The Southern Cross VICTORIA FALLS JOHANNESBURG. 16 dagar/15 nätter

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "The Southern Cross VICTORIA FALLS JOHANNESBURG. 16 dagar/15 nätter"

Transkript

1 The Southern Cross VICTORIA FALLS JOHANNESBURG 16 dagar/15 nätter Under 16 dagar tar er denna resa genom sex olika länder Sydafrika, Swaziland, Moçambique, Zimbabwe, Zambia och Botswana och under hela resans gång bjuds ni på fantastiska upplevelser. Ni kommer att få en sällsynt inblick i den kulturella och geografiska cocktail som gör södra Afrika så fantastiskt spännande!

2 - 2 - The Southern Cross - Southbound - VICTORIA FALLS JOHANNESBURG 16 dagar/15 nätter 2 17 april september 3 oktober december 2013

3 - 3 - Dagen före avresa - Victoriafallen: Genom att välja att ha en dag i Victoriafallen innan tåget avgår, får ni chansen att acklimatisera er och komma i ordning innan äventyret börjar. Från flygplatsen i Johannesburg får ni transfer till tåget och tillbringar en extra natt där. Ni har också möjlighet att välja bland några utflykter att roa er med under dagen. Alternativ 1: Flight of Angels En riktig höjdpunkt under ett besök till Victoriafallen är en flygtur i ett lätt flygplan eller helikopter över vattenfallen. Ni får skåda ett av världens 7 underverk från ovan! Alternativ 2: Forsränning I Botoka Gorge erbjuds en av de mest intensiva upplevelser man kan tänka sig. Med 23 forsar och fantastisk natur bland de svarta klipporna kan den som är ute efter en adrenalinkick verkligen få sitt lystmäte. I stora gummibåtar beger ni er iväg med utgångspunkt strax under fallen. Aktiviteten är beroende på säsong. Alternativ 3: Elefantridning Sitt upp på en av dessa magnifika djur och få en upplevelse som ni sent kommer att glömma! Alternativ 4: Bungyjump från Livingstone Bridge Livingstone Bridge går mellan Zambia och Zimbabwe och härifrån kan ni uppleva ett av världens högsta bungyjump på hela 111 meter. Finns modet att hoppa ut från bron med Victoriafallen bakom och mäktiga Zambezifloden under? Tåget står stilla på Victoria Falls Station över natten.

4 - 4 - Dag 1 Victoriafallen: Victoriafallen, som är över 100 meter högt och över 1,7 km brett, skapar ett upp till 500 meter högt vattenmoln som kan ses på flera mils avstånd. Ljudet av vattenfallet hörs som ett muller på flera kilometers avstånd och när man kommer närmare övergår mullret till ett dunder. Det finns en mängd olika säkra utkikspunkter som ger er tillfälle att beskåda vattenmassorna som störtar ned. Den närliggande regnskogen, som hålls konstant fuktig av vattenfallen, är också en sevärdhet med de många olika trädarter som finns här, såsom till exempel fikonträd, mahogny, dadelpalm, Milkwood och ebenholts. Här finns också ett fantastiskt fågelliv! Det råder ingen brist på souvenirbutiken med ett brett utbud, så här kan ni hitta presenter att ta med hem. Morgontur. Eftermiddagen tillbringar ni på egen hand och kan då prova på de äventyr ni inte hann med under gårdagen. Alternativ 1: Flight of Angels Alternativ 2: Forsränning Alternativ 3: Elefantridning Alternativ 4: Bungyjump från Livingstone Bridge Tåget står stilla på Victoria Falls Station över natten. Dag 2 Chobe National Park (Botswana): En bilresa på 70 km tar er till Botswanas gräns, där ni tar er in till berömda Chobe National Park som Botswanas tredje största park med den största viltkoncentrationen i Afrika. Chobe är framförallt känt för de stora mängder elefanter som finns i parken, på en safaritur kan ni få se flera hundra elefanter på en och samma gång. Här finns också stora grupper med flodhäst och buffel.

5 - 5 - Ni beger er ut på en safaritur i fyrhjulsdrivna fordon och får också följa med på en båttur längs Chobefloden. Efter lunch på en lodge kan ni passa på att svalka er i poolen. Tåget står stilla på Victoria Falls Station över natten. Dag 3 Livingstone (Zambia): Ni tar er över den mäktiga Zambezifloden via den historiska järnvägsbron som byggdes just där för att tågen skulle få sig en dusch av vattenfallet. Ert första stopp är på den zambiska sidan av Victoriafallen innan ni fortsätter till staden Livingstone, som fått sitt namn efter David Livingstone den skotske visionären som hade en omättlig aptit för äventyr och som "upptäckte" Victoriafallen. Vattenfallen hade så klart funnits där långt tidigare, men när Livingstone hörde talas om "Mosi-oa-Tunya" (den dundrande röken) såg han till att bli transporterad dit i en utgrävd kanot och den 16 november 1855 anlända Livingstone i den norra delen av det som idag är Livingstone Island. Ni besöker Livingstone Museum innan ni beger er till Waterfront Lodge där ni äter lunch. Det sista besöket på eftermiddagen är The Fifth Gorge där ni har en spektakulär utsikt över Zambezifloden. Lunchkryssning på Zambezifloden Denna spektakulära lunchkryssning på Zambezifloden inkluderar en lunchbuffé och dryck. Kvällsaktivitet Middag äts idag inte på tåget utan på restaurang. Tåget avgår efter middagen mot Dete.

6 - 6 - Dag 4 Hwange National Park: I det nordöstra hornet av Zimbabwe ligger Hwange National Park, landets största viltreservat. Med sina knappa 1,5 miljoner hektar är Hwange National Park är ungefär lika stort som Belgien. Här finns det en stor mängd olika fåglar och djur, men reservatet är mest känt för dess rika lejonpopulation. Ni följer med på en safaritur tidigt på morgonen som följs av frukost på Sable Valley Lodge och ännu mer safari. Lunch intar ni på Sikumi Tree Lodge och här får ni också chansen att koppla av vid poolen innan ni fortsätter jakten på de vilda djuren på eftermiddagen. Avgångstider beror på när parken öppnar. Tåget avgår mot Bulawayo på kvällen. Dag 5 Bulawayo och Matobo National Park: Alternativ 1: Matobo Hills och konstgalleri Matobo betyder "de skalliga" och beskriver mycket bra de dramatiska kullar och granitblock som finns i detta område. Ni besöker bland annat Cecil John Rhodes gravplats, han som gav landet dess förra namn Rhodesia. Efter detta besöker ni en av de mer åtkomliga grottorna, det finns många av dem bland kullarna. Det blir sedan lunch innan ni får en tur på det naturhistoriska museet som är ett av de bästa på södra halvklotet. Slutligen tar ni en tur genom staden och besöker ett konstgalleri. Alternativ 2: Matobo Hills och järnvägsmuseet Matobo betyder "de skalliga" och beskriver mycket bra de dramatiska kullar och granitblock som finns i detta område. Ni besöker bland annat Cecil John Rhodes gravplats, han som gav landet dess förra namn Rhodesia.

7 - 7 - Efter detta besöker ni en av de mer åtkomliga grottorna, det finns många av dem bland kullarna. Det blir sedan lunch innan ni får en tur på det naturhistoriska museet som är ett av de bästa på södra halvklotet. För järnvägsentusiasten kan konstgalleriet bytas ut mot järnvägsmuseet. Alternativ 1: Chipangali Wildlife Orphanage Ett besök till det berömda centret ger er insikt i dessa övergivna djurs svåra situation. Alternativ 2: Spåra noshörning i Matobo National Park Efter morgondelen av turen inne i parken äter ni lunch tillsammans med en ranger och sedan beger ni er iväg till fots för att spåra noshörning. Med lite tur kan ni se dessa fascinerande och utrotningshotade djur och till och med komma dem riktigt nära. Observera att denna aktivitet krockar med alternativet att övernatta på Antelope Park. Alternativ 3: Övernatta på Antelope Park Efter morgondelen av turen inne i parken beger ni er mot Gweru. En biltur på ca 90 minuter tar er till ert slutmål Antelope Park, där ni ska tillbringa natten. Ni checkar in och får tid till att koppla av eller utforska området lite innan det är dags för middag i solnedgången. Efter middagen beger ni er ut på öppna safarifordon för att få chansen att observera lejonens beteende nattetid då de ger sig ut på jakt. Tänk på att detta är vilda djur och det finns ingen garanti för vad ni kommer att se. Det kan ta lång tid innan lejonen har turen att få till en jakt, om de får det överhuvudtaget, och det hela kan vara över på några ögonblick. Följande morgon vaknar ni till ljuden i bushen och efter frukost möter ni upp resten av gruppen för diverse aktiviteter i parken. Tåget reser till Somabhula under natten.

8 - 8 - Dag 6 Antelope Park, Gweru: Antelope Park vandra med lejon Målet med långtidsprojektet vid Antelope Park är att återinföra lejonungar, som föds av lejon i fångenskap, till det vilda. Idag är dock höjdpunkten att få vandra med fria lejon i åldrarna 3-15 månader. Under ca 1½ timme vandrar ni genom bushen med lejonen fritt runt omkring er. Här har ni verkligen bra fotomöjligheter! Om ni verkligen har tur kanske ni får se ett lejon smyga efter ett byte, en riktig upplevelse! Tillbaka i lägret efter er vandring får ni chansen att umgås lite närmare med yngre lejonungar i ungefär 20 minuter. Gweru militärmuseum och flygplansutställning För de som är intresserade kan ni, efter lunch på Antelope Park, få en eftermiddagstur till militärmuseet i Gweru. Här finns också en utställning med en del äldre flygplan. Somabhula Primary School Sent på eftermiddagen, efter Antelope Park och militärmuseum, åker ni tillbaka till Somabhula för att besöka den lokala grundskolan. Efter en show som framförs av barnen och deras lärare får ni tillfälle att umgås med barnen. Donationer i form av skolmaterial, kläder eller pengar tas alltid tacksamt emot! Alternativ 1: Hyra kanot Hyr en kanot och paddla på egen hand längs floden och njut av fågellivet. Alternativ 2: Safariturer Följ med ut på en safaritur i öppet safarifordon. Turen varar i ca 1 timme. Alternativ 3: Safari från hästryggen Erfarna ryttare kan få följa med på en 1½ timme lång guidad ridtur i parken. Alternativ 4: Elefantsafari Sitt up på Afrikas största däggdjur och följ med på en 30 minuter lång ridtur i parken.

9 Alternativ 5: Lejonuppfödning Projektet kallas "Alert" och syftet är att de nya lejongenerationerna ska släppas fria i det vilda Alternativ 6: Båtkryssning med fågelskådning Njut av det fantastiska fågellivet under en 45 minuter lång båtkryssning på floden. Ni återvänder till tåget och fortsätter tidigt på kvällen till Bannockburn. Dag 7 Great Zimbabwe: Great Zimbabwe är det största monumentet i Afrika söder om Pyramiderna. Här bland ruinerna av den stad som byggdes av Rozwi-folket har många magiska fabler och sagor sitt ursprung, såsom till exempel Kung Salomos Skatt. Upptäck hur detta folk levde och bröt guld och silver, som sedan togs ut ur Afrika av arabiska och portugisiska handlare. Turen följs av lunch på Great Zimbabwe Hotel innan ni återvänder till tåget. Ni återvänder till tåget i Rutenga och reser till Beit Bridge där tåget åker in i Sydafrika Dag 8 Dag på tåget: Dagen tillbringar ni på tåget då ni reser genom provinserna Limpopo, Gauteng och Mpumalanga. Tåget stannar i Nelspruit, huvudstaden i Mpumalanga, där ni tillbringar natten. Dag 9 Panorama Route: 1873 upptäcktes guld i området runt den lilla charmiga staden Pilgrim's Rest, som idag är ett levande museum och ett nationalmonument. Guldfyndet drog till sig omkring 1500 guldgrävare vars hus nu har renoverats och idag används många av dem som butikslokaler.

10 Blyde River Canyon är en 26 km lång och 800 meter djup kanjon, där ni bland annat hittar The Three Rondavels, tre enorma klippor som alla har formen av afrikanska hyddor (rondavels). Ni kommer också besöka Bourke's Luck Potholes, märkliga håligheter som formats av flodens erosion under många många år, och God's Window, en underbar utkikspunkt där ni kan se långt ut över landskapet. Sunrise Balloon Experience Ni hämtas tidigt vid tåget och får transfer till ballongen som väntar på er. Ni bjuds på morgonfika och sedan är det dags för en timme lång naturskön ballongfärd. När ni landat får ni lite mousserande vin med påföljande frukost. Ni möter upp resten av gruppen i Sabie och följer med på den sista delen av turen runt Panorama Route. Aktiviteten är väderberoende. Tåget står stilla i Nelspruit Dag 10 Krugerparken: Idag blir det safari i minibuss då ni besöker världsberömda Krugerparken. Parken erbjuder en fantastisk vildmarksupplevelse och med sina 2 miljoner hektar finns här en otrolig mångfald både vad gäller flora och fauna. Här finns till exempel 336 olika sorters träd, 49 arter av fisk, 34 arter av amfibier, 114 arter av reptiler, 507 arter av fåglar och 147 arter av däggdjur. Avgångstider varierar beroende på säsong då parken öppnar och stänger vid soluppgång och solnedgång. Alternativ 1: Safari i öppet fordon Ni får vara med om safari i öppna safarifordon, som är speciellt utformade för både säkerhet och optimal upplevelse. Er guide har ingående kunskaper om parkens flor och fauna. Efter lunch i ett av lägren i parken fortsätter safarin under hela eftermiddagen.

11 Alternativ 2: Protea Kruger Gate Lodge Ni lämnar tåget 06:00 och reser genom Krugerparken i öppna safarifordon och ni anländer ungefär mitt på dagen vid Kruger Gate Protea Lodge, som ligger invid Sabifloden vid Paul Kruger Gate. Ni checkar in i era rum och efter lunch och lite avkoppling beger ni er ut på en safaritur på eftermiddagen. När ni återvänder, efter solens nedgång, blir det härlig middag. Tidigt nästa morgon hämtas ni för ytterligare en safaritur inne i Krugerparken och ni återvänder till lodgen lagom till brunch. Ni blir upphämtade och körda tillbaka till tåget. Detta alternativ gäller i mån av plats. Alternativ 3: Privat reservat Ni följer med på safari i minibuss, men omkring 11:00 blir ni körda till en lyxlodge som ligger i ett privat reservat intill Sabifloden och här serveras lunch. Efter lite avkoppling blir det kaffe och kaka, och sedan beger ni er ut på en safaritur i solnedgången på jakt efter The Big Five. Er guide kommer göra sitt yttersta för att visa er både stort och smått i reservatet. Efter en drink i solnedgången beger ni er tillbaka till lodgen där det nu är dags för en härlig middag. Innan solen går upp nästa morgon är det dags för ytterligare en safaritur då ni ger er ut i bushen för att se vad djuren har haft för sig under natten. När ni återvänder till lodgen väntar en stor frukost på er och därefter återförenas ni med den övriga gruppen inne i Krugerparken och ni fortsätter att spana efter djur på väg tillbaka till tåget. Detta alternativ gäller i mån av plats. Under dagen tar sig tåget till Komatipoort där det står stilla under natten.

12 Dag 11 Mpumalanga: Mpumalanga, som betyder "land of the rising sun" är en provins med otroligt vacker natur. Alternativ 1: Krugerparken Idag blir det safari i minibuss då ni besöker världsberömda Krugerparken. Parken erbjuder en fantastisk vildmarksupplevelse och med sina 2 miljoner hektar finns här en otrolig mångfald både vad gäller flora och fauna. Här finns till exempel 336 olika sorters träd, 49 arter av fisk, 34 arter av amfibier, 114 arter av reptiler, 507 arter av fåglar och 147 arter av däggdjur. Avgångstider varierar beroende på säsong då parken öppnar och stänger vid soluppgång och solnedgång. Alternativ 2: Nelspruit Staden Nelspruit anses vara inkörsporten till provinsen Mpumalanga. Stadens subtropiska klimat, solsken i överflöd och bördiga jord ger perfekta förhållanden för att odla citrusfrukter och andra tropiska frukter såsom mango, banan, avokado, macadamia- och pekannötter. The Lowveld Botanical Gardens ligger precis utanför staden och här finns sällsynt samling växter och också den första planterade regnskogen. Lunch äter ni på Riverside Mall och på eftermiddagen besöker ni Sudwalagrottorna och närliggande PR Owen Dinosaur Park. Tåget tar sig under natten från Nelspruit till Maputo i Moçambique. Dag 12 Maputo (Moçambique): Maputo, huvudstaden i Moçambique, är en stad med kontraster och erbjuder en spännande mix av olika kulturer. Arkitekturen är en blandning av afrikansk, portugisisk och tidig kolonial stil med gamla katolska kyrkor sida vid sida med moskéer, fort, viktorianska herrgårdar och andra byggnader från en svunnen tid.

13 Alternativ 1: På stranden Ni blir körda till hamnen för en båttur till en resort där ni kan koppla av i solen och njuta av en simtur i Indiska Oceanen. Lunch kan ni intaga på en restaurang som specialiserat sig på fisk- och skaldjursrätter i traditionell afrikansk/portugisisk stil. Ta en promenad på stranden under eftermiddagen och se de lokala fiskarna komma i land med dagens fångst. Alternativ 2: På stranden vid Avenida da Marginal Ni får transfer till det kända hotellet Costa Do Sol och på vägen dit kommer er guide att förklara vilka olika aktiviteter ni har att välja på under dagen. Längs Avenida da Marginal, den palmkantade gatan längs stranden, finner ni mängder av kaféer och restauranger som specialiserat sig på fisk- och skaldjursrätter i traditionell afrikansk/portugisisk stil och passa också på att avnjuta en iskall öl av de lokala märkena 2M eller Laurentina på någon av de charmiga barerna. Medan ni strosar längs stranden kan ni se de lokala fiskarna kasta sina nät och manövrera sina dhows, titta på, eller kanske till och med deltaga i, strandvolleyboll eller fotboll och bara insupa den livliga atmosfären i denna härliga stad. Inhaca & Potuguese Islands En timmes båttur iväg väntar en underbar idyllisk ö med vita stränder. Här kan ni snorkla, dyka eller prova på djuphavsfiske. I priset ingår lunch och viss dryck. Detta alternativ gäller i mån av plats. Kvällsaktivitet På kvällen avnjuter ni en härlig middag på en lokal fiskrestaurang. Tåget står stilla på Maputo Station över natten.

14 Dag 13 Maputo (Moçambique): Idag får ni följa med på en stadstur i Maputo. Ni besöker den lokala marknaden och stannar sedan till vid det gamla fortet Fortaleza från Andra intressanta platser inkluderar den katolska katedralen, kommunalhuset, Lous Trichardt Trek Memorial, statyn av före detta presidenten Samora Machel, botaniska trädgården Jardim Tunduru och Eiffel s Iron House (Casa do Ferro). The Polana Hotel, som byggdes på 1920-talet är, med dess spektakulära vita fasad och enastående dekor, är det mest kända landmärket i staden och från hotellets trädgård kan man se Xefina Island. Nästa besök är på ett konstgalleri där möbler och skulpturer har gjorts av gamla AK47:or. En körtur längs Avenida da Marginal tar er till hotellet Costa do Sol, där ni kan koppla av och avnjuta en kall drink. Efter lunch beger ni er tillbaka till tåget och medan tåget rullar vidare är det dags för eftermiddagsfika. Halvdagstur. Tåget avgår från Maputo omkring 15:00 och reser vidare till Mpaka Station i Swaziland via gränsposten vid Goba. Dag 14 Swaziland: Om ni vill kan ni idag besöka det lilla kungadömet Swaziland, som endast är km 2 stort, vilket gör det till det näst minsta landet i Afrika. Ni kör in i Swaziland och får njuta av underbar utsikt över Ezulwini Valley och Komatifloden längs vägen. Ni får en inblick i det vardagliga livet i Swaziland, ni besöker bland annat den livliga Swazi Market där ni kan köpa vackert snidade träföremål, färgglada textilier och de fantastiskt handflätade korgar som Swaziland är så känt för. Observera att ni måste ha med er era pass för att följa med på denna tur. Ni möter upp tåget i Kaapmuiden i Sydafrika och fortsätter över natten till Boksburg East Station i Johannesburg.

15 Dag 15 Pretoria/Johannesburg/Soweto: Provinsen Gauteng är södra Afrikas ekonomiska centrum och här finns ett par av Afrikas största städer. Gauteng är ett ord på Sotho och betyder "Place of Gold" och det är ett passande namn eftersom mycket av rikedomen i området kommer från denna ädla metall. Alternativ 1: Pretoria & Soweto Ni tillbringar morgonen i Pretoria, Sydafrikas administrativa huvudstad. Ni besöker Union Building, regeringsbyggnaden, som designades av den berömda engelska arkitekten Sir Herbert Baker och stod färdigt På Church Square mitt i staden står en stor bronsstaty av den före detta presidenten Paul Kruger, omgiven av sina boersoldater. Innan ni lämnar Pretoria besöker ni Voortrekker Monument som hedrar The Great Trek nybyggarnas vandring genom Sydafrika på 1830-talet. På eftermiddagen beger ni er till Soweto för att besöka Hector Petersen Memorial, som fått namn efter den första studenten som förlorade sitt liv under studentupproren Heldagstur. Alternativ 2: Johannesburg & Soweto Dagen börjar vid Constitution Hill i Braamfontein i centrala Johannesburg. Här hittar ni Old Fort Prison Complex, där många av Sydafrikas ledande politiska aktivister satt fängslade, och numer finns också författningsdomstolen här. Ni fortsätter till stadsdelen Newtown för ett besök på Africa Museum följt av lunch i Rosebank. På eftermiddagen tar ni er till Soweto för att få uppleva denna välkända township med mer än en miljon invånare. Ni kör förbi Chris Hani Baragwanath Hospital, som är det största sjukhuset på södra halvklotet, och kör också nedför den enda gatan i Afrika där två nobelpristagare en gång bott Desmond Tutu och Nelson Mandela. Ni besöker också Hector Petersen Memorial, som fått namn efter den första studenten som förlorade sitt liv under studentupproren Heldagstur. Tåget står stilla på Boksburg East Station i Johannesburg över natten.

16 Dag 16 Resans slut: Om ni ska bo kvar på ett hotell i Johannesburg får ni under morgonen transfer till ert hotell. Ska ni däremot flyga hem senare under dagen kan ni idag har ni möjlighet att välja bland några utflykter att roa er med under dagen. Alternativ 1: The Cradle of Humankind: Maropeng och Sterkfontein Caves Vid Cradle of Humankind finns både Maropeng Visitor Centre och Sterkfonteingrottorna. Besöket börjar vid Maropeng (som på Setswana betyder ungefär "återvända till ursprungsplatsen"), som är besökscentret vid Cradle of Humankind. Här får ni vara med på en spännande simulerad resa på en underjordisk sjö genom vatten och is, luft, eld och jord. Resan slutar vid världens begynnelse efter att ha tagit er genom vattenfall, förbi isberg, genom stormens öga, förbi vulkanutbrott och genom jordens djup. Nästa del av turen fokuserar på vår världs och mänsklighetens historia ett otal fossiler finns utställda här. Vidare tar ni er till Sterkfonteingrottorna som ligger 10 km iväg och är världskända för två fynd, nämligen Mrs Ples 1947 och Little Foot Sedan utgrävningarna började i slutet av 1800-talet har man funnit mer än 500 hominider såväl som mängder av stenverktyg. Utgrävningarna fortsätter än idag. Turen avgår från tåget 08:00. Minst 4 deltagare krävs. Alternativ 2: Lesedi Cultural Village Ni besöker denna multikulturella afrikanska by där ni får uppleva fem av Sydafrikas största inhemska folkstammars historia & kultur. Turen avgår från tåget 08:00. Minst 4 deltagare krävs. Lunch ingår. Alternativ 3: Gold Reef City, Apartheid Museum & The World of Beer På 1970-talet stängdes Crown Mine och i dag finns där istället Gold Reef City, en nöjespark där ni får uppleva Johannesburg så som det var i guldrushens tid på mitten av 1800-talet. Förutom att prova på en mängd olika åkattraktioner får ni också chansen att åka ned i en gammal guldgruva (ingår inte i priset), besöka Apartheid Museum med dess utställningar av foton, filmer och andra media från tiden i Sydafrika före 1994.

17 The World of Beer ligger i centrala Johannesburg och är en utmärkt plats för lunch och sedan en guidad tur och ölprovning. I priset ingår transfers och inträden till Gold Reef City, The Apartheid Museum & The World of Beer. Turen avgår från tåget 09:00. Minst 4 deltagare krävs. Alternativ 4: East Rand Mall eller Emperors Palace Emperors Palace är som ett litet Las Vegas. East Rand Mall är ett modernt köpcenter som erbjuder mängder av affärer, såväl som banker och uttagsautomater. Här finns också ett otal restauranger där ni kan avnjuta lunch. Bussen till köpcentret avgår varje timme med början 12:00 och tillbaka till tåget varje halvtimme med den sista bussen klockan 15:30. Den här resan finns också åt andra hållet, northbound, med start i Johannesburg och slut i Victoria Falls. Resans innehåll är detsamma, men vissa skillnader finns i upplägget. Destination Sydafrika tar inget ansvar för eventuella ändringar i programmet för denna resa.

18 Pris 2013: Ivory Coupé R per person Ivory Single Coupé R per person Gold Coupé R per person Commodore Coupé R per person Emerald Coupé R per person Tillägg för enkelkupé 50 % (ensam i dubbelkupé) Barn mellan 7 och 12 år betalar 50 % av priset. I priset ingår: Boende med halvpension enligt program Transfer: Victoria Falls Airport Shongololo Express Shongololo Express O.R. Tambo International Airport I priset ingår inte: Flygbiljetter internationella och inrikes Lunch Dryck Tvättservice Dricks Inköp av personlig natur Boende före och efter resan Visum Reseförsäkring Transfer Shongololo Express hotell Observera! Då Shongololo Express använder det statliga järnvägsnätet i Zimbabwe, Sydafrika, Moçambique, Namibia, Zambia och Swaziland finns risken att tåget blir försenat, stoppat eller måste omdirigeras under resans gång. Dagliga aktiviteter kan därför behöva kortas av, ändras eller ställas in. Shongololo Express tar inget ansvar för sådana ändringar i det dagliga programmet, men kommer alltid att sträva efter att fullfölja det.

The Southern Cross JOHANNESBURG VICTORIA FALLS. 16 dagar/15 nätter

The Southern Cross JOHANNESBURG VICTORIA FALLS. 16 dagar/15 nätter The Southern Cross JOHANNESBURG VICTORIA FALLS 16 dagar/15 nätter Under 16 dagar tar er denna resa genom sex olika länder Sydafrika, Swaziland, Moçambique, Zimbabwe, Zambia och Botswana och under hela

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

Viktoriafallen, Chobe & Okavango

Viktoriafallen, Chobe & Okavango Viktoriafallen, Chobe & Okavango Denna resa kombinerar Viktoriafallens magiska krafter med safari i Chobe National park samt häftiga djurupplevelser i Okavango-deltat. I resan ingår två nätter vid Viktoriafallen,

Läs mer

Fadderresa till Zimbabwe

Fadderresa till Zimbabwe Fadderresa till Zimbabwe 12 25 april 2015 Zimbabwe var vid tiden för självständigheten 1980 Afrikas juvel och kornbod men förvandlades snabbt till ett terrorrike under Robert Mugabes styre. Nu är en möjlig

Läs mer

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t

PROPEL AFRICA D e s t i n a t i o n M a n a g e m e n t Golfresa till Norra Sydafrika 20-30 januari 2013 Måndag 21 Januari 2013 - Ankomst till Johannesburg kl 08.35 på morgonen med flyg SA 261. Er lokalguide möter upp på flygplatsen och visar vägen till bussen.

Läs mer

Sydafrika stadspuls, safari och historia

Sydafrika stadspuls, safari och historia Sydafrika stadspuls, safari och historia 12 dagar i Sydafrika med svensktalande reseledare Reskod: ZA-2 Antal resdagar: 14 (varav 12 i Sydafrika) Pris Pris per person: 26 500 kr Vad ingår i priset? Flyg

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

Startpaket Johannesburg m. flyg

Startpaket Johannesburg m. flyg Startpaket Johannesburg m. flyg Johannesburg, Joburg, Jozi - s hjärta och ekonomiska centrum. Här finns ett rikt kulturellt utbud, högklassiga restauranger, shopping, allt en riktig storstad kan erbjuda.

Läs mer

Startpaket Johannesburg m. flyg

Startpaket Johannesburg m. flyg Startpaket Johannesburg m. flyg Johannesburg, Joburg, Jozi - s hjärta och ekonomiska centrum. Här finns ett rikt kulturellt utbud, högklassiga restauranger, shopping, allt en riktig storstad kan erbjuda.

Läs mer

Panorama Route & Safari i Kruger

Panorama Route & Safari i Kruger Panorama Route & Safari i Kruger Detta fem dagars bilpaket som utgår från Johannesburg inkluderar en av världens vackraste områden utmed Panorama Route samt Safariupplevelser i Kruger. Detta paket kombinerar

Läs mer

The Good Hope JOHANNESBURG KAPSTADEN. 13 dagar/12 nätter

The Good Hope JOHANNESBURG KAPSTADEN. 13 dagar/12 nätter The Good Hope JOHANNESBURG KAPSTADEN 13 dagar/12 nätter Detta är en fantastiskt komplett resa på 13 dagar som bjuder på i princip alla saker man "måste se" i Sydafrika. Medan ni sicksackar er fram genom

Läs mer

Vattenfall, safari & waterfront

Vattenfall, safari & waterfront Vattenfall, safari & waterfront Upplev tre fantastiska sevärdheter i tre olika länder på denna resa till det södra Afrika. Se de mäktiga Victoriafallen i Zimbabwe, upplev safari i Chobe National Park i

Läs mer

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade.

Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. ISLANDSRESA ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

Sydafrikas kultur & vilda djur

Sydafrikas kultur & vilda djur s kultur & vilda djur Denna resa till som börjar och slutar i Durban tar er till östra delarna av landet med St Lucia, zulukultur, sol & strand samt självklart Big-5 safari. Delar av resan kör ni själva

Läs mer

RESA TANZANIA & ZANZIBAR

RESA TANZANIA & ZANZIBAR RESA TANZANIA & ZANZIBAR SAFARI PÅ RIKTIGT I TANZANIA Tanzania är ett land som lockar allt fler äventyrslystna turister. För många är det en livslång dröm att få se och uppleva den afrikanska naturen och

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA

VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA RESA MALTA VÄLKOMMEN TILL REPUBLIKEN MALTA Den vackra östaten Malta ligger i mellersta Medelhavet, mellan Libyen i söder och Italien i norr. Malta är Europas sydligaste stat och har drygt 400 000 invånare.

Läs mer

Res med Plan till Zimbabwe!

Res med Plan till Zimbabwe! Res med Plan till Zimbabwe! Ett besök i Afrikas juvel bjuder på både spännande safari, Victoriafallen och besök hos fadderbarn! Resperiod: 12 26 april 2015 1 Resans innehåll Vi reser i landet med utgångspunkt

Läs mer

Denna resa till Sydafrika är framtagen för att passa er som vill uppleva det klassiska Sydafrika med storstad, vinområden och underbar safari.

Denna resa till Sydafrika är framtagen för att passa er som vill uppleva det klassiska Sydafrika med storstad, vinområden och underbar safari. Klassiska Klassiska Denna resa till är framtagen för att passa er som vill uppleva det klassiska med storstad, vinområden och underbar safari. Ni börjar med fyra nätter i underbara Kapstaden. Här är det

Läs mer

Inspirerande Trädgårdsresa till Sydafrika 23 okt 7 nov

Inspirerande Trädgårdsresa till Sydafrika 23 okt 7 nov Inspirerande Trädgårdsresa till Sydafrika 23 okt 7 nov Följ med på en fantastisk trädgårdsresa till Sydafrika med storslagen och fängslande vacker natur. Se pelargoner och protea växa vilt, besök flera

Läs mer

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar

Sydafrika. Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7 mars 2015 15 dagar Vi erbjuder här en unik resa till Sydafrika med Laila Nordfors som reseledare. Laila har på uppdrag av Gävle Kommun haft ett tätt samarbete

Läs mer

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD

ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP REYKJAVIK EN MÅNGSIDIG STAD RESA ISLAND ISLAND ETT SAGOLIKT LANDSKAP Island är ett land som lämnar sina turister alltjämt förvånade och förundrade, hänförda och förtrollade. Än i dag syns spåren tydligt efter hur naturen har format

Läs mer

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010

DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Preliminärt program DP NOVA KURSRESA TILL SYDAFRIKA 27 DECEMBER 2009-08 JANUARI 2010 Dag 1 28 december - måndag 06:15 Ankomst med British Airways till Kapstaden. Ni möts på flygplatsen av er guide för

Läs mer

RUNDRESOR PÅ EGEN HAND I NEPAL

RUNDRESOR PÅ EGEN HAND I NEPAL RUNDRESOR PÅ EGEN HAND I NEPAL Landa i Kathmandu, porten till alla äventyr i Himalaya. Upplev rafting och forskajak på en av världens mäktigaste floder. Se Himalayas fantastiska berg som sträcker sig över

Läs mer

SW AFRICA NETTOPRISLISTA 2010-2011

SW AFRICA NETTOPRISLISTA 2010-2011 SW AFRICA NETTOPRISLISTA 2010-2011 WORLD IN ONE COUNTRY 14-dagars rundresa Priser: Högsäsong, 01 november 2010-30 april 2011 per person i dubbelrum R 19120 per enkelrum R 23125 Lågsäsong, 01 maj 2011-31

Läs mer

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar

Sydafrika. East London och Kapstaden. Avresa: 7/3 2012 15 dagar Sydafrika East London och Kapstaden Avresa: 7/3 2012 15 dagar Dag 1 (Sandviken) - Gävle - Johannesburg Vår resa börjar kl 11.30 med att hämta resenärer i Sandviken. Vi åker vidare via Gävle till Arlanda

Läs mer

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka.

Hem Galleri. Turer Om Densils Travels. Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och utflykter på Sri Lanka. Hem Galleri Turer Om Densils Travels Tjänster Kontakt Densils Travels Turer med fantastiska upplevelser på Sri Lanka Med många års yrkeserfarenhet erbjuder Densil Fernando ett unikt utbud av turer och

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

Följ med MyPlanet på en fantastiskt spännande resa till Sydafrika både i kulturen och naturens spår till under 16 härliga dagar.

Följ med MyPlanet på en fantastiskt spännande resa till Sydafrika både i kulturen och naturens spår till under 16 härliga dagar. Sydafrika med guide Följ med MyPlanet på en fantastiskt spännande resa till Sydafrika både i kulturen och naturens spår till under 16 härliga dagar. Sydafrika är ett land med spektakulära kontraster beläget

Läs mer

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014.

Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Följ med på en fantastisk och oförglömlig 12- dagars resa till Uganda i februari 2014. Reseprogram: Dag 1-2 Avresa från Kastrup med mellanlandning i Doha. Ankomst till Entebbe. Vi spenderar dagen och natten

Läs mer

Nyati Cheetah Camp Privat och exklusiv camp på 500 m 2 precis vid Olifants River

Nyati Cheetah Camp Privat och exklusiv camp på 500 m 2 precis vid Olifants River Nyati Cheetah Camp Privat och exklusiv camp på 500 m 2 precis vid Olifants River Pris för 6 personer DKK 106 970:- Året runt Priset avser 10 dagars lyxsafarivistelse med alla måltider, stort safariprogram,

Läs mer

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER

FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER RESA FLORENS FLORENS EN STAD ATT FÖRUNDRAS ÖVER Florens är utan tvekan en av världens mest omtalade och lovsjungna Det är en svindlande känsla att upptäcka det övermått av sevärdheter städer. Staden är

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA

JUL & NYÅR I SYDAFRIKA JUL & NYÅR I SYDAFRIKA Äventyrlig ridresa bland vildhästar & jeepsafari i Krügerparken en underbar resa för ridande & icke ridande! Datum: 23/12 6/1 Platser: Totalt 8-12 platser Följ med på en riktigt

Läs mer

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d)

Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Dina Vingårdars Resa till Sydafrika, 10 okt-24 okt, 2015 (15 d) Nu är det åter dags för oss på Dina Vingårdar att ge oss ut på en upplevelserik resa till Sydafrika. Med oss har vi som vanligt vår ovärderliga

Läs mer

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku!

Kryssning i Amazonas. 6 Dagars expedition Munduruku! Kryssning i Amazonas 6 Dagars expedition Munduruku! Det är ett oslagbart äventyr att på en flodkryssning upptäcka det mytomspunna och mystiska Amazonas! Amazonas är världens största regnskog, nära sex

Läs mer

The Good Hope KAPSTADEN JOHANNESBURG. 13 dagar/12 nätter

The Good Hope KAPSTADEN JOHANNESBURG. 13 dagar/12 nätter The Good Hope KAPSTADEN JOHANNESBURG 13 dagar/12 nätter Detta är en fantastiskt komplett resa på 13 dagar som bjuder på i princip alla saker man "måste se" i Sydafrika. Medan ni sicksackar er fram genom

Läs mer

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande

Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande Kursresa till Zanzibar Effektiv stresshantering för yrkesarbetande och studerande 15-22 juni 2016 Privat tillägg: Safari i Masai Mara 21-28 juni Resprogram Håkmark 213 905 91 UMEÅ SWEDEN tel. +46(0)90-383

Läs mer

Afrik a. från första parkett Nyati Safari Plus

Afrik a. från första parkett Nyati Safari Plus Afrik a från första parkett Nyati Safari Plus Kombinera ditt safariäventyr med andra upplevelser En safariresa med Nyati bjuder på safariupplevelser i världsklass. Vill du se ännu mer av Afrika rekommenderar

Läs mer

Kapstaden med flyg. Kapstaden med flyg. Resan i korthet. Sydafrika. Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer.

Kapstaden med flyg. Kapstaden med flyg. Resan i korthet. Sydafrika. Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer. Kapstaden med flyg Välkommen till Kapstaden, en av världens vackraste städer. Vid ankomst möts ni på flygplatsen och blir körda till Ert hotell. På eftermiddagen blir Ni upphämtade för en stadsrundtur.

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

Safari och Kapstaden 18 dagar från SEK

Safari och Kapstaden 18 dagar från SEK Safari och Kapstaden 18 dagar från 30 900 SEK 11 november & 19 december 2016 & 9 februari 2017 Välkommen på en temaresa med svensk färdledning och stort fokus på safari! Vi bor på två safarilodger, Mjejane

Läs mer

Safari & KwaZulu-Natal

Safari & KwaZulu-Natal Safari & KwaZulu-Natal GRASKOP KLASERIE NATURE RESERVE SWAZILAND ST LUCIA UMDLOTI 14 dagar/13 nätter Resan börjar med att ni kör via den vackra Panorama Route på väg till några dagar i vackra Klaserie

Läs mer

Weekend i Washington DC

Weekend i Washington DC Weekend i Washington DC Weekendresa till Washington D.C. med besök till stadens alla sevärdheter. På denna resa till Washington D.C. får ni åka båt på Potomacfloden till Mount Vernon, ni ser kända monument

Läs mer

17 dagars rundresa till Sydafrika & Swaziland

17 dagars rundresa till Sydafrika & Swaziland 17 dagars rundresa till Sydafrika & Swaziland Dag 1: Avresa Avresa från Köpenhamn, Stockholm eller Göteborg till London eller Frankfurt där vi sammanstrålar och flyger söderut till Johannesburg. Dag 2:

Läs mer

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Alsace & Bourgogne. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Alsace & Bourgogne Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A l s a c e o c h B o u r g o g n e Alsace och Bourgogne - Guidad Rundresa Upptäck de pittoreska vinregionerna

Läs mer

Nyati Safari. Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari

Nyati Safari. Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari Nyati Safari Upplev Afrika från första parkett med Nyati Safari Pris per. pers. dkk 16 995:- Året runt Priset avser 10 dagars lyxsafarivistelse med alla måltider, stort safariprogram, transfer och flyg

Läs mer

Sri Lanka Tour 2016 med helpension

Sri Lanka Tour 2016 med helpension Sri Lanka Tour 2016 med helpension Dag 1 Negombo Efter vår ankomst åker vi till vårt hotell i Negombo som ligger ca 30 min med bil från flygplatsen. Vi bor nära havet så att vi kan koppla av lite efter

Läs mer

Afrik a. från första parkett Nyati Cheetah Camp

Afrik a. från första parkett Nyati Cheetah Camp Afrik a från första parkett Nyati Cheetah Camp DKK 106 970:- året runt Priset avser 10 dagars lyxsafari vistelse för 6 personer med alla måltider, dagliga utflykter, transferresor och flyg t/r Följ med

Läs mer

Namibia med guide. Namibia med guide. Resan i korthet. Gruppresor med reseledare

Namibia med guide. Namibia med guide. Resan i korthet. Gruppresor med reseledare Namibia med guide Namibia sägs vara en av Afrikas bäst bevarade hemligheter och för äventyrslystna bjuder Namibia på några av Afrikas mest extrema, men vackra, landskap. Även de mer moderna Namibia är

Läs mer

KONFERENSRESA BERGAMO

KONFERENSRESA BERGAMO KONFERENSRESA BERGAMO UPPLEV VACKRA BERGAMO Den italienska staden Bergamo är en vacker stad belägen i utkanten av Alperna. Staden ligger i regionen Lombardien i norra Italien. Denna vackra stad är delad

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

LAS VEGAS NÖJENAS STAD

LAS VEGAS NÖJENAS STAD MÄSSRESA LAS VEGAS LAS VEGAS NÖJENAS STAD Las Vegas är den största staden i delstaten Nevada i sydvästra USA. Staden är ett centrum för alla möjliga upplevelser och aktiviteter. Las Vegas är ett av världens

Läs mer

Yachtcharter i Quirimbas

Yachtcharter i Quirimbas Yachtcharter i Quirimbas MOÇAMBIQUE 8 dagar/7 nätter Om ni gillar att vara ute på havet är detta den perfekta semestern för hela familjen eller för kompisgänget! Njut av lyxen ombord på en yacht där ni

Läs mer

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania.

Rundresa Tanzania. Dag 1 Avfärd Vi stiger ombord på planet som tar oss till Kilimanjaro Airport utanför Arusha i Tanzania. Rundresa Tanzania Njut av safari i några av världens bästa nationalparker, bl.a. Ngorongorokratern, Serengeti, (där du har mycket god chans att få se The Big Five ) och elefantparken Tarangire. Fortsätt

Läs mer

SYDAFRIKA REQUEST MED MASHATU I BOTSWANA. 1-13 september & 6-18 oktober 2015

SYDAFRIKA REQUEST MED MASHATU I BOTSWANA. 1-13 september & 6-18 oktober 2015 SYDAFRIKA REQUEST MED MASHATU I BOTSWANA 1-13 september & 6-18 oktober 2015 5-STJÄRNIG SAFARI, VINPROVNING, VALAR OCH PINGVINER Följ med på ett spännande och smakrikt äventyr i Botswana och Sydafrika!

Läs mer

Australien runt. Australien runt. Resan i korthet. Australien, HÖSTKAMPANJ!

Australien runt. Australien runt. Resan i korthet. Australien, HÖSTKAMPANJ! Australien runt NYHET 2015/2016! En fantastisk komplett resa till Australien Denna resa till Australien tar er till fyra fantastiska områden som alla erbjuder något helt olika. Från Sydneys vackra stad

Läs mer

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service.

Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Shopping resa till Bangkok Ni åker med Thai Airways TG961 från Stockholm Arlanda kl 14.30 (onsdag) Här gäller Arlanda VIP service. Ni möts i anslutning till vår VIP-entré på Arlanda, separat från terminalerna

Läs mer

Rundresa Sydafrika Kapstaden, Vindistrikten & Safari i Krugerparken 22 september 5 Oktober 2013

Rundresa Sydafrika Kapstaden, Vindistrikten & Safari i Krugerparken 22 september 5 Oktober 2013 Rundresa Sydafrika Kapstaden, Vindistrikten & Safari i Krugerparken 22 september 5 Oktober 2013 För IPA medlemmar & bekanta! Följ med till Sydafrika på denna upplevelseresa kombinerat med djur, natur,

Läs mer

Vandring på Maria Island

Vandring på Maria Island Vandring på Maria Island Den tasmanska naturen är något helt speciellt och upplevs allra bäst på plats i någon av nationalparkerna. Önskar ni några avkopplande dagar omgivna av en natur i en klass för

Läs mer

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017!

Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Följ med på en spännande resa till Östtimor under hösten 2017! Landet som styrts av både Portugal och Indonesien innan det blev självständigt 1999 är en outforskad pärla i sydöstra Asien. På denna resa

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

Gauteng, Mpumalanga and Swaziland

Gauteng, Mpumalanga and Swaziland Följ med på en oförglömlig resa till färgstarka Sydafrika 9 feb 24 feb 2012 Ta chansen och upplev en fantastisk resa till landet som har allt att erbjuda! Se det bästa av Sydafrika, med svensktalande reseledare

Läs mer

Sydafrika från Boerland till Kap

Sydafrika från Boerland till Kap Sydafrika från Boerland till Kap Detta är en rundresa som är helt fullmatat med alla upplevelser man kan få i detta kontrastrika land. Denna resa tar er från Johannesburg och Kruger National Park till

Läs mer

Storstad, safari och sol

Storstad, safari och sol Storstad, safari och sol En av våra populärare resor till innehåller det som de flesta som besöker första gången bör uppleva. Man reser till tre olika områden och får ett bra och riktigt intryck av landet.

Läs mer

CNX 93 3 dagar / 2 nätter Chiang Rai ( Thaton ) Trekking inkl Elefant ridning och båt färd. ( privat tur).

CNX 93 3 dagar / 2 nätter Chiang Rai ( Thaton ) Trekking inkl Elefant ridning och båt färd. ( privat tur). CNX 93 3 dagar / 2 nätter Chiang Rai ( Thaton ) Trekking inkl Elefant ridning och båt färd. ( privat tur). Dagligen från Chiang Mai, som privat eller grupp tur. Det här är en underbar tur genom den tjocka

Läs mer

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag.

Dag 4 Vid frukosten på terrassen kan vi njuta av utsikten innan vi återvänder till Kathamndu och Harati. Fri eftermiddag. Himalaya 2015 Att vandra i Nepal hör till en av livets höjdpunkter. På denna resa gör vi en vandring längs Himalayas sluttningar från by till by under 5 dagar. Därutöver besöker vi Djungelområdet Chitwan,

Läs mer

Dina Vingårdars Sydafrikaresa, oktober 2017

Dina Vingårdars Sydafrikaresa, oktober 2017 Dina Vingårdars Sydafrikaresa, 14-28 oktober 2017 Nu är det åter dags för oss på Dina Vingårdar att ge oss ut på en upplevelserik resa till Sydafrika. Med oss har vi som vanligt vår ovärderliga ciceron

Läs mer

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Skottland Guidad Kulturrundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - S k o t t l a n d Kulturrundresa Skottland - Guidad Resa Upplev de pittoreska högländerna med majestätiska

Läs mer

Safari Entabeni Game Reserve

Safari Entabeni Game Reserve Safari Entabeni Game Reserve Tre dagars safari i underbara Entabeni Game Reserve. Entabeni Private Game Reserve, ligger i Waterberg regionen. Cirka tre timmars körning från Johannesburg finns detta 12000

Läs mer

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa

Fantastiska Georgien. 12 dagars rundresa Ltd georgien Fantastiska Georgien 12 dagars rundresa Dag 1: avresa: Från Stockholm eller Köpenhamn. Dag 2: Tbilisi Tidigt på morgonen anländer vi till Georgien och huvudstaden Tbilisi. Vi möts på flygplatsen

Läs mer

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet

Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning i de norska fjordarna Upplev naturens färgsprakande skönhet Köpenhamn Stavanger Bergen Ålesund Geiranger Tillsammans upplever vi de magiska norska fjordarna.

Läs mer

Afrik a. från första parkett Nyati Safari Lodge

Afrik a. från första parkett Nyati Safari Lodge Afrik a från första parkett Nyati Safari Lodge dkk16 995:- året runt Priset avser 10 dagars lyx safarivistelse med alla måltider, dagliga utflygter, transferresor och flyg t/r Följ med på lyxsafari i världsklass

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017

Konst- och kulturresa till Split & Dubrovnik sep 2017 Följ med på en konst- och kulturresa till de vackra kustpärlorna i Kroatien Split och Dubrovnik! Kroatien lockar många besökare med sin slående vackra och skiftande natur mäktiga berg, kuperande landskap,

Läs mer

Sydafrikas Höjdpunkter

Sydafrikas Höjdpunkter Sydafrikas Höjdpunkter En fantastisk sydafrikansk rundresa för att uppleva den bästa safarin i Kruger National Park, den berömda Garden Route och The Mother City Kapstaden. Avresa 11 Februari 2010 med

Läs mer

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Tjeckien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Tjeckien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - T j e c k i e n Tjeckien - Guidad Resa Upplev arkitektoniska mästerverk från medeltida, renässans och barocktiden

Läs mer

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com

Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com Irland Guidad rundresa på svenska Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - I r l a n d Guidad Rundresa Irland Upptäck Irlands unik kulturarv genom naturliga underverk och längs dramatiska

Läs mer

Sydafrika från Boerland till Kap

Sydafrika från Boerland till Kap Sydafrika från Boerland till Kap Detta är en rundresa som är helt fullmatat med alla upplevelser man kan få i detta kontrastrika land. Denna resa tar er från Johannesburg och Kruger National Park till

Läs mer

Mananga Safaris Sydafrika

Mananga Safaris Sydafrika Mananga Safaris Sydafrika Vår största partner i Afrika är Mananga Safaris, som ägs och drivs av Kobus Fourie och hans fru Sureta. Kobus förfogar över ett unikt jaktområdet med ett mycket varierat viltbestånd,

Läs mer

Gruppresa Sydafrika 16 dgr

Gruppresa Sydafrika 16 dgr Gruppresa Sydafrika 16 dgr Följ med MyPlanet på en fantastiskt spännande resa till Sydafrika både i kulturen och naturens spår till under 16 härliga dagar. Sydafrika är ett land med spektakulära kontraster

Läs mer

Gröna Kusten. 15 dagars gruppresa med skandinavisk reseledare!

Gröna Kusten. 15 dagars gruppresa med skandinavisk reseledare! Gröna Kusten 15 dagars gruppresa med skandinavisk reseledare! Den vackra kustvägen Rio- Santos, där Atlantens underbara stränder möter den frodiga Atlantregnskogen, kallas för den Gröna kusten. På den

Läs mer

SYDAFRIKA - aktiva Kapstaden med Stellenbosch

SYDAFRIKA - aktiva Kapstaden med Stellenbosch SYDAFRIKA - aktiva Kapstaden med Stellenbosch Upplev Sydafrikas, regnbågslandets, enorma mångfald. Ett intressant och färgstarkt land som har allt. Oändliga stränder, livfulla städer, gröna odlingsområden,

Läs mer

3rd Wonca Africa Conference

3rd Wonca Africa Conference KONGRESSRESA TILL 3rd Wonca Africa Conference Victoria Falls, Zimbabwe Resprogram Flera länder i södra Afrika genomgår gör närvarande dramatiska förändringar både i ekonomiskt och socialt avseende. Länder

Läs mer

17 Dagars rundresa. Priser SEK Per person i delad dubbelrum 29,150.00 Per person i enkelrum 34,595.00 Barn under 12 år i extrabädd 22,365.

17 Dagars rundresa. Priser SEK Per person i delad dubbelrum 29,150.00 Per person i enkelrum 34,595.00 Barn under 12 år i extrabädd 22,365. 17 Dagars rundresa Följ med på en spännande resa i vårt vackra land! Regnbågsnationen med 11 officiella språk som erbjuder ett otal antal semesterupplevelser. Möt Afrikas vilda djur på nära håll i t ex

Läs mer

Referens: GUIDAD TUR SOUTH AFRICAN SURPRISE - 15 dagar SYDAFRIKA

Referens: GUIDAD TUR SOUTH AFRICAN SURPRISE - 15 dagar SYDAFRIKA Referens: GUIDAD TUR SOUTH AFRICAN SURPRISE - 15 dagar SYDAFRIKA Sydafrika är ett land med spektakulära kontraster, beläget på spetsen av den mest magnifika, mysteriska och vilda kontinenten. Här finner

Läs mer

Sydafrika. Golf & Gourmet & Turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar

Sydafrika. Golf & Gourmet & Turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Sydafrika Golf & Gourmet & Turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Skräddarsytt paket med boende på Ridgemor Villa I svensk regi, måltider på olika restauranger och de flesta sevärdheter kring

Läs mer

ZAMBIA & MALAWI REQUEST. 17-30 september & 14-27 oktober 2014

ZAMBIA & MALAWI REQUEST. 17-30 september & 14-27 oktober 2014 ZAMBIA & MALAWI REQUEST 17-30 september & 14-27 oktober 2014 SAFARI I VÄRLDSKLASS OCH AVKOPPLANDE STRANDLIV I HJÄRTAT AV AFRIKA ZAMBIA OCH MALAWI Buss TANZANIA Flyg KONGO ZAMBIA Lusaka South Luangwa NP

Läs mer

Andalusien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Andalusien. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Andalusien Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - A n d a l u s i e n Andalusien - Guidad Resa Upplev det kulturella och historiska arvet i Andalusien på vår 8-dagars

Läs mer

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com

Estland. Guidad Rundresa Max. 8 resenärer. www.vespucci-tours.com Estland Guidad Rundresa Max. 8 resenärer www.vespucci-tours.com G u i d a d R e s a - E s t l a n d Estland Intensiv - Guidad Rundresa Utforksa det kulturella och historiska arvet i Estland på vår 8-dagars

Läs mer

Sydafrika. Gourmet & turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar

Sydafrika. Gourmet & turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Sydafrika Gourmet & turist paket med All Inclusive 7 eller 14 dagar Skräddarsytt paket med boende på Ridgemor Villa I svensk regi, måltider på olika restauranger och de flesta sevärdheter kring Kapstaden

Läs mer

DÄR DRÖMMAR FÖRVERKLIGAS EN UPPLEVELSERNAS STAD SPORT I NEW YORK

DÄR DRÖMMAR FÖRVERKLIGAS EN UPPLEVELSERNAS STAD SPORT I NEW YORK RESA NEW YORK DÄR DRÖMMAR FÖRVERKLIGAS Frihetsgudinnan vakar lugnt vid inloppet av Hudson River, som för att välkomna alla de förväntansfulla som anländer till storstadsmetropolen New York. New York, även

Läs mer

Kryssning runt Hawaiis paradisöar med San Francisco & Los Angeles

Kryssning runt Hawaiis paradisöar med San Francisco & Los Angeles Club Eriks noga utvalda upplevelser Kryssning runt Hawaiis paradisöar med San Francisco & Los Angeles San Francisco Hawaii Los Angeles Vi gör en fantastisk kryssning där vi upplever Hawaii och de fyra

Läs mer

Burmas gömda skatter - 2015

Burmas gömda skatter - 2015 Burmas gömda skatter - 2015 NYHET! 14 DAGAR YANGON-INLE LAKE-MANDALAY -BAGAN-NGAPALI BEACH 14 dagar Följ med på vår omfattande rundresa till ett av Asiens mest spännande länder. Vi får uppleva fantastiska

Läs mer

Denna magnifika och natursköna kuststräcka är ett absolut måste för alla naturälskare och semesterfirare.

Denna magnifika och natursköna kuststräcka är ett absolut måste för alla naturälskare och semesterfirare. Garden Route med bil Denna magnifika och natursköna kuststräcka är ett absolut måste för alla naturälskare och semesterfirare. Turen börjar i Kapstaden och slutar i antingen Knysna eller om ni kör tillbaka

Läs mer

PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR SEVÄRDHETERNAS STAD PARIS SAINT-GERMAINE

PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR SEVÄRDHETERNAS STAD PARIS SAINT-GERMAINE RESA PARIS PARIS EN STAD MED MÅNGA SIDOR Den vackra staden Paris, Frankrikes huvudstad, är en stad med många sidor och lager. Staden är full av storslagna och välkända monument och sevärdheter, men här

Läs mer

BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA. Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se. Web:bokanerja.se

BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA. Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se. Web:bokanerja.se BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se Web:bokanerja.se 2 VÄLKOMMEN TILL NERJA Nerja med sina 3000 soltimmar om året. En stad värd att upptäcka,

Läs mer

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter!

COSTA BRAVA. Följ med till Spanien. - solfylld, sprudlande och spektakulär. Vi bjuder på flygresa och hotell i 3 nätter! Följ med till Spanien - solfylld, sprudlande och spektakulär Det spanska köket Läckra tapas Sprudlande cava Spektakulär natur Surrealistisk konst Genial arkitektur COSTA BRAVA Vi bjuder på flygresa och

Läs mer

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare

New Yorks bästa. New Yorks bästa. Resan i korthet. USA, Gruppresor med reseledare New Yorks bästa Upplev det bästa av New York tillsammans med en grupp och skandinavisk reseledare. Promenader bland skyhöga skyskapor, sightseeing i Brooklyn och Gospelgudstjänst i Harlem är bara några

Läs mer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer

Programförslag Gruppresa Amsterdam. Tre nätter för grupper från 10 personer Programförslag Gruppresa Amsterdam Tre nätter för grupper från 10 personer Varmt välkomna till Amsterdam! Upptäck Europas mest pittoreska huvudstad. De mysiga kanalerna och upplysta broarna, kantade av

Läs mer