maputo omkring 15:00 och reser vidare till Mpaka Station i Swaziland via gränsposten vid Goba. Dag 14 Swaziland: Om ni vill kan ni idag besöka det lilla kungadömet Swaziland, som endast är km 2 stort, vilket gör det till det näst minsta landet i Afrika. Ni kör in i Swaziland och får njuta av underbar utsikt över Ezulwini Valley och Komatifloden längs vägen. Ni får en inblick i det vardagliga livet i Swaziland, ni besöker bland annat den livliga Swazi Market där ni kan köpa vackert snidade träföremål, färgglada textilier och de fantastiskt handflätade korgar som Swaziland är så känt för. Observera att ni måste ha med er era pass för att följa med på denna tur. Ni möter upp tåget i Kaapmuiden i Sydafrika och fortsätter över natten till Boksburg East Station i Johannesburg.

15 Dag 15 Pretoria/Johannesburg/Soweto: Provinsen Gauteng är södra Afrikas ekonomiska centrum och här finns ett par av Afrikas största städer. Gauteng är ett ord på Sotho och betyder "Place of Gold" och det är ett passande namn eftersom mycket av rikedomen i området kommer från denna ädla metall. Alternativ 1: Pretoria & Soweto Ni tillbringar morgonen i Pretoria, Sydafrikas administrativa huvudstad. Ni besöker Union Building, regeringsbyggnaden, som designades av den berömda engelska arkitekten Sir Herbert Baker och stod färdigt På Church Square mitt i staden står en stor bronsstaty av den före detta presidenten Paul Kruger, omgiven av sina boersoldater. Innan ni lämnar Pretoria besöker ni Voortrekker Monument som hedrar The Great Trek nybyggarnas vandring genom Sydafrika på 1830-talet. På eftermiddagen beger ni er till Soweto för att besöka Hector Petersen Memorial, som fått namn efter den första studenten som förlorade sitt liv under studentupproren Heldagstur. Alternativ 2: Johannesburg & Soweto Dagen börjar vid Constitution Hill i Braamfontein i centrala Johannesburg. Här hittar ni Old Fort Prison Complex, där många av Sydafrikas ledande politiska aktivister satt fängslade, och numer finns också författningsdomstolen här. Ni fortsätter till stadsdelen Newtown för ett besök på Africa Museum följt av lunch i Rosebank. På eftermiddagen tar ni er till Soweto för att få uppleva denna välkända township med mer än en miljon invånare. Ni kör förbi Chris Hani Baragwanath Hospital, som är det största sjukhuset på södra halvklotet, och kör också nedför den enda gatan i Afrika där två nobelpristagare en gång bott Desmond Tutu och Nelson Mandela. Ni besöker också Hector Petersen Memorial, som fått namn efter den första studenten som förlorade sitt liv under studentupproren Heldagstur. Tåget står stilla på Boksburg East Station i Johannesburg över natten.

16 Dag 16 Resans slut: Om ni ska bo kvar på ett hotell i Johannesburg får ni under morgonen transfer till ert hotell. Ska ni däremot flyga hem senare under dagen kan ni idag har ni möjlighet att välja bland några utflykter att roa er med under dagen. Alternativ 1: The Cradle of Humankind: Maropeng och Sterkfontein Caves Vid Cradle of Humankind finns både Maropeng Visitor Centre och Sterkfonteingrottorna. Besöket börjar vid Maropeng (som på Setswana betyder ungefär "återvända till ursprungsplatsen"), som är besökscentret vid Cradle of Humankind. Här får ni vara med på en spännande simulerad resa på en underjordisk sjö genom vatten och is, luft, eld och jord. Resan slutar vid världens begynnelse efter att ha tagit er genom vattenfall, förbi isberg, genom stormens öga, förbi vulkanutbrott och genom jordens djup. Nästa del av turen fokuserar på vår världs och mänsklighetens historia ett otal fossiler finns utställda här. Vidare tar ni er till Sterkfonteingrottorna som ligger 10 km iväg och är världskända för två fynd, nämligen Mrs Ples 1947 och Little Foot Sedan utgrävningarna började i slutet av 1800-talet har man funnit mer än 500 hominider såväl som mängder av stenverktyg. Utgrävningarna fortsätter än idag. Turen avgår från tåget 08:00. Minst 4 deltagare krävs. Alternativ 2: Lesedi Cultural Village Ni besöker denna multikulturella afrikanska by där ni får uppleva fem av Sydafrikas största inhemska folkstammars historia & kultur. Turen avgår från tåget 08:00. Minst 4 deltagare krävs. Lunch ingår. Alternativ 3: Gold Reef City, Apartheid Museum & The World of Beer På 1970-talet stängdes Crown Mine och i dag finns där istället Gold Reef City, en nöjespark där ni får uppleva Johannesburg så som det var i guldrushens tid på mitten av 1800-talet. Förutom att prova på en mängd olika åkattraktioner får ni också chansen att åka ned i en gammal guldgruva (ingår inte i priset), besöka Apartheid Museum med dess utställningar av foton, filmer och andra media från tiden i Sydafrika före 1994.

17 The World of Beer ligger i centrala Johannesburg och är en utmärkt plats för lunch och sedan en guidad tur och ölprovning. I priset ingår transfers och inträden till Gold Reef City, The Apartheid Museum & The World of Beer. Turen avgår från tåget 09:00. Minst 4 deltagare krävs. Alternativ 4: East Rand Mall eller Emperors Palace Emperors Palace är som ett litet Las Vegas. East Rand Mall är ett modernt köpcenter som erbjuder mängder av affärer, såväl som banker och uttagsautomater. Här finns också ett otal restauranger där ni kan avnjuta lunch. Bussen till köpcentret avgår varje timme med början 12:00 och tillbaka till tåget varje halvtimme med den sista bussen klockan 15:30. Den här resan finns också åt andra hållet, northbound, med start i Johannesburg och slut i Victoria Falls. Resans innehåll är detsamma, men vissa skillnader finns i upplägget. Destination Sydafrika tar inget ansvar för eventuella ändringar i programmet för denna resa.

18 Pris 2013: Ivory Coupé R per person Ivory Single Coupé R per person Gold Coupé R per person Commodore Coupé R per person Emerald Coupé R per person Tillägg för enkelkupé 50 % (ensam i dubbelkupé) Barn mellan 7 och 12 år betalar 50 % av priset. I priset ingår: Boende med halvpension enligt program Transfer: Victoria Falls Airport Shongololo Express Shongololo Express O.R. Tambo International Airport I priset ingår inte: Flygbiljetter internationella och inrikes Lunch Dryck Tvättservice Dricks Inköp av personlig natur Boende före och efter resan Visum Reseförsäkring Transfer Shongololo Express hotell Observera! Då Shongololo Express använder det statliga järnvägsnätet i Zimbabwe, Sydafrika, Moçambique, Namibia, Zambia och Swaziland finns risken att tåget blir försenat, stoppat eller måste omdirigeras under resans gång. Dagliga aktiviteter kan därför behöva kortas av, ändras eller ställas in. Shongololo Express tar inget ansvar för sådana ändringar i det dagliga programmet, men kommer alltid att sträva efter att fullfölja det.

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Inspirerande Trädgårdsresa till Sydafrika 23 okt 7 nov

Inspirerande Trädgårdsresa till Sydafrika 23 okt 7 nov Inspirerande Trädgårdsresa till Sydafrika 23 okt 7 nov Följ med på en fantastisk trädgårdsresa till Sydafrika med storslagen och fängslande vacker natur. Se pelargoner och protea växa vilt, besök flera

Läs mer

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Vi erbjuder här en unik resa till Sydafrika med Laila Nordfors som reseledare. Laila har på uppdrag av Gävle Kommun haft ett tätt samarbete

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

Afrik a. från första parkett Nyati Safari Plus

Afrik a. från första parkett Nyati Safari Plus Afrik a från första parkett Nyati Safari Plus Kombinera ditt safariäventyr med andra upplevelser En safariresa med Nyati bjuder på safariupplevelser i världsklass. Vill du se ännu mer av Afrika rekommenderar

Läs mer

SW AFRICA NETTOPRISLISTA 2010-2011

SW AFRICA NETTOPRISLISTA 2010-2011 SW AFRICA NETTOPRISLISTA 2010-2011 WORLD IN ONE COUNTRY 14-dagars rundresa Priser: Högsäsong, 01 november 2010-30 april 2011 per person i dubbelrum R 19120 per enkelrum R 23125 Lågsäsong, 01 maj 2011-31

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7/3 2012 15 dagar Dag 1 (Sandviken) - Gävle - Johannesburg Vår resa börjar kl 11.30 med att hämta resenärer i Sandviken. Vi åker vidare via Gävle till Arlanda

Läs mer

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Preliminärt program DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Dag 1 28 december - måndag 06:15 Ankomst med British Airways till Kapstaden. Ni möts på flygplatsen av er guide för

Läs mer

Safari & KwaZulu-Natal

Safari & KwaZulu-Natal Safari & KwaZulu-Natal GRASKOP KLASERIE NATURE RESERVE SWAZILAND ST LUCIA UMDLOTI 14 dagar/13 nätter Resan börjar med att ni kör via den vackra Panorama Route på väg till några dagar i vackra Klaserie

Läs mer

17 dagars rundresa till Sydafrika & Swaziland

17 dagars rundresa till Sydafrika & Swaziland 17 dagars rundresa till Sydafrika & Swaziland Dag 1: Avresa Avresa från Köpenhamn, Stockholm eller Göteborg till London eller Frankfurt där vi sammanstrålar och flyger söderut till Johannesburg. Dag 2:

Läs mer

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka.

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka. Hem Galleri Turer Om Densils Travels Tjänster Kontakt Densils Travels Turer med fantastiska upplevelser på Sri Lanka Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och

Läs mer

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d)

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Nu är det åter dags för oss på Dina Vingårdar att ge oss ut på en upplevelserik resa till Sydafrika. Med oss har vi som vanligt vår ovärderliga

Läs mer

Nyati Safari. Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari

Nyati Safari. Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari Nyati Safari Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari Pris per. pers. dkk 16 995:- Året runt Priset avser 10 dagars lyxsafarivistelse med alla måltider, stort safariprogram, transfer och flyg

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

SYDAFRIKA REQUEST MED MASHATU I BOTSWANA. 1-13 september & 6-18 oktober 2015

SYDAFRIKA REQUEST MED MASHATU I BOTSWANA. 1-13 september & 6-18 oktober 2015 SYDAFRIKA REQUEST MED MASHATU I BOTSWANA 1-13 september & 6-18 oktober 2015 5-STJÄRNIG SAFARI, VINPROVNING, VALAR OCH PINGVINER Följ med på ett spännande och smakrikt äventyr i Botswana och Sydafrika!

Läs mer

Afrik a. från första parkett Nyati Cheetah Camp

Afrik a. från första parkett Nyati Cheetah Camp Afrik a från första parkett Nyati Cheetah Camp DKK 106 970:- året runt Priset avser 10 dagars lyxsafari vistelse för 6 personer med alla måltider, dagliga utflykter, transferresor och flyg t/r Följ med

Läs mer

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande Kursresa till Zanzibar Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande 15-22 juni 2016 Privat tillägg: Safari i Masai Mara 21-28 juni Resprogram Håkmark 213 905 91 UMEÅ SWEDEN tel. +46(0)90-383

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

Afrik a. från första parkett Nyati Safari Lodge

Afrik a. från första parkett Nyati Safari Lodge Afrik a från första parkett Nyati Safari Lodge dkk16 995:- året runt Priset avser 10 dagars lyx safarivistelse med alla måltider, dagliga utflygter, transferresor och flyg t/r Följ med på lyxsafari i världsklass

Läs mer

Referens: GUIDAD TUR SOUTH AFRICAN SURPRISE - 15 dagar SYDAFRIKA

Referens: GUIDAD TUR SOUTH AFRICAN SURPRISE - 15 dagar SYDAFRIKA Referens: GUIDAD TUR SOUTH AFRICAN SURPRISE - 15 dagar SYDAFRIKA Sydafrika är ett land med spektakulära kontraster, beläget på spetsen av den mest magnifika, mysteriska och vilda kontinenten. Här finner

Läs mer

Gauteng, Mpumalanga and Swaziland

Gauteng, Mpumalanga and Swaziland Följ med på en oförglömlig resa till färgstarka Sydafrika 9 feb 24 feb 2012 Ta chansen och upplev en fantastisk resa till landet som har allt att erbjuda! Se det bästa av Sydafrika, med svensktalande reseledare

Läs mer

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service.

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Ni möts i anslutning till vår VIP-entré på Arlanda, separat från terminalerna

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

Gruppresa Sydafrika 16 dgr

Gruppresa Sydafrika 16 dgr Gruppresa Sydafrika 16 dgr Följ med MyPlanet på en fantastiskt spännande resa till Sydafrika både i kulturen och naturens spår till under 16 härliga dagar. Sydafrika är ett land med spektakulära kontraster

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

ZAMBIA & MALAWI REQUEST. 17-30 september & 14-27 oktober 2014

ZAMBIA & MALAWI REQUEST. 17-30 september & 14-27 oktober 2014 ZAMBIA & MALAWI REQUEST 17-30 september & 14-27 oktober 2014 SAFARI I VÄRLDSKLASS OCH AVKOPPLANDE STRANDLIV I HJÄRTAT AV AFRIKA ZAMBIA OCH MALAWI Buss TANZANIA Flyg KONGO ZAMBIA Lusaka South Luangwa NP

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

17 Dagars rundresa. Priser SEK Per person i delad dubbelrum 29,150.00 Per person i enkelrum 34,595.00 Barn under 12 år i extrabädd 22,365.

17 Dagars rundresa. Priser SEK Per person i delad dubbelrum 29,150.00 Per person i enkelrum 34,595.00 Barn under 12 år i extrabädd 22,365. 17 Dagars rundresa Följ med på en spännande resa i vårt vackra land! Regnbågsnationen med 11 officiella språk som erbjuder ett otal antal semesterupplevelser. Möt Afrikas vilda djur på nära håll i t ex

Läs mer

14 dagars resa till Australien med fokus på östkusten och öarna i Queensland. Rundresa med australisk guide.

14 dagars resa till Australien med fokus på östkusten och öarna i Queensland. Rundresa med australisk guide. East Coast Adventure 14 dagars resa till med fokus på östkusten och öarna i Queensland. Rundresa med australisk guide. Höjdpunkter på resan: Brisbane Moreton Island Australia Zoo Fraser Island Airlie Beach

Läs mer

Sydafrika från Boerland till Kap

Sydafrika från Boerland till Kap Sydafrika från Boerland till Kap Detta är en rundresa som är helt fullmatat med alla upplevelser man kan få i detta kontrastrika land. Denna resa tar er från Johannesburg och Kruger National Park till

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika, 29 januari 9 februari 2015 Torsdag 29 januari 2015 - Avresa från Stockholm/Arlanda med SK 637 kl. 15:10 med ankomst till Frankfurt kl 17:25. - Avresa från Frankfurt med SA

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Kulturrundresa Skottland - Guidad Resa Upplev de pittoreska högländerna med majestätiska

Läs mer

Sydafrika 5-18 oktober 2014

Sydafrika 5-18 oktober 2014 Sydafrika 5-18 oktober 2014 Sydafrika - Regnbågsnationen Sydafrika är ett av världens mest mångfacetterade länder. Med sitt otroligt skiftande landskap, sin rika flora, spännande fauna och sina vänliga

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Forsränning genom. Grand Canyon september 2013

Forsränning genom. Grand Canyon september 2013 Forsränning genom Grand Canyon september 2013 R Fartfylld drömexpedition i Grand Canyon Den fartfyllda expeditionen gör att alla blir som barn på nytt. Forsränning genom Grand Canyon GLÖM ALLT DU VET OM

Läs mer

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016.

LAOS. Vi reser i slutet av november 2016. LAOS. Resan startar i Unescos världsarv Luang Prabang. Här skall vi upptäcka omgivningarna till fots och från elefantryggen innan vi åker österut till de mystiska Plain of Jars. Vidare till det underbara

Läs mer

FÖLJ MED OSS TILL ECUADOR

FÖLJ MED OSS TILL ECUADOR FÖLJ MED OSS TILL ECUADOR QUITO AMAZONAS ANDERNA GALAPAGOS OM ECUADOR Ecuador är bara 2/3 så stort som Sverige, ändå har man 4 olika klimatzoner, Galapagos, Anderna, Stilla Havskusten och Anderna. Ecuador

Läs mer

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Estland Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - E s t l a n d Estland Intensiv - Guidad Rundresa Utforksa det kulturella och historiska arvet i Estland på vår 8-dagars

Läs mer

Upplev atlantkustens pärlor

Upplev atlantkustens pärlor Resefakta Var: Marrakech, Oualidia, Essaouira, Agadir När: Året runt Längd: 7 nätter/8 dagar Visum krävs: Nej Pris från: 8795 SEK per person i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg: fråga oss (Grupper: förmånliga

Läs mer

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Tjeckien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Tjeckien - Guidad Resa Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltida, renässans och barocktiden

Läs mer

Följ med BTF till London 25 28 september 2015

Följ med BTF till London 25 28 september 2015 Följ med BTF till London 25 28 september 2015 L O N D O N CALLLING Det finns många olika skäl att åka till Englands huvudstad. På den här resan är vårt mål att gästa ett av världens mest intressanta arkitektkontor

Läs mer

Top End Safari med 4WD

Top End Safari med 4WD Top End Safari med 4WD Upplev fantastiska vattenfall, klippmålningar från urminnes tider och det riktiga djurlivet i nationalparkerna Kakadu och Litchfield på denna guidade tredagars tur från Darwin. Ni

Läs mer

Sydafrika. Golf & Gourmet & Turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar

Sydafrika. Golf & Gourmet & Turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Sydafrika Golf & Gourmet & Turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Skräddarsytt paket med boende på Ridgemor Villa I svensk regi, måltider på olika restauranger och de flesta sevärdheter kring

Läs mer

BOTSWANA REQUEST MED VICTORIAFALLEN I ZAMBIA. 27 feb - 10 mars 9-20 mars 29 mars - 9 april 2015

BOTSWANA REQUEST MED VICTORIAFALLEN I ZAMBIA. 27 feb - 10 mars 9-20 mars 29 mars - 9 april 2015 BOTSWANA REQUEST MED VICTORIAFALLEN I ZAMBIA 27 feb - 10 mars 9-20 mars 29 mars - 9 april 2015 DITT LIVS SAFARIÄVENTYR I KALAHARI OCH OKAVANGO! Upplev ett maxat safariäventyr! Botswana är landet som osar

Läs mer

Sydafrika. Gourmet & turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar

Sydafrika. Gourmet & turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Sydafrika Gourmet & turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Skräddarsytt paket med boende på Ridgemor Villa I svensk regi, måltider på olika restauranger och de flesta sevärdheter kring Kapstaden

Läs mer

DÄR DRÖMMAR FÖRVERKLIGAS EN UPPLEVELSERNAS STAD SPORT I NEW YORK

DÄR DRÖMMAR FÖRVERKLIGAS EN UPPLEVELSERNAS STAD SPORT I NEW YORK RESA NEW YORK DÄR DRÖMMAR FÖRVERKLIGAS Frihetsgudinnan vakar lugnt vid inloppet av Hudson River, som för att välkomna alla de förväntansfulla som anländer till storstadsmetropolen New York. New York, även

Läs mer

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014

KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 KULINARISK RESA TILL PERU APRIL 2014 18 dagar, 9 26 april, 2014 Följ med Tur & Retur på en spännande resa till Peru! Förutom att ni får besöka Perus främsta sevärdheter såsom Machu Picchu, Titikakasjön,

Läs mer

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter! Följ med till Spanien - solfylld, sprudlande och spektakulär Det spanska köket Läckra tapas Sprudlande cava Spektakulär natur Surrealistisk konst Genial arkitektur COSTA BRAVA Vi bjuder på flygresa och

Läs mer

Marockos kungliga städer

Marockos kungliga städer . Resefakta Var: Marrakech, Casablanca, Fes, Meknes, Rabat När: Året runt Längd: 7 nätter/8 dagar Visum krävs: Nej Pris från: 8590 SEK per person i delat dubbelrum. Marockos kungliga städer Om resan Marrakech,

Läs mer

Västra USA & Nationalparker

Västra USA & Nationalparker Västra & Nationalparker Detta är en komplett rundresa med bil i Västra. Upplev San Francisco, vackra Yosemite National Park, mäktiga Grand Canyon, spännande Death Valley, Las Vegas och Los Angeles nöjesparker

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

Res med ZASP. Vill du bidra till något bra genom att resa och uppleva? Nu har du chansen!

Res med ZASP. Vill du bidra till något bra genom att resa och uppleva? Nu har du chansen! Res med ZASP Vill du bidra till något bra genom att resa och uppleva? Nu har du chansen! Om du reser med ZASP får du se lejon och elefanter på spännande safari, lära känna bybor, möta zambisk kultur i

Läs mer

PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR SEVÄRDHETERNAS STAD PARIS SAINT-GERMAINE

PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR SEVÄRDHETERNAS STAD PARIS SAINT-GERMAINE RESA PARIS PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR Den vackra staden Paris, Frankrikes huvudstad, är en stad med många sidor och lager. Staden är full av storslagna och välkända monument och sevärdheter, men här

Läs mer

Resprogram för kursresan till Madagaskar 11 18/11 2007 Tilläggsarrangemang: Natur på Madagaskar 17 24/11 2007

Resprogram för kursresan till Madagaskar 11 18/11 2007 Tilläggsarrangemang: Natur på Madagaskar 17 24/11 2007 Resprogram för kursresan till Madagaskar 11 18/11 2007 Tilläggsarrangemang: Natur på Madagaskar 17 24/11 2007 Efter kursresan Utvärdering av vårdens metoder arrangeras en privat rundresa på huvudön med

Läs mer

Denna magnifika och natursköna kuststräcka är ett absolut måste för alla naturälskare och semesterfirare.

Denna magnifika och natursköna kuststräcka är ett absolut måste för alla naturälskare och semesterfirare. Garden Route med bil Denna magnifika och natursköna kuststräcka är ett absolut måste för alla naturälskare och semesterfirare. Turen börjar i Kapstaden och slutar i antingen Knysna eller om ni kör tillbaka

Läs mer

En resa till landet ANNORLUNDA.

En resa till landet ANNORLUNDA. En resa till landet ANNORLUNDA. 26 medlemmar av SPF Borlänge har nyligen företagit en 5-dagars resa till Island. Avresa en söndag morgon i maj med buss från Borlänge till Hofors där medlemmar av PRO på

Läs mer

Min kärlek till Afrika och lejonen! Hur allt började

Min kärlek till Afrika och lejonen! Hur allt började Min kärlek till Afrika och lejonen! Hur allt började Adina Björck heter jag, är 25 år. Jag är uppvuxen på landet med djur och natur omkring mig, så mitt djurintresse har alltid funnits där och har alltid

Läs mer

2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY

2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY 2015 KENYA AIRWAYS - EAST AFRICAN SAFARI CLASSIC RALLY Resans arrangör är Safari Classic Rally tillsammans med Rallytravels. En upplevelse av Afrika och des kultur och följa The toughest Rally of the world

Läs mer

3 Day 4WD Goanna Dreaming

3 Day 4WD Goanna Dreaming 3 Day 4WD Goanna Dreaming Red Centre Safari Detta är en äkta vildmarkstur för er som vill uppleva den röda öknen - på riktigt! Under denna tredagars äventyrstur upplever ni bland annat Ayers Rock (Uluru),

Läs mer

SPF 010 alltid på väg!

SPF 010 alltid på väg! 24/5-2/6 Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen där de vackra dalgångarna slingrar sig fram mellan snöklädda alptoppar. Här njuter vi av Salzkammerguts bedårande

Läs mer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer Programförslag Gruppresa Amsterdam Tre nätter för grupper från 10 personer Varmt välkomna till Amsterdam! Upptäck Europas mest pittoreska huvudstad. De mysiga kanalerna och upplysta broarna, kantade av

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012

Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012 FOTOSAFARI TANZANIA Preliminärt program fotosafari Tanzania 2012 Januari/Februari möte inför resan i Stockholm och Malmö. Vi går igenom tips på utrustning och packning, kikar på inspirationsbilder och

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

Skattehuset Mauritius 2015

Skattehuset Mauritius 2015 Skattehuset Mauritius 2015 Den välkända paradisön Mauritius breder vackert ut sina tropiska sandtränder i Indiska Oceanen. Vattnet är turkosfärgat och snorklingen är i världsklass. För den som stannar

Läs mer

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 Deltagare: Betalning: Namn: HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 ÄVENTYRSRESA MED RIDNING & AKTIVITETER FÖR ICKE RIDANDE Med: Ridning bland vildhästar i bergen, nyårsfest & klassisk jeepsafari i

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 18-22 augusti 2016

ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 18-22 augusti 2016 ICELAND PHOTO ADVENTURE Island, 18-22 augusti 2016! Island erbjuder en magisk fotomiljö för landskaps- och naturfotografer Följ med Serkan Günes, en av Sveriges bästa landskapsfotografer till Island vulkanernas,

Läs mer

Denna tågresa passar utmärkt att kombinera med våra övriga Sydafrikaresor. Rådgör med din resesäljare!

Denna tågresa passar utmärkt att kombinera med våra övriga Sydafrikaresor. Rådgör med din resesäljare! Rovos Rail Rovos Rail är ett lyxigt tåg i gammal stil som bl.a går mellan Pretoria-Durban & Pretoria - Kapstaden. Vagnarna är varsamt renoverade för att erbjuda klassisk lyx i en avslappnad miljö. Tåget

Läs mer

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Baltikum. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Baltikum Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - B a l t i k u m Baltikum - Guidad Rundresa Upplev det kulturella och historiska arvet i Lettland och Estland på vår

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

GOLFSPEL, SAFARI & UTFÄRDER SYDAFRIKAS GULDKORN

GOLFSPEL, SAFARI & UTFÄRDER SYDAFRIKAS GULDKORN GOLFSPEL, SAFARI & UTFÄRDER SYDAFRIKAS GULDKORN Upplev det bästa av nordöstra Sydafrika med transfers och slipp köra bil under resan! Resan passar perfekt för golfare och medföljande som inte spelar golf

Läs mer

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014 Alla ryttares och hästälskares dröm besannas på denna resa Galoppera i vattenbrynet omgiven av vita stränder och turkosa dyningar som rullar in. Detta

Läs mer

En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015

En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015 En resa för alla sinnen! 01-11 november 2015 Flera av Indiens viktigaste besöksmål ligger som ett pärlband, tvärs över norra Indien; Agra, Khajuraho, Varanasi. Detta är platser som alla gör ett djupt intryck

Läs mer

Graham Jones Safaris Sydafrika

Graham Jones Safaris Sydafrika Graham Jones Safaris Sydafrika Graham Jones Safaris har under många år varit känd som en av Sydafrikas största outfitters. Graham har en bakgrund som professionell jägare i både Tanzania och Botswana och

Läs mer

Kryssning från Cairns

Kryssning från Cairns Kryssning från Cairns Vill du uppleva barriärrevet och slippa alla dagsturister? Då är detta kryssningen för dig. Detta är en 4-dagars minikryssning från Cairns med mindre fartyg, avslappning, grym snorkling

Läs mer

Sydafrika Stora kontrastresan 6:e ggn 19 november 3 december 2015 (15 dagar)

Sydafrika Stora kontrastresan 6:e ggn 19 november 3 december 2015 (15 dagar) Sydafrika Stora kontrastresan 6:e ggn 19 november 3 december 2015 (15 dagar) Världens näst största världsdel mitt på ekvatorn med stor global potential. En resa i Afrika i miniatyr med skogligt innehåll.

Läs mer

Vinresan till Sydafrika!

Vinresan till Sydafrika! En vinresa av och med BKWine Vinresan till Sydafrika! Sydafrikaresan för vinälskaren! 15 23 mars, plus kanske lite till Vi har anordnat många vinresor. Men nu tar vi er för första gången utanför Europa,

Läs mer

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING

VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC ENASTÅENDE SKIDÅKNING RESA CHAMONX VACKRA CHAMONIX-MONT-BLANC Chamonix, egentligen Chamonix-Mont-Blanc, är en ort belägen i regionen Rhône-Alpes i östra Frankrike, vid foten av Alpernas högsta berg Mont Blanc. Chamonix är till

Läs mer

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Provence. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Provence Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - P r o v e n c e Provence - Guidad Rundresa Uppfyll din dröm om pittoreska lavendelfält, fantastiska vingårdar och

Läs mer

LIMA CUSCO MACHU PICCHU TITICACA HAVANNA TRINIDAD FÖLJ MED OSS TILL PERU OCH KUBA

LIMA CUSCO MACHU PICCHU TITICACA HAVANNA TRINIDAD FÖLJ MED OSS TILL PERU OCH KUBA LIMA CUSCO MACHU PICCHU TITICACA HAVANNA TRINIDAD FÖLJ MED OSS TILL PERU OCH KUBA SVERIGE - PERU Avresa från Sverige till Peru. Ankomst till Perus huvudstad Lima någon gång natten mellan dag ett och två.

Läs mer

Blue Hawaii. Blue Hawaii. Resan i korthet USA

Blue Hawaii. Blue Hawaii. Resan i korthet USA Blue Hawaii Blue Hawaii På denna tur upplever du tre sidor av - det dynamiska och multikulturella New York, det glamorösa Hollywood och slutligen, men inte minst, det tropiska Hawaii, som är ett paradis

Läs mer

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA TE 3:s RESA TILLL BARCELONA Vart var vi? Vi tillbringade våra fem dagar i Barcelona,Spanien. Vad gjorde vi? Måndag- Bestod mest av att resa. Vi åkte från resecentrum klockan halv två på morgonen, vi flög

Läs mer

Stora Hawaiiresan. Stora Hawaiiresan. Resan i korthet USA

Stora Hawaiiresan. Stora Hawaiiresan. Resan i korthet USA Stora Hawaiiresan Med sina fantastiska stränder, snorkling i världsklass och underbart tropiska klimat kan Hawaiiöarna leva upp till de flesta drömmarna om den perfekta tropiska ön. En resa till Hawaii

Läs mer

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013

naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 naturkrafternas & sagornas land ISLAND Juli - aug 2013 R följ med på ditt livs äventyr till Island Under den tre dagar långa vandringen får vi uppleva ett av Islands mest storslagna områden, Hornstrandir.

Läs mer

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya.

Vävresa till Kenya. Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vävresa till Kenya 3-18 mars 2015 Välkommen till en spännande resa genom vävarlandet Kenya. Vi skickar dig förslag på flygavgångar som du själv betalar. Biljetten kommer att ligga på runt 5000 kr ToR till

Läs mer

Ölprovning i Prag. 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg. Vill du lära dig mer om öl? Ja, då

Ölprovning i Prag. 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg. Vill du lära dig mer om öl? Ja, då Ölprovning i Prag 15-17 april 2015 Möt våren i Prag med Ann Fogelberg Vill du lära dig mer om öl? Ja, då Vill du lära dig mer om öl? Ja, då är detta bästa resan för dig. Följ med till Tjeckien, landet

Läs mer

Vietnam & Kambodja LIGHT

Vietnam & Kambodja LIGHT Vietnam & Kambodja LIGHT 12 DAGAR HO CHI MINH CITY - SIEM REAP - SIHANOUKVILLE - PHNOM PENH NYHET! Upplev södra Vietnam och Kambodjas allra främsta sevärdheter. Vi inleder vår resa i spännande Ho Chi Minh

Läs mer