The Southern Cross VICTORIA FALLS JOHANNESBURG. 16 dagar/15 nätter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "The Southern Cross VICTORIA FALLS JOHANNESBURG. 16 dagar/15 nätter"

Transkript

1 The Southern Cross VICTORIA FALLS JOHANNESBURG 16 dagar/15 nätter Under 16 dagar tar er denna resa genom sex olika länder Sydafrika, Swaziland, Moçambique, Zimbabwe, Zambia och Botswana och under hela resans gång bjuds ni på fantastiska upplevelser. Ni kommer att få en sällsynt inblick i den kulturella och geografiska cocktail som gör södra Afrika så fantastiskt spännande!

2 - 2 - The Southern Cross - Southbound - VICTORIA FALLS JOHANNESBURG 16 dagar/15 nätter 2 17 april september 3 oktober december 2013

3 - 3 - Dagen före avresa - Victoriafallen: Genom att välja att ha en dag i Victoriafallen innan tåget avgår, får ni chansen att acklimatisera er och komma i ordning innan äventyret börjar. Från flygplatsen i Johannesburg får ni transfer till tåget och tillbringar en extra natt där. Ni har också möjlighet att välja bland några utflykter att roa er med under dagen. Alternativ 1: Flight of Angels En riktig höjdpunkt under ett besök till Victoriafallen är en flygtur i ett lätt flygplan eller helikopter över vattenfallen. Ni får skåda ett av världens 7 underverk från ovan! Alternativ 2: Forsränning I Botoka Gorge erbjuds en av de mest intensiva upplevelser man kan tänka sig. Med 23 forsar och fantastisk natur bland de svarta klipporna kan den som är ute efter en adrenalinkick verkligen få sitt lystmäte. I stora gummibåtar beger ni er iväg med utgångspunkt strax under fallen. Aktiviteten är beroende på säsong. Alternativ 3: Elefantridning Sitt upp på en av dessa magnifika djur och få en upplevelse som ni sent kommer att glömma! Alternativ 4: Bungyjump från Livingstone Bridge Livingstone Bridge går mellan Zambia och Zimbabwe och härifrån kan ni uppleva ett av världens högsta bungyjump på hela 111 meter. Finns modet att hoppa ut från bron med Victoriafallen bakom och mäktiga Zambezifloden under? Tåget står stilla på Victoria Falls Station över natten.

4 - 4 - Dag 1 Victoriafallen: Victoriafallen, som är över 100 meter högt och över 1,7 km brett, skapar ett upp till 500 meter högt vattenmoln som kan ses på flera mils avstånd. Ljudet av vattenfallet hörs som ett muller på flera kilometers avstånd och när man kommer närmare övergår mullret till ett dunder. Det finns en mängd olika säkra utkikspunkter som ger er tillfälle att beskåda vattenmassorna som störtar ned. Den närliggande regnskogen, som hålls konstant fuktig av vattenfallen, är också en sevärdhet med de många olika trädarter som finns här, såsom till exempel fikonträd, mahogny, dadelpalm, Milkwood och ebenholts. Här finns också ett fantastiskt fågelliv! Det råder ingen brist på souvenirbutiken med ett brett utbud, så här kan ni hitta presenter att ta med hem. Morgontur. Eftermiddagen tillbringar ni på egen hand och kan då prova på de äventyr ni inte hann med under gårdagen. Alternativ 1: Flight of Angels Alternativ 2: Forsränning Alternativ 3: Elefantridning Alternativ 4: Bungyjump från Livingstone Bridge Tåget står stilla på Victoria Falls Station över natten. Dag 2 Chobe National Park (Botswana): En bilresa på 70 km tar er till Botswanas gräns, där ni tar er in till berömda Chobe National Park som Botswanas tredje största park med den största viltkoncentrationen i Afrika. Chobe är framförallt känt för de stora mängder elefanter som finns i parken, på en safaritur kan ni få se flera hundra elefanter på en och samma gång. Här finns också stora grupper med flodhäst och buffel.

5 - 5 - Ni beger er ut på en safaritur i fyrhjulsdrivna fordon och får också följa med på en båttur längs Chobefloden. Efter lunch på en lodge kan ni passa på att svalka er i poolen. Tåget står stilla på Victoria Falls Station över natten. Dag 3 Livingstone (Zambia): Ni tar er över den mäktiga Zambezifloden via den historiska järnvägsbron som byggdes just där för att tågen skulle få sig en dusch av vattenfallet. Ert första stopp är på den zambiska sidan av Victoriafallen innan ni fortsätter till staden Livingstone, som fått sitt namn efter David Livingstone den skotske visionären som hade en omättlig aptit för äventyr och som "upptäckte" Victoriafallen. Vattenfallen hade så klart funnits där långt tidigare, men när Livingstone hörde talas om "Mosi-oa-Tunya" (den dundrande röken) såg han till att bli transporterad dit i en utgrävd kanot och den 16 november 1855 anlända Livingstone i den norra delen av det som idag är Livingstone Island. Ni besöker Livingstone Museum innan ni beger er till Waterfront Lodge där ni äter lunch. Det sista besöket på eftermiddagen är The Fifth Gorge där ni har en spektakulär utsikt över Zambezifloden. Lunchkryssning på Zambezifloden Denna spektakulära lunchkryssning på Zambezifloden inkluderar en lunchbuffé och dryck. Kvällsaktivitet Middag äts idag inte på tåget utan på restaurang. Tåget avgår efter middagen mot Dete.

6 - 6 - Dag 4 Hwange National Park: I det nordöstra hornet av Zimbabwe ligger Hwange National Park, landets största viltreservat. Med sina knappa 1,5 miljoner hektar är Hwange National Park är ungefär lika stort som Belgien. Här finns det en stor mängd olika fåglar och djur, men reservatet är mest känt för dess rika lejonpopulation. Ni följer med på en safaritur tidigt på morgonen som följs av frukost på Sable Valley Lodge och ännu mer safari. Lunch intar ni på Sikumi Tree Lodge och här får ni också chansen att koppla av vid poolen innan ni fortsätter jakten på de vilda djuren på eftermiddagen. Avgångstider beror på när parken öppnar. Tåget avgår mot Bulawayo på kvällen. Dag 5 Bulawayo och Matobo National Park: Alternativ 1: Matobo Hills och konstgalleri Matobo betyder "de skalliga" och beskriver mycket bra de dramatiska kullar och granitblock som finns i detta område. Ni besöker bland annat Cecil John Rhodes gravplats, han som gav landet dess förra namn Rhodesia. Efter detta besöker ni en av de mer åtkomliga grottorna, det finns många av dem bland kullarna. Det blir sedan lunch innan ni får en tur på det naturhistoriska museet som är ett av de bästa på södra halvklotet. Slutligen tar ni en tur genom staden och besöker ett konstgalleri. Alternativ 2: Matobo Hills och järnvägsmuseet Matobo betyder "de skalliga" och beskriver mycket bra de dramatiska kullar och granitblock som finns i detta område. Ni besöker bland annat Cecil John Rhodes gravplats, han som gav landet dess förra namn Rhodesia.

7 - 7 - Efter detta besöker ni en av de mer åtkomliga grottorna, det finns många av dem bland kullarna. Det blir sedan lunch innan ni får en tur på det naturhistoriska museet som är ett av de bästa på södra halvklotet. För järnvägsentusiasten kan konstgalleriet bytas ut mot järnvägsmuseet. Alternativ 1: Chipangali Wildlife Orphanage Ett besök till det berömda centret ger er insikt i dessa övergivna djurs svåra situation. Alternativ 2: Spåra noshörning i Matobo National Park Efter morgondelen av turen inne i parken äter ni lunch tillsammans med en ranger och sedan beger ni er iväg till fots för att spåra noshörning. Med lite tur kan ni se dessa fascinerande och utrotningshotade djur och till och med komma dem riktigt nära. Observera att denna aktivitet krockar med alternativet att övernatta på Antelope Park. Alternativ 3: Övernatta på Antelope Park Efter morgondelen av turen inne i parken beger ni er mot Gweru. En biltur på ca 90 minuter tar er till ert slutmål Antelope Park, där ni ska tillbringa natten. Ni checkar in och får tid till att koppla av eller utforska området lite innan det är dags för middag i solnedgången. Efter middagen beger ni er ut på öppna safarifordon för att få chansen att observera lejonens beteende nattetid då de ger sig ut på jakt. Tänk på att detta är vilda djur och det finns ingen garanti för vad ni kommer att se. Det kan ta lång tid innan lejonen har turen att få till en jakt, om de får det överhuvudtaget, och det hela kan vara över på några ögonblick. Följande morgon vaknar ni till ljuden i bushen och efter frukost möter ni upp resten av gruppen för diverse aktiviteter i parken. Tåget reser till Somabhula under natten.

8 - 8 - Dag 6 Antelope Park, Gweru: Antelope Park vandra med lejon Målet med långtidsprojektet vid Antelope Park är att återinföra lejonungar, som föds av lejon i fångenskap, till det vilda. Idag är dock höjdpunkten att få vandra med fria lejon i åldrarna 3-15 månader. Under ca 1½ timme vandrar ni genom bushen med lejonen fritt runt omkring er. Här har ni verkligen bra fotomöjligheter! Om ni verkligen har tur kanske ni får se ett lejon smyga efter ett byte, en riktig upplevelse! Tillbaka i lägret efter er vandring får ni chansen att umgås lite närmare med yngre lejonungar i ungefär 20 minuter. Gweru militärmuseum och flygplansutställning För de som är intresserade kan ni, efter lunch på Antelope Park, få en eftermiddagstur till militärmuseet i Gweru. Här finns också en utställning med en del äldre flygplan. Somabhula Primary School Sent på eftermiddagen, efter Antelope Park och militärmuseum, åker ni tillbaka till Somabhula för att besöka den lokala grundskolan. Efter en show som framförs av barnen och deras lärare får ni tillfälle att umgås med barnen. Donationer i form av skolmaterial, kläder eller pengar tas alltid tacksamt emot! Alternativ 1: Hyra kanot Hyr en kanot och paddla på egen hand längs floden och njut av fågellivet. Alternativ 2: Safariturer Följ med ut på en safaritur i öppet safarifordon. Turen varar i ca 1 timme. Alternativ 3: Safari från hästryggen Erfarna ryttare kan få följa med på en 1½ timme lång guidad ridtur i parken. Alternativ 4: Elefantsafari Sitt up på Afrikas största däggdjur och följ med på en 30 minuter lång ridtur i parken.

9 Alternativ 5: Lejonuppfödning Projektet kallas "Alert" och syftet är att de nya lejongenerationerna ska släppas fria i det vilda Alternativ 6: Båtkryssning med fågelskådning Njut av det fantastiska fågellivet under en 45 minuter lång båtkryssning på floden. Ni återvänder till tåget och fortsätter tidigt på kvällen till Bannockburn. Dag 7 Great Zimbabwe: Great Zimbabwe är det största monumentet i Afrika söder om Pyramiderna. Här bland ruinerna av den stad som byggdes av Rozwi-folket har många magiska fabler och sagor sitt ursprung, såsom till exempel Kung Salomos Skatt. Upptäck hur detta folk levde och bröt guld och silver, som sedan togs ut ur Afrika av arabiska och portugisiska handlare. Turen följs av lunch på Great Zimbabwe Hotel innan ni återvänder till tåget. Ni återvänder till tåget i Rutenga och reser till Beit Bridge där tåget åker in i Sydafrika Dag 8 Dag på tåget: Dagen tillbringar ni på tåget då ni reser genom provinserna Limpopo, Gauteng och Mpumalanga. Tåget stannar i Nelspruit, huvudstaden i Mpumalanga, där ni tillbringar natten. Dag 9 Panorama Route: 1873 upptäcktes guld i området runt den lilla charmiga staden Pilgrim's Rest, som idag är ett levande museum och ett nationalmonument. Guldfyndet drog till sig omkring 1500 guldgrävare vars hus nu har renoverats och idag används många av dem som butikslokaler.

10 Blyde River Canyon är en 26 km lång och 800 meter djup kanjon, där ni bland annat hittar The Three Rondavels, tre enorma klippor som alla har formen av afrikanska hyddor (rondavels). Ni kommer också besöka Bourke's Luck Potholes, märkliga håligheter som formats av flodens erosion under många många år, och God's Window, en underbar utkikspunkt där ni kan se långt ut över landskapet. Sunrise Balloon Experience Ni hämtas tidigt vid tåget och får transfer till ballongen som väntar på er. Ni bjuds på morgonfika och sedan är det dags för en timme lång naturskön ballongfärd. När ni landat får ni lite mousserande vin med påföljande frukost. Ni möter upp resten av gruppen i Sabie och följer med på den sista delen av turen runt Panorama Route. Aktiviteten är väderberoende. Tåget står stilla i Nelspruit Dag 10 Krugerparken: Idag blir det safari i minibuss då ni besöker världsberömda Krugerparken. Parken erbjuder en fantastisk vildmarksupplevelse och med sina 2 miljoner hektar finns här en otrolig mångfald både vad gäller flora och fauna. Här finns till exempel 336 olika sorters träd, 49 arter av fisk, 34 arter av amfibier, 114 arter av reptiler, 507 arter av fåglar och 147 arter av däggdjur. Avgångstider varierar beroende på säsong då parken öppnar och stänger vid soluppgång och solnedgång. Alternativ 1: Safari i öppet fordon Ni får vara med om safari i öppna safarifordon, som är speciellt utformade för både säkerhet och optimal upplevelse. Er guide har ingående kunskaper om parkens flor och fauna. Efter lunch i ett av lägren i parken fortsätter safarin under hela eftermiddagen.

11 Alternativ 2: Protea Kruger Gate Lodge Ni lämnar tåget 06:00 och reser genom Krugerparken i öppna safarifordon och ni anländer ungefär mitt på dagen vid Kruger Gate Protea Lodge, som ligger invid Sabifloden vid Paul Kruger Gate. Ni checkar in i era rum och efter lunch och lite avkoppling beger ni er ut på en safaritur på eftermiddagen. När ni återvänder, efter solens nedgång, blir det härlig middag. Tidigt nästa morgon hämtas ni för ytterligare en safaritur inne i Krugerparken och ni återvänder till lodgen lagom till brunch. Ni blir upphämtade och körda tillbaka till tåget. Detta alternativ gäller i mån av plats. Alternativ 3: Privat reservat Ni följer med på safari i minibuss, men omkring 11:00 blir ni körda till en lyxlodge som ligger i ett privat reservat intill Sabifloden och här serveras lunch. Efter lite avkoppling blir det kaffe och kaka, och sedan beger ni er ut på en safaritur i solnedgången på jakt efter The Big Five. Er guide kommer göra sitt yttersta för att visa er både stort och smått i reservatet. Efter en drink i solnedgången beger ni er tillbaka till lodgen där det nu är dags för en härlig middag. Innan solen går upp nästa morgon är det dags för ytterligare en safaritur då ni ger er ut i bushen för att se vad djuren har haft för sig under natten. När ni återvänder till lodgen väntar en stor frukost på er och därefter återförenas ni med den övriga gruppen inne i Krugerparken och ni fortsätter att spana efter djur på väg tillbaka till tåget. Detta alternativ gäller i mån av plats. Under dagen tar sig tåget till Komatipoort där det står stilla under natten.

12 Dag 11 Mpumalanga: Mpumalanga, som betyder "land of the rising sun" är en provins med otroligt vacker natur. Alternativ 1: Krugerparken Idag blir det safari i minibuss då ni besöker världsberömda Krugerparken. Parken erbjuder en fantastisk vildmarksupplevelse och med sina 2 miljoner hektar finns här en otrolig mångfald både vad gäller flora och fauna. Här finns till exempel 336 olika sorters träd, 49 arter av fisk, 34 arter av amfibier, 114 arter av reptiler, 507 arter av fåglar och 147 arter av däggdjur. Avgångstider varierar beroende på säsong då parken öppnar och stänger vid soluppgång och solnedgång. Alternativ 2: Nelspruit Staden Nelspruit anses vara inkörsporten till provinsen Mpumalanga. Stadens subtropiska klimat, solsken i överflöd och bördiga jord ger perfekta förhållanden för att odla citrusfrukter och andra tropiska frukter såsom mango, banan, avokado, macadamia- och pekannötter. The Lowveld Botanical Gardens ligger precis utanför staden och här finns sällsynt samling växter och också den första planterade regnskogen. Lunch äter ni på Riverside Mall och på eftermiddagen besöker ni Sudwalagrottorna och närliggande PR Owen Dinosaur Park. Tåget tar sig under natten från Nelspruit till Maputo i Moçambique. Dag 12 Maputo (Moçambique): Maputo, huvudstaden i Moçambique, är en stad med kontraster och erbjuder en spännande mix av olika kulturer. Arkitekturen är en blandning av afrikansk, portugisisk och tidig kolonial stil med gamla katolska kyrkor sida vid sida med moskéer, fort, viktorianska herrgårdar och andra byggnader från en svunnen tid.

13 Alternativ 1: På stranden Ni blir körda till hamnen för en båttur till en resort där ni kan koppla av i solen och njuta av en simtur i Indiska Oceanen. Lunch kan ni intaga på en restaurang som specialiserat sig på fisk- och skaldjursrätter i traditionell afrikansk/portugisisk stil. Ta en promenad på stranden under eftermiddagen och se de lokala fiskarna komma i land med dagens fångst. Alternativ 2: På stranden vid Avenida da Marginal Ni får transfer till det kända hotellet Costa Do Sol och på vägen dit kommer er guide att förklara vilka olika aktiviteter ni har att välja på under dagen. Längs Avenida da Marginal, den palmkantade gatan längs stranden, finner ni mängder av kaféer och restauranger som specialiserat sig på fisk- och skaldjursrätter i traditionell afrikansk/portugisisk stil och passa också på att avnjuta en iskall öl av de lokala märkena 2M eller Laurentina på någon av de charmiga barerna. Medan ni strosar längs stranden kan ni se de lokala fiskarna kasta sina nät och manövrera sina dhows, titta på, eller kanske till och med deltaga i, strandvolleyboll eller fotboll och bara insupa den livliga atmosfären i denna härliga stad. Inhaca & Potuguese Islands En timmes båttur iväg väntar en underbar idyllisk ö med vita stränder. Här kan ni snorkla, dyka eller prova på djuphavsfiske. I priset ingår lunch och viss dryck. Detta alternativ gäller i mån av plats. Kvällsaktivitet På kvällen avnjuter ni en härlig middag på en lokal fiskrestaurang. Tåget står stilla på Maputo Station över natten.

14 Dag 13 Maputo (Moçambique): Idag får ni följa med på en stadstur i Maputo. Ni besöker den lokala marknaden och stannar sedan till vid det gamla fortet Fortaleza från Andra intressanta platser inkluderar den katolska katedralen, kommunalhuset, Lous Trichardt Trek Memorial, statyn av före detta presidenten Samora Machel, botaniska trädgården Jardim Tunduru och Eiffel s Iron House (Casa do Ferro). The Polana Hotel, som byggdes på 1920-talet är, med dess spektakulära vita fasad och enastående dekor, är det mest kända landmärket i staden och från hotellets trädgård kan man se Xefina Island. Nästa besök är på ett konstgalleri där möbler och skulpturer har gjorts av gamla AK47:or. En körtur längs Avenida da Marginal tar er till hotellet Costa do Sol, där ni kan koppla av och avnjuta en kall drink. Efter lunch beger ni er tillbaka till tåget och medan tåget rullar vidare är det dags för eftermiddagsfika. Halvdagstur. Tåget avgår från Maputo omkring 15:00 och reser vidare till Mpaka Station i Swaziland via gränsposten vid Goba. Dag 14 Swaziland: Om ni vill kan ni idag besöka det lilla kungadömet Swaziland, som endast är km 2 stort, vilket gör det till det näst minsta landet i Afrika. Ni kör in i Swaziland och får njuta av underbar utsikt över Ezulwini Valley och Komatifloden längs vägen. Ni får en inblick i det vardagliga livet i Swaziland, ni besöker bland annat den livliga Swazi Market där ni kan köpa vackert snidade träföremål, färgglada textilier och de fantastiskt handflätade korgar som Swaziland är så känt för. Observera att ni måste ha med er era pass för att följa med på denna tur. Ni möter upp tåget i Kaapmuiden i Sydafrika och fortsätter över natten till Boksburg East Station i Johannesburg.

15 Dag 15 Pretoria/Johannesburg/Soweto: Provinsen Gauteng är södra Afrikas ekonomiska centrum och här finns ett par av Afrikas största städer. Gauteng är ett ord på Sotho och betyder "Place of Gold" och det är ett passande namn eftersom mycket av rikedomen i området kommer från denna ädla metall. Alternativ 1: Pretoria & Soweto Ni tillbringar morgonen i Pretoria, Sydafrikas administrativa huvudstad. Ni besöker Union Building, regeringsbyggnaden, som designades av den berömda engelska arkitekten Sir Herbert Baker och stod färdigt På Church Square mitt i staden står en stor bronsstaty av den före detta presidenten Paul Kruger, omgiven av sina boersoldater. Innan ni lämnar Pretoria besöker ni Voortrekker Monument som hedrar The Great Trek nybyggarnas vandring genom Sydafrika på 1830-talet. På eftermiddagen beger ni er till Soweto för att besöka Hector Petersen Memorial, som fått namn efter den första studenten som förlorade sitt liv under studentupproren Heldagstur. Alternativ 2: Johannesburg & Soweto Dagen börjar vid Constitution Hill i Braamfontein i centrala Johannesburg. Här hittar ni Old Fort Prison Complex, där många av Sydafrikas ledande politiska aktivister satt fängslade, och numer finns också författningsdomstolen här. Ni fortsätter till stadsdelen Newtown för ett besök på Africa Museum följt av lunch i Rosebank. På eftermiddagen tar ni er till Soweto för att få uppleva denna välkända township med mer än en miljon invånare. Ni kör förbi Chris Hani Baragwanath Hospital, som är det största sjukhuset på södra halvklotet, och kör också nedför den enda gatan i Afrika där två nobelpristagare en gång bott Desmond Tutu och Nelson Mandela. Ni besöker också Hector Petersen Memorial, som fått namn efter den första studenten som förlorade sitt liv under studentupproren Heldagstur. Tåget står stilla på Boksburg East Station i Johannesburg över natten.

16 Dag 16 Resans slut: Om ni ska bo kvar på ett hotell i Johannesburg får ni under morgonen transfer till ert hotell. Ska ni däremot flyga hem senare under dagen kan ni idag har ni möjlighet att välja bland några utflykter att roa er med under dagen. Alternativ 1: The Cradle of Humankind: Maropeng och Sterkfontein Caves Vid Cradle of Humankind finns både Maropeng Visitor Centre och Sterkfonteingrottorna. Besöket börjar vid Maropeng (som på Setswana betyder ungefär "återvända till ursprungsplatsen"), som är besökscentret vid Cradle of Humankind. Här får ni vara med på en spännande simulerad resa på en underjordisk sjö genom vatten och is, luft, eld och jord. Resan slutar vid världens begynnelse efter att ha tagit er genom vattenfall, förbi isberg, genom stormens öga, förbi vulkanutbrott och genom jordens djup. Nästa del av turen fokuserar på vår världs och mänsklighetens historia ett otal fossiler finns utställda här. Vidare tar ni er till Sterkfonteingrottorna som ligger 10 km iväg och är världskända för två fynd, nämligen Mrs Ples 1947 och Little Foot Sedan utgrävningarna började i slutet av 1800-talet har man funnit mer än 500 hominider såväl som mängder av stenverktyg. Utgrävningarna fortsätter än idag. Turen avgår från tåget 08:00. Minst 4 deltagare krävs. Alternativ 2: Lesedi Cultural Village Ni besöker denna multikulturella afrikanska by där ni får uppleva fem av Sydafrikas största inhemska folkstammars historia & kultur. Turen avgår från tåget 08:00. Minst 4 deltagare krävs. Lunch ingår. Alternativ 3: Gold Reef City, Apartheid Museum & The World of Beer På 1970-talet stängdes Crown Mine och i dag finns där istället Gold Reef City, en nöjespark där ni får uppleva Johannesburg så som det var i guldrushens tid på mitten av 1800-talet. Förutom att prova på en mängd olika åkattraktioner får ni också chansen att åka ned i en gammal guldgruva (ingår inte i priset), besöka Apartheid Museum med dess utställningar av foton, filmer och andra media från tiden i Sydafrika före 1994.

17 The World of Beer ligger i centrala Johannesburg och är en utmärkt plats för lunch och sedan en guidad tur och ölprovning. I priset ingår transfers och inträden till Gold Reef City, The Apartheid Museum & The World of Beer. Turen avgår från tåget 09:00. Minst 4 deltagare krävs. Alternativ 4: East Rand Mall eller Emperors Palace Emperors Palace är som ett litet Las Vegas. East Rand Mall är ett modernt köpcenter som erbjuder mängder av affärer, såväl som banker och uttagsautomater. Här finns också ett otal restauranger där ni kan avnjuta lunch. Bussen till köpcentret avgår varje timme med början 12:00 och tillbaka till tåget varje halvtimme med den sista bussen klockan 15:30. Den här resan finns också åt andra hållet, northbound, med start i Johannesburg och slut i Victoria Falls. Resans innehåll är detsamma, men vissa skillnader finns i upplägget. Destination Sydafrika tar inget ansvar för eventuella ändringar i programmet för denna resa.

18 Pris 2013: Ivory Coupé R per person Ivory Single Coupé R per person Gold Coupé R per person Commodore Coupé R per person Emerald Coupé R per person Tillägg för enkelkupé 50 % (ensam i dubbelkupé) Barn mellan 7 och 12 år betalar 50 % av priset. I priset ingår: Boende med halvpension enligt program Transfer: Victoria Falls Airport Shongololo Express Shongololo Express O.R. Tambo International Airport I priset ingår inte: Flygbiljetter internationella och inrikes Lunch Dryck Tvättservice Dricks Inköp av personlig natur Boende före och efter resan Visum Reseförsäkring Transfer Shongololo Express hotell Observera! Då Shongololo Express använder det statliga järnvägsnätet i Zimbabwe, Sydafrika, Moçambique, Namibia, Zambia och Swaziland finns risken att tåget blir försenat, stoppat eller måste omdirigeras under resans gång. Dagliga aktiviteter kan därför behöva kortas av, ändras eller ställas in. Shongololo Express tar inget ansvar för sådana ändringar i det dagliga programmet, men kommer alltid att sträva efter att fullfölja det.

African Tours & Safaris

African Tours & Safaris African Tours & Safaris SYDAFRIKASPECIALISTEN SYDAFRIKA MOÇAMBIQUE NAMIBIA TANZANIA KENYA UGANDA ZAMBIA SYDAFRIKA I VÅRT HJÄRTA V älkommen till African Tours & Safaris värld Sedan vår förra katalog har

Läs mer

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! I grova drag följer vi denna rutt: 17/10: Avresa från Sverige 18/10: Ankomst Kapstaden 19/10 Stellenbosch,

Läs mer

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten!

Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Upptäck Afrika när det är som bäst - följ med på en hissnande resa till den gamla kontinenten! Sammanfattning I grova drag följer vi denna rutt: 25/12: Avresa från Sverige 26/12: Ankomst Kapstaden (via

Läs mer

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014

HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 Deltagare: Betalning: Namn: HÄNG MED RESA till SYDAFRIKA NYÅR 2013-2014 ÄVENTYRSRESA MED RIDNING & AKTIVITETER FÖR ICKE RIDANDE Med: Ridning bland vildhästar i bergen, nyårsfest & klassisk jeepsafari i

Läs mer

BRA ATT VETA INNAN. Tack för en fantastisk resa. Hälsa William för fina insatser i Tanzania och Eco Tour på Zanzibar.

BRA ATT VETA INNAN. Tack för en fantastisk resa. Hälsa William för fina insatser i Tanzania och Eco Tour på Zanzibar. 1 Upplev afrika med oss Under min första resa till Afrika skrev jag i min dagbok: Om du någon gång känner dig deppig eller trött, bara tänk: Jag är i Afrika. JAG ÄR I AFRIKA! Les fous d Afrique kallar

Läs mer

Christers Resor. Buss- & Flygresor Resor med reseledare SPECIALISTER PÅ RESOR TILL: ISLAND, USA OCH SKAGEN GRUPPRESOR FÖR INDIVIDUALISTER

Christers Resor. Buss- & Flygresor Resor med reseledare SPECIALISTER PÅ RESOR TILL: ISLAND, USA OCH SKAGEN GRUPPRESOR FÖR INDIVIDUALISTER Christers Resor Buss- & Flygresor Resor med reseledare 2010 GRUPPRESOR FÖR INDIVIDUALISTER SPECIALISTER PÅ RESOR TILL: ISLAND, USA OCH SKAGEN Flygresor med reseledare: Färöarna 11 Grönland 9 Island sagornas

Läs mer

Vamos Peru 14 dagars rundresa!

Vamos Peru 14 dagars rundresa! Vamos Peru 14 dagars rundresa! Låt din dröm bli verklighet och njut av en oförglömdig resa till Sydamerika med bästa tänkbara service och komfort. En resa som är något alldeles extra med dig som gäst i

Läs mer

En resa genom SYDAFRIKA. i oktober - november 2014. A trip through South Africa 2014. Text & photo: Jola & Thomas Johnsson. www.clangula.se.

En resa genom SYDAFRIKA. i oktober - november 2014. A trip through South Africa 2014. Text & photo: Jola & Thomas Johnsson. www.clangula.se. En resa genom SYDAFRIKA i oktober - november 2014 A trip through South Africa 2014 Text & photo: Jola & Thomas Johnsson www.clangula.se Sidan 1 An english summary: A trip through South Africa During the

Läs mer

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA DRAKENSBERG, NATAL & MPUMALANGA Datum: 22/12 6/1 Pris per person: Platser: Totalt 14 platser

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA DRAKENSBERG, NATAL & MPUMALANGA Datum: 22/12 6/1 Pris per person: Platser: Totalt 14 platser JUL & NYÅR I SYDAFRIKA DRAKENSBERG, NATAL & MPUMALANGA Datum: 22/12 6/1 Pris per person: Platser: Totalt 14 platser Vi räknar med att det blir en blandning av hängivna ryttare och äventyrslystna livsnjutare.

Läs mer

FÖLJ MED OSS TILL AUSTRALIEN & NYA ZEELAND 37 DAGAR MED STOP-OVER I SINGAPORE & HONG KONG

FÖLJ MED OSS TILL AUSTRALIEN & NYA ZEELAND 37 DAGAR MED STOP-OVER I SINGAPORE & HONG KONG FÖLJ MED OSS TILL AUSTRALIEN & NYA ZEELAND 37 DAGAR MED STOP-OVER I SINGAPORE & HONG KONG HONG KONG BARRIÄR REVET Jag heter Jörgen Tjörnvall, ägare och VD för Flygmäklarna, och samtidigt Er reseledare.

Läs mer

Christers Resor. Buss- & Flygresor Resor med reseledare SPECIALISTER PÅ RESOR TILL: ISLAND, USA OCH SKAGEN GRUPPRESOR FÖR INDIVIDUALISTER

Christers Resor. Buss- & Flygresor Resor med reseledare SPECIALISTER PÅ RESOR TILL: ISLAND, USA OCH SKAGEN GRUPPRESOR FÖR INDIVIDUALISTER Christers Resor Buss- & Flygresor Resor med reseledare 2011 GRUPPRESOR FÖR INDIVIDUALISTER SPECIALISTER PÅ RESOR TILL: ISLAND, USA OCH SKAGEN 0200-38 50 00 www.christers.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING Låt dig

Läs mer

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se

Magnus Hertzberg M-Resor. www.m-resor.se M RESOR 2015 2015 Det är fantastiskt roligt och vi är otroligt stolta över att så många människor har följt med oss genom åren! Nu ser vi fram emot ett nytt år med en del nya resmål men naturligtvis finns

Läs mer

Reseguide Thailand KLICKA HÄR! JANUARI 2012 STRÄNDER ÖAR UTFLYKTER SHOPPING GOLF FÖR BARN NATTLIV & RESTAURANGER

Reseguide Thailand KLICKA HÄR! JANUARI 2012 STRÄNDER ÖAR UTFLYKTER SHOPPING GOLF FÖR BARN NATTLIV & RESTAURANGER Reseguide Thailand JANUARI 2012 STRÄNDER ÖAR UTFLYKTER SHOPPING GOLF FÖR BARN NATTLIV & RESTAURANGER KLICKA HÄR! http://www.alltomthailand.com/boka_hotell.php Chiang Mai - nordens ros Norra Thailand -

Läs mer

031-55 00 00. www.rolfsbuss.se GRUPPRESOR 2014. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Polen Toscana Holland

031-55 00 00. www.rolfsbuss.se GRUPPRESOR 2014. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Polen Toscana Holland GRUPPRESOR 2014 Storstäder Berlin London Barcelona Bussresor Polen Toscana Holland Flygresor Rom Sorrento Andalusien New York resmål till mer 110 än 30 länder 031-55 00 00 www.rolfsbuss.se i Reseinformation

Läs mer

SYDAFRIKA JUL & NYÅR 2014-2015

SYDAFRIKA JUL & NYÅR 2014-2015 SYDAFRIKA JUL & NYÅR 2014-2015 DET BÄSTA AV KAPPROVINSEN EN FAVORIT I REPRIS Frihet med hyrbil trygghet i grupp RIDNING, VINPROVNING, GOLF, UTSÖKT MAT, UTFÄRDER & TREVLIGA AKTIVITETER Upplev Kapprovinsen

Läs mer

sida 12 sida 26 sida 44

sida 12 sida 26 sida 44 Thailand Phuket Phuket är Thailand när det är som bäst! Här kan du njuta av små enskilda stränder, vackra korallrev, mystiska tempel, fantastisk shopping och dans hela natten. Phuket är Thailands största

Läs mer

Upptäck. Okrångliga reseförsäkringar & avbeställningsskydd för årets alla resor - www.solidab.se!

Upptäck. Okrångliga reseförsäkringar & avbeställningsskydd för årets alla resor - www.solidab.se! guide till Galapagosöarna & Inkaleden Vackra Dubrovnik Februari 2011 Världen Hållbar semester honeymoon hawaii Upptäck sydafrikas big five Frihet på fyra hjul guldkorn i alla världsdelar njut av din resa

Läs mer

GRUPPRESOR 2015. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Italien Holland Frankrike. Flygresor Island USA Indien 031-55 00 00. www.rolfsbuss.

GRUPPRESOR 2015. Storstäder Berlin London Barcelona. Bussresor Italien Holland Frankrike. Flygresor Island USA Indien 031-55 00 00. www.rolfsbuss. GRUPPRESOR 2015 Storstäder Berlin London Barcelona Bussresor Italien Holland Frankrike Flygresor Island USA Indien 031-55 00 00 www.rolfsbuss.se Det är lätt att följa med! Våra bussar startar från Ulricehamn

Läs mer

Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna

Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna Costa Rica, Ecuador & undersköna Galapagosöarna Följ m ed på ett härligt äventyr där vackra omgivningar möter fantastiskt djur- och naturliv. Costa Rica, Ecuador & Galapagosöarna kan erbjuda allt detta!

Läs mer

Asien. Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling. 1 - Se sida 68. Delbetala din resa på upp till 48 månader. Upplev södra Thailand!

Asien. Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling. 1 - Se sida 68. Delbetala din resa på upp till 48 månader. Upplev södra Thailand! Asien Äventyr Kultur Natur Bad Storstad Mat Avkoppling Delbetala din resa på upp till 48 månader. 0% Upplev södra Thailand! - Se sida 24 Unika rundresor med guide - Se sida 62 Världens högst belägna hotell

Läs mer

Ridturer på Island med Eldhestar

Ridturer på Island med Eldhestar Ridturer på Island med Eldhestar RIDTURER Stort utbud av ridturer på Island 2015 Islandshästen- nyckeln till Islands natur, kultur och historia Islandshästen kom till Island under 900-talet tillsammans

Läs mer

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi

Fredagen 17 oktober. Kastrup - Nairobi Följ med oss på en resa bland Afrikas vilda djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Minibussar med höj och sänkbara tak där vi står raklånga och ser utöver de milsvida savannerna. På nära håll ser vi

Läs mer

6-dagarssafari i tanzania, 4 parker Privatresa med lodger och tältcamp Tillval: Extra hög logistandard

6-dagarssafari i tanzania, 4 parker Privatresa med lodger och tältcamp Tillval: Extra hög logistandard SAFARI PATROL 2014 6-dagarssafari i tanzania, 4 parker Privatresa med lodger och tältcamp Tillval: Extra hög logistandard Safari Patrols 6-dagarssafari med fyra parker i norra Tanzania är en jeepburen

Läs mer

48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu

48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu Nr 1 2009 Årgång 5 www.scandjet.se 48 timmar i huvudstaden Zagreb Skärgårdskryssning Rab - Den lyckliga ön Konferera i Kroatien Prisläget just nu Upptäck Kroatien på bästa sätt! Krydda din resa med en

Läs mer

Foto: Österreich werbung/ Chile & Argentina. m ed Pantagonien, Eldslandet & Påskön

Foto: Österreich werbung/ Chile & Argentina. m ed Pantagonien, Eldslandet & Påskön Foto: Österreich werbung/ Chile & Argentina m ed Pantagonien, Eldslandet & Påskön Välkomm en m ed till Chile & Argentina för fantakstiska upplevelser och underbar natur! Patagonien med glaciärer och fantastiska

Läs mer